Sziasztok!
Mi is megvagyunk, túl a karácsonyon, bár tényleg tök ugyanolyan napok voltak, mint a hétköznapok, azt leszámítva hogy párom itthon volt/van és szerencsére a jövő héten sem kell dolgoznia
Kriszti, nagyon édes ebben a ruciban (is!!!) Anna baba! Most én is vettem pár vagány darabot Marcinak, farmerek meg ingecskék. Tök arik
Cumizásról annyit, hogy én személy szerint szoptam az ujjam (meg sem merem mondani mennyi ideig). És az ujjam nem deformálódott el egyáltalán, a fogaim viszont iszonyat ferdék és ez a beszédemen is hallatszik...

Szóval szerintem nincs jó megoldás. Mert aki azért nem ad cumit a babának, mert attól fél ferde lesz a foga, az a bab úgyis megtalálja a saját ujját. Én amondó vagyok, hogy ha a babáknak hiányzik valami, ami megnyugtatja őket, akkor arra igenis szükség van. És én a saját példámból felnőtt fejjel arra jöttem rá, hogy ennek bizony oka is van. Lelki oka. Ugyanis én akkor tudtam leszokni róla, amikor rendeződtem lelkileg is!!! Szerintem hagyni kell, ha igényli a baba akármelyiket is!
Marci is akkor szopja az ujját, ha éhes, de akkor cuppog rajta rendesen

A cumit meg kb két szívás után kiköpi, akkor is ha éhes!
Ja, és hogy a szopit zavarná a cumi? Hmm... Marci ugye 1 hetes kora óta úgy eszik, hogy először szopi, utána tápszer cumisüvegből. És egyáltalán nem zavarja ez szopizáskor....
Kriszti, milyen elvek szerint rendezitek át a szobát? Már a sajátotokat is, most Annáét, akkor már jártasak vagytok benne!!! Várjuk a tanácsokat!
Vick, nagyon édes a közös kép!
Móni, gatula a tömés eredményéhez!!! Közben arra gondoltam, hogy mi van, ha Dávidka egyszerűen csak "bevárja" hasonló korú társait! Hiszen valahogy ki kell jöjjön a különbség a nagy születési súly miatt, nem? Az nem maradhat meg örökre
Nálunk is most az a műsor, hogy többet van ébren és akkor állandóan ölbe akarna lenni, mert magában nincs meg csak kb 10 perceket. Csak én attól tartok, hogy ilyenkor lehet ám jól elkapatni, mert ha most felkapkodom, mikor "elunja" magát, akkor erre rászokik, nem??? Tapasztalt szülők, mi a véleményetek? Párom azt mondja, hogy szerinte Marci azért jelez állandóan, hogy éhes, mert azzal akarja kiprovokálni, hogy ölbe kerüljön. És van is benne valami, mert tényleg alig eszik olyankor. És kb két napja, hogy olyankor csak teát vagy vizet kap, azóta 3 óránként eszik rendes mennyiségeket!
Tegnap volt nálunk nagy riadalom. Délután annyira elkezdett Marci sírni, sőt üvökteni, hogy semmivel sem tudtuk megvígaszatalni és a sérvét nem tudtam visszanyomni. Megijedtem rendesen, mert már arra üvöltött, ha hozzáértem a sérvéhez. Azt hittem kizáródott, úgyhogy rohantunk a János Kórházba az ügyeletes sebészetre. De már akkor kezdett gyanússá válni a helyzet, amikor odafele a kocsiban elaludt. De közben többször felsírt álmában, így gondoltam inkább nézze meg egy orvos, minthogy tényleg baj legyen. Szerencsére vaklárma volt, bár már mit ne mondjak pont azt beszéltük apával, hogy jobb lenne túl lenni a műtéten, mert legalább nem aggódnánk miatta (bár aggódni mindig lesz miért

) De az ügyeletes doki attól függetlenül, hogy aranyos volt azért érezette velem, hogy paramami vagyok

De mindegy, nekem ez kellett hogy megnyugodjak!
Na, mostmár bedugulok