Sillia:
Félreértettél. Nem arra alszik el, csak vannak olyam hisztik, amikor sem a kiságyban nem jó, sem kézben, sem sehogy, és akkor a mesére megnyugszik, mert az épp tetszik neki. Tudod hogy megy ez, szines, mozog és még hangja is van, akkor csak klassz lehet.
Lóci nagyon ééédes!!!
Viszont, hogy így sokan említitek az éjjelt. Éjjel szempontjából nagyon is szerencsés vagyok. Este 6-7 között szoktunk fürdetni, utána olyan 8-9 felé elalszik, és reggel 6:00-kor kel. Közben nem kel fel már vagy 1 hónapja.
Dodi:
Most hogy így mondod... nem is gondoltam volna, hogy már most rászokhat a tv-re. Sokat nézegetjük a mesekönyveket, de szoktunk mesét is nézni. Van egy plüss mackó, amit Apája vett neki, amikor született, azt nagyon imádja gyömöszölni. Meg van ilyen "csörgősor" (most nem ugrik be a rendes neve), amit a babakocsira is fel lehet akasztani. Na én azt fel szoktam eszkábálni a kiságyra is úgy hogy elérje, és azt is szereti püffölni.
Egyébként éjjelre átszoktatásra az orvosom is ezt javasolta, amit Te. De nekünk hála ég nem volt rá szükség. Magától jött rá a dolgokra.
Sillia:
Nyílván amit Dodi mondott sem egyik napról a másikra megy. Próbáld több napon keresztül, mondjuk 3-4 napig, ha úgysem megy, akkor kérdezz rá az orvosotoknál, vagy védőnéninél.
Én a kezdetektől fogva hálózsákban altatom éjjelre, és nappalra teljesen átöltöztetem. Lehet, hogy ez is segített.
Nappal amikor lerakod aludni, akkor a szobában besötétítesz? Mert ha igen, akkor ez is megzavarhatja... Én csak akkor szoktam kicsit elhúzni a sötétítőt, ha besüt a nap délelőtt (délutántól már nem süt ide), de akkor is csak úgy, hogy a picúrra ne tűzzön a nap.
Bár eszembe jutott az is, hogy ha mindíg ugyan akkor alszik el délután a hosszú pihire, akkor szépen lassan mindíg próbáld egy kicsit kitolni azt az alvást. Mondjuk 15- 20 percenként. Ez egy igen hosszú és fárasztó folyamat lenne, de lehet, hogy ez beválna.
Katy:
Aranyos vagy, hogy gondoltál rám.
Ati is csak hason volt hajlandó aludni sokáig a babakocsiban. De amióta rossz idő van kénytelenek voltunk a bundabugyi miatt háton hagyni. Meglepő volt, hogy tök simán elaludt úgy is. Azóta meg hason nem hajlandó aludni a babakocsiba.
A szerdai talira nem tudunk menni, mert szurira megyünk.
Katy:
Az én gyerekorvosom még nem javasolja. Egyébként azt olvastam, hogy a 3-5 év alatti gyermekeknek, és a terheseknek nem adják be, mert valami gebasz van vele.
Én a nem-re szavazok!
Norkili:
Mi 1 szobában vagyunk a Picúrral, de van hogy külön szobában alszunk. Abban a szobában ahol Ő van, túlságosan recseg az ágy, ugye érted... De ilyenkor nyitva hagyjuk résre mindkét szoba ajtót és akkor halljuk, ha nyüszi van. Hála ég az nagyon ritka ha nyüszizik.
Hozzátáplálás:
"Vagy csak zöldségeket aztán gyümölcsöt?" Először kell a gyümi, atán a zöldség... Legalábbis én így tudom.
Lilisgabi:
Aranyos vagy!!!Ja és köszönöm a bíztató e-maileket!
Norkili:
Én is adok már a Törpikémnek almalevet, nagyon picit sűrítve almapéppel, és ritkán narancslevet teljesen leszűrve. Almából olyan 30-40 ml-t eszik meg, narancsból olyan 20-at kb. De már egyszer kapott pár korty répalevet is. Atinak mindegyik nagyon ízlik. És semmi gond nincs a kakálással utána, és a hasa sem fáj tőle. A narancslével az a gond, hogy az emésztést egy kicsit felgyorsítja, és így korábban lesz éhes. Amúgy nem gáz ha adsz Lisanak. Persze mindennel először megismertetve (1-1 kiskanállal).
Oltásnál mi is nagyon sírunk általában, de a 2 hónaposnál jól lepisilte a doktorbácsit!!!
Mi szerdán megyünk a 3 hós oltásra.Múltkor nem adta be a doki, mert egy pici hörghurutot talált, és nehogy legyengítse az immunrendszerét és megbetegedjen mégjobban.