A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Én nem kaptam meg még mindig
Vendég

Gombi, jó az új frizkó!!!

Most ment egy riport a légzéskimaradásról-légzésfigyelőről.
Ok-ként jelölték meg azt is, ha egy ágyban alszik a baba a szülőkkel. :?:
Hát, mi vettünk légzésfigyelőt, de kicsit fázom az egésztől, de inkább riasszon falson, minthogy ne legyen ami riasszon, ha kell.

Tényleg, nekünk rácsos az ágy alja, szerintetek, kell rá valami teli lemez, vagy valami, vagy a rácson is jók a lapok.?
Vendég

Én azt olvastam - jó hogy ennyit olvasunk, mi? :-) - hogy célszerű a rácsra tenni egy teli lemezt. Nekünk is rácsos az alja.
Ugyanakkor pl. hugiék nem tettek, mert ők ezt az okosságot amit én nem olvasták és ettől függetlenül tökéletesen működik a figyelőjük.
Annak híve vagyok hogy napközben henyéljünk együtt a babával a nagyágyban és a hasunkon is horpasszon jókat, annak viszont nem hogy éjszakára is magunk mellé vegyük. A nagy ágy éjszaka apáé-anyáé és a huncutkodásé:)
Vendég

Judyka a rácson is jók,nekünk is úgy volt Levinél!És most is így lesz!

Gioia....lehet,hogy a gondoktól fáj!

Gombi...én is csak a fotót kaptam meg!Szép lettél! :)
Vendég

Gio, Tulip, köszi, akkor egy parával megint kevesebb.
Mindig, mikor azt hiszem, minden kész, minden megvan, jön valami új dolog, ami még persze nincs.

Egyébként én sem vagyok híve a "baba köztünk, velünk alszik" című dolognak. Aztán ember tervez...
Vendég

Na jó csajok!
Mentem aludni mert szétmegy a fejem!
Jó éjt mindenkinek! :)
Vendég

Gio, Gombi akkor ne is számítsak semmire az uh-n? :( Nekem is mellső fali és mélyen tapad a lepény. Bár megbeszéltük a szonográfussal, hogy ha nem megy a dolog nem erőltetjük, akkor csak egy képet a pofijáról. Remélem azért az látszik még, nem fúrja a kis buksiját a lepénybe.
Judyka, nekünk is rácsos az ágy alja, mi biztos ami biztos alapon vágatunk bele egy 6mm vastag furnérlapot.
Egyébként az újraélesztős előadáson is említették, hogy a közös ágyban való alvást hanyagoljuk... a koraszülött vagy valamilyen betegséggel világra jött csecsemők pedig alapból a veszélyeztetett kategóriába tartoznak, sőt az is akinek a családjában előfordult már ilyen.
Tulip, jobbulást Neked! Remélem holnapra kialszod.
csillag25

Szép reggelt!
Úgy látom ma csak engem nem hagy aludni a fióka, már meg is etettem. :) Éjszaka is kétóránként keltem, sokszor nem is kell pisilni, csak elzsibbadok és ha már ráébredek hát kimegyek wc-re is, ne külön kelljen mikor már bealudnék. Annyira édes ahogy nyújtózkodik babó, este is úgy aludtam el, hogy a kezem a hasamon volt, most reggel is mosolyogva nyugtáztam a hasamon lévő kitüremkedéseket. Aztán lehet, hogy 2 nap mulva már nem mosolygok, olyan hulla leszek, de most úgy örülök neki. :D Valahogy más lett a kapcsolatom vele úgy 1-2 hete, olyan bensőséges. Addig is nagyon szerettem őt, de mégis valahogy -hülyén hangzik- de kívülállóként szemléltem a pocakom. Most sokkal jobban rá vagyok hangolódva. Eddig fura lett volna ha megszületik, de most már várom nagyon (és nem a kényelmetlenségek miatt).
csillag25

Jó reggelt!
Hát én megint aludtam sokáig. Na jó, négykor felkeltem, mert a férjem ment dolgozni korán, de aztán jól visszaaludtam. Jön délután hozzám a védőnő. "Úgy örülök"...most aztán tényleg lehet porszívózni. Na azért nem halok bele.
Én se vagyok híve a gyerek velünk alvásának, de pont az unokatesóm mondta, hogy az ő kislányuk csak akkor aludt, ha érezte valamelyik szülője közelségét. Ez tök véletlen derült ki náluk, mikor elmentek valahova vásárolni, kenguruban vitték a gyereket, és simán végigaludt vagy öt órát alig egy hónaposan. Egyébként meg sehogy se tudták alvásra bírni. Na azután mindig oda volt kötözve valamelyikőjükre, és velük aludt. Így a szülők is kipihenhették magukat. Úgyhogy szerintem ez is olyan ember tervez dolog...azért én nem szeretném, ha közöttünk aludna a gyerek négyéves koráig. Bár hozzá tartozik, hogy az első időben egy szobában leszünk, mert a bölcső az ágyunk mellett lesz, utána meg olyan kiságyat kaptunk, amit hozzá lehet teljesen tolni a mi ágyunkhoz, és azon az oldalon nincs is rács. Így még rendes babaágyunk nincs is.
Na megyek megetetem magamat. Ez az idő nem tesz túl jót nekem!
tedorka

Valaki írta korábban, hogy neki a Nature care por segít könnyíteni a dolgain, de már nem találom. Tegnap vettem én is, de nem bírom meginni. :oops: :shock: Akinek bevált annak szívesen elküldöm, ha ír priviben címet, én biztos nem próbálkozok vele többet és feleslegesen figyelne a polcon. Ugyanígy jártam a várandósság elején a gyömbéres teával amit hányinger ellen vettem, de azt sem csíptem, így azóta is ott van. :roll:

Eddig bírtam az éjszakai alvásadaggal, most vissza kell dőlnöm egy picit, mert lefejelem a számítógépet.
csillag25

Hali, ma megyek fel a Kútvölgyibe, ha nem jövünk túl későn, akkor referálok, mit láttam, hallottam. Enyhe para azért van, nem akarok a hátralévő időben amiatt szorongani, amit látok, vagy... amit nem látok. :?
Vendég

Sziasztok!

Én ma megint hajnalban ébredtem,és nem birok vissza aludni,napközben meg olyan vagyok egy idő után mint a zombi.. :? :?
Tegnap voltam dokinál,megvolt az első CTG is.. szegény védőnőm az összes mamival szenvedett,mert mindben bébi elkúszott a gép elől,bizti valami front volt. :)
Hétfőn megyek az utolsó nagylabor vizsgálatra,szerdán ujra CTG és az utolsó hivatalos nagy Uh. Már nagyon várom,mert kiváncsi vagyok,mekkora már ez a kis bébibogyócska :)

Úgylátszik valami tényleg nem jó a levlistás rendszerben,mert nekem is hiányoznak levelek,sokszor csak nézek,mikről írtok itt..

Igyekszem visszaolvasni és reagálni nemsokára.
Puszi mindenkinek!
Vendég

Nekünk is rácsos a kiságy alja és tökéletesen működik a légzésfigyelő.
Hát Csabi érkezése előtt én is nagyon következetesen azt vallottam, hogy a gyerknek a kiságyban a helye éjszaka. Aztán hat hétig kínlódtunk éjszakánként a férjemmel felváltva, mert a gyerek 20 percnél többen nem bírt ki a kiságyban, ráadásul a most üdvözített oldalt fektetéstől állandóan elázott, mert én nem találtam olyan pelust ami így ne ázna át. Aztán hat hét után olyan zombi állapotba kerültünk, ráadásul egyszerre betegedett le minden segítségem - a férjemmel együtt - hogy úgy döntöttem az életben maradáshoz ki kell találnom valamit. Fogtam a gyereket és úgy bújtam be a mi ágyunkba, hogy a vállamon szundikált. Majd jó egy-másfél óra múlva szépen letettem magam mellé, persze hasra. Na innéttől átaludta az egész éjszakát. Bár én még pár éjjel virrasztottam, hogy biztosan vesz-e levegőt a gyerek, de nem volt semmi gond. Nagyfiam 5 hónapos korában volt képes önállóan átaludni az éjszakát a kiságyában. Neki erre meg kellett érnie. Andrisnál ez gyorsabban ment - nála nem volt más választás mert koraszülött volt és nem mertük hanyagolni az elején a légzésfigyelőt.
Szóval ennyit a baba érkezése előtt vallott szilárd meggyőződésről.

Csillag!
Én írtam a porról. Nekem is csak a harmadik próbálkozás után sikerült és akkor is csak a natúrt, a narancsosat még mindig nem tudom letolni. Én 2 dl rostos narancslével döntöm le nagyon gyorsan, hogy ne ázzon sokat, mert addig nem nagyon lehet érezni az ízét, majd gyorsan utánaküldök még 3 dl ásványvizet. Szerintem azért tegyél még egy próbát, meg lehet szokni.

tücsökbogár

Aki nem kapja meg a levlistán a leveleket, szerintem nézze meg a spam mappában is, mert (előttem ismeretlen logika szerint) van, mikor oda küldi a rendszer.

Egyelőre én is különaltatást tervezek, aztán meglátjuk, hogy bírjuk. Az ágyunkba viszont semmiképp sem fogom bevinni, mert a férjem olyan baromi mélyen alszik, hogy szerintem nem ébredne fel ha ráfeküdne, meg egyébként is, egyetértek Gioval, hogy a szülők ágya elsősorban másra való. :lol: Szóval ha nagyon nem bírja egyedül, majd kimegyek hozzá egy matracra. De szerintem ez teljesen a gyerek lelki alkatán múlik, egyik ismerősöm gyereke pl. csak egyedül, a saját ágyában, teljes nyugi mellett tudott aludni az első naptól kezdve, szóval én nem is próbálom előre eldönteni, hogy mi lenne a jó.

/
lemonsong

SZiasztok
én egész jól aludtam, még pisilni sem keltem fel:-)
Most meg már takarítok, mert este vendégeink jönnek. És erőt gyűjtök a védőnő felhívásához, mert tegnap elfeledkeztem az időpontomról és igazság szerint nincs is kedvem elmenni a rendelőbe már. Jöjjön ő...Inkább kiporszívózok 2x:-)

Judy
kíváncsi vagyok milyen hírekkel jössz meg a kórházból. Szerintem biztos érdekes lesz! Igaz épp ma olvastam egy jópofa könyvben, hogy olykor jobb ha az ember lánya teljesen tudatlanul megy be a kórházba szülni, úgy hogy előtte nem látott semmit, mert akkor nem lesz ideje agyonparáznia magát azon hogy mi nem aszerint meg ahogy előzetesen elképzelte, leírta, megtervezte.
Vendég

Sziasztok!

Én látok minden levelet és képet is a levlistán.Nme tudom mi lehet a baj azoknál akik nem :shock:
Küldem én is most pocakképeket :oops:

Külön-együtt alvás: Mindenkinek a maga választása.De (és ezt nem én mondom hanem nálam sokkal okosabbak pl. pszichológusok) hogy: a gyerkőcnek a szülők de leginkább édesanyja mellett a legjobb,ugyanis annak is oka van,hogy meddig akar ő aludni a szülőkkel.Mikor ér el egy bizonyos lelki fejlődési fázista amikor már külön akar lenni. Na most nálunk ez annyira nem ment,hogy Zita egyszerűen nem volt hajlandó köztünk aludni.A kiságya mellettem volt kb 1 m-re és végig aludta az éjszakákat.Most már a szoba másik végébe van és itt is átalussza az éjszakát.Most Hubus ágya van mellettem 1m-re,de neki is megadjuk a lehetőséget hogy köztünk aludjon.
A "hancurozást" másik ezer helyen is megoldhatjuk.
Egy biztos: Semmi pénzért nem is akarnám,de nem is tudnám külön szobába tenni őket.Idővel igen,de NEM újszülött kortól.ÁÁÁÁ :shock:
De ez megint csak az én véleményem,valaki megtudja csinálni és be is válik.Én tuti nem.

Lepény!Nekekm is mellső fali,Zizuval is az volt és egy doki sem mondta,hogy az rossz lenne,vagy bármit is befolyásolna au Uh-n :roll:
Vendég

Hát az együttalvást én nem mint rideg anya "elleneztem". És nem hinném hogy azon múlik hogy vki erejét felülmúlva akkor most kibírja hogy nem alszik velük a gyerek...és nem is ellenzem. Ember tervez alapon gondolkodom. És azzal is tisztában vagyok hogy a testmeleg nagyon fontos a kicsiknek.
Egyszerűen ha működik külön,sőt kereslet-kínálat találkozik akkor miért ne? Azt látom a környezetemben hogy sokkal önállóbbak azok a gyermekek akik nem alszanak még 5 éves korukban is anya és apa között és ez nekem tetszik. Ugyanúgy vagyok vele mint azzal hogy nem szeretnék pl. a gyerek 2 éves korában is szoptatni még.
A pszichológusok mondanak ezt is azt is :-) A szakirodalomból nagyon kevés az ami használható véleményem szerint, főleg a gyermeknevelésben, hisz elvileg minden anya ösztönösen tudja hogyan kell viszonyulnia a gyermekeihez, mik az igényei. Nem mindig lehet sztereotípiákban gondolkodni.
MInt ahogy más dologban sem. Nekem a dokim levezette miért érezhetem első babásként a mellső fali tapadásnál később a mozgást és a szonográfus azt hogy miért van esély arra hogy nehezebb elkapni uhun egy édes kis pofit 32. hét után. Ez is totál egyén és alkatfüggő és nem rossz dolog hanem egyszerűen más.
Vendég

sziasztok
nekünk is rácsos a kiságy remélem működni fog rendesen a légzésfigyelő.hozzám ma jön a védőnő ari így nem kell nekem legyalogolni.
együtt alvás:pont itt az oldalsávban volt a múltkor egy cikk hogy a bölcső halál sokkal nagyobb számban fordult elő azoknál a babáknál akik a szüleikkel aludtak tehát egyálltalán nem ajánlott és a szülők sem tudják kipihenni magukat mivel nem alszanak rendesen nehogy megüssék babócát.szerintem nem véletlen van kiságy,bölcső a bébinek ott a helye.
de persze mindenki mást mond.
bejelentkeztem dokihoz is hétfőn háromnegyed 6ra kaptam időpontot.
az éjjel megint nagyon rosszul aludtam szinte semmit megint görcsölt a gyomrom nálam ez már rendszeres mióta terhes vagyok :(
és feküdni sem tudtam sehogysem már nagyon nehezen viselem vagy a bordáim közt zsibbad,vagy a derekam fáj,vagy a gerincem,vagy a hasam.nagyon várom már hogy kijöjjön babóca,bár a neve még mindig nem 100% :oops:
bocsi a sok panaszkodásért :roll:
ja én is megkapok minden üzit weblistáról.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Már nagyon régen voltam itt. Sajnos tönkre ment a számítógépünk. Az alaplap és proccesszor halt be, és elég drága lenne most újat venni. Ugyhogy rokonoknál ismerősöméknél netezek. Nem nagyon tudtam visszaolvasni... :cry:

Velem annyi történt, hogy szülés várható időpontját dec 15-re változtatták. Ez azért lényeges mert nekem tervezett császárom lesz. Beszéltem a dokival és november 30-án már be kell feküdnöm a korházba és dec. 1-én vagy 3-án már megcsinálják a császárt. Szóval eléggé előrejött az időpontom. És akkor még egy kérdés! Kinek küldhetem majd az sms-t?

Mindenkinek nagy türelmet a finishez és erőt. Én sajna egyre nehezebben viselem. :cry: DE!!!! Már nem sok van hátra!!!!!
Vendég

gio egyetértek.én sem tudom elképzelni hogy egy 2 éves gyereket szoptassak sőt szerintem egy 1 éves is nagy hozzá és nincs is rá szüksége.az első 3 hónapban fontos igazán az anyatej.és az hogy 5 évesen velem aludjon :shock: a fiam fél éves kora óta külön szobában alszik és szerintem ez tök jó így neki is és nekünk is ,nem zavarjuk egymást.

Kép
Kép
anitaaa03

melinda ezek szerint a mostani felállás szerint te vagy az első :D

Kép
Kép
anitaaa03

Melinda
restellem, de miért is kell a programozott császár? Nem fordul be a babó vagy más oka van?
Meg nem értem ha a szülés dec.15re változott és utána írod, hogy dec1-jén meg lesz a császár :shock: Vagy valószínűleg csak nem értem
Vendég

Melinda, ezt én sem vágom. :oops:
Tücsökbogár, a por az natúr de én balga vízben próbálkoztam. Üdítő szinte sosincs itthon, a tea meg még meleg volt, így maradt a víz. Ezek alapján kizárt, hogy próbálkozzak többet, így szívesen elküldöm neked ha szeretnéd. :wink:
csillag25

A szülés várható időpontját csak 2 nappal hozták előre, mert dec 17 volt eddig. A programozott császárt itt Veszprémben 2 héttel elötte megcsinálják, nehogy beinduljon a szülés. Igy lett az időpont dec1 vagy 3-a.
A császár egy régebbi gerincműtét miatt kell, gerincferdülés miatt műtöttek, teljes hosszában vágtak gerinc mellet és beépítettek egy platinarudat a gerinc mell, hogy ne tudjon visszaferdülni. Szóval nekem ez miatt nem hajlik normálisan a gerincem. Ezért a császár.
Vendég

Ó értem!!
Pedig akkor mi pont egyszerre voltunk szinte kiírva,
Hú Melinda, akkor tényleg Te leszel az első!!!
A táblázatban vannak telefonszámok, amiket DOrka küldött, nekem sajna 2 hét múlva megváltozik, addig nem tudom megadni.
De bárkit választasz akinek smst küldesz nagyon fog örülni, meg mi mindannyian a hírnek!!
Vendég

Helyzetjelentés a konyhából: a férjem még mindig nem vetette magát bele a főzésbe amit úgy ígérgetett, nem lesz ebből semmi ahogy elnézem és ez a jövőre nézve nem túl bíztató. Ma is felemlítettem, de csak annyit kaptam válaszként, hogy így is alig bírt felkelni. :roll: Viszont mondta, hogy csinálhatok ma paprikás krumplit... A rendelgetős kajákat meg jól leszólta. :evil: Pedig úgy szeretnék már sztrájkolni, de akkor kenyérevés lenne. Tegnap zöldborsófőzi volt bécsi szelettel.
csillag25

Hát nagyon megértelek Csillag...Én egy hete készülök muffint sütni, ma kénytelen leszek, mert vendégek jönnek. Ebéd nem lesz, majd vacsira készít - ha!minden igaz a férjem pizzát. De már ő is készül 2 napja arra hogy előre elkészíti a tésztát hogy egyáltalán sikerül-e, ehhez képest a vendégek előtt lesz a főpróba dög éhesen... :evil:
Vendég

Úgy látom, a férfiak lazán veszik ezt a témát. Na megyek teregetni, felmosni aztán nekikezdek a főzésnek. :?
csillag25

Ja, és a "legszebb" az egészben, hogy a szülőknél meg nagymellénnyel jön ez a szöveg, hogy majd ő főz nekünk reggelenként mikor megszületik a pici és azután is ha visszamegy dolgozni, ezt a rendszert tartjuk, hogy reggel ő vagy együtt főzünk és akkor nekem nem kell már napközben ezzel foglalkoznom. 8) Jól hangzik, csak valahogy már nem hiszem el. Igaz, a szülők is csak mosolyognak rajta, eközben ő állítja, hogy így lesz...
Na tényleg megyek a dolgomra.
csillag25

Éééééés...itt volt a védőnéni, már el is ment. Hozott recepteket, amiket akkor kell kiváltani, mikor megszületik az apróság. Megkérdezte, hogy minden rendben van-e, aztán ennyi. Kedves volt, többet nem jön, csak ha majd megszületett.
Így még a hétre marad a holnapi ctg.

Hú, én is sütnék már valami jó kis sütit, de sose tudom rávenni magam. Meg főzni is kéne valami finomat! Úgy döntöttem, hogy honap a kórházból hazafele bevásárolok a piacon és főzök bolognait, meg valami jó kis húslevest. És úgy ennék palacsintát...de annak nem állok neki.

Melinda! Megvan a táblázat? Mert ha nincs, akkor szívesen átküldöm újra. Egyetértek Gio-val, bárkinek küldöd az sms-t, örülni fog, és tuti tájékoztatja a többieket!
tedorka

GIO!
Basszus!Nem támadásnak írtam amit írtam,pedig úgy érzem annak vetted.Ebben az esetben viszont kissé félre értetted!
Pont az volt az írásom lényege,hogy kinél mi az igény.Én hiába akartam,hogy Zizu velünk aludjon,ő nem igényelte!De ha egy babó igényli akkor szerintem -és hangsúlyozom: SZERINTEM- nyugodtan alhat ott.Ennyi volt a lényeg,senkit nem akartam ezzel letámadni!
És egyáltalán nem volt szó arról sem,hogy 5 évesen még a szülőkkel kéne aludnia....

ANITA!
A babóknak nem csak 3 hónapos korig fontos az anyatej!!!6 hónapos korig teljesen elég nekik az anyatej.És fontosnak egy 1 évesnek is fontos!

CSILLAG!
Az én férjem az igérgetésig sem jut el,ő egyáltalán nem főz.Sőt!Nem mosogat,nem porszívózik és gyakorlatilag semmi házimunkában nem segít.Ha megkérem akkor meg felvan háborodva.

MELINDA!
Akkor tényleg te lettél az első.Hacsak Gabi Zalánja nem bújik ki 2-3 nappal hamarabb.Nmesokára babázhattok,de jó!
Vendég

Jaj, nem SPrite, nem sértődtem meg, nem vettem támadásnak vagy ilyesmi!! Hisz mindenki úgy csinálja a dolgait ahogy jólesik. Sajnos így írásban nem jól mennek át az érzelmek vagy stílusok. Elnézést ha félreérthető voltam, vagy megbántottalak!
Vendég

GIO!
Most tiszta ideg vagyok!Remélem tényleg nem támadásnak vetted,abszolút nem annak szántam és nem is nagyon értem miért kaptam azt a hsz :cry: :cry:
:békepipátszívósmiley:
Vendég

Na az uccsó hsz-unk azt hiszem egyszerre ment :D
Akkor ok ha nincs félreértés!Igen!Ez az átka az írásbeliségnek,hogy sokszor számítana az a fránya hangsúly-hangvitel is.
Akkor most megnyugodtam!
Vendég

Sprite, akkor lehet én akarok túl sokat. :oops: Bár ő kezdte magától ígérgetni én csak próbálom bevasalni rajta... megyek folytatom a dolgaimat.
csillag25

Csillag
és ilyen helyzetekben válnak a nők hárpiává:-) :-) azaz a ffiak mondják ránk, hogy sárkányosodunk, holott csak az ígéreteiket szeretnénk betartani 8)

Sprite
remélem azért nem idegesítetted fel magad nagyon. Nehogymár miattam vagy a hozzászólás miatt rosszul legyél. Istenem, tényleg nem ugatásnak szántam, csak írtam ahogy jött a véleményem. No téma leo, mielőtt még a lelkifurditól én is ideges leszek és egy ördögi spirálba keveredik a legiatalabb és legidősebb topichős :twisted:
Vendég

Együtt vagy külön alvás: én is teljesen úgy gondolom, mint Sprite. Egyébként azt meg, hogy ne lehetne utána külön tenni a gyereket, hülyeség tapasztalataim szerint - az én fiamat amikor külön ágyra tettük ugyanúgy viselkedett éjjel, mint addig, nem volt törés. És az önállósággal kapcsolatban sem azt tapasztaltam, amit asszem Gio írt, és a hozzáértő szakemberek is az ellenkezőjét mondják, de bizti ez is egyéni. Nekem az ismerősi körömben többen is vannak, akiknél külön szobában is volt a gyerek, nemhogy külön ágyban, ( nálunk a fiam mellettem aludt), és bizony van köztük szép számmal, akinek a gyereke még 2-3 évesen is ordít, ha az anyja nincs a szobában, csak vele érzi jól magát stb.... ehhez képest az én fiam teljesen kiegyensúlyozott, megfelelően bátor, ha otthagyom valakivel, akit már ismer, konstatálja, hogy anya elment, majd jön... ennyi. Szerintem az nagyon fontos, hogy az ember teljes meggyőződésből csinálja amit csinál, bármi is az, és ezt a gyermek is érzi nyilván. Nekem szemernyi kétségem sem volt afelől, miután megszületett a fiam, hogy mellettem a legjobb neki... az anyai ösztönöm a legapróbb kétségek nélkül ezt diktálta, ahogy Sprite is írta, képtelen lettem volna másképp tenni. És akárki akármit mondott, riogatott, hogy így meg úgy, majd még kamasz korában is velünk alszik a gyerek, tudtam, hogy nem így lesz. Nem is így lett. Már külön ágyban, de egy szobában alszunk. De tényleg van olyan is, aki nem igényli az együttalvást, annak nyilván úgy a jó. Az a legfontosabb, hogy JÓL felismerjük, a saját pici babánknak mi a legjobb.

Kép

Kép
nóna

Az együttalvásról szló cikkekről meg annyit, hogy én meg múltkor pont az ellenkezőjét olvastam, azt bizonygatták benne, hogy együtt kevesebb a a bölcsőhalál, mert az anya "élő légzésfigyelő", és az ő légvétele, szívverése stb. hat a picire is. Bölcső meg kiságy pedig persze hogy van, mint ahogy millió más dolog is, amit pl. teljesen feleslegesnek tartunk, nem biztos, hogy minden kell is a gyereknek, attól még, hogy lehet kapni. Az pedig, hogy a szülő nem tudja így kipihenni magát, biztosan tudom, hogy nem igaz, merthogy mi így aludtunk, így nekem vannak tapasztalataim erről.

Kép

Kép
nóna

Az együttalvásról szló cikkekről meg annyit, hogy én meg múltkor pont az ellenkezőjét olvastam, azt bizonygatták benne, hogy együtt kevesebb a a bölcsőhalál, mert az anya "élő légzésfigyelő", és az ő légvétele, szívverése stb. hat a picire is. Bölcső meg kiságy pedig persze hogy van, mint ahogy millió más dolog is, amit pl. teljesen feleslegesnek tartunk, nem biztos, hogy minden kell is a gyereknek, attól még, hogy lehet kapni. Az pedig, hogy a szülő nem tudja így kipihenni magát, biztosan tudom, hogy nem igaz, merthogy mi így aludtunk, így nekem vannak tapasztalataim erről.

Kép

Kép
nóna

Anita, azt a 3 hós szoptatást csak saját véleményedként írtad, vagy hallottad valakitől...? Csak kíváncsi vagyok.

Kép

Kép
nóna

Gombi, nekem sem jött át a kép a hajadról. Akkor ezek szerint én sem kapok meg mindent. :( Pedig kíváncsi voltam. Nem tudom nálam akkor mi a gond.

Kép

Kép
nóna

nálunk is volt 1-2 alkalom hogy velünk aludt egy ágyban és állíthatom hogy én is és a párom is úgy ébredtünk hogy megsem bírtunk mozdulni mert mindenünk fájt +fáradtak voltunk és bizony úgy dolgozni menni hát nem irigyeltem.a 3 hónapot halottam és olvastam is annó amikor André kicsi volt.én hülyeségnek tartom hogy 6 hónapos koráig mást ne kapjon.

Kép
Kép
anitaaa03

Na jó lányok, össze nem vesszünk itt azon, hogy ki hogy olvassa a hozzászólásokat, vagy mit ért belőle.Szerintem nem vagyunk mi azok az összeveszős fajták. Mindenkinek más a véleménye. Ha anyukámat kérdezem, mást mond, ha az anyósomat, ő is mást és persze mást mond a sógornőm is...
Azért azt se felejtsük el, hogy tényleg mindenkinek a saját meggyőződése a mérvadó. Hiszen mindannyian láttunk már olyat, hogy valaki még a 4-5 éves gyerekét szoptatta. Én is szeretném szoptatni, mondjuk egyéves koráig. Aztán ki tudja.
Az együtt alvás meg tényleg ugyanúgy mindenkinél más. Például az unokatesóméknál már majdnem négyéves volt a gyerek, mikor közölte, hogy akkor ő most már nem akar a szülőkkel aludni. Addig meg együtt aludtak. Én ezt nem támogatom. Persze, ha hulla fáradtak leszünk, és a gyerek meg csak ordít, biztos, hogy újragondolom a dolgot.
tedorka

van valakinek ötlete hogy mitől fájhat a farcsontom :?: :oops:
főleg ha megyek olyanokat beleszúr :shock:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita
nem vagy terhes? :wink:
Vendég

Viccet félretéve, én gondolom ugyanazért amiért nekem a szeméremcsontom hasogat hol jobban hol kevésbé. A súlyos kis csomagunk minden nappal egy kicsit többet nyom a latba és a csontokra, idegekre.MOndhatnánk idegeinkre megy ez a gyerök :D
Vendég

sziasztok

látom felpörögtek a vélemények. Ezen veszekedni, megsértődni tényleg nem kell, olyan mintha arról diskurálnátok, hogy hogyan "kell" főzni pl. a paprikáskrumplit. Azt is az emberek többsége másképp csinálja, vannak emberek akik így vannak emberek akik úgy csinálják. Abba sem szólsz bele akkor a gyereknevelésbe sem. Mindenki írja le, hogy szerinte mi a jó, meg mit szeretne majd és tartsuk tiszteletben a másikat. Sokan első babát várók vannak elképzeléseik. Lehet, hogy bejönnek majd, lehet, hogy nem. Majd beszámolnak. Nekem is voltak elveim, aztán.... 1 éves koráig "terveztem" szoptatni a lányomat, két év lett belőle. Az első fél évben bár egy szobában de külön ágyban aludt a gyermek. Én visszamentem dolgozni, a gyerek rájött, hogy éjjel megtalál. Mivel nem akartam zombiként élni, ezért magunk közé vettem és onnantól kezdve egy jó nagy szopi után végigaludta az éjszakát. Aztán elköltöztünk, lett külön szobája, de idegen volt neki, maradt köztünk. Aztán mégis átment a saját szobájába, most hol köztünk alszik, hol egyedül a saját szobájában. Voltak elveim a tv-vel kapcsolatban is. Most mégis megengedem neki, hogy felügyeletem mellett mesét nézzen. És még sorolhatnám. Aztán ismerek olyan embert is, aki tartotta magát az elveihez és tartja magát a mai napig. Majd elmondja neki később a gyereke, hogy jól tette-e... Ennyi. Szóval mindenki csinálja úgy, ahogy akarja, úgy mint a paprikáskrumplit:-)

Én holnap megyek a védőnőhöz utsó, megkapom a papírokat is ami kell majd az anyaságihoz. Utánna már csak a heti ctg-k maradnak, meg ha jól tudom még egy vérvétel. Én dec. 10-re vagyok kiírva, már nagyon várom a végét.... pedig juj de nagyon félek, hogy megint császár lesz...

No lépek mindjá itthon van a család.

Márti
stella2007

A vélt vitának vége van ám 8) SPrite-tal tisztáztuk a félreértést és már csak eszme és véleménycserék vannak, sztem senki nem akarta megmondani a nagy frankót, egyszerűen csak a gondolatainkat írjuk le. Szerintem legalábbis...Felnőtt , értelmes nők vagyunk úgy vélem, acsarkodni tök fölösleges lenne, nincs is rá igénye sztem senkinek. AZt amúgyis jobb élőszóban :D
Vendég

Jó, hogy újra jelentkeztél Melinda! Egyébként milyen érzés előre tudni, hogy mikor is lesz meg a baba? Elgondolkodtam, hogy ha lehetne tudni előre, hogy mikor legyen a szülés, akarnám-e tudni. És valahogy nem, mert akkor paráznék, hiába nem félek magától a szüléstől. Bár így meg az a parám, hogx ha nem lesznek fájásaim csak keményedések, időben észreveszem-e majd, hogy indulni kell szülni. Épp teganp mondta a dokim, hogy egyik kismamája olyan későn indult el, éppen azért, mert fájása nem volt, csak keményedése, hogy ő már be sem ért a szülésre.

Én is holnap megyek a védőnőhöz, de most igazából a gyerekorvos megismerése a cél. Együtt átballagunk hozzá, megismerkedünk, felírja a recpeteket. Remélem, nem lesz tele a rendelő beteg csöppségektől. Nem szeretnék összeszedni semmit. Ma is az utolsó fél órában mentem vérvételre, hogy minél kevesebb emberrel kelljen találkoznom az sztk-ban, és bejött.
Vendég

Vélemények minden témában lehetnek eltérőek a cumitól kezdve a szoptatáson át a légzésfigyelő használatán át mindenben, nem vagyunk egyformák, de szerintem egyikünk sem olyan, hogy a másikra megharagudj, csak mert nem bólogat helyeslően a mi nézeteinkre . Nem?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: