Tengdi képek:

odab..sz rendesen mindkettő, de főleg az uccsó /már elnézést a vulgarizmus miatt

/
Karácsony, Mikulás: nálunk Jézuska hozza az ajándékot, s Mikulás is jár évente.
Voltak már kételkedési szakaszban, de akkor mindig történt valami csodás ami miatt elhussant minden kétség... hiába nem hisz sok osztálytárs a Mikulásban, vagy Jézuskában, Ők bizton tudják, hogy léteznek.
A Mikulás levelet ír minden évben arany tollal pergamenre, tavaly itt hagyta a juta zsákját is véletlenül /nem is tudom idén hogy oldja meg majd a szállítmányozást
a Jézuska pedig, szintén tavaly, kissé figyelmetlen volt, s akkor rendezkedett a nappaliban, mikor mi megjöttünk anyóséktól, s Gergő észre vette, hogy a függöny meglibbent. S így is volt, mire felértünk, tele volt a karácsonyfa alja ajándékokkal.
Úgyhogy nálunk nincsenek tisztázatlan dolgok kérem. A karácsonyfát közösen díszítjük fel, így segítünk a Jézuskának, hogy több ideje legyen az olyan családokra, ahol csak kis gyerekek vannak, mert oda a fát is neki kell vinni
A Mikulás tavalyi látogatása így zajlott:
"Tegnap este Gergő és Vica őrült suvickolásban voltak. Csak a kefe serrenése hallatszott ki a fürdőből, na meg a susmogás.... Miután ezzel végeztek, szépen kitették a bejárati ajtóhoz a cipőket.. Majd villámgyorsan rendet raktak a szobában, alig öt perc alatt ragyogó rend fogadott a gyerekbirodalomba belépve. Minden autó a helyén, babák a polcon, plüssök a tárolóban, lego a helyén.. Gergő nyelvét félig kidugva a szájából, az asztala fölé görnyedve dolgozik valamin lelkesen... egy kis idő múlva hoz egy rajzot. A Mikulásnak rajzolta, színezte. Megkérdezte, hogy oda adhatja e Neki úgy, hogy a keksz és a tej mellé odateszi. Megegyeztünk abban, hogy ez egy nagyon jó ötlet. Így a bögre tej, s a mézes keksz mellé Mikulás ajándékot is kap...
Reggel izgatott hangokra ébredek. Csak foszlányok jutnak el hozzám, még félig alszom. Mellettem Ati már nézelődik. Majd a hangok egyre hangosabbak lesznek, siető léptek közelednek
-Anya! Apa! Nézd! Nézd! Idenéz! Itt hagyta a zsákját !
- Tessék? Mi van? Halkabban... Aha... - kezdek magamhoz térni. Az ágyamra leteszik a jutazsákot, izgatottan kutatnak benne.
- Apa képzeld, a cipőnkbe még szaloncukrot is tett!! - lelkendezik Vicus.
- Hűűhaaa....
Közben előkerülnek a kis Mikulászacskók. Elég dagiknak látszanak.
- Ide nézz Anya! Ráírta a nevünket! - bősz olvasás következik - KisAtinak hívja a Mikulás is Atit Anya!!!
- Hmm... tud valamit ez a Mikulás!
közben egy összetekert, átkötözött papírra akadnak a zsákban.
- Írt nekünk levelet!- jön a felismerés, miután szét bontják. - Nézd, Anya, Apa! régies papírra van írva, mint a pergamen!
Olvasni próbálják, nem megy.. kacskaringósak a betűk, nem ismerik fel mindet....Segítek.
"Kedves Évike, Gergő, KisAti!
Nagyon szépen köszönöm a tavalyi sütit és tejet, nagyon finom volt! Tudom, hogy nagyon jó gyerekek vagytok, de Évikém, az iskolában figyelj jobban oda! Gergő, nagyon ügyes vagy, gratulálok a sok piros ponthoz! KisAti! Nagyon szép kis baba vagy, de azért aludni se felejts el ám!
Mikulás "
Irulnak pirulnak... még mintha Ati is. Virgács nincs, olyan nagy baj nem lehet....
Bontják a csomagot, de kézzel nem megy, olló kell. Nagy az öröm mikor az egyikből egy zsiráf, másikból kiskutya, a harmadikból kiskönyv és tv-maci bújik elő...
Gergő keresi a sport szeletét..
- Nincs benne..- kámpicsorodik el.
- Én a helyedben jobban megnézném, hátha... Mikulás tudja, hogy te mit szeretsz - mondom , majd hüm, hüm, hüm hüüüümözök egy sort... és ott van. Téliesítve. Gergőn látszik a hatalmas megkönnyebülés.
Vicám is lelkendezve örül a balaton szeletnek. Hiába, mindenkinek vannak mániái. Az egész család az ágyunkon van. Gergő halkan súgja, hogy Mikulás elvitte a rajzot.. a kekszből csak egy picit hagyott, és a tej felét is megitta.... Ennek örültünk mindannyian.
- hmmm ... lehet, hogy jobb lenne, ha Mikulás estefelé jönne, nem éjjel - javaslom
- ÁÁÁÁÁÁÁÁ , hiszen akkor meglátnánk!!! - replikázik Vica. Az ötlet elvetve. Mikulás még hosszú, hosszú évekig éjjel fog járni hozzánk. S mikor Apa a fülembe súgja, hogy én vagyok a világon a legjobb anyuka, nem bánom, hogy eggyel kevesebb reggel lesz, mikor esélyünk van tovább aludni ...

"