A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Lilire ugy nez ki jo hatassal van a front. Este 9.30-kor aludt el es reggel 6-kor kelt. Kép Majd szopi es visszaaludt 9-ig. Kép Most is alszik. Kép
Tegnap tok jo videofelvetelt keszitettunk rola ahogy mosolyog es "beszel". Kép

Szilvi: Jobbulast a csaladnak. Mi mar tulvagyunk rajta, legalabbis a ferjem es szerencsere Lili nem kapta el. Persze en se.

Linda: Lehet, hogy nem bofizett elegge Gergo. Lili akkor szokta ezt csinalni, de o csak nappal. Ilyenkor felveszem es megvarom mig bofizik. Majd alszik tovabb. Hason fekteted Gergot?

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Zsuzsa!
Az én tepsim 24x38 cm!

Linda!
A csípőszűrés itt is csak lábmozgatásból áll, de itt legalább előreveszik a babákat, nem kell órákat várni.
Beni is szokott alvás előtt nyögdécselni, lihegni, keze-lába jár, de ilyenkor nem is tud elaludni, csak ha sikerül megnyugtatni. Ja, és hason fekve szokott ilyen nagyokat aludni!

Soraya!
Én még reménykedem, még van pár óra a hétvégéből!

Képzeljétek, ma apa itthon van és Beni ennek örömére eddig egész nap csak evett meg aludt. Most is alszik. Aggódom is, hogy éjszaka mit fog csinálni ezek után.
Tegnap Beni megfordult a hasáról a hátára, de szerintem csak véletlen volt.

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Tegnap végre hazajöttünk, be is kukkantottam hozzatok, de az írás már nem jött össze. Most sem fogok sokat írni, még kicsit vissza kell zökkennem a normál létbe, kicsit erősödni is, meg ugye a nemalvás, de ezt nem kell itt mesélnemKép

Nagyon jól vagyunk, tündéri a kisfiunk, nem lehet vele betellni! Ez az egész valami hihetetlen és fantasztikus!!!
Szocsizni is tudunk rendesen, a melleim majd szétdurrannak, fejnem is kelett, mert már annyira megteltek, hogy Gergő sem bírta kiszívni.Kép Viszont a mellbimbóim sajnos tök sebesek, ma már vérzett isKép Fájni fáj, de az annyira nem zavar, csak nem szeretném, ha Gergőnek valami baja lenne tőle, igaz Anyukám szerint ettől nem lehet. Az első napokban, amikor még nem volt tejem Gergő állandóan szopni akart, szegényke tök éhes volt és sokat volt a cicimen. A pótlást nem akarta elfogadni, sem a cumit, okos gyerkőc, tudja mi a fincsi.Kép Most már van tej rendesen, tényleg tejcsárda, csak sebes is. Kenem, szellőztetem, remélem jobb lesz idővel.

Most gyorsan csak ennyit, ja még azt, hogy drágák vagytok a szurkolással és a sok-sok üzenettel, tegnap átfutottam és láttam mennyit írtatok nekünk.Kép
Akiknek nem küldtem sms-t, azoktól bocsánat, tényleg akartam, de annyira elfáradtam a szülésben, hogy eltelt jó pár óra, mire anikónak is megírtam a hírt. De gondoltam rátok és próbálok majd jönni sűrűn, amennyire csak lehet.

Linda
Tegnap megkaptam az sms-t, de nem tudtam válaszolni. Puszika!Kép

Borikám, Anikó Drága
Neketek külön is puszika!Kép

Panó, Linó
Nektek mindenképp ment volna sms.Kép Bocs.
Puszi nektek is!

Soraya
Óriási drukk, most mindenki neked szorít, hogy mikor indulsz!

Mindenkinek nagyon sok puszika!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: Isten hozott itthon. Kép Nekem is sebes volt a cicim, de már múlik, úgyhogy kitartás!! Kép
Örülök, hogy megkaptad az sms-t, már aggódtam.

Panó: a maillel még nem állok sehogy, de írom ám. Kép Gergő is szeret hason aludni. Kép

Rita: Gergő egyszerűen nem büfizik... Hiába tartogatom fél órákat,nem sikerül csak nagy ritkán... Dani is ilyen volt, gőzöm sincs mit tehetnék. Kép

Soraya: jól elment az idő, maholnap te is babázni fogsz. Kép

Más: neketek hányszor eszik a baba 1 nap?
Nekem 10-szer legalább!
És még valami le tudná írni nekem valaki mit LEHET enni szopi alatt??

Na, ennyi már megint nyafi van...
Linda
bellana

Sziasztok!

Orsi,
üdv otthon. Remélem minden rendben lesz a szopival. A legjobb gyógymód rá, ha hagyod levegőzni, esetleg egy kis anyatejjel bekenve. Hidd el hamar meggyógyul.

Linda,
vannak gyerekek akik nehezen büfiznek, Petim is ilyen volt, de szerencsére őt nem zavarta az alvásban. Esetleg egy kis hátsimogatás, popsiütögetés sem jött be. Különben tényleg próbáld meg hason altatni, Timikém napközben is (phuj, megint dicsekszem, pedig nem is) alszik egyszer 6 órát, persze kizárólag hason. Ultrahang arra jó a csípőnél, hogy meg lehet azt is nézni, hogy a csontmag pont középen van-e, lesz e a későbbiekben csípőkopása. És ez az orvos is inkább megcsinálja, pedig nagyon-nagy tapasztalata van ilyen téren, de mégis...
Kajához nem igazán tudok hozzászólni, csak annyit, hogy a puffasztókat el kell kerülni (bab, kukorica stb.) egyébként tényleg jó lenne tudni...

Hajni
nalika

SziasztokKép

OrsiKép
De jó hallani rólatokKép Örülök, hogy jól vagytok, és pihenj amennyit csak tudszKép

SzösziKép
Az éjszakai etetés változó, felváltva szoktuk etetni, ami azt jelenti, hogy az egyikőnk megcsinálja a kaját, addig a másik vígasztalja a kisasszonyt, mert nagyon türelmetlen tud lenni és olyankor lilára hergeli magát. Tehát mindketten fent vagyunk. Az első pár nap nagyon fárasztó volt, de mostmár megszoktukKép
Nem, a tápszeres babák sem alszanak többet. Az eddigi rekordunk az négy óraKép

Front: minket nagyon meg tud viselni, múltkor is és most is, nagyon nyugtalanul alszik miattaKép Remélem nem lesz ez mindig így, sajnálom szegényt. Most jöttünk vissza egy jó nagy sétából, ez megtette a hatását, aludt végig és most is, bár lassan ébredezni fog, mert kajaidő van.Kép

LinoKép
lázKép

Sajnos engem is kerülget valami, kezd fájni a torkom, hála kedvenc sógornőmnek, akit igencsak keményen valagba tudnék rúgni, mert betegen feljöttek és amikor rászóltam a gyerekére, hogy ne menjen a Réka közelébe, még ő vágta a pofákat, mert az ő diagnózisa szerint a gyereke nem beteg, hanem alergiás. (azt hiszi azért, mert egészségügyit végzett az már doktori címet is ad).
Ja, elkaptam az alergiát meg a másik sógornőm kislánya is elkapta ugyanezt az alergiát (őt is beköpte a gyerek). Most attól rettegek, hogy az én gyermekem nehogy elkapja.
Csak magamat tudom ismételni, hogy az ember a barátait megválogathatja, de a rokonait sajnos nem.
Anyósom is kezdi megint hozni a formáját, de ezzel már nem akarlak traktálni benneteket.

Gyermekágyi folyás: kinek meddig tartott?
Tegnap volt három hete, hogy szültem, azt hittem végre megszabadulok tőle, legalább is tegnapelőttig úgy tűnt, erre tegnap elkezdtem vérezni. Öröm a köbönKép

BNM
Bnm

Szia Bnm,
jó, hogy jelentkeztél, olyan kihalt a topic.
Folyásról annyit, hogy elsőnél ált. 4-5 hetet mondanak, nekem 6 hét volt mire végleg megszűnt. Ne izgulj, előbb-utóbb vége lesz.
Rokonok Kép nálunk anyósom volt megsértődve a kisebbik fiamnál, hogy rá lett szólva lesz szíves kezet mosni. Nem is láttuk 1 évig. Azóta rendeződött a helyzet, de nekem volt kellemetlen. Hidd el, ők ezt soha nem fogják megérteni. És igenis védd meg a babádat, már csak azért is, mert sajnos a tápszerben nem igazán vannak ellenanyagok. Kép Remélem tényleg nem lesz semmi baja Rékának.

Hajni
nalika

Sziasztok!

Vissza még mindig nem olvastam, csak az újabb megjegyzésekre tudok reagálni.

BNM: mi is Beba HA-t eszünk, de nem tudok róla. hogy START-ot. Bent a kórházban Beba HA koraszülöttet kaptunk, nem lehet, hoyg ez a START?
Én elég egyszerűen megoldottam a mennyiségszámítást: testsúlykilogrammonként 150 ml tápszert kell kapnia naponta, így kb. 450 ml-re van szüksége. Én naponta 7-szer adok neki kb. 70 milit, és úgy 2 alkalommal szokott hagyni belőle 10-20 ml-t, tehát az ajánlások szerint elégnek kell lennie. Itthon átálltunk a napi 8-ról a napi 7 étkezésre, még nem vagyok biztos benne, hogy megszokja. Maradni így nekünk nem sok marad, de tényleg nem ajánlják azt elrakni amiből már cumizott. Ha több tápszerre lesz szüksége, akkor majd megcsinálok 2-3 adagot egyszerre, úgy könnyebb elosztani. Igen praktikus, hogy az adagolókanállal csak 30 mililiterenként lehet az adagot növelni.
Ti is teljesen tápszeresek vagytok, vagy van azért tejci is?

Salla: nem volt jó a légzése, így azonnal kihívták a Cernyt, de addig is adtak neki oxigént. A mentősök elvitték, és másnap csináltak röntgent, meg mindenféle tenyésztést a PIC-en. Szerencsére jól reagált a kezelésre, egy napig lélegeztették, de a következő napon már levették a gépről, csak egy kicsivel nagyobb oxigén-arányú levegőkeveréket kapott de spontán lélegezve.

Zsuzsa: Zsófi is teljesen tápszeres volt?

Megyek, mert babus éledezik, és hamarosan kiabálni fog a kaja után.
Nem tudom, ti hogy csináljátok, de vannak teljes 24 órás műszakos napok. Volt olyan, hogy enni nem volt időm.
Tejért továbbra is kűzdünk, a tegnapi tíz cseppekből mára már 20 cseppek lettek, hátha ilyen ütemben folytatódik a gyarapodás..
De az az érdekes, hogy vidáman szopogatja a cicimet, függetlenül attól, hogy jön belőle valami vagy sem.

Puszi mindenkinek, és köszönöm szépen, hogy hiányoltatok.

Jerry
jerry

Sziasztok!

Nagyon rövid leszek, mert időm sajna nincs Kép

Orsi: üdv itthon! Látod, mit ér a pihenés? Gratula a kisfiatokhoz, és a sok tejcsihez!

Jerry: Zsófi 10 hetes koráig kapott valamennyi anyatejet, de szopni csak 6-7 hetes korától tudott. Persze a kaja túlnyomó része tápi volt. majd gyümi, és főzi! Nem volt vele semmi baj! Ő Beba 1-et evett anno.

BNM: a front az én lánykámat is álomba nyomta de.
Folyás: nálam max 4 hét volt.

Bellana: az enyém 5X eszik egy nap.
Mit lehet enni?
Ehető és nem ehető élelmiszerek csoportjait szoptatás alatt.
Ezeket főleg az első két hónapban kell betartani, utána mindig egy tiltott ételt lehet enni, hogy megtudjuk, hogyan reagál a pici. Mint majd később a piciknél, ha elkezdünk nekik szilárd ételt adni.

EHETŐ ÉLELMISZEREK CSOPORTJA:
- hal, csirke, máj
- burgonya, spenót, cukkini, padlizsán, patisszon, sóska, tök, répa, saláta, sütőtök, gesztenye, cékla, spárga
- paradicsom, barack, ananász, alma, banán, rebarbara, naspolya, megy, zeller, kapor, petrezselyem
- gépsonka, virsli, krinolin, párizsi
- kevés kávé, tea (főlegy gyümölcstea)
- napi tej mennyiség max.2dl
- olajos magvak,
- pékárú, tészta
- szénsavmentes ásványvíz
- levesek-főzelékek
- tejföl, joghurt, túró, sajt, tojás

NEM EHETŐ ÉLELMISZEREK CSOPORTJA
- csípős, borsos, füstölt alapanyagok és ezekből készült ételek
- nehéz, fűszeres, puffasztó ételek
- szalonna, kolbász, szárazszalámik, füstöltsonka
- lecsó, hurka, uborka, paprika (de a füszerpaprika igen), brokkoli
- "K"betűs zöldfélék
- narancs, grapefruit, mandarin, körte, cseresznye, retek, HAGYMA-FOKHAGYMA
- bab, borsó, lencse, sárgaborsó, szója
- szőlő (csak keveset lehet, mert meghajt), kiwi, eper, málna, szilva, kukorica
Mail majd megy!

Soraya: hát ha nem, hát nem... Kép Majd most a napokban! Kép

Panó: tepsit köszi!

Nos, most lépek is!
Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Most még úgy látom, én vagyok ma az első, de mire befejezem az írást már biztos nem így lesz.
Na, szóval! Visszaolvasni csak a hétvégét tudtam, a korábbiaknál pedig megnéztem a képeket meg a táblát.
Minden baba és nagytesó nagyon aranyos!
A legújabb babyknek és szüleiknek pedig nagy-nagy gratula!

Most nem tudok egyenként írni mindenkinek, de majd igyekszem visszarázódni és bepótolom! Persze, ha a pici lányom is úgy akarja!

Szóval, ott hagytam abba legutóbb azt hiszem, hogy egy kicsit depis voltam. Hát, ez időnként továbbra is előjön, de már van rá orvosság, el kell menni itthonról. Úgyhogy amikor csak tehetem, nem vagyunk itthon, igyekszem sok programot szervezni, de ez sem egyszerű, mert ugye a baba behatárolja a lehetőségeket. Főleg akkor, ha egyész nap alig alszik és nyűgös. Mostanában ez a módi. Alig alszik egész nap, etetések között 10-20 percet. Ilyenkor próbálom magam utolérni az itthoni munkákban, de van olyan, amikor 2 napig takarítok. Az a baj, hogy a férjem sem egy házias típus, így ő magától nem fog meg semmit. Persze, ha megkérem, segít, de néha abból is elegem van, hogy mindig mondani kell, magától nem tudja. Nem hibáztatom ezért, így nevelték, csak rosszul élem meg ezeket a dolgokat. Nem tudom, hogy kéne rászoktatni, hogy magától segítsen! Ezzel szemben viszont lelkiismeretfurdalásom is van, hogy én egész nap itthon vagyok és mégis segítenie kell, mikor hazajön a munkából. Olyan hülye dolog ez!
Úgyhogy így tengődök, lelkileg elég ramatyul, egyedül a baba éltet, pedig mostanában eléggé megkavarta a napirendet ezzel a nemalvással. Nem tudom otthagyni az ágyában, mert azonnal visít, mindig velem akar lenni. Biztos hibás vagyok benne, mert ennyire hozzászoktattam, de mikor még itt volt anyukám segíteni, akkor tényleg semmi más dolgom nem volt, csak babázni!
Az evéssel is voltak gondjaink az utóbbi napokban, de szerintem az a meleg miatt volt. Alig evett és sehogy sem fogadta el a tejet, kitolta a szájából. Fogyott is pár dekát, de most úgy néz ki, kezd visszaállni. Még nem hízott sokat születés óta, de valószínűleg csak ilyen alkat. Heti 10 dkg-ot hízik, pedig általában jól eszik. Az utóbbi 2 nap kivételével mindig megvan a 6 dl, ami a napi adagja. Ezért nem is aggódok már. Pedig eleinte ez is idegesített, hogy ő miért nem hízik annyit, mint más baba.
Mindezt leszámítva viszont nagyon ügyes baba, szépen fejlődik és imádom!!!

Magamról annyit, hogy megvolt a 6 hetes kontroll, a doki mindent rendben talált, én viszont néha nem így érzem. Azóta mondjuk még nem lett bevetve a nehéztüzérség, így nem tudom, hogy szuperál, de olyan más, mint régen volt. olyan érzés, mintha nem is az enyém lenne! Biztos hülyének tűnök, de nem tudom másképp leírni. Furcsa! Vagy ez normális? Végülis ugyanolyanra biztos nem lehet megstoppolni! Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
A másik meg az aranyér, amivel szülés óta szenvedek és most jutottam el odáig, hogy talán kezd elmúlni. Kaptam egy szuper kenőcsöt és egyelőre segít. A neve Sperti, ha valakinek hasonló gondjai vannak, merem ajánlani.
A harmadik gond az alakom. De erről inkább nem is írok!
Azt hiszem, ez a pár dolog épp elég ahhoz, hogy depis legyek!
De igyekszem változtatni, amin tudok. Már elkezdtem tornázni és ha ez hatásos lesz, akkor talán csinos is leszek még egyszer! Kép

Úgy nagyjából ennyi a sztori lényege, persze azért még van pár dolog, mint pl. lakásépítési gondok, apukám betegsége stb., amik még úgy mellékesként hozzáadódnak, de ki gondtalan? Senki! Csak van aki könnyebben viseli. Általában egyébként én is könnyen veszem, de most valahogy nem. Na, mindegy! Majd elmúlik, remélem!

Most megyek, mert Panka "szólt", hogy unatkozik! Kép

Mariann
marcsababa

Még pár szó!

BNM!
Nekem 5 hétig volt folyásom, aztán 1 hét szünet után megjött a menszim és majdnem 2 hétig tartott! Ez kicsit sok volt, úgy érzem! Kép

Más: láttam, hogy szó volt a csípőszűrésről. Mi először 4 hetesen voltunk, akkor kiderült, hogy a bal oldalon kicsit sekélyebb az ízületi vápa, ezért terpeszbetétes pelus kell és 2 hét múlva kontroll. Visszamentünk 6 hetesen. Másik doki vizsgálta, kiderült, hogy a jobb oldal sem stimmel, így 2 hét múlva újra kontroll és ha nincs változás, akkor kengyelt kapunk. Most voltunk 8 hetesen újra, látnak javulást, talán nem kell a kengyel, de 2 hét múlva újra kontroll. Kíváncsi vagyok, akkor mit mondanak, mert eddig összesen 6 ortopéd orvos látta és egymástól függetlenül mind mást mondtak. Mikor az egyik javulást látott a 6. heti vizsgálatnál, akkor a másik kiderítette, hogy mindkét oldal problémás! Lehet, hogy ezen múlott az, hogy megússzuk a későbbi járásproblémákat???
A történet szépsége még az, hogy nálunk a gyerekrendelés az ortopédián 8-12-ig tart, viszont senkit nem érdekel, hogy valaki pici babával van, úgy behívják a felnőtteket, mint a huzat! Eddig kivétel nélkül 4 órán át tartott, mire végeztünk. Jó poén! És még mehetünk párszor. Ilyenkor ott kell megszoptatni a babát.

Csak ennyit akartam.
marcsababa

Elaludt a lányka! Csoda!
Akkor még teszek fel egy képet, aztán elhúzok, mert már sok leszek így hirtelen!

Kép
marcsababa

Szia Mariann,
nagyon édes a kislányod. Kép A csípőszűrést nem lehetne megoldani úgy, hogy mindig ugyanaz az orvos lássa? Bár ahogy írod egyik ezt mond a másik meg mást, most légy okos Domonkos. Én pont ezért ragaszkodom a kismarosi orvoshoz. Igaz most már egy kicsit messze van.
Azért én nagyon bízom benne, hogy rendeződik Anna csípője és tényleg nem lesz baj a járásával. Ezért nagyon fontos a szűrés.

Hajni
nalika

Sziasztok!

Csatlakozom Mariannhoz...nem erem utol magam, az en jo kisfium alig alszik es megtanult visitani.Ez uj, eddig alig sirt.Kép

Van olyan film, hogy "Egy nehez nap ejszakaja"??? MIntha lett volna...Na, nekunk tegnap (is ) nehez napunk volt, aztan ma ejjel brutalis ejszakank es most tettem le a gyereket ma hajnal ota.Nem tudom meddig tart...

A hazban aldatlan allapotok uralkodnak, a ferjem hetvegen bekapta a virust vagy megfazott alegkondinal a cegnel, mindenesetre lazas volt es 3 rend agynemut izzadt ossze+vagy 8 polot+stb. De ma mar dolgozik, ugyhogy egyedul maradtam.

Folyas:
Nekem 3 het alatt elmult. Csodalkozva olvastam Mariannal(mar Timinel is anno), hogy ilyen hamar megjon??? Az meg hogy lehet?En azt hittem most honapokig nem lesz a szoptatassal...

A lelkiallapotomat lasd feljebb Mariannal leirtaknal. Egy az egyben. Az alakom, a lelkifurdi, a faradtsag, stb. Csak nekem meg egy kis bibi is van odalennt, holnap akarok menni dokihoz, de ha a baba ilyen lesz nem merem majd itthagyni Anyura.

Most el, mert nem is tudom mihez kapjak...Bocs, hogy nem irtam nev szerint.
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Szoszi, Mariann. fel a fejjel! Kép

Szoszi: Mit jelent, hogy bruttalis ejszaka? Fent volt egesz ejjel? vagy sirt? Hatha tudunk tanacsot adni, ha leirod.

Mariann: gyonyoru a babad! Kép Az alakoddal meg ne legfyen gondod. En se fogytam meg le, de jovo hettol tornazok minden nap. Kép Kaptam 2 kazettat is. Kép Es en ism,erem magamat, biztosan le fogom adni. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!
Bekukkantottam ide, és lesz is pár kérdésem.

Először is gratula minden új babához, minden anyukának!

Swen: Múlt héten a nagy melegben egy szál pelenkában volt a 3 hetes kisfiam. A doki néni mondta, hogy még az is lemehet róla, a lényeg, hogy mindig árnyékban legyen. A lakásban az ujjatlan bodyhoz én adtam rá zoknit, mert (mint írtátok is) a vérkeringés nem tökéletes, és sík hideg volt a gyermek lába.
Hordozó: ma próbáltam ki itthon a hordozót. Hát szerintem még picike hozzá, bár újszülött kortól ajánlották. Egy szuper-hiper bébé comfort hordozót vettünk.

Zsuzsa: nagyon sok helyen olvastam én is a szoptatás alatt nem ehető kaják listáját, mégis egy ici-picit ellenkezem: a K-betűsök közül a karfiol igen is ehető, vajpuhára kell megfőzni, nem fedő alatt, hogy a puffadást okozó anyagok távozzanak (nekem bélbetegség miatt semmi puffasztót nem lehet enni egyébként sem, de a karfiolt ilyen formában igen). Múlt héten ittam egy liter szójatejet és semmi panaszt nem okozott a picurnál.
Az igazság az, hogy akármit eszek, mindig átfut az agyamon, hogy vajon nem lesz-e baj a babánál? Kép

Vérzés: csütörtökön lesz 4 hete, hogy szültem és nekem még mindig van vérzésem. Nem erős, de pl. az utóbbi 3 napban rendesen élénk, friss piros vér. Ez normális szerintetetk?

Süncsi: én is el vagyok kicsit keseredve az éjszakai alvás miatt, meg úgy általában az egész nap miatt. Semmi rendszer nem alakult még ki nálunk, a szopi sem állt be. Van, amikor 1,5 óránként eszik, van, amikor 3,5 óra múlva kér enni. Másoknál 6 hetesen már átalusszák az éjszakát. A fürdetést is ugye, az esti szopi előtt kellene. Hát ez van, amikor 8 órakor történik, van, amikor 10-kor... Hogy tanuljunk meg így valamiféle rendszerességet?

A köldökcsonk nekünk múlt héten, 3 hetesen esett le. Szerdán akarta a doki néni levenni, de reggel láttam, hogy az éjszakai pelusban maradt a horror tárgya. (Engem mindig elborzasztott a csonk tisztítása.) Úgyhogy hétvégén pancsiztunk egy nagyot. Vettünk TT vödröt. Hát a gyerek nagyon élvezte! Azért vettük, mert a topicon ajánlották a szelek miatt, a víz majd kinyomja a gyerekbőlKép Igaz, egy árva puki nem jött ki a fiamból, de szuperul érezte magát a vödörben.

Furcsa még mindig, hogy van egy fiúnk. Sokszor (ma reggel is) csak nézzük, nézzük, és nem is értjük, hogy hogy nem volt eddig. Egy igazi szerelmi háromszög a miénk (bár a fiúnk még nem nyilatkozott) Kép

Kép
kisdió

Ja! én nem értem ezt a védőnő-szolgálatot. A miénk állandóan itt liheg(ne), már múlt héten azt mondtam, hogy inkább beviszem a gyereket én a rendelőbe, ne tébláboljon nekem itt. (Ráaásul a doki néni még külön is jött.)

Kép
kisdió

A védőnéni és a doki néni lecsesztek, hogy a gyerek a kórház óta (16 nap alatt) 95 dekát hízott. Ne adjak neki annyit! Hát hogy ne adjak neki cicit? Vegyen le hamarabb a ciciről. Utána magyarázzam el neki, hogy fogyókúrára lett fogva. Szerintem anyatejjel nem lehet egy gyereket elhízatni (ilyen szó nincs is).Kép

Kép
kisdió

Kisdio: felejtsd el a vedoneni es a doki hulyeseget. Gyonyoruen fejlodik a babad es gyonyoruen hurkas. Kép Bezzeg az en vedonenim erre mast mondana, megpedig azt, hogy Gratula! Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Kisdio: folytatom. Kép
Rendszeresseg: Nem tudom, hogy hogy nem lehet bevezetni rendszeresseget. En minden este 19.30 es 20.00 kozott furdetek es utana szoptatok utoljara aznap. Sose volt ebbol 22.00 ora. Nem is ertem, hogy lehet. Elotte 17.00-17.30 korul szoptatok, igy pont kijon a kovetkezo idopontig a furdetes utani szoptatas. Es e ket idopont kozott sose alszik Lili. Kép Igy nincs semminek akadalya. Talan kisfiad elalszik ilyenkor? Neked kell dontened es kialakitani valamilyen rendszeresseget a furdeteshez. El kell donteni, hogy melyik idopont a jo. A nappali gyakoribb szoptatasnal lehet, hogy tenyleg enni akar a baba, de lehet, hogy csak a ciciden cicizni. Ilyenkor nem eszik, csak nyugtatja magat. Talan probald ki a cumit. Lilinel bevallt es igy 3-4 orankent eszik es ugy latom jol is lakik. Kép Hiszen jokat mosolyog, nezelodik vagy alszik utana. Ha szoptatas utan 1 oraval ujbol cicit ker, odaadom neki a cumit, amit tobbszori szajba valo visszatetel utan elegedetten elfogadja (nem kikopi, hanem kiesik a szajabol). Ha a cumit tobbszori probalkozas utan is kikopi, vagy egy tipikus hangnemben sir, akkor tudom, hogy itt tenyleg cici kell. Ezt ki kell tapasztalni. Persze a nagy melegben vagy idonkent o is gyakrabban kerul cicire, hiszen szomjas.
Verzes: nem lehet, hogy menstrualsz? Az lehet magyarazat az elenkpiros verre. Talan hivd fel a dokidat.

Kép
Kép
trita

Sziasztok lanyok!

Akkor ugy nez ki, hogy Soraya Krisztank egyszem utolso pocakosunk elindul a korhazba, mert szivarok a vize es fajasai is vannak!
Most nagyon izgulok, nyilvan jobban mint mikor en szultem.
Hajra Kriszta, konnyu, gyors szulest es egeszseges kisbabat kivanok!
Majd meg jelentkezem, ha tudok valamit.
csok
Ildiko
salla

Soraya!
Hajrá, hajrá, megy a drukk!

Ildikó!
Várjuk a híreket!

Mindjárt jövök még!
panó

Sziasztok!

Én is Kriszta miatt néztem be, mert megjött az sms-e, hogy már elindultak a kórházba Kép)) De Ildikó hamarabb ideért a jó hírrelKép

Én is nagyon drukkolok neki!!!

Szilvi
lino

sziasztok!

Salla: köszi a hírt, és hajrá Kriszta!!!

Mariann, szöszi: én csak annyit mondanék, ezen a depi dolgon sokan átesnek! És higyjétek el, szépek és csinik vagytok, nagyon szorgosok, és ügyesek!!!
És az én lányom is kézibaba, de ez van... Kép

Szöszi: hajnal óta Kép Ma Edina is hamarabb kelt, mert este nem evett eleget Kép

Kisdió kép Kép Az én lányom is ennyit hízott eleinte, és az lett belőle, hogy a sok kajától hányni kezdett! Ha így jársz, kezd el mérni, és ne adj neki kaját 3 óránál sűrűbben, ha kell kteáztasd. Mi így most elvagyunk...
Karfiol: lehet, és az irodalmat idéztem... És ezeketz én be is tartom, de a gyerek nem is hasfájós!

Zsuzsa
zerko

Orsi!
Üdv, újra otthon! Na milyen anyukának lenni?

Linda!
A mail ráér, inkább majd megpróbállak felhívni, ha apa itthon lesz végre valamikor. Ma állítólag szabin van, de azért a biztonság kedvéért reggel bement, így rögtön kiderült, hogy kedden is be kell mennie meg szerdán is.
Beni se nagyon szokott büfizni, csak ritkán. És Peti meg Rita se nagyon büfiztek annak idején. Beni is általában 9-11-szer eszik naponta!

Mariann!
örülök, hogy megvagy, gyere gyakrabban!
Én már terhesség előtt se voltam elégedett az alakommal, úgyhogy nincs mit visszasírnom!
Én is Spertit használok, szerintem is nagyon jó!
És én is azt viselem a legnehezebben, hogy itthon ülök állandóan és nincs kihez szólni.

Szöszi!
Küldjek egy kis jókedvet? Vagy álommanókat Balázsnak?
A mensim Peti szülése után a 6., Rita szülése után pedig 8. héten jött meg. Pedig ők is csak szoptak.

Jerry!
Lassan belerázódtok az otthoni életbe! Majd leírod milyen volt a szülés?

Kisdió!
Mi az a TT vödör?

Ma voltunk Linoéknál délelőtt, ő azon küzdött, hogy Kata ne aludjon, én meg azon, hogy Beni aludjon már el. Egyikünk se járt nagy sikerrel.
Beni ma megint megfordult, akkor lehet, hogy mégse véletlen volt a tegnapi?
Ja és tegnap végre leesett a köldökcsonkunk!

Anitabori!
Merre jársz? Elmentél nyaralni?

Süncsi!
Vendégek ott vannak még?

Nalika!
Otthon van már a nagyfiad is?

Anikó, Swen, Zsuzsa!
Nektek is puszi!

Panó
panó

Hello
Most beszeltem Krisztaval, jot rohogtunk, a ferje annyira ideges, mert nem bir kifordulni egy keresztezodesnel. Hallottam szitkozodik, Kriszta meg nyugtatgatjaKép. Noi sorsKép. 5 perces fajasai vannak, de szerintem meg jol turiKép.puszi
Ildiko
salla

Panó,

amikor elmentetek Kata felébredt Kép Háromszor kakilt, ami úgy látszik jól kifárasztotta, mert egykor elaludt Kép

Igyekszem visszaolvasni, majd jövök még, de apa még itthon betegen, így olyan mintha 4 gyerekem lenne...

Szilvi
lino

Ildikó,

Krisztáék Kép És én is izgulok értük!!! Tök fura, mert amikor én mentem szülni, egyáltalán nem is izgultam. Nálunk is a férjem volt az aki ideges volt, de ő nagyon KépTi jól vagytok?

Szilvi
lino

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés: hatalmas drukk Krisztáéknak!!!!

Írjon, aki tud róluk valamit!!!

Remélem este jövök bővebben!

Betegeknek jobbulást!

Mindenkinek puszi: Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Helloooo Csajok!!
Most kuldött Kriszta férje uzit, hogy 5cm-re nyitva van. Remélem hamarosan babázik!!! Kép
puszo ;)
salla

Panó: TummyTub vödör. megpróbálok feltenni képet. Tegnap fürdettük először benne a manót, és annyira izgett-mozgott, hogy a képek életlenek lettek. Ki kell még tapasztalnunk, hogy pl. mennyi vizet tegyünk bele. Mert bele lehet ültetni úgy, hogy nem fogjuk, a baba összegömbölyödik magzati pózba és még vízben is van. Szóval csudajó. A doki néni is ajánlotta egyébként.Kép

Kép
kisdió

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, sms-ket, nagyon aranyosak vagytok!!! Én mára már egész jól vagyok, csak néha köhögök és fújom az orromat. Apa viszont még mindig dögrováson van Kép Gyerekek szerencsére nem kapták el. Kata a hétvégén napközben nem aludt túl sokat, így ezt ma délelőtt akarta pótolni, de ha délelőtt alszik, akkor délután nem, amikor a többiek, de végül sikerült ébren tartani, így most mind a három gyerek alszik + férj is, így megpróbálok visszaolvasni.

Most tényleg úgy izgulok, hogy Kriszta minél hamarabb a kezébe foghassa a kisbabáját!!! Kép

Orsi: örülök, hogy már otthon is vagytok Kép Várjuk majd a történetedet Kép És itt is gratulálok Gergőhöz! Tej Kép Képek Kép

Süncsi: tesódék tegnapig maradtak, vagy rosszul emlékszem? Ne legyél ám szomorú, sok-sok puszi!!! Kép

Linda: nagyon szépek a gyerekeid!!! Tök jó a kép! Kép Kitartás a fiúkhoz! Ádi meddig van otthon? Katánál nem számolom mennyiszer eszik egy nap- sokszor. Kaja: elvileg ami téged puffaszt, azt nem lehet, én mostmár egyre több mindent eszek, és nem zavarja.

Trita: nagyon szép kis család vagytok!!! Kép Lili nagyon aranyos! Grat a jó éjszakákhoz!!! Kép Mosolygós kép Kép Májfoltok Kép Remélem elmúlnak gyorsan!

Swen: merre vagy? Én csak bent adok rá zoknit. Csípőszűrésre a mi dokinénink csak 3-4 hónaposan küld, viszont két hónaposan meg küld UH-ra, ahol a csípőjét is nézik. Kengurura nekünk anno két hónapost kort ajánlottak. Oltás: nekünk betöltött 2 hó után adják. Most olvasom csak a pizzaevést Kép Én is bízom benne, hogy jól fog elsülni az ovi, de Nóri mostanában elég gázul viselkedik Kép Kép Kép

Köldökcsonk: nekünk is napi egyszer kellett és fültisztítópálcikával.

Szöszi: remélem eljutsz a dokihoz, és hamar rendbejössz!!! Balázska képei szuperek és te is jól nézel ki!!! Nyugisabb napokat-éjszakákat nektek!!! Kép És jó hosszúhétvégét!!! Köszi a híreket Alice-ról.

Anikó: hogy vagytok? Köszi az sms-t Kép

Jerry: de jó újra olvasni Téged!!!Kép Gratulálok még egyszer Marcellhez! Örülök, hogy már jól vagytok!!! Az jó, ha egyre több a tejed, de akkor se történik semmi, ha tápszerezni kell Kép Ha van egy kis időd, és megírod, szívesen olvasnám a történeteteket!

Chello: hogy vagytok? Noémi pocakja?

Bnm: nagyon szépen gyarapodik RékaKép Remélem nem lesztek betegek!!!

Mariann: Üdv újra itt! Kép Anna nagyon szép!!!

Anita: Ráckevéztek?

Kisdió: gratulálok a babádhoz! Nagyon aranyos Kép Nem semmi hízás Kép

Zsuzsa: lányok képe Kép Mennyit evett este Edina, hogy kevés volt? Ovi nálatok mikor kezdődik? Kata meg visszatért a nappali alvásához. Hétvégenként amúgyis kevesebbeket alszik napközben, mert mindig sokfele megyünk. Most már nagyon hiányolja a tesókat, ha nincsenek körülötte, nagyon nagyokat mosolyog rájuk Kép

Ildikó: nálatok lévő ovi helyzet Kép Persze ez itt se ismeretlen, nem igazán veszik fel azokat akiknek anyukájuk otthon van a kisebb tesóval Kép Szerintem hülyeség. Festékes kép Kép Nagyon jó!!!

Panó: Beni nagyon ügyes a forgással!!! Kép Katának mostanában nehezebben megy, régen simán átfordult úgy hogy a lábait a hasa alá húzta, és átdobta magát a hátára, de amióta a rendes mozdulatsorral próbálja csinálni sokkal ritkábban sikerül neki.

Bea: mi újság veletek?

Mucska: örülök, hogy jól vagytok! Kép Védőnő Kép Ház Kép Anyósodnak jobbulást!

Maci: hogy vagytok? Hízásra nekünk azt mondták, hogy 100-tól felfelé jó a heti hízás, de akkor sincs gond, ha egy hétig nem hízik és utána meg igen. Kajamennyiség: testsúlykg-ként 150 ml, elvileg.

Zita: jól vagytok? Rég jártál erre Te is!

Vali, Kakukkfű, Egcsi, Timi, Dzscs: rólatok meg már tényleg ezer éve nem hallottam! Írjatok, ha tudtok!

Nandával beszéltem telefonon, jól vannak Kép

Zsuzsi: Dorka megy végül oviba? Vagy nem vették fel? Hogy bírja a kistesót? Emma hízása Kép

Nalika: köszi neked is a jó kívánságokat!

Remélem nem hagytam ki senkit!

Szilvi
lino

Remélem Kriszta továbbra si ilyen gyorsan halad majd!!! Kép
lino

Kriszta! Ügyesen!!!

Rita: nehéz ez a rendszeresség, mert nekünk nem állt be a szopi rend. Nem tudom ugyanabban az időpontban fürdetni, mert nem ugyanabban az időpontban szopizik. Ezért van, amikor 6-kor szopik, és 9-ig alszik, vagy 5-kor szopizott, és fél 8-kor már felébred. Eygébként sokat van fent. Reggeli szopi után rendszerint 4-5 órát fent van, ilyenkor foglalkozok vele. Délután is fent van 2 órát.

Vérzés: asszem tényleg fel kell hívni a dokit. Ugyis ronda a gát. Össze-vissza varrt.

Kép
kisdió

Anikó: Bencusnak boldog névnapot!
lino

Minden elszállt, pedig miután elolvastam az elmúlt 4-5 nap termését, mindenkinek válaszoltam. És egyszerűen elszállt, vagyis a számítógép teljesen újraindította magát. Mint a hideg-indításnál. Kivagyok.

Ma délelőtt itt volt a doki bácsi, megkaptuk az oltást, csak egy nyekk volt a válaszKép
Most viszont egy órája csillapíthatatlanul sír, és ami még sosem volt, szopni sem bír. Apa vette most át...

Lányok, képtelen vagyok újraírni az irományomat (reggel óta írogattam, kisebb-nagyobb kihagyásokkal), ezért most csak egy kollektív ölelést küldök mindenkinek, Zsuzsától pedig elnézést a tepsi miatt: az enyém 33x24.

Most ezt elküldöm gyorsan...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

AnitaBori,

ha jól láttam a Tied volt ebben a topicban a 10000. hozzászólás Kép
lino

Sziasztok!

Na, Soraya már tuti babázik. Kép
Hát csajok, akkor ennyi, mind megvagyunk duplázódva, vagy triplázódva. (ugye Vali? Kép)

Lino: honnan látszik, hogy hanyadik hozzászólásnál tartunk?
Örülök, hogy jobban vagy, nincs bosszantóbb mint nyáron lebetegedni. Ádi még a héten itthon van, de jobban örülnék ha még jövő héten is itt lenne.
Ma, voltunk sétálni mind és nem a kicsivel voltak gondok. Dani mint egy kiscsikó, száguldozott, nem hallgatott ránk, rettegtem mikor rohan ki 1 autó elé... Amúgy 2 órát voltunk ki és Gergő csak a végén nyafizott.

Kisdió: gát: fáj is? Úgy látszik sokan megjárjuk vele. Kép Írtam már, hogy nekem a 2 évvel ezelötti sebemben is találtak még betokosodott varratokat?
Jó mi? Most azt is kitisztította a doki, hát érzem még...

Mariann: ne tudd meg én hogy nézek ki. Kép Komplett zsák maradt meg a hasam helyett...
Semmi sem jön fel rám, a terhesruháimban járok. Kép
Ja és egész nap ennék.... Kép Kép
Én terhesen nem voltam ilyen kajás...

Zsuzsa: köszi az infót a kajákról.
Én ma vettem egy Infacol nevü szert, kiváncsi vagyok lesz e eredmény. Ismered?

Jerry: olyan nehéz lehetett neked. Kép Remélem most már minden rendben lesz és mi visszakapjuk a mi kedves, vidám Jerrynket. Kép Kép Puszi!!

BNM: én Danival több mint hat hétig véreztem, most meg egyik nap alig, a másikon meg dől a lé...Ki érti ezt?
Rokonok: biza nagy kár, hogy nem lehet őket megválogatni...

Szöszi: nekem Danival fél év után jött csak meg.

Kisdió: a dokinő és a védőnő hogy gondolja kivitelezni, hogy adj kevesebbet annak a szépségnek? Vedd el tőle a cicit?!

Hajni: irigy vagyok, hogy így alszik a kicsid...
De most éppen az enyém is nagyon húzza ám. Kép Kép
Milyen időközönként jártok mifelénk?

Panó: lehet, hogy a telefonálás jobban fog menni nekem.
Sok puszi!

Sziasztok és van új kép a profilomban!

Linda(gadt)
bellana

Bellana: igen, azt mondták, hogy vegyem le hamarabb a ciciről. Utána meg én hallgassam a panaszáradatot a kisfiamtól, hogy még enni sem adok neki...

A gátseb nem fáj, sőt gyakorlatilag seb már nincs. Viszont olyan, mintha az egyik oldalról átvarrt volna a másik oldalra egy kis részt. Van egy lyuk, egy átfedés.

Tudom, hogy én csak alig 4 hete szültem, de szerintem katasztrófálisan nézek ki. Természetesen én is a kismama ruháimat hordom. Érdekes, mert kismamaként nem voltam elhízva (na, persze elég bálnatestűnek éreztem magam Kép ).
Most (még) annyira nem zavar, hogy a hasam a 25. hétnek is kinéz, és a combim is hájas, de mozgáshiányom van, és hát mindenhol azt olvasom, hogy nem lehet, meg hogy 1 év mire a kismama visszanyeri az eredeti formáját. Én meg már októberben biciklizni akartam. (Futni nem merek, és nem is tudok, mert a két sárgadinnyét itt elöl nem tudom kordában tartani még szoros melltartóval se Kép

Lehet már valamit tudni Krisztáékról?

Kép
kisdió

sziasztok!

Soraya finisben??? Kép

Linda, te karcsú cica Kép
Gát Kép
Egyél csak, mert abból lesz a tejci!!!
Infacol: hasfájásra? nekem Gripe water és Sab Simplex van. De nem kell Kép
Segít nálatok??? Fáj a fiatok hasa???
Akkor óvatosan eszegess!
Én már próbáltam nektarint, kevés paprikát és ubit. Meg 2 szelet téliszalámit is! De Edina 10.5 hetes már!

kisdió: én ilyen kádat még nem is láttam!
Gát Kép Szerintem is beszélj a dokiddal!

Bori Kép

Swen, Salla: pusz Kép

Lino: a férfiak nagyon betegek tudnak ám lenni! Sőt, ha lázuk is van Kép jobbulást!
A kevés 70 volt! Nála az semmi!
Ovi: asszem szept 1-től lesz 1/2 napos beszoktatás!

Anikó: merre vagy? Gratula a fiatoknak!

most el...

Zsuzsa, a félkezes balkezes (aki amúgy jobb Kép)
A másikban Edinám alszik...
zerko

Sziasztok!

Megint én. Kép

Soraya-Krisztánkról hír????

Kisdió: jól van, akkor nem csak én járok terhesruciban. Kép Van egy barátnöm aki már miniben jár, pedig csak 2 hónapja szült, de már tök jól néz ki. Á, nem vagyok ám irigy. Kép Kép
A kád nekem is tetszik, szuper lehet, mintha megint a méhben lenne a manó. Kép
A gátsebet ne hagyd annyiban!

Zsuzsa: megjött a mail, köszi. Kép
Még nem próbáltam a azt a szert (Infacol) a pocifájásra, mégcsak most készülünk kipróbálni.
Amúgy gözöm sincs mitöl fájhat a mütyürkém hasa, mert nem eszek puffasztót. (Csak hizlalót. Kép)

Na, most el, mert a lurkóm már 4 (!!!!) órája alszik és most már kezdek aggódni.
Na, ja, nekem semmi se jó...

Puszik:
Linda
Kép
bellana

SziasztokKép

Csak egy gyors bejelentkezés tőlem, nem tudom mennyit tudok majd írni.

Az előbb szopiztunk egy jó hosszút, remélem ez kitart legalább 2 órát. Az előző sajnos csak 1-re sikeredett, de éreztem is, hogy nem szopizott annyit, hogy elég legyen neki. Amúgy nagyjából 2 óránként eszik a drágám, de van, hogy ez 3-ra is kinyúlik, vagy éppen csak egy óra lesz belőle. Gondolom azért ez kis idő, mire beáll igazán rendszeresre, ha egyáltalán beáll.
Igazán nem panaszkodhatom eddig, Gergő tüneményes kisfiú! Ha tele a pocakja és nem bántja a kaki, vagy a szél, akkor szépen alukál, de volt már olyan is, hogy békésen elnézelődött.Kép Éjszaka egy kicsit mindig nehezebb a dolog, akkor szerintem többet fáj a hasa, vagy ki tudja, de tegnap éjjel is volt egy nyűglődős időszakunk, aztán elaludt és 2 óránként kelt. Egylőre én sem rakom ki magam mellől az ágyból, félek tőle, hogy felébred a mozgatástól, volt már rá példa, meg aztán egyszerűbb is így megszoptatni, hogy ott van és ő sem kezd el igazán sírni, és ott is a cici.Kép
Karcsi hihetetlenül sokat segít, imádja dajkálni, ha valami baja van, meg tisztába is nagyon szereti tenni, szóval bősz apuka és annyira édesen csinálja! Nagyon boldog vagyok, le sem lehet írni, de Ti ezt mind tudjátok milyen érzés!
Szerencsére Anyukám is sokat van itt és nagyon sokat segít, úgyhogy pihenek, erősödök. A tükörből még mindig elég rémes kép néz vissza, baromi sápadt vagyok, de állítólag sok vért vesztettem, mert nagy baba volt. Gondolom egyszer csak visszatér a színem?Kép

Mielőtt elfelejtem!
Segítsetek, hogy mit lehet csinálni egy hasfájós babával? Nem mindig fáj a picikém hasa, de néha rendesen küszködik, erőlködik!Kép Vettünk ma babateát a gyógyszertárban, édesköményes, de nem tudom, hogyan kell megcsinálni. az van ráírva, hogy 1 filterre 1,5-2dl vizet kell önteni és 5-10 percig állni hagyni. De nem lesz az túl erős egy ilyen pici babának? Szóval, ha valaki tudna nekem ebben segíteni, azért nagyon hálás lennék! Remélem ez a tea segít a picurinak, abban a néhány kakilásban!

A történetemet még nem írtam le, de ha sikerül ma megcsinálom, még friss az élmény, így jó leírni.Kép

Mindenkinek nagy puszi, köszi az üdvözléseket, a tegnapi írásom óta valamennyire visszaolvastam, de nagyon nem vagyok képes reagálni.

Ja!!
Sorayanak órási drukk!!! Ha ilyen szépen tágult, akkor hamar meglesz ez a baba!Kép

Zsuzsa, Bori
Aranyér ügyben nagyon ramatyul vagyok.Kép Én is az Aurobint használom szombat óta, de egyelőre nem érzem, hogy sokkal jobb lenne.Kép Mikor kezd el hatni, és kb hány hét alatt kéne, hogy rendbejöjjön a hátsó fertájam? Nektek hogy működött? És hányszor használtátok egy nap?

Borikám
Megjött az sms-edKép
Puszika!Kép

Mindenkinek puszi, most kidőltem, én is bebújok a kicsikém mellé az ágyba.Kép

Orsi

avocado

Orsi: napi 2X, de ha WC után vagy mosdás, és újra! Nekem 3 hét volt. És egy tanács: csak akkor menj WC-re, ha már kilóg a vége, már bocsi, és ne erőlködj semmit! És sok gyümi!
Hasfájás: nekem nincs tapasztalatom, de én a tea helyett a Sab Simplexszel próbálkoznék, és te igyál talán Laktoherbet!
Szopi Kép
Várjuk a történetet!

Linda: majd számolj be, segített-e a szer!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Orsi,
nagyon ügyes a kisfiad. Az első időkben természetes, hogy nem időre eszik. Kakilásnál esetleg próbálj neki segíteni, hogy feltolod a lábait a pocakjához, ez be szokott jönni.

Linda,
átlag kéthetente megyünk, úgyhogy a most vasárnap aktuális, de még történhet bármi, majd valahogy jelzem Kép Nyugodtan egyél, ha kívánod abból lesz a tejcsi. Azért a barackkal vigyázz, az is nagyon hascsikarós tud lenni. Ne izgulj szerintem egyikünk sem nádszálkarcsú most. Alvás Kép

Panó,
jó, hogy végre leesett nektek is a köldökcsonk, így mehet a nagy pancsi. A nagyfiam csütörtökön jön haza, már nagyon várom, mert nélküle nem tudok vásárolni ruhákat, egyszerűen nem tudom már a méretét.

Kisdió,
üdv itt is. Te kinél szültél? és mikor is? Hízásról annyit, hogy az én babám cumizik Kép, mert hajlamos túlenni magát. Most már 2 napja rendszeresen visszajön a felesleg Kép Vérzés: nem lehet, hogy többet vagy fenn mostanában? Akkor is így meg szokott indulni.

Lino,
ez csak természetes.

Anita,
képzeld 3 napja nincs fürdés közben sírásKép, lehet, hogy a köldök volt a bűnös.

Anikó,
hogy vagytok? Boldog névnapot Bencusnak!!Kép

HajniKép
nalika

Sziasztok,

mindenkinek csók,

Soraya,
még mindig szurkolunk...

Lino,
gyógyulást a negyedik gyereknek isKép
10.000? De nem mind én írtam...Kép

Nalika,
pancsiKép
lehet, hogy a 2020-as olimpián indul majd 400 vegyesben?!

Orsi,
én is a Zsuzsa által ajánlott szerekkel próbálkoznék, ha erősen gyötrik a gázok a bébit...
Aranyérem: nekem egy jó hét aladt eltűnt az a rettenetKép
Várjuk a sztorit,
akárcsak Lindáét (ugye, még nem raktad fel?)

mindenki másnak puszi, hív a babus

Anitabori
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a névnapi jókívánságokat Bencus nevében!
Sajnos nagyon nehezek a napjaim,ezért nem tudok jönni,de n agyon sokat gondolok rátok!

Hajnimaci
Benőkének is boldog névnapot! Kép

Puszi:Anikó
vakili

Haho

MEGVAAAAAAN!
SORAYA KRISZTA MEGSZULT 8 UTAN PICIT A BABA 50 CM ES 3530 GRAMM, DE KRISZTA MAJD PONTOSIT, MERT ELEG ROSSZUL HALLOTTAM ANNYIRA FUJT A SZEL.

A PAPA SZERINT MINDEN JOL MENT ES MINDKETTEN JOL VANNAK.
GRATULALOK KRISZTA, SOK TEJCSIT, JO BABAT, HOSSZU EJSZAKAKAT.

AKKOR LANYOK ELFOGYTUNK?
MILLIO CSOK
ILDIKO
salla

Sziasztok!

Nekem sms jött, ezek szerint: 20.11kor megérkezett Martin!!! 3535 gramm és 50 cm, mindenki jól van!!! Kép

Itt is sok szeretettel gratulálok!!!
lino

Sok szeretettel gratulálok Krisztának, sok-sok tejcsit, és jó egészséget mindkettőtöknek!
Kép

Hajni
nalika

Anita,
nagyon tündéri a kislányod.
Kép
és még egy:
Kép
Lehet, hogy a Szigeten készült a kép valamelyik punkkoncerten? Bocsi, de a kórházban nekünk is volt ilyen frizunk és ott már ellőttem ezt a poént. De tényleg nagyon szép, gratulálok hozzá.
400 vegyes Kép

Hajni
nalika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: