A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Süti: Amit tud Máté, azt vasárnap élőben láthattad, hallhattad :lol: , azaz tartja a fejét (na messze nem olyan magasra, mint Lőrinc), rengeteget dumál, magyaráz, néha hangosat kacag (de csak nekem), nézegeti a játékokat. De még nem nyúl értük, kezét nem nézi, nem fordul. Tényleg felesleges lesz hasonlítgatni, mert nagyon nagy eltérések lesznek, és ahogy haladunk előre (kúszás, mászás, ülés, járás), egyre inkább. Aztán kb 3 éves korukra beérik egymást, persze mindig lesz olyan, aki jobban, szebben beszél, a másik ügyesebben mozog, a harmadik nyugodtabb-figyelmesebb. Nem is azt érdemes nézni/olvasni, hogy adott korban mit "kell/kéne" tudnia a babának, hanem azt, hogy ha ezt vagy azt nem csinálja ennyi vagy annyi idős koráig, akkor esetleg "baj" lehet, vagyis lehet, hogy fejlesztésre van szükség.

Andris a koraszülöttsége és hipotóniája miatt sokkal lassabban fejlődött, mint a vele egyidősek és még a korrigált koránál is lassabban. "csak" 8 hónaposan kezdett hintázni térdelve, majd lassan kúszni, 10 hónaposan mászni, 15 hónaposan lépegetni, majd kb másfél évesen járt már biztosan. Mindezt úgy, hogy 8 hónapos koráig gyógytornásztattuk. Hozzá képest Máté valószínű "ügyesebb" lesz, gyorsabban csinál majd dolgokat. De gyanítom, 3 éves korára pont ugyanazt tudja majd, mint most Andris, aki nagyon-nagyon ügyes (és ezt nem csak az anyai szívem/szám mondja, hanem a környezet visszajelzései is).

Kép

Kép
hgrita

még nem javult meg a gép, csak nagyon figyelek :wink:

Egérkénk vándorol a lakásban (délben Samu syobájában zörgött), van macskánk, de ő a garázsban lakik és én még nem láttam egeret fogni.

Ibo, syerintem is biytonságosabb a gyerekülés, az enyémek simán utaytak benne 400km-ket, amikor még a Vajdaságban laktunk.

Astrid, megnéytem a honlapot. Ilyenkor mindig nagyon sajnálom, hogy messze létminimum alatt élünk :( Kéne csinálni egy klubot...

Nálunk szépen süt a nap, jó sokat voltunk kint a kicsivel.
Ja, ma a változatosság kedvéért Samuka szappant evett :(

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Flora: Séta OK, hipp-hipp-hurrá hozzá! Jövő héten hétfőn csípő Uhra megyünk, de a többi eddig szabad. Majd lessük az időjárást és akkor a hétvége felé beszéljünk melyik nap legyen.

Süti: Köszi, küldöm a címet priviben.

Kép

Kép
hgrita

Igazad van Rita,tényleg ezentúl örülök minden újnak(bár kicsit korainak véltem),és inkább azt fogom figyelni mit nem csinál.

Peppino,már megint mellgyuszi,sajnálom.....én ha már érzem hogy tellik a mellem és tudom hogy nem abból szopizik Berni ,mindig lefejem.megmaszír és fejés!!!!

Tengdi,új képeken is gyönyörű mindenki!!!

Andi,te méééé nem alszol,mikor egyetlen édibédi gyönyörűséges vejem szundizik???????????cumibenttartó :lol: :lol:

sutimano76

Megoldódni látszik a mózeskosár problémája. Találtam használtan egy gyerekülést, ami 180 fokban dönthető. Remélem, megérkezik a héten, hogy jövő héten tudjunk már menni. :D

Ilyen: http://bababolt.echt.hu/autosules/013?cid=33696

Kép
piciibo

FLORA,BOBOKA

Én nem okoskodni akarok,csak azt mondom el amit nekem is mondtak,tanácsoltak a csecsemősök,a dokinénink:

-bimbóvédő.....tegyétek el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!és csak akkor szabad használni,ha vérzik a mellen a seb,illetve míg be nem gyógyul...
Boboka,Nini azért eszik keveset,mert háromszor annyi energiát fektet a bimbóvédős szopizásba,mintha nem raknád fel,én is itt követtem el a hibát,félve a kissebesedéstől folyton használtam,aztán kaptam felvilágosítást.ha nem túl ügyesen szopizik a babó,akkor előfordul a kisebesedés,de például nekem egyszer se történt meg!!!!szóval szerintem a sok alvást is lehet erre fogni.Miért fektet bele sok energyt???mert plussz vákumot kel képeznie a bimbó és a védő közt!!!!

Flora,sztem nem kell neked se bimbóvédő,egyáltalán nem olyan mint a cumi....én a játszócuminál látom,hogy nem az anyag a lényeg!!!!

én mindkettőtöknek nagyon ajánlom,hogy az lll honlapról,nézetek után a segítségnek,és után ha megkaptátok,meglátjátok,nem kell tápi nem kell bimbó védő!!!!

az lll honlapja!!!! http://www.lll.hu/

helyes szoptatáshoz segítség,én még terhesen megnéztem,mi lényeg,és jól is csináltuk!!!
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato

remélem nem okoskodónak tűntem,mert nem az volt a cél,hanem segíteni akarok,hisz van tejci....

ja és még egy,laktoherbet ittam,nem volt rossz,d mivel lehet hogy okozhat babónak pocifájást,így annyira nem erőltettem,de én nagyon szeretnék sok tejcit lefagyasztani,hogy a gyerek kajáit később tudjam azzal elkészíteni.....na Andi adott abból a homeos tejgyártóból pár golyót,és tényleg jó.......vegyetek olyat,nevét nemtom,de majd Andi vagy Brumi megírja,vagy valaki aki tudja!!!!!!!!!

Bocs hogy ilyen hosszú lettem.........és javítsatok ki ha valamiben rosszat írtam :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.11.17 15:09-kor.

sutimano76

Rita várom!!!

Piciibo,szuper!!!!

sutimano76

Flora, nem jó ha lépeget a picifiad, mert annak kikéne oltódnia!

Sütinek igaza van a bimbóvédő miatt esznek keveset sokáig! Én is csak egy hete tudtam elhagyni, de nekem nem tudta bekapni a bimbót sokáig. Nagyon sokat kell vele dolgozniuk.
Bár Flora esete nagyban más, szerintem is cumizavaros Ebano.

Picibo, örülök h lett megoldás!!!

Kép
kata05

Ha jól tudom, Urtica Urens a tejcinövelő homeos bogyó.

Kép

Kép
hgrita

Igen, tejtunning UTRICA URENS 5 CH.Nekem az ikres barátnőm ajánlotta,aki majdnem egy éves korukig szoptatott,egy hétig 2x5 golyócska.Utána el lehet hagyni.Kúraszerűen működik.

Kép
v.andi

ANNA, MEGNYOMOD AZ ALT ÉS A SHIFT billentyűt,és visszaáll.

Kép
v.andi

Ebano,mostmár cumizavaros,de ha Flora nem tápizta volna,hanem sokszor teszi cicre,a tejci is nőtt volna,meg Ebano se szokik rá a cumira....vagy nem????????vagy volt más is ami miatt kellett a tápi Flora??????De sztem az lll-sek ebben is tudnak segíteni,mindenesetre a bimbóvédő sztem itt se megoldás!!!

Kata ,nem értelek a lépegetéssel kapcsolatban,nálunk dokinéni a mai alkalmat kivéve,eddig azt mindig megnézte,gondolom ez is egy reflex.

sutimano76

Piciibo,de jó,hogy sikerült találnod babaülést.Nagyon édes a nagy macis kép.

Boboka,Niki nagyon hasonlít rád,nagyon szép kislány.

Samuka nem semmi miket eszik Kép

Kép
v.andi

Csajok!

Madar talihoz kell a táblázat???

Kép
v.andi

Itt van egy olyan táblázat, ahol azokat a jeleket sorolja, amire figyelni kell a fejlődés során. Ezt érdemes tanulmányozni, nem azt hasonlítgatni, hogy kinek mikor csinál a babája bizonyos dolgokat.

http://www.gekkonet.hu/fejlodes/3-honap-csecsemo.html

Ha azt lessük, hogy a miénk miért nem csinál már valamit, amit a többiek igen, belebolondulunk. És van olyan baba is, aki pikkpakk csinál majd dolgokat egymás után, miután már a szívbaj kerülgette anyáját, hogy le van maradva. :wink:

Kép

Kép
hgrita

igen Andi,ahhoz kéne a tábla!!!

sutimano76

Kép
v.andi

Astrid: köszönöm a soraidat. :) Igazad van, hogy a kicsi sem kap osztatlan figyelmet, de talán neki azért "könnyebb", ha lehet ezt mondani, mert Ő nem is tudja, milyen az, Ő nem tudja, milyen csöndben elaludni, nyugodtan szopizni stb. stb., hisz azonnal maximális decibellel kapta a gyerekhangot a házban ..., bár amikor Julcsi oviban, akkor megtapasztalhatja, milyen is egykének lenni. :wink: Volt már, hogy láttam, hogy Julcsi ment felé a túláradó szeretetével és gyömöszkélte ... Veronika keresett a szemével és amikor meglátott olyan "segíts, anya" tekintete volt ... de szerencsére ezek a helyzetek már múlóban vannak, pár napja olyan gyengéden, kedvesen figyelmes vele Julcsi ... jó ezt látni ... :)
Ezt a mondatod, viszont nagyon belevéstem most az agyamba: "Szóval egyrészt benned sem legyen az, hogy elveszel valamit Julcsitől, másrészt erősítsd azt, hogy ő ezzel több lett. " - köszönöm. :)

Süti: igen, ezt érezheti, hogy most kevesebb figyelem jut. De Te ne aggódj előre, mert egyáltalán nem biztos, hogy Berni is így reagál majd, ha jön a tesó, látod pl. Manóéknál vgy Bibiéknél semmi gond. Ráadásul most annyit olvasol a témáról, hogy teljesen felkészült leszel. :wink:

Peppino: én is hiányoltalak, csak Kata megelőzött az írásban. :wink: Nálunk is 15-16 óra után kezdődik a nyűgösebb időszak, illetve nem is nyűgösségnek hívnám, inkább több figyelmet, foglalkozást szeretne. :wink:

Tengdi: nem baj, ha Veltek van tele az oldala, van még "üreslap" bőven, Neked meg van, mit bepótolni. :wink: :wink: Fiúk nagyon szépek. :)
Tényleg így van, ilyenkor annyira igényli, hogy mindent együtt csináljunk (öltözés, fogmosás stb.), mindenben segítséget kér az én nagylányom :) Annyit beszéltünk mostanában ezekről, elő is veszem Ranschburg és Vekerdy írásait. Köszönöm. :)

Flora: ha a találkozó olyankor lesz, amikor apa nincs itthon, akkor apikád jöhet főzni, ha én apikám itthon, nem hiszem, hogy kiengedi az irányítást a kezéből, de attól jöhet apa. :lol:
Lépések-edzés: valóban ez természetes, már a párnapos vizsgálatnál nézik, hogy műxik-e, de én úgy tudom, hogy nem jó ezt gyakoroltatni velük ilyenkor.

Andi:
Barnabás kép :lol: :lol:

Most eddig jutottam megint a visszaolvasásban, Julcsi társast szeretne játszani, ráadásul mindjárt jön a doktor, Veronika pedig ébredezik.

Süti, remélem, szuri azóta megvolt. :)

Este jövök, olvasok tovább. :)

Bibi, Lina, Petra, Viki Ti hol vagytok?

KépKép
KépKép
madar

Annyit láttam most még, hogy tábla ügyben Andi alkotott, de csak este tudom megnézni, de addig is köszönöm nagyon. Jövök majd, meg szólítottak a főnökeim. :)

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Ma alig volt netem, próbálok olvasni, de szita az agyam,

Most csajt próbálok altatni Charlie és Cserháti Zs. -val, tegnap bejött, remélem most is,mert ma sem aludt még semmit :roll:

Madar!

Hát ismerős a helyzet gyerkőc ügyben, csak ez nálunk úgy jött,hogy Janó megkérdezte, ha beteg lesz itthon maradhat e, és akkor..., de mondtuk,hogy kap gyógyszert, rossz esetben szurit, és mehet oviba, így rájött nem éri meg betegnek lenni és nem is gondol rá. Egyébként a mi nagyobb gyerekeinknek nehezebb, mint Manóéknál, vagy Brumiéknál, itt már sokkal erősebben kialakult nálunk az ÉN és csak Én vagyok, és most mi lett az egyeduralommal. A kissebbeknél természetesebb, Süti, emiatt nem kell aggódnod, legfeljebb, ha van rá lehetőség akkor ne hagyjatok ilyen nagy korkülönbséget, mert előnyei és hátrányai is vannak.

Hát nem jön be az altatás, pedig már minden van a repertoárunkban, nekem, Zsuzsának és Charlie -nak, Könnyű álmot..., Kisfiam..., Hamu és GYémánt, Most éppen hárman nyomjuk Száguldás,Porshe szerelem..., de még énekelgethetek szerintem.... ÉN úgy szeretem ezeket a régi dalokat, pl Máté Péter, stb.

Kép
babcika

A cumizavar annyit jelent, hogy cumisüveg vagy nyugtató cumi használata miatt a baba nem jól szopizik vagy nem akar szopizni, nem fogadja el az anyamellet.
Ennél többet én sem tudnék írni:
http://www.lll.hu/node/6
A cikk ugyan újszülöttről szó, de egy ekkora gyereknél is kialakulhat, ott is említik.

Mit csinál gyermekünkhöz: a kiskönyvben is van egy iránymutatás, hogy kb. mit kellene tudni. A havi státuszkor a védőnő nekünk végig is kérdezte. Nekem azért tetszik, mert nem azt írja, hogy ezt meg ezt kötelező tudnia, hanem segíti azt, hogy felfigyeljünk jelekre és azt védőnővel, orvossal megbeszélhessük. Persze még itt se kell mindent feltétlenül tudnia, de ha nem csinálja, akkor érdemes jobban figyelni és kétség esetén szaksegítséghez fordulni. (Nekem egyébként volt 6,5 hósan és 10 hósan is felálló gyerekem, és nem lett nagy különbség köztük a későbbiekben.)

Anna!

Ha időben odáig érek (utolérem magamat és lesz rá időm), akkor indítok egy blogot is a bolthoz, amiben lesznek kreatív elfoglaltsághoz is ötletek. Mivel nekem is fontos, hogy ne csak drága alapanyagokkal tudjunk ilyeneket csinálni, ezért igyekszem olyat is leírni, ami olcsó (pl. pár lap színes papír kell hozzá). Majd szólok, ha ilyen kerül be a blogba.

Madar!

Igen, nálunk sem tudja Dóri, milyen egykének lenni, de talán ugyanezért nem okoz gondot a nagyobbaknak sem Dóra érkezése. Nálunk "még egy testvér" született, ami persze biztos okozott változást a sorrendiségben, de nem vesz el jelentős figyelmet a többitől az eddigiekhez képest.

Astrid

Kép
astrid

Megint itt.. délután sétáltunk nagyot, kb. 3 órát, kaja, és nemrég letettem a kiságyba mert nyűgösködött, így alszik. Lassan végzek a visszaolvasással, így mindent tudok!!
Csináltam képet ma, a pillangónkat bámuljuk áhitattal :lol: :lol:
Kép Kép

Kép
lili34

Üdv!

Süti: Nem bizti, hogy Bobokának a tej mennyisége növelhető. Én mindenfélét kipróbáltam, kérdezd csak meg Katát, és mégse lett több. Max 60-at evett Marci, aztán szép lassan elapadt. Akinek kevés a tejmirigye az van így, már utánajártam, nem segített semilyen bogyó!!!!!!!! Szedtem a homeósat, sőt még egy 6000ft-os tejserkentő kapszulát is kipróbáltam, az se segített!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Marci rengeteget dumál, gőgicsél, nézegeti a kezét, kezdi tartani a fejét - amióta Kata megmutatta hogyan kell segíteni,És ma hasra fordult, csak még küzd azzal, hogy a kezét kiszabadítsa. Ja, és imádja a nővérét, ha meghallja a hangját már keresi a szemével hol van és dumál neki. Anna persze meg olvad tőle :lol:

Bocsi a többiektől de mennem kelllllll

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Basszus, azt hittem az egér dolog csak vicc :) :) de béna vagyok :) :) :)

Kép
lili34

Lánykáim adtak még kis időt.

Tengdi: lányod állatos történetei :lol: :lol: :lol:

Boboka: meg tudom érteni, hogy nem tudtál választani, én se tudtam volna, csudaszép Niki :D Kedvenc a második. :) és nem vagy sok. :)

Rita: Andrisnak nagy dícséret, igazi, ügyes, bátor nagyfiú. :)
Tesók: alakulunk, és tudom, hogy rendbejön ez szép lassan... :) Tudod, mit hallottam?, hogy az azonos nemű tesóknál inkább van ilyen probléma, ott nagyobb a competition ... :roll:

Babcika:
Neked is igazad lehet. Igaznak látszik az a közhely, hogy ami az előny. az a hátrány is ... :roll: :wink:

Anna: Samukának acél gyomra van :lol:
de jó, hogy legalább Nálatok sütött a nap ... :)

Piciibo:
ülés - ez tényleg nagyon jó ... annyira drukkolok Nektek ...

Andi: táblázat - nagyon köszönöm.

Találkozó: lányok, Julcsi sztem már 1 hét múlvától gyógyult lesz. Szóval töltögessétek.

KépKép
KépKép
madar

Hát lányok, olvasom itt a hasra, hátra fordul és emeli a fejét dolgokat, minket nagyban akadályoz ez a nyomorult terpesz pelus, még a fejemelésben és ,mert a lábacskáival nem úgy tud egyensúlyozni, :cry:

Kép
babcika

Madar,nincs mit :wink: Jobbulást Julcsinak.

Én viszont ma is éjszakázom.Barni gyakorlatilag csak enni kel fel :lol: :lol: :lol: :cry: :cry: :cry:

Kép
v.andi

Bocsi,de most csak azért jöttem,hogy kifakadjak.

Nagyon kiakadtam!Az előbb voltam lent a háziorvosomnál,hogy beadassam magamnak a H1N1 oltást.Az asszisztens ajtaján kint is volt egy papír az ÁNTSZ-től,hogy ugye nekem mint 6 hónaposnál fiatalabb csecsemővel egy háztartásban élő ingyenesen jár az oltás.Bemegyek és mondom,hogy miért jöttem.Erre mondja,hogy sorry,de ők kaptak egy listát,hogy kiknek adhatják be ingyenesen és ezen nicsen rajta,hogy az ilyen pici babákkal egy háztartásban élőknek is jár.Csak a terhes kismamák vannak rajta.Na itt aztán kiakadtam.Kérdeztem is,hogy ezek szerint az én gyerekem nem elég veszélyeztetett a fejletlen immunrendszerével????
Erre mondta az asszisztens,hogy felírathatom receptre (merthogy nekik már elfogyott) VÁLTSAM KI 1930 fT-ÉRT ÉS MÉG FIZESSEK 1000 fT-T A DOKINAK IS AMIÉRT BEADJA.mONDTAM,HOGY EZT EL LEHET FELEJTENI.
Na aztán ahogy hazaértem rögtön felhívtuk az ÁNTSZ-t és megkérdeztük,hogy mi van.Mondták,hogy hívjam fel az itten kistérségi tisztifőorvost és szóljak neki,hogy intézkedjen.

De ez azért röhej,hogy már ennyit kevernek.

Fúúú,na most egy kicsit jobb lett. :D

Madar:köszi a hiányolást,vagyok csak olvasó üzemmódban.Ja és lehet,hogy mi is megyünk a talira,még próbálom megfűzni apát.
Vendég

Andi: napközben tudsz azért aludni, pihenni?

KépKép
KépKép
madar

Julcsinak átadtam a gyógyító üzeneteket, már jobban is van. :) Nagyon köszönjük. :D

KépKép
KépKép
madar

Lina! Képzeld, tegnap én is elmentem dokihoz, beoltatni magam. Nekik fogalmuk se volt erről, h. nekünk ingyenesen jár az oltás, de ezek szerint mázlim volt, mert az én doktornőm felhívta akkor az ÁNTSZ-t és ott megerősítették ezt az infót, így beadták nekem a H1N1-et és az A,B-t is!! Először nekem is azt mondták, hogy receptet fogok kapni, de nem hagytam magam!! Azért szuper, hogy ennyire tájékozottak az orvosok!! Azt viszont nem értem, hogy miért Neked kell intézkedned ez ügyben?? Remélem legközelebb sikerrel jársz!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Süti! A baba-mama fotókat hová lehet küldeni Neked??

Peppino
Kép

Kép
peppino

Madar,nem tudok aludni napközben.Nem azért,mert nem hagynak,hanem mert nem tudok sajna.Ne félj,most,hogy kinn sötét van,már tudnék. :roll: :lol:

Kép
v.andi

Astrid,köszi a cikket,elolvastam,írtó hasznos,én lenni nagyon szerencsés,hogy a kórházi cumisüveg és a bimbóvédős időszak után nem lett Berni cumizavaros......lehet ebbe nekünk segített a nagy játszócumi...a védőnéni még meg is jegyezte,hogy ez nem újszülött!!
a rózsaszínről írtam Kép

sutimano76

Találkozó: a táblázatban, hétvégét nem jelöltem be, de csak azért, mert a mostani (gyógyulás még bizonytalan) és a következő (elutazunk) nem jó, de decemberben már jók azok is. :D Ja és hétköznap inkább napközben, délelőttől ...

KépKép
KépKép
madar

hú.kicsit olvasgatok,beszélgetek apikával,és ennyit írtok :shock: :shock: :shock:

Tara,Bobokával kapcsolatban az a legrosszabb eset,de sztem a bimbóvédő a ludas...
Tök ügyi Marci.....nővére büszke lehet!!!

Lili,Fruzsi nagyon figyel,annyira cuki a hatalmas szemeivel!!!kezdelek felismerni benne!! :wink:

Lina,hát ez tényleg nonszensz!!!
a férjemnek azt mondta a háziorvosa,hogy a gyerekorvossal oltassa be magát,ő meg csak 18 év alattiakat olt,szóval akkor ki is adja be????

enyim gyerekdoki véleménye a h1n1 oltásra...nem oltáspárti,páromnak oké,mert sok emberrel talizik,de én nem mászkálok nap mint nap közösségbe,sőt szinte csak közületek talizok párotokkal,így nem vagyok veszélyeztett.eszerint az új felállás,férj kap oltást,én nem,nővéremék megértik azt is ha nem jöhetnek egy ideig.

Peppino,felrakhatod ide is,küldheted priviben!!!!!

Remélem Andi,hogy már alszol!!!!!!

sutimano76

nnnnna..... most van egy csöpp időm...
dorki nem nézi még a kezét csak ügyesen szopizza és elaltatja magát....nem fog meg játékot de ütögeti tudatosan ezerrel.... oldalra ritkán fordul... hason utál lenni még mindig...szóval fejtartás nem a tökély.... a nevetés és a beszéd viszont már egy hónapja nagyon intenzív... mi oda gyúrunk:))))) már visszaismétli amit mondunk...olyan édes:) ma például utánozta ahogy eszem:)))..
amúgy ő nagyon anyapofi párti:))) báármi történik ha anya beszél:) vagy meglátja az arcom akkor már minden uncsi és vigyorog vagy óóóriási szemekkel néz..bele az enyémbe...

másik kedvencem:) amikor úgy alszik el, hogy nézi a szememet.mit nézi.. belenéz a szemembe, mosolyog... le lecsukódik a szemecskéje aztán feeel.. megnézi anya ott van e..:)) akkor naagy mosoly:))) és csukódik le a szeme megint.. és így elalszik...
mikor először csinálta..ott könyököltem a kiságyon és potyogtak a könnyeim.... csak arra próbáltam koncentrálni, hogy ezzel nehogy megijesszem....de úgylátszik a szemeim visszamosolyogtak csak picit nedvesen...:).. olyan sok szeretet jött a kicsi szeméből, meg huncutság hogy meglesi anya ott van e még... és az az öröm:)))) hogy anya igenis ott van:))) az valami...az valami nagyon jó érzés:))

hjajjj... nna kész vagyok megint

voltunk ma hallásvizsgálaton is..... nem emlékszem hogy mondtátok volna... ti nem mentek?

KépKép
dorkamartini

Andi, nem ismerem ezeket a ringatós praktikákat, de sztem nem is fogom megtudni milyen. Nem hinném, hogy erre lehet ilyen sémákat alkalmazni, sztem már te is mindent megpróbáltál...

Piciibo, jó hogy el tudtok ide is jönni dokihoz. Több szem többet lát... és amíg egy hajszálnyi reméy is van, hogy valamennyire láthat, addig menni kell.
Történet. :? Még bele gondolni se merek.
Ákosnak micsoda naaagy macija van! :lol:

Süti, szurit hogy viselte Berni?

Peppino, mellgyuszi :?

Tengdi, csak rakjál sok-sok képet. Ilyenért még sosem reklamáltunk. ;) De hogy mekkora szemei vannak Ábelnek! :shock:
Tesóféltékenység nálunk szerencsére nincs. Mástól annál inkább félti és sokszor rá is szól másokra, hogy nem kell megnézni az öcsit, mert alszik, meg nem kell piszkálni...

Flora, ez a lépegető reflex tök normális ebben a korban. Olyan 3-4 hónaposan elhagyják.

Most ennyire futotta, mennem kell.

Kép Kép
manósziget

lányok ti most akkor hogyan lesztek november decemberben?
nem fogtok kimozdulni a járvány miatt?
és a karácsonyi bevásárlás meg ajándékok meg sütikaja.. meg mittumén...?
és még télapó is ugyi...

mindenhova apa megy?

Mi terveztünk egy pest körutat...de nemtom..... most hogy sokatok mondja majd nem jön be az aki nem oltatta be magát... akkor gondolom ti sem mentek ki....
de ezt lehet így?

nna a beoltom/nemoltom után itt a következő dililemma?

KépKép
dorkamartini

Flora, butaságot írtam, most még természetes ahogy Manó írta, de 3 hó körül kioltódik.

Tara, örülök h segíthettem. Nem láttam h írtál sms-t. :oops:

Süti, lánykád hogy viselte az oltást?

Peppino, nem irigyellek!

Kép
kata05

Tudom, hogy most hülyeséget kérdezek, de tényleg analfabéta vagyok ebben a témában.
Ti mi alapján döntöttetek úgy, hogy cumit adtok a babának? Voltak jelek, amiből azt láttátok, hogy szüksége van rá? Milyen helyzetekben nyugtatja meg? Bármikor? Mennyiben jobb/nyugisabb az életetek a cumival?

Csak azért kérdem, mert a nyűgös időszakokban, pláne éjjel, nekem is megfordul a fejemben, hogy "milyen jó lenne, ha most lenne egy cumink, és nem én kéne játszam megint a játszócumi szerepét". De aztán valahogy mégis átvészeljük, és utána már úgy gondolom, nincs szüksége rá, és akkor minek szoktassam rá?
Úgy indultam neki a gyereknevelésnek, hogy "márpedig az én gyerekemnek nem lesz cumija", de ha ez tényleg nagyon jó és nyugtató dolog, akkor nem akarom megfosztani őt tőle.

És a világért se értsétek úgy ezt, hogy provokálni akarlak. Ez tényleg nagy dilemma nálam.

Kép
piciibo

Süti,nem,nem alszom,ellenben Barni igen :lol: :lol: :lol: Mi volt az oltással???Hogy viselte a kis menyem???

Piciibo,én már a kórházba bevittem magammal a cumit.Amikor éjjel alszik,és mondjuk forgolódik,de nem kel fel,és épp csak nem találja a helyét,akkor szoktam a szájába dugni,mert ha éhes lenne,valószínű nem aludna tovább,hanem felkelne.Most egy órája már biztos voltam benne,hogy nem éhes,de nyűgi volt.Már minden foglalkoztatást unt,és a karomba vettem,felém fordítottam,szájába adtam a cumit,és 8 perc jövés menés után letettem,most alszik.
DAnim 1év 8 hónapig cumizott,és akkor decemberben elvitte a mikulás a cumit.Volt 2-3 nehezebb nap,de hamar elfelejtettük.Én nem tudom mi a jobb,van-nincs,mert nekünk volt-van.
A nyugi cici szuper,de az sem mindig.Most egyszerűbbnek láttam a cumit,mert a cicizés nálam egy szertartás,és épp vacsi főzés közben voltam.

Kép
v.andi

Manó,köszi a kérdést,el is feljtettem írni...szuribeadásnál sírt,de amint végeztek és ölbe vettem elhallgatott,pedig úgy indult,hogy 11 -kor szopi,bealvás,de 12.15-kor öltöztetés közben felkelt,aztán kocsiba újból bealudt,majd vetköztetésnél újból ébred és hát még szuri is volt,na haza felé bealudt,gondoltam kint hagyom a leveőn...át babakocsiba és fél 5-ig aludt...ez egy 5 és fél órás idő volt 2 etetés közt,nem semmi :shock:

Dorka ,ha jöttök,hozzánk gyertek el mindenképpen,sőt itt is alhattok,és akkor egyiknap vásároltok,másik nap meg összegyűlünk páran.....(fényképezőt azért hozzál :wink: )

Én úgy vagyok,apa oltassa be magát........én nem,veletek összejárok.....bevásárlóközpontba csak max 1 hónapba egyszer megyek....
ajándék,hát nálunk tavaly kezdődött a leszokunk az ajándékozásról,mert hülyeséget minek,amire meg szükségünk van ünnep nélkül megvesszük....innentől csak a gyerekek kapnak......uncsiöcsém valszeg eurot kér majd a téli sítáborhoz,sógorom lánya ki tudja....Berni meg talán egy-két játékot.Valószínű nagyon főznöm sütnöm most nem kell,mert sok lesz a meghívásunk....ha mégis jönnek rokonok akkor azok meg kapnak maszkot....mi így oldjuk meg!!!

sutimano76

És Kata,Andi is köszi a kérdést,Manónak címezve az előbbi hszbe olvasható az oltássztorynk

sutimano76

Piciibo,én is cumimentesen akartam Bernit felnevelni,gondolván nem lesz gondom a leszoktatással,aztán miután a kórházban nem nagyon indult be a tejcsi,és volt egy 11-5 ig csak sírós éjszakánk,akkor kértem a párom hogy hozzon be egy cumit,mert tök ciki hogy az én gyerekmtől zeng az egész kórház,hát mi így szoktunk rá :( :( ,ha eddig kibírtátok,sztem már ne szokjatok rá!!!

sutimano76

Dorka,azért kimozdulunk,de jóval kevesebbet.Én itt csömör cityben nem nagyon találkozom senkivel.Igaz férjecske és Dani közösségbe van,de biztos nem lesz semmi.Tegnap is voltunk Barnival és apácskával corában,dm,itt ott ,de nem érintkezünk senkivel.Ennyi pedig kell.Nekem már nem ez az első influ járványom gyerekkel,és soha nem oltattam semmi ellen a kötelezőkön kívül.Se kullancs,de bárányhimlő,semmi.
Férjecske remekül be tud vásárolni ha kell,és nekem sem nagyon kell főznöm karácsonykor,mert anya túrán leszünk,és mindenhol bőség zavar van.

Kép
v.andi

Piciibo!

Én most a teljesen ellentétes álláspontot fogom képviselni, nem szoktam hangoztatni, de ha már megkérdezted...
A véleményemmel senkit nem akarok megbántani, de nem biztos, hogy finomkodó leszek. Bocsi! :D:D
Szóval én azt gondolom, hogy a cumi teljesen felesleges, egy csecsemőnek semmi szüksége rá, sőt időnként (szoptatási gondok) kifejezetten káros lehet. Persze lehet azt mondani, hogy minden gyerek más, és azért nem kellett nálunk a cumi, de az én gyerekeim nem egyformák, és mégis egyetlen egynél sem volt szükség rá. Pontosabban biztosan adhattam volna, és lettek volna (ahogy Dórinál is lennének) könnyebb pillanatok tőle. De eldöntöttem, hogy nekünk nem kell cumi, és tartottam magam hozzá.
Mindnek a szopási igényét igyekeztem maximálisan kielégíteni, így egyik sem szokott rá az ujjszopásra sem.
Amiért én nagyon ellenzem az pont az, hogy én nem akarok az általam odaadott dologtól később megfosztani, ha ő nem akarna leszokni róla. Mert ha most megtanítom rá, hogy ez nyugtatja, én adom oda, akkor később milyen jogon veszem el tőle?
És ami most aranyos (cumizó kisbaba), az bizony nem aranyos 2-3 éves, pláne nagyobb korban, akkor már mindenki szeretné, ha a gyerek magától elhagyná, de azért a legtöbb gyerek meg nem szeretné... És elvenni meg általában nem lehet szépen, nekem az ilyenkor alkalmazott módszerek legtöbbje (elvitte a kukásautó, nyuszi, stb., még akkor is ha a gyerek akkor épp odaadja (valószínű estére már meg is bánja)) a gyerek becsapása. Már bocsi...
Most lehet, hogy mindenkitől kapok a fejemre, de ezt a véleményem most vállalom, és bocsi mégegyszer, én így gondolom.

Astrid

Kép
astrid

jaaa és még valami!
babaúszás?
ti mentek?
itt most lement az idei uccsó csoport de januárban kezdődik szerintem megint.. és ugye 4 hónapostól ajánlják... - mi szeretnénk

....párom nem oltat.... nálunk sokak megszívták és vagy kórház vagy szimplán ultra carul lettek.... szóval neeemhiszem hogy magába engedne csurgatni egy valamit amiről fogalma sincs mi az.....
de mivel mindenki beoltódik már neem is lesz senki aki megfertőzzön bennünket:))))

KépKép
dorkamartini

Piciibo, ez az ülés nagyon jó! Az enyémeknek nincs cumijuk, csak az elsőnek volt (az ujját egyik se teszi egy zárt dobozba, vagy a kabátzsebébe 1évesen)

MI 26-án megyünk csípőultrahangra, meg Szadára is, Gödöllő lazán útba ejthető...

Astrid, az jó lesz.
:)
Azt elfelejtettem megírni, hogy az egész cécót úgy bírtam, hogy elhatároztam, hogy nincs erőm idegeskedni, teljes erővel arra kell koncentrálnom, amit csinálok, és sikerült (1 indiános kv.-ből tanultam a módszert). Ma de. kimostam a nagy fazekakat és kivasaltam du. mind a 17 terítőt 8) :D :D :D

Csináltam képeket, remélem, majd valahogy feltöltődnek.

Szép estét mindenkinek

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Timi, oltásügyben teljesen egyetértek :wink:
Astrid, veled meg cumiügyben, bár az enyémek egy kivételével szopták az ujjukat (vele meg teljesen kikészültem, mert 24órás baba volt)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: