A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vikiéknek drukk, hogy ma már haza mehessenek++++

Brumi, nagyon sajnálom anyósodat :cry: kitartást nektek, vigyázz magatokra

Madar, nektek sem lehetett akkor könnyű, amikor apikátok ennyit volt távol Julcsi születése után

Süti, még pár napja kérdeztél valamit: igen, azért már megnyugi van, hihetetlen, hogy egy ilyen kicsi emberke mennyi erőt és szeretet tud adni a szülőknek:)

Kirándulás a babókkal jó ötlet:)

Anyucik, három gyors kérdésem van:) :

- ha bukik a babó (ami ugye valószínű attól van, hogy igencsak teli van neki a pocója), de utána a "majd éhen halok" jeleit mutatja (kezeit rágja stb. stb. ), akkor adhatok még neki enni?

- aki néha üvegből is szokta etetni a picúrt: nálatok volt már olyan, hogy olyan mohón eszik, hogy félre nyel? Olyankor a szívbaj kerülget, gyorsan magam felé fordítom, rázogatom mintha büfiznénk és jobb lesz, de akkor is a frász jön rám néha...
Ti mit csináltok ilyenkor?

- lányos anyucik: a kislányok nuniját mennyire húzzátok szét tisztításkor? Enyim dokinéni azt mondta, hogy nem kell széthúzni, csak gyorsan felülről lefelé törlőkendőzni, de váladék meg van benne, akkor ilyenkor mi a teendő?

+ egy kérdés :) : A babák szemét belülről kifelé kell törölni ugyi?

És akkor egy grimaszos kép (olvadok ezektől az arckifejezésektől :) )

Kép

Ja, és ma megjött a taj kártyánk :) :)

Jajj, eszembe jutott még valami: ti mennyi ideig büfiztettek? Úgy értem meddig vártok az első büfire? Mert nálunk van, hogy fél perc után jön, van, hogy hiába várunk 20 percet, semmi nem jön.

Egy könyvben olvastam, hogy kb. két percet kell várni, de azt meg keveslem, mert van, hogy kb. 10 perc után van büff...

Az éjszakánk elég car volt, kb. 1,5-2 órát jó ha tudtam aludni...
A légzésfigyelő kétszer is beriasztott, pedig nem a legérzékenyebben van... Pedig most nem is mászott el róla a picúr.

Az létezhet, hogy néha elfelejtenek levegőt venni? De ugye ez nem gyakori?

Na mentem, mielőtt velem lesz teli az oldal
:lol:
Vendég

Kriszti, gratula a fogyáshoz :) tök jó

Ma nekem is volt egy pozitív élményem: be tudtam húzni a téli kabim cipzárját :lol: Persze csak egy vékony kis trikó volt alatta, alá öltözve már nem ment volna :oops:

Viszont még van rajtam 15 kiló plusz, ha a terhesség indulása körüli súlyt nézem. Ha az ideális súlyt, akkor 20-22 kg. kb.

Na télleg megyek, még van kb. 15-20 percem ha jól számolom kicsi csomagom ébredéséig, addig megpróbálok villám aludni egyet :lol:
Vendég

Én is gyors, ma nem olyan szép a nap, nem tudunk elaludni :(

Brumi! Sajnálom, tudom mit érezhettek, mi is lemondtunk apukámról mikor Janó 5 hós volt, de hál istennek ő még köztünk van, csak maradandó nyomai vannak a daganatnak... :( Támogasd a párodat, most nagy szüksége van rád!!

Boboka!

Bukás, hát gőzöm nincs,hogy etesd e még!

Mohó cumisüvegezés, és "fuldoklás esetén" én a tenyeremre fektetem, és kicsit megütögetem a hátát, szerintem ez jobb módszer, mert ha felfelé emeled akkor lefelé megy ami félre ment, én ezért csinálom inkább így.

Nuni mosás, nálunk apa csinálja, picit azért szétnyitjuk, és ha pelusozok akkor én is kitörlöm, mert tele van krémmel.

Viki, Dóránál remélem minden ok!!!

Kép
babcika

Bibi!

Anyós: nagyon sajnálom, nem lesz könnyű az elkövetkezendő időszak,kitartást kívánok!

Kriszti!

Fogyás: de jó neked!

Süti!

Elfogadunk így is :lol:

Bobóka:

nuni: felülről lefele, de nem kell nagyon belemászni
szem : belülről kifelé
büfi: változó időtartam(nálunk van, hogy fél óra múlva is jön)

fuldoklás: én is frászt kapok tőle, de egy kis köhécselés és rendbe jön...

Kép
arvaerika

Andi,én vátozó mikor adok teát.....kaja előtt és/vagy után....vagy kajától függetlenül,ha tekereg

sutimano76

Babcika, ti a nuninál is krémeztek?
Doki nénink azt mondta, hogy ott nem kell / szabad. Én is nézem néha, ha egy picit piros, hogy kellene rá krém, de eddig még nem mertem tenni.
Vendég

bibi - nagyon sok pozitív energy nektek

dóra babónak is -++++

boboka
légzés - nekünk első napokban riasztott be mert ahogy mocorgott azokat légzéskimaradásnak vette... de tény az érzékenysége volt rosszul beállítva....De mostanában kisasszony gyakorolja a gyertya állást..vagy ülést.. vagy fekvést.. vagy mi az.... képes a lábait totál derékszögbe fel le emelgetni alvás közben.....

ne is mondjam..... jól beparáztatott..mert kicsinyuszi a fejére rúgta a takarót.....mondanom sem kell azóta nincs takaró....hálózsák van..
amiből most be kell szerezni párat mert a kakicsoda az meglep minket a zsákban elég sokszor...:)..... természetesen kb 2 hete vásároltunk be puhi takarócsodákat.... mindegy.. majd jó lesz a kocsiba...
oké oké, hogy az én gyerekem igénye szerint vásároljunk.... na de ha kicsicsomag igényei úgy változnak mint a pesti gyors akkor rámegy a vagyon:))))))

büfi - mi 10-15 percig.... mostanában pöttöm 10 perc után már szállna le játszani ..... és jajj nekünk ha nem úgy történnek a dolgok ahogy ő szeretné....kicsiszimba:)

félrenyelés - amikor kórházban voltunk babó nagyon mohó lett és csomószor félrenyelt... én is a frászt kaptam egyfolytában.... De amióta beszüntettem a kaja közbeni büfizéseket azóta megnyugodott és elég ritka hogy félrenyel....
Én akkor kérdeztem a dokikat meg a nővért..... de azt mondták... vagy ülve vagy háton mintha büfizne... megoldja magától.. nem kell parázni.....viszont ha nagyon sokat nyel félre akkor doki....
de egyszer nagyon rám ilyesztett.. mert mindig úgy tudtam, hogy okés a dolog, hogy felsírt vagy hüppögött vagy valami... na eccer aztán olyan fáradt volt, - gondolom ezért is nyelt félre - hogy nyugodtan várta amíg anya megoldja a szitut és amikor minden okés volt nyugiban nézett rám... hát én aszittem .... én úúúgy megijedtem... ..... ordítottam páromnak, hogy azonnal jöjjön.... ütögettem ráztam a babót...
erre bejön apja.....úúristen mi a baj.....
kicsicsomag meg elkezd nevetni ezerrel....... - mondtam is neki.... édes lányom ez jó vicc volt... de nem kéne többet mert anya itt fekszik ki szívinfarktusban....

a hétvégénk ultra car.....
infacol gripe waterra cserélve.. - úgy tűnik felnőttünk hozzá
én is aszittem ügyelet lesz a vége....

KépKép
dorkamartini

ja..... meg nemtom mellikteknek van kutyuja....
nekünk ugye van....
nnna az milyen jó amikor nem mozdulhatsz mert a 1 órás ringatás veszik kárba és a kutya a lehető legközelebb hozzád elpukizza magát......nnna aaaaz csííípőőőős:))))
pláne mikor látod, hogy ezt a parfümöt még ő sem bírja kecsesen feláll odébbmegy.. és néz rád vissza... hogy te nem vagy normális, hogy ott maradsz ebbe a büdibe... bármi legyen is az..:)))

KépKép
dorkamartini

Boboka:

büfi: nálunk viszonylag sokáig tart, van, h 15 perc múlva jön a böff, van, h még ez az idő is kevés, s a kiságyban éri utol.

bukás: bár kissé félve, de én mellre teszem, h kéri. az is lehet ilyenkor, h még nem lakott jól, csak egy légbuborék tolta vissza a tejcsit, na meg a gyomor záróizma sem funkcionál még 100%osan.

nuni: valóban óvatosan kell krémezni, a nagy ajkak közé nem szabad krémet kenni. én csak vékonyan két oldalt a hajlatnál kenem.
tisztítás: fürdésnél amennyire tudom nagyjából egészéből kimosom Lucának, de nagyon nem széthúzva. A hüvely ugye váladékot termel, s öntisztul, de azért egy egy nagyobb adag kakival nem hiszem, hogy megbirkózik.

félrenyelés: én is frászt szoktam kapni, ilyenkor gyors hátveregetés van.

Szilvásváradi tali: részemről okés :)

vicger

apakérdés - nnnya igen..... nekik sem jó persze.......Én igazából azon a kijelentésen akadtam ki, hogy szívesebben lenne itthol a ygerekkel - merthogy ugye az eccerűbb mint dolgozni ....
persze ezt nem mondta ki.. de éreztem, hogy ez a bibi.....
nnnna a mostani hétvége után megkérdeztem tőle, hogy megérti e a parázásaimat az egyedülléttel kapcsolatban.....
hát persze, hogy a válasz egy nagy igen volt... meg a... nem is tudom, hogy bírod egyedül....
mert hiába mondtam én, hogy nagyon nehéz pláne ha front van.... - nna most már apa is tudja.., hogy a pöttöm lányzó bezony nem csak mosolyogni meg gügyögni tud ezerrel....

KépKép
dorkamartini

kriszti:))) eccer majd áruld el mi a titkod....
olyan pozitív energy jön belőled (a fotóitokon is mindig olyan minden rendben feeling van) úúúgggy irigyellek ezért...

én asszem idegbetegmamiagya betegségben szenvedek.....

KépKép
dorkamartini

Boboka, nunit én fürcsinél széthúzom és rendesen kimosom,de vigyázva,hogy a kisajkak ne nyíljanak szét...de a krémet és egyebet kimosom.
szem...nekem az mondta a gyerekorvos,hogy vállfelöl indulva az orr felé kell törölni
büfi:nálunk van hogy nem is jön,persze megpróbálom más pózban is nem csak a vállamon....aztán ha nekem már vállam szakad le ,átadom apának,ős is dajkálja kicsit és egyszercsak mikor már nem várnánk jön egy büfi!!!
Félrenyelés...na az nálunk néha igen "vicces"volt,mert akkor történt mikor jött egy puki,amitől úgy megijedt,hogy hopp már félre nyelt!!én is a válamra teszem és mint a büfinél ütögetem picit a hátát.

köszi Erika!!!

Kriszti...fogyás,de jó neked,én stagnálok,és egy szint után a pocim se ment tovább,a nővéremszerint még ne dőljek a kardomba,de lehet majd felülésekkel rá kell segítsek!!!

Viki írta,hogy neki uh-val megnézték hogy visszament-e rendesen a méhe...azt mindenkinél nézik???

sutimano76

Timi,kutyapukin jót nevettem......visszanézés..hát igen a kutyák okosak!!

Én is combihajlatba kenem,de elkerülhetetlenül valahogy betornázza a nunihoz a krémet....de mivel enyim gyerek szeret pucérkodni..remélem nem előrevetítve leendő foglalkozását...na a nunimosást is érdeklődéssel élvezi.....ha netán nyekeregne,mert már nagyon éhes,nunimosásnál akkor is bekussol és csak mereszti a szemeit,remélem nem lesz kurvinca!!!

sutimano76

mi éccaka úgy jártunk,hogy egyik szopinál olyan csúnyán evett,kb minden harmadik korty után feszengett,meg eltolta magát,hogy a végén át kellett öltözni,mert tiszta tej lett a vállánál a body,jól eláztatta.....amúgy ez megint egy carabb éccaka volt,de hát csoda most 24 órás kettős fronthatás van!!!

sutimano76

És most vessetek meg,de tegnap éjszaka volt hogy hagytam sírni babót akár 3 percig is,mert egyszerűen nem megy hogy egész nap amiatt van kézbe,mert nem tud rendesen bealudni,nekem meg alapból is szakad le a kezem,de az a rohadt ganglionmám nem akar kijönni,így az még plussz fáj,szóval lassan leszakad a jobb karom,így próbálom inkább fekve altatni,de sajnos már annyira hozzászokott a seggrázáshoz,hogy nem könnyű......sőt annyira hozzászokott,hogy ha a karomban vagy a kendőben van alszik akár 3 órát is,de ha leteszem rögtön felkel......szóval most szoktatás van.....
:(

sutimano76

apa....hát én kicsit pironkodva írom,de enyim apát anyuka nagyon félrenevelte,mert példálul kb 5-ször mondtuk el a nővéremmel,hogy babót nem lehet 22 fokban fürdetni,mert megfázik,és meg kell várni míg felfűtjük(olajradiátorral) a szobáját legalább 24-re,de nem érti meg,kivagyok tőle.....komolyan ilyenkor nem is tudom hova teszi az eszét????egy 5 évesnek sem kéne sztem elmondani 5-ször!!!!
enyim apa nem utazik.....nem főz...és sokszor úgy érzem,ha felmegy az anyjáékhoz,hogy nem is siet haza.....így kijelenthetem...ilyen szempontból nem túl segítőkész!!!Imádja a lányát..nap mint nap rácsodálkozik,milyen szíp,meg hogy itt van velünk....de későbbiekben inkább játszótárs lesz,mint apa,sztem!

sutimano76

jja meg olyan dolgokra jövök rá így babóval amikre nélküle biztosan nem....

a laminált padló is tud nyekeregni...
de ennek elejét vehetjük ha a lerakás irányával ellenkező irányban lépünk rá...

ha nyikorognak az ajtók nem csak a zsanérokat kell bekenni hanem egyből a egész ajtót mindenestől...mert a legmegrázóbb pillanatokban fogod észrevenni, hogy nem csak a ajtó... a kilincs is nyekereg....

a tüsszentést igenis vissza lehet tartani.....

a rapper kölkök akik mindenféle tekergő mozdulatokat végeznek a padlón....semmik a alvó csemetét tartó és valamit el kell érnem helyzet anyukáihoz képest...
ha mégis felébred a baba akkor jöhet a rapperek azon akciója amikor is a fejükön pörögnek a padlón....

az a dolog ami véletlenül leesik, összekoccan, belerúgódikaaaaz tutti behallatszik még két ajtón keresztül is és felébreszti a babát...

ja és ne együnk mogyorót azokon a napokon amikor nyűgös babó...- mert tuti akkor kapunk köhögőrohamot amikor nagyon nem kéne....

és bármekkorát rúgsz bármibe:)))) aaz tuti, hogy eltudod viselni csöndben és hangtalanul formálva azokat a szavakat amiket régebben teljesen torkaszakadtából...:))

és itt jegyezném meg..... minél inkább óvatos az ember annál több zajt csinál.... - és zajt.. bááármivel lehet csinálni.....

KépKép
dorkamartini

24 órás kettős fronthatás??? :shock: :shock: :shock: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :cry: :cry: :cry: :cry: Én abba belehalok........na jó,persze megmaradok,csak mint a mosottcar.
Ettől függetlenül a kedvem alapból nem rossz,csak amikor nagyon nyűgi a pocak miatt,akkor én is nyűgi vagyok.Olyankor nem vagyok jó társaság.

Hát,nunihoz én nem tudok szólni,mert kettő pöcsösöm van.Abban viszont otthon vagyok :oops: :roll: :lol: :lol: :lol: Nem úgy,amúgy :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi a TEA tippeket.Most kapott szopi után,meglátjuk csinál e valamit,mert nekünk igazából semmi sem vált be (espumisan,infacol,gw).Gondolom ha valaki hasfájós,max enyhíteni tudnak rajta ezek a szerek,elmúlasztani nem.

Sütikém,azzé figyejjé oda a kis menyemre.Nehogy ősi foglalkozást válasszon magának :wink: :lol: :lol: :lol:

Timi,kutyipuki :lol: :lol: :lol:

Félrenyelés,nálunk az első grape waterral történt.Nagyon megijedtem.

Szilvásváradban én is benne vagyok.Juj de jó lesz!!!!!!!!!!!

Kép
v.andi

süti nálunk a minap történt....
előre el kell mondanom párom egyszer közölte, hogy az férfi agy tök másként műkszik.... ha valamit akarunk azt pontosan minél rövidebben kell mondani.....
pl..- olyat ne mondjunk, hogy zöldet ne... ki se ejtsük mit ne.... csak ami kell... mert akkor a férfi agyban elindul a valami.... mit is mondtak?..jaa valami zöldet... akkor viszek zöldet...

Ez akkor történt amikor apum elment szabadkára.... kérdezte előtte mit hozzon... mondtam mindent csak zöldet ne..... - szerintetek?:))))) csak zöld rugit , zoknit....hálórucit hozott...mert valami zöldet emlegettünk arra emlékezett

nnna szóval mondtam múltkor páromnak hogy a hajszárító mennyire jó babónak......megnyugszik elalszik ha hajatszárítok....
Erre drága husom.... most hétvégén....
épp elaltattam cirka 4 óra után babót amikor is.....drága párom
fürcsi után ajtó kinyit hajszárító be...... - persze erre baba a decibeles skála legmagasabb fokán ezerrel..... ééés újabb 3 óra.... nyűglődés...
:))))))))))
most már röhögök rajta de akkor én nem is tudom mit tudtam volna csinálni vele:))

de tény második anyja amúgy a pöttömnek...

KépKép
dorkamartini

szerintem ez a hasfájás úgy van, hogy van mondjuk 15 megoldása, hogy elmúljon.... de, hogy éppen az adott hasfájásra aznap mellik válik be az lutri...
ha eltalálod, vagy a 4-ből amit használsz egy-egy beválik akkor jó.... ha nincs szerencséd akkor sírás van....
de nem baj.. mert következő etetésnél újra próbálkozhatsz...
mint a lottó 5-ös...
ha eltalálod van 1 óra pihid..:))))

KépKép
dorkamartini

[quote="dorkamartini"]s írta:dorkamartinizerintem ez a hasfájás úgy van, hogy van mondjuk 15 megoldása, hogy elmúljon.... de, hogy éppen az adott hasfájásra aznap mellik válik be az lutri...
ha eltalálod, vagy a 4-ből amit használsz egy-egy beválik akkor jó.... ha nincs szerencséd akkor sírás van....
de nem baj.. mert következő etetésnél újra próbálkozhatsz...
mint a lottó 5-ös...
ha eltalálod van 1 óra pihid..:))))

És milyen igazad van Timi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzáteszem,nem értem miért van az,hogy napközben Junior mintagyerek.Eszik-alszik.Ha itt alszik a kanapén,tőle lehet mosogatni,főzni,bármit csinálni,amíg alszik.Kizárólag éjjel fáj a hasa.Én az éjszakai nem alvást viselem carul.Nappal nagyon nehezen tudok aludni.Persze terhesen ment,most nem.

Kép
v.andi

Dorka!

Hát ezek nagyon jók, jót nevettem, de teljesen igazad van :D

Süti! Én nem vetlek meg, most nincs rá szükség, hogy sírni hagyjam, nem sírós, de mikor Janó kicsi volt akkor igaz közvetett módon ,de sírt a gyerkőcöm, mert apa kivitte a konyhába, én meg bent aludtam, és apa kegyetlenül hagyta sírni. Én altatásra azt a praktikát választottam eddig, hogy ágyba be, anya ráhajol az ágykeretre, mintha ott feküdnék én is, és visszaadtam a cumit, megsimiztem, süsüztem. Most hogy már növünk és tudjuk,hogy ha nyekegünk anya kivesz, ki is kell venni, egyre többször, de megvárom ölben, ringatás nélkül ülve, hogy egyszer leragadjon a szeme, aztán zsupi be ágyba, persze ott rögtön tágra nyitja, de anya akkor beveti a fent említetteket, és van,hogy 1 órán keresztül állok ott mellette, és ha tátog adom vissza a cumit, de ölben nem hagyom, mert ha ott alszik el akkor vagy nehéz lesz letenni szerintem, vagy ha felriad nem az a feeling, ahogy ő elaludt és vége az alvásnak. így az az utolsó emléke alvás előtt,hogy a saját ágyában van, így aludt el, akkor jó helyen van. Szerintem... :D

Kép
babcika

Timi,ezek a megállapítások nagyon jók!!!!köszi...... :lol: :lol: :lol:
és ezt kiegészíteném,hogy enyim babó gondolatolvasó,mert elég csak arra gondolnom,hogy ennék,innék,pisilnék,házimunkáznék,és babó már fel is sír...szóval esélytelen bármibe belefogni....

laminált recsegés,aszittem ez csak a könnyűszerkezetésnél van,mert nálunk az emeleten katasztrófális,lent nem recseg....

Megjegyzem baromira irigylem Madart,amiért ő leteszi aludni babót és csak kajcsizni kell fel!!!!!Nekem ilyen éccakám még nem volt!!!!

az előbb is sikerült elaludni ,mármint babónak erre nem jöttek a puki meg a kakimanók és felébresztették....gyors pelenkacsere,most megint próbálkozok ágyon fekve altatással,csak az a cumi ne esne ki folyton!!

sutimano76

Babcika,hát valami ilyesmit kéne nekünk is megtanulni,de az én derekam nem bírná a behajolást a kiságyba,főleg nem 1 órán keresztül!!!!Nekem annyi idő alatt beáll,hogy az ágyon bepelenkázom!!!

sutimano76

Timi: én nem köhögő, hanem röhögő rohamot kaptam olvasva Téged .... folytatom tovább az olvasást, de ezt muszáj volt leírnom. :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

hát majd később kinevelem belőle,jó Andi?????
de hát anyjátát nézve ez majd csak később lesz aktuális!!
Kép

sutimano76

Süti! Én babóm is amikor lefekszem - ill. lefeküdnék - aludni, azonnyomban felsír, hogy nehogymá Anya aludj, foglalkozz velem!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááá tutti megéreznek valamit..

Boboka! Nekem a dokinő azt mondta, hogy szopi után, amikor olyan mintha éhes lenne, pl. eszi a kezét, keresi a cicit az reflex, és nem azt jelenti, hogy éhes!! Mennyi ideig szoktad etetni? Azt mondta, fél óra elég, az alatt megeszi, amennyire szüksége van! És tényleg, amióta így teszek, azóta sokkal nyugodtabb vagyok, és nem marad éhes, tutti, mert nem sír utána, max. kap egy cumit és kész!

Dorka! Már én is lábujjhegyen járok, főként éjszaka, de tutti, hogy akkor nekimegyek az ágynak, vagy nyikorog az ajtó (amit már megcsinált párom... persze újra nyikorog) szóval tutti igaz sajna, amiket írtál!!! :roll: :roll: :D :D :D

Ja az én Tomikám mindig anyuja orra alá pukizik nagyokat szopi közben, vagy trottyant óriásokat, mondtam is neki, hogy majd nagykorában azért szokjon le erről, mert ez nem olyan romantikus a lányok szemében!! :D :D

Én is benne vagyok a Szilvásváradi taliban babókkal majd!

Peppino
Kép

Kép
peppino

olyan szerkezetet még nem találtak ki amivel rögzíteni lehet a cumit a baba szájába?????

sutimano76

Süti! Erre már én is kerestem a választ... :) Má gondoltam rá, hogy teszek rá valami madzagot, v. gumit, de aztán rájöttem, szadi lenne... :cry: :cry: :cry: :cry:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Sziasztok.

Tegnap már nem tudtam jönni, eléggé beájultam. :)
Nóci 17-kor elaludt, és csak 23 körül kelt. ÉÉÉÉÉs most nem volt esti műsor. Cici, és vissza aludni. Néztem is nagyon! :shock: :shock: (de meg tudnám szokni!! :lol: :lol: ) És azok a kis szellők (inkább aprócska tornádók) amiket alvás közben produkált! Öröm volt hallgatni! (Reggel 4-kor kelt, és elkezdett játszani a cicivel. (én meg jót nevettem :wink: ) bekapta, 1-3 szívás, kitolta. Majd úgy kereste, mint aki sose kap enni. Ismét be, pár szívás, ki. A végén már ő is mosolygott. :lol: És jött a nézelődés.
De. viszont elég nehezen aludt el sajnos. Úgy látszik a Gripe W. nálunk sem tökéletes, de egyenlőre bejött. Most viszont durmol, mint egy angyal. :lol:

Andi: nagyon hasznos volt a kis összefoglaló! Én is köszönöm!

Bibi: sok erőt kívánok. Igaz, én nem a szomszédban lakom, de rám is számíthatsz bármikor!!!

Timi: kutyás story ismerős :D , nagyon tetszett így leírva. :) Jót nevettem!

Ja, 1 kérdés:
Ti milyen teát adtok? Sima édeskömény, v. mecsek baby (kömény + kamilla)

spickey

Kriszti: gratulálok a fogyáshoz :D de hál istennek nem kell írnom, hogy én lenni irigy, mert a genetika most jól dolgozik, én is ehetek bármit (eszem is :wink: ), mennek le kilók. :D Kép

Süti:
Ti is szépen növögettek. :D Kép ...és elfogadunk
Kép ... mi meg csak mentegetőzünk. Kép
nekem nem nézték uh-val a méhvisszahúzódást.

Boboka:
félrenyelés mohóság miatt nekünk üveg nélkül is megy
:wink: ... eleinte én is minimum szívrohamot kaptam, de most már nem dőlök be a nagyalakításnak, tényleg ügyesen megoldják. :D
Ha lerágja az arcom, szoktam még neki én is bukás után is adni.
Grimasz nagyon jó :D Tegnap és ma vagy száz portrét én is csináltam, olyan jól grimaszolz a kiscsaj. :lol:
Fogyás
Kép Kép szép lassan le fog menni a többi is :wink:

Babcika: remélem, Blanka már azóta alszik.

Alvás témához:
Süti írtad, hogy irigyelsz ... hidd el, higgyétek el, tudom, min mentek át, Julcsival hasonlókat éltem meg, tudnék írni ... mindig azt mondom, Veronika most a jutalomjáték ... :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

Csajok!

MINDENKINEK köszönöm a biztatást ...

Rakok pár képet (remélem, nem velem lesz tele a lap :)

Ilyenek vagyunk most, már kezd gőgicsélni, tegnap tudatosan rámosolygott Lillára, mikor az már kb 20adjára ismételte neki, hogy: helolotika-helolotika ... :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi nagyon édes Lottika is!!!milyen kis kitartó volt Lilla...ügyes!!

manócska úgy alszik,rámkötve kendőbe,közben ABBA szól.....eddig bejön neki....ezzel a kendőzéssel csak egy a gond,hogyha leteszem ágyba,akkor felkel...pedig én nagyon szeretnék a kupiszobába kutakodni,hátha meglelem uncsiöcsém régi bundazsákját,vagy zenélős bohócát,de esélyem sincs.....

sutimano76

Timi: tovább derültem az újabb hsz-eken. Kép

Ja persze, és Szilvásvárad, persze, hogy benne vagyok/vagyunk. :D

Enyim apa tegnap kb. ötöt tüsszentett jó hangosan, egymásután ... én nem szoktam lábujjhegyen járni a házban, de ezen azért az én szemem is fennakadt .... Veronika két nyekkenéssel jelezte, hogy ezt azért Ő is hallota és aludt tovább. Kép

Süti:
cumirögzítő kütyü .... ezen már én is gondolkoztam. Kép aztán rájöttem, hogy nem is annyira szereti, nálunk hasfájásnál jön jól, akkor valahogy megnyugtatja. Valaki azt mondta, hogy a nyáltermelődés miatt, mert az olyan enzimeket termel, ami jó a pocaknak ... :?: :?: :?: bevallom nem értek hozzá, de tény, hogy olyankor szereti, máskor meg kiköpi ...

Spickey:
mi Mecsek baby (Kriszti javaslatára :wink: ) de hozzá teszem, nem nagy teás a csajszi, néha-néha néhány korty.
éjszaka: hipp-hipp-hurráááá! :D

KépKép
KépKép
madar

Móni,muszáj ilen csokievős smilekat rakni,most megveszek egy kis csokiért,de nincs itthon!!! :cry: :cry:

sutimano76

Bibi: Lotti baba micsoda gyönyörűség. Az se baj, ha tele lesz vele az oldal, jöhet még. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Sütikém, bocsánat. :oops:

KépKép
KépKép
madar

Móni, Süti: én meg Veronikáról és Berniről szeretnék friss képet látni !!! :)

Szilvásvárad: tavasszal remélem nálunk is jobb lesz a helyzet, mint most ... nagyon szívesen csatlakoznék én is a csapathoz ...

Ma megyek a fodrászhoz, miután pénteken nem jött össze ... és szerdán megyünk a hasi és csípő uhra a kicsivel ... na, meg persze Lillát sem hagyom itthon .. érdekes menet lesz ... Lilla, mint egy anyatigris, "védi " a kicsit ... idegen nem mehet a közelébe ... :shock: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Elintéztem ma megint egy hivatalos ügyet, és hazafelé „csak úgy” beugrottam egy babadiszkontba… hát a pénztárcám bánja, de én nem, mert lett pihiszékünk, zenés forgónk :D
Remélem, a szék ellen nem lázad majd :D

Boboka, ez a kép nagyon-nagyon aranyos!!! Méltán kedvenc!!
Én nem mindig várom meg a büfit, ha hosszú percekig nem, akkor oldalasan fektetem, vagy úgy tartom, és előbb-utóbb jön…
Cumit adok, ha éhenhalok jeleket mutat evés után, néha cicit… úgyis kevés jön belőle :(
TAJ & télikabát szuper :D
Fuldoklásnál én oldalra fektetem, picit a hátát ütögetem, de engem jobban megvisel, őt láthatóan nem izgatja :D

Viki, örülök, h Dóra jobban van!

Lina, hólyagok :(

Erika, Lotti is szépen nő :D Mi 3 hetesen 4 felett vagyunk nem sokkal.

Madar, nem semmi lehetett a 6 hét Apa nélkül :( Kitartást köszi, most már egész jól elvagyok, és számolom a napokat :D

Andi, én édesköményt adok neki szopi után (nagyon néha közben) cukor nélkül, és nem mindig…

Bibi, sajnálom a rossz hírt :( erőt kívánok!

Kirándulásban benne vagyok!

Kriszti, fogyás, szupi!

Süti, nem baj :D sztem nem tűnsz ki közülünk :lol: mi sem vagyunk piskóták :lol:
Cumikérdés bennem is megfogalmazódott!
Nekünk, minél kerekebb a gumi, annál kevésbé köpi ki!!
Nuk, csak kiköpte mindig, Avent megmaradt!

Dorka, kutya :lol: :lol: :lol:
Engem ma reggel egy kisoroszlán pukizott arcon pár centiről, éppen a kis hátsóját törölgettem… még jó, h csak forró szél volt tartalom nélkül… :D
Mikre rá nem jön az ember, ha van egy babó, ugye? :D

Megyek, Ebanoébredés van…

floranan

Sziasztok!

Bibi: Sajnálom Anyósodat! Sok erőt és kitartást nektek a jövőre! Nálunk Após éppen hogy megúszott egy frontális karambolt 5 hete, azóta is az intenzíven van, több műtéten túl. Mivel 80 elmúlt, így az se biztos, hogy fog tudni még járni. Tudom min mehettek most keresztül, mert napokig nálunk sem volt biztos, hogy túléli-e)

Ja, és Lotti csudaszép! :lol: Máté is megajándékozta Andrist már egy halvány mosollyal, az tényleg olyan jó! :lol:

Kriszti: Képek nagyon szépek! Rólam is mennek le a kilók, már 3 kilóval vagyok kevesebb, mint teherbeesés előtt. :lol: De a hasam még kicsit domborodik, azzal tennem kell még valamit. És én is nagy csoki-és sütifaló maradtam, nem lettem. Éjjel is képes vagyok befalni 1-2 Kinder pinguit, túró rudit, ha épp ébren vagyok Máté miatt. :wink:

Madar: Hát, nem lehetett könnyű anno Julcsival egyedül. Én megbolondultam volna, de őszintén. :oops:

Kép

Kép
hgrita

Brumi,ez olyan friss,hogy még meleg!!!!!!! :wink:
Kép

sutimano76

Sziasztok!!
Jó régen voltunk........................de túl pozitív híreim nekem sincsenek.......
Mindjárt leírom mi van velünk de előtte :

Bibi!!!!!Mi is veletek vagyunk!!!! Legyetek nagyon erősek!!!!Anyósodban tartani kell a lelket, és az orvosok bármit is mondanak a remény hal meg utoljára!!!Szóval legyetek optimisták a végsőkig!!!!! Nagyon drukkolunk innen!!!

Nekem apukám lett rosszul múlt pénteken, amikor épp a szülinapjára kapott jeggyel egy táncelőadást néztek meg. Irány kórház, bent is fogták, 1 hét kivizsgálás.most gyógyszereket szed.

Soma: Nő mint a gomba, de vele is kivizsgálásra járunk a nagy fejkörfogat miatt.......
A gyerekneurológus azt mondta,hogy gyengébb a nyaki izma, ezért tornáztatni kell. Ez eddig oké is, tornáztatjuk, reméljük hamarosan látjuk az eredményét, mert minden szopi előtt negyed óra torna, és ez egyenlő a negyed óra üvöltéssel. Nagyon tudom sajnálni ,de muszáj!

A másik, ami aggaszt, hogy az orvos szerint a fejkörfogata gyorsabban nő ,mint a mellkörfogata,emiatt altatásos MR-t javasolt.
Ezen túlestünk múlt csütörtökön..........nem voltam jó passzban ,ezért nem is akartam írni nektek.
Hivatalos eredmény csak szerdán lesz, de a vizsgálóban mondtak pár biztató szót, szóval nagyon remélem ,hogy nem találnak semmit.

Ezt az altatásos procedúrát nem kívánom senkinek...majdnem sírva fakadtunk ,amikor elvitték vizsgálni, és hallottuk ,hogy üvölt,mert vért vettek tőle, bekötötték a branült, kapott a popsiba kúpot stb.....
És amikor visszahozták hozzánk, még nem aludt teljesen, próbált sírdogálni, de már nem ment neki nagyon annyira bágyadt volt és tehetetlen (mindjárt sírok... )és mi altatgattuk el. Utána vitték MR-re,szerencsére bent lehettünk vele mi is.20 perc alatt végeztünk, de utána még vagy 5 óráig aludt,és amikor felébredt még akkor is tiszta kóma volt.
Azt mondták ,hogy 2 napig nyűgösebb lesz, de nem tapasztaltuk nála, nagyon jól viselte, és másnap már olyan volt ,mintha semmi sem történt volna.

Szóval, drukkoljatok szerdán!!!!Majd hozom a híreket.

Kirándulás: nekünk most hétvégén volt az első nagy utunk, szombaton Nagykanizsára mentünk barátokhoz sütögetni ( vagyis ők sütögettek a kemencében,mi meg leteszteltük :wink: )
Vasárnap pedig csavarogtunk egyet Villányban, Soma nagyon jól viselte. Mi is próbáljuk már most szoktatni a jövésmenéshez.

A mai nap extra car...........lehet a front miatt, de egy fél órája tudtam csak elringatni. Előtte popót ráztam ,cipeltem, babakocsiban tologattam, tornáztattam, szoptattam,de semmi.Ahogy letettem kipattantak a szemei. FRONT VAN?????

Ja, és képzeljétek: délelőtt 10 óra körül kinézek az ablakon, és egy bazi nagy szürke hátasló sétálgat egyedül az utcánkban. Valószínű elszabadult a közeli lovardából. A férjem hívta is a szomszédot(ő ismeri a lovasokat) hogy intézkedjen. Még egyszer visszanézett felénk,de aztán eltűnt. Még jó,hogy nem akkor mentem ki babakocsival sétálni...............megállt volna bennem az ütő az tuti!!!! :D :D

no, megyek, próbálom behozni a mára betervezett házimunkát :roll:

nagy ölelés mindenkinek!!!! Bibi, nektek most különösen naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagy!!!!!!

Petra 8)

KépKép
csikipetra

Boboka: nagyon szép a kicsi lányod! Én bukás után ha még nagyon rágja a vállam adok neki cicit, bár lehet, hogy nem kéne. :oops: ő is nagyon mohón eszik, sokat bukik, büfi sincs mindig. de érdekes módon Apa vállán jobban megy. :lol:

Flora: Muti képet a szerzeményekről, nagyon ügyi vagy!

Viki: Örülök, hogy hamarosan újra otthon vagytok!

Erika: De szépen gyarapodik Lottid! :lol:

Nézzétek miket alkottam tegnap éjjel. Andrisnak csinálok a névnapjára ilyen kis tablószerűségeket az eddigi kis életéről. Be szeretném majd keretezni és kitenni a falra.

Kép

Kép Andrisom második féléve

Kép

Kép
hgrita

Petra most csak Neked, mert még vacsit előkészítek, Julcsinak gyümölcsöt vágok, aztán óvoda, karikástorna stb. szóval én meg Neked/Nektek is küldök nagy-nagy ölelést és simit, Somának meg hatalmas puszi. Drukkolok, hogy minden rendben legyen. +++++++

Rita, remélem, hogy apósod is mihamarabb jobban lesz. ++++++

Süti, el sem hiszem, hogy Berni nem mindig ilyen. :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Petra: Nagyon-nagyon drukkolok, higy jó híreket kapjatok szerdán! És biztosan így is lesz! +++++

Kép

Kép
hgrita

Köszi Madar, drága vagy nagyon!! :D
Láttam múltkor a tesós képeket!!! Gyönyörű mindkettő csemetéd!! :wink:

És persze a többi babó is tüneményes, akiket az előző oldalakon láttam!!! :D

Igazán büszkék lehetünk magunkra, és rájuk!! :wink: :wink:

KépKép
csikipetra

Petra: Nagyon-nagyon drukkolok, higy jó híreket kapjatok szerdán! És biztosan így is lesz! +++++

Kép

Kép
hgrita

Rita ,neked is köszi!!!! EZ az Andris!!!Igazi kispasi!!!És mosolygós ,mint az anyuja!!!! :D :D

KépKép
csikipetra

Petra....nagy ölelés nektek is....remélem szerdán jó hírekkel jössz!!!!
kettős front van

Petra,barátnőmék az esetleges oxigénhiány miatt tornáztatták a Dévény módszerrel.....napi 5× háromnegyed órát....a gyerek végig üvöltötte..barátnőm meg végig sírta,de a muszáj nagyúr!!!!!ők asszem fél évig csinálták!!!kislány teljesen egészséges....szóval kitartás!!!!!

sutimano76

Ne mááá Rita! Azt hittem Máté van a képeken. Ugye, nemcsak én látom a hasonlóságot? :wink: Nagyon ügyes vagy. Kép

Na, most már tényleg lépek ... Kép

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: