A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok Lányok!!

Mi is megnéztük közelebbről ebéd előtt a havat, tetszett Eninek, csak a hótaposó volt fura neki, alig mert benne lépni :wink:

Jók nagyon az új képek!!

Réka néhány képen nekem nagyon hasonlít Ági Lilijére... tényleg, velük mi van??

Panna, nem semmi tortúrán vagytok túl.... gratulálok :)

Aproo, sajnálom, hogy nem jött össze a napotok :( Viszont gratulálok a pocaklakóhoz :D Sokasodunk, sokasodunk :lol:

Kitti, hamar kétcsíkosak lesztek megint biztos :wink:

Mi még nem próbáltuk kis a 30 éves szánkónkat, itt Pakson nincs még elég hó hozzá :(

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Hát úgy elhavaztam magam, hogy elúsztam a dolgaimmal. Na mindegy , holnap utazunk és még nem pakoltam össze teljesen és valahogy a nincs kedvem semmihez van rajtam napok óta.

Képeket nézegettem csak , mindenki babó milyen nagy már!

Mi is voltunk ma havazni , Áronnnak nagyon tetszett,építettünk, hóasszonyt, csak amikor lekerült a vizes kesztyű és megfogta a hideg havat akkor kezdett el sírni. Na aztán egyik anyuka hozta a szánkót ,akkor azért sírtunk hogy ráülhessünk. Aztán meg azért mert fel kellett jönni :D
Kép
Kép

Hát lányok sajnos karácsonyig nem tudom sikerül e gép elé kerülnöm ezért inkább most előre mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánunk , és a manóknak sok ajándékot!
Kép

Vigyázzatok magatokra a babókra és a pocaklakókra!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, jó utat, és Nektek is kellemes ünnepeket!!

yuyu79

Köszönjük a bókokat (mármint RÉka nevében).

Apró! Tök ugyanilyen programunk volt nekünk is, mint nektek: mármint hogy:
bepakolva Réka meg cuccok az autóba, indítanám, erre meg se nyikkan. Úgyhogy maradtunk itthon a fenekünkön. Dokinénihez vittem volna vizslatásra a kiscsajszit, meg posta, bevásárlás, egyéb intéznivaló. De nem tudom, nálam az aksi-e a gond, mert este meg elindult, csak kicsit nehezen pörgeti fel vmiért. Szóval vmi gyújtásgond lehet. Na holnap újra próbálkozunk, aztán meglátjuk. Minden esetre úgy készülök, hogy ha hazafelé nem indul, el tudjuk ütni az időt, míg apja jön menteni :lol: No meg egy szervízbe se ártana beugrani...

SZisz! Köszi az infót, de Csabim már hazahozta az autót még kedden az egyik kollegával. Amikor nem esett a hó, a 6-ost letakarították, gyakorlatilag sónedves volt, szépen hazajött nyárigumival. Este a cégtől hazajövet már nem merte a dombosabb utat választani, mert megint havazott. De amint hazért megkapta az autó a téli papucsait :)

Boni! Édes Zsigid a hóban! És igen, az én kiszemeltem volt Zsigi régebben. És az egyszeri rövid tali alkalmával úgy láttam, hogy Rékának is szimpi. Úgyhogy majd látjuk még mi lesz :wink:

Havacska:
Réka is élvezi a dolgot, bár tegnap nagy hisztibe fulladt a bejövetel, mert nem akart, de én meg már fáztam :lol: Aztán rájöttem, hogy az lehetett, hogy ő is fázott már de még csak maradt volna, szóval nem tudta igazán hogy mi legyen.
Mi tegnap is meg ma is építettünk hóembert: tegnap egy 10 centiset, ma egy 20 centiset. :lol: Nem tapadt igazán, úgyhogy nem erőlködtem nagyobbal... RÉka élvezi a dolgot, belemegy a hóba és szaladgál. MEgfogattam vele kesztyű nálkül is a havat, na az nem tetszett neki, visszavettük a kesztyűt egyből. :lol:

Édesek az Emma, Áron fotói is!

Kitti! Ha esetleg röviddel a kimenetel után próbálod ráadni a kesztyűt, amikor már érzi, hogy kezd fázni a keze, de még nem fagyott le? Esetleg úgy nem tűri meg magán? Hátha rájön, hogy jó az, hogy nem fázik...

panna1

Mecsi! Jó a hóasszonyotok! :lol:
Jó utat vigyázzatok magatokra!

panna1

Jó reggelt!

úgy néz ki sikerült szereznem egy békebeli egyszemélyes háttámlás szánkót :lol: jupi

Zsiga Csigának hótaposója van, Decatlonban vettük :lol:

Panna sajnálom a tortúrát! Aproo ügyi vagy hogy megoldottad halrudacskákkal..azt ZSiga is szeresse..

hát itt se alkalmas még szánkózásra szerintem.. de azt mondják kemény telünk lesz...
Vendég

Mecsi szépek vagytok! jó utat! és kellemes karácsonyt!
Vendég

Panna, nem irigyellek! A költözés egy rémálom a nők számára!!
Réka még mindig nagyon huncut! :)

Adri, nagyon megható a kis kép, amit beszúrtál!!

Boni, édes Zsigi a hóban, láthatóan élvezte a dolgot! :)

Mecsi, Kellemes Ünnepeket Nektek! Meg persze jó utat!!

k.a.t.i.c.a

Kismamák!!

Akiknek esetleg szükségük lesz másik rácsos gyerekágyra is!! Eladó a kombi kiságyunk kókuszmatraccal és pelenkázó feltéttel, szép állapotú! Akit esetleg érdekel az írjon, képet is küldök róla, ha szükséges.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Szánkó ügyben mi végigjártunk egy-két helyet. A kétszemélyeseket figyeltük (vettünk is egyet :) még múlt szombaton):
Brico:8990.- , Hervis: 9990.- , Regio: 10990.- . Háttámlát viszont csak a Bricoban láttunk (bármilyen szánkóra feltehetőt), azt 2995.-ért árulták. Tegnap este másfél órát húztam Danit, kombinálva némi futással :) . Ma a délelőtti sétára már nem mertem azzal indulni, mert helyenként takarítják a havat, és ahol leszórják, ott nem lehet húzni (tegnap este a karerősítés is megvolt ezeken a helyeken).

Lei, mi is átálltunk az egy alvásra. Úgy három hete véstek a házban, nem tudott délelőtt elaludni, aztán a következő napokban már vésés nélkül is csak nyűglődött, ezért úgy döntöttem, hogy akkor most már csak délutáni alvás lesz. Bár van, hogy ebéd közben esik le a feje az álmosságtól :) . De mintha egyre jobban szokná a dolgot.

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Alvás, mi már régóta egyszer alszunk, de az max. másfél óra...

Mecsi, jó utat nektek, nagyon jó lett ez a karácsonyi képeslap, érezzétek magatokat nagyon jól!

Kérdés: nálatok is jellemző, hogy szopi után az elalváskor el van dugulva a prüntyő orra? Ilyenkor egy fél órát még horkol is, de ha belenézek akkor nem látok semmit, csak ahogy veszi a levegőt, azon veszem észre???

Mézeskalácsrecep Van valakinek tuti?

Katica, Pistike még szopizik? Valamiért úgy emlékeztem, hogy már nem...vagy te miért iszol gabona kávét? Most én is azt iszok reggelente, de semmilyen hatása nincs, csak finom. Az alvás elég változó, már két hete nem iszok kávét, eddig kétszer volt olyan, hogy csak 2X kelt fel, de most éjjel megint nagyon sokszor, még kivárok néhány napot, aztán meglátjuk.

Édesek a havazós képek, újra éljük a gyerekkorunkat :lol:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Csutak, köszi az infokat. És az ülőrész is fa, vagy az a keresztbefűzött szövet? Mármint a szánkónak.....

Boni, teszin nézted? Én is találtam egy nagyon jót, bár nem a legolcsóbb de hatalmas nagy! Sztem még támlával is kétszemélyes....megkérdem apát, de lehet, hogy mi megvárjuk a tavaszi szórást, mert most Levi nagyon visszaszokott a babakocsira. Imádja!

Adri, igen igen, én is akartam írni, hogy nagyon szép képet küldtél, köszönjük!

Kocsi: a vontatás rémálom volt, fék és kormány nélkül ne fogjatok hozzá! Eleve iszonyú szűk a kapubeállónk innen kirántani is szép volt és a szervó kormány gyújtáson nem működik, de be is fagyott, így két kézzel kellett ráfeküdni hogy menjen valamelyik irányba. A fék meg a hidegtől és a gyújtáson pumpálástól úgy felkeményedett, hogy 5 cm-t lehetett csak benyomni, de akkor sem fogott. Szóval amikor apum előttem fékezett, én ráfeküdtem két lábbal és imádkoztam hogy a 15 km/h-ról megálljon és ne guruljak bele apus kocsijába. Levi meg ugye ott ült apusnál, mert vontatott kocsiba nem szabad tenni.

Na, nagy élmény volt, főleg amikor a szűk sávon elkezdett egy sárgabusz előzni minket és jöttek szemben.....de a lényeg, hogy odaértünk, nem is anyáztak le minket csak páran, de nekik meg úgy kell, ha nem bírnak 3 percet várni.

Ma délután hívnak, hogy mely csillagászati alkatrészt kell beszerezni....azért én reménykedem, hogy nincs nagy vész.

Csajok, száraz köhögésre homeon kívül mit lehet beszedni? Mert amit eddig szedtem, különösen nem javallot az első trimeszterben, de két napja este és hajnalban iszonyúan köhögök. Majd megfulladok és semmi sem segít, csak a negro, de azzal a számban meg nem merek elaludni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróü, próbáld a lándzsás útifű szirupot! A herbáriának pedig van megfázás elleni tea keveréke, nekünk az is nagyon bevált!

<
sziszka78
Tolna

Szisza!
A Kotányinak van Mézessütemény fűszerkeveréke .A zacskó hátulján pedig van egy recept hozzá.Én azt sütöm már vagy 5 éve nagyon jó csak ajánlani tudom.Ha egy picit kemény lesz tegyél egy szelet almát mellé a dobozba.
vera
l.veronika

Sziszka benne van a receptek között az én puha mézeskalácsom! garantáltan puha, garantáltan isteni! :wink: mint a waffel :lol: :lol: :lol: ugyanattól van a reci :lol:

KOtányi mézeskalácsfűszerkeverék nagyon tuti én is azt használom évek óta!
Vendég

Köszi csajok!

Boni, a waffelről jut eszembe, hogy egyszer ígértél jó lángos receptet is, nekem továbbra sem sikerült tökéletesre :(

Ma utána is járok Kotányi Bácsinak ;)

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Sziszka, most sül az utcsó adag mézesem! sajnos én Boni receptjét nem találtam meg végül, de kaptam egyet, és most azt sütöttem! de biztosan a Kotányis recept is szuper! ;) hajrá karácsonyi hangulat! :)

tegnap voltunk fodrásznál! kisbabám megint egy tündérke volt! simán elviselte, hogy vágta a néni a haját! egy hangja nem volt! tök ügyes volt, most pedig olyan édi lett a kis búrája! ha felkelt, akkor majd csinálok róla friss fotót! :)

nálunk is 1 alvás megy már hosszú idő óta! ébredéstől függ, hogy hánykor van ebéd, de legkésőbb 2-kor, ebéd után szunya! inákbb 1 előtt már alszik mindig, mivel olyan 8 körül kelünk reggel! átlagban 2 órákat alszik ilyenkor, de van, hogy 3 is besikerül! :)

játszóterek nagyon szuperek! nekünk is van, persze közös, itt lent a kertben! gyerekek imádják!

Aproo, gyógyuljatok hamar! sajnos nem tudok köhire semmit... valami köptető kellene, de, hogy mi! patikus biztosan tud ajánlani, ha már mindent kipróbáltál, és semmi nem hat! vigyázzatok magatokra nagyon!

kocsit sajnálom! remélem, hogy nem lesz egy vagyon a javíttatása... mi is most estünk át a 90e-s szervízen! kész vagyok a kocsikkal kapcsolatos kiadásoktól :( de muszáj! különben sehova nem moccannánk ki...

havazást Beni nagyon szereti, és a kesztyűt is azóta, hogy tegnap tanyált egy nagyot a hóban, és megérezte, hogy milyen is a hó... hideg, nedves! :) akkor pityergett picit, utána rögvest engedte a kesztyűt! :P

Mecsi, nagyon jó pihit nektek! érezzétek jól magatokat mamánál! Békés boldog ünnepet nektek!!! ;)

nagyon jó lett hóanyóka, és a képeslap is! honnan szereztél ilyen szupcsi hátteret!? ha elárulnád! ;) köszke!

Julcsi, hogy van kicsi fiacskád!? remélem, hogy minden rendben!

lányok. ti már beszereztétek a fát!? nekünk még nincs meg... apa jövő kedden akarja megvenni, akkor már itthon lesz szabin, csak félek, hogy már csak a rusnya marad... :S

sophie27

Igazi Bejgli recept, Puha mézeskalács, Mézes puszedli receptek találhatók a mellékelt Word dokumentumban...

Kép Kép 1226562355.8308.pdfházikó alaprajz Kép

és a receptek : 1226562597.1648.doc

a bejgli képe nem a saját készítésű...
Vendég

huh, de gusztik! :P nyammi! bejgli is, meg a puszedli is! na meg a szép kis kidíszített mézeskalcsik!

sophie27

Zsófi, mi már évek óta 24.én vesszük a fát, mert féláras és csodásak maradnak. Szóval még nem volt gondunk ebből. De a környékünkön amúgy kb. 10 helyen árulnak, így megéri 2-3 helyen megnézni, főleg, ha mondjuk ezüst vagy normand és 3-4000ért adják! :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mi ma vettük meg a fát, Normandot a Málnus miatt, mert azt mondják az tartja legtovább a tüskéket...hát, szívtam a foga, mert 6500 volt egy két méteres, és máshol mindenhol drágább volt! Eddig nekünk ezüst fenyőnk volt évek óta, de most abból csal másfél méteresek voltak, az meg elég kicsinek tűnt, mondjuk elég nagy a napalink...kell, hogy mutasson benne.

Boni, ezek tényleg nagyon jól néznek ki! Puszedli nekem a tepsiben olyan mint a Habcsók :)

Beniről kérünk képet!

Én ma beszeretem egy orkános kesztyűt, mert a zseniliát nagyon szereti Málna, de hamar átázik...erre ezt meg nem hajlandó felhúzni!

<
sziszka78
Tolna

ime egy kis fogyókúrás fánk! aki kér nyisson ablakot! :lol:

Kép
Vendég

Aproo sajna én csak tantum verdét ismerem, meg a Stodal szirupot :cry: illetve karamella
Vendég

Sziasztok!
Mi most vettünk egy 2 méteres műfenyőt,sokat hezitáltunk de minden évben sajnáltuk a fát ráadásul csak a radiátor elé tudjuk tenni igy max egy hetet birt a lakásban.Viszont műből csak szépet sűrüt szerettünk volna de csak 60 ezerért láttunk.Igy persze lemondtunk róla és véletlenül belefutottunk a Tescoban a sok gagyi mellett egy nagyon szépbe.Majd a lakásba teszünk pár ágat az illat miatt.
Sziszka!Pont ma sétáltunk egy faárus mellett és itt 1,5 m Normand fa kerül 9000.- ft ba.Így megnyugodtam hogy hogy 2-3 év alatt megtérül a fánk.
Kesztyűfelvétel nálunk is oriási harc.

Lányok! Ki mit főz karácsonykor?
Boni!
Készen lettek a dolgaid holnap elsétálunk velük a postára.
vera
l.veronika

Boni, az ablak nyitva! ;)

Nekem palacsintát kellett sütnöm az előbb a családnak...hogy lehet így fogyózni??? :shock:

Az ünnepi ebéd nagyon jó kérdés, én tavaly mandulás pisztrángot csináltam isteni lett...idén is maradnék valami halkülönlegességnél (nálunk halászlé minden héten van) talán a lazac lesz a nyerő,a Metróban egészs jó áron be lehet szerezni...de még nem tudom pontosan...

Vera, megkaptad a mailt?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, nem szopizik már rég Pistike, csak régen az életmódváltásnál átálltam arra, és meg is maradt. :) Viszont mostanában újra iszok rendeset is reggelente, mert sajnos csak 95-100/45-48 a vérnyomásom, csoda hogy még élek!! :D

k.a.t.i.c.a

Boni, köszi a receptet! Ténylegjól néznek ki! A mézeskalácsreceptünk megegyezik. :) Én ma gyúrtam be az első két adagot. :D

k.a.t.i.c.a

Ti mindjárt dupla adagot csináltok? Mennyi lesz egyből?

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, nálunk is 4000 métere a Normandnak... szóval, mondhatni jó áron vettétek a fátokat! csodaszép lehet egy ilyen nagy fa!

Boni reciét nem olvastam el, de az enyém 1 kilóból van, és ennyi lett...

Kép

nekünk mindig kis pici fánk van, hely hiányában... :( idén is olyan 1,2-as lesz max. azért remélem, hogy Beninek így is tetszeni fog!

Aproo, igen, tudom, hogy millió helyen árulnak, de mi tavaly a legolcsóbb típust kerestük, és ráadásul pici fát akartunk. na, ilyen már nem nagyon volt... sőt! végül a Shell kúttal szembeni "virágosnál" vettük meg!

az imént jöttünk fel a délutáni levegőzésből, de Beni olyan keserves sírásban tört ki, mivel a közértben vett kifliből mindenképpen enni akart, viszont az kesztyűben nem tudta megfogni, így levettem az egyiket a kezéről, ennek következményeképpen, jól át is fagyott, szóval biztosan nagyon fájt neki. annyira sajnáltam! most már semmi gond! :) a fotó a kiadós sírás után készült!

Kép

apa ma céges karácsonyi vacsin van... :S 9ig tart a progi, kíváncsi vagyok, hogy mikor jön haza, de ma is egyedül vagyunk! :(

Katica, nem semmi vérnyomás... :( remélem, hogy a kávé azért segít valamit! vigyázz magadra!

ablakunkat most nyitom! fánkok, palacsinták jöhetnek! :P

sophie27

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan, apa nincsen jól, mennem kell ápolni!

Fa: a Nagybani piacon vannak fák szuper áron, csak oda kell menni reggel kb 6-7 között. Ma reggel vett férjem egy 2 méter magas Normandot 4000ft-ért. Nem métere, hanem össz-visz!! Elvileg van is választék, és szépek voltak.

Kép
Kép
dia123

Zsóf,
Húú micsoda kalácsok, jól néznek ki nagyon! Beni mosolya szuper édes! :)

Kép
Kép
dia123

[quote="sziszka78"]
írta:
sziszka78
Nekem palacsintát kellett sütnöm az előbb a családnak...hogy lehet így fogyózni??? :shock:

Szilvi

rögtönzött szénhidrátnappal :D :D
Vendég

jajjjj, képzeljétek telis -tele vagyok borzasztóan viszkető kiütésekkel.
olyan allergiás jellegűek és vándorolnak rajtam, bennem :(
totál kivagyok, mert nem ettem/ittan semmit ami új lenne.nyugtalanító tény :evil: beszéltem védőnővel , nőgyógyásszal, még a háziorvoshoz is elmentem.fenistil meg kalcium-sandoz és ha nem múlik reggelig akkor irány a bőrgyógyászat :(
nem is vacsiztam, úgyhogy bánatomban most a mecsiféle bögrés csokissal próbálom a lelkem összeszedni.
két esélyes elképzelés van egyenlőre:
1.a sparos tojás vert ki csalánkiütésekkel
vagy
2.terhességi allergia szerű valami.nyomja a baba az epét,májat és nem tud rendesen ürülni az epefolyadék ami felgyülemlésével erős viszketéshez, kiütésekhez vezethet, bár ehez felpuffadásnak is kellene társulnia, plusz a 20.héten ez elég kevéssé sanszos...

a többi verziót a bőrgyógyász majd biztos az orromra köti :?

valakinek volt ilyesmi esetleg?
Vendég

Aproo, a szánkó a fa ülésű, a fűzött mintha olcsóbb lett volna...

Judit

Kép
Kép
csutak33

hú lányok, sziporkéztok rendesen:)))

az elmúlt pár napot nem volt még időm átolvasni, holnap pótolom, de a képek láttán erős nyálelválasztás indult meg bennem:)))

csak gyorsan egy pár sor a mai napról:

voltunk dokinál, uh-on és egy gyönyörű 5cm-es izgága kis kukac van a pocakomban és nagyon úgy néz ki, hoyg kisfiú:)))

azt a fütyit még én is kiszúrtam:)))

na most rohanok altatni, holnap jövök és olvasok/írok:))

sniky

Boni, Zsófi! Nagyon kircsik a karácsonyi sütijeitek. Mézeskalácsreceptet én is keresgélek, sajátban van 2, de nem tudom melyik jó. De ha ti mondjátok, hogy ez tuti, akkor én is ilyet sütök . Sztem RÉka élvezni fogja a formaszaggatást. Aztén ha nagyon beleéli magát, és nem haladunk, lepasszolom apának. Legalábbis ez a terv, így én majd csak 7végén sütöm. Hány nap kell puhulnia?
Boni! A díszítésed is nagyon tetszik, de áruld már el, hogy mivel kell "rárajzolni" a mézeskalácsra!

Apró! Remélem autótok olcsón megúszta. Hát igen, nem egyszerű gyújtás nélkül, rásegítés nélkül kormányozni, fékezni. Még jó, hoyg nem lett semmi baj!

Édes lett Beni frizuja! Na meg a vigyor is!

Szisz! Rékának is van orkános kesztyűje, de még nem próbáltuk. kötöt és polár 2 ujjas van, azokat szívesen hordja. De az orkános az elég pufi, nem tudom nem idegesíti-e majd, hogy nem tud benne fogni...Majd kiderül.

Csandi! Nekem voltak terhesség idején kis piros kiütések a mellkasomon, hasamon, hátamon. Arra már nem emlékszek, hogy viszketett-e vagy sem. De úgy rémlik, talán nem. És kb a terhesség közepe táján volt, mert nem lehetett összekötni az igazi terhességi kiütéssel ami vhogy a harmincvalahanyadik hét környékén fordulhat elő.
A lényeg, hogy voltam is vele bőrgyógyásznál, megnézte, és hét nyugtázta, hogy igen, kiütés, és hogy ha egy hét után se múlik, menjek vissza. Nem kaptam rá semmit, de így is elmúlt. Kb 1,5 hétig lehettem enyhén pöttyös. Az okára pedig nem derült fény.
Remélem nálad is gyorsan elmúlik, és nem lesz semmi gond.!

Dia! Mi baja apának? Jobbulást neki!

Mi ma sikeresen csavarogtunk egyet Répával, voltunk dokinéninél is, ahol megint nagyon ügyi volt Törpi, sóhajtott nagyokat, mikor hallgatózták, meg nyitotta nagyra a száját. Mosolygott, integetett mindenknek. Jó fej volt. Azt hiszem sokat számít, hogy van itthon játék orvosi táskája, és rendszeresen vizslatjuk, gyógyítjuk a Macit, a Babát, a Pandát, Anyát és még sok mást :lol:

Fenyőt mi vagy hétvégén vagy jövő hét elején intézzük. Hogy milyen lesz, még nem tudom. A gáz az, hogy a helyén most RÉka járókája van, fullosan tele játékokkal. Na azt nem tudom, hova rakjuk majd.... Lehet, hogy megy Tücs szobájába addig...

Holnap jönnek tesómék látogatóba, ők szombaton hazaköltöznek NYíregyre végleg, mert neki befejeződött itt a munka. Sütök nekik pogácsát. Amolyan hamubasültet, az útra :lol: :wink: Rékát is befogom a szaggatásba, tesztelem mézeskalácsozás előtt :lol:

Na megyek vasalni, egyedül vagyunk kiscsajszimmal, mert Apa (Zsófiékhoz hasonlóan) céges záróbulin van, gondolom hajnaban esik majd haza. Ezzel nincs is gond, csak azzal bosszantott fel, hogy nekem el is felejtette mondani, hogy ez a mai progi. Mi meg RÉkával még bevásárolni mentünk, ami halasztható lett volna, így megint csak egy fél órája maradt a lányára. Tegnap sokáig odavolt munka miatt, RÉka már aludt, mikor hazaért. Jó lesz most ez a 2 hét, hogy a családé lesz végre!
Na pusz mindenkinek! Jó éjt!

panna1

Huh Sniky! Gratu a második kis fütyishez! Lesz neked nemulass :wink: ! Mondjuk tged simán el tudlak képzelni 2 fiús anyukának :D !

Szánkó: Ma voltam Sparban, ott láttam 8990- ért szánkót, egy személyest, de ahhoz volt karfa is. Mondjuk érdekes volt, mert a karfa sztem vmi műanyag madzagból (na jó, nem madzagból hanem olyan erős műynag vmiből) volt, ahogy láttam. Gondolkodtam, hogy megveszem, de elhalasztottam holnapra... Még benézek én is itt a Regioba. De lassan sürgős lesz, mert még a végén elolvad a hó... Rékának meg beígértem, hogy húzom majd, és csúszika havon. Ez a mostani sláger, hogy mindig mindenki mindenhol Kúúúúúú, azaz csúszdázik. Ja, és mentünk ma a jeges úton, persze fogtam a kezét, amikor elcsúszott mindig akkorákat kacagott :lol:
Másik kedven nála mostanság még a kulcs. Nincs oylan nap, hogy ne próbálna egy talált kulcsot (mármint az én vagy apa kulccsomójáról) vmi zárba beledugdosni.
Fejleméyn még, hogy a mosásba is sokat segít :D : eddig csak a teregetésnél segített, kirázni a ruhákat (hú de vadul tudja rázni :lol: ), de újabban imádja ha ő pakolhatja be a szennyest vagy ő szedheti ki a kimosott ruhát a gépből. Jó dolgom lesz, lassan telejesn átveszi a házimunkát :P

panna1

köszi panna!
én is épp ettől tartok, hogy véletlenül se sikerül diagnózist fölállítani és megy ahogy jött.ez végülis nem baj, ha nem jön megint elő.márpadig ha tudnám mitől van akkor ki is védhetném :twisted: agyrém

hurrá, hogy túl vagy a nehezén.nem semmi ami meló akad egy költözködésnél és te ezt simán megoldottad a kis segítségeddel :wink:
lekalap!!
Vendég

Jó reggelt!

mézeskalács

az énfajtám egyből puha .. de egyébként Verának igaza van, egy szelet alma csodákra képes puhítás ügyében :lol:

díszítés: egy nylon zacskóba van beletöltve, és utána ollóval kicsippentesz a sarkából egy darabot azon keresztül díszíted.. (tegnap a másik topiban kaptam egy jó tippet, h kivágás előtt celuxot ragasztasz abba a sarokba amit majd kivágsz, tartósabb lesz a lyuk, nem szakad olyan könnyen tovább)
Vendég

és akkor kezdjük a karácsonyi hangulatgyártást! Kép :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Cs-Andi!
Nekem is volt ilyen a terhesség elején, nagyon durván kiütött valami, viszketett, a szám dupla akkora volt, nagyon megijedtem. Engem elküldtek a bőrgyógyászatra, mert a dokim sem ismert rám, úgy el voltam torzulva. Csalánkiütés a diagnózis, azt mondták valószínű a citrusfélékre csapott ki az allergia. Kaptam valami brutál krémet, attól elmúlt 1 nap alatt...

Barbi
Kép
manci79

sziasztok,
köszi manci neked is!
ma reggelre eltünt mind, így nincsen mit megmutatni a bőrgyógyásznak .:P rendesen végigvonult a szervezetemen mert az esti zuhanynál átterjedt a hasam alsó részére meg a derekamra , csípőmre.éjjel a lábamat vakargásztam és reggelre eltünk minden tünet!!
egyébként lehet a narancs is mert előző este azt ettem...bár korábban nem volt bajom soha se a narancstól se a tojástól egyedül az édesköményt nem bírom, de az is csak akkor ver ki ha hetekik küldöm a szervezetembe...
na mind 1 a lényeg, hogy rendben vagyok végre.
Vendég

Na, szerencse, hogy elmúlt! :)
Nekem sem volt sosem bajom a narancstól, meg semmi mástól és azóta sincs.

Niki!Gratula a kis fütyishez! :D Látom, nagyon örülsz neki :D

Barbi
Kép
manci79

jja tényleg Sniky grtaulálok kiskukacoshoz :lol:

többiek akkor hogy is lesz az utódlás?

Csandikám nálatok kiscsaje? (örülök,hogy pöttyök lefutottak)
Vendég

Sziasztok!

CsAndi, örülök hogy elmúlt :D Nekem nem volt még eddig sose ilyesmi...

Niki, tök jó hogy kissrác, Barnus lesz kit tanítson a huncutságokra :wink:

Talán nálunk is kukacos,de hétfőn 4D, akkor talán még biztosabb lesz :roll: Bár egyébként nincs preferenciánk, de a legutóbbi uh óta már beleéltem magam hogy fiú :oops:

Akkor eddig csak CsAndiéknál lesz kislány, ugye? Mármint aki már tudja... Mondjuk ő szerintem olyan "lányos anyuka", Niki meg "fiús", szóval pont jó, nem?

Eni múlt éjjel fél 5-kor felsírt, és a mi ágyunkban is nehezen aludt vissza, kb fél órán át simogatatta a hátát :wink: Lehet hogy a szemfogak, egynek már kint van a hegye, ez a 13. Most viszont hamar kidőlt ebéd után, pedig mostanában nem könnyen szokott :)

yuyu79

Julcsi, ettől tartok egy picit én is, hogy nagyon rosszcsontok lesznek együtt, de mindegy, örülünk nagyon neki:))) bár első körben jó lett volna, ha kiscsaj, hogy azt is meg tudjam tapasztalni, de abban a percben, hogy azt mondták nagyon nagy eséllyel kisfiú, az volt a természetes:))) csak a nevekkel állunk hadilábon, de még szerencsére sok van addig:)

Andi, örülök, hogy elmúltak a kiütések!

karácsonyi menü: hááát, nem nagyon volt még időm rajta gondolkodni, de azt hiszem itt az ideje....

segítségem nem nagyon lesz ezután, mert anyóssal nagyon csúnya kenyértörésre került sor hétfőn, de nem bánom. Ha ez az ára, akkor így kell lennie, nekem egy olyan ember ne segítsen, aki engem ki nem állhat.... ha tudnátok miket vágott a fejemhez alaptalanul, köpni, nyelni nem tudtam:((( és mellé teljesen kiborított, még az állapotomra sincs tekintettel... sőt, sajnálja, hogy ilyen anyja van az unokájának.... na mindegy... nem is akarom bővebb lére ereszteni, csak azóta is ki vagyok rajta akadva és addig tuti nem is állok szóba vele, amíg bocsánatot nem kér, arra pedig nem sok esély van....

szóval azt hiszem vmi egyszerű menüt kell összehozzak, csak még ötletem sincs, hogy mit....

Barnus nálunk is szörnyen aludt éjjel, félig kinnt a bal felső örlője, jön a jobb oldali is, fél 1-3-ig vígasztalgattam, ringattam, altattam, miután bekentük az ínyét. Nem is tudom miért próbálgatom még a Dentinox-ot, mert nekünk sajnos eddig nem sokat ért... na most meg délben kidőlt és azóta is alszik. Nálun kmár régóta egy alvás van napközben, átlag 1,5-3 óra.

Betegeskedők gyorsan gyógyuljanak meg, mi szerencsére eddig megúsztuk, bár rengeteg narancsot, mandarint, almát tömünk magunkba + Calcium-Sandoz 1000mg C-vitt iszunk mindannyian, Barnuska csak 1/4-et:) de nagyon szereti:)

Mazska, örülök, hoyg szerencsésen megérkeztetek, nem tudom hogy bírjátok azt a hideget, én itthon állandüan meg akarok fagyni:)

kesztyű: Barnus hallani sem akar róla, pedig van egy pár fajta neki, egyelőre még mindig a kiscsizmával vagyok bajban, azt hiszem holnap a nyakunkba vesszük apával a várost és kerítünk neki, mert a jelenlegi kiscipője még harisnyával, vastag zknival is hideg:(

na megyek ebédelek gyorsan, amíg tudok:)

sniky

igen yuyu, én valahogy sosem gondoltam, hogy nekem valaha is lesz fiam :roll:

szegény enci :( csengi a két felső örlőjével küzdünk 13-14.fogként már két-három hete csak az összes hegycsúcsocska kijövetelével amit időközben megspékeltünk a 15hós oltással, mert nehogymár unatkozzunk egy kicsit, de kezdünk visszabillenni végre már a normális kerékvágásba lassacskán
Vendég

Sziasztok!

Andi, kismamaként ugye rengeteg olyan dologra lehetsz érzékeny, amire eddig nem, és amire az előző terhességed alatt nem volt példa. Lényeg, hogy elmúlt! Legyűrte az erős anyukaszervezet!! :)

Niki, gratula a második pici fiúcskához! :) Valahogy én is úgy gondolom, hogyha második gyermekünk lesz, Ő is fiú lesz, ez olyan "természetes", ahogy Te is mondtad. :D

Fogakkal
nálunk is hasonló a helyzet, az elmúlt 4 napban 3 fog bújt elő, ma reggelre a bal alsó szemfog, még 3 fogacska van hátra, de szerintem csak néhány nap.

Fenyőfa,
mi most az albérletben lévő szőnyeg miatt csak a műfenyőre gondolhattunk, mondjuk nem is baj, úgyis csak 24-én leszünk itthon, utána január 3-ig telelünk az Alföldön. :)

Ma elkészültem a mézeskaláccsal, 2 adag volt, hál'istennek gyorsan kész lettem vele. Remélem Mütyürinek tetszeni és ízleni fognak, szép színesek. :)

Töltök néhány képet, lehet sok lesz, ne haragudjatok...

Pancsi

Kép

Motorozok

Kép

Tejföl evés Pisti módra :)

Kép

Mint a nagyok...

Kép

Ajándék nagy része

Kép

Mézeskalácsok

Kép

Kép

Kép

Tényleg jó sok lett... :)

k.a.t.i.c.a

Nekifutok, hátha kapok a játékboltban szánkót, szeretnék hétvégén szánkózni Pistikével, ki tudja mikor lesz hó ismét! :)

k.a.t.i.c.a

Niki, gratula a kis kukis gyanúsnak! :) anyósos sztorinak nem örülök, de, ha ez kell a boldogságotokhoz... :S remélem, hogy azért észhez tér, és bocsánatot kér, amit aztán Te vagy elfogadsz, vagy nem ;)

Andi, szuper, hogy elmúltak a pöttyeid! neked volt ilyen gondod anno a fogyi tabitól is. vagy mitől. igaz? remélem, hogy nem újul ki!!! egyébként egyik kolléganőm szül a hetekben, és neki van ilyen terhességi kiütése, vagy milye, meg szegénykének myomája is, ami miatt a babci sem tud úgy nőni! olyan jó, hogy neked már az sincs! ;)

lányok, az, hogy mi milyen anyucik vagyunk, inkább fiús, inkább lányos, kb. tök mindegy, minekután az apucin múlik minden! nem!? :) de egybként én el tudok képzelni a páromnak egy kislányt is... :P magamnak viszont majd még egy fiút! szerintem én is inkább fiús anyuci vagyok. vagy nem? :)

de eddig Cs-andi, Sniki, Ritus, Julcsi, nem csalódtam bennetek! ;)

de a lényeg, hogy mindenki nagyon boldog attól, amit a pocakjában hordoz! nemde!?

Barbi, rád marha kíváncsi leszek... remélem, hogy úgy alakul, ahogyan számítasz is rá. szép kis sormintácskád van már eddig is! :)

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: