A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kedves Barátosnőim és családotok,

kedvenc idézetemmel szeretnénk Nektek áldott, békés ünnepeket kívánni pici babáitok társaságában:

"Megcélozni a legszebb álmot,
Komolyan venni a világot,
Mindig szeretni és remélni,
Így érdemes a Földön élni."

sok szeretettel:
Márk, Kata és Miki

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Csajok rekordot döntöttünk!!!!Este 11től aludt Anna 6 óráig folyamatosan!!!!!Biztos ez volt a kari ajándéka nekünk :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Krisztina, ez aztán a szép ajándék! Kicsit irigyellek! :oops:

Tegnap minden jól alakult nálunk, elkészült a kaja (halászlé és csirkemell torta), feldíszítettük a fát. Zsófi békésen végignézte, ahogy megvacsorázunk, a fa pedig lenyűgözte, vagy 15 percig mozdulatlanul bámulta.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Először is békés boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Mi is itthon ünnepelünk, tegnap voltak itt a nagyszülők (összes), anyukámmal sütöttünk, főztünk, aztán együtt szentestéztünk. Elég fárasztó volt, főleg Csabinak, egész nap alig pihent valamit. Este kaja után, mikor leraktam, úgy bealudt, hogy nem is büfizett, de fel sem ébredt :roll:
Persze éjszaka azért volt egy kis műsorozás, de nem vészes.

Most meg ocsmány idő van :cry: Pedig jó lett volna egy kis napsütés...

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!
Szeretném mindenkinek megköszönni a szép és kedves karácsonyi üdvözleteket!
Mi is Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk!

Krisztina, nem mondom, hogy nem irigylem az éjszakátokat:)
Zsuzsi, jól hangzik a halászlé nagyon.
Ezek szerint a párod profi szakács, csak titkolta?:)

Nekünk is elég fárasztó karácsonyunk volt. Dávid egész délután sírt, csak karban érezte jól magát.
Aztán éjjel fél kettőtől kétóránként ébredt enni - nekünk ez volt a karácsonyi ajándék, merthogy ezek szerint eszik rendesen...

Az a gáz ebben a bukás-dologban, hogy amíg ki nem bukja, amit kell, nem tud elaludni, álmos és nyűgös. Ez akár egy óra is lehet:(
Szóval, Zsuzsi, nálunk ez a "napirend":( aztán alszik fél órát, és éhesen ébred.
Éjjel furcsa módon egyáltalán nem bukik (pedig ugyanannyit eszik, mértük). Bárcsak tudnám, ez mitől van.

Tegnap este átmentünk az apósomhoz vacsorázni. Apósom barátnője egész este azon témázott, hogy mit főzött és mi mindent hagyott ki belőle (fokhagyma, dió stb), merthogy nem tudta, hogy a szoptatással összeegyeztethető-e. Mindezt az apósom, a férjem és az öccse előtt. Roppant idegesítő volt, úgy éreztem magam, mint egy fejőstehén

:P

Na megyek, mert megint ordít Dávidka:)

Szép, nyugodt karácsonyt kívánok mindenkinek,
Puszi
M
monke

Hülye kérdés, Zsuzsi, de ez a csirkemell torta egy étel?
Vagy csirkemell ÉS torta?
Mert ha az előbbi, annak nagyon hálás lennék a receptjéért.
monke

hi!

Csokitorta csirkemell díszítéssel :lol: :lol: :lol: imádok Veletek sütni-főzni :lol: :lol: :lol:

Szép volt nálunk is a karácsony, nagyon jól éreztük magunkat. Kisgyermekkel együtt olyan jó ünnepelni, nem? Nosztalgikus...csak már másik szerepben vagyunk :D .

Sajnos tegnap reggelre kicsit apadt a tejem, úgyhogy szinte óránként szoptattam, nehogy éhes legyen Grétám. Ennek következtében kissé összekapott lett minden: a csokipudingot kiejtettem a kezemből a kapkodás miatt, végig folyt a sütőlapon, az ananásztortából kihagytam az ananászt és a kelt tésztám a kalácshoz és a kuglófhoz össze-vissza fázott, a kalács szép lett (de nem annyira mint szokott) a kuglófomnál randább kuglóf nem került karácsonyi asztalra a világon, de finom lett az is. A kaja jó lett, bár a sültkrumpli és a félkész, mirelit hal általában mindig jól sikerül :wink: .
Mára kicsit jobb a tejügyi helyzet, de igazán nyugtalanító, hiába mondják, hogy természetes.

Bukás: Bors sosem büfizett és egyszer bukta ki életében a kaját, azt hittem rohammentőt hívok, Ő kaját nem pocsékolt sosem. Grétát viszont muszáj büfiztetni, de van hogy így is kijön...értem mindenki gondját ezzel kapcsolatban. Itt a svájci gyerekápoló azt mondta, hogy amit kibukik, az folyadékveszteség, pótolni kell. Előtte úgy tudtam, hogy amit kibukik, az a felesleg. Tehát nem tudom mi a jó, ígyhát azt döntöttem el, hogy akkor szoptatom tovább, ha kéri. Néha kéri, néha nem.

Gondom van: észrevettem, hogy Grétám szereti szopni az ujját. :shock: , ez számomra azért tragikus, mert láttam már több olyan hüvelykujjat, ami szinte deformált volt, mert szopta a tulajdonosa. Cumit nyomogatom a szájába, de azt meg utálja :? . Már bepróbálkoztam azzal az afta elleni édes cuccal is, bekentem vele a cumit, de az sem jött be. Van valakinek ötlete???????

Üdv.: Fr

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Friday
Éjjel én is arra keltem, hogy cuppog Vince, szopta az öklét. A védőnő szerint húzzak kesztyőt rá, és leszokik róla. Talán próbáld ki. :wink:

Mindenkinek Boldog karácsonyt kívánok én is! Még benne vagyunk, nem késtem el. :oops: Kép

Nekünk is nagyon szép Szentesténk volt, a második legjobb életemben.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Friday, nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent készítettél két kisgyerek mellett. Azért az ananászt kihagyni az ananásztortából... :-)
Remélem, javul tejügyileg a helyzet. Vannak ilyen időszakok, amikor apad a tej, igyál sokat.
Anyukám épp ma paráztatott telefonon, hogy igyak sokat, mert a 8. hét körül dől el, hogy lesz-e teje az embenek vagy sem. Neki épp ekkor apadt el mindkettőnkkel.

Ujjszopás: ötletem nincs, Zsófi az egész öklét tömködi, néha azt hiszem, hogy rájön a hányinger :roll: Azt mesélték nekem, hogy a cumi jobb (de fogalmam sincs, hogy mit lehet csinálni, ha nem kell neki), mert azt el lehet venni, de az ujját nem.

Már meg sem lepődök, hogy nincs egységes álláspont bukás-téren sem...

Móni,
Zsófi nekünk ma nyűgös, sehol sem jó neki, nem is aludt igazán napközben. Mióta megjött a szél és az eső, legalább csendben nézelődik.

Csirkemell-torta (ahogy én csinálom)
egy közepes méretű jénait kivajazok, kibélelek baconnel úgy, hogy a széleken túllógjon
70-80 dkg csirkemell-filét szeletekre vágok, sózom, borsozom, a szeleteket lisztbe és felvert tojásba forgatom, lerakok egy sort az edény aljára, megszórom reszelt sajttal és befedem sonkával, majd újra csirkemell, sajt és sonka következik, amíg el nem fogy.
A tetejére csirkemell kerüljön. Befedem a lelógó baconnel és a tetejét megkenem tejföllel. Kb. 1 óráig sütöm. (A fokozatot ne kérdezd, nekem csak kettő van.)

Remélem érthetően írtam le. Sok hasonló recept van a neten.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de:

Boldog, békés Karácsonyt kívánok mindekinek!

Nekünk is jól telnek az ünnepek. A tegnapi nap zűrösen, mert elfogyott a tejcsi. Bibi egész nap rajtam lógott, nem tudott aludni, ezért nem volt időm enni, amitől még kevesebb lett a tej...Mára kicsit rendeződött, be kellett hozni a kimaradt alvást. Tegnapi nap csendes volt amúgy (már, ha cicin lógott Bibi). Ma átjöttek Tesómék Blani nagy örömére, úgyhogy gyerekzsivalytól hangos volt a nap :)
Most alszik mindkét csaj...:) Mikor is volt ilyen utoljára ?

Hiányozik a társaságotok, olvasni azért szoktam kutyafuttában, de jönni ritkán tudok :(

Mangóra receptjét nem vártuk ki, már előző nap sütöttünk Blankival mézeskalácsot, még mindig beton :)
Anyu viszont sütött-főzött finomságokat.

Újszopás: tudjátok, én inkább erre szavazok, mint a cumira :)
Mondjam az érveket?

Bukás: Bibi nem nagyon bukós, de kevés azért visszajön, mindig csak nappal. Szerintem éjjel nem ébred fel teljesen, álmában, szépen eszik, nem annyira mohón, ezért nem nyel levegőt. Éjszaka nem is büfiztetem, de nappal ezt nem tehetem meg...

Kata, nagyon szép az idézet, köszönjük.

Szépek a fotók is:)

Friday, bocsi, de az oltás kiment a fejemből, csak pár napja kérdeztem. Uncsitesóm javasolt egy könyvet, amiben benne van a BCG is. Tárgyilagos, nem elfogult álláspontok. Dr. Martin Hilfer: Védőolvások pro és kontra. Amúgy pedzegetik, hogy Mo-n is eltörlik a kötelező BCG-t. Lehet, érdemes kivárni :)

Vick, boldog névnapot!

Jó éjt,
R

Kép
Kép
34372

HI!!!

Köszönöm a válaszokat!

Katicat, tegnap kimaradt bocsi: köszönjük az idézetet, szép. ...remélni... Várunk vissza!!!

Ervick, annyira, de annyira irigyellek az ikrek miatt!!! Énisénisénisakarok!!! Vince és Viki is cuki :D . Kesztyű jó ötlet, kipróbálom

Kankalin, azért parára nincs ok, gond egy szál se: ha úgy adódna Nálad is, értsd szó szerint: egész nap a ciciden kell lógatni a gyereket. Azon a pár napon nincs főzés, háztartás, csak szoptatás. (...és ananász nélküli ananásztorta is meg van bocsájtva :lol: :lol: :lol: ) Csak pár nap. Már mára sok tejet fejtem újból.
Csirketortát pont így csinálja tesóm is ahogy írtad, mostmár lehet egyszer én is csinálok...csak ki ne hagyjam a csirkét :lol: :lol: :lol:

Ja, mint utólag kiderült Mangora receficéjét is vaj nélkül csináltam, így is teljesen puha, finom...csak felfedeztem a light-os verziót :wink:

Reni, jó hogy jöttél! Köszi, a könyvet be fogom szerezni. Lehet sarokba lettünk szorítva az oltás miatt, nem nagyon van más választásunk, mint az oltás. Ez azért gáz. De szerintem egyre többet foglalkoznak vele, most hogy utána néztünk a témának látjuk, hogy többen ítélik el ezt az oltást. (Amerikában sem mehet közösségbe az a gyerek, aki nincs beoltva...én szeretnék oda is kimenni, előre gondolkodást sajna érinti ezt a témát is)

Cumi indoklásod érdekelne, én most az ujjszopás ellenit leírom:
Láttam már két olyan gyerek kezet kettőt is, ahol az egyik hüvelyk ujj deformált volt az egyik kézen, azt szopta kiskorában. Nem azért, mert zongoraművészt akarok nevelni a lányomból, de ha zongorázni akar, ne már ezért ne tehesse, mert eldeformálódottra szopja az ujját. Randa látvány az egy felnőtt kezén is, egy életen át nézi azt a kezet, amit 2-3 év alatt "elcsunyít".
Azért féltem a cumitól régen, mert tartottam attól, hogy ronda lesz a gyerek fogazata. Borsnak is szép, nem tette tönkre a cumi, tejfogak kihullása után meg már csak nem cumizik majd. (...pedig elég kesze-kusza fogsort kapott genetikailag és még így is szép fogú a gyerek)

Folyt.köv, puszi!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!!

Nálunk is elég csendesen telik a karácsony, bár 23 án éjjel nem sokat aludtunk mert fél óránként fent volt a kis drágám fájt a pocakja, de erről én tehettem mert nem bírtam ellenállni a hurkának ahogy ette a párom és szegénykém szenvedett tőle, de vettünk infacolt adtam neki két napig de azóta lekopogom szerencsére semmi baj ! :wink: :D ! 24 az ko volt nálam nem csináltam semmit csak annyit h anyosékhoz lementem ebédelni ő meg aludt kint a teraszon , még arra se volt erőm h lecseréljem a terítőt karácsonyosra , de másnap bepotoltam ! Apa feldiszítette a fát még 23 án este mintha érezte volna h 24 e pocsék nap lesz, ja és estére meg bőgtem mindenen, de örömömbe biztos a fáradtság miatt volt , de mára már jól vagyunk !! Lelkileg is !

Zsuzsi jó hogy mondod ezt a tejcsi dolgot!! nA MAJD 8 HÉTEN szoptatok éjjel nappal!! :wink: !

Jelentem a súlyunk elkezdett gyarapodni , két nap alatt 3 dkg hízott!!! :wink: :roll:

Csirkemell torta hmm fini lehet na majd kiprobálom !

Éjjel egész jól alszik mostanába 3-4 órákat is egyfolytában, remélem nem törik meg ez a dolog!!

Friday öcsém is szopta sokáig az újját és nem lett vele semmi baj, mázlista volt!!
Gratulálok h ennyi mindent meg tudtál csinálni két gyerek mellett , nem semmi vagy!!
Máté is néha megtalálja a hüvelyk ujját de aztán már az ökle kell ha nagyon éhes!! :lol: !

Kata tényleg gyönyörű ez az idézet! :D

Na mennem kell felébredt a drágám a nagy sétából mert ma nagyon jó idő volt !

Puszika majd még megprobálok jönni !

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!!

Anna tegnap éjjel még nagyobb rekordot döntött,8 órát aludt éjjel folyamatosan!!!!!!!!!!!!Ma már hazajöttünk,mert ezek a rekordok nagymamánál születtek,ha ma éjjel nem alszik így,átrendezzük a szobát :D

Kép

Kép
krisztinaa

Friday
Ikrek :lol: Még nincsn veszve minden, van esélyed,csak próbálkozni kell!
Tényleg rengeteget dolgoztál az ünnep előtt, csodállak ezért! Nálunk Ricsi csinálta az ebédet, én csak sütit. Tegnap meg jött anyukám ( Ricsi ugye dolgozott)és hozott ennivalót. :oops: Sajnos nincs erőm meg időm se, nem tudom, te hogy csinálod. Egyszer elmesélhetnéd! :wink:

Krisztina
Nem hülyeség egyébként a szoba átrendezése! TEsóm fia nem tudott sokáig nyugodtan aludni, amikor egy ismerős mondta, hogy valami vízér mehet az ágya alatt, attól nyugtalan. Átrendezték a szobát, a gyerek onnantól kezdve aludt, mint a bunda. Én nem hiszek ilyenekben, de lehetett benne valami.

Zsuzsi
Figyelem ezerrel a tejcsit 8. héten! Imádok szoptatni, nem akarom feladni!

Reni
Köszönöm szépen!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,nekünk a hálóban bejött az ágy átrendezés.Mikor beköltöztünk 2 hétig egyikünk sem aludt,áthelyeztük az ágyat és attól az éjszakától semmi gond az alvással.
Annán azért kiakadtam,persze így senki nem hiszi el,hogy többet felébred éjjel :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszta, ezek szuper hírek! Anna nagyon jó kisbaba:)
Nálunk úgy tűnik, hogy egyik csajnak sem jó az alvókája. Hiába az átrendezés.

Friday, ezek szerint Bors már jól alszik? Mi változott?

Most csak párat sorolok a cumi ellen:
Eleve a cumit megnyugtatásként használják (nálunk szopi helyett, 9 hónaposan kezdte el Blani) Egy idegen tárgytól nyugszik meg, ahelyett, hogy saját maga találna megoldást (pl. saját újja) Így a másoktól függőség erősödik benne (főleg tárgyaktól)
A fogakat rontja és deformálja. A szép beszédét, kiejtését katasztrófális mértékben rontja. Pösze, raccsol, selypít és nyáladzik tőle.
Kb. 100x fordult elő, hogy éjszaka üvöltésre ébredtünk és az egész család a cumit kereste feldúltan. Persze a leglehetetlenebb helyen volt. A higiéniáról már ne is szóljunk. Folyton leesik, és mielőtt megszólalnék, már be is kapja. Volt, hogy istállóban esett le, és mire sikítottam volna, hogy be ne kapja, már újra a szájában volt. Ott tartunk, hogy Blani is útálja a cumit, de mégsem tudja letenni. Jól kitoltam szegénykémmel. Persze lehet, hogy ez szélsőséges eset...Erőszakkal vagy trükkel nem szeretném elvenni tőle, azt szeretném, ha saját maga válna meg a cumitól. Erre van valakinek ötlete?

Én nem tudtam erről, hogy a 8. hét fordulópont a tejtermelésben. Mi az oka? Hormonális? Nálam most úgy érzem sokkal kevesebb a tejci. (6. hét)

Bibit megmértem, mert az utóbbi időben egész nap kajál. 4320 g! Kis golyó lett, és a fejbúbja már kopi :)

Puszi mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Vick, nagyon aranyos a fotó a gyerekekkel :-)
Ricsi hány napra van beosztva ilyenkor?

Szilvi, örülök, hogy helyreállt a lelki egyensúlyod. Vannak ilyen napok mindenkinél, hidd el, Neked pont 24-én jött el.
Egyébként megértettem az ünnepek alatt, amit egy kétgyermekes ismerősöm mond, nekik nincs karácsony a napirendben.

Krisztina, ismét irigyellek! Mlyen volt a ma éjszaka?

Reni, a 8. hetet (vagy kb. ezt az időszakot) a tejtermelésben Anyukám mondta, de a védőnőtől is hallottam. Lehet benne valami, nem fejek már minden etetés után.

A cumira nincs ötletem. Egy személyes történet: 5 éves koromig cumiztam :oops: :( Szerencsére a fogaim jól állnak, a beszédemmel sincs/ volt baj. Magam dobtam el, mert már szégyelltem, elvittem az oviba is, de nem mertem elővenni. Mai napig emlékszem az eldobásra.

Reni, elkészült a babaház?

Tegnap Anyósomék voltak itt. A "sógornőm" és az Anyukája sütött-főzött végül, annyira rendesek voltak. Ma jönnek Anyukámék.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi, köszönöm a receptet! Nagyon sürgősen ki fogom próbálni, mert jól hangzik.
Vick, nagyon aranyos a családi fotótok:)

Nehéz hozzászólni ehhez a cumi-nem-cumi dologhoz, főleg így, hogy Dávid cumizik:( Szerintem a gyerekek zöme vagy cumizik vagy az ujját szopja, mégis elég kevés felnőttnél látni deformált ujjakat és/vagy pöszeséget.. én inkább attól félek, nehogy megzavarja a szoptatást.

Eléggé megküzdünk vele néha, azt hiszem, ilyenkor túlságosan megtelik a mellem, és túl erősen kezd spriccelni belőle a tej... ettől a baba köhög, sírni kezd, frusztrálódik, ettől még inkább megfeszül stb. Egy ördögi kör.

Viszont: a sok "tömésnek" megvan az eredménye, most már egyértelműen gyarapszik Dávid súlya, tegnap este 5 kg-t mértünk!!! (és egy nagy kaki után is csak 4950-re ment vissza)... Ez még mindig nem a születési súlya, de a bő két héttel ezelőtti 4560-hoz képest jó "teljesítmény".

Remélem, ez a nyolcadik hét nem fog nálunk bezavarni, borzasztó lenne, ha megint elkezdene fogyni vagy ilyesmi...

Ugyanakkor egyre többet van ébren, néz, követ a szemével, egyre sírósabb, követeli, hogy foglalkozzunk vele, vigyük, öleljük... nagyon aranyos, és nagyon fárasztó. Ideje elővenni a hordozókendőt.:)

Ti is tapasztaltatok hasonlót 6 hetes kora körül?

Van ebben valami, hogy akinek gyereke van, nincs karácsony a napirendjében..
Egy kollégám (1 éves kisfiú apukája) erre mondta, hogy "az a baj a babával, hogy úgy tűnik, nem érti a hétvége fogalmát" azaz hatkor ébred vasárnap is... (ez valahogy angolul jobban hangzik, "he doesn't seem to understand the concept of weekend").

Most már nagyon átérzem. Krisztina, drukkolok, hogy Anna "alvókája" most már ilyen maradjon:)

Reni, a te lányaid kb. mennyit alszanak (és hogy szoptatsz éjszaka)? És a többiek babája?
Jó lenne tudni, mi az "átlag".

Bocs, hogy csak így magamról írtam és picit összevissza. Nagyon álmos vagyok:)

Szép, nyugodt vasárnapot kívánok Nektek,
Pusz
Móni
monke

Hali!!!

Ma éjszaka itthon,már visszaálltunk a 3 órára :( :( :( nagymamánál jobban érezte magát.
De a szobát átrendeztük!!! :D :D :D :D Várjuk a ma éjszakát.

Anna csak akkor szopiza az úját ha éhes,nagyokat cuppogtat rajta.

Képzeljétek egy pár napja Anna nagyokat beszélget,sokat gőgicsél :)

Rakok egy képet a mai rucinkról,imádom benne :)

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, túl a karácsonyon, bár tényleg tök ugyanolyan napok voltak, mint a hétköznapok, azt leszámítva hogy párom itthon volt/van és szerencsére a jövő héten sem kell dolgoznia :)

Kriszti, nagyon édes ebben a ruciban (is!!!) Anna baba! Most én is vettem pár vagány darabot Marcinak, farmerek meg ingecskék. Tök arik :)

Cumizásról annyit, hogy én személy szerint szoptam az ujjam (meg sem merem mondani mennyi ideig). És az ujjam nem deformálódott el egyáltalán, a fogaim viszont iszonyat ferdék és ez a beszédemen is hallatszik... :( Szóval szerintem nincs jó megoldás. Mert aki azért nem ad cumit a babának, mert attól fél ferde lesz a foga, az a bab úgyis megtalálja a saját ujját. Én amondó vagyok, hogy ha a babáknak hiányzik valami, ami megnyugtatja őket, akkor arra igenis szükség van. És én a saját példámból felnőtt fejjel arra jöttem rá, hogy ennek bizony oka is van. Lelki oka. Ugyanis én akkor tudtam leszokni róla, amikor rendeződtem lelkileg is!!! Szerintem hagyni kell, ha igényli a baba akármelyiket is!
Marci is akkor szopja az ujját, ha éhes, de akkor cuppog rajta rendesen :) A cumit meg kb két szívás után kiköpi, akkor is ha éhes!
Ja, és hogy a szopit zavarná a cumi? Hmm... Marci ugye 1 hetes kora óta úgy eszik, hogy először szopi, utána tápszer cumisüvegből. És egyáltalán nem zavarja ez szopizáskor....

Kriszti, milyen elvek szerint rendezitek át a szobát? Már a sajátotokat is, most Annáét, akkor már jártasak vagytok benne!!! Várjuk a tanácsokat! :)

Vick, nagyon édes a közös kép!

Móni, gatula a tömés eredményéhez!!! Közben arra gondoltam, hogy mi van, ha Dávidka egyszerűen csak "bevárja" hasonló korú társait! Hiszen valahogy ki kell jöjjön a különbség a nagy születési súly miatt, nem? Az nem maradhat meg örökre :)
Nálunk is most az a műsor, hogy többet van ébren és akkor állandóan ölbe akarna lenni, mert magában nincs meg csak kb 10 perceket. Csak én attól tartok, hogy ilyenkor lehet ám jól elkapatni, mert ha most felkapkodom, mikor "elunja" magát, akkor erre rászokik, nem??? Tapasztalt szülők, mi a véleményetek? Párom azt mondja, hogy szerinte Marci azért jelez állandóan, hogy éhes, mert azzal akarja kiprovokálni, hogy ölbe kerüljön. És van is benne valami, mert tényleg alig eszik olyankor. És kb két napja, hogy olyankor csak teát vagy vizet kap, azóta 3 óránként eszik rendes mennyiségeket!

Tegnap volt nálunk nagy riadalom. Délután annyira elkezdett Marci sírni, sőt üvökteni, hogy semmivel sem tudtuk megvígaszatalni és a sérvét nem tudtam visszanyomni. Megijedtem rendesen, mert már arra üvöltött, ha hozzáértem a sérvéhez. Azt hittem kizáródott, úgyhogy rohantunk a János Kórházba az ügyeletes sebészetre. De már akkor kezdett gyanússá válni a helyzet, amikor odafele a kocsiban elaludt. De közben többször felsírt álmában, így gondoltam inkább nézze meg egy orvos, minthogy tényleg baj legyen. Szerencsére vaklárma volt, bár már mit ne mondjak pont azt beszéltük apával, hogy jobb lenne túl lenni a műtéten, mert legalább nem aggódnánk miatta (bár aggódni mindig lesz miért :) ) De az ügyeletes doki attól függetlenül, hogy aranyos volt azért érezette velem, hogy paramami vagyok :) De mindegy, nekem ez kellett hogy megnyugodjak!

Na, mostmár bedugulok :)

Mangora

Kép
mangora

Hi,

Mangora, a lelki okra emlékszel még amiért szoptad az ujjad, megosztanád velünk? Megértem, ha túl nehezet kérek és nem akarod. Jól tettétek, hogy elmentetek az ügyeletre, igenis el kell vinni, nem kis dolog a felelősség. A dokinak nem volt igaza, hogy éreztette veled, hogy nem kellett volna, az anyuka nem orvos, az a legtöbb amit tehet, hogy elviszi a gyereket...ezen megint felhúztam magam. Előzmény az, hogy eü-s ismeretségem mesélt olyat, hogy "szegény gyereket nem hozta időben a hülye anyja..." ja, csak állandóan hülyének néznek minket akkor is, ha időben megyünk... én is elvittem/elviszem minden -sokkal kisebb- bajjal is, Marcit meg pláne vinném én is.

Krisztinaaa, ha nem a szobarendezés a megoldás, akkor az, hogy a nagyi rendesen lefárasztotta Annát. :wink:

Monke, gyarapodás szuper, így tovább!!! A "vasárnap is korán kel" esete nálunk is borzalmas felismerés volt anno a fiammal. A "mi az átlag" kérdésedre azért nem tudok rendesen felelni, mert magam is csodálkozom azon, mekkora a két gyerek közti különbség. Akkor az alvási szokásaikat hasonlítom most Neked össze: Bors kb. 4szer is szopott ennyi idősen éjszaka és le se merem írni: Gréta max. 1szer, de inkább az van, hogy éjféltől 7ig csönd (mármint Grétától, Bors ma éjjel is sétálgatott). Nincs recept, csak azt teszem, amit a gyerek akar.

Toldiszilvi :lol: :lol: hurka :lol: . Emlékszem, hogy az első igazán tejbelövellős napomon a fiamnál iszonyat megéheztem, anyós akkor beállított egy nagy adag disznótoros hurkával és én az egészet benyomtam. De nem ám olyan light-os hurka, hanem az a zsírtól csöpögő gusztustalanság és én jó ízzel ettem. Az én hasamnak jót tett.

Reni, sajna most csak az ötletekre tudok reagálni. A fiam fórumán valaki most írta, hogy a Jézuskának adták a cumit (majd írom mi lett a folytatás) egy régi ismerősömék pedig az állatkertbe mentek és odaadták a kis őzikének. Bors alvása annyiban változott, hogy most már észhez tér annyira, hogy nem sír, hanem átjön hozzánk. Tegnap éjjel például átjött, ivott vizet az én poharamból, majd visszaindult a szobájába. Végül a férjemmel aludtak az ő szobájában. Szóval járkálás van, de kb. hajnal kettőig elvan a saját ágyában, én ezzel már elégedett vagyok. Az érdekes számomra, hogy pont Gréta érkezésével alakult ez ki. Cumitéma: megértem, ördögi kör ez is.

Ervick, a titok: nekem eggyel kevesebb gyerekem van :D

Üdv,
Fr

Kép
Kép
friday

Móni és Mangora írásával kapcsolatban, márminthogy a baba mennyire igényli a társaságot, bemásoltam egy cikkből egy részletet:

"6 hetes korban a kicsi már tudja, hogy ő és a világ nem egy és ugyanaz a dolog, és megismeri az édesanyját is már. Ezt a kort
nevezik szimbiotikus korszaknak: azt gondolja ő és az édesanyja egy és ugyanaz a személy.
Felismeri, hogy anya mindig ott van vele, ő ad enni, inni, ő altatja, ő dédelgeti, ezért gyorsan rájön, hogy ha valami gond van, akkor csak hívni kell anyát… Fokozatosan megtanulja azt is a hónapok múlásával, hogy a tárgyak tőle különböző dolgok,
bár itt is vannak érdekes részfolyamatok: nagyjából 3 hónaposan felfedezi a saját kezét, erről azonban még azt hiszi, tőle különálló tárgy, és éppen úgy játszik vele, mint a játékokkal.

Érdekli már a külvilág, a játékok, de temperamentumától függően csak legfeljebb 15-20 percig köti le magát és ha bármire szüksége van, akkor azonnal anyát hívja. Sokan ezt tévesen úgy értelmezik, hogy ilyenkor a fizikai szükségleteit kell kielégíteni vagy testközelségre vágyik, holott általában arról van szó, hogy felismeri: anya nincs ott és hívja, hogy jöjjön (gyakorlatilag csak
leellenőrzi, megvagy-e még :)) Ilyenkor, ha új helyre tesszük át, más játékokat
adunk, vagy a közelünkbe helyezzük, ahol minket látva-hallva játszhat, akkor
megint elfoglalja magát egy darabig.
Gyakori ebben a korban, hogy a kicsi még nagyon vágyik a testközelségre, nem
érzi jól magát idegen helyen, vagy a babakocsiban, ezért ha hosszasan
sétálunk, idegen emberek közé, új helyre megyünk, vigyünk magunkkal
kengurut vagy hordozókendőt is.
Kb. 6 hónapos korig tart az a rendkívül nyugodt állapot, amikor a kicsi teljes
mértékben megbízik az anyában és tudja, hogy rá mindig számíthat, ekkor
azonban megbomlik valami...
"

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Móni, igen, Zsófi is egyre társaságibb ember, van, hogy egész nap nem lehet egyedül hagyni, beszélgetni kell hozzá, játékokkal bohóckodni stb.

folyt.köv. holnap

Zsuzsi

Kép
kankalin79

...megbomlik valami 6 hónaposan: hmmm, ekkor kezdődik a hozzátáplálás (nem csak anya cicijétől függ). ...de erre alszom egyet :roll:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Na, folytatom, mert tegnap egyszerűen nem tudtam leírni, amit akartam.

Móni, gratulálok a gyarapodáshoz! Végre!
Igaza lehet Mangorának, Dávid bevárta a társait.

A közvélemény-kutatásodhoz: Zsófi 11-12 között eszik éjjel, aztán kel olyan 3 körül, majd reggel 6-7 körül.
Azt már alig merem megjegyezni, hogy nekünk az esték etetéstől sűrűbbek. 8-tól akár óránként is eszik, vagyis sír, és nem tudom máshogy megnyugtatni. Ilyenkor a párom kezében van csak el ideig-óráig, mert rajtam érzi a tejszagot.

Mangora, nagyon sajnálom ezt a sérv-dolgot, elhiszem, hogy megijedtetek. Igenis vidd be a kórházba, vagy orvoshoz, ahányszor úgy érzed, egyetértek.

Krisztina, azért ebben a korban szerintem még nem kell feltétlenül átrendezni a szobát, ha nem alussza végig az éjszakát :wink: Teljesen természetes, ha 3 óránként kel enni. Biztos a környezetváltozás miatt aludt Anna olyan jól a nagyiéknál.

Friday, nekem így is minden elismerésem a sok sütésért-főzésért, hogy eggyel kevesebb gyereked van mint Vicknek, mert még így is eggyel több van mint nekem :wink:

Na puszi,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Köszönöm, Zsuzsi az idézetet!!! Én elhatároztam már rég, hogy nem hagyom sírni stb - de jó tudni, hogy ez akkor normális, nem pl. a füle fáj, vagy ilyesmi. Inkább most kényeztetem el, és később nevelem valahogy meg, amikor már nem hiszi, hogy én meg ő ugyanaz a személy...

Persze ez is csak egy elv, aztán ki tudja, meddig bírom.
Nagyon érdekelne a "tapasztalt anyukák" gyakorlati véleménye is erről.

Dávidka abban is rendes volt, hogy a hízással megvárta, míg meggyógyulok és tudom cipelni.

Mangora, egy ilyen sérvvel mindenképpen érdemes dokihoz menni, ha gyanús... nem is értem, hogy viselkedhetett így az orvos. Drukkolunk, hogy mihamarabb túl legyetek a műtéten, egy aggodalommal kevesebb.

"Lelki" okok a cumizás mellett:
Dávidot egyszerűen nem lehet leszedni a mellemről, de nemám csak "komfortszopizik", szív is belőle és ömlik ki a száján, mert már nem fér bele.
Ha leveszem böfiztetni, ordít. Aztán a vállamon rágja az ujját (és a textilpelenkát). És ordít.

Az van, mint amit Zsuzsi is írt, hogy "érzi rajtam a tejszagot", és éppen ezért, amikor csak lehet, inkább az apjának adom böfiztetésre.

Szóval ilyenkor mi tagadás, megkönnyebbülés a cumi.

Ahogy Mangora írta az ujjszopást, eszembe jutott, hogy bizony nekem is előre áll picit a felső fogsorom, és egész picit selypítek is.
Nem tudom, attól-e, de én is hüvelykujjszopó voltam.

Zsuzsi, köszönöm a megerősítést:) Dávid is kb. így eszik éjszaka. Eléggé elviselhető napirend, ha közben alszik nyugodtan. Igaz, sokszor félálomban kapálózik, mozgatja kezét-lábát, és ezzel felébreszti magát.

(H) Szilvi, megérkezett a napos idő:) Remélem, jól telt a karácsony, meg a mai nap is jól telik, és ki tudtok menni egy picit sétálni Csabival.

Na, nem "tobzódom" tovább

Szép napot,
M
monke

Móni,
"tobzódj csak"!

Zsófi, az etetések között alszik szerencsére éjszaka. Bár néha ő is mozgolódik álmában és nem hagy engem aludni. A hálózsákban pl. üvölt, szerintem úgy érzi, hogy be van korlátozva, még jó, hogy kettő is van belőle és az egyikben már eltöltött kétszer fél órát, sírva. :?
Sőt, ma 1/4 4 körül elkezdett gügyögni a kismacinak teli gyomorral:-)
Egyébként úgy vagyok vele, hogy inkább este legyen nyűgösebb, mint éjszaka.

Ha itthon van a párom, ő böfiztet, de neki valahogy nem mindig eredményes. Azt olvastam, hogy a bal vállunkra kell tenni, a szív fölé, de neki a jobb válla esik kézre...

Van még egy kis problémám, Zsófit csak a bal karomon bírom tartani, a jobbon nem. Ez ülve való szoptatáskor elég nagy probléma. Pedig jobb kezes vagyok.

Ma a párom 3 "barátnője" jön látogatóba, kicsit összerántjuk magunkat, a lakást, jó lenne Zsófival sétálni menni délután.
Főzni még nem kell, van tegnapról töltött káposzta, a tölteléket ettem csak meg.

Na, átadom a terepet másnak tobzódásra. :-)

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jöttem tobzódni, sziasztok :lol: !

Monke, sose lesz olyan, hogy nem veszed fel ha sír :wink: , tapasztalatból mondom 8) . Elhatározás, az elhatározás. Én is a felkapós párti vagyok, mondom az érveim: szerintem attól lesz nyugodt a baba (ezt majd kifejtem még bővebben), biztosra veszem, hogy segít megerősíteni a bizalmát felénk.

A kifejtős rész: panaszkodom Nektek, hogy Bors rossz alvó. Ugyanakkor napközben nyugodt, kiegyensúlyozott, kedves, aranyos, cuki-muki stb. Nem is nagyon hiszi el senki, hogy éjszaka problémáink vannak, csak aki alszik nálunk. Anyukám szerint édesapám volt ilyen, Ő is 3 órákat aludt csak, majd frissen ébredt :shock: . Én erre már nem emlékszem, de lehet genetikailag is rossz alvó. Szóval ettől függetlenül is szerintem az egyetlen dolog amit tehetek, hogy felkapom ha baja van, legyen éjjel vagy nappal. Apával ebben egyet értünk, ha én éppen nem tudok menni a kicsi miatt megy Ő. ...nem érzem hogy elkényeztetett lenne, frankó kis srác :wink: (U.I.: odahaza alvásdiagnosztikát nappal csinálnak úgy, hogy nem hagyják a gyereket előtte éjjel aludni. Ezért nem vittem el mégsem, ez jobban bezavarta volna, mint segített volna...Amúgy pedig a szoptatás végeztével javult a helyzet, de ezt 10 hónap múlva tárgyaljuk, oksi?:wink: )

Kankalin, én nem is nézem az órát este, rárakom kb.9kor a cicimre, aztán a konfliktust megelőzése végütt ott is hagyom ameddig vége nincs a filmnek vagy az olvasnivalómnak. Ha így nyugodt, akkor ezt kell csinálni.

Megírtam családi blogunkra a svájci terhesgondozásról, szülésről és a gyerekágyas osztályról a tapasztalataimat. Akit érdekel szívesen elküldöm priviben a blogunk címét.

Kép
Kép
friday

Hali!!!

Úgy néz ki eredményes a szobarendezés.6 órát aludt és hamarabb elaludt,és ez jó szerintem.A szoba jobban tetszik így és szerintem ő is jobban tud pihizni.

Annának nagyon szárad az arca,van valakinek ötlete mivel kenjem?

Kép

Kép
krisztinaa

hahó,

Igen, végre van egy kis napos idő. Még sétálni nem vittem Csabit, de a teraszra már kitettem negyed órára. Rögtön be is aludt :lol:
Azért jövő hét körül már (ha jó idő lesz) elviszem sétálni is. Szent elhatározás!!! :lol:

Nálunk inkább apa a felkapkodós, én próbálom az ágyában/mózesben megnyugtatni. Persze hozzátartozik, hogy a babakocsink mózese átalakítható ringathatóvá, mint egy bölcső és napközben abban van Csabi a nappaliban. Tehát folyamatosan hall, lát minket. Meg persze mi is őt. Nappal nem tudom betenni a hálószobába a tényleges kiságyába, mert gyorsan felébred, és nyugtalan. Éjjel viszont jól el van ott, hall minket.
Az éjszaka viszont változó, általában este eszik 8-9 körül, majd 2-3 körül, és utána 7-8 óra körül. Ez azért már elfogadható. Persze ez sincs így mindig. Van amikor gyakrabban ébred és éhes.

Nálatok már mosolyognak a babák? Állítólag mostanában kell elkezdeniük...

Na megyek ebédelni.

Szilvi
huszilvia

Hi,

Krisztina, Gréta arca is száraz, nekünk a bepantent mondta a védőnő, túl nagy eredményt még nem produkált.

huszilvi, szerintem nagyon jó így az alvás, kecsegtető a jövőre nézve.

és igen, Grétám is mostanában kezdett el mosolyogni :D . Annyira cuki :D, több időm lesz töltök fel képet.

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

csak röviden tudok jönni, visszaolvasgattam, lányok, nem tudom, mit csinálok rosszul, de nekem semmi időm nincsen...
Apa itthon volt egészen máig, a karácsonyt végig a szüleimnél töltöttük, anyukám sütött-főzött finibbnél finibb dolgokat.
Anyós temetése jövő szombaton lesz.

Jó sok vendég volt náluk, Márkot szétszedték, szinte végig ölben volt, mindig most dajkálta és tegnap óta szívok ezerrel, mert nem lehet lerakni, egyből üvölt.
Semmit nem tudok csinálni.
Pihenőszékre apa rábólintott, most licitálok egyre, remélem bejön Márknak és legalább elüldögél benne.
Az éjszakáinkra nem panaszkodhatok, 6-8 órát alszik, van. hogy 2 etetést is átalszik.
Koszmo nálunk nem jött elő, én az első naptól kezdve olajozok, fejbőrön és szemöldöknél is.
Az arcát mi első naptól a gyógyszertári mosakodó-testápoló krémmel kenjük, ez bejött.
Nálunk már 1, másfél hete mosolyog, ha énekelek, az nagyon bejön neki.
Már 4700 grammok vagyunk!
Cumi:Én általános iskolás alsós koromban is az ujjammal aludtam el állítólag, de nem szenvedte sem az ujjam kárát, se a lelkem.
Na mennem kell, mert megint bőg...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kép Szenteste

Kép Ajándék a fa alatt

katicat
Szigetszentmiklós

Kata nagyon szépek vagytok :)

Kép

Kép
krisztinaa

Kata
Szépek a képek!

Alvás: Vince 8-9 körül eszik, utána 2-3 körül, majd 6-7 körül. Nem panaszkodom, bár este 10-kor még vasalok. :( Így én nem alszok olyan sokat.

Cumi: szerintem, ha időben elveszi tőlük az ember, akkor nem lesz később gond. Vince mondjuk be sem hajlandó kapni. Örülök is neki valahol. A barátnőmék ma voltak itt, 4 éves a kislánya és még cumizik/ cumizott. Ma kidobta a kukába, hogy nem kell.( Szóval maga vált meg tőle) Ezzel egyidőben 1 hete hajlandó a saját ágyában aludni, eddig csak a szüleivel. Szóval előbb-utóbb magától is rájön a dolgokra.

Vince is szépen gyarapszik. 5010 gramm. Állítólag 600 grammot kell hízniuk 1 hónap alatt, mi most járunk 800-nál és még hol van 9-dike. :D

Friday
Igazad van, 2 gyerek mellett mindent megcsináltam. :)

Felkapás: Én a lányokat sem tudtam felkapni, mert ketten voltak egyszerre, így megszokták, hogy nincsenek mindig ölben. Hallottam a sírásukból, ha tényleg gond volt, akkor természetesen megnyugtattam őket, de voltak a kiságyban, játszottak szőnyegen. A fürdést pl. mindig úgy oldottam meg, hogy beraktam a hordozóba őket és beállítottam az ajtóba őket. Így láttak, míg fürödtem és mindhárman nyugiban voltunk. :)

Vince is evés után bekerül a hordozóba, nézegeti a játékait,utána ha elfárad megy az ágyba és alszik.

Este ő is gyakrabban eszik, úgy látszik ez normális.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Elmentek a vendégek, 4-en voltak végül. Zsófi most kicsit sírósabb volt, szerintem már túl sokan voltak neki és túl nagy volt a zaj.

Zsófi már már dec. elején mosolygott, kb. egy hete pedig szinte nevet, de hang még csak néha jön ki a torkán. Ha belendül, akkor viszont perceket "elbeszélget" akár magában is.

Felkapás: Ha nappal sír, akkor valami baja van, egyébként egész jól elvan a kanapén, a kiságyban vagy a pihenőszékben ideig-óráig, aztán jön a helyzetváltoztatás :-)

Nekünk is olyan a mózesünk mint a Szilviéké, de Zsófi mindenben sír, ami korlátozza a látásban, mozgásban, ld. mózeskosár, hálózsák, overáll stb. Ma kimentünk sétálni, de úgy sírt, hogy 10 perc után bejöttünk, szerintem túl be volt öltözve és nem tudott megmozdulni az overállban.

Azt hiszem, Zsófi mégis hall :-) :-) :-) Több szituációban összerezzent már, amikor én is láttam.

Kata, jó, hogy jöttél. Nagyon szépek a képek, csinos vagy. Ne izgulj, én is csak az alapdolgokat csinálom meg, azt is részletekben. Férjed hogy van?

Vick, milyen leleményes voltál a fürdéssel :-) A gyarapodáshoz gratulálok.

Friday, ügyes vagy, ilyen, hogy film, könyv stb. én csak álmodozom. Bár olvasni szoktam, s őt, ma hozott nekem a párom sudokut, hogy tornáztassam az agyam :-)
Én kíváncsi lennék a blogotokra, köszönöm szépen előre is.

Jaj, azért irigylek mindenkit, akinek korábban alszik el a babája, mint a mienk. Éjfélkor néha már állni alig bírok.

Szép estét mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Katicat, pihiszéket imádni fogod, be kell jönnie Márknak!!!! Tündériek vagytok. Apuci szeme :( ... sok erőt Mindannyiotoknak!

Ervick, vasalást ne is mond, már több napja halogatom, az valahogy nem megy. Nálunk is közös a fürdés, Grétám is ott van nézelődni :D. Lányok meddig cumiztak? Hogyan végződött? (...vagy volt egyáltalán?)

kankalin, jaaa, könyv az nem fér bele, internetes olvasgatás van csak. Szerintem agyilag se férne bele, csak az olyan "egyik fülen be a másikon ki", arra az irodalomra gondolok amin nem kell gondolkozni. Néha még zene van -Api jóvoltából-, és én is sudokuzom, azt minden este egyet (max. kettőt ha nem tudok elaludni -ez igen ritkán fordul elő :roll: )

Traudorka rég volt, hahóóóóó

Jó éjt!

Kép
Kép
friday

Jó reggelt!!!
Megint szép idő van:)

Köszönöm mindenkinek, hogy leírta az éjszakai "programot", kb. ilyen a mienk is, (este 9, éjjel 1, hajnali fél 4 és fél 7 volt most). Ez elég elviselhető. ja és megnyugtató, hogy nem Anna 8 órás alvása az általános, mert attól mi még fényévekre vagyunk.

Vick, én reggel vasalok (ilyenkor bealszik Dávid), ja és az esti szoptatás után (akár 8-kor is, ha úgy alakul), lefekszem. Szóval nem várom meg az éjfélit, mint te, Zsuzsi. Úgy nem is bírnám az éjszakázást:( Rendesen érzem, hogy nem 23 éves vagyok, hanem 33...

Kata, szépek a képek nagyon:) és várunk vissza.

Friday-hoz csatlakozva: a pihenőszék tényleg egy áldás :) Néha semmi más nem nyugtatja meg Dávidot. Igaz, csak max negyedórát ül meg benne, de az is épp elég.

Sudokuhoz én hülye vagyok:(

Zsuzsi, tök érdekes, amit Zsófiról írsz, hogy nem bírja a hálózsákot, szűk helyeket stb - általában fordítva mondják, hogy a babák szeretik, ha jól be vannak bugyolálva, szűk bölcsőben alszanak stb. (én is ezt látom Dávidon, gyakran bekucorodik a kiságy sarkába, mint egy kis gombóc).
Szóval Zsófi már ilyen korán is egy igazi önálló egyéniség:)

Hogyhogy nem tudsz jobb oldalon szoptatni? Nem tudod rendesen tartani Zsófit, vagy nem bírod "izommal"? Mi is jobb vállon büfiztetünk, egyszerűen nem esik kézre a bal.

Friday, ha két gyerek mellett még családi blogot is írsz, akkor talán tényleg bevállalhatnál még egy ikerpárt...

Engem is érdekelne, légy szíves, írd meg a linket!

Felkapással kapcsolatban: nem arra gondoltam, hogy folyton cipelgetni kell, hanem arra, hogy ha nyűgös, meg kell nyugtatni. Ha sikerül a kiságyban, az főnyeremény:) És poén a Vick fürdős ötlete. Abba bele se gondoltam, hogy két gyereket egyszerre nem is lehetne felkapni...

Krisztina, Kata: a mi dokink is a gyógyszertári krémet javasolta (a pattanások miatt száraz is Dávid arca). Eleinte idegenkedtem tőle, de rájöttem, hogy tényleg használ.
(plusz a védőnő meggyőzött, hogy attól is lehet nyűgös Dávid, hogy száraz a bőre és viszket...)

Koszmó-eltávolításra megtaláltuk az ideális megoldást: olajozás után egy-két órával DM-s (babylove) babakefével gyönyörűen kikefélhető, Dávidot egyáltalán nem zavarja, hogy dörzsöljük a fejét.

A kefe egyébként kisfésűvel együtt kapható, kizárólag rózsaszínben, lepkemintával. Nagyon aranyos. Kis hercegnőknek ajánlom!!!

Bocs, ha nem reagáltam mindenre, már így is regényt írtam.

Szép napot,
Móni
monke

Móni, egyszerre írtunk, az enyém elszállt, de most ennyi időm volt.

Friday, Vick, volna mit tanulnom tőletek...szóval bármilyen írást szívesen veszek, a blogot is olvasnám :I)

Kata, ne keseredj el, elhiszem, hogy ez nehéz időszak, de legalább bombázó vagy :) Miniszoknya? :)

Örülök a jó híreknek Dávidkáról és Zsófi hallásáról :) Most csak ennyire telik tőlem, de sokat gondolok rátok és gondolatban diskurálok is veltek :)

Tavasszal jó lenne egy tali, mit szóltok?

Blani egyként is jött velem a fürdőbe, de még így is elérte, hogy habos hajjal, csuromvizesen kiugorjak a kádból :) Többet nem is kísérleteztem a hajmosással, csak ha Apa itthon volt.

Ja, sajna babház még nincs :( majd írom, hogy mi a helyzet

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Mi az a Sudoku? bocs, ha nagyon evidens lenne...

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Móni, azt hiszem, rosszul írtam. Az esti szoptatás után, ami kb. 9 körül van, Zsófi nem alszik el, hanem nyüglődik, csak ölben jó neki, óránként visszateszem mellre, szóval nem önként várom meg az 11-éjfél körüli etetést, hanem muszájból és imádkozom, hogy esetleg 11-kor elaludjon.
Tegnap szörnyű esténk volt, gyakorlatilag 5-től egy percet sem aludt, itt voltak a vendégek, sírt, majd ez volt egész este. :cry: Be kellett vetnem a titkos fegyvert, azaz hagytam fél 12-kor cicin elaludni. Ezt követően viszont csak fél 5-kor kelt!

A fésű-kefe szettet elcserélhetnénk, mert nekünk világoskék van, rózsaszínet nem találtunk sehol, amikor kerestük.

Zsófi hihetetlenül rafinált már most. Pl. üvölt a ciciért, de azért pár perc ugye, mire elkezdhetünk enni, meglátja, elkezd nevetgélni, gügyögni neki, már nem is olyan éhes :-)
A jobb karomban nem bírom rendesen tartani, nem vagyok elég erős hozzá. :-( Pedig jobb kezes vagyok. Most edzek rá, hogy ha valahova elmegyünk majd és meg kell etetni, akkor megtudjam ebből a mellből, mert hát mindenhol nem fekhetek le :roll:

Friday, az internetes olvasás is olvasás. :wink: Nekem jó sok olvasatlan könyvem van, még arra az időre szereztem be, amikor úgy terveztem, hogy két hét pihenőm lesz, amíg Zsófi jön.

Na lányok, dolgozom kicsit, amíg Zsófi alszik, aztán még jövök.

Hiányzóktól életjelet kérünk!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

életjel :lol:
már olvasok :wink:

Dani 6020 gramm :lol: :shock: :shock: giga baba

KépKép
KépKép
fleur

Hali!!!

Móni azért az a 8 óra csak 2 nap volt mamánál,most olyan 5 óránál nem bírja tovább :D

Koszmó:Babe koszmó elleni sampon 2 mosás után levitte.

Az arcáról pedig a bepanthen vitte le,mostmár nagyon szép,újra a régi Anna.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

Fleur, welcome!

Krisztina, mi az, hogy Anna újra a régi, olyan gyönyörű kis fekete hajasbaba, csak ámulok a wiwes képein!Kis hercegnő!
:)

Zsuzsi, tegnap megint front lehetett, Márk is alig aludt!Én is jobbkezes vagyok, de szintén csak a balomon bírom el, érdekes dolog ez!

Móni, Zsuzsi, nekünk zöld hajkefe-fésű szettünk és orrszipókánk van.

Reni, sudoku ilyen számpótlós rejtvényféle, amúgy én is hülye vagyok hozzá, a matek sose volt az erősségem!
Móni, ezért mentünk bölcsésznek, nem?

Friday, jól látod a részleteket, drága, apa szeme tényleg szomorú, na de úgy tűnik kezd kilábalni a gödörből, bár a jövő szombati temetéstől még tartok.
Ti vagytok a példaképeim Renivel és Vickkel, kis tüsténkedő anyukák! :D

Taliban benne vagyok, kb. január közepétől lecseng a zűrös időszak.Akár hozzánk is eljöhetne, akinek kedve van, babástól, mindenestől, sztem elég nagy lakásunk, elférnénk.

Mangora, köszi a budai egközpontos elérhetőséget, jan. 15.-én megyünk erre a 3mas vizsgálatra! :D

Na megint vinnyog a kis manóm, remélem a pihiszéket megnyerjük, Móni,15 perc is számít, tényleg...

puszi mindenkinek,

szép napot

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,karácsonykor elég csúnyán ki volt száradva a pofija,lehet nem látszik a képeken,de engem nagyon zavart,és szerintem neki is viszketett.
Vettem a /szerintem/drága testápolót Frezyderm a neve,van valakinek tapasztalata róla?A pofiját még nem mertem vele kenni,de a testén bírja.Baba cucc és gyógynövényes elvileg.

Most éppen a hajlatokkal küzdünk,azaz a nyaka nagyon húrkás és egybefolyik,olyan észrevétlenül ki tud pirosodni,amellett hogy mindennap olajozom,és hintőporozom pancsi után.
Ja és a popsi,ahogy abbahagyom a bepanthent rögtön visszajön a pirosság.

Fleur,Dani nem giga,csak igazi pasi :D már Anna is 5300 fölött van.

Kép

Kép
krisztinaa

Most már értem, Zsuzsi, jó fárasztó lehet:(
Nálunk az este Zoli műszakja, mert rájöttünk, hogy a szoptatás csak felzaklatja Dávidot. (valószínűleg a gyomra rossz, és meg kell várni, hogy alul vagy felül, de kijöjjön, ami nyomja).
Sétálnak, vagy beülnek az ágyba, és hokimeccseket néznek neten. Igaz, a hatékony megnyugtatáshoz jó egy cumi is ilyenkor. de én se nagyon tudnék jobbat.

Kata, én már arra se emlékszem, hogy miért mentem bölcsésznek:) de tény, hogy nem a számok a kedvenceim. Most meg már mindenhez hülyének érzem magam.

Reni, megint megmondta a tutit: "de legalább bombázó vagy":)
Annyit nevettem rajta.
Meg azon is, hogy szoktál velünk diskurálni:) mi tagadás, én is.

Nagyon jó ötlet a tavaszi találka! Aranyos vagy, Kata, hogy felajánlod a lakásotokat, de azt hiszem, ennyi ember egyszerre túl fárasztó lenne még a babáknak.
Én inkább valami szabadtéri helyszínre voksolnék (park, ilyesmi), amikor az időjárás már megengedi.

Fleur:) nem semmi a Dani. Itt megdől Mangora elmélete, hogy a nagy babák megvárják a kisebbeket. Ezt nem lesz egyszerű behozni:) De tök jó, hogy ilyen szépen fejlődik.

Kriszti, én az öt órával is boldog lennék:)

Elhatároztam, hogy a standard gyógyszertári mellett nem kísérletezem krémekkel, testápolókkal, megvárom, hogy alakul magától. Bármilyen jók is ezek a krémek, mindegyikben van valami hatóanyag, lehet, hogy egy ekkorka babának az ilyesmi még sok.
Aztán megnézetem megint dokival, ja és megpróbálok kiegyensúlyozottan kajálni, kevés tejtermékkel.

Pusz
M
monke

Sziasztok,

A taliban én is benne vagyok :-) Kata, nagyon aranyos vagy, köszi a felajánlásod.
Remélem, megnyered a pihenőszéket, az a kis idő is számít, amit eltölt benne.

Zsófi ma egész nap a kiságyában fekszik és a rácsvédőn lévő macikhoz "beszél". Haláli. Aludni kb. 2x30 percet ha aludt.

Na, a sudokuhoz nem kell sok matematikai érzék, ha még én is meg tudom csinálni... Mert az nekem sem sok van, elhihetetik.

Ma megjött a határozat a családi pótlékról. A számlát még nem néztem, hogy esetleg megjött-e már a pénz is.

Krisztina fent vagy a wiw-en? Erről lemaradtam. :-(

Én is csak gyógyszertári krémeket kenek a babára, a védőnő a lelkemre kötötte, hogy nehogy kozmetikumot használjak. Úgy mondta, mintha szemránckrémet kennék rá, komolyan.
A popsiról elmúltak a pöttyök, mióta szigorúan 3 óránként cserélem a pelust, az arcáról meg magától elmúltak. Ki érti ezt?

Ti hogy tisztítjátok a baba fülét?

Friday, a blogba még csak beleolvastam, de a kórházi reggelin megakadt a szemem :lol:

Móni, akkor már csak egy kérdés, Dávid este mikor alszik el?

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi én gyakrabban cserélem,van mikor 1 órán belül 2x rakja tele és mégis vannak pöttyeink :(

Kép

Kép
krisztinaa

A szemránckrém és a parfüm még várhat pár évet tényleg.

Igaz, valamelyik babamagazinban olvastam pár hónapja, hogy most divat kisbabáknak gyerekparfümöt vinni ajándékba, ill. kisfiúknak miniatűr ünneplőruhát (csokornyakkendő, ing, mellény stb.)
No comment.

Jó kérdés, Zsuzsi - változó. A nagy nyűglődés után alszik kb. egy órát (amikor én is), aztán igazán csak a késő esti szoptatás után "ájul be". Általában 11 körül, de van, hogy később.

Jópofa lehet Zsófi, remélem, hamarosan Dávidot is lekötik a játékok is. Egyelőre főleg én kötöm le... reggel még táncoltunk is neki, mert annyira cukin mosolygott:)

Jaj, nálatok a popsin is vannak pöttyök?:(
monke

Sziasztok!

Remélem mindenknek jól telt a karácsony!!!

Most kicsit irigykedek az egy babásokra mert némi időtök talán van.
Bátorkám nagyon ölbe baba lett nappal nagyon keveset alszik és az éjszakák is változóak. Ha 3 órát végig alszik már nagyon boldog vagyok!!!! Sajna még mindig bealszunk néha szopi közbe, és akkor köztünk ragad.
A cicim továbbra is be van repedve és nem a legjobb abból szoptatni:((

Zsuzsi!

De jó, hogy Zsófi így szeret a kiságyba lenni!!

Krémeket mi is csak gyógyszertárit használunk, első napokba mondta avédőnő, hogy használhatok johnsons olajat. másnapra tiszta kiütés lett:(

Fleur!

Gratula Danihoz nagyon szépen fejlődik.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: