A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Tekerj oldalra,mert ugy tette fel a képeket!

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
KépKépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, mert még rengeteg a dolgom.
Holnap reggel befekszem a tatabányai kórházba a vércukor miatt. A fiaim jól vannak, de vigyázni kell rájuk. Gyakran keményedik is a hasam.
Szülésig nem engednek ki előre láthatólag, az remélem még legalább egy hónap.

Holnap reggel egy kellemes cukros lötyis ivásom lesz, aztán naponta NST, hetente kétszer flow. A fiaink jól vannak, szép nagyok (talán a cukor miatt is), de vigyázni kell rájuk a gyakori keményedések miatt is.

Az az igazság, hogy nagyon ideges voltam már itthon. A 3 babámból egyet elvesztettem, ezeket már nagyon féltem.
Puszi mindenkinek, azért szurkoljatok, hogy maradjanak még bent a fiuk egy kicsit, még csak 31 hetesek!

Ja igen, én is császár-párti vagyok, az is lesz nálam.

BeaKép, majd a telcsimről küldök Neked e-mailt.
eszter28

Zsuzsi!

Ha még elolvasod,akkor nagyon is remélem,hogy írsz.Ebatta is korházba készül,de elvileg csak a jövö héten.Érte is aggodom,a babok miatt.
Most ide írom a tel számom,mert nem bizti,hogy máshol olvasod!
06204156022
Kitartás!Azért ha nincs gond,talán hátvégére hazaengednek!Nagyon vigyázz magatokra!
Írj Bea

Kép
beatrix2

Eszter! Megy a drukk! Akkor Bea majd tájékoztasson, hogy mi van veletek! Kitartás! Kép

Beatrix! Mért raktál fel a kislányodról 3 képet?! Kép Tuti, hogy csak az egyiket fényképezted! Kép Kép Kép

Krisztina
k78

VadvirágKép
Abból a szemszögből amit irsz bizony igazad van...KépValószinüleg én "ki vagyok hegyezve" a negativ dolgokkal/történésekkel kapcsolatban mivel az utóbbi 10 hónapban a PIC-eken, a gyógytornákon, a Gergő hipearktivitása kapcsán megtalált idegfejlesztő központon sajnos rengeteg beteg, sérült babával találkoztam... Ez lehet az oka, hogy ennyire betoji lettem és talán kevésbé látom reálisan a szülés/születés misztériumát... Bocsánat ezért...KépKép

RitaKép
Magzat mozgással kapcsolatban: Nekem Gergő a pocakom bal oldalán feküdt Lillus pedig a jobb oldalon volt. Lili nagyon aktiv volt végig, mindig éreztem mikor van ébren Gergő viszont alig-alig mozgott. Mindig kérleltem,hogy csak egy kis aprócska jelet adjon magáról, hogy rendben van és persze jelentkezett Ő csak kevésbé erőteljesen mint LilluskaKépNe idegeskedjKép Én pránanadihoz jártam a lobik elött és mikor Lilluskával gondok voltak, segitett többször energiát adni + mikor már a PIC-en voltak is kezelte ŐketKép

Megnéztem a fotókatKép Mindenki nagyon szépKép

HarangozóKép
Szoktam néha irni a babákról isKépKép Most 10.-én voltak 10 hónaposak (korrigált kor szeirnt 7 és fél). Lilluskám nagyon aktiv, legnagyobb öröme még mindig négykézlábra állva hintázni, ill. mint a lovacskák úgy halad előre vagyis még nem igazán tolja magát előre, hanem a kezeivel előre nyúl és a lábacskáit utána húzza együttKépKép Ezen kivülhason kúszikKépHihetetlenül szeret apró dolgokkal szöszölni, nézegetni mindentKépEgyik kezéből a másikba rakosgatja a dolgokat, aztán vissza, aztán fordit rajta egyet és újra egyik kézbe majd fordit és a másik kézbe...és ez igy megy amig rá nem únKépKép Tündérien ügyesen fogja meg a kockákat is és nagyon szeret "énekelni"KépImádja ha énekelek Nekik meg ha mondókákat mondok főként a mutogatós dalokat kedveliKépKép(Még a leghamisabb dalokért is nagyon hálás...Kép) Már az elején nagyon mosolyogKépKépEgyébként is egy kis mosolyalbum ez a LánykaKépKép Gergő nagyon férfias már ami a viselkedését illetiKépKép Folyton körülötte kell lennem ami azt jelenti, hogy az ölemben ülve hajlandó játszani ill. egyre többet szeretne ácsorogni persze ez még nem megy ám Neki csak úgy ha segitem de napról-napra ügyesebbKép És ülni is imád (Lilluskának még nincs ilyen igénye). Néhány percig egyedül is megül de azért én is ott ülök a szőnyegen és ha rosszúl döl akkor már kapom is elKépA mostani furfangos ötlete az, hogy amikor beültetem őket az etetőszékbe akkor Ő odarángatja a Lillus etetőszékét a magáé mellé és leszedegeti a Lillus tálcájáról a játékokat de ugyanigy magához rángatta tegnap a vasalódeszkát is ami már napok óta a szoba disze mert a nyaralás óta nem sikerült úrrá lennem a vasalatlan hegykupacon...KépKép A földön hasalva alkarra támaszkodva kúszik mint a kommandósok de a lábacskájával még Ő sem lök, de ügyesen húzza magát előreKép Persze legjobb játékszer az iróasztal alatti zsinórok, konektorok...stbKép És villám gyorsan elérik egymást hiába rakom őket nagyon távol egymástól és a legelső dolguk, hogy egymás arcát taperolják meg egymás szemébe nyúlnának bele...nagyon ébernek kell lennemKép Most már szinte percekre sem tudok kiszökni a konyhába mert félek őket magukra hagyniKép Tegnap fél napig tartott mire egy lecsót összedobtam mert vagy 10-szer kellett a tűzről félrehúznom az edényt... De nem panaszképp irom, csak tájékoztatás képpenKép Szóval zajlik az élet. Egymásnak hangosan kiabálnak, gagyarásznak és Lillus mindig nagyon zokon veszi ha Gergő napközben alszik Ő pedig egyedül marad és boldog, ha Geri végre felébred és kúszik máris mosolyogva HozzáKép Most már Gergő is egész jól fogadja Lillus közeledéseit de korábban nagyon gyakran úgy nézett Lilikére mintha UFO lenneKépKép Az evésekkel úgy állunk, hogy nehezen szokjuk a kanalas evést. Ill. Gergőnek már jól megy és szivesen eszik kanállal is de Lilluskát egyenlőre idegesiti a dolog. A gyümit mindig kanállal adom de a főzeléknél ha megunja akkor üveggel fejezzük azt beKépGergő szokja a kis kenyérdarabokat de LIllus még öklendezik minden darabos ételtől. Ettől függetlenül az Ő kezecskéjébe is adok ismerkedés céljából de nem igazán érdekli.
Lilike egyébként puszit osztogat de csak Apucinak Gergő pedig pacsit ad azonnal amint meglátja bárkinek a tenyerét és ilyenkor kukkol nagy szemekkel, hogy dicsérjük-eKépKép Gergő egy hucut, akaratos pasi aki torka szakadtából kiabál, ha nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretné...Lillus maga a toleranciaKép Lilikének még több füle van mint foga, vagyis már 4 hónapos kora óta egy szem fogacska virit alul középen Gergőnek pedig már jön a 7.-8. fogacskájaKép
Az időjárás itt nálunk sajna ősziesre fordult, esténként és éjszakánként már fűtenek is. Szeptember 10.-én megyünk haza előre láthatólag két hétre mivel Dévény tornára meg kontrolokra kell járnunkKép

ClaireKép
Sajnálom a kocsi dolgot...Kép Köszi a szüléssel kapcsolatos hozzászólásodat isKép

Puszi és bocsi a regényért:Doris
doris

Eri! De szép eleven nagyfiaid vannak! Kép

Krisztina
k78

Bea!
Klassz a hupikék csapat!

Rita!
Nekem is idősebbek a szüleim, bár anyukám 20 évesen kezdte, csak hát 5 gyerek szépen elszórva... Mami 33, Papi 40 volt, amikor én következtem. A szüleim még most, 70 körül is olyan frissek és annyit segítenek. Úgy örülök, hogy a gyerekeim még ismerik őket és mondhatják nekik, hogy Mammantyú meg Pappantyú... De van egy nálam 9 évvel fiatalabb öcsém is.
Nem, nem a III. kerületben lakunk: VIII. kerület, Nemzeti múzeum környéke.

A burkok számát is tudjátok?

Claire,
Igen, a máltain találkoztunk pontosan 1 éve is, augusztus végén. Akkor is készültek képek...
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=830
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=836

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Doris! Aranyos a regényed tartalma! Kép

Krisztina
k78

EszterKép
Fel a fejjelKépTudom, hogy nagyon nehéz most Nektek, de kitartás és vigyázz MagatokraKép Nem lesz semmi gond, pihenj sokat és beszélgess a ManócskákkalKépKép Sokat gondolunk Rátok és várjuk majd a jóhireket de nem mostanság hanem legalább egy hónap múlva ha nem kettő!KépKépKép

EriKép
Huncutkák ezek a fiúkKép

BeaKép
Nagyon helyesek a Lányok, de rémes ez a nyalóka...KépKép Persze nem NekikKépKépKép

Puszi:Doris
doris

Doris Kép
De érdekes. Nálunk Levi fekszik a jobb oldalon, és nálunk is ő az élénkedd. Máté a bal oldalon nagyon kis nyugis. Naponta egyszer bejelentkezik, de nem viszi túlzásba a dolgot. Levi viszont egész nap szteppel Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Ez jó, hátha a természetük is úgy alakul majd mint Nálunk, hogy van egy türelmes meg egy türelmetlenKép
K78Kép
Köszi a dicséretetKép

doris

Lányok!
Azt hiszem ma rekordot döntöttünk. KépKép
Próbáltalak visszaolvasni Titeket du. óta, de nem győzöm, mert már leragad a szemem. Kép
Midenkinek köszönöm a dicséretet a fiúk nevében. Néha attól tartok kaszkadőrök lesznek vagy valami extrém sportot foggnak űzni, olyanokat csinálnak. Kép
Jó éjszakát Mindenkinek!
Eri
simones

K78

HIHI

Hazajott a lányom,rögtön elrontotta szokas szerint a nagygépet.
Befogtam a laptopot gyorsan,hogy ne maradjak le semmiröl,de ez az angol billentyüzet kicsit gáz nekem.Nem vagyok hozzászokva.Na holnaptol nem kell a kisasszonynak internetezni.
Kúlőnben is,ha ö van a neten,én nem tudok.

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni, amit írtatok!Kép Most megpróbálom mindenhez hozzáfűzni a saját tapasztalataimat!

Apa-körkérdés: Amikor kiderült, hogy ikreink lesznek, apa sokáig fel sem fogta. Terhesség alatt is nagyon sokat segített, és utána is a babák körül. Szerencsére hamar kiderült számára, hogy neki is teljes mértékben be kell segíteni, különben én is kiborulok. Nálunk az is nagy segítég a részéről, hogy nagyon jól főz, süt, és mindezt szereti is csinálni (velem ellentétében). A háztartás rám marad, de annyit kikunyeráltam, hogy hetente egyszer jöhessen egy takarítónéni. A negyediknek egyáltalán nem örült, azt mondta neki néha ez a három is sok. Nem volt könnyű megvívnom ezt a csatát, de odaföntről kaptam segítséget, és most már ugyanúgy beszél a pocimhoz, mind a többieknél.Kép Az biztos, hogy férfi szemmel másként látják ezt a dolgot, hiszen nagy felelősség van a vállukon, ha arra gondolunk, hogy nekik kell előteremteni az anyagiakat a megélhetéshez. Szerintem ez így van rendjén, hogy ők racionálisan gondolják végig a dolgokat, mi meg az érzelmeinktől vezérelve működünk.Kép

Császár-spontán: Sajnos, én egy életre kimaradok a spontán szülés élményéből, pedig nagyon szerettem volna megtapasztalni. Az is igaz, hogy talán 100 éve még mindketten rámentünk volna az első babával a szülésre, mivel téraránytalanság is közrejátszott abban, hogy császár legyen. Ezek után még szülhettem volna spontán, ha nem ikrek lettek volna másodszorra, de a doki nem javasolta, mert a nagy babák miatt így is elég nagy terhelésnek volt kitéve a heg, nem akarta, hogy szülés közben esetleg szétnyíljon. Két császár után meg már nem nagyon javasolják harmadikra a spontánt, de biztosan erre is vannak ellenpéldák. Három császárnál pedig felajánlják a petevezeték elkötést, a további műtétek megelőzésére, amit valószínűleg el is fogok fogadni. Egyrészt a további kockázatok elkerülésére, másrészt a korom miatt. Meg aztán van már három (négyKép) gyönyörű gyerkőcöm, velük is teljes az életem.
Szerettem volna kipróbálni az otthonszülést is, mert egy barátnőmnek csodálatos élménye volt ezáltal, de a fentiek miatt ez szóba sem jöhetett. Valamelyik kismamás újságban olvastam ikrek otthonszüléséről, ami teljesen problémamentesen zajlott, és csodálatosnak élte meg az egész család. Szerintem ilyenekről is beszélni kellene, nemcsak a koraszülésekről és rémtörténetekről. Kép

A korról: Nekem anyukám 19 éves volt, amikor engem szült, de én úgy érzem, neki korai volt, és nem találta meg a megfelelő apát sem a családalapításhoz. Talán nekem szerencsém volt ebből a szempontból, bár járhattam volna én is úgy, mint ő. Néha elgondolkozom, hogy mikor lesz nekem unokám, ha a fiaim is ilyen ráérősen alapítanak majd családot!Kép

Tali: Mi szombaton vagy vasárnap elutazunk, mert hétfőn kezdődik a suli. De ha lenne tali most hétvégén, akkor úgy szervezném, hogy arra még elmenjünk!
Tehát akkor szombat vagy vasárnap, és délelőtt vagy délután?Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Nagyon élénk a topik, nem győzöm olvasni.

Mi is kinyaraltuk magunkat, közben elkezdtük az ovival való ismerkedést, jövő héttől ovisok az ikrek.

Vadvirág!
Nagyon örülök, hogy otthon van Márk baba, klasszak a képek. Olyan egyformának tűnnek, Márk már biztosan belehúzott a hízásba Jázmin kis hurkái láttán. Nagyon erős vagy és szuper a családod!

Mindenkinek megnéztem a képeit, minden manóka olyan aranyos. Így kettesével, hármasával pedig még fantasztikusabbak a gyerkőcök. Beatrix, szerintem is ugyanazt a gyerkőcöt fényképezted 3-szor. (ha-ha)
ikeranya

Hú, ez az otthonszülés szerintem nagyon gázos dolog. Ha csak Vadvirág esetére gondolok, nem normális, aki ilyenbe belemegy. De lehet, hogy nem mindenki félti az életét úgy, mint én.
ikeranya

Az otthonszüléses cikket én is olvastam. Azt hiszem a Kismamában volt, és abban biztos vagyok, hogy Geréb Ágnes lánya vállalta be a mamával... ezt én felelőtlenségnek tartom, minden szempontból.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szerintem is felelőtlenség!
De így, hogy nem volt semmi gond, minden szép és jó és reklámozzák ezt a csodálatos élményt..., de ha véletlen lett volna valami, ami természetesen benne van a pakliban, akkor tuti, nem is hallottuk volna róla, hogy jé, ikrek otthonszüléssel.
Krisztina

Krisztina
k78

Kriszta Kép
persze Kép a dolgokat csak akkor hangoztatják, ha már ismert, hogy nem volt baj belőle. De utólag azért elég könnyű okosnak lenni.
Na, mindegy! Mindenki szüljön úgy, ahogy ő maga azt jónak látja és ahogy biztonságban tudja a babót/babókat és magát. (nekem ehhez elengedhetetlen a kórház és a dokim)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Más ikrek is születtek otthon ill. születésházban. ld. fiú-lány ikrek
http://www.szules.hu/kepek_breastfeeding.shtml
Nem beszélve más országokról. Kép
Arról nem beszélnek az orvosok, hogy a kórházi szülések komplikációi sokszor az orvos hibájából vannak. Kép
Ezt már kitárgyaltuk tudom. De ez még kikivánkozott belőlem.
Eri
simones

Sziasztok!

Jó régen írtam, szégyellem is magam miatta. De a július és az augusztus nekem nagyon sűrű volt. Júliusban volt egy bemutatóm az Operett színházban a Kreatív Hajshown csináltam a sminkeket. Aki meg akarja nézni itt
http://share.shutterfly.com/action/share/view?i=EeAOGbhi3cOWrsI&open=1&sm=1&sl=0
megnézheti. Az augusztus nekünk nyaralással telt. Csak a Balcsinál voltunk de azt nagyon élvezték a gyerekek vagyis csak az ikrek mert a Lili nem tudom miért iszonyodik a víztől.

Vadvirághoz szeretnék előszőr szólni. Figyeltem a terhességed alakulását és irígykedtem is hogy ilyen jól viseled (én nagyon szenvedtem modjuk 35 kg híztam). Az hogy ilyen pozítívan állsz a dolgokhoz fantasztikus emberi tulajdonság ami nem olyan gyakori ebben a világban. Nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen veletek!Kép És gyönyörűek a gyerekeid!Kép
Gabi!
Nagyon bátrak vagytok hogy bevállaltátok a negyedik gyerekek. Én is kacérkodok néha a gondolattal de csak azért mert jó lenne egy kisfiú is Kép.De vannak akik szerintem vagy csak lányokat vagy csak fiúkat tudnak Kép.
A császárral kapcsolatban nekem az a véleményem hogy az orvosnak kell eldönteni jól hogy miként szüljön a kismama. Én császárral szültem az összes gyereket, ami a gyerekek szempotjából talán biztonságosabb volt, viszont az anya szempontjából a császár a veszélyesebb( fertőzés, vérveszteség, műhiba stb...)

Egyébként üdvözlök mindenkit régi és új ikreseket egyaránt!Kép

Yabu
yabu

Szisztok,
köszönöm a hozzászólásokat a mozgással kapcsolatbanKép
ezek szerint valószínüleg ez normális..( lehet, majd a vége felé még visszasírom ezeket a "csendesebb" napokat Kép)

Marcsi,
bocs, nem tudom honnan szedtem ezt a harmadik kerületet!!!
egyébként a burkokat nem tudják még, a doki azt mondta nem tudja megállapítani, majd talán a következő 4D-n megtudjuk...bár azt mondta neki úgy tűnik egy burok van.

Orsi,
akkor ti rtényleg nagyon komolyan és tudományosan készültök a dologra Kép biztosan nagyon jó helyre érkeznek a babák hozzátok!!

(Én néha úgy érzem, szegénykéim már a pocakban fogják a fejüket, hogy "hova kerültek"; nem mindíg vagyok aza aminta kismama, dehát nekik ez jutottKépKép)

R
trus

Rita!
Nagyon szépek vagytok az esküvői képeken. Kép
Az én párom is reménykedett, hátha mégis lány lesz az egyik, pedig 3 doki szerint is fiúk voltak az UH-n. Kép

Én 33 éves koromban szültem. Akkorra lett 2 szobás lakásunk. Kép Anyukám 28 volt, apukám 35 mikor születtem. Ő már nem érte meg az unokáit. Anyukám pedig nyugdíjas létére nem ér rá. Kép Remélem mi megérjük az unokáinkat, és rá is fogok érni unokázni. KépKép

Szombat ill. vasárnapra már jó időt mondanak. Kép

Eri
simones

Sziasztok!
nem hiszem el hogy tényleg ennyire ráérünk!!!!!
Doris!
köszi a beszámolót kb ilyen részletesre gondoltam.
Bea!
nagyon jó a fotó a csajokról, látom rutinos vagy, mert nálunk ez a fajta nyalóka egy-egy pólóba került.( ja mert a vanish minden foltot kiszed)
Én 28 évesen szültem az anyukám is ennyi volt amikor én születtem , de van egy 5 évvel idősebb nővérem.A párommal egyidősek vagyunk.
Csilla
bim_bam

bocsi de süki vagyok!Harangozó vagyok, de megváltoztattam az azonosítómat mert olyan furi volt hogy a vezetéknevemen szólítotok a bim bam -ot szeretem mert így hívnak a barátaim.
puszi
bim_bam

Csilla!
Néztem is, hogy új ikres a bim bam? Kép De a profilodból rájöttem, aztán írtad is. Kép

Úgy aludtam volna én is, de csak a Zoli alszik.Kép Viki félóra után vidáman kijött az ágyból. Kép
Ráadásul esik az eső.
Eri
simones

OrsiKépKép

megjavult a mérleg sajnos nálunk!!!!
úgyhogy "kardomba vagyok dőlve", mert már lehagytalak!!!KépKép

ez a csúúnya azt írta ki, hogy 60 kg vagyok tehát 21. hét = 7,5 Kg
Megfogadtam - bár eddig sem zabáltam édességet, meg semmit se nagyon - hogy mostmár se egy kósza kakaóscsiga, se lasagne KépKép

R

U.i.:
Eri, köszönjük Kép
trus

Sziasztok!

Hát csak bekapcsoltam ezt a fránya gépet.
Nem birtam kiKép
Az ikres otthonszüléshez nem szolnék
hozzá,mert a negatyv véleményemet már jo alaposan leirtam nem is olyan rég./julius/

Hát kedves csilla,már a lakohely szerinti topikban is néztem,hogy ez meg ki,itt már tudtam!

Hát többet nam veszek laptopot,mert megörit a billentyúzet,a hibákért bocs.

Nálunk szerencsére szakad az eső,olyan régen esett!Kép

Hát az bizti,hogy rutinos vagyok,meleg van és ráadásul főrdés elött voltunk,igy egyenek csak nyalokát meztelenúl!Elég utánna hármrol lesikálni a kékséget,ne hogy még a ruhákat is kelledjen.

Doris!
Az én fiam még ovodában is képes volt fuldokolni,
föleg a paprikátol meg az almátol.Majd egyszer kinövik,megtanulják,hogyan kell enni ügyesen.

Hát mást nem tudok irni!

Bea

Kép
beatrix2

Rita Kép
Azért nyugtasson a tudat, hogy én 60 kg-ról indultam Kép és most vagyok 66-67 kg. Szóval 7 kg előnyöm még mindig van hozzád képest Kép
Ha meg ilyen kis vékonyka voltál, akkor teljesen jogos, hogy többet hízol. Ez így természetes.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bea!
Ez itt nem a reklám helye Kép, de melyik ez a nyalóka? Csahogy ne érjen meglepetés. :-0

Eri
simones

BeaKép
Köszi a megnyugtatást...eleinte nagy ügyet csináltam ebből a cumisüveges etetésből de mit csináljak ha egyszer Lillus picit más ütemben fejlődik ilyen téren isKép A szakirodalom telis-tele van intő-óvó tanácsokkal a fogakat illetően de nekem fontos, hogy valamilyen formában azért egyen is mégha nem is túl egészséges... Próbálom napi egy fogmosással kompenzálni a dolgot... Nagykorára biztosan megtanul normálisan enniKép

Tényleg a fogmosás kérdést mikortól és mennyire kell komolyan venni? Mert mi eddig esti fürdésnél gyakoroljuk bár ez kissé túlzás. Én egy pcit megsikálom a fogkefével aztán a ekzükbe adom és játszhatnak vele. Elég ügyesen beletalálnak a szájukba persze egyenlőre még mindkét végét használjákKépKép

doris

Doris!
Egyelőre én is csak fürdetésnél próbálkozom. Zolika sokszor csak a nyelvét mossa. Kép Néha együtt mosok én is fogat velük, ez tetszik nekik nagyon. Kép A legtöbbször ők is inkább csak játszanak vele.

Eri
simones

Doris Kép
Ezt a fogkefés dolgot most elképzeltem... és jót mosolygok itt magamban Kép
(1 év múlva meg már a saját fiainkon fogok Kép )

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris!
Mi még mindíg cumisüvegből isszuk az esti kakaót és a főzelékeket is üvegből kapták elég sokág a védőnő meg is mondta hogy sosem fognak megtanulni rendesen kanállal enni, de nem érdekelt különösebben mert az én gyerekeim nem voltak hajlandók megmaradni az etetőszékben és miután körbekentem spenóttal a lakást maradt a cumisüveg.És láss csodát, mindketten kanállal, villával egyedül szépen tisztán esznek és néha már késezünk is ( persze nem a húsvágó haleffal)
A fogmosást mi akkor kezdtük amikor kibújtak az első fogak( fogkrém nélkül)azzal a "technikával amit te is írtál.Ma már egyedül mossák a fogukat szépen ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Ajánlani tudom az elmex gyerekfogkrémet ami megállította a Barbinál a szuvasodást. Ő sajnos az én rossz fogaimat örökölte( nekem már feketén bújt ki 2 fogam annó) Ricsikének gyönyörű egészséges gyöngyfogai vannak. Úgyhogy a genetika azért dolgozik .
puszi
bim_bam

Mikortól kellene fogkrémet is használni?
Mi még nem használtuk, csak vizezzük a fogkefét. Kép

Eri
simones

Mamik Kép
Ma vettem hastartó övet az Anitában. Ti használtatok ilyet?
Nekem nagyon tetszik, mert tényleg sokat tart, és nem feszül a pocim alja. Az elejétől fogva használjam egész nap, vagy inkább hagyjam még a pocim, hogy szokja a terhelést, és csak a nagyobb utakkor vegyem fel?

(szívom magamba a fogmosásos infókat is... hogy ne kelljen majd kérdeznem Kép )

Orsi + 2 Kismaczkó
27+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

nem tudom mikortól javasolják a dokik asszem 2 éves kortól,ha ajánlják a fluór tablettát, akkor már lehet.Mi nem is szedjük a fogkrém miatt.
bim_bam

LányokKép
Köszönöm a fogmosással és üveges-kanalas evéssel kapcsolatos észrevételeketKép Én vettem Colgate 0-6-ig ajánlott fogkrémet persze csak bepiszkitom vele a fogkefét mert Gergő imádja leszopogatni róla de tényleg alig-alig teszek csak rá. Nem tudtam,hogy még nem kéne fogkrémet hsználni ezért megvettem itt amit ajánlottak...
OrsiKép
Ezt az övet én is használtam és szerettem de ha otthon pihiztem akkor nem tettem fel csak ha elmentem valahová és sokat kellett állnom meg ücsörögnömKép
Bim-BamKép
Köszi az Elmex javaslatot, otthon beszerzemKép

doris

Sziasztok!
Az enyémek a Gabi fogkrémet szeretik. Több tejfogra valót is kipróbáltunk (DM-est, vademecuumot), de ez jött be nekik legjobban. Úgy olvastam, hogy a 8-nál több fogat érdemes fogkefével mosogatni. Nálunk úgy 1,5 évesen vált rendszeressé a fogkrémes "beavatkozás". Nyáron, "nomádiában" a fűzfák alatt "pöktünk" (köptünk), ezt marhára élvezték. Nálam volt egy pohár víz, mindenkinél a saját fogkeféje. Néha mártogattak, bohóckodtak a fogkefével, hessentettük a szúnyogokat, aztán a fő szenzáció a köpés (én is pökök, anya Kép) volt. A végén szertartásosan megfürdették a fogkefét a maradék vízben, majd a fákat is meglocsoltuk vele és befejeződött a szeánsz. Mindig ugyanarra a 2 m2-nyi helyre pöktünk, úgyhogy a végén rendesen fehérlett a fű Kép

TALI
Talán vasárnap délelőttre már kellemesebb lesz az idő. Szerintem találkozzunk akkor. Ha borult az ég, esőre áll, akkor pedig ne. OK?

Ma voltam egyeztetni újra a főnökömmel. Most már úgy áll, hogy januártól 8 órában kéne dolgoznom. Először 4, majd 6 most meg teljes munkaidő... Legközelebb már eleve túlórával számol? Kép Kép
Okt. 1-től esélyes, hogy 4 órába visszamegyek, de lehet, hogy csak január lesz a dologból. Nem is tudom, hogy mit szeretnék...
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Szerintem a Lottón szeretnél nyerni. Kép Most, ha jól emlékszem már 1,08 milliárd a nyeremény. Kép
Még a végén veszek szelvényt, csak sajnos tudom mennyi az esélyem. Kép

Yabu!
Üdv újra itt. Kép Megnéztem a képeket, nagyon jók. Kép Mennyi ideig tart elkészíteni ezeket a hajakat és sminkeket?

Eri
simones

Sziasztok,

Nem semmi, hogy mennyit irtatok két nap alatt, amig nem fértem a géphez.Kép Most is csak olvastam, iráshoz már hulla vagyok, de mindent kiveséztetek, és Orsit, Ritát meg ugy látom, ugyse tudnám meggyőzni, hogy ha tehetik hüvelyi úton szüljenek.

Marcsi!

Pontosan hol van az a talis játszótér, mert mi is benéznénk?? Vhol a Timár u. és az Árpád hid között?

Jó éjszakát!
manoca

Sziasztok!

OK a tali, akkor feltételesen tegyük vasárnap délelőttre időjárás függvényében!Kép

Fogmosás: Nekünk a doki bácsink azt mondta, hogy a fogkrém igazából nem fontos, inkább a fogkefe, meg a jó technika. Azt mondta, hogy legjobb az elektromos fogkefe, az tisztít a legalaposabban. Vettünk is egyet vagy 6-7 évvel ezelőtt, és ahogy elkezdtük használni, megszűnt a fogkő képződés, és szinte csak ellenőrzésre járunk, mert nem romlanak a fogaink. Most tervezzük, hogy a srácoknak is veszünk sajátot, mert elég hosszú ideig tart, amíg egymás után mossuk nekik.Kép

Yabu!
Igen, én is úgy tapasztalom, hogy vannak fiús, meg lányos családok!Kép De milyen nagyszerű dolog ez az internet, mert itt könnyen egymásra találunk, és már most összeboronálhatjuk a fiatalokat, mint régen!KépKép Szerintem vállaljátok ti is a negyediket, különben a legkisebbnek más családból kell menyasszonyt keresnem!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Sajnos jó pár napja nem vagyok internetközelben, megint anyuéknál töltünk egy pár hetet. Most egy barátnőmtől írok.

Vadvirág

Végre!!!! Már ezeket a képeket vártam!!!! Nagyon örülök,hogy Márk veletek van!!! Ez csoda!!! Gondolom nagyon nagy a boldogság most nálatok!!! Gratulálok nektek!!!! Sok boldogságot kívánok az egész családodnak!!!!

Puszi
Éva

Ja, sajnos nem volt időm visszaolvasni benneteket, de úgy láttam megint ikertalit szerveztek. Mi is szívesen elmennék, ha lesz --tali valaki írjon már nekem egy sms-t. Tel:06-70-317-6124

Köszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok lányok!
Kellemes hétvégét nektek, mindenkinek nyugis napokat kívánok
puszi
Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Manoca!
A játszótér kb. az Aquincum Hotel mellett van. Van egy benzínkút, asszem, ott lehet rákanyarodni a HÉV melletti útra. (mi BKV-zünk, nem ismerem igazából az autós viszonyokat)
Aki ismer más ikreseket, szóljon nekik bátran!!!
Írok a többieknek is, akik mostanában csendesebbek. Kismamikat is szeretettel látunk.

Eri!
Igen, a lottó-nyeremény az A terv. A bölcsi és a meló csak ideiglenes Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Szerintem mi is ott leszünk vasárnap, ha nem jön közbe semmi.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Bea!
Atya ég! Vigyázz azokra a csajokra!Csoda hogy az a valami nem világít a sötétben! Olyan mintha marslakót faltak volna fel! Mindha horrorfilm lenne! Tábort tartottunk tavaly, ott is ették a gyerekek ezt ( ha jól emlékszem jégkrémet) de csak az ajkuk volt lila, mint akik fáznak! Igaz 9-14 évesek voltak. Nem is gondoltam, hogy így nézhet ki utána egy kicsi!
ebatta

Sziasztok!

Most volt az RTL-Klubon, hogy egypetéjű ikreket keresnek! Nem tudom, milyen játék lesz! Zsuzsi?! Kép

Krisztina
k78

EbattaKép
El ne szaladj!!!!KépTessék csak irni Magatokról isKépKépKép Sokat gondolok RátokKép

ui: Sajnálatos módon Gergő ma felfedezte a videót, DVD-t, fiókokat a nappali szekrényein, igy holnaptol karámot épitünk...KépKép Lilluskám meg a hosszabbitókat kotorássza előszeretettelKépKép És ma már a konyhába is ikúszott Gerikém ahol is talált bontatlan borokat meg uborkát üvegbenKépKépKicsit korán kezdi a borozgatástKépKépKép
doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: