A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kolbi a mi hálónkban sincsen tv, csak a nappaliba és az étkezőben volt ( ez keült át a Péter szobájába) az elektroszmog miatt pedig állandóan áramtalanitom a tvt és dvd is, azért erre odafigylek. :wink:

Csak este szabad neki nézni, de addigra már én is fáradt vagyok, kell nekem is egy kis tvzés, és már nagyon nem szeretem nézni a meséit századszor. Nem tudtuk ezt másképpen megoldani :roll: csupa kedves kis állatos mesét néz, Miki egér játszóterét meg kimondotta ajánlom mindenkinek, sokat lehet belőle tanulni. Sokszor ismételi Péterke amit mondanak benne, mert éppen az a lényege, hogy ösztönzi a gyereket, hogy mondja vele.

Egyébként meg olyan mintha itt menne, mert hallom, a mese minden szavát, ugyanis a nagy nyitott nappaliból nyilik a szobája és pont a kanapéról az ágyára látok 8)szemelőtt van, igy is úgy is :roll:

Vitamin: én a Cebion multit adom most, szivesen be is veszi.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Megvagyunk, jól vagyunk, csak nem jutok ide... :?

Próbálom rendbe tenni a lakást, nagytakarítok, rendszerezem a szekrényeket, még amíg nem dolgozom. Bár lehet, hogy erre több időm lesz, mint gondoltam... :? Még mindig semmi... :(
Kapom a nemleges válaszokat vissza... :(
Közben megkaptam a végkielégítést, betapasztottunk 1-2 régi adósságot, a többit próbáljuk beosztani... :roll:
Most Apa is munkát keres, nagyon remélem, hogy hamar talál valamit, mert különben bajok lesznek... :evil:

Szelike szereti a bölcsit, de azért örül nekem, mikor megyek érte. Mikor meglát, és egyből rohan a cuccaiért (maci, cumi), és szalad felém! Olyan édes! Itthon főleg vele foglalkozom, minden mást a bölcsis időre osztok be! Így nagyon jó!!! :D

Bár mióta bölcsibe jár, egyfolytában folyik az orra, egyelőre nagyobb baj még nem volt. Legutóbb kezdett bágyadt lenni, gyorsan vettem neki oscillococcinumot, szépen javult már másnapra! :) Azt végigszedte, de még folyik az orra, így hát szívjuk neki itthon, a bölcsiben meg törölgetik...

Újra járunk úszásra, nagyon szereti! Mióta bölcsibe jár, sokkal készségesebben végrehajtja a feladatokat! :) És önállósodott még sokat, pedig amúgy is elég önálló volt. Meg egyre több szót mond, és rövidebb szavakat!
Reggel rászólt az apjára, hogy "Apa öltözz!" :lol: .

Elkezdtem visszaolvasni, de biztos, hogy nem fogok tudni reagálni... :?
Sok puszi az ünneplősöknek!!!
És kitartás minden hisztihez, beszoktatáshoz!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Hhhhu, vettem egy tesztet, negativ lett.. :P :P :D Most megkonnyebbultem, azt hiszem, a Temzebe vetettem volna magam.. :?
Kolbi, sajnalom a munkahelyi gondokat... de jo, hogy Matenak gyogyul a kezecskeje.
Szombaton megtortent nalunk, amitol mindig is rettegtem: Rania odacsukta a kezet az ajtofelfaba, de a fix olalan, nem ahol a kilincs van.... :cry: :cry: ugy sajnaltam szegenyt, vele sirtam...szerencsere nem lett nagy gond, csak kicsit bekekult az ujjacskaja..Egyebkent ez a lany nagyon strapabiro, csak akkor sir, ha mar tenyleg nagy a baj...multkor leesett a lepcsorol....annyit mondott: Oh, no! :lol:
Vendég

rövidebb mondatokat...

Kép

Kép
regcsiken14

Megyek Szelinciért, aztán a Mamival lesz, mert nekem vissza kell mennem ilyen bölcsis szülői beszélgető körre... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Lányok!
Úgy elmennek mostanában a napok, h valahogy nem kerülök gép elé. Gyorsan átfutottam ezt az oldalt.

Fleur
Vigyázzatok magatokra! Az én tippem nov 5. :)

Vindolanda!
Ó, Ti szegények, már megint az a ronda vírus! Remélem nem terít sokáig le benneteket!
Jó a lépcső és aranyos alatta Rugó! :)

Heni!
Mi nem vagyunk nagy Tv nézők. Gergő szerintem az lenne, de alig van bekapcsolva. Zsuzsut nem nagyon izgtja.

Kolbi!
Sajnálom a nehéz időket. Majd csak alakul...

Niki!
Szorítok, h jöjjön aminek jönnie kell!
4 évesen suli. Ez olyan hihetetlen!

Kaqk!
Jaj, ez az kocsi bosszúság!
Örülök, h Emmácska jobban van!

Vitamin: Mi Cebiont eszünk csak. Tavaly télen is az volt, most sem vettem még mást.

Öltözködés: egész jól megy, csak ha feljövetelkor néhanap hiszti van, akkor van ruhában fetrengés egy ideig.
Otthon távfűtés lévén jó meleg van, lengén vagyunk.

Amúgy megvagyunk, dumálunk jó sokat, és némi előrelépés mutatkozott a napokban szobatisztaság ügyileg. Meglátták a bugyit, gatyát és azt kívánták felvenni, és nem rohantak el a bilitől. Újdonság a Wc szűkítő, néha azt próbálgatják. De szerintem csak azért mert még érdekes.

Ígérem, igyekszem ismét rendszeresen jönni!

Gica

Kép
gica1

Niki!
Örülök, h a negatívnak! :)

Regi!
Jó, h jelentkeztél és h örülök, h minden rendben veletek!

Nálunk is vannak érdekes dolgok beszédben:
Zsuzska: "A fasírt fából van." Igen, teljesen logikus. Gergő a múltkor Apának: "Apa vedd fel a zoknidat, mert megfázol!" De egymást is szoktál figyelmeztetni. :)

Kép
gica1

Lányok, én is itt vagyok!

Reggelre már jobban voltunk. Végül leadtuk Rugót a csanába, én mentem az egyetemre, G. meg olajat cserélt a kocsiban meg délután valami megbeszélése volt.

Hazajöttem fél kettőkor, és azóta magamban vagyok itthon.

Mióta Rugó megszületett, kb. fél órát tudtam egyedül lenni... Azt is háromszor...
MOst aztán kirúgtam a hámból, mindent kivasaltam, zenét hallgattam, teregettem.

De Gáboréknak már jönniük kellett volna. A telefonja le van merülve, nem tudom, felvette-e már Rugót :roll: :shock:

MOst nem tudok visszaolvasni, de holnap majd reagálok mindenre.

:arrow:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok !

Mi sajna ismét betegek vagyunk. Nem nagy a gond csak folyik a nózija és köhög a drágám. Nélha van hőemelkedése de ennyi.
Doki néni szerint bölcsi betegség.
Most írt fel nekünk egy orcseppet amit ők találtak ki antibiotkium van benne és a lerakódott taknyot szakítja fel és csak arra hat semmi másra így nem kell antibiotikumot etetni a gyerekkel.
Aminek én roppant örülök mert múltkor amikor kapott a fülgyulladására ( aktil duo ) akkor az annyira erős volt neki, hogy a vizelete és a széklete annyira kicsípte a fenekét, hogy én még ilyet nem láttam.

Aztán végül holnap vihetném már bölcsibe de úgy gondoltam, hogy inkább maradjon itthon és gyógyuljon meg rendesen mint megint visszaessen.
Persze minden reggel kérdezi, hogy megyünk-e bölcsibe ő nagyon menne de inkább pihenjen és gyógyuljon.

Tegnap voltam nőgyógyásznál csinál rákszűrést.
Megvizsgált mindent reendben talált így 26-tól akciós napjaink vannak szóval ráállunk a tesóra és november 9-én megyek hozzá vizsgálatra.
Szóval kérem a drukkokat ezerrel.

Megkaptam az Állam Kincstártól a határozatot, hogy jogosúlt vagyok a Gyesre.
Szóval már csak a pénzt kell várnom amitől persze nem fogunk hasra esni.

Szombaton taliztam Virankával a börzén. Hihetetlenül vékony.

Börzén sikerül vennem Ádinak egy 2 részes overállt 3500 ft-ért.
A kabát teljesen új a kantáros nadrág meg nagyon megkímélt.
Kell még egy egy részes is de azt majd keresek tovább.

Lányok aki jár turkálóba vagy használt ruháshoz ahol jó gyerek ruhák vannak szívesen várom a címeket.

Múltkor volt a bölcsinkbe egy csaj hozott ruhákat 7db ruhát vettem amibe 3 felnőt ruha volt összesen fizettem 2500 ft-ot.

Na lépek mert nehezen viseli Ádi, hogy pötyöhöm a gépet.

Mindenkinek szép napot.

ui.: fleur tippem november 02
20200310173350

Helló, drága lányok, már nagyon hiányoztatok! Sokat gondoltam mindenkire!
Bocsánat, hogy eltűntem, de a munkahegyek mellett Ádi is kb. 3 hete elég erős megfigyelést igényel (erről később).
Nagyon szorítottam minden kis betegnek, és a továbbiakban is sok gyógyulást kívánok a betegeskedő kicsiknek és nagyoknak!
A képeket imádom, Vindo, Rugó szerintem úgy tökéletes, ahogy van (és tudod, hogy értem...!).

Bocsánat, nem fogok tudni sokat reagálni, csak néhány dolog, ami eszembe jut (és hát az én memóriám elég gyatra).

Maggie, nagyon csodállak a munkádért, igen nehéz lehet a kicsikkel...

Móni: szegény Grétike, remélem, minden oké. A lépcsőről leesés a rémálmom.

GRANDA, KISKOLBI: elveszett lelkek, nagyon örültem ám Nektek!!! Csak azt sajnáltam, hogy nagyon-nagyon keveset jöttök. Lindus és Máté elragadó!!!

Panndi: Zsófi aranyköpései hetekig melengették a szívemet. Kis tündér :-)

Gica: Zsuzska iszonyú nagy fazon. ;-)

Vindo: pazar lett a házatok, csak gratulálni tudok!

Mi volt velünk: hasmenésezés után (akkortájt tűntem el innen) pár napra 39 fokos lázak, amitől én kapásból tiszta ideg lettem, mert Ádi hajlamos minden egyéb tünet nélkül ilyet produkálni (és lett már vége anno kórház, ugye). Mert hiába nyugtatgat engem az orvos, hogy pl. a meningós gyerek elfekszik, az enyém 7 hónaposan sem feküdt el éberen, legfeljebb kicsit többet aludt... a füléről nem is szólva, az én fiam teljesen atipikusan beteg....
Na, akkor antibiotikum, az elmúlt, aztán elhúzódó (szerencsére enyhébb) nátha. Erre most vasárnap lenyelte egy műanyag villa 3 centis fogát (mindent tűvé tettünk, sehol a darab, a gyerek egész villát kapott és röviddel rá hiányzó fogú vettünk el tőle). Ezt ugye képalkotó eljárásokkal nem is lehet kimutatni. Most várunk, egyelőre semmi nyoma a kakiban. De hát képzelhetitek...
Közben elkezdtem végre vezetni a forgalomban (na jó, csak egyszer voltam), hát érdekes volt, amikor a Határ útnál az oktatóm közölte a bazi nagy forgalom szélén állva, hogy akkor vezessek. :shock: De mentünk egy csomót, és jé, el tudok lámpánál indulni. ;-)
Búcsúzóul egy mai kép szőke hercegemről, és néhány aranyköpés is (főként Maggie-nek egy puszi kíséretében):
Kép

Akkor az aranyköpések:
A "síppal-dobbal, nádi hegedűvel" Ádi-féle verziója:
"Szippant, dobbant, Ádika hegedűvel."

--Anya, megittam a narancsos kortyomat.

-- Ádika, mit rajzolsz?
-- Csak fúj a szélt.

Kép
Kép
irina

Ui: Ja, Vindo, mi is franciásan nyomjuk. Szerintem cukik a pirinyó lábak, ahogy harisnyásan rohannak. :lol:

Kép
Kép
irina

Ja, még valamit akartam írni Nektek: szóval amióta bölcsis Ádi, azóta valami extrém módon anyás. Már az abszurditásig sokszor, nem mehetek ki a szobából, ahol ő van, mindent csak velem hajlandó csinálni stb....

Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
irina

Én tegnap adtam először Gegire harisnyát. Édes kis cukorfalatom! Olyan nagy a zrittyója benne. :lol:

Vindo! Szegények! Ez a vírus valami rémes.

Irina! Gegi egyik nap egy összeteker fém drótdarabot kakilt ki. Mint egy fél egyforintos. (Korábban rózsaszín hajgumit). :shock:
Szörnyű, pedig szinte naponta porszívózunk. De az a villahegy elég meredek. Remélem hamar kijön, ha tényleg lenyelte!
Ügyes vagy a vezetéssel! Lámpánál elindulni nem semmi! 8)
Vagy lejtőn felfelé... Ugye Viranka? :wink:

Kiskolbi! De jó, hogy nincs nagy baj Máté kezével. Mikor legutóbb beszéltünk, vártam a hívásod a kórház után.
Pisis pizsamában oviba... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

(Amúgy én már benne lennék Hármaska legyártásában, de még azért várunk pár évet, most biztos nincs még itt az ideje).

Fleur! November 14.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jövök már :roll:

Csak gyorsan, mert együtt ébredtünk Rugóval, igaz, fél kilenckor. Még tart Bud Spencer hatása, gyorsan írok addig.

Emese, egyem azt a husis lábakat :lol:

Irina, Ádi szép :D Látom, a dvd-ket jó magasra tettétek :wink:
Villahegy - lehet, nem is nyelte le...
Vezetés - hamar belejössz majd :wink:

Nekem is van minden napra valami kalandom mentőautókkal, kósza biciklisekkel, traktorokkal, lassú teherautókkal...

Timi, +++++++++++++

Niki, oh no :lol: :lol: :lol:

Regina, álláskereséshez+++++++++++

Éjszaka azt álmodtam, hogy nincs munkám. Olyan jó volt felébredni.

Holnap reggel hazautazunk. Rugó közelít egy motorral :arrow:

Kép
vindolanda

Jo reggelt!

Hat, meg mindig nem jott meg, de legalabb a teszt negativ lett, remelem, jol mutatta... :roll:
Hat, en abszolut nem vagyok felkeszulve a Harmaskara, nem az elozo terhessegem utan...nem udnek megegyszer keresztulmenni azokon a megprobaltatasokon...meg igazandibol nem is akarunk tobbet....ha nem lennenek gyerekeink elozo hazassagbol, akkor biztos, de mar 5 (!) gyerekunk van osszesen... :? A jozan esz azt mondja, hogy eleg.. :roll: :lol:

Irina, gyonyoru tenyleg Adi, edes kis szoszi! (Villahegy... :? )Es milyen beszolasai vannak....Rania meg csak szavakat mond, de igy is halalra rohogom magam, neha olyan vicces tud lenni..... Money helyett nami-t mond, meg ilyenek... :lol:

Mesi, te gyermekeid is szuper-edesek....jo husiban van mindketto!!! :lol:

Gica, milyen edesek lehetnek a gyerekeid, mindig vagytam ikrekre, olyan bulis lehet....azt hiszem, nem lesznek mar ikreim... :roll:

Timi, kuldok Adinak gyogypuszikat. Jo, hogy szeret bolcsibe jarni!

Itt nem lehet kisfiuknak harisnyat kapni....csodalkozok, hogy kislanyoknak lehet...de csak azert gondolom, hogy a szoknyahoz legyen... majd veszek otthon.. hu, mar eleg honvagyam van, pentekhez 3 hetre megyunk!!! :D
Vendég

Alig van szoismetlesem..... fuu, de gaz...olyan ponton vagyok, hogy angolul meg nem tudok rendesen, magyarul meg mar nem tudok rendesen...... :lol:
Vendég

Niki, szorgalmasok vagytok, az már biztos :wink:

Mi elmegyünk venni paprikás halat, szalmakrumplit meg görög salátát. Úgy megkívántam, meg Rugó is szereti :wink:

Gyerekkoromban voltunk egyszer Ipolytarnócon az őslény-parkban. A neten megnéztem, azóta alaposan kigyúrták, tanösvények vannak, 3D-s mozi meg egy csomó minden.

Lehet, rá kellene beszélnem Gábort, hogy ha otthon vagyunk, ugorjunk el. Egy óra húsz perc az út :roll:

Majd meglátjuk.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Regi, Irina, Timi, Gica, jaj de jó!!!! :D :D Olyan jó, hogy végre Rátok is bukkanhattam!!!!!

Úgy írnék Mindenkinek külön, de ma jön be az új biológus, elvileg már rég itt kéne lennie, és bármelyik percben betoppanhat. :roll:

Niki: Akkor örülhetünk a negatívnak, ugye? Balesetek miatt ne aggódj. Idióta dolog, de én már kezdem megszokni. Mindig van valami... :?

Mesi. bocsi, hogy nem hívtalak... :oops: tényleg. olyan jó volna talizni is vmikor, kommunikáljuk le, jó? Nagyon rámférne egy kis barátnőzés, Zsófi meg rávehetné Mátét egy kis rajzolásra. Nagyon nem bírja letenni a sejhaját, és nem is tudja olyan szépen fogni a ceruzát, mint Zsófi. Porszívóztok nap, mint nap, mi? Csak Gegi a porszívó... 8) szólok mindjárt az UNICEFnek! :twisted:

Próbálok gondolni néhány aranyköpésre, csak annyi van, hogy felírni se győzném... :roll:

Az biztos, hogy valamelyik nap "kerekfogatúval" akart utazni...
A Moszkotéj meg a uszomkettes kiszállomása.
Papi is megy jönóval, nanyi is.. nanyi megy könvtába.
"Nem szeetem csípős pakikát. Apa szeeti."
".. és sítam is. Zsuzsi megvigasztat. Aztán má nem sítam."

Na ilyenek. De már tényleg veszek egy füzetet és jegyzetelek. Mert mire idejutok elfelejtek mindent.

Tegnapelőtt meg rájött, hogy egyedül hátra tudja húzni a figymáját. Megszólal: béééékaaa!!! :lol: :lol: Ezen rötyögött egész fürdés alatt, aztán felvilágosítottam, hogy Máté, a kukac nem játék! :lol:

Na, puszi, megyek, hátha jön.

Detti
KépKép
kiskolbi

És ma reggel:

"Anya dottobácsi. Meggyógyította a kezemet."

A sünről, aki sírt, és Ő megvigasztalta: " Befejezte a síást".

Detti
KépKép
kiskolbi

Tényleg Kolbi, állás-ügyben történt valami Veled? És a pároddal?

Miket mond Máté... :shock: :lol:

Kép
vindolanda

Jól eltűntetek :wink:

Nagyon finomat ettünk, Rugó szegény nyöszörgött a babakocsiban vágyakozva hazafelé végig :D De itthon aztán pókhasat eresztett.

Elég jó kedve van, kiporszívóztam az egész lakást, kimentem fáért, a gázt diktáltam, telefonáltam, most mindent lehet tőle.

Még azért teregetnem kellene.

G. Bp-en van, hazafelé beugrik az Ikeába, néz állólámpát.

Kép
vindolanda

Kiskolbi: Máté szösszenetei :-) Javul a keze? Munka?

Mesi: husi lábacskák..:-) zabálnivalók!

Irina: lehet le sem nyelte...remélem hamar kiderül és minden ok!!!

Voltunk szemészeten. Minden ok csak a szeme ilyne vágású a redő miatt tünhet néha úgy hogy befe néz de azt mondták hogy tökéletes..
babkocsiztunk jól viselte..még élvezet is..

A bölcsiben ma is volt..nagyon jól érezte magát..de rettentően elfáradt...

Kinek mi a 3 napos hétvégi program???..nekünk egyenlőre semmi...
nagyi látogatás gondolom...

Fleur: Nov 16.

épp teszveszn próbálok egy cuki overálra licitálni. remélem összejön!

Niki: akkor :-) a negatív tesznek!
Timi: ++++++++++++++++++++++hajrá..bár mi is rajtolhatnánk már!!!!

nálunk most nagy építő láz van...épít épít..mindenből..:-)

azon gondolkozom hogy eljárok spiningelni 2x egy héten..huh kemény lesz ..de itt az ideje mozogni kicsit..főleg ha babát is akarunk..egy kicsit formába jönni előtte...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo: :-) mmm jól hangzik a kajcsi...Rugó megtömte a pociját?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,

most jöttünk be Áronnal, levegőztünk egy fél órácskát, jól kifáradt:-) most már ő is alszik, Péterrel együtt 8) Igaz Péter már egy órája :D

Vindo de ha mentek Ipolytarnócra, akkor gyertek el hozzánk is, már nem lakunk onnan túl messze :roll: Gábor meg Lali biztosan komoly épületgépészeti eszmecserét tudna folytatni. 8) mi meg 8) :D

Emese jaj de édesek a kis pelusos fenekek és hurkák:-) Én benne lennék egy taliban 8)

Kaqk én is szivesen járnék, de nekem nincs lehetőségem :cry: akkora a hasam mint egy terhesnek :shock: remélem nem vagyok az :oops:

Niki jól tudsz te magyarul és angolul is, irhatsz nekünk angolul is, legalább gyakorolunk egy kis szövegértést 8)

Irina nagyon édes Ádi:-) kis szöszike:-)

Regi remélem találsz gyorsan melót magadnak és persze apa is.

Tegnap apa vett magának egy újabb tragacsot, melóba. Hát Péterke úgy sirt, hogy ez nem apa brümm, nem jó.... totál ledöbbentünk. Kiváncsi vagyok, ha ma hazaér mit szól majd megint az autóhoz.

Apát megkértem valamelyik nap, hogy hozzon pár üveg bébiételt Áronnak. Úgy 2 hete kezdtük el, csak gyümi, erre ő mit hoz haza:
zöldséges spagetti pulykahússal, paradicsomos burgonya csirkehússal :shock: :shock: :shock: mondom neki, hát hogy de gyümit eszik csak, erre ő, egyen már rendes kaját is szegény gyerek :shock: :shock: :shock:

Heni
KépKép
heni81

Heni: szegény gyerek :-) ezek az apák... :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni, köszönjük a meghívást :wink:

Bevallom, reggel netezés közben gyorsan megnéztem Őrhalom meg Ipolytarnóc között a távolságot :oops:
A dolog Gáboron áll vagy bukik, én szívesen meglátogatlak Benneteket :wink:

Hát, akkor életed párja hús-párti:)

Nálunk is sokszor G. vette a bébiételeket, mindig olyan extrákat hozott: nyúlhúsos, marhahúsos, birkahúsos, halas stb. De sima zöldségeset meg gyümölcsöset alig. Mondjuk R. nagy hús-fan azóta is.

Új autó - szegény Péterke összezavarodott:)

Kaqk, akkor semmi gond Emma szemével :D Szerintem kis különleges vágású szemei vannak, olyan egyedi:)

Rugó is elfárad a bölcsiben, sőt, néha elalszik :shock: :shock: :shock:
De csak egy módon: vinni kell a babakocsiját a csomagtartóban, ott kipakoljuk, és abba mászik bele, ha fáradt :shock: :shock: :shock:
Ágyba, gondozónőnél bezzeg nem :lol:
Egy csepp otthon neki is hiányzik :roll:

Igen, nagyon belaktunk.

A 47-es főúton van egy talponálló olyan egy kilométerre innen. Ha veszünk egy nagy adag halat (olyan 20 cm-es), 20 dkg krumplit meg egy adag salátát, akkor 1400 ft körül fizetünk. Két étkezés jön ki belőle. Két-három hetente elmegyünk mindig, ha meglátnak, már kérdezik, hogy ugye hal lesz...

Rugó belecsempészte a Danone-termékmintás pendrive-omat egy pohár vízbe tegnap. Állítólag jó lesz még, ha egyszer kiszárad.

Na, most befejezem, ránézek Rugóra.

Kép
vindolanda

ágyban :oops:

Kép
vindolanda

Pendrive..kiszáradva..:-)
hal lesz? :-) ismernek már..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo csak 30 km, és nagyon szép tájakon jöttök végig, egy helyen teljesen a határ melett, úgy hogy Szlovákiában egy érdekes kék templom látható...szivesen járok arra a táj miatt, igaz jó kis kanyargós utak...
JAj de megenném a halat:-) sültkrumplit :D szerintem hozatok valami ilyesmit Lalival hazafelé.

Heni
KépKép
heni81

Helló!

Niki: örülök,hogy ok.5 az már igen :)

Épp a napokban kaptam egy levelet képekkel 17gyerekes családról,háát mit mondjak,kiakadtam :shock:

Irina: én szerintem sem nyelte le,de sz.tem is figyelgesd.

Vindo: jól hangzik a kajcsitok. pendrive :lol: :lol: 8) azért amilyen gyorsan jött az a fránya vírus,látom ugyan olyan hamar el is ment.

Kiskolbi: miket nem mond Máté :)

Emese:milyen jól néznek ki :roll: Édesek! azért a drót sem semmi :shock:

:arrow: megyünk Bencéért... :)
varga tünde

Tünde, igen, egy-két napot voltunk magunk alatt, úgy néztünk ki, mint a másnaposak :roll:

Csak két héten belül már másodjára ment át rajtunk :x Mindig Rugó hozza haza, aztán átadja nekünk :roll:

Kék templom :shock: :?:

Mikor kicsi voltam, néha eljártunk kirándulgatni Nógrádba. Karancslapujtőre emlékszem pl. Ja, meg Szécsényben a kastélyra.

De inkább a Bükkbe meg a Mátrának a magasabb részeibe jártunk.
Na jó, ezektől egy bő fél órára lakunk. Anya férje nagy túrázó volt fiatalabb korában, mindig jöttünk-mentünk.
Szarvasbőgés miatt meg kb. 10 percet kellett autózni Gáborék falujába. Ott még a kertekbe is bejárnak a szarvasok, de láttunk már hiúz-lábnyomot is. Ja, vaddisznó is bejön néha a faluba, különösen, ha a vadászok megsebesítik.

Tünde, hogy vannak a csigák?
Képzeld, ellustult a csigaevő halunk, csak heverészik, a csigák meg elszaporodtak :x

Kép
vindolanda

Heni, azert meg ha hulyesegeket is hordok ossze sokszor, a magyar meg mindig jobban megy... :roll: :D De gyakorlaskeppen szivesen irok angolul, csak attol felek beegnek, es meg ti javitanatok...tul sok a nyelvszakerto itt.... :? :lol:

Vindo, a kajcsitok meg vegetarianus fullel is jol hangzik! :wink: :P

Mi menunk: (bar alairom, husevo szemmel nezve nem tul nyalcsalogato... :? )
Tofu szeletek pacolva es hirtelen kisutve(szilva, gyomber, chili paccal) szezamolajon wokban sult vegyes zoldseg (bebirepa, cukkini, brokkoli, mini kukorica) es porehagymas-petrezselymes rizs... :P
Vendég

Rugóra jó a tavalyi aldis overálja 8)
Ezzel megúsztunk egy kisebb összeget.

Így csak téli cipőt kell majd venni neki a Deichmannban.

Kép
vindolanda

Niki, ez is jól hangzik :wink:
Bár tofut még sohasem ettem.

Kép
vindolanda

A tofu magaban nagyon izetlen, de finom szoszokkal bepacolva es megsutve nagyon finom.. :P :D
Vendég

Tényleg, Niki, régebben írtad, hogy tervbe van véve nálatok egy további költözés valami napsütötte tájra...

Kép
vindolanda

Jaj, Vindo, ne is mondd.....(De basszus, hogy neked milyen memoriad van.... utalok itt lenni nagyon, es mar holnap mennek, akarhova, de el innen....csak be kell fejeznem a sulit, jovore kezdem az egyetemi szintet, es az meg 3 ev.... :? :(

Egyebkent filozok, hova kene menni, es most Malta a nyero....olyant keresunk, ami viszonylag kozel van, angolul beszelo, meleg, emberek kedvesek....szoval minden passzolna ott....Parom kicsit felos, o itt szuletett, ebben a varosban, o nem tudja, hogy milyen vilagossagban, napfenyben elni.... :roll: De azert hajlik ra, meggyozheto.... :wink: :lol:
Vendég

Akkor mindent bele három év múlva :!:
Addigra már Alex is nagyfiú lesz.

Én még sohasem voltam Máltán, de biztos szép lehet :roll:

Próbáljatok előtte elmenni nyaralni oda, és a párodnak is biztos megtetszik :idea:

Kép
vindolanda

Bár, már az is lehet, voltatok ott :roll:

Kép
vindolanda

Na eldöntöttem nem spinning hanem joga lesz. Itt a Mechwartban ( Maggie ) kb 5-10 perc gyalog, de lehet bicóval fogok menni ha le lehet vhova lakatolni. ez jól megmozgat minden részemet...biztos jó lesz.

Megnyeretem az overált, remélem élőben is olyna szép mint a net-en. Remélem át lehet venni személyesen ( anyu megy Bp-re) mert akkor 800ft-ot spórolhatnánk...++++++++++++++++remélem

lassan mennünk kell fürdeni, Emma fáradt, pedig nagyot aludt..mondjuk ma voltak az udvaron is...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Niki: Málta jól hangzik...Vindo jó ötlet a nyaralás során megismerni!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo: nincs akvárium,megszüntettem! rengeteg csiga volt :shock: hiába szedtem minden nap.aztán mikor csináltuk a nappalit,apa nem figyelt,és ahogy rakta le a lamináltat és vágta a por bele szállt,no hát kezdtek dögleni.pár hal maradt annak meg nem hagytam nagy akváriumot átraktam kicsibe őket,aztán egy szép délutánon megzakkant a víz melegítő,és megfőtt pár hal :x ,akkor már csak 3 maradt,azokat meg oda adtam a barátnőmnek.Most ott laknak.Érdekes,hogy addig senkit rajtam kívül nem érdekelt,hogy mi van velük etetni is kéne stb. most,hogy nincsenek mindenki nézegetné :? Úgy hogy apa beígérte Beninek,hogy újra lesznek karácsonytól. :? De mondtam nekik csak akkor,ha ők rendezik. Ez van halak terén.

Niki: jól hangzik Málta. :) ne is foglalkozz a hibákkal,nem azt nézzük. :) ( én is mindig elírok valamit)

Megyek fürdetni Domit.. Beni edzésen van apával :)
varga tünde

kaqk:+++++ :) azért jó lenne,nem mindegy,hogy 800al kevesebb vagy több,azon veszel neki egy szép sapit mellé :wink:

Nálunk Dominak Bence kinőtt cuccai jók,úgyhogy ezen nem kell agyalnom. Cipők is nagyjából,igaz volt amikor venni kellett. Bencének meg az unokabátyának a cuccait kapjuk. De azért én is veszek ám nekik,mert nem bírom megállni olykor-olykor... :lol:

Bence ma edzés előtt: fogat mosott + bekente az arcát az én nappali arckrémemmel+ befújta magát,hogy jó illatú legyen.. :lol: Mind ezt úgy,hogy közben a fogmosós homokórával mérte az időt,kétszer fordította vagyis 6 perc volt,apját kiakasztotta vele.. :lol: :lol: :lol:
varga tünde

Halihó!

Hú, szinte egész nap fájt a fejem. Most egy kicsit ráz a hideg is. Bár annyi dolgom volt, hogy majdnem ötkor értem haza, akkor kezdtem ebédelni is.

NO, meg úgy tűnik, Bercónak megint folyik az orrocskája. Remélem nem lesz valamilyen komolyabb, mert a jövő héten kapná a Prevenar második felvonását.

Biztos, hogy nem tudok mindenre reagálni. :oops:

Betegeskedőknek gyors gyógyulást kívánok. Bár látom, már Emma is jobban van, meg Vindoék is megmaradnak szerencsére. Máténak gyógypusszancs a kis mancsára, meg Ádinak is.

Irina, titeket is kerüljön már el minden! Nagyon örülök, hogy végre hallottam rólatok! Éljen a vezetés! Ügyi vagy nagyon! Egyébként a kicsik nem is annyira kicsik, 17-18 évesek. :wink:
Külön köszönöm a szösszeneteket! :lol:

Kolbi, Máté eszméletlen. Ne aggódj a ceruza elutasítása miatt. Nem maradt le semmiről. Kifejezetten finommotorika fejlesztésnek ilyenkor én még nem nagyon látom értelmét. Manipulálni kell, nem elsősorban a ceruzát használni. Meg szerintem először jobb olyan eszközt adni a gyerekek kezébe, ami kis nyomatékkal is eredményes, mondjuk ilyen a filc. A gyerekek keze, a kézfejcsontok magja majd valamikor 7 és 9 éves korra érik be annyira, hogy képes legyen a finomabb mozgásra, a betűkerekítésre.

Niki, remélem összejön a költözés. Akkor mi még gyúrhatnánk, a három nem is olyan sok. :wink:

No, majd később folytatom. Bercó most éppen vitte apukájának a tökmagot, amit du-n vettünk a boltban. Már az újságpapírt is idekészítette. Minden készen áll apának ahhoz, hogy tökmagozzon. :lol: :lol:
dmaggie

Heni, G. rábólintott a kirándulásra, ha minden jól megy, szombaton megyünk.
Ha Nektek is jó akkor kora délután, írd meg sms-ben a címedet a számomra :arrow: :arrow: :arrow:

Tünde, legalább másodjára nem lesznek benne csigák :roll:

Most másra nincs időm. Bocs.

Kép
vindolanda

Niki!
úgy megkívántam a brokkolit :) :) ááááááááááááh :)
meg Vindo halát :)

amúgy 2 éjszaka jön a 2 gyerekem üvöltve egymást követve át :) hétfő hajnalban M. elaludta a nyakát,B. meg h. ki nem maradjon kaka pelusba c. műsorát adta előp :)
mit ne mondjak értékeltem
:lol: :lol:

Kolbi
Mikor tavaly M. kitalálta furulyázni szeretne egy kedves zenetanárnéni meggyőzte neki még nem szabad :) csontocskái a kezében kb. 6-7 éves korában lesznek erre alkallmasak :)
én zsírkrétát adnék neki ceruza ill. filc helyett :)

:arrow: ennyi volt vége a fürcsinek :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Egy elveszett.....................
Köszönjük a hiányolást de most úgy egybe érnek a napok :D Hétvégente dolgozok a Corában egyenlőre ez jutott de a pénz meg mindenképp kell,mondjuk nem egy élet cél amint lesz más otthagyom(pénztáros vagyok jelenleg).
Petra jól van ma visszük levetetni a gipszét,remélem minden rendben lesz és nem kell hordania még :?
Hétfőn meg ha minden jól megy újra kezdjük a bölcsit egy ilyen átszoktatással :roll: Bár mindennap kérdeztem tőle megyünk e a Dia nénihez? a válasza mindig egyértelműen:NEM :roll:
Most már mennem is kell mert lassan indulunk.

Szép napot!

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Ágica de jó, hogy van munkád :lol:
majd írd meg hogy fogadta Petra újra a bölcsit, na meg hogy tényleg rendbe jött-e már a lába.

Viranka kis kívánós. Tán csak nem hármaska :wink: :lol:

Vindo, Heni jó talit nektek hétvégére :D

Maggie fejfájás :(
nehogy beteg legyél++++++++++++++
Bercónak meg jobbulást+++++++++++++++

Niki Málta, van izlésetek :lol:
3 év hamar elröpül 8)

Vindo van már rücskös labdátok?
Tegnap rengeteget láttam az egyik boltban. Kicsit, nagyot, közepeset, színeset, felfújtat és felfújatlant.
Eszembe jutott Rugó. Ha kell még veszek és postázom :lol:

Irina ügyes vagy a vezetéssel.
Csak így tovább :lol:
Náthaelűzők mennek Ádónak++++++++++++++++

Tündi Bence :lol: :lol: :lol: igazi pipere pasi :lol: :lol:

Kolbi Máté milyen sokmindent mond már :D

Tali akkor legyen?

Cica már hajnal 5-kor ébredt, anyucika búúúúúúúúúj felkiáltással. Átcsattogott a hálóba és onnantól nekünk is ébren kellett lennünk. Hajnalok hajnalán énekeltük a ti-tak, tik.tak így ketyeg az órát, a mókuskát, a télapó itt vant. Csipp-csipp csókáztunk, olvastunk. Miért nem alszik mint a többi gyerek????????????????????????????????????
Most is mindjárt leragad a szemem, de főzni kellene, vasalni, takarítani.
Ráadásul holnap megyünk haza. HP férje kórházba került. Z nem bírja ki, haza kell menni.
Úgyhogy kérek bíztatást a hétvégére. Most még hisztisebb lesz a Nő mint szokott
:?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: