A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2002. május 1 - 2003. április 30. közötti gyermekek

Manoca
VIII.ker. Nagytemplom utcai bölcsi

Conti
Ez nem semmi!! Azért még aránylag tényleg szerencsések vagytok. Bár tavaly tanulhattál volna a mi kárunkból, direkt írtam!!

Parazita
Nálunk is zokki van!! KépKép De nekem most az ablak a kedvencem, annyira furcsán, hangsúlyozottan mondja a "bl"-t Kép

Áfonya
Irtó édesek a képek!! Kép

Panda
Én sem fizetnék egy fillért se!! ezt a szemétséget!

Nyusz
Emike szövege nagyon nem semmi, főleg a gyomlálós!! KépKépKép Itt röhögtem rajta, apa meg majdnem felébredt.

Manó
Tényleg később kezdünk, bár az az igazság, hogy én számoltam el, direkt nem jelentkeztem még szept elején, gondoltam úgy 15 körül jó lenne - csak épp 20 a harmadik heti hétfő Kép sebaj. A galambos néni meg csak húzzon a sunyiba, én utálom őket, egyszerűen képtelenek felfogni, hogy nem kéne őket olyan helyre szoktatni, ahol gyerekek is vannak, főleg mivel a galamb millió betegséget terjeszt. Szerencsére nálunk nincs ilyen, viszont van olyan játszótér (Guttenberg tér) ahova pont ezért nem megyünk sosem.

Gumicukor
Hogy van most uszoda? Istvánhoz jártok? Hánytól van naponta bébiuszi?? - be akarok valmikor ugrani a héten én is Kép

Ha nem baj, akkor most mesélek én is az újabb utunkról, előre is bocsesz, de kimásoktam a naplónkból, így kissé részletes lesz:
Elég korán reggel indultunk, így Dodi tiszta kóma volt, de szerencsére vissza tudott aludni a kocsiban. Gyöngyiékkel a határon találkoztunk, onnan mentünk együtt fel a Biharba, pontosabban a Padis fennsíkra. Mivel ide elég vacak út vezet, jó sokáig kellett a kocsiban ülnünk – valamikor du 4 körül értük el a tábort. Dodesz meglepően jól viselte a hosszú autózást, nem nyafizott szinte egyeltalán. Gabi viszont rosszul lett út közben, így ők Rocival kiszálltak a fennsík kezdeténél – később jól el is kavartak, Rol elment őket keresni, de sikertelenül. Végül sötétedéskor érkeztek oda, mire már mindenki aggódott, hogy vajon mi lehet velük.
Tulajdonképpen most egy barlangász tábor volt, így elég sokan voltunk, a többiek már 4 napja érkeztek. Felvertük sátrainkat, kajáltunk, tábortüzet raktunk és máris lefekvés idő volt. Csirkuszt a „mobil fürdőkádjában” fürdettük a tábortűz mellett, aztán kis játék után irány a sátor. Elég lassan aludt el, hiszen minden újdonság volt neki és esze ágában nem lett volna még lefeküdni, de már nyűgös volt a fáradtságtól.
A tábor körül rideg állattartás keretében lovak, birkák és tehenek legeltek. Ez annyira tetszett neki, hogy még lefekvéskor is sokáig ezt mesélte KépKép.
Másnap kirándulni mentünk – megnéztük a Szamos Bazárt. Ez a neve annak a völgyekkel, barlangokkal, patakokkal és vízesésekkel tagolt természeti csodának, ahol sétáltunk. Dodi is elég sokáig nyomta de végül bekéredzkedett a háti hordozójába, ahol egy idő múlva el is nyomta a buzgóság. Hirtelen hatalmas zápor kapott el minket, ami rövid volt de velős, szerencsére többnyire be tudtunk húzódni esőmentes területre. Később viszont nem volt ilyen szerencsénk, még nagyobb zápor lett, így vissza is fordultunk, de utunkat hatalmas esőben tettük meg. Dodi még élvezte is a dolgot, kényelmesen ücsörgött a hordozójában, volt esővédője, így csak az arcát érte – az viszont nagyon tetszett neki. Magunkról már nem gondoskodtunk ennyire és sikeresen bőrig is áztunk. A táj viszont így még szebb, izgalmasabb volt, az esőt sem bántuk, nem is fáztunk, egyedül Gyöngyi Lalájának nem tetszett a dolog. A gyerekek viszont külön élvezték a sétát az esőben. Mire a táborhoz értünk elállt, így gyönyörű napsütésben szárítkoztunk, főzőcskéztünk – egyedül a tűzgyújtás okozott némi nehézséget, de sikerült.
Amúgy a mezőn hatalmas rönkök voltak szana-széjjel, azokat görgettük oda magunknak asztalt és székeket varázsolva belőlük, a maradékot meg felaprítottuk egy kölcsönzött fejszével tüzelőnek. Estére már rutinosakká váltunk – a felaprított fát a kocsi alá pakoltuk, hogy a pára, zápor ne vizezze össze másnapra. A vadlovak még a sátrak közé is bemerészkedtek, sokat fényképeztünk, egyeseket meg is símogattunk, Dodesz nagy-nagy örömére. Ivóvizünk bőven volt, mert a tábor mellett fakadt egy forrás, abból csemegéztünk. Amúgy erre iszonyú sok forrás van, mindegyik iható, így kirándulni is csak minimális vízmennyiséggel indultunk el, hiszen útközben bárhol tankolhattunk.
A következő nap forró reggeli napsütéssel – és hatalmas párolgással kezdődött, így 10-kor már jött is a zuhé. Így kirándulni nem indultunk el, a sátorban játszottunk. Roland amúgy is a barlangász csapat indulását várta, hiszen most ő is ment velük, egy vízmérőt szereltek fel a barlangban. Az ő indulásuk is késett az eső miatt, így végül szinte Gyöngyiékkel egyszerre indultak el. Gyöngyiéknek szombaton munka hegyek, így menniük kellett, délután „csak” Rocival és Gabival, vagyis Dodi szerint „Oci”-val és „Gami”-val túráztunk egy kicsit. Dodesz egész du a papát hiányolta, este a tábortűznél meg percenként emlegette. Nagyon várta vissza, de a papa nem érkezett meg még altatásra sem, végül hajnali 4 körül jött haza hulla fáradtan. 12 órát voltak lent a barlangban + oda és onnan még elég kemény terepen gyalogoltak is.
Szombaton ébredés után összecsomagoltunk, szerencsére ismét jó napos idő volt, így a sátrakat sikerült szárazon elcsomagolni. Délben indultunk hazafelé, útközben azért meg-megállva egy bivalycsordánál vagy vízesésnél, késő délután érkeztünk Békéscsabára.
Dodi rengeteget fejlődött megint beszédben, már szinte követni is nehéz. Persze családunk életmódjához híven olyan új szavaink is vannak, mint sátor, „zsák”- hálózsák, villám, csillag, barlang, kötél, stb. Sőt már egész jó kis mondatokat is alkot. A hálózsákban csiga módra alszik: ha melege van kibújik derékig, hajnalban a hidegben pedig behúzódik az aljára Kép, élvezi az esőt, bátran rohangál benne hangosan rötyögve és a nagy állatokat is bátran közelíti meg – de csak valamilyen felnőtt kíséretében, amúgy egy kis beszari nyuszika, de ez nem is baj.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Csics
BOLDOG SZÜLINAPOT PETIKÉNEK!!!!
Rit

rit

anemona7

rit
én is hasonlók miatt nem csípem a galambokat.
ez az intenzív uszi 2 hétig tart, nekünk még a héten. kedden-csütörtökön járunk 17:30-18:30-ig, előttünk vannak pici babák, utánunk meg nagyobb kölykök. most István csoportjában vagyunk, de szeptembertől vissza a régibe, ami már heti 1x lesz.

Nagyon jó volt olvasni a kalandtúrátokat! Dodesz már most egy kis vagyány csaj. annyira tetszik, ahogy belenő a ti életmódotokba,tuti nem lesz sosem nyámnyila gyerek.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

HalihóKép

Visszajöttünk mi is a nagymamizásból, Gergő nagyon élvezte, apóséknál egész nap a traktoron ült, meg a lovakat, bikákat nézegette. A szomszédban kecskét is látott, nézte a fejéstKép Az unokatesójával a búzaszemek között hemperegtekKép Akkora élmény volt nekiKép
Anyuéknál is jól érezte magát, kint pancsoltunk, strandoltunk, játszóztunk.
Hosszabb időre már nem megyünk szerintem a szülésig, utána meg egy darabig biztos nemKépKép

Gumicukor
Tegnap mi is elkaptuk az esőt az M1esen, de csak a végét szerencsére, győrtől pár km-en át zuhogott, utána már nem. Nem én vezettem szerencsére, bár már nekem is volt hozzá szerencsém. Amúgy az autópálya dögunalom szerintem, csakhát a tempó miatt mi is mindig azon megyünk haza.

Rit
Jól hangzik a túraKép galambokat én is úúútálom. sajnos Gergő szereti őket, csak kimondani nem tudja, gaba a nevükKépKép

Csics
Boldog szülinapot PetikénekKép

Ági
Nagyon szépek a gyerkőcökKép

Conti
BetegségKép BetörésKép csak jobbakatKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gumicukor
Köszi, gondolom azért a többség inkább idegenkedve szemléli, amit művelünk, de Dodesz szemmel láthatóan élvezi és nekünk ez a lényeg. A barátnőm most hozta el pl. a lányait először velünk - és ők már 9 évesek. No comment.

rit

anemona7

Rit
az én gyerekemet is ilyen szemmel nézik, miket meg nem engedek neki. mint pl. sarazás a homokozóban, ahol nyakig saras volt mindene, vagy hasalva, kézzel előre csúszik a csúszdán, vagy szintén hason csak fordítva. vagy a kötélpályán kapaszkodik és úgy csúszik. nekem fel sem tűnik, hogy még csak 2 éves és ezeket csinálja.
sokan azt gondolják biztos, hogy vakmerő vagyok, pedig ott vagyok mindig mellette és vigyázok rá. de látom, hogy örömmel és kedvvel csinálja és nincs szívem megfosztani ettől. meg hát ügyes is a mozgásos dolgokban.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Megvagyunk mi is ujra.Koszonom mindenkinek a jokivansagokat!Bar ez meg csak a vonalas internet,de a jovo heten mar lesz ADSL-is: )A koltozes eleg zuros volt,mert a ferjem nem tudta elhozni a ceges nagy autot,ugyhogy koltoztetok csinaltak,bar igy tobbe kerult de kevesebb faradtsagba.Csutortokon reggel kaptuk mega kulcsot es delutan koltoztunk.Mivel anyuek nyaraltak,mindent egyedul csinaltunk.Csut es pentek delutan a batyam vitte magukhoz Alexet,pentek delelott meg Pocokeknal volt a ket csajjal.Meg jo hogy vannak aranyos baratnoim: )
Mi meg turboban pakoltunk,szombat delre lett minden kesz.
Nagyon szep nagy a ter,szinte furcsa: )vilagos es redony hijan meg meleg is,de remelem lassan keszul majd a redony is.
Alex az elso naptol megszokta a szobajat,rogton mutatta ha kerdeztuk hogy hol a szobad.A macis szonyegtol felt kb 10 percig de utana megsimogattuk es megbaratkoztak: )
Rogton vegigaludta az ejszakakat es a delutani alvas sem gond,ugyhogy jobban ment mint gondoltam: )
Mi is jobban alszunk a bioagyon,hat ez isteni dolog,tenyleg eleg 7-8 ora es teljesen kipihenten ebredunk: )
Alex a teraszajtobol nezi a villamost,buszt,hajokat es nagyon tud orulni nekik: )
Meg csak 10%-a lakik itt az embereknek,de mar talalkoztunk a kozeli jatszon olyanokkal akik ide jonnek par het mulva es kisgyerekuk van: )
A tarozo es a garazs meg nem hasznalhato a jovo hetig,igy az egyik ures szobaba van minden ami majd oda kerul.
A kondi terem sem mukodik meg.
A speiz meg kulon orom nekem,mert igy felhalmozok mindent anyuektol a biokertbol.Csak olyat eszunk ami onnan van,szerencsere Alex imadja a papa gyumolcseit: )
Mar nagyon jokat mond es ragoz is.A legujabb hogy engem Kati anyunak hiv,persze ha csak nagyon akar valamit.Ez igaz a Kati mamara is,ha mondjuk ket mamara nem valaszol anyukam akkor erejesen felkialt hogy Kati mama: )
4 napot ott voltunk a mult heten es be nem all a szaja egesz nap,ugyhogy nevettunk is rajta boven.Eddig azt hittem attol faradok el hogy egesz nap menni kell utan,de mostanaban az egesz napos duruzsolasa sem semmi: )

A munkahelyemrol meg semmi hir,igy irtam az ugyveznek hogy nyilatkozzanak.Jovo heten jon meg a szabirol akkor kiderul.Jo is lenne meg nem is : (

Gumicukor
Igen ott lakunk ahol Rit irta csak kotojellel van az oldal.
Gratula ferjednek,igy jo hgy egy helyen megsem egyutt: )
Ena batyammal dolgoztam egyutt sot szomszed irodaba,de volt hogy nem is beszelunk merta nnyi volt a munka.Ha megis mennek akkor most az O asszisztense leszek,hat igy fura lesz de szerintem ok-n mukodik majd: )
Persze igy voltam en is F.Barbaraval , hogy azt hittem milyen bekepzelt,aztan o is csak egy anya aki jatszora jar es jokat lehet vele beszelgetni ha neha hagytak minket: )
Amikor koltoztunk kulon megallt es minden jot kivant,nagyon birom a csajt: )

Petra
Oliver nagyon cuki!

Rit
Bocsi nem tudtam hogy Erdelyben vagytok.A heten meg ket nap ott leszunk delelott a jatszon,aztan pentek reggel megyunk a balcsira hetvegere.Jonnek a ferjem unokatesojaek is velunk,vegre megoszlik majd Alex utani rohangalas: )
Ez nem a nagycsalados alapitvany,esteljesen mindegy hany gyereked van,lenyeg hogy ne legyen kozelben nagyszulo.Otthon segitunk a nevuk es telcsi szamuk 209-3430.Ez a kozponti szam,ott mondjak meg van-e lefedettseg a keruletben.Itt a IX.ben nem volt,de Marika XI.bol jar hozzank.Szerintem nalatok biztos van.
Alex imadja es nekem is konnyebb legalabb egy delelott a heten.Akkor is mukodik ha te mar dolgozol csak epp delutan jonnek.Sot olyan isvan hogy elhozzak a kicsit a bolcsibol es addig maradnak vele amig hazaersz.Persze ez mar csak akkor ha kolcsonos szimpatia van.

Mi van a vevovel???Aruld mar el merre koltoztok???

Conti
Nagyon sajnalom a betorest,remelem mar kihevertetek.Nalnk van lent portas es jarorszolgalat is.Igy hogy meg nyitva a bejarati ajto nem engednek be senkit csak ha leszolok hogy johet.Kesobb meg csak ugy johetnek fel ha en engedek be valakit,kulonben a portas megallitja,ja mega bezart ajto: )Ejjel nappal jonnek mennek a biztonsagi orok,soxor talalkozom veluk es ez megnyugtato: )

Parazita,
Remelem a 28.-I hetvegen mar jo lesz nekunk es sikerult osszefutni.majd irok: )

Mano
Ugyi Emma a bilizesel.Mi meg sehol sem tartunk,nem is eroltetem,majd jovore: )
Ma jatszon egy nagyi rosszalloan nezett ram hogy 22 honaposan meg nem szobatiszta a gyerkoc.Bezzeg az O unokaja mar 7!!!honapos kora ota probalkozik a bilivel.Most volt 15 honapos,kerdeztem hogy akkor mar szobatiszta,monda AAA nem csak neha.Kerdem en akkor meg minek eroltetik mar fel eve???
Engem is neha kiboritanak az emberek,Alex mindenkinek integet az utcan es mondja hogy papa bacsi,papa neni.Hat 20%uk meg oda sem nez,vagy vag egy pofat.most mibol allna visszamosolyogni ra,nem?

Panda
En is ott vezettem sokat,sok a jobb kezes utca: (Hat 13 ora utan csoda lett volna ha sikerult,es minek is hiszen te bizotnsagot akarsz tanulni nem gyorsan tullenni rajta,ez az oktato nem semmi: )
Nalunk anno 5 eve 6e volt a penz.De mivel egy kisebb hibam volt,szerintem az oktatom lenyulta e soda sem adta a pasinak.

Na ennyit most mert sok dolgom van,mostaban akkor fozok ha Alex alszik,igy viszont nem jut ido nekem az alvasra: ))

Csics
Petikenek boldog 2.szulinapot!!!

Pusz
Kataa es a 22 honapos Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Hát nem tudom, amit Rit ti csináltok, az eszerintem teljesen normális, ti így éltek és agyereketek is ebbe nő bele. Én biztos nem vinném Emmát sátorozni, de azért mert mi sem szeretünk sátorozni. Viszont kiviszem autóversenyre. Amúgy sarazás, csúszdán mindneféle formában csúszás, buszon egyedül állás és kapaszkodás, meg mászókázás nálunk is van, én nem hiszem hogy mindne hülyeségtől félteni kéne a gyereket. A bordásfalon is simán fel meg lemászik. Ma is egy bababoltabn elvett valami labdát ami ki volt téve játszani, és elkezdte nyalni, mire az eladók kétségbeesetten, hogy koszos, ne nyald. Mondtam nekik hogy ne aggódjanak, a metrótól kezdve a buszkorlátig mindent összenyal, meg az utcán is mindnet felszed, fogdos, úgyhogy a bolti kosz már meg sem kottyan neki.

Tényleg, ez az europarkban volta babaházban, és mindne cipő 30% engedméynnel kapható, ha két párat vesz valaki akkor 50%. Mondjuk 2 hete tart az akció, így már mértehiányoska, d eazért nem rossz. Főleg szandálok, nekük spéci az kell a bölcsibe, d evan azért félcipő is. Főleg siesták. Mondjuk most délután mehetek vissza, mert vettem egy 24-es és egy 25-ös siestát (a 23-as most növi ki Emma), d enem mértem össze őket, gondoltam sieste siesta, erre a 24-es épp akkor mint a 25-ös, szóval túl nagy Emmára, mert az valami más fajta sieste, a talpa sokkal hajlékonyabb és nagyon könnyű az egész cipő, remélem hoyg az egyiket kicserélik egy normál 24-esre. ha nem akkor lesz egy eladó 25-ös siestám 3745-értKépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kataa!

De jó hogy már az új laksában vagytok. Most irígykedek rendesenKép
mald megírod mennyi a közös költség meg a fűtés? Nagyon érdekel és eddig senkit nem ismertem aki ilyan új építésűben lakik, cska mende mondákat hallom. nekem is nagyon tetzsenek ezek az új építésűek, de a férjemnek nem és ilyneket mond hogy ugyanannyi a fűtés minta panelban, stb.

A bilizést én sme eröltetem, vasárnap pl nem pisilt bele, tagenap ahogy levettem a pelustát hogy kicseréljem meg rohanta bilihez és belepisilt. Aztán levittük bugyiban kutyát sétáltatni, és le kellett venni a bugyiját és ő is pisilt a fűbe mint Bori. Aztán meg egyszercska látjuk legugol, tőlünk messzebb, mondtam is a férjemnek hogy na, belepisil a bugyijába, mert nem húzta le, kiabált is hogy kaka, kaka, odajön, hát belekakilt a bugyibaKépKépKép Szóval messze méga szobatisztaság, de azért hagy próbálkozzon. De ma megint nem volt kedve bilizni, mert meztelenül volt, és msot pelenkát kért, nem ült ráa bilira.

manó

KépKép
manó

Kataa
De jó hogy vagy!! Hát nekünk a csütörtök még jó lenne, ha nektek is, akor talizhatnánk!

Majd még írok, de most megyünk ki kötéltechnikázni.... Ja azt még leírom, hogy képzeljétek már Dodinak is van külön kis beülője, egyfolytában kéredzkedik fel a kötélre Kép Bár mászni nem mászik, de fel kell rakni és lóbálni+leereszteni. + vannak saját karabínerei is, majd rakok fel képet

rit

anemona7

Kataa
Nem vészmadárkodni akarok, de tényleg jobb, ha kicseréltetitek a zárat és nem a kapott kulcsokat használjátok. ki tudja hány másolat vanbelőle és milyenek az építtető emberei, ki kinek a haverja. stb.
a barátnőmék 3 éve költöztek szintén vadi újba és a a tömbben több lakást is feltörtek, pont emiatt, hogy még nem cseréltek zárat. sokan beköltöztek és elmentek nyaralni. a biztonsági szolgálat meg leadta a drótót, hová milyen cuccokat vittek.

szerencsések vagytok, hogy van tárolótok és garázsotok is. mi örülünk majd, ha a lakás árát ki tudjuk csengetni.

bili
7 hónapos gyerek még nem is ül... legalábbi a többsége. majd elérik vele, hogy jó szorulásos legyen később.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Köszi, hogy biztattok a vezetéssel kapcsoltban Kép. Bár, ahogy olvasom, senki nem bukott meg, mindenki átment elsőre Kép!

Kataa!
De jó lehet az új lakásban! Mi még egy kapavágást sem ejtettünk a telkünkön, de én minden nap arra gondolok, hogy de jó lesz, mikor már benne fogunk lakni Kép. Már most tervezgetek, gondolkodom, hogy mi hogy legyen, pedig gyakorlatilag még sehol sem tartunk Kép.

Rit!
Abszolút egyetértek a többiekkel, hogy teljesen normális, hogy Dodit mindenhová viszitek magatokkal. Sokkal jobb neki is, hogy veletek van, mintha mindig a nagyival vagy valaki mással lenne, mikor ti valahová mentek. És ez neki tök természetes, ebben nő fel. Egyelőre fogalma sincs arról, hogy másfajta élet is létezik, mint amilyet ti éltek, szóval úgy jó, ahogy van.
Néha sajnálom, hogy mi abszolút hétköznapi életet élünk, semmi izgalom nincs. De mi is lenne egy informatikus apa és egy konduktor anya mellett??? Ráadásul a hobbijaink is inkább otthonülősek.

Banyóci!
Hol vagy? Már vezetsz??? Sokat gondolok ám rád, hogy neked vajon hogy megy...

Na, megyek vacsoráőt adni a siserehadnak Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Panda
Mi is informatikusok vagyunk mindketten a férjemmel, mégsem ülünk otthon. ez nem foglalkozásfüggő, hanem egyénfüggő, ki mit szeret ill. szeretett korábban és ez mennyire egyezik a 2 félnél.

lányok
kezd jó kis izomlázam lenni. elkezdtem otthon ismét tornázni, kb. 3 hónapot hagytam ki, hogy semmit nem csináltam (kivéve a gyerek utáni futkosás, de az nekem nem uaz) és már nagyon hiányzott. most Béres A.-ra tornázok, jó kis gyakorlatok vannak benne, mindent megdolgoztat és nem ugrálós, de azért elfáraszt rendesen.
tegnap uszi után nekiálltam először végigcsinálni. olyan cuki volt dani, ő is utánozott pár gyakorlatot és közben mondogatja hogy tonna, tonna (torna).

dani az usziban egyedül akar úszni, karúszó nélkül és elkezdett a kezével is tempózni. apa tegnap párszor elengedte, persze elsüllyedt, de ez a gyerek csak röhög rajta. persze még nem jött rá, hogyan kell magát karúszó nélkül fenntartani.
aztán karúszóval úgy úszott, hogy leúszott apa mellett egy uszodahosszt (kb. 25 m lehet), aztán kimászott a lépcsőn és csalt egyet és a visszahosszt gyalog tette meg a medence mellettKép aztán bement a lépcsőn és újra uez 3x. a lépcső legalsó fokáról úgy indul el a neki már mélyvízbe, hogy csak maga alá húzza a lábait, nem elrugaszkodik és elkezd lábtempózni.
uszi után meg olyan éhes, mint egy kis farkas.

volt már vki közületek a plázson? érdekelne, milyen. egy fórumon azt olvastam, hogy jó a gyerekrész, csak semmivel nincs elkerítve a dunától, így lazán bele lehet esni. ez egy kicsit visszatart, mert a gyerekem vizet lát, akkor csak azt látja, a duna meg azért mégsem.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hazajöttünk vasárnap. Fura lesz itthon...
A nyaralás jó volt. A kastélyszálló nem volt nagy szám, de legalább olcsó volt. Ráadásul múlt vasárnap kitaláltuk, hogy elmegyünk Salzburgba és ott is alszunk, így egy éjszakát nem is aludtunk Mo-n, és a többin is ált. elég későb értünk vissza, tisztálkodni és aludni teljesen megfelelt. Nem félpanzió volt, csak reggeli, de a késői hazaérkezések miatt ez jó is volt. A határ 2 km volt.
Hétfőn még utaztunk, meg útközben elhoztuk Benit a mamájától (ami miatt ordított, mert persze meg akartuk lepni a nyaralással, de ő meg a mamánál akart maradni), késő du. érkeztünk a szállásra, aztán az egyik helyi vendéglőben ettünk.
Kedden Szombathely és Kőszeg volt az útirány. Szombathelyen persze Internetcsatlakozást is kellett keresnünkKépKép, mert hát ugye nagyon sok mindent szoktunk így intézni, így pl. volt két sürgős banki utalás, amit korábban nem tudtunk még elutalni. Kőszegről meg Ausztirán keresztül mentünk vissza a kastélyszállóhoz, ugye ki kellett próbálni, hogy tényleg átmehetünk-e személyivel isKépKép. Igen!!!KépKépKép
Szerdán elindultunk Salzburgba. A párom még itthon vett egy GPS-t (műholdas navigációs rendszer), és azzal és a notebookkal (mert hát ugye nagyon fel vagyunk szerelveKépKép) megterveztük az útirányt és követni is tudtuk az utat (azt is írta a program, hogy hol merre kell menni, hány km és hány perc lesz az adott útszakasz kb.). Így aztán bátran nekivágtunk keresztül Ausztrián. Már az út is gyönyörű volt, sok-sok gyönyörű magas heggyel, és sok alagúttal.
Salzburgban épp júl.-augusztusban vannak a Salzburgi Ünnepi Játékok, jó sokan voltak. Sétáltunk, megnézegettük a várost. Sajnos nagy hírességüknek, Mozartnak a szülőházát nem tudtuk megnézni, mert Nátán épp akkor döntött úgy, hogy hisztibe kezd. Így maradt a további séta és siklózás egy domb/hegy tetjén álló (volt) erődhöz. Vacsizni is akartunk, mert a reggelin kívül a héten ált. napi egy főétkezést csináltunk, közben meg csak valami kicsit ettünk, meg persze sokat ittünk. Érdekes módon Nátán a párom szerint átment fotoszintetizálásba, mert enni nem nagyon evett. Még olyat sem, amit biztosan ismert (sültkrumpli), sem külföldön, sem Mo-n. Viszont vasárnap anyumnál ebédeltünk, és ott nagyon szépen evett. Lehet, hogy őt az idegen hely zavarta???
Szóval Salzburgban a vacsi elég érdekesen alakult, végül egy mediterrán étterembenKépKép ettünk, mert az összes étterem amit láttunk csak pár ételt kínált és ráadásul uyganazokat: wiener snitzelt (bécsi szelet), gulasch-nak nevezett dolgot (szerintem ez inkább a pörkölt nálunk), meg gombócfajtát. Ugye bécsi szelet az nem nagy újdonság, pörköltet elég jót főzök, gombócot meg nem akartam enni...
Csütörtökön visszaindultunk. Megint nem autópályán. A fő irány Bad Ischl volt. Bad Ischlbe nagyon szép út vezet, tavak mellett, hegyek között. Megnéztük Ferenc József és Sissi nyári rezidenciáját és ebédeltünk a híres Zauner cukrászda és étteremben. A Kaiservilla volt az egyetlen, amit múzeumként bevállaltunk a nyaralás alatt, de még ez is majdnem cikin végződött. Idegenvezetés volt (csak így lehetett megnézni), emiatt nem lehetett csak úgy saját ritmusban végigjárni a szobákat (előre és utánunk is csukták az ajtókat). Igen ám, de Nátánnak az utolsó szobák előtt elfogyott a türelme. Végül az mentett meg minket, hogy a táskámban találtam még árválkodó 3 db MentostKép, és azzal a maradék három szobát épp átvészeltükKépKép.
Megpróbáltunk megnézni egy sóbányát is, de sajnos mire odaértünk, bezárt... A kastélyszállóba elég későb értünk vissza, de másnap mégis már 8-kor elindultunk, mert a cél a schönnbrunni állatkert volt (gondoltuk, hogy pénteken csak kevesebben vannak, mint szombaton, hát én nem tudom, hányan vannak szombaton, de pénteken meglehetősen sokan voltak). A schönnbrunni kastélyt be sem terveztük, mert arra még itthon figyelmeztettek, hogy az állatkert mellett arra már nem lesz időnk. Igaz volt. Megnéztük az állatkertet, a pálmaházat, meg egy "sivatagi házat". Aztán még egy picit mászkáltunk a kastélykertben. Ez így 5,5-6 óránkba telt. De megérte. Azt sajnos csak itthon Mo-n vettem észre, hogy a lábam nem nagyon szerette a dolgot, így 35 hetes terhesen, és nem tudom pontosan, hogy mi is történt vele, de úgy néz ki, mintha "bevérzett" volna. Mára már szépen múlik, azért az orvost talán megúsztam. Az állatkertet érdemes megnézni, sok érdekes dolog volt, több olyan rész is van (pl. madárház), ahol be lehet menni az állatok közé. És az itthoni bp-i állatkerti állatokon kívül van két különlegességük is: koala és panda.
A kastélykert is megér egy nagy sétát (most csak egy pici volt), majd legközelebb.Kép Szombaton szakadó esőre ébredtünk (amúgy az idő végig nagyon jó volt, pedig készültem rá, hogy Salzburgban esetleg esni fog (ott az évben ilyenkor esik a legtöbbet), nem volt kánikula, de hideg sem), így (meg a lábam miatt) a környéki hegyekbe (pl. Velem) a sétánk elmaradt. Igazi magyarkéntKépKép elmentünk körülnézni vásárlás terén Ausztriába. Néhány játékkal gazdagabban térünk persze haza...
Vasárnap meg utazás haza, közben megint bementünk anyumékhoz.
Hétfőn megpróbáltam rendet rakni, meg mosni, de nem nagon mentKépKép. Tegnap meg a babadolgok után járkáltunk (most már talán itt az idő, de ráadásul ahogy Ilke is érezte, nekem is olyan érzésem volt, hogy akármikor szülhetünk és még semmi nincs, szóval jön a babaágy szerelés és a kórházi cuccok összepakolása), és megvolt az első CTG is.
Na, megyek is vissza pakolni, takarítani, mert a lakáson egy tornádó rohant végigKépKép.

Panda!

Én ugyan nem buktam meg, de lett hibám. És nem fizettem!Kép Az hibám az lett, hogy az vizsgabiztos szerint nem teljesen helyes a kormánykerék-fogásom. De jó, hogy nem lát mostKépKép, mert akkor még figyeltem rá, de msot időnként nagyon hanyag vagyok, bizony időnként fél kézzel vezetek, stb.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Rit

Szerintem is ugy jo, hogy viszitek Dodit mindenhova, igy nem kulonleges neki amit csinaltok, beleno mindenbe. Nekem gyakran az az erzesem, hogy valamit elrontottunk Emikenel, olyan kis nyamnyila neha. Sarazas kozben be kell vinni a hazba kezet mosni, ha nem teszem, uvolt. Folyton torli a kezet, nem hajlando zokni nelkul aludni. Egyebkent sajna anyu hatasa ez foleg, a multkor mar ra is szoltam, mikor kaja kozben tobbszor megtorolte a gyerek kezet, hogy hagyja mar maszatosan, majd a vegen. Meg eteti, hogy ne csinaljon maszatot maga korul, meg a ruhajara a gyerek meg persze tok lusta egyedul enni.Kép De persze en is hibas vagyok, hogy eddig hagytam. Most hogy itt van a pici persze rajovok, hisz sokkal kevesebb az idom Emivel foglalkozni, mint elotte.

Egyebkent jonnek a hatso ragofogai es emiatt eleg nyugos neha. Elo kellett vennem a fogzselet, azzal kenegetem neki.

Gumicukor

Nagyon ugyes kis vizimano Dani!Kép

Mano

Galambos banya.Kép

Pici fiam fura dolgokat muvel mostanaban, nehany napig ossze-vissza aludt 2-3 orankent evett, most meg ejjel 6 orat aludt egyben Kép,evett 5.30-kor, utana szunya, evett 8-kor, es most megint alszik mar vagy 2 oraja.Kép Fejlodesi ugras?

Ilke

Mizujs a beszeddel?KépHogy birod a meleget a pociddal?
Megint jon a befozes nalunk, ezerrel erik a paradicsom, korte es nemsoka leerik egy hatalmas barackfa. Nektek van barack?Kép

Tegnap az asztalos berakta a szelfogoba az ablakokat, egy szakadt poloban dolgozott. Emike meglatta es jo hangosan megjegyezte:
"Bacsi pojoja lyukas, hadd szejjozzon kicsit."

Emike ma reggeli beszolasa:
"ANya vegye fel a szemuveget, hogy lasson is vajamit!"KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti

Nagyon klassz lehetett a nyaralas, tovabbra is irigy vagyok, vagy inkabb ,meg irigyebb.Kép Azert nem semmi, hogy mit birsz nagy pocakkal, ket gyerekkel!
Egyebkent en is "felkezzel" vezetek, ballal kormanyozok, a jobb kezem meg a kuplungon van tobbnyire, csak az eles kanyarokat (foleg varosban)kormanyozom ki ket kezzel.Kép

JAjj, nem irtam, egy uj taggal gyarapodott a csalad! A parom vett egy 8 hetes kiskutyat, egy border colliet. Kepes volt lemenni erte Szekszardra, ugyanis onnan hirdetett egy tenyeszto a neten fajtiszta kutyusokat. Teljesen ledobbentem, mert nem volt olcso (50e!!!), de tip-top szuletesi bizonyitvanya van, csaladfa vissza az ukszulokig!!!Kép, akik kozul sokan Ausztriaban illetve Skociaban szulettek.A fajta egyebkent ha jol tudom skot juhaszkutya. Majd teszek fel kepet rola. Emike annyira fel tole, hogy nem lehet olbol letenni egyelore, de majd csak megbaratkozik. Meg jo hogy van egy elkeritett kutyaresz a kertben. Persze azet napjaban tobbszor kiengedjuk, hadd futkosson a kertben.Kép

Kép

cserelek kepet a profilomban

NyusziKép

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti

Nagyon klassz lehetett a nyaralas, tovabbra is irigy vagyok, vagy inkabb ,meg irigyebb.Kép Azert nem semmi, hogy mit birsz nagy pocakkal, ket gyerekkel!
Egyebkent en is "felkezzel" vezetek, ballal kormanyozok, a jobb kezem meg a kuplungon van tobbnyire, csak az eles kanyarokat (foleg varosban)kormanyozom ki ket kezzel.Kép

JAjj, nem irtam, egy uj taggal gyarapodott a csalad! A parom vett egy 8 hetes kiskutyat, egy border colliet. Kepes volt lemenni erte Szekszardra, ugyanis onnan hirdetett egy tenyeszto a neten fajtiszta kutyusokat. Teljesen ledobbentem, mert nem volt olcso (50e!!!), de tip-top szuletesi bizonyitvanya van, csaladfa vissza az ukszulokig!!!Kép, akik kozul sokan Ausztriaban illetve Skociaban szulettek.A fajta egyebkent ha jol tudom skot juhaszkutya. Majd teszek fel kepet rola. Emike annyira fel tole, hogy nem lehet olbol letenni egyelore, de majd csak megbaratkozik. Meg jo hogy van egy elkeritett kutyaresz a kertben. Persze azet napjaban tobbszor kiengedjuk, hadd futkosson a kertben.Kép

cserelek kepet a profilomban

Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti
Akárcsak az én férjem.
Nekünk is van már egy ideje GPs-ünk, csak ő PDA-val összekötve használja, ami a kocsi bal alsó szélvédő sarkára erősített tartón szokott lenni. Pont pár napja szerezte meg egész Európa navigációs térképét és pont tegnap mutatta nekem Salzburgb az utat Kép (ott fog majd dolgozni)
Dani mindig mondja, hogy néni, amikor egy női hang mondja : "Bal forduló 500 m", ha meg elvétjük az utat, akkor : "Újratervezés" Jókat szoktam Danin nevetni. gondolom később majd utánozni is fogja a gép hangot.

Azért te sem vagy semmi 35 hetesen nekivágni Ausztriának! Kép

Én is szoktam fél kézzel vezetni, de legalább nem fejem a kormányt Kép

Nyuszi
Emmi dumája, itt röhögök hangosan Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi
Ha jól tudom ez a legokosabb juhászkutya, és nagyon gyerekszerető, rendkívül tanulékony.
Viszont kert és kutya, jajj neked Nyuszi Kép azért nem olyan vészes, de pl. anyuék kutyája mindig leharapja a piros virágok fejét Kép pedig el van kerítve, mégis simán átjön a kerítésen.

amint látjátok marhára ráérek most Kép
g

KépKép
KépKép
gumicukor

HalihóKép

Beszti
Nyaralásért irigy, szupi lehetettKép Én is ismerem azt a környéket, Kőszegen jártam gimibe.

Nyuszi
Gergőt nem zavarja a homok és a sár, de pl az unokatesója nem ül be a homokozóba, csak kívűlről bökdösi és a keze, arca állandóan tiszta kell, hogy legyen. Viszont az evéssel mi is le vagyunk maradva szerintem, bár a joghurtot már megeszi egyedül, meg a darabos cuccokat, főzelékeket, de nekem sincs türelmem pl hogy a levessel maszatoljon, inkább adom neki. Na, majd ha meglesz a pici, én is ezen tűnődtem maKépKép
Kutyus: nagyon ariKépKép A kertet tényleg le tudja amortizálni, pláne a kölyök, de én nem bánom, Gergő annyira imádja, eteti, dögönyözi, a múltkor a kutyaházban ücsörgött 15 percetKépKép Hát nem másztam be érte nagy hassal.

Panda
Nekem is volt hibám. Végig hibátlan voltam, aztán a végén már a leparkolásnál volt a gond, két autó közé az úttal párhuzamosan ugye csak tolatva lehet, én meg előről próbálta,. csakhogy már túllegyünk rajta. Azért átengedtek, de mondták, hogy nem csak a rutinfeladatokat kel ám tudniKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Gumicukor
Akkor felreertheto voltam,mi mar reg kicsereltuka zarat: 0Sot olyanra ami a zarak Mercije,meg sosavallo is es allitolag a betorok ezt a market meg sem probaljak.Bar az ajtonk is vas es a betonba mennek bele a bizotnsagi kupok zaraskor de a zar is fontos.Ja meg az orzes.
Sajnos a szomszedunk szembe egy izraeli pasi lesz aki befekteto a hazba de csak ritkan lesz itt szalloda helyett.Ennek nem orulok mert jobb lett volna egy csalad: (Viszont le lehet zarni ezt a folyozsoreszta tuzoltosag szerint is,csak kell majd a szomszed beleegyezese is,na attol tartok en: ))

Rit
En is ugy vagyok vele hogy az legyen neki a termeszetes amit mi csinalunk.EN soxor ugy erezem nem jo hogy o alkalmazkodik hozzank,de forditva sem szerettem volna, hogy teljesen felboritsa a napjainkat.Az esti szorakozasok mar igy is elmaradtak,sot mindenhova visszuk magunnkal jobb nem leven: )
En engedek neki mindent a jatszon,attol ugyesedik ha kiprobal dolgokat.vizezni is vizezhet de csak melegben.Itthon aztan jon adeli zuhanyzas,amit nem kedves de koszosan sem fektethetem a tiszta agyba.
OK a holnap,mi mar 9-kor ott leszunk,ugyhogy gyertek!!!
Vigyek neked bio patiszont,karalabet holnap??,van dogivel!!!

Mano
Jok ezek a learazok csak nekunk most szigoruan Dr.Leo kell,el is megyek a jovo heten a gyari boltba ott talan lesz valami kedvezmeny,majd megirom ha erdekel valakit meg.

Gumicukor
Ez az en is azt mondtam a nagymanak hogy az enyem 9 honaposan tudott csak megulni nem hogy a bilin ucsorogjon.Szerintem ez extreme esetes hulyeseg is ilyen koran elkezdeni,de persze csak mosolyogtam,minek erveljek az O unokaja: )
A garazs kellett,mert itt fizetos ovezet van,a tarozot meg kesobb vettuk,ha ne tudd meg 100e/nm aron adtak,de csomo cuccunk van (a ferjem nagypapaja lakasabol amit nem karat kidobni de felhozni sem),mar most es meg nincsen bicikli,stb Alexnak amit nem tudnank hova rakni.
Alex isi lyan hogy elmerul a medenceben feljon megrazza amgat es mar megy is tovabb.Majd most megint eroltetjuk a karuszot neki hetvegen mert igy feltem.
En lattam a plazst kocsibol,es nincs korulkeritve,pont azt mondtam hogy ide nem jovunk mert Alex is egy hebrencs nem lehet visszatartani a viztol: )

Panda
Persze hogy megbuktal,en sem mentem volna at 13 ora utan,ne izgulj.Lenyeg hogy magabiztos legyel a vezetesben vegulis ez a cel: )
Jo is bizony itt lenni,csak a reszletek nem jok ugy 10 evre elore: )))De hat mashogy meg nem megy: (Olyan fura hogy akkora a lakas hogy nem halljuk egymast a ket vegebol.Engem meg kifejezetten idegesit hogy nem hallom Alex szoszmotoleset ha a mi halonkban van.Egyfolytaban kergetem,gondolom majd megszokom ezt is: ))

Nyuszika
Edi a kutya: )
Nalnuk is jonnek a ragofoai,es mindig mutatja hogy hol es mondja Alexnak faj ott: )
Ha adom a panadolt nagyritkan ugy orlu biztos segit neki,a dentinox semmit nem hasznalt nekunk: (

Judy,Nyuszi
En is ugy voltam mint ti az evessel.16 honapos koraig nem is adtam kanalat a kezebe,a rendmaniam miatt.Aztan meggyoztek hogy jobb ilyenkor mert kesobb mar nehezebb lesz.Es 2 het alatt,megtanult mindent onalloan enni.Nem maszatol,mert ra volt szolva mar az elejen.Az etetoszeket jol behuzom a hasahoz es az eloke lesz csak kajas,de az nem vesz,lemosom es kesz : )

Judy
Alex is kutyamanias,bar o a kutyak kuldi be a hazba es racsukja az ajtot.Mondja neki Vau bujsz es tolja hatulrol.Szegeny kutya meg hogutat kap a meleg hazban amig az orraval kinyitja az ajtot : )

Ma voltam a bolcsiben,hogy egyaltalan felvettek-e Alexet.Hat fel,perszea szuloirol lemaradtam mert az o csoportjae(Micimacko csoport: )tegnap delutan volt.
A gondolozo viszont elmondott mindent,megmutogatta a dolgokat.LETRA lesz a jele: ))
Na mondom ez legalabb egyszeru,de mindent ok himeznek bele,ugyhogy nekem nem kell csinalni semmit: )
Alex belevetette magat a jatekokba,gyerek hadba,alaig akart eljonni: )
280 ft/nap+havi 500 ft mert az onkormanyzat nem tamogatja oket es ebbol veszik a jatekokat meg a mikulas csomagokat,indent szamlaval igazolva.
Kell vinni tisztasagi cuccot+valtoruhat ha leeszi magat valaki+pelenkat.
Oktober 11-tol lesz a beszoktatas es azt tanacsoltak hogy aludjon ott.mert 12-tol 2-igy van az alvas addigra meg nem ernek oda: ( Igy majd csak fel 9-re vinnem.

A lany aki vigyazna Alexra,sajnos lekoltoznek Szegedre ugyhogy megint megoldatlan ez a kerdes,ha addig nem talalok jo megoldast,elkezdjuk a bolcsit es ha nagyon nem tetszik neki akkor kivesszuk.PErsze nem a kezdeti betegsegre gondolok mega sirasra,csak mondjuk ha 4 honap utan is latomhogy nem jo neki,nem eroltetjuk a dolgot.Lenyeg hogy maradjon az a mosolygos kiegyensulyozott gyerek aki most is: )Betegsegben meg anyukam majd besegit,osztol mar abbahagyja ezt a munkat amit csinal es rank fog erni jobban: )

Ezt meg elmeselem hogy volt egy srotym tegnap a gyogyszertarban.Allunk a sorban es jo lassua kiszolgalas,persze Alex egy ido utan mar nyuszorog hogy unja.Erre kiszol a gyogyszertaros;Ne nyuszitesse azt a gyereket!!!Hat levegot nem kaptam,de aztan szoltam hogy elnezeset nehogy mara gyerekre szoljon mert unja a sorbanallast a meleg gyogyszertarban.Szerencsere tobben mellem alltak es mondtak hogy foja magat vissza itt mi vagyunk a vevok.Javasoltak hogy irjak a panaszkonyvbe,de nem volt kedvem az idegtol.
Aztan elore engedtek egy masik sorban es hamar vegeztunk de jol elrontotta a delutanomat ez a noci.

Na megyek fozok valamit
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

gratula az új lakáshoz, biztos szupi lehet. a távolságokat hamar m,egszokod majd, mi 28 nm-rők költöztünk 160-baKépKép
A gyógyszertári nővel meg ne foglalkozz, biztos nincs gyereke. Sajnos sok ilyenről hallok-olvasok, nekem még nem szóltak be, de pillantásokat már kaptunk mi isKép
Kajálást majd próbálom önállósítani az elkövetkező két hónapban, de azért nézd meg, hogy ette a spagettit anyuéknálKépKép

image{spagetti5}

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

na mégegyszer

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Képzeljétek a hugoméknál a keresztlányom (27 hónapos) már napközben szobatiszta! Hétfőtől viszont mennek vissza a bölcsibe a nyári szünet után, hát nem tudom engedik-e pelenka nélkül lenni. Most lehet hogy visszaesik majd?

Kataa, de jó, hogy túl vagy a költözésen.
Tök jó, hogy átvállalják a hímzést a bölcsiben. Szerintem Alex jól fogja bírni, ne aggódj.
Ez a gyógyszertári beszólás felháborítóKép

Nyuszi, aranyos a kutyu! Nálunk is elvan kerítve, de ritkán beszökik a kertbe és rögtön lepisil mindent. Meg egyebet is, mert az olyan jó a zöld fűreKép
Nekünk 3x60nm-t fognak beriasztózni, néhány ablakra nyitásriasztót meg ide-oda egy pár mozgásérzékelőt. Szombaton szerelik már alig várom. Egész nap fúrnak-faragnak majd, délelőtt el is menekülünk otthonról.

Beszti, tényleg sokat bírszKép Klassz lehetett, én is imádok a helyek között utazni. Pár éve mi is voltunk egynapos kiránduláson a práterben meg a schönnbrunni kertben, csodás volt.

Rit, hát igazad van, tanulhattam volna, de amíg nem a saját bőrén tapasztalja az ember...

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Judy,
Nagyon aranyos Geri! Nálunk Solymesz nem azért eszik már rég egyedül, mert én olyan tuti nevelő vagyok, hanem azért, mert nagy haspók, meg nagyon akaratos, és mindent egyedül akar csinálni ("Solymi ügyes"). Mondjuk kezdettől fogva adtam a kezébe kanalat (hogy ne az enyémet vegye el), és hagytam próbálkozni, még ha koszt csinált is.

Kataa,
Gratula az új lakáshoz! Merre is van? Biztosan mondtad már, csak elfelejtettem...

Panda,
Semmi ok az elkeseredésre. Az emberek nagy része nem megy át elsőre, főleg nem 13 óra vezetés után. Nálunk a kenőpénz-téme fordítva volt: én akár fizettem is volna a tuti eredményért, de amikor rákérdeztem az oktatómnál, azt mondta, hogy eszembe ne jusson, mert a vizsgáztatók újabban félnek elfogadni, stb. Így aztán "ingyen" mentem át, még ha 9 hibaponttal is...

Zita
parazita

Sziasztok!

Rég jelentkeztem. Sajnos nyaralásról nem tudok beszámolni, egy-egy napokra mentünk el eddig Velencére meg Miskolctapolcára.

Nyuszi!
Nagyon aranyos a kutyus!

Kataa!
Gratula az új lakáshoz!

Lányok, nevelési problémám van!Kép Ti mit csináltok, amikor a lurkó apró dolgokon iszonyúan felkapja a vizet, sikít, bőg, kiabál, csapkod, ütlegel, rugdos stb.? Az a baj, hogy ilyenkor én is felkapom a vizet, és kiabálás a vége, meg néha kézreverés is, akkor, amikor dobálja az ennivalót dühében, mert pl. nem akarja megenni. Pedig gondolom, diplomatikusabban is el lehetne intézni, úgy, hogy érezze, nem ér el vele semmit, de ne legyen belőle nagyobb balhé. Az a baj, hogy az "észre sem veszem" taktika sem válik be, mert akkor még inkább rázendít. Mit csináljak? És ezek a dolgok egyre gyakoribbak, gondolom korfüggő, nem is aggaszt nagyon, csak nem tudom kezelni.

Köszi, ha válaszoltok. Egyébként jól vagyunk, megy a munka, Peti jól megvan a tesómmal, egyre többet és összefüggően dumál. Közben gyúrunk a tesóra, de eddig nincs eredmény, igaz, elég zűrös napok állnak mögöttünk.

Na, minden jót mindenkinek!

Dió
szabotimi

Judy!

Nagyon aranyos a fiad! Én is szoktam hagyni Petit kézzel enni, olyankor nagyon boldog!Kép

Dió
szabotimi

Kataa
Okesz a holnap de., de MELYIK JÁTSZÓN??? Dunapart?? A bio zöldségnek nagyon örülnénk - nekünk sajna csak a piac v. a bolt játszik be.

Ma hívott az ingatlanközvetítő, van egy vevőnk, pénteken tesz vételi ajánlatot. De szerinte elég valószínű a dolog, úgyhogy most elkezdek lakást nézni, mert ugye még mindíg gőzünk sincs, hova költözünk Kép

Tegnap Dodi belekakilt a bilibe!!! Idáig csak a pisi ment, ez volt az első kaksink KépKép Egész jól alakulunk, bát szerintem a bölcsi úgyis be fog majd zavarni.

Beszti
Tök jó, hogy még így bírod az utazgatásokat ilyen nagy pocival, de azért vigyázz ám magatokra!!

Dió
Nálunk ilyen szerencsére még sosem votl, bár néha előfordul a toporzékolás. Én rá szoktam szólni, hogy fejezze be, mert abszolút nem vagyok rá vevő és úgysem ér el vele semmit. Halál komolyan beszélek, ő meg mérlegel, hogy mennyire komoly. Aztán ha nem győztem meg, akkor meg szoktam kérdezni, hogy azt akarja, hogy inkább ne menjünk úszni, kirándulni, stb. - ez mindíg hat, mert legalább annyira mászkálós, mint mi, és abbahagyja.

Rit

rit

anemona7

Dio

Nalunk is folyik az oroszlankormok probalgatasa.Pl ha nem azt a zoknit adom ra amelyiket o szeretne, vagy nem akar aludni. En is probalom a nem figyelek ra modszert, de itt sem mindig valik be. Ilyenkor probalom meg a figyelem elterelest, vagy a zsarolasos modszert,ha mar kifogytam az eszervekbol."Akkor nem jatszok veled.""Akkor nem mehetsz el mamahoz.""Akkor nem huzol zoknit."(Tudom hogy utal mezitlab lenni.Kép) Onnan tudom hogy kezdi belatni hogy hajthatatlan vagyok, hogy azt huppogi:"Emike befejezi..."Kép
Nalunk a vacsi eleg zuros, allandoan virslit enne. Ha marad az ebedbol es az izlett neki probalom arra rabeszelni, vagy felsorolok meg 4-5 alternativat. Sajna a sonkan kivul semmit nem eszik meg, sajtot is csak ritkan. Mostanaban kezd mar megkostolni dolgokat, eddig hiaba kinaltam neki egy csomo mindent.(dinnye, barack,puding)

Beszti ,Ilke, Judy

Nem emlekszem irtatok-e mar mi lesz a pici neve?

Gumicukor

Hat remelem is hogy okos a kutyus es meg tudjuk tanitani neki, hogy ne menjen a zoldsegesbe, vagy a viragok koze. Az elokert el van keritve, oda nem tud, de ha nagyon nem fer a borebe akkor a tobbit is kenytelen leszek elkeriteni. A szomszed vizslaja egesz jol megtanulta a rendet.Kép

Rit

Dodi nagyon ugyes a bilivel!Kép

Kataa

Gratula a lakashoz!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Cseréltem képet a profilomban, bár nem vagyok a legszebbKépKép rajta... Ekkora pocim van.Kép

Nyuszi!

Név: Hanna vagy Rúben.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszi!
Én mindig két kézzel vezetek, de arra nem is lennék képes, amire te, hogy jobb kézzel a kuplungotfogjam KépKépKép! Hiába, én még nagyon kezdő vagyok Kép.
Annyira jókat mond Emi Kép.

Dió!
Ádám (és Noémi is) ki tud borítani. A lényeg az, hogy tudd, hogy mit akarsz, és a gyerek is tudja, hogy te vagy a főnök. Teljesen normális, hogy próbálgatja, meddig mehet el, és direkt "rosszalkodik". Én igyekszem türelmes lenni, de amikor tudom, hogy érti a tiltást, mégsem csinálja (Ne dobáld le a tányérról a virslit! stb.), és már 2-3 alkalommal mondtam egymás után, akkor szigorú vagyok. Én nem vagyok híve az "engedjünk meg mindent, a gyerek úgyis tudja, mi jó neki" nevelésnek. A lényeg az, hogy ne rapszodikusan neveld a gyereket, ha pl. fáradtabb vagy, akkor keményebb vagy vele, ilyesmi. Persze, nem kell állandóan kiabálni, ütni-verni a gyereket, ez nagyon rossz, de akkor is tudnia kell, hogy te vagy a főnök. Ha dobálózik, el lehet venni előle az ennivalót, esetleg meg lehet kérdezni, mit akar enni (Viszont, ha azt is eldobálja, én nem adnék neki mást, elvégre ő választotta. Valószínűleg nem lehet annyira éhes, ha szétdobálja az ételt). Min húzza fel magát? Nem sikerül neki valami, nem kap meg valamit, megtiltasz neki valamit? Ha nem sikerül neki valami, akkor segíteni neki, ha valami olyat nem kap meg, amit te megtiltottál neki, akkor azt hiszti árán sem kaphatja meg, és ugyanígy a tiltott dolgot sem érheti el hiszti, rugdosás stb. által. Ha határozott vagy, előbb-utóbb rájön, hogy nem érdemes cirkuszolni. Persze, azért sokszor fog próbálkozni Kép. Eleinte hisztivel, aztán könyörgéssel (Anyaaaa, naaaa, légyszi, légysziii-, tudom jól Noémi most itt tart. Őszintén szólva, ennek sokkal nehezebb ellenállni, mint a hisztinek. Pedig tudja, hogy mikor kell aludni menni, mikor lehet édességet enni stb., de azért próbálkozik Kép.).

Én is telefonáltam ma a bölcsibe, hogy egyáltalán felvették-e Ádámot, mert úgy volt, hogy júliusban küldenek értesítőt, de nem küldtek semmit. Felvették, és holnap mehetek a papírokért, amikről azt ígérték, elküldik. Azt nem mondták, hogy végül miért nem értasítettek, de az a lényeg, hogy felvették.

Beszti!
Jó lehetett a nyaralás, én is irigy vagyok picit Kép. Jó sokmindent beszerveztetek erre az egy hétre, nem lehetett könnyű.

A múlt héten voltak nálunk a tesómék, és odaadtam neki a babaruhákat 74-es méretig, meg a babatáskát, textilpelusokat, ilyesmiket. Olyan furcsa, hogy ezek a dolgok most másnak kellenek, nem nekem Kép. Nosztalgiáztam egy kicsit, mikor nézegettük a cuccokat. Meg elhűltem teljesen, hogy mennyi holmi gyűlt össze két gyerekkel. Régebben 5-6 gyereknek sem volt ennyi ruhája, mint manapság egynek Kép.

Na, megyek, mert itt randalíroznak a csemeték, és lassan aludni kell menni.

Panda

panda
Halásztelek

Rit
A Tinodin: )Akkor viszem a cuccot: )
Ugyi bilis Dodo.

Judy
Nagyon jo a kep: ))hat a spagetti nalunk is favorit: )Hu 160 nm,azert nincs ekkora,de lakas szinten szerintem mar eleg jo meret: )))
Bar nektek a 3 gyerkockoz kell is ennyi: )

Conti
Nem biztos hogy visszaesik,ha ott is kerdezik tole hogy kell e a bili.Kerdeztem hogy mi van ha eppen szoktatas alatt van,azt mondtak az is megoldhato.Bar nem tema meg ez nalunk: ))
Inkabbb viszem a pelust: )
Remelem is hogy jol birja es volt ertelme annak hogy soxor volt gyerekek kozott es nem egy felos tipus: )
Jo nagy melo lesz ez a riasztozas,anno anyueknal egy hetvege ment ra a hazra,es takaritottunk utana ezerrel ,de megeri,nyugodtabb leszel utana.

Zita
A Petofi hidnal: )

Dio
Drukk a kistesohoz!
Hat hiszti ha ritkan is de nalnuk is van.Soxor le sem reagalomes abbahagyja,de csak akkor ha barmennyire kapaszkodik sem veszem fel hanem kimegyek a szobabol.Akkor utanam jon es huppogve az olembe maszik: )
De ha nagy hiszti van en rakiabalok(szerencsere 3 hetente 1* fordul elo).Ettol megijed es abbahagyja.Probaltam mar hogy kedvesen megnyugtatom,de nem erdekli annal jobban csinalja.
Mondtak meg azt hogy hideg vizet kell az arcaba locsolni,de meg nem probaltuk: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Dió!

Nálunk ugye Emma tul képp mindíg ilyen hisztis volt és mindíg ilyen dolgokat művelt amikről írsz. hát nekem mégse sikerült még rájönnöm mi a megoldás. én is szoktam szigorúan rászólna, vagy rákiabálni, ha másképp nemmegy. Aztán általában otthagyom és hagyom hogy kitomboljamagát. Régebben sjanos rá is ütöttem néha, de nagy örömömre ideáig mára már nem jutunk el, mert elég ha megkérdezem hogy a fenekére verjek e már mondja is hogy: Neeem. Kb 3 hetente azért beüt egy nagy hiszti, ami viszont aza tipikus semmi se jó hiszti, na olynakor sajnos legtöbbször hányásig eljutKép (hallottam olyanról akinek az orra vérzik), de ez is ritkul, utoljára a balatonnál volt. Ezzel a hisztivel semmit sem lehet kezdeni, ha belelovalja magát akkor teljesen mindegy hogy vígasztalom, felveszem, vagy kiabálok vele, ugyanaz a vége. Gondolom majd kinövi. Azért már kezdem felismerni az ilyen hiszti elejét, és akkor el szoktam neki mondnai hogy az sem érdekel ha elhányja magát(mert hoyg állítólag ezeka dolgok arra irányulnak hogy figyelj rám!), és sokszor ez elég és abbahygaja. Minden bölcsis ismerősünk szerint sokat csillapult Emma hisztije mostanában.

Akaaratosság az megint más, velem közölni szokta lányom, d eolyna hagsúllyal hogy csak nézek, hogy: NEM, ANYA, NEM. ha mégis eröltetem, akkor közli tagolva hogy NEM, A-ka-rom. Tipikus hülyegyereknek néz Kép

Másik bevált módszrem hisztire, hogy kimegyek a szobából. Ez is bejön sokszor. Mert ha ott vagyok , csak nem figylek rá, az nem hat. De ha kimegyek és mondom neki hogy akkor nyugodj meg, aztán bezsélünk.

Azt is szoktam kérdezni tőle ha hisztizik, hogy aludni akarsz menni? mert ha így hisztizel akkor azt gondolom hogy álmos vagy.

Ilyesmi. De mindne hiszti más és más, és nehéz felismerni hogy mikro melyik hat, még nekem is pedig én már gyakorlott vagyokKép

Kataa!

Hideg vízet mi próbáltuk, eredmény egy shirilla nyomdokaiba vágyó hideg zuhanyt imádó gyerek, aki a strandon is minta jegesmedve, lubickol a jéghideg zuhanyban vagy spriccel a jéghideg lábmosóban. Viszont ezekből következik hogy hisztikor fel sem veszi hogy épp hideg vízzel le lett mosva, így a hatékonysága nulla.
Sajnos a fenékre verés végső esetben hatékonyabb minta hideg vízKép

Nyuszi!

nagyon cuki kutyus! Amint Emi megszokja majd nagyon jó barátok lezsnek ám, nálunk Emma belenőtt hogy van kutya és csuda jó dolog.

Evés: Hát Emma sme eszik még önállóan, főleg nem tisztán, a felét magára önti, pedig én aztán nem törölgettem őt, meg már 4 hónaposan is volt kanál az ő kezében is. Ja, és ő is törölgeti a kezét evés közben és ha a polója koszos lezs és észreveszi akkor tépi le magáról. Pedig én soha nem csináltam ebből gondot.

Ma olyna édes volt, biciklizett lent és ment egy vad idegen nő is biciklivel ő meg kiabált utána hogy Néni, én is!

Meg vettünk gyurmát és ma egész este gyurmázotta, lig akarta itthygani hogy aludni menjen. Össze tapaszt különböző gyurma darabokat és mondja hogy az cica. és meg is mutatja hol van feje, farka.

Beszti!

Szerintem nagyon jól nézel ki, egyáltalán nincs nagy picid, nagyon csinos. Ebből most következtethetünk arra hogy lány?Kép
Egyébként mi is voltunk ausztriában mikor pocakos voltam, mi a szafari parkban. aztán onnan egyenesen mentünk anyósomékhoz Szolnok megyébe, d eegész jól bírtam. Olyna szép kis városok vannak arra, egész más mint magyarország.

Rit!

Gratula a bilibe kakiláshoz. nagyon kis ügyi.

manó

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Köszönjük a jokivánságokat az idei szülinapja már sokal joban sikeredet mint a tavalyi több mindet is kapot kapot tortát és idén elöször ehetet is belöle mert képzejétek a már nem kell diétáznia azt mondta a doktornénni mert multhéten voltunk ott kapot egy mágikus rajztáblát egy badyt és jövöhéten megyünk neki veni neki szandált Dr Leosat mert hogy ludtalpas petike Kép a nagyitol kapot egy Dr Leos cipöt ezt én kértem hogy vegyen neki mert hogy megkérdezte hogy mit vegyen petike szülinapjára én meg mondtam neki hogy cipöt a nagynénje meg vett neki egy terepjáros kisautot kisautoi közül most ez a legnagyobb Kép .

Alvás
a nyaralás ota nem alszik délután igy gépezni se tudok vagy csak ritkán viszont igy már este 7 elalszik magátol és csak inni ébred föl .

Bilizés
petike még nem bilizik nem szereti mert kényelmetlen neki .

Ülés
imike se ül még nagy bánatomra Kép pedig ö már lassan 8 hónapos Kép

Amugy Petike Most 2 évesen 10kg 30dkg 89 cm és 24 lába van Kép

Menem kell mert felébredt petike

pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok
Ma Alex 6-kor kelt,egyre korabban kezdi a napot.Hat remelem ez mar nem fajul tovabb,igy mar most menne a jatszora,pedig ilyenkor meg gyerek sincsa lathataron : )

Beszti
Jok a nevek,a Ruben mostanaban nagyon meno: )

Panda
Hiaba te mint szakerto: )jol megfogalmaztad a dolgot Dionak,teljesen igy csinalom en
is.Nem engedek mindent mert annak kesobb jon majd a bojtje.Szeretnem ha szofogado lenne,persze kisebb kiterokkel: )Bar gondolom joval nehezebb egy hisztis gyerekkel,de Alex hamar abbahagyja mert latja hogy nalam ezzel semmit nem er el.
A multkor is a jatszon egy anyuka hangosan kiabala fiaval,hogy megorulok toled es az eletem elromlott miattad.Hat csak neztem,a kisfiu meg befogta a fulet,gondolom mar hallotta egy parszor: ((
Na akkor Adam is bolcsis lesz: ))
En is elpakoltam minden ruhat 1 eves korig,ez jott a tesom egyik ikretol+amit mi vettunk+amita batyamek,igy osszejott 2 nagy zsak ruha.Meg nekem kell majd egyszer aztan kimegyek veluk egy borzere: )

Mano
Eszkimo Emma: ))Na akkor ez sem mindenkinel jon be: )

Csics
Szuper hogy Petike mar ehet mindent: )
De biztos hogy ludtalpas,az orthoped szerint csak 3 eves koru tan lehet ezt megallapitani egy egyerekrol.Nekunk is DR.Leo kell mert szerinte ludtalp kezdemenye van,de pl betetet csak ovis korban adnak ,mert addig alakul sokat a kis labuk.
Ne izgult Alex is csak 9 honapos volt amikor ulni tudott,semmivel nincs lemaradva Imike.A nyaka javult mar sokat a tornatol??

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti,
Szépek vagytok!!!

Csics,
Ez a 24 láb tetszett...

Rit,
Gratula Dodesznek a kakihoz! Kép

Zita
parazita

Hali!

Tegnap rohantam haza 2kor, mert anyósom telefonált, hogy lázas lett Dani. Irány az orvos, akit helyettesített egy Zsófi néni nevű idős doktornéni. Nagyon kedves és nyugodt néni volt, de Dani nem nagyon szívelte, hogy idegen nyúlkál hozzá. Igazából nem mondta meg mi baja van, annyit mondott nem lehet tudni. Egyből kikérdezett, hogy ment-e a hasa, hányt-e, de szerencsére semmi ilyen, annyit mondott, kicsit piros a torka. persze lehet a foga is jöhet. Étvágya szerencsére nem változott. Szegénykém nagyon levert volt, a babakocsiban is csak ült és bámult kifelé. Csináltunk ülőfürdőt és kapott kúpot, és egy idő után lement a láza, csak szegénykém izzadt, mint a ló, ahogy a lázcsillapító hatni kezdett. engem is iyenkor kiver a víz. aztán amikor már lefeküdt nem volt annyira forró, éjjel nem volt láza, néztem többször is, aztán reggel is láztalan volt.
nemrég hívtam anyósom, most kint vannak a ligetben, nincs láza reggel óta. mondta dani nekem a telefonban, hogy jól vagyok, puszi Kép

Önálló evés
Én is hasonlóan vagyok, mint Parazita, Dani pont 15 hónapos volt, amikortól nem hagyta, hogy etessem, hanem majd ő. Hát kezdetben volt nagy maszatolás, de nem érdekelt, azért van az a mosógép, a széket asztalt is le lehet törölni.
A spagettit kezdetben apróra vágtam neki, így kanállal szépen meg tudta enni. most már néha próbálja tekerni, ahogy én, persze nem sikerül neki. de szépen eszik mindent, levestől kezdve a szilárd kajákig evőeszközzel. kivétel a rántott husi, mert azt kézbeveszi és úgy eszi. igazából elég tisztán eszik, ha a szája szélére kerül étel, azt letörli, oda van készítve neki mindig szalvéta. amikor végez az evéssel, kéri, hogy töröljem meg a kezét, anélkül nem is száll ki az etetőből.

nevelés
Az én taktikám, ami eddig bevált, ha azt mondom anya szomorú, mert így viselkedsz. ezt általában nem szereti, mert nem szereti, ha szomorú valaki. meg szoktam kérdezni, ha vmit nem szeretne, hogy akkor mit szeretne. ha olyat szeretne, amit lehet, azt engedem, de vannak dolgok, amiket nem és nem. el kell magyarázni nekik, mit miért nem, de nem úgy, hogy te még kicsi vagy, vagy csak indokkal. a gyerekek nem hülyék, sőt ha annak nézik őket, akkor ők is annak néznek minket, amit kapnak, azt adják vissza, tehát sok függ a szülőtől.
írtam már az indigó gyerekekről (nem mindegyik az), mindig az van bennem, hogy a gyerek egy tükör, minket utánoz, minden cselekedetének megvan az oka, amikben sokszor minket utánoz (és sajnos nemcsak a jókat, ezért kell maginkat is figyelnünk). ezért nem csapkodok rá, persze előfordult néha, de mindig rohadtul lelkiismeretfurdalásom volt tőle. nemhiába verekszik egy gyerek, ha saját magán is azt tapasztalja. viszont vannak hisztijei, amiknél egyedül kell hagyni, hadd tombolja ki magát és utána meg lehet vele beszélni. nálunk ez bevált. sosem mondom pl. azt daninak, hogy haragszom rád, mert nem rá haragszunk, hanem az nem tetszik, amit csinál, maga a cselekedet. ezt kell elmagyarázni neki, hogy ez és ez miért nem jó és nem a gyerek a rossz.
azzal sem szoktam érvelni, hogy ezt és ezt csak a buta gyerekek csinálják, már csak azért sem, ne dizskrimáljon a gyerek.
Nálunk a rákiabálás nem jön be, mert jobban sír tőle, ráerősít. én is utáltam, amikor anyuék üvöltöztek velem, tudom, hogy semmit nem értek el vele.
hozzátesezm, hogy nálunk azért ritkán van hiszti, persze előfordul, ahogy néhányszor írtam.

Nyuszi
Én sem értem, hogy fogod a kuplungot Kép nem a sebváltóra gondoltál? elég vizuális típus vagyok Kép

Csics
Dani is 9 hónaposan ült először. előtte meg mászott ezerrel és felállt. az ülés később jött, imi nincs elkésve.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Töltöttem föl néhány nyaralásos képet Nátán albumába:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1493

Evés:
1. én túl lusta vagyok ahhoz, hogy etessem, úgyhogy kénytelen egyedül enni. A maszatolósabb hamikhoz kap előkét és konyharuhát az ölébe (ha hagyja, mert mostanában ezt is egyre kevésbé).
2. Nátán mostanában az "én csinálom" korsszakát éli, úgyhogy amúgy sem lehet etetni, sokszor még segíteni sem (pl. húst felvágni), mert rögtön reklamál, hogy "Náná" (Nála Nátán=Náná), azaz hogy ezt ő csinálja.

Manó!

Nem tudom, hogy kisebb-e a pocim, mint a fiúkkal, és azt se, hogy ki van odabentKépKép. A szülésznő épp azt mondta kedden a pocimat megtapogatva, hogy nem lesz kicsi baba. Jó, csak túl nagy se legyen.
A Bécs melletti (Gäserndorf) szafariparkot sajnos bezárták, csődbe mentKép, pedig mi is azt szerettük volna először megnézni. Így találtunk rá a schönbrunni álatkertre, amit nem bántam meg, mert nagyon jó.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Voltunk a bölcsiben, 23-ától kezdődik is a beszoktatás, úgyhogy van egy bő hetünk még itthon. Picit félek, sosem gondoltam volna, hogy valamelyik gyerekem bölcsibe fog menni. Nem tudom, milyen előjelnek tekinthető, de Ádám alig akart eljönni a bölcsiből, úgy kellett betuszkolni az autóba, közben visított ezerrel. Csak maradjon így... Nem tudom, mire számítsak, csupa idős gondozó néni van a bölcsiben. Ez most jó vagy nem? Lehet, hogy jó, mert nagyon tapasztaltak, de az is lehet, hogy unják már az egészet. Én csak magunkból tudok kiindulni, nálunk csak fiatal konduktorok vagyunk, csak egy kolléganőm idősebb 35 évnél, de az nálam még simán a fiatatl kategóriába tartozik. Nálunk elég lendületes az ovi, de van türelmünk is sok a gyerekekhez, nem vagyunk fásultak. Noémi ovijában sem láttam fiatal óvónénit.

Beszti!
Én is pont azt néztem, hogy nem nagy a hasad. Bár szemből ált. kisebbnek látszik Kép. Oldalról mekkora???? A szülésznőknek lehet hinni, nekem ketten is mondták, csak úgy "tapogatás alapján", hogy Ádám közel lesz a 4 kg-hoz, és úgy is lett.

Önállóság
Ádám is egyedül eszik, iszik, és alég tisztán, szinte sosem eszi le magát, az arca néha maszatos lesz ugyan, de van mivel letörölniKép. Ő is szeret mindent egyedül csinálni, mutogat magára, és közben jó hangosan mondogatja, hogy "én, én".

Na, megyünk sétálni, minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

panda!

Emmának is idősebb gondozónénije lesz, már csak őket viszi végig és megy nyugdíjba. majd kiderül hogy bánik velük. Szerintem fiatalban si van rossz meg idősben is. Hű, akkor nektek már nagyon közel van, nagyon kiváncsi vagyok hogy megy majd.

Abból hogy aliga kart eljönni, azért ne vonj le még sok következtetést, mert ő azt játszóháznak nézi, akkor szokott baj lenni mikor egyedül marad ott, sőt, vana kinél akkor sem, csak amikor eltelik pár hét és már nem újdonság és rájön hogy mindne nap oda kell menni.

Nekem a szülésznő, a saját orvosom , az ügyeletes orvos és aki a császárra engedélyt ad orvos (amiből nem lett semmi szerencsére) is azt mondta egymástól függetlenül mikro megatpizta a hasam hogy jó nagy baba! Amiikor megszületett a dokim kikiabálta szülésznőnek hogy 4 kg körülire állíts a amérleget (nem mintha nem digitálsi lett volnaKép) és 3400 volt csak Emma. Utána azt mondták hoyg valahogy bennem olyna nagynak tűnt az a baba. Igaz 35-ös feje volt, csak a feje volt nagyKép

Csics!

Emma sem ült még ennyi idősen, júlisuaban ült fel és októberben született, tehát 9 hónapsoan ült fel, és ő előtt se nem mászott, se nem csinált semmit. Forogni tudott csak. Aztán 1,5 hónap múlva meg ment.

Zita!

Kép nekem fel sem tünta 24 láb, autómatikusan korrigált aza agyam. Mondjuk én is állíndóan keverem a betűket, egyrész mert gyorsabban gépelek minta képességem, másrészt meg mert agyonra le van kopva a billenytűzetünk, a gombok fele tiszta fehér. nemmintha drága lenne egy új billentyűzetKép

Gumicukor!

Hát én láttam már nem egy testvérpárt akik teljesen elütöttek egymástól viselkedésre, pedig ugyanazok a szülők nevelték, szóval én ezzel nem értek annyira egyet hogy csak ezen múlik, Bár biztos hogy van szerepe, de van alaptermészet is, és szerintem az meghatározóbb, de erről már írtam, szerintem mindneki csak akkor jön rá amikro neki is születik pl 1-vagy 2 nyugisabb gyerek után egy hisztigép. Kép Aki persze éppolyna bájos és imádnivaló, csak sokan akkor jönnek rá hogy amit jó nevelésnek tartottak az csak szerencse volt. vagy mondjuk 30% nevelés és 70% alaptermészet, szerintem.
Mondjuk az sem elhanyagolható persze hogy a szülők milyen alaptermészetűek, mint írtam én is hisztis gyerek voltam, a férjem nyugis típus, úgyhogy azért másodszorar van esélyem nyugis babára is. 50%Kép

Manó

KépKép
manó

Gumicukor

Hat persze hogy a sebvaltora gondoltam...hihi...Kép. 16 eve van jogsim...Kép Lehet hogy ez a faradtsag?

Beszti

Nagyon szepek a nyaralos kepek! Legjobban az utolso kep tetszett!KépKépKép

Ilke

hol vagy?

Jovo heten megint jonnek a batyamek a 3 gyerekkel, lesz nagy vendegeskedes egy hetig! Mivel nalunk kora reggeltol a szelfogot csinaljak, es elkezdtek az egesz haz szinezeset, valszeg az anyunal fognak aludni. Meg ott nem ebreszt ejjel egyetlen ehes kisbaba sem...Kép

Kepzeljetek, mostanaban Emike folyton rosszat almodik, sokszor van, hogy reggel, de meg neha a delutani alvasbol(mar ha sikerul lenyomni) sirva ebred fel. Mikor kerdezzuk mit almodott nem mindig mondja el. Ugy sajnalom szegenyt, nem tudom mit lehetne csinalni ezzel. Probalok meselni neki, meg elmagyarazom, hogy ez csak egy alom, stb., meg telebeszelem a fejet lefekveskor, hogy mikre gondoljon, de nem mindig jon be.

Emike ujabb beszolasa:
-EMike kakiltal?
"Nem gomboc van, csak budos puki."

Szerintetek a cukkinit le lehet fagyasztani? Annyi van, hogy Dunat lehetne rekeszteni vele.Ha valaki szeretne szivesen kuldok a ferjemmel, ingyen, nagyon sajnalom kidobni. Csak 5 tovet vetettunk, de terem mindegyik ezerrel.Jovore azt hiszem max 2 to lesz.Kép

Megyek turogombocot fozni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Nyuszi, Ilke említette, hogy a héten elutaznak, gondolom ezért nem ír.
A ház szinezése már az utolsó fázis?

Bettikém megkacagtatott ma, kiborítottam a konyhában egy zacskó kukoricapelyhet erre megjegyezte: Jézsus Mányinya!Kép
Tegnap viszont kiborított, mentünk vásárolni, csak a közeli spárba, de ő a tescóba akart menni, és a sarkon nem balra, hanem jobbra kanyarodtunk. Egyből tudta, hogy nem a tescó felé megyünk és végig hisztizett, még a boltban is. Végül raktunk egy-két neki valót a kocsiba és megnyugodott.

Csics, én is vigyorogtam egyet a 24 lábon, még jó, hogy párosKép
Tényleg nálatok mi van a bölcsivel?

Puszi, megyek pakolni, mert holnap szerelik a riasztót és meg kell tisztítani a terepet.
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Nyusz
Szerintem fagyasztva nem jó, viszont csinálhatsz belőle pörit, akkor fagyasztható, mint a lecsó.
Irígy irígy irígy mindenkire a házikertért!!

Kataa
Tegnap még úton hazafelé bealudt a drágám a kocsiba, pedig nem is annyira játszózott, inkább nézelődött. Mostanában nem köti le a játszótér egyeltalán. Ma meg állatkertben voltunk, egyszerűen imádja és alig lehet meggyőzni, hogy akkor most irány haza. Persze délre hulla fáradt, most is alszik, mint a bunda. Mostanában szinte minden héten megyünk oda is, mégsem elég neki Kép De igyekszem most ezer dologgal, hiszen már csak bő egy hónap a bölcsiig.

Na megyek vissza a netre lakást böngészni, még mindígg nem tudjuk, hova költözzünk

Rit

rit

anemona7

Sziasztok,
Tegnap hazajöttünk a mininyaralásból, ami egész jól sikerültKép. Végül a Szent Orbán Hotelben voltunk pár napot. Volt gyerekmedence is, hát Lilit onnan alig lehetett kicsalogatni pár percre. Nagyon élvezte, rengeteget játszottunk vele ott. Azt viszont nagyon rosszul viselte, amikor valamelyikünk elment pár percre. Aztán amikor meglátta, hogy jön valamelyikünk vissza, hangosan elkezdte mondani, hogy De jó! (ez nekem a szavam járása és szépen eltanulta az utóbbi időben) a többi vendég nagy öröméreKép.
A beszéd is lassan de alakul, ma amikor bejöttünk a kertből este, odament a telefonhoz, felvette és belehallózott. Csak néztünk apával, olyan édes volt. A színeket is tökéletesen ismeri, erre mindig rácsodálkozok, mert nem tanítottam neki, egyszerűen csak rádöbbentem, hogy tudja. Vettünk neki mágnesen betűket meg számokat a Gulliverbe (fillérekért), így az utóbbi időben kicsit több ideig hagy főzni, nagyon élvezi, hogy pakolássza fel őket a hűtőre. No nem mintha nem lenne ott már elég hűtőmágnesKép.
Pocaklakó is jól van, ma voltam dokinál, de csak egy helyettesítőnél, mert az enyém 2-3 hétre lebetegedett. Sajnos a külső méhszáj kicsit nyitva van, és a keményedések is egyre gyakrabban fájnak, így most 3*2 magnéziumot írt fel a doki és annyi pihit, amennyit csak lehet. Csináltak egy CTG-t is, persze ott lapított a kismanóKép. Pár napja reggelente arra ébredek, hogy a szemem nem tudom kinyitni, annyira begörcsöl az egész pocim, szerencsére napközben már enyhébbek a keményedések azért. Tényleg nem tudom írtam-e, de voltunk múlt héten UH-on és ott is azt mondták, hogy kisfiú lakik a pocimbanKép. Ennek örömére már beszereztem egy jó pár kék rugit meg bodyt. Nem volt valaki a Bébikerben mostanában? Ma előtte mentünk el, és láttam, hogy teljesen be van zárva, kirakatban papírok, lehet, hogy megszűnt? Nem tudjátok hol van még boltjuk, mert a honlapjukat átalakítják és ott semmi info nincs?

Beszti,
Jó kis mozgalmas nyaralásotok voltKép, azért biztosan nagyon szép lehetett. Nekünk is pont az volt a problémánk, hogy Lili alig evett a nyaralás alatt, és pont azon tanakodtunk, hogy hogy lehet, hogy Lili is a sült krumplit sem ette már meg a végén, pedig azt imádjaKép. Amikor persze hazajöttünk estére főztem tejszínes, gombás pulykamellet rizzsel, hát azt meg 5 perc alatt bekanalaztaKép. Megnéztem a képeket, egyszer majd megfűzöm a páromat, hogy menjünk el arrafelé, csak az a baj, hogy ő tengerpartimádó. A lábadat pihentesd! Néha engem is elfog az idegbaj, mert úgy terveztem, hogy míg itthon lesz 2 hétig a párom majd jó sok mindent előkészítek a picinek. Hát ez nem így lett. Gyakorlatilag semmit sem csináltam itthon, mert mindig szaladni kellett valahová. Igaz sok mindent elintéztünk, meg amit kellett megvettünk, de ha belegondolok mi vár még, már előre kivagyok.

Nyuszi,
Kedves vagy, hogy hiányoltálKép.
Az evéseknél nálunk is mindig ott van a konyharuha Lili mellett és törölgeti a kezét bele. A reggelinél, amikor összevajazza a kezét, attól rosszul van, pedig már ügyesen tudja fogni a szendvicset, de néha nekiáll lapakolni róla meg vissza, no ilyenkor minden vajasKép.
A meleget viszonylag jól viselem, kivéve a kocsiban, ott nagyon nyűgös tudok lenni fél óra után. Viszont szerencsére a lábam nem dagad, nem úgy mint Lilivel.
Nagyon édi a kutyusotok! A gyerekek biztosan imádni fogják, főleg, így, hogy együtt nőnek majd fel.
Gyümik nálunk is vannak, barack is (abból több fa is van), de idén nem lesz egyik fánkon sem komoly termés, mert nem permeteztünk (se időnk, se kedvünk, se tudományunk nem volt hozzá a kellő időbenKép), jövőre majd jobban ápolgatjuk őket.
Név ügyben egyenlőre a Benedek nálunk a favorit, de még nem biztos.

Kataa,
Gratula az új lakáshoz! Nekem is létra volt a jelem a bölcsibenKép.
EladókKép, hát nem is értem mit várnak egy gyerektől.

Dió,
Nálunk ha ilyen hiszti van, akkor mindig közbelépek. Ha evés közben csinál ilyet (amit szerencsére nem nagyon szokott), akkor szépen kiveszem a székből és evés befejez, szobácskájába bevezetem, leültetem, elterelem kicsit a figyelmét és próbálok beszélni vele, meg megérteni, hogy miért csinálta ezt. Persze nem mindig van ilyen türelmemKép, de igyekszem uralkodni magamon. Néha azért szokott zengeni a ház, de csak 1-2 mondat erejéig és sohasem alázom meg, nem használok olyan szavakat amik nagyon bántóak lennének. A Hogyan neveljünk boldog gyereket könyv hatása azt hiszem ezKép, de én tényleg figyelek rá, sőt apának is mindig mondom, hogy ne mondja sohasem, hogy buta, gyáva, gonosz meg mit tudom én még mit.

No megyek, mert lefordulok a székről, kicseréltem a profilomban a képet!
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok
Kataa
igen már megtudja tartani söt foroni is tud csak kuszni és ülni nem tud Kép .nekem ezt egy ortopédorvos mondta hogy ludtalpas mondjuk petikének elég simma a talpa ezért kell neki ilyen cipö tegnap megkapta a szandálját szintén DR Leos .

Önálo evés
petike önáloan csak most tanult -tanul enni a jughurtot egyedül megtudja enni fözeléket is megtudná csak a kiskanára kevés fér rá levest viszont még nem tud enni mert mindig kifolyik a szájábol.

Conti
mi szeptember 1 megyünk bölcsibe a szülöi meg agusztus 25 lesz nekünk sem küldtek papir arul hogy felveték vagy nem mondjuk gondolom hogy felveték öket mert a gyereknapra viszont kaptak májusba meghivott .De petikét nem féltem anyaira szeriti a gyerek társaságot és a sok uj játékokat Kép és sok ismerös gyerekel fog egy bölcsödébe menni .

Pusz csics és a fiuk
csics

Csics
Akkor alig lesz egy pár napod bölcsi kezdés előtt, ezért inkább én szólok, hogy mi az, ami biztos kell: igazolás a gyerekorvostól - ő tudja, mit kell írni, csak mondd meg, hogy a bölcsi miatt kell. + igazolás az ÁNTSz től, hogy nem fordult elő fertőző megbetegedés a közeletekben. - csak azért, hogy ne az utolsó napokban rohangálj ezért.

Ja csajok, még valami. Apa utána járt a Vízügynél: a budapesti ivóvíz fluorban elég szegény, ezért ajánlatzos a gyerkőcöknek napi 1 Dentocart adni - már aki rendes vízből itatja, teáztatja a gyerkőcöt, mint én Kép

Dodi mindent eszik már önállóan, nem is lehet másképp - egyszerűen élénken tilatkozik, ha mondjuk sietség miatt én szeretném etetni. Viszont nem hajlandó 2 fogást enni egymás után, így ha elmegyünk valahova kajálni, akkor általában a levest kihagyjuk mert azzal úgysem lakik jól, utána meg nem enné meg a másodikat semmiképp. Eszik azért levest is, itthon két kaja közt.
Legújabb szórakozása, hogy papagájt játszik, mindent ismétel, amit mondunk, ha esetleg túl hosszú és nem bírja elismételni, akkor iszonyú édes szavakra rövidít KépKépKép

Ilke
pocikeményedés KépKép próbálj meg tényleg minnél többet pihenni, még jó lenne ha egy ideig benn maradna a kisöcsi!!!!

Épp most van folyamatban a 2. bilibekaki KépKép Most épp ketten is nyomnak - Répa, a kedvenc plüss hóember, akivel alszik is, szóval ő trónol a sima wc-n, Dodi bilizik KépKép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Egyszeruen eselyem sincs, hogy erdemben hozza tudjak szolni barmihez is, de ennek ellenere kitartoan probalkozom utolerni magamKép

Csak most tudatosult bennem, hogy Beszti mar mennyire a vege fele tart. Es mennyi energiaja van még mindig, lenyugozoKép

Ilke,
Te meg vigyazz magatokra!

Nyuszi,
nalunk is epp most jott elo ez a nyugtalan alvasKép Egyreszt biztos kozrejatszik nalunk a kisteso erkezese, mert mar hallottam, hogy almaban Reka azt kiabalja, hogy ne etessem meg Matet... a masik ok meg nalunk a tévé lehet, a hulye rajzfilmek a Cartoon Networkrol, mert mar szornyek vannak az agy alatt a sarokban, ilyesmik... azt olvastam, hogy ebben a korban kezdenek el felni egyebkent a sotettol/sotetben, a szellemektol, szornyektol...

Hiszti: nalunk aztan tombol rendesenKép En is altalaban vegigzongorazom a lehetosegeket, a _nem_veszem_eszre modszertol kezdve az anya_szomorun at a meggyozesig, de a fizikai rahatast kihagyom, mert azzal pont rossz peldat mutatunk. S mint tudjuk, ok az utanzasbol tanulnak. De pl. az nem szokott bejonni, amit Panda ir, hogy segiteni neki, ha valami nem sikerult, mert akkor mar nem engedi, egyszeruen ideges tole, elhajitja a csudaba.
Az erzelmi zsarolasban /anya_szomoru/ igazabol nem vagyok biztos, hogy jo modszer, mert olyankor Reka pl. nagyon elkampicsorodik, majdnem sir. De ha nincs mas, en is bevetem.

Hiszti kapcsan kerdeznek: Ha ti ugy buntettek, hogy megvonast helyeztek kilatasba, pl. nincs turo rudi/jatszoter/esti mese, ha nem csinal ezt vagy azt, akkor azt betartjatok? Es szerintetek megerti azt akkor, amikor beigeritek es akkor, amikor ervenybe lep a megvonas, azaz este mondom, hogy nincs mese, mert ledobaltad a kajat?
Reka tisztaban van az idovel /nala a multat a tegnap es a jovo idot a holnap szo jelenti, jol is hasznalja oket ebben a formaban, pl. tegnap szankoztunk es holnap is megyunk a mamahoz/ Szoval erdemes ezzel ennyi idosen probalkozni?

-Afonya
afonya

Sziasztok!

nyuszi!

Nálunk csak a délutáni alvásnál van hoyg sírva ébred, illetve olyna nagyon nyűgösen szól már nekem hoyg anya, aztán ha bemegyek semmi nem jó, hsiztizik, dobálja magát, ne vegyem ki, d eott s ehagyjam, alig bírja a szemét nyitav atrtani, kb 10 perc mire észheztér. És ez majdnem mindne nap így van. Olyan mint aki nem bír felébredni rendesen, én nem hiszem hogy nálunk ez rossz álomtól van. Reggelente viszont tök vidáman ébred, játzsik, dumál az állatainak, aztán szól hogy anya. és rögtön éber, vidám. Szóval nem tudom mi ez a délutáni.

Áfonya!

Hát szerintem ha te tutira tudod hogy érti az időt akkor meg lehet próbálni, legfeljebb ah látod hogy nem megy akkor nem teszed többet. Nálunk Emma még nem érti az időt, legalábbis nem tökéletesen, ez biztos, mert pl olynaokat abszolút nem ért meg hogy most felmegyünk, felvisszük a kuytát és aztán majd visszajövünk. a majdot nem érti, vagy csak nema karja érteni, nem tudom, de pl ilyen estben simán hisztizik hogy nem akar feljönni.
De azt pl megértette hogy most nincs itthon apa, d emajd holnap jön haza, és a múlt időre is emlékszik, tehát érti hogy pl voltunk itt és itt, erre bólogat hogy igen. De ez még nem olyan szint szerintem hogy értse a megvonás lényegét.

Manó

KépKép
manó

áfonya
ne olyan későbbi időpontokra vonatkozzon a megvonás, mert azt tényleg nem érti még. de pl. a túró rudit simán nem adom oda neki, mert azt érti. Vagyis nálunk pl. azonnal kapcsol is, megcsinálja és ha megvan, akkor persze a megvont dolog is jár.

rit

anemona7

Sziasztok

Afonya

Emike is eleg jol erti az idoket( hajmosasnal kozli, hogy "Emike sirni fog",illetve mesel a delutanjarol "Emike jocsojta mama pajantait"), en ha megvonast helyezek kilatasba altalaban kozeljovore vonatkoztatom.Pl. aznap delutanra, vagy estere es igyekszem betartani. De sajna a felszolito modot is tokeletesen hasznalja es neha nem jon be a megvonas, mert mikor fenyegetozom kozli, hogy "Anya ontse ki vizet pancsimedencebol..."(csak ne kelljen aludni)Kép

Ilke

Jo lehetett a mininyaralas. Mi nem megyunk sehova, de jonnek a batyamek, csak meg nem tudom mikor, mert a sogornomet egyelore nem engedik el szabirol.
Megalazo szavakat en is igyekszem kerulni, legfeljebb olyat mondok, hogy ez nagyon buta dolog, vagy ne butaskodj mar. Vagy azt sem kene?
Pihenj sokat, vigyazz a kemenyedesekkel. Hanyadik hetben is vagy? A Benedek nagyon ari nev. Nekem is kell vennem cuccokat a pici fiunak, hiaba orokol mindent Emiketol, mert pl. ma eloszedtem a 68-as holmikat (orulet hogy no ez a gyerek!Kép) es csupa hosszu ujju body van csak. Emike egy honappal kesobb szuletett csak, tehat gyakorlatilag egy evszakban szulettek, de Emike fel kg-val kisebb volt es csak oszre/telre nott bele a 68-as meretbe. Most meg azert meg meleg van a hosszu ujju bodykhoz, meg a pluss rugikhoz.Kép

Ja, nem tudom talalkoztatok-e vele, de a Procter ismet jo kis promociot csinalt, vettunk 3-as meretu Pampers pelust, amihez ajandek polo volt csatolva. Namost ez a pelusmeret ugye 68-as kisbabakra jo, a polo meg egyreszt hosszu ujju,(Kép)masreszt 80-as van rairva, es meg ennek a tetejebe a 92-es meretet viselo 2 eves lanyomra jo.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: