A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vera te tényleg profi vagy :lol: :lol: :lol: jó sokat írtál :lol: :lol: :lol:

Kaqk ha az Oscillococcinumot szeditek akkor nem kell másik.
Az fentebb felsoroltak mind immunerősítők, ahol írta Vera, hogy felváltva szedd és azt választjátok akkor úgy.
Amúgy válaszd ki nektek/neked melyik lenne a jó és azt a fajtát szedd.
Én Echinacea angustifoliat fogok venni, ha végre találok olyan patikát ahol van :roll:
De az Oscillococcinum is nagyon jó. Tényleg segítenek :D

Jók ezek a youtube videók. Én megkerestem Ady Endre versét, ahogy Szabó Gyula bácsi szavalja.
Nincs párja :D
http://www.youtube.com/watch?v=qlpQ_ms0IDc

Gréta cica kedvence sokáig egy olyan klipp volt ahol különböző vadászrepülőket mutattak be. Csak ült és nézte :lol:
Sajnos levették :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Menni kéne rendbetenni a konyhát :?

Viranka olyan sálra vadászok ami Mírának van :roll: (macis)
de alig találok :(
hol vettétek?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hű ti aztán jó sokat irtatok :shock:

Mesi szuper ötlet, pláne, hogy emlékszem Péterke mindig meg is akarta rágni a fogódzót.

Vindo a tescoban a legolcsóbb szerintem :roll: karfás 4000 körül, azt hiszem.
Lesz még hó!!!!

Nektarin amikor megszületik Kristóf apa lemondja a gyest, te meg megigényled a tgyást.

Kaqk mi nem rajzolunk, Péterkét nem érdekli:roll:

Vera imádom a t-mobil karácsonyi dalát:-)

Panndi neked mennyit alszik Fruzsi napközben?
Ügyi vagy a szánkóztatással:-) Nekem Áron is szivesen ül benne, de csak ha állandó mozgásban van. Én most nem merek kimenni velük egyedül, félek , hogy Péterke is el ne csússzon, meg én is Áronnal a karomon. Bár tegnap apa felboritotta megint a szánkóval
:evil: Péterkét. Az meg: Leesett a hull a hó szánkó :shock:

Heni
KépKép
heni81

Viranka!
Igen, én is megjegyeztem az oldalszámot, amikor a múltkor leírtad a homeos immunerősítőket. :wink:

Kaqk!
Jobbulást Emmának!
Nálunk most a nyomdázás a menő. Nyomdáznak, aztán azt színezik ki...

Mesi!
Jó ég! Még szerencse, hogy nem történt nagyobb baj! Még a hideg is kirázott...

Vindolanda!
Űrhajós és csillagászképzés nálunk is van, úgyhogy nagyon köszönöm a linket. Este jelzem apának, hogy folytathajta a tanítást... :)
Jövőre ezek szerint nem fogsz unatkozni!

Dóri!
Jobbulást nektek!

Panndi!
Érdekes lehet a szánkózásotok! :) Legalább nem kell annyi ruhát magadra venned, így gyorsabban elkészülsz. :wink:

Móni!
Bár nem jeleztek a lányok, de szombaton 4-6-ig én ráérnék egy belvárosi randira...
Sütőtökös recept megy a helyére :wink: :arrow:

Ma játszón voltunk, megnéztük, hogy mekkora hó esett ott. Most a legújabb mániájuk, hogy egy mosogatószivaccsal megyünk le és minden csövet, padot, amin hó van, letörölgetnek. Az autóktól eddig sikerült távoltartanom őket...

Pusz

Kép
gica1

Ez a mosogatószivacsos takarító-kommandó jó lehet :lol: Gica, Ti aztán tudtok élni :lol:

Heni, kösz az infót.
Hát igen, lehet használni máskor is, csak mégis olyat kellene neki adni, amit ki is tud próbálni aznap :roll:
Talán egy űrhajós-könyvet :?: :wink:

Leült dvd-zni, megpróbálom rendbe tenni a fürdőszobát addig :arrow:

Kép
vindolanda

Azt hittem, csillagász-képzés csak nálunk van :lol:

Ja, mondanom kellene a szöveget a rakétákhoz, de én nem értek hozzá :wink: Csak mutogat szegény, hogy én is üljek le, és mondjam a sztratoszférás dolgokat :roll:

Kép
vindolanda

Gica küldtem privit
édes kis hótakarító kommandó :lol: :lol:

Heni Gréti is borult már szánkóval
felpattant és húzhattam tovább.
Szerintem ez benne van a pakliban mert hogy csúszik az a fránya hó :lol:

Ez a kép olyan szép és mind hó meg jég
Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni: délelőtt alszik fél 11-től délig, az másfél óra, meg délután általában fél kettőtől négyig, most kezd fél négy fele ébredni, szóvalk b két óra. Este meg fél kilenctől reggel nyolcig (vagyis ugye reggel felkeltem):
Vendég

Móni!
Ment a válasz...
A kép tényleg szép!

Vindo!
Igen, az alámondás nálunk is apa feladata. Amúgy nagy az öröm Gergőnél, mert van egy űrhajó mintás pulcsija. Mindig azt akarja felvenni...
Űrhajóstanoncoknak küldök egy kis versikét. Csiribiritornán tanultunk...
Beszállni! Dirr-durr!
Rakéta indul!
Figyeld a holdat-
Felérünk holnap!

Kép
gica1

Na, persze nem bírt megülni a hátsóján negyed órán keresztül, a pucolást már együtt fejeztük be.
Most a szobájában van, rajzolgat meg krékert eszik.

Kép
vindolanda

Gica, kösz, most már én is tudom akkor neki kommentálni a hold-missziót :wink:

Kép
vindolanda

Sarkady Sándor: A huszár unokája

Huszár volt a nagyapám,
Forgószél kelt a nyomán:
Kesely lábú paripán
Átugratott a Tiszán.

Én meg űrhajós vagyok,
Csillagok közt nyargalok:
Ha rakétám szele zúg,
Csak úgy porzik a Tejút!

Kiszállok egy csillagon,
Lábamat lelógatom.
Onnan nézem, nagyapám
Hogy ugrat át a Tiszán.

Az előzőt is Sarkadi Sándor írta.

Kép
gica1

Nálunk negyed órás nyugi sem nagyon van, mert ha az egyik (jellemzően Zsuzsu) belemerülne valamibe, Gergő ott terem, és már vége is a nyugalomnak...

Kép
gica1

Űrhajó-mintás pulóver 8) 8) 8)

Kép
vindolanda

Gica ment a válasz

KépKép
Kép Kép
l.móni

Helyes, a másik is jó szerintem, úgyhogy azzal is bővítheted az kommentálást... :)

Kép
gica1

Panndi nálunk is hasonlóképp volt, de most 3 napja, nem altattam el d.e. mivel ő csak fél órácskát alszik olyankor :? igy meg, hogy nem alszik d.e. f1-f3ig húzza, aztán még f6 körül fél órát a hintában. A kérdés az, hogy baj, ha nem alszik d.e. ennyi idősen?

Vindo mi is karácsonyra vettük nekik, de megkapták korábban :roll: maradt azért még pár apróság a fa alá is :roll: meg úgy is sok ajándék lesz még a rokonoktól is.

Heni
KépKép
heni81

Drága Vera köszi az ötletet :lol: :lol: :lol: dobozformát öltött a mézeskalácsom :lol: :lol: :lol:
Már csak díszítenem kell :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Zsófi ennyi idősen összesen fél órát aludt nappal, szóval szerintem nem baj :)
Vendég

de ráértek :)

Móni!
örülök h. sikerült :) akkor próbálkozhatom :) nekem is be kellene gyúrnom a tésztát :)

űrhajós képzés :lol: :lol: :lol: lehet át kellene állni erre,mert mostanában(amitől Apával már rángógörcsöt kapunk) Fülesmackó dili van :? mondjuk most a Polár Expressz is jó,legalább nem Thomas

Heni!
jól láttam Áronka ki van "kötözve" a szánkóhoz? :lol: ne féljél már :) tavaly nálunk volt h. B. borult M-mel :) :) B. kicsit sem élvezte :) most annál inkább :) s egyre nehezebbek a kölykök :)

Kaqk!
oscilloból elég hetente 1 fiolát megenni ha nem vagytok náthásak :)
kiskönyvből vagyok én okos :)

Gica!
de édesek lehetnek a mosogatószivacccsal :) :) :lol: hidd el ha különböző korú gyerekeid lennének akor sem lenne másképp :) akkor meg azért menne a hiszti h.a kicsi nem hagy békén :)

Fleur!
jelentkezz légyszi :wink:
bogyókat találtam R. hazaér bescanneltetem és elküldöm mélben :) soka most azt leírnom

én meg voltam oviban szülőin :) Mírát ajánlják,támogatják h. menjen suliba :) azt mondták az óvónénik az egyik legokosabb :oops: dagadt a mellem a büszkeségtől :) :) csak halkabban kellene beszélnie :) mondjuk ezt itthon is próbáljuk,tanítani neki,nem kell senkit sem túlbeszélnie/kiabálni :9

s olyan jó h. B. alszik :) bakker hajnal 4óta folyamatosan nyomta sódert már zsongott a fejem :oops: alig bírtam f2kor behozni az udvarból mert Ő még motorozni akart :)

:arrow: megyek mert válogatja az Élve fogd el társasjáték kártyáit és nem halad :)

KépKép
viranka

A francba :twisted: cicus most ájult be
míg én nyújtottam a tésztát :twisted:
most ébresztgethetem, mert ha ilyenkor alszik még éjfélkor is szórakoztat :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nem akar ébredni :? nehéz menet lesz :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, Móni, mi újság? Biztos álmos volt Gréta :wink:

Hát, ez az egyetlen pozitívuma annak, hogy Rugó nem alszik el magától. Ha nem altatom, akkor estig húzza, akkor viszont hamarabb kidől.

Gábor telefonja lemerült, fogalmam sincs, mikor jön haza :twisted: Küldtem neki sms-t, hogy mit vegyen a tescoban, de így el sem tudja olvasni :evil:

Ma még shoppingolni akartam a yiskben :roll:

Kép
vindolanda

Kitaláltam, mit kérek szülinapomra.
Egy szabad estét, és elmegyek a moziba megnézni az Avatart. Vagy négy éve nem voltam moziban :roll:

Kép
vindolanda

Gáborról még mindig semmi hír. :evil:

Kép
vindolanda

Két kép.

Kép

Kép

Kép
vindolanda

Gábor hazatelefonált, még a munkahelyén van, aztán az egyetemre megy, aztán a tescoba, végül haza, és itthon rengeteg dolga van. Na, ennyit a shoppingolásról :roll:

Kép
vindolanda

Na meg vagyunk mi is...
alvás után uzsi ás irány ki..szánkó, hótaposás..:-) kutya hideg van!!!!!

vacsi is megvolt..rántott hal...

Emma most a kivire van kattanva..kiskanállal eszi ki a héjából! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugó de édes!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Nálunk csak a mandarin számit a gyümik közé, a többi a babáé :shock: igy a többit próbálom sütibe, kajába tenni, hogy azt is egyen :?
Bezzeg a töpörtyű valamelyik nap hogy ette :shock: :shock: :shock: csak ki volt téve az asztalra, erre nekiállt enni és még izlett is neki . Ma hurka , kása volt a vacsi, abból nem evett sokat ( először kapott ilyesmit)

Csajok Áron teljesen oda van Szellő Istvánért :shock: Majd elrepül, ha látja, még beszél is hozzá :shock:

Mi ma végül nem mentünk ki, Péterke 4kor ébredt fel és nem is akart kimenni szánkózni( jóból is megárt a sok) majd holnap, nappal :wink:
Egyébként már -9 van :shock:

Vindo de édes Rugó:-) bevásárlás :evil: mozi :D én is mennék, majd valakit beszervezek ...

Móni sikerült felébreszteni Grétit?nálunk a csúcs akkor volt, amikor Péterke 6kor aludt el, éjfélkor mentünk közösen lefeküdni.

Mira:-) naná , hogy okos kislány!!!!

Heni
KépKép
heni81

Rugó nem szereti a kivit :roll:
Akár az anyja :wink: MOndjuk nekem viszket tőle a szám meg a kezem, nem tudom megfogni :roll: De az íze sem jön be.

Mi ma nem voltunk kinn. Vártam Gábort, hogy este majd megyünk ide-ode. Na, várhattam :?

Emma jobban van? Folyik az orra még?

Kép
vindolanda

Na, töpörtyű... :lol:
G. rászoktatta Rugót a kolbászra :roll: Volt, hogy kivett egy szálat a hűtőből, és elmaszolt vagy 10-15 cm-t
:shock:

Szellő István :D

Nekünk most nincs tévénk, csak dvd-t tudunk nézni :roll:
Még jó, hogy internetünk van.

Van egy foszforeszkáló nyuszónk, a lámpánál kell "feltölteni". Rugó ott csimpaszkodik az álllólámpánál, feltölti, besötétít :roll: :idea:

Kép
vindolanda

Szellő :) :) én Kádárért voltam oda :) úgy szerettem a tv-ben anno :oops: :oops: 8) M. meg Vágó Pista bácsiért rajongott 2,5éves korában :)
töpörtyű :) azt B. is szereti szerencsére :)

Rugó milyen helyes kispasi :)

tegnap míg én éjszakáztam naptárakra várva,kiderült B. este 6kor kelt,de aztán apjának sikerült f10re elaltatnia :) ma is aludt volna még,de szemét anya voltam felkeltettem f6kor :) 6volt mire bebútolt :)

Móni!sajna csak a hétfő lesz jó,R. bepánikolt,h. még család naptárral sehogy sem áll :(

jah és ma megjött a MÁK-tól h. B. kaphatja az emelt csp-t és küldték a kártyát amivel kedvezményesen utazhatok :) ezentúl B. állandóan utitárs lesz :) BKV ingyen,MÁV 90%os jegy :) Mesi alkossatok olyan MT-t ami sok-sok kilóig jó :)

kivit B. sem szereti :) de a banánt sem hajlandó még mindig megenni,ha jól emlékszem Rugó sem szereti?almát szerencsére szereti :)

én ma is sokat voltam kint :) M. oviba szánkóval aztán vonatnézés,reggelizés,naptár szétszórás,anyagot kellett vennem (anygyalkától hercegnős ágytakarót kért kisasszony,falvédő nem lesz nem kaptam hozzá norm. áron anyagot) aztán haza,Míráért szánkóval,de előtte lovacskákat néztünk(akik boxban voltak emiatt nagy üvöltés volt) aztán haza,vissza oviba fogadóórára
:arrow: mehetek vonatozni :)

KépKép
viranka

Igen, Rugó az, aki nem eszik banánt sem :wink:

Jó tömegközlekedést akkor :!:

Megyek Rugóért, fürdik.
A tescoban már nem volt szánkó.

Kép
vindolanda

Heni
Vettem GW-t most már ki is próbálhatom :)
Reggeli indulás: P-vel együtt indulunk, ő kint marad a kicsivel én meg beviszem Lillát, aztán meg elviszem a HÉVhez. Délután már izgibb, mert akkor egyedül megyek, de nem is kell úgy rohanni.

Maggie
Bercó :lol:

MEsi
Mei tai :lol: tyűű de jó vidám :) igazán nekem való virágos :lol:
Nálatok a gyerekek mindig esti horror műsort csinálnak??? Én is frászt kaptam volna...
A mi öltözésünk inkább a tietekre hasonlít :lol:

Vindo
Bocs de tök mind1 mennyit vezetett az ember télen hóban téli gumi kell mert a legnagyobb rutinnal is be lehet szállni az árokba nyári gumival..szóval próbálj G lelkére beszélni.
Rugó :)

Móni
P sem nagyon bírja a hisztit idegekkel, főleg mikor Dani is rázendít...a múltkor nagyon kész volt mondtam is neki, h néha úgy érzem az ő nyugalom szigete nem bír el 3 gyerkőcöt.

Viranka
Bogyókat kösz, várom

Melodráma további felvonásai....remélem már kész vagyunk erre az évre.....

Bocs, h nem jelentkeztem, de a tegnap délután már esemény dús volt. Jött a szerelő megjavított a kazánt. A röhej az, h csak ki kellett pucolni a váltószelepet, nem is kellett kicserélni és megint kazánt akartak velünk cseréltetni :evil:
Aztán rohanás Lilláért a CSANÁ-ba. Aztán szórakoztatni, h ne sérüljön a pici lelki világa. De mire apa hazaért már nyűgös volt és ment a nem kell ezerrel. Közben észrevettem, h de jó, h van fűtés mert vizünk az nincs, komolyan ezen már csak röhögni lehetett. De szerencsére hamar visszajött.
Fürdés és együtt aludtunk el, mert nagyon nehezen aludt el. Már volt 10 óra is szerintem mire sikerült neki.
Hajnalban meg műsor volt megint. Lilla felkelt negyed 5 körül és mellé kellett bújnom, no de Dani is felkelt szopizni fél 5kor. Ezért átmentem hozzá. Lilla is jött, de elkezdett balhézni, h nem bújok hozzá. Hiába magyaráztam neki. Na akkor 3ig elszámoltam neki és kiraktam az ajtó elé.
2 perc múlva kimentem, de már teljes kiborulás. Eltartott egy darabig mire sikerült megnyugtatni. De ekkor már Dani és apa is ébren volt.
Egyikünk sem bírt aludni. Lilla sem. Dani elkezdett sírni, h még szopizna, így beköltöztünk a családi ágyba. Lilla össze vissza fetrengett,de úgy tűnt megoldódik a helyzet, mert Dani is elaludt és így sikerült összebújni.
De csak tekergett a kisasszony és végül sikeresen kihányta az egész tejet. Ez már negyed 6kor volt. Jó darabig elvoltunk: gyerek mosdatás (üvöltés persze), ágynemű lehúzás, a szivacs is teljesen olyan lett.
Nagyjából rendet raktunk és próbáltunk még aludni kicsit, mert anyósom jött és Pnek mennie kellett érte az állomásra így viszonylag korán kellett kelni.
Aztán már mindkét gyerek ébren volt, P már elindult én meg próbáltam a lakást rendbe szedni mellettük.
Anyós mikor megjött le kellett szaladni a boltba...Lilla velem jött és a boltban megint hányt. Aztán ivott kubut és ebédelt is kicsit, de utána órákig semmi.
Aztán minden kijött belőle, megint 2x hányt.
Mindenki megijedt, gyerekorvost felhívtam mit csináljunk. Ha még hány akkor kórház, amúgy vizet adagoljunk neki. Ő meg üvöltött, h nem kell víz aludni kell. Remek volt. De csak belenyomtam egy kicsit amit kihányt.
Aztán én már hagytam aludni.
Azóta már evett egy kis krumplit és ivott vizet is és még nem hányt úgyhogy bízom benne csak ennyi volt és mi nem kaptuk el. Szép kis karácsony lenne a WC mellett.
Daniról nem is beszélve....
.....azt hiszem end of story mára még írtam egy kis folytatást odaátra....

KépKép
KépKép
fleur

Hú, Fleur, akkor nálatok is megy a műsor... Nálunk nemkülönben, csak másmilyen... Holnap lesz vévétel Daninak, mert túl kicsinek találtatott a hízása is és a hossza sem nőtt, szóval rémiszgetnek. De sztem egy ilyen jókedvű baba nem nagyon lehet beteg, vagy akkor nagyon hős... Illetve beteg most, mint Samu, de úgy értettem, hogy nagybeteg. Mert Dokinéni azért csináltat labort, hogy biztos legyen, hogy nincs semmi nagyobb baj...

Úgyhogy megyek is, nem tudom, gyűjtöttetek-e már babapisit, hááááát, eddig nem sikerült... De asszem már tudom, mit rontottam el, majd kiderül...

Jó éjt, bocs, hogy másra nincs reakció... Olyan gonosznak érzem magam... Pedig Rugó pl olyan édes. :) Elképzelem a szál kolbászt majszolva... :) Na, de tényleg nem tudok több lenni ma... Remélem, hamarosan lecseng ez a betegség nálunk, és akkor jobb lesz...

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok !

Ezer bocs az eltünésért.
Gyors segítség kéne.

Tud-e valaki valami olyan cd-ről ami gyerekeknek karácsonyi ének és gyerekek éneklik.

Most csak ennyi aztán ha Ádi elaludt akkor jövök.
Sok mesélni valóm van és tanácsot is szeretnék kérni.

Puszi mindenkinek.

Móni :D :D :D :D :D
20200310173350

Timi: sajnos én nem tudok...viszont megkérnélek hogy a spéci beigli recepteket tedd már fel amoda a receptek közé PLEASE!!!!

Fleur: azta...nem semmi...

Dóri: hm vérvétel..biztos minden rendben lesz!!!!+++++

KépKép
kaqk
Debrecen

Timi, a Zeneovi, Téli ünnep című CD-je ilyen.
Vendég

Halihó

Fleur: Lillajobban van?

Mi jól vagyunk..Emma de-t is volt kint, a hideg levegő jót tett..nem is folyik az orra és a köhgés is csak ritka és csak 1-1 köhintés.

Du-án megyünk a keresztfiainkhoz..késői szülinapi köszönés..Emma nagyon várja..szereti a nagyobb fiukat :oops: :lol:

Holnap de-t meg aquaticum..... :lol: :lol:

Remélem már nem szedünk össze semmi betegséget..bár én nem érzem túl jól magam, fáj a torkom ( szaladva húzta emmát és csak úgy kapkodtam a levegőt a számon...a fejem is fáj..fázok ...de majd csak kiheverem..semmi komoly....
Emma viszont nagyon élvezi h itthonvan apa is....:-)

Apa nyomtatott rengeteg szinezni valót..mondanom sem kell h kb a fele már kész :lol: :lol: gyakoroljuk a vonalak közt maradást..több kevesebb sikerrel. :lol:

:arrow: eszek

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: http://makvirag.extra.hu/Mese/Gyerekdalok/

De van amit apa letöltött,kimondottan gyerekdalok dvd..A múltkor láttam valamelyik online könyves boltban..

Fleur: jobbulást!! nálunk is ez volt! nekünk a doki ezt adta rá http://www.pirulapatika.hu/210007373/adatlap

nem mondta,hogy egyből kórház,ez tök érdekes...

azt mondta,és így is csináltuk,hogy amíg van hányingere és hány addig ne adjunk neki inni semmit,mert csak rosszabb lesz,hagyjuk kiürülni a pocakját,a kúp segít lenyugtatni a pocót,meg elnyomja,aztán kaptunk b6 ampullát,azt 2 dl teába raktuk,és azt kortyolgatta. Meg diéta 2 napig,az sem baj ha nagyon keveset eszik,érzik,hogy mennyi kell.És kb. 12óra és már túl is van rajta.. :)
varga tünde

Vindo!
Nálunk Zsuzsu szereti a kolbászt. Mindketten imádják a császárszalonnát...
Sajnálom, h nem kaptatok most szánkót. Gondolom kifosztották a hó miatt... Hátha hoznak még...

Fleur!
Nem semmi napotok volt! :shock:
Lilla rendben van?

Kaqk!
Örülök, hogy Emmácska gyógyul! Te is vigyázz magadra, nehogy karácsonyra légy beteg!

Timi!
Várunk!

Heni!
Szellő István :lol:

Viranka!
Akkor vonatozhattok! :wink:
Joggal büszke lehetsz Mírára!

Móni!
Tegnap végül mikor kelt Gréta? Nehéz napotok volt?

Küldtem gmailra néhány fotót a gyerkőkről...

Pusz

Kép
gica1

Sziasztok!

Tegnap 20 percembe telt felébreszteni. Utána szörnyen nyűgös volt majd túlpörgött :? Este 9 körül aludt el :roll:
De ma sem volt hajlandó aludni. Most persze már nagyon laposakat pislog :twisted: de nem aludhat már.
Inkább 7-kor fürdetés és altatás mint most.

Itt szakad a hó már lassan 2 órája. 20 percenként seperve van de meg se látszik 5 perc múlva.
Gréti persze ugrált, hogy holnap megyünk szánkózni, holnap megyünk szánkózni :lol: :lol:

Gica Zsuzska kész hölgy :lol: :lol:
Gergő is nagyon cuki :lol: :lol:
Csodásak a gyerekek :lol: :lol: :lol:

Viranka hétfő oké de akkor Cicus is jön.
Hol és mikor?

Kolbászt Gréti is imádja. Hasonlóan mint Rugó :lol: Kiveszi a hűtőből és már tömi is befelé. Meg a tepertőt, császár szalonnát. Valamelyik nap is bementünk a boltba. Odament a felvágottas puulthoz és mondta az eladónak, hogy kérek szépe császár szalonkát :lol: :lol: :lol:
Olyan szép húsos szalonnát még sose kaptam addig :wink: :lol: :lol:

Mennem kell. Megszavazták, hogy sétálunk és szánkózunk a hóesésben :lol: :lol:

Majd jövök

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mivel Móniéknál szakad a hó, így nálunk is :lol:

Az 5ik hányás után (nem akart inni, de anyós miatt csak beleerőltettünk egy kanál vizet) aludt egy nagyot és utána már nem hányt. Este sokat kért inni (már nem is mondom ki nem akarta engedni, de én azért adtam neki csak mindig keveset). Evett másfél krumplit is. Reggel már egy kis tejet is kapott és semmi. Hasmenése sincs. Éjjel is csak kicsit éreztem melegebbnek, tehát láza sincs.

2 dologra gondolok: egyrészt idegi alapon, másrészt délelőtt leesett a fotelből és fejre esett (de az első hányás mondjuk ez előtt az eset előtt volt és egy hiszti előzte meg). De semmit nem látunk rajta. Ma már jó kedvű volt amikor nem volt hisztis.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, remélem, akkor ennyi volt... :roll: :roll: :roll: Időnként olyan jó lenne tényleg orvosnak lenni a gyermekeink mellett...

Túl vagyunk a vérvételen, majd az eredménnyel a kezemben írok bővebben... :roll: :roll:

Jó éjt mindenkinek, ne haragudjatok, de még mindig mind a kettő beteg... :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori

Nem lesz semmi baj Dóri és Fleur! :)

Itt 25cm hó esett.. :) Fiúkkal kint voltunk tegnap is,annyira jó volt.. De hógolyózni nem lehet,mert por fajta,de talán mára kicsit összébb tapatt..

Kesztyűt elviseli D. Sőt kétségbe esik,hogy megfázik a keze,ha leesik kezéről.. Így kéri is.. Állandóan az utcára akar menni szánkózni.. :)
Ma apával mennek ki,én szeretnék kicsit össze pakolni,meg főzni,ruhákat elrakni.

Móni,amit oda átra írtál arra,sajnos nem,de jó,hogy a barátokat már igen :wink:

Tegnap szanáltam a fiúk játékait,úgy is nemsokára az újjak lesznek a slágerek.Rájöttem,hogy van amint már csak doblásra használtak,na ezeket most eltűntettem 8)

Keresztt szülőknek ajit is csináltunk,ezt elfelejtettem írni. Üveget festett be B. üvegfestékkel raktunk rá szallagot,és kész is a mécses.. :) A 7en még szappant szeretnénk önteni.. :)

Beiglit kell sütni,jó lenne tényleg a Timi féle recept :roll: Ezt talátam:http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/296.htm
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/recept ... ios+beigli

Na megyek reggelit készíteni.. :)

Szép Szánkózással Teli Napot!!! :) :)
varga tünde

Sziasztok!

a 633. oldalon van K.Timi beigli receptje. Mákom volt. Találomra ott nyitottam ki 8)

Ime:

"Bejgli recept ( 4 rúdhoz ):

Tészta :
1 kg liszt
50 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukor
pici só
1 bögre langyos tej 2 tk cuokrral( kb 2 dl )
5 dkg élesztő

A bögre langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet , pici sót, a cukrot a margarinnal össze morzsoljuk aztán bele tesszük a tojást.
Az élesztős tejet a morzsalékkal jól összedolgozzuk.
Míg a tölteléket előkészítjük addig pihentetjük a tésztát.

Kakaós töltelék :
40 dkg porcukor
15 dkg sima kakaópor ( cukrozatlan )

A porcukrot és a kakót jól összekeverjük.

A tésztát és a tölteléket 4 felé választom .
Téglalap alakúra kinyújtom és a tészta 2/3-át bekenel felvert tojással. Utána a tésztára teszem a kakaós tölteléket, két szélét behaltom kb 1-1 centire és ott is végig tojásozom. Aztán szépen feltekerem közbe minden tekerésnél kicsi tojást csorgatok a kakaóra , hogy szép folyós legyen amikor megolvad. Ha végig tekertem utána sütőpapíros tepsibe teszem. Mind a 4 tekercs a tepsibe van akkor a tekercsek közé sütőpapír csíkot teszek, hogy amikor megsül akkor ne süljön össze.
Tetejét szintén egész felvert tojással megkenem.
Míg a sütő bemelegszik addig hagyom állni. Utána mégegyszer megkenem és közepes lángon addig sütöm míg szép piros nem lesz.
Sülés után konyharuhával letakarva hagyon kihűlni."

Majd jövök, csak lángost kértek reggelire és még a havat is le kell takrítani meg a tűzre rakni. Z még kómázik.
Itt is 25 cm-nyi esett :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, szép reggelt!

Alszanak még a fiúk, Apa meg elment a kórussal (ez most az iskolai) énekelni. Ill. vezényleni őket. Úgyhogy lehet, hogy most kivételesen visszafekszem. De sejtem, hogy amint vízszintbe kerülök, elkezdődik a nap... :)

Mindenkinek szép vasárnapot!

Ja, nálunk maradt a porhó, ahogy fúj a szél, felkavarodik. Szóval hógolyózás nem lesz, bár betegen nem nagyon megyünk ki... :(

Pussz!

Tünde, köszi, én is remélem.

Móni, ügyi vagy, hogy megtaláltad a receptet. :) Jó hótakarítást! Azta, lángos reggelire? Na, ilyennel még nem találkoztam. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok, bejelentkezem én is.

Fleur, hogy telt az éjszaka? Mi újság Veletek? :?:

Dóri, kis hízás és fehér bőr miatt Rugót is szúrták. Szerintem semmi baja nem volt, én is olyan vagyok, mint egy vámpír, átlátszik minden ér a bőrömön :roll:
Fél órát üvöltött szegény a vérvétel után.
Három hétig kellett szednie vasat, de megmutattuk több orvosnak is, szerintük határeset volt a dolog (amúgy pont a hozzátáplálás elkezdése előtt voltunk) :x

Itt még szakad a hó, igaz, később is indult a havazás.
Ma már ki kell menni havat lapátolni.
G. beteg három napja. Nem vészes, csak fájlalja a torkát, nincs hangja.

Szánkó sehol sem volt tegnap, csak a baumaxban, de az olyan volt, mintha gyújtósból állították volna össze, így nem vettük meg.

Ajándékok még mindig nincsenek, de beszereztünk Rugó szobájába falvédőt, meg két dekor-képet.

Szép napot, V.

Később tudok reagálni, most rángat.

Kép
vindolanda

Hát, Rugó tavaly sem volt hajlandó egy lépést sem megtenni a hóban, úgy látom, idén sem :? Fél, sír, tiltakozik.
Egy katasztrófa volt vele a levegőzés-hólapátolás. Inkább bejöttünk :roll:

De legalább ebédelünk 8)

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: