A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Babcika,még egy kis adalék :
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/08/25/2 ... naval.aspx

Miniszter úr nem tud számolni????
[quote]S írta:zékely Tamás egészségügyi miniszter augusztus 5-én jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében összesen hatmillió vakcinát fognak beszerezni, ebből az Egészségügyi Világszervezet (WHO), továbbá az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (ECDC) útmutatásainak megfelelően a lakosság 40 százaléka oltható be. A tömeges oltások várhatóan októberben kezdődhetnek.

ha 10 millióan vagyunk magyaro.ban,akkor 6 millió vakcina miért 40%???????sose voltam jó matekból!!

sutimano76

jó reggelt!
Háááát,fél 1-től hajnali 4-ig nálunk kabaré volt,szélcsővel és kakival fűszerezve,szóval nem vagyok fitt.Annyira zombik vagyunk,hogy a kamaszhoz egyikünk sem kelt fel uzsit csinálni :oops: :oops: :oops: azt sem tudjuk van e pénz nála,még szerencse,hogy ennyire önálló,és egyedül kel,és ahogy mindig,elment a suliba. :roll:

Babcika,nem hinném,hogy ez volt a célja a doki néninek,de ettől függetlenül a bogár benne van a fülünkben.Én is sokat filózom,még mindig a nem oltatok pártján vagyok,de az biztos,ha így marad,lekorlátozom a látogatásokat könyörtelenül.

Süti,amint döbrögim felébredt,azonnal mutatom neki a kisasszonyt.Annyira édes ez a ruci.Ilyenkor "sajnálom",hogy nem lányom van,mert annyira cuki cuccok vannak a kiscsajoknak.

Kép
v.andi

Süti:igen panelban lakunk,de azért nem így van egész nap,csak este a fürdetésnél öltöztettem és ezt adtam rá a hálózsák alá.Ja és ne ezt a képet mentsd el,majd csinálunk másikat. :D
Vendég

Andi,most miért mondod,a kispasiknak is tök édi ruhák vannak!!!Barnin is láthattunk már párat... Kép amúgy ez az a ruci,amit én csináltam!!!

sutimano76

Andi,nem lenne megoldás,ha nem várnád meg a kabarét,hanem fürcsi előtt szélcsöveznél....hátha akkor végig alhatnátok az iccakát kabaré nélkül?????

sutimano76

ok Lina,akkor várom a másik képet!!

sutimano76

Süti,a szélcsövezést nem lehet időhöz kötni.Fürdésnél még semmi baja nem volt.Éjjel 2 szer csöveztünk,egyszer puki hegyek,másszor,kaksi puki hegyekkel.Mondta hétfőn UH-n a doki,hogy nagyon szeles a gyerek.Minden evés előtt tornázunk,könnyít az is,de már komolyan nem tudom mi a francot egyek.

Kép
v.andi

gondolod,hogy a saját kajálásod befolyásolja Barni kaksiját és gázait???

sutimano76

Süti,nem tudom,de amit tudok,megteszek.Tegnaptól visszatértem a bakonyi barna kenyérre,tejet nem iszom egyáltalán,és nagyon minimális mennyiségű csokit eszem.
Hozzáteszem,több féle oldalt olvastam a szoptatás alatti étkezésre vonatkozóan,és ahány cikk,annyi féle tanács.Szóval nehéz okosnak lenni. :roll:

Kép
v.andi

Berni, Ákos, Viki és persze a többi baba is nagyon szííííííííííííííp.

Olvasok ám mindent, de nincs időm reagálni, próbálok aludni, ha Manóm is alszik. És még mindig alszik!!!!!!!!!!!!! Tegnap este 10 óta :lol: De most már kelteni fogom, mert este hisztis lesz és nem fog aludni...

Süti: Apa nem azért nem jön haza napokig, mert messze dolgozik, hanem mert így megspórolja a vonatot. Most épp maszekol, de pl hétvégén péntektől hétfő reggelig őrködött egy építkezésen, és ott éjszakát is kellett lenni.
Gondolkodtam ám rajta, hogy jövőhéten megyünk Pécelre a loviba, mert megakarom nézni a húgom új versenylovát, és benéztünk volna hozzátok, de tényleg csak az mehet hozzátok, aki oltva van? :cry:

Apropó oltás, én biztosan nem fogom oltatni magam, mert jobban félek az oltás esetleges mellékhatásaitól, mint attól, hogy megbetegszem. Én nem fogok azért rohanni az oltásért, hogy mások ebből jól meggazdagodjanak. Pánikkeltés az egész. Kíváncsi vagyok, hogy a kormánynál ki mennyi lét kapott, hogy az ország megvegye az oltóanyagot. :evil: Legalább is ez az én véleményem.

KépKép
Kép
scooper

Kép

Lottus figyel

Kép
arvaerika

[quote="sutimano76"]B írta:sutimano76abcika,még egy kis adalék :
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/08/25/2 ... naval.aspx

Miniszter úr nem tud számolni????
[quote]S írta:zékely Tamás egészségügyi miniszter augusztus 5-én jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében összesen hatmillió vakcinát fognak beszerezni, ebből az Egészségügyi Világszervezet (WHO), továbbá az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (ECDC) útmutatásainak megfelelően a lakosság 40 százaléka oltható be. A tömeges oltások várhatóan októberben kezdődhetnek.

ha 10 millióan vagyunk magyaro.ban,akkor 6 millió vakcina miért 40%???????sose voltam jó matekból!!

ez jó........szerintem a 6 millióból 2 selejt, vagy ennyi selejtre számítanak, vagy, 15 millóan vagyunk, csak 5 milló magyar még nem találta meg az utat etel közből......röhejes, hogy mennyire okosak a szakemberek

KépKép
Kép
scooper

[quote="arvaerika"][ írta:arvaerikaimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1257932135.3982.jpg[/img]

Lottus figyel

Nagyon aranyos!!!!!!!!!! :lol:

KépKép
Kép
scooper

Erika!!

Ez dúrva, mármint a szó jó értelmében, ennyire ügyes a pici lányod!!!?? Enyimé nem szeret hason, így nem is nagyon teszem, de ha igen akkor az orrát dörgöli csak :roll:

Kép
babcika

köszi!

Igen elég vasgyúró a kiscsaj!. Kézben nem is szeret lenni, folyamatosan ülni akar, nem érti meg, hogy pici még....ilyenkor mindig begurul és hisztizik.

Kép
arvaerika

Oltás: én sem tudom, mi legyen, da talán hajlok a beoltás felé...

Kép
arvaerika

Elkezdtem egy pro és kontra oltással kapcsolatos felsorolást. Ha gondoljátok folytassátok (lehet, hogy nem minden jutott eszembe). Hátha segít dönteni.

mellette:

1. Pici babánk van, aki nem kaphat oltást, ezért a védelem számára az, ha minimalizáljuk annak lehetőségét, hogy elkapja.
2. Ha nincs segítség, és esetleg több gyerek is van, akkor az is gond, ha mi magunk esünk ki a hétköznapokból, még akkor is, ha minden szövődmény nélkül túlesünk az influenzán.
3. Ilyen körülmények között a szezonális influenza oltás is indokolt lenne.
4. Mennyit tesztelik a szezonális influenza oltást? Én nem értek a gyártási dolgokhoz, de azt írták, hogy ugyanúgy készül, csak a vírustörzs más. A szezonális influenzaoltást régóta csinálják...
5. Az oltóanyagokat leggyártották, és valószínű az állam ki is fizette, ezért ha nem oltatjuk be magunkat, akkor jó nem teszünk senkivel (nem lesz olcsóbb az államnak), viszont ha beoltatjuk magunkat, akkor se gazdagítunk már senkit. Nekünk ez egy ingyenes lehetőség.
6. Kimutatták, hogy az oltás hatására termelődik ellenanyag a szervezetben, azaz a védőoltás hatásos.
7. Nem tudhatjuk, hogy lesz-e járvány (épp tegnap olvastam, hogy Ausztriában is terjed a vírus).
8. Ha viszont lesz járvány, az oltott emberek másokat is védik. minél nagyobb az átoltottság, annál kevésbé tud terjedni a vírus.

Ellene:
1. Nincs régi tapasztalat, oltási szövődmények, későbbi hatásai.
2. Nincs járvány és nem is biztos, hogy lesz.
3. Eddig a halálos áldozatok mind más betegségben is szenvedtek. (Azt mindenki eldöntheti, hogyő ebbe a csopotba tartozik-e.)

Astrid

Kép
astrid

Az anyasági és a családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál neked kell intézni, a melóhelynek nincs köze hozzá (legalábbis nekem ezt mondták).
Nati tegnap sírdogált, odamentem a kiságyhoz, látta, hogy ott vagyok, de amikor megszólaltam úgy összerezzent. Mosolyogva mondtam neki, hogy ennyire félelmetes anya hangja.
Kérek tanácsot a védekezéssel kapcsolatban, mert én eddig gyógyszert használtam, most „zokniban csináljuk” (illetve úgy fogjuk, a doki már engedélyezte, csak Nati nem, a múltkorit keresztülhúzta :)). A spirálról nincs tapasztalatom, mivel pár évig nem szeretnénk kistesót, a doki is azt javasolta.
Süti: ne izgulj, Nati a 8 hét alatt 1 kg-ot hízott, szóval ő is csak közelít a bűvös 5 kg-hoz. :) A múltkor te nyugtatgattál, hogy nem eszünk mi sem egyformán. Most ennyit hízott, de hízott, boldog. Egy istennő mindig fénykorában van, ezt tőletek tanultam. Berni nagyon édi abban a rucikában. Oltás: ezek szerint legközelebb áprilisban találkozunk (legalábbis a mostani véleményünk szerint).
Brumi: Édesek a barátnők. Jó nagy a járókátok, akár ikreknek is jó :), mi is most akarunk venni.
Kriszti: nagyon jól nézel ki, tutira nem szültél négy gyereket, meg sem látszik rajtad. :) Nagyon tetszenek az ilyen egyszerű, de nagyszerű összeállítások.
Piciibo: nagyon jó a beájulós kép. Oltás ügyben inkább hajlok a te véleményed felé. Ezt az oltóanyagot egy vírusvariációra alkották, ha már egy kicsit mutálódik, nem nyújt védelmet ellene.
Lina: Viki milyen szép nagy baba.
Erika: Lotti milyen szépen tartja a fejét. Nálunk nem megy, mert Nati utál hason lenni, pedig mini korában imádott. Próbálom azért hasra tenni, de azonnal elkezd sírni.
Teszek fel egy beájulós képet. Kép

KépKép
moncsie

Andi,én nem nézek már semmit,egyedül a tej amit tartok még,mert a minap elfogyott,ittam 2 napig simát és voltak sztem csikarások....
Tegnap mustáros pácos husit sütöttem hagymástörtkrumplival,nyami (nyálcsorgatós szmájli)

Erika,nagyon ügyes Lotti,nemhogy emeli,de még hátra is sandít :shock: :D :D :D

Babcika,nekem is ezt csinálta Berni,de 1 hét és már emelte is a fejét,muszáj erőltetni!!!!

Scoop,értem apa távolmaradását,hát igen,nagyon drága a vonat.....

Astrid...jól összegyűjtötted......

én ráálltam a beoltásra,erre a nővérem kitalálta,hogy ők most nem oltatnak,mert az egyik varrónőnél volt egy tata (86 éves),és beoltatta magát,aztán el kezdett romlani az állapota és meghalt....könyörgöm ilyen idősen akár egy kissebb nátha is elvihette volna,nem volt mondjuk boncolás,hogy tényleg ez volt az ok!!!

Így viszont ,hogy a pitlibe csináljam,hogy nővéremék segítsenek vigyázni rá??????Na várok még kicsit és begyűjtök még pár infot,csak az a baj,hogy a dokik se segítenek,mindegyik ránk bízza a döntést!! :roll:

Scoop,egyenlőre még jöhet mindenki,meg volt is már.....a lappangó dolgokat úgyse látjuk,és hála az égnek az én náthámat se kapta el picur.......

:idea: :!: Illetve még azt találtam ki tegnap,csak most jut eszembe,hogy lehet jönni,de maszk viselése kötelező lesz,na szerintetek ez jó ötlet????????????????????????????????? :?:

sutimano76

Moncsie,de édesek vagytok!!!!

most találtam ki a maszk viselést!!! :wink:

sutimano76

Megint csak a képekre:

Süti: Berni nagyon csinos. :D :wink:

Erika: Lotti nagyon-nagyon ügyes Kép, gratulálok. :D

Moncsie
: csudapofa :D imádom ezeket a fotókat, szépek vagytok. :D

KépKép
KépKép
madar

Lina: Viki baba is nagyon csini, meg anya is, szípek vagytok Ti is. :D

Kata: Lőrinc a kiscsibész, teccett a tegnapi kép (is). :D

KépKép
KépKép
madar

Lina: megnéztem most Vikit, háááát azok a cippok ... megzabálom ... :lol: :lol: :lol: ha lesz, kérek mééééég :D

KépKép
KépKép
madar

Találkozó: Lányok, lenne néhány kérdésem a gödöllői találkozóval kapcsolatban:
1. "járvány" miatt toljuk, vagy mehet mostanában? (Mi jól vagyunk.)
2. Kinek mi jobb (hétvége/hétköznap, délelőtt/délután)?
3. Kik jönnének?
4. Apával vagy apa nélkül? (olyan is lehet, hogy van aki apával, van aki nélküle)

Oltás: én is totál bizonytalan.

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"][ írta:madarb]Találkozó: Lányok, lenne néhány kérdésem a gödöllői találkozóval kapcsolatban:
1. "járvány" miatt toljuk, vagy mehet mostanában? (Mi jól vagyunk.)
2. Kinek mi jobb (hétvége/hétköznap, délelőtt/délután)?
3. Kik jönnének?
4. Apával vagy apa nélkül? (olyan is lehet, hogy van aki apával, van aki nélküle)

Oltás: én is totál bizonytalan.

lesz tali? :shock: :roll: én nem is tudtam.......... erről lemaradtam

KépKép
Kép
scooper

Ez a beájulós kép tegnap este az éjszakai (10-11 órás) etetés után készült. Már be akartam rakni a kiságyába, mire párom mondta, hogy hozza a gépet, várjak még egy percet. Persze csinált vaku nélkül, de az nem lett jó. Mondtam neki, hogy nyugodtan vakuzzon, mert a mennyezeti lámpára sem kelt fel és csukva van a szeme.

Móni: az időpontról döntsél te (mégis nálad lesz), illetve a többség. Ha lehet, én jönnék, de akkor nem lesz csönd. Kérdezd Sütit! :D Nekem hétvége is jó (majd akkora nem engedünk látogatókat), hétköznap is. Apa nem tudom, hogy akar-e jönni.

KépKép
moncsie

senki nincs itt? :roll:

KépKép
Kép
scooper

Madar,nekem is jó bármilyen időpont,ha csak nem akkopr megyünk a kéthós oltásra!!!

Kéne megint olyan doodle-os táblázat novemberre és a legtöbb szavazatot kapott nap nyer,ha az neked is,na??????

Andi,Brumi csinálnátok,mert én nemtok :oops: :oops: :oops: :(

sutimano76

bocs, egykezes vagyok ..

scooper: nem maradtál le semmiről, most szerveződik csak ... gyere Te is :)

moncsie: ha csöndet szeretnénk, nem hívnánk vendégeket :wink:

süti: táblázat jó ötlet, csak én lenni béna ilyet csinálni ... valaki? ... :oops:

KépKép
KépKép
madar

Itt vagyok,csak most ment el a védőnéni...nagyon meg volt velünk elégedve...fejlődés,törődés stb!!!

éééééééééés készültem nektek egy kis meglepivel:
100-as (+/- 10%) zsepiket elő és akkor:
1257945350.1394.doc

sutimano76

délelőtt láttam, hogy könnyes Veronika szeme, pedig jókedve volt ... pont jött ma védőnéni ... megmutiztam neki, azt mondta, lhet kis kötőhártyagy. holnap jön dokinő Julcsi 6 éves oltását beadni, majd megmutatom neki ... :?

Erika: Lotti is már 2 hónapos, gratuláluk a hófordulóhoz :D

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"]b írta:madarocs, egykezes vagyok ..

scooper: nem maradtál le semmiről, most szerveződik csak ... gyere Te is :)

moncsie: ha csöndet szeretnénk, nem hívnánk vendégeket :wink:

süti: táblázat jó ötlet, csak én lenni béna ilyet csinálni ... valaki? ... :oops:

köszi, aranyos vagy! :lol: de én sajnos max akkor tudnék menni, ha valaki vinne-hozna. Pestre még talán be tudnék menni egyedül vonattal, de onnan tovább semmiképp. Apa meg állandóan gürizik, ha meg, akkor örül, hogy itthon van :cry: Pedig mennék szívesen.

KépKép
Kép
scooper

Süti: enyém is most ment el :D :wink: mi is bezsebeltünk sok-sok dícséretet. :D

KépKép
KépKép
madar

süti: most rohanok, mert még van itt ez-az, dolog, 4-kor randi apával Bp-en, 5-kor suli ... de este megnézem

scooper: talán össze lehet szervezni :wink: beszéljünk még róla :!: :D

KépKép
KépKép
madar

Scoop,ha jössz Pécelre vagy a anyudhoz,én fel tudlak venni!!!!

sutimano76

Sziasztok!

Mókuskám megint a kiságyban, még éppen nem alszik, de csendben pislog!!!!
Tegnap este is 20-kor fürdés, 20:30-kor szopi, amibe kicsit bealudt, de hamar felébredt, és folytatta, így csak 22 körül került ágyba, de megint egyedül aludt el, és csak 3:30-kor ébredt, majd szopi után vissza a kiságyba, és aludt 7.30-ig. IMÁDOM!!!!!!!! Olyan ügyes kiscsaj!

Képekre ismét nem lehet mást írni, mint gyönyörűek a babák!!!!

Erika: Lotti nagyon ügyes! Már mi is próbálkozunk, de még nem az igazi, bár még csak egy hete erőltetem a hasonfekvést, mivel eddig én is úgy voltam, mint Babcika, hogy ha nem szereti, akkor nem erőltetem.

KépKép
Kép
s.vera

köszi lányok, arik vagytok! :lol: süti csak pont az a gond, hogy eddig csak úgy utaztam törpivel, hogy ott volt apa, vagy ismerős. lehet hülyeség, de valahogy félek még egyedül utazni vele, de ha úgy adódik, majd kitalálok valamit. monnyuk vonatról kökin le, onnan vagy örs és 69-es, vagy rögtön elág és onnan 69-es. :roll:

KépKép
Kép
scooper

madar: hálám üldözne, ha megoldanánk. jót tenne egy összeröffencs, hisz egyikőtöket sem ismerem személyesen. brumi férjét ismeri enyém apa, de én senkit :cry: jó lenne személyesen is. meg törpi is biztos örülne a babasokaságnak :lol:

KépKép
Kép
scooper

Moncsie!
Nati jót relaxálr rajtad!

Kata!

Lőrinc édesen mosolyog!

Csinikriszti!

Eszméletlen jól nézel ki!!!!!

Lina!

Viki micsoda nőci!

Süti!

Berni is csinos a ruciban!

Piciibo!

Ákos helyes kispasi, olyan szeretetteljesen mosolyog!

Andi!

Barnus jól néz ki a szerzeményedben, nagyon csini!

Scooper!

Aranyos lehet, ahogy mélttatlankodva beszélget!

Kép
arvaerika

Scoop,a keresztúri elág is jó!!!!!!!

Vera,nagyon ügyes Zoé!!!És ezt hogy érted,mert lassan én is szeretném...segíts

sutimano76

Sziasztok!

Mi már túl vagyunk az oltáson, tegnap Anna is megkapta, de mi csak a h1-est, illetve párom mindkettőt. Anyósomék vannak hátra, velük még beszélnem kell, apósnak említettem, ő nem igen értette, azt mondta majd meglátják. De mit????????????????,
Na mindegy.

Más: Többen írjátok, hogy megjött már, vagy várjátok. Nekem még semmi, bár a hasam folyamatosan görcsöl, de még nem jött meg. Igaz egyszer [size=9]voltunk együtt apával, de hülyét kapnék, ha teherbe esnék újra, 10 évig semmi, most meg rögtön??????????? Lehet, hogy én nem vagyok noooormális???????? Folyamatosan olyan érzésem van, hogy megjön, teszem is a betétet még éjjel is, nehogy gáz legyen, de semmi. :(

Ma elrohantunk nagylánnyal a Hádába, kapott egy farmert, olyan édi kiscsajos cuccok voltak :lol: :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Sziasztok!

Most csak ennyi, mert írtó kíváncsi vagyok, így megskubiztam:

Süti: De aranyos vagy! :lol: Nem kis munka lehetetett! És tényleg megható így visszaolvasni... Már olyan régen volt. és mennyit aggódtunk akkoriban a sok örömhír mellett is. Most meg, hogy itt szundiznak a babók már mennyivel nyugodtabbak vagyunk, mégha pihenni nem is mindig lehet... :wink: Köszi... :lol:

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok,

csak gyorsan... és röviden...

Süti, nagyon jó, hogy kigyűjtötted, ki mikor s hogyan csatlakozott hozzánk. :) Dobd ám fel picre.

Ákos ma nagyom nyűgi... aludni se nagyon akar, ha meg fent van, akkor is ölbebabát játszik. :?

Holnap 12-re van időpontunk Pécsre a Szemészeti Klinikára... gyomrom már mint egy mogyoró... gondoljatok ránk lécci!! Igaz csak megbeszélés lesz, de érzem, hogy nagyon sok fog ezen múlni...

Bocsi, ha másnak nem írtam, de nem itt járnak a gondolataim...

Puszi mindenkinek, holnap estefelé jövök a hírekkel, hogy mit tudtunk meg.

Kép Kép
manósziget

Manó!

Reméljük holnap már sokkal okosabbak lesztek és csupa-csupa jó hírt kaptok! :):) Gondolok rátok!:)

Süti!

Tényleg nagyon aranyos! :):) (És milyen igazam lett, Dorci lett - igaz csak kicsin múlt :D - az első szeptemberi baba...)

Astrid

Kép
astrid

Süti, ez kedves! :)

Manó, kéz- és lábtörést holnapra! Mi is holnap megyünk Brassóba a szemészetre. Már 2 napja rémálmaim vannak emiatt. Biztos, hogy holnap délután megint depis leszek, és Apával együtt szétbőgjük a szemeinket.

Kép
piciibo

Manó:drukkok mennek holnapra!Meglátod minden rendben lesz!

Süti:tényleg jó volt egy kicsit nosztalgiázni.És ha belegondolok,hogy szinte tegnap volt,amikor pozitívat teszteltem... :D Most meg egy csöpp kis élet van velünk!

Ja és ma nagyon fotós hangulatban vagyok,hoztam megint képeket!
Süti:lefotóztam neked is a falat,lásd hol tartok!Ja és persze egyszer szívesen elmegyek neked is felfesteni.Bár én is sablonnal csináltam,de nem volt egyszerű.[b]

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon nyűgis hetem van…

Eleve ez az idő, minden szürke, nedves, brrrr

Hétfőn felhívtam az Ományirodát, hogy ugyan végre mikor kapok szül. any. kivonatot??? Hogy ők nem tudtak elérni, mehetek érte. Berongyoltam 11-kor, baba és apa otthon maradtak. Hozza a nőci, látom, hogy a gyerek vezetékneve nem ugyan az, amit mi kértünk, és amit az apaságiba is leírtak. Mi Souza-Fodor nevet adtunk meg erre ott DeSouza-Fodor van, így ahogy leírom. Éreztem, hogy itt balhé lesz. Kiderült, hogy az Államigazgatási Hivatal, akiknek engedélyezni kellett, úgy gondolta, hogy így a helyes a brazil névviselési törvény szerint, mert a DE szócska a párom neve. Mondtam, nekik, hogy benne van, de nem, az nem a neve, az kb annyi, mint a magyarban a kötőjel, ők azzal kapcsolják össze. Nem, az így van jól, mondja Ő NEKEM. És hogy biztosan konzultáltak a Brazil Nagykövetséggel. Mondtam, hogy ok (dehogy ok, csak szabadulni akartam), de akkor sem jó így, mert a De és a Souza két szó, ők egybeírták, ráadásul két nagybetű van benne, DeSouza, mondtam, így aztán pláne nem, mert ez nem helyes portugálul. Hogy ő nem módosíthat. Mondtam, hogy ugye nem gondolja, hogy helyesírási hibával anyakönyvezi a gyereket? Hát, hogy ő visszaküldheti, az megint 1 hónap (!!!) De ÉN elmehetek az Államigazgatási Hivatalba, szokták fogadni az ügyfeleket. Ok, Angéla elrohan oda, megkeresi az ügyintézőt, aki éppen befőttes üvegből kanalazta a birsalma levesét (megosztotta velem a levesre vonatkozó fontos információt…) Hogy a név így jó, mert ők tudják, bla bla bla….. de nekem nem jó. Ok, akkor menjek el a Nagykövetségre, kérjek egy írásos igazolást (email, telefon, fax nem jó, csak eredeti), és ha a Nagykövetség igazolja, hogy mehet az eredeti módon, akkor kijavítja… felhívtam a Nagykövetséget, ismerem a srácot, ő nem tudott semmilyen névviselési törvényről, ketten győzködtük a nőt, hogy ez így is jó… nem hitte el, neki írásban kell. Oké, megadtam magam, legyen De Souza, de külön, azonnal javítsa ki… itt már elég nagy volt a fejem, mondtam is neki, látom, ő jóízűen ebédel, nekem 2 hónapja nem jött pénzem, nekem is ennem kell valamiből, a gyereket el kéne látnom, meg fűteni, nem mellesleg az apjának 10 napja lejárt a vízuma, mert a kivonat nélkül nem tudjuk hosszabbítani. Hogy én ne támadjam, adjak be mindent az én nevemmel, amin most be van jegyezve a gyerek… mondom persze, utána meg adok be mindent újra, és minden papírt újracsináltatok. Ja, és hogy a gyerek egyébként is magyar elsősorban. Mondtam neki, hogy persze drágám, mert a kivonat nélkül nem tudom bejegyeztetni kettős állampolgárnak a Nagykövin! Szerencse, hogy volt nálam más okból egy másolat az apja útleveléről, meg ott volt előtte az apasági, látta, hogy tényleg 2 szó… de könyörgöm, csak másolnia kellett volna, az apasági előtte is nála volt!!! Plusz még a keresztnevét is elírta Gilnak, azt is újra kellett írja… Szóval 3 és fél órámba került, hogy kiharcoljam a saját igazamat, 50% siker, mert nem az a neve a gyerkőcnek, amit akartunk, de legalább helyes. Így most De Souza-Fodor, hogy ezzel még mennyi bajunk lesz, senki nem fogja tudni leírni, meg hogy hova kell kötőjel, hova nem… :evil: :evil: :evil: :evil: Még jó, hogy az Ebanoba nem kötött bele…

Ezután vissza az okmányirodába, ahol megkaptam a kivonatot és a lakcímkártyát…

Ezek után azért jó voltam, mert tovább rohantam, beestem az OEP-hez 10 perccel zárás előtt, húúú, nagyon csúnyán néztek rám, meg iszonyú bunkó volt a nő, de kit érdekel, leadtam a kivonatot, hogy végre küldjék a Tgyást, mert leállították kivonat hiányában, kicseréltem a gyerek taj kártyáját végre a jó névre, majd elrohantam a MÁK-ba, 4 perccel zárás előtt estem be, ott hűvösen udvariasan :D fogadtak, mert semmi nem volt kitöltve sem, de leadtam a családi pótlékot meg az anyságit!!! Juhééééééééé
A másik két helyen végeztem összesen 30 perc alatt.

Ma voltunk csípőszűrésen, minden ok a babóval szerencsére!!!
Csak a drága babókám, aki szinte óramű pontossággal mindig végigalussza az éjjelt 12-06-ig, mára virradóra nem aludt, mikor korán kellett kelni… kicsit zombik vagyunk. De a lényeg, hogy minden rendben vele!!!! :D És annyira büszke voltam rá, minden babóka olyan keservesen kiabált, ő meg zokszó nélkül tűrte, nézelődött, meg lazán pisilt közben egyet :D

6 hetes kontrollra meg nem jutok el a héten…

Bocsi, h ilyen hosszú lett, de ki kellett írnom magamból :evil:

Na, megpróbálom a lehetetlent, visszaolvasok….. vagyis nem biztos, Ebano felébredt épp most...

floranan

Sziasztok :)

Moncsi, Lina nagyon cukkerek a babók :):):):):)
Süti, a maszk tuti ötlet!
Erika: Lotti nagggyon ügyi!
Andi részvétem a zombiság miatt!

Luca is alakul hason, csak mindig akkor csinálja mikor:
1: fényképező a pokolban van
2: az elemek lemerültek és töltőn vannak
3: pont akkor merül le az elem :?

H1n1: csak hogy még jobban elbizonytalanodjon a nép: ma volt a hírekben, hogy mellékhatásai: szédülés, rossz közérzet, hányinger stb: emiatt most van kórházban egy tini, kivizsgálják. Egyéb esetek is vannak, még vizsgálódnak, h az oltás miatt van e.
Na így legyen okos a nép.
Ettől függetlenül az uzsokis dokinő odaütős mondata nagy "gázos".... hatalmas súlya van...
Egyébként én/mi szezonális ellen sem oltattuk soha sem magunkat, sem lurkókat... még sem voltam influenzás talán már 6 éve is... gyerkőcök dettó. Gergő volt még az oviban torokgyuszis. ennyi. Hála Istennek. Annak az oltás mellékhatásai is elég gázosak voltak, emlékezzetek csak vissza.
szóval bőven vannak érvek pro és kontra..

mit akartam, mit akartam.... áááááááá nem t'om...

jaj képzeljétek!!! úgy örülök, mint majom a farkának :D :D :D már jók a két számmal kisebb gatyók is :oops: :lol: :lol: :lol: úgyhogy már van két terhesség előtti nacim igaz, h a legkisebb is 40 es, de bánja fene, a lények a kiindulási 44-46os méret :D :D :D :D És igen és igen és igen! :):):):) megint lement 1 kiló, most 81 vagyok a 87,x-ről és jesssssssssssz oké :):):)
Bocsánat a kirohanásért :oops: :oops: :oops:

vicger

Kriszti!

ügyes vagy én meg irigy rád!

Süti!

Köszi a táblát, megható nagyon!

Madar!

Köszi a dicséretet!

Kép
arvaerika

HellóHalló !!

Piciibo, pont az a két oldal maradt ki a visszaolvasásomból, amikor Te bejelentkeztél:(
szóval, hellllóóó újra, és nagyon cuki Ákos Bébid:D:D
Sok sok erőt, és rengetek boldog pillanatot kívánok Nektek, és tök jóó, h reagált a függönyre, úgyh télleg van remény!!:)

Süti
szerintem se izgulj, és így van nem eszünk mi sem egyformán. nálunk is az első hetekben hetente 250-300 között hízott Momó, most két hét alatt hízott ennyit
Berni nagyon édi Anya által készített a ruciban.
És köszi az összeszedést!! télleg hüphüp

BrumiAranyosak a csajok, meg hogy látszik Lailla kopakja is:)

Vicger nagyon jól nézel ki!!!

Oltás

Atrid jó a pro kotra lista...

mi most ott tartunk, hogy az ortopédorvos barátunk még a babának is beadná, a sebész barátunk, nem, DE elgondolkodna ha kisbaba lenne otthon..a körzeti orvosom nem dönthet helyettem... (erre mondtam, h ok, én szoktam dönteni, de ehhez nem értek:( - így elég nehéz)
de még legalább 2 vagy 3 hét , amíg hazamegyek, addig meg ki tudja mi lesz.. nagyon ne legyünk gyerekek közelében, szellőztessek és egyek sok vitamint.... na szupi, akkor most?!
Nálunk apának a cég beadatja, meg ok, Ő tömegközlekedik..

Hát így állunk..
én találkoztam eddig is a barátaimmal... de lehet, h télleg emiatt nem talizhatok a kisbébis barátokkal, mert ők beadatják, s minket meg nem engednek a közelbe?! :? brühüü

MAdar
, én ettől függetlenül, ha egészségesek vagyunk, miért ne lennénk azok.. jönnék:) persze ha jöhetünk egyelőre oltatlanul:)
szerintem én apa nélkül, mert Ő dógzik, és inkább hétköznap... de alkalmazkodok!:)

Lina Viki cuki baba.

Andi Barnus is nagyon vagány!:)

Erika: Lotti nagyon szépen tartja a fejét.

MAnó
+++++++++++

DorkaTimi
, ne menj olllan mélyre a térdhajlítással, úgy is hatásos:D:D:D

Moncsi
, Nati is irtóóó éédes!!

Kép

Kép
móka:)

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: