A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Babcika,kösziiiii,megnézem. :)

Kép
v.andi

Kriszti,fogmosó trükk nagyin jóóóóó!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Anna remélem mára jobban vannak a gyerkők.

Andi, most olvasom 38-ra is felment Barni láza... akkor ez tuti nem fogacska. DE tudod mi jutott eszembe!!!! Ha még ma is lázas lesz és más tünete nincs, akkor lehet az a háromnapos láz... de akkor holnap-holnapután ki kell jönnie rajta a sok-sok piros pöttynek. :roll: Remélem ez és semmi komoly.
Mókakocka, állítólag naon jó. Keresztlányomnak vettünk még ilyet tavasszal és szeret vele játszani, bár ő már nagyobb volt mikor megkapta...

Jééé, volt egy laptetűűűm. Nekem múltkor is bejött... bár alapból se szokott rossz éjszakánk lenni... :roll:

Kriszti, simi a reggel miatt... És ilyenkor mind egy ágyban?
Örülök, hogy a fogmosós gondok megoldódni látszanak.

Kép Kép
manósziget

Jó reggelt!

Anna: jobbulást a gyerkőcöknek!

Andi: Barninak is!

Bibi: Akkor nem szabad a vateráról, teszveszről???????????? :( :( :( Most már nema értem

Maci tegnap 8-kor elaludt, fél egykor kelt kaja, aztán 5-kor is, meg reggel 8-kor kelt fél 9-kor kaja azóta megint alszik. Nemtom mi van vele, nem szokott ilyen sűrűn enni, meg aludni se :?: :?:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Manó, aha egy kupacban :) Csak mert lusta önző dög vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kár, hogy nem jött össze... bírtam volna húzni a lóbőrt holnap reggelig. 8) 8) 8)

vicger

Tara, biztos ugrik Marci is! :wink:

vicger

atyaúúúúúrrrriiiisteeen
hát végigolvastam....dorki rajtam.....

nálunk über ez a hét.... a hidegtől dorki amúgy is mindig morcos.. erre jött még a hold meg a ugrás...- ő is 2 óránként ordít a kajáért..... és utána pocakfáj.... aztán meg simán rossz a kedve....
remélem ez a hét ilyen lesz aztán rendeződnek a dolgok mert már kezdem nem bírni....- páromnak a munka kb ugyanilyen...... mindenki zizi és tennap is 7 után ért haza....
szóval dorki 0-24 órában enyém.....:)))).... és egy hónapja nem volt pár óra szünetem..... szóval .. nnna értitek....

blog- esélyem nincs rá..... majd eccer

babacika - nyirokcsomó - nekem volt többször... először azt hittem megcsípett egy pók éjszaka..... elmentem vele dokkerhez nehogy bedagadjon a torkom.... háziorvos elküldött kórházba.. tuti nem csípés.. ki kell vizsgálni.... hercehurca jobbra ballra.. rémisztgettek ezerrel.. aztán besokalltam visszamentem dolgozni.. amikor is épp egy ügyfél várt nálunk amikor bejött kolléganőm és kérdezte na mi a helyzet a csomóval... erre ügyfél aki orvos volt közölte, hogy jesszusom!!!!!
ne pánikoljak má... ahogy látja iszonyat sokat dolgozom... nem idegeskedtem kicsit sokat mostanság?
mondom.... úgy általában dehonnem....
közölte pszichés.. túlhajtottam magam..... kicsit lazábban....
aztán még ajánlotta kívülről bekenni aloe cuccal...- hétvégére el is tűnt....
pedig nekem 1 nagy és 2 kisebb volt...

szóval így babócával a válladon lehet te is túlhajszolt vagy és attól jött ki.....

másra most nincs erőm.....

illetve feldobnék egy témát - a kiskori edzéssel különórákkal kapcs jutott eszembe....
gyerek agykontroll? mi a véleményetek?

KépKép
dorkamartini

Timidorka gyerekagykontroll: a lehetőségek széles tárháza!!!!!!!! ha mód és lehetőség van rá, nem szabad kihagyni!
csak ne lenne olyan veszett drága :( :( :( :( :( :( :(

vicger

Lányok!!

Süti, és mindenki!! Írtam a blogba egy nagyon csak odaillőt, és kérlek benneteket csak oda kommenteljetek is róla, mert elég privi!!!

Kép
babcika

most néztem, Miskolcon pont lesz januárban 7-10 éveseknek, 18ezer ft per fő.... húúúú de jó lenne valahogy.....

vicger

Csomóm jól van, vettem be rá tegnap leszarom tablettát, és így úgy döntött, ha én őt leszarom akkor ő is engem és továbbáll!! Már nem fáj és visszahúzódóban van.

Igen Dorka, sokat idegeskedek, lehet azért van.

Kép
babcika

Babcika kommenteltem :wink:

vicger

hol van a blog? linkeljen nekem valaki légyszi....
lehet bele tudok kuksizni.... dorki lehiggadni látszik:)))
és gyümi nap van:))) szóval konyha tutti rendben van...
milyen klassz pozitív oldala van ennek a gyüminapnak....:))))
a lakás többi része meg készül:))))

KépKép
dorkamartini

Dorka,a pic-en a dokumentumok közé tettem hogyan jutsz be a blogba
nem tudok linkelni,mert jelszó nélkül nem tudsz belépni

Kép
v.andi

Timi, picen fent van minden tudnivaló a bloggal kapcsolatban. Ott skubizd meg.

Kép Kép
manósziget

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.12.03 10:31-kor.

vicger

Hello!

Csak gyorsban egy pillanatra jöttem,ma takarítós napom van,de ezt muszáj elmesélnem nektek.... :D

Az előbb hozták a heti szórólapokat,tesco meg ilyenek.Köztük a szuperinfó is.(biztos ismeritek)

Nagy nyugodtan lapozgatom,bele bele olvasok,majd a 4.-ik oldalon a következő szöveg egy tehén képe felett:

AZ ÁLLATOK IS FINGANAK!

Ha tovább esszük őket,KIFINGUNK!

Hát ez... :lol: :lol: :lol:

Azóta is röhögök. :lol:

Na léptem...sziasztok
bniki01

Kriszti!!

Kösz olvastam!!!

Kép
babcika

Manó!

Mondjad Ákinak, hogy ne ugráljon, mert az asszony azt nem szereti :D

Kép
babcika

Babcika: én is kommenteltem ...

Andi: örülök, hogy Barnival nincs gond :)

Anna:
hogy vagytok?

Piciibo: merre vagytok?

KépKép
KépKép
madar

Én nemtom, mi van, de 3 napja nálunk is 2 óránként kaja kell :roll: :roll: Remélem, tényleg csak pár nap még és rendeződik.

Manó: hiszti, húúú ilyen nálunk is volt régebben ... kitartás! ... elmúlik, jön helyette más ... :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kriszti: dobhatnál egyszer egy képet a kupacról, az ágyban... :D

Képzeljétek, 2 napja elméletben már készülök a 90 naposra Kép olvasok róla a neten, gyűjtöm a recepteket ... Kép ... meg már kétnapja szétválasztom a kajákat, de még csak étkezésenként, nem naponként ... és holnap Rajt! .. meg jöhet a mozgás is Kép

Tényleg Kriszti, fehérjenapon sem lehet reggel tejeskávé, mert ugye minden reggel gyümi Kép

KépKép
KépKép
madar

Kriszti,szent a béke,egyenlőre!!!

[quote]L írta:ucának meg a bal cickóm szopizni, de annyira sajnos még nem lógnak,hogy hanyatt fekve tudjak szoptatni
én ennek örülnék a helyedbe :lol: :lol: :lol:

Barnikám,örülök hogy jobban van.

uh-n renben volt fej és poci egyaránt,bár azon az ezeréves gépen nemtom mit látott a dokinő,de nem mai csirke volt,biztos érti a dolgát :wink:

sutimano76

Madar, de lehet tejes kávé, csak utána egy óra múlva lehet enni gyümölcsöt reggelire!
A többi napon meg mehet a sima kávé, nem kell egy órát kihagyni sem.

Na de... mi a búbánatnak Neked a 90 napos? azért a 20dkg plusszért? Mer' az én 30 kilóm az más... na jó most már csak 20 8)

kupackép: majd eccer megkérem apjukat :)

Ati most alszik el az ölemben, Luca az ágyában. Tök buli :D:D:D:D

vicger

Kriszti: kösz :) az 20 dkg egészen konkrétan 8 kg :oops: csak jól álcázom :wink:
a blogban, hogy tettél fel képet magadhoz?

Süti: örülök, hogy minden OK, de miért is ne
:wink: :D :D
békülés
Kép

KépKép
KépKép
madar

Móni,ha azt az 1 kg ,ami pluszban van rajtad,gyorsan akarod ledobni,akkor legyél szigorú magadhoz!!
én mikor csináltam,akkor minden reggel ittam tejeskávét,és nem csináltam a délig gyümi témát,hanem reggelire is az adott napnak megfelelőt ettem,plusz mivel akaratgyenge voltam,és éppen én voltam a fornettisbüfénkben,így sajta a joghurtok mellé meficcent egy kis pogi is.....és mégis fogytam vele.....amit ti zöldségnapnak hívtok,az nálam a keményítő nap volt,és olyankor ettem rizst,krumplit!!!viznapot soha nem tartottam.......sztem tök egyéni ,ki hogyan csinálja,sőt egyik ismerősöm egy dokitól azt halotta,hogy mivel ez a könnyű emésztés=fogyás alapon műxik,ezért például akár úgy is eredményes ha 3 óra tellik el a fehérje-keményítő-szénhidrát között....pl.:reggeli joghurt,ebéd husi,vacsira meg valami főzelék,vagy zöldség....

ha valaki szeretne 13 nap alatt sokat fogyni,annak van egy kemény receptem,párom és apja 5-10 kg adtak le a 13 nap alatt....illetve volt hogy párom semmit nem evett csak kápilevest!!!!Attól is sokat fogyott.

sutimano76

Madar, megnyitod a blogot, új bejegyzésre katt. Ott a szövegdoboz felett van egy ikonsor, ott kiválasztod a képet:
Kép
arra katt.
a felugró doboz felkínálja a lehetőséget feltöltésre, válogatásra, linkelésre:
A számítógépről feltölteni képet így tudsz:
Kép
katt, és kiválasztod a kívánt fotót, majd választhatsz a lehetőségek közül, hogyan legyen a kép elhelyezve a szövegben
itt:
Kép

Remélem nem lett túl zagyva... persze ez a freeblogra vonatkozik, de nagyjából a többi blogon is így működik :)

vicger

90 napos: kevés feleslegnél lassabb a fogyás

Süti a krumpli is zöldség :lol: :lol: :lol:

káposztás fogyó: működik, csak éppen egyoldalú. finoman szólva ;) s mivel azért szoptatunk, nem árt, ha nem drasztikus a fogyó :)

vicger

Ma délutánra kérünk egy kis drukkot.
Veronika jobb szeme még mindig sokat könnyezik, felhívtam a doktornőt és megbeszéltem vele, hogy ma megnézi, délután 16:30-ra megyünk ... nagyon remélem, hogy nem kell ugyanazt végig csinálnunk, mint 2 hete. Aztán ha már ott járunk, Julcsi szemét is megnézetem, mert 1. még sose volt szemorvosnál 2. apa is és én is 6 éves korunkban lettünk szemüvegesek (én most már ezer éve kontaklencsézek), 3. időnként fájlalja a fejét és az első, hogy zárjuk ki, hogy a szemével nincs gond. Szerintem úgy fogom intézni, hogy Julcsi essen át a vizsgálaton először, aztán elmegy anyummal játszani (mert anyumat visszük magunkkal, hogy ne kelljen Julcsinak végig néznie, ha esetleg Veronikánál megint kell valamit csinálni).

Ja UH: ezt már korábban is írtam, nekünk a hasi UH-n, ezt írták a papírra "A vesék nagysága, szerkezete kornak megfelelő. A pyelon j.o.-on nem tágabb, b.o.-on mérs. fokú pyelectasia, átm.-je 10x6 mm. uretertágulat nincs ..." emiatt vissza kellett mennünk kontrollra, ez pár napja volt, azonban ugyanazt állapították meg, hogy gyakorlatilag mérete változatlan. Most 3 hónap múlva kell kontrollra menni. Az első vizsgálat után is azzal nyugtattak, hogy ezzel nem kell foglalkozni, nagyon sok babánál van, aztán megszűnik, ezért kell a kontroll, most is ugyanezt mondták. Ez magyarul annyit jelent, hogy a vese üregrendszerében van egy tágulat, de ennél többet nem tudok róla. Igyekszem utána járni, mert azért idegesít kicsit :roll: :roll: :roll: Ők könnyen mondják, hogy ne aggódjak.

KépKép
KépKép
madar

Kriszti: köszönöm megvan :)

Süti: neked is a fogyis infókat :)

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Újabb zugolvasó[/b] jelentkezik, remélem nem gond...amúgy azt hittem tuti csak én lehetek ilyen "lapító-üzemmódban"...
A kezdetektől fogva olvaslak Titeket, csak kissé szemérmes típus vagyok,a hozzászólásokat illetően... hát most már eltelt majd egy év és úgy tűnik megérett az idő, hogy én is merjek írni :roll: :lol:.
De többször éreztem késztetést, hogy csatlakozzam, vagy tanácsot kérjek, de fő tulajdonságaim közé tartozik a makacsság... azt gondoltam én majd mindig megtalálom a megfelelő választ a felmerülő gondra (végül tényleg így van ez mindenkivel), de talán kicsit lazító hatású,ha ezt megosztod hasonló cipőben járó nőkkel, asszonyokkal....
Jó érzés volt (és most is az) olvasni a gondolataitokat, még így
ismeretlenül is....és hatással is voltak rám.... furcsa dolog nem?

De sok közös pont is van :wink:
- gépiróklub
-Bibi[/b] - Szadán laknak a keresztszüleim az Illés tetőn :)
-Anna - református vagyok
-Piciibo
- méghozzá erdélyi születésű(marosvásárhelyi)
ezek apróságnak tűnnek, de jó volt felfedezni...
Mielőtt sokat regélnék (meghozta a hatását az eddigi szótlanság), kicsit rólunk:
Két gyerkőc anyukája vagyok a nagyobbik Keve és 2, 5 éves és a hatalmas hiszti korszak után kicsit nyugisabb időszakban van, a kisebbik pedig Róza ő 3 hónapos és egy hetes.... szeptemberi csemete lett volna, de meggondolta magát és augusztus 27-én megérkezett, mos ő is nyugisabb időszakba lépett, hasfájás nincs, kaki gond van....
Egy kis református faluba lakunk, pár éve költöztünk ide.... úgyhogy nemsok ismerős/barát van a közelben, ezért is csatlakoztam.

És ami elindította a szólavinát, hát persze, hogy ez a fránya h1n1, mert eddig én is biztos voltam a dolgomban, de a hírek hatására én is elkezdtem pánikolni, viszont ezt találtam ami megnyugtatott kicsit és gondoltam megosztom veletek, hátha segít
http://www.babafalva.hu/hp/babavedelem-a-h1n1-ellen/
de lehet, már nincs is rá szükség... kicsit lemaradtam talán...

üdv
Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

Tp-K és mindenki más, akit érint! Szopik, elkapkodja a fejét, esetleg sír is - feszül a hasa, büfiznie kell (ha már kettő volt, akkor kell még egy 3. is). HA megtapintod a hasát kemény. HA már puha, lehet tovább szoptatni. (én is nagyon sokat kínlódtam az első két gyerekkel mire rájöttem, néha most is elfelejtem :wink: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

uff látom a fekete betűszín nem éppen azokat emelte ki amiket én szerettem volna.
a vallásom nem ennyire fontos,hogy kiemljem :lol: , csak a neveket akartam---------- kezdő vagyok :lol:

KépKép
KépKép
zsalyam

Viki, a durvább változat, ha lereszeljük, az veszettül csíp (mézes fokhagyma), a kevésbé csípőshöz csak durvára vágjuk. :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

és a vonalzóim se aktuálisak már.........

Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

nna azzé csak jó volt valamire ez a bezárunk pánik:))))))
üdv közöttünk!:)))
mondom de akkor már úgyis tudod:)) fotók elől nem menekülsz...:))) pakolj

KépKép
dorkamartini

szia Zsalyam! :)

Üdvözöllek sok szeretettel! A cikket köszönöm, most megint a nem felé hajlok... ááááááááá ettől komolyan meg lehet vadulni esküszöm!

Ha nem pofátlanság.... egy pár képet, ha tennél fel ... :):):):)
Ugyanis extrém módon kíváncsiak vagyunk, de ezt úgy is tudod :lol: :lol: :lol:

Madar, mennek a drukkok, remélem nem kell megint átmosatni :( /ilyen alapon akkor semmit nem ért a múltkori? :?

vicger

Tücskök alszanak de jóóóóóóóóóóóóóóóóóó :) és most édes semmittevés. Mert megérdemlem 8) 8) 8) 8)

illetve a husit megsütöm ebédre 8) éljen a fehérje nap :) meg megnézem a töltött tojglikat, hátha kedvet kapok hozzájuk :)

vicger

olvastam blog.......
két dolog
aaaaaannyi minden jutott eszembe róla, hogy regény lenne.. és össze-kusza:)) de majd próbálom.....

aztán meg - tudom én még eeeggggyen sem voltam - de ránkférne egy babátlan egymásra figyelünk délután is..... nem gondoljátok?

KépKép
dorkamartini

Hiradót hallgatok... :( (Szegedi kismama babája halva született, a kismama is válságos állapotban van, és két csecsemőt is ápolnak az intezíven, mindkettőt lélegeztetni kellett, az egyiket már levették a gépről.)

Zsalyam!

Üdv! :)

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Na, Andrisom mára betaknyolt, állandóan azt lesem, hogy ne nyúljon Máté cuccaihoz, ne fogdossa, szóval kifutnék a világból. Manó, nálunk is - micsoda meglepetés :lol: - az megy mindkét gyereknél, mint nálatok. :roll: Andris tegnap este egy jó nagy hisztival zárta a napot, ma pedig ezzel kezdte. Ez persze rányomta a hangulatomra a bélyegét és képtelen vagyok türelmes lenni vele. Meg amivel még az őrületbe kerget, hogy játsza, már bocs az idiótát. :( :roll: Máté is éhes akar halni 3 óránként minimum, szóval kezet foghatunk. :)

Madar: Nagyon drukkolok nektek délutánra, biztosan minden rendben lesz!

Nekünk este drukkoljatok, akkor lesz ortopédia kontroll, remélem minden OK már.

Süti: Békülés, juhéjjj!

Képzeljétek, Máté tegnap megtalálta a kezét! :lol: Eddig "csak" a játékokért nyúlkált, de tegnap délután óta már a kezét is képes hosszú percekig szemlélni, csodálni. :lol:

Madar: Rajtam is 8 kg van kb. Nem lenne elég ha pl nem ennél édességet vagy nagyon visszafognád a cukros cuccok fogyasztását és egy kicsit tornáznál? Én túl csábulékony vagyok, így minden nap befigyel egy "kicsi" édesség. :oops: Ha ezzel leállnék, rólam leolvadnának a kilók. Na, majd egyszer... :wink:

Kép

Kép
hgrita

madar - Floxal szemcsepp (bausch and lomb) ami nekünk nagyon bevált....... esetleg kérdezz rá....

KépKép
dorkamartini

Zsalyam, én örülök,hogy te is jelentkeztél és a linknek is :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Zsalyam, üdv! Képek engem is érdekelnek!

Én tegnap az egész estémet az ajándéklista (csak a fiúké) véglegesítésével és a cuccok megrendelésével töltöttem. Én mindent innen szerzek be (+ Bookline), szerintem nagyon jó árakkal dolgoznak.

www.toystore.hu

Kép

Kép
hgrita

kismama-baba tragédia:
nem ártana már vkinek tisztába tenni a dolgokat! Tegnap mondta Ceizel prof, h az influ nem árt a magzatoknak, a magas láz veszélyes rájuk "csak" nagyon nagyon idézőjelesen.
Akkor most mi van?????
nem hiszem el, h a kórházban lévő kismamák egyike sem oltatta be magát, hisz várandósan annyi mindentől parázik az ember, de hisz tudjátok. Ha most lennék babás, tutira félnék annyira, h beadatnám magamnak az oltást..
DE ott a másik kérdés is... ami nem volt ajánlott szeptemberben, most mitől lett hirtelen az????????????

vicger

Szemorvos: nem tudom Kriszti :roll: de ha igen én kaparom ki az Ő szemüket :evil: jól kifaggatom a dokit mielőtt bármit csinálnak :?
Timi: kösz, megkérdem ezt is

Rita: nem idegesítenek annyira a plussz kilók, csak most jól esik kicsit magamra is figyelni :wink: egyébként szerencsés vagyok, mert általában, könnyen, gyorsan megszabsadulok tőlük :)
Gyerekek: vmi tényleg lehet a levegőben, vagy a bolygók ... :?
Drukkok mennek Nektek is, és utána gyere a hírekkel.
Máté-kézfókusz ... nagyon ügyes :D :D :D Ákos, hallod ezt???? :wink: :wink:

Timi: egymásra figyelős délután ... húúúú de jó lenne ... de sztem sajnos sokan nem tudják megoldani ... én benne vagyok :wink: mikor, hol? :)

zsalyam: üdv. :)

KépKép
KépKép
madar

Kriszti, te írtad - ha jól emlékszem - hogy azért nem adatod be, mert nem tudnád megbocsátani magadnak, ha valami történne... Jól emlékszem? tudod, szitaagy Tulajdonképpen, mitől tartasz az oltással kapcsolatban? Csak érdekel, no.

Kép

Kép
hgrita

Kriszti sajnos nem egy kismamát ismerek, aki nem oltatta be magát ... én elhiszem ... :oops:

KépKép
KépKép
madar

Jaj NE, laptető... :shock: múltkor mellényúltam vele... :roll:

Kép

Kép
hgrita

illetve bocs, .. a "sajnos"-t saját nézőpontomból írtam... tudom és elfogadom, hogy vannak, akik erről mást gondolnak ..

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: