A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

SZeretem Pumi, hogy ilyen pozitív vagy! Így van, vagyok, csak valóban ledőltem kicsit, bár férjecske nélkül.Neki ma munkásnapja van, persze hívott hogy minden okés-e, de más ffiakkal ellentétben őt elég nehezen lehet kizökkenteni halálos nyugalmából. A pulzusa is csak futáskor emelkedik meg 100ra...Amúgy 50 körül pötyög:-)
MOstmár higgadok,elkészítettem egy nagy haboskávét,mert megérdemlem:-) azért vannak percek amikor kitör belőlem egy pillanatra a hipochonder, csak most nem magam miatt hanem Dóribaba miatt. De olyankor megajándékoz egy rúgással. Milyen kis empatikus:-)
Okos férjem és én megfejtettük, hogy tegnap a 3 és félórás séta elég sok volt pocakos testemnek , mire hazaértünk már legszívesebben négykézláb mentem volna, így eme sok mozgás és a gravitáció kilökött vmit belülről ami nem odavaló és már aludt egy ideje . MOndta hogy ezt az elméletet holnap majd elmondja a dokinak is miután kiderül hogy semmi gond nincs :lol: A dokik úgy szeretik amúgyis ha a páciens okos, hát még ha a hozzátartozó! :)

Olyan érdekes, mert többen mondták már nekem hogy , nyugodtan bármi kis dologgal fel lehet hívni a dokit nyaggatni illetve hogy nem kell mujáskodni, hanem felfogni hogy a kórház van értem. NOs...Általában határozott vagyok az életemben, az egészségügyben botorkálva viszont lemegyek nyusziba...Nem értem..

Pumi

én is úgy szeretek így tusolni!
Anna,
nagyon köszönöm hogy ezt leírtad, mert csak mégjobban megnyugodtam. És várlak este a dokis hírekkel!

Hú lányok mi lesz itt a végén, mi? :-) Mindenki találgatja majd hogy most akkor elinduljon a kórházba vagy sem?

Pókica
hugom pont így volt a gátmetszés után, még hetekig sírva ébredt, főleg mert olykor annyira fájt még neki hogy nem tudta felemelni a babót. MOndjuk ő popsiig repedt, tehát valszleg ezért regenerálódott lassabban. Mindenesetre most ő is gátizmozik és keneget. Te jól vagy az esés óta teljesen?

Tedorka
én is lustának érzem magam, de most azt sem tudom mit mozoghatok mit nem. Miért ne aludhatnál ha ahhoz van kedved. Az időjárás sem kedvez igazán a nagy sétáknak
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 11:44-kor.
Vendég

http://velvet.hu/poronty/2009/10/19/meg ... 1_vakcina/

EZ már a rossz vicc kategóriát is kimeríti...Szerintem 2 napja tettem fel az ellenkezőjét ugyanerről a portálról...
Vendég

Kata: akkor lehet, hogy együtt voltunk az előadáson? Most három hete voltál, vagy egy korábbin? Én akkor tudtam menni szülőszobát megnézni is. Nekem nagyon tetszett a hely. Bár az egyágyasokban szülés volt, így oda nem tudtam benézni, de tetszett az egésznek a légköre, hangulata.

Kriston Andihoz jártam intimtorna tanfolyamra. Nem semmi az a nő! :D Több volt a tanfolyamban a nőiséggel kapcsolatos önismereti tanulás, mint maguk a tornagyakorlatok. Mindenkinek ajánlom, akár még most is. Volt ott egy csaj 34 hetesen. 12 óra összesen, és vannak délelőtti, délutáni, hétvégi tanfolyamai. És a végén kaptunk gyakorló cd-t is. Így könnyebb csinálni :)

Tedorka : én is de sokszor vagyok így. Haszontalannak érzem magam. Noha legtöbbször csak ahhoz van erőm, hogy a gép előtt ücsörögjek, és nézelődjek, mit hol lehetne venni. Meg ilyenek. Annak sincs legtöbbször sok haszna, de legalább úgy érzem, mintha csinálnék valamit... :?

Végre megjött a pocaktartóm. Nagyon klassz. legszívesebben le sem venném :lol:

Pókica: A 15ezer durván jó ár. de gondolom nem reális, hogy ennyiért kapjak ilyen jót. 35-nél olcsóbban biztos nem tudnám megúszni, csak azon gondolkodunk, nem kéne-e egy új, hiszen mi nem egy gyerekre tervezünk. Mindegy, még van egy kis időm gondolkodni...

briell

Briell a pocaktartó érdekelne :) Hol rendelted?

Üdv: Gabi
Vendég

Briell
milyen a pocaktartó? Olyan amit csípőre lehet tépőzárazni?
Én rájöttem nekem olyan kéne, aminek van vállkantárja, hogy oda felfelé is húzza finoman a pocakot, mert nekem ez a csípős nem sokat old a problémáimon.
Kristonhoz már olyan régen készülök, olvastam a könyvét is, anyósom is nemrég volt nála, meg is szűnt a 15 éve tartó inkontinenciája, :shock:
Vendég

Vaterán vettem a hastartót. Sikerült kifognom egyet 3900-ért.

Itt is van most néhány jó:
http://teszvesz.hu/item775703290_anita_hastarto_pant_nagy_pocakhoz.html

http://teszvesz.hu/item776127914_anita_ ... skoto.html

Egyébként 7ezerért mindig van fixáras, de olcsóbban is lehet találni.

briell

JA igen, nekem is ilyen van.
Te egész lerakod vagy épphogy az alhasad alá?
Lehet csak rosszul csinálok vmit, mert én nem érzem, hogy sokat tartana.
Vendég

Hát, én még csak most próbálgatom. Majd csütörtökön, ha mászkálok sokat, meg vezetek megmondom, mennyire jó tényleg :wink:
Próbálom úgy rakni, hogy a legjobban tartson, azt hiszem, eléggé lentre tettem. Eddig jónak tűnik.

briell

Lányok! Valaki tervez hasleszorítót szülés utánra? Én most azt hallottam, hogy jó mert nem marad nagy hasunk. Valakinek tapasztalata?
Vendég

Gio, köszi a kérdésed, igen most már jól vagyok. Tegnap vettem észre a kardigánomon, hogy a barna ajtófélfa festéke 10 cm-eren ott maradt a lapockámnál. Azért fáj nekem úgy azóta is! :shock:
Briell! Elég sok nagyon szép állapotú babakocsi van 35 alatt.
De ha szánsz rá ennyit, akkor én biztosan újat vennék.
Erről a hastartóról számolj majd be milyen, nagyon csábít engem is.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Melinda! Nekem nem volt hasleszorítóm és olyan lapos volt a hasam a lányom születése után 2.5 évvel, hogy nem hitték el az új munkahelyemen, hogy már van egy gyerekem. De! Nagyon sokat tornáztam hasizomra otthon, ez biztos vagyok benne, hogy közrejátszott.
Most sem tervezek ilyet venni, majd letornázom ami megmarad. A háj is eltűnik, a bőr is feszesedik.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jaj és Melinda, elfelejtettem írni, hogy milyen csinos vagy a képen! Milyen vékony vagy te is! :shock: :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

LÁnyok
vki felrakná ismét a kórházas listáját?
VAgy e-mailben is jó, ott legalább vissza tudom jobban keresni.
MOstmár én is pakolok azért:) Bár mosni még akkor sem mosok! :)
Vendég

Melinda! Én tervezek venni hasleszorítót. 2-3 ezer között láttam, és nem hinném, hogy sokat veszítenék vele. Ráadásul reménykedek, hogy így hamarabb lesz lapos a hasam. Aztán lehet, hogy ez is örökletes dolog. Nekem mindenesetre javasolták többen. Régen homokzsákot tettek a nők hasára szülés után, most ez van.
tedorka

Bizony, régen homokzsákot tettek, még akkor is szokás volt, mikor én szültem a lányunkat! Az milyen egy brutális, fájdalmas dolog! És nem engedték meg, hogy levegyem, legalább egy órán át rajtam volt egyből szülés után. Aztán naponta kaptuk a méhösszehúzó szurikat, ami görcsöket okozott. :cry: Szerencsére ahol most szülök, egyiket sem alkalmazzák.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Homokzsákot :shock: ? Nem szeretném...

Hasleszorítót sem veszek, sok helyen olvasni, hogy mennyire jó, és sok helyen, hogy mennyire nem :? Így nem lehetünk elég okosak, főleg az első babások.

Nagyrészt szerintem genetika ez is, ugyanúgy mint a csíkok kialakulása, és minden egyéb. Még kórházból hazajövet is lehet venni sokmindent, szerintem úgysem ússzuk meg, hogy egy gyógyszertárat ne ejtsünk útba.

nagyon szomorkás, borús idő van, szívesen nem csinálnék én se semmit.l De vár az ebédfőzés, jól fog esni mindenkinek egy kis meleg kaja. De utána pihi :)

Üdv. Gabi
Vendég

A másik fórumon ahol vagyok épp árul egy anyuka pocaktartót 1200Ft-ért.Ez a leírás:

Pocaktartó öv, tehermentesítő. Emma-Jane márkájú. Gyakorlatilag egy 7,5 cm széles gumiöv, tépőzárakkal állítható a mérete és külön a szorossága is. Doboza szerint XL méret (46-48), de én a 38-40-es méretemmel is tökéletesen méretre tudtam állítani. Az utolsó 1-2 hónapban jól jött. 1200 Ft

Ha valakit érdekel,szóljon és stoppolom.Csak mert itt 100hsz felett lehet csak megnézni az eladó dolgokat.
Vendég

nekem sem lesz hasleszoritom, en is a kondit valasztom...mar multkor ki is neztuk Azzurra helyet :) Nna jo, az igazsag az, hoy en aztan az eg vilagon semmit nem tudok elviselni magamon, meg a bugyit/melltartot is nehezen. Az ilyen dolgoktol meg-bar ketsegtelenul hasznosak- egyenesen irtozom sajnos. En a hastol nem felek, mindig az volt nekem a legegyszerubb, sok kihagyas utan is mar 2 het elteltevel latszanak az izmok. Most azert nyilvan mas lesz, de majd turelmes leszek.

Nna, en ugy dontottem -bar nem vagyok almos es faradt-, hogy vasalas helyett lepihenek kicsit :oops: Nem tartasz velem Tedorka? Kint csodaszep ido van, teljesen kitarom az ablakokat, bar azert a takaro kell, mert 18-nal nincs tobb kint....es hallgatjuk a kedvenc delfines zeneinket :):) Ez a kis prucsok mar megint csuklik, es kozben persze a szemeremcsontomat masszirozza :) pffffffffff...

Kép
pumipumi

Volt már szó a homeopátiás bogyókról:?
Arnica montanaról hallottam nagyon jókat szülés után - meg talán előtte is? Segíti az összehúzódást és a sebgyógyulást. Csak azt nem tudom hogy CH hányast kell venni?
Vki szedett ilyesmit anyukák?
Vendég

GABI!
Nálunk most sült ki 2 adag olajos kifli,füstölt sajttal a közepén.Én ezzel elintéztam a mai főzést :D

Hasleszórítót én sem vettem/veszemk.

GIO!
Az addig oké,hogy távozott ami nem oda való,a kérdés szerintem inkább az,hogy mitől lett az oda?Holnap jelentkezz ha van valami,ha bent fognak akkor meg dobj üzit valakinek.

BRIELL!
ENgem a nődokim küldött el az ortopédiára,neurológiára szakvéleményért a sérv miatt.
Vendég

GIO!
Arnica C-30!!!!Az adagolás pedig azon múlik,hogy mikor veszed be!

Vajúdás kezdetén: 1adag -vérzékenység csökkentésére
-a szülés alatt keletkező szöveti sérülések,haematomák gyorsabb gyógyulása,az ezekből eredő fájdalmak csökkentése érdekében
-enyhe antiszeptikus és varix-ellenes hatását kihasználandó

2 órával szülés után: 1-2 adag
-vérzés csökkentésére

Szülés alatt: félóránként 5 golyócska
-méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát,homeopátiás oxitocinnak is nevezik.

Szintén szülés alatt: 2x5golyócska
-vérzéscsillapító,sebgyógyító hatású

Én szülés/vajúdás alatt fogom szedni,fél óránkáént 5 golyócskát.
Vendég

OKé, néhány telszámot elmentek a táblázatból.
Nekem az első 4 hónapban a baba mellett ott tolakodott egy vérömleny is és akkor egyszer ugyanilyen "anyag" távozott. Talán még mindig ott volt valahol. Holnap kiderül persze, mert a dokim sem tartja ezt egy normál jelenségnek.

Sprite , istenien hangzik ez a kifli!! Bonyolult?
Vendég

KÖszönöm a homeos segítséget! jegyeztem. Első babánál is szedted? Hatékony volt valóban?
Vendég

Zizunál nem szedtem.Akkor csak a málnalevél teát ittam a 35. héttől.Azt most is fogom.Nme tudom,hogy az miatt vagy szerencse,de Zizu 2óra 20perc alatt meglett.

Egyáltalán nem bonyolult: 1kg liszt,10dkg élesztőt megfuttatni 6dl tejben,2evőkanál cukor,2dl olaj,2evőkanál só.Összegyúrni,megkeleszteni.A tésztát kinyújtani,3szögekre vágni.A kiflik közepébe kevés margarin+sajt.Tetejét tojással megkenni+sajt vagy szezámmag. (Én mindkettőt szoktam rá tenni) ENNYI!!
Vendég

Olga, én is nyúltam a kiflidet, hétvégén kipróbálom. Kb. hány db lesz? (gondolom, attól függ, mekkorák)
Helyesbítek,neked mekkora 1 kifli, és hány db lesz ebből az adagból?

Hasleszorítóval még csak kacérkodok, én is hallottam rosszat is.
Vendég

2 tepsi full tele lesz,de akkor jó szorosan vannak a kiflik.Hány cm?Passz.Teljesen változó,ahogy sikerül.De ahogy berakod a sütőbe,annak kb 3x-ra nő.
Vendég

Sziasztok!

Ma végre megérkeztek az aukción nyert chicco babatornázók. Az egyik egy olyan össze rakott darab, nem teljesen chicco, de mit számít, csak 550Huf volt!

Délelőtt megfőztem életem első gulyáslevesét :) Jó lett, tán kissé fűszeres. (Azért első, mert ilyeneket mindig anyu csinál, és megkínál belőle minket) Amíg a csajok lent voltak, addig palacsintát is sütöttem! Ez volt az ebéd :)

Verus ma sem aludt. Szerintetek meddig erőltessem még a délutáni alvásokat??? Már 4 éves lesz. Szüksége van egyáltalán még erre??? Már harmadik délutánját nem alussza át. Volt hogy benyitottam, és ott ült az ágyán, játszott a kezével... hát nem tudom mi legyen!

nóna: szülési fájdalommal teljesen egyet értek. Egy barátnőm is elveszítette többször az eszméletét a kitolási szakaszban, ami nekem nem is fájt - csak mikor Johi fejecskéje épp a fájás közepén megállt a kijáratnál félúton :shock: - bár ez is inkább roppant kellemetlen volt, mint fájdalmas. Aztán volt barátnőm, aki Eda mellett is úgy megszenvedte a dolgot, hogy nem volt ereje már nyomni, és úgy préselték ki belőle a gyereket! Szóval tényleg attól függ, ki mit bír, és milyen fájásokkal érkezik a kisbabája.
Még egy nő esetében sem uolyan két szülés, nem pedig két különböző nőnél!
Súlygyarapodásban pedig azért az is számít, hogy ki mekkora súlyról indul. Mert volt ismerősöm, nádszál vékony, sokat hízott, de semmi nem látszik rajta. Azért mégis úgy gondolom, hogy a nem nádszál vékony nők jobb ha odafigyelnek, hogy ne szedjenek fel 20-30kg-ot. Bár lehet ez is alkati kérdés :roll:

Gio: remélem holnap kiderül mi lehetett ez a véres valami...

Meli: de jó, hogy leírtad a szülés történetedet... Azért megnyugtató, hogy egy 34, majdnem 35 hetes egyes terhesség is beindulhat, és jól végződik. Bizonyára elérkezett a szülés ideje. Egyébként D mennyivel született? Súly, hossz? Apgar teljesen jó :)

manocskak
: csodálom a lélekjelenléted. De jó, hogy észnél voltál! Még én is megkönnyezem a történeteket. Egyszer Johit kaptam ki az ágyból, mert bár a légzésfigyelő még nem jelzett, de mintha fuldokolt volna. Kissé taknyos volt, szerintem vissza is szaladt egy büfi. Kikaptam az ágyból, férjem hozta az orrszívót, megtisztítottuk az orrjáratokat, és jobban lett. Persze ez koránt sem volt olyan vészhelyzet mint a kis Joelé...

AEK-ben úgy tudom még tesznek a pocakra homokzsákot szülés után! Nekem egyébként nem feltétlenül a hájjal van bajom, hanem a megnyúlt bőrrel. Első gyerek után viszont ne izguljatok, simán vissza nyeritek az alakotokat, ha nem jön túl gyorsan a második. Én egy éves koráig szoptattam Verust, és nem tornáztam, hogy ne apadjon el a tej. Aztán állapotos lettem. Most is csak pár hónapot tudtam tornázni terhesség előtt, de szépen fogytam is. De aztán le kellett állnom!

Kata
labkat

Olga ez a kifli jól hangzik :)

Amióta itt szóba került, hogy szoptatás alatt mit nem tanácsos enni, és azóta szinte csak ilyen ételekben gondolkozom :) még most akarok enni, mert remélem, sokáig szoptatok és nem akarok kockáztatni. Ennyi karfiolt, kelbimbót és babot régen ettem, mint az elmúlt napokban :oops:

Kata sima gulyáslevest még én sem főztem. Azt az anyukám főz nálunk is, de a babgulyás az én feladatom mindig :)

Üdv. Gabi
Vendég

Köszi Olga!
Vendég

Sziasztok, én is vagyok kicsit.
Gio, reméljük az ijedtség nagyobb mint a probléma, de tényleg a doki után nyugszik csak meg igazán az ember.
Gabi, várjuk a híreket Tőled is, mit mond az orvos. Sajnálom, hogy már nem úgy megy az éjszakai pihenés. :( Ráadásul mindenki azt mondja, most aludjuk ki magunkat, szülés után ki tudja mikor fogjuk.
Briell, köszi a drukkot. Úgy néz ki, kicsike pörög-forog. Amíg a gyomromnál éreztem a rugikat addig lehetett jó irányban (vasárnap) mert ma kérdeztem a védőnőt ő ki tudja-e tapizni és kiderült most bal oldalon lent van a buksija, gyomromnál a háta, jobbra a végtagjai. Sejtettem, mert hétfőn már jobb oldalon lent éreztem a rugikat. :shock: Uh-n pont fordítva volt még, jobbra a buksi, balra a lábak. Tetszik babának a haránt fekvés úgy látom. :twisted:
Ahogy olvasgatok, nekem úgy tűnik a jól fekvő, már befordult babák ilyenkor már nagyon kis eséllyel forgolódnak el rossz irányba, viszont a még bukfencezők, útkeresők akár a 36. héten is befordulhatnak jó irányba. :)
Súlyban csatlakozhatom Pókicához, én is elértem a 88 kilót. :shock: Igaz én 78 kg-ról indultam, majd a hányás következtében lementem 74-re viszont nem vagyok magas, így elég hájas voltam/lettem. Ma talán sikerül feltenni a képet a lev.listára, megláthatjátok én vagyok a decemberi fórum legbálnább kismamija. :oops: Meztelen pocis képet nem is merek küldeni, annyira nem babás. :(
csillag25

Csillag
végül nem jöttök Pestre arra a tanfolyamra amit írtál múltkor?
Vendég

Na mi is jól indulunk az éjszakának: Zizu összehányta az ágyunkat,aztán jól belázasodott.Most alszik.Hátha holnapra kifekszik.Szegénykém,annyira tudom sajnálni ilyenkor :cry:
Ráadásul az én torkom is úgy fáj....bevettem egy Cetebét ártani nem árthat.
Bízom benne gyorsan túl leszünk rajta.
Vendég

Hú Sprite jobbulást Nektek! Hol szedtétek össze a betegséget?
Nagyon rossz lehet ez a torokfájás még a nagy pocak mellé és nem beszélve édes kislányodról, hogy lázas.
Vendég

Sziasztok!

Gioia pihizz sokat,és vigyázz magadra!
Ma húzós napom volt...reggel adóhivatal veszprémben (Melinda lestelek,hátha olyan mákom van ,hogy összefutunk a városban),aztán Deichmanba papucsvásárlás a gyerekeknek,aztán fogorvos...!Utánna pedig Tesco...néztem fa vonat készletet,vagyis kiegészítőket,de olyan nem volt amit akartam.Az igazság az,hogy már van sín,híd,alagút....de még kéne hozzá olyan sín ami kettéágazik,de a Tescoban nincs....!Azért vettem egy állomást 2500.-ért :shock: ,de még nem tökéletes.Azt találtam ki ,hogy karácsonyra csinálok nekik egy vonatos makettasztalt!Remélem sikerül összehoznom!

Hát úgy néz ki Aisa babánk mégiscsak Ajsa baba lesz,mert így magyarosabb a hangzása,írása!Szerintetek?Megírhatnátok a véleményeket,hogy melyik jobb!

És végezetül egy fotó,ami ma készült rólam!
Kép
Vendég

Tulipános, szerintem is magyarosabb az Ajsa. NAgyon csini vagy, olyan jól áll a kismamiság, tényleg csak pocakod van. Én is majdnem csak oda hízom, de nekem az arcom igencsak kerekedik :oops:

Kép

Kép
nóna

Lányok, igyekszem sűrűbben bekapcsolódni, nagyon szeretnék, de mostanában eléggé összecsúsztak a dolgaink, próbálok rohamtempóban beszerezni, megrendelni a babának a dolgokat is, mert ezeket egyedül kell elvégeznem, szegény kisfiam is olyan sokat játszik egyedül mostanában, szóval pillanatnyilag úgy érzem, sehol sem tudok ott lenni igazán... :( És hát az az igazság, hogy egyre jobban fáradok is... ezért is igyekszem, hogy nagyjából meglegyen, ami fontos, mert nem tudom, még meddig fogok tudni ugrálni.

Kép

Kép
nóna

Tulip: szép pocak :) Be kell hogy valljak valamit... Egy darabig nem tudtalak beazonosítani az iwiw-en, visszakeresni meg lusta voltam. De most már tudom, hogy te voltál az :oops:
Nagyon csinos vagy. Így harmadik baba várás alkalmával is!!! Hát le a kalappal!
Egyébként én is vasútos kiegészítőt akarok a lányoknak. Most láttam olyan Thomast, ami elemes, és fa síneken megy. Gondoltam veszek nekik még egy-egy-et, hogy ne legyen vita. Mit gondolsz? Tudom lányok, de Johi nagyon szereti a vonatokat, Veru meg az önműködő vonatokat....
Nekem az Ajsa még leírva is jobban tetszik, mint az Aisa. Ez úgy összekeverhetőbb ASIA-nak... szóval én az Ajsára szavazok.

Sprite: jobbulást Zizunak. Ez a torokgyuszis balhé úgy néz ki a legtöbb gyerekest nem kíméli. Én már kifelé vagyok belőle, de már vagy másfél-két hete hogy tart. C vitamint én mást szedtem, de 500mg-ost most hogy beteg voltam. Inhaláltam kamillás sós teával, mostanság egyre többet. Most már csak azt nem tudom, hogy a torkom a feláramló gyomorsav gőztől, a sok szájon át való lélegzéstől az orrdugulás miatt, vagy szimplán fáj még. Mert picit még érzem. Sajnos nehezen múlik, ha nincs mit használni...

Baba befordulás Ikreknél állítólag a 30. hét után nem valsz. Szóval ha november elején még mindig faros pici Bálint, akkor már nem hiszem hogy befordul, mert nem nagyon lesz helye. Már alig várom a következő uh-ot, hogy újra láthassam őket :) Még két hét...

Tedorka: bocs csak kérdeztem, de nem válaszoltál, hogy szerinted apukám bejöhet velem az uh-ra? Vagy nem nagyon szeretik???

Szép álmokat mindenkinek. Talán már alszanak a csajok, és lassan én is lépek!

Kata
labkat

Köszi Nóna!És a véleményt is a névvel kapcsolatban!Kár,hogy ilyen ritkán jössz csak!Na de jobb ha készülsz!Még nekem is sokminden van hátra!

Labkat : :lol: (iwiw)
Köszi.Szerintem jó ötlet az elemes vonat!Nekünk is van egy Thomasos,és nagyon szeretik!Gyerekkoromban én például egy autópályának örültem a legjobban,szóval lányok ide vagy oda....szerintem nagyon fognak örülni neki!És késöbb a fiuknak is jó lesz! :)

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Tulip
nagyon csinos vagy! És tényleg nagyon jól áll a kismamiság. SZinte hihetetlen hogy már 3. babádat várod. Tök jóó!
Jó pihenést kívánok én is.
Vendég

Olga, gyors gyógyulást Nektek és köszönöm a segítséget.

Tulipános, nekem is jobban tetszik az Ajsa, ahogy Kata írja az összekeverhetőség esélye is csökken így. :wink: Szép a pocid és csini vékony vagy.

Nóna, azért pihenj is a nagy szaladozás közepette, nehogy kibukj a végére.

Lépek én is, jó éjt!
csillag25

Hú, idáig honfoglalóztam kollégákkal, tök jó volt, megállapíthatom, hogy elég tompi lettem, mióta nem vagyok annyit emberek között, meg hogy a babóm köt le a legjobban.

Zizu-nak jobbulást!

Tulip, csini vagy! Szerintem is Ajsa!

Gio, holnapra sok drukk, jelentkezz!!

Jó éjt kismamik!!!
Vendég

Na eddig kínylódtam, most már kijöttem és bekapcsoltam a gépet. Ezzel a nem alvással csak az a baj, hogy kezdek éhes lenni. :evil: Semmi más nem hiányzik már, csak hogy éjszakánként ne tudjak aludni és elkezdjem a hűtőt fosztogatni. :roll: Remélem gyorsan elálmosodom, bár most az éhség kezd erősebb lenni...
csillag25

Győzött az éhség. :( Egy zsömle és két joghurt esett áldozatul. Most már mehetek aludni.
csillag25

Jó reggelt!

Csillag én 3kor keltem ismét, azóta már én is fosztogattam a hűtőt. Ez a második ilyen korán kelős éjszakám :( ráadásnak lassan indulhatok védőnőhöz, mivel múlt héten szabin volt :(

Olga Hogy telt az éjszakátok? Remélem Zizu jobban vagy!

Tulipános Csatlakozom, Ajsa. Magyarosabb így leírva, nem fognak annyit értetlenkedni emberek-tanítók-osztálytársak a későbbiekben.

Gio várunk a hírekkel!

Üdv. Gabi
Vendég

Jó reggelt!!!

Csak gyors.Minden kismami nagyon szép,csillag,te egyáltalán nem vagy bálna,sőt.Én ismerek bálna kismamit,de ő kicsit más kategória :?

Dokinál olyan rendben volt minden,h nem is értem.Méhszáj zárt,méhnyak nem rövidült.Fehérje,genny,cukor nincs a vizeletben.A kissé több magzatvízra annyit mondott,h a nap folyamán sokat változik mind a cukorértéknek,mind a magzatvíznek a mennyisége.A bizt.kedvéért csinálunk jövő héten egy újabb terhelést,teljes vérképet,vizeletet.Ennek csak örülök,ha ő nem kérte volna,én akkor is elmentem volna,a beutalót védőnőm,házidokim adja.De így minden kerek.Annyit mondott,h figyeljek a cukorbevitelre.Ez már nem is téma,tudom...meg csináljak napi egy vérnyomásmérést és jegyezzem fel.Mert most határértékes,140/85 volt.

És ma vagyok 31 hetes.Doki azt mondta,h most már akármi lesz ,baj nem lehet....van tapasztalata,gondolom volt pár koraszülése.Azt mondta,a 28 hetes álomhatárt rég túlléptük,nagyobb is kicsit,már baj nem lesz....úgyhogy mindenki fújja ki a levegőt.

És még ráadásul sokat is alszom és jókat!!!!!Nem akarom elkiabálni,de tegnap 10-kor már aludtam és fél 8-kor keltem...2 pisivel ugyan,de vissza tudtam aludni....most olyan más a kedvem is.

Később még jövök,szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Szép reggelt!

Meli ezek tényleg jó hírek! :) Elhiszem, hogy más a kedved így.

Én csak a 16. héten voltam vérvételen! :shock: Múltkor mondtam a dokimnak, de azt mondta majd a 30. hét után. Viszont csak 9-én megyek hozzá. Addig bízom benne, hogy jó a vérképem...

Nekem még mindig mázlim van az éjszakákkal úgy érzem. Legtöbbször nem is kell felkelnem pisilni. Ha igen, akkor 3-4 körül. Aztán vissza is alszom. Nagyritkán van olyan, hogy nem tudunk aludni, mármint bébimanó és én.

Holnap jönnek szüleim, kifestjük, kipakoljuk a babaszobát, meg vesznek nekünk kiságyat, és lehet, hogy mást is :D

briell

Sziasztok!

Megérkeztem védőnőtől... nem tapsikolt örömében a súlyomnak, én sem :cry: de az étvágyam az egekben, édeset pedig minden nap kívánom :oops: Még 2 kiló, és elérem a 90-et, annál több semmiféleképpen nem akarok lenni. Összesen most 13-13 kg. plussznál tartok :oops:
Vizelet + vérnyomás rendben, és ami lényeges, már csak egyszer akar látni szülés előtt :)

Délután doki, remélem ott is minden rendben lesz, de miért is ne lenne minden rendben?

MELI: Neked is grat. a jó eredményekhez! Reméljük, most könnyebb és későbbi szülésed lesz, bár az előzőből is egy vagány nagyfiú született :)

Üdv. Gabi
Vendég

Szép jó reggelt :)

Bár az idő nem a legjobb, nálunk köd van. Napok óta megint alig mozdulunk ki a lányokkal...

Ezek a kis lurkók még alszanak. Most Vera költözött át hozzám, hiába aludt vele az apja, Johi meg Vera ágyában alszik :D Este alig tudtam őket lerakni aludni. Olyan kis aktívak voltak. Aztán éjjel 3 körül ahogy átjött Verus, pisilnie kellett, aztán megéhezett egy palacsintára, és megszomjazott. Azóta alszik ügyesen...

csillag: maradj fent jó sokáig, és talán akkor éjjel nem ébredsz fel. De persze gondolom a forgolódás, és hát már alig várod a pocaklakót, ami teljesen izgalomban tart. Mégis inkább jó lenne ráaludni a szülésre, baba nevelésre, már aki teheti :) Én, ha éjjel megéheztem, általában ittam valami meleg italt, és akkor az eltelített, nem volt felesleges kalória bevitel :wink:

meli: de jó hogy ezt írod, már hogy a dokid mondta, hogy ha a 28. hetes álomhatárt ha átléptük, nagy baj nem lehet. Hát én ma töltöttem be a 28. hetemet :) :) :) Főleg hogy a mi babóink is kicsit nagyobbak :D
Örülök, hogy minden rendben!

Briell: cukorterheléses vérvételen sem voltál még??? Bababarát festékkel festetek holnap? Nem tudom, én nem merek bevállalni festést ilyenkor, persze tudom nagy baj nem lehet, de mégis úgy hallottam, hogy 3 hónapig szárad ez a fránya festék, és addig szaglik is.... Inkább jövőre lesz nagy restauráció a szobákban...

Kata
labkat

Gabi: a 13kg nem is olyan sok. Ha tényleg sikerül csak 2 kg-ot híznod a végéig, akkor az még benne van az elfogadható kategóriában :wink:

Gio: várom a híreket, hogy mi volt a dokinál!

Kata
labkat

Sziasztok!

Köszönjük a jó kívánságokat,eddig úgy néz ki használ.Hányni azóta sem hányt (kopp-kopp-kopp) Bár ennyi nem igazán akar,4 háztartási kekszet reggelizet,inni viszont nagyon sokat.Szerencsére csúszik a mézes/citromos tea.
Az én torkom még mindig fáj,de reggel bevásároltam citromból,meg negróból.

GIO!
Jelentkezz amint hazaértél!Vagy ha valaki tud róla valamit.Kíváncsi vagyok,hogy mi volt az a "kis" idegen tegnap.

GABI!
Ne foglalkozz a védőnővel,úgy látszik ez most a mániájuk.Szülés,szopiztatás után úgyis lemegy.

MELI!
Most látom,hogy te vagy az akivel egy napra vagyunk kiírva.Tudtam,hogy van valaki,de nem tudtam ki.

CSILLAG!
Nagyon szívesen!Elküldtem a mail címed neki még este.Remélem sikerül az üzlet!

BRIELL!
Ti aztán nem siettétek el a vásárlást!Na de az a lényeg,hogy mire érkezik a csajszi,minden meglesz!

Nekünk ami hiányzik még: a matracvédő lepedő alá,meg habszivacs dekoráció.Annyit gondolkodtam,hogy legyen-e,de láttam élőbe és annyira édes.Mindjárt vadászok is a teszveszen vagy vaterán.Zizunak tuti Elmos kell.Annyira bele van bolondulva.....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: