A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek. Voltam nst-n, minden rendben. Görcsöltem éjjel, most is fáj a hasam keményedésekre, de még mindig csak 10 -15 percenként jön. Lehet, hogy az én testem képtelen magától beindulni?!

Holnap töltöm a 41. hetet, hát ez már több a soknál. Már annyira készen vagyok, hogy el sem tudom mondani.Soha nem gondoltam volna, hogy ÉÉÉÉN fogom túlhordani a gyerekemet.

Mostmár mindenki ott tart, hogy kívánhatom, hogy szüljetek! :) Legalább ti, ha már én így maradtam. :wink:

(Még én is takarítok.)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Megjöttünk mi is Nst-ről. minden oké fájást nem mutatott, viszont éjszaka tompán fájt a hasam alja elég sokáig egyfollytában.
A méhszájam 1 ujjnyi.....málna levélre csak legyintett a doki.....
Legközelebb pénteken kell mennem akkor még lesz egy uh is.

Hát igen 12 lehet déli vagy éjféli:))) majd még biztos pontosítanak a gyerekeim:))
Én amúgy jövő péntekre gondolok: péntek 13 lesz a terhességem is péntek 13-án derült ki.....szóval ki tudja....

Mindenkinek drukkolok!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hi!

Fleur, :lol: igen, Tőled vettem az egy perces dolgot. Igazán köszönöm, hogy írtad, mert ez is támpont volt nekem a felismeréshez. A "minden szülés más"-ot hozzárakva pedig világos volt, hogy akkor a 20mp-es fájás is jó, a rendszerességen van a hangsúly :D .

Katicat, ari vagy :D. A testvérkapcsolat jól indult, de igazából Bors talán a napokban fogja teljesen megérteni miről is van szó. Vannak már jelei, hogy nem lesz egyszerű az élet pár hét múlva. Bizonyára ez is hormonális dolog -anyahormonális-, de valahogy most mégnagyobb a türelmem, optimista vagyok ezügyben, Bors okos, menni fog. Hát, az éjszakák :roll: , Gréti még jóalvó, de Bors annyira nem, hogy el se hiszem, hogy létezik jóalvó gyerek :D fotó: Nagyon csinos vagy, kismami!!!!!!!!!!!!!!!

Ervick: én is a legjobbakat kívánom Neked! Nálad jó babahely lehet odabent, a lányok is 36.hétre, ikreknél Tőled hallottam először ilyen hosszú időt, és most Vince is :D, kitartás! :wink:

Huszilvi, a méhnézős dolgot is másképp élik meg a kismamák. Én pl. nem tudtam, hogy lesz, főleg úgy, hogy egyben volt a placenta. Van régi fórumtárs, aki ugyanúgy érzéstelenítés nélkül szült és nem is érzett semmit. Dokim is azt mondta, hogy ezt elvileg nem kéne hogy fájjon (kapja be, mondja ezt ő, a férfi), adott 2 lidokaint, dehát mint halottnak a csók... Az, hogy tudod, hogy lesz már útmutató. Bízzunk benne, hogy Neked meg se kottyan majd! Most, hogy nem volt ilyenem annyi történt, hogy egyik este még a kórházban a bugyimban találtam egy gyakorlatilag 10 cm-es "véres-mesztelencsigát". Nem mondom, megijedtem, hívtam egy nővért, merthát azért ez durvának ítéltem meg, azt mondta hogy természetes. Ezek szerint itt "mesztelencsigáznak" inkább...hát, gusztustalan, de fájdalommentes, az biztos :wink:

Traudorka: leszülnének :lol: :lol: :lol:

Reni,
Áfonyácska,
Fleur:
nagyon bejött a testvérajándékozás! Fakockákat kapott Bors, egész nap azzal játszott és azóta is mondja "Gétitől", cuki nagyon. Aztán megkérdeztük, hogy Ő akar-e ajándékot adni Grétinek és erre ugrándozva "igen-igen" Kis plüss figurát adott neki, boldog pillanat volt ez is :D

Krisztinaaa, Annácskád gyönyörűűűűűűűűűű!!!!!!!!

MANGORA!!! SZERETETTEL GRATULÁLOK!!!!!!!!!

Áfonya, hú, ezt a "mesélj a csacsidnak" trükköt kipróbálom, köszi a tippet!

Monke, én drukkoltam ám tegnap :D . Hol vagy? Gyanúúús-gyanúúús :wink: .

Kép
Kép
friday

Még egy dolog: lányok: a szoptatópárna nagyon-nagyon bejött. Mind az etetésnél, mind az alvásnál, ahogy a fotón van, úgy fektetem itthon is bele. Kár hogy Bosnál még nem volt meg.

Kép
Kép
friday

Hahó!!!!!

Hová tüntetek???
Csak nem mindenki szülni van????

Nem tudjátok véletlenül, hogy a liberónál egy vonalkód hány pontot ér???

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Enikő, én még itt vagyok :lol: Ja, és a jövő péntek nekem is szimpatikus, akkor van a névnapom, Csabi lehetne az ajándékom :lol:

Itt volt ma anyukám, segített egy kicsit, csináltunk pörit fagyasztani, meg sütöttünk csokis-narancsos muffint. Jó lett, csak legközelebb több narancsot teszek bele :wink:

Végre kinéztük a videokamerát, amiért már hetek óta nyúzom a páromat. Holnap megvesszük. Mondtam, hogy ez kell, mert fel akarom venni az első mindenfélét: nézést, mosolyt, karácsonyt, fürdést, mindent! :lol:

Krisztina: Anna gyönyörű, micsoda hajkorona! legközelebb én is lánykát akarok majd :wink:

TSzilvi: örülök, hogy ízlett a pác.

Móni: ma még nem jelentkezett! Lehet, hogy...
Ja, és én sem voltam jógán, tehát sajnos nem tudom, hogy ő volt-e.

Megyek nézem a kroki dundi-t 23-jára is :wink:

puszi, jó éjt

Szilvi
huszilvia

Enikő, mi még egyben vagyunk, csak a szüleim amint elmentek a barátnőmék jöttek hozzánk.

De a többiek????

Majd holnap reggel jövök

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Dorka
A meleg víz valóban jó :) én mostanában sokat ülök benne, mert állandóan van valami görcsölés elindulás.
De eddig még mindig a lenyugodás győzött :)

Kata
:) kíváncsi lennék vajon mi :) tuti Dani lesz pedig, hacsak nem lány lesz.
Táppénz :( sajnos, ha főnököd, meg a pénzügy nem segít senki nem fog. Nagyon kellemetlen helyzet.
Hát lassan tényleg egy szép nagy poci leszel csak :)

Vick
Azért örökre tuti nem maradsz így, de én most neked szorítok a legjobban, h Vince végre bújjon ki. Lillával nekem is a no 1 parám a túlhordás volt.
Akarod a 10.-ét? Ha nem akkor gyorsan találj ki egy közelebbi dátumot.

Móni
Nem vetted el a kedvem, meg amúgy már mind1 is nem??? :) de valóban lehet ilyen visszaesés a kistesó miatt ami tök normális.
Eléggé utána bogarásztam a témának. Azt tuti, h nagyon sok türelemre és szeretetre lesz szüksége a nagyobbik gyerkőcnek is. Sőt. Legtöbbet vele kell majd foglalkozni.
Minden első szülöttnek egy kicsit törés, amikor tesó érkezik.
Húú ez nagyon izgalmas :) szorítok neked is, hát csak észreveszed, gondolj akkor a furikra.

Mangora
Gratulálok az első kisfiúhoz itt a fórumon :)

Szilvi
No most én is megkívántam a káposztás tésztát :)

Nagyon kis édes Anna :) és mekkora haj.

Enikő
Nagyon ügyes vagy. Én is azzal szenvedek, h Lillát altatni kell és néha nagyon fárasztó. Főleg most, h a pocak miatt fáj a hasam. No lehet én is megpróbálom ezt.
Hehe én is péntek 13.-ra gondoltam pont ma :) mert Lilla is 1.-án született és uígy 16.-ra voltam kiírva vele is.

Friday
Már megvan nekünk is a tesó ajándék. Lilla pont ma ajándékozott Daninak egy kis plüss állatkát.

Mi is még egyben Danival. Az orrom dugul, torkom még mindig fáj. Nem tudom miért nem akar múlni gyorsabban, de azért már jobban vagyok. Lilla még köhög.
Pénteken CTG volt, minden ok volt. Ha betegen szülök maszkozni kell majd :( ennek annyira nem örülök, de inkább mint Dani beteg legyen.
Ja CTG-n fájások nem nagyon voltak, de emiatt nem izgulok, mert ilyen Lillával sem volt. Sőt még aznap a szülőszobán is azt mondták, h nem látszik a gépen. Gondoltam is, h kit érdekel mi látszik én érzem :)
Jövő héten most már jó lenne, ha megszületne a pasasunk, mert már a 35. hét óta riogat minket :)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!!

Mi is még egybe vagyunk! :D

Most értünk haza nem rég a vásárlásból meg az apukám szülinapjáról!

Megvettünk mindent Máténak meg nekem is ami még hiányzott a korházba , holnap bepakolok és átnézem még 1 x a táskákat és aztán mehetünk mi is szülni lassan! :lol: :oops: !

Huuu Kata ne riogassál h hamarabb jön Máté mert kész leszek tőle! :) :oops: ! Én is a végén akarok szülni még vannak egy páran előttem!! Többek között még te is! :wink:

Ervick, tényleg nagyon sajnállak , most már csak kibújik Vince, drukkolok neked nagyon !!!

Na megyek lepihizek mert ma nem pihentem semmit és fáradt vagyok majd holnap jelentkezem!

Puszi

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Mi is itt vagyunk. Végre mindenre reagáltam, erre nem elszállt? Mérges vagyok...

Vick, a 40 hét egy átlag, ugyanannyian szülnek előbb, mint amennyien túlhordanak (szerintem). Jó, én most még könnyen dumálok, azért átérzem a helyzetet. Biztos, hogy nagyon jól érzi magát Vince odabent. Gondolj arra, hogy 1 hét múlva már csak történelem lesz ez a túlhordásos dolog :)

Kata, ez igen, ez már pocak, de hallod, te semmit sem híztál! Te is vasalod a hajad? Mindenkinek olyan jó mindig a frizkója. Enikő is mindig, mintha fordrásztól jönne.
Dehogy mozdultunk ki, képzeljétek már egy lépcsőzéstől is annyira fáj a pocim, hogy úgy érzem, rögtön indulni kell...muszáj leülnöm, attól elmúlik. Nem tudok így menni sehová.
Viszont sikerült kivasalni...

Kata, tudsz valamit Edináékról? Jól vannak? Megy a szopi? Jó lenne, ha be tudna nézni...

Mónitól nem jött még üzi, de van egy olyan érzésem, hogy nemsokára...:)

Friday, Felur, Enikő azt hiszem, hogy tesó témában fogunk még sokat konzultálni. Szerintem is természetes, hogy mindenkinek új szerepe lesz a családban, még az egyetlen szemünk fényének is...méghozzá, hogy nem egyetlen lesz...Nincsenek illuzióim, hogy teljesen zökkenőmentes lesz...

HSzilvi grat. a kamerához:) Lesz mit felvenni:)

TSzilvi, nálunk Anyunak volt tegnap a szülinapja + a Nagypapámnak. Anyu szentül meg volt győződve, hogy ez lesz majd Bíborka szülinapja is...na erről már lemaradtunk.

Jó éjt,
Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Ja azt nem is írtam, h CSP és anyasági tám. ügyében sz...vás, mert törvény változás miatt nem intézi a munkahely. Így mindenképpen nekünk kell a MÁK-nál.
Kata ti mit okoskodtatok ki hova viszitek a kérelmet? Mármint a címre lennék kíváncsi. 13 ker. Váci út???

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt,

lassan kezd kihalni a fórum?
Vagy csak szülnek a többiek.

Jó éjszakám volt, végre megint :)

HuSzilvi, tök jó ez a kamera dolog, gratula hozzá.Nekünk is kéne vmi új fényképező, bár amink van videózni is lehet vele,csak nem olyan hosszú időt.
Múlt héten annyira belendültem, hogy indulunk szülni, hogy feltöltöttem az aksiját és a szülőszobás táskába beraktam azt is, nehogy a nagy sietségbe és ijedtségbe pont a fényképező maradjon itthon.
Hú, tényleg, erre figyeljetek.
Narancsnak csak a héjját reszeltétek a muffinba?
Fini lehetett az is.

Reni, bírom az őszinteségedet :lol:
Ez a "nincsenek illúzióim.." tetszett és tök igaz.
Hajamat ha nem vasalnám, enyhén hullámos lenne, de az meg csak akkor jó, ha hosszabb.
Bár ha megszületik Márkom, gondolom a hajvasalás lesz az utolsó, amire lesz időm....

Edináról azóta nincs hírem, ha nem ír a fórumra, holnap megcsörgetem lehet.

Friday,köszi a tesós és éjszakai jelentéseket!Nagyon ari ez az oda- vissza kicsi ajándékozós dolog!
Tejed jön vagy iszol vmi serkentőt teát?
Véres csiga, hm, én is beiljednék tutira.

Fleur, ezek a fiúk nagyon kényelmesek, hát, ha előbb szülnél mint én, ami vszínű, nyugodtan add le jelentést...
Betegséget sajnálom, remélem mire szülni mész alábbhagy.
Sok méz az segít.

ToldiSzilvi, látom te se nyugszol soha.Miket vettek még tegnap?
Sokszor ne nézd már át a pakkot, mert tuti mindig eszedbe jut vmi hiányzó dolog, apróság vagy egy kérdés, vajon ez-az kell-e. :lol:

Családi pótlék és anyasági támogatás MÁK-nál való bejelentéséről én tudtam Fleur, ezt legalább megírta az "előző" bérszámfejtő, így letöltöttem hozzá a nyomtatványokat.Ez legalább nem ért váratlanul :?

Tegnap itt voltak a szüleim meg nagyszüleim, a 86 éves nagyanyámat idézném "Lányom, úgy nézem, neked van vagy még 2 heted hátra"...
Anyukám a torz fejre esküszik, szerinte még "túl szép" vagyok, tehát van idő...
Hát, akkor megpályázom az utolsó helyet itt a fórumon.

Na megyek reggelit csinálni, ma elnézünk még az ikeába pár apróságért

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mi is egyben még, semmi jele a jövetelnek. Folyamatosan keményedik, de ennyi.
Tegnap mi is látogatóban voltunk, azért nem jöttem napközben. Ma itthon pihi, gyakrabban benézek, hátha érkezik baba!

Kata: csini a fotó!

Vick: nagyon-nagyon drukkolok, bújjon ki a Vince!

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Úgy látom sokan rástartoltunk a 13-ára:))
Szilvi! Neked külön drukk, hogy névnapi baba legyen!!!

Én ma reggel v.mi barnás váladékkal találkoztam nem sok de van. Gondolom nyákdugó!!
Bár Annával tök szintelen volt és eszméletlen mennyiségű és sokkal sűrűbb aznap hajnalban el is folyt a magzatvíz! Kiváncsi leszek most hogy lesz......????? Kicsit beparáztam most.......csak Apa itthon legyen!!!
És iszonyat hányingerem is van:((

Bocs hogy moist nem reagálok külön, de fél percenként járok wc-re ellenőrizni :oops:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok:)
Sajnos én nem szülés miatt voltam távol, hanem csak még mindig nincs netünk...

Egyre hülyébben érzem magam, haskeményedések ezerrel, hasfájás, derékfájás, hányinger... de valahogy semmilyen periodikus dolog nincs benne, éjjel 12-től 3-ig tartott, szinte egyfolytában, most meg délután megint elkezdte... egyre kevésbé tudom, hogy ez most mi, és mikor kell bemenni...

Kata, szépen megnőtt a pocakod:) és nézem én is, hogy hízni nem híztál, hát hogy bírod cipelni a kissrácot?

Vick, gondolok Rád ezerrel:)
Meg Dorka is esedékes lenne, ha jól számolom.

Én nem merek meleg vízbe ülni, sajnos, hogy "teszteljem" a görcsöket... ezért inkább iszom néha egy korty bort.

Nagy látvány lehettem most éjszaka a szembeszomszédok szemében (függöny még nincs) - kikóvályog pizsamás pocakos borzas nő, és meghúzza a borosüveget
:P
Nagyon jó lenne, ha ma éjszaka már nem ez lenne!!!
Szóval gondoljatok rám, és ha még mindig semmi, majd holnap CTG után jelentkezem.

Puszi
Móni
monke

Szia Dorka, látom, sorstársak vagyunk...:)
Hát jó pihenést Neked mára, és remélem, hamarosan hírekkel jössz!

Puszi
Móni
monke

Sziasztok!

csak gyors bejelentkezés,mert sajna szarul vagyok,komplikációk merültek fel,de szerencsére még itthon vagyunk.

Először is,hatalmas Gratuláció mindenkinek,akinek már megvan a csöppsége!!! (sajna nincs időm visszaolvasni,hogy kik vannak már túl a szülésen)

Kata
köszönöm szépen,hogy tudósítottál! :wink:

Lányok
köszönöm szépen mindenkinek,hogy gondoltatok Ránk! :wink:

Egy pár kép Grétáról:

bocsi,vendégek jöttek,később hozom a képeket! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Túl vagyok az 5. amnion is, megint ugyanaz van, mint pénteken, nem tágulok tovább. Magzatvíz teljesen tiszta, nst remek.
Annyit mondott doki, hogy max. szerdáig húzzuk. Ez legalább már egy belátható időpont.
Nekem is állandó keményedések, fájdogál is, a derekam leszakad.

Dorka, Móni
Szüljünk már!

Többieknek kitartás!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Vick: szüljünk, én benne vagyok.... :lol:
A szerda azért már legalágg egy fix pont.

Móni: pihenj sokat ha tudsz!

Dy: remélem semmi komoly baj nincs, várjuk a képeket! :D

Jó pihenést mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Edina
Milyen komplikáció??? Várjuk a képeket!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick!

Ezt nem hiszem el, hogy még mindig így.........de legalább már mondott valami biztatót a dokid!!!

Edina!

Jó, hogy jöttél végre:) várjuk a képeket.
Remélem semmi komoly bajotok nincs!!!

Móni!

Éjféltől 3-ig??? És elmúlt??? Nem volt rendszeres vagy nem fájt nagyon???
Lehet ha egy ilyennel bemennél már ott tartanának...???

Jaj én továbbra is magzatvizet szeretnék kezdetnek!!!

Egész du úgy fáj a fejem meg hányingerem is van.
És tegnap 130-as vérnyomást mért a szülésznőm, ma is ott körül mozog. Pedig eddig 90-100 volt.
Fel is hívtam, de azt mondta valószínű az idő kavar be!!

Csajok a héten lesz hideg és melegfront is!!!!

Szülésznőmszerint nálunk már a melegfront idít a hideg a korákat indítja!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hű, Enikő te se tartasz velem akkor a finish-ben???
Jól belehúztál ezzel a nyákdugóval :-)

Edina, remélem nem túl komoly a komplikáció és nincs nagy baj :oops:
Jelentkezzél ahogy tudsz és várjuk az első topikos bébike fényképeit Gréti személyében!

Dorka, nagyon mehetnéked van neked is, megértelek, ennél a várakozásnál rosszabb nincsen!

Vick, nem értem miért kell egy hete túlhordanod Vincét, nagyon szenvedhetsz szegénykém!Beindítani a doki nem akarná?Szerdáig még 3 és fél nap szenvedés neked...

Móni, márt azt hittem lebabáztál itt a hétvégén!
Hát, akkor hét eleére várjuk Dávid babát is!
Zsuzsi nem ment még haza akórházból?
Halllod melegvízbe beülni én se merek, pedig múlt héten elvileg én még zárt voltam, ki tudja, nehogy most legyen vmi baj.
Vörösbor palackból, kit érdekel a szomszéd hallod, ő baja ha este/éjjel pont akkor nézelődik az abalakon és unatkozik!
Azért mondjuk a férjed archiválhatná a látványt az utókor számára!
Nagy pocim, hm, hát tényleg nehezen bírom, a hátam és farcsontom+derekam rendetlenkedik is állandóan.

puszi,

majd jövök még

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata!

Hát én nagyon várom hogy lesz e v.mi éjszaka???? Annával este 8 körül ment el, és fél 3 kor magzatvíz!!!
Kiváncsi vagyok nagyon mi lesz minden második pisilésnél jön egy adag :oops:
de ahogy itt elnézem hetekig ellehet lenni nyákdugó nélkül......meg szerintem a tegnapi vizsgálat is rá segített!!!

Hú megint vérnyomást mértem 145!!!!! Mostmár ez is bosszant. Mi a fene lehet????

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő, hú, várj még egy pcit aztán hívd a szülésznőt vagy irány a kórház....
tudod, Krisztinának is magas volt előtte nap a vérnyomása...

Én csak szimplán nyomi vayok, voltunk ikeaban meg decathlonban, sok ember kiborított, koncentrálni se bírtam, egész nap bőgök, az előbb volt egy elég dúrva görcsölésem,nagyjából ennyi.
ToldiSzilvi, végülis nem vettem lepedőt, mert 2 volt ugye itthon, anyáék meg tegnap hogy itt voltak, többek közt lepedőt is hoztak,szóval elleszünk ennyivel.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

Áfonyácska, hányinger? Nyákdugó??? Oóóóó :wink:

Monke, szomszéd tuti nézett tág szemekkel :lol: . Szoptatásig ugye meglesz a függöny, azt külön díjazná a szomszéd, ha nem :lol: :lol: :lol:

Fleur: maszkos dolog szomorú. De legalább a kicsi már az ellenanyaggal feldúsított anyatejet szívja majd magába :D .

Katicat: tejjel kísérleteztem, sikerrel: egy barinőm szeptemberben szült, és azt találta ki, hogy mellszívó helyett másfél óránként szoptatja a gyereket. Neki is, nekem is hamar hozott ez eredményt. Borssal sokáig szenvedtünk, azt a francos 3 órát be akartam tartani, merthát a nagykönyv ezt írja. A "gyerekben nincs kakukkos óra" bölcsességet később tanultam meg, most előszeretettel használom éééés ÉLVEZEM a mondat jó hatásait.

MÉg egy segítség azért volt ebben: szobatársamhoz egész nap jött a "pereputtya". Itt lehet látogatókat fogadni a szobába, sajnos. Szülés után szerintem jó rendszer, hogy a szobákba nem mehet senki, nem tud az ember akkor és úgy szoptatni, ahogy akar (és pl. egy visszafogott puki is hatalmas problémákat tud okozni ilyenkor a női szervezetben.) Szóval míg a másik családja egész nap ott volt, addig én a szoptatószobában voltam végestelen végig. 3.naptól hízott a gyerek, jöhettünk haza, nem megérte??? (szobatársam sajnos nem merte látogatóit elküldeni, így nem tudott odafigyelni a gyerek jelzéseire, a saját szervezetére, iszonyú mellpanaszai lettek, hebamme 2 éjjelen át masszírozta, borogatta mire újra szoptathatott...addig cukrosvíz ment a babába :? ) tanulság: férj és talán a (nagy)szülők szerintem az egyetlen indokolt látogatók. ...többiek jöjjenek haza babanézőbe később.

Ervick, drukk-drukk!!!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!!

MI is még egybe vagyunk! :D !

ÉJJEL nagyon rosszul aludtam iszonyatosan égett a gyomrom!! :cry: Mikor lesz már ennek vége!!! ????

Kata igazad van nem kell annyi lepedő nekem is 4 db van sztem elég lesz az egy darabig!!!!

Ma megfőztem két napra mert holnap megyek ctgre és kedden nem lesz áram egész nap úgyhogy nem tudom mikor fogok tudni jönni!!

Monke, Vick, Dorka drukkolok nektek!!

Dy remélem semmi komoly baj nincs veletek!!! Várjuk a képeket Grétiről!!

Enikő tényleg jól belehuztál pedig te is ott vagy velünk a finishbe!!! Nekem szerencsére még semmi előjele nincs hogy ki akarna jönni Máté baba!!

Ma végre sikerült bepakolnom már csak egy két aproság kell , tegnap még vásároltunk kis takarót azt kell még beraknom meg a fényképezőt most töltöm én is! Remélem nem hagyunk itthon semmit, bár ha mégis max 40 perc és ott lesz nálunk!!

Ti mikor huzzátok fel a picinek az ágyat????

Holnap meglátogatom Mangoráékat, de ha jól számoltam akkor holnap haza engedik de bízom bennem h még tudunk a korházba találkozni!!

Majd még megprobálok jelentkezni ma !

Puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Most írt Mangora!!! Jól vannak!!

Azt írta hogy napról napra jobban van, Marci lusti nem akar szopizni úgy kell felkelteni,teje még nincs erre azt mondták neki h normális és ha minden okés lesz akkor holnap mehetnek haza!!

Amúgy üdvözöl mindenkit!!

Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Remélem, mindenki jól van.
Nem volt időm visszaolvasni, de majd pótolom.

Gratulálok Krisztinának és Mangorának, sok boldogságot és jó egészséget kívánok nekik!

Magunkról pár szót: ma jöttünk haza, mert Zsófi besárgult. Emiatt először nagyon kiborultam, de aztán bedurrant mindkét mellem péntek estére a rengeteg tejtől, és ezzel itthon nem tudtunk volna mit kezdeni. Péntek éjjel egy szemet sem aludtam a fájdalomtól, a nővérek nem segítettek. A kézi mellszívó nem segített. Szombat reggel viszont egy aranyos nővérke géppel lefejtek 80 ml-t! Ipari mellszívót kellett bérelnünk, hogy fejni tudjak.
Zsófi egy tünemény, eszik-alszik, eddig keveset sírt. Fotót töltök majd fel, de most laptopról írok. Már elkezdett gyarapodni is a súlyvesztés után.
Én jól vagyok, a kórházban nem sokat tudtam pihenni, de itthon már jó lesz. Itt van Anyukám, ő intézi a háztartást, én tudok pihenni.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi !

Örülök h jelentkeztél! Gratulálok még egyszer Zsófihoz!! De most már itthon minden rendben lesz , azért az ember otthon csak jobban regenerálódik! :wink:

Sajnálom h egy nappal többet kellett bent lennetek , de Zsófi egészsége a fontos!!

Pihenjentek!
Várjuk a képeket
:D Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Na,megint itt vagyok.

Grétának nincs semmi baja,csak nekem. bevérzett a sebem,és csúnyán begyulladt,ezért péntek este meg kellett nyitni több helyen. ma voltunk megint a kórházban,ma megint megnyitották,holnap megint menni kell,aztán még szerdán is,és ha szerencsénk van,akkor már vége az egésznek,ha nem akkor pénteken megint meg kell műteni..... :twisted:
ennek ellenére jól vagyunk,tejem is van bőven,Gréta egész nap eszik és alszik. Szóval áldott jó,tüneményes gyerek! :D

Mindenkinek drukkolok,sikeres,élményekben gazdag szülést kívánok!!!

Kép most így alszik...
Kép még kórházban voltunk...
Kép anyával...
Kép első pancsi...

Pussz mindenkinek!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Zsuzsi, örülök, hogy jöttél és itthon vagytok!
Jó regenerálódást kívánok az otthonotokban!
Várjuk a képeket pici Zsófikáról!

Edina, nagyon sajnállak a sebed miat és szívből remélem, hogy nem kell megint felvágni és kórházba menned!Szurkolok!
Gyönyörű Gréta, nagyon kis vékony, helyes pofikája van, a kép mikor veled van a pelenkázón nagyon tetszik, szépek vagytok!
Bioptron lámpa esetleg a sebedre?

ToldiSzilvi, msn?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi!

Örülök, hogy otthon vagytok már. Ott már minden másképp megy mint a kórházban!!
Várjuk a képeket!!

Edina!

Ez nem hangzik túl jól!!! Mitől tud bevérezni a seb?
Drukkolok, hogy ne kelljen megint műteni!!!
Gréti baba nagyon tündéri:))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

sziasztok!

Csak ámulok,egyik baba gyönyörűbb, mint a másik! :D Félthetitek majd a lányaitokat az udvarlóktól! :lol:

Edina
Ez nem hangzik jól, de remélem helyrejösz mihamarabb!Szorítok!

Csak jelzem, hogy kijött a dugóm 1 hete. :( Nekem ez sem jelentett semmit.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
Edina, de édes Gréti! Tényleg annyira gyönyörűek, nekem még mindig hihetetlen, hogy megint lesz egy ilyen csöppségem...pedig már bármikor :)
Nagyon remélem, hogy rendbejön a sebed és nem kell majd műteni. Nekem is az a kép tetszik legjobban, amin Te is rajta vagy:) Ne tűnsz megviseltnek, csak úgy sugárzol.

Zsuzsi, de jó, hogy hazajöttetek, már nagyon vártunk. Sajnálom, hogy Zsófi besárgult, de ezek szerint már túl is vagytok rajta. Igen, pihenj sokat és várjuk a történetet és a képeket :) 80 ml, az igen, akkor lesz mit ennie Zsófinak. (tényleg, hogy szólítjátok?)

Móni, pedig esküszöm, miattad lesem a telómat...teljesen azt gondoltam, hogy ma meglesz Dávid. No, akkor irány a jövő hét :) Jót nevettem a függöny nélküli dolgon. A tetőablakon nálunk sincs, és a szembeházból pont idelátni.
Ezek a fájások azért már komolynak hangzanak. Olyan nyugodtnak tűnsz a hozzászólásokban. Köszi a táblát, megkaptam, mindjárt felteszem...

Vick, akkor legkésőbb jövő szerda, de ez tényleg legkésőbb, azaz max. 3 nap! Kitartás, itt vagyunk veled.

Kata, ari a nagymamád :) Sokszor bejönnek az idősek megfigyelései, de hát elvileg van is még két hét...:) Képzeld, nekem is lement a víz a fejemről, hasam újra fent, és ma már nem is görcsölt. Úgyhogy el is mentem egy kicsit nézgelődni az Árkádba. Blanki addig Apával volt. Nem találtam túl sok értelmes dolgot, de Weleda olajat végre sikerült venni.

Friday, nekem is ilyesmi gondjaim voltak a szoptatással. Most aztán likvidáltam a mellszívót és cumisüveg is csak vésztartalék van. Aztán meglátjuk, a terv igény szerinti szopi. Anno én is erőlettem volna a 3 órát.

TSzilvi, nekem is gyomorégés, ülve "alvás", illetve nem igazán lehet alvásnak nevezni... A szüléssel legkésőbb vége, ez vígasztaljon. (van akinek előbb is, ha lejebb megy a poci ld. Kata, Vick) Azért gyere, ha tudsz, mert rögtön azt gondoljuk, hogy szülni vagy :)

Dorka, tényleg, jól eltelt az idő,kíváncsi vagyok mikor indultok be. Kit fogsz értesíteni?

Enikő, ez a vérnyomásemelkedés nem hangzik jól, inkább hívd fel a dokidat, ha nem múlik. Ebből tényleg szülés lesz hamarosan úgy érzem.

Puszi, remélem, hogy nem hagytam ki senkit,
R

Kép
Kép
34372

Sajna ma nem tudom a táblát feltölteni, annyira lassú a net, holnap reggel megpróbálom, akkor kisebb az adatforgalom. (mobil internet :( )

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Edina: Gréti gyönyörű, nagyon aranyosak a képek!
Reméljük rendbe jössz!!!

Zsuzsi: tényleg jó, hogy már otthon vagytok, sokkal kényelmesebb.

Reni: nekem Móni és Zsuzsi mobilszáma van meg. Ha jól nézem, nagyobb eséllyel szólhatok Zsuzsinak, Ő már otthon van! :lol:

Este eléggé fájdogáltam, éjjel is néha felmerültem félálomig, de semmi. Nyákdugó bennt, fájdalom nincs.
Holnap megyek CTG-re meg az orvoshoz, meglátjuk mit mond.

A hat hetet mennyire kell utána betartani?
Anyuéktól pihe-puha fürdőlepedőt és fürdővízbe való kényeztetőket kértem karácsonyra, de ha 12.-ig nem jön Feri, akkor pont nem telik le a hat hét. Pedig már alig várom a hosszú, forró fürdőket... :?

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Reni, örülök, hogy ki tudtál mozdulni tegnap, gondolom jól esett.
De egyedül császkáltál az Árkádban?Nem féltél?
Hú, én bárhova megyünk, annyira fogom a pocit és tök félek, nehogy nekemjöjjön vki.

Dorka, jól hangzik az ajándék!Ez a 6 hét csak "elvileg" 6 hét, vkinek kevesebb, vkinek több időre van szüksége a regenerálódáshoz.Meg ugye 6 hét után kell kontrollra menni a dokihoz.Mondjuk ha 3-4 hét után nincs vérzés, miegymás, szerintem nyugodtan lehet kényeztető dolgokkal :lol: próbálkozni.

Éjszaka megint rosszul aludtam, egész végig keményedten és mindenhol nyomta ki magát baba.Ez is a nemsokára szülés előjele???

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Éjjel nem volt gondom, de hajnalban arra keltem, hogy a wc-ig alig tudok kimenni, annyira keményedek és a gyomromig fájt a hasam.
Reggel fürdésnél( én még mindig fürdök)kijött egy adag barnás cucc,tehát valószínű, hogy sikerült tovább nyílnom. Fájok folyamatosan, és 1 óra múlva kijött még egy adag cuccos. Annyira jó kedvem lett, lehet, hogy ma kibújik végre? Ha igen én biz'Isten megfalom! :lol:

Nincs más hátra, mint előre! Azért irigykedve olvasom, hogy van, aki már otthon van nagy nyugalomban. Élvezzétek a boldogságot!

Kriszti remélem ma hazamegy és ő is élvezheti a meghitt perceket!

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Vick, nem semmi, hogy még mindig tudsz írni a fórumba... most már tényleg csak napok kérdése, de annyira nyűglődés az egész, nem?:(
Cuccos nekem már teljesen távozott, de mintha a baba nem akarna távozni utána.

Ma éjjel bor helyett megpróbáltam a forró zuhanyt. Elmúlt tőle, basszus:((( pedig olyan szép volt az egész, hasmenés stb...
Előre rettegek a mai éjszakától.

Edina, sajnálom a komplikációt, gyógyulj meg gyorsan!!!
Gréta egyszerűen gyönyörű, nagyon szépek a képek.
Hát persze, hogy elsírtam magam a meghatottságtól.

Zsuzsi, üdv itthon:) jobbulást neked is, és nagyon drukkolok, hogy a szoptatás zökkenőmentes menjen majd. Gyarapodjon a pici lány:)
Ezek szerint nem csak városi legenda, hogy nem túl előzékenyek a SOTE-n a csecsemősök.
És várjuk a képeket!!!

Jó pihenést otthon!

Friday, beszerzek egy függönyt, ígérem.

Reni, nagyon nem vagyok nyugodt, mondhatni be vagyok szarva:) de most már minden mindegy, csak ennek a várakozásnak legyen vége.
Minden nap elmegyek az Árkádba (Intersparba) vásárolni napközben... kb. odáig merek bemenni egyedül. Még összefutunk a végén:D

Vick, azt hiszem, ez a miénk még nem is "túlhordás", hanem csak "terminustúllépés", és tényleg gyakori. De miért pont mi...

Gondolok Rád és Dorkára, és

Ja, Kata, szerintem neked nem fog eltorzulni az arcod, úgyhogy meg ne várd a decembert:)

(ha már torzulás meg tokásodás, az inkább az ilyen eleve kerek pufi arcokat érinti, mint az enyém:)

Enikő, tényleg ne viccelj a magas vérnyomással.
Fleur, neked jobbulást, maszkban szülni tényleg nem lehet nagy élmény..

Puszi mindenkinek, megyek CTG-re.
Móni
monke

Sziasztok!

Köszi az aggódó szavakat:) nem ment feljebb a vérnyomásom 140-től ill este meg eddig még ma is 110-120 körül van. Más tünetem meg nincs dagadás ilyesmi.

Nekem még mindig jön a dugó......nyálkás barnás....azért remélem akkor fog jönni ha apa itthon lesz. Nem szeretnék mással menni:(

Móni!

Mi lenne ha nem próbálnád enyhíteni a görcsöket hátha erősödnének nyilnál és aztán csak beindul!!!

Nekem keményedésen kívül semmi extra...babó is olyan aktív....ha tényleg igaz hogy szülés előtt lelassulnak, akkor ma biztos nem lesz szülinap!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vick, reméljük ma kibújik, mondjuk 10.e csak holnap van....
Te kinek írsz, ha bemész a kórházba?

Móni, függöny ráér sztem, vagy vegyél kész függönyt a konyhaablakra és nem kell bajlódnod a varratással.
Azért jó, hogy közel van hozzátok az Árkád, de vigyázz azért magadra.
A dokid azért jól megjósolta, végül nem szültél meg a hétvégén.
A fiúcskáink már most nagyon lustik, hallod-e.
Nekem még mindig a magzatvíz elfolyás a parám, hogy nem itthon történik majd...
De hát ha téged és Vicket nézlek, van még vagy 2-3 hetem minimum.
A decemberi szüléshez semmi kedvem.
Anyós névnapi babát jósol nekem, de nov 25. is nagyon messze van még.....

Enikő, én is állandóan keményedek és már a fájdalomtűrő küszöbömet súrolja sokszor, annyira nyom.Ja meg, te írtad vmikor, hogy olyan érzésed van, mintha ki akarna esni a gyerek, én tegnap óta érzem ezt, lehet hogy csak most ment lejjebb valójában?

Holnap reggel vérvétel, vizelet, ctg és dokim, egy fél napos tortúra, már 1 hete is kibuktam, csajok már annyi ideje járok dokihoz és várakozok a folyósón (tavaly június óta), nagyon-nagyon elegem van már és szeretném látni az eredményt és kezemben tartani Márkomat.
Akik nálam pár héttel előrébb vagytok, biztos únjátok már a nyafogásomat, de így talán jobban megértitek....

Na befogom már,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata!

Nekem is néha soknak tűnik már az a fájdalom amit érzek itt ott....pedig hol van még az a szülésitől??? Ezért félek most jobban.

Nyugodtan panaszkodj, szerintem senki sem haragszik érte.
Végül is azért vagyunk itt, hogy elmondhassuk a nyűgjeinket!!
Ezek az utolsó hetek meg tényleg a legrosszabbak, bennünk van már a félelem is hogy indul hol kap el stb....

Tudom, hogy már kb 100x végigbeszéltük, de én ahányszor látom a tv-ben (még jó hogy csak ritkán jutok odáig) mindig elbizonytalanodom a h1n1-el kapcsolatban!
Persze terhesen már nem oltatnék de mi legyen utánna??? Max én nem járok majd a gyerekekkel közösségbe és látogatókat se sűrűn fogadok....de apa is haza hozhatja......

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő, köszi :oops:

A férjemet ma oltották be a cégnél, megbeszéltük, hogy ő beadatja.
Én inkább ettől az ukrán vírustól félek, ki tudja mi jön onnan.
Amúgy sztem szoptatás alatt se lehetne beoltani magunka,nem?
Arra gondoltam, a gyerekorvost ki kéne hívni minden alkalommal, nem kéne odacipelni a babát.Azt tudom, hogy először alapból kijön.
Ilyenkor amúgy mennyit kell adni neki?
Aztán aki jön látogatóba(nem a saját szüleinkre gondolok persze!), alapos kézmosás és van ilyen gyógyszertári filcmaszk csajok, vegyék csak fel.

Többet sajna nem tehetünk.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hi!

KANKALIN!!!! Üdv újra itthon! Értem hogy kiborultál a sárgaság miatt: olyan egyszerű előtte olvasni róla, hogy természetes, de annyira más ha a saját gyerekünkről van szó. A 80ml nagggyon durva! Fene a képüket, hogy nem segítettek Rajtad! Elhiszem, hogy ezen már a kézi mellszívó nem segített! Most van otthon gépid, tudsz szerezni (védőnő, ilyesmi)? Később ám rendeződik majd a tej, elegendő lesz a kézi a csomóknak. Remélem nem gyullad be!!!! Masszázs segít? Itt úgy mondták nekem, hogy szoptatás előtt meleg borogatás, majd utána hideg borogatás segít még (eddig úgy ismertem ezt a dolgot, hogy valakinek a hideg, másnak a meleg tesz jót). Hatalmas gratuláció Zsófihoz! Várjuk a fotót és a szüléstörténeted!

Dy: Gratulálok, gyönyörű baba! Komplikáció monnnyon le!!!!

Traudorka: 6 hét az olyan javaslat szerű dolog szerintem. Adja ég, hogy előbb legyél túl a szülés utáni nyavalyákon!

Katicat: gyerekorvosnak kérdezed, mennyit adjunk neki? Én nem adtam semmit. Nálunk 2szer volt újszülött látogatás, egyszer sem éreztem és nem is éreztette a doki, hogy kéne adnom (Borsnál volt mindez, Ő még magyar "termék"). Eddigi tapasztalatom szerint a gyerekorvosok -normálisakat értem ide- nem a pénzéhes dokimaffia tagjai.

folyt. köv. :D

Kép
Kép
friday

Ervick, nem is írok semmit, hátha pont ez hoz Neked szerencsét :wink:

Áfonyácska, nehezet kérdezel, hogy mi legyen oltás ügyben.

Rólunk: köldökcsonk leesett tegnap :D (egy macerával kevesebb) tegnapelőtt pedig megvolt az első anya lábán landoló kaki. Anya felavatva :lol: . Gréti eszik, alszik, éjszaka hol 1-szer, hol 2 szer eszik, mellette csak a szokásos Bors-járat van (gondolom ez még 1-2 hétig lesz igaz, aztán beindul a műszak. :roll: ).

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

látom, még nincs újabb bébi, vajon ki lesz a következő?
Móni, nagyon szépen beindultak nálad a dolgok, hátha hamarosan kiköltözik Dávid.
Vick, szerintem nem bánod, ha nem 10-én, hanem 9-én jön ki Vince, ugye? :wink:

Mi jól vagyunk, túléltük az első éjszakát, este és éjjel is 1-1 órát sírt Zsófi (így szólítjuk) etetések után, vagy a szelek kínozták, vagy a büfizés, végül visszatettem mellre és elaludt. Lehet, hogy keveset evett? Elég lassan szopizik. Már annyi okosságot olvastam, hallottam a szoptatásról, hogy nem fogok ragaszkodni a max. 30 perc/ alkalomhoz. Zsófi pici baba, közben elfárad...

A mellem egész rendben, gépet béreltem a kórházban egy hónapra, addigra szépen beáll majd minden, azt ígérték. Remélem.

Edina, jobbulást Neked, ez borzasztó lehet...

A kórházban egyébként rengeteg volt a terminuson túli baba és rengeteg császáros kismama volt.

A csecsemősök között volt segítőkész is, néhányan kifejezetten aranyosak voltak, csak pont, amikor a legrosszabbul voltam, akkor vágták oda, hogy fejjem ki kézzel, mert belázasodok... szegény párom hajnalban hozta be a kézi mellszívót, de annyit ért, mint halottnak a csók...

Most várom a gyerekorvost, gondolkodtam én is, hogy kell-e neki adni valamit, de úgy döntöttem, nem fogok.

folyt. köv.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

szüléstörténet:

Reggel bementünk fél 8-ra megvizsgált az orvos, mondta, hogy bő két ujjnyira van nyitva a méhszáj, és akkor ma szülünk. mondta, hogy szinte biztos volt benne, hogy a hétvégén megszülök...
Bejelentkeztem, megjött a szülésznő stb., 9:25-kor burokrepesztés, majd 10, 8, 5 és 3 perces fájások, ide másfél óra alatt jutottunk el. Addig egész jól elvoltam, de onnan már nagyon fájt. Az orvos és a szülésznő tündériek voltak, dícsértek, hogy milyen hős vagyok, hogy hang nélkül tűrök mindent és milyen fegyelmezett vagyok. Mondták, hogy ritka, hogy valaki ilyen öszötönösen együtt működik. Ez jól esett, bár gondolom, mindenkinek ezt mondják.
Arra emlékszem, hogy mindig kérdezgettem, meddig tart még és mondták, hogy nyugi, ma én már ebédelni fogok... Aztán fél 12 körül a fájásaim rendszertelenné váltak, kaptam oxitocint, ők meg csináltak szép nagy fényt és átalakították az ágyat, hoztak mindenféle eszközt, én meg csak kérdeztem, hogy minek, nem lesz császármetszés? Mondják, hogy hát azért mert mindjárt meglesz a baba és tényleg igazuk volt, a doki a két utolsó fájásnál megnyomta a hasamat (nem fájt) és 12:27-kor kibújt Zsófi :P
Zsófi szívhangja a végére lelassult, ezért behozták a vákumot is, de nem volt rá szükség. Mondta az orvos, hogy fél évben egyszer szokta használni és előző nap volt rá szükség, ezért statisztikailag ma nem lehet, de legyen ott, ha mégis.

Zsófi nagyon elfáradt a szülésben, ezért elvitték, nem maradhatott velünk a szülőszobán. :(

Még mindig nem hiszem el, hogy ez velünk történt, olyan mint egy álom, pedig itt szuszog mellettem egy tündéri pici lány.

A párom hős volt, de az utolsó 3 percben kinn volt a folyosón, mert megijedt, amikor telefonáltak, hogy érett szülés a 3-ban és megjelent vagy 5 medikus, gyerekorvos, még egy nőgyógyász és a segédszemélyzet.

Volt gátmetszés, de nem éreztem, jó jelnek fogtam fel. Igaz, mondták a legelején, hogy tuti lesz, mert nagyon magas a gátom.
A seb gyógyul, annyira nem fáj.
Vérzés: annyira ez sem vészes, szerintem éjszakai betéttel is kihúznám.
Méhlepény-szülés: egy pillanat, nem is éreztem.
Beöntés: ha lehet, kérjetek, én végig úgy éreztem, bekakilok. Lehet, hogy be is kakiltam, kérdeztem a páromat, azt mondta, nem.

Tényleg igaz, hogy miután megvan a baba, minden fájdalom megszűnik egy pillanat alatt.

Kilók: ma reggel 55 kiló voltam, 60-al mentem szülni, a terhesgatyámat tartani kellett, ahogy jöttünk ki a kórházból, el ne hagyjam.

Hát kb. ennyi, mindenkinek hasonlóan rövid, gyors szülést kívánok.

Jövök a képekkel, mihelyst feltöltöm őket a gépre!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI,

Kankalin, örülök, hogy egyetlen csalódást a terhesgatya megtartása okozta :lol: :lol: :lol: . No, de komolyra fordítva a szót, gratulálok még egyszer Zsófihoz!

Kép
Kép
friday

Kata
Én is remélem, h elmúlik mire szülök. Mézet meg minden mást nyomatom
Az a röhej, h engem is értesített a bérszámfejtő, postán kaptam egy tök szép csomagot, benne minden papírral meg kitöltendővel és oda volt írva, h mit hol kell intézni. De ugye csak most kezdtem összerakni a papírokat.
Na és arra nem írtál, h a MÁK-nál hova küldöd.
Szerintem nem kell adni gyerekorvosnak pénzt. Neked is Csilla lesz?

Enikő
Akkor lassan kezdünk izgulni érted is.
Szerintem a média kavar sokkal nagyobb körülötte, mint amekkora a baj. Mindig már amúgy is beteg emberek halnak bele.
Mi nem adatjuk be. A látogatókat meg lehet tavaszra időzíteni amikor már nagyobbak a babák.

Móni
Azért mond ezt a keményedős dolgot a dokinak. Lehet te ettől nyílsz.
Kismama a borosüveggel :lol:

Dy
Sajnálom és remélem minden rendben lesz. Nagyon rosszul hangzik a seb begyulladása.
De édes Gréta.

Vick
Vince gyere már!!!! :)

Szilvi
Mi már felhúztuk.

Zsuzsi
Örülök, h otthon. Hozz képet is kíváncsi vagyok szöszke Zsófira.
Köszönjük a szülés történetedet. Jó olvasni, h szép élmény volt és minden jól alakult.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: