A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Köszi, megpróbálom.
Jó lesz egy síró baba mellett mellett szívni :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kutyafuttában olvasgattam, hogy még írni is jusson időm!
Meg volt az első nagyon durva éjszakánk:)
Bátor fürdés után kb 20 perceket aludt és kérte a cicit egy darabig meg is kapta, aztán mikor szívta fel fel sírt kegyetlenül rájöttem, hogy fájt a hasa. Így végül kapott egy cumit először nagyra nyilt szemmel csidálkozott, hogy mi az de végül éjfélre el is aludt vele és aludt 4-ig. Nagyon lelkiismeret furdalásom volt/van a cumi miatt. De az egyik cicim már totál szét is "rágta" csillagokat látok ha elkezdi szívni.

Oltást megkaptuk eddig hálistennek semmi nem volt. Kicsit aggódok miatta mert még köhögtem de meghallgatott a doki és azt mondta mehet.

Vérzés: Nálam is az van, hogy pár napig elég volt a tisztasági betét de most megint vissza kellett állni a normál betétre!!

Bátor arca totál kiütéses lett tegnap láttam először!

Súly: szépen hízunk 2 hét alatt fél kg:)
Tejcsi is kezd szépen beállni, úgylátom jót tett hogy időnként szopi után fejtem. Már a fagyóba is van 6 üveg tejcsike.

Fleur, Reni!

Sajnálom, hogy így alakultak a lányok!
Biztos nem könnyű!!!
Anna még egyenlőre jól bírja, de persze még itt van mama és lesi minden kívánságát!
De néha már így is látom, hogy kezd v.mi kijönni rajta! Ha 3-asba leszünk tuti ő is kibukik:((

Na most mennem kell. Lehet hogy ma látogatók lesznek!! Ők az elsők, és egy darabig az utolsók is!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Mi holnap megyünk a 6 hetes kontrollra!!!! :lol: :lol: :lol:

sajnálom a rossz napokat/éjszakákat. Amikor ezeket olvasom,mindig az jut az eszembe,hogy mi milyen szerencsések vagyunk,mert Gréta hál' istennek nem sírós,és nem is hasfájós... :) remélem,hogy ez nem fog most sem megváltozni,mert azt mondják,hogy a 6. hét,és a 6. hónap a fordulópont.

Vérzés:
én 2 hétig véreztem,aztán még 2 hétig hordtam tisztasági betétet a folyás miatt,2 hete meg már nem kell semmi. Én már a menzit várom.... :oops:

Zsuzsi
nekem is szokott ilyet csinálni Gréta.Ilyenkor én azt szoktam csinálni, hogy elveszem tőle a cicit,aztán ő elkezd sírni,és ezt annyiszor ismétlem meg,amíg el nem kezd normálisan szopizni. Eddig ez bevált,és azt hiszem kezd is leszokni róla...

Ja,megint begyulladt a sebem. A dokim azt mondta,hogy holnap meg kell megint nyitni... Elvileg holnap kellene az utolsó szurit is beszúrni,de lehet,hogy a seb megnyitása miatt rá kell még húzni pár napot...

holnap jelentkezem,hogy mi volt a dokinál.

nyugodt éjszakát mindenkinek! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hi!

Megható, hogy néhány hetes babákhoz is eljött a Mikulás :D !

Nálunk is járt, Grétának egy poharat hozott :lol: . Amúgy minden okés, lassan elmúlnak az anyatejes kiütések is. Mi is már a 68-as ruháknál tartunk, mint Dani, inkább széltében veszi fel az anyagot Gréta, nem hosszában :lol: .

Tesó téma: igazán nincs okom panaszra, még semmi komoly itthon. Itthon, merthogy szerintem van gáz: eljárunk egy ringató szerőségbe és ott elkezdte csapkodni a gyerekeket :cry: . nagyon rosszul éreztem magam, inkább magamhoz vettem és én játszottam vele, nehogy kinézzék a svájcer anyucik. Fogalmam sincs mi lehet, mi talán ha kétszer csaptunk idáig a kezére. Szerintetek ez tesó probléma? Vagy a dackorszak? (röviden összefoglalva: nem pisil be, nem kakil be, nem bántja Grétát, volt már, hogy kivitte magától a kakis pelenkát, pedig én még sosem kértem tőle, tök jól eljátszunk akár ha Gréta is ott ül, kirívó hiszti idehaza nincs, csak a szokásos gyerekcsínyek...tényleg bőgtem a csapkodás miatt)

Séta: a kétgyerekes mindennapok jelenlegi kényes pontja. Testvérkocsit ígértek, de aztán még nem ért ide, Bors még a kisbicón nem közlekedhet egyedül, közel a főút, van kengurunk, de Grétát még nem sikerült belerakni, tegnap varrtam egy hordozókendőt, majd holnaptól kísérletezem vele (leginkább a megkötéssel). Nálunk fontos, hogy minden nap kint legyenek a gyerekek, sajnos így hogy egyedül maradtam, néha ez nem jön össze.

Kankalin: ilyen "kiköpős cicizést" 2 esetben volt Borsnál, mielőtt megjött (sajna nála az 5. héttől menstruáltam) és ha túl sok volt a tej. Első esetben nincs segítség: szívás. Ha sok volt (dőlt) a tej a babát raktam ülő helyzetbe szopi alatt, könnyebben nyel (pozitúra furi és fárasztja a hátunkat, tehát ez is szívás :?) Majd írj róla Nálatok mi okozhatta, reméljük átmeneti állapot!

üdv,
fr

Kép
Kép
friday

Friday, köszi. Jó, hogy írod a menstruációt. Ma többször is éreztem már olyan apró görcsöket, amivel nekem kezdődni szokott. Csak nem? :shock: Ugye még nem???
Egyébként tej van bőven.

Hihetetlen, hogy még varrni is volt időd.

Örülök, hogy már kimozdulok és a tesó téma legalább nálatok rendeződni látszik. A nem-otthoni kiborulást sajnálom, reméljük, nem lesz rendszeres.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Hol vagytok? Mindenki alszik?

Hulla vagyok. Biztosan az idő is, meg az, hogy 5 órától csak 10 perceket aludtam óránként, Zsófi meg günyörészett, hadonászott, nyögdécselt a kiságyban. Majd sírdogált is, a fene tudja miért, most aludt el. :-(
Kicsit türelmetlen lettem vele, úgy bánt. Még sírdogáltam is, hogy ne haragudjon. :(

Megrendeltem a pihenőszéket, olyat, mint Fleuréké. Kedden szállítják.

Még azt nézegetem, hogy ebben az időben menjünk-e sétálni.

Szép napot!

Puszi
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Én vagyok:)

Próbálj meg annak örülni, hogy ötig aludt... (Ezek szerint).
Tényleg hat rájuk az idő, Dávidka is nyomott volt éjjel.

Ergo: mi is...

Edina, nagyon sajnálom az újra elfertőződött sebet... még életemben nem hallottam ilyet, de nagyon szörnyű lehet. Jobbulást!!!

Este megint felszökött a lázam 38 fölé:(((( nagyon meg vagyok ijedve, mert hétfőn végződött az antibiotikum-kúrám.
és

Remélem, csak fáradtság, tejtermelődés stb. vagy fene tudja.
monke

Sziasztok!

Gyorsan olvastam csak vissza, így nem biztos, h mindenre reagálok!

Friday, elismerésem a várrás miatt, nem semmi energiád van!
Borsnál az ütögetés lehet tényleg a féltékenység miatt van. Barátnőm kisfia (tesó nálkül) akkor kezdte ezt el, mikor oviba ment. Ott ár nem ő volt az egyetlen, csak egy a sok közül. Szóval ez lehet féltékenység jele!

Zsuzsi, nálunk apumék jézuskájafogja hozni a pihenőszéket :) Már alig várom, mert sokszor csak ringatásra alszik el MArci!
Mensi :twisted: csak nem még...

Edina, sajnálom a sebedet meg a szurit (még mindig :( ) Várjuk a fejleményeket!!! Kitartás!

Móni, köszi az elismerést! Azért beismerem, hogy nem mindig bírom én sem ilyen higgadtan... Most pl alig akart MArci elaludni és mondtam neki, hogy nem érdekel, akkor is megy a kiságyba, nem babusgatom tovább, mert tiszta nyafi volt... :( De szerencsére elaludt (most várom, h ébredjen, de még zuhanyozni nem volt időm, inkább jöttem írni/olvasni :) )
Gyarapodáshoz garatulálok! Legalább egy gonddal kevesebb, meg pár jótanáccsal!

Tegnap este ugye voltam a céges karácsonyi vacsin. Kb 5-kor mentem el itthonról, miután Marcit megszoptattam, a tápszer "adagolása" már apára maradt és 9 körül értem haza. Ezalatt kb 20 percet ha aludt gyermekem, úgyhogy apa megtudta mit is csinálik én egész nap. Csak nyammogott a kajával, mikor végeztek aludt 20 percet és újra éhesen kelt fel és újabb kb másfél óra volt az következő kajálás és utána sem akart elaludni... Persze a fürdés is kimaradt tegnap Marci életéből, mert nem sokkal azelőtt aludt el, h hazaértem, azért nem nem akartuk felkelteni. Ma reggel volt szivaccsal mosakodás a csap alatt, mert jól összekakálta magát :) És előtte meg összepisilte, úgyhogy reggel óta már a harmadik váltás ruha van rajta :) Igaz, még mindig az 1-es pelust hordjuk, még van 1 csomaggal, nem akarom kidobni :)
Szóval a kimozdulás fura volt, olyan vegyes érzelmekkel teli. Mert jól is esett, de aggódtam is az otthon maradók miatt :) De minden jól sikerült szerencsére! Az azért hozzá tartozik, hogy mivel egy szopizás kimaradt (hagytam itthon lefejt tejet) éjszakára a cicim annyira bedurrant, hogy egy kicsit le kellett fejjek belőle, mert a második cict már nem kérte Marci, elaludt....

Másik téma: MArci kb két napja olyan hektikusan eszik, hogy nem tudom kiszámítani és nem tudom mire vélni. Teljesen felborult az eddig megszokott napirendünk. Van, hogy elég neki a ciciből a tejcsi és már alszik is, de van hogy a cicin és a szokásos tápszer adagon felül is kell még neki adni, hogy jóllakjon. És ez persze tortúra, mostanra már oda jutottunk, hogy kb két óra egy-egy etetés... Ha nem eszik rendesen, akkor a nyammogás miatt, ha meg eszik, akkor meg azért :) Szerintetek ez mitől lehet? És hol nappal, hol éjszaka, tehát kiszámíthatatlanul teszi ez... Azt még megértem, hogy állandóan többet akarna, de így??? Arra tudok gondolni, hogy változó lenne a tejci mennyisége, amit szopizik??? De ezt honnan tudjam? Nem akarom elkezdeni megint minden kajálskor méricskélni... :(
Ja, és az alvás ugyanez. Hol alszik 20 percet, hol meg 4-5 órát, de ezt is totál kiszámíthatatlanul.
Na igen, és a kérdés, hogy erről a nyammogásról hogyan lehetne "leszoktatni"? Ti kiveszitek a cicit a szájából, ha már csak nyammog? Amikor hallhatóan nem nyel már??? Próbáltam már cumit is csempészni a szájába, de nem lehet átverni, kb két szívás után köpi ki :lol:
Várom az ötleteket, meg hogy ki hogy oldja meg ezeket a dolgokat, előfordul-e máshol is ilyesmi?

Szép napot!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Olvasni szoktalak titeket, azt lehet szopi és meseolvasás közben, de az írás már nem nagyon megy. Sajna mindig csak az utolsó pár hozzászólásra emlékszem...ennyi a memóriakapacitásom. Tele van az agyam mesékkel és szopi + tesótanácsokkal.

Fleur, köszi a linkeket, eolvastam, de egy-egy cikkből csak nagyon keveset tudok hasznosítani, talán sok-sok tanulástól és csiszolódástól egyszer helyreáll a béke. (?)

Bibi jó baba továbbra is, egész nap alszik/eszik de...kivéve este 6-tól hajnal 1-2-ig. Amikor Blani már aszik, szóval rendesen hiányzik nekem az a pár óra alvás...

Friday, ügyi vagy, hogy varrtál, én is érzek késztetést az alkotásra, de most inkább alszom helyette...azért a linkeket evidenciában tartom. Borsnál lehet, hogy féltékenység, de lehet, hogy csak egyidejűség...Blani egyszer csiri-birin elverte az egész társaságot, aki ott volt. Nem tudtam mire vélni, csak jóval később derült ki, hogy egy kisfiú stikában szurkálta, csípkedte és lökdöste, mire ő nagyon bedühödött. Egy sokkal későbbi foglalkozáson láttam ezt, akkor nem is vettem észre, hogy a kisfiú hergeli...

Mi is pöttyösek lettünk :( pedig olyan szép kis bőre van...én sok tehéntejet iszom (teljes tejet) azt gyanúsítom.

Mangora, úgy sajnálom a kis Marcit...de hidd el, a gyerkőcök nagyon alkalmazkodóak és jobban bírják a strapát, mint mi. Nekünk Blaninál a popsipirosságra csak a Sudokrem vált be, de az azonnal hatott. Próbáld ki esetleg. Ez az egyetlen gyógyszertári termék, amit használok.
A nyammogás, amiről írsz, komfortszopinak tűnik. Bibi is igényli, sokszor nem is éhes, csak szeretné magát biztonságban érezni. Erre pedig legjobb mód az anya és kajaközelség. Én ennek megoldását a hordozókendőben látom. Abban magamraköthetem, hogy érezze, ott vagyok, viszon azért kicsit szabadabb a mozgásom, mintha fogom. Az alvás szerintem egy ideig még összevissza, aztán mikor már jobban érdekli őket a családi élet, beáll, hogy nappal többet vannak fent.
Szupi, hogy kimozdultál. :) ezt is gyakorolni kell :)

Móni, köszi a linket, Árkádba már biztosan nem jutok el, rendelni kell. Kicsit már aggasztó ez a láz. Basszus, bárcsak tudnék segíteni valahogy. Mi a franctól lehet? A dokik már azért elég sok lehetséges dolgot kizártak, amire gondolnék.
Én is csak nagy adag kv után érzem embernek magam reggel.

Zsuzsi, Zsófit szerintem csak pár napig fogja zavarni a terpeszpelus. Nagyon édi a képeken, tényleg látszik, hogy mennyire figyelmes. Vissza akartam nézni (összehasonlítani) a múltkori képpel, de majd a következő netezésnél :) Hasonlít ám rád :) Sajnálom az éjszakázást...én is gondolok rátok hajnal 1 körül :) Mi is sétálunk és táncizunk olyankor.
Nálunk is van olyan, hogy Bibi nem fogadja el a cicit, (csak nyekereg) több mindenre gondoltam már, hogy mitől lehet, aztán mivel kicsit később bekapja, abban maradtam magammal, hogy olyankor büfiznie kell.

Edina, remélem, hogy véget ér már a tortúra a sebbel és a szurikkal. Olyan derűsen viseled te is, mint Móni...Minden elismerésem.

Én már nem vérzek egyáltalán, viszont a sérvgyanú mellé most már több helyen fáj a hasam, felül is. Elég meghatározhatatlan. Kb. mintha szétszakadt volna a hasizmom és egyes mozdulatokra hihetetlenül fáj. Lehet, mégis vissza kell mennem 6 hét előtt a dokihoz, de úgy érzem, nem nőgyógyászati jellegű. Már bélgyulladásra is gondoltam, de az az olvasottak alapján hasmenéssel jár együtt, ami nincs. Fogalmam sincs, mi lehet...:(

Mensire nem számítok, nekem csak a szopi abbahagyása után egy hónappal jött meg. (kb. 1 évig nem volt) :)

Enikő, remélem,hogy Anna jobban viseli a tesóhelyzetet ezután is. Eddig is a leírásaid alapján jól eljátszogatott akkor is, mikor feküdnöd kellett. Én így utólag bevallom a több hónapos fekvésből kb. 3 órát sikerült betartani. (azt viszont felpolcolt lábbal) :)

Kata, tényleg nem lehet elrontani a babákat. Bennem is volt olyan érzés, hogy Blaninál elrontottam, hogy mindig ugrottam az első nyekkenére, ezért Bibinél másképp csináltam. Letettem mindig, ha elaludt. Ennek ellenére egy idő után mégis elkezdett ragaszkodni az ölbenalváshoz. Ezek szerint ez tényleg valós igényük.

Kari ajándékok...sehol sem tartok és már idegesít...megyek is...

További szép napot!

R

Kép
Kép
34372

Friday, teszel fel képet a hordozókendős Grétiről?

Kép
Kép
34372

Hi!

Reni, babanet után kezdem el keresgetni a "hogyan kössük fel a hordozókendőt"-oldalakat :lol:, mihelyt fotóképesek leszünk küldöm :lol: . Más: sajnálom a hasfájást, tényleg inkább előbb menj dokihoz, most fontos a 100%-os Anyafizikum. Kiütés meg természetes ilyenkor, szerintem nem a Te általad elfogyasztott tej a hibás. ...márha az anyatejes kiütésről van szó, amit igazából nem tudom hogy hívnak, de minden gyereken láttam olyat, aztán nyomtalanul eltűnik. vagy csak Bíborkán tapasztaltál ilyet? Megintmás: sajna minket nem bántott senki, Bors kezdte :(.

Mangora, akkor Apuka mostmár érti miről is van szó :wink: . Én hobbizásnak hívom, ha már nem szopik a baba, csak nyammog. Nem hagyom, ha lenne rá idő sem hiszem, hogy hagynám, erre való a cumi, anya cicijén nincs hobbizás csak evés :D. ...szóval azt mondod ez lehet tesóprobléma :( , tudtam, hogy elég nekünk az egy gyerek....

Kanklalin, és mi van "furiszopival", tart még? Még este az jutott eszembe, hogy 2.hónap fele van egy természetes apadás, még elégedetlenség miatt is lehet Zsófi zaklatott evés alatt. Tejleadás: mikor én mentem a Heim Pálba a tejleadós vérvételre tényleg működött, hogy bekopogtam és a következő én voltam, hipp-hopp ment a dolog....bár amiket Monkéval írtok, már a sote II se a régi, tisztára csalódott vagyok, régen más világ volt ott is.

Monke, mikor nem voltam is olvastam mi van Veled, ugye érezted, hogy eggyel többen drukkolnak Neked! Betegség hussssss!!!

Képzeljétek, a szolgáltatások országában nem kaptam 6 hetes kontrollra időpontot csak január 8-ra :evil: . Irgum-burgum.

megyek, tanulom a felkötést, hátha ki tudunk menni délután, olyan szépen esik a hó...

séta: merthogy mi szutyok időben is kijárunk (megzanzulnék itthon), Gréta 1 hetes korától sétál velünk (persze két felnőtt könnyebben elbán két gyerekkel séta közben. :?, segítség nélkül meg majd írom az eredményt :roll:)

Kép
Kép
friday

Sziasztok lányok,

tegnap megvolt az első babakocsis kiruccanásunk, hogy ugye ne a 4 hetes kontrollon kelljen először, jól kifáradtam, főleg a mérgelődésben, hogy sem a járdák, sem a boltok-dm ben voltunk- és sem az emberek nem babakocsi kompatibilisek... :oops:
Ma meg apa itthon volt d.e és elmentünk 3masban vásárolni, Márk jól bekajcizott és én babakocsiban toltam, míg az uram a bevásárlókocsi, de tiszta ideg voltam, Márk hiába aludt, azon paráztam, nehogy nem nézek oda és felkapja vki a gyereket :oops: .
Jól befújtam eucasol sprayvel, a bacik ellen, remélem hatott.

Friday, sajnálom Bors kitörését, de szerintem természetes reakció, valóban a tesó "okozta" sérelmeket vezette le szerintem, semmiképp nem a te hibád, de elhiszem, hogy rosszul esett.
Hóesés, szuper. :lol:
6 hetes kontroll elhúzódása :cry:

Reni, nem semmi egy napod a két kiscsajjal, mégis mindig kreatívkodsz, minden elismerésem.
Én is akartam amúgy javasolni a sudocremet Mangorának, csak kiment a fejemből, mint minden.
Engem mostanában ért el ez a feledékenység korszak, amiről anno írtál.

Mangora, na, legalább apuci is megtudta... :lol:
Örülök, hogy jól telt az este, de én is agyaltam volna egész végig a fiúkon...

Nyammogás:nálunk is van, amikor le-lecuppan Márk és utána szabályosan üt a kis kezeivel, mert nem találja,pedig a szájába teszem és üvölt, akkor újra eszik és leáll, hiába noszogatom.
Sokszor már csak a megnyugvás miatt is kell neki,igaz Reni, hogy érezzék a közelségünket.
Mangora nekünk eddig egy szörnyű esténk volt, amikor 2 cici után is üvöltött és tápszert is kapott, azóta nem szerencsére, de ki voltam rendesen.

Zsuzsi, Mangora,pihenőszék :lol:
Nálunk karira tuti nem lesz, de később se, apa leszavazta az ötletet,.

Zsuzsi, Zsófi sírását sajnálom, remélem csak az idő miatt van.
Én nem panaszkodok, Márk jókat durmol egész nap.
Munkád hogy halad?

Móni, tyű, ez a rohadt láz.Szegényem.Remélem nem írnak fel újabb gyógyszert.

Edina, szörnyű ez a sebmizériád, remélem hamar lezárul, nagyon jól viseled, mindig higgadtan írsz.

Mensi:Lányok, most akkor megjön vagy nem, ha szoptatunk?
Nekem még a szülés utáni vérzés se múlt el, atyám, nehogy aztán nemsokára meg mensizzek.

Na megyek, mert a lakás romokban

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Mangora,nekünk most ért véget az az össze vissza evős időszak.1 hétig pont úgy voltunk mint te,hol elég volt,hol nem,az időpont is változó volt.Állítólag ilyenkor van a növekedési periódusuk.Mi most beálltunk,már 3 napja nem kell pótolni és elég egy cici.
Mikor nyammogás van a cicin mi büfizünk egyet és aztán vissza.

2 napja Anna elkezdte nyújtogatni a nyelvét.Ez mit jelent???A torokfájást ti honnan vettétek észre?Arra gyanakszom,de más fura nincs.Vagy csak felfedezte hogy van nyelve?
:shock: :shock: :shock:

Ma átjáróház voltunk.Jött két futár babaruhával :D nagyon édesek.Jött egy pelenkával.Bogi pelenka,kiváncsi vagyok milyen lesz.
Vártuk a védőnőt,és jöttek anyukámék.

Pöttyök nálunk sem javulnak,nem is tudom hogy mi az amit nem kellene ennem.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, őszintén szólva én örülnék, ha írnának még gyógyszert, ami tényleg hat is, és elmúlna ez az egész. addig kapna a baba tápszert mondjuk.
Mert meggyógyulok én persze magamtól is idővel, csak:
Túl sok a kérdőjel: mitől van pontosan? szoptassak vagy se?
miért van az, hogy a higanyos lázmérő 38,5-t mutat, ha a digitális 38-at... kimehetek a levegőre, vagy rohadjak itt még egy hónapot a lakásban, mert lázam van...

Na de felhívtam a dokimat, aki szerint ha felmerül bennem, hogy séta, akkor ez nem egy túl agresszív fertőzés - minden más kizárásával még mindig a mell a legvalószínűbb. Szóval nem vagyok elég rosszul, na. Hétfőn vár szeretettel, ha rosszabbodik.

Úgyhogy fejek mindkét mellből csontig, három óránként, orvosi tanácsra, jó program lesz:) babát közben mérjük, nehogy véletlenül keveset egyen és a védőnéni megszidjon... ja és szoptathatom általában.
Régen ösztönösen láttam, hogy mikor éhes és hogy jóllakott-e, hát hála ennek a méréses mizériának már abban is kételkedem, hogy egyáltalán eszik-e valamit:( Tény, hogy még él, és láthatóan jól van:)

Na, folytatásos rémregény mai részének vége. Voltam sétálni, most megyek főzni. aztán esedékes az újabb fejés stb.

Friday, köszi a drukkot. Igyekszem nagyon!!! Épp ideje összekapni magam.

Hordozókendős linket szívesen, Reni:)
JA, ha van megkötésről is valami infótok, küldjétek át nekem is, azért még nem adtam fel, hogy megtanulom...

Zsuzsi, azért nagyon drukkolok, hogy még nem jön meg, kicsit korai lenne...
Bár ha Friday-nak megjött... fene tudja.

Pusz
M
monke

Sziasztok!!

Hát én is kész vagyok ezzel az állandó evés előtti után méregetéssel!!! De ma már vissza kellett vinni a védőnőnek a mérleget, de evett rendesen a kis drágám 40-80 grm ig!! Mostanába egész jól alszik de van h egy -egy alvást kihagy!!
De a bnőm kölcsön adja a mérlegét, mert ma már du azon paráztam h vajon megeszi a mennyiségét vagy nem .. jól hozzá szoktam a mérleghez!! :lol: ! Na csak vasárnapig kell kibiírni nélküle, de azzal nyugtatom magam h ha nem sír és alszik akkor evett elegett!!
Drukkoljatok h hízzon a drágám mert nagyon félek ettől !!! :cry:

NÁlatok is van olyan nap h szinte minden tisztába tevésnél van kaka és más napon meg csak max 1-2 x van??? Ez normális?? De puki, büfi van rendesen!!! :lol: :wink: !

Hu másik amitöl teljesen pánik , kész voltam, tegnap még sírtam is , hát jött neki szájpenész.. 3 fehér pötty a szájpadlásán de a doki nénivel beszéltem és már kaptunk rá ecsetelőt még szerencse h felhívták rá figyelmemet h nézegesem mert a piciiknél elő szokott fordulni!! Drukkoljatok h elmúljon hamar!!

Móni basszus, most már jó lenne ha tényleg meggyógyulnál!!! Szorítok neked és veled vagyok!!

REni ha gondolod megadom a doki nevét , tel számát ha érdekel nézze meg a hasadat stb.. amúgy hol laksz helyileg? :roll: !

Mangora nekünk is vannak ilyen esték meg a nyammogás , de a cumi nekünk is hatásos!!! Mi is még az újszülött pelust hordjuk , vettünk 2 liberot de oriási rá fel ér a cicijéig szegénykémnek, a papmpers , huggies nem jó kifolyik belöle minden, a libero vált be !!
Anya lepisilés és mosdóba popo mosás nálunk mindennapos, meg a váltás rucik is, főleg hajnalba mikor kettő ig se látok akkor játsza el!! :lol: ! na de sebaj inkább pisiljen meg kakáljon mert ha nem az lenne a baj!!

CSajok nektek milyen pelus vált be?

Kata , de jó hogy kimozdultatok már.. én is gondolkoztam már a dm n.. de még a boltba se engednek fel anyos meg a párom is mondta h még várjak!! El akarok menni mert ki akarom váltani azt a bababónuszos dolgot h olcsóbban tudjunk vásárolni a picinek!! :wink:

Holnap már lesz pihiszékünk apa megy megvenni végül úgy döntött h szombaton megy!!

Friday hó esés de jó én imádom a havat!!!

Tegnap nagyon jó idő volt kint voltunk egy órát sétálni de ma ez a szar időben itt bent kuksizhatott az ember, megörülök ez a bezártságtól!!

Ja vettem homeos tejserkentőt ezt a urtic URENS úgy néz ki h már hatásos mintha több lenne!! BÍzom benne !

Én ettől a hordozókendős dologtól tökre parázok h mi van ha nem jól kötöm meg !!! Ezért nem merem kiprobálni pedig a sogornőm fél perc alatt varrna egyet tuttira! :roll:

Sztetek az normális h egy két és fél hetes bébi ha leteszem hasra átfordul és saját maga forgatja a fejét alvás közben meg megtartja a kis buksiját egy percig !!! ???? :lol:

Mi tudjátok mit adunk ajándékba a családnak karira csinálunk a dmbe naptárat a pici fotóival és azt kapja mindenki !! De amúgy még semmit nem vásároltam, sőt még az adventi koszorút stb még a padláson van de majd holnap mondom apának h hozza le!!! :D

Edina sajnálom a sebedet, ilyenről még nem is hallottam, hát tényleg nem semmi vagy h így végig tudod csinálni gondolom még fáj is !! :( JObbulásTT

OO vérzés az van nekem is hol több hol kevesebb hol meg semmi, de már nagyon unom elegem van már ebből a sok betét hordástól! KÉsz vagyok a mensi gondolatától is , hogy fogom végig csinálni majd a pici mellett mert nekem az első nap az olyan fekvős, csak a cataflan v algoflex m ami használ, és ha még szopi alatt jön meg akkor ezeket nem lehet szedni! :cry:

Ti hogy viselitek el a szoptatós melltartót engem baromira idegesít addig volt rajtam míg a védőnőnél voltunk meg egyszer kétszer itthon de kész voltam tőle.. sima pelust teszek a cicim elé és úgy tök jó egy trikoval leszorítom és tök kényelmes!!

Pöttyök vannak nekünk is sőt még anyának is van a fején jó sok, sztem a sok magnéziumtól ami most ürül, de holnap szépítkezek, vettem hajfestéket, meg a szemöldökömet megcsinálom már alig várom !!!

Fürdés után főleg meg éjjel is szokott csöpögni a tejcsi nekem is , de ez áll normális de majd el fog múlni ,hát kiváncsi leszek rá!!!!

Mi is még az 50-56 s rucikat hordjuk!!

Na már jó sokat írtam meg itt fárasztalak titeket a sok kérdéssel megyek is !!

További szép estét!!
Puszi

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Köszi a tippet a popsikrémre, csak el ne felejtsem anevét, mire gyógyszertárig jutok :) Merthogy nekem is kihagy az agyam...

Szilvi, a homeos U... bogyót én is szedem, nekem bevált! Már van olyan etetés, hogy nem kell tápszerrel pótolni és MArci gyarapszik rendesen. Ma már 4,5 kiló volt pucéran :)

Na megyek, mert felébredt :)

A többit majd folyt.köv ha tudok jövök, de a hétvégénk sűrű lesz!!!

Puszi mindenkinek!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Próbáltam bepótolni a hetet olvasásban, nagyjából sikerült.

Mindenkinek gratula, jól csináljuk!!!

Mi is gyarapodunk, tegnap mértem, 4900 gr volt a Drága...
Kezdenek az 56-os ruhák passzentosak lenni.
Pöttyeink nekünk is vannak, azt mondta a gyerekorvos, majd elmúlik.
Most átvittem anyuékhoz, mindjárt megyek és összerántom a lakást.

Reggel voltam a gyerekorvosnál, beoltott influenza ellen, de a hagyományosért el kell mennem a háziorvoshoz. Még nem tudom, megyek-e...

T.szilvi, érdekes, nekünk pont a liberóból folyt ki minden. Innen is látszik, ki kell tapasztalni, mi a legjobb a gyereknek.

Friday: irigyellek a hóesés miatt, remélem karácsonyra nálunk is lesz, nem megyünk sehova, ki lehetne élvezni a kertben...

Móni: Remélem meggyógyulsz végre, jó lenne...

Mangora: Sajnálom Marcit, kitartást nektek!!!

Bocsi, akinek nem reagálta, most megyek, amíg van egy kis időm, vár a porszívó.

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt,
Krisztina, Dávid is nyújtogatja pár napja a nyelvét, nem hiszem, hogy összefüggésben van a torokfájással, mert nagyon derűsen nézeget közben.
Mi voltunk tényleg dokinál, (rekedtes hang miatt), ő azt mondta, hogy ilyen piciknél a légúti fertőzés nem okoz lázat és nem lesz taknyos, hanem piros lesz a torka (na ezt vedd észre), és: a komoly tünet a köhögés (ugató köhögés). Na ilyen nálunk nem volt, a hangja megint szép, és a nyelvét most is nyújtogatja.

Ha tüsszög, az nem baj, az nem ettől van.

Szilvi, az állandó mérésre rendesen rá lehet szokni... mióta beparáztattak, hogy Dávidka fogy, minden szoptatásnál, éjjel-nappal csak arra gondolok, hogy megette-e már az x mennyiséget.. nem is figyelek már szegénykére, a jelzéseire. Mérjük, ha kell, ha nem...
Ja, és a digitális mérleg összevissza mutat dolgokat. legszívesebben kidobnám a francba, csak külön stresszel az is.

Mangorával értek egyet: esténként egyszer, pucéran, fürdés előtt éppen elég lenne megmérni... hacsak tényleg nincs valami probléma, ez bőven elég kellene, hogy legyen.

Dávid is pöttyös lett:( pedig én nem is iszom tejet, és tejterméket is csak mértékkel.

Lázam lement 38 fok alá... és elkezdtem köhögni meg nagyon fáj a torkom, úgyhogy ez jó eséllyel csak egy újabb nátha..
Soha nem gondoltam, hogy ennek ennyire fogok örülni valaha

:P

Jó hétvégét,
Móni
monke

Sziasztok!

Tegnap csak olvasni tudtalak Titeket, gyerekkel a kezemben em megy még az írás. Párom Mikulás-ünnepségen és céges karácsonyon volt. Minket is meghívtak, de Zsófi még ugye pici.
Kapott a Mikulástól egy rongybabát, nagyobbat mint ő.
Jól elvoltunk, beszéltem, énekelem neki, ő gügyögött és nagyokat mosolygott. Majd hozok képet róla.

Krisztina, Zsófi is nyújtogatja a nyelvét, emiatt ne aggódj. Szerintem felfedezte, hogy van neki.
Minden gyerek tüsszög, mivel nem tudnak orrot fújni.

Móni, na végre, szóval "csak" nátha.

Edina, nagyon sajnálom a sebet, remélem, hogy nem kellett megnyitni. :( Remélem, hogy a szuritól megszabadulsz végre.

Kata, hát igen, a babakocsival nagyon nehéz közlekedni. Azt néztem, hogy van olyan üzlet, ahova be se férnénk. Azt a fertőtlenítőt hol lehet venni, amit írtál? Hova fújtad?
Munka: csak apróságok, folyamatban lévő ügyek intézése. + Követnem kell a változásokat, hogy ne essek ki a gyakorlatból. Jól esik.

Szilvi, mi még 1-es pelust használunk, a Libero nem vált be, a DM-s, Rossmann-os és a Pampers igen.
A lényeg, hogy ne stresszeld Magad a méréssel, gyarapodik majd Máté, ne aggódj. De ugyanúgy, ahogy mi is egyszer jobban eszünk, egyszer kevésbé, ők is így vannak. Ezért muszáj a mérések eredményét átlagában nézni, vagy a legjobb, hogy napi egyszer, ahogy Mangora és Móni is írta.

Dorka, gratulálok a gyarapodáshoz! Nagyon szép!

Mangora, örülök, hogy hat a bogyó! Kitartást! Már írtam, hogy az egyik barátnőm a babát két hónapos koráig tápszererrel is etette, aztán annyi teje lett, hogy még ma is szoptat, pedig már elmúlt két éves a kislánya.
Párod nagyon ügyes! Most legalább megtudta, hogy milyen nehéz munka a gyereknevelés. Örülök, hogy kikapcsolódtál.
Szopi-ügyben annyit tudok mondani, hogy nálunk nincs nyammogás, 20 perc után vagy kiköpi vagy kiveszem, nincs hiszti ilyenkor. A kórházban is azt mondták, hogy a baba az első 5 percben megeszi 80%-áz annak, amire szüksége van és meg kell őket tanítani, hogy nincs örökké a cici a szájukban. A védőnő és a gyerekorvos is ezt mondta, így ezt az elvet követem. Persze fogalmam sincs, hogy mit csinálnék, ha nem lenne elég a tej. Szóval szerintem ezt nem tudja mindenki betartani.

Reni, köszönjük a dícséretet! Akik csak engem ismernek, azt mondják,hogy Zsófi tiszta én, akik mindkettőnket, ők azt, hogy tiszta Apja :-)
Szerintem is fordulj orvoshoz ezzel a fájdalommal, nem hangzik valami jól.
Csak nem kézzel készítesz karácsonyi ajándékokat?
Honnan van ennyi energiád? Ne mond, hogy a reggeli kávéból :wink:

Friday, "furi szopi": most ügyesebben evett abból a mellből. A tej ömlik, lehet, hogy nem bírja nyelni.
Edina, a kritikus időszakban a Te módszeredet alkalmaztam, bevált, több-kevésbé.

Közben rájöttem, hogy eddig ő úgy szopizott, hogy rácsatlakozott, majd 20 perc múlva lecsatlakozott a ciciről. Közben evett szépen, nem volt semmi gondunk, mint itt többeteknek. Lehet, hogy egyszerűen csak megváltoztak a szopási szokásai?

Zsófi is pöttyös, már a füle és a kis nyaka is. Lehet, hogy meg kellene mutatnom orvosnak? Én sem iszom tejet, tejterméket is csak nagyon keveset, túrórudit és sajtot.

Bocsánat, ha valakinek nem reagálam, nem szándékos volt. Majd még jövök.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

egy szuper éjszaka után-éjféltől negyed 8ig alvás- ma egész délelőtt bömbölés volt, apára bíztam, hogy tdujak valamit csinálni-vasalás,mosás,porszívózás-de csak én kellettem a drágámnak :?
Azért ez így nem lesz jó...
Sajnos Márk még mindig nem altatja magát, csak dajkálva vagy a cicin alszik el, magától soha.

Zsuzsi, ez az Eucasol spray svájci Just Narine termék, egy rokonom is forgalmazza, én tőle vettem, de neten is lehet rendelni, tiszta növényi alapanyagokból van, eukaliptusz szagú, ha náthás valaki, vagy horkol arra is jó (levegőbe kell permetezni vagy zsepire)illetve baci megelőzésként ruha nyakára fújni.
Hát aztán nem tudom igazán, hogy hat-e.
De jó, hogy kapott Zsófi munkahelyi Mikulás ajcit, jövőre már mehettek együtt
:D
Zsófi tisztára olyan mint te :D

Móni, hm, sajnálom,most meg torokfájás.
A mérés mizéria tényleg szörnyű.
És tényleg a leggázosabb az, hogy már szopi közben azon agyal az ember, eleget eszik-e.
holott ha kakál és pisil eleget, akkor elvileg igen.

ToldiSzilvi, nekünk is van olyan, hogy egymás után sorban kakás pelusok, aztán van hogy fél napig semmi.
Egy mondás szerint szopizós babánál 5x1 nap kaki vagy 5 nap 1x kaki is normális.
Na azért ha 1 hétig nem lenne, beparáznék.
Ajándék ötlet szuper.
Nálunk már fenn van az adventi dekoráció, a ház is ki lett világítva apa jóvoltából múlt hétvégén, hogy betaláljon a Mikulás.:lol:
Szopis melltartókat és tejömlést már unom én is.
Éjszakára nem veszek fel semmit, mert már fáj a bőröm szinte, így reggelre néha"úszom" a tejben, de nem érdekel.
Amíg szoptatunk, addig kell ilyen eldobható melltartóbetétet is használni?Mondjuk egy éven át?

Mangora, ilyen Sudocreme mintát kaptál elvileg a kórházi babacsomagban, amúgy a dm-ben is lehet kapni, ha nem akarsz gyógyszertárba menni.

Figyusztok, meddig kell adni az infacolt a babának?És ti is minden szopi előtt adjátok?

Edina javaslatára vettünk ma Cebion-t, mert tegnap a bevásárlás végére kicsit kimelegedtünk és szüttyög rendesen Márk.
Nem tudom amúgy, hogy a védőnők miért nem mondják alapból, hogy vegyünk ilyet a gyereknek ha nincs is megfázva télre.

Vérzéssel kapcsolatos infókat köszi, megnyugodtam.

Ma este megy apa tejfakasztó bulira, csak holnap d.e jön meg.
Hozzám meg jönnek a bulin résztvevő srácok barátnői babázni, megyek is,

puszi mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

KAta, nekem a babacsomagban neutrnormon (vagy mi a neve :lol: ) volt, nem ez a sudocreme, de a cebion is jó ötlet! Tényleg reklámzni kellene jobban az ilyeneket!

Zsuzs, jó, hogy mondod barátnőd példáját a két hónap után megjött tejjel, remélem nálunk is ez lesz, bár ma megint többet eszik, mint előző két nap. Két napig szinte nyammogott csak és alig elvett, ja és Szilvi, ez alatt a két nap alatt csak kétszer volt kaki, de akkor jó nagy adagok és mindig a délelőtti evés után!

Tejcsöpögés: Szilvi ötletén felbátorodva ma éjszaka én sem vettem fel a szopis melltartót, már annyira kényelmetlen állandóan melltartóban. És olyan szabadnak éreztem magam :D Szopizáskor a másik el tettem egy pelust és az bőven elég volt, nem volt alvás közben csöpögés.

Ma nekünk is jó éjszakánk volt, Marci 11-kor aludt el és fél 3-kor kelt, lefeküdtünk szopizni és mindketten elaludtunk, fél 6-kor keltem fel, de Marci akkor nem akart enni, csak hiszti lett belőle,így hagytam tovább aludni és fél 9-kor kelt fel :) Mondjuk én nem alszom annyira nyugodtan, ha mellettem van, de legalább nem kellett felkelni :)

Délelőtt voltunk börzén egy-két ruhát vettem neki!

Kriszti, nekünk is megérkezett tegnap egy adag ruha, amit rendeltem! Ebben volt karácsonyi mintás rugdalózó is, én a nagy és dédszülőknek ajándékra szintén fényképalbumot találtam ki, csak rendeltem még ilyen rucit is hozzá :) Öcsém megcsinálja és kinyomtatja, spirálozza a képeket :)

Utána meg voltunk a karácsonyi vásárban, itt Érden. Jó nagyot sétáltunk, vásároltunk :)

Megyek,mert még hátra van a heti bevásárlás!

Mangora

Kép
mangora

Ja, és amit Móni emlegetett BÉKÁS képet:
Kép

És egy közös kép:
Kép

Mangora

Kép
mangora

Mangora, édesek vagytok :D
Ajándékok :lol:

Zsuzsi, megtaláltam az oldalukat,itt megtalálod a termékek közt, nem reklámozni akarom, félre ne értsd, nem fűződik érdekem hozzá.
De pl a barátnőm a kislányát így engedi el Biatorbágyon az oviba, hogy reggel a ruhácskájára fúj.

http://www.just.hu/framespage.htm

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, még 1 kérdés, aztán ma már tuti nem jövök és eldugulok:
Hol lehet pontosan ilyen naptárat készíttetni?És kb mennyibe kerül?És hogy működik a dolog?

köszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

sziasztok novemberi kismamik:-))))Én két hét múlva szülök, de majd jól jönne néhány jótanács:-)
kriszti1976

Sziasztok!

Kata, köszönöm a linket, megnézem.
Már nem hordok melltartó-betétet, igazából sosem volt rá szükségem. Kényelmesebb nekem ebben szoptatni, mint hagyományosban lenne. Bár egyetlen régi melltartóm sem jó rám :-(
Ez Márk tejfakasztója? Szóval akkor mégis fogadsz látogatókat január előtt?
Hú, de irigyellek a tegnap éjszaka miatt!

Mangora, aranyosak vagytok :-)
Kérünk majd képet a karácsonyi mintás rugdalózós MArciról!
Jól hangzik a napotok! Irigyellek, hogy ilyen ügyesen kimozdulgattok Marcival.

Karácsonyi díszek még dobozban, csak a dobozt nem találom, mert átrendeztük a gardróbot. Adventi koszorú egy hét késéssel, de vettem.

Nekünk nagy kihívás a 2*4 sávos út túlodalára átjutni. Aluljáró ezzel a babakocsival kilőve, marad a kerülő. Egyelőre még csak vágyakozunk :-)

Ma a húgom főzött, itt nálunk, mi takarítottunk, legalább rend és tisztaság van.
Holnap a húgomhoz megyünk ebédre. Ez lesz Zsófi első hivatalos látogatása az orvost és a védőnőt leszámítva.

Szép estét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI!

Kriszti1976, jó tanács? hmmmm... élvezd az utolsó pár szabad napod! :D Ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolunk :wink: . (bátran írtam többes számban, klassz a csapat :wink: .)

Toldiszilvi, elvileg az anyatejes babáknál normális az, hogy egy nap akár 7szer kakil, de az is, hogy 7 nap alatt 1szer. A fiam max.napi 2szer csinálta ennyi idősen, Gréta az egy nap alatt 7szer esete, különbség: Grétám már most átalussza az éjszakát, Bors meg most se. Nálatok van összefüggés az alvás és a kakilás között? Most keresem az okot (ill. most is keresem az okot), hogy miért rossz alvó a nagyobbikom, eddig az emésztési gondokkal találtam csak egybeesést. Szájpenész monnnnyon le!

Monke, itt van útmutató megkötéshez is: http://www.babakozelben.hu/hasznalat/hasznalat.htm Más, ha kívánod a szabad levegőt és bírod a sétát akkor szerintem is menj ki egy kicsit.

Mangora, édik vagytok Mindketten!!!!!

Katicat, még mindig mosolygok mikor eszembe jut a fotótok, ahol Miki Mikulás beöltözve áll Márkkal, csodás szülők vagytok!!! (el is meséltem tesómnak, hogy a 2 hetes gyereknek beöltözött az apuka :D .) Infacol: szerintem addig lehet adni, míg hiszed hogy segít 8)

Pelenka: nem hiszek abban, hogy létezik az a pelenka, amiből sosem és semilyen körülmény között nem folyik ki az anyatejes kaki. Tehát szinte mindegyik megfelel....sok váltás ruhával :lol: .

Tegnap besült a hordozós projekt :evil: . Grétám tűrte, de nekem nem tetszett az a póz, amiben volt. Fotókon is nagyobb babák vannak, akárhol is néztem, azok már tartják a fejüket. Még ma férjemmel nyüglődök egyet vele. Úgyhogy babakocsiba raktam és csak itt a ház előtt bohóckodtunk, végülis ez is valami.
:roll: .

Kép
Kép
friday

Ami még kimaradt az előbb:

Reni, Zsófi megszokta a terpeszbetétet szerintem. Igen ám, de ez a kisebb méret, mert a nagyobb egyáltalán nem fér be a lába közé. A védőnő se tudta betenni, azt mondta, várjuk meg, míg belenő. Gyanítom, hogy nem szabadulunk ettől olyan könnyen...

Kata, Infacolt mi már nem adunk mindig, a párom erőlteti, én nem vettem észre igazán különbséget, hogy mi van ha beadjuk, mi ha nem.

Szilvi, nekünk szinte minden alkalommal van kaki a pelusban, de az is normális ha nincs minden nap. Nyugi!
Nagyon erősek már ezek a babák, ne aggódj a sok mozgás miatt.

Mangora, nekünk is vannak piros pöttyök a popsin, meg is mutatom a védőnőnek. A kórházi csomagban volt a Sud... minta nekünk.

Zsófi egyre többet "beszél" és mosolyog.
Íme egy kép. Kép Mosolyog

Jó éj mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday, azt hittem, hogy a hordozókendő már újszülöttkortól használható. Sajnálom. Gréta jó alvókája miatt irigyellek.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a fotók!!! :D

Most sikerült leraknom a lurkót, remélem alszik egy darabig.
Holnap mi is megyünk egy kicsit sétálni, ha az idő engedi. Már alig várom!

Infacolt én minden szopi előtt adom, ártani nem árt.

Kaki nálunk is 2-3 x van egy nap.

Nekünk a karácsonyi díszeket a garázsból kell előbányászni egy szekrényből, ami jelenleg el van barikádozva. El fog tartani egy darabig, de már alig várom, hogy feldíszíthessem a lakást.

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Először is már, többször akartam kérdezni, hogy mi az az Infacol?

Zsófi mosolyog? Édi! Apa pont kérdezte, hogy mikortól mosolyognak, és basszus nem emlékeztem. Mikor kell visszamenni a terpeszpelus miatt az ortopédiára? Nem tudom, mondtam-e, Bibi lábfeje is kicsit befelé áll, masszírozom minden pelenkázásnál, de azt mondta a dokinő, egyelőre nem küld ortopédiára, majd meglátjuk hogy alakul.
Végre én is kitakarítottam, Blani engedte.

Mi dokihoz se járunk, védőnőhöz sem, mindenki idejön.

Én csak ámulok, hogy mennyit alszanak egyhuzamban a babáitok, hiszen ezek már teljes éjszakának minősülnek. Bibi még mindig 3 óránként ébred, de nem panaszkodom, mert jó alvónak titulálom így is. Éjszaka 10 perc szopi, büfi és már alszunk is tovább.
Mióta nem macerálom a pelenkázással, jobb a helyzet.

Bibi is sokat kakil, de szerintem is normális, ha több napig nincs.

Friday, pedig kíváncsian vártam, hogy milyen a hordozókendős séta, mert mi még mindig nem tudunk ám sétálni.
Mire Bibit ki akartam volna vinni, pocsék idő lett. Nekem is fontos lenne, hogy minden nap legyenek friss levegőn, Blanit hóba-fagyba kivittem eddig, de egyrészt itthonülő lett szegény mióta be vagyunk zárva, másrészt nem tudom, hogyan menjünk hármasban. Eddig ablaknál levegőztünk, + Blanival kimentünk, ha Anyu vigyázott Bibire.
Én is sokat agyalok még mindig, Blani miért nem alszik, hogy talán én rontottam el v.mit... Eszméletlen, hogy reggel 8-tól este 11-ig pörög és sosem fáradt.

Nekem a kimozdulás kb. heti fél óra, ami alatt el kell intéznem 5 boltot, a patikát, Nagypapalátogatást stb. Előnye, hogy megtanultam másodpercek alatt parkolni :)

Mangora, szépek vagytok, de a békás kép tényleg csúcs :) Irígylem, hogy ti már ilyen mobilisak vagytok. Igaziból már én is kimentem volna, de a párom és Anyukám mindig lehurrognak, hogy ne vigyem ki a kicsit ilyen járványos időszakban és pocsék időben. Szerintem a friss levegő nem ártott még senkinek.

Megint nem fejeztem be, de muszáj aludnom...

Puszi,
Jó éjt :)
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!

Ez a naptáras dolog engem is érdekel, Szilvi, légy szíves, írd meg a részleteket!
Megnéztem, Kata, a linket is, amit ajánlottál - jól hangzik, lehet hogy szerzünk egy ilyen fújós cuccot, ártani nem árt.
Tényleg, hogyhogy most van a tejfakasztó és kié?:)

Zsuzsi, belegondoltam ebbe a négysávos út és aluljáró dologba:( azt hiszem, ott, ahol ti laktok, lehetetlen babakocsival közlekedni. Hacsak nem bírod megemelni az egészet, gyerekestül... A kocsival amúgy elégedett vagy?

Annyira jó ez a mosoly... hát én elolvadnék tőle, azt hiszem:)

Reni, mi is kb. három óránként eszünk éjszaka... Mégpedig úgy, hogy én felébredek, mert feszül és fáj a mellem, és reménykedve várom, hogy Dávid is felébredjen. Nagyon jó program:(
Lefejni nem akarom előre, hátha nem marad neki elég, nem lefejni nem merem, mert belázasodhatok... Ha steril körülmények között fejek, az plusz fél óra, akkor már nem is nagyon érdemes lefeküdni két evés közben.
Dávid meg akkor és annyit eszik, amennyit akar, megtömni nem érdemes, mert úgyis kibukja a fölösleget...

Szóval jól működött ez valaha, (mint Zsuzsi írta: gyerek sírt, kért, rácsatlakozott, és 20 perc múlva lecsatlakozott) és kényelmes volt, de ...
Valamit nagyon elcsesztünk, attól félek. (a paráztatással, méricskéléssel, lázzal stb...)

Fú, belegondoltam abba is, hogy milyen lehet két gyerekkel kimenni ilyen időben.. Nem tudjátok esetleg úgy megoldani, hogy anyukáddal/pároddal együtt menjetek, négyen?

Lemaradtam félig egy témáról, és érdekelne: pöttyös, csúnya bababőrre szerintetek érdemes kenni valamit? (Sudocrem és társai), vagy várjak, ne egyek tejterméket stb.?

Az Espumisannal én is úgy vagyok, mint Dorka az Infacol-lal, adom a biztonság kedvéért, ártani nem árt.

Ma nálunk havazik. Nagyon szép, de remélem, nem locspocs marad utána...

Szép adventi vasárnapot, lányok, bocs, hogy nem reagálok mindenre.
Móni
monke

Sziasztok!

Móni!

Én az arcocskáját kamillával mosogatom, az szárítja a kiütéseket, és úgy látom már nem olyan csúnya!!
Én semmilyen tejterméket nem eszek, és mégis vannak kiütések!

Reni!

Infacol: pocakfájásra használjuk szopi előtt egy pipettával és jobban tud tőle büfizni, az espumisantól meg állítólag pukizni.......ezt egy védőnői oldalon olvastam a gyógyszerészek szerint a hatás ugyan az!
Azért próbálj meg néha pihizni is nehogy kibukj!!!
Csodálom hogy még van energiád!
Nekem még Annát teljesen leveszik a vállamról de így is nehéz sokszor. mi lesz ha 3-an maradunk....??

Éjszakák nálunk szinte egybe folynak. Mostanában nagyon nehezen alszik el. Ha a szeme nyitva akkor a szájába cici kell!!!!! Olyan nincs, hogy csak úgy elnézelődjön. Nagyon ritkán talán!!

Az egyik mellbimbón olyan repedés van, hogy a csillagokat látom ha bekapja!!! Próbálom kenegetni bepantennel, meg aventes cuccal, de nem látom semmi jelét hogy be gyógyulna. Addig míg 2-3 óránként szopizik belőle.....????

Zsuzsi!

Nagyon édes Zsófi ahogy mosolyog!!
Rugibetét nekem mindig azt mondta a védőnő,. hogy minket jobban megvisel az hogy hordaniuk kell mint a babákat. És valóban így is volt, Annát nem igazán zavarta, pedig fél évig hordta!

Mangora!

szépek vagytok!

Kata!

melltartóbetét: én csak akkor használom, ha megyünk v.hová(ami mostanában elég ritka eset)vagy ha jön v.ki. Nekem ha folyik tejcsi ráragad a bimbóra és szó szerint fáj ahogy kihúzom belőle. Úgyhogy én egy textil pelust rakok a melltartóba, mikor már nagyon feszesnek érzem.
Egyébként nem kell hordani 1 évig:)) mert ha már mást is esznek a szopi mellett nem lesz ilyen drasztikus a tejcsöpögés!

Nagy a szerelem!!
Kép

És a fürdés!!
Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni, tökéletesen átérzem a helyzetet, mert Blanival én úgyanígy voltam. Majdnem fél évig bírtam szinte alvás nélkül, mert szopi, fejés, sterilizálás, közben esetleg büfi, dajkálás, altatás és újra előlről. Hosszú távon nem ajánlom, mert nagyon bedepiztem a kimerültségtől és nem hiszem, hogy bárki ezt sokáig bírná. Viszont sajna megoldást nem nagyon tudok/merek ajánlani. Én most azt csináltam, hogy kidobtam a mellszívókat, cumisüveg csak vésztartalék van, de nem akarom elővenni, és nem fejek kézzel sem. Eleinte szenvedtem, mert nagyon bedurrant a mellem, de most már nem bánom. Mi lenne, ha felhívnád azt a La lecche ligát? Hm? (remélem, hogy jól írtam a nevüket, egyszer írtad, hogy olvastad őket. Én is még régebben olvastam a kiadványukat, és elég szimpi volt)

Sajna most nagyjából csak magamra számíthatok, mert Apa be van osztva szinte egész decemberre, csak heti 1 nap van "itthon", amikor mindent ő intéz (vásárlás, ügyintézés, kari ajándékok stb.)
Nagypapám meg nagyon beteg már, nem eszik, nem iszik semmit, így Anyu szinte odaköltözött, alig van itthon. Így a séta nem nagyon megy.

Szerintem ne kenj semmit a pöttyökre, legalábbis nekem olyan ellenérzésem van bármit rárakni. Tényleg, ha valakinek van jó minőségű fényképezője, lefotózná a pöttyöket közelről? A mienkkel sajna nem nagyon látszik. Csak, hogy megszemléljük, hogy ugyanarról beszélünk-e?

Zsuzsi, te beszélsz energiáról, aki még dolgozik is pár hetes csemete mellett? Ez a nem semmi :)

Kata, majd írjál milyen volt a csajos "buli" .?

Pussz, rohanok rendet tenni.
R

Kép
Kép
34372

Enikő, de édik a gyerkőcök !
Köszi az infót, egyszerre írtunk.

A kamilla jól hangzik :)

Sajnálom az éjszakázást, remélhetőleg hamarosan megoldódik. A sok cicizés látszik a kis pocakján, csak úgy gömbölyödik :)

Mellbimbó repedezésre homeos bogyó: Graphite C30

Kép
Kép
34372

Reni, Enikő,
Köszönöm a jótanácsokat a pöttyökkel kapcsolatban: ez lesz, lemosom néha az arcát forralt vízzel, és ennyi.
Enikő, nagyon aranyosak a képek:)

Reni, a szoptatással kapcsolatos tanácsot is köszönöm.... Illetve megerősítést: erre jutottam én is pontosan: amint 100% lázmentes leszek, és a baba egyértelműen fejlődni kezd, visszaállok a szoptatásra, mellszívás nélkül, (ill. max, ha muszáj) és nem költögetem.. ezt nem egy fél évig, egy hónapig se lehet bírni depi nélkül:(

A laleche liga nekem már nem szimpi, csak az, hogy szerintük is lehet kávézni:)
De semmi nem jött be abból, amit javasoltak: gyakori mellre tevés csak a bukást fokozza, a lázasan szoptatás no comment.

További szép napot mindenkinek,
Móni
monke

És sajnálom a nagyapádat...
Nem lehet egy könnyű élethelyzet a Tiétek sem:(
monke

Sziasztok!

csak gyorsan irok most,mert Grétus az ölemben alszik,és így eléggé nehézkes...

Sudocrem
én popsikenőcsnek első perctől kezdve azt használom. nekünk bevált,sztem nagyon jó.

Melltartó+betét
állandó jelleggel kell hordanom. :evil: már szinte fáj a bőröm,ahol a melltartó pánttal érintkezik...

Enikő
nekem is van 1 repedés a bal cicimen,de nem azért mert Grétus rosszul szopizik. :shock: sajna első perctől kezdve ott van. használtam rá Garmastan krémet,de sz@rt sem ért,így már régóta nem kenegetem. Baromira fájt eddig nekem is,de márkb 1 hete nem érzem a fájdalmat,mert már megszoktam.szóval kitartás,mert szerintem ez nem fog begyógyulni addig úgy sem amíg szoptatunk.Legalábbis csak szerintem,mert nem a rossz szopi miatt van... :roll: Édesek a gyerkőcök! az iwiwen is szépek vagytok! :wink:

Kata
remélem,hogy használni fog a Cebion. képzeld ma reggelre Grétus is eléggé betaknyosodott. szerintem nekünk is betett a pénteki körút... :? árjuk a buliról a beszámolót! :wink:

Zsuzsi,Mangora
édesek a csöppségek! A vigyori már nálunk is szinte minden perces,ne meg a visongatás... :lol:

Kiütésekre
nekem a védőnő azt a hintőport ajánlotta amit a köldökre használtunk. majd megnézem,hogy mi a neve. nekünk ez is bevált,mert van egy kis gyulladáscsökkentő hatása,és szárit is egyben. De a kamilla sem rossz! :wink:

Reni
sajnlom,hogy a férjed ilyen elfoglalt,de vigasztaljon az,hogy mindjárt vége a hónapnak! :lol: sajna nálunk is hasonló a helyzet,apa szinte éjjel-nappal dolgozik... :?

Móni
irigyellek a hó maitt!!!! :P hogy miért nem esik nálunk is?! Bevallom őszitén,hogy olyan vagyok,mint egy gyerek.Várom mindig a havazást...mert imádom! :oops:

hú csajok,most már nem tudom követni,hogy írtam e mindenkinek,úgyhogy bocsi akinek nem írtam,de nem szándékosan!

Rólunk
péntken megvolt a 6 hetes kontroll. minden ok a doki szerint,úgyhogy nekünk már mindent szabad. Torna,ülő fürdő,szex... :lol: :lol:
a sebet szerencsére nem kellett megnyitni,mert nincs "annyira" begyulladva,várni kell,hogy hátha öngyógyuló lesz... A szuri is letelt szerencsére,de bevallom, fura,hogy már nem kell szúrni. :P mégiscsak 10 hónapig szúrtam magam...

folyt köv,csak lerakom a kiscsjat,meg kiteregetek..... :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Sajnos régen voltam, de egyik után a másik gyerek lett beteg, itthon vannak velem 2 hete. Kicsit kimerítő,mert a láz miatt nem tudtam kivinni őket,és itthon bezárva meg nehezen vannak el egymással. Féltékenység nincs a kicsi miatt, inkább sajnálták, hogy nem tudják megsimogatni, mert nem engedtem, nehogy elkapja.

Kicsit visszaolvastam, de mindent nem tudtam sajnos.
Kiütés: Vincének is van, hol több, hol kevesebb.Most valszeg a mogyorótól meg napraforgómagtól kiömlött a kis arca. Remélem elmúlik hamarosan. Ez nem olyan nagy foltos, mint eddig, hanem apró és sok egy helyen.

Vince is szépen gyarapszik: 4410 gramm volt tegnap. Eddig minden este mértem fürdés előtt pucin, de mivel látom, hogy gyarapszik, mostmár csak 3 naponta ellenőrzöm.

Altatás: Én is szoktam hagyni, hogy kicsit sirdogáljon, és ha nem hagyja abba 10 perc alatt, akkor felveszem, általában jön egy böfi és visszateszem. Utána el szokott aludni. Ha meg nem akar aludni, akkor kiteszem a hordozóba, ami itt van a nappaliban és nézelődik. Ez is tetszik neki 20-30 percig. Aztán ha megunja vissza az ágyba.

Szopi: Nekünk is van, amikor úgy tűnik, nem elég a tej, meg összevissza eszik, lehetséges, hogy ilyenkor nő meg az igény.
Aztán néha eszembejut, hogy lehet, hogy nem is éhségből akar cicizni, csak megnyugtatásból, esetleg csikar a kis hasa és ez jól esik neki.
Most is volt 2-3 nap ilyenünk, és kb. 2 napja rendben van minden ilyen téren.

Viszont ami változott: kaka nincs már minden pelusban. Nem tudom, ez jó-e.

Na felsírt Vince, mennem kell.
Majd folytatom, ha lesz időm.

Vigyázzatok magatokra!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Köszönöm a mosoly-dícséreteket!
El is olvadok tőle rendszeresen. :-)

A kiütésekre én sem merek semmit tenni, majd csak elmúlik.

Vick, lányoknak jobbulást, örülök, hogy Vince szépen gyarapodik.

Edina, éljen a szurimentes időszak! Majd csak rendbe jön a sebed is, most már muszáj. De jó, hogy letelt a 6 hét! Akkor vesd/ vessétek bele Magatokat az élvezetekbe. :wink:
Na, a hó miatt ne irigykedj, nem esett sokáig, nem is maradt meg, de legalább esett. Nálatok is fog holnap akkor, biztosan.

Móni, a babakocsival elégedett vagyok. Tény, hogy nem terepre tervezték. A betonon jól megy. Meg bírom emelni gyerekkel együtt, muszáj is, mert néhány lépcsőn le kell vinni, hogy kijusson. De azért az aluljáróba nem megyünk le... Ti hogy vagytok vele?
Te éjjel is fejsz? Minden elismerésem, bár gondolom, erre vágysz a legkevésbé.
A Sudo... izét a popsira gondoltuk

Reni, sajnálom a Nagypapádat. Nem könnyű időszak ez Nektek. Remélem, hamarosan ki tudtok mozdulni hármasban.
A mosolygásra már Nektek sem kell sokat várnotok. Ebben a korban még egy hét különbség is számít a gyerekek között.

Enikő, nagyon aranyosak a gyerkőcök :-) Annának milyen szép haja van!

Ma mi is kimozdultunk, ebéd a húgomnál, aztán ő vigyázott Zsófira amíg elmentünka Jsykbe. A szüleim paplant kapnak Karácsonyra, azt hoztuk el autóval.
Ajándékokkal, ötletekkel jól állunk. A párom szülei vannak még hátra, reméljük, adnak ötleteket.

Ki hogy ünnepel? Mit főztök? Hogyan tervezitek az ünnepeket?
Egyelőre úgy érzem, hogy nem fogom tudni megadni a módját, úgy, ahogy szeretném. Ez lesz az első karácsonyunk Bp-en, ráadásul hármasban :-) Szeretném kialakítani a saját Ünnepet, de félek, nem lesz időm/ erőm se készülni, se sütni, se főzni. A legjobb, ha összebújunk hárman a fa alatt és örülünk egymásnak, vagy bealszunk, mint valamelyikőtök az iwiw-en.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Kiütés,nekünk a védőnő a Sudo...krémet ajánlotta,de én sem kenem semmivel.

Viszont már egy hete a popsija is pöttyös,és egyszerüen nem akar elmúlni semmivel már próbáltam mindent,a pelust is szinte óránként cserélem.

most megyek,majd jövök még...

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi,
Nekünk is tetszik a kocsi (de mi jóval magasabbak vagyunk). Igaz, én nem nagyon tologattam még "élesben" egyedül. De ha egészséges vagyok, elbírom simán.

Én legszívesebben soha nem fejnék, főleg nem éjjel...
De ha ezen múlik egy újabb magas láz:(((
Na de lekopogom, úgy tűnik, elmúlt, két napja lázmentes vagyok.

Én is pont így tervezem a karácsonyt, mint Te, hármasban és nagyon örülök, hogy így lesz- sütni-főzni nem hiszem, hogy fogok, de karácsonyfánk lesz, mert hátha Dávid majd nézegeti.
És mosolyog:)

Edina, nagyon örülök a hat hét elteltének!!! És drukkolok, hogy a seb meggyógyuljon végre-valahára.
Szuri hiányát azért gondolom, megszokod idővel...

Vick, jobbulást a gyerekeknek, és sok türelmet, egészséget Neked is.

Jó éjszakát,
Pusz
M
monke

friday köszi:-)

Mostanában nagyon jól alszom, pedig két hetem van!Fáradt sem vagyok, meg semmi.....
Állítólag szülés előtt feldagad majd az arcom?!

Érdemes itt olvasgatni, ellesek ezt-azt:-)
kriszti1976

Kriszti1976,
Ha olvasgatsz itt, előbb-utóbb ezt a sztorit is megtalálod,
de nekem a mindentudó kozmetikusom pontosan a szülésem előtt 5 héttel jósolta azt, hogy egy-két nap múlva megszülök, mert feldagadt/eltorzult az arcom/szám/orrom.

Szóval remélem, nem ez az "információ" az, ami a fórumunkból megmarad....
monke

Sziasztok!

Krisztina, majd számolj be, hogy mi lett a popsin lévő kiütésekkel. Kíváncsi vagyok, mi segít. Nekünk is van jó pár, de most, hogy gyakrabban cserélem, mintha kevesebb lenne.
Popsira egyébként a gyógyszertári krémet kenem.

Szoptatás-menstruáció: úgy hallottam, hogy egy csomó embernek megjön, míg szoptat. Csak ált. nem 5 hét után, mint Fridaynál, de legalább már erre is hallotunk példát.

Reni, az Infacol a hasi görcsöket, bélgázokat szünteti meg a babáknál. De jó, hogy nem ismered!
Neked milyen tornát mondtak a lábfejre? Nekem azt, hogy térdtől a kislábujjig csikizzem végig minden pelenkázáskor 10-szer, lábanként.

Furi-szopi: azt hiszem, az a baj, hogy a bal mellből nehezebben jön a tej. :-( Próbálok mindenféle testhelyzetet, van, hogy jobb, van, hogy nem. Nem adom fel!

Szerintetek mibe fagyasszam le a tejet? Az Aventes pohár kilőve, kicsi a fagyasztónk. Valami zacskóra gondoltam, gazdaságo kivitelben.

Na, majd még jövök, csak nem akarok itt tobzódni egyedül, még meguntok :-)

Kriszti1976, olvasgass minket, biztosan sok új dolgot megtudsz.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

:) Tobzódj velem, Zsuzsi.

Valahol (talán pont itt babaneten) a jégkockatartót olvastam fagyasztás céljából, nekem tetszett az ötlet. Kis adagok, aztán zacskóba teszel többet.

Meg is próbáltam, de a jégkockatartónk nem bírta a kifőzést, más sterilizátorom meg nincs.

monke

Hali!!!

Zsuzsi,az aventnek van steril zacsija,én is abban fagyasztottam tavaly.

Popsipöttyök:eddig a Bephanten volt a legjobb,de van egy pár ami nem akar eltünni :( :(

Egyébként nekem is megjött tegnap,pedig jó lett volna azok közzé tartozni akik nem mensisnek szopi alatt.

Csajok,kilövettétek már a kislányok fülét????Mi már kaptunk egy gyönyörü fülbevalót,de sajnálom szegénykémet és nem bírom magam rávenni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni, akkor itt vagyok :-)

Köszönöm a tippeket, elsőnek megpróbálom a jégkockatartót. A streilizáláshoz először is keresek egy nagy fazekat. :)

Krisztina,
Még nem lövettük ki Zsófi fülét, várok kicsit. Pár hónapos korában gondoltam, de mindenképp szeretném. Egyébként az én gyerekkori fülbevalómat kapja meg.
Mensi :-(
Tegnap óta gyakrabban pelusozom át Zsófit, mintha múlóban lennének a pöttyök.

Menjünk ki ebben a hidegben?

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi mi nemrég jöttünk be,fél órát voltunk kint,szépen aludt.Olyan nehéz eltalálni az öltöztetést :(

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: