A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!!!!
Tücsökbogár üzenetét hoztam!

"Az első hó meghozta a kislányunkat. Dec. 14-én 20.10-kor Ilka a pocakos létből megérkezett közénk. 3150 g és 49 cm."

Mindenkinek szép, boldog ünnepet kívánunk!!!

Kép
Kép
Kép
zel

ÁÁÁÁÁ! Akkor tévedtem

Hatalmas gratula Tücsöknek !!!
Vendég

TÜCSÖKBOGÁRNAK IS MEGY A HATALMAS GRATULA!!!
Pont ideális baba méret :D Nagyon jó egészséget!

Ruhácska: Zizu 50cm volt és 4kg.56-os rucikkal kezdtük,simán jó volt rá.

GIO!
Én is azon szoktem parázni,hogy honnan fogom tudni,hogy na most kell menni,ha nem folyik el a magzatvíz.De azt mondják: tudni lehet.Hát majd kiderül.

Én sem tudom mikortól van a bak.Valahogy annyira az van bennem,hogy Hubus nyilas lesz.NA majd mindjárt utánna nézek...
HA beválik a férjem jóslata,akkor 2 nap múlva kéne szülni.Zizunál anno bevállt,remélem most is.Bár azt sem bánnám ha holnap már nem kellene haza jönni.

PÓKICA!
Annyira megértelek!!!A túlhordás szerintem valami iszonyat idegesítő valami.A 40 hétig még "valahogy" elvan az ember utánna már az a várakozás sokkal ideg örlőbb.
Te hogy állsz a nyákdugóval?Megvan még?

Nálunk 1 hetet hagynak túlhordani.NA de ha így járnék,de a méhszáj még sehogy nem éllna én tuti nem fogom hagyni,hogy indítsanak.Úgy gondolom,hogy megvan annak az oka,hogy az a baba miért akar később jönni.KIVÉVE,ha valami indokoltá teszi pl zavaros magzatvíz.De egyébként felesleges zargatni a dolgokat.
Vendég

Istenem de jó! Gratulálok Tücsöknek!!!

Nemsokára gondolom Tulip is üzen, mert nagyon eltűnt. :wink:

Beindult megint, de most nem a babaeső, hanem a babahó :D
nem győzöm a táblázatot töltögetni :lol: :lol: :lol: Már most tényleg kevesebben vagyunk akik nem szültek meg. :shock:

gio akkor nekünk is van esélyünk, mert tücsök 12.25-re volt kiírva. :wink:

Kép
Kép
akella

pókica drukkolok, hogy mihamarabb bújjon ki a picikéd. Azt én sem szeretném, ha túlhordás lenne, így sem szimpi az évvége.

Kép
Kép
akella

De jó ide benézni!

Nagy gratula Tücsökbogárnak Ilkához!!! Igazi kisbabája van, de jóóó!!!

Póki, bent tuti nem marad! :lol:

Egy bnőm szintén 3. gyerkőcöt 10 napig túlhordta!

Sperite, igazad van, de azért 2 hétnél már nem hiszem, hogy tovább engedik!
Vendég

Tényleg 25re volt kiírva Tücsök? Jaj ezt nem is néztem a táblában, bár az feltűnt, hogy vagyunk egy páran akik a napokban kéne szüljünk. Pl. Éva is, Tulip, Póki, Endaaj.

Sprite
igazad van. Én is azt szeretném ha magától indulna a kicsi, ahogy neki jólesik, úgyhogy most arra készítem magam agyilag, hogy nem parázok, ez van. A jóslóim ma totál elmaradtak, komolyan rég voltam ilyen fitt állapotban. Most ez vagy vihar előtti csend, vagy bennem is bennem marad a gyerek és akkor meg ugye minek jósolgatni 8)
Vendég

gio benned biztosan nem marad :lol:
Pár nap és mi jövünk az tuti! Lehet, hogy hirtelen meggondolja magát és ki akar bújni.

Jaj nekem is elég érdekes dolgokat csinál most ez a lány írás közben is :shock:

Csütörtökre országosan sok havat mondtak, lehet, hogy mi akkor megyünk ? :lol:

Kép
Kép
akella

Holnap nekem is mennem kell nst-re, de van amikor azt a figyelőt amivel a méh mozgásokat nézik nem is rakják ránk csak a baba szívecskéjét nézik.

Ha elmegy a magzatvíz van még annyi idő, hogy zuhanyozzak?

Kép
Kép
akella

Nekem azt mondta a dokim hogyha elmegy a magzatvíz egy órán belül érjek azér be. Nem mintha addigra megszületne, csak a fertőzésveszély miatt.
És azt vajon honnan lehet tudni, hogy szivárog-e? :shock:
Vendég

Akella
és nem kérheted hogy márpedig neked azt a tappancsot is rakják fel? A legutóbbin nekem a férjem igazította normálisra mert egyáltalán nem jól rakta oda a nő...ejh...
Vendég

gio ha helyettesítik a nőt, akkor senkinek nem szokták feltenni, de nem tudom miért. Lehet, hogy nem ért hozzá :roll:
Remélem holnap az lesz aki szokott.
Ha szivárog akkor az nem olyan mintha bepisilnél gondolom, mert azt nem tudod szabályozni :lol:, de lehet, hogy neked nem is szivárogni fog, hanem megindul, mint a lavina :D

Kép
Kép
akella

Csendesek vagytok ma Lányok! Lassan mindenki elmegy szülni vagy babázik a kis tündérkéjével. De jó lenne már nekünk is :roll:

Kép
Kép
akella

Mostmár úgy vagyok vele hogy induljon inkább fájásokkal, akkor több időm van készülődni.:-) AZon bosszankodom, hogy simán befesthettem volna a hajam. De persze nem merem, mert mi van ha épp akkor indulunk:-)
Világrengető gondjaim vannak így a finisben:-)

Pumi beszámolóját nagyon hiányolom..
Vendég

AKELLA!
Nem bánnám a csütörtököt :wink: Szülinapi ajándék is lenne,haza is érnénk Karácsonyra és nyilas is lenne :D Ráadásul 16-án éjszakás a fogadott szülésznőm.Tökéletes nap a szülésre.Igaz akkor nem tudom megenni a túró tortámat....annyi baj legyen:-)

csillagjegy:
21 még nyilas,22 már bak.

Nálunk mindig néznek méhtevékenységet is és baba szívhangot is.Már alig várom a holnapot,leginkább az UH miatt.A méhlepény már tuti III érettségű,legutóbbis II-III volt.
Vendég

ÉS nem úgy van, hogy IIIas érettségnél már kéne szülni?
Vendég

gio lehet, hogy arra vár a baba, hogy belekezdj a hajfestésbe :lol:

sprite akkor szavazzuk meg a csütörtököt, az jó lesz nekem is és szerintem gio sem bánná :wink: Hát igen akkor már nagyon öreg leszel, szívesen cserélnék Veled!
A tortát meg majd beküldik szülés után, úgyis kell az energia :D

Kép
Kép
akella

gio a barátnőmnek kb 36 héttől III. volt a lepény és 1 nappal szült csak hamarabb, mint a 40 hét.

Kép
Kép
akella

Nekem múlt héten II-es volt...Akkor meg mit akarok, nem?:-)
A csütörtök oké lesz lányok. Szép havazás, Sprite-nak szülinap. A 17 egy jó szám, a férjem szülinapja is 17 csak másik hónap, a keresztlánykámé is. Szval nekem oké.
De ha tényleg beindultok 17én küldjetek már egy smst, had dobódjak fel a szülőszobán:-)
Én is gyorsan mentem a számokat:-)
Vendég

gio oké én is elmentem a tieteket. Nagyon vicces lenne :lol: A három szülő anyuka megbeszélik az élményeket frissen a szülőszobán vagy biztatnánk egymást, hogy most jó nagyot nyomj :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

Le is mentettem a számotokat :wink:

Kép
Kép
akella

Megyek lányok rápihenek a csütörtökre, majd holnap jelentkezem, hogy mi volt az nst-n. :wink:

Kép
Kép
akella

Na, azért minket se hagyjatok ki a körsms-ből!!!! :lol:
Vendég

judyka nem hagyunk ki Titeket sem :wink:

Jön a hó és jönnek majd vele a babák is :lol:

Kép
Kép
akella

Sziasztok.
Bocsi megint eltűntem. :oops:
Kérdeznék tőletek valamit. Ti megkaptátok már az anyaságit?
Én ma van 1 hete, hogy elintéztem, de még nem kaptam meg, ha holnap sem lesz a számlámon akkor felhívom őket, hiszen 5 napon belül már utalniuk kellene.

Gratulálok tiszta szívből aki most szült a napokban, többieknek mikor lehet már gratulálni?

manocskak

manocskak rajta vagyunk a dolgon, de ezek a babák nagyon jól érzik odabent magukat :wink: Az anyaságihoz sajna nem tudok még hozzászólni.

Kép
Kép
akella

Manocskak
csütörtökön 8)
Vendég

manocskák
neked már megvan a bébi taj kártyája,hogy tudtad intézni az anyaságit? :shock: nekünk még nincs...
sőt valójában az eredeti születési akvi kivonat is épp a munkahelyemen van, addig esélyem sincs mást intézni... :?

Kép
apkata

Kata
Ti nem személyesen intéztétek a TAJ kártyáját a kicsinek? Úgy tudom akkor azonnal adják - vagy nem?
Vendég

Sziasztok

Esetleg van olyan köztetek, aki még a szülés előtt igényelte a Tgyes-t?
Milyen papírokat kellett mellékelnetek? Az én igénylésemet visszadobták, mert az ügyintéző, aki felvette az iratokat a "nyilatkozatot tgyes igénylésére, folyósításához" visszaadta, mondván, hogy ha megszületik Manóka akkor csatoljuk utólag. Akkor most minek reklamálják?

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület

Hát, mennyi gond a papírokkal...
Nekünk az elintézzük.hu vitte be, és taj nélkül. Ha megjön, akkor kell bevinni pótlásra. Anyaságit még én sem kaptam meg, múlt csütörtökön lett beadva.

Babakötvényt is majd csak a taj kártyával lehet intézni.
Vendég

Beu, nekünk csatolni kellett a magánnyugdíjpztári belépési nyilatkozatot is. :?: Mert ez is beleszámít a nyugdíjba, majd, hahaha
Vendég

Jó de ezekkel nem is lenne gondom, mert megvannak, de egy olyan papírt hogy a viharba csatoljon az ember 1. amit visszaadtak, hogy majd utólag, 2. még nem tudom a gyerkőc adatait. és ráadásul ott volt mindezek mellett az orvosi igazolás is ami a szülés várható időpontjáról szól! :?:
Biztos felrobbanok! Holnap nehogy kezeim közé kapjam vmelyik ügyintézőt. Szeretem, hogy az én zsebemre szórakoznak, aztán meg januárban én magyarázkodjak az egyes szolgáltatóknak, hogy reklamáljanak az OEP-nél.

Bocsi de ma amúgy sincs jó napom, ez az egész miatt kimaradt a du pihi is.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület

Beu,
van itt a Várandósság alatt egy TB-s topic, inkább ott kérdezd meg, ott egy szakértő válaszol. Amúgy a Tgyást nálunk akkor intézik a mhelyen ha megszületett a gyerek
Vendég

Igen, köszi megtaláltam.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület

Nna most hirtelen rámtört a hangulat, hogy úgy szeretném ha már kijönne a kicsilány :( Pedig az is lehet hogy még tényleg nincs itt az ideje mert elszámolták/tuk. Én nem tudom hogy mikor fogant csak kb...MÉgis...Lehet az is frusztrál már hogy mindenki telefonálgat , érdeklődik. Még a főnököm is felhívott hogy mi van már mert ő nem kapott híreket....Az ilyet meg aztán végképp nem értem, mert mi van akkor ha szülök épp? Tegnap egy volt kollégám kb. 5x hívott, nem volt kedvem felvenni, de már azt hittem valami sürgős így a végén felvettem: erre csak annyi volt hogy "még egybeeen"??Úgy kiakadtam szegényre, hogy sztem meg is bántódott...
Vendég

Gio: erőt adtál nekem és gyorsan kitakarítottam a lakást... höhöhöhö gyorsan :lol: :lol: :lol:
meg ágyneműt cseréltem és ismét üresre mostam a szennyestartót...

Tücsök gratulálunk!!!!!!

Gio: kérdezted hogyan merünk itthon maradni? Háááát, most éppen azon gondolkozom, hogy felhívom a szülésznőt, hogy biztos hogy átvált a fájás 5percesekre??? Mi van ha vmi genetikai hiba vagyok, és nálam a 10perces után egyből a gyerek jön? :lol:
Azt beszéltük meg, hogy 5 perceseknél megyünk be. Nos, nekem nem sűrűsödik a dolog, csak erősödik (most már tényleg durván fáj, ha fáj), viszont ugyanúgy előfordul 1-2-3 óra szünet. Ilyenkor alszom 8)
Hja és az is itthon tart, hogy félek attól, hogy minket bent tartanak és T-t meg hazaküldik, és ki tudja hány napig lesz még így.. szenvedni itthon is tudok....
Úgy várom a holnapi ctg-t!!!!
Vendég

Gio: most olvasom azindexen, hogy reggelre megérkezik a hó a fővárosba :)
Ez lesz a mi napunk?? :)
17én van a szülinapom :) csak januárban :)
és BAK vagyok :) :) :)
Vendég

Keresztlánykám, hugi kislánya, is január 17én született! És imádom:-)
Szval akkor csütörtök. Azért Te akkor már többet produkálsz fájások terén ha egyre esrősödik. Viszont ha el bír múlni 2-3 órára akkor az biztos hogy jósló. Azt mondják a szülést onnan ismerjük fel, hogy nem múlik a fájdalom, hanem erősödik és erősödik:)
Holnap ctg? Dejó!! Mikor mész? Majd gyere a hírekkel!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.15 21:09-kor.
Vendég

Jaj gratulálok Tücsöknek!!!!!

Bocsi csajok ,dög vagyon és egyáltalán nincs erőm visszaolvasni!
Remélem jól vagytok...látom még talpon vagytok Gio és Póki!Kitartás!
Én ma voltam reggel UH-on és CTG-én!4,40-nek saccolta a doki a kislányunkat!!!!!!!!!!!!!!
:shock: :shock: :shock:
....na mindegy,valahogy majd csak kidolgozom...csak már tartanék ott!
Vendég

Tulip????
Hát már agyon izgultam magam, hogy szülsz!!!!
Vendég

Nna elolvastam az indexet én is. Csajok, igen komoly frontok, ciklonok lesznek éjszaka...Megyek hajat mosok és szőrtelenítek.
Vendég

Jaj,most néztem,nagyon aranyossak vagytok,hogy gondoltatok rám....de még nem!Trgnap jöttek anyósomék és egész nap,főztem...stb,ma hazament apósom,viszont anyósom maradt,és párom is szabin van mától,úgyhogy vásároltunk egész nap!
Nagyon fáradt is vagyok...égnek a szememim!
Pocaklakó tök lusta....szóval még várunk rá!
Vendég

Így 3 nappal a szülés előtt még vásárolgatsz? Le a kalappal! Én már ki nem dugom az orrom, max az előtérig. Oké, valszleg én vagyok papírkutya :) , de már alig bírok menni ettől a kiszámíthatatlan hüvelybenyillalástól. Nektek is van ilyen?
Vendég

Nekem is van Gio! :(

Nem hiszem,hogy én is megyek még vásárolni szülésig...ma elegem lett belőle!
Páromnak mondtam is ,pont úgy néz ki velem ,mintha elvitte volna malackáját megsétáltatni! :lol: :oops:
Ja...az emberek csak úgy ugrottak el előlem a sorokban,amikor látták mekkora a hasam..... :oops:
Vendég

Felhívtam a szülésznőmet, és ő is mondta, hogy jósló fájások, de ha így erősödik és ilyen sűrűn van,lehet hogy a héten babázunk :) :) :)
Holnap reggel 8ra megyek a ctg-re, utána a dokihoz, hát majd okosabb leszek utána, hogy mi a helyzet altájilag... :)

Tulip, tényleg nem semmi... én - a nagy bulizós :) - sem, merek már nagyon kimozdulni itthonról!!!!
Vendég

Én részemről éjszaka nem szültem meg. Nem vagyok túl jól, előjöttek ismét a jóslók és el kezdett a torkom is fájni :( Klassz lesz ha a férjem megint hazahozott vmit...Bár elolvasva Lemon történetét a levlistán a calici vírusról....nos inkább nem panaszkodom,
ma este 10ig egyedül leszek, úgyhogy remélem ma akkor ezennel nem szülök és holnap majd mond vmi okosat a doki.
Póki, Tulip?
Hihetetlen...4essel kezdődik a vonalzóm :shock: Pókin és rajtam kívűl van aki a betöltött után szült? Nóna talán?
Vendég

Gio',
szerintem inkább használd ki míg egyben vagy!!!
És nyugodtan fessél hajat is, utána bánni fogod hogy nem tetted, mert egy darabig tuti képtelen leszel rá. :)
Én nagyon sok mindent megcsináltam előtte, de még így is szükségem lett volna még pár napra. A műtétre sem számítottam, azért az is brutál volt az első héten. Leginkább aludni próbálj meg! :D Bár labkat anno azt írta erre a megjegyzésemre, hogy nem lehet "előre aludni", de nekem szerintem sokat számított, hogy a terhesség utolsó napjaiban nagyon jókat aludtam. Így az operáció utáni 5 napban - míg a kórházban voltunk - szinte semmit nem aludtam, eleinte a fájdalom miatt, később pedig azért, mert aggódva figyeltem Réka minden mozdulatát (ja, és olyan szinten volt szar a kórházi ágy, hogy abban egészséges ember sem tudott volna aludni, én meg a vágott hasammal... esélyem sem volt!! Szinte végig ültem az ágy sarkában!!! :shock: ). Szóval ennek ellenére, így, hogy kvázi előre kipihentem magam, még életben voltam, mikor Zoli hazahozott minket. :P

És szerintem már otthon együtt fogtok boldogan karácsonyozni!! :D

(ja, és ha kell 62-es csaj ruha, odaadom az enyémeket amíg pöttömRéka bele nem nő! Szerintem nem lakunk túl messze egymástól. Ugyanis 51 centivel született, és hiába hízik iszonyatos ütemben, még szerintem egy darabig elleszünk az 56-os ruhácskákkal. :) )

Kép
apkata

Apkata
Nekünk postán küldték ki a TAJ kártyát és a születésit is.
A Születésit még azon a héten pénteken megkaptam amikor haza jöttünk a kórházból a TAJ kártyát meg múlthéten hétfőn kaptuk meg.
Ti nem így kaptátok? De bosszankodok most egy sort és ma fölhívom őket, ha délelőtt nem lesz a számlámon a pénz, mert eddig még nem kaptam semmit.
Majd kíváncsi leszek ezek után, hogy a családit a Joakimre mikor kapom meg, még karácsony előtt vagy januárban visszamenőleg.

manocskak

Kata
annyira édes vagy! Köszönöm!!
Én is hiszek abban hogy igenis lehet előre aludni és ha érzem hogy tudok aludni, akkor már azonnal dőlök is. :)
És igazad van. Igyexem kihasználni amíg még tudok itthon mit csinálni - és egy finisben lévő kismama mint tudjuk képes egyfolytában törölgetni, takarítani :)
Igazából azt hiszem nem is magát a szülést siettetném, hanem azt szeretném ha a férjem mellettem lenne most az utolsó napokban. ugyanakkor nyilván nem ülhet a szoknyám szélén állandóan:-) De azt hiszem ezek is természetes érzések ahogy így olvasgattam.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: