A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

AnikoKép
Draga vagy, hogy gondolsz rank, mindenkeppen kuldok sms-t ha beindulnak az esemenyek.Kép Telefonalni most nem nagyon tudok, mert teljesen lement a szamlank es majd kell kuldeni egy csomo sms-t.Kép De azert en is nagyon sokat gondolok ratok! Valoszinuleg mar nem jutok el hozzatok szules elott, de majd babakkal bepotoljuk, jo?Kép
Sajnalom, hogy egyedul vagy a 3 gyerkoccel, nagyon nem lehet konnyu! Kitartas! Azert jo, hogy a parod neha haza tud ugorni, de lehet, hogy tobbet kene pihenned, nem? Tenyleg senki nincs, aki tudna menni segiteni?
Puszika!Kép

Pano
KosziKép
Es koszi a torteneted is, tok jol leirtad, olyan volt , mintha ott lettem volna.Kép Azert az a buntetes eleg durva, hogy nem lehet a korhaznal szuleskor ingyen parkolni! Azert hatha meltanyossagi alapon elengedik, megprobalhatna a ferjed!
PusziKép

Szoszi
En ezt a dalt nem ismerem sajnos, dallam nelkul nehezen tudnam elenekelni.Kép De azert minden pillanatban varom, hogy induljon a banzaj.Kép

Suncsi
KépKépKép
Szoptatas: Kép
A kep tunemenyes!Kép

Soraya
Sajnalom a depis hangulatodat, meg jo, hogy mar elmult!
A holnap tenyleg izgi. Kép Kivancsi vagyok!

Swen
Nagyon megtisztelo a cím, koszonom szepen!Kép En is orulnek a holnapi szulesnek, es tenyleg erdekes lenne, ha pont Gergo jonne napra pontosan.Kép Majd meglatjuk!

Lino
Akkor Te a jovo hetre teszed a szulesem?Kép A hetfo jo lenne!Kép
PusziKép

Nalika
Koszi, aranyos vagy, hogy gyors szulest kivansz nekem, remelem bejon.Kép
Edesek a gyerkoceid! PusziKép

Na, ez szuper! Az uzenetet sikerult osszehoznom kb. 2 ora alatt, mert kozben lepihentem, meg rajzolgattam a garazsbejaronk mintazatat, mert Karcsi es Apukam most csinaljak, erre most, amikor fel akarom tenni az uzenetet sehol a babanet! Meg jo, hogy Word-ben irtam meg az egeszet, mert tuti megutott volna a guta, ha elvesz!
Meg probalkozom, de valami a szerveren nem ok, gondolom Ti sem tudjatok megnyitni.Kép

Hu, jo sokaig nem volt babanet!Kép
De most remelem sikerul feltenni, kivancsi vagyok Ti jottok-e meg ma. De Swen kitunteto cimenek megfelelve, amig nem megyek szulni en itt leszek, tartom a frontot.Kép Kivancsi vagyok szules utan, hogy fog menni a netezes.Kép

Puszika mindenkinek, azert ma meg benezek, hatha Ti is.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Amilyen szétszórt vagyok

Sok-sok puszi Lindának és Gergőnek és persze sok-sok tejcsit kívánok. Nagyon édes a gyerkőc.

Ugyanezt Maci2-nek is, remélem a kórházban is minden rendben, és még mindig működik a légkondi.

Orsi,
nagyon kitartóan próbáltál feljönni az oldalra, akárcsak én.

Süncsi,
ez a gyerek tényleg egy angyalka, gratulálok hozzá.

Hajni
nalika

Sziasztok!

Lino! Kata kakijaKép Ma Botond kétszer rottyantott olyat, hogy át kellett öltöztetni, de neki "csak" a háta közepéig volt kakis mindene.Kép Ráadásul az első olyan hangos volt, hogy a férjem felriadt rá, holott a jó hangosan bömbiző gyerek mellett békésen aludt.KépMiért írtad, hogy Kata nem hízik úgy mint egy malac, sőt? Nem vagy megelégedve a súlyával?

Süncsi! Annyira édes a kisfiad, gyönyörű!!!!Kép Az oldal szerintem azért jó, mert megnyugtatják az anyukákat, hogy a babák nem egyformán működnek.Kép Ott is írnak erről a magától elalvós módszerről, s nagyon nem javasolják. De te úgy akarod elaltatni, hogy beteszed az ágyába? Vagy ha éjjel kel fel akkor nem mész be hozzá?

Hajni! Neked is nagyon aranyosak a gyerkőceid, gratulálok hozzá!Kép

Orsi!
Jól sikerült a bevásárlás? Hogy vagy? Semmi jele a készülődésnek?

Kriszta! Tényleg most már te is jelentkezz be minden nap! te hogy érzed magad? Rémhíreket, meg negatív gondolatokat tessék gyorsan száműzni!!!! Arra gondolj, hogy hamarosan meglátod a gyönyörű, egészséges kisbabádat!Kép te melyik dátumot nézted ki magadnak?

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,

kiesik a szemem, ugynis mindent visszaolvastam - csak éppen nem jegyzeteltemKép De azért sok dolog megmaradt agyacskámban, pl. Kata kakis akciójaKép

Panó,
köszönöm, hogy elovashattam a szülésed történetét. Nálam is volt kaki nyomásnál, pedig előtte egész nap has-marsom volt, meg beöntés is volt, aminek hatására szintén voltam wc-n többször is - és mégisKép De a szülésznőm megnyugtatott, hogy ez teljesen normális, így nem is zavartattam magam.
És nálunk is kötelező a pisi fent a szülőszobán...
A gyerekeid csodaszépek, Rita egy szőke, őzikeszemű angyalKép
KépJa, és jót nevettem a szülésed dátuma miatt:
jól emlékeztél, én előre mondtam, hogy a 4. jó nap, mert életem nagy szerelmének a szülinapja. Erre te a minap gratuláltál a férjemnek utólag a születésnapjához. Csakhogy - mondanom kell-e ezek után - a kettő nem azonos...Na, mentségemre legyen mondva, akkor 16 éves voltam, de mégis azt a fiút tartom életem nagy szerelmének.

Zita,
édes Csilla-babaKép Szerintem hasonlít rád!!!
És ezer köszönet, hogy hírt hozták Jerry-ről. Már aggódtam értük, csak nem mertem felhívni.

Süncsi,
csókolom a vejem buksiját. Nagyon édes a fotón.
És tanuljon már jómodort, mert hát hogy fogja a lányomat étterembe vinni, ha úgy eszik, mint egy kismalac?!Kép

Hű, most itt gyorsan abbahagyom. A szemem kiesett a billentyűzetre. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy beveszek egy kanál Visine-cseppet.
Holnap jövök.
Úgy szeretnék egyszer aranyérmet...Kép

Elnézést, hogy nem írtam mindenkinek, de már nem tudom most folytatni.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

na még egy kicsi

Hajni,
mekkora nagy már a fiad!!! A leányka pedig nagyon huncut lehetKép

Swen,
ma nálunk is volt egy ruhacserés akció, de cak azért alakult így, mert a pelus már tele volt pisivel, így több folyadékot nem tudott elnyelni.
Ma megcsináltam Dorkáról az első mosolygós fotójátKép
Valamelyik nap a pelenkázón volt, éppen kicsomagolva (azt úúúgy imádja), amikor reccsentett egy óriásit, és nagyon megijedt tőleKép

Lino,
Kata már átköltözött a kiságyba? Úgy látom, Dorka is kezdi kinőni a mózest. Ma betettem a légzésfigyelő alátét-párnáját a kiságyba, hát az szörnyen kényelmetlennek néz ki számomra, mert annyira kiáll a lepedő síkjából. Erről simán le fog gurulni már pár héten belül, nem?! Szerintem én ki fogom onnan venni...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Swen
Egyelore semmi jele, hogy szulnenk. Valamikor csak beindul, nem igaz?Kép

Bori
Jo, hogy vegre itt vagy, mar nagyon hianyoztal! De meg egy puszit sem kuldtel nekem.Kép Csak nem haragszol, hogy olyan keson valaszoltam az sms-re? Megkaptad egyaltalan?
Sok pusziKép

Jo ejszakat mindenkinek, megint en voltam az utolso.Kép

PusziKép

Orsi
40 (ill. mar 40+1Kép)

avocado

SziasztokKép

Na, megint sikerult osszehoznom, hogy utolso is es elso is vagyok.Kép Pedig nincs is olyan koran.
Egyelore semmi jel, pedig mara vagyunk kiirva, de valahogy nem ugy erzem, hogy ma szulnek.Kép Majd kiderul.Kép Szerencsere turelmetlen nem vagyok, csak hihetetlenul kivancsi es most mar azert nagyon szerentem idekint is megismerni az en picurkamat!Kép Annyira kivancsi vagyok, hogy milyen!
Szerintetek az normalis, hogy ejszaka tokre be tud kemenyedni a pocakom, en ugy veszem eszre a sok fekvestol. Ez nem rossz Gergonek? Nem gorcsol, nem olyan, mint a rendes megkemenyedes, csak jo kemeny, mire reggel lesz.
A parom ma ejjel megint ketszer felriadt, hogy mi van, akkor megyunk?Kép Edes! Nem tudom, szerintem tok ideg lesz, ha tenyleg indulas lesz.Kép Mit csinaljak vele? Ugy szeretnem megnyugtatni, hiszen minden ok lesz, nem szeretnem ha ideges lenne, meg izgulna! Szerintem o rosszabbul viseli ezt a varakozast, mint en, meg azt is, hogy egyaltalan nem tudja, mikor indul a dolog es e miatt allando feszultsegben van! Meg jo, hogy augusztusban szulok es meg nem dolgozik, nem tudom hogy tudna igy tanitani!Kép

Na, megyek egy kicsit, kitalalom mit kene reggelizni, aztan megnezem, hogy ki kel meg ma "koran".

PusziKép

Orsi
40+1

avocado

Mi van itt ma reggel?
Mindenki alszik???Kép

Lanyok gyertek!!! Nemsoka en is elmegyek szulni es mi lesz a topikkal?

PusziKép

Orsi

avocado

Szia drága Orsikám!

Én jönnék,de Bence baba megint az ölemben van,és így elég nehéz írni.
Nagyon sok puszi Neked!

Anikó
vakili

Orsi!
Jól érezheti magát ott benn a babódKép
A baba tudja mikor kell kibújni.
Mindig nyomon követem a nyári topik eseményeit, szurkolok neked isKép
Nekem még 3 hetem van, meg a doki bácsit is meg kell várnom amíg visszajön a szabiról.

Noémi
fantikbaba

Aniko Draga!
Sajnalom, hogy le vagy terhelve, de majd csak konnyebb lesz egy ido mulva! Azzal meg ne foglalkozz, hogy nem tudsz jonni, csak a babucidra koncentralj!Kép
Sok-sok puszika!Kép

Noemi
Aranyos vagy, hogy irtal Nekem.Kép En is tudom, hogy o tudja a legjobban, mikor kell megszuletnie, ugyhogy ezert is nem turelmetlenkedem.Kép
Neked is jo finiselest kivanok!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Jó reggelt!

nálunk sincs semmi, de idonk még mint a tenger KépMa ne is legyen, férjem megy az anyjához, nem lesz 100 km-es körzetben 4-5 órát. Nem akarok egyedul szulni Kép

Suncsi, gondoltam hogy te megérted mit érzek, ugyanabban a cipoben vagy, mint én. Nekem foleg az anyu hiányzik most, de nem is mondom neki mert akkor kiborul szegény. Tényleg, te szóltál szuleidnek, mikor beindult a szulés? Én most úgy gondolom, nem fogok, majd csak ha meglesz a baba. Csak idegeskednének órákig szegények Kép
Angyalka gyönyöru!

Hajni, nagyon szépek a srácok Kép Köldökzsinór, jaj. De a lényeg, hogy semmi gond nem lett vele Kép

Swen, nem néztem ki dátumot konkrétan, bár van kívánságlistánk. PL 20-a jó lenne Kép Kispapa szeretné ha fia oroszlán lenne, szóval kiírás elott meg kellene szulnöm Kép Én nem bánom azt sem, ha szuz lesz, én is az vagyok Kép, csak ne egyszerre legyen a szulinapunk, az annyira azért nem lenne jó.

Szöszi, már ezer éve akartam írni: szuléstörténet mikor lesz?? Engem nagyon érdekelnének az események, onnan kezdve hogy elvonultál furdeni a ricinussal meg a málnalevél teával Kép

Orsi, kispapát nyugtasd meg, nem lesz az jó ha idegeskedik melletted!
Azon gondolkoztam, hogy te hogyan számolsz, hogy ma vagy 40+1? Hisz mára vagy kiírva, akkor az ma 40+0, nem? (nem mintha számítana Kép)
Hajrá a napra pontos babáért!! KépKép

Kriszta
38+2
soraya

Orsi!
Én is épp ezen gondolkodtam, amit Soraya kérdezett!

Szöszi!
Akkor sok erőt és kitartást kívánok neked a 3 gyerekhez!
Én nem teszek tisztába éjjel, csak ha valami nagyon nagy kaka jön!

Nalika!
Nagyon szépek a gyerekeid! Hány évesek neked a nagyobbak? Lehet, hogy már írtad, de elfelejtettem.

Süncsi!
Andriska nagyon édes az angyalka képen!

Bori!
Szóval akkor összekevertem a dolgokat ezzel a szülinappal? Kép Akkor bocsi!

Beni ma éjjel nagyon rendes volt, fél 11-kor evett, aztán szépen elaludt reggel 5-ig, akkor evett és még mindig alszik. De most már felkeltem, mert kicsit már nyögdécsel.

Mindenkinek szép napot, jó hétvégét!
Panó
panó

én leszek az első???

Orsi: egyben vagy???

Nálunk minden oké! Csak én is gyerekkel írok... majd jövök még a részletekkel.

Edina 6400 g. nehéz!!!!

Zsuzsa
zerko

látom, csak sz óra rossz! Ma tegnap van... Kép
zerko

Elszállt a rendszer tegnap, írhattam újra a hozzászólásomat, de csak ma van időm ismét, hogy feltegyem.

Süncsi:
A te Andriskád akár az én Tomikám is lehetne, akit pedig láttál kislányt az én Alinám. Hiába ikrek teljesen különbözőek és nem csak külsőleg. Tomika nagyon mohó, mindig képes szopizni, a cumit is elfogadja. Alina viszont csak akkor hajlandó ezt produkálni ha éhes és csak addig amíg jól nem lakik, a cumit pedig egyáltalán nem lehet neki odaadni. Érdekes viszont, hogy annak ellenére, hogy Alina a nyugodtabb evő, ha eszébe jut, hogy éhes képes lilára ordítani magát, ha nem kapja meg azonnal a cicit (pl. ha etetem a másikat és várnia kell), míg Tomika csak panaszkodik egy kicsit.

Én is olvastam egy csecsemő gondozási könyvet, amit ajánlani tudok.
Tracy Hogg: A suttogó titkai

A könyv többé-kevésbé jó. Nagyon sok hasznos tanács van benne, amit érdemes kipróbálni. Nekünk főleg az altatással és a napirend kialakításával kapcsolatosan váltak be bizonyos dolgok. Ami ikreknél elég fontos.
Mi most ott tartunk, hogy este 10-kor alszik mind a két baba, hajnal 3-kor 10 percre kelnek fel enni és 6 órakor ébrednek ismét. Már a déli alvást is tarják mind a ketten, pedig nem hagyom sírni őket.

Én sem teszem tisztába őket éjszaka, csak ha nagyon nagy a kaki

Panó: Szép volt a szüléstörténeted.

Orsi? Talán szül?? (Ezt tegnap írtam.) Szurkolok neked, ma még bármikor szülhetsz, ne idegeskedj!

Szilvi: Mi is jártunk már így, egyszer már fürdetnünk is kellett a bekakilás miatt, persze pont indulás előtt.

Anikó:
Hát nem irigyellek. Nekem is ilyenek voltak az elején, elég gyakran kérték a cicit, főleg amikor volt az a nagy kánikula. Szerintem is be fog állni előbb-utóbb. Vigyázz magadra, és ha van segítséged fogadd el. Ugyan mi nem fogadtunk el, de csak azért mert a férjem itthon tudott lenni az első 2-3 hétben. Most amikor gyakrabban el kell utaznia külföldre vagy vidékre több napra, akkor viszont jön az anyukám, hogy legalább este ne legyek egyedül. Mégis csak kimerítő 2 ill. 3 gyerek + a háztartás non-stop egy embernek.

Zsuzsa:
Jó hallani rólad.

Jó hétvégét! (Remélem még tudok jönni.)

Vali
cvali

Haliho,

de jo, hogy szombat van, Tomi is cipelheti a 6 kilos csöppségetKép

Aniko,
sok puszi Nektek!

Pano,
Benönek nagyon jo alvokaja van!!

Zsuzsa,
Edina sem aprozza el a hizast!!!

Vali,
erröl a könyvröl olvastam egy itteni ujsagban, söt részleteket is belöle (gondolkodom is, hogy megvegyem), a rendszeres dolog tetszett, mert annyira nem szigoru, inkabb arra alapszik, hogy elöször a babat kell megfigyelni, hozza alakitani a rendszert, ami idönként szintén valtozhat a baba igénye szerint.

Swen,
még nem néztem meg az oldalt, amit ajanlottal, de ez a sirnihagyos modszer nem hiszem, hogy nekem valo lenne. Tegnap godnoltam kiprobalom, az esti szopi utan kissé almosan betettem az agyba, kuksolt egy darabig, aztan elkezdett nyöszörögni, én meg azonnal felvettem, nem valo ez nekem... Aztan szépen elaludt a cicinKép
Egy masik könyv meg azt irja, hogy tök fölösleges sirni hagyni, vagy egyéb modszerrel az alvasra szoktatni, mert ezt ugyis minden baba megtanulja, csak az egyik elöbb, a masik késöbb.
Na meg mar azt is olvastam, hogy az alvasra szoktatast nem szabad 3 honapos kor elött elkezdeni...

Orsi,
a desszert mar a tied!!!Kép Most mar nem tippelgetek, jön a baba, amikor akar (pedig még a hétfö is gyanusKép)

Hajni,
szépek a gyerekek, ahogy Bori irta, a kislany tényleg olyan kis huncutkanak néz ki!!Kép

Bori,
milyen ize volt a szemcseppnek?Kép
Még a fejös-kérdésedre akartam reagalni, csak megvartam, mig visszatérsz.
Ugy döntöttem, hogy inkabb nem kezdek el fejni, mivel Andriska szépen hizik, és a tej a kereslet-kinalat alapjan termelödik allitolag, ezért félek megdönteni ezt a kialakult egyensulyt és beleszolni a rendszerbe.
Nalatok milyenek az éjszakak??
Majd tedd fel a mosolygos képet!!

Soraya,
én felhivtam anyuékat hajnalban, mikor elindultunk a korhazba, tudtam, hogy izgulni fognak, de megirgértem, hogy mindenképpen szolni fogok. Nem is aludtak attol fogva, ültek a telefon mellett, szerencse, hogy gyorsan lezajlott a dolog. (különben anyu mar sejtette, hogy szülni fogok, mert mondtam neki dél körül, hogy olyan furcsan faj a derekam).

Most elköszönök, délutan bemegyünk Zürichbe, megyek fodraszhoz!!

Puszika
Süncsi
süncsi

Sziasztok csajok!

Csak gondoltam szólok,hogy Hajninak fiai voltak eddig,csak most,a legkisebb lett kislány. Mindenkit megtévesztett a haja úgy látszik.Kép

Anikó
vakili

SziasztokKép

Anyukam suti az almas sutit.En pakolgatok es padlizsant sutok mellette, Balazs alszik.

Ma vagyunk 4 hetesek es lehet gratulalni, ugyanis:
BALAZS AZ EJJEL 9-TOL 3-IG ALUDT!!! MAJD EVES ES UJRA 6-IG!!! Kép

SorayaKép
Pont megfogadtam, hogy a hetvegen ha torik, ha szakad megirom, mert szegyen, hogy igy elmaradtam vele es szeretnem eltenni is Balazsnak, amig meg emlekszem. Sztem legkesobb holnap feldobom.

NalikaKép
Juj, jol atvertetek a bandat!Kép Aranyosak a fiaid!

LinoKép
KakiKép. Nalunk meg sosem volt ekkora trotty, igaz helyette nekunk napi 6 van. Nalunk meg csak a pisi folyt ki, mert mindenki 2-5 kg-os pelust hozott ajandekba es az kicsi, nem birja a termest.Kép

Suncsi:0
Na, milyen lettel? Meg szebb? Andriska nagyon hurkas lett, gyonyoru! Jut eszembe, mondtam mar, hogy ha meg egy fiam lesz akkor Andras lesz?

BoriKép
A kakirol a szulesnel en is tudnek meselni... Nalunk a doki takarito-brigadot hivott, mert szerinte ott mar nem lehetett szulest levezetniKép.

OrsiKép
En szules elott bolyi turost sutottem (BoriKép!!!), nem akarod azt bevetni???

Tobbieket is puszilom!

szoszi
szoszi

Sziasztok,

Szöszi,
gratulálok a majdnem átaludt éjszakához!!! Te tudtál pihenni vagy vártad mikor lesz riasztás? Nálunk a tipikus a 22-től 5 v. 6 -ig történő szunya, bár most kicsit köhécsel és folyik a nózija, így evett egyet 2-kor is.
Milyen volt a hegyen?
Várom a történetet én is.

Süncsi,
éjszakáink: lásd fentebb.
Hála Istennek, az esti evés után (ami változó: 20 és 21.30 közt valamikor) elalszik fél órán belül, utána még sosem riadt fel, csak kora reggel (vagy késő hajnalbanKép).
Ma reggelre lett egy kis hőemelkedése, leszámítva volt 37.1. A dokink szabin, így felhívtam a Heim Pál ügyeletét, azt mondták, ha nagyon kínzó lenne a köhögés, adjak neki fél ACC 100-at. Viszont a hársfa-teáról lebeszéltKép Tegnap kipróbáltuk a kézi orrszívót, nem vette zokon egyáltalán a drágám, csak be akarta kapni!

Orsi,
dehogy haragszom vagy ilyesmi!!!KépKépKép Nem tudtam tegnap rendesen írni mindenkinek, és most te is kimaradtálKép
(sms átjött)
Na, dübörgés van már?
Karcsi - nehéz neki ez a várandósságKép

Anikó,
pihenj sokat a tej miatt. Megnyugodtál a mennyiséget illetően?

Hajni,
annyira szégyellem magam...Kicsit "későn" csatlakoztál hozzánk, és ezért nem vagyok még teljesen képben. Ugye nincs harag?

Panó,
eredeti mamás táblázatod nincsen már, ugye? Valaki esetleg mentett el olyat?

Vali,
hihetetlenül jól fejlődnek a babáid!!! Én még ilyenről sosem hallottam ikreknél: eddig mindig azt tapasztaltam, hogy nagyon kicsi súllyal születnek, jóval hamarabb a kelleténél, aztán egy-két hét után már kapják a tápszertKép És még mindig tudsz olyan sokat fejni? Sétálni szoktatok lemenni? Az lehet még nagy szervezésKép

Soraya,
ha a férjed Oroszlánt szeretne, süssön neked bólyi túróst( (ld.Szöszi)
Kinek megy az sms, Ildikónak? Drukkolok.
Mikor vagy Szűz? Én szept.5.Kép

Lino,
csókKép

Valaki beszélt mostanában Hajnimacival?

Most gyorsan le kell lépnem, mindenkinek puszi.
Anitabori

Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Szöszi: éjszaka Kép Alakul! És ez arra utal, hogy már van elég kaja, és Balázska meg is eszi!!! Kép
Apukád Kép
Gratula a négy héthez, és a jövő heti 1 hónaphoz!!!

Lino: kaka Kép Amúgy Edina ma hajnalban szintén alkotott hajnali 1/2 5-kor, szopi közben. Őt is át kellett öltöztetni!!! Még a háta közepe is kakás volt!

Orsi, Soraya: még egyben vagytok?

Süncsi: fodrász Kép Kép Kép
Igen, nem aprózza el, bár már csak 25 deka sikeredett! Kép
Amúgy ő is malac. És sokszor csattog, cuppog, vekeng (főleg a kakik közben), és levegőt is nyel néha, akkor köhög,... És sokszor megállok böfiztetni. Szóval ez másnak is megy. De néha kisangyal, és akkor szépen is tud ám enni! CSak ilyen néha van...

Vali: én mindig csodállak, hogy ez neked megy 2-vel is. A cumi érdekes! Edina sem fogadja el! Bár ha nagyon kell, megküzd vele. A kórházban ez látszott a teáztatásnál! A túlélő ösztön.
Amúgy egy hetes korában nem volt még vele baja, Most már CSAK A CICI kell neki!

Panó: ügyesek voltatok akkor, és jó, hogy a dokid is ottvolt. Már csak azt nem tudom, hogy ha ilyen fájásaid voltak, miért kellett az oxitocin? Randija volt a dokinak???

Orsi: na, sül már a túrós???

Anita-Bori: már megbírkózol a kakifoltok mosásával?

Nos, van egy kis meglepetésem! Mit szóltok a hurkákhoz??? Kép

Kép

Kép

Zsuzsa
zerko

Süncsi!
Ma este 6-tól lesznek úszódöntők, döntőbe jutott Cseh László és Risztov Éva, 400 vegyesen.

Panó
panó

SziasztokKép

Azt hiszem ma mar tenyleg az utolso nagy bevasarlas is megvolt, remelem annyit nem huz ra a picurkam, hogy megegyszer el tudjak menni az Auchanba!Kép De elegge lefaradtam! A penztaros kerdezte, hogy mikor szulok,mondtam neki, hogy elvileg maKép erre o teljesen kiakadt.Kép De most mit uljek itthon, mikor meg sehol semmi, nem igaz?Kép
Amugy jol vagyunk, igaz Gergo most mar erezhetoen csendesebb. Remelem azert, mert keszulodik a nagy talalkozasra!Kép

Pano, Soraya
A heteimmel az van, hogy november 7-en volt az utolso mensim, az egy penteki nap volt, igy en onnan szamolom a heteket, de a doki ez alapjan az aug.14-et mondta datumnak es egy masik szuleskalkulatorral is az jott ki. Ugyhogy igy vagyok en ilyen erdekesKép Mindenesetre kivartuk rendesen a 40 hetet, ugyhogy most mar tulhordas lesz. Igaz, ahogy nezegettem, hogy ki mikor szult, azert jo paran tulmentek a kiirt datumon.

Bori
Mi az a duborges? A Forma1-re gondolsz?Kép Az elkezdodott, de nem duborog szerencsere, itt nalunk alig hallani, en rosszabbra szamitottam! Hallani a zummogest, de egyaltalan nem hangos es ezert nem is zavaro, egy ido utan tokre megszokja az ember. Gondolom holnap azert durvabb lesz, amikor mindenki egyszerre megy majd, de azt a par orat nehogy mar ne birja ki az ember! Viszont holnap nem szabad szulnom, mert allitolag iszonyu tomeg es dugo szokott lenni egesz Szilason, ugyhogy Karcsi az elobb dolgozott ki egy menekulesi utvonalatKép ha megis menni kene a korhazba.Kép De szerintem meg a heten nem bujik ki Gergo, megvarja a hetfotKép Azert annal tovabb mar ne huzza!Kép

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

SuncsiKép
A desszertre mar nagyon fenem a fogam!Kép A hetfo az jo lenne, akkor szurkolj ezerrel nekem!Kép Hatha bejon.Kép

Szoszi
Sutni mar nem akarok.Kép De en nem is sietek a dologgal ugy, mint Te annakidejen.Kép

Zsuzsa
Ezek a hurkak!!!Kép Latszik, hogy Edina szeret szopcsizni!Kép
Meg egyben vagyunk.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bori: szia! Kép Örülök, hogy megint vagy! Kép Kata már kb 2 hete nem alszik a mózesban, mióta át tud fordulni, mert mindig neki ütközött a szélének, és az recsegett. Akkor összeraktuk a kiságyát és ment a csajokhoz a gyerekszobába. Napközben meg a mi ágyunkban alszik Kép Légzésfigyelő: nekünk most körbe van bástyázva a kisasszony összetekert takarókkal (majd lefényképezem), hogy ne guruljon le róla, de nem tudom meddig tudjuk majd használni egy ilyen sajtkukaccal. Elvileg használható matrac alatt is, de úgy még nem próbáltam. Szerintem az túl vastag ahhoz. Nagyon édes a mosolygó Dorka! KépKép Kép És az éjszakáitok is tök jók! Kép Remélem hamar meggyógyul Dorka!!! Kaki szüléskor: első kettőnél volt, most érdekes nem, pedig mind a háromnál ugyanúgy hasmenésem volt előtte (lehet hogy most azért nem, mert egész terhesség alatt hasmenésem volt Kép)

Szöszi: GRATULÁLOK AZ ÉJSZAKÁHOZ!!! Meg a négy hetességhez! Kép

Swen: Kata nem tudom hány kiló, bár van itthon egy ósdi mérleg, ami viszont nem mér. Vagyis hülyén mér. Úgyhogy majd 31-én megyünk oltásra, előtte majd lemérik. De egyáltalán nem gyarapszik olyan ütemben mint a nagyok (jó, tudom, hogy minden gyerek más), kb heti 150 g-kat hízhat. Remélem azért elég neki a tejem. Mert ami tejci kifolyt a kagylóba szopik alatt, azért az közel se volt olyan zsíros, mint pl Lilinél. Nem tudom, hogy mennyire játszik szerepet ebben az, hogy most már több mint 5 éve folyton terhes vagyok és szoptatok. Lehet hogy lassan lemerülök. Botond hány kiló? Kata kb 5200 lehet.

Süncsi: tök jó hogy kaptok ilyen hírlevelet! Kata valószínűleg nem rendeltetésszerűen működik, mert ha ébren rakom le aludni, akkor is elalszik de tuti felébred éjjel, míg ha cicin ájul be, akkor soha Kép A sírást én se bírom hallgatni, így is nehéz, amikor a három gyerek torlódik, és nem tudok rögtön menni Katához, amikor szeretnék. Viszont van, hogy kb egy-két perc, mire odaérek, és legtöbbször addigra abba is hagyja. Ha meg nem, akkor tartok tőle, hogy órákig is hagyhatnám sírni, akkor se hagyná abba. Panó írt már az úszókról, van még az országúti kerékpár, ahol az első háromban van most magyar. Kép Andriskáról tündéri!

Nalika: nagyon aranyosak a gyerekeid!!!

Orsi nem úgy volt, hogy Te 13-ra lettél volna kiírva, csak babonából nem? A dokidat meg valszeg a szökőév zavarta meg a számolásban. Én egyébként már többször ajánlgattam neked a 17-t szülésre, de nem reagáltál Kép És az apák ált. sokkal idegesebbek, mint mi! Kép István szülésenként legalább 10x akart szülni indulni, de mindig kiderült, hogy csak én tudtam jobban, és az még nem a szülés volt Kép

Anikó: sok puszi nektek! KépKépKép

Kriszta: Te készülsz valami szülésindítóval? Kép Hogy a Te anyósod milyen jó messze lakik Kép

Panó: Beni nagyon ügyes, hogy ennyit alszik! Kép Jövő héten lesztek?

Zsuzsa: hát nem semmi Edina súlya! Kép Most látom csak a képeket Kép Megszámolni sem tudom mennyi hurka van rajta. Kép Az én Katám igencsak filigrán lenne mellette Kép És látom hozzátok is elért a nyakig kaka Kép Edina szeme javul? Kata ma kicsit visszaesett, de szerintem tegnap az a hülye szél nem tett jót neki Kép De azért közel se olyan ronda mint volt, és még csak kétszer kellett törölgetni.

Vali: nekem is minden elismerésem a Tiéd, hogy két gyerekkel ilyen jól boldogulsz Kép Úgy látszik ez a nyakig kaka mindenkit elér egyszer Kép

Ma délelőtt táncházban voltunk, és még Katának is nagyon tetszett Kép
Szilvi
lino

Bori!
Van mér eredeti mamás táblázatom, amiben még mindenki benne van! Csak számol tovább. Így például te már 48 hetes terhes vagy benne.
Mosolygós kép Kép

Zsuzsa!
Hogy miért kaptam oxytocint? Jó kérdés. Mindenesetre méhösszehúzónak jó volt, mert a nagyja akkor csöpögött belém, mikor már rég megszültem.
Edina hurkái Kép

Orsi!
Akkor a te dokid sem foglalkozott a szökőévvel, azért vagy 14.-re kiírva! Akkor drukkolunk, hogy Gergő ne pont holnap akarjon kijönni!

Panó
panó

Most van nálunk a délutáni alvás, ezért bekukkantottam.

Szöszi:
GRATULA a 4. héthez és az éjszakához is. Így azért neked is könnyebb. Mi is így csináljuk. Kíváncsi leszek mikortól fognak reggel 6-ig aludni?

AnitaBori:
Köszönjük!
Már nem fejek, csak. Ha nagyon be vannak durranva a melleim. Próbálok áttérni a kereslet-kínálatra, persze az is lehet, hogy most már többet is esznek. Szerencsére én a tápszereket még nem ismerem, de az biztos elég macera lenne kutyulgatni hajnalban, főleg mivel Alina elég türelmetlen tud lenni, ha a hasáról van szó (olyan mint az apja).
Sétálni is szoktunk, általában délután rögtön etetés után, egyáltalán nem nagy gond. A babakocsink befér a liftbe, a babakocsi lejárón pedig könnyebb letolni, mert szélesebb mint az egyes kocsik, persze még könnyen beszélek, mert most még 4 kg körül vannak a gyerekek és nincs téliesítve a kocsi sem. Hogy télen milesz???? Hümmm

Zsuzsa:
Jók a hurkák!!! Nagyon szép kislány. Ha jól emlékszem 6,4 kg-t írtál, hány cm hozzá. Hihetetlenül szépen fejlődik.

Panó: szépen eszik és meg jobban alszik Beni. Szerencsések vagytok vele. A nagyobbak szokták pátyolgatni?

Megyek ellenőrzöm a vacsoránkat.

Vali
cvali

Mulatunk:
Kép

Alszunk:
Kép

(Van karatés sorozatom is.)

Vali
cvali

Bori
Elfelejtettem irni, hogy cuki a nevetos Dorka!Kép
PusziKép

Pano
KosziKép

Lino
A 17 is ok, hiszen osszeadva 8, de en azert a paros szamokat jobban szeretem.Kép Igaz tok mindegy, csak minden rendben legyen!

Vali
Edesek az ikrek!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Süncsi!

Ma 18.40 kardvívás döntőben Nemcsik Zsolt!

Panó
panó

Sziasztok!

Vali: nagyon helyesek a babák, és nagyon jó, hogy bírod tejecskével Kép

Lino: ebben a szélben én nem is viszem ki a rossz szemű lányomat! Bár képen nem is látszik, hogy baja van Kép Amúgy javulgat. A szer neve: Brulamicyn asszem.
Amúgy ezt mondják, minél többedik gyerek, annál hígabb a tej! De nekem ez az első anyatejes gyerekem. Látszik is a hurkáin Kép
Amúgy a csípőszűrés remélem negatív lesz! Teljesen szimmetrikusak a hurkák Kép

Orsi: ha gyakran mentek vásárolni, akkor lehet, hogy belefér még egy Kép
Készülődés Kép

Panó: nekem is hagyták az oxitocint utána, szenvedtem is tőle rendesen! De tény, utána nagy vérzés nem volt Kép

ZSuzsa

Egy mai csoda az erkélyünkről:

Kép

Kép
zerko

Sziasztok!

Én kérek elnézést, hogy a képek mellé nem írtam oda, hogy ők a fiúk, de örültem, hogy egyáltalán sikerült feltenni őket. Különben már a kicsinek is rövidebb (de nem rövid) haja van. Majd teszek fel képet is, csak ahhoz a nyomtatót kell kihúzni.

Anitabori,
persze, hogy nem haragszom, lásd feljebb

Vali,
tényleg aranyosak a gyerekek, nagyon látszik a fejecskéjükön, hogy melyik a fiú melyik a lány.

Panó,
tényleg írtam már, hogy a nagyobbik 9, a kisebbik 2,5 éves. Különben tényleg nagyon huncut, és nem mellesleg imádja a gyümölcsöt. Én még ilyet nem láttam! Mamáéknál kimegy a kertbe és szedi magának a szedret, a körtét, a szilvát, HIHETETLEN!

Azért nem tudtam előbb reagálni, mert most hoztuk haza a kisebbet Vácról, és még a Lindához is beugrottunk a kórházba. Hát mit mondjak nem irigylem éppen felújítják a kórházat, még azt az emeletet is ahol ők vannak. Szegény nem sokat tud pihenni.

Orsi,
továbbra is nagy drukk neked

Majd még jövök a képekkel

Hajni
nalika

Na itt vannak a mai képek:
Kép
Kép
Ugye, hogy itt már nem olyan kislányos a kisebbik fiam. Nagy szeretettel fogadták a tesót, a kicsi különösen vigyáz rá, úgy ölelgeti, de ez látszik is a képeken.

Zsuzsa,
nagyon szépek a virágaid, nem csodálom, hogy csodának keresztelted.

Hajni
nalika

SziasztokKép

Annyira jot aludtam!!! Az elobb keltem fel, olyan jol esett! Remelem ejjel tudok majd aludni.Kép

Zsuzsa
Elvileg most volt meg a jovohetre a bevasarlas, ugy tunt minden megvan, remelem nem kell menni.Kép

Nalika
KosziKép

Orsi

avocado

Nalika
Tok jok a kepek!Kép

Zsuzsa
Majdnem elfelejtettem (meg felig alszomKép) gratulalni a viragodhoz, egyszeruen gyonyoru!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok lanyok

Meg eletben vagyunk, igaz csutin irtam, de senki sem irt nekemKép. El is szomorudtam kicsit. Persze tudom, hogy surubben kellene jonnom, de sajnos tenyleg nincs idomKép.

Nagyon orulok, hogy mindenki jol van es a babak is szepen fejlodnek.

Orsi
Nagyon szoritok Neked a nagy talalkozashoz. Remelem hamar tul leszel rajta es minden jol fog sikerulni.

Pano
elolvastam a torteneted, nagyon tetszett es veul tobbe kevesbe minden a tervek szerint alakultKép. A tablazaton jot mosolyogtam.

Lino
150 g szerintem teljesen jo, itt mindig azt mondjak, hogy 1 heten 100 g. hizas elegendo. A kakikrol en is tudnek sztorizni, de inkabb azt irom le, hogy a kisfiam minden nap lepisil, pedig annyira figyelem a szerszamot, de sosem sikerul idoben lepnem.

Vali
Az ikrek edesek, felteszed a karates sorozatot is?

Zsuzsa
Ezek a hurkak, a nagy lanyaim teljesen el voltak ajulva, nagyon jot nevettek. Hogy van Zsofi? Megszokta mar Edinat? Nalunk meg a szoptatasnal van egy kis gond, mert Laura mindig ott ugra-bugral, egyebkent nagyon szereti az occsetKép.

Swen
De jo, hogy feltetted ezt az oldalt, betettem a kedvencek koze, el is olvasom amint pici idom lesz. En mindig parazok a tej miatt.

Bori
Edes ez a lany, es a multkori kepen tiszta apja-lanya. Ezekkel a szerelmekkel mar csak igy van az ember. En ugyan hozza mentem az elso szerelmemhez, viszont az eletem szerelmevel az elso es a masodik ferjem kozott talalkoztam. Azert mar most nem cserelnekKép.

Nalika
Helyesek a fiuk, a nagy nagyon hasonlit rad!

Suncsi
Ez az alvas problema annyira nehezKép. En nem tudom kinek kell hinni, de az biztos, hogy Laurat 2,5 eves meg mindig altatni kellKép, es raadasul nem is alszik el mindenkivel apaval 15 perc, Agival 1 ora, velem meg 1-2, de anyuval pl. nem is volt hajlando es a tobbi tesoval sem.
Lucas cicin, vagy vallon illetve a babakocsiban elalszik, de egyedul a kisagyban keptelen. Ejszaka szopi utan mindig probalom visszatenni a helyere, de sajna legtobbszor vissza kell hozzam mellemKép. Nem tudodm, hogy vegul majd mi sul ki ebbol az egeszbol. Tegnap pl. 3 orat hurcolasztam, ma kettot mieleott letettem a nagy agyba, mert a helyen ficankul es felebred.
Andriska gyonyoru, edes husi-musi.

Lanyok
Olyan szerencsesek vagytok ezekkel az ejszaka is alvo babakkalKép. Mi 2,5-3 orankent kelunk ejjel is nappal is.

1 kerdes, van valakinek bukos babaja? Szerintetek normalis, hogy Lucas szinte minden szopi utan bukik, hol tobbet, hol kevesebbet? A vedoben mar mondtam, de azt mondtak, hogy 320 g heti hizasnal nem lehet gond, valszeg tulsokat eszik. Azert zavar a dolog, van valakinek valami okos teorija erre az estre?Kép

Most megyek telefonalni, es furdeni utana fejest ugrok az agyikoban, mert ezen a hetvegen 5 gyerekunk van es ici-picit faradt vagyok.

Kriszta
Mindjart felhivlak!

Puszi
Ildiko
salla

Ide biggyeztek par kepet.
Lucas nem verjuk kek zoldre, de amaikor a vallaunkon hordozzuk kiszivja a sajant kezetKép.
Ja es Laura is ilyen pottyos tojas volt, azt mondtak a hormonok es a tej...
Anyukam, es a sarga bizonyitek, hogy halalra dolgozta magat nalunk.
Laura es a borsok, mert itt inkabb nyersen eszik
Agi es Salla, magamrol csak kismalachoz hasonlithato kepeket talaltam, ugyhogy azokat nem is teszem ideKép.
PusszancsKépKépKépKép
salla

Az elso mondathoz hozza fuznem.... www.tudokirni.huKép
csok, eldugultam
Ildiko
salla

IldikoKép
Koszi a szoritast, aranyos vagy!Kép
Lucas tunderi!Kép
5 gyerkoc: akkor csak kitartast kivanhatok, nem igaz?Kép
PusziKép

Azt hiszem ma mar nem jovok tobbet, mindenkinek puszi es jelzem, ha esetleg ejjel indulnank, igaz egyelore semmi elojele a dolognak.Kép

PusziKép

Orsi
40+1

avocado

Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy hétvégén általában pangás szokott lenni, ma szerencsére nagy volt a forgalom.Kép

Orsi! Szóval mégsem a 14-e volt a nyerő Gergőnek? Sebaj, ne izgulj nem maradsz egyben! Ez a szülésmegérzés dolog meg nálam úgy működött, illetve annyira nem működött, hogy egész nap úgy éreztem, hogy aznap bizti nem szülök. Aztán mégis. Úgyhogy még a mai napból is van két óra!Kép
De végül is ráértek.Kép

Soraya! Akkor drukkolok a 20-ára!

Panó! beni nagyon rendes ksifiú, kívánom, hogy ma is ilyen legyen az éjszakátok!

Zsuzsa! Edina annyira édes! Ezek a hurkák?! Meg kell zabálni!!!Kép S még te aggódsz, hogy nincs elég tejcsi?! Mi lenne ha neked megfelelő mennyiség lenne?!Kép Tudom, hogy most már túltermelsz, látszik is a csöppségen. Nagyon ügyik vagytok!!

Vali! Az ikrek nagyon aranyosak, várjuk a karatés sorozatot is. Tényleg le a kalappal előtted!Kép

Süncsi! Nálunk is így megy az esti elalvás, hogy a szopi alatt elalszik, s így teszem le. Ma például elaludt, letettem, majd tíz perc múlva nyöszörgött, mire újra cicire raktam, s most alszik, mint a bunda -ezt gyorsan lekopogom!-. Ez a mószer hatásos, gyors és jó mindkettőnknek!KépMit csinált a fodrász veled?

Szöszi! Gratula a négyhetességhez, no meg az éjszakai teljesítményhez! csak így tovább! Most akkor nézitek az olimpiát???Kép

Bori! Mosolygós Mazsolka nagyon édes! Remélem nem lesz semmi komoly baja! Gyógyuljatok minél hamarabb!

Szilvi! Én sem mérem Botondot, illetve úgy, hogy néha mikor eszünkbe jut megmérjük a mi digitális mérlegünkön, úgy hogy először lemérem magam, majd ráállok a babával együtt. Tudom, hogy ez nem pontos, de valamit jelez. Így volt Botond kedden 5 kiló.KépRájöttem, hogy a hidegfront nagyon jó hatással van az alvókájára, ma délelőtt 8-tól aludt fél egyig! Ez rekord volt nála, alig vártam, hogy felkeljen, mert már spriccelt a tejem. Na délután, aztán behozta a kimaradt kajákat!KépMilyen táncházban voltatok?

Ildikó! de jó, hogy jelentkeztél!!!Öt gyerek, az nem lehet semmi! Egyébként Botond is kizívta már úgy a kezét, hogy tiszta véraláfutás volt! Ngyon figyelni kell rá, hogy ne cumizza! Ő nem egy bukós baba, de valahol azt olvastam, hogy a bukás ellen jó, ha sokszor megállsz a szopi közben és folyamatosan próbálod büfiztetni. De ezt csak olvastam, nem tudom működik-e. Az oldalt, meg Zita tette fel, nem akarom learatni a babérjait. de szerintem is nagyon jó, ezért ajánlottam Süncsinek.

Jó éjt mindenkinek!

Élmezőny: hajrá-hajrá!!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Én most olimpiai lázban égek Kép, eléggé zokon veszem a gyerekektől is ha megzavarnak ebben Kép. Ma délután elmetünk a Duna partra, ott volt egy nagy olimpiai sátor. Épp akkor ment a 400 méteres vegyes férfi, aholis ugye lett egy bronz érmünk. Ami szerintem tök jó! Kép Dehogy milyen bunkó emberek vannak - ott fújjoltak Kép

Ildikó: dehogynem hiányoltunk!!! Én a heti rendes hiányolós listámban mindig írtam Neked!!! Lucas nagyon édes, és hát ő sem panaszkodhat a hurkákra! Kép A nagylányok is nagyon jól néznek ki! KépRemélem rendeződik majd nálatok az éjszakai alvás!!! Mert gondolom így pihenni azt végképp nem tudsz. Lepisilés Kép Néha Katának is sikerül, pedig nem is fiú Kép

Nalika: nagyon jó ez a kép is a gyerekekről! Kép Hogy nálatok mindenkinek milyen nagy szeme van!

Orsi: mit is íhatnék? Továbbra is drukkolok nagyon!

Zsuzsa: nagyon szépek a virágaid!!! Kép Ha ez így van, hogy minél többedik gyerek, annál hígabb tej, akkor végképp nem lesz negyedik, mert azt lazán itathatnám sima vízzel is Kép

Vali: Tök jók a képek! Kép Várjuk a karatésat is! Kép

Na és akkor egy össznépi hiányolás! Kép

Mucska, Timi, Mariann, Dzscs, Kakukk, Egcsi, Bnm = ti már olyan nagyon régen voltatok! Mi van veletek? Na jó Mucska a Tiszánál bográcsozik, Egcsinek nincs otthon internete, meg Timinek se, de a többiek? Mariann, Te főleg sokat vagy az eszemben, hiszen egy nap születtek a lányaink!

Swen: remélem jól vagytok! Bár ha a mi mai napunkat csináltátok Ti is, akkor Botond nem alhatott valami sokat napközben! Persze most nem is Kata tehetett róla, hanem mi, mert egész nap járkáltunk valamerre.

Chello: mi van veletek??????????? Remélem nincs semmi baj, csak nem férsz a géphez Noémitől!

Zita, Zsuzsi, Rita: ti nem írtatok rég, de azért hiányoztok Kép

Azért kukorékolok ám ilyen későn is fent, mert apát elzargattam bevásárolni, és nem tudok elaludni egyedül Kép

Jó éjszakát mindenkinek!
Szilvi
lino

Zita, Zsuzsi, Rita: mármint hogy ti nem olyan rég írtatok ide, csak egykét napja nem Kép Kicsit félreérthető volt a fenti Kép
lino

Swen: épp elkerültük egymást! Kép Szóval Botond délelőtt egy kis mormota volt? Kép Táncház: mi egész sokat járunk hétvégenként a lányokkal, ma a Millenáris Parkban voltunk. Ők élvezik KépKolompos, meg ehhez hasonlók. Én a saját mérlegemet egyelőre kerülöm amúgyis, másrészt meg az is egy vacak, mert ahányszor ráálok mindig mást mutat, de akár 3-4 kiló eltéréssel.

Ildikó: bukásról is akartam írni: Kata nem bukós, ellentétben az előző kettővel, akiket büfiztetni szőnyeg felett nem volt ajánlatos, mert annyi kaja jött vissza (érdekes ők jobban gyarapodtak ennek ellenére is mint Kata). Aztán egyszercsak elmúlt. Nekem anyit mondtak, hogy ne legyen teljesen vízszintesen amikor eszik, hanem legyen egy kicsit magasabban a feje.

Na most már tényleg el:
Szilvi
lino

Sziasztok!

Mindenkinek szeretnék gratulálni a babákhoz és szorítok a még "egyben" lévőknek!

Anikó!

Neked külön is gratulálok a "frissek"nevében is, írtunk Neked amikor olvastuk a jó hírt,de gondolom nincs túl sok időd hozzánk is benézegetni.
Mégegyszer gratulálok,egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!Kép

Kata
26+0
Kép

Kép
Kép
ruszlána

SziasztokKép

Hat ma megint nem sikerult elernem a 7 oraig, sajnos megint ugyanaz volt, se egyik oldal, se masik.Kép De mindegy, mert annyira nem vagyok almos, a tegnap delutani szunya szerintem besegitett.Kép
Kepzeljetek azt almodtam, hogy befekudtem a korhazba.Kép Nem fektettek, hanem egyszer csak mar ott voltam, raadasul mindezt egyedul!Kép Egyedul voltam a 2agyas szobaban is es aztan meg mindenfele hulyeseget almodtam, olyan volt az egesz, mint egy kollegium, nem is mint egy korhaz! Es meg total pocakkal voltam, baba kibujasanak semmi jele nem volt almomban sem!Kép
Es amugy sincs semmi jele, hogy akar ma ki akarna jonni a picurkam! Igaz, ahogy Swen irta lehet, hogy nem is erzek majd semmit elore, hanem egyszer csak beindul.Kép Turelmetlen azert meg nem vagyok, de mostmar jo lenne menni! Nem szeretnem, ha veletlenul inditananak, ahogy Lindanal! Igaz, a dokim turelmes fajtanak tunt, de gondolom a vegtelensegig o sem hagyja a tulhordast! Remelem azert a 2 hetet meg kivarja, az unokatesom is 2 hettel hordta tul a keresztfiunkat es minde ok volt veluk.
Szoval a 14-e nem jott be. Tovabbi tippek?Kép Igy mar Gergo sem lett naprapontos baba.Kép Legalabbis a mi szamitasunk szerint naprapontos nem, az ove szerint biztos total pontos lesz!Kép
Mit szolnatok, ha Sorayaval egy napon szulnenk, a 20-a nekem is tetszik!Kép Raadasul a csaladunk eleg erdekes, mert nalunk, valaki vagy huszonvalahanyadikan szuletett, vagy a honap elejen! De komolyan! Az egesz csaladban nincs olyan, aki tizenvalahanyadikan szuletett volna! Meg a tesom volegenye is honap eleji, a parom is, szoval lehet, hogy Gergo is passzolni akar a csaladba!Kép Foleg, hogy szerintem november 20-a korul fogant a dragam!Kép

Na, gyorsan abbahagyom, jol elirogatok itt, aztan majd szepen az agyatokra megyek! A kis ego.Kép

Lino
Tovabbra is koszi a drukkot!Kép Puszi Neked!Kép

Kata
Koszi a szoritast es Neked meg tovabbi jo pocakosodast! Hu, mar olyan messzinek tunik az a 26.het!Kép

Puszi mindenkinek!

Orsi
40+2

avocado

Orsi!

A 20-a tényleg jó, még tüzijátékot is rendeznének nektekKép
Noémi
fantikbaba

Noemi
KépKépKép

Az elmult egy oracskaban unalmamban elkezdtem visszanezni a szuleteseket, mert megigertem Karcsinak, hogy csinalok egy statisztikat, hogy ki mikor szult, marmint reggeli, vagy esti idopontban.Kép Ugyanis a dragam tegnap mondta a kisfianak, hogy ha lehet ne ejszaka szulessen meg, mert o nem egy felkelos tipus.Kép Ugyhogy most statisztikaztam, hogy milyen aranyban szulettek itt a babak. Erdekes volt latni.Kép Azt is osszeirtam, hogy ki mikor szult a kiiras datumahoz kepest.Kép

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Vali!
A nagyok a mamánál vannak nyaralni, ma jönnek haza! Nem is tudom mi lesz velem, mert apa viszont reggel 7-től este 8-ig dolgozik, még hétvégén is. Mióta hazajöttünk a kórházból, szinte nencs is kihez szólnom, egész nap egyedül vagyok Benivel.
Nagyon jók a képek!

Zsuzsa!
Nagyon szép a hibiszkuszod!

Nalika!
Így már tényleg fiúnak néz ki a kisebb is! Nagyon szépek vagytok mindannyian! Te hogy bírod 3 gyerekkel?

Ildikó!
Én írtam neked a múltkor is, nem vetted észre?
Engem is már többször lepisilt Beni, sőt sugárban kakálással is próbálkozott, de az mellément.
Buki ügyben nem tudok tanácsot adni, nálunk eddig senki nem bukizott. Lucas nagyon szép, dundi baba lett és a virágaid is nagyob szépek a kertben!

Swen!
Az igaz, hogy Beni elég nagyokat alszik, csak azt nem tudom, hogy miért ordít előtte órákat. Az a napirend, hogy délután 3, 4 vagy 5 óra körül elkezd bömbizbi, fürdésig még valahogy elvan kézben, de fürdés után sem akar elaludni. Keze lába jár összevissza, kapkodva veszi a levegőt és semmi nem nyugtatja meg. Aztán éjjel 11 és 1 között valamikor elalszik, reggel 7 körül eszik és egészen du. 3-4 óráig csak eszik, alszik, aztán kezdi megint a bömbit.

Orsi!
Nem akarod közkinccsé tanni a tstatisztikáidat? Engem érdekelne!

Lino!
Még nem tudom mi lesz holnap, majd felhívlak. Mármint az biztos, hogy itthon leszünk, csak nem tudom, hogy megyünk-e sétálni. Attól függ, milyen lesz az éjszaka!

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Pano
Nagyon szivesen, csak meg be kell fejeznem es 1-2 adat hianyzik, mert azt sehogy sem talaltam meg. Pl., hogy Vali hany orakor szult, vagy Nalika hanyadikara volt kiirva es ugye Jerryrol sem tudunk semmit! Legalabbis ilyen adatokat. De ha kesz, akkor beirom.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Kicsit megkesve, de megvan:

Miután a Doktor bácsink levizsgázott és hazajött a nyaralásból is, valamint Anyu is visszajött Pestről már igazán minden készen állt. Már nagyon türelmetlen voltam, minden nap kérdezősködött valaki, nehezen viseltem. Alig vártam, hogy meglassam, megszaglasszam a kisfiamat.
Laci, aki rengeteget dolgozott és éppen a kampány közepén volt egy nap kijelentette, hogy üzletileg az volna a legjobb, ha pénteken szülnék, mert akkor hétvégén ráérne bejárni hozzánk a korházba.

Július 16, péntek:
Nálunk főztünk Anyuval, Enikőék is itt ettek, a gyerekekkel is játszottam, még bólyi túróst is csináltunk, jól elfáradtam. Ebéd után Enikő megmasszirozta fájó derekamat (akkor már vagy 2 hete fájt) és hogy felviditson megigérte, hogy a szülésig ezután minden nap megmasszirozza. 4 óra körül elment a család, én bedobtam még egy ricinus-koktélt, bár nem hittem már a hatásban és beültem a kádba, mint minden nap. Az mindig jól esett. Laci hazajött, ebédelt és 7-kor még elszaladt megnézni egy kombájnt.
TV-t néztem az ágyból és furcsán nyilallott a derekam, gondoltam felkelek, akkor elmúlik, mint máskor. Nem múlt el. Laci 9-kor jött vissza, mondtam neki, hogy érzek valamit, de ne fújjuk fel az ügyet, mert lehet, hogy vaklárma.
Elkezdtünk dinnyét falatozni, de nem tudtam megenni, mert egyre sürübben kellett felállnom és Lacit kérni, hogy dörzsölje a derekam. Lezuhanyoztam, akkor sem múlt el. Bepakoltuk a hiányzó cuccokat a táskába és felhivtam Anyut, hogy lehet bemegyünk a kórházba, de még ne szóljon Enikőnek meg Ildinek, hátha tévedek. Mérni kezdük, majdá 8 percenként jöttek.
Este 10,30-kor elindultunk, az első emeleten összefutottunk a szomszéddal, Laci dörmögött, hogy ez most őt hülyének nézi, hogy éjjel, nagy pocakos feleségével indul kirándulni. Szó, ami szó, szép nagy pakkom volt.
A kocsiban is fájtam, szegény Laci azt hitte, ha jobban nyomja a gázt kevésbé fáj. Egy piroson is áthajtott. A korházban még le sem jött az ügyeletes orvos már kaptam is a szülőszobai hálóinget, hiába tiltakoztam csak nevettek azon, hogy én azt hiszem még hazamegyek.
Az ügyeletes orvos megvizsgált, 2 cm-re voltam nyitva. Előttem felhivta az én orvosomat, beszámolt neki az állapotomról. Indultunk a szülőszobába, felhivtam Anyut, már uton volt Enikővel együtt. Persze, hogy rögtön szólt neki...

Felértünk, jött a szülésznő, bevitt a vajudoba, rámtette a CTG-t, kaptam egy antibiotikumot a fertőzés ellen. Fél óra múlva megérkezett a dokim, megvizsgált és már 4 cm-re voltam kitágulva. Ezen jól meglepődtek és burkot repesztettek. Egyáltalán nem fájt, valami meleget éreztem folyni, azt mondták kicsit zöld a viz. Doki megigérte, hogy fél óra múlva újra megnéz. Ezután hevesebbek lettek a fájások, már nem mértem, ha kicsi időm volt pisilni mentem. Szerettem volna nagydolgozni is, de nem tudtam. Szülésznő masszirozta a derekamat ha már nagyon fájt, doki pontosan fél óra múlva visszajött, megnézett és 8cm-re voltam kitágulva. Na, ettől majd hanyatt esett a szülésznő. Doki újabb fél óra múlvára igérte magát, de 20 perc múlva ott volt és közölte, hogy teljesen ki vagyok tágulva: szülünk. Szölésznő megint dobott egy hátast és azt mondta, ha nem lett volna mellettem nem hinné el, hogy nem kaptam semmit. Éjfél múlt.

Július 17, Szombat
Még egyszer elmondták hogy lélegezzek, mit fogjak ha jön a fájás. Mondtam nekem kakilni kell, örültek, szerintük az a baba. Mondtam, hogy nem, nekem határozottan kakilni kell, de erősködtek, hogy nyomjak, mert az a baba. Hát én nyomtam. Kétszer. Minden kijött amit a ricinusnak kellett volna kihoznia. Kicsit meglepődtek, aztán hozattak egy takaritóbrigádot, mert borzalmas állapotok uralkodtak a szülőszobában.
Ezután újra kezdtük a nyomást, ködön át hallottam, hogy nagyon jól halad a baba, aztán hogy már látszik a feje. Gátmetszés is volt, tényleg nem fájt, mert akkorra már úgy égett,feszitett odalent minden. Még egy nyomás és kicsusszant valami. Felemelték a valamit és én sirtam. Az örömtől. Pontosan negyed 2 volt, 2 es ¾ oraval a korhazba indulas utan voltunk. Láttam, ahogy leszivják a váladékot az orrából, elvágták a köldökzsinórt. Orditott. Odahozták nekem és rögtön elhallgatott ahogy hozzáértem. Úgy nézett rám a nagy szemeivel, hogy az örökre összekötött minket.
Elvitték megmérni, megmutatni az apukájának és megvizsgálták. 3500gr, 53cm volt és 9/10-es Apgart kapott. Es hetvegen szuletett, tehat az apja raert bejarni a korhazba hozzank.Mar neki is elso volt az uzlet!!!

Még egy nyomás és kinnt volt a placenta, Doktor bácsi nekiállt a károkat rendezni (na, ez nem piskóta volt) és mikor kész lettünk mehettem a megfigyelőbe. Laci, Anyu és Enikő már várt. Mindenki meghatott volt és nagyon boldog. Mikor a szobába levittek visszakaptam Balazst és már együtt is maradtunk végig.

Másnap kiderült, hogy Laci, nagy idegességében pénzt adott a ruhatárosnak is. Kérdésemre, hogy minek, ez volt a válasz: 'Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz, gondoltam jó, ha van egy beépitett emberünk'.
Azóta ezen röhög a család, hogy ha nem jön be a doki véletlenül, akkor a ruhatáros nénivel kellett volna szüljek.

szoszi
szoszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: