A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok !

Vettem az üzit, hogy kéritek a beigli receptet de Móni megelőzött.
Tegnap sajna nem volt időm jönni de ma pótolo.

Mesélni valóim :
Sajna még mindig nem költözött be a kistesó de rajta vagyunk.
Márciusig kaptunk haladékot a dokitól ha addig nem jön össze akkor majd rásegítünk gyógyszerrel.
Bölcsibe járás nagyon nagy élmény Ádinak. SZeret menni és jól érzzi ott magát. Hála istennek a múltkori krupp gyanú óta nem volt semmi. Most 2-3 napig folyt a nózija de semmi extra.
Persze rögtön párásítottunk szívtuk az orrát és kapta a c-vitamin ampullát így esélye sem volt lebetegedni.
Még ne is legyen beteg mert még hétfőn kedden megy bölcsibe.
Holnap sütjük a beigliket ( 6 kakaós, 1 marcipános, 1 gesztenyés ).
Kedden meg takarítás és ajándék csomagolás és persze kell valami kaját is csinálnom.
Bölcsiről : képzeljétek el van a csoportunkba ( csoportot úgy értsétek, hogy két szobából áll 14-14 gyerek ) szóval a másik szobában van egy kis srác még nincs 2 éves van neki két nagyobb kamasz testvére. A kis srác mindenkit harap. Szeptemberbe a beszoktatás alatt is próbálta Ádit megharapni de ott voltam így megakadályoztam. Azóta ugye nem vagyok ott de eddig minden hónapba legalább egyszer megharapta Ádi kezét, karját combját.
Pillanatok alatt cselekszik a gyerek.
Most pénteken a párom ment Ádiért a bölcsibe.
Nem fogjátok elhinni de Ádi arcán ott van a gyerek fogsor lenyomata úgy, hogy látszik, hogy Ádi húzta el ő meg rászorított így végig szántotta az arcát. Aztán a gondozónő mondta, hogy most történ nem rég mert bevolt kenve Ádi arca vastagon. Jegelték is neki, hogy ne dagadjon fel.
AZtán közbe Ádi mutatta, hogy a kezén is megharapta a gyerek a gondozónő meg mondta, hogy nem csak a kezén.
Este fürdésnél veszem le a polóját és a vállát is megharapta jó mélyen.
Szombat reggel beszéltem a gondozónővel aki itt lakik a házunkba és mondtam neki, hogy már elegem van ebből a gyerekből.
Mondta nekem, hogy több szülő összefogott és hétfőn mennek be a bölcsöde vezetőhöz, hogy lépjenek valamit.
Felvettem az egyik szülővel a kapcsolatot aki ráadásúl a szülöi munkaközösség egyik tagja.
Mondta, hogy akkor én is menjek be.
Igazán eddig úgy voltam vele, hogy addig míg csak ruhán keresztül harap nincs olyan nagy gond mert nem történhet semmi. De most, hogy az arcán harapta még az hiányzik, hogy valamit elkapjon Ádi tőle ( nem valami tiszta család így első kinézetre. ).
Gondozó néniket meg tökre sajnálom mert állandóan valamelyik fogja a kis srácot, hogy ne tudjon másban kárt tenni de múltkor meg fogták a kezét és a másik kezével egy kis lánynak kitépte a haját úgy , hogy lógott a markából a sok haj.
Egyszerűen szörnyű és tehetetlennek érzem magam mert tudom, hogy nem a gyerek tehet róla hanem az otthoni körülmények.

Na ennyi a panasz.

Egyébként jól vgyunk most tanítgatjuk Ádit , hogyha ez a kis fiú támad akkor igen is csapjon vissza vagy rúgja meg.

Dobok pár képet az én nagy bölcsis fiamról.

Kép barátnőjével
Kép reggeli közben
Kép így szellőztünk amikor krupp gyanús volt
Kép mikuláskor
Kép volt fincsi csoki torta is
Kép egy zsák Ádi
Kép mikulásházában tesómmal

Na léptem mindenkinek szép napot.
20200310173350

Móni valóban nem semmi vagy, h lángost csinálsz reggelire :)

Dóri
Puszi nektek is.

Timi
Ez a gyerek nagyon gáz, én is fellépnék ellene. Remélem sikerül megoldanotok?
A szatyornyi Ádi nagyon tuti :lol: ahogy vigyorog kifelé :) tök cuki :)

Vindo
Kösz a kérdést. Hányás nem volt, meg semmi. De nagyon hisztizsák volt. És éjjel is sokszor kelt sikítva :( és ő nem akkor Dani szóval nekem nagyon sz@r éjszakám volt most.
Sajnálom, h Rugó nem csípi a havat :(

Havazás amúgy Lilla szeretné a havat szerintem, de olyan hó átfúvások voltak ma, h csak na és a szelet utálja. Szóval nem sokáig voltunk lent.

KépKép
KépKép
fleur

Mi is kimennénk, ha nem lenne még mindig lázas Samu. Azért várom a nyavalya végét... :roll:

Jajj, nagyon gáz ez a kisgyerek, Timi, sajnálom.. Őt is meg benneteket is... Kistesónak meg hajrá!
Jók a képek! :)

Fleur, jobb éjszakákat neked...!!!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jo reggelt! :D

Merre vagytok? :roll:

Kerem szepen, nekunk is esett ho ma reggelre!! :D Raadasul egy egesz jelentos adag! Osszekeszulunk, aztan kieresztem Raniat a kertbe, teljesen odaig lesz!
(mult heten esett par hopihe, azota minden feherre azt mondja, hogy snow.. :lol: Kiboritottam a lisztet a konyhaban, arra is azt mondogatta, hogy snow.. :D )
Vendég

Szegeny Alex nagyon meg van fazva, egesz ejjel alig kapott levegot... :( ketszer felkeltettem, hogy csepegtessek az orraba, utana egy picivel jobb lett....

Mara takaritast tervezek, aztan meglatjuk, mi lesz belole...remelem, nem ragadok itt nagyon, meg a gyerekek hagynak kibontakozni! :D
Vendég

:) Akkor jó lesz ma nagyon a kisasszonynak!

Mi itt vagyunk, csak rohangálok a 2 beteg gyerek között... Kezdem egészen megszokni... Unatkozni fogok, ha meggyógulnak. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok, én dolgozom éppen, most ment el az utolsó vizsgázóm.
Keresek egy buszt, aztán megyek Db-be, ott találkozom Gáborral és Rugóval. Lehet, veszünk ma már egy-két ajándékot is :roll: 8) :lol:

Dóri, jobbulást a gyerekeknek :!:

Niki, akkor jó levegőzést Raniának :D

:arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Hol van mindenki?

Készültök a karácsonyra?

Mi ma voltunk egy picit Fleuréknél :lol: :lol:
Dani egy édes kis hörcsögarcú szépség :lol: :lol:
Gyönyörű ahogy alszik, csak aludni láttam :lol: :lol:
Lilla meg Gréti meg jól kijöttek egymással. Nyoma sem volt a nyár végi "vitáiknak" :lol:

Zdori jobbulást a gyerekeknek+++++++++

Niki Alexnek is jobbulást+++++++++++++

Vindo jó vásárlást :lol: :lol:

HOL VAGYTOK REGI? MESI? IRINA? SENSE? SILKA? JUBA? ÉS A TÖBBIEK??????????

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó,
Fleur: sajnálom a rossz éjszakát. :-(
Dóri jobbulásta gyerkőcöknek!

Vindo: hajrá ajándék vadászat! :-)

KTimi: huh hát ez borzasztó..ez..ááááá na kiváncsi vagyok..remélem elértek vmit, ez felháborító..szegény Ti meg az a gyerek is...biztos vmi otthoni dolog váltja ezt ki..nincsen rossz gyerek csak rossz szülő...:-(
Nagyon jó az Ádi képsorozat! :-) Hajrá Tesó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mit is olvastam még

ja igen ..
Niki: de Jó..majd meséld ho yKiscsajszinak hogy tetszett a SNOW?? Alexnek meg jobbulást!

Huha tegnap ...ááááááá
déli alvás után nagyon anyás lett, akkor mondta hogy fáj a füle, a foga..lámpáztuk kapott fájdalmo csilapítót de szenvedett még így is...sírt, az ölemben volt és a fájdalom miatt rugkapált...így már f7 kor fürés nélkül be is aludt. 10 kor kezdett kimenni z előző fájdalom csillapító , így akkor kapott nurofent, majd 3 kor kelt mert írtó éhes volt..betejcsizett ( nem evett vacsit semmit és aludt még f7 ig...
jókedvűen kelt.
Mi ma is kint voltunk délelőtt, ma az újkerti dombhoz mentünk ...fura volt hogy sehol egy gyerek :shock: :shock: a mi időnkben tömve volt a domb..????
szánkóztak, meg van ott egy játszótér..hát persze midnen csupa hó volt..de majdnem mindent ki kellett probálni.
Itthon babázás 1000-el..annyira cuki..pont úg altatja a babákat aoyg én őt..:-) édes..persze ebédre szinte semmi.most meg már durmol.
ja és a fog sehol..azt hittem ilyne fájdalom mellett már át törik..érzem a hegét meg már jó rég óta hatalmas a dudor..de megszenvedteti szegénykémet!

szóval ez van nálunk!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hat, biztos nagy karacsonyi lazban vagytok...senki sincs...mindig, mikor en jovok...nekem is el kene gondolkozni, mint Vindonak... :lol:

Na, a kimenetelbol nem lett semmi, mert Alex nagyon nyugos volt, egesz delelott a kezemben volt...kivinni meg nem akartam, hogy igy meg van fazva. Ugyhogy szegeny Rania is bennragadt, pedig negyon akart jatszani a hoban.
Most mindkettot leraktam aludni, es turbora kapcsolok. Furdoszobat takaritok, felrakok egy lasagnet vacsira es kimosom a huzatot a foteleken es a kanapen...tiszta csokifolt.. :roll:

Moni, akkor a ket baratno jol eljatszott...Dani nagyon edes lehet...olyan rovid ideig maradnak ujszolottek...pedig olyan joooo... :D

Zdori, jobbulast nektek! Azert inkabb unatkozz, es legyetek egeszsegesek! :lol: Majdnem egyforma koruak a bebijeink.. :D Rania 2007. aug 25-en, Alex 2009. majus 31-en szuletett. :D

Vindo, jo vasarlast! :D Halkan jegyzem meg, hogy nekunk is visszavan meg csomo minden, es szerdara hagytuk...olyan tomeg volt a hetvegen a varosban, hogy parkolohelyet sem talaltunk...visszafordultunk... :roll:
Vendég

Kaqk, szegeny Emma mennyit szenved azokkal a fogakkal.. :( Ranianak nagyon hamar kijottek...4 honaposan az elso, es masfel evesen mar mind a 20 kinn volt, semmi gondunk nem volt a fogzassal...Viszont Alex lassan 7 honapos, es sehol semmi...rag ezerrel szegeny, mindent, ami a keze ugyebe kerul... :lol:
Vendég

Én is itt! :)

Niki!
Sajnálom, h Alex beteg és így aztán Rania sem tudta élvezni a havat. Gyorsan gyógyuljan a fiatalúr, aztán kifele, amíg el nem olvad!
Nálunk meg amikor a havat szórják azt mondják, hogy "lisztjét szórja égre földre"... :wink:

Vindo!
Jó vásárlást!

Móni!
De jó, h kijöttek a csajok egymással! :)

Kaqk!
Szegény Emmácska :( De legalább mára már kutya baja!

Timi!
Ez a harapás elég durva lehet...

Fleur!
Hátha a ma éjszaka már jobb lesz!

Tényleg már mindenki a karácsonyra készülődik?

Mi tegnap el dédiékhez szánkózni. (Apuka szánkója ui még ott van, nekünk itt nincs). Jól meghúzkodtuk őket, és ők is húzták a dombra felfele.

Kellemes készülődést

Kép
gica1

Niki!
De ügyesek vagytok a fogakkal. Nekünk még mindig csak 16 van, pontosabban Zsuzsunak már 17. De a többi még várat magára...

Dóri!
Jobbulást nektek. Elég makacs vírust kaptatok be...

Gica

Kép
gica1

Halihó2

Koszmóra mit használtok??? Hosszú hajat nem lehet olajozni? vkinek vmi ami bevált???
egy részen a választékánál elentkezett...most sapka időszakban..a kocsiban ne lehet levenni róla.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, ez a Babe sampont hasznaltam mindkettonel, nagyon jo volt. Be kell dorzsolni, es rajta hagyni kicsit. Aztan ledorzsolni, Alexet egybol levitte, anno Ranianak kellett par alkalom, mert hosszu volt a haja, nem tudtuk ugy dorzsolni a fejboret direktbe.
Vendég

Niki :köszi.a neten bogarásztam és ezt találtam amit te is írtl meg egy ecsetelőt. meglátjuk.
[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi is a Babe-t használtuk. :) Jó volt nagyon!

Köszi mindenkinek a jobbuláskívánásokat, remélem, tényleg jobban lesznek ezek a kis lurkók...

Fog Samunak is 16 van. De már egy csomó ideje. Kezdek kételkedni benne, hogy kinő a maradék... :)

Megyek, mert hívnak.

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok,

mi is megvagyunk, ebben a -19 fokos orosz télben :roll:

Jaj nagyon hideg van, nem győzzük pakolni a tüzet :evil:

Olyan érdekes, hogy Péterke nem is kar kimenni szánkózni sem, mert hogy nagy a hideg :shock:

Karácsonyi készülődés nálunk is megvan, még nem sütöttem semmit :roll: de nem is fogok túl sokat, úgy is hoznak anyuék.

Tesóm megsütötte a Meryke féle mézest, tényleg isteni:-)nekem csak disziteni kell.

Köszi a receptet Meryke:-)

Én a bejgliért nem vagyok oda, inkább somlóit fogok sütni
8) meg mákos gubát ( sense féle receptet valaki feltölti? )

Áron most már egyáltalán nem alszik d.e.( 8-F9 kor kel reggel) , viszont d.u még 2 x .
Éjszakák brutálisak, nagyon nyugtalanul alszik 8)

folyt.köv

Heni
KépKép
heni81

Bnek torokgyuszi,Apa itthon géphez nem enged :evil:
Sense-s mákosgubát este lehet feltöltöm :)

KépKép
viranka

Rohanva én is itt.

Végül G. hazahozott minket, ő meg jön-megy Db-ben azóta is.

Koszmó: a Babe nekünk nem használt, vazelint vagy mit kenegettünk a fejére minden este két hónapig biztos.
Durván koszmós volt Rugó. MInden este megmostam a haját.

Harapás: ami azt illeti, meg már írtam is egyszer, Rugó is harapott már meg gyereket a csanában, pontosan két alkalommal. De lájtosan, szóval nem durván.
Egyszer a régi csanában, egyszer az újban :roll:
A gondozónők azt mondták, ne törődjek vele, ezt nekik kell kezelni. Más gyerekek is haraptak amúgy :roll:

De hát ez nem volt komoly, na.

Hideg, az volt itt is :shock:

Rángat, mennem kell, pedig még írni akartam.

Ja, van egy barátnőm, akinek a lánya 4 éves, még nem jöttek ki a hátsó fogai, 16 van neki.

Kép
vindolanda

Niki, mi is elsuhantunk egy-két bevásárlóközpont előtt, és úgy döntöttem, Gábor megy vissza egyedül, mi meg Rugóval otthon leszünk majd :wink:

R. irdatlanul bezabált olajos halból :shock:
Ez most jó, mert két napja nem nagyon akart enni, csak kekszet rágcsált szinte :roll:

Nem tom, mi lelte :roll:

Irina, drága, én is megkaptam vagy három új tárgyat a következő félévre, értek is belőle kb. egyhez, de vázlataim ahhoz sincsenek :roll:
Fantasztikus :?

Kép
vindolanda

Helló!

Vagyunk ám..

Apa beájult nagyfiammal egy ágyban,Domi meg garázdálkodik.. :)

Betegeknek jobbulást!!!!!!

Nálunk is fagy meg minden :x

Ma készültem a következő napkora,sütés főzés terén..

Én készítem az összes beiglit,meg keksztekercset-golyókat,meg sós sütiket.. Legalábis kellene,de mennyire lesz időm és energiám meglátjuk :roll:

Vindo most szólt a b.nőm,hogy dobjam már össze az akváriumot,mert adna fiamnak karira vagy 30 mollit,ennyi picit nevelgetett,de most fognak szülni megint,úgyhogy gyorsan-gyorsan rakjam össze... Ti hogyvagytok hal ügyileg?

Lehet nem volt jó a pocakja,azért nem evett,vagy már vágyik az anya kosztra :lol:

D. rossz megnézem.... :arrow:
varga tünde

Tünde, a halak élnek, bár a múltkor meghalt egy szifó, és az egyik guppi is kicsit csapzott.
A csigákat kiette az aranyhal, így viszont algásodik, át kell törölgetnem a falát gyakrabban.

Mollik :D Azok kis csinosak. Akkor takaríthatod megint:)

Az anyai kosztra nem nagyon vágyik Rugó, mert olyat még nem nagyon evett :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Olajos halra vágyott :wink: :D

Kép
vindolanda

Ja, Heni, itt is rengeteg fa fogy :shock: És a kazán is megy szinte megállás nélkül :shock: :shock: :shock:

Kép
vindolanda

Csak életjelet hoztam.

Őrültek háza. A lakás romokban, alig bírunk takarítani a két gyerek mellett, ugye a felújítás.
Megállapítottuk Apával, hogy a tejeskávé színű fal kávékék lett. :shock: :lol:
Mindenhol por, két használható heéyiséggel (sőt hárommal) több lett, tudunk pakolni. Végre.
Ma osanban voltam, karácsonyi bevásárláson, Apa ma ikejában (plusz máshol is, így lesz Mírának falvédője :D ), én meg takarítok.
Az életkép szuper, szobában a mikró, legtöbbször Gegi áll a tetején, egy állóventillátor, egy lábas, meg egy adag padlóburkoló (vagy mi) a fürdőszobában, a folyosón a spejz, a szobában a kabátok... Jaj....

Gegi még taknyi, Zsozsikámnak is kicsi torokgyuszija van, de helyre jövünk! :)
Zsozsinak is jelentkezett a koszmó, beolajoztam, de utána nem találtam. :shock:
A legjobb egyébként a mechanikus eltávolítás.
Na mennem kell rámolni. :arrow:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vindo ma én még a kandallóba is begyújtottam, mert csak 22 re birta fűteni a házat a kazán :roll:
-25 fok volt az éjszaka, megdőlnek itt a rekordok :shock:

csináltunk is egy képet Péterkével a kandallónál:

Kép

Téli táj az ablakunkból:
Kép

Holnaptól enyhül, de ónos eső lesz :evil: lucskos lesz a karácsony:-(

Emese kitartás!!! TAvaj nálunk karácsony előtt ugyan ez volt, azt hittem romok között fog állni a karácsonyfa, de pont 23. éjfélre készen lettünk:-)

Koszmó : manuálisan kapargattam a baba fejecskéket, de hát azon nem volt még haj.

Timi hát ez a harapás ügy durva :evil:

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Na, végre ide is elértem. Úgy összefolytak a napok. Ez a hatnapos munkahét... Nem is nagyon értettem, hogy miért is kell nekünk dolgozni akkor, mivel 24-én már szünet van a gyerekeknek. :roll: :roll:
Na, mindegy.

Nem írtam a m.héten, hogy kedden este megtudtuk, meghalt nagyika testvére. Ők ketten voltak már csak a családból, szegénykém egyedül maradt. Ő a legidősebb a testvérek közül. Olyan gyorsan ment minden, h. csütörtökön este meg azt tudtuk meg, hogy másnap el is temetjük. Így gyors szervezést követően pénteken reggel elindultunk Mátészalkára. Ott volt a temetés. Én úgy átfagytam, még most sem engedtem ki teljesen.

Közben meg B. betaknyosodott péntek reggelre. Kicsit sem voltam ideges egész nap. Mondjuk nem engedtük a bölcsibe, itthon maradt a szomszéddal, aztán meg érkezett édesanyám. Szombat óta ő vigyáz a kicsire, míg mi húzzuk az igát. Úgy néz ki, nem nagyon vészes a dolog, bár néha eldugul az orrocskája. Szorgalmasan szökőkutazzuk neki :lol: (orrspray), remélem most nem megy majd a fülére.

Holnap lesz az utolsó napom ebben az évben a mh-n. Mondjuk du-n meg vissza kell mennem az ünnepségre, de aztán leteszem a lantot kicsikét. Nagyon nem lehet, mert meg kell csinálnom a köv. havi tervemet is, meg lassan tanulnom is kellene a vizsgáimra. (Úgy néz ki, nem kell nyelvi szocializációból vizsgáznom, kiváltottam a dolgozattal. :wink: )

Ma olyan megható volt Bercó. Gergő nagy hülyeséget csinált, ezért apa rendesen lekapta a tíz körméről, annyira, h. G. sírva fakadt. Erre Bercó: Ne sírj Gergő, nincs semmi baj. Közben meg simogatta Gergő fejét, vállát. Majd: Nincs semmi baj. Fújjuk ki! Hozom a zsebkendőt. És tényleg hozta, majd letörölgette Gergő könnyeit és az orrocskáját. :roll: Azt hittem megzabálom. :lol: Nagyon édesen vígasztalta a bátyuskáját.

Jaj, jó sok betegeskedő gyerek van. Gyors gyógyulást kívánok MIndenkinek!!!!
dmaggie

Maggie, Gergő mennyi idős? Nagyon édes lehetett a jelenet... :( :) Milyen nagy butaságot csinált? TItok?

Hú, mi kimentünk ma, mert patikába kellett menni. 2 babakocsival mentünk anyummal. De milyen HIDEG volt, jujj... És lehet, hogy emiatt megint beteg lett Samu.. Mert ma először láztalanul ébredt, de estére megint lázas lett... Jajj, remélem, nem lesz megint rosszabbul...

Rugó olyan helye kispasi lehet. :)

Jó éjt mindenkinek, és mindenkinek jobbulást!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt :D !
Elkezdtem olvasni a bnetet, és majdnem elfelejtettem Bencét elindítani a suliba :oops: .
Szerencsére ma van az utolsó napja, de már nagyon unom, hogy Pankával itthon vagyunk, mégis korán kell kelni. Még szerencse, hogy hugom elviszi Bencét.
Ónos eső megérkezett :evil: . Más sem hiányzott...Jó lett volna, ha ilyen szép fehér lesz a karácsony. Na, fel is ébredt :? . Kéredzkedik az ölembe, lehetetlen írni tőle, csak a fényképeket nézegethetjük :roll: ...
dettyk

Dettyk, még jó, hogy mégis eszedbe jutott vhogyan elindítani a nagyfiút! Jót mosolyogtam az eseten... :)

Szép, nem hanyattesős napot kívánok mindenkinek!

PANNDI!!!! Mi van veletek? Olyan rég hallottam felőled mindnehol...???

Kép
Kép
Kép
zdori

Mónikám!
nagyon boldog szülinapot kívánunk,ígérem két ünnep közt eléneklem a boldog szülinapot :) :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára viranka 2009.12.22 07:41-kor.

KépKép
viranka

de jó oldalkezdés :)

B. éjjel is lázas volt :( reggel hn7kor ismét lázcsillapítot kapott :( aztán kb. fél óra ivott tápit...minden kijött belőle :( azt mondta böfiztem :) :)

:arrow: viszem Dedét oviba :) legyen időm varrni :) Mesi jóvoltából előkészülhetek :) :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Móni nagyon boldog szülinapot!!!!!

Szegény kis Báló és Samu :cry: jobbulást nekik!!!!

Nálunk apa jó beteg, hát remélem senki nem kapja el tőle.
Utolsó nap dolgozik, holnap ezerrel takarithatok :roll:

Áron teát kapott éjszaka :roll: csak szomjoltásképp, hát majd látjuk. Nagyon nyugtalanul alszik, amit nem értek. :?

Tegnap este feldiszitettem a kicsi karácsonyfát, Péterke olyan lelkesen segitkezett, és mondogatta, de jó kajácsony:-)kajácsonyfa:-)

Áron nagy előszeretettel rágja meg az újságokat. Ha ezt Péterke meglátja oda meg hozzá és igy szól: nono baba, ez papir :D

Heni
KépKép
heni81

Most bilizik, és közben nézi az első filmet, ami leköti: a Babet.
Talán tudok írni :roll: .

Kivi, mi szeretjük, de mindig kicsúszik a kezemből, és kimarja a szájpadlásomat...

Kolbász (micsoda témák :wink: ), hát Panka is imádja. Éppen tegnap nevettünk egy jót, mert a hugom csinált csokikrémat, és Panka köszönte, nem kért belőle, inkább a sógorom vacsora-kolbászát majszolta zsíros kenyérrel :lol: .

Viranka, ez az utazási kedvezmény öröm az ürömben :) .

Vindo, nyári gumival én nem mernék elindulni. Tegnap már a télivel is nagyon óvatosan közlekedtem, mert ez a hókása nagyon csúszik. Most meg az ónos eső :roll: ...
Nagynéném éppen tegnap csúszott árokba nyári gumival.

Fleur? mostmár Te is osztozol a csodálatomban Henivel, Mesivel, Panndival és a többi kis korkülönbséges anyucival együtt :D . Most lehet, hogy nehéz, de nemsoká már nagyon jó lesz, hidd el!!

Niki, remélem, azért még tudjátok élvezni a havat :D !
Szerintem mi már nem sokáig, karácsony egy nagy locspocs lesz, ez olyan kiábrándító :? .

L.Móni-Fleur, de jó, hogy taliztatok :D !

Viranka, Bálónak is jobbulást!

Mesi, kitartás, nagyon szépek lesztek!

Heni, ezt a kilátást nagyon irígylem 8) ! Hú, micsoda karácsonyi hangulat!

Maggie, sajnálom :( ! De aranyos Bercó! Én kezdek kicsit kétségbe esni, mert eddig Panka és Bence imádták egymást, de most szinte egyfolytában vitáznak. Panka hisztis, irígy és állandóan kötözködik, cukkolja Bencét, aki sokszor-érthetően, nem hagyja magát. Remélem, ez csak átmenet.

Mi befogadtunk egy kis korcsot, de nagyon cuki. Kóborolt, nyakörvvel, a gyerekekhez csapódott. Senki nem tudott róla a környéken, ezért beengedtük, de másnap P elküldte a hugommal, hogy ide nem kell :evil: . Onnan megint elszökött, úgyhogy a sarkamra álltam, éés nem engedem elküldeni. Tacskó méretű, a gyerekek mellé pont jó, nem rág mindent szét, szófogadó, imádja a gyerekeket és Alex-szal (aki 15 éves sheltie) is jól elvan. Nem engedem ki a -15-be, de sajnálnám, ha jönne érte a gazdája :roll: .

Ja, és Bencét nagyon hirtelen kereszteltük meg, két nap alatt kellett mindent elintézni, vasárnap megvolt a keresztelő, 16 másik gyerekével együtt (iskola).
Na, nagyon gyorsan kellett írnom, mert már itt toporog mellettem, hogy a kavicsos babákat nézhesse :roll: . Ennyi volt a Babe, elkiabáltam :roll: .
Ja, karácsonykor közkívánatra Sense féle kakaós csigát sütök.
dettyk

Móni, nagyon boldog szülinapot!

Heni, de okos Péterke!

Viranka, Bálónak továbbra is sok puszi!
dettyk

Drága Móni!
Isten éltessen!

KépKép
kaqk
Debrecen

Móni Boldogságossat!!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=wRWj6IA_ ... r_embedded

Most csak ennyi... :arrow:
varga tünde

Halihó!

Kis itthoni szünet, aztán lassan készülődök, mehetek vissza a karácsonyi ünnepségre. Most várom, hogy lefőjön a kávém. :lol:

Jaj, szegény kicsi manók. Bálintnak és Samunak is gyors gyógyulást kívánok!!!!! Mi lehet ez??? Nálunk az intézetben is egyre több a beteg gyerek. Szombaton már vissza is kellett küldenem az egyik tanítványomat, mert 38 fokos lázat mértem nála. Ma reggelre meg tömegével lázasodtak. Köztük természetesen sok fellépő gyerek is. Szóval, jobbulást mindenkinek! Heni, apának is!!!!

Zdori, igazából nem titok, csak kicsit ciki. Valamilyen lüke internetes játékhoz küldözgetett emelt díjas sms-eket. A dolog pikantériája, hogy a tudtom nélkül az én telefonomat használta, mivel az övékről le van tiltva ez a fajta szolgáltatás. Megkaptuk a nagy számlát, apa nyomozni kezdett, hogy miért is kell ilyen sokat fizetni, hiszen én nem szoktam ilyeneket hívni, stb. Gergő először Bercóra fogta a dolgot, majd a végén elsírta magát és vallott. Miután apa már megtudta azt is, hogy milyen számról érkeztek az sms-ek. Nagyon megszidtuk, eltiltottuk a géptől, az internethez nem férhet hozzá és törölnie kellett a gépéről a játékot. Ez lett a bünti. Ja, és februárban lesz 13.

Dettyk, éljen a kiskuty. :lol: :lol: Ha kertes házban laknánk és nem társasházban, nekünk is lenne már pár, ha a fiúkon múlna. :lol: Szerintem ne aggódj, most ilyen időszakban van Panka, de biztosan változik majd.

Mónikám!!!!! Isten éltessen Drága!

Na megyek készülődni,mert mindjárt indulnom kell.
dmaggie

Móni!
Sok boldogságot!!!!

Maggie!
Hűha, mikre fel nem kell készülni! Akkor oda kell figyelni majd a gyerekek telefonálási szokásaira is majd...

Viranka!
Jobbulást Bálintnak!

Mesi!
Kitartás, biztosan sokkal szebb lesz és kényelmesebb az új otthon!

Heni!
De csodálatos helyen laktok! Irigyellek miatta!
És szépek vagytok együtt!

A többit elfelejtettem... :oops:

Puszi

Kép
gica1

Köszönjük, meglátjuk, remélem ma jobb. De most Dani miatt aggódom picit, nagyon rossz lett a vérképe, legalábbis sok a csillag. Majd Doktornéni este megmondja, mi a teendő... :roll: Nem szeretnék kórházazni karácsonykor, még akkor sem, ah készülni az ünnepre nem volt időm a beteg gyerekek mellett, hogy nincs itthon apa sem, és a dédikkel is nekem kell foglalkozni... Szóval még senkinek sincs ajándéka... De remélem, holnap sikerül minden, amit megbeszéltünk férjemmel, mert akkor vmit tudunk javítani a mutatókon. Kivéve, ha kórház lesz a dologból...

No, ennyi mostanra.

Illetve nem: Móni, nagyon boldog szülinapot, Isten éltessen!

Maggie, köszi, hogy leírtad! Hú, remélem, nem lesznek majd ilyenek... Jól résen leszünk... Gondolom, persze ti is figyelteltek, de nekem álmomban sem jutott volna eszembe, hogy ilyeneket is csinálhatnak a gyerekek... Na jó, majd ha már ott tartunk...

Péterka nagyon aranyos. Samu is igyekszik pici öccsét megvédeni a környezet veszélyességeitől, nagyon édes. :)

Hú, Dettyk, akkor jó gyors keresztelő volt. De mire a nagy sietség?
Kiskutyának meg jó helye lesz. :)

Na, tényleg megyek.

Pussz.

PANNDI??????

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok!

Eltűntem... :oops:
Na, nem mintha agyon dolgoznám magam, de mindig van valami, ami miatt nem tudok ideülni... :(

Móni! Boldog szülinapot! :)

Készülődünk a karácsonyra, nálunk csak a 3 gyerek kap ajándékot (Szeli és a két másodunokatesója, a többiekkel megbeszéltük, hogy idén kihagyjuk, csak összejövünk, eszünk egy jót, beszélgetünk.)
Szeli még holnap megy bölcsibe, aztán jövő héten szünet, majd nem győzök neki programot csinálni szerintem, nehogy halálra unja magát... :? :lol: Nagyon imádja a bölcsit! :)

Betegeknek jobbulást!
Szelinek nagyon bevált a grapefruitmag-kivonat (kopp-kopp-kopp), azóta az orra sem folyik! :D

Próbálok visszaolvasni...

Kép

Kép
regcsiken14

Móni, boldog születésnapot!!!

Maggie, internet :? :?

JObbulást mindenkinek!

Dóri, szerintem csak kaptok pár szednivalót, nem hiszem, hogy rossz vérkép miatt befektetnének.
Ráadásul a csillagozó-gép a felnőttek értékei szerint csillagoz, ha jól tudom, a kisbabáknál mások a határok.

Dettyk, kösz, hogy aggódtok miattunk a kocsi miatt, de Gábor szerint amíg Moszkvában sem kötelező a téli gumi, addig megoldjuk itt is
:wink:
Balesetek meg - hát, volt itt a 47-esen egy nagy csattanás pár napja, négy autó szállt össze-vissza, minden volt téli gumi :roll:

Most amúgy sincs pénzünk rá, három hete enni alig tudtunk. Korábban sem azért volt 17 éves Lada Samaránk, mert lett volna pénzünk egy szett téli gumira. Az utóbbi három évben jobban állunk már, mióta dolgozunk, de így építkezés után/közben nem tudunk kiadni hirtelen 50 000 ft-ot.

Irina?????

Mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, az összeget csak hasraütés-szerűen mondtam, lehet, sokkal kevesebb :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, persze, tudom én, bocs, nem is beleszólni akartam, csak nekem így is kész rémálom volt a csúszós úton vezetni :oops: . Az összeget elég jól saccoltad, nekünk 45 volt 2 éve a garnitúra :? .

Dóri, Bence Református suliba jár, bár katolikus hittant tanul tantervbe beépítve heti két alkalommal, és a kat. templomba hordják őket hétfőnként. Én nem vagyok megkeresztelve, ezért nem is reméltem, hogy Bencét megkeresztelik a katolikusok, erre most kaptunk egy paprt múlt héten, hogy ha kérjük, a vasárnap esti szentmise keretében megkeresztelik. Gyorsan kellett dönteni, keresztszülőket sem volt egyszerű találni, de szerettem volna, ha meg van keresztelve, így bevállaltuk (egyébként amikor beírattam, bevállatam, hogy mire végez a sulival, meg lesz keresztelve). Ez ilyen "tömeges keresztelés" :wink: volt, de így is szép volt, és örülök, hogy sikerült :) .
dettyk

Dettyk, értem én :wink: Meg nem is szóltál be :D

Én sem vagyok megkeresztelve, de Rugót megkeresztelték gond nélkül (Gábor családja vallásos) a Szent Annában. Emlékszem, fehér ruhát kerestem neki egy csomó ideig, lehetett vagy 7 hónapos, pont akkor fogytak ki a plüss fejér cuccokból mindenhol :roll:

Gábor kapott egy csomó Bols-vodkás bonbont :oops: Nagyon finom :roll:

Rugó étvágya visszatért, most sült tököt uzsonnázott tejjel :roll:

Ma éjjel befejezem azt a béndzsa tanulmányt, holnaptól készülök a januári tömbösítéseimre. Kivettem du. egy csomó könyvet.

Holnap vizsgáztatok, de állítólag a fűtést kikapcsolták az intézményben, és egy kis probléma miatt termem sincs. Az irodám meg nem megközelíthető, le van zárva az a rész :shock: :shock:

Szép nap lesz.

Kép
vindolanda

Ja, két ajándékot már megvettünk.
Anyáék kávéfőzőt kaptak, Rugónak meg G. talált egy jó szánkót a helyi tüzépen 3500-ért. Erre a hó elolvadt :o

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo!
tényleg szép nap lesz :) :) Rugó étvágya :) M. mikor keresztanyjával találkoztunk fagyit kért tejjel :) :) de a mekiben is azt szokott kérni :)

Dóri!
csak nem lesz kórház :( mit szedtetek össze ? jobbulást Nektek :)
ajándék meg nem lényeg,inkább otthon legyetek ez a fontos :wink:

Maggie!
nem semmi nagyfiad van :roll: jó h. írsz ilyeneket majd 10-12 év núlva eszembe jutsz biztosan :wink: de milyen ravasz,h. Bercóra fogta :)

B. megint forró :( végre alszik egy kicsit,aztán keltem fürdetem fektetem :( szívem megszakad :( aztán Apa megy Pestre naptárakért(amikhez még hozzá sem kezdtek,de 6kor nem zárnak :)
mondtam neki hajsa ki tőlük az összeset,ne kelljen holnap bemenni :) Ő meg tud segíteni spirálozni :)
aztán még holnap fehér pólókat kell vennem Míra fog rájuk rajzolni :) még ösze kell számolnom hány darab kell :)

:arrow: megkeresem apát :) meg a mákos guba receptet,tegnap nem találtam :(

KépKép
viranka

ide is felteszem :)
Mézes – mákos guba

Hozzávalók :
6 db kifli, 1,2 l tej, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg darált mák, 20 dk méz, 5 ek sárgabarack lekvár, 1 cs főzős vanília puding, 5 dkg mazsola, 6 db tojás

A kiflit vágjuk kb 10 cm-es szeletekre és tegyük egy tepsibe. Öntözzük meg olvasztott vajjal és forgassuk át. Sütőben pár perc alatt pirítsuk meg.
A mákot a mézzel, a vaníliás cukorral, a lekvárral és 2dl tejjel keverjük össze. Mikróban kb 4 percig főzzük. Akkor jó, ha kenhető, krémes állagú.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a pudingporral. Akkor jó, ha habos. Ekkor öntsük fel a tejjel és keverjük át, hogy ne maradjon csomós.

Rétegezés hőálló tálban:
A kiflit osszuk 3 részre. A mákkrémet 2 részre.

1 sor kifli, 1 sor mákkrém, 1 sor kifli, 1 sor mákkrém, 1 sor kifli.
Öntsük le az egészet a tejjel. (mindenhová jusson)!
Alufóliával letakarva süssük kb 40 percig kb 170 C-fokon.

Közben verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd keverjünk bele 2 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot. Kenjük meg vele a mézes-mákos tetejét, és tegyük vissza a sütőbe amíg a tojáshab megpirul.

KépKép
viranka

Begyúrtam a mézeskalács tésztáját, holnap kisütöm, talán Szelivel, ha nem nagyon ront bele... ;) :lol: Majd kap egy darabot, amivel "gyurmázhat"... :)

Kép

Kép
regcsiken14

Mírának csipásodik a szeme és piros :evil: na már csak ez hiányzott :evil: de megvan a 3 :) Apa vmelyik nap elesett,jobb csuklója bedagadva,Bálint torokgyuszi,Míra kötőhártyagyulladás... most már csak jónak kell történnie :)

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: