A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Ja, én sem tudom, hogy mit adjak rá. Félek, nehogy megfázzon.
Most elaludt, nincs szívem felkelteni az öltözéssel. Talán ha felébredt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

tegnap nem jöttem, délután elmentünk még megvenni a maradék kari ajándékot ikeaba, szomszédasszonyom vigyázott addig Márkra.Megvettük a karácsonyfát is, ikeas akció mindenféle méretű normand fenyő 5 e Ft, ha januárban visszaviszed a blokkot 3 e Ft-ot jóváírnak amit levásárolhatsz.

Móni, Márk tejfakasztója volt, mert eddig még nem volt rá alkalmas időpont.
Na ma reggelre, úsztam is a tejben, hatásos volt :lol:
A csajok jól elvoltak nálam, dajkálták a bébit, dumcsiztunk, hát igen, az én részemről ilyen light-os partyk lesznek még egy darabig :oops:
Eucasol, akár neked is.

Aki már mensizik :cry:
Hülye kérdés, ha vkinek nem jön meg alapból szoptatás alatt, honnan tudja, hogy nem terhes???
Mert nem akarnék 9 hónap múlva már egy második bébit.

Edina, hurrá, remélem belevetitek magatokat az élvezetekbe :lol:
Szüttyögés
:cry:
Cebiont adagolom ám!!!

Pötyik:nálunk az állán vannak tegnap óta, szopi után különösen bepirulnak és akkor igazán észrevehetőek.

Zsuzsi. esetleg ilyen ikeas szilikonos jégkockatartó?Mert nekünk van pár olyan és azt még a mosogatógépbe si be lehet rakni, bírja a hőt.

Fülkilövést amúgy a kórházban már nem csinálnak csajok?Szegény kis lánykák, de így lesznek szépek.Ha lányom lenne, én is kilövetném.
Fiúknál később se favorizálom, akár 1 akár 2 fülről legyen szó.

Kriszti 1976, nálunk aztán mindenről szó esik, csak bírd követni.Pihen,pihenj és pihenj ezerrel.Arctorzulás:Nem sokunknak jött be a fórumon.

Na majd még jövök, Márkot behozom a teraszról, kinn alukál a drágám.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ami lemardt:

Ja, Friday, nem apa volt a mikulás :oops: , hanem a szomszéd srác...

ToldiSzilvi, igen, nálunk is már a 2. hét óta emelgeti Márk a buksiját, sőt a kiságyban is kb másfél hete keresztbefordul.Hihetetlen,ugye?

Enikő, imádnivalóak a kis drágáid,gyönyörűek vagytok!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Pöttyeink nekünk is vannak, 3. napja eléggé erősen. Pici apró pöttyök, sok egy bokorban.Mindkét arcocskáján, fülén, nyakán. Ma bekentem neki az Infantummal, kíváncsi leszek, használ-e.

Kriszti 1976
Nekem nem torzult az arcom, férjem nevetett is, mikor mentünk fel a szülőszobára, hogy milyen nagy butaság ez. :)

Elég hideg lett itt, azt sem tudom, hogy öltöztessem fel Vincét,hogy kimenjünk.

Fülkilövés:
Mi nem lövettük ki a lányok fülét. Úgy gondoltam, illesse meg őket a jog, hogy ha ők majd akarják, akkor kilövetik.
Másrészt kicsi korban én balesetveszélyesnek ítéltem, lehet, hogy azért mert ők ketten vannak és elég gyakori volt az egymásba kapaszkodás, féltem, hogy kitépik egymásnak vagy akár maguknak is.

Tejfagyasztáshoz lehet kapni speckó tejfagyasztós zacskót. Ne kérdezzétek hol. :oops:

Megyek etetni,szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Remélem, Zsuzsi, azóta nem főzted te is ki a jégkockatartót... úgy értem, a mi hűtőnk standard jégkockatartója sajnos nem bírta a "nagy fazekat:)
Az ikeás lehet, hogy jobb, azt még nem próbáltam.

Én nem akartam volna kilövetni a fülét (ha lány lett volna persze...).

Azért nem, mert a) ahogy Vick írja, hadd döntse el ő később.
És az is bennem volt, hogy amikor majd elkezd kamaszodni, legyen ez az első "lázadása"... még a nyelvpiercing előtt

:lol:
monke

Csak a végén olvastam a fülkilövés témáját. Mi sem lövettük ki Lillának és pont amiatt, hogy féltem beleakad. Ő állandóan piszkálta a fülét kicsinek. Újszülött korban meg annyi trauma érte, gondoltam nem kell még 1. Most meg úgy vagyok vele, majd ő eldönti mikor akar, mint Vick.

Amúgy szerintem soha nem érem magam utol. Ruha hegyekben minden felé. Fele vasalt, fele nem. Kaja azt hiszem ma nem lesz főzve. Danival amúgy sztem nem is lenne gond, de így, hogy Lilla nem hajlandó aludni délután állandóan foglalkoztatni kell. Nagyon unja magát szegénykém. El is döntöttem, h a héten 3 napot megy bölcsibe. Jövő héttől úgysem fog menni az ünnepek miatt.

Ma vagyok először teljesen egyedül egész nap :? kár hogy tél van mert az ember teljesen befordul egész nap egyedül, h csak gügyögni lehet...:?

KépKép
KépKép
fleur

Móni, nem, nem főztem ki, jött a védőnő :)
Nagy fazék valahol a gardróbban, remélem, keresés közben rálelek a karácsonyi díszekre :-)

Jók az érveitek lányok a fülkilövés ellen, de azért mi kilövetjük. Legalább ezt mi döntsük el, a nyelv és társai piercingbe már úgysem lesz beleszólásunk. :wink:

A kórházban én még nem akartam a kilövetést, volt, aki kérdezte, de az éppen soros nővérkék nem vállalták.

Kata, jó kérdés, mármint a nem jön meg és a terhesség kapcsán. A legbiztosabb módja, ha nem szeretkezik :-) Viccet félretéve, szerintem védekezni kell. Mi biztosan fogunk. De inkább várjuk meg a tapasztaltabbak véleményét.
LÉnyeg, hogy jól sikerült a tejfakasztó. :-) Lehet, hogy korábban kellett volna. A Zsófié még akkor volt, amikor a kórházban voltam.

Fleur, remélem, ha Lilla bölcsibe megy, kicsit összeszeded Magad. Fel a fejjel!
Nekem is hiányzik az emberi szó napközben.

Móni, Te már ketten vagy Dáviddal?

A védőnő megnyugtatott, hogy jól van Zsófin a terpeszbetét. Örült neki, hogy csak egy napot sírt. Megosztottam vele a sok hülyeséget, amit a csípővel és a befelé forduló lábfejjel kapcsolatban olvastam a neten. Megnyugtatott, hogy ha komolyabb "baj" lenne, már rég továbbküldtek volna. Erre újabb dolgot vettem a fejembe, hogy jól hall-e Zsófi. Tapsoltam neki, mint a hülye, erre magától beindult zenélni a Mikulás :-) Látni lát, az biztos. Pedig megfogadtam, hogy nem leszek paramami, erre tessék. Na, majd csütörtökön, ha leviszem súlymérésre, megkérdezem.
Mosolygott a védőnőre a kis drágám :-)
Ja, azt mondta, hogy ha gondolom, adhatok neki két etetés között egy kis felforralt, lehűtött vizet, mert száraz a lakásban a levegő. Külön párásítani nem kell.

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hasfására próbálta már valaki a Gripe Watert (Grippenwassert)?
Ismerőseim ajánlották, egy hónapo kor felett adható csak.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, nem, elvileg ezen a héten még a bátyám van pár óráig (felnéz, kávézunk, beszélgetünk, lemegyünk sétálni stb.) Egyedül nem menne még az egész nap, viszont muszáj mozognom és hát Dávidnak se árt a friss levegő... tesóm meg pont ráér, home office alapon dolgozik, és válófélben van...

Hétvégén "kimenőt" kapott, elment síelni és a vállában elszakadt valami ín:( a jobb vállában, persze.

Azóta ketten támogatjuk egymást, vak vezet világtalant alapon... és próbáljuk meggyőzni egymást, hogy kinek fáj jobban

:P

Öltöztetés témára visszatérve:
Mi kaptunk egy nagyon vastag brendonos bundazsákot. Abba beledugom Dávidot overallban és vastag sapiban. Szerintem túlöltöztetni igazán nem lehet...

Ja, és én vinném sétálni hidegben is, ha szép az idő, szerintem ez a mai idő (kb. -2 fok, száraz hideg) sokkal, de sokkal egészségesebb, mint a kicsit melegebb nyálkás...

Zsuzsi, meggyőztél ezzel a fülbevalós érveléssel...
Mesélj, milyen a fülbevaló, amit tőled örököl Zsófi?

Kata, örülök nagyon a tejfakasztó buli sikerének:) azért jók ezek a kis lightos partik, nem?

Lányok, nézzétek meg Edina Grétijének a képeit a wiw-en.
Csodaszép!!!!
monke

Sziasztok!!

CSak gyorsba jelentkezem!!

Mi jól vagyunk , szerencsére múloban van a szájpenész is. már csak egy kis pötty van, még jó hogy időben észrevettem sőt még időben figyelmeztettek h figyeljem mert a piciknél sűrűn előfordul, és az miatt h lusti és a tej sokszor megalszik a szájába!! :lol: !!

JÓ TANÁCS. NÉZZÉTEK A SZÁJUKAT NEHGOY ÚGY JÁRJATOK MINT MI EZZEL A SZÁJ DOLOGGAL!! :( !

Zsuzsi a masszázst tudok egyet thai masszázst amit a bnőm csinál meg könyvből tudok ha érdekel a thai szólj és megírom !!! :D

Elértük a születési súlyunkat, 3370 grm.. juhéééééé!!

Ja ma nem voltam ideges, felöltöztetem a picit pucba vágom magam őt is erre nem beteg a védőnő úgy hogy potyára mentünk, de legalább sétáltunke egyet meg 3 hét után elmentem a boltba tök jó volt!!! Öltözködés hmmm rugi, meleg kötött kardigán, bundazsák, meleg takaró és kocsizsák!! ja meg két sapi egy pamut meg fölé egy polár meleg sapi, és rá a kapucni, meg sálat is adtam rá és így tök jó meleg volt mikor hazaértünk !! De élvezi a levegöt jót alszik rajta .. sztem is jobb ez az idő mint a meleg .... amit írt a Móni!!

Kata jó kérdés ez a mensi dolog.. de hmmm én is be vok ám tojva.. lehet h a legbiztonságosabbb a gyógyszer !!! DE énnagyon nem vok oda érte... !!!

úgy néz ki hat ez a homeos bogyó van tejcsi rendesen.!!!
:D

Na mennem kell éhes a lelkem!!!!

Na majd jövök ha tudok de már egyedül vagyunk apa dolgozik már úgy hogy már kevesebb az időm !! de igyekszem jönni!!!

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Móni, sajnálom a bátyádat :-( Az ínt, a válást, mindent. Akkor tessék magad összeszedni, nincs aki felcipeljen a harmadikra. :wink:
Figyeld a postaládádat, ma volt a párom végre három hét után a postán.

Egyetértek, ez a hideg, száraz idő sokkal jobb, mint az enyhe, nyálkás. Délután akartunk kimenni, de akkor meg beállított a védőnő. Na, majd holnap.

Szilvi, legalább kimozdultatok. Örülök, hogy a szájpenész múlóban. Szerinted felismerném, ha lenne?

Zsófi ma egész nap egy kis tündér, eszik, alszik, nézelődik, mosolyog. Félek, hogy meglesz a böjtje éjjel :roll:

Ma munka után feljött a baránőm. Jót beszélgettünk, Ahhoz képest, hogy ő még nem akar gyereket és nincs is oda értük, tetszett neki Zsófi :-)

Nekünk még nincs sálunk, Anyukám most köti.

Jó éjt!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Szájpenész
valóban nagyon gyakori az anyatejes babáknál. Észre lehet venni simán,mert az ínyen lévő fehér lerakódás az. ki kell nyitni a baba száját,és egy kicsit lehúzni,és rögtön lehet látni,ha van. A nyelven lévő,ill a szájpadláson lévő fehér lerakódás viszont nem szájpenész!
Érdemes figyelgetni,de ami a legegyszerűbb,hogy rózsamézet Glycerinum boraxatum-ot kell venni a gyógyszertárban,és megelőzés céljából hetente 1* steril gézlapra cseppentve áttörölgetni vele a baba ínyét. :wink:

Menzi
nekem még nem jött meg,de már vagy 2 hete van menzi szerű hasi fájdalmam.
a dokim azt mondta,hogy ez mindenkinél változó,hogy kinek mikor jön meg. ilyenkor minden normáli,az is,ha 2 hetente van meg,és az is,ha egyáltalán nem jön meg szoptatási idő alatt. DE! ilyenkor is simán teherbe lehet esni,ha nem menzizik valaki,szóval védekezni kell!
Én csak hormonmentes dolgot használhatok a trombózis hajlamom miatt,így nyugodt szivvel tudom nektek is ajánlani (nagyon régóta ezzel védekezünk) a PHARMATEX kúpot,vagy tablettát. akit érdekel,szívesen írok még róla...

fülbevaló
pont tegnap érdeklődtem utána. ilyen pici korban még csak tűvel szúrják,vagy 3 hónapos kortól már lehet lövetni is. én úgy döntöttem,hogy lövetni fogom,mert sztem az nem olyan fájdalmas,mint ha szúrnák. szóval mi még várunk... :P

steril tejfagysztós zacsit én a tesco-ban vettem 2000 ft volt.

Szilvi
gratula a tejcsihez,és a szép súlyhoz!

Móni
köszi a dícséretet! a bátyádnak meg jobbálást! Így legalább te sem vagy egyedül!!! :wink:

Kata
örülök,hogy jól sikerült a buli! :wink:

na felébredt Grétus....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt!

Kata, az IKEA-s jégkockatartó kibírta a nagy fazekat, köszönjük a tippet!!!

Dávid bőre nagyon rémes, piros foltok a koponyáján is, és mintha hámlana is a fülénél... most várom a védőnőt, hátha erre mond valami értelmeset. Tejterméket már alig merek enni, gyakorlatilag krumpli-hús-rizs-almakompóton élek. Nem hiszem, hogy ennyire étrendfüggő...

Ja és érdekes emésztési szokásai lettek: kb. háromnaponta kakil egy hatalmasat, ilyenkor előre várjuk már rettegve-reménykedve, hogy mikor következik be, mert akkor komplett ágyneműcsere stb...
És ez tényleg nem mosható ki, úgyhogy már én is fehérítőt használok:(
Hozzá rengeteget pisil.

Ez normális? Annyira félek, hogy szenved (bár nem annyira látni rajta).

Szilvi, sajnálom a szájpenészt és engem is érdekelne Zsuzsi kérdése:
Vajon észrevennénk???

Zsuzsi, várom a postást:) tényleg rámférnének a dalok, már a román himnuszt is énekelgetem Dávidnak kínomban.

Szép napot,
Móni
monke

Hali!!!

Nekem a védőnő azt mondta ,hogy szájpenész főleg azoknál van akik cumit is használnak.Ettől függetlenül én is szoktam a szájába kaparászni,mert nem tudom ti hogy csináljátok,de nekem mindig ráharap és meg sem tudom mozdítani az ujjam.

A pöttyeink mintha múlóban lennének,szerintem semmi köze a tejhez,nem eszek hetek óta tejterméket és nagyon sok volt.Most viszont iszok napi 1 -2 pohár tejet és kevesebb van.
Viszont a meleghez köze van,úgy vettem észre.

Kép

Kép
krisztinaa

Most olvasom, Edina... szóval remélem, észrevennénk a szájpenészt ez alapján.

Még egy érv a későbbi füllyukasztás (lövés) mellett:

Nekem annó kiszúrták a kórházban, tűvel, és aztán nőtt a fülcimpám és picit följebb kúszott a lyuk, mint kellene. Most se nagyon tudok lógós fülbevalót hordani, mert túl magasan van a lyuk, és valahogy eláll a fülbevaló, ahelyett, hogy lógna. Szóval idétlen.

Várjatok vele pár hónapot legalább szerintem.

és igen, a belövés sokkal humánusabb, mint a tű...
Pusz
M.
monke

Bocs, hogy ma én tobzódom, de annyira panaszkodhatnékom van:(((

Annyira örültem, hogy Dávidka icipicit (legalább 10 dkg) hízott múlt hét óta.... (és mint tudjuk,dokik szerint egészséges, és a stagnálás még belefér, hiszen nem volt egy átlagsúlyú baba).

És mintha kevesebbet bukna, és beállna a normál emésztése stb.

Na erre most ki lettem oktatva, hogy valószínűleg még NEM ALAKULT KI A SZOPÓREFLEXE, mert akkor fejlődne...

(Dávid már kórházban 120-akat szopott, mondták, hogy csak max. 10 percig szoptassam, mert túlzabálja magát)

Annyira kész vagyok
:x
Miért kell minden napra gondoskodnia valakinek valami idegesítőről...

Na eldugulok, bocs...

Nagyon drukkoljatok, légyszi, hogy picit gyorsabban fejlődjön....

Pusz
M.
monke

Az kimaradt, hogy ezeket Béláné, a védőnőnk mondta.
monke

Sziasztok,

Megjöttünk sétából, jó hideg van kint. Nekem nincs sapkám, fáztam nagyon.

Szájpenész, köszi a tippet Edina, megnézem, ill megnézetem majd a védőnővel is a biztonság kedvéért.

Edina, engem érdekelne a Pharmatex, ha majd lesz időd, írj róla légy szíves.
Mensiszerű fájdalom :-( Együttérzek. Csak nem jön meg!

Fülbevaló: pont azért várok, amit írtatok, hogy még nagyon kicsi a fülük ilyenkor, lehet, hogy nem jó helyre esik majd a lyuk. Az egyik ismerős kislányának kilyukasztották még a kórházban, aztán kezd rossz helyen lenni, ezért kivették a fülbevalót, hogy beforrjon a lyuk.

Pöttyök: szerintem sincs köze a tejhez. A hormonok okozzák. Azt mondta a védőnő, ha két lépésről is látsazanak a pöttyök, akkor kell vele foglalkozni.

Móni, Dávis pöttyeit sajnálom. Majd írj, hogy mit mondott Béláné.
Zsófi kis füle is hámlik :-(

Na, megjött a pihenőszék, Zsófi vigyorgott benne, pedig még nem is rezege, mert elemünk nincs. DE a játékoknak akkor kilengése van hintafunkcióban, hogy simán képen találja a gyereket :-) Vagy no hinta, vagy óvatosan, vagy leszerelni a játékokat :)

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, azt mondta Béláné, hogy kenegessük olajjal a hámló részeket, hogy lejöjjön. És hogy normális.

Legalább enniy:)
monke

Móni, sajnálom :-( Fel a fejjel! Arra koncentrálj, hogy igenis hízik, kevesebbet bukik. Meg arra, hogy a stagnálás természetes dolog a dokik szerint. Bélánéval ne törődj. Szerintem a szopóreflex már az anyaméhben kialakul...

És igenis gyere, panaszkodj, könnyíts a lelkeden, itt vagyunk, "meghallgatunk".

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Olajjal én is kenegetem, ha el nem felejtem, fürdés előtt, már vagy három hete. Hol itt hámlik, hol ott. Kezdetben a lába, majd a kézfeje, most a füle, ill. az arca is száraz. Az arcára nem merek semmi kenni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Gyorsan, amíg a kicsi alszik, Blani Mauglit néz... Fülbevaló: Vickkel és Fleurrel értek egyet, egyik csajszinknak sincs. Még.

Móni, Bibi is ennyiket hízik, a mi védőnőnk elégedett ezzel. Azt mondta, hogy teljesen jó. :) Rossz lehet, hogy ennyit paráztatnak. Szupi, hogy már nincs lázad :) Köszi az együttérzést, Tesódnak sem lehet könnyű.

Huh, Nagypapi már pont egy hete nem iszik egy kortyot sem...nem működik már a nyelőreflexe. Anyu nagyon kivan, hogy ezt kell néznie és nem tud segíteni. Hatalmas életereje van a kisöregnek, hogy így bírja. Egyébként novemberben töltötte a 95. évet. Ilyenkor már a dokik sem csinálnak semmit, mondván, hogy ez az élet rendje...

T. Szilvi, gratula a hízáshoz. Köszi a dokitippet. Most javult egy kicsit a helyzet, úgyhogy nem megyek el külön dokihoz, csak majd a kontrollra, és megbeszélem a nőgyogyival, hogy tovább kell-e menni. Úgyhogy köszi, lehet, hogy jelentkezem még miatta, de most meg sem tudnám oldani, hogy elmenjek.
Kérdezted a kajcsikat, csak mindig kimarad: Pl. Brassói, sültkrumplival, sóska bundáskenyérrel, paprikáskrumpli, gyrostál, Fasírt főttkrumplival, és minden nap leves Pl. tojásleves (ez tejserkentő és tényleg hat) húsleves, nagyjából ez volt a múlt hét.

Szájpenészre jó még a grapefruitmag csepp, mellbimbóra cseppentve. (eredetileg kimondottan szájpenészre fejlesztették ki csecsemőknek)

Kata, ha újra gömbölyödik a poci és valami rúgdosás érzel, akkor terhes vagy :))) Bocsi :) én sem tudom még a védekezési módot, mert sosem szedtem gyógyszert. Elvileg véd a szoptatás, de csak elvileg...

Zsuzsi, az Aventnek van tejgyűjtő zacsija (steril), ezt olvasztáskor bele lehet tenni a cumisüvegbe és van hozzácsatlakoztatható tető. Kompatibilis a mellszívóval és a cumisüveggel is.

Mennem kell, puszi nektek
R

Kép
Kép
34372

hámlás
természetes folyamat,gyógyszertári olajjal kell kenegetni a babát. az arcát is nyugodtan lehet,és a haját is. én az egész testet kenegettem a 6. hétig,még csak most tértünk át a rendes fürdetőkre. szóval mi is lehámlottunk már...

Móni
szopóreflex nélkül hogy tud szopni egy baba? sztem hülye a védőnő! a dokira hallgass csak! Drukk a hízáshoz!

pöttyök elvileg attól is függ,mit eszeik az ember,de lehet egyszerűen a melegtől is,vagy csak attól,hogy túl erős az anyatej. Kiütéses témában már profi vagyok,már vagy 100* kellett dokit hívni emiatt,mert mindig más jellegűek voltak. Szóval a melegkiütés az főleg nyakon,tarkón,arcon jellemző kicsi poros foltok,amik akár pattanás szerűek is lehetnek. ha ételtől van kiütés,akkor az egész testre terjed,és sok pici apró pötty van a babán,sőt ez már hőemelkedést okoz,és égő viszkető érzést a babának. ezt már orvosnak is látnia kell. ha a tej erősségétől van csak a pötyi,akkor az meg csak az arcon jelenik meg,és fültőben...

Reggel még azon boldog emberek táborába tartoztam,aki örülhetett annak,hogy még nem menzizik. Erre nem megjött?!
:twisted:

Pharmatex
van belőle kúp,tabletta,és krém. mindhárom formáját hüvelyben kell alkalmazni. hormonmentes,csak helyileg hat,és nem kerül be a véréramba sem. hatását úgy fejti ki,hogy elöli a hím ivarsejt termékeny részét amikor azok hüvelybe kerülnek. Mi próbáltuk már a tablettát is,de nem igazán vált be,mert kicsit csíp,a kúp az szerintem nagyon jó. A kúpban 10 db van,2500 pénz. Aktus előtt legalább 10 perccel kell felhelyezni, és kész.... :P

Zsuzsi
pihiszékről dobj egy képet légyszi! De Zsófi is legyen ám benne! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni, bocsi, rosszul írtam: kb 15 dkg nálunk a heti hízás.

Edina, meglestem a képeket, szépek vagytok:) Köszi a kúp tippet:)
+ a kiütés leírásokat.

Kép
Kép
34372

na csajok, fél órája írok és elszállt minden...

hát, jövök még

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Edina, te aztán szakértő vagy tényleg pöttyök terén. Ezek alapján a mienk a melegtől lehet.
Vérzés :-(
Köszi az infokat a pharmatexről, megbeszélem az "illetékessel", mit szól hozzá :-) Gyógyszertárban kapható?

Móni, a mi védőnőnk szerint 150 g az ideális hízás egy hónapos kortól, DE azt mondja, hogy ha ez tartósan nincs meg (több hetet mondott), akkor kell elgondolkodni a pótláson.

Reni, Nagypapádat nagyon sajnálom. Nagyon erős a szervezete, hogy így küzd.
Nekem a dédnagymamám volt így, nagyon nehéz volt így látni. Az utolsó pár napban ő már kórházban volt.
Látom, Te is krumplin és húson élsz :-) Elegem van már belőle.
Bár néha eszem tésztát, paradicsomosat. Szerintetek azt lehet? Egyelőre nem láttam semmi rossz hatását.

Kép pihenőszék

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megintcsak köszi a sok-sok pozitív hangvételű reakciót... Isteni ez a fórum, komolyan.

Azt hiszem, Edina rátapintott a lényegre ismét: hogy szopna szopóreflex nélkül?:)

Szóval ha 150 gramm az ideális hízás, és Dávidhoz az az utasítás, hogy "figyelgessük, ne fogyjon tovább" (a kórházban mondták), illetve, hogy "még néhány hétig nyugodtan stagnálhat" (Doki mondta két hete)... akkor én a heti 100 gramm hízásnak igenis örülök.

Reni, részvétem nagyapád miatt. Nem tudom, ilyenkor mit lehet kívánni... Minél kevesebb szenvedést, és békés átlépést...
Biztosan jó neki, hogy anyukád van mellette.

Ezt a grapefruitmagolajos tippet tartalékolom, remélem, nem lesz szájpenész, de ez megint egy ilyen szimpatikus természetes megoldásnak tűnik, amilyeneket szoktál javasolni.

Zsuzsi, megkaptam a CD-t, köszönjük!!!! még nem néztem meg, most hoztuk fel.
De hihetetlen szép a kézírásod...
Zsófin is látni, hogy "tobzódik" a pihenőszékben:)
Én próbálok a tejtermékben mértéket tartani (mert az a doki szerint is árthat a baba bőrének). A többi nem tudom, mennyire megalapozott tudományosan. Gyanítom, semennyire.

A Pharmatexről már volt szó valamikor októberben, mi használtunk kúpot egy időben, én szerettem. Síkosít is egy picit, szóval ez külön jó. Patikában kapható, de néha hiánycikk.

Edina megerősítette, hogy biztonságos, mennyi ideig is használtad folyamatosan?

Pusz
M
monke

Reni
köszi a dícséretet!

Zsuzsi
igen,gyógyszertárban lehet kapni,és nem kell hozzá recept!
Tündéri Zsófi a pihenőszékben! :wink:
és valóban a melegkiütés a leggyakoribb. Vagy túl meleg van a lakásban,vagy a baba van túl melegen öltöztetve, vagy mindkettő. ha gondolod,erre is használhatsz egy kis hintőport. nekünk a doki kezdőcsomagnak a köldökhöz Naturland-os hintőport írt fel,majd megnézem,hogy mi a neve. bár sztem bármelyik hintőpor jó rá,mert az szárítja a bőrt.

Kata :twisted: én is szoktam így járni... :P

Súlygyarapodás
a védőnőm szerint a napi 2-3 dkg hízás a norma,de az is normális,ha egyik nap nem hízik semmit,1-2 nap múlva pedig túl sokat.

Kaki
anyatejes babáknál még az is normális,ha 8 napig nincs székletük...
Na,nekünk van mindig,sőt,sokszor a ruhámon! :P

megyek,mert főzök, Grétus szerencsére alszik! még jövök...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni
folyamatosan kb. 3 éve. de lehet hogy egy picit több is...

Ja,és azt elfelejtettem írni,hogy sok ismerősom pont a szoptatás ideje alatt lett terhes,mert nem menzizett,ők meg nem védekeztek... :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!

Felhívtam ma a nődokit és azt mondta hogy még nem kellene megjönnie :( nem természetes.6-ra megyek hozzá,remélem nem lesz gond.

zsuzsi szupi a pihiszék :D

Kép

Kép
krisztinaa

Mennyire vérzel, Krisztina?
Kicsit én is néha, de én azt hittem, ez még a gyermekágyi folyás?

HIszen még te is benne vagy a 6 hétben, ugye?
monke

Sziasztok!

Előkerültünk mi is, csak kissé mozgalmasak a napjain mostanában. :)

Próbáltam visszaolvasgatni ma, de sokra nem emlékszem, így nehari, ha nem reagálok valamire!

Mensi miatt :( mindenkinek! Nekem meg még mindig tart a vérezgetés... már elmúlhatna, így a 6.hét vége felé... Remélem nem megy át mensibe egyből... Tényleg lányok, ilyenkor már lehet tampont használni? MErt megmondom őszintén nekem már herótom van a betéttől... :twisted:

Pöttyök: nálunk is vannak hébe hóba, főleg az arcon pattanásszerű pöttyök meg sima fehétek is, de jönnek-mennek. Egy, max két napig ha megvan egy pötty, akkor sokat mondok.

Evés: én eszem minden félét, nekem mindenki azt mondja, hogy szabad mindent enni, a babán úgyis látszani fog, hogy mi nem tetszik neki és akkor azt módjával kell enni utána. Hozzá kell szokjon a pici szervezete is mindenhez! Ettem már káposztát és velőt is és semmi baj nem lett belőle. PErsze csak módjával!

Hasfájásra nekünk a doki a SabSimplexet ajánlotta, mi azt használjuk, ebből etetés közben vagy után kell 15 csepp.

Cebiont mi is elkezdtük adagolni a gyerekbe :)

Kakis pelusok: nálunk az utóbbi egy hétben úgy van kb, mint nálatok Móni. Kétnaponta van egy iszonyat nagy adag :) Fürdés jön utána mindig :) A köztes napon csak pisi, de az is jócskán. Volt már hogy egymás után kétszer is teljes ruhát kellett cserélni és közben a pelenkázáskor még le is pisilte magát :)

Gyarapodás: kb egy hete mi is "stagnálunk", azaz kisebb a növekedési ütem. Gondolkoztam is rajta, hogy ez hogy jön össze azzal, hogy kevesebbet kakil MArci. Akkor hova lesz a kaja mennyiség? :D :D :D De nem izgatom magam, mert szemmel láthatóan jól van és hurkásodik :)

Holnap megyünk koponya és hasi ultrahangra. MAjd jelentkezem utána, hogy mi volt. Ja, és utána megyünk keresztanyához. Bekéreckedtünk, mert nálunkegész nap áramszünet lesz és olyankor nincs fűtés sem, mert árammal megy a kazán... :( Kíváncsi vagyok hogy fog összejönni a reggeli elindulás, mert nálunk egy-egy etetés, büfizés, tisztába tevés még mindig min 1-1,5 óra hiszen szopizás után jön a tápszer, ami kb u.annyi idő... És hát ugye nekem is össze kell készüljek és 10:20-ra kell menjünk, de általában fél 10-10 körül szokott kajálni... Szóval kalandos napunk lesz :)

Karácsony: én szeretnék mézeskalácsot sütni!!!! Még nem adtam fel! Jövő héten itthon lesz párom szabin, akkor összehozom :)
Amúgy mi egyik nap megyünk apukámékhoz, amúgy itthon leszünk, és semmi extra nem lesz főzve azt hiszem :)
Két ünnep között viszont lehet h meglátogatjuk apóst Békéscsabán. Még nincs eldöntve, de valószínű megyünk. Ő ugyanis tolószékes, úgyhoyg nem tud jönni, páromnak meg amúgy is lenne ott elintézni valója. Na még ez is egy szép túra lesz! Egy nap alatt megjárni még Marci nélkül is fárasztó volt... Meglátjuk!

Zsuzsi, édes Zsófi mosoly!!! Marci is szokott néha úgy csinálni, mintha mosolyogna, de én egyenlőre még csak grimaszolásnak tudom be :)

Ja, ma egy tünemény Marci (kopp-kopp-kopp), délelőtt aludt a teraszon egy jó fél órát, amíg gyorsan kiposzívóztam a szőnyegeket, és most ebéd után is elaludt. És olyan édesen altatta el magát, nem is sírt, csak gügyögött magában! Meg is dícsértem érte!

Most ennyi futotta!

Puszi mindenkinek!!!

Mangora

Kép
mangora

Pár kép azok közül, amiket tesóm csinált hétvégén!

Kép Vagányan

Kép Csücsöri

Kép KArácsonyi rugi

Kép Kis család

Mangora

Kép
mangora

Szilvi,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Jó babázást, és várunk vissza:)

monke

Móni, nincs mit :-) Kíváncsi vagyok, tetszeni fog-e.
Van az a dal, hogy Által mennék én a Tiszán... Na, van egy oldal, ahol a félreértett dalszövegeket szedték össze. Ez így hangzik: Háttal mennék... :P Azóta nem tudom nevetés nélkül végigénekelni. :lol:

Mangora, nagyon aranyosak a képek és Ti is. Tetszik a kutya is :-) Eddig nem is meséltél róla. Holnapra nagyon szorítunk! Írj majd. Hol lesz a vizsgálat?
Ilyen csücsörit Zsófi is tud.

Na, most úgy jártam mint Dorka a múlt héten: böfiztetés alatt nagy trotty, Zsófi ordít, kibontom, tele a pelus, letörölgetem, közben bukik, törölgetem, közben pisil, ezt is letörlöm, majd tüsszög, jön egy kis kaki, újabb törlés, újabb bukás, na, erre felkapom a gyereket, aki egy hatalmasat trottyant a szőnyegre :P

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, remélem most nem veszik el...
Még van pár percem míg Márk felébred.

Nagyon édesek a képek, Edina Grétije kész nagylány már, Mangora a vagány farmeros kép nagyon tetszik :lol:

Nekünk a délelőttünk egész jó volt, Márk tök édin nézegetett aztán kimentünk egy órára, szépen sütött a nap.
viszont egy órától nem aludt semmit, ölben elaludt, leraktam, felébredt, most fél öttől alukál, meg is mostam a hajamat gyorsan.
Hú, Zsuzsi, ez a trotyis történet :D , nekünk ma egy nagy pukival egészen a hátáig nyomult a cucc, úgyhogy teljes átöltözés, de ezeken én is már csak nevetek :D

Móni, örülök,hogy bejött a jégkockatartó!Amúgy sterilizálót 3ezerért vettem a teszveszen, sztem érdemes.
Tesód balesetét sajnálom.
Ez a szopóreflex hiány szöveg tök baromság, szegénykém, akkor miért tátog és keresi a cicit???
Remélem gyaraponi fog Dávidka.
Neked meg további gyógyulást és örülök, hogy minden ellenére a régi, humoros Monke vagy :lol:

Reni, nagypapát sajnálom és anyudat is.
Babaház lesz?
Na, ezzel a has gömbölyödéssel megnyugtattál:lol:
Akkor reménykedek hogy jöjjön meg mihamarabb.

Szájpenész:Tyű, amúgy is kéne a baba száját tisztogatni?most merült fel bennem.

Pötyik.:Az állunkon egyre dúrvább, de Edina leírása alpján kis pattanásszerűek, megnyugodtam.

Öltöztetét:Én csak egy sapit adok Márkra, de az is állandóan a szemébe csúszik, sálat anyumék mikulása hozott, overallra egy vékonyabb pléd és kész.
Ja, és Edina javaslatára, ha nyitott szájjal alszik kinn, bedugom a cumit, nehogy megfázzon a kis torka.

HuSzilvi, nagyon boldog születésnapot!!!!!!!

Edina, mensi, szegénykém, pont most amikor élvezhetnétek hogy lejárt a 6 hét.
Gréti kiköpött Dy kicsiben :lol:

Mangora, holnapi vizsgálatokra szorítok.Tényleg nehéz napotok lesz.
Mézeskalácsot én is akartam sütni, de eltolom 1 évvel...
De ha van jó recepted, akkor lehet mégis bevállalom.

Mi 24.én reggel felállítjuk a fát, megebédelünk, összekészülünk és megyünk anyukámékhoz.Elvileg másnap jövünk is vissza, de ha Márk jól viseleli, akkor maradunk még 26.án is.
Így nekem főznöm nem kell.
Kókuskockát és legényfogót akarok sütni, apa elvileg jövő hétfőtől szabin lesz.

Ha kihagytam vkit, bocsi

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, mi holnap fél 11re megyünk 1 hónapos kontrollra, Fleurra és Danival randizunk is egyet.
Feltéve ha nem havazik be...

katicat
Szigetszentmiklós

Nagyon édi Zsófi és Marci is! Nagyon kis szépek :)
Bibi akkor csücsörít így, amikor pisil :))
Mangora, tietek a kutyi? Mi a neve? Hogy fogadta Marcit?

Zsuzsi, nálunk is volt hasonló jelenet egyik éjszaka. Tisztábatevés után trotty, kibontom, óvatosan leveszem a pelust, tanulva az eddigekből...de nem elég gyorsan, mert újabb kaka egyenesen a pelenkázó fiókjába. Itt követtem el az újabb hibát, hogy először a fiókot vettem hirtelen kezelésbe, mire jött az újabb kilövés a szőnyegre. Na és álmosan észre sem vettem, hogy zoknival jól beleléptem, úgyhogy másnap reggel láttam, hogy újra ágyneműt kell húzni...Előző nap Blani pisilte le.

Tényleg, a paradicsomos tésztát kihagytam...imádom. Ja, húst nem nagyon eszem. Nem vagyok vega, csak nem igazán szeretem, de Blani annál inkább. Miatta kell...

Én holnapra tervezem a mézeskalács sütést Blanival, majd meglátjuk mi lesz belőle.

Edina a te párod is későig dolgozik?

Kata, pusszantjuk Danit és Fleurt is :) Majd mondjátok, mi volt a dokinál. A házikó készülget, hogy kész lesz-e még nem biztos. Tartalékban van más ajándék is. Ha elkészül, akkor az majd szülinapi lesz:)

Nagypapi még mindig küzd, de már nem szenved. (állítólag) Alszik. Anyu még mindig ott van, de a többi testvére is. Nagyon összetartóak.

Kipróbált mézeskalácsreci jöhet.
R

Kép
Kép
34372

Kata
Szerintem ma már nem fog esni a hó, legalábbis nem úgy néz ki és talán hajnalban/reggel nem esik le annyi.

Amúgy csak gyorsan írok, mert esti procedúra van.
Kicsit kivagyok. Jönnek a durva mínuszok és nekünk elszállt a fűtés. Marha jó két kicsivel.
Ma 2 szerelő volt nem tudták megcsinálni. A második közölte, h nem lesz hozzá már alkatrész és a kazán amúgy is rossz típus cseréljük ki. Köszi...alaphangon 200e Ft. És ugye valamit muszáj lesz vele csinálni, mert -15 fokban nem maradhatunk fűtés nélkül. :evil:

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!

GYorsba jövök most aludt el itt alszik mellettem az ágyban.. apa helyén mert ő most elment focizni! :lol: !

Hu marha rossz éjszakánk volt.. éjjel fél 3 ig nyüglödött mikor letettem aludni felkelt, de ha kivettem fél másodperc és aludt, végén már nem bírtam miután két etetés is belecsúszott ..és csak sírt végül odavettem magamhoz és együtt aludtunk egy órát ..azátn betettem a kiságyába és aludt 3 órát!!

Mi is voltunk sétálni.. egy órát kint voltunk aludt is egy jót a kis drágám!! De egyre kevesebbet alszik vagyis inkább éberen alszik , lehet h most már kezd látni és érdekes neki a világ!! !! Evés már kikészít össze-vissza eszik sztetek ez normális. ???? Föleg még a súlya is kikészít ma pl 3350 grm volt fürdés elött de a korházból 3270 n
vel jöttünk haza ... de nem fogyott csak anyosom az tmondta h nem tetszik neki az h ennyit kakál h szte átmegy rajta a kaja. ja és a másik meg az h azért sír mert nem elég neki a tejcsi..hmmm sztem majdnem minden gyerek sír fürdés utáni törlés és öltöztetés alatt mert akkor volt itt nálunk !!! De ha nem lenne neki elég akkor sírna és nem aludna napközben se két három órákat!!!
Most én is panaszkodom!!! DE tök tanácstalan vagyok... ma is 50grm kat evett .... már a sírás határán vagyok és nagyon el vok keseredve!!

Szájpenész hmmm fehér pötyök voltak a szájpadlásán azok elmúltak most felső inyén van. az orra alatt.. de már csak egy pötyi.. elvileg észre lehet venni csak figyelni kell aszáját ha sír!! Én fülpiszkával meg gézzel kennem neki minden szopizáskor és még izlik is neki nem sír!!! :wink: , biztos jó ize van ennek a boraxos cuccnak!!
Hu ma kiszivtam a noziját mert teli volt neki ,befujtam sterimarral éjjel a szopizáskor alig kapott levegöt , sok tejcsi sztem lerakodott !! DE nem sírt ennél se tök ari volt!! :D :roll: !

Pihiszéket mi is megvettük nagyon szereti .. majd csinálok fotot !!

Mensi jó lenne ha még nem jönne, nekem még van egy kis barnás véres cucc , de ma megprobáltam tisztaságit betenni kiváncsi leszek... !

Pharmatex hát nekem, nekünk nem vált be . mi a gyógyszert használtuk és terhes lettem ami egy éve volt de sajna az a baba nekünk elment nem a gyógyszer miatt hnem a doki miat is valószinóüleg de ez egy másik történet!! !! Nekem is csípet, pedig mindent úgy csináltunk ahogy le volt írva.. és mégis terhes lettem...kbegy hónapot használtuk, mindeninek másként hat pl a sogornőm meg a bnője már 3 éve használják.. nekik bevált de nekünk nem!!
Na most jól megijesztettelek titeket!! Pedig nem állt szándékomba. csak leírtam a tapasztalatomat!! DE mindnki maga dönti el h mit használ!!Mi maradunk sztem a óv... dolognál , gyógyszert nem akarok szedni.. ez apharmatex meg kudarcot vallt!! :roll: !Pedig nem rossz dolog csak nekem másképpen hatott!!! vagy apa ilyen jó ! :wink:

Kata majd írjad meg h mi volt a kontrollon!

Mangora majd írjad a beszámolót!!! Édi a képeken Marci nagoyn !! Bárcsak mi is gyarapodnánk már !! DE sztem egy három hetes bébitől mit várjon az ember ha fogyott a korházba még össze kell szednie magát nem ??? :oops: :(

Moni
Átérzem a súly gyarapodásos helyzetedet, én már nagoyn kész vagyok tőle ideges vagyok de nagyon !!! :twisted: Örülök h már nem vagy lázas!! Most már van mérlegünk úgy hogy nézem a súlyát minden nap ! Mert a védőnő csak jan ba lesz !

Hámlás nekünk is volt és van még egy kevés de nekünk a doki néni meg a védőnő a fürdető krémet mondta h azzal kenjem őt a hydro .. egész jó és még élvezi is !!
De most a popoja is piros picit, de már kenem bepantennel a sudoc cucc nem volt jó nekünk de áll a pelustól is lehet mi most pamperst használunk!!

O Zsuzsi ezek a balesetek nálunk mindennaposak sőt még a fürdető hálóba is szereti a kis drágám a kakilást. de nálunk parketta van úgy hogy azt könnyű takarítani , de mikor aháta közepéig kakis akkor megyünk a mosdóba popo mosásra imádja !!!!! :lol: !Édi Zsófi a pihi székbe!!

Mi is itthon leszünk karácsonykor sztem nem nagy

fözést fogok rendezni én se!! ,Pl ma 3 x futottam neki a spenot készítésnek, de sikerült! :D

Holnap jön anyum meg a nagyim jönnek egy kicsit h tudjak pihizni!!

Igen ez az étkezés már nekem is unalmas!!! DE nem merek probálkozni lehet h tegnap a banán okozott neki kis panaszt mert most ettem elöször!! DE ha jól tudom akkor lehet enni banánt, almást is !! :roll:

Repedt cicire még a neugranormon jó azt hallottam !!

Huszilvi Boldog Szülinapot!! REmélem minden okés veletek!! puszi

KaRI ajándék a naprát a dmbe lehet csináltatni most akciós is!!! Ott fogjuk megcsináltatni nézzétek a honlapon akit érdekel!!

Na márra már eldugulok !!

Puszi

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Móni

Ez a legnagyobb hülyeség, hogy 10 perc után hagyd abba a szoptatást, nehogy túlegye magát. Egy gyerek tudja, mennyit akar enni,ha meg túl sokat eszik, a felesleg úgyis kijön. De nehogy mi szabjuk meg, mennyit egyen.És mivel nagyobb súllyal született, neki többet is kell ennie. A doki nekem azt mondta, hogy 4 kilósan kell 100 grammot ennie kb. . Akkor a 120 egy 5 kilós babának egyáltalán nem sok.

Pöttyök:
Rájöttünk ma, hogy melegkiütés. Amint kimentünk a levegőre szinte teljesen elhalványult, alig látszott. Itthon megint bepirult. Védőnő szerint Sudocremmel kenjem, és ha 3 nap után sem múlik, keressem fel a dokit. Most kenem és várom. De tényleg csak az arcán van, nyakán meg a fülén, ahogy "pötty szakértőnk " is írta. :wink:

Hámlás:
Ahogy Vincével hazajöttünk, rögtön hámlott az egész kis teste, annyira megijedtem, de mondta a doktornő, hogy ez a felső bőrréteg, ami a magzatvíz miatt másabb lehámlik, ez normális.Mi már túl vagyunk a "vedlésen". :D

Kaki:
Nekünk is egyre kevesebbszer van, néha csak napi 1-2, eddig minden evésnél volt. De a védőnő szerint ez a normális, hogy egyre nagyobb időközökkel eszik és kevesebbet kakál.

A lányok meggyógyultak, most Ricsinek fájdogál a torka.
Oviba járnak a héten, így kicsit szabadabb vagyok, és beszerzem az ajándékokat, amik még hiányoznak. Ma is vásárolgattunk, olyan jó volt! Vince meg végig aludt édesen.

Jó éjszakát nektek !

vick
Kép
Kép
ervick

Reni
Én nagypapám ugyanígy volt. Nagyon sajnálom, de lassan megkönnyebbül majd, és várják az égiek. Neki jó lesz, megváltás.
Nektek meg erőt kívánok az elfogadáshoz.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!
Mangora, nagyon cukik a képek:) És vicces ez a családos kép a kutyussal.

Vick, a 10 percet a születése után két nappal mondták a kórházban a csecsemősök, amikor más baba még nem is evett egyáltalán - ő meg azonnal, rengeteget és túl mohón, persze, hogy kibukta mindet. Kicsit nehezebben áll át a normál emésztésre, mint egy átlag baba, azt hiszem. És hát kicsivel többet szívott magába magzat korában, mint kellett volna.

Szóval akkor és ott nem volt marhaság ez a tanács, most az lenne.

Azóta nyilván hagyom, hogy egyen, amikor és amennyit akar.
Összesen kellene egy nap kb. 600 grammot ennie egyébként, de ez is csak egy becslés.

A folyamatos méregetés viszont agyrém:( Szabályosan betegesen rászoktam. (akárcsak a lázmérésre, röhej).
Tegnapi nap slusszpoénja, hogy este egy újabb hatalmas kaki után, fürdés előtt mérve pontosan 15 dkg-val mutatott többet Dávid, mint múlt hétfőn... úgyhogy nem tudom, miről beszélünk:( valamennyit csak fejlődött...
Próbálom naponta egyszer mérni, ahogy Mangora javasolta, és lekattanni a témáról.

Szilvi, próbálj meg te is ne túl sokat foglalkozni az állandó méréssel, rémes:(
Dávid is rosszul aludt éjjel:((( én meg már most hulla vagyok.
Jön ma a barátnőm, nagyon örülök- és remélem, még ébren leszek 11-kor, amikor ideér.

Edina, nálunk most már rendesen hull a hó, meg is marad, annyira szép...

Kata, eddig nem akartam sterilizátort venni, de lehet, hogy megérné... megnézem a teszveszt, ha lesz türelmem.

Zsuzsi, most látom, hogy ez egy új DVD... szóval tényleg nem kellett volna, de köszönjük:) Aranyosak a dalocskák nagyon.
Az általmennék én a Tiszán..-t pont ismerem, de csomó ismeretlen van benne.

Na, abba is hagyom itt a túltengést.

Szép napot mindenkinek!

Móni
monke

És a bizonyíték, hogy Dávid, ha le is fogyott, még nem fogyott EL...

:) és aránylag szereti a vizet. Kép
monke

Reggelt!

Reni
:cry: :cry: :cry: :cry:

Szilvi
utólag is boldog szülinapot!

Mangora
szépek vagytok!

Vick
a pöttyök hamarabb el fognak múlni,ha a lakásban is picit hűvösebb van,meg a ruhák számát is csökkentheted,vagy egyszerűen csak vékonyan öltöztesd fel. Nekünk ez bevált...

Kata
köszi a dícséretet! Jó szórakozást Fleur-rel!

Zsuszi
szép kis történet!!!! :P

Csajok,én rájöttem,hogy mi a legjobb tejtermelő. a laktoherbet már régóta nem iszom,mert megundorodtam tőle. sört szoktam néha inni esténként 1 pohárral. Na, tegnap hozott api nekem barna srt.Megittam este belőle 2 dl-t fél tízkor, és reggel 7-kor meg fejnem kellett,mert annyi tejem lett tőle. mondjuk már a kórházban mondták a csecsemősök a barna sör.... :shock: És ami a lényeg,hogy közvetlen a szoptatás után lehet inni alkoholt,ez sörből 2 dl, borból pedig 1 dl jelent.Garantáltan kimegy 3 óra alatt a szervezetből az alkohol! :wink:

Na,megyek mert Grétus eléggé nyűgösködik....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt,

nálunk szakad a hó és már jónéhány centis...
Tehát a mai kontroll téma kilőve, védőnő kijön holnap.
Zsuzsi, múlt héten mikor írtam, hogy megérezetm, mi?

Móni, nagyon szép Dávidka és nem látszik rajta valóban, hogy "koplatatod".
Vickkel egyetétrtek, úgyis annyit eszik, amennyire szüksége van, sztem időben mérni is hülyeség, meg azt vettem észre, napszakra is válogatja.
Például nálunk reggel mikor rengeteg tejci van, tök hamar jóllakik, estefelé meg mintha több ideig tartana és többet is igényel.

Reni, sajnálom nagypapádat és kitartást és sok erőt kívánok az egész családnak.Íyg a karácsony közeledtével gondolom mindez még nehezebb.
Nálunk anyós most sugarat kap és morfiumozzák is, hát nem tudom, mi lesz vele.
De sírnunk most nem szabad tudod, mert nem lesz tejci és a babákra kell elsősorban gondolnunk. :oops:

Edina,laktoherbet én 1 hét után abbahagytam, miután rájöttem, hogy a gyereket amiatt kínozták iszonyú hasgörcsök.
Na, barnasört más is mondja, lehet kipróbálom vmelyik nap, mi most alkoholmentesből tankoltunk fel, abból naponta megiszok egyet.

Csajok, hihetelenül jó éjszakánk volt, fél egykor tettem le Márkot és negyed 8kor ébredt.
Nem örülök, hogy nem sikerül ma kiruccannunk, mert apának holnap van a szülinapja és akartam volna neki rendelni tortát a cukiból, még jó hogy a parfümöt neten megrendeltem és hétfőn megjött, itt állnék ajándék nélkül.

Reni, nekünk még nem jött meg az anyasági a MÁK-tól, csütörtökön adtuk fel, remélem a héten megjön.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, ToldiSzilvi, ne stersszeld magad anyós mondókáján.
Ha nem lakna jól, valóban nem aludna.
Figyu, kaja után ha megbüfizteted, keresi még a cicit?
Mert akkor valóban éhes...
Próbáld meg délután 1x2 ciciből etetni és este is.
Hidd el, be fog állni a dolog és ne mérd már minden kajci után mennyit evett, légyszi, mert engem is halálra stresszelne ez, hanemcsak este fürci előtt.
Meglátod rendben lesz minden!

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Néhány 1 hónapos kép...
Kép Rajtam aludt el.....

Kép Fürci előtt

Kép Már nem sír fürci közben

Kép kis vagány

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, jó szamár megérzi a havat :-) Nagyon ráéreztél, látod.
Nagyon helyes Márk. Jól szétcsapta magát alvás közben :-)
Anyósodat sajnálom. :cry: Majd írj, hogy hogy halad a kezelés.
Sajnálom, hogy elmaradt a kiruccanás. Még jó, hogy van ajándékod. Az éjszaka miatt irigyellek.

Móni, nyugodj meg, nagyon jól néz ki Dávid, szemmel láthatóan nem éhezik.
Ugyan, ez a dvd csak egy kis csekélység.

Edina, ha tényleg kimegy a bor 3 óra alatt, akkor Karácsonykor meg fogok inni egy dl aszút. :oops:

HuSzilvi, boldog születésnapot kívánok! (a 8 napba még belefér)

ToldiSzilvi, tényleg ne stresszeld Magad. Még csak 3 hetes Máté, szépen be fog állni az alvás, az evés, a súlygyarapodás. Ha ez utóbbival gond lenne, már szólt volna a védőnő.

Fleur, kazán :cry: :cry: :cry: A legrosszabbkor. Nem kérdeztetek egy másik szerelőt is?

Vick, örülök, hogy a lányok jól vannak. Ügyes vagy, hogy már kimozdulsz Vincével.

Reni, minden elismerésem a babaház miatt. Nem semmi! Kérhetünk majd képeket?

Lányok, ha valakit érdekel, vettem egy dvd-t, amin gyermekdalok és mondókák vannak, rajz-/ mese-aláfestéssel, szívesen átírom és elküldöm, aki priviben ad címet.
Bár az is lehet, hogy megpróbálom felmásolni a gépre, hátha valami formában át tudom küldeni. Van ötletetek? Nem vagyok egy számítógépes zseni. :oops:

Elhatároztam, hogy nem fejek, amíg nagyon nem muszáj. Mintha kezdene beállni a tej. Tegnap este az egyik mellemből csak 20 ml jött le, úgy hogy csak délelőtt fejtem. Meglátjuk, meddig bírom, vagyis bírja a mellem.

A párom még mindig beteg, egy hete nem múlik a megfázása, hétfőn már antibiotikumot kapott, mert a hörgői és a tüdeje nem tisztul. :? Külön alszunk. :cry: Így persze még mindig nincs beoltva.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, én is megnéztem az iwiw-et, nagyon helyes kislány Gréti!
Különösen az, ahol hason fekve tartja a fejét.
Ezt gyakran csinálja?
ZSófinak még csak egyszer sikerült, a pelenkázón. Az ágyon kínlódik, az biztosan puhább.

Móni, Dávid olyan kis urasan fekszik a kádban :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: