A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

A védőnőm szerint a szülés közeledtével változtatnak a babák a mozgásukon általában: aki pörgős volt, lenyugszik, aki nyugis volt felpörög. Hát az én picurkám elég szeszélyes, egyik nap pörög ezerrel, másik nap totál nyugodt, átaluszkálja a napot.

Ezek szerint nem csak én lettem "pióca". :D Szinte rosszul esik, ha a férjem nincs mellettem. Nem vagyok hisztis, nyűgös, de ha velem van, még nagyobb nyugalom száll meg, ha itthon dolgozik már az is jó, a lényeg, hogy lássam. Most lehetne azt mondani erre, hogy tuti a szülés miatt parázok, és amiatt van szükségem erre a biztonságérzetre, de nem hiszem, hogy csak ez van. Lehet, hogy tudatalatt már arra készülünk, hogy a szülés után azért a baba nagyobb részünket lefoglalja, most töltődünk fel drága férjecskéinkkel?
Vendég

Gio, jó volt ez a neked a pap. :lol: Pont beletrafált a mondás. :D
Szerintem akármennyire is sokat mozog az ember, sosem lesz már olyan mint fiatal korában. A csontok csak meszesednek, az izületek veszítenek rugalmasságukból stb...ha nem így lenne, elég lenne egész életünkben aktívan tornázni, mozogni és 90 évesen is úgy szaladnánk mint 20 évesen. De ez nem így van.

Nekem viszont tényleg belassult jópár napja! Ezért is lett rossz a CTG, mert annyira sokat aludt. Ez azóta is így van. Mocorog minden órában, de már nem rúg nagyokat, hanem inkább helyezkedik, itt megnyom ott megnyom, de erőteljes mozgásra nem csinál. A hasam is nagyot nőtt az utóbbi héten, már a suliban, mikor mentem a lányomért egyik esős nap, megkérdezték mindenórás vagyok-e. :shock:

Szerintem addig nem fogja egy apa sem elhanyagolva érezni magát, míg ő is úgy gondolja, hogy a gyerek az első és ti mindketten utána jöttök, egyforma sorrendben. Tehát nincs bronzérem. :wink:
Igazából az sosincs kiosztva, akárhány gyereketek is lesz. Igaz, Tulip?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

O'hara
szerintem egészséges ez a ragaszkodásunk és a párjaink csak örülhetnek:-)

Baba
Szerintem kis idő és több info után. Mi már, a többség, nyár óta ittvagyunk és mégha olvasgattál is, mi nem tudunk rólad semmit.

És csak azért merem ezt így leírni mint saját véleményem, mert Te is mondtad, hogy bizalmatlan és titkolózó vagy még a babó nevét illetően is, hisz ez egy nyílt fórum úgyhogy gondolom nem lesz belőle harag vagy durci.
Ugyanakkor nyilván alapból néhány dolgot legalább szeret sejteni az ember a másikról mielőtt bizalmas fotókat, híreket, neveket, telefonszámokat ad ki magáról.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.14 22:14-kor.
Vendég

Póki.
igazad van. A csontok már nem a régiek -de azért jó volt áltatni magam egy kicsit :D
Vendég

Jaaaaj, Gio, ne haragudj, igazán nem akartam megtörni a varázst! :D De úgyis a lélek számít, nem? :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Igaz Póki :lol:
Vendég

Igen-bizony:-)
A férjemnek pl. meggyőződése hogy ő 120 évig fog élni. MOst családfakutatást is csinál és elég sok a 100 évet megélt ős és ettől még nagyobb lett ezirányú önbizalma :D
Vendég

Jaj na megyek csajok...apa hívott maga mellé az ágyba....és ha már mást nem is ,de egymás kezét még tudjuk fogni szerelmesen.....! :oops: :lol: :lol: :oops: :lol:

Jó éjt nektek!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jó régen nem írtam, ezért most igyekszem pótolni.

Munka terén: egészen jól sikerül a leállás, már alig kell valamit dolgozni, de mivel egyre lassabban csinálok mindent, ezért még sok idöt vesz el (hogy mennyit tud az ember lánya álmodozni közben ... :) )

Babóval: minden rendben van babóval. A héten voltunk elöször nst-n. Nagyon aluszékony a nagylány, a 20 perc helyett kétszer 45 percet próbálkoztunk, hogy felébredjen. Már ugráltam, sétáltam, táncoltam, ettem, ittam, csokiztam, a hasamat dögönyözték, mindent csináltunk, mire lett kb 2-3 percnyi rész, ami nagyjából értékelhetö. No de hát ez van. Jövö héten uh is lesz, meg kenetvétel, utolsó nagy megbeszélések a dokival :) Kezdünk a finisbe érni.

Védönös stori: A múlt héten kellett volna, hogy felhívjon a védönö, hogy idöpontot egyeztetni, hogy mikor jöjjön ki, mert mikor legutóbb nála voltam, akkor nem tudtam még megmondani, hogy a munka meg a vizsgálatok miatt mikor is leszek itthon. Mivel nem hívott, gondoltam rácsörgök én. Erre kiderült, hogy elköltözött, és ezért munkahelyet, vagyis települést váltott. (persze erröl nem szólt a fáma pár hete, mikor nála voltam, hogy benne van a pakliban...) Megadta az új védönö nevét, de telefonszámot nem tudott adni. A központtal beszéltem, de a héten a nö szabin volt. Meghagytam neki a telefonszámomat, meg hogy jó lenne, ha a szülés elött tudnánk még találkozni egyszer, és hogy hívjon fel. Fura szitu... Lehet, hogy nekem vannak nagy igényeim?

Babaholmikat elkezdtem elkészíteni a héten. Már kimostam a pelusokat, meg ki is vasaltam, és a száradnak az 56-os ruhák nagy része.

Kérdések:
- ti kimostátok vagy ki fogjátok mosni a fejvédöt? nekünk nem levehetö a huzata, és védönájlonban vettük, de lehet, hogy ki kéne ezt is mosni elsö használat elött is?
- hogyan lehet a fürdetökádat fertötleníteni? nekünk egyenlöre a szekrény tetején áll, no meg ezt azért a boltban is összefogdosták rendesen, de nem tudom, hogy mivel kéne...

Rólam: napok óta még a fórumot olvasni sem jutottam oda, szóval bocsi, most még minimálisan sem tudok reagálni. Tegnap este be kellett menni a kórházba, mert délután óta erösödö gyomorgörcsöm volt - nem pocak, szerencsére. Mindenféle vizsgálatot elvégeztek rajtam, nögyógyászatilag is meg más területen is rendben találtak mindent. Úgy néz ki, hogy valami gyomorhurut félét szedhettem össze valahol... bent tartottak egy éjszakára a kórházban, de és ha akartam volna, még maradhattam volna, de inkább hazajöttem. Szerencsére nem lakunk messze, ezért ha bármi van, gyorsan vissza tudunk menni. de ma jobban voltam már, kevesebbet és kevésbé fájdalmasan görcsöltem, sokat pihentem, diétásan ettem, aludtam is napközben, remélem alakulok.

No, azt hiszem, a napi kisregényem megvolt :) bocsi, hogy ilyen hosszú lettem...
Próbálok képet is küldeni mindjárt a levlistára, mert készültek ám végre rólam is.
viszont mivel ma aludtam napközben, ezért lehet, hogy most nekikezdek visszaolvasni titeket, hátja jutok valamire

jó éjt - jó reggelt, attól függöen, ki mikor olvassa :)

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!

GOMBI,O'HARA!
Nekünk is volt egy "csatánk" a telefon szolgáltatóval,nekünk konkrétan a vodával.Anyumnak pedagógus előfizetése van ,így 4 telefon inygen beszél egymással.Köztük a férjem is.Aztán valahogy csak 6-7 ezres számlák jöttek ki neki,mire kiderült,hogy nem állítótták be az ingyen beszél opciót (pont ami a lényeg lett volna) és így számlázták azt is amit nem kellett volna.Több hónapos tortúra /utánna járás után elismerték a hibát és 2 évre visszamenőleg újraszámlázták.Így 5 hónapig nem kellett fizetni semmit.
Nme szabad rájuk hagyni,ők simán elsiklanának a dolog felett.Iszonyat sok nyűg meg idő,de megéri!

BABACICA!
Gio-val értek egyet!A levlistán vannak igen személyes dolgok is,így még egy kis ismertség és szerintem semmi akadálya,hogy te is bejuss.Gyere sokat fórumozni (amennyire lehet/tudsz) megismerünk és szabad a pája :wink:

Tegnapi nap: ELEGEM VAN!Azt hiszem még ma is tart ez az állapot.Most tartok ott,hogy elég volt mindenből.Nme hiszem,hogy normális (mert Zizu alatt nem volt) állandóan fáj a hasam,szurkálok,görcsölök.Ráadásul....áááá inkább nem ide írom mert ez túl nyilvános.Megyek is panaszkodni levlistára!
Vendég

Reggelt!!!
Olga,ne aggódj,én pont így érzek!!!Az igaz,h D ilyen idős terhesen már készült megszületni,véreztem is,de most viszont sokkal több a sok kis hülyeség.Alig várom,h szüljek,néha azt mondom:nem baj a koraszülés:kifeléééééééé!!!!!

Szülés után én rengeteget tudtam foglalkozni minden mással is.D képes volt 2 órát szopizni nappal egyhuzamban,de aztán aludt 5-öt.Soha annyit nem dvd-ztünk,olvastam,mint akkor.Simán jutott idő egymásra is,de PÓKINAK igaza van.Nincs bronzérem.Ha az apa felfogja,h ő már mindig "csak"2.lesz,akkor nincs semmi gond.Viszont óriási felfedezéseket tettünk a szex terén :lol: milyen jó is 2 maratoni szopi közt bepattanni együtt a kádba(gyerekágy után,persze)vagy egy gyors szerelem a konyhapulton :oops: és ennek ugyanúgy megvan a varázsa,mint amikor még sok időnk volt egymásra(több)

Éva,de jó,h jöttél!!!Örülök,h minden rendben lett.A gyomorhurut jujj,de fáj!!!!!Én betettem a mosógépbe a fejvédőt.Fürdőkádat ha ecettel átmosod,vagy citromlével,az fertőtleníti és nem is maradnak rajta vegyszerek.

Gergő is lustácska lett.Front miatt is,vagy már annyira nincsen helye,nem tudom....tegnap viszont bűnöztem,de képtelen voltam megállni,h ne egyek a saját tortámból..anyu is,sógornőm is csinált nekem egyet..remélem egyszer egy ilyen eset nem lesz rossz hatással a vércukorra....LEMON??????

Gombi,te milyen éjszakázós vagy!!!Én már kidőlnék 8)

Kép Kép
meli1118

Éva,
én kimostam a fejvédőt, utána ki is vasaltam, így érzem tisztának. Majd apa felrakja, amíg kórházban leszünk, addig sem porosodik.
A kádat én domestossal tervezem kimosni használat előtt, nem tudom, hogy ez jó megoldás-e, de én domestos-függő vagyok... :?
Nem írtál semmi panaszt, ezek szerint keményedéseid görcseid nincsenek. ez jóó...

Olga,
sajnálom hogy szomorú vagy... :(
Én imádkozni szoktam, főleg ha olyan helyzetbe kerülök amikor a magam eszével nem látom a bölcs kiutat.
Nincs valami jó könyved, amit ha olvasgatnál, elterelné a gondolataidat?...

Kép
apkata

esetleg neomagnolos vizzel is lehetne a kádat fertőtleníteni.

Olga nyugodj meg szépen!!! Az én férjem szerencsére nem az a menős fajta, amúgy én is megőrülnék tőle. Persze moziba el akartam menni vele, mielőtt négyen leszünk, de valamiért pici fiunkat nem meri kiadni a kezéből két órára :) (vagy ez csak kifogás?)

Kép
Kép
Kép
endaaj

Na már el is ment a férjem.Próbálja kompenzálni a dolgokat azzal,hogy mondja,hogy: Tudja,hogy elszúrta a hétvégémet."Meg,hogy kedveskedik,de ettől én nekem még nem lesz könnyebb :cry:

ENDAAJ!
Te bírod a neo-magnol szagát?Én nagyon kevés szagtól vagyok rosszul,de azt nem tudom elviselni!Pedig a munkahelyemen jóóóó sokszor kellett használni.

MELI!
Nekem is annyiszor eszembe jutott már,hogy nem is bánnám ha már most megszületne,mégha kórházba is kell maradni 2-3 hetet.Aztán olyan lelkiismeret furdalásom van,mert ez csak az én önzőségem,hisz neki odabent a legjobb.De 2-3 hét múlva már nyugodtan kívánhatom,hogy kibújjon.Azt meg már csak kibírom.
Az amit leírtál a szexel kapcsolatban: teljesen igaz.Olykor még izgalmasabb is,mint előtte,mivel ugye ott nem lehet ahol a gyerek van,így maradnak az alternatívák.Oké nem órákig,de akkor is :wink:

ÉVA!
Én is kimostam simán a fejvédőt!Szerintem nem lesz semmi baja.Az a biztos ha kivan mosva,fene tudja ki fogdosta össze.
Fertőtlenítés tényleg érdemesebb ecettel a baba kádját,az tuti nem irritálja majd!

A mi fürdető dézsánk még csak decemberben érkezik.De már alig várom,hogy abban fürcsizzen Hubus.Szerintem még Zizu is kifogja próbálni.
Vendég

Meli, ne aggódj, egy-egy bűnözés nem árt a babának. Akkor felnyomja a cukrot egy-két órára, de utána le is megy, és az a lényeg, hogy általában rendben legyen. Ha egy alkalom is meg tudna ártani, nem csinálnának cukorterhelést sem.

Éva, én a kádat pont ma tervezem fertőtleníteni, vettünk külön babáknak való fertőtlenítőfolyadékot (chicco), és az szerintem pont jó rá.

/
lemonsong

Gio: Már az elejétől unszimpatikus voltál számunkra.. olyan szánalmas vagy.. NA az ilyenek miatt nem jöttem.. Mint TE.. ilyen bunkókat pf.. irigykedni azt tudsz.. na pá én innen töröltem magam és hát eddig is jól megvoltam ennél inkább is megkűzdünk a családdal és nem idegen fórumozókkal pfff :D
Vendég

Kedves Névtelen!
Mi meg az ilyenek miatt mint Te nem írunk mindent ide!!!! :lol:
Vendég

Kedves névtelen,ha eddig nem jöttél,ezzel az offal így a szülésünk előtt minek tolakodtál ide?????

Olga :lol: hát igen,ezek nem azok a több órás szexek,de annál jobbak...hű,de várom már.

Lemon,szeretlek!!!!!!!Annyira megnyugtattál!!!!!!!Alig bírtam tegnap túllenni a lelkiismeretfurdalásomon(ez de hosszú szó...)

Mi az a neomangol??Én ecetet használok,mert az tényleg fertőtlenít,d enem káros...

Endaj,pedig ha mozit szeretnétek,akkor még most,mert aztán még bonyibb lesz elszabadulni...

Csajok.OFF.Apának mondom,h hű,de jót aludtam,alig voltma ébren,pisi után vissza tidtam aludni.Erre ő:jó neked,én nem aludtam jól.
Én:miért???Apa:mert egész éjjel horkoltál,jó hangosan,hiába böködtelek.... :lol: :twisted: :twisted: :oops: :oops:
Ennyit a romantikáról....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Én is domesztosz függő vagyok,de szerintem most kipróbálok valami enyhébb módszert...pl citromot!
Hát én a penészesedés miatt még a szekrényeket is domesztoszos vízzel tőrlöm le!Jobb félni mint megijedni...a penész nem szereti a domesztoszt!

keksz :oops: :Mi csak azt szoktuk mondani:....elmentünk apuval fürdeni,addig bekapcsolhatsz valami mesét(közben a pici alszik).Na de most mégeggyel nagyobb lesz a nehézségi fok.... :lol: ....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.15 09:42-kor.
Vendég

Kedves névtelen csak elárulom,hogy együtt döntöttük el,hogy a levlista tabu az idegeneknek!De szerintem ez megérthető....!Gioia volt az egyetlen közülünk aki korrekt módon kiállt és ezt közölte veled!
Úgylátszik ezekszerint jól döntöttünk!
Vendég

Meli, romantikus horkolás nagyon ott van! :lol: :lol: Én is tudok állítólag, de mivel én akkor alszom és nem hallom, bizonyíték nincs rá! :lol:

Ez a Névtelen jó arc, főleg a királyi többesével. Titeket nem Gollamra emlékeztet a stílusa? Bár jobban belegondolva, Gio, most magadba szállhatnál, mert NEKIK, ide értve a mögötte álló tömegeket is, mindig is ellenszenves voltál! :lol: :lol: :lol: :lol:

/
lemonsong

Lemonsong ki az a Gollam? :roll:
Gioia: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kedves Névtelen/Babacica

olvasgatni úgyis fogsz :D A kíváncsiság nagy úr;-)

Szerintem finom és nőies voltam, nem írtam bántót, de nem vagyunk egyformák.

Vigyázz magatokra és babóra.Boldog babavárást Isten áldásával
:wink:
Vendég

Nna most irnom kell, mert kivi vagyok a vonalzomra :):)

Eva, jo, hogy minden rendben veletek! En gepben mostam, majd vasaltam a fejvedot...es minden mast. nem ertem en ezt a nst-t. Mi a francnak csinaljak? A baba eppen aktualis viselkedese nem elegiti ki oket...addig akarjak ujracsinalni, amig nekik tetszo eredmenyt kapnak, vagyis olyat, amit a babanak szerintuk csinalnia kene. Ezt az ebrenlet-alvas vizsagalati reszet kihagyhatnak, mert igy sztem semmi ertelme, es csak pl az osszehuzodasokra valo valaszreakciora koncentralnanak.

En is ecettel/citrommal fertotlenitek (bar nem viszem tulzasba), de ha valaki hasznal vegyszereket, akkor a domestost dicserik.

Meli! Jo ez a horkolas :):) En is ugy gondolom, ahogyan ti...es szerencsere a ferjem is. Mindkettonk szamar a baba lesz mindigis a legfontosabb, ami termeszetes, hiszen, akarmennyire is imadjuk egymast, a gyerek a sajat testunknek/verunknek egy resze...de ugyanakkor egy teljesen masfajta kapcsolattipus, es igy a verseny, sorrend eleve kizart. De kulonben is...a szeretet a ferj es gyerekek fele annyira hatalmas, sosem er veget, hogy mindig maradna belole a kovetkezonek is...akarhany gyerek utan is.

Kép
pumipumi

Sziasztok.
Látom itt is van olyan aki csak úgy "bepofátlankodik" közénk és csak haragot gerjeszt.

Annak üzenek most, mert tudom, hogy olvasgatod ezeket a sorokat.
Tudod itt olyan kismamák írnak egymásnak akik tapasztalatokat gyűjtenek olyanoktól akik esetleg tapasztalt várandósok és anyukák.
Nem azért járunk ide, hogy egymást sértegessük és mocskoljuk egymást, hogy ki mit ír.
Gusztustalan dolognak tartom, hogy te csak olvasgatod, hogy ki mit ír és, ha úgy tetszik kedved akkor reagálsz amikor azt sem tudod miről van szó, én a helyedben alap állásba tenném a számat.
Amiket írsz az elég bunkóság és nem érdekel, hogy esetleg most ezt te sértőnek veszed.
Minek írsz, ha valaki esetleg nem szimpatikus neked itt a topikon?
Nem erről szól ez a topik nem gondolod?
Keress olyan topikot vagy szerkessz ahol ezeket a mocskokat kiírhatod magadból.
Légyszíves hagyjad ezt a topikot, hogy rendesen menjen tovább.
Nem hiányzik egy kismamának sem, hogy egy ilyen ember miatt mint te ezen rágódjon, mi boldog baba várásra vagyunk készülve és nem ilyen ember mocskos szövegére.

Remélem lányok nem haragszotok, hogy ezt leírtam.

Gio
Az utolsó sorodra csak ennyit írnék ÁMEN!!!!!!!!!!!!!!!

manocskak

Pumi!

Mit ír a vonalzód? :)
Vendég

Tulip, Gollam a Gyűrűk Ura egyik szereplője, aki skizofrén, és mindig többes számban beszél magáról (hogy a hasadt személyisége mindkét fele megjelenjen). Nekem az egyik kedvencem a könyvben!

/
lemonsong

jajj de jo latni a vonalzom! mahoz 2 hetre mar terminusban vagyok, attol a naptol kezdve mar barmelyik nap nyugodtan varom a szulest..nna nem mintha most idegeskednek, de akkor mar mehetek a szuleteshazba :):) jajj de jo, jajj de jo, ugy varom mar!!!!!!! :):):)

ja, ezt monda csimota erre a hetre: Anyuci! Nyitogatom-zarogatom a szemeimet, a kis pofim mar teljesen telt, valoban kezdek koveredni, de ne aggodj, igyekszem nem eltulozni, maskulonben.... :):) jajj de draga!

Kép
pumipumi

Fiúk elpályáztak a parkba sétálni,megyek hajat mosni....
Manó,jól írtad...és igen,ámen....Mellesleg,eddig akármilyen topikon voltam,mindnehol volt min.egy rosszakaró,aki nem tudta befogni a száját és csak a feszültséget gerjesztette....szánalmas....

Jah,ha már szóba került.Én ugye téli gyerek vagyok(nov.18)koraszülött voltam,de anyum már az első 2 hét után kinn altatott babakocsiban rengeteget.Nem ilyen 15 perceket,hanem akár órákat is.Pont tegnap anekdotázta,h ovis koromig sosem voltam beteg.Utána is ritkán és ha el is kapok egy-egy vírust(ez a mai napig így van)max.2 nap és gyógyult vagyok....anyum szerint ezért van,mert sokat edződtem a hideg levegőn.Nem tudom,lehet.Én nem leszek azért ilyen bátor szerintem.Csak belegondolva,lenne kedve a francnak a hidegben feküdni.Bár a bölcsiseket úgy tudom -10 fokig minden alvásnál kinn altataják....jójójó,nem újszülöttek....de tény,ha napos,száraz hideg lesz,én is kinn leszek velük...

Kép Kép
meli1118

Baba!
Anno a 2008-as decemberi babások nyitották ezt a fórumot és én voltam a legelső aki csatlakozott és vártam, hogy jöjjön más is. Tehát tényleg régóta vagyunk mi így együtt és minden újonnan csatlakozót, szívesen fogadtunk, ahogyan téged is.
Nem értem, hogy miért sértődtél így meg. Most írtál először ide. Biztos vagyok benne, hogy két hozzászólás után, mikor még semmit nem tudsz a másikról, te sem adnád ki a személyedet. Ebben biztos vagyok.
További boldog babavárást!

Tulip, nem láttad a Gyűrűk urát? Abban van benne Gollam, kis rút külsejű, csúf lény, aki valaha hobbit volt.
Nagyon szeretem ezt a filmet, könyvben még akkor kaptam meg nagybátyáméktól, mikor még általános iskolába jártam. Kb 20 éve. Kedvenc könyvem volt, még mindig megvan :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Poki! De szep neked is a pocid, joooo nagy :):) Multkor eszembe jutott, hogy ti, akiknek van mar gyerekuk, megcsinaljatok-e a klasszikus nagybaba puszilja a kisbabat a pocakon keresztul kepet? :)

Kép
pumipumi

Hát, kedves babacica, most bebizonyítottad, mennyire "fiatal" vagy!
Azért, sok boldogságot nektek, de nem érdemelsz több szót!

Nekem is azt mondta Apa, hogy horkolok, pedig, sose tettem.
Remélem, elmúlik. :lol:

Én is kimostam a fejvédőt, a paplant is, de az nekem olyan kemény, nem tudom, mit tegyek vele, 90 fokot nem mertem adni neki.

Nekem is van chicco folyadékom, még nem próbáltam semmire.
Szerintetek?

Pumi, én is kiváncsi vagyok a vonalzódra!
Vendég

Hát nem semmi, hogy valaki megsértődjön azon, hogy szeretnénk jobban megismerni! Úgy látszik csak ránk lehetnek kíváncsiak mások! Ez a Gollam (Gyűrűk Ura) jó volt! :D

Gio! Szerintem semmi bántót nem írtál, és szerintem mindannyiunk véleményét közvetítetted, a jelek szerint helyesen!

Én is kimostam és vasaltam a fejvédőt semmi baja nem lett, de a címkéje szerint 40 fokon mosható. Azért hiába volt nylonban, mielőtt abba bekerült ki tudja hol járt, milyen kézzel fogdosták össze...
Én mindent mosok, fertőtlenítek már csak abból kiindulva, hogy egyetem mellett mikor egy sütödében dolgoztam, megdöbbenve láttam, hogy hiába élelmiszerekkel foglalkoztak az emberek, a higiéniás szabályok egyenlők voltak a nullával: dohányoztak a kalácsok mellett, a wc-ben se szappan, se kézsárító nem volt, a leesett pizzalapokat (ami a cigarettahamu mellé esett) simán felvették és becsomagolták. Szóval ha élelmiszerekkel képesek így dolgozni mi lehet ott, ahol annyira nem is követelmény pl. a wc utáni kézmosás.

A kádat én szintén Chicco fertőtlenítővel mosom majd ki. De csak ha már szükség lesz rá, addig úgyis csak porosodna.
Vendég

Dejó hogy mondjátok ezt a Chiccot, én is azzal fogom akkor, mert van itthon . És simán úgy mint ahogy a cumikat és egyebeket, hogy csapvizet a kádba, x kupaknyi chicco folyadék és állni hagyni?

Hát ez a horkolás :) Nekem is ezzel indított egyik reggel a férjem, aki egyébként szokott horkolni és mondtam neki hogy ne vicceljen, sose szoktam. ERre vmelyik nap mikor délutáni szunyiban voltam, félálomban észleltem hogy vmiféle horkolásfélét nyomok :shock: :D Próbáltam magammal ott félálomban megbeszélni hogy ez bizonyára csak álom de valszleg eléggé valóság volt ez :)

És a fejvédő mosáson én is gondolkodtam, mert nem huzatos, de azt hiszem kimosom, végülis a paplan és a párna is túlélte.

A másik témát illetően sztem sem érdemel már több szót az ügy, abban igaza volt Katának (labkat) hogy valóban nyílt a fórum, az jön-megy olvas aki akar...sajna....Én is regisztráltam már le bunkóskodás miatt, úgy látszik most valaki engem értelmezett bunkónak :shock: :oops: Amit megvallom könnyedén túlélek, hisz köztudott hogy a hormonok áldozatai vagyunk, mi sem bizonyítja jobban, mint a Gollami többes 8)
Vendég

És még egy idézet jutott eszembe itt a mindenféle elmélkedésről, beleértve a nem publikusan mentet is , lehet ismeritek :

Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között,
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal,
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó,
És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével,
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveled hát saját kertecskédet, magad ékesíted fel a lelkedet, nem mástól várod, hogy virágot hozzon neked.
És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz…
Hogy valóban erős vagy.
És valóban értékes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.15 11:41-kor.
Vendég

Pumi, igen tudom melyik képre gondolsz. :) Az tényleg aranyos. De őszintén szólva még eszembe sem jutott, a fiam nem is hiszem, hogy így beállna 5 percre amíg lefényképezem. :wink: Egész nap rohangál, szalad, pörög, húz, játszik, ugrál, már a nézésébe is elfáradok. A nagylányunk is éli a fiatal kamaszok korát, suli után estig nyúzni kell a tanulással, leckekikérdezés, vagy 20x vissza kell küldeni, hogy tanulja meg jobban, hétvégére is nagyon leterhelik őket, minden héten vagy 2-3 dolgozat van. Szóval zajlik az élet itthon és sokszor úgy érzem, egy másodperc megállás nincs. :oops:
De nagyon élvezem, igazi kihívás minden nap. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nnna, végre teljesen végeztem a babarucik kimosásával (na jó, az utolsó adag egyszerű volt, én csak beraktam, és férjem teregetett :oops:). De a fertőtlenítés-projekthez csak nem bírok erőt venni magamon. A kórházi csomag viszont összeállt, befértem az egy hátizsákba, igaz úgy, hogy a gyerek cuccai egy külön zacsiban vannak.

Ami viszont aggaszt, hogy hőemelkedésem van, remélem megáll ezen a szinten. Szerintetek lázcsillapítót hány foktól kell bevenni? És nincs itthon algopirin, a többiről meg olyan ellentmondásosan nyilatkoznak az orvosok.

/
lemonsong

Lemon,38 foktól már csillapítani kell.A tartós láz veszélyes.Algopyrint nem árt,ha szereztek be gyorsan.Mást is lehet,úgy tudom a paracetamol tartalmú mehet.Panadol pl.Pihenj,iszogass teát,borogasd a homlokod.Remélem nem betegszel le.Én amikor Dénest vártam 2x is belázasodtam,szerencsére gyorsan lecsengett,de szedni kellett gyógyszert :cry:

Kép Kép
meli1118

Lemon, reméljük ezen a szinten is marad. Én is úgy tudom, hogy 38 foktól érdemes lázat csillapítani. De először inkább a tested hűtését próbálnám ki. A hűtőfürdőt nem, inkább a borogatást. Homlok, csukló és mellkasra tennék vizes ruhát, de nem jéghideget! Ha ez sem viszi lejjebb, akkor venném be a gyógyszert.
Ha nincs otthon algopiryn és nem tudsz szerezni, akkor nekem a vény nélküli rubophent ajánlották, eddig a terhesség alatt kétszer vettem be egy felet, mert iszonyú fejfájásom volt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Szép Jó Reggelt kismamik!

Meglehetősen rosszul indult a mai napom: Ma mentünk volna sógorom szülinapi kis családi bulijára az anyósomhoz, erre kiderül, hogy tök beteg, tehát én szépen itthon maradtam.... :evil: De édes drága volt a férjem és mielőtt elment séteáltunk egy nagyot a friss levegőn nehogy becsavarodjak, amíg nincs itthon! :D
Erre bekapcsolom a gépem és mit látok a fórumon???? Valami névtelen perszóna sértegeti az én kismami közösségem egyik oszlopos, és általam szeretett tagját!!!!!!! :evil: Na ez már mindennek a teteje! Ezúton szeretném megkérni a kukkolókat, kíváncsiskodó, esetleg több személyiséggel vagy valami elmebajjal rendelkező holmi névtelen és titokzatos offolókat hagyják kie ezt a közösséget az agymenéseikből és keressenek egy nekik való fórumot! Előre is köszi!!!!!!!!!! :roll:

Gio: nagyon tanulságos és szép sorokat írtál és ezúton is küldök nektek a babóval egy nagy cuppot, hogy ilyen embereket ismerhetek!!! :wink:

Amúgy én nagyon szívesen veled tartanék egy jó kis bulira Gombi, de sajna lehet csak a kényelmes kanapén ülnékl végig, bár a dokim azt mondta, hogy most már ne kíméljem magam, hagy nyíljon az a méhszáj! :lol:

Én már nagyon várom a végét, mert kezdek depis és beforduló lenni! Próbálok nem ilyen lenni, de nehéz urrá lenni a nyűglődésemen. Apa függőség nálam is működik ezerrel! Legszívesebben egész nap hozzá bújva és a kezét fogva lennék! :wink: Csak akkor jó, ha velem van.... :oops:

Lemon, futás az ágyba és küld el apát a gyógyszertárba Algopirynért vagy Panadol is jó nekem azt is ajánlott a háziorvos. Ne engedd, hogy a hőemelkedésből láz legyen mert felnyomja apici pulzusát és az nagyon nem jó neki! Tessék teázni és izzadni! Még a forralt bort is bevethetitek, persze csak módjával. :wink: Jobbulást!

A fejvédőt és mindent, amit lehetett kimostam, szerintem tuti nem árt neki! Hajrá! :wink:
A kiskádat és is domestossal gondoltam kifertőtleníteni, mert, ahogy Apkata is írta, én is domestos függő vagyok! :D De jó, hogy mondtátok a Chicco bébifertőtlenítőt, majd elküldöm a férjem nézzen utána... :wink:

Meli,Gio, no para én is megkaptam a horkolást valamelyik nap, de jót nevetett rajtam az uram és azt mondta, hogy csak akkor voltam hajlandó abbahagyni, amikor simogatta az arcomat! :lol: :lol: Ennyit a férjfüggőségről.... :lol: :lol: :lol: [/b]
Vendég

:lol: :lol: :lol: Ez döbbenet mik történnek itt lányok, szóhoz sem jutok. :lol: :lol: :lol:

Tegnap este a két bepakolt táskámat (anya-táska, Réka-táska) kicsit átszerveztem, és csináltam egy harmadik, szülőszobás pakkot is, ezúton köszi Pumi az ötletet. Persze a szülőszobás nem nagy, de ami ott és akkor épp kelleni fog (amit most úgy gondolok hogy kelleni fog... :P ) azokat készítettem össze, hogy ne az utazótáskával kelljen ott idétlenkedni.

Mi az a chicco fertőtlenítő? :shock: Olyan műveletlennek éreztem magam hirtelen. Ez direkt ilyen baba-cucc?

Kép
apkata

Már mindenki így össze van pakolva???
El kellene kezdenem. Lehet azért vagyok ilyen ráérős, mert az erős jóslóim teljesen megszűntek, már vagy egy hete nem volt egy sem. :roll:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

ja látom már, Lemon írta hogy ez egy babáknak való fertőtlenítőszer. (a chicco) Na akkor ezt még beszerezzük, miket tud meg az ember! :o

Kép
apkata

Köszi a lázcsillapítós tippeket! Szerencsére egyelőre nem ment feljebb.

/
lemonsong

Póki, én is csak azért vagyok bepakolva, mert beparáztattak a múltheti NST-nél, amikor közölték, hogy a két nem megfeleő eredmény után, hoggy lehet bent kell maradnom a kórházban!
Én erre: Dehát még nem is vagyok összepakolva! Erre a szülésznőm: Nem baj, majd a férjed vagy anyukád bepakol. Na, nem akkor tuti hiányos lesz a csomag, szóval inkább magam készítem össze. Szerintem még egy hétig ráérsz ezzel, de ne sokáig halogasd... :wink:
Vendég

Pókica Te csak azt hiszed, hogy mindenki már be van pakolva :) Én még nem :shock: pedig nekem igyekezni kellene :) legalábbis ha a papírformát nézem :)

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi még te se? :D Neked pedig már tényleg időszerű lenne!
Anna, nekem is rossz lett a múltheti CTG-m, kétszer is ismételték és mindkétszer pocsék lett, beküldtek a Klinikára. Nálam is úgy volt, ha ott is rossz lesz az érték és valóban nem kap elég oxigént a baba, akkor bent tartanak és császár. Ez adta meg a löketet, hogy megvegyem végre a dolgokat. Már csak pakolni kellene.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gabi neked már igazán be kéne pakolnod... :)
Amúgy Póki én sem vagyok még becuccolva!
De jobb ha elkezdem,mert tavaly a babacuccot nem készítettem össze,erre párom...az amúgy is nagy fiunkra,még jóval nagyobb ruhákat hozott be! :lol: Hát vicces volt!

Szegényemet kiküldtem a vonatpályát építeni,mert én már feladtam......amint kész rá lehet csavarozni az asztalra....de az még messze van..én meg naívan azt hittem ha meglesz hozzá minden akkor hipp-hopp összerakom.Persze.... :roll:
A hugomtól tök szép falmatricát kapott Ajsa baba,ha minden kész....eccer...akkor majd jövök a képekkel!

na most mentem,megnézem apát mit alkotott
Vendég

Én még nem pakoltam össze. :oops:
De most már talán ideje lenne, hiszen mindjárt szülni kell menni, de azért még 1,5 hetet itthon szeretnék lenni, ha lehet, ezt próbálom a kis Joakimmel is megbeszélni, a Joellel januárban sikerült. :lol:

manocskak

Ha van kedvetek,hallgassátok meg az egyik kedvenc dalomat/versemet,amit még Dénes születése előtt megszerettem és amikor megszületett mindig ezt énekeltem neki.Ez a vers abszolút kifejezi az iránta érzett gondolataimat,pláne a következő részek:
"de Te szilárd lábakon állj és maradj meg mindig ilyennek..."
És egy másik:
"nem azt ünneplem,mióta,hanem azt,hogy MEGSZÜLETTÉL...."
Bocs,ha kicsit szentimentálisba fordultam át,csak gondoltam,megosztom veletek.

Ágnes Vanilla/József Attila/Születésnapodra

http://www.youtube.com/watch?v=cKgBuADV ... re=related

Kép Kép
meli1118

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: