A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

evi áramszünet :evil: !!
akkor ne vezetgessem mert szoktam?azóta próbál egyedül is lépdelni a kanapénál. amugy csak álldogál.meg próbál felmászni de az nem megy még.
a cipi nagyon könnyű a talpa vastagnak tünik nekem is de ilyesmi volt a simáknak is ez csak a bélésben különbözött.
ha dokik inditották a szülést akkor még ráfoghatjuk h magától gyorsan jött volna mármint szüléskor csak ah mondtad is még nem jött el az ideje neki. de ez csak elmélet, persze. de nekem szülésznők mondták és megfigyiztem ismerős babákat és ott igaz mindenhol!
a 3.képen azért nektek is van combi rendesen:)

andy

Kép
andy30

ja tej: én már nem diétázom miota mondta mora terápiás doki h negaiv minden. ok azért mogyorót meg szoját nem eszem.

regusnak másfél-2 éves koráig nem akarok adni tejszármazékot meg tojást sem de csak elővigyiből. amugy vsznű nem érzékeny rá mert én eszem és nincs baja tőle de akkor is. szal én ovatos vok. családnak is mindig mondom h ne siettessenek semmit majd eheti egész életében azt a sok xart amivel már most tömni akarják pl édesség, disznópörkölt meg még sorolhatnám. örüljönk h még van anyatej (nagymamám:még mindig szoptatod ezt a nagy gyereket???) :x

na megyek letusolok amig alszik

andy

Kép
andy30

Bettikének nagyon boldog 1 szülinapot!

Blankának boldog névnapot!

Majd még jövök, csak megint betegek lettünk és nagy nyügi van.

Kri

Kép
Kép
kri29

Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Holnap visszük Matyit lemérni. Most kb. 11,7 kg és 80 cm. Addig dobok pár képet.

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Anikó Matyi nagyon édes kis gombóc!

Ma megvettem Mátyás első cipőjét hát jól saccoltam 21-es :shock: ekkor lábbal már igazán járhatna :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza!

Nekünk 22-es a lábunk!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Igen látom, hogy Matyi nem kicsi a lába már miért is lenne az :lol: Mi 9,5 kg vagyunk és kb. 76cm-ek.

Andy képzeld első babája és eszméletlenül sovány vékony csípővel és magas! kb: 170 cm és kb. 55kg volt amikor terhes lett. De nála teljesen kimaradtak a kezdeti fájások és egyből 3 percesekkel indított, de a nővére és az anyukája is ilyen könnyen szült.

Mammuci nálunk egyszer már írtam, hogy állandó a felfordulás, mert kisfiam csak társasággal van el és mivel hétköznap csak én vagyok itthon ezért csak velem! Középső fiam is ilyen volt hidd el kinövik csak idő kell hozzá Ákosomnak 8 év kellett :roll: :lol: Egyébként Mátyás szerencsére mással is elvan csak állandó jelleggel legyen vele valaki aki játszik, mert egyedül nem játszik el és ha netán anyja csalárd módon mosogatni mereszel (kiszökött melőle) akkor addig üvölt a lábánál amíg azfel nem veszi! :twisted: :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Anikó!
Micsoda nagyfiad van! Tényleg, mint egy kétéves! Nagyon helyes kispasi. Totál apukájára hasonlít! :) Bendivel jól elvannak?

KLarissza! Gratulálok én is! Nehéz lehet állandóan szórakoztatni Matyit! Nekem szerencsére itt a beépített emberem (K), bár Panna teljesen bele tud mélyedni az önálló játékba. Még mindig a dobozba ki/be pakolás a kedvenc. A formabedobósba is sikerül időnként beletuszkolni a formákat, és a táskából rámolás kifelé, valamint a legóbabákkal való foglalkozás a kedvenc. Ilyen pici babákkal mászik, mindkét kezében van egy, valamint ezekbe jól lehet kapaszkodni amikor elindul bele a nagyvilágba.

A mi lábunk 17-es, de 18-as cipije van, bár még elég nagy rá ( a szandálon látom, hogy van még benne hely doszt) de mit várjunk egy 7,5 kg-os lánykától... :)

Évi, milyen a kakija, fosi vagy sima? Kornélnak 4-5 fosi volt, mikor allergiára gyanakodtak, majd be is jött a jóslat. De vannak gyerekek, akiknek gyors az anyagcseréje. Ő pl ha délben mákostésztát eszik, estel tiszta mákos a kaki. :?

Kép
Kép
dalminha

Évi,
A pepided cipő küldő talphossza 13, a belső 10 cm.
Így néz ki:
Kép Kép Kép
Az utolsónál látszik milyen meleg bundis a belseje.

Kép
Kép
dalminha

Andy, Panna (meg Kornél is anno meg most is) szandálban van bennt is, tök jól tartja a bokáját, könnyebb benne menni. Namost van, aki szerint nem jó, ha cipőbe van nyomorítva a láb, mert nem fejlődik az izomzat. Ezt én megkontrázom, Kornél is szandiban meg cipőben volt annak idején, abban tanult meg járni, de amint elindult, 2 hét múlva már futott egyedül, nem is akárhogy. Nyáron mindig mezitláb van, erős a bokája, bírja a talaj egyenetlenségeit is, pedig cipőben tanult járni.
Egy szandis kép:
Kép

Kép
Kép
dalminha

Nagyon cukor Regi, totál csajos a beállása! és az a leopárdbőr cipő...

Kép
Kép
dalminha

Felvéve: Egy perce készült képek:
Kép Kép

Kép
Kép
dalminha

most lett áram :evil: extra sz.r napunk van ma, hihetetlen vagy beteg lesz Lilla vagy :?:
bár én is nehezen viseltem, a lakásban félhomály, nem tudtam semmit csinálni, áram nélkül olyan, mintha félkarú lennék, annyira természetes , hogy kapcsolom a villanyt, gépeket...és működik
most, hogy visszajött az áram fényárba úszott a ház, reggeltől mindenki amerre ment automat. kapcsoltuk volna a villanyt és úgy maradt :lol:
délelőtt elmentünk virágot vásárolni ( temető nov. 1, utálom :twisted: :twisted: :twisted: )
ébredés majd jövök :arrow:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

megjöttünk pestről,a szemészetről.kicsit el vagyok keseredve,mert nem tökéletes a látása Bettinek.a jobb szeme le van lassulav a balhoz képest,és a cilinderértéke sem jó.hogy ez mi,én nem tudom,a férjem értette,mert neki nagyon rossz ( -9-es !!) szeme van.ettől fétem,h Betti majd örökli :cry: .amúgy most nincs vele semmi teendő,fél év múlva kontoll,és ha akkor se jó,akkor kell lekötni a bal szemét,h a jobb is dolgozzon.

Nagyon jók ezek a pedipedek! nekünk is van,de még a nyári féle,még mindig nagy egy kicsit,majd rakok képet róla.
Édes Panna,ahogy mutatja a lábiját :lol:

Betti lába 18-as,és 19es cipője van.

Mammuci!

én gyerekem ugyanezt csinálja.pisilni nem tudok nélküle,ott ül előttem,v sír,h vegyem ölembe.ha ott csinálok vmit,ahol ő is van,egy darabig eljátszik,aztán jön az ölembe,ha meg kilépek egy pillantra is,már üvöltve kotor utánam,mint aki attól tart,h többet nem lát :lol:
majd kinövik!örüljünk,h így ragaszkodnak hozzánk!ezzel bíztatom magam :roll: :lol:

Klarissza!

húú,az jó nagy.Bettinek szerintem majd a nyári szandija lesz akkora :lol:
Gratula a sógornődnek!ügyes volt!

Anikó!

Matyi igazi kis vasgyúró!!csuda szép fiúcska!

Kri!

Jobbulást Zsombinak!mi is újra taknyosak vagyunk :( megint nem barátunk a porszívó.

Évi!

Otthon nincs áram,v a munkahelyen?
Én is megpróbáltam,h nem vezetgetem,de nem akar elindulni,jön oda,furakszik,keresi mind a két kezem,és rohan-na ha mennék mindig,ha nem ,akkor van a hiszti.pedig tudna menni,mert tegnap is átment a szobán egyedül,csak kényelmesebb,gyorsabb,biztonságosabb neki még járva.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kata!

Kevin hogy van?meggyógyult már?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Fürtöske!

Betti sem eszi már meg a tejpépeket.pedig kavartam bele gyümit is h ízesebb legyen,de úgy sem.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ditta!

Nem tudom,h lehetett-e volna hangot is csinálni,amúgy biztos szerintem :lol: ,csak én ezekhez analfabéta vagyok,csoda h ezt is meg tudtam csinálni :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Dalma!

igen,Bence morci volt.nem szereti az ilyen felhajtást,sokan voltunk,ráadásul főleg a párom rokonai.így szinte végig a szobájában volt,úgy kellett kicsalogatni.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Nem is meséltem még nektek, hogy Mátyás egyáltalán nem akarja, hogy vezetgessük, utálja azonnal leül ha esetleg valaki sétáltatni akarná! Viszont az ágy mellett már magabiztosan lépked :roll:

Honey remélem a köv. vizsgálat már jobb eredményt mutat!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Dalmi nagyon édes ez a kis cipőcske :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Évi, Andi,Dalma
Hááát ezek a cipőcskék lányok! :shock: :lol: Nem lehet elég korán kezdeni a divatozást! Megzabálom ezt a Pannát! :) milyen büszkén mutatja! Lénán kifejezett ajánlásra van bent 3csattos szandi.-és rá is bőven jó még a 18-as. :D

Mammuci
igen nálunk is nagyon durva volt a szepszó, de úgy 2-3hónap alatt már jobb lett. :roll:

Klarissza
szép kis tappancsok! :lol: Akkor 'Kicsikédnek' is a mászás jön be jobban... :) . A Dévényes azt mondta 18hós korukig normális az elindulás, addig meg csak hasznukra válik a sok mászás.

Anikó
jóképű ez a fiú!-és milyen nagy lett! :lol:

Évi
köszi az alvóruhás infót.Megnyugodtam h. akkor L sem fázhat. Brrr sötétség, és én is utálom nov.1et. :? Mi baj Lillával? Nyügös volt ma, v. mi?

Kép
katica_75

Honey
örülök h. ilyen jól érezte magát Betti! Édesek a képek-szépek a gyerekek. Na meg a torta is csodás.:)
Sajnálom a szemecskét.Tudom utálatos dolog a ragasztgatás, de ilyenkor még olyan gyorsan javul a szemük.
(Én is ilyen cilinderes vagyok és sajna Léna is örökölte.(a koraság miatt nincs baja a szemének erre örököl ilyet, bár nincs tennivaló vele =. ) A dioptriát is látták már?

Kép
katica_75

honey ajjaj. és miért vitted el szemészetre amugy?el kell? én is gondoltam már rá... itt egerben sima szemészet nem jó?

enyim gyerek még sosem evett pépeket most vettem kölespépet estére igy jobban alszik. tegnap pl este 8tól de. fél11ig nyomta:)eccer 6körül sirdogált de nem mentem be és 20perc után visszaaludt.

evi hoztam képet a cipőről

Kép Kép
a fűzőt külön vettem bele h csajosabb legyen mert amugy fiúmodell

Kép
andy30

csak nem hagy a gondolat...
már 3x aludt el úgy Léna a napokban h. nem vett levegőt pár mp-ig és emiatt nagy kapkodva hőkölve de magától újra vesz. Sztetek kell ezzel foglalkozni? Soha nem jelzett a légzésfigyelő sem alatta, nem értem :roll: Rémisztő ahogy kapkod levegő után, aztán alszik tovább és már normálisan lélegzik.

Kép
katica_75

nekünk van egy örökölt csattos szandink 19es ma ráadtam és ugy láttam h zavarja. majd elesett benne szegény ugyh levettem. amugy sem szivesen adok rá használt cipöt bár akárh nézegetem nem látok rajta semmi deformitást de ki tudja. nekünk marad a puhatalpú liliputi aszem. azt is soxor leszedi.

Kép
andy30

katica regus is szokott ilyet. már próbálok nem foglalkozni vele. meg miota nem alszom vele nem hallom és igy nem zavar annyira :roll: ő hüppög is néha.

Kép
andy30

Vera
köszi, én is így tudtam csak nem akartam hülyeséget írni. Kívülről' nem látszik csak az agynak fárasztó az örökös kompenzálás a két szem között. Nekem csak 0,75 és 0,25-ös.

Andi
ha nem lábujjhegyen áll Regi akkor sztem nem kell a 3csattos szandi.

Kép
katica_75

Köszi az alvással kapcsolatos válaszokat csajok! Akkor megnyugodtam h nem csak az én gyerekem romlott el! :wink:

Anyukám ma "megnyugtatott" hogy én ezt az átmegyek anyáék ágyába aludni addig csináltam míg az öcsém meg nem született. 4,5 éves voltam... :shock:
Remélem rám azért nem ez vár!!!! :roll:

Honey! Biztos hogy iszonyat rossz érzés lehet de inkább most ragasszák le mint mikor már iskolás és esetleg csúfolnák miatta. És tényleg gyorsan gyógyulnak még ők!!! :)

Eagleszem! mekkora fiad van??!!!! nagyon nagyfiús már! :shock: :lol:

Dalma! Nagyon cuki ez a kis csizma! Nyaaajjj olyan cuki csaj cuccok vannak... :roll:

Nekünk 19 es a lábunk. Domi mezítláb mászkál itthon, de cipőben elég ügyetlen. Abban kéne járatnom itthon??

Kri! Sajnálom h megint betegek vagytok! Jobbulást!!

Katica Te jobban vagy már???

Évi nem is gondolná az ember, hogy áram nélkül ennyire borzalmas mi?? én is jártam már így és csak ültem hogy na akkor most mi van?? :roll: :wink:

Na megyek gyorsan rendbe teszem magam egy negyedórás visszaaltatáson már túl is vagyunk :cry:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

katica nekem is irtak fel anno cilinderlencsét de nem hordom. viszont sokat fája fejem lehet attól?olyan gyenge nekem is mint neked. te hordod?
csak akkor kell szandi bentre ha lábujjhegyen áll?ezt nem figyeltem még. ha nem ugy áll akkor miért nem kell?

Kép
andy30

dalma otthon adsz rá ruhát?de ha kiviszed?már olyan hideg van... én bent is nacit adok rá meg pulcsit. csak ugy sajnálom h ott áll a sok csini ruci a szekrényben mind kinövi mire jó idő lesz

Kép
andy30

Csajok sak gyorsan.Először is a babócák GYÖNYÖRŰEK!!!!!
ma nem voltunk itthon .Elvileg jól vagyunk már nem folyik Kevin orra ma kapta utoljára a gyogyszert,de még ma is fogdosta a fülét remélem meggyogyul.Most meg apa nagyon beteg,nagyon köhög,fáj a torka,füle... :cry: Remélem nem kapja el megint .... :cry: :cry: :cry:
most mennem kell holnap jvök.Jó éjt mindenkinek

000kata

Köszi a bíztatást szem ügyben.azért bízom benne,h kinövi,dokinő is azt mondta,most még olyan határon van h élettani,de rosszabodhat,ezért kell vinni fél év múlva megint

Kata!

Örülök,h jobban van Kevin!Apának meg gyógyulást!

Andy!

én is adok rá ruhát,harisnyával,de csak olyat,ami max a térdéig ér,mert ha hosszú,akkor nem tud benne járni.Itt gyöngyösön kötelező az egy éves szemvizsgálat.lehetett volna ide is vinni a szemészetre,de nem akartam h kitágítsák a pupilláját,mert itt csak úgy tudják nézni.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

oookata örlük h jobban van kevin. milyen gyóccert kapott? apa elmegy orvoshoz?jobbulást!

honey dógornőm elvitte a gyerekeit v két hónapja önszorgalombol ide egerbe szemészetre de semmi pupillatágitást nem mondott :shock: sőt, azt mondta h csak annyit kell nézni h engedi-e letakarni mindkét szemét (kukucsost kell jáccani vele) mert ha vmelyiket nem engedi akkor gond lehet. nemtom. de akkor sztem én is elviszem egy év körül.

Kép
andy30

Mammuci!

Én lehet szadi mami vagyok,de nem veszem magunk közé.apjuk már engedékenyebb ebben,1szer 2szer ki is vette,mikor nem akart visszaaludni,de amint elaludt én tettem is vissza a helyére.napközben is csak ott alszik.sokszor hisztizik,meg feláll,h ő most pedig nem alszik,olyankor visszafektetem,simogatom a hátát mega fejét,főleg az orrát,mert amikor az orrát simítom,akkor mindig becsukja a szemét,és így lassan elalszik.
2 nagyobb gyerekem majd iskolás korukig aludtak velem,katasztrófa volt,mert ők aludtak,én meg tűrtem a rúgásokat :lol: ,szájbavágásokat :lol: ,hasbaütéseket :lol: .
na ezekre nincs szükségem,ezért lettem ilyen "kemény"! :wink:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

ja és h zajlott a vizsgálat? és a pupillatágitós vizsg?

én sem altatom magunk között.
engem viszont elszomorit h hiába próbálom simizni nem hat. uugy vergődik. csak cicin alszik el v babakocsiban v autóban ill. ha felébred éjjel akkor magától visszaalszik. de ilyen h pl simizem v ringatom v énekelek neki ez nem. pedig próbáltam pici kora óta:(

Kép
andy30

Katica!

Betti is szokott ilyet csinálni,főleg mikor már jó mélyen alszik.
Dioptriát is néztek,de az is határeset,még nincs vele tennivaló.

hol lehet kölespépet venni,és mit kell vele csinálni,vagy hogy kell főzni????csak mert Betti nem eszi a tejpépeket,este meg nem akarok mindig főzeléket adni.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

honey én ha visszafektetem mikor feláll csak sir és AZONNAL fordul is hasra és kel fel megint. meg se tom simizni mert izegmozog. lefogni meg csak nem fogom:)

Kép
andy30

Andy!

Egy tök ari dokinő vizsgálta.van egy gépezet,amit a kezében tart és abba kell a gyereknek olyan 1 másfél méterről belenéznie.és tuti odanéz,sőt rászegeződik majd egy percre a szeme,mert elkezd villogni,meg ilyen tök muris hangot kiadni,amire biztos odafigyelnek a gyerekek.ez csinál valami képet a szeméről,és értékeli az adatokat.a pupillatágítást úgy csinálják,h vmit belecseppentenek a szemükbe,amitől kitágul teljesen,és ez állítólag nem túl kellemes.nem fáj,csak kellemetlen,mert nem úgy látnak ahogy előtte,nem tudnak fókuszálni.azt nem tudom mennyi idő után szűnik meg.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

nekem is szokta ezt csinálni,akkor kiveszem még vagy 5 percre,sétálok vele,aztán próba újra.nekem bejön,de nem biztos h mindenkinél."régen",pár hónappal ezelőtt nem is kellett simogatnom se.letettem a helyére,forgatta párszor jobbra-balra a fejét,és magától aludt.mióta nagyobb lett,mászik,feláll,azóta van kifordulva magából :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Andy: antibiotimumot kapott ,elfelejtettem a nevét :cry: és már kidobtam a dobozát :?

000kata

Bettinek ilyen Falcon cipője,és ilyen pedipedje van :lol:

Kép
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

oookata adjál neki normafloret is a pocakjára akkor mindenképp nekünk ment a hasa nagyon az antibogyotol.

honey dm babylove kölespép. gyümivel kell összekeverni. de van gabonapép abban többféle gabona van az gluténes majd olyat is veszek. nekünk bevált. ez elteliti lehet. csak a tejem rovására megy, de ha este reggel marad cici én örülök annak is elvégre mindjárt egy éves. nekem az a lényeg h ne kelljen tápi és akkor még félévig kell kihuzni utána már nem gáz ha nem szopik.

Kép
andy30

Na megyek,mert csukódik a szemem.jó éjszakát mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

honey és télen is ez lesz rajta?(2.kép gondolom)

Kép
andy30

a pediped bentre van?
na én is megyek jóét

andy

Kép
andy30

Nem!télen nem,majd veszek én is vmi bundásat.ez azért hideg még nekik!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Andy:igen adok neki normaflort.Ma megint elkezdett köhögni nem igaz........... :cry: :cry: :cry: :cry: Elfogja kapni apától,pedig maszkot is vesz fel apa.

Honey:nagyon klassz a cipőkék.

Ti bentre is adtok cipőt?Télre ki milyen cipőt vesz?csizit?

000kata

Sziasztok!

Ma viszem Zsombit orvoshoz, nagyon vacakul van :cry: :cry: :cry:

Kata, mi bent szandit viselünk. Télire valami bélelt cipőt akarok neki venni amibe ki tudunk majd menni.

Cipőméret: mi 20-as cipőt hordunk.

Kri

Kép
Kép
kri29

hahó

kri mi van zsombival?

oookata és mindenki!

ez egy homeos vonal munkaidőben hivható és orvosok veszik fel

703760606

lehet tanácsot kérni mit adjatok a babáknak!
én nem akarok okoskodni, de van olyan, h Schusler só, ferrum phosphoricum D12, és az állitolag nagyon jol megállit ilyen gyulladásos dolgokat. Nekem van itthon,még szerencsére nem kellett, de tuti kipróbálnám a helyetekben!
adagolást priviben megirom ha érdkeel vki v a tel.számon kérdezzetek rá!

Jobbulást!
andy

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: