A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lilisgabi

Akkor ti megtaláltátok a legdrágább lángosost :?

Mert ennél jóval olcsóbb is van.

De azért ugye hogy szép a sétálóutca? :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :D

Élek még :lol: csak lusta vagyok írni :oops:

Virág, Odett,Bende,Lottus,és Ati: BOLDOG 5.Hónapot Kívánok! :shock: :lol:

Betegek meggyógyultak?? Lilisgabi, Ikoka, Sillia!:arrow: megsírattatok. :cry: :cry:

Sillia! Olyan szépek vagytok Lócival. :shock: :D

Dodi! Angyalkás történet: Egész nap be voltam sz@rva :oops: . Minden apróbb zajtól megijedtem :oops:

Bond! Jól sikerült a csajos nap??

Ha jól láttam Anna(Iringó) törölte magát a babanetről :shock: Tudja valaki, hogy miért?? :(

Ancsurtin! Fülecskéd? Jobban van??

Boo! Zsiri milyen cuki fejet vág evés közben. :lol:

Lilisgabi! Jók az új vonalzók, és a ruhák is csinik :wink:

Conversano: Csillogó MarciPan :lol:

Anya tanya :shock: :?:

Marietta! Eszti is hátrafelé kúszik. Mindig becsúszik a takaró alá és onnan kiabál, hogy húzzam ki. :shock: :lol:
cunci

:idea: lekapcs! Jó éjszakát!! :D
cunci

Lilisgabi!
Én is inkább megbeszéltem volna az autó vásárlást. Biztos meg fogja anyukád érteni, de azért utólag szólni mégsem olyan fair. :oops: :roll:

Sillia!
Igen, ezek a fóbiák kimaradtak, biztos van más is, csak egyszerre összeszedni nagyon nehéz őket. :lol: A lényegen egyébként nem változtat, Dodival így is első helyen végeztünk. :lol: :lol: :lol:

Petra 3 napja forog, de csak az ágyában. Az előbb is sírt, bementem, hát a hátán feküdt + keresztben volt az ágyban. :shock: :D

Boo!
Én januárban szeretném vinni Petrát szemvizsgálatra, a Madarász u-i kórházban (Ti már úgyis jól ismeritek) van hetente 3x szemvizsgálat mini babáknak. Majd elmondom, hogy milyen volt, és akkor Zsirit is el lehet oda vinni. 6-9 hónap között kell vinni a babákat.

Kép
katy76

Sziasztok!

Zsiri egyre szebb manguszta! :)

Sillia

Olyan vagy,mint a csaj a Mediumban.. Hú de para :shock:

Tényleg trágya lett az dizájn.
Vendég

Sziasztok! Fogtam a sörömet és ideültem picit, apa itt horpaszt mellettem :D

Szerintem is sz@r így a babanet
Sörözésből következik, hogy szaporítanom kell a tejcsit, remélem sikerül, mert borzalmas íze van...nem is értem, hogy lehet ezt szeretni :oops:
Hédivel hamarosan ismét jelenésünk lesz a szemészeten, megint nagyon váladékozik neki, most tuti ismét átmossák neki. Annyira jó lenne ha már megoldódna...szegény már visít amikor közelítek felé a vattával meg a szemcseppel és a szeme csücske már megint sebes :twisted:

Karácsonyi menü: (leves és köretek az enyém, húsokat apa süti)
- tyúkhúsleves
-rántott csuka ( apa fogta :) )
-majonézes krumpli saláta
-rízs
- sült csirke szárnyak, combok
-kaszinó tojás
sütiket a vendégek hozzák, egy narancstortáról már hallottam :D

Ajándékügyileg ennyire sz@rul még sosem álltam, de a legnagyobb ajándék úgyis a kiságyban szuszog :D

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

ja és a 4 hós adataink a táblázatba: 6750 g és 65 cm

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Cunci :)

Mi már a Karácsonyi csillogásban vagyunk :wink:

Tike

Annyira sajnálom a lányod szemét :( Úgy látszik a Hédik már csak ilyen szembajosak.. én is annyit szívtam a szememmel már
Vendég

Kép Kép
Vendég

még mindig nem olvastam vissza :oops: na de ami késik, az nem múlik :lol: :lol: de gyorsban azért bele-bele olvasgattam. két gyors reakció:

sillia félelmedhez: én láttam egy filmet, nem tudom mi a címe :twisted: :twisted: (aki tudja az segítsen), hogy egy csaj előtt előre lepörgött, hogy mi fog történni a férjével, meghal, azt is tudta mikor és hol....és mikor odaértek időben, meg akarta akadályozni, nem engedte, hogy a kocsinál álljon (vagy vmi ilyesmi), és szólt neki, és pont emiatt halt meg, elütötte így egy kamion...zóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ő is meg akarta akadályozni, és pont ezzel ölte meg a férjét...

boo: nagyon cuki a sütőtök evéses képsorozat :lol: :lol: :lol:

még vmit akartam, de elfelejtettem.... :?

ezt meg már régóta meg szerettem volna mutatni, valamelyik nap...szerintetek mit szeretne csinálni? visszafordulni hátára???

http://www.youtube.com/watch?v=-mKCodeq_Yo

majd jövök és beszámolok, reagálgatok :wink:

f.nikici

most töltöttem fel a ma készült képeket: és íme Dorka és a sódertöltetű Dávid baba :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Annyira furcsa, el sem hiszem... :D

f.nikici

Sziasztok! :)

Extra rapidban. :oops: :oops:
Köszi a kérdést. A csajos napból konkrétan egész napos csajos alvás lett. :roll: :oops: :lol: :lol: :? :?
Manó viszont péntek-szombaton sokat köhögött. Nyálkás valamivel küzd. Ma nem annyira köhögött, viszont kókadtka volt. Láza továbbra sincs. Anyám holnap elviszi véncsoroszlyadoktornénihez. Addig a szokásos praktikák játszanak. (Szerintem döntően sikeresen, házilag is orvosolható. Nem tudom, hogy mi bújkál Manóban, de szerintem nem tud semmi extrát mondani a doki sem a szokásos blablablán kívűl... :roll: )
Nekem kicsit rendetlenkedni, kaparni akarni a torkom, de már mindenféle arzenált bevetettem, úgyhogy esélye sincs. :twisted: :twisted: :twisted:
Apa okés. :D
Én is karantént vezettem be itthon. :? Egyfolytában megy a ruhacsere (néha úgy néztem ki mint Amundsen, vagy sapkában aludtam és hasonlók. :shock: :lol: :lol: :lol: ), hogy ne bacizzam össze Hugit. Manó összelázazott (és összehányt dolgait) [Erről még írok majd. Rosszabbul hangzik, mint amilyen volt. Boo stílusban megfogalmazva egy oldal lenne, és lehetne rajta nevetni. :shock: :lol: :lol: ] nem győztem kimosni, szoptatni, fejni és mittudoménmégmitcsinálni. Lótottam-futtam, Apa elvileg nem csinált semmit. De valójában lekötötte Manót, ami legalább olyan melós. :lol: :lol: :? :lol: Én meg: eztcsináldaztcsináldneígyúgyerrefigyeljmondtam. :oops: :oops: :oops: Ma muszájosok voltunk lepasszolni Manót. Ennek örömére pihentünk egy marha negyot külön-külön(!) és délután odamentem hozzá megölelni. Annyire hiányzott már, hogy még a könycseppem is kigördült. :oops: :lol: Egy fedél alatt lakunk, de az elmúlt napokban csak láttuk egymást, beszéltünk egymáshoz, de fizikailag gyakorlatilag alig érintkeztünk. És annnnnnnnnnnyira, de annnnnnnnnnyira jól esett ez az ölelés, hogy na. :roll: :oops: :) :) :) Apának lettek volna még ötletei, de mondtam, hogy ezeket későbbre tegye el. :roll: :oops: :oops: :oops:

Babanet kinézete: van még mit csiszolni rajta. :roll: :?

Kép
Kép
200907?

Bond : gyógyuljatok már meg !!!!

Katy : minden gyerkőcöt el kell vinni szemvizsgálatra, vagy csak akinél látnak valami erre okot adót ? Nektek a védőnő / gyerekdoki szólt vagy magatoktól mentek ?

Tike : én is sört terveztem tegnap estére, aztán meggondoltam magam , mert nem igazán kívántam. Jól látom , hogy Apája térképészt farag belőle, vagy csak megmutatta, hogy hol laktok ? :roll: Hát mondjuk igaza van, legyen képben a gyerek. :wink: :D :D :D

Nikici : igen !!! Meg akar fordulni, csak még nem tudja, hogy mit kezdjen a kezével, az nagyon útban van. :wink: Zsombi is ezen ügyködik pár napja...még nem jött össze. :roll:

Ma éjszaka csak kétszer keltem, meg most fél 6-kor, de az már nekem reggel. Párom elment dolgozni, én meg ilyenkor, miután megetettem és visszaalszik Prüntyőke , ideülök a géphez és olvasgatok. Most nem sok olvasnivalóm volt, mert elég gyér volt a termés.................,de biztos mindenki családi életet élt. :D

Csajok nekem is naaaagyon hullik a hajam.Az , hogy tele van vele a lakásban minden már szinte természetes. :roll: Úúúgy utálom. Hajmosáskor tincsekben jön ki, fésülködéskor szintén. Hiába szárítom be szépre, mert mindig össze van kötve és így is kihullik. Tök vékony már a copfom. :cry: :cry: :cry: Ti használtok valamit hajhullás ellen, vagy hajnövesztés elősegítésére ? Lehet már mondtátok/írtátok, de segítsetek. Köszönöm. :wink:

Ma reggel megyünk méricskére, aztán délután már mondom az összes adatunkat Norka, mert eddig nem írtam neked a táblácskánkba semmi adatot és úgy hiányzik a kisfiam neve a táblázatból.

Sillia : De igen, tetszik nekem is, amikor szép nagy pelyhekben hull a hó, de mire kimegyek a lakásból már olvadjon is el és száradjon fel. :wink: :lol: :roll: :roll: Sokat járok kocsival és itt Pesten , ha leesik vagy lehullik 2 csepp csapadék , akkor megáll az élet. Sokan úgy gondolják , hogy nem megy a verda 40-nél többel és úgy is csak nagy bénázások árán. Hatmilliószor jobban kell figyelni, még nagyobb dugó van. Továbbá a városban úgysem marad meg szépen a hó , hiába hull szép nagy pelyhekben, a végtermék pedig a latyak, ami szerencsés esetben még meg is fagy. Na szóval ezért nem szeretem, de az például nagyon tetszene , ha elmennénk egy olyan helyre , mint Ancsurtiék. :roll: Na ott elnézegetném, sőt még hógolyóznék is. :wink: :wink: :D :D :D De majd megyünk olyan helyekre Zsombival, ha nagyobb lesz, ahol lehet szánkózni, hógolyózni, hemperegni a hóban, stb..

Kép
ikoka7

Üdv Jimbone :)

Jó hogy jöttél :)
Vendég

Üdv újra Jimbone! :wink:

Ikoka!
Nekünk senki nem mondta a szemészetet, szerintem nem muszáj elvinni őket. Mi azért megyünk, mert Apa, a testvére és az apukájuk is szemtengelyferdüléssel születtek, ami örökölhető. Petra látszólag nem örökölte, de biztos ami biztos elmegyünk, mert azt minél korábban kezdik el kezelni, annál jobb.
Apát sokszor műtötték vele, de sajnos a jobb szemében teljesen elsorvadtak a látóidegek, az egyáltalán nem javítható még szemüveggel sem. A bal szemével pedig kontaktlencsével lát csak. (azon szoktunk viccelődni, hogy ilyen "éles" látással nem csoda, ha megtetszettem neki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ).
Úgyhogy mi ezért megyünk el. :wink:

A mi éjszakánk is aránylag jó volt. Petra a morzsijával csinálja azt, amit más gyerek a cumival. Nem ám megkeresi, inkább elkezd sírni, míg én nem adom a kezébe (pedig általában 10cm-re van a kezétől).

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Boo! Zsiri eszméletlen aranyos,ahogy majszolja a tököt :lol: Lassan én is adok Lilinek almát,már a védőnő is mondta,csak most megint mintha kaki gondok lennének,így még várok vele. Kakil minden nap,csak elég nehezen.

Lányok! Nektek kibirják már a manók a 4 órát két kaja között? Mert nekem Lili nem annyira,a három és felet már igen,úgyhogy úgy döntöttem,hogy most még 2 hétig három és fél óránként kap,aztán átállok a 4 órára. :lol:

Apa kiszabadult a karanténból tegnap :D ,így ma itthagytam rá a Lilit,én meg elmentem anyuval egy kicsit a Camponaba a maradék ajikat megvenni,úgyhogy részemről le van tudva a karácsony,mindenkinek megvan az ajándék. Persze apa jár megint a legjobban :twisted: :lol:

Jimbon! Üdv újra köztünk!Remélem már gyakrabban tudsz jönni ! Mesélj,mi van veletek?

Éjjeli kelés: akkor azt hiszem,én befogom a számat,mert Lili fél 8-kor eszik utoljára és 4-ig alszik általában :lol: ,mondjuk nem csodálom azok után,hogy egész nap nem alszik :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi kedvéért,mert azt hiszem ő mondta,hogy szereti :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=iUywX9FIj20&sns=em

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nikici! Igen,szerintem Dorka vissza akar fordulni,csak lehet,hogy csúszik a járóka betéje és azért nem tud. Tegyél bele egy plédet vagy valamit,ami nem annyira csúszós.

Hát nálunk Lili nemhogy forgolódna,mostmár ezt sem csinálja mint eddig,hogy felhúzkodja a lábait és megfogja :oops: Viszont állandóan fel akar ülni,lehet,hogy ő előbb fog ülni mint forogni?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Köszi a linket! Én is imádom ezt a dalt!!!
Most itt ül az egész család a gép előtt és hallgatjuk! én persze sírok, mert valami oknál fogva elég mélyen megérintett. :roll:

Elkezdtem énekelni Jázminnak és annyira édesen elkezdett dumálni és mosolyogni...ekkor eszembe jutott, hogy nem is kell más ajándék, hisz
Ő van nekünk!!!
Egyszóval elég erzelmes hangulatba kerültünk.
Vendég

Jázmin nem bírja a 4 óránkénti kajálást. A 3 és 3fél jön be. :roll: :roll:
Vendég

Jimbone

Üdv újra köztünk!

És nagyon sajnálom azokat, akik csak úgy leléptek közülünk :(

Bond

Gyógyuljatok már meg!

Nem lesz kistesó,megjött :cry: :) :cry: :) :roll:

Nikici

Dorka és baba(neked néger babád volt :roll: ) :P
Igen, Dorka átfordulni készülődik. :lol:

Zsiri és Lóci aranyos kispasik :P

Lilisgabi

Lányok cukik, a ruháik is szépek, kalácsok guszták.
Mi már megettük a kalácsokat, én a mikulás ünnepségre sütöttem.

Katy

Ügyes vagy, hogy elég megint csak a tejed Petrának.
Nekem még ne kellett fejnem szerencsére hozzá, Odi gondoskodik arról, hogy legyen elég tejem, plusz iszok még alk. mentes. sört és Lactoherb teát is, minden nap.

Karácsonyfát megvettük, alig várom már, hogy feldíszíthessük, Odett bizti imádni fogja. :P
Anyósnak mondtuk tegnap, hogy 24-én este mi már csak hárman szeretnénk ünnepelni, nem volt elragadtatva az ötlettől.Nem mondott rá semmit.
Így hát a karácsonyunk így fog kinézni:
24: ebéd anyósnál
este: hárman együtt
25: ebéd anyukámnál
este: párom apukájának (aki már meghalt) élettársához megyünk
26: ebéd apukámnál.

Azt hiszem nem fogok főzni :oops: :roll: :lol:

H. Gabi? Ugye nem vagytok betegek?

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Lilisgabi: remélem rendbe jönnek a dolgaitok, drukk az új vállalkozásnak. Olyan jó volt olvasni a , hogy mindig hiányzott valami az életedből és azok a babuk voltak :wink: .
Mi sokáig laktunk albérletben, meg nehezen is éldegéltünk így nem mertünk babót vállalni, de aztán lett házunk , anyagilag is összekapartuk magunkat jött a baba, de utólag visszagondolva, lehet , hogy jöhetett volna előbb is, szülőnek lenni a legcsodálatosabb érzés a világon, ugyanakkor a legfelelősségteljesebb, de ha belenézünk gyermekünk szemébe , kis kezével megsimogatja arcunkat, mi vagyunk a legboldogabbak a világon, hát kell ennél több, amire vágyhatna az ember……
Nagyon jók az új vonalzóid :D !!!

Conversano: szupi az új vonalzód :D !!!

Boo: de jók ez a képsorozat Zsiriről, nagyon édes :P !

Tike, Conversano: sajnálom a babók szemecskéit :cry: !

Bond: Mielőbbi gyors gyógyulást Manónak :wink: !!!

Nyuszi: én is imádom ezt a dalt, már csengőhangnak is beszereztem. Magam nevében is köszi :wink: !

Nálunk a karácsony: 24. itthon, 25. anyuéknál, 26. megyünk Balatonra, apóshoz, dédikhez.
marietta1982

Jimbone!
Üdv újra köztünk! Jó. hogy jöttél!
Sajnálom, hogy Donát sírós baba :( ! De biztos vagyok benne, hogy pár hónap múlva már nem is tudjátok visszaidézni a sírós pillanatokat! :lol:

Képzeljétek a ma éjszakánk szuper volt. Este 21órakor letettük Jázmint aludni, és reggel 9-kor ébredt! :shock: :shock: :shock: Közben semmi! Én 7körül ránéztem, mert őszintén szólva elkezdtem aggódni, de picikém édesdeden aludt! :lol: :lol: :lol:
A baj csak az, hogy ez nem lesz rendszeres. :roll: :lol:

Boo!
Hajullás: Én azt hallottam, hogy a vashiány is okozhatja. Szerencsére nekem nem hullik vészesen.
Vendég

Nyuszi

Odett is sűrűbben eszünk (még én is :lol: ), mint 4 óra. Szerintem nem kell annyira betartanod a 4 órára, fél óra ide vagy oda, nem mindegy :roll: ?

Odett eszik 7-kor, majd fél 10 körül, 12-kor, 1 vagy 2-kor, majd alszik, 4 -5körül kel, akkor is eszik, majd fürdés előtt, 7- 8 körül, de valamikor még eszik 6 körül is :roll: , este meg még kétszer eszik , amíg el nem alszik.
Odett többször eszik keveset :wink: .

Jimbone

Áron dühkitörése :twisted: :shock:

A szomszédunk mesélte, hogy a kisebbik fia (azt hiszem most lesz valamikor 2 éves), állandóan bántja magát, neki megy a falnak, a csempének, ami jobban fáj, az asztal sarkának vágja a fejét, és nem tudják mi baja a gyereknek. Már fél éve ezt csinálja, a mikulás ünnepségen is kék zöld volt a gyerek homloka. És fáj neki, mert sír utána a gyerek. Ez szerintem nagyon durva. Hogy szólsz rá? Nem fenyegetheted meg, hogy kikap, mert lehet azt is élvezné :roll: .

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

Ma sem én fogom telenyomni a topikot, csak helyzetjelentek, mert rendbe kell tennem a kérót. Egyelőre még nem ÁNTSZ képes. :roll: :roll: :oops: :oops: ( :lol: :lol: )
Manó volt véncsoroszlyadokinéninél, akkor magy bölcsen megállapította, hogy valamilyen vírus volt, de már nagyjából elmúlt. Ennyi. (Mondjuk nem bánom :) , de annyi nekem is leesett, hogy hogyan kéne kezelni az éppen soros gubancokat. EZÉRT kár volt elvinni.)
Hugi néha köhög egyet-egyet, de belefér. Szerdán megyünk vele a soros oltásért.
Apa okés. :)
Nekem kezd felszakadni a cucc. Azért még folyamatosan nyelek, iszom, szopogatok mindenféle jót, ééééééés kaptam szájmaszkot is. Amiben megint hülyén fogok kinézni, de:
- az elmúlt napokban nemegyszer volt már így :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
- nem bacizom össze Hugit. Rá igyekszem a legjobban vigyázni.

Mára ennyi. :roll: Bond :arrow: mosás :arrow: teregetés :arrow: mosás :arrow: teregetés :arrow: mosogatás :arrow: mosás .........

Köszi mindenkinek a drukkokat! :wink: :D

Kép
Kép
200907?

Még egy.
Ahhoz képest, hgoy egyszer már voltam ilyen cipőben jól nem emlékszem , hogy hogyan is volt ez. :roll: :roll: :oops: :oops: :? Ma kapom utoljára a TGYÁS-t, holnaptól meg már GYED jár. Mit is kell ilyenkor csinálni? :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: Mostanában valahogy nem ez a téma töltötte ki a napjaimat. :roll: :roll:
(Ráadásul még az adóterhet nem viselő járandósággal kapcsolatban is lennének kérdéseim, csak be kéne szkennelni amit akarok. Áááááááá................. :x :x :x :x )

Kép
Kép
200907?

Bond! Mi van a vonalzóddal? Már tök régóta sz@rakodik :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond

OEP-től kaptad a tgys-t?
Vagy a munkahelyedről?
Először igényelni kell fizetés nélküli szabit a munkahelyedről, igénybejelentőt kitölteni, nekem csak a születési anyakönyvi kivonat másolatát kellett csatolnom.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Vacakol a gépem, mióta kiírtották a Víruskánkat, oszt Vista van rajt.
Állandóan kikapcsol, van, hogy 3-szor 10 perc alatt.
De csak szombaton jön a srác megnézni (szerinte tuti nem a Vista miatt van, én is csak utánatok tippeltem arra, mert amúgy informatikai analfabéta vagyok).
úgyhogy igyekszem visszaolvasni, meg reagálni, de bocsi, ha csak félig-meddig sikerül.

Amúgy mi ez az új design a babaneten? Vagy ezt is csak az én köcsög gépem buherálta át? :shock:

Gabi1-nek, Lilisgabinak, meg minden más titkos Gabinak, és a LUcáknak is utólag boldog névnapot kívánok.

No, majd talán tudok még jönni.
Fényképet is akartam hozni.

Kép
Kép]
hendegabi

Marietta :)

Nem a Marci szeme rossz ,hanem én szívtam egy csomót a sajátommal.

Üdv Jimbone :)
Vendég

orsi777! :)

OEP

jimbone! :)

:D :D :D :D :D :D Meséjjé kicsit többet is.

Kép
Kép
200907?

Conversano: jaj, bocsika :oops: :oops: ! Neked is rossz a szemed :?: , tudom ez nem vigasztal, de nekem is eléggé odavan :( .
marietta1982

Lóci hasrafordult :D
Sajnos nem láttam mert a konyhában voltam. Lennt játszott a szőnyegén amikor hallottam hogy úgy nyögdécsel mint amikor hason fekszik. Benéztem és tényleg megfordult. Hanyatt fordítottam de vissza kellett mennem a konyhába. Alighogy kiértem és a boltíven át bekukucskáktam ismét hason volt.
Utána fél órát ültem és néztem de nem és nem volt hajlandó újra megcsinálni :)
Vendég

HHHHHHHHHHHHHHHHELLLLLLLLLLLLLLLP! :!:

Manó után először TGYÁS-t kaptam, utána GYED-et. Hugi születése miatt a GYED-ből hátralévő összeg helyett TGYÁST-t igényeltem, és most megint a GYED-et szeretném kapni. MELYIK NYOMTATVÁNY AZ??? Dörgöljétak az orrom alá légyszi, mert olyat, mint amilyet Manónál kellett kitöltenem nem találok, csak hasonlót. :? :?:

Kép
Kép
200907?

bond

ehhez sajnos nem tudok hozzászólni...
nekem a munkahelyem automatikusan intéz mindent.
Vendég

Bond! Sajnos nem tudok segíteni,mert nekem is azt hiszem a munkahelyem intézi ezt. Azt mondták,hogy majd hívnak,ha lejárt a szülési szabim,ami sajna nemsokára le is jár :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond

oep honlap:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

ott a nyomtatványok biztosítottak részére
majd katt az igénybejelentés gyermekgondozási díjra
és ott a nyomtatvány
pótlap a gyermekgondozási díjhoz, azt gondolom a munkáltatónak kell kitöltenie
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.12.14 17:22-kor.

Kép
Kép
orsi777

Sillia

Oké, hogy a munkahelyed intézi, de egy igénylést ők nem tölthetnek ki helyetted, főleg nem írhatják alá helyetted.
Nekem ki küldték a munkahelyemen, már múlt héten vissza is vittem, hogy folyamatosan kapjak ellátást, ne utólag februárban küldjék visszamenőleg a pénzt.Szerintem kérdezz rá. :wink:

Bond

Te is siess leadni az igényt, mert ilyenkor év végén hamarabb van zárás az OEP-nél. :roll:

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Köszi szépen! :) Csak eb rohantában néztem végig őket. :oops: Ilyenem volt, ez okés lesz. :)
De volt még egy "Foglalkoztatói igazolás gyemrekgondozási díj megállapításához" című is. Okés, hogy ezt a munkáltatómnak kell kitöltenie, de ott nem mindig állnak a helyzet magaslatán ilyen dolgokban :? , így nem bízom bennük :twisted: :evil: . Szeretném előre látni, hogy mivel rukkolnak elő. Ebből nem találtam pontosan olyat, mint múltkor.

Kép
Kép
200907?

az is van , kicsit lentebb, pótlap a gyermekgondozási díjhoz, azt kell kitölteni a munkáltatónak

Kép
Kép
orsi777

Na, ezt megtaláltam. De az a múltkori nyomtatvány "A. 3517-6/F/GYED" névre hallgat. Most már mást játszik ebben az esetben?

Kép
Kép
200907?

Jó a kérdésed, fogalmam sincs. :roll: Én csak az igénybejelentőt láttam , és töltöttem ki, de gondolom ez a kettő nyomtatvány kell az igényléshez.

Kép
Kép
orsi777

Akkor molyolok tovább. :roll:

Viszont megest rájöttem, hogy én mekkkora egy állat vagyok. :oops: :oops: :? :? :? :oops: :oops: Napok óta töröm a fejem azon a kérdésen, amivel kapcsolatban szkennelni akartam nektek, erre leesett a tantusz. Röpke 3-4 hetet lébecoltam el a kitöltésével, aztán mire neki láttam volna, begyöpösödütt agyu vagyok. Remélem, még nem lesz késő az OEP-pel levelezni így, december közepén. :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

ORSI777!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mégiscsak problemám van. :roll: :roll: :roll: :roll: :x :x :x :oops: :oops: :oops: :oops:
Katt: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVANY/NYILATKOZAT%20AD%C3%93TERHET%20NEM%20VISEL%C5%90%20J%C3%81RAND%C3%93S%C3%81GOKR%C3%93L3.PDF

1. pont: oké.
2.1. pont: TGYÁS-t kapok. De az összege attól függ, hogy hány napos a hónap. :roll: :roll: :roll: Akkor ide mit kell írni? :roll: :roll: :?: :?: Mást nem kapok, így a
2.2 nem játszik és a
3. pont: sem
DE! Ennek a hónapnak a második felétől a TGYÁS helyett majd GYED-et kapok már. Akkor azt most hol, vagy hogyan kell szerepeltetni? Egy új nyilatkozaton? :roll: :roll: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

Orsi

Mivel én nem kaptam TGYÁS-t hanem egyből GYED-et (amit akkor alá is írtam), az én helyzetem egyszerűbb.
Vendég

Én oda nem írtam semmit, csak a családi pótlékot írtam be :oops: .Én ezt már augusztusban vagy szeptemberben beküldtem a céghez.Nekem a kollégám azt mondta, hogy oda ne írjak be semmit :oops: :roll: .
A tgys-ből és a gyedből adőelőleget vonnak, így ezek az ellátások nem tartoznak bele a 2. pontba.
A tájékoztatóban fel vannak sorolva azok az ellátások, amik nem adókötelesek (gyes, ösztöndíj, nyugdíj stb.). A gyermekgondozási segélyből tényleg csak nyugdíjjárulékot vonnak le, így az bele tartozik az adóterhet nem viselő járandóság körébe, a tgys és gyed nem.
Szerintem pont hüle példát és csak egyet tettek a nyomtatványba.

Kép
Kép
orsi777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: