A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kriszti, én nem értem miről beszélsz? Sugárzik rólad a boldogság! Remélem sikerül találnod egy-két jó darabot.

Erika, én éjjel is szoptatok és nekem már másodszor jött meg tegnap. :S Premaxx bevált?

Peppino, ismertem, de most jól esett, köszi. :lol:

Süti, miért baj, ha 1 kiló alatt van? Nem úgy néz ki, mint aki éhezne. Te meg örülj neki, hogy még nem egy 6 kilós gyereknek a sejhaját kell riszálnod. :lol: Komolyan mondom nekem olyan bicepszeim lesznek, mint még soha.;)
Közben megnéztem... Míra 3.500-tel született és 2 hósan volt 4.830 g... szóval nyugi.

Brumi, hirtelen mondom milyen játszószőnyeges képet tettem én ide fel! :lol: Aztán rájöttem nem én bolondultam meg, és nektek jött meg amit lőttél. 8) A csúszdát már meg se említem... :lol:
A lényeg viszont, hogy nagyon szépek a kiscsajok. :)

Kép Kép
manósziget

Ja igen Süti, Tomika hétvégén 4,96 kg volt pucéran, azóta nem mértem...

Peppino
Kép

Kép
peppino

Süti, Brumi, nagyon jók a képek! Olyan édik együtt!

Bex, mióta ilyen pöttyös Tomi? Nem javul semmit?

Andi, kontrollon minden oké volt?

Babcika, örülök h túl vagytok a szurin!

Kiló: Én mindenkit megértek akit zavar, mert elsősorban nők vagyunk!
Én ezért is öltözöm fel minden nap (nem személyeskedni akarok ezzel), és én úgy vagyok vele hogy jár igenis az a 20 perc reggel a fürdőben, hogy "nőt" varázsoljak magamból.
És minden nap szobabicajozom 20 percet. Nekem kell a lelkemnek és a testemnek, már nagyon hiányzott.

Nekem is meg fog jönni, már fájdogál az alhasam. Voltam kontrollon, minden oké! :D

Kép

Kép
kata05

Sziasztok,

csak egy gyors hozzászólás. Én kb 22 kiló plusszal mentem szülni, ebből most van még 8, és már rámjön az egyik nadrágom, úgyhogy nem panaszkodom. Bár a karikagyűrűmet még mindig nem tudom hordani. Az elején én is nagyon kivoltam emiatt. Aztán lenyugodtam. Sokat segít, hogy minden reggel letusolok, és úgy-ahogy rendbe szedem magam. Amikor pedig kimegyek a házból, akkor igyekszem minél jobban kinézni.

Manó,
nagyon átérzem az izgalmad. Mi is folyton azt lessük, hogy Ákos lát-e valamit. Az előbb mintha nagyon figyelte volna a sötétítő mintáit, és amikor megmozgattuk, akkor nagyon kezdett kapálózni. Hátha az egyik szemével...

Néhány mai kép:
Kép
Kép

Beájultam Apa kezében:
Kép

Kép
piciibo

sziasztok!

Erika, ugyan már :wink: :D :D

Süti tényleg jól nézel ki! :D Babák pedig csodaszépek!

Piciibo Ákos micsoda szép nagy baba!!! Nagyon édes, ahogy kiterült Apája kezében :D :D

Andi, de jó h előbújtál :D :D

nya, megjöttünk turkiból. lőttem két szatyor ruhát :oops: :oops: persze van köztük csomó baba ruha is :)
ha divatbemutatót nem is, de egy összeállítást mutizok :oops: ... de ne verekedjetek velem :oops:

Kép

a szoknya kis rózsaszín,szürke,fekete kisizés... nagyon tecc..
fúúú meg vdásztam egy next kötött pihe-puha kardit, olyan buklé szerűt, barnás,szürkéd,kékes, eccerűen csúcs..

Atesz pedig maga a tökéletes Férj, türelmes, segítőkész abszolut partner, sőőőőt, még Ő "cibált" be egy következő üzletbe :D :D

szóval: pofám lapos! :oops:

azért jót tett ám ez a kis kirucc a lelkemnek :)Luca rám kötve, többiek itthon, tök nyugi volt :)

vicger

Süti, Bibi: Nagyon édesek a csajok együtt! Süti, te pedig olyan természetesen csinos vagy, nem az a műnőcis figura... :wink:

Kriszti: nagyon csinos vagy, tényleg! Én már kb. gimis korom óta nem hordtam szoknyát, nincs is, pedig úgy szeretnék. Csak sosem találok olyat, ami igazán tetszene, és akkor még kéne olyan kabát is, ami illene hozzá. Remélem azért előbb vagy utóbb szert teszek egyre. Gyerkőcök helyesek!

Piciiboo: Nagyon édes szöszke Ákos!

Kata: Mosolygós Lőrinc :lol:

Köszi a cumikitámasztós ötletet, holnap megpróbálkozom vele. :)

Kép

Kép
hgrita

Kriszti,kurva jól nézel ki!!!!!!!!!!de tényleg!!!!

Rita,turizta a barátnőm a kis cipőt.Zuglóban a nagy lajoson a hádában is szoktak ilyen cipők lenni.

Piciibo,milyen nagy baba Ákos.A kinyúlós kép annyira édi.Gondolom evés utáni beájulás?!

Én is turiztam ma,de interneten.Amit a ruhafalva.hu-n rendeltem,ma megérkezett.Tök jók!

Kép
v.andi

Süti,igazán nem tom mi bajod a képpel.Pont mutattam a páromnak is,és megállapítottuk,hogy jól nézel ki.Jól áll a piros.

Kép
v.andi

Én is elszabadultam délután itthonról. Muszáj volt, mert eléggé kimerített Máté nyüszije és friss levegőt kellett szívnom. :oops: :) És shoppingoltam egy kicsit. Vettem Andrisnak egy társast Karácsonyra, olyan amcsis kandallóraakasztható Mikulászoknit a srácoknak, Máténak egy pihe-puha barna macit Mikulásra (kell valami neki, mert Andrisnak nem tudnánk megmagyarázni, hogy Máté miért nem kap semmit a Mikutól) és vettem laktózmentes tejet is, hogy ihassak kv-t reggel, mert nélküle már nem bírok végigcsinálni egy napot. :roll: :oops:

És beszéltem a háziorvosunkkal (aki egyébként Gábor egyik féltestvére) és arra jutottunk, hogy beadatom én is magamnak mindkét influ elleni oltást. Csütörtökön megyek délután. Gábor már ma megkapta a munkahelyen. Anyum is oltatja magát (ugye ő nagyon gyakran jön hozzánk és ellátja Mátét míg elugrom elintézni ezt-azt) és Andrist is beoltatjuk. Én Mátét féltem iszonyúan, főleg, hogy már ennyit betegeskedett és még mindig nem gyógyult meg teljesen. :( :roll: Jobban félek a betegségtől, mint az oltástól.

Kép

Kép
hgrita

köszi csajok :):):) :oops:

vicger

Kriszti nem csodálom hogy Atesz odavan érted,ez a kép!!!!!elmentem és ha le leszek törve,vagy depizek ,akkor ezt fogom nézegetni,szuperul nézel ki,jók a rucik,és csak úgy sugárzol!!!!!

Piciibo,hát megzaba a beájulós képen!!!Nagyon édi babád van...hajrá sötétítő függöny nézegetés,próbálj fekete -fehér játékokat venni,és figyeld meg azt is hogy fogja figyelni!!!!!mosolyt is fényképezhetnél!!!!!!

Kata.....az az alapfelfogás,ahogy te és a többiek akik szépek szeretnének lenni....nincs ezzel semmi baj,sőt ez a normális......de ha elítéltek,ha nem ,nekem ez nem fontos....a smiket kimondottan úúúúúúúútálom mindennapi viseletként,persze alkalmakra szívesen felteszek,de itthonra nekem nem kényelmes és lusti is vagyok!!! :oops: :oops:
Lőrinc,hát ez nyelvkinyújtos csibészes mosoly...ez valami naon édi!!!

Peppino az tök jó hogy élvezi a tornát!!enyim babó is,de nekünk nem kötelező,csak egy olyan nagyonszeretjük és mosolygunk közben elfoglaltság a hőn vágyott fürcsi előtt....
ma pucéran 4.74 voltunk, ez alapján 140 grammot híztunk 1 hét alatt,ez jó,de ennél azért volt már több!!!

Manó,igazad van ,már így is néha leszakad a karom.és ha azt veszük hogy a kórházból 3120-al jöttünk haza akkor már másfél hónap alatt 1.5 kg híztunk...ez nagyon jó!!!

sutimano76

Kösz a dicséreteket, de a képek csalnak. Ákos 4,3-4,5 kg körül van, és úgy 53-54 cm (az én mérésem alapján). :lol:
De 3000 gr-al született, és visszaesett 2830-ra, úgyhogy szerintem egész jól állunk. És tényleg olyan jó kis vasgyúrónak néz ki.
Meg is tesz mindent a hízás érdekében, hisz a tegnap is 10 alkalommal szopizott, nagyjából 2,5 óránként, és persze ma is. Annyi különbséggel, hogy ma még ölbebabát is játszunk.

Vicger, igazán mutatós kép! :D

Kép
piciibo

Köszi én is csajok....

Andi már nem merlek hívni,de megosztanád velem/velünk,hogy mi volt a Lukinál?????Bár sejtem a választ :jól vagy,minden oké?????Hmmmmm,jó lennék nőgyógynak????

sutimano76

Andi: Én is ruhafalvázom. :lol: A hétre várom a csominkat. :wink: Muti miket rendeltél! Köszi a cipő infot.

Kép

Kép
hgrita

sziasztok!

megyek olvasni, csak jöttem előtte dicsekedni: lánykám ma reggel elkezdett beszélni!!!!!!!!!!! :lol: persze csak a maga módján, de annyira édes!!!!! viszont csak hason hajlandó mondani a magáét, ha háton van, akkor inkább még mindig csak nézelődik, mintha hason csak panaszkodna, hogy nem lát semmit! :lol: :lol: olvasok, de reagálni csak holnap... :oops:

KépKép
Kép
scooper

Jaj Süti bocsi,csak vettünk mirelit hekket,és elvette az eszem a halacskázás,me ollan fincsi lett,Közben letettem Barnit,mert beájult,én meg ledöglöttem,mert fájt a fejem.

Minden rendben volt a 6 hetes ellenőrzésen.Citológiát levette,és jövő héten csütörtökön megyek reggel a kórházba,addigra meglesz az eredmény,és megoldjuk a védekezést egy pár évre megint.Mivel nálam egyszer már működött,így én a spirálnál maradtam.Ami nekem volt,az nem tartalmaz hormont,így most is fel lehet helyezni.Tehát ugyanolyat használok majd megint.

Kép
v.andi

Rita,9.600 forintot költöttem,és rengeteg dolgot sikerült venni Barninak.Többek között ezt is.Ez egy 2 részes GAP cucc,ami kályha belül,mert ma ebben kísért Barni a dokihoz.

Kép

Ja,még annyi:Dokikám édes volt,megnézte Barnit,épp felébredt,mire odaértünk.Kikértem az ő véleményét is a H1N1-ről.Holnap még megyünk egészséges rendelésre,ott is kikérem a gyerekorvos véleményét.Jaj,dilemmázom még mindig.Én nem vagyok oltogatós,amikor először látott minket a gyerekorvos,akkor még ő is azt mondta hogy nem olt.Kíváncsi leszek,holnap mit mond.

Azt tudtátok,hogy ahol egy háztartásban él veled a 6 hónapnál nem idősebb (de lehet hogy 1 évnél nem idősebb)gyermek,ott minden hozzátartozót ingyen oltanak,és a gyerekorvos is beolthatja az egész családot?????

Kép
v.andi

Süti,

fényképeznék én mososlyt is, de Ákos nagyon véletlenszerűen mososlyog, és azt se viszi túlzásba. Nagy szerencse kell hozzá, hogy az ember elkapjon egy ilyent. Állítólag ez jellemző a látássérült babákra, de azért mégis sikerült lefotózni úgy egy hete.
Kép

Kép
piciibo

Na,mondom én hogy jól vagy!!!! :lol: :lol: :lol: és látod mennyivel kíméletesebb vagyok,én még csak nem is turkisztam,plusz a kenetvétel nélkül is megmondom ,hogy jó lesz a citológiád!!!!egyedül a spirált nemtom feltenni!!!

Na,jó félre a viccet(nem is voltam vicces,mindegy-vállvonogatós szmájli--)örülök,hogy minden oké!!!hekk ,mi???

fáj a fejed,khmmm,szegény Domi :lol: :lol: :lol:

sutimano76

[quote="sutimano76"]N írta:sutimano76a,jó félre a viccet(nem is voltam vicces,mindegy-vállvonogatós szmájli--)örülök,hogy minden oké!!!hekk ,mi???

Hekk,hal,rántott hal,és nagyon fincsike.Dunakeszin van még jó hekkezős.Jó időben oda is szervezhetünk talit,

[quote="sutimano76"]f írta:sutimano76áj a fejed,khmmm,szegény Domi :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Domi már alszik,kiütötte az iccakázás Barnabással :lol: :lol: :lol:

Még szerencse,hogy nem tudod feltenni a cuccost :wink: :lol:

Kép
v.andi

[quote]K írta:ismamák, csecsemők védelme

November 7-i hír szerint válságos állapotban kórházba szállítottak egy várandós nőt Magyarországon. Ő az első kismama hazánkban, akinél súlyos szövődményeket okozott a vírus. A terhes nők az eddigi adatok alapján az egyik legveszélyeztetettebb csoportnak számítanak, csecsemőket pedig nem lehet oltani. Mit lehet tenni a védelmükben?

A szülés után már hiába kap az anya oltást, ez már nem védi a babát, mert a tejből nem szívódnak fel az influenza elleni antitestek a baba vérébe. Mit javasol a szülés előtt álló nőknek, illetve általában a terhes kismamáknak?

Dr. Kulcsár Andrea: A vakcinológiai alapismeretek alapján nem élő kórokozót tartalmazó oltással a terhesség alatt is lehet oltani, a terhesség II. trimeszterétől, tehát a terhesség 12. hete után. Az új típusú influenzáról kiderült, hogy terhesekben súlyos formában jelentkezhet a fertőzés. Ezért nem érdemes várni a szülő nőknek. Én magam legalább 10 olyan nőről tudok, aki beoltatta magát, tehát van már erre is tapasztalat. Javasolt a terhesség alatt az oltás, mert a feltételezett oltási rizikó alulmarad a fertőzés várható következményétől. Aki szeretne oltást, mert tisztában van a betegség veszélyével, az orvosával közösen hozza meg a döntést, az orvos felvilágosítja a betegségről és az oltóanyagról. A szoptató anyát is be lehet oltani. Viszont az első trimeszterben ha lehet, kerüljük el az oltást, mert bármilyen külső hatás felboríthatja a kényes egyensúlyt a magzat fejlődésében.

Dr. Paál Tamás: A szülő nők is nagyon veszélyzetettek. Azt javaslom, hogy a szülés előtt lévő nő is oltassa be magát, egyeztetve a szülészorvossal.

Dr. Berencsi György: Két héttel a szülés előtt még elég idő van arra, hogy az anyai ellenanyagok átkerüljenek az újszülöttbe és az anyatejbe. Az újszülötteket viszont 6 hónapig (a hazai vakcinára vonatkozó engedély szerint 1 éves korig - a szerk.) nem szabad oltani. Ha a kismama beoltatja magát, az újszülöttje érdekében teszi. Az anyai ellenanyagok hat hónapig maradnak meg az újszülött szervezetében. Hat hónap alatt pedig elmúlik az influenzajárvány első hulláma. Ha már két héten belül van kiírva, akkor is érdemes oltatni, mert nem fogja megfertőzni az újszülöttjét. A védőoltás akkor is a gyermek érdekét szolgálja leginkább. Amerikában évente az összes terhes 10 százalékát oltják elölt influenzavírust tartalmazó védőoltással. Soha senkinek ettől nem lett semmi baja. Valamennyi elölt oltóanyag ártalmatlan volt a terhesekre, de védte az újszülöttet, akit nem szabad még beoltani. Szülés után abban a pillanatban, ahogy nem lázas az édesanya, már szabad oltani, természetesen egyeztetve a szülésszel. Ami az első trimesztert illeti: sok ezer terhes kapott már védőoltást akkor, amikor még nem tudta, hogy terhes. Ettől a magzatoknak soha nem lett kára. Czeizel Endre és munkatársai írták le legutóbb, hogy az influenza miatt kialakult 39 fok feletti láz a magzatok egy részének fejlődési rendellenességeket okoz!

Mi a helyzet azokkal a csecsemőkkel, akik 1 éves kor alattiak? A magyar vakcinát csak ekkor kaphatják meg. Elérhető lesz esetleg külföldi vakcina Magyarországon, amelyek már 6 hónapos kortól is adhatók?

Dr. Kulcsár Andrea: Egyik külföldi vakcinával sem oltanak szabadon féléves kortól, és nem is biztos, hogy bármelyikkel lemennek hathónapos korig. A csecsemő környezetében mindenkit be kell oltani, őt magát pedig nem kell tömegbe vinni.

Dr. Paál Tamás: Az igazi védettséget az jelenti, ha a környeztében mindenkit beoltanak, és nem teszik ki fertőzésnek. Három külföldi vakcinának van forgalomba hozatali engedélye Magyarországon, a gyártókon múlik, szállítanak-e.

Dr. Berencsi György: Ha már megszületett a baba és még nem szabad beoltani, akkor minden családtagot be kell oltani, aki találkozhat a babával. Oltatlan rokonokat egyszerűen nem szabad áprilisig beengedi a csecsemőhöz!

forrás és teljes cikk: http://www.origo.hu/tudomany/20091109-h ... ltasa.html

sutimano76

Süti,pont most leltem én is erre a cikkre.Komolyan mondom,nem tudom mitévő legyek,de amit kiemeltél pirossal,nem először hallom. :(

Kép
v.andi

Andi,Piciibo,képek de édik.....

kisvejemnek jól áll a kék is!!!

Andi,nem értem mé??
[quote]M írta:ég szerencse,hogy nem tudod feltenni a cuccost :wink: :lol:

sutimano76

Rita,én még innen szoktam rendelni,ők is nagyon jók,és megbízhatók:
http://www.ideababaruhat.hu

Kép
v.andi

Hát én egy ideje hajlok a beoltás felé,de a cikk elején azt is írják,hogy anyatejjel nem jut be,

viszont,nálunk a 2. hós oltás után indulna a babalátogatás,hát sajnálom a rokonokat,de téleg csak az jöjjön,aki beoltatja magát,viszont az hogy ellenőrzöm???kérjek orvosi igazolást???vicces lenne.....nekem már nem jön rokonom,viszont a Viktor rokonait nem ismerem annyira,hogy megbizzak a lelkiismeretükben,na fasza,most én leszek a genyó,mert nem akarom megmutizni :roll: :roll:

sutimano76

Süti,nálunk is most jött volna a látogatók rohama,de asszem nálunk sem lesz átjáróház.Sőt, a fiúk is lehet be lesznek oltva.A kamaszom mindenképpen.Minden héten más csaja van :lol: :lol: Ki tudja kikkel smárol a lelkem :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
v.andi

Egyébként pont ma a dokinál történt,hogy én bementem,és aki kijött kismama,beszélgettek kint a váróban a férjemmel,és ő is mondta,hogy 6 napja van hátra,és szülés után 6 hónapig olyan ember,aki nincs beoltva,nem mehet a baba közelébe.

Annyira a fülembe cseng az,amit még az Uzsokiban a csecsemős doktornő mondott,idézem:

" 6 hónapnál fiatalabb baba,ha megkapja ,belehal"

Kép
v.andi

[quote="piciibo"]S írta:piciiboüti,

fényképeznék én mososlyt is, de Ákos nagyon véletlenszerűen mososlyog, és azt se viszi túlzásba. Nagy szerencse kell hozzá, hogy az ember elkapjon egy ilyent. Állítólag ez jellemző a látássérült babákra, de azért mégis sikerült lefotózni úgy egy hete.
Kép

Na oké,hogy arcodon a mosolyt nem látja,de hangodra is mosolyognia kéne ,nem?vagy rosszul gondolom????
A lényeg hogy ezt elküldted,mostmár tényleg neki vetem magam a tabló kiegészítésnek!!

sutimano76

Iiiiiigen???????????,hát azért erről nem hallottam még,jó mondjuk én nem nézek híradót ugye,és a neten sem olvasgatok sűrűn,ezt is csak most,mert szóba került a férjemmel is....én döntöttem oltatunk...nővérem is mondta,hogy fognak,már csak anyósoméknak kell szólni!!!

sutimano76

Megmondom őszintén az a rokon aki nem érti meg,hogy most miért nem lehet látogatni,főleg ha be sincs oltva,na azzal nem is akarom tartani a kapcsolatot!!

sutimano76

Vendégek most mentek el, így csak pár reagálás:

Kriszti:
szó szerint azt akartam írni, amit Andi mondott, csakazért is megismétlem: Kurva jól nézel ki!!!! És tényleg sugárzol. :D :D

Piciibo: Ákos nagyon szép kisbaba, büszkék lehettek rá. :D

Süti, Bibi: babák :D :D :D

Andi: imádom Barnabás-fotókat, de csak halkan merem megjegyezni, mert kapok ám Sütitől. :wink:

Megyek romeltkarítani.

KépKép
KépKép
madar

Nekem mindkét oltást beszerzi sógornőm csütörtökre. Férjem a sima influ ellenit 5 patikából egyben sem találta. Még szerencse, hogy a munkahelyén oltanak, így hozzájutott. Anyumat holnap kísérjük a háziorvoshoz, remélem legkésőbb jövő hét elején megkapja. Majd egy hét hogy védett legyen az ember az oltás után, addig vigyázni kell. Andrist pedig pénteken viszem a gyerekorvoshoz, kérünk receptet, aztán ha sikerül ott a patikában kiváltani, meg is kapja. Őt azért oltatjuk, mert igaz nem ovis, de járunk játszóházba, ott mindenféle emberek megfordulnak. Gyümölcsöt ímmel-ámmal eszik, így arra nem alapozhatok, mint immunerősítésre.

Ha csak Andrisunk lenne, nem biztos, hogy oltatnánk, de kiver a víz ha arra gondolok Máté véletlenül elkapja. :(

Kép

Kép
hgrita

bocs mentem grace klinikázni!!!!!ha babó nem kel fel még utána benézek.pusz

sutimano76

Rita!

Andrisnak (és mindenkinek akinek ingyen jár, így itt a topikban anyukáknaknak és családtagoknak) nem kell patikában oltóanyagot kiváltani. Egyszerűen kérdezz rá telefonon a gyerekorvosnál, van-e oltóanyaga. Ha van, odamentek és beoltják. Ha nincs, igényeld, és majd szól, mikor tudtok menni.
Mi is egyszerűen bementünk a háziorvoshoz, hogy van 6 hónapnál fiatalabb babánk, és ott helyben megkaptuk az oltást.

Astrid

Kép
astrid

Mi is holnap hívjuk a házidokinkat és akkor már mindkét influra beadatjuk!!ha valamiért ott elakadnánk,akkor hívom a gyerekdokit!!

sutimano76

Na látom mindenki alszik már,hát jóccakát........halkan megsúgom,hogy Berni 20.10-től alszik fent egyedül,bár még nem a kiságyában,de ez már haladás,most megyek fel én is,lassan tuti kelni fog.....

sutimano76

Hát bocsi,csak Barni felébredt és kajci,kaksi,nyugicici,és most alvás.
Ma debütál először éjszakára a kiságyában.Eddig csak nappal aludt ott,de úgy látom,ott kényelmesebb most már neki,mint az ideiglenesen kialakított fekhelyén a hálóban.Már nem egy helyben alszik,hanem forog,így döntöttem,ágyikóban a helye.

Kép
v.andi

jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó reggelt!!!!!!! :lol: apika most ment el, szóval nekem nem jó :? és leghamarább pénteken jön........... de most talán lesz több időm itt lenniiii.megyek alszom még egy kicsit, Törpe 10 előtt úgy se kell, szóval van még kb 4 órám. Remélem mindenki jól aludt-alszik még! :wink:

KépKép
Kép
scooper

Sziasztok!

Na most már kezdek én is totál elbizonytalanodni oltás ügyben :cry: :roll: Andi, Uzsokis dokinéninek üzenem,hogy ez is rémhírkeltés ám, és ezért sokan kaptak már felfüggesztett börtönt, de komolyan, Te is Ti is biztosan ugyanazt érzitek annak a bizonyos mondatnak a hallatán, hogy halálra ítélem a gyermekemet, ha nem olttatok :cry:

Melinda barátnőm jelenti Ukrajnából:

Lecsengett a pánik, már nem kell maszkot hordani, már mindenki megnyugodott...

Kép
babcika

Oltás:hááát igen.Nagy dilemma nálunk is,de apával megbeszéltem,hogy ő tuti beadatja,a héten meg is kapják.Szerintem holnap én is elmegyek a háziorvoshoz és beadatom.Szerintem bajom nem lehet tőle,elvégre kaptam már pár oltást életemben és még élek. :D De ez az én véleményem.Szerintem ma beszélek anyumékkal is,hogy adassák be.Nyugodtabb lennék.

Süti:tényleg nagyon jól nézel ki a képen és a csajok is édesek!

Kriszti:jó a kép,meg se látszik hogy 2 hónapja szültél.Ügyi vagy!Gyerkőcök is arik!

Madar:megnézted?

Peppino:vicc nagyon jó,bár már ismertem.De mindig röhögök rajta. :D

Boboka:neked is köszi a köszöntést.

Floranan merre van???

És ismét képek (fejemet ne nézzétek):

Kép Apa a fodrászom:)

Kép Csini szoknyámban

Kép Anyával divatbemutatót tartunk:)
Vendég

Lina!

Nagyon szépek vagytok, és nem csak Viki ,Te is jól nézel ki :!: :!: :!:

Kép
babcika

Nálunk még nem aktuális at oltás kérdése, legalábbis nem tudok róla, hogyy Romániában is elindult volna ez a nagy oltási akció.
Lehet, sokakban felháborodást fogok kelteni, de szerintem nem olyan vészes a helyzet, mint ahogy a média bemutatja. Nem furcsa, hogy minden 1-2 évben előbukkan egy újabb, gyógyíthatatlan influenza típus? Aztán pár hónap múlva csodálatos módon feltalálják az oltóanyagot, amit minden ország halomra vásárol fel. Ez jó pénz lehet az oltóanyag előállítóinak. Nem tudja senki pontosan, mi a hatása és mellékhatása, de annyira retteg mindenki, hogy inkább beadatja.

Lehet, velem van a baj, de én már nem tudok hinni ennen a sokféle influenzának, és nagyon az az érzésem, hogy valakiknek az érdeke, hogy minél nagyobb pánikot keltsenek.

Kép
piciibo

szép jó reggelt...

Andi remélem jó éjszakától volt!!!!

Lina,ez nagyon édi ruci....ilyen jó meleg van nálatok...gondolom panelbe laktok??

Scoop,apa azért nem jár haza,mert messze laktok a melóhelytől???Na csak gyere,itt gyorsan tellik az idő,és hamar péntek lesz!!

Babcika.....engem már nem érdekel,hogy rémhír vagy sem....nekünk felnőtteknek ez ugyanolyan oltás mint a szezonális influenza.viszont ha ezzel megóvhatom a gyermekem hát beadatjuk,én úgy vagyok vele,ha beadatjuk abból baj nem származhat,ha nem abból esetlegesen igen,és azt a kockázatot nem szeretném bevállalni....
de persze ez megint az a téma amiben ahányan vagyunk annyi vélemény.....

sutimano76

És akkor legfőképpen Barninak:
Kép Kép

sutimano76

Piciibo,igazad van.....én is úgy gondolom,hogy vannak gyógyszergyártó cégek,akiknek kell a profit,gyártának egy betegséget és hozzá az ellenanyagot,de a lényegen,hogy megbetegedhetünk,nem változtat....no de senkit nem akarok rábeszélni az oltásra!!!

sutimano76

Lina ezt a képet elmenthetem rólatok,hogy felkerüljön a babamama tablóra,vagy oda csináltatsz másikat????

sutimano76

Igen Süti!

Csak nekem itt az 5 évesem, akinek lehet baja az oltástól :!: Vagy nem :?:

Határozott vagyok, vagy mégse :?: :roll:

Kép
babcika

Az éjszakánk egész jól sikerült.ugye este írtam,hogy Berni 20.10-től aludt.Hát ezt reggel 8-ig csinálta 23.40--2.45--6 és 7.50-es kajálással....

sutimano76

Babcika,az előző oldalon belinkeltem egy cikket,olvasd el...ne azt amit idézetbe raktam,hanem a forrás cikket....

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: