A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Móni,nagyon édes morcosan!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Elégedett Anna :)

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Enikő és kicsi Bátor, gratulálunk nektek, nagyon jó egészséget kívánunk!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, a büfiztetés nekünk se nagyon megy. Hiába sétálgatunk vele 10-20 percet, 1-2 apró levegő, nyögés, ha kijön belőle, már jó. Néha tényleg akkor sikerül valami, ha lefektetjük, vagy ha jól átmozgatom, megemelgetem többször a vállamon.

Köldökcsonk alatti rész: szép sima, mint egy emberi köldök. Attól féltem, hogy az a véres(?), barnás rész, ami látszott, megmarad, de nem, egybe esett le :D

Gratulálok a 10/10-es Apgar-hoz, az nagyon ritka állítólag :-)
Nekünk 7/9 volt, nem sírt fel elsőre, csak miután kitisztították a járatait.

Nagyon aranyosak a babák, lányok.

Nekem a kórházban a 3 órát mondták etetésre, mert pici a baba. A gyerekorvos és a védőnő szerint inkább 2 óránként. :roll:
Szóval egy nagyobb babát nyugodtan lehet ritkábban, szerintem.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
elsírtam magam a kitöltött táblán...hát ennek is eljött az ideje :)

Enikő, Bátor gratulálunk, sok boldogságot!
TSzilvi, Máté nektek is minden földi jót kívánunk!

HuSzilvi, sokat gondolok rátok, most legfontosabb, hogy Csabi is mielőbb veletek lehessen, aztán jöhet a regenerálódás. Tudnék sírni, hogy nem lehet veled a kicsid, akire már annyira vártál, de most legkevésbé lehet erre szükséged. Kitartás nektek, biztos vagyok benne, hogy pár nap és újra együtt lesz itt a kis csapatunk. Puszi, sok energiát küldök +++++++

Éljen az igény szerinti szopi :))))

Gyönyörűek a pincúrok, nem győzök oda-vissza gördíteni :)))))

Kriszta, pedig pont akartam írni, mennyire szupi a napirendetek. Így is nagy haladás. Bíborkát már nem kell ébreszteni...1,5-2 óránként ébred és kb. 1 órát kajcsizik/büfizik...néha azért van, hogy 3 órát alszik, de egyre ritkább.

Puszi mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Kép Bíborka Kép Bibi és Blani

Kép
Kép
34372

Éljen a teli táblázat, éljenek a novemberi topikos babák és anyukák!

Móni, nagyon édes Dávid, szuper kispasi!

Reni, nagyon tetszik a kép a két lányról!Elérzékenyültem!Mi ez, ha nem mennyei boldogság?

Csippára u.a mondta doktornő, köszi Móni amúgy.De azért aggaszt, olyan rossz nézni a bébikémet, ahogy hunyorgat.

Zsuzsi, nagyon remélem, nekünk is szép lesz majd a köldök, nálunk apa rendezi, én tök félek, bár nem tudom mitől.

Képzeljétek, Márk már 3x lepisilt minket, kis kukac mint egy szökőkút, komolyan, egyik alkalommal a férjemre nevetőgörcs jött utána.

Volt már vkinél fürdés után törölközőbe kaki és 2. fürdetés emiatt ugyanazon az este?ez már nem volt olyan vicces...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Milyen szépek a kicsik! Mindenkié! Móni, egyáltalán nem turz a picikéd, igazi kisbaba!Engedd el a füled mellett a rosszalló megjegyzéseket!
:wink:

Szilvi, Enikő
Gatulálok a kisbabáitokhoz, erőt és egészséget kívánok!

Huszilvi
Nagyon sajnálom, ami történt, de érzem, hogy nem lesz semmi baj!

Sajnos nincs sok időm írni, de olvasgatlak benneteket! Teszek fel én is képet!
Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Kép Hangóca és Vince
Kép Eszterrel

vick
Kép
Kép
ervick

Dorka utólag neked is gratulálok!

Kata
Nagyon édes Márk :)
Az embernek elvei vannak, aztán lesznek gyerekei :) nekem is volt ilyen elvem, most néha 4en alszunk 1 ágyban :lol:
Dani sem mindig hajlandó. Azért igyekszem viszonylag hosszabb ideig függőlegesen tartani szopi után. Van, h leteszem és fél óra múlva sír, felveszem és akkor büfizik.

Zsuzsi
Akkor Zsófi ahogy olvasom gyorsan alkalmazkodik a kint léthez :)
Tényleg kellett főznöd??? Én nem vagyok hajlandó főzőcskézni most senkire. Amúgy anyuéknak pl. tök természetes, h ha ilyenkor jönnek hoznak finom nyamit is és megtiltják, h készüljek.
Én is pont ilyen vagyok, de sokszor érzem, h nem mindig jó tulajdonság, h mindig mindent jól akarok csinálni és nem szólok semmiért. Tudnék írni rengeteget erről, de ide nem szeretnék....
Én sem sírtam :) én mosolyogtam, de szerintem ez a képeken is látszik. Nem baj az, ha nem sírva fogadod.

Móni
:( túl tágulást sajnálom :( remélem már jobban vagy. No nekem szerencsére nem volt ilyen drasztikus, de én is jobban érzem a medence csontom. Akkor gondolom a nagyobb baba miatt.
Szerintem nem gáz, ha cumizik. Őszintén mi önként vetettük be Lillánál és most is valószínű. Csak most ügyesebbek leszünk és elvesszük tőle mielőtt még rászokik mint a nővére.
De én is megnyugodtam mert látom mások is élnek a cumival nem csak én ....pfhuhh. Amúgy mi is Avent legkisebbet vettük neki. Lilla is Aventet használ és fogai okék, pedig az utolsó fogzási roham óta totális függő. Cumi nélkül egy lépés sem. Még túró rudiért cserébe sem adja.
Olyan édes vagy ahogy leírod a veled történő dolgokat. Bocs, de jókat mulatok. Nem a bajodon, csak ahogy írod :)
Nagyon cukiiii!!

Friday
És hehe emlékeztél az 1800 grammra is :) nekem is eszembe jutott mikor megmondták mekkora :lol:
De édesek a tesók :)

Zsuzsiról jutott eszembe, nekem itthon van a férjem, de ő is dolgozik és így azért nem olyan a dolog :? de ő is inkább most mint karácsonykor, mert most év vége előtt teljesen betáblázták.

Krisztinaa
Dani is kakilt már be meg pisi is volt, de szerencsére nem talált el :) a törölközőn landolt.
Tejcsi miatt ne aggódj, mert az tuti apaszt, ha idegeskedsz. Amíg gyarapszik és nem sír, h éhes tuti nincs gond. A cici meg majd követi az eseményeket.
Én Naturlandos Fitolac teát iszom. Nekem bevált Lillánál is.
Anna édes..és mekkora haj

TSzilvi
Rózsaszínes nyáknak örülni kell :) csak szépen távozzon :) a babával együtt. Na ez már nem aktuális :lol:

Kata
Akartam mondani telefonba, h nem biztos ám, h a pocija fáj. Nekem anno azt mondta a védőnő, h hasfájás esetén minden nap nagyjából uakkor sír a baba és általában este. A lábait felhúzza és élesen sír.
Van felírva nekem egy homeopátiás szer is poci fájásra, szólj, ha kell a neve azért. Amúgy Danci is többet sírt tegnap. Szokniuk kell a kint létet.

Folyadék: azt hiszem én képtelen vagyok 4 litert meginni :?, de igyekszem sokat és tejem annyi, tiszta Pamela Anderson :)

Mangora
Nekünk a kórházban csináltak koponya és hasi UH-t. Nem küld külön még 1x. Csípőszűrés lesz 6 hetesen és 2 hónapos kora körül hallás vizsgálatra kell vele menni....de ez nekünk extra dolog.

Huszilvi
:( sajnálom, h ilyen nem jól alakultak a dolgok. Remélem Csabi már jobban van azóta. Hogy kapott szegény tüdő gyulladást?????

Tszilvi
Gratulálok!!!!

Enikő végre végre :) gratulálok nektek is!!

Reni
De jó, h tettél fel képeket. :)

Vick
Ti tesós képeitek is nagyon klasszak :)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Kata, a fürdés utáni kaki ismerős. Mi csak nevettünk rajta. Főleg, hogy a második fürdetés után is kakis lett a tiszta fürdőlepedő :-) és nem volt több tisztánk, mert egy másikat előző nap pisilt össze Zsófi és csak 3 törölközője van. A végén szegénykémet egy textilpelenkába törölgettük meg. :oops: :P
Nálunk az a ritka, ha nem pisil, miután kicsomagoltuk. Igaz, neki nem szökőkút, csak folyik szépen maga alá, a ruhájára stb. stb.

Fleur, főztem, de ez volt az utolsó alkalom. Az én Anyukám felpakolva érkezett. Hétvégén megint jön Anyósom, péntektől vasárnapig, mert a párom péntek-szombat tréningen lesz.

Nahát, milyen aranyosak a tesós képek. Elérzékenyültem én is. Miért nincs könnyhullatós szmájli :?:

Reni, eszembe jut sokszor, régebben írtad, hogy szín szerint voltak csoportosítva a törölközők Blani előtt. Na, valahogy így voltam ezzel eddig én is, de már és nem is érdekel.

Úgy érzem, mintha egész életemben babát etettem, pelenkáztam, dajkáltam volna :-)

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép Érdeklődő Zsófi Kép Vidám Zsófi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Enikő! Nagyon gratulálok Nektek is Bátorhoz! Jó egészséget!

De jó, hogy teljes a tábla!!! Szerintem is nagyon megható! Azért a fórum csak megmarad :)

Lányok, a képek nagyon édesek!!!

Ma megjártuk a védőnőt és még a DM-be iselmentünk Marcival kettesben (persze autóval, nem gyalog). De így is egy jó kis túra volt, kb két óra alatt jártuk meg. Marci összeszedte magát, már 3540 gr és 53 cm. Kezd nőni :)

Köldök: nekünk is már leesett, de még alatta is kicsit piros meg sebes a heg. Azt mondta a védőnő, hogy addig kell az alkohol meg a hintőpor, míg be nem gyógyul!

Büfiztetés: Marcira most jött rá két napja, hogy büfizik, eddig szinte csak puki volt :) Nekem sem ment, így megkérdeztem ma a védőnőt, hogy hogy is kell jól csinálni és azt tanácsolta, hogy úgy fektessem a vállamra, hogy szinte a hasa legyen a vállamon (ne a feje), a többi meg csak úgy lóg lefele szegény gyereknek. Ezt most du ki is próbáltam és jött is büfi. De nálunk is az van, hogy a kiságyban még "dolgozik" lefektetés után is. Sőt, a peluson láttam, hogy még bukott is, :( ezért ijedtem meg én is, de szerencsére hason feküdt :)

Főzés: Így, hogy rendelem a kaját, már sokkal több időm van!

Nálunk a bepisilésről, bekakilásról annyi, hogy szintén volt fürdetéskor már kaki (nálunk még szerencsére előtte), de olyan is volt már, hogy épp betettem a kádba és akkor pisilt. Na, akkor fürdővíz kiönt és újat enged, mert azért abban csak nem fürödhet :) Pelenkázáskor meg gyakran bepisil, főleg mikor a popsiját kenem vagy amikor a köldökét ápolgatom. Az utóbbira nekem az a praktikám, hogy ráteszem a tiszta pelust, de nem szorosan és közben csinálom meg a köldökét, így legalább nem leszminden csupa pisi és nem kell öltözködni :) De az előbbire (hogy popsikrémezés közben pisil) nincs még orvosságom. A lelkem egyszer saját magát pisilte fejbe (a zöme a fülébe ment) :) Én olyat nevettem raja, de csúnya vagyok :)

Most beszéltem TSzilvivel. Gyorsan ment a szülés,bár fájdalmai vannak lent most is még (gátmetszés, varrás, aranyér :( ), azért jól vannak! Ha minden ok, akkor pénteken jönnek haza!

Nekünk is mindenki mást mond, hogy hányszor kéne szoptatni. Én ahhoz tartom magam, hogy a 3-4 óra meglegyen. Persze van, hogy néha (napi 1x általában) hamarabb ébred Marci, de cserébe éjszaka hosszabbakat alszik!

Most megyek én is pihizni, mert kifárasztott a mai "túra". De már a második nap, hogy nem érzem sajogni a seben (juppiiiiiii).

Ja, és Csajok, egy farmerem van a régiek közül, ami rám jött :( :( :( Még van rajtam 9 kiló + :( És a hasamon is lettek csíkok :( (Na, ez itt az önzés része volt, meg az önsajnálat :) ) Mondtam is apának, hogy hétvégén megyünk vásárolni :)

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Akkor pár kép tőlünkis:

Kép Anyával

Kép Fürdés előtti hiszti

Kép Végre egy kép nyitott szemmel :)

Mangora

Kép
mangora

Ja, és egyet elfelejtettem írni!
A hajmosás (mert bár nem látszik, de hátul nagyon hosszú MArci haja :) )
Én úgy csinálom, hogy a fürdetőkenőccsel mosom meg, de szivacsra teszem azt, így nem lesz göbös és könnyű lemosni is a szivaccsal. Nekünk bevált és pihe-puha lesz a haja tőle :)

Mangora

Kép
mangora

Gyönyörű képek:) és megható a tesók öröme.

Még sok-sok ilyet szeretnék látni!!! És maradjon a fórum.

Zsuzsi, nekünk nem más, mint maga Béláné javasolta, hogy a babát textilpelenkával kell megtörölgetni, az a tuti, nem a frottír.
Úgyhogy helyesen jártál el, ha már mindhárom fürdőlepedő bepiszkolódott
:D
Jó, hogy tudtok nevetni az ilyen incidenseken egyébként.

Szilvi remélem hamar jobban lesz és hazajöhet babázni.
Aranyér nálam lényegesen rosszabb, mint gátseb:(

Mangora, ha egy farmer rádjön, és már kijártok a babával, az fél siker... szerintem karácsonyra "jobb leszel mint újkorodban".
Marcinak ezek szerint Bundesliga-frizurája van? :)

Fleur, én is próbálom viccesen felfogni a dolgokat... attól nem lesz jobb, ha egész nap rinyálok, hogy de szar nekem. (persze azért ez is van elég gyakran).

Volt itt az apósom, és kioktatta Zolit, hogy rosszul fogja a babát, nem támasztja alá a fejét rendesen, és el fog törni a gerince (!!!:()

Tuti volt benne igazság (mármint hogy nem annyira vagyunk még profik), de olyan rosszul esett... Zoli szinte tök egyedül csinál mindent a babával:( zokszó nélkül és nagy-nagy türelemmel.

Erre most megkapta az apjától, hogy "pedig ez a fogás ösztönösen kellene, hogy jöjjön"
Szóval akkor most ő egy hülye érzéketlen tapló, akinek NEM jön ösztönösen. (én meg se merem ezek után fogni a gyereket az apósom jelenlétében, az tuti).

Megint egy barom kérdés, de árthat a babának, ha nem fogjuk jól? Nyilván nem arra gondolok, hogy a bokájánál tartva fejjel lefelé rázzuk, de én pl. nem tudok felülni támaszkodás nélkül, tehát ha az ölemben van, bizony rángatom picit.

Pusz
M
monke

Zsuzsi
Tényleg milyen hosszú szőke haja van Zsófinak :) még nem is láttam ilyet. :)

Mangora
Látom Marci is szeret fürödni :lol:
Nagyon szépek vagytok.

Fórum csak rajtunk múlik, h megmarad e. De szerintem igen, mert jó kis csapat vagyunk mi.

Férjem töltött fel újabb képeket. Tesós is van.
http://picasaweb.google.com/gikan76/Dan ... directlink

Születéstörténet:
Próbálok valami rövidített verziót.
Szóval megittam a bába koktélt kedden, aminek volt is hatása. De nem éreztem rosszul magam. 10 után folyt a magzatvíz (majdnem tuti) és elkezdtek jönni a fájások is 6-8 percenként. De nem voltak vészesen erősek.
Mindenesetre aludni nem bírtunk. A szülésznővel folyamatosan kapcsolatban voltunk. Fél 2 körül fáradtság tört rám és el is aludtam, így fél 3kor abban maradtunk a szülésznővel, h majd reggel 8ra bemegyünk és megnéz.
Fájdogáltam, de azért csak elaludtam.
Reggel arra ébredtem fél 7kor, h nem fáj semmi. Már kezdtem pánikolni, h megint ennyi volt, de akkor felkeltem és jöttek az 5 perces fájások.
Elmentem fürödni és nem múlt el. Még hajat is mostam, és megbeszéltem Lillával, h mi fog történni.
Kicsit dugó volt, így fél 9re értünk be. Ekkor már erősebbek voltak a fájások. Egy egy fájáskor meg kellett állni.
Amint felértünk CTGre raktak és mutatta a fájásokat. Nagyon boldog voltam :)
Kiderült szülőszoba az nincs szabad, telt ház van.
Közben a szülésznőm dokija megvizsgált és már bő 2 ujjnyi voltam. 2 fájás között intéztük a papírokat, meg a többi formaságot. Aztán vissza a bába szobába vajúdni.
Olyan fél 11 kor kezdtek durvulni a fájások ekkor már 3 percenként jöttek és majd 2 perc hosszúak voltak. Végszóra a doki is megérkezett, valami félig ágyon fekve félig a földön térdelő pozícióba talált rám.
Ő is megvizsgált és már majd 4 ujjnyi volt. Így burkot repesztettek. Na ekkor az történt mint Lillával, jöttek a tolófájások, annyi különbséggel, h már voltam olyan tág, h a baba is elindult.
Eta átvitt egy ideiglenes szülőszobába, labdára ültem és CTGre tettek. Mondta, h még ne nyomjak, de kellett. A harmadik ilyennél megint másik szülőszobába vittek, ami közben felszabadult és ott megint mondtam, h nyomni kell, így felsegített a szülőágyra és negyed 12kor elkezdődött a kitolás.
Azt éreztem, h jobban kell erőlködnöm, mint Lillával és párszor visszacsúszott kicsit, de Eta és Peti közvetítettek így ez erőt adott, h amikor úgy éreztem már nincs akkor is nyomjak.
Végül 11:43kor gátvédelemmel megszületett Dani. Először nem sírt, de a csecsemős és a szülésznő csináltak valamit és akkora hangja lett, h csak na.
Peti elvágta a köldökzsinórt és követte a fürdetést a fényképezőgéppel.
Először a doki rám hozta a frászt, h valahonnan nagyon vérzek, de aztán kiderült minden rendben és egy varrás nélkül megúsztam, a fiam pedig gyönyörű volt, bár egy kicsit gyűrött a nagy préselődésben.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

sziasztok!

bocsi,hogy eddig nem jöttem,de tudjátok.... :oops: :oops: :oops:

Látom,hogy betelt végre a táblázat!

Tiszta szívből gratulálok mindenkinek! A babák nagyon édesek!
visszaolvasni nem sikerült,de a képeket azért végig görgettem. :oops: :lol:

Rólunk: Gréta nagyon jó baba. eszik-alszik kombináció nagyon jól működik,és működik,sőt már egyre többet van ébren nappal Szépen gyarapodunk,már több,mint 60 dkg-ot hízott. Tejcsi van bőven. Fürödni nagyon szeret,de csak meleg 40 fokos vízben. (tiszta anyja,én is a jó forró vizet szeretem... :P )
a sebem sajna még mindig nem 100-as, még 2 naponta nyitogatják,mert van még benne bőven folyadék. :twisted: szóval lassan gyógyulok,de legalább nem fáj. :)

Pár kép Grétáról:
Kép Kép Kép Kép

Amint tudok jelentkezem! Addig is sok puszi mindenkinek,és jó babázást!!!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Tündériek a babók, Gréti mennyire figyelmes már. Hihetetlen, hogy ennyit számít pár hét :))))

Móni, szerintem félreérted az emberek csodálatát. Mert arra vonatkozik, amit a "nagy" babáról mondanak, hiszen Dávidka csak ahhoz képest nagyobb, hogy a szülésnél minden deka és minden centi számít. Amúgy persze, hogy egy pincúr kis drága puha baba :))))

Ja, én nem írtam, de nagyon cumiellenes vagyok. Blani függő, és nem tud leszokni róla. Még most is a szájában lóg, mint a pipa, rontja a fogait és a beszédét. Lehet, bénák voltunk, hogy nem időben vettük el tőle, de mikor először próbáltuk, már késő volt. Nagyon ott kell lenni akkor. Szóval nekünk nincs cumi...Ügyik legyetek vele.

Zsuzsi, te sokkal fejlődőképesebb vagy, mint én :) Nekem nagyon nehezen ment, hogy ne izgassam magam a rendrakáson, törölközőhiányon stb. Most már azért megy :) Este csapást vágok a lábammal az ágyig a játékok között, majd egy ösvényt a fürdőszobáig :)

Most nem tudom folytatni...majd jövök :)
R

Kép
Kép
34372

Sajnos nem hiszem, hogy félreértem, Reni:(
Szokták utána kérdezni, hogy "de biztos, hogy egészséges?", meg hogy nézessük meg a cukrát stb. Elegem van belőle.

Szerinted mikor lehet tőle elvenni a cumit? Mert úgy tűnik, néhány nap is elég, hogy hozzászokjanak.
monke

Móni, akkor már értem, hogy mire célzott egy kétgyerekes barátnőm, akinek mindkét kisfia 5 kg körül született, hogy állandóan csesztették a súlyuk miatt. :( Ja, ők is makkegészséges tündéri babák. És csak nézz rá Dávidkára :))))

Jótól kérdezed a cumit. Én befuccsoltam vele. Vicknél és Enikőéknél úgy emlékszem bevált, tőlük kérdezd inkább. Én mindenesetre Bíborkának nem adok. Örülök, ha Blani még az érettségije előtt kiköpi.

Apósod nem túl tapintatos, mindenesetre az pozitívum, hogy így ért a babákhoz és ennyire törődik a kisunokával. Nálunk egyik nagypapának sem tűnne fel, hogy egyáltalán fogom a gyereket :(

Fleur gratula a gátvédelmes szüléshez :) Gondolom, hogy így sokkal gyorsabb a felépülés is. Mégis miből áll ez a bábakoktél?

Kép
Kép
34372

Hol van ma mindenki?:) Babáztok?

Edina, gyönyörű szép a kis Gréta.

Soha többé egy rossz szót sem szólok a védőnőmről... a fiam az imént belepisilt a táskájába és ő zokszó nélkül tűrte.

:oops:

Szép napot, lányok (és babák)

M.
monke

Sziasztok!

hát ez jellemző... Ritkán jövök,de akkor sincs senki! :P
sebaj....

Kata
még 1x itt is. Nagyon sok boldog névnapot kívánunk Neked!!!

Móni
ne foglalkozz senkivel! A lényeg,hogy Dávid baba egészséges! szerintem nincs abban semmi különös,ha egy baba ilyen szép nagy. Mostanában egyre többet lehet hallani ilyen nagy babákról.

Reni
köszi a dicséretet! Valóban nagyon szemfüles már Gréta. már kezdi megfogni a dolgokat,és imád gyerek dalokat hallgatni.

Cumi
Gréta nálunk is cumizik,mert api mindig szájába dugja,mert csak úgy tudja megnyugtatni.De ezért én nagyon haragszom,mert utána meg nem tud normálisan szopizni,,csak játszik a cicivel. Úgyhogy én szigorú vagyok... :D

Ja,megvolt ma az utolsó kórházi látogatás.Legalábbis remélem,hogy tényleg az utolsó volt. A sebem szépen gyógyult,már alig jött belőle lötyi,úgyhogy a doki szerint ennyi. A 6 hetes kontrollt eltoltuk 1 héttel,mert már 2 hét múéva mennnem kellene... Holnap megyünk vissza a hematológiára is,remélem,hogy elveszik már végre a szurit is.

Éjjel nem aludtunk sokat,mert Gréta kialudta magát nappal. Most persze megint alszik,de én meg nem tudok! :twisted:

Na,majd még jövök. Megyek egy kicsit takarítok,aztán szopi,utána meg megyünk sétálni. 8)

Csóközön! És jó babázást mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, nagyon köszönöm az sm-st is, meg itt is!Drága vagy!

Na majd jövök még

pusz

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, nagyon sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!

Reni, azért nem megy olyan egyszerűen, mint ahogy írtam, de aranyos vagy :-) Igyekszem.

Akkor szerencsésnek mondhatom magunkat, hogy Zsófi nem tud cumizni, nem bírja el :-) Volt már, hogy a szájába dugtuk mi is, amikor ordított szegénykém, de nem használt.

Móni, nem semmi Dávidka, hogy belepisilt Béláné táskájába :-)
Itt vagyok, csak valahogy lassú napom van ma, három részletben tudtam csak fejni :cry:
Apósod :evil: Pedig tényleg minden elismerésem Zolié, ahogy gondozza Dávidkát (aki akkor is édes kis csecsemő, ha egy picit nagyobb súllyal született mint az átlag).
Remélem, hogy a fogással sokat nem rontunk a gyerekeken. Valahogy én sem tudom, hogy igazán jól fogom-e.

Mangora, örülök, hogy szépen fejlődik Marci, de jó, hogy jól sikerült a kirándulás.
Na, nekem éppen azt mondták, hogy úgy nem szabad tartani a babát, ahogy Neked tanácsolták. A gyerekorvos és a védőnő szerint a függőlegesség a lényeg. Nehogy azt hidd, hogy ez nekünk megy, Zsófi még szinte mindig felveszi a magzati pózt és egy kis gombóc az ölemben. De olyan édes!
Marci nagyon helyes!

Reni, köszönjük a szüléstörténetet! Örülök, hogy pozitívan fogod élted meg :-) Bár azért ez a helyhiány nem túl jól hangzik. Jó hogy nem a folyosón szültél!

Éjjel Zsófit kétszer kellett átöltöztetnem egymás után. Éjjel én is bénább vagyok, hiszen félig alszom, először a tiszta pelenkára kakilt, ami átfolyt a ruhájára. Letisztogattam, hoztam egy új ruhát (vessetek rám követ, de vasalatlan volt a ruha, mert nem jutottam tegnap a vasalásig...), majd mikor ráküzdöttem, maga alá pisilt. :? Újabb vasalatlan ruha következett... :oops:

Edina, jó hogy jöttél, gyere, ha van időd. Nagyon aranyos Gréti. Örülök, hogy javul a sebed. Te Szegény, még mindig szúrod magad?

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Csajok a novemberi babák a legszebbek!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Móni,mi is kaptunk ilyen beszólásokat,persze én ki is borultam tőlük :( ,de már nem érdekel.Fogja ő ha jobban tudja!!!

Ma már kint voltunk 1 órát!!!!Végig aludt a drágám!!

Milyen pelust használtok???Nekem a pampers jött be a legjobban,második a libero,3.a huggis és napközben használok helen harpert.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Fleur, köszönjük a történetet! De ez a helyhiány tényleg gáz...

Edina, jó hogy végre itt! Remélem tényleg rendbe jössz!!! Ilyenkor, mikor dokihoz mész ki vigyáz Grétára?

Móni! Ne törődj apósoddal. Nálam is van néha olyan, hogy szegény Marci feje nincs 100%-ban tartva, de ez van... Így sikerül :)

Tudjátok lányok, "A GYEREK ELPUSZTÍTHATATLAN, A GYEREK MINDENT KIBÍR" még a saját szüleit is :) (és bocsi, ezzel nem akartam senkit megbántani...)

Zsuzsi, jó hogy a büfiztetésre (is) mindenki mást mond. Nálunk tegnap óta bevált ez a póz, ha így van a vállamon, akkor jön belőle alul felül elég hamar minden :) Ja, és Marci is még magzatpózban szeret a legjobban lenni, mindig felhúzza a kis lábait, akárhogy is tartom vagy fektetem. Még hason fekve is maga alá húzza a lábait, olyan így, mint egy kis béka :)

Kata, sok boldog névnapot kívánunk Neked!

Kriszti, pelust mi a huggiest használjuk. Az vált be. Próbáltuk a liberot és a pamerst is, de azok annyira nem voltak jók nekünk. Amúgy még a legkisebb méretet, az 1-est!

Ma hulla vagyok, mert tegnap délután nem sikerült aludnom, Marci drágám meg az esti fürdetés+etetés után úgy gondolta,hogy ő nem álmos (és apa sem volt itthon) úgyhogy fél 7-től éjfélig fent volt. Engem meg már a hisztiroham kerülgetett olyan álmos voltam... De utána szerencsére elaludt, így én is. De a hajnali kelés nem hiányzott és utána a reggeli sem :) Most bezzeg alszik, mint a bunda :) Pedig ilyenkor nem szokott, de gondoltam a szép időben tízórai után sétálunk egy nagyot és így is lett és a drágám a babakocsiban nagyon hamar elaludt :) Egy órát sétáltunk, nemrég értünk haza és ő azóta is a teraszon a babakocsiban édesdeden alszik. Remélem nem az lesz a vége, hogy ebéd után megint nem fog aludni, mert akkor már én is szeretnék :) :) :)

Na, megyek befejezem az ebédemet én is!

Mangora

Kép
mangora

Megjöttünk a sétából mi is. :D

Mangora
Grétát 1 hetes kora óta cipeljük magunkkal miskolcra,ha megyünk dokihoz. Ilyenkor a kocsiban marad apával,de ott van velünk... :)

Zsuzsi
sajna még szúrom,de ráadásul dupla dózissal,mert most éles helyzet volt a műtét miatt...

Pelenka
nekünk a libero vállt be a legjobban. 2-es méretet használunk első perctől kezdve.

Baba fogása
én úgy vagyok vele,hogy úgy fogom,ahogy Grétának jó.Úgyis helyezkedik ő rögtön. Legjobban még mi is a magzati pózt szeretjük! :lol:

Na,megyek mert Grétus maga alá rottyantott.... :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Béláné táskájába pisilni :)
:wink:
Én mondjuk nem izgatom magam azon, ha nem jól fogjuk Bíborkát, Blani is csodásan túlélte a szülői bénázásokat. Még a második babát sem szabályosan fogjuk. Ez van.

Zsuzsi, köszi, de az Fleur története volt...
Nálunk is ez az éjjeli progi. Gyors szopi, bealvás, mire vinném aludni, betrottyol. Pelenkázás, ruha lepisilése, öltözés, közben büfi, ruha leköpése, újra öltözés. Aztán a sok teli gyomorral macerálástól csuklás. Erre újra szopi, és hosszas altatás. Nappal minden megy profin :)

Edina, örülök, hogy rendbejöttél. Ügyesen megoldottátok, ezt a dokihoz járkálást.

Irígylem a sétát, mi még csak Blanival megyünk el félórára, közben Anyu vigyáz Bibire.

Mangora, napközben alvás szupi :) Én ilyesmiről már nem is álmodom....:)

Kata, nagyon boldog névnapot kívánunk!

R

Kép
Kép
34372

Reni, bocs, Fleurnek szántam azt a mondatot, csak elírtam. :oops:
Kicsit kómás vagyok. Akkor az éjszakáink hasonlóak.

Mangora, összeköthetnénk a gyerekeinket. Nálunk ez egy hete már a program, hogy este 7 és 11, rosszabb esetben éjfél között nem jó Zsófinak semmi. Tegnap én is egyedül voltam, a páromnak értekezlete volt, a húgom jött fürdetni. Zsófi tündéri volt, látszott rajta, hogy legszívesebben sírna, de nem tette, próbálta élvezni.
Tetszik a mondás :-)

Mi a DM-s pelust használjuk, Babylove 1-t, a Libero nem jött be, most vettem egy Rossmannosat is, nagyon hasonlít a DM-re, majd meglátjuk. Aztán majd kipróbáljuk szép lassan a többit is.

Na, most megpróbálok vasalni és közben szórakoztatom Zsófit.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata,

Picit megkésve szeretnék én is Boldog Névnapot kívánni!

Igaz, jeles névnap a Katalin, de mióta itthon vagyok, nem az igazi az időérzékem.
Szóval általában fogalmam sincs, milyen nap van. Az időjárás se nagyon nyújt kapaszkodót...

Mangora:) kirakom ezt a mondatodat a falra, esküszöm - mármint, hogy "a gyerek a saját szüleit is kibírja". Köszönöm, ez hiányzott a lelki békémhez.

Azóta picit lehiggadtam após miatt, amúgy igaza is volt "fogásügyben" (és ő maga demonstrálta is, hogy kellene, tehát tényleg ért hozzá - nem hiába volt két fia).

Ki fogom próbálni a DM-s pelust én is... mi Liberót használunk, de gyakran kifolyik belőle a pisi (nem tudom, azért-e mert mi bénázunk, vagy a pelus hibája).

Edina, nagyon örülök, hogy végre meggyógyult a seb, nem semmi, hogy mi mindent csináltál végig Gréti kedvéért.
Jó fürdést stb. kívánok:) Szóval olyasmiket, amiktől hat hétig tiltják az embert.

Fú, hogy ez nálunk hogy lesz...( valahogy kettévált szeméremcsonttal nem tudom elképzelni a dolgot...na de majd jövőre.

:shock:

Friday, Te említetted korábban a rezgő pihenőszéket? Mesélj róla légyszi!
monke

Lányok, köszönöm a köszöntést mindenkitől!
Nem jöttem ma végül.
Képzeljétek, tegnap óta szörnyen fáj a gyomrom, étvágyam alig, ma meg egész nap a wc-re rohangálok őrült hasmenéssel.
Hogy mitől?
Ötletem sincs.
Remélem Márk nem kapja el, vagy csak vmi gyomorrontás.
Azért folyadékot tolok magamba nehogy elmenjen nekem a tejci :oops:
Holnap 8-4ig ármaszünet lesz, de ste remélem tudok majd jönni.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, szerintem ez a hasmenés dolog a szülés következménye, rendeződnek ehlyre a beleid. Nekem is volt ilyen vagy két hétig, úgy mocorgott mindenem... nagyon kellemetlen volt, majd szaladni kellett. :oops:
Lehet, hogy ez is egy olyan dolog, ami van, de nem beszélnek róla?
Nagymamám kérdezte még az elején, hogy a hasam csikar-e még? Nem értettem, miről beszél, de aztán megértettem.
Na, akkor Titeket is elért az áramszünet...

Móni, nekem is gyakran kifolyik a pisi, kaki... És tényleg vagy én vagyok béna, vagy a pelus, plusz ZSófi forog egyik oldaláról a másikra, tehát nem is lehet rendesen becsomagolni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ha már témánál vagyunk:(
Nekem is "csikar" a hasam, de sajnos nem hasmenésem, hanem székrekedésem van helyette... masszív aranyérrel és vastablettával kombinálva horror az is.

Kata, igyál sokat tényleg, remélem, hogy gyorsan elmúlik.

Zsuzsi... kérhetnék tőled szoptatási tanácsot?:) (persze más is válaszolhat) - "beszéltünk" róla, hogy a göböket ki kell masszírozni a mellből stb.
Na nekem ez eddig sikerült is - de most van egy, amit nem szüntet meg se a baba, se a borogatás, se a masszázs, és félek, hogy begyullad.

Neked volt ilyen? Erre jó a gépi mellszívó?

Pusz és bocs a hülye kérdésért:)
M.
monke

Sziasztok,
Csajszik, nekem is pont most jutott eszembe, hogy Blani után is volt ilyen hascsikarásom. Nálam ua. mint Móninál, produktum nélküli...nem is tudom, melyik a jobb... ja és vasat én is szedem még. Aranyeret szerencsére kihagytam és a viszerek teljesen visszamentek pár nap alatt. Nem panaszkodtam nagyon erről, de állati gáz volt. Ez tényleg olyan, amiről nem szívesen beszél az ember...

A pelenkázásról mit mondjak? Azt hittem, 2,5 évi pelenkázás után nem nagyon érhet meglepetés...aztán mégis. Az újszülött pelenkák hátulja nincs begumírozva, ezért folyik ki. A kettes pelus már jobban fog illeszkedni, de szerintem időnként mindig lesznek balesetek.

Móni, nekem is volt egy piros folt a cicin, ahonnan valamiért nem jött ki a tej. Sokmindent próbálgattam, végül az vált be, hogy a másikon kezdtem a szoptatást, addig meleg ruhát (szárazat, mert a vizes hamar kihűl) tettem rá...Aztán rátettem a fájós mellre... Csillagokat láttam és összeszorítottam a fogam...Sokat javult, még azért nem az igazi. Lehet, van jobb módszer is.

Bibi még jól alszik, kíváncsi vagyok a jövő hétre, mert általában a következő héten bejön amiket írtok (Zsuzsi, Mangora):))))

Jó éjt,
R

Kép
Kép
34372

Nekem voltak produktum nélküli csikarások is, csak ez az előbb kimaradt. Néha annyira "fájt", hogy felszisszentem. :? De kitartást, már elmúlt, szóval van remény.

Móni, mindenképp meleg borogatást javaslok. Nekem az egész mellem egybeállt, megmozdulni is fájt, hőemelkedésem volt, na, akkor mondták, hogy ezen a kézi mellszívó nem segít. Szerintem légy türelmes, masszírozgasd és kövesd Reni tanácsát is.

Na, akkor megnyugodtam, hogy nem csak az általam használt pelenkák hátsó része nincs gumírozva. Pampers, Huggies milyen ebből a szempontból? Nekem inkább a combnál folyik ki... :oops: Mert Zsófi ugye manökenalkat (nem az Anyjára ütött :-)), a vékony combjai nem töltik ki rendesen a pelust.

Jó éjt!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Cumi: Mi is cumiztattuk a lányokat,olyan 10 hónapos korukban egyik reggel elraktam az összeset,mert éjjel már 15-ször kellett felkelni és visszaadni nekik. Meguntam. Eltettem mindet. Nappal észre sem vették,este kicsit nyivákoltak, de elaludtak, másnaptól pedig el volt felejtve. Szóval így szoktunk le.
Vncének próbáltam már többször adni, de fintorog és kiköpi, vagy be sem veszi a szájába. :)

Tartás: Szerintem mindenkinek van olyan, hogy nem fogja szabályosan a gyereket. Fel fognak nőni így is, nem lesz semmi bajuk.

Csodás képek a babákról, rörm ezt a sok picit látni!

Móni
Tudom, hogy nehéz ugyanazokat a kérdéseket hallgatni, és mindig lereagálni, nekem az ikerség miatt jöttek ugyanazok a kérdések napjában 10-szer. Már alig mertem kilépni az utcára,mert tudtam, hogy 10 lépés után megállít egy idegen az idióta kérdéseivel.
Egyik füleden be- a másikon ki, mást nem tehetsz! :wink:

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

megjöttem a dokitól.Sajna még 2 hétig szúrnom kell magam. :twisted: pedig már úgy reménykedtem...

Pelus
a libero 2-es méret hátulja gumis! :P Bár ha a kaki a combnál folyik ki,akkor ez nem igazán számít... :D

Rezgős pihenőszéket kérdezte valaki,igaz hogy nem tőlem,de nekünk is olyan van. Gréta nagyon szereti,főleg ha a zenélős világítós játék része is be van kapcsolva.
Nekünk a Fisher Price Rainforest van. szerintem nagyon szuper....

Képzeljétek el,Gréta 1x kelt fel az éjjel. vagyis hajnalban. este evett 9-kor,bealudt,és legközelebb csak 3:15-kor kelt. Azt hittem szét durran a soron következő cicim... :P

Ma megvolt az 1 hós gyerek orvosi vizsgálatunk. Gréta 56 cm, és 3550 gramm. mindent rendben találtak nála.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Edina, kitartás, a két hét már hamar elmúlik!! hihetetlen, hogy Gréta már majdnem egy hónapos.
Köszi a véleményt a székről:) gondolkodom rajta, hogy veszek egyet.

Van valakinek esetleg ellenvéleménye? Mert az is érdekelne:)

Reni, Zsuzsi, köszi a tippet: a száraz meleg borogatás és a szigorúan abból a mellből (is) szoptatás úgy tűnik, bevált, a csomó olyan 70%-ban megszűnt.

Én -Edinával ellentétben- mi tagadás, felköltöttem a babát, amikor 12-től 5-ig aludt egyhuzamban... :( egyrészt hogy a mellem ne durranjon túlságosan be, másrészt mert nagyon bukós szegényke, és nem akartam hagyni, hogy túlságosan megéhezzen, mert akkor habzsol stb.

Szerintetek ilyenkor érdemes ébreszteni, vagy hagynom kellene?

Vick, a 10 hónap cumival még vállalható .. remélem, hogy Dávid is le fog majd így szokni róla, most nálunk is az a műsor, hogy kiejti a szájából, felébred rá, keresi, visszaadjuk...

Kata, jobban vagy?

Pusz
M.
monke

Hali!!

Szopi:Móni,a csomót még úgy tudod eltüntetni,hogy szopi poziciót váltasz és akkor máshonnan szívja ki.
Nekünk "sajnos" nincs ilyen gondunk,Anna mindent kiszív,hihetetlen étvágya van,és vannak napok mikor kevés neki a tejcsi.Tegnap apa este 10kor szaladt kiváltani a tápszert,de szerencsére még nem kellett használni.

Csajok,én ha bealszik Anna és van rotyi már nem pelenkázom át.Még a kórházba kaptam egy jó tanácsot a csecsemősöktől:
"ALVÓ,SZARÓ,EVŐ GYEREKET NE PISZKÁLJUNK HA JÓT AKARUNK MAGUNKNAK" szó szerint így volt,be is jött!!!Azt mondták a meleg kakiban nagyon jól elvan:)
Tartom ehez magam,persze ha ébren van,cserélünk pelust :D

Kép

Kép
krisztinaa

Pihenőszék:Mi is kipróbáltuk,de még nagyon beleesik Anna.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

na nem volt ma végül áramszünet, de msot tudtam csak géphez jönni.
Csajok, ez a hasmenés és görcsök, hihetetlen.Ma annyira nem volt dúrva már, és étvágyam is van végre 2 nap után.
Viszzaolvasgattam picit, lehet vmi kimarad majd.

Hát a szoptatásról annyit, nálunk Márknak 2 napja 1 ciciből nem elég, kell a másik is neki és vmikor fél óra múlva már megint éhes, vmikor meg 5 órán át szunyókál, úgy kell felkelteni, hogy hami idő van.
Lehet, hogy nem elég neki a kaja?
Kezdek aggódni...
Vagy csak rákapott az ízére.
Remélem az utóbbi.
Én is hallottam sok mindenkitől, hogy éjjel ne pelusozzuk át a bébit és ne keltsül fel kajálni, örüljünk neki, hogy alukál.
Vki meg kiakad, hogy kakiban hagynám a gyerekemet és éheztetem.
Nehéz ez csajok nagyon!

Móni, sztem se törődj a hülye megjegyzésekkel vagy kérdésekkel, tudom nehéz, a terhesség alatt én is sok ilyet átéltem...
Dávidka de édes, hogy így rákapott a cumira.
Márk ha sírós, néha elfogadja, de aztán kiköpi pár perc múlva.
Gyerek fogás:Hát sokszor szerintem mi se jól csináljuk, de ha a gyereknek úgy épp jó, nem érdekel, csak nem teszünk kárt bennük...
Béláné táskába pisi story nem semmi.

Zsuzsi, te vagy profi szoptatós tanácsadónk
:D
Igen, a hasgörcs is egy "olyan" eltitkolt téma...
Anyós kontra anyuka story ismerős...

Fleur, neked is mondták a taj kártyát a tgyáshoz, ugye?

Edina, sajnálom a szurit, azt hittem végre megszabadulhatsz már tőle szegénykém.
hihetelen, hogy Gréti 1 hónapos már.
Látszik ez pár hét különbség is a képeken a gyerkőcök között.

Vick, Reni, hihetelen, milyen energiátok van, hogy tudtok nap, mint nap jönni.
Én nagyon nem érem utol magamat egyenlőre.
Reni, az én tisztaság és rendmániámnak is lőttek...

Mangora, láttam az iwiwes Marci képeket, nagyon nagyfiú már a drága :)

Hú, egy kérdés, babák nálatok is szoktak csuklani?Hogy állítjátok le?
Én kiskanálra 1 csepp citromot facsarok.
Ez tuti recept, de a védőnő nem volt tőle elájulva.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, igen, Dávid is szokott csuklani. Egy kiskanál forralt víz is elmulasztja.

A feneke kipirosodott... én azóta éjszaka is átpelenkázom, nehogy a kaki/pisi még jobban kicsípje:(

De tényleg nézőpont kérdése.
monke

Sziasztok,

Tegnap nem tudtam írni :-( Ketten voltunk Zsófival, du. 4 és éjfél között csak kétszer 20 percet aludt, közben jó sokszor sírt. :-( A párom hajnali negyed 3-kor jött haza az értekezletről, aztán beszélgettünk, hulla vagyok. Ma jön Anyósom...
Házimunkával próbálom magam utolérni, de nehéz lesz.

Lányok, köszönöm az új titulust :-)

Móni, azért elmesélhetnéd, hogy pisilt Dávid a védőnő táskájába.

Én éjjel is átpelusozom, ha úgy érzem, hogy kell. Ma 6-kor pl. meg akartam spórolni, erre fél 7-kor sírdogálni kezdett Zsófi és hát a kakis pelus volt a ludas.

Zsófi gyakran csuklik, nem adok neki semmit ilyenkor, nekem azt mondták, hogy ez csak minket zavar. Pár perc alatt elmúlik. A citromlé állítólag tönkreteszi a kis gyomra bélflóráját. Bár a fene se tudja.

Tgyáshoz, anyaságihoz, családi pótlékhoz kell a TAJ szám.

Jók legyetek!
Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

ma kettecskén vagyunk Márkkal, apának már mennie kellett dolgozni, de anyukám holnap jön és itt lesz jövő szerdáig, már megfőzött előre mindent, sütött 3 féle süteményt és felpakolva jön, szintén :lol:
Anyósék hogy fenn voltak múlt vasárnap, párom szólt nekik, hogy ugye kaját hoznak, mert elég gyenge vagyok, na hoztak, azon kívül persze semmit :oops:
Mikor fel-felszisszentem a gátseb nyilaló fájdalmától anyós megkérdezte, mi a baj, fáj netán valamim?Hm.

Na, inkább befejezem, mert felhúzom magamat megint.
Zsuzsi, tegnap Márk is csak egy órát aludt kb. d.u 3-tól este 10-ig, lehet vmi front volt.
Aztán bepótolta a drágám, 10től hajnali 3ig aludt, 3kor magától jelzett hogy éhes és kibírtam gyerekek, nem ébresztettem fel enni.

Pelus:Nálunk is a libero 2-es vált be, mint Edináéknál, de a huggies se rossz.Pampers nem jött be.
DM-eset Zsuzsi majd kipróbálom, törlőkendőnk most az van.

Hú, akkor nem adok több citromlevet a drágámnak, de már tényleg ideges leszek, mikor vagy 5 perce csuklik...

Ti adtok teát vagy vizet a bébinek a tejcin kívül?
Márk nem hajlandó meginni az édeskömény teát, ami direkt hasfájásra van ugyebár és jana babavizet próbálok adni neki, de abból is max pár cseppet hajlandó inni.

Zsuzsi, HuSzilviről van híred?

szép napot,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt,

A többiek tényleg nagyon babáznak - de remélem, mindenki jól van, csak elfoglalt.
Én mindenesetre nagyon várom a híreket a kórházból hazatérőktől (is)!!!

Krisztina, kipróbáltam a más pozícióban szoptatást is - most tényleg jobb egy picit.

Ma én is egyedül vagyok délelőtt - hát nem egyszerű. (pelenkázással, komplett átöltöztetéssel, etetéssel).

Viszont: tegnap megtettem az első lépéseket - előre!!!

Kata, az anyósod már elfelejtette, gondolom, hogy mivel jár a szülés:( de nem volt egy tapintatos kérdés, annyi szent. Mit válaszoltál rá???

Zsuzsi, nem semmi ez éjszakai értekezlet, nagyon sajnálom, hogy a párodnak pont most kell ilyeneken részt vennie:(

Ja, én is úgy vettem észre, hogy zavarja a babát a kakis pelenka.

Mi is 2-e liberót használunk, ami hátul gumis, és elvileg a mérete is pont ideális. DE: a pisi mindig kifolyik, nem tudom, hogy lehetünk ennyire bénák:( szerintem eléggé megszorítjuk, de fene tudja.

Kata, mi néha adunk egy-egy kanálka forralt vizet, ha bukik, és mindig elfogadja. Mecsek teát is próbáltam, azt is szereti, de a védőnő lebeszélt róla.

JA:

Zsuzsi, az úgy volt, hogy:
Béláné feltette a pelenkázóra a babát és kibontotta, a táskáját (ilyen nagy nyitott cekker-szerűt), pedig letette a földre a pelenkázó mellé.
Na és Dávid egy idő után megunta a szellőzést, és nagy ívben...

:P

Pusz
M
monke

Dy
Gréta nagyon cuki.
Szerencsére, h végre a sebed is jobban van.

Reni
Lilla is függő most éppen, de hidd el le fog szokni. Te hogy érted, h rontja a fogait? A beszédnél engem is zavar.
2 cl ricinus olaj, 2 cl vodka vagy pálinka, 3 dl sárgabaracklé. Az alkohol csak azért kell, hogy a ricinus cseppekre essen szét és kicsi adagokban kerüljön a szervezetbe.
Igen így lényegesen gyorsabban megy a rendeződés, mondjuk tudok ülni.

Móni
Szerintem fél és egy éves kora közt legkésőbb el kell venni tőle. Egy éves kora után Lilla már tudta kérni és itt kezdődtek a gondok.
Nem tudtam sírjak v nevessek azon, h belepisilt a táskába :)
Nekünk is van rezgő pihi szék és Daninak is bejött Fisher Price. Nekünk ilyen van.
http://alomjatek.unas.hu/shop_artdet.ph ... nas_218555
Van egy kitámasztható lába azzal meg lehet dönteni és akkor nem hintaszék.

Kata Boldog névnapot itt is!

Zsuzsi
Szívesen :lol: amúgy a helyhiányt sem éltem meg rosszul. A szülésznő mindent megtett értem. És pl. az egyik szobában egy hölgy már előző nap reggel óta vajúdott. Hálás voltam, h nekem nem kellett ilyen sokáig.
Én nem vagyok nagy vasalós és anno Lillának sem lett baja. :) és 2 gyerek mellett már majdnem kivitelezhetetlennek érzem. Főleg úgy, h nincs segítségem.

Kriszti
Mi Liberot, de mint látom mindenkinek más jön be :)

Magzati póz: hason fekve sokáig megmarad. Lilla még mindig szokott úgy aludni, h a feneke az égnek. Mivel ő már nem olyan kicsi elég vicces látvány :)

Mangora
Akkor remélem sikerült aludnod.

Kata
A te has problémáid valóban lehetnek a visszarendeződéstől, ha más tüneted nincs. Lilla után én is minden nap. Most nem annyira.
Cici megnyugtatásul írom nálunk is így van. Pár napja nincs annyira bedurranva, mert leszívja mindet, vagy majdnem mindet ami benne van. És van hogy kér még a másik ciciből is. Próbálj egyelőre nem idegeskedni ezen és pár nap és beáll a kereslet kínálat.
Én is igyekszem ezt tenni. Esetleg mérd le, h mennyiket eszik, ha nagyon aggaszt.
TGYÁS: nekem a csajszi elvette a papírokat bent, h majd ők intézik a TAJ számot és akkor a többit is utána. De igazából én tegnap megkaptam a Dani TAJ kártyáját, így e-mailben elküldtem neki az adatokat. De kell hozzá az volt a válasz amúgy.
Csuklás sehogy. Elmúlik magától. Esetleg próbáld ilyenkor szoptatni. A citrom nem javasolt ilyenkor, mert ha jól tudom allergizáló lehet (a többi citrusfélével együtt) de van aki esküszik erre a módszerre.
Húú de jó, h anyud ennyi mindent hoz. Nekem is küldj már egy kis sütit kérlek :) :) De jó lenne, ha én anyum is tudna jönni, de sajna nem tud :(
Amíg van tej, főleg télen nem kell nekik víz pótlásnak. A tejcsi eleje jó szomj oltó. Van ilyen pici baby itatós poharad? Patikában lehet venni, hátha abból megtudnád itatni vele a teát.
Anyós :evil:

Az éjszakák változóak nálunk. Kedden elég rossz volt, mert valamiért Dani nagyon nyugtalan volt és nem tudtam letenni a kiságyba. Csak úgy volt jó, ha rajtam lógott. A végén már a fotelben is elaludtam. Szerdán meg váltás volt és Lilla aludt rosszul. Ma meg egymást felébresztették. :evil:
Tényleg nagyobb gyerekes lányos anyukák. Valakinek fájlalta már a csemete a punciját? Nekünk most Lilla 2 napja elég sokat nyafog, h fáj neki. Én úgy gondolom, h pisilés közben. Jó tippetek van?

Pelus: lehet akkor nekünk azért nincs problémánk, mert mi már a 2es méretet használjuk :lol: ruhából is rájöttem, h nem kellene az 56os méretet erőltetni.
Szerintem is jó amúgy a DM és a Schlecker pelus is. Bár Daninál még csak Liberot használtunk eddig.

Kérdések: nálunk most szegény Lillát nyaggatja mindenki, h és hol a kis tesó? Milyen a kis tesó? Tetszik? És ehhez hasonlóak...könyörgöm, már hogy tudna erre válaszolni egy 2 éves gyerek. Mi tetszene neki egy síró szopizó kis csomagban...:?
Meg tök rossz, h eddig mindenki vele foglalkozott, most meg mindenki csak az öcsire koncentrál...(itt értem ez alatt főleg a szomszéd néniket, van egy pár)

Cumihoz még annyit, hogy nekem már megint nem nagyon van választásom. Megvárhatom, míg megtalálja a kezét, de arról leszoktatni sokkal nehezebb mint a cumiról, szerintem. Amúgy állandóan cicizne és nem éhes, csak komfort szopizik. Nyammog aztán ami tej a szájába kerül feleslegesen azt kiköpi...:?
Én most még annyit teszek, h ha elaludt elveszem tőle és amúgy napközben amíg lehet nem adom oda neki.

Amúgy a ma délelőttöt szegény végig sírta, csak anya ölében és cicin vagy cumival volt jó. A has tartás bejött nála hosszabb ideig (hallottam fiúk ezt szeretik, lehet másnak is bejön) meg aztán becsomagoltam egy pihe puha plédbe, h ne tudjon hadonászni a kezével és most alszik.

Alvás közben kaki: Ha mélyen alszik és kakil és nem ébred fel én sem keltem fel, de ő az esetek 90%ban felkel magától is rá, vagy a hajnali szopi közben trottyant. Akkor meg ugye természetesen kicserélem.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Ja amúgy én egész szinte magamra vagyok hagyva, mert Apa bár itthon van de dolgozik. És sok a melója. Szóval a nagy kakiból kihúz, de ez ilyen van is nincs is állapot és nem igazán jó. Még nagyon nem szoktunk össze.
Tegnap még be is kellett mennie a céghez, mert oltást kapott. Hát Lilla nagyon nyüszi volt tegnap. Vagy én nem tudom. De úgy éreztem, h hol az egyik sír, hol a másik. És Lilivel elég sokat összekaptunk, mert mindenen hiszti volt. Kicsit kiakadtam estére....:?
Remélem azért nem minden napunk ilyen nyűgös lesz, mert akkor hamar kikészülök, főleg, h nincs aki segítsen..:( anyós messze, anyu messze....
Szorítsatok, ha minden igaz jövő héten itthon marad szabin Apa. De még nem biztos.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Lányok!

AVENT etetőcumim van egy pár eladó!Ajándékba kaptuk, de mi már nem tudjuk használni!
Ár: 1000Ft/pár

A termék leírása:
1 lyukú cumi újszülött kortól ajánlott, a csomagban 2 darab cumi található.Az AVENT etetőcumi puha, széles formájának köszönhetően a cumisüvegből való itatás az anyamellből való szopásra emlékeztet, ugyanazokra a mozdulatokra ösztönzi a babát. Ez lehetőséget ad az anyamellből és cumisüvegből való táplálás kombinálására. A cumi alsó szélén egy különleges, egyirányú levegőző szelep található, mely biztosítja, hogy a levegő az üvegbe kerüljön. Ennek köszönhetően a folyamatos evés nem akadályozott, és a levegőnyelés esélye is minimálisra csökken. A cumi oldalán található szám a folyáserősséget jelzi, de csak irányadóként, hiszen minden kisbaba másképpen fejlődik.

Ha érdekel írj privit![/b]
bener

Sziasztok,

Móni, gratulálok az "előre lépéshez" :P Menni fog ez! Hogy bírod egyedül?
Ez a táskába pisilés haláli történet, még mindig tetszik.
Szoptatás előtt esetleg próbáld kicsit átmasszírozni a melledet, a kórházban ezt javasolták. Bár ha ordít a baba, akkor nincs hozzá mindig türelem...

Kata,
Anyósod :evil:
Ugyan miért ne lehetne fájdalma egy kismamának, aki 4-5 napja szült?
De jó, hogy jön Anyukád. Egy kis sütit én is elfogadnék.

Fleur, remélem, mielőbb összeszoktok. Nem lehet egyszerű. A férjeddel kapcsolatos dolgokat áérzem, ugyanígy volt nekünk is az a 2 nap, amit itthon volt.
A vasalás miatt megnyugodtam :-)
Az egyik barátnőm panaszkodott hasonló dolgokról a kistestvér-nagytestvér kérdés kapcsán. Ő kikötötte az embereknek, hogy a nagytestvérrel kell foglalkozni, a kicsi még úgysem érti, ami történik.

Ez a pihenőszék engem is egyre jobban foglalkoztat. Már nézegettem is a teszveszen, csak még a párommal meg akarom konzultálni, mit szólna egy újabb nagy terjedelmű tárgyhoz a lakásban.

Valaki iszik kávét, fekete teát? Eddig én ellenálltam, de kezdem feszegetni a határaimat...

A baba ruháit külön mossátok?

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: