A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Na, jó, akkor mehetek is. :wink:

Áááá, nem ezért .... mindjárt ébred Veronika, 6-kor evett utoljára, addig gyorsan én is falok valamit, Julcsinak lázat mérek stb. stb. stb.

Lépek, pusztok. Jó volt csacsogni Veletek most is. Ahhoz képest, hogy a mai első hsz-ben azt írtam, hogy jobb reggelt .... jó volt ez. :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Jó étvágyat Móni!!! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Én is lépek... kicsit összepakolok :!: :!: :!: :!: :!:

Pusztok :!: :!: :!:
vikiviktor

Viki: csak így, mellesleg? Ejha, gratulálok. Szuper!!! :D Hol, ha nem titok (nem utca, házszám, csak merre felé)?

Rendetlenség, háááát, én sem biztos, hogy hívnék most vendégeket, de mindjárt én is neki ugrok.

Majd referálok holnap, hogy bejött-e a laptető. Ja, és köszönöm. Nélkületek nehéz lett volna.
:lol: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Soma is most ébredt, evett is.

Megyünk persze!!!! :D
No...indul a büfiztetős műszak.

pussz nektek

KépKép
csikipetra

Petra: látod, még a ritmusuk is ugyanaz? :wink: :wink: :wink:

Na, tényleg megyek, mert a körmömre égnek a dolgok. :wink:

Du. 5-től 8-ig suliban leszek, de este majd jövök :)

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok :)

Jelentem még élek........asszem. Luca "elboszorkányosodott" teljesen.. van egy 6 hetes ugrásunk is, meg környezet változás, anyuéknál vagyunk 24.-től 31.-ig, s ezért e vagy amúgy is ez lenne nem tudom, de Luca senkivel nincs el /értsd: 2perc után sír/ csak velem, de ezt kombinálja a szinte non-stop szopikkal. Főleg az este a durvább, akkor folyamatosan mellen van, s kb éjfélre alszik el. Nekem pedig már ekkorra minden bajom van, szakad rólam a víz, émelygek a folyamatos cickózástól, s tele ama bizonyos hócipő. Ettől függetlenül vigyori kis hurkagyurka a csajszi, főleg KisAtit imádja ....:)

Gergő jól van, semmi gond nincs vele, igaz most nincs suli ;) diagnosztizáltam, végre sikerült kilépnem egy pillanatra az anya szerepből s belépni a szocped szerepbe: szorongásos zavar a "probléma" A gyökere a várandósság során tapasztalt érzelmi viharokban van, a törzse az iskolaéretlenség, az ágai pedig az iskolai munkában jelentkezik. Elsőben még nem jelentkezett, mert akkor még lazulás volt a mostanihoz képest, bár év vége felé már így visszagondolva voltak gyanújelek. Beszélünk az ofővel, s remélem partner lesz a megoldásban..

EGyelőre ennyi voltam, Luca a kezemben, én még pizsiben....

szórványos reagálások:
Bex: Tomi egy drága baba, nagyon édes!!! Neked pihi pihi ameddig csak lehet. Karfiolos sztori 8) 8)

Andi: együttérzésem ;) Cikk nagyon jó, minden szava szentigaz!!!

Madar: 1000. Puszi Neked :) Nagyon ügyesek vagytok, Julcsinak külön gratula!!!

Bibi: én nem tudtam megkülönböztetni a csajokat :) nagyon szépek :)

Kata: örülök, h minden okés a cickókkal :)

Peppino szuper képek :) :) :)

Boboka hinta: nagggggggggggggyon buli :) :)

Flora Csokifiú ott van a szeren rendesen :) Apátok akkor már otthon van?

Móka: nem lehet összehasonlítani a csaszit a hüvelyivel. Ahogyan az almát sem a kivivel. Mindegyik szülés, aki mást mond az valszeg a káposztalevél alatt várja a gyereket, vagy a gólyától. Mindegyik szülés s mindegyik fáj, s mindegyikért meg kell fizetni az árat /nem a dokinak/

Bocs, hogy nem mindenkire, de az agyam szita.

még egy fontos dolog:

Ranschburg prof volt ma a tv-ben, gyerekpszichológus, s azt mondta, hogy a babákat egy, másfél éves korig nem lehet elkényeztetni ;) S ahogy a baba megszületik "szolgálni" kell, hogy értékes, kooperatív gyerek, felnőtt válhasson belőle. A szolgálat azt jelenti, h reagálunk a jelzéseire , tehát a sír akkor felvesszük, igyekszünk megvigasztalni, ha mosolyog akkor visszamosoly stb...

Ennyi voltam, Luca nyekereg

vicger

Viki!

Mi milyen gumibugyit kaptatok, mert mi Ricsi hevederes terpeszpelenkát! A doki nem mondta,hogy milyen, csak hogy kérjem a gyógyászati segédeszköz boltban és ezt kaptuk amit látsz a képen is. A tietekről nincs kép?

Kép
babcika

Babcika, nálunk Vicát kellett terpesztőzni, s a kontrollon nem volt semmi gond már . Én utáltam, de őt nem zavarta.fel a fejjel, minden rendben lesz! :)

vicger

Kriszti de jóóóó, hiányoztál. :)
Örülök, hogy jól vagytok: Luca: nem lehet, hogy környezetváltozás, vagy több ember, több inger stb. ??? vagy a csillagok állnak rosszul ? :wink: többen írtuk, hogy napok óta csak ölben jók a gyerekek :roll:
Pont ma akartam írni én is Nektek Ranschburg prof-ot. Én ma nem láttam, csak autóban szoktam hallgatni a hangoskönyvet, de Kriszti turkált a gondolataim között. :lol: De nem bánom :wink:

Enyim gyerek még mindig alszik. Lehet, megjavult? :lol: :lol: vagy csak Petra jól rázza a kocsit. :lol: :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

És pusszantom Lucát, hogy engedett jönni, jelentkezni. :)

KépKép
KépKép
madar

Süti: megskubiztam a Berni albumokat ... olyan gyönyörűek vagytok :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

t-pk, lili, csunyeszka ... Régen voltatok.

Azt tudnám, nekem mitől van ma olyan nagyon jó kedvem? :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Szerintem attól,hogy jelentkezett a vej jelölt!!! :D :wink:
Soma is jól viselkedik. Volt egy pár perc sírás, szerintem készülődik kakilni.No,de táncoltunk egy jót, és most újra nézeget.

van jó zeném,Soma nagyon szereti:
http://www.youtube.com/watch?v=-8d55EzpSgk

KépKép
csikipetra

És Zsófiékkal mi van?

KépKép
csikipetra

Óóóó, tényleg. :wink: :wink: :wink:
Soma rendes fiú :) És szeret táncolni, jaj de jóóó ... nagy mázlista ez a Veronika :)

meghallgatjuk a zenét, köszi :) Nem is írtam, tegnap este olyan jókat énekeltünk Julcsival Veronikát és nagyon élvezte, vigyorgott, nevetett ... különösen a megy a gőzös tetszett neki :D :D

KépKép
KépKép
madar

elküldtem Ateszt cumiért, mert már egyszerűen nem bírom :( ma eddig kb 20 percig nem volt mellen a csaj. kiborultam. ráadásul 2kor vár a fodrász :lol: ez itt egy hisztérikus nevetés.

vicger

Tuti a több inger ... nem gondolod? és a biztonság ott van, anya cicinél ...

KépKép
KépKép
madar

simi Neked Kriszti, de ha a környezet miatt, akkor még van 31-éig pár nap :( kitartás :)

KépKép
KépKép
madar

Móni... itt a faluban.. az utcákban... :wink: :lol: :lol: sajna építkezni nem fogunk, mert hitelt nem kapunk/kaptunk... ezért az építkezés elmarad... így felújítás lesz... majd csinálok ilyen volt ilyen lett képeket... :wink: :wink:

Babcika... hozok majd képet... a bugyiról... :wink:

Nooo lépek, mert enyim csomag sírdogál... :? :? :? :?
vikiviktor

Kriszti... nagy nagy simi Neked!!!
vikiviktor

szerintem a környezet vált. miatt, Atesz most mondta, h Atinál dettó így volt, s hazamentünk két nap alatt minden a régi volt. ez azért kicsit megnyugtató, h van oka a sírásnak, s lesz majd vége is...

ja, képzeld, /-jétek/ elkezdtem a 90 napost, mert bedepiztem a seggemtől. úgyhogy most nincs csoki /pedig milyen megváltás volt esténként a dilis nap után, mikor végre csend volt a lakásban, elszopogatni egy-két kocka milkát.../
hétfőn kezdtem, vmikor január végén lesz vége. közte meg karácsony :? :? :? én se vagyok egészen 100as, jobb időpontot nem is választhattam volna.

most elaludt rajtam a csaj, megpróbálom letenni, s összedobni gyors a kajámat..

vicger

Itt vagyok egy kicsit, áramszünetünk van... Net csak addig lesz, amíg a szünetmentes táp bírja, és utána fogalmam sincs, mit csinálok. Ami munkám lenne, ahhoz kellene áram. (A másik gépünk asztali gép, így az nem működik tápról, pedig a szg-es munkámhoz kellene az a gép. A házimunkámhoz (vasalás, takarítás) meg simán áram.)
Na, úgy látszik csak panaszkodnom kellett, visszajött az áram. Kiküldtem a nagyfiamat, nézze már meg a villanyoszlopokat, hogy nincs-e kiírva tartós áramszünet. Mert persze oda szoktak cetlit kitenni, de én azt nem szoktam nézegetni. Szóval még az is lehetett volna, hogy tervezetten nincs áram és én nem is tudok róla.

Kriszti!

Kitartás!!
Egy-két kocka Milka :D:D, hát nálam ha csak ennyiről lenne szó... Inkább tábla... De hétfőtől nálam is mindenféle megvonás van, ez főleg este ciki, mert mi a párommal 9-10 körül vacsiztunk eddig, amikor már béke és nyugalom volt. Na ez elmarad. Azért eszem rendesen, csak nem mindent.
Majd számolj be az eredményekről! (A karácsony azért nem lesz semmi! :D)

Most csak ennyi, még jövök reagálni is, de amí Dóri alszik, igyekszem csinálni a dolgomat, utána elég sokat kell vele foglalkozni (ami nem baj, csak nem épp számítógépbarát).

Astrid

Kép
astrid

Kriszti: erre gondoltam én is ... akkor még pár nap és helyre áll a rend. :wink: Próbálj úgy gondolni a 90 naposra, hogy milyen büszke lehetsz megint magadra, amikor végig csináltad, arról nem is beszélve, hogy milyen csinos leszel. Ígérem,nem fogok kajákat és csokikat emlegetni ... :) Szóval ne arra gondolj, hogy milyen rossz, hogy még ezt is, hanem de jó ! :D Húúú, én ma nagyon pozitív vagyok. :wink: Még az is lehet, hogy páran csatlakozni fognak Hozzád. :)

Viki: felújításból is nagyon jó dolgokat lehet ám kihozni. Füreden ránk is az vár. :wink: Majd várom a fotókat. :)

Enyim gyerek még mindig alszik, több mint 6 órája nem evett, már fejtem ki a soros mellből, mert nagyon kemény lett. Pedig minden van, Julcsi-zaj (na az nem semmi), Ki nevet a végén játszottunk, annak is volt hangja, porszívóztunk, telefon csörgött egy csomószor stb. stb. stb. :)

KépKép
KépKép
madar

Astrid: nálunk a buszmegállóba szokták kiírni ... olyan környéken, ahol szinte mindenki autóval jár ... kiváló nem? :evil: de van fejlődés, múltkor bedobtak cédulát, beleírtam a telefonba és így sikerült kimenekülni a kapun még a karbantartás megkezdése előtt :D
Nálam is tábla csoki szokott játszani, 1-2 kockánál nem tudok megállni. :wink:

Csináljunk egy együtt fogyozó társaságot is, és akkor tudjuk egymásban tartani a lelket, meg ötletelhetünk a kajákból. :D

KépKép
KépKép
madar

csak 2 hsz,mert mindjárt itt vannak a vendégek.

Kriszti,de jó hogy jöttél már úgy hiányoztál....ha Berni engedi jövök lelket ápolni!!!

3340 hsz......be nem áll szám ,látjátok :oops: :lol: :lol:

sutimano76

vikiviktor - de jó, hogy visszajött a tejcsi:))))) nagyon ügyik vagytok:) Szerintem nekem azért nullázódott anno.... mert 2 fontos dolog kivitelezhetetlen volt.... Babó nagyon sárga volt... és ennek egyik velejárója, hogy egyfolytában aludt... mindenfélét kipróbáltunk amikor végre evett... de egy idő után a fejünkre is állhattunk.. aludt és kész..... aztán meg a pihenés nem volt kivitelezhető..a kórházba járás miatt.... - no mindegy...... Tök jó volt olvasni, ahogy örülsz:))))

hgrita - manduca - meséltem páromnak meg beszéltünk róla egy csomót mert babónak faros lévén plussz ajánlják... és képzeld valahonnan előkerített egyet.. csütörtökön ér ide....:))))) kiváncsi vagyok bejön e pöttömmanónak...:).. Azt, hogy nektek bejön azt látom:)))) nagyon édes...jaaa és nagyfiúk naaagyon helyesek...millen jóképű párod:)))

babcika - csípőtorna..... nekünk a bal kötött a farossága miatt.... de gatyót nem kaptunk ....
torna:
http://www.youtube.com/watch?v=2DZcVAKsBX4

elrontani nemtuod..... :)))

nna felébredt lányzó... menek...

KépKép
dorkamartini

Kösz Dorka!!

Kép
babcika

Sziasztok!

Kriszti, szia ! :) .. mi is cumizunk bőszen 2 napja :):):)

Kép Kép

Imola: köszi a kérdést: az UFO cumi bevált !!! :) ... most már azon gondolkozom, honnan lehetne a övetkező méretet beszerezni :):):)

Milyen gyönyörű szép idő van: délelőtt kint voltam Lillával, amíg a kicsi aludt ... olyan jól esett a lelkemnek is kint lenni ...

Petra: Soma dönöjűűűűű :)

Viki: imádom Dóri képeit ... :)

Mabe: Molli igazi kis husigolyó, akárcsak Lottikám ... nekünk is van mit fogni rajta ... és annyira imádom a kis hörcsipofiját ... :)

Rita: cuki Mátébaba, és Andris milyen nagy huncut ... simisimi neked, Andris is szépen lassan megszokja a tesóka jelenlétét ...

Manó: Ákos ... ááááááááá, nagyon-nagyon édi, igazi kispasi :)

Peppino: te sem voltál biztos benne, hogy melyik melyik ... :):):)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de minden fényképet megnézek, és annyira zaba minden topikos baba ... szerencsés csillagzat alatt születtek :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

na,vendégek késnek.....gyerek bealudt rendesen,még a cumit is kiköpte...talán letehetném.....de nem teszem,mert tennap este is ott kezdődtek a bajok,hogy le akartam tenni......kb 3-szor ébredt arra hogy leteszem,míg kézbe aludt órát is..és talán órákat is ha nem teszem le,sőt talán még a grace klinikát is megnézhttem volna nyugiba....többet nem követem el ezt a hibát....

Kriszti,enyim gyerek is csak kézbe,pedig én itthon vagyok.....hívj gyereknéző vendégeket,akik ébren néznék meg...tuti úgy bealszik,hogy esélyük se lesz :lol: :lol: :lol: ......90 napos :?: :shock: :shock: ,hát tényleg halaszthattad volna kari utánra.....meghát ilyen napok végén jól is esik egy kis csoki!!!!!örülök hogy a Gergő kérdés megoldódni készül!!!!

Madar...b.füred...khmmmm,szerintem uncsiznál ott jövő nyáron...veled költözhetek????? :roll: :wink:
Berni albumokat..hol,hogy???küldtem megosztást????

babaképek nagyon édesek...Soma sokat változott,helyes kispasi.....és hát Blanki is aranyos

Viki,nem építkeztek.....jajjj de kár....de ha van ott olan ház ami megfelel,akkor jobb is....ha most vágnék bele,lehet én is kihagynám az építkezést...így kevessebb lesz az idegeskedés!!!
házról mindenképp kérünk képet!!!

hát most csak ennyi.....

sutimano76

Brumi, Mabe mitől jobb ez a cumi, mint a többi? Szép a lánykád nagyon!! Én nem tudtam tippelni múltkor, olyan egyformák. nagyon jó a hordozótok!! Tuti színe van.

Mabe, nagypapás kép tuti volt múltkor! Nagyon tetszett!!! Ha apukám élne 5 fiú unokát tartana a kezében, a 6. úton.

Madar, Julcsinak további jobbulás!!!

Peppino, bimbód fáj még? Tényleg tejcsi visszajött? Kell tápszer?

Viki, ügyi vagy nagyon!!!!! Gratula a tejcsihez!

Képzeljétek babuckám beteg lett...náthás. :( :( Nem tudom hol kapta el. Most alszik, láza nincs, étvégya jó (140ml-ket bekap). Hányszor lehet porszívózni az orrukat? És nagyon nyűgös.

Kép
kata05

[quote="kata05"]B írta:kata05rumi, Mabe mitől jobb ez a cumi, mint a többi? Szép a lánykád nagyon!! Én nem tudtam tippelni múltkor, olyan egyformák. nagyon jó a hordozótok!! Tuti színe van.

Mabe, nagypapás kép tuti volt múltkor! Nagyon tetszett!!! Ha apukám élne 5 fiú unokát tartana a kezében, a 6. úton.

Madar, Julcsinak további jobbulás!!!

Peppino, bimbód fáj még? Tényleg tejcsi visszajött? Kell tápszer?

Viki, ügyi vagy nagyon!!!!! Gratula a tejcsihez!

Képzeljétek babuckám beteg lett...náthás. :( :( Nem tudom hol kapta el. Most alszik, láza nincs, étvégya jó (140ml-ket bekap). Hányszor lehet porszívózni az orrukat? És nagyon nyűgös.

Kata: én Imolától kaptam az ötletet a cumira: azt hisezm egy spéci anyagból van (nincs benne latex), és a formája különleges, de Imola tudja pontosan, miért is jó :) ... neünk mindenestre nagyon bejött, NUKot próbáltunk még, azt nem nagyon fogadja el ...

Lőrincnek jobbulást !!!!!!!!!!!! +++++++++++++++ ... én annyiszor prosziztam, ahányszor szükségét láttam, mert nem kapott levegőt ... szopizás előtt mindenképpen, mert ha be van dugulva az orra, akkor sokkal több levegőt nyel közben, és attól a pocija fog fájni ...

Tedd minél többször cicire, az nyugtatja, ha nyűgös ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kata, én is akkor szipkáztam kézivel az orrát, amikor szükségét láttam. Főleg hajnalban dugult be neki, és reggel.
1 hétig volt náthás, amikor lábalt ki belőle, mentünk tanácsadásra, és ott volt a dokinő is. Kértem ,hogy vizsgálja meg,hogy a tüdejével minden rendben van e.
Már írta is az antibiotikumot.................... :? Persze nem váltottam ki, és Soma meggyógyult magától és az anyatejtől.
(pedig ijesztegetett, hogy ,ha nem adom be neki,akkor tüdőgyuszi, meg hörghurut, meg hallgathatom 4 hétig a szörcsögését )

rota oltást ki adatja be és ki nem?Ha nem ,akkor miért nem? Én is afelé hajlok, hogy kihagyjuk.

Rohanok, megy a porszívó, Soma erre el szokott aludni, meg amúgy is romokban a ház :D

KépKép
csikipetra

MÉG VALAMI:
Lottibaba is nagyon tünci!!!!!! :D Ezek a rózsaszín szerkók!!!!
Naggyon csaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kriszti neked kitartást!!!!

KépKép
csikipetra

Ja, csak aztán ki ne kapjunk, hogy fogyózunk szoptatás alatt! :D:D Úgyhogy én inkább úgy fogalmazok, hogy figyeljünk az étkezésre :wink: :D és használjuk ki a szoptatást, mint többletkalóriaigényt és fogyjunk! :D:D:D

A 90 napos egyébként olyan szempontbül jü, hogy abba beleférhet a karácsonyi süti, nem? Valamelyik napba... Norbizásba pl. nem fér bele.

Egykezezek.
Erről jut eszembe egy (majdnem, ügyesebbeknek teljesen) egykezes, de mindenesetre egyszerű recept. Nem saját találmány, de már nem tudom, hol találtam. Mi nagyon szeretjük, és annyira egyszerű hozzávalókból készül, ami azért mindig van itthon. Húst elő lehet készíteni előre, amikor esetleg a csöpp alszik (klopfolás, fűszerezés (sózás nem)) és akkor bármikor egykézzel is el lehet készíteni. Rizs szoktam hozzá csinálni, az is hamar kész és egykezes.

Mustáros-tejfölös hús:
Hozzávalók:
4 szelet karaj
liszt
0,5 l tejföl
2 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
4 ek mustár
1 ek cukor
A hússzeleteket kiklopfoltam, lesóztam, és megforgattam lisztben. Olajban hirtelen kisütöttem, majd ráöntöttem a tejföllel elkevert mustárt, és a zúzott fokhagymát. Sóztam, borsoztam, majd fedő alatt puhára pároltam. Mikor elkészült, belekevertem a cukrot is.

Ennyi cukor kell! :D:D És csirkemellből is mehet, akkor még hamarabb kész van. (Én mondjuk nem fedő alatt, hanem egy kuktaszerű izében szoktam párolni, így csak addig megy a gáz, amíg felforr, utána lezárom a gázt és magától készrepárolódik).

Még mindig nem olvastam vissza, bocs. Dorcit leteszem (most a nagyobbak szórakoztatják :)), aztán gyorsan folyatatom a munkám, nagyon kéne haladni.

Astrid

Kép
astrid

Szép jó reggelt!

Hát nekem jó car éjszakám volt. :? Ákos 1/2 2-kor :!: kelt először (mostanában 3 előtt sose ébredt), majd 4-kor :!: és onnantól szinte végig fent voltunk... nemtom mi lehetett vele, mert nem sírt csak ficergett meg nyöszörgött. Most is übernyügi... pedig játszóra készültünk barátnőmmel és a kislányával, de asszem így nem merek vele elindulni... :? Na, majd még meglátom... pedig olyan szép napocskás idő van...
(Ezt még reggel írtam... azóta már voltunk játszón... szerencsére Ákos is szépen alukált a babakocsiban.)

Erika, durcás Lotti :lol:

Móni, Julcsi hogy van? Annyira elesettek tudnak lenni, mikor lázasak :?
Most látom, ti is virrasztottatok. :?
Balatoni tali nanáááá jövőre. :lol:
Fogyózós topik. :) Míra után mi is nyitottunk egyet. Tök jó volt, mert húztuk egymást és szép eredmények is születtek. volt rendszeres mázsálás, vezetett tablicsku... stb. Én benne vagyok. ;)

Moncsie, unokahugom is Natália, de őt Nattinak szoktuk becézni. Huh, 4. emelet...

Andi, szépen hízik Barni. :) Jó az új képecske a vonalzódnál.

Mabe, jók a képek Molliról. Ágyban párnák közt... alig látszik ki. :lol:

Viki, micsoda csajos hordozót kapott Dórika. Majd kérünk képet használat közben is. Remélem ez jobban bejön nektek.
Tejcivel nagyon ügyes voltál!! :)
Éjszaka, dettó :?
És mi van a telekkel, hiszen ott elkezdtétek a földmunkákat?

Rita, én egyhez ragaszkodom, hogy a délutáni alvása Ákosnak ágyban történjen (illetve most még a nappaliban a járókában), de a rövidebb pencik mehetnek a pihenőszékben is... az meg ugye elrázza a popóját. ;) A nagy alvás úgy van, hogy Míra megy 1 körül/után szépen a hálóba. Ott ő már egyedül elalszik, kicsit játszik, olvasgat. Ákossal mi meg a nappaliban vagyunk, így nem okoz gondot a kettő összehangolása. Szerencsére mióta átállítottuk az órát Ákos hamarabb elalszik, így legkésőbb 2-re csend van mindenhol. De idővel öcsit is be akarom szoktatni a hálóba, hogy ott aludjanak együtt... de ez még asszem nem mostanában fog bekövetkezni.
Képek jóóók, nekem az tecc nagyon, mikor tágra nyitott szemekkel les. Tényleg neki is jó kis tokája van. :lol: De így édesek, nem?
Laptető nekem is jól jött volna :roll: Majd talán ma.;)

Floranan, hurrá apika itthon! :lol:

Babcika, nem elkeseredni!!! Semmi baja nem lesz Blankinak. Tudod hány babónak kell terpeszpelus? Ez még nem a vég! MEssze sem. Anno Mírának is kellett... jó darabig, nem csak 6 hétig. De semmit észre sem vett az egészből. Amúgy is nekik még természetes, hogy terpeszben van a kis lábuk. Én is minden este tornáztattam, amit kifejezetten szeretett is. Gond meg miért lenne, szépen helyre fogja neki hozni és kész, kárt meg nem tudsz csinálni. Inkább most minthogy később legyen gond. Én most Ákosra is adom éjszakánként, biztos-ami biztos, mert nálunk csak 3 hónapos korban van csípőszűrés... Szóval no para, inkább dobj egy képet a kis tündérről! ;)
Ja, és keresztlányom volt kengyelben kb. 4-5 hónapig, de észre se lehet venni nála, semmit nem maradt le a fejlődésben, most meg már "szalad"... most volt 1 éves.
Ez meg milyen terpeszpelu? :O Nekünk nem ilyen volt, hanem olyan mint egy bugyi, csak nylon és oldalt patentos.
Najazért!! Végre képecske!! :lol:

Petra, de jó téged újra látni! Soma mekkorát változott! :o Csak lestem. Jól látom, hogy szőke a sérója? :) Anyukádnak pedig nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is.

Peppino, és veletek mi újság? Mindig olyan szűkszavú vagy..

Süti, doki mindent néz ilyenkor, kukucs is van.

Kriszti, végre előbukkantál te is. Akkor nem csoda, hogy Luca ilyen szépen gyarapodik. ;) Nálunk is mostanában nagy cicizések vannak... pedig már hétfőn volt 8 hetes Ákos :roll:
Hú, fogyókúra... Rám is ám férne. Én inkább asszem mozgok. ;)

Brumi, jaj de imádnivaló Lotti! És hogy belenéz a kamerába! Pózolni látom, azt már tud. :lol: A cumitól még mindig készen vagyok. :D

Astrid, jól hangzik ez a recept. Lehet holnap kipróbálom.

Lehet nem nekem van a legtöbb hsz-em, de hogy a leghosszabb (amit sk írtam és nem másoltam) tuti az enyém. :oops: 8) :lol:

Most pedig el, mert csimók alszanak, megpróbálok én is kicsit alukálni.

Kép Kép
manósziget

Köszi Manó neked is!

Hát most ezen parázok,hogy jó e ez, vagy szereznem kellene régi fajtát, de a gyógyászati s.ezköz boltban csak ilyen volt ,és azt sem tudom,hogy eléggé fel van e húzva a lába. Szerinted? Ákosnak abban a bugyisban jobban szétfeszül...??? Tudom,hülye vagyok, de én minden ilyennel így parázok és minden szakirodalmat fórumot olvasok és elrettenek. Nagyon nem vagyok ám normális. :roll:

Kép
babcika

Astrid! Köszi a receptet!! :)

Köszi, Madár és Manó az érdeklődést. Most éppen kinn nyöszörög Tomika az erkélyen, lassan másfél órája raktam ki, de asszem mindjárt behozom...
Tegnap extra nyűgös napunk volt, nyöszörgött, sírt-rítt, nem tudtam már elképzelni mi a baja, du. 3-kor kezdte, és cicire tettem kb. 40 percenként, mert azt hittem éhes, mert mindig csak pár percet szopizott... úgyhogy totál kivoltam!! Ideges is voltam elég rendesen. Néha tényleg jó lenne, ha feliratozva lennének a babók, hogy mi bajuk van... vagy Viki ötlete, a használati utasítás se lenne rossz..
Éjszaka kétszer kelt fel enni, érdekes, ekkor sokkal aktívabban szopizik, mint nappal...
De volt nálunk a doktornő, és azt mondta annyira rendben van kisnudli, hogy legközelebb csak nov. 18-án jön... :) Jövő héten mi is megyünk ezekre a szűrésekre, kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény...
De egyre többet mosolyog, úgyhogy ezzel szerez a legnagyobb örömöt nekünk, ilyenkor a legszebb!!! :)

Kata! Köszi kérdésed, a mellbimbóm még mindig fáj, valószínű már végleg így marad... :cry: De azt hiszem elég tej jön, nem tápszerezünk! És Te bevetetted a a tápszert?? Már egyáltalán nem fáj a melled??

Peppino
Kép

Kép
peppino

Nálatok van mostanában nappali alvás? Nálunk elmaradni látszik, bár lehet ez annak eredménye, hogy Janóka is itthon van. De az éjszaka (kopp-kopp) nagyon jól telik minden nap. Most pl. 21-05-ig alvás, majd még 8-ig, azóta viszont csak 10-15 percre szunditott el egyszer.

Na megyek most éppen panaszkodik, próbálom altatni!!

Kép
babcika

Köszi, Madár és Manó az érdeklődést. Most éppen kinn nyöszörög Tomika az erkélyen, lassan másfél órája raktam ki, de asszem mindjárt behozom...
Tegnap extra nyűgös napunk volt, nyöszörgött, sírt-rítt, nem tudtam már elképzelni mi a baja, du. 3-kor kezdte, és cicire tettem kb. 40 percenként, mert azt hittem éhes, mert mindig csak pár percet szopizott... úgyhogy totál kivoltam!! Ideges is voltam elég rendesen. Néha tényleg jó lenne, ha feliratozva lennének a babók, hogy mi bajuk van... vagy Viki ötlete, a használati utasítás se lenne rossz..
Éjszaka kétszer kelt fel enni, érdekes, ekkor sokkal aktívabban szopizik, mint nappal...
De volt nálunk a doktornő, és azt mondta annyira rendben van kisnudli, hogy legközelebb csak nov. 18-án jön... :) Jövő héten mi is megyünk ezekre a szűrésekre, kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény...
De egyre többet mosolyog, úgyhogy ezzel szerez a legnagyobb örömöt nekünk, ilyenkor a legszebb!!! :)

Kata! Köszi kérdésed, a mellbimbóm még mindig fáj, valószínű már végleg így marad... :cry: De azt hiszem elég tej jön, nem tápszerezünk! És Te bevetetted a a tápszert?? Már egyáltalán nem fáj a melled??

Peppino
Kép

Kép
peppino

Ááááááá, ennyi volt a pihenésem. :? Ákos már fel is ébredt... és akkorát alkotott most szopi közben, mint a csuda, majd lefordultam a székről a szagától :d

Kép Kép
manósziget

Babcika, cserélek pelut, utána keresek neked képet.

Kép Kép
manósziget

Peppino
Kép

Kép
peppino

Ok manó kösz!

Jó pelenkázást, nálunk is volt termés, és ettől a gatyától én meg nem vettem észre :(, szegény gyerek nyüglődött, gondolom mondta a maga nyelvén, hogy becartam te okos:D

Kép
babcika

Itten vagyok. Ennél jobb képet nem találtam, de azért lehet látni mennyire van szét a lába. Ja, és ez Míra. :lol:
Kép

Kép Kép
manósziget

sziasztok!

Zoé még éppen alszik,(kop-kop-kop), de nálunk is csak max fél órákat alszik napközben.

Bibi: ha megtalálod vhol a cumit a következő méretben (3. vagy 5. hónaptól?), engem is érdekelne egy esetleg.

Kriszti: jó, hogy újra vagy. én is gondoltam már a 90 naposra, de csak januártól. addig megpróbálok mozogni egy kicsit (talán majd terpesztőzök, neked az hogy vált be?), és csak apró lépésekben változtatni a kajámon, pl. este 6-7 után már nem igazán eszek semmit, csak iszok, és kevesebb édesség.

Manó: jó ez a szőnyeg, milyen? ilyen nagyot és színeset még nem láttam. én most akarok venni egyet Zoénak, és vmi hasonlóra gondoltam. a fp-nem vannak jók, de azok nem ilyen nagyok.

Viki: gratulálok a házhoz, a felújítással is gyönyörű otthonotok lesz, és talán még hamarabb is költözhettek.

Madar: nektek is gratulálok a házhoz. Julcsinak mielőbbi jobbulást, de még egy két nap és bizti teljesen jól lesz.

Petra: jó, hogy újra vagy te is, bár jó okod volt az elmaradásra, képek nagyon jók

Babcika: ne szomorkodj a pelus miatt, a hat hét hamar elrepül, és utána minden rendben lesz.

bocs, ha valaki kimaradt, nem szándékosan.

KépKép
Kép
s.vera

Aha, köszi, úgy látom nálatok is szinte a térdénél volt, mert még ott a pelus is, és nagyjából a méret is azonos, így megnyugizok, jó ez a "Ricsi" nevű pelenkaizé :)

Még egyszer köszönöm és leszállok a témáról, mert már a saját agyamra is megyek, nemhogy a tietekre!! :D :oops:

Kép
babcika

Egyébként rájöttem, hogy Mira, a ruciból mindenképpen :D

Ja és a hajad nagyon jó ám!!!

Kép
babcika

Vera, Tiny Love a márkája:
http://www.brendon.hu/shop/viewer.aspx?mainmenu=jatek&submenu=bebijatek&category=jatszoszonyeg&brandfilter=Tiny%20Love&empty=1&productid=180265&pageno=1
Míra nagyon szerette, és mivel jó nagy sokáig használtuk. Meg lehet rajta variálni hogyan álljanak a rúdjai meg a figurái...
Már Ákos is "nyüstöli" és érdekes mód Mírának az Ananász volt a kedvence, Ákosnak meg a Majom. :)

Kép Kép
manósziget

[quote="babcika"]A írta:babcikaha, köszi, úgy látom nálatok is szinte a térdénél volt, mert még ott a pelus is, és nagyjából a méret is azonos, így megnyugizok, jó ez a "Ricsi" nevű pelenkaizé :)

Még egyszer köszönöm és leszállok a témáról, mert már a saját agyamra is megyek, nemhogy a tietekre!! :D :oops:

Helyes. ;)

Kép Kép
manósziget

Sziasztok!

Tegnap voltunk védőnéninél és meg akarta mutatni dokinak is a pofiját, de már nem voltak ott. Múlt héten délre mentünk és nem kellett várni, most meg félkor ott voltunk és 1-kor!!! végeztünk. 12-ig vannak! :shock:
Autóban 3 perces út alatt bealudt a vetkőztetésnél kicsit felébredt, de az ölembe visszaaludt. Annyit aludt, aztán hazamentem anyuval, mert nagypapi rég látta uncsiját. Hulla fáradt, de így nem ment már ki 2 után... :lol: :lol: az utóbbi pár hétben este 9-10-ig melózott reggel 5-6-tól...
Kaptunk másik krémet a védőnénitől. 3 hónapos kor fölött mondják, de nyugodtan kenjük be vele, nem lesz gond. Szteroidos? Nem. Oké. Hát persze, hogy az, de nem érdekel, csak használjon, nem akarok nagyobb bajt és már hetek óta húzzuk. Ja, és tájékoztatón 6 hónapos kortól írja... brrr.
2 nap után referálnom kell. Ha nem javul, bőrgyógyi. De anyu most hívott, hogy talált valakit fel is hívja mit mond a krémre.
Anyuéknál 2-kor megetettem aztán valamikor 3 és fél 4 között aludt be vagy még később?? Ki tudja. Nem tudom már követni, mikor evett és utána mikor aludt be.... A lényeg, hogy párom jött értünk meló után, kicsit még beszélgettünk, de aztán fel kellett öltöztetni, amire most felébredt, mert nem mindig szokott. De egyébként is nyugtalanul, nyöszörögve aludt. A kocsiban kicsit visszaaludt, itthon ébredezett, de fél 7 előtt kicsivel ébredt. Na akkor fürcsi, evés. És utána nem aludt... Ez volt a legrosszabb éjszakánk. Én már hulla voltam, de csak sírt. Este 9 körül Peti mellkasán elaludt, egy jó idő után betettem az ágyába, de rá 2 percre szemek kipattannak. Ami nem csoda, meleg test a pocak felől, meleg takaró a hát felől... utána meg a hideg ágyikó. 3 óra elteltével megetettem, de én már időkre nem nagyon emléxem, akkor mennyi volt az idő, de csak nem aludt el sehogy. De akkor még csönd volt. Már majdnem ráborultam 2-3-szor, mivel én sem aludtam napközben, pedig rámfér még a pihenés... Nagyon sírt, ennyire még soha. Pocak sem fájhatott annyira, mert nem húzta magát egyfolytában... De már megpróbáltam mindent, de semmi. Párom is felébredt, akkor gyorsan ki pisilni... ő is megpróbált sokmindent és a végén arra jutottunk, hogy még éhes... De már mindent megpróbáltam a cicit is kiköpte többször, ráadásul 1,5 óránként volt cicin és már attól fétem, amiről már szó volt, hogy a megemésztetlen kajára még eszik és rosszabb lesz.
Képzelhetitek mennyire lehetett fáradt mikor fél 7-től volt fenn és napközben sem sokat aludt...Én már nagyon szarul éreztem magam, fizikailag is, a hasfájás mellé még a fejem is fájt...de lelkileg is... Aztán evett és bealudtunk, de már nem mertem próbálkozni a kiságyba szállítással. Így kb 3-tól aludtunk. Mindegy, túl vagyunk rajta, de nem sűrűn szeretnék ilyet...
Azóta megnyugodtam, olvasva Titeket, hogy nem voltam egyedül. Tényleg valami volt a levegőben.... vagy csak nagyobb volt a front mint amit mi megérzünk. :?: :?: :?: Mert a fejem sem görcsölt, csak fájt....

Madar Julcsinak sok-sok gyógypuszi... Füredi ház??? Megöl az irigység!!! Tőled is várunk előtte-utána fotókat....

Viki, csak így mellékesen közlöd?? Gratulálunk és várom a fotókat nagyon. Beájulós fotó tényleg nagyon cuki...

Peppino, tényleg veletek mizu? Mert reagáltál, de magatokról nem írtál. :?: :?:

Petra... azok a képek... főleg a 4-es sorozatból a második.... Nem csodálom, hogy Madar nem adja. :wink: :wink:

Kriszti úgy örülök Neked! Már üzenni akartam, mi van. Végigolvasok, aztán ha nem vagy megy az sms... és itt vagy, de jó!
Örülök, hogy Gergő megoldódni látszik. Lucának meg tényleg lehet korai volt még és a sok más hatás zavarja... meg a mostani frontok se semmik... Puszi nektek. Lucaképek!!!!!!

Babcika nyugi. Simisimi Neked. Mert Blankit tényleg nem zavarja... Cumis -sapis kép zabálni való!!

Erika füleses poló nem rossz, de nekem is sokkal jobban tetszik a viselője! :wink:

Mabe, nagyágyban párnák közt a kedvencem... és nekem is teccik, hogy lazán veszed a dolgokat. Gyerekkel kapcsolatban én is próbálok és szerintem nem-nagyon paráztam még.
Csak a saját dolgaim viseltek meg nagyon.. Neki nyűgőssége sem annyira. Mostani éjszaka is letudva...

Moncsi Nati pofijára mit mondtak?

Brumi Lottiról a kép ahol majdnem kiesik a cumi... Tündérke.

Lehet én nem látok mindent? Floranan én nem láttam Csokiról most képeket! Ti igen? Mert dícséritek...

Astrid jó a recept, Andi valami hasonlót írt még valamikor, de abban ha jól emléxem újhagyma volt.

Kata jobbulást Lőrincnek! Én is amikor úgy éreztem. Szörcsi-hörcsinek hívtuk akkoriban. Még most is többször. De nekem ma is kellett... viszont a védőnő tanácsolta és bevállt, hogy előtte fújjunk be sterimart (van babáknak) és utána könyebb volt.

Süti megértem a kétségeid... letehetnéd-e? :wink: :wink: nekem szerencsére nagyon ritkán alszik el a kezemben.. Vendégek megjöttek?
És egyetértek... Madar szerintem is unatkozna ott "egyedül". Ne kérdezzünk, menjünk mi is! :lol: :lol:

Andi, de jó, hogy alakultok. Tiéd megjavul enyim elromlik??? :lol: :shock:

Dorka Téged is szeretlek olvasni, írjál többet... a képeidről nem is beszélve, azt már úgyis írtam és tudod.

Csaszi-Sima véleményem szerintem tudjátok... Ha lehetne választani és rajtunk múlna, sima. Én tudom mennyire fáj... Szüléstörténetem még nem írtam meg, de tolófájásaim voltak. Ez nem tudom mennyire normális 2 ujjnyinál, de 20 óra vajúdás után szerintem tudom miből tart egy szülés, "csak" a kitolási szakasz maradt el. Persze gondolom az is rohadtul fáj, de utána ott a megkönnyebbülés amikor kint van és magadhoz ölelheted....
De nekem csak a kimerültség, a fájdalom és utána is csak a fájdalom és csak reggel ölelhettem magamhoz. De most az ébredező kisnyuszit felvettem és a karomban vele zokogok.... És ugye nekem vannak rossz élményeim a csaszis műtét miatt! A következő meg semmihez nem hasonlítható!
Na jól van, ennyire futotta, most másra nem emléxem. Így is kisregény lettem megint....
bex13

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: