A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ja!
Dodi!
Anyukád véleményére is igazán kíváncsi lennék!! :wink:
Ő mit javasol a kis betegei szüleinek?

Kép
katy76

Sziasztok

Megjöttünk tegnap Sárvárról. Nem hinném hogy vissza tudok olvasni 10 oldalt, bocsi de az rengeteg, és akkor nem tudnék írni. Most is épp főzök, meg mosást tettem oda. Gondoltam inkább írok, minthogy neki álljak olvasni. De azért ha lesz egy kis időm akkor megpróbálom.

Nagyon jól éreztük magunkat, gyerekek is sokat fürödtek, találkoztunk hendegabiékkal :D :D :D :D :D , jót sétáltunk, gyerekek hamar megbarátkoztak, gyakorlatilag 2 perc alatt, lovagoltak. Nórát is bevittem egyszer a vízbe de majd elaludt benne, így kivittem. Egy baj volt csak hogy baromi rengetegen voltak.

Norbi meg én betegek lettünk. Norbinak láza volt, mandulagyulladása. Nekem gennyes torokgyulladás, lázas nem voltam, de nagyon fájt a torkom, aztán az orrom volt totál eldugulva,most meg köhögök. Valami köptetőt kellene szednem mert érzem hogy le van tapadva, de nem tudom mit lehet szoptatás alatt.
Vannak képek is, majd teszek fel azt is.

Mi ma megyünk 6-ra a 4 hónapos oltásra. Nóra tegnap volt 6690 g

Katy mi nem adatjuk be az oltást senkinek sem. Én nem vagyok híve ezeknek az oltásoknak. Úgy vagyok vele, hogy főleg inkább ez a tb-nek jó pénz. Egy ilyen oltásnak a piacra dobása nem ennyi idő alatt történik hanem hosszú hónapok mire letesztelik, ez egy hosszú folyamat. Ezt meg gyakorlatilag pár hónap alatt kiadták, úgy hogy tesztelve sem lett rendesen hogy milyen mellékhatásokra stb lehet számítani.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! :)

ancsurti!

Tudom, hogy nagyon vártátok Hangit (bár nem voltam ott, "amikor unnepelyesen dobtuk ki az osszes gumiovszert ami letezett a lakasban" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . :)
Annak idején azt írtam neked, hogy nem hiszek abban, hogy egy baba azért ilyen, mert csak. Kell, hogy oka legyen ennek is. Biztos befolyással bírt az a sok küzdelem, amin végigmentél. Hiszek benne, de nem ENNYIRE!
Mindenesetre azért látszik, hogy mostanra már jobban össze vagytok rázódva. Egyenesbe fogtok jönni, efelől nincs kétségem. :wink:

Azért a Tűz típustól még nem kell a Tajgetoszra menni. :lol: :lol: :lol: Én is az vagyok és szerintem szívesen élnék a magam környezetében. (Ezt most nem a szokásos NagyArcom mondja és még csak nem is viccnek szánom, hanem tényleg. Mert eléggé kiegyensúlyozottnak tartm magam. :roll: :oops: )
A kamaszkorom volt egyedül ajtócsapkodós, de azt hiszem legtöbbünk ugyanígy volt ezzel. :roll: :roll: :lol:
Tesóm is Tűz. Nagy party-arc, barátokkal. Szereti a pénzt, ha nála van, de költeni már nem annyira - ráadásul azt is rosszul. :? (Bár a saját igényeit illetően azért elég jól becélozza... :? :? :? :lol: :lol: :lol: ) Nem hirtelen vérmérsékletű (legalábbis nem komolyan) és laza kissé. Ez hol jó, hol nem. Mindenesetre vele se pokol az élet. :lol: :lol: :lol:

Manó Föld, Hugi víz. Szóval ebből még bármi lehet. :wink:

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

A te kedvedért utána néztem. ezt írja a Wikipedia:

"Szexualitáson azon tevékenységeket értjük, amelyek az állatvilágban az utódok létrehozása, a faj fenntartása érdekében fejtenek ki az egyes állatok. A szexualitás ösztön. Ez azt jelenti, hogy a külső és belső feltételek fennállása esetén az egyed automatikusan a génjeiben kódolt szexuális viselkedést fogja tanúsítani. Ez a szabály a főemlősöknél már megtörik, azaz a párzási időszak az év bizonyos szakaszára korlátozódik, az embernél, pedig teljesen meg is szűnik. Az ember bizonyos belső biológiai, hormonális feltételek fennállása estén mindenkor képes párosodni. Sokan ezt úgy vélik, hogy az emberi szexualitás nem ösztönjellegű, hanem tanult viselkedés.

Lélektani értelemben az örömöt a belső feszültség valamely az egyéni, jellemző szintre való beállása, az erős feszültség csökkenését vagy a túl gyenge feszültség növekedését örömként éljük át. A szexuális késztetés növekedése egy bizonyos ponton túl az éhséghez hasonlószenvedést jelenti. Ennek a feszültségnek az oldódása, csökkenése a kielégülés, a kéj."

:lol: :lol: :lol:

És még egy illusztráció:

Kép

Ezt most (kivételesen :roll: :oops: ) nem szenyaságból tettem fel, hanem azért, mert Leonardo da Vinci készítette. Azért ahhoz képest elég jó, hogy 5-600 évvel ezelőtt még nemhogy nem ismerték ezeket a dolgokat, de még rágondolni sem lehetett orvosi szempontból, nem ? :shock:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

"folt.köv..."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76! :)

Apa szeretné magának is meg Manónak is beadatni. Hugival mi kimaradunk a buliból. :roll:
Amúgy sem vagyok egy nagy fan, de többek között én sem vagyok meggyőzve a mellék(nem)hatásokat illetően. Most lehet, hogy semmi gubanc nem lesz, de ki tudja, hogy mi lesz jóval később, mondjuk 10-20 év múlva? :roll: :roll: :roll: A Contergan sem máról holnap derült ki... :roll: :roll: :roll:

gabi1! :)

Utazás és hendegabiék: :D :D :D :D :D :D
Betegség: :( :( :( :( :( :( Gyógyuljatok meg hamar. :wink:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

Bond

Köszönöm a részletes felvilágosítást.
Mihez is kezdenék nélküled...? :roll: :lol:

Azt hol lehet fellelni hogy ki milyen jegyű? Mármint tűz föld stb..
Mert én találtam pár oldalt de mind születési idő szerint csoportosít, ami ugye badarság, mert akkor mindannyiunk babája azonos típusú lenne...

Katy

Mi sem oltatunk. A H1N1-et meg aztán végképp nem. Nem vagyunk kísérleti nyulak, mert véleményem szerint ez még igencsak a kísérleti stádium(-nak kellene lennie) :?
Vendég

sillia! :)

Ez egy erősen kivonatos jelemzés, de a 4 elem benne van:

http://www.juranlaszlo.eoldal.hu/oldal/csillagjegyek---horoszkop

Kép
Kép
200907?

Sziasztok Anyukák!

Csak egy gyors bekukk és tájékoztatás, hogy már félidőn túl és a magzatvízeredmény szerint nincs genetikai probléma. Az is megerősítésre került, hogy az apróság nem csak férfias eszközökkel, hanem olyan tudattal is rendelkezik! :roll: :wink:

Szóval jól haladok afelé, hogy márciusban legyen egy kisfiúnk! Ja, és képzeljétek, a topik vagy 80%-ban (ha nem több) fiús! :shock:

Sajnos mostanában ritkán térek már be hozzátok, de sokat jártok a fejemben... Megnőttek a tennivalók is, a munkám rengeteg, és mellette most fejeztem be egy sulit, és járok 2-3 alkalommal hetente úszni is... élvezem a babavárás minden pillanatát! És egy kicsit irigykedem, hogy ti már kézben foghatjátok, ha el nem mászik tőletek!!! :lol:

Vigyázzatok magatokra! És köszönöm a kedves megjegyzéseket a korábbi bejelentkezésemre... ezért mertem most is! :oops: 8)

KépKép
stike

stike

Hurrá!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Örülünk nektek :)
Vendég

Sziasztok!

Sillia, remelem egyre jobbak lesznek mostantol az ejszakaitok!
Kepzeld Lisa most csak 3x kelt fel! Vagyis a 3dik mar a reggeli volt! Lehet hogy a nagybacsi jol lefarasztotta este ;)

Ancsurti, az eloiteletekkel kapcsolatosan egyetertek Veled. De az mindig is volt/van/lesz sajnos az emberek nagy reszeben, es ez nemcsak kulsosegekre vonatkozik.
Egy allasinterjunal meg mindig hatrany lehet egy jol lathato tetko, vagy akar a hosszu haj ferfiak eseteben (foleg ha nincs osszefogva).
En is lattam mar olyan embert aki tenyleg agyon volt tetovalva, megis ertelmes, kedves es muvelt volt, es lattam mar az ellenkezojet is, aki (csak mert volt egy sz@ros diplomaja) lenezett mindenkit es rettento okosnak kepzelte magat.

Hangival kapcsolatban: ha a terhesseg alatti idegeskedest nezzuk, es azt hogy idegen orszag stb... akkor Lisa is ilyen lenne. En ugyan viz tipus vagyok, de Anyumnak igencsak sok fejfajast okoztam kicsinek.
Meglatod majd egyre jobb lesz minden!
Beszelgettuk tegnap itthon, hogy olyan jo lenne megint talalkozni Veletek, meg mar fel is akartalak hivni valamelyik nap, csak nem mertem, nehogy zavarjak.

Boo, hogy haladtok a koltozkodessel? Vagy mar megtortent?
Nalunk meg tart a felujitas, ugyhogy csak november vegen tudunk menni.

Ki altatja kulon szobaban a gyerkocet? Kicsit aggodom, hogy eddig egy szobaban volt velunk Lisa, es nem tudom hogy fog neki tetszeni, ha majd kulon teszem.

Ancsurti, meg a hozzataplalassal kapcsolatosan: Te fogsz adni Hanginak ilyen "babapelyheket", amit anyatejjel lehet keverni? Vagy csak a zoldseget es kesobb gyumolcsot?
Vendég

boo

Lehet, a dobozokat bújja újra meg újra a laptopját keresve... :roll:
Vendég

stike! :)

HATALMAS HURRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ NEKTEK!!!!!! :D :D :D :D :D :D Csak így tovább és gyere még máskor, ha csak ennyi időre is!. :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo szerintem most torkokat harapdál át, mert a következők történtek még kipakoláskor: ez itt az ő beszámolójának helye. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Asztro ügyben ő az aki tudja a tutit. :wink:

Kép
Kép
200907?

vajon milyen folyékonyt rakott még a kedves mama fejjel lefelé? :roll:
Vendég

Lássuk csak mi van még egy háztartásban: olaj, ecet, sampon, tisztító szerek, de a fűszerek is jól szét tudnak peregni. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: De jó a felbontott mosópor, liszt, cukrok, gríz, méz is játszik. Kutya kaja. És persze a SzentKakaó. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

A kakaópor összevegyült a pirospaprikával és Boo most válogatja szét szemenként a barnát és a pirosat...

Hamupipőcske :D
Vendég

...és mire pont végezne, addigra jön egy huzat és oda az egész. Tisztára mint egy mandala. Boo fontolóra is veszi, hogy dühében jól elvonul a boodhisták közé. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Látom termeltek, mint mindig.
Sillia, műtét? Jobbulást! Mi volt, bocsi nem találtam vissza? Nekem a 11 hetes (alias 6 hetes) kontrollon találtak egy hüvelyfali cisztát, fél év múlva újra rákukkant a dokibácsi, hogy eltűnt-e, de ezek úgy tudom elég ragaszkodó típusok, pedig nem volt szülésnél semmi horror.

Kicsit visszaolvastam, látom vannak problémák az éjszaki alvással?! Nekünk belőtte a gyerek a reggel 6-ot (ami tegnap óta 5) és alszik estétől, csak néha kell neki a cumi, azt félálomba betolom és szundi tovább. Nekem mindhárom 3 hónapos korától aludt éjjel.

Külön szoba: 1 hónaposan ment át a kisbáttyához Tomi, mert én minden hangos szusszanására felugrottam. Akkortól 1-szer kelt éjjel, kis nyávogás nem nyávogás, csak a sírásra ugrok, arra viszont rögtön, szájába tömöm a cicit és csend van reggelig.

Még szopizunk, 5200 g, alig megy a súlya, de a minimumot meghízza. Állandóan buli van körülötte, minden nap megjárjuk ovit-sulit, így akkor eszik amikor kap és akkor alszik, amikor hagyom. Nem csoda, hogy éjjel pihen. Hát ez a 3. gyerekek sorsa, de nagyon vidám kisbaba, ügyesen leköti magát eljátszogat és nem reklamál a kiságy miatt, alig van kézben.
Kaját napközben 5-6-szor kap ezért is nem éhes éjjel.

Megint mennem kell, most néptáncra. Pussz nektek!
Kép
Éva

KépKépKép
agmano

Agmano, koszonom a valaszt!

Amugy az en lanyom sem hizik tul sokat, csak epp a minimumot. Neha tobbet, de volt mar olyan hogy kevesebbet is. Most kb. 5600-5700g.
Szoktad merni, hogy mennyit eszik Tomi?
Vendég

Sziasztok!

Dodi: Van egy barinőm, aki még nálam is alacsonyabb, ( na most képzeld el , a törpék társasága :lol: :lol: ) na Ő szokta mondani, hogy a jót, kicsiben mérik :shock: :roll: :lol: :lol: 8) !!!!
Én is mindig szerettem volna magasabb lenni 160 egynéhány centivel már beértem volna :wink: !!

Sillia: Örülök, hogy megvolt a varratszedés :lol: !Remélem már a fájdalom is csitult :wink: !

Conversano: Szülés után mikor először jött meg a mensim, én is nagyon véreztem, de azért ennyire nem, remélem már rendeződött, hanem mindenképp beszélj egy dokival :wink: .

Katy: mi sem oltatunk.

Boo: költözés :roll: ??

Stike: Hurrrááááááááááá :lol: :lol: !!!!

Sajna nagyon nem volt időm, olvasni, írni, Domi még mindig takonykórban szenved és baromira nyűgős :( :( !!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marietta1982 2009.10.27 17:16-kor.
marietta1982

Katy:Nem oltatunk.
Gabi1:Melyikben voltatok?Mi is Sárvárra készülünk. :D
Stike:Nagyon gratulálok a babátokhoz,jó lesz a március meglátod!Szép tavaszi napon megérkezik a minimanód!Lilim is márciusi,nekem bejött,hogy akkor jött. :wink: A következőt is márciusinak tervezzük. :roll:
Külön alvás:Igen,mininudlim,vagy mostani új neve grízgombócka,egyből külön ágyba,külön szobába került.Ügyesen vette(m) az akadályt.(nekem nehezebb volt,főleg,hogy a nagyobb velünk alszik egy ágyban)
8-szor étkezik minike,ebből 1 gyümi,2 tápszer,5 szopi :shock: =6500 gr,feje nagy,35 volt születéskor,39 3 hósan. :lol:
Vendég

Tomi nagyon szép kiskrapek,és milyen vidám! :D

Ancsurti:Én aztán idegeskedtem terhesség alatt!!!!!!!!Minden miatt.Suli,szakdoga,államvizsga,nyelvvizsga,Lili rosszalkodott,nem tervezett baba volt minikénk :oops: ,csak véletlen.Papírom van,hogy term.úton nem is lehet gyerekem,Lili Kaális gyerek.Lotti véletlen,egyszer voltunk együtt az adott hónapban,és abból terhes lettem.NNNNNa gondolhatjátok,most gumi,zselé,egyből tusolás,minden óvintézkedés megvan.(nagy szükség nncs rá,etyepetyék száma 1-2 kézen mutatható :twisted: ). :lol: :lol: :lol:
Most 1 év szünet a csaszi miatt...Jövő júliban lehet terhes először. :lol:

Szisz:Jó,hogy jöttél,én mindig gondolok rátok! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Megkapta ma Lili a 3 hós oltást,kettőt kapott a combjába+a Rota-t :cry: Szegény,szerintem már érezte mi vár rá,mert reggel óta nagyon nyűgös volt,aztán délben megjött a doktornéni és akkor véglelg elszakadt a cérna... Nagyon sírt szegénykém,de hamar megnyugodott. 5840 g és 61 cm a fejecskéje 39 cm (32-vel született). Nem lázasodott be,de elég nyűgös,úgyhogy korán lefürdetjük és alvás(remélem),mert nagyon fáradt.

Katy! Mi nem oltatunk H1N1 ellen,a doktornő nem javasolja.
Találkozó: szerintem akkor halaszzuk el inkább,ha csak ennyien lennénk.

Stike! Gratulálok. Vigyázz magatokra!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ancsurti!

Csak, hogy megerősítselek abban, hogy nem a várandósság alatti "történések miatt lett Hangi ilyen:
Ami engem ért:
- Anyu idegösszeroppanása
- Papa 2 szívrohama
- 2 motorgenerál (milliós nagyságrend)
- 1 autóbaleset
- + még egy törött kocsi
- roppant heves veszekedések apával
- a nyomás, hogy cukorbetegként beteg babám lehet
- veszekedések anyósommal
- bírósági tárgyalás apámmal
- 2 vizsgaidőszak
- egy majdnem sikertelen szigorlat ( a késés miatt)
- a végén nagy hezitálások a dokimmal, és aggódás a baba miatt

És ezek, amik most eszembe jutnak, ki tudja mennyi minden volt még :? !!! És látod, Botond mégis milyen nyugis baba. Emlékszem, nem egyszer zokogtam a kádban, és könyörögtem az Istennek, hogy a kisbabámra ez ne hasson ki, és a pocakomat simogatva kértem Botondot, hogy ne haragudjon rám a gyengeségemért....
A legtöbbünk élete nem leányálom (az optimizmus ellenére sem :wink: ), mégis egészen eltérő egyéniségű babák vannak itt! Én is tudom, hogy kihat a babára a magzati kor, de ez csak egy aprócska összetevője, az ő nagyon is bonyolult személyiségüknek :wink: .

Katy!

Anyu nem havasolja a beadást! Szerinte ez az új alfaj semmivel sem "veszélyesebb", mint az eddig ismert influenza-alfajok!!! Aki a sima influenzától is annyira fél, hogy beadatta ellene az oltást, az nyugodtan adassa be ezt is, ha attól megnyugszik, de szükség nincs rá! Általános immunerősítés (vitaminok, Béres-csepp, Aloe Vera él, ilyesmik...) bőven elég védelem a betegség ellen!
Terhes nőknek, és gyerekeknek, kifejezetten tiltaná(m), hiszen nincs elég tapasztalat, nem tudhatjuk hösszú távon mit okoz!!!
Én apáknak se adatnám be, de persze ő dolguk, de a "gyerekorvos" nem javasolja :wink: :lol: .

Stike!

Juhuuu-juhhuuu :lol: :lol: :lol: ! Gyere csak szépen mindig a hírekkel! Én olyan szívesen olvasok rólatok :wink: !

.......

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lilisgabi! Lisanak is 35cm volt a fejecskeje, most 40. A sulya nem olyan sok, csak 5600-700kb, viszont 64cm (51-el szuletett).
Hogyhogy mar adsz gyumolcsot Lottinak?

Ti mikor szoktatok merni a gyerekeket? Eves elott, ugye?

Nyuszi, sajnalom, hogy Lili olyan rosszul viselte az oltast :( Mi is megyunk nemsokara a 4 honaposra. Mar elore tartok tole, mert a 2 honaposnal is nagyon sirt szegenykem.
Vendég

Mi is ma kaptuk meg az oltásokat.
6950g ,hossz:64cm,fej:40,5 ,mellkas:44,5

Stike!

Gratulálok!!:)

Dokimat hívtam,azt mondta,hogy szedjek 3x1 rutascorbint és ha nem múlik,akkor be kell mennem a kórházba.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Ööö...tulajdonképpen én nem is írtam semmit... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: (Bár gondolom, azért inkább azt választottad volna... :roll: )

Nem lehet, hogy ugyanaz a baci vonul át rajtatok egyszerre...? :roll: :roll: :?:

conversano! :)

Mást nem mondott a doki???? :shock: :shock: :?: :?:

agmano! :)

Jó, hogy rólatok is hallani! :)

Cisztának hess :evil: , te pedig gyere még! :wink:

Kispiskóta, hendegabi, gumilany, bertina, anettoo és mindenki más, aki szokott mindenkit olvas, hol merre van?????? :?: :?: :?:

Az OltásKisHőseinek (és szintén hős anyukáiknak gratula)! :wink:

Szopi közben (erre kell fogni, ugye? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: ) nézem néha a Joshi Bharat műsorát vagy annak végét. Egy tized fokkal azért nívósabb mint a mónyikasó (gondolom én, mert már évek óta nem láttam. De nem tartok tőle, hogy a szereplők fogainak száma mostanra már meghaladná IQ-juk értékét :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? ), de azért ott is egy jól behatárolható szerpelő gárda van. A témától függetlenül érdemes megnézni az SMS-eket. A Helyesírási Szótár a lapjait tépdesi kínjában....

Kép
Kép
200907?

Bond

Nem nagyon. Max annyit,hogy lehetek e terhes.Mondtam nem.
Vendég

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodiKaty!

Anyu nem havasolja a beadást! Szerinte ez az új alfaj semmivel sem "veszélyesebb", mint az eddig ismert influenza-alfajok!!! Aki a sima influenzától is annyira fél, hogy beadatta ellene az oltást, az nyugodtan adassa be ezt is, ha attól megnyugszik, de szükség nincs rá! Általános immunerősítés (vitaminok, Béres-csepp, Aloe Vera él, ilyesmik...) bőven elég védelem a betegség ellen!.......

Bakker -mondom-, a Béres Alexandrának már ilyen sz@rsága is van!? :evil: :evil: Aztán rájöttem, hogy:
- Béres Alexandra nem rubintréka
- ez nem sz@rság, hanem egy tényleg jó dolog.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

(Most már csak amiatt vergődök álmatlanul, hogy vajon tényleg terhes-e Rubint Réka. :twisted: :twisted: :twisted: :x :x :x Múlt héten ezzel izgattak minden nap. :x :x :x :x :x )

Kép
Kép
200907?

Sillia:
Félreértettél. Nem arra alszik el, csak vannak olyam hisztik, amikor sem a kiságyban nem jó, sem kézben, sem sehogy, és akkor a mesére megnyugszik, mert az épp tetszik neki. Tudod hogy megy ez, szines, mozog és még hangja is van, akkor csak klassz lehet.
Lóci nagyon ééédes!!!

Viszont, hogy így sokan említitek az éjjelt. Éjjel szempontjából nagyon is szerencsés vagyok. Este 6-7 között szoktunk fürdetni, utána olyan 8-9 felé elalszik, és reggel 6:00-kor kel. Közben nem kel fel már vagy 1 hónapja.

Dodi:
Most hogy így mondod... nem is gondoltam volna, hogy már most rászokhat a tv-re. Sokat nézegetjük a mesekönyveket, de szoktunk mesét is nézni. Van egy plüss mackó, amit Apája vett neki, amikor született, azt nagyon imádja gyömöszölni. Meg van ilyen "csörgősor" (most nem ugrik be a rendes neve), amit a babakocsira is fel lehet akasztani. Na én azt fel szoktam eszkábálni a kiságyra is úgy hogy elérje, és azt is szereti püffölni.

Egyébként éjjelre átszoktatásra az orvosom is ezt javasolta, amit Te. De nekünk hála ég nem volt rá szükség. Magától jött rá a dolgokra.

Sillia:
Nyílván amit Dodi mondott sem egyik napról a másikra megy. Próbáld több napon keresztül, mondjuk 3-4 napig, ha úgysem megy, akkor kérdezz rá az orvosotoknál, vagy védőnéninél.
Én a kezdetektől fogva hálózsákban altatom éjjelre, és nappalra teljesen átöltöztetem. Lehet, hogy ez is segített.
Nappal amikor lerakod aludni, akkor a szobában besötétítesz? Mert ha igen, akkor ez is megzavarhatja... Én csak akkor szoktam kicsit elhúzni a sötétítőt, ha besüt a nap délelőtt (délutántól már nem süt ide), de akkor is csak úgy, hogy a picúrra ne tűzzön a nap.

Bár eszembe jutott az is, hogy ha mindíg ugyan akkor alszik el délután a hosszú pihire, akkor szépen lassan mindíg próbáld egy kicsit kitolni azt az alvást. Mondjuk 15- 20 percenként. Ez egy igen hosszú és fárasztó folyamat lenne, de lehet, hogy ez beválna.

Katy:
Aranyos vagy, hogy gondoltál rám.
Ati is csak hason volt hajlandó aludni sokáig a babakocsiban. De amióta rossz idő van kénytelenek voltunk a bundabugyi miatt háton hagyni. Meglepő volt, hogy tök simán elaludt úgy is. Azóta meg hason nem hajlandó aludni a babakocsiba.

A szerdai talira nem tudunk menni, mert szurira megyünk.

Katy:
Az én gyerekorvosom még nem javasolja. Egyébként azt olvastam, hogy a 3-5 év alatti gyermekeknek, és a terheseknek nem adják be, mert valami gebasz van vele.
Én a nem-re szavazok!

Norkili:
Mi 1 szobában vagyunk a Picúrral, de van hogy külön szobában alszunk. Abban a szobában ahol Ő van, túlságosan recseg az ágy, ugye érted... De ilyenkor nyitva hagyjuk résre mindkét szoba ajtót és akkor halljuk, ha nyüszi van. Hála ég az nagyon ritka ha nyüszizik.
Hozzátáplálás:
"Vagy csak zöldségeket aztán gyümölcsöt?" Először kell a gyümi, atán a zöldség... Legalábbis én így tudom.

Lilisgabi:
Aranyos vagy!!!Ja és köszönöm a bíztató e-maileket! :wink:

Norkili:
Én is adok már a Törpikémnek almalevet, nagyon picit sűrítve almapéppel, és ritkán narancslevet teljesen leszűrve. Almából olyan 30-40 ml-t eszik meg, narancsból olyan 20-at kb. De már egyszer kapott pár korty répalevet is. Atinak mindegyik nagyon ízlik. És semmi gond nincs a kakálással utána, és a hasa sem fáj tőle. A narancslével az a gond, hogy az emésztést egy kicsit felgyorsítja, és így korábban lesz éhes. Amúgy nem gáz ha adsz Lisanak. Persze mindennel először megismertetve (1-1 kiskanállal).

Oltásnál mi is nagyon sírunk általában, de a 2 hónaposnál jól lepisilte a doktorbácsit!!! :twisted: :twisted:

Mi szerdán megyünk a 3 hós oltásra.Múltkor nem adta be a doki, mert egy pici hörghurutot talált, és nehogy legyengítse az immunrendszerét és megbetegedjen mégjobban.

Kép
szisz89

Boo:
Drukkolok, hogy minden rendbe jöjjön!!! Csak nyugalom, és gyere nyugodtan panaszkodni!!! :wink: :wink:

Kép
szisz89

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

szisz89! :)

Pillanatok alatt képesek ráragadni a tévére, úgyhogy tényleg nem árt mást is bevetni a nyugton maradás érdekében. :shock: :? :wink: (Persze ez is gyerekfüggő, de inkább a szülők szoktak ludasak lenni a dologban, mert így könyebben lehet leszerelni a gyereket. Persze itt is vannak kivételek...)

A hozzátápival azért óvatosan, mert a narancsot csak 1 éves(!) kor után ajánlják bevezetni. Olvass ennek utána, nagyon jó leírásokat, táblázatokat lehet találni erről (esetleg még a védőnő is kezedbe nyom egyet). :idea:

Módosított verzió!!!

Kép Kép

(Bocs az idétlen megoldásért :oops: :oops: , de különben olvashatatlanul kicsi lenne. Azért remélem így is értelmezhető... :roll: )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.26 22:07-kor.

Kép
Kép
200907?

Rájöttem, hogy a képeket elforgatni is lehet :oops: :oops: :oops: :oops: , így egy fokkal kulturáltabb lett a fenti táblicku. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.26 22:09-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Most csak gyorsban,mert kisasszony hianyol,es kozben fejnem is kene....majd olvasok is....

http://finomvolt.freeblog.hu/categories/Baba_kaja/

erdemes vegigolvasni! :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Amíg el nem felejtem.
Manó mátol kapja a Cebion multivitamin szirupot, de ez csak 1 éves kor felett adható. Így Hugi a Cebion C-vitamin cseppeket nyerte meg.
Bond ajánlásával. 8) ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

ancsurti! :)

Jelentem, elolvastam! :)
Enyim megoldás Manónál. Zsebre vágtam egy nagyon jó kis mini füzetecskét a Hipptől és úgy mentem el kaját venni. Nem főztem. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Cserébe ne tudd meg, hogy mennyi időt töltöttem néha a polcok előtt, hogy nagy műgonddal kiválasszam a megfelelő kaját, szigorúan összeegyeztetve a hozzátáplálási bibliámmal. :roll: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A Hippek finomak, szerette őket. (A Kecskemétit is ugyanott gyártják, de az brrrrrrr..........). Bízom benne, hogy tényleg bio alapanyagokból készült. :roll: Egy hátul ütője van: az ára... :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Nem egy új video,biztos sokan ismeritek,de én mindig könnyesre röhögöm magam :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=l4Eo476nH2M
Vendég

Sziasztok!

Rég nem voltam...sokat írtok.... :lol:

Olvasom, hogy szerdán lesz tali? Akkor erről is lemaradunk, ugyanis csak pénteken lesz mei-taiom, és addig még kabátot is be kell szereznem, amibe mindketten beleférünk. :wink:

Ancsurti!

Eszemben van ám, hogy küldöm a képeket a masszázsról, csak tegnap nem tudtuk felrakni, mert valami van a géppel, de még próbálkozunk. Azonnal küldöm ahogy sikerül. :wink:

Hozzátáplálás!

akik már elkezdték azt tapasztalták, hogy a répát nem szeretik a gyerekek? :shock: Inkább a sütőtök a menő, de az nagyon. Ja, és a krumpli sem bejövős... Mi csak a 6. hónaptól szeretnénk elkezdeni, remélem sikerül. Laktoherb tea zseniális, nekem nagyon beválik. Ha apad a tejem, megiszok minden nap egy pohárral és megint lesz sok.

Dodi!

Már rég akartam írni, tudom már rég lejárt téma, csak mindig elfelejtettem. Férjem mondta, hogy tévedés az, hogy egy egészségügyi intézményben csak az orvosnak van titoktartási kötelezettsége. a nővérnek, szülésznőnek, portásnak és a takarítónőnek is. Azzal példálozott, hogy ha egy ismert ember bemegy egy bőr és nemibeteggondozóba, ezt a portás leadja egy újságnak, abból baja is lehet annak a portásnak. De persze ez akár egy fogászatra is igaz, csak talán attól nem akad ki annyira egy celeb, hogy benne van a hírekben.

Jövök még képekkel is, csak férjemnek kell a gép. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Alszik budosbogaram 8) !!!
Koszonom szepen a megerositest abban,hogy nem a varandossag alatti dolgok befolyasolhattak Hangi termeszetet.Ugyan kozrejatszhatnak,de nem ezek miatt olyan,amilyen :wink: .
Igyekszek elfogadni,es turelemmel csillapitani kis meregzsakomat!!!

Nem igazan tudtam visszaolvasni,csak ugraltam a hozzaszolasokon,mert probalom lekotni Hangit,nehogy tulsagosan izgatott legyen,ezt egyebkent is teszem,de kepzeljetek,baratnommel raszantuk magunkat,es ma vegre elmegyunk jogazni!!!!
Anno mar otthon is probalkoztam,de nem tudtam eljarni orakra,mert a munkaidom ugymond eleg kotetlen volt....Tehat dolgoztam reggel,dolgoztam delutan,ejjel,hajnalban,vagy egyfolytaban,vagy reszletekben,de mindegy is,most azt hiszem itt az ideje :lol: !
Tokre izgatott vagyok!Kivancsi leszek mit ertek majd az egeszbol,ugye beszelgetni nem illik kozben,es hat ugye nem is lehet.Orulnek ha sikerulne azert heti 2x eljarni.Raadasul ez a Hot Yoga,ami 38-40 fokban tortenik,nem tudom milyen kihatassal lesz a tejemre :roll: :roll: :roll:
Nagyon ramfer amozgas,a csipom teljesen ki van,sok rajtam a felesleg,es hat a lelkem apolasa sem valik a hatranyomra 8)
A bokkeno csak annyi,hogy Makikam meg mindig ugye 2-2,5 orankent eszik!
Az ora 6-tol van,masfel oras,tehat most probalok fejni,de nem sok eredmennyel...Csak Maki szivoereje hatekony!!!
Tehat 5-kor megetetem+fejek meg egy picit,es 8 korul erek haza....Remelem jol boldogulnak majd apaval :P

na megyek is!

Kép
Kép
ancsurti

conversano! :)

Ha abból indulunk ki, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, akkor most sokat fiatalodtam a videó miatt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A dokidhoz akartam még írni, hogy a kicsit nagyvonalú volt, nem? :roll: :?

tabati! :)

Általában komálják a répát és a krumplit is. Megkóstoltattátok Noéval?

Neked képes apadni a tejed? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Érezd magad jó(gáu)l! :lol: :lol: :lol: Milyen az a hot verzió? Szaunában csinálják? :roll: :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

Itten vagyok megint!

ami kimaradt:

Megfogadtam a tanácsotokat és vettem járókát, hogy kedvére foroghasson Noé :lol: és később ellegyen benne, hadd szokja. Használtan kemény 3500 ft-ért, és kitűnő állapotban van. Kellett bele járókabetét, ami meg 2000 forint volt pluszban. Szerencsém volt. :wink: Amúgy 100x80-as, ami nem túl sűrű, szóval a betétnek örültem, mint majom a farkának, mert még újonnan a bababoltokban sem találtam ebben a méretben.

Holnap megyünk 4 hós oltásra, mert mi már 4 hónaposak vagyunk ám kéremszépen. :D Kettőt kapunk, mert a prevenár második részét is most adják. csak túléljük valahogy most is, izzitom a cickókat, hogy legyen egy kis nyugtatás utána...remélem a masszázs uccsó órájára el tudunk még aznap menni. Kár lenne kihagyni...

És akkor a képek a 4 hónapos nagyfiúról. :wink:

Kép

Kép Kép
Kép

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.7285.jpg[/img]

Kép

Kép
Kép
tabati

boo! :)

"az esküvőn is bejátszott egy kis etye-petye"
És mit szólt a násznép? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"mondtam neki, hogy UGYE nem leszek most terhes, mert én nem állok készen MOST kihordani még egy babát, és megszülni, majd úgy 2 év múlva
apa persze győzködött, hogy dehhhhogyvagyterhes! de ha igen akkor megtartjuk anyukád jót alszik bent a szobában???? "

:lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :lol: :lol:
Amúgy meg mit mondott volna? "Szívem a petesejted már fel is falta az én kis fürge ostorosaimat?" :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
A minap emlegetted a nyákdugódat, hogy látni véled. Most mi van?("Jó napot, Asszonyom! Hogy van a nyákdugója?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok

boo semmit nem szedek, teát iszom, és orr cseppezem, lámpázok. Tegnap mikor voltunk Nórával a 4 hós oltáson akkor megkérdeztem a gyerekdokit hogy köptetőt szedhetek e, és azt mondta hogy azt amit Nórának is lehetne adni azt nyugodtan szedhetem. Tehát ambroxolt lehet neki, így ma azt fogok bevenni.

Nóra tök jól viselte az oltást, egyáltalán nem sírt.
Legközelebb 2 hét múlva megyünk a prevenárra, és utána csak 6 hónaposan lesz már majd a bcg mert nekünk sajnos nem fakadt ki, meg sem látszik.

Tabati a titoktartásban igazad van, nekünk az egészségügyiben és most a főiskolán is esküt kellett tenni, a titoktartásra is.

És akkor a képek. Először Gabiékkal.

Kép hendegabi Nórája Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: