Sziasztok!
Tegnap csak olvasni tudtalak Titeket, gyerekkel a kezemben em megy még az írás. Párom Mikulás-ünnepségen és céges karácsonyon volt. Minket is meghívtak, de Zsófi még ugye pici.
Kapott a Mikulástól egy rongybabát, nagyobbat mint ő.
Jól elvoltunk, beszéltem, énekelem neki, ő gügyögött és nagyokat mosolygott. Majd hozok képet róla.
Krisztina, Zsófi is nyújtogatja a nyelvét, emiatt ne aggódj. Szerintem felfedezte, hogy van neki.
Minden gyerek tüsszög, mivel nem tudnak orrot fújni.
Móni, na végre, szóval "csak" nátha.
Edina, nagyon sajnálom a sebet, remélem, hogy nem kellett megnyitni.

Remélem, hogy a szuritól megszabadulsz végre.
Kata, hát igen, a babakocsival nagyon nehéz közlekedni. Azt néztem, hogy van olyan üzlet, ahova be se férnénk. Azt a fertőtlenítőt hol lehet venni, amit írtál? Hova fújtad?
Munka: csak apróságok, folyamatban lévő ügyek intézése. + Követnem kell a változásokat, hogy ne essek ki a gyakorlatból. Jól esik.
Szilvi, mi még 1-es pelust használunk, a Libero nem vált be, a DM-s, Rossmann-os és a Pampers igen.
A lényeg, hogy ne stresszeld Magad a méréssel, gyarapodik majd Máté, ne aggódj. De ugyanúgy, ahogy mi is egyszer jobban eszünk, egyszer kevésbé, ők is így vannak. Ezért muszáj a mérések eredményét átlagában nézni, vagy a legjobb, hogy napi egyszer, ahogy Mangora és Móni is írta.
Dorka, gratulálok a gyarapodáshoz! Nagyon szép!
Mangora, örülök, hogy hat a bogyó! Kitartást! Már írtam, hogy az egyik barátnőm a babát két hónapos koráig tápszererrel is etette, aztán annyi teje lett, hogy még ma is szoptat, pedig már elmúlt két éves a kislánya.
Párod nagyon ügyes! Most legalább megtudta, hogy milyen nehéz munka a gyereknevelés. Örülök, hogy kikapcsolódtál.
Szopi-ügyben annyit tudok mondani, hogy nálunk nincs nyammogás, 20 perc után vagy kiköpi vagy kiveszem, nincs hiszti ilyenkor. A kórházban is azt mondták, hogy a baba az első 5 percben megeszi 80%-áz annak, amire szüksége van és meg kell őket tanítani, hogy nincs örökké a cici a szájukban. A védőnő és a gyerekorvos is ezt mondta, így ezt az elvet követem. Persze fogalmam sincs, hogy mit csinálnék, ha nem lenne elég a tej. Szóval szerintem ezt nem tudja mindenki betartani.
Reni, köszönjük a dícséretet! Akik csak engem ismernek, azt mondják,hogy Zsófi tiszta én, akik mindkettőnket, ők azt, hogy tiszta Apja
Szerintem is fordulj orvoshoz ezzel a fájdalommal, nem hangzik valami jól.
Csak nem kézzel készítesz karácsonyi ajándékokat?
Honnan van ennyi energiád? Ne mond, hogy a reggeli kávéból
Friday, "furi szopi": most ügyesebben evett abból a mellből. A tej ömlik, lehet, hogy nem bírja nyelni.
Edina, a kritikus időszakban a Te módszeredet alkalmaztam, bevált, több-kevésbé.
Közben rájöttem, hogy eddig ő úgy szopizott, hogy rácsatlakozott, majd 20 perc múlva lecsatlakozott a ciciről. Közben evett szépen, nem volt semmi gondunk, mint itt többeteknek. Lehet, hogy egyszerűen csak megváltoztak a szopási szokásai?
Zsófi is pöttyös, már a füle és a kis nyaka is. Lehet, hogy meg kellene mutatnom orvosnak? Én sem iszom tejet, tejterméket is csak nagyon keveset, túrórudit és sajtot.
Bocsánat, ha valakinek nem reagálam, nem szándékos volt. Majd még jövök.
Puszi
Zsuzsi