Szép napot!
Tegnap már nem tudtam reagálni a hozzámszólásokra, kicsit besűrűsödtünk
De először is : olyan nagyon szépek a babák!!!!!!!!!!

:):):) Egyszerűen imádom nézegetni a képeket!

:)
Rita, fullra hasonlítanak a fiúk egymásra

:):)
Gergő: szóval most megpróbálom úgy egybe leírni a nagy egészet, remélem nem hagyok ki semmit, bár tuti kimarad valami..
Tehát:
tízórais lavina: kezdődött azzal, hogy mikor beszélgettünk az ofővel /kb 2 hete/ akkor mondta, h Gergő sokszor kidobja a tízóraiját a kukába, vagy azt mondja, h nincs. Ezen kissé kiakadtunk, s lépésként az következett, h nem kapott szendvicset a gyerek a suliba, hanem vitt egy banánt, almát és túrórudit. Mikor pedig ott maradtak judo edzésen /mert hogy heti kétszer edzés van, tehát a fölös energia levezetés meg van/ akkor pedig visznek egy vagy két fasírozottas, vagy rántott húsos, vagy sültcsirkés szendvicset, mert ugye ilyenkor 4kor érnek haza.
Na most fogalmam sincsen, hogy mi ez a "Gergő éhes, sztori", miért tagadja le a tízóraiját, stb.
Válasz: a tízórai nem ízlik mindig, ezért dobja ki.
Az üzenőt azért nem íratta alá, mert kinevették volna a többiek, így is szekálják, ha rossz jegyet kap.
a táskába belenyúlásra nincs magyarázatom, egyszerűen fogalmam sincs, h mi volt az oka.
Vica sérelmére elkövetett dolgok: Vica állandóan dresszírozza Gergőt, parancsolgat neki, neveli, kvázi uralkodik fölötte, bár ez kicsit sarkított megfogalmazás. Tehát lehet, hogy Gergő ezekkel a begyűjtésekkel ez ellen lázadt, így szállt szembe.
Igyekszem Vicát visszafogni, s mindig rászólok, ha cseszteti Gergőt, de az igazi megoldás az lenne, ha a kisasszony rájönne, hogy ezzel rosszat tesz Gergőnek. Vicánál egyébként személyiség jegy a parancsolgatás, a vezéregyéniség lét s a "majd én megmondom, hogy mit kell csinálnod és hogyan és mikor".
Gergő introvertált személyiség, nem szereti ha középpontban van, az intim szférájára nagyon nagyon érzékeny, ezért ki nem állhatja, ha simogatják, ha puszilgatják, egyedül tőlem és Atesztől viseli el az egyszeri puszit, s ő is csak bennünket ölel valamint KisAtit és Lucát puszilgatja, s simogatja. Létszükséglet számára, hogy egyedül is lehessen, egyedül is játszhasson / amit Vica rohadtul sérelmez, mert neki pedig létszükséglet a társaság. Tehát a nagy babusgatás nem megoldás.
Most így írva, s gondolkodva, talán az lenne a helyes irány, ha lenne valami feladat, ami csak Gergőé, s ezt mivel ügyesen megoldja, elismerésben, s dicséretben van része.
Mert bevallom őszintén, a helyesírás, s úgy általában az írás miatt elég sok cseszegetés kap, mivel az a szó, hogy katasztrofális a helyesírása, közel sem jellemzi a valós állapotot... a legutóbbi szövegben, egyetlen egy szó sem volt hibátlan
hozzáteszem februárban volt 7 éves, tehát igazából elfért volna még egy év nála az oviban, de :
mikor ideköltöztünk akkor lett nagycsoportos, s ha még egy évig marad az oviban, akkor megint teljesen idegen csoportba kerül, ezt viszont nagyon nehezen viselte volna el, ahogy költözéskor is elmondhatatlanul szenvedett az új csoport miatt. Kellett majdnem az egész tanév, mire lett barátja.
Szóval igazából még nem érett az iskolára, ofővel beszélgettünk, s mondta, h Gergő vagy gyorsan oldja meg a feladatokat teljesen hibásan, tehát csak beír hasra egy megoldást, hogy végezzen időben, vagy gondolkodik, s helyesen dolgozik, ilyenkor azonban nem elég neki a megadott idő.
Megoldás: türelem, türelem, türelem, s idő, idő, idő... egyszer csak majd megérik az iskolára.
...
Azért estem pánikba a beírást olvasva, mert ugye ex is rendesen deviáns viselkedést produkált, s most kiderült, hogy nagy félelmem az, h valamelyik gyerek is hasonló viselkedést tesz magáévá....
na, megint jó sok voltam, bocsánat.
Ráadásul önző is, mert csak magammal foglalkoztam, ezért is bocsánat.