A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sillia

Akkor neked tényleg nincs tennivalód. :lol:

Kép
Kép
orsi777

Nnnnna, akkor az idézet:

"KÖZLEMÉNY
pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos adójogszabályok
változásáról
2009. augusztus 31-ét követően a gyermekgondozási segély, valamint a családi pótlék megosztott része már adómentes jövedelemnek nem minősül, hanem adóterhet nem viselő járandóságnak. Ez azt jelenti, hogy ezen ellátásokból külön adóelőleg nem kerül levonásra, azonban növeli az összevont adóalapot.
Ha az egészségbiztosítótól pénzbeli ellátásban (terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, táppénz, baleseti táppénz) részesülőnek folyósítanak rendszeres vagy nem rendszeres adóterhet nem viselő járandóságot, úgy erről nyilatkozatot tehet az ellátás (bér) kifizetőjének, azaz a regionális egészségbiztosítási pénztárnak.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által rendszeresített „Nyilatkozat” kitöltésével és benyújtásával van lehetősége a magánszemélynek a nyilatkozatát megtenni.
Ha a nyilatkozatban az igénylő az adóterhet nem viselő járandóság összegét nem közli, vagy a nyilatkozatot nem nyújtja be, úgy a levonandó adóelőleget az adótábla legmagasabb kulcsával kell megállapítani.
A nyilatkozat tartalmával összefüggő minden változás esetén új nyilatkozatot kell adni.
A nyilatkozatot minden esetben alá kell írni, a nyilatkozat aláírás nélkül érvénytelen!
A terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesülő igénylők esetében az illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár postán megküldi a nyilatkozat nyomtatványt, melyet postafordultával kell visszaküldeni.
A táppénzben (ideértve azokat az igénylőket is, akik gyermekgondozási segély mellett munkát végzőként jogosultak táppénzre) részesülők számára a nyilatkozat nem kerül hivatalból kiküldésre.
Amennyiben az előzőekben említett jogszabályban meghatározottak szerint élni kívánnak a nyilatkozattételi jogosultságukkal, úgy a nyilatkozat letölthető a www.oep.hu/lakossági kezdőoldal/letölthető nyomtatványok/nyomtatványok biztosítottak részére menüpontból „Nyilatkozat adóterhet nem viselő járandóságról” címmel."

Kép
Kép
200907?

Magyarán, ha TGYÁS-t vagy GYED-et kapok, akkor csak a családi pótlékra vonatkozó részt kell kitöltenem, mert nem kapok mást? :roll:

Kép
Kép
200907?

igen én is így értelmezem :D

Kép
Kép
orsi777

Jaj még mindig elfelejtettem felhívni a könyvelőt. Remélem intézi a gyedemet. :twisted: :roll: :roll:

Éjszaka , azon kívül, hogy megint 6* vagy7* keltem a kisfiamhoz ( szegény annyira nyugtalanul aludt : dobálta magát, forgolódott, nyöszörgött :cry: :cry: :cry: ) még a torkom is elkezdett nagyon fájni. Most éppen nem fáj, mert találtam itthon Strepsils-t és elszopogattam egyet, viszont ehelyett fújom az orrom. Bízom benne, hogy csak megfáztam és nem kaptam el valami kórságot.Más bajom nincs, a közérzetem szokásos : kialvatlan, amúgy semmi különös.Mindjárt csinálok egy jó kis tejszaporító teát és elszürcsölgetem melegen. :wink:

Mindenki bealudt este ? Ideülök hajnalok hajnalán, hogy egy jót olvassak, erre Orsi utolsó hsz-án kívül mindent elolvasta este. :shock: Nem ehhez vagyok hozzászokva. :wink: Most meg olyan üres areggelem, ezzel elszoktam tötyörészni 7-ig, aztán zuhanyzok, fogat mosok, stb. kezdődik a reggel. Most mit csináljak addig ? Ilyenkor már nem tudok aludni, mert a Kis Drágám bármikor felébredhet.

Kép
ikoka7

Szia Ikoka

Már arra gondolok, hogy lehet hogy ez a topic is átköltözött máshová, és itt hagytak engem :roll: .
Megfázás ellen tudom javasolni az Oscillococcinumot, múlt héten arra ébredtem, hogy taknyos vagyok, gyorsan vettem és c vitamint is, és nagyon hamar rendbe hozott. Már délután nem volt semmi bajom :roll:

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem pár napra, nem szép tőlem :oops: . De tényleg úgy van, hogy ha az ember lemarad, nehéz visszazökkeni :roll: .
Szóval "lógosok" lóóóra :lol: ! Mert nemsokára végleg elvesztünk titeket :cry: :wink: !
Apával minden rendben :wink: . Azóta egy tündérbügyölőügyibüngyicukorpofa :lol: :lol: . Na, azért most sem viszi túlzásba, de magához képest jóval figyelmesebb és bújósabb :wink: . Ha ebből csak egy piciri marad meg hosszútávon, már megérte :D !
Tegnap voltunk a Pólusban, bevásároltunk karira :wink: . Pindurkámat alig lehetett észrevenni :lol: . A program feléig aludt, aztán meg nézelődött a kocsiból. A végén kezdett éhes lenni, de akkor apa kézbe vette, és úgy még csönd volt fél órán át 8) :D .
Az éjszakáink szuperek 8) ! Vééégre....
A Viburcol nekünk nem vált be :? . Két este kapott, mindkétszer felsírt már éjfél előtt, aztán 2 körül, onnan meg óránként, végül 5 órától teljesen ébren volt, ráadásul hajnalba már kellett neki Cataflamot adnom, mert fájt neki :( . Másnap detto.
Két napja Germicid C-t kap éjszakára, ezzel fél 9-től 5-ig alszik, és sztem akkor múlik el a hatása, mert utána ha azt akarom, hogy visszaaludjon, megint kéne neki csepp, de nem szívesen adom, szóval ilyenkor az "ájulásig szoptatással" próbálkozom :twisted: :lol: . Tegnap bejött :D . Ma nem :( . De eljátszott nyugisan a nappaliban, szóval mi méf fél7-ig aludtunk (vagyis én még tovább, fél 9ig :oops: 8) )
Ma még adok neki kúpot, aztán holnap megpróbálom hogy muszáj-e, hátha kidől enélkül is :wink: .

Orsi!

Már arra gondolok, hogy lehet hogy ez a topic is átköltözött máshová, és itt hagytak engem
:twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Visszolvastam, de most nem tudok reagálni, mert felkelt a kisfiúcska :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok,

Az egyik "lógós" jelentkezik...mostanában az olvasás sem nagyon megy, mindig van mit csinálni...

Pénteken csak úgy beállított a védőnő :roll: Sejtem én, hogy ezek a váratlan látogatások is benne vannak a munkakörében, de én kevésbé élvezem. Nem mintha különösebben zavarba hozott volna. Aztán hétfőre adott időpontot a 6 hónapos státuszra, miközben akkor még csak 14. volt, és Míra csak 10 múlva lesz 6 hónapos...na ezt sem értem, hogy miért kell ilyen össze-vissza csinálni ezt. Korábban csúszásban voltunk, most meg 10 nappal korábban... De hát ez van, így hétfőn voltunk mérésen.

Míra 6300 g és 65 cm. Jól láttam, hogy az utóbbi időben szépen gyarapodott, 17 nap alatt 300 g-t hízott. :lol: Csak anyatejet kap, mostanában a tejpép sem kell neki, 2-3 kanál után köszöni szépen, elég volt. Az ízek miatt próbálkozunk a gyümölcsökkel, de szerintem még korai neki.

Tegnap olyan hatalmas pancsolást vágott le a kis kádjában, ami a nagy kádba van betéve. hogy rendesen fel kellett mosnom utána az egész fürdőben, :lol: és már életveszélyes amiket a pelenkázón illetve a mosógépen csinál...jó lenne még pár kéz és több szem a hátamra is...

Nálunk bejött az Osanit és a Viburcol kúp is. Hamarosan ki fog bújni az első fogacskája. :lol:
Dodi, a Cataflamot nem csak 1 éves kor felett lehet adni?

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Sziasztok!

Dobok egy pár képet,abból az albumból,amit a nagyiknak adunk karácsonyra :lol: Egy barátunk csinálta,aki az esküvőnkön is fotózott.
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok! :D

Úgy látom, nem csak engem vitt ki a hó a szabadba :lol: :lol: Eddig mindig úgy voltam a hóval, hogy nyűg: hólapátolás, olvadás miatt latyak, csurom víz minden, kinek hiányzik? :evil: De most, hogy leesett az első hó és kivittem Katát, olyan aranyosan rácsodálkozott a fehérségre :lol: :lol: Úgyhogy szívesebben vagyok most kinnt, de persze mértékkel, mert azért meleg nincs :roll: :D
Nálunk minden a szokásos: még mindig van oroszlánozás, beharapás- ezzel kapcsolatban azt vettem észre, hogy nagy kópé a lányom :lol: :lol: Látja, hogy vihogok, amikor bekapja az arcom és cuppog rajta, ezért direkt csinálja :shock: :lol: :lol: És néha olyan lendölettel, hogy szabályosan leterít :lol: :lol: Közben meg rosszcsont fejet vár, meg kell zabálni! :lol: :lol:
Egy valami változott: úgy nézem, közeledik a kúszás elsajátításához. Hason fekve egyre jobban felnyomja a fenekét, látát maga alá húzza, szinte hajszál választja el a kúszástól :D Eddig sem hagyhattam magára, de ezután mégjobban kell figyelni :lol: :lol:

Bond: mindenki meggyógyult már?
Most, hogy írtad, nekem is utána kéne néznem ennek a tgyás- gyed dolognak. Ha már úgysem adnak sok pénzt, legalább kapjam meg :roll: :D De ha közben lenne egy ötösünk a lottón, akkor nem kéne :D Úgyhogy állambácsi: tessék elintézni nekem a lottónyereményt :lol: :lol: :lol:

Boo: köszi, hogy megnyugtattál: ezek szerint mégsem veszünk el :lol: :lol:
Tiedapa megnevelése :lol: :lol: :lol:

Dodi: jó, hogy minden ok tiedapával :D Pár napja nálunk is volt egy kis összezörrenés: enyémapa úgy döntött hétvégén, amikor végre nem ment este dolgozni, hogy akkor ő bevonul a hálóba filmet nézni. Mondom ok, de azt hittem, hogy ha már itthon vagy, a lányoddal is akarsz kicsit többet lenni. Ezen kiakadt. De aztán végül a filmet akkor nézte meg, amikor már Kata aludt :wink: Addig meg játszott vele :D Azóta is úgy látom, hogy igyekszik minden időt, amit itthon tölt, hasznosan eltölteni, a lányával minél többet foglalkozni. :D

Marietta: dobnál Domiról egy képet? Már rég láttuk a kispasit :lol:
Úgy látszik, néha észhez kell őket téríteni :lol: Illetve fiatalúr már, hiszen van két foga!!! :lol: :lol: :lol:

Na eddig jutottam, végzett a Gizi /mosógép/, meg hajat is kellene mosnom, meg lassan Kata is éhes lesz.... :D

Kép
agi125r

Nyuszi!

Gyönyörűek vagytok :shock: :lol: :D :D :D :D
cunci

Cunci! Köszönöm szépen!

Dodi! Örülük,hogy minden ok tiedapával!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi:Nagyon-nagyon szép család vagytok! :D (az utolsó képen tiszta Lotti a Lili :arrow: mármint a te Lilid,mert az én Lilimre is hasonlít) :lol: :lol: :lol:

Bond:Csak a csal-pótlékot jelöltem be én is.GÓyógyíts Manókát!Hugit meg rejtsd el te is a szekrénybe. :lol: :lol: :lol:

Rohanunk a Liliért,most jöttünk a Rota oltásról,nagyon jó volt,nem sírt,meghallgatta a doki,aztán lassan benyomta neki a szájába.Na,ez a bababarát oltás kérem szépen!Miért nem lehet mindet szájon át adni neki? :twisted: Mondom a dokinak,mit csináljak,fogja a lábait(mert azért rugdosódik pucéran)?Á,nem kell,beszéljen hozzá.Én?Mindjárt elájulok.És tényleg,ha oltásra megyünk én szó szerint ájulás közelében vagyok,érzem,hogy megy ki belőlem az erő.Te ezt tudja is. :roll: És NEM fogadta el a pénzt. :shock: Most először. :roll: Megbolondult?Vagy már annyi van belőle?Megunta?Agylágyulása van?

pusssssssssssz

és én is mindig azt hiszem,hogy elköltöztetek,csak engem nem akartok olvasni,és nem szóltatok :arrow: apa szerint paranoiás vagyok,és lehet? :lol: :lol: :lol:

este folyt...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Én holnap ráérek, ha otthon vagytok, akkor átjövünk Petrával és sétálhatunk egyet délelőtt (10-11 körül). Holnap talán még emberi idő lesz.

Nyuszi!
Nagyon szépek a képek! Illetve Ti vagytok a szépek!!! :lol: :lol:

Én is úgy elmentem volna profi képeket csináltatni, de sajnos most nem fér bele a költségvetésbe, hogy több tízezer forintot költsünk ilyenekre.
Januártól Gyed jár, kevesebb, mint a fele lesz. :(

Merion!
Mi tagadás, tényleg korán voltatok státusz vizsgálaton. :roll: Egy időben szoktunk menni és mi csak januárban megyünk.

Dodi!
Mi is voltunk tegnap Apával a Pólusban. :D Kár, hogy nem futottunk össze. Bár mi csak kajálni ugrottunk be, meg a csekkeket kellett feladnunk.

Petra tegnap éjfél körül valamilyen okból kifolyólag a hátára vágta magát és keresztbe fordult az ágyban, majd elkezdett kaszinózni. Én korán lefeküdtem aludni és arra ébredtem, hogy a gyerek beszélget a rácsvédőjével (ez az egyik kedvenc szórakozása). Negyed 2-ig nem volt hajlandó visszaaludni. :evil: Semmi baja nem volt, nem fájt semmije, nem sírt, csak beszélgetett. Aztán valahogy elaludtunk és fél 5-kor kért csak enni.

Én meg nagyon pipa vagyok a közös képviselőre. Ki volt írva, hogy hétfőn, kedden 8-17-ig nem lesz víz valami elzáró csere miatt. Beállítottam az ébresztőmet fél 8-ra, hogy legyen időm megmosakodni, fogat mosni, elmenni wc-re, stb.
Petra kivételesen 9-ig aludt.
Szerintetek elzárták a vizet??? Nem!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: és én ezért keltem fel hajnalok hajnalán. :evil: :evil: :evil:

Most le is dőlök egy picit, hátha sikerül elaludnom. Petra is alszik.

Ja! és tegnap le kellett vágnunk a hajacskájából, mert már belelógott a szemébe! :shock: :D :D :D :D :D

Ez az új felület egy nagy sz@r! :evil:

Kép
katy76

Sziasztok! :)

Rapid. :oops:
Apa: továbbra is okés. :)
Manó: már csak néha köhög, inkább már csak rekedt. :)
Hugi: többet tüsszög és köhög. Még csak hőemelkedése sincs, viszont holnap kéne oltást kapnia. Elvigyem így? :roll: :roll: :?:
Én: már csak kapar a torkom, megmaradok. :twisted: :twisted: :lol: :lol:

boo!
Ameddig egy áramkörön vannak a cuccok, addig dugdoshatsz te mindent mindenhová. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Innen lelécelni azért nem olyan egyszerű. :wink: Általában azért szokott lenni, amikor valaki jól beszól valami durvát valakinek, és azt nem tolerálják. Gyakran külsős az illető, mint nálunk kellő.

MINDENKI FIGYELMÉBE A GYED-RŐL!!! :!:
A munkáltatónak 2, a munkavállalónak pedig 1 nyomtatványt kell kitöltenie. (Hajrá, bürokrácia! :? :? )
Mindegyik Word doksi és megtalálható a
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_schema=PORTAL
oldalon.
A munkáltató (foglalkoztató) által kitöltendők:
- Foglalkoztatói igazolás (FI. 10. r.sz.)
- Pótlap gyermekgondozási díj megállapításához (PL. 30/gyed. r.sz.)
A munkavállaló (biztosított) által kitöltendő pedig:
- Igénybejelentés gyermekgondozási díjra (GYED 1. r. sz.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.12.15 15:30-kor.

Kép
Kép
200907?

Katy

Neked fél 8 az hajnalok hajnala????

Cseréljünk babát egy kis időre. Én már úgy utálok 5-kor kelni minden nap :evil:
Vendég

Az új babanet nagyonpocsék. Keskeny az olvasósáv, alul felül körben idegesítő mindenfélék, ráadásul nem képes megjegyezni hogy beléptem, időnként ötletszerűen kiléptet :twisted:
Vendég

Katy,

Hát igen, ki is voltam akadva rendesen ezen a hétfői időponton, de végül is nem számít sokat, ebben a 10 napban ugyan még gyarapodhat, de már ezek az adatok vannak náluk rögzítve. Januárban is korábban, 19.-én megyünk. Már nem is csodálkozom... :roll:
Nálunk két nappal ezelőtt volt kaszinózás éjjel, Míra evett fél 3-kor, és aztán 2 órán keresztül beszélgetett a kezeivel...

Ági,

Nálunk is van ez az oroszlánozás, mert arc harapdálás, nyalogatás... :lol: Én úgy veszem, hogy Míra így ad puszit! :lol:

Bond,

Gyógyuljatok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2009.12.16 14:39-kor.

merion

merion

Köszi lányok a dícséreteket :lol:

Képzeljétek,Lili a múlt hét óta nem hízott egy dekát sem. Érdekes,mert zabál,viszont még nem mozog annyit,hogy amiatt ne hízzon. Nem értem,de addig amíg nem fogy,nem izgatom magam,így is elég jó súlyban van(6510g) :D

Most akkor mi van ezzel a GYED-el?? Én most ugyebár szülési szabin vagyok,ami 168 nap,ez elvileg olyan január 10-e körül jár le. Egyelőre nem hívtak a cégtől,pedig azt mondták annak idején,hogy majd hívnak ezügyben,de most hogy így beszéltek róla,elkezdtem izgulni :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

A szülési szabadság a TGYÁS ideje alatt jár. (Magyarán a TGYÁS alatt szülési szabin vagy). Amikor az lejár onnantól jön a GYED. Jelen esetben január 10 körül. (Azért nem ártana pontosabban tudnod :roll: )

sillia! :)

Engem jobban zavar, hogy az első oldalt hozza fel, nem pedig az utolsót. Illetve "kintről" nem tudom, hogy ki írt utoljára. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.12.15 15:28-kor.

Kép
Kép
200907?

boo! :)

Igenis hasonlotok. :wink: :)

sillia! :)

Agyilag tekintve nekem minden hajnal, ami 12 óra előtt van. :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:

merion! :)

Nem, nem tartozik a védőnő munkájához, hogy véletlenszerűen megjelenjen!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Megvan, hogy a kicsi mennyi idős korában hányszor kell kijönnie, de nem találomra, hanem egyeztett időpontban. :!:

Kép
Kép
200907?

Merion!

"Hivatalosan" valóban csak 1 éves kortól adható, de ezt rengeteg gyógyszerre azért írják rá, mert így le van tudva a dolog. Anyu javasolta, hogy ezt adjam. Ők a picurka koraszülötteknek is adták az intenzííven, és olyasmit biztos nem ajánlana az unokájának, ami árt :wink: . Amúgy 4 csepp/kg adható, de én csak 15 cseppet adok neki, azt is alkalomadtán. Így nem lehet gáz :wink:

Ja,és hétvégére itt az Osanit, remélem bejön :D .
Folyt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tgyás,gyed: Nekem küldtek levelet, hogy dec.16-al lejár a tgyás-om és legyek szíves gyed ügyben 1 hónappal előbb intézkedni, szóval én már november közepén elküldtem a papírokat, viszont azóta se jött semmi visszajelzés. Aztán januárban vagy lesz pénz vagy nem.. :evil: :oops: :twisted: :evil: :oops: :twisted:

Boo: Nem lehet, hogy a biztosíték a szar? Nálunk épp a héten cseréltek egyet, mert zörgött, melegedett aztán meg 10 percente levágta magát. És nem a vezetékek a szarok, mert 3 éves a ház. (Mondjuk a 3 éves biztosítéknak is bírni kéne :twisted: )

Ma voltunk tanácsadáson, megkapta a prevenar 2. részét. Rákérdeztem dokinéninél, hogy mitől lehet, hogy Hédi 3 napja kb 2 óránként eszik. Azt mondta lehet, hogy nem elég a tejcsi adjak neki gyümit. Itthon nézem a kiskönyvét 36 dkg-ot hízott 2 hét alatt :shock: :shock: Szóval szerintem elég a tejcsi. Felhívtam a védőnőt? szerinte várjak pár napot és ha rendeződik a dolog ne adjak még neki gyümit. Azt legalább elértem, hogy mehetünk a két ünnep között is méreckedni :twisted:
Szemészetre is kéne időpontot vadásznom, szegénykém szeme annyira váladékozik és már úgy utálja a cseppentés-törölgetés mizériát.

Egyébként hozzánk is kijött ma a védőnő, mert hívtam és szépen aláíratta velem a gyerek 3 hónapos státuszvizsgálatát, amit ő az irodában megcsinált. ( utoljára 2 hós korában volt nálunk)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Boo!
Karácsonyi menüt én anyukámmal állítottam össze, mivel velük lakunk, így együtt csináljuk, mint mindíg. De lesz: szent este: rántott hal, majonézes krumpli, kaszinó tojás, bor. 1. nap: tyúk húsleves, hortobágyi húsos palacsinta, karóba húzott karaj, aszalt szilvás csirkemell rántva, baconos máj, sült liba, párolt káposzta, tört krumpli, rizs, töltött csirkecomb, rántott husi, tejszínes gombás csirkemell. 2. nap: maradék . Sütik: beigli (diós, mákos, gesztenyés), diós kevert eper lekvárral töltve, pozsonyi kifli, csíkos csokis süti(ennek nem tudom a nevét, nagyon fincsi piskótás csokikrémes cucc), kókuszgolyó, hamis somlói galuska, mézeskalács(ebből a fára is kerül), habkarika(ebből is megy a fára), túrós pogácsa, gyümölcstorta. Ez egy lakodalmi menünek hangzik, de nem az, csak nálunk első nap jön a díszes nagy család, ilyenkor alig férünk el a lakásban annyian vagyunk. De én imádom. Nagybátyám a mókamester, úgyhogy mindíg jó a hangulat.
Az okés, hogy lecserélődik a haj, de ez minden embernél véghez megy, akár nő akár férfi,legalábbis Apának is szokott hullani ősszel, meg avasszal a haja, meg nekem is alapjáraton.na de most... Nálunk most a hormonok helyreállása játszik szerepet. Gondolj bele amikor terhesek voltunk, akkor szép volt a séró, most bepótolja a lemaradást és kopaszok leszünk... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nekem derékig érő rengeteg hajamból, most már csak derékig érő satnya copf van.... Nagyon durva... régen a fodrásznál nem győzték ritkítani... :?

Ikoka, és a többi betegeskedő!
Már egyszer írtam, de lehet átsuhantál/tatok felette. A Medi-sol által gyártott Mecsek gyógytea, alias Meghülés elleni tea, nagyon hamar helyrehoz! Múltkor elkezdett kaparni a torkom, 1-2 bögre mézesen, vagy ki hogy szereti (én méz nélkül iszom, mert úúúútálom a mézes teát) és már semmi bajom sem volt, és azóta sem... Tényleg jó, csak ajánlani tudom!

Nyuszi!
Nagyon jók a képek, nagyon szépek vagytok!

Boo!
Tiedapa képével is eszkábálj össze egy ilyen összehasonlítós képet!

[size=9]Most már nekem is illene felrakni néhány képet...[/size] :roll: :roll: :D

Kép
szisz89

Bond,

Eddig, amikor jött, felhívott előtte a védőnő, igaz akkor sem vitte túlzásba az egyeztetést, mert akkor szólt, amikor indult, és kb. 5 perc alatt ér ide. De most még ennyit sem tett meg, és ezt biztosan szándékosan tette. :?

Dodi,

Gondoltam, hogy anyukád javasolta, és hogy Ő biztosan jót akar az unokájának. Csak hát én laikus a gyógyszerek leírására tudok hagyatkozni, és eddig még nem javasolták nekünk ezt a fájdalomcsillapítást. Szerencsére az Osanit nekünk bejött, így maradunk annál.

Ági,

Még lemaradt, hogy nálunk még nincsen hó, talán majd holnapra lesz. :lol: Itt ma nagyon szép, napsütéses idő volt, így jót sétáltunk délelőtt.

merion

merion

Tike!
Velem/vagyis néha Apával is mindíg utólag akarja aláiratni a dolgokat. A múltkori volt az utolsó! Lehet, hogy balhét csinál, de nem írok alá semmit utólag... :evil: :evil: Neki sem akkor adják a fizetését, amikor úgy gondolják hasra csapva... :evil: :evil:

Kép
szisz89

Jaj hát a legfontosabbat nem is újságoltam el nektek... Megvan a jogsiiiiiim! Sikerült tegnap a forgalom vizsga!

Tegnap tök örültem azt leszámítva, hogy az egész napos gyomorfájás, és hányinger ami a lámpaláz miatt volt, mozdulni alig bírtam, a fejem is megfájdult estére, úgyhogy totál lemerült a duracellem. Ez miatt apával is összevesztem, mert este majd összeestem, annyira szarul voltam. Hányinger, plussz fejfájás, tuti volt... Törperős meg nagyon nyűgös volt, szerintem fájt neki a pocija. Én le fel járkáltam a Törpivel, közben dúdolgattam neki, másra nem volt energiám, mert majd kidobtam a taccsot. De nem is ez volt a probléma, hanem hogy közben Apa édesdeden aludt, és a kislábujját sem volt hajlandó mozdítani, míg én éjjel fél 12ig kűzdöttem a gyerekkel.Nagyon berágtam rá, hisz látta, és tudta, hogy szarul vagyok, és nem segített. Ma meg itt pedálozik nekem.... "Hát azt várhatod kisbarátom, hogy ennyivel le van tudva!!!" :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Kép
szisz89

Nyuszi:Nekem is tgyás van most,a 168 nap dec 22-ig jár,23-tól már a gyes.Én 13-án szültem,te 24-én,akkor neked 2-áig tgyás,3-tól gyed jár.Már intézni kell(ene),mert 1 hónap amíg elintézik. :roll:

olv tov

szar az új oldal sztem is :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.15 17:06-kor.
Vendég

merion! :)

Ez nem egyeztetés. :x :x :x

Karácsony.
Mi még csak beszélünk róla, sehol nem tartunk a témában. :oops: :oops: :oops: Ráadásul csak kb. 5 dolgot kéne megvenni, és azok sem nagy durranások.
Abszolút nincs karácsinyi fílingem. Még a nagytakarítást sem kezdtük el. Dekorálni sosem dekorálunk. Az valahogy nem játszik nálunk. :roll: :roll: :roll:
Kimikorholhovámegy kérdés nálunk egyszerű: sosincs olyan időpont, ami mindenkinek jó. Így van, hogy már 24.-e előtt elkezdjük és csak Szilveszter környékén sikerül befejezni. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Pedig igazán nem vagyunk egy nagy család.
Amúgy részünkről úgy szokott kinézni, hogy ebédre/vacsira testületileg átvonulunk anyámékhoz, ahol mindig borleves és rácponty a menü. (Utóbbinak nem feltétlenül van köze az eredeti recepthez, de rajta ragadt a név :lol: ) Este pedig vissza haza, és a Szenteste szigorúan zártkörű rendezvény. :!:
Menü kérdés is egyszerű: mindent anyám csinál, mi csak megesszük. Miben létét lásd feljebb + a szokásos sütik.
Összeségében nem épp a miénk a legahhhhhhhhhhhhhhhhbb ünneplési szokás. :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

lilisgabi! :)

Most GYED-et vagy GYES-t akartál írni? :roll: :roll: :?:

szisz89! :)

Gratula! :)

Kép
Kép
200907?

Jaj, már akartam írni.
Júniusban szültem, élből megigényeltük a(z emelt) családi pótlékot. Erre most októberben(!) küldenek egy papírt Hugi adószámáról, Babakötvényéről, és egy űrlapot a családi pótlék igényléséhez. :shock: :shock: :shock:
Most vagy én vagyok lemaradva valamiről, vagy ők vannak elkésve, de nagyon. :o :?
Aranyos nem? :roll: :? :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Látom Tike is írta,amit én,nekem is küldtek olyan levelet.Én még azt a határozatot sem kaptam meg,amelyben benne lenne,hogy mennyi lesz a tgyásom. :shock: Gondolom már ne is várjam.Most kivi vagyok,jön-e gyes összegről határozat? :twisted:

Szia Szisz,felírtam a tea nevét,köszi. :D (halkan jegyzem meg,most épp nem vagyunk betegek,csak a szánkat fújta ki a szél)

Jaj,majd elfelejtem.Múlt héten elkezdtem a hozzátápit.Eddig néha-néha megpróbáltam vmi gyümit,de nem kellett neki.Tejpépet ált. elfogadta 2 naponta este.Nos,akinek a gyereke nem akar üveges gyümit-főzit enni,az figyuzzon.Én a Lilivel HNippet vettem mindenből,naív voltam. :roll: Így most is beszereztem 3 féle gyümit.Na,ímmel-ámmal evett belőlük,ha nincs a Liló,a kukában végzi. :lol: Pénteken vettem egy botmixert,gondoltam megpróbálom a rendes gyümiket turmixolni neki.És lássatok csodát,a gyerekem kicserélték,zabál,szó szerint.7,5 kg. :shock: Alma,banán,körte,s.répa,f.répa,borsó,karalábé,sütőtök amit eddig evett,ezt most nem is bővítem még 1 hónapig.Mondjuk céklát is kaphatna,meg meggyet.Nagyon tátog,mint egy kis madárfióka,csak addig van csukva a szája,amíg nyel,aztán már nyitja is,meg sem várja a kanalat. :P Próbáljátok ki a saját kajákat.És én pici sót,vegetát már adok neki,mert a főziket úgy készítem(tegnap finomfőzi volt),hogy sós,vegetás vízben megfőzöm az aktuális zöldséget,Lottinak kiveszek belőle 2 adagot,az 2 napra elég neki,és utána teszek bele minden más fűszert,borsot.És végül tejfölös lisztes habarással zárok,ezt még 3 hónapig nem adok neki.2 hét múlva kapjuk a 2-es számú HA tápszert.

Már csak egyet nem értek.Miért nem iszik a gyerek?Semmit,se víz,se tea,se gyümilé.Semmi nem kell neki.Próbáltam csapvizet forralni,ásványvizet forralni,ásv.víz forralás nélkül,baba víz.Hiába...Ezért van,hogy szopik gyümi és főzi után is.Meg reggel-délben-este,és éjjel egyszer.Tehát hatszor,plusz a gyümi,plusz a főzi,és a tejpépre ezért nem jut idő,csak héba-hóba.

Nálunk is esett tegnap a hó,szuper volt,1 órát sétáltam a csajokkal,gyönyörű volt. 8)

mitírjakmég :roll:

Ja!Hogyan kell létrehozni olyan oldalt,ahová fel tudnám tölteni az eladásra szánt babacuccokat?Annyi mindenem lenne,és eladnám.Fürcsikád,állvánnyal,pelusozóval,2 babakocsi,kenguru,játszószőnyeg,csomó ruha... :roll:
Vendég

Bond,javítottam! :wink: :D köszi :oops:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:Én is fel akartam tenni a menü kérdést,de megelőztél. :lol: :lol: :lol:

Szóval nálunk,ami tuti:(általam készítve)
-húsleves gazdagon
-sült libacomb,párolt kápi,hagymás tört burgi
-székelykáposzta
-mézeskalács :arrow: fele a fára megy majd
-gyesztenye torta
-méteres kalács

Veszem-kapom:
-V:beigli 2 rúd mákos a cukiból,erre nincs időm :roll:
-K:halászlé (anyóstól),és beigli
-K:anyámtól mindenfélét,mert rengeteget szokott főzni,sütni ilyenkor,és elcsomizza a maradékot,Isten tartsa meg jó szokását :D

Ki megy éjféli misére?Én megyek a Lilivel.Lotti apával aludni fog.
Vendég

Szisz:Óriási gratula a jogsidhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Boo:Persze a Benkő neje,télleg!Majd elfelejtettük. :lol: Én is Editet választottam volna a 2 közül,mert ő pont olyan őrült,bátor,merész,mint a B.De,mint tudjuk,ez is csak kamu műsor volt,így érthető,hogy a végén nem is lett hivatalos esketés.Mi a francot keresett ott Elvis? :shock: :shock: :shock:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Miért kapsz emelt családit? :roll:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:régen még magam tudtam elvarázsolni apát,ma már a kaják... :oops: :roll: :lol: :lol: :lol: Jó-jó,tudok,amit tudok :lol: ,de ő is kész van a kajáktól,amiket főzök-sütők,szintén "élvezésig "zabál... :lol: :lol: :lol:
Idővel te is belejössz...ha akarsz...
Vendég

Boo!
Délelőtt gondoltam, függően attól, hogy Petra hánykor ébred. Ma pl. 9-ig aludt, de általában fél 7 körül szokott. Az jó, ha hívlak, amikor már látom, hogy mikor jönnénk?
Bundazsák helyett tökéletesen megteszi egy vastag takaró is. Nekünk sincs bundazsákunk, csak polár lábzsák van a babakocsihoz, de én bele szoktam tenni egy pokrócba a gyereket és úgy teszem be a babakocsiba.
Nem sétálunk úgysem órákat, de egy kis levegő kell, amíg ki lehet őket vinni. :wink:
Hány órától hívhatlak holnap? Mikor ébredtek?

Jogsi: 15 éve van, de még mindig mindenre emlékszem. Szerintem ez megmarad az emberben. :wink: 2x fulladtam le a vizsgán, olyan ideges voltam. De hát tudjuk, hogy pénz beszél..... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tgyás, Gyed:
Én felhívtam néhány hete a munkaügyisünket, hogy mikor mit kell kitöltenem, mert nov. 29-én lejárt a tgyás. Azt mondta, hogy külön ezért be nem menjek, majd ő mindent megold, és szól, ha már muszáj aláírnom. Én a tgyáshoz is csak a vezérigazgatónkhoz írtam egy kérvényt. Minden mást a cég intézett.

Sillia!
Nekem a fél 8 nem lenne hajnal normál esetben. Mikor dolgozom, akkor 6-kor kelek minden reggel. És Petra se kényeztet ilyen téren, általában legkésőbb fél 7-kor már csiripel. Csak olyan extra fáradtság van rajtam az utóbbi időben, hogy ma hajnalnak tűnt a fél 8, pláne, hogy a gyerektől 9-ig is aludhattam volna.
De most délután nagy nehezen sikerült elaludnom és aludtam másfél órát! Petra meg hármat. :D (délelőtt csak egy 40 percet aludt a séta közben, és ma már fürdésig nem fog aludni)

Bond!
Így nem szoktak oltani, szerintem kérdezd meg a véncsoroszlyadoktornéniteket telefonon. :wink:
Mit kap most Hugi? A 4 hónaposat? :roll: :roll: :roll:

Szisz!
Ti aztán tudtok élni!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én a karácsonyi ajándékokat már mind megvettem, már csak a kézzel készítettek vannak hátra, de azt is már csak meg kell csinálni. Idén nagyon praktikus leszek:
csinálok Provence-i fűszerkeveréket (összeöntöm a fűszereket) és pici üvegcsékbe teszem őket, varrok az üvegek tetejére szép karácsonyi "sapkát" és készítek hozzájuk 1-1 receptet. Majd ha kész lesz egyszer, akkor teszek fel képet.
Idén nincs időm kreatívkodni.

Kép
katy76

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Katy:Az a provencei cucc,jó ötlet,ügyes vagy.Én is megvettem mindent.Már az aprókat is sikerült,mint csoki,desszert,tea,gyertyák.

Nekem meg csomagolni kéne,de nem tudok,mert a Lili mindig itt van körülöttem,és észre veszi.Lehet,hogy idén zacsikba teszek mindent?Azt úgy utálom. :evil: Megveszem,beledobom,még csak csomizni se kelljen,annyit sem ér az ember,akinek szánom?Ez is olyan nálam,mint az aji utalvány. :oops: Tudom,h őrült vagyok na.
Vendég

Ja!Elintéztem a 24-ét.Sógornőmet megkérdeztem,h jó-e nekik az ebéd,és jó,még jobb,mint a vacsi.Utána felhívtam anyóst,h mindannyian inkább ebédre mennénk,mert du. a picik álmosak,nyűgösek,sírósak. :oops: Sógornőméknél a Matyi 13-án volt 7 hós,pont 2 hónap van köztük.Lili du. 6-ig alszik,most kelt pl.

Újabb állásunk:
-24:ebéd anyóséknál,este itthon leszek a 2 lánnyal,apa taxizik
-25:itthon leszek a lányokkal,apa taxizik,öcsém kijön majd hozzánk egy kicsit
-26:anyukámhoz megyünk ebédre,én reggel a lányokkal,apa ebédre jön,kicsit marad,és megy vissza taxizni.Én 3 felé hazaindulok a csajokkal.

Nekem ez így jó,még jobb lenne,ha apa itthon maradna,de ez a 3 nap nagy reményünk,ha bejön,megírom majd.És szilveszterkor is taxizni fog.Ez az 5 nap kb fél milkó,de reggeltől-reggelig kint lesz. :?

Tegnap eladta apa a kocsiját,így már vmennyit vissza is tettünk,jönnek az ünnepek,apa dolgozni fog,azt is mind visszatesszük,és már alig lesz hiány anyám pénzében.Egyébként anyósom bármikor tud nekünk adni,ha kellene anyámnak vissza.De azért adta anyám,h építsük be a házunkba,és majd visszaadjuk.A bankban nem érezte biztonságban.Így nem lesz mérges.Boo,neked mondom,meg Katynak.Nem volt időm a múltkor,h ezt végigzongorázzam,de most sincs,a csajok szétszedik a házat............................help.................
Vendég

lilisgabi! :)

Az emeltet úgy értettem, hogy 2 gyerek után, csak sietnem kellett. :roll:

boo! :)

Segítek a templomokban.
Leszakad az aranytól :arrow: római katolikus. A tetején kereszt van.
Szerény, de díszes :arrow: református. A tetején viszont csillag vagy kakas.
Még szerényebb :lol: :lol: :arrow: evangélikus. A teteje ugyanolyan, mint a reformátusokénak
Ikonosztáz hegyek: görög katolikus
Dávid csillagos: na, vajon? :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nyuszi!

Nagyon jók a képek!!! Én is úúúgy szeretnék ilyen profi képeket :roll: .
Boo, csinálsz rólunk? :wink: :lol:

Ági!

Nálunk legalább ezzel nincs gond, sőt! Pont azt is mondtam akkor Ricsinek, hogy úgy érzem, hogy azt az időt, amit eddig csak rám fordított, azt most csak a gyerekre fordítja. És félreértés ne essék, én ennek hihetetlenül örülök, és továbbra is azt gondolom róla, hogy tökéletes apa (rosszabbra számítottam :oops: ), de attól még nekem is szükségem van rá, mint férjre! És én nem azt akarom, hogy a babától vegye el az időt rám, hanem a kocsizástól, fórumozástól, üres telefonbeszélgetésektől stb...:wink: .
Én egyébként már a terhesség allatt többször megbeszéltem ezt vele, hogy nagyon igyekezzen sokat lenni a babával már a születésétől, mert sok férfi úgy van vle, hogy "jó, majd elleszek vele, ha már beszél...", de ez sose jön be, mert addigra "elélnek" egymás mellett, és nehéz varázsütésre apává álni,ahogy a nőknek is anyává...
Ezt most csak általánosságban írom, nem rólatok, csak erről jutott eszembe :wink: .

Katy!

Aaaaaj, tényleg kár :? . Na, majd legközelebb előre egyeztetünk :wink: . A mi apáinkat még össze is "merem" ereszteni :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

csal gyors bekukk, beteg vagyok :? szupik a képek!!! :wink:

f.nikici

katy76! :)

Még filózom a dolgon. Azt tudom, hogy lázas gyereket nem szoktak oltani. De ő nem az. :roll: Illetve legalább ránézne, hogy tud-e valami újat mondani. (Szerintem nem :roll: )
Őszintén szólva nem emlékszem pontosan, megnézni meg lusta vagyok most :oops: :oops: :oops: , de talán az ötödik havira kéne menni. :roll: :roll:
Mondjuk az sem lenne rossz, ha írna fel Sinlacot is, de az nem életbe vágó.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: