A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Jó reggelt!!!!!! :)
Isteni éjszakánk volt, fél kilenc az uccsó etetés fürcsi után, kettőkor egy kaja, és nyolckor! Azt se tudtam, hol vagyok, úgy aludtam :) :) Nagyon ügyik voltunk!

Bex, nagyon örülök, hogy nem kínoztak meg!!!!! Sokat gondoltam rád!! Engem belül nem varrtak (mint kiderült), hanem lézereztek, így nincsnek belső varratok. Nagyon vigyázz magadra, bár gondolom ezt nem kell mondani, de el se tudom képzelni, hogy oldod meg egyedül a babanememelgetést és a hasizomból nem mozgást...

Hason nem szoktam aludni, csak félig hason, de az megy már régóta.

Nagyon jó a pihiszék, Erika, nekünk nem jött be, Fruzsi egyáltalán nem marad el a hátán, félig a hátán, csak oldalt és hason.

A babalátogatókat én is halogatom, bár a tesómék két gyerekkel bejelentkeztek már az első héten, volt is sértődés, mert megkérdeztem, hogy hogy gondolja?! Szóval 5-6 hetes koráig én sem engedek nagyikon kívül senkit. Ismerőseim mondogatják, hogy ők már a születése után fogadtak vendégeket. Leszarás :? Mindenki máshogy gondolja, vagy elfogadnak így, vagy nem kell idejönni :shock: :shock:

Ja, és képzeljétek, már három napja nem sírtam! Pedig Apa mondott olyanokat, amin régebben igen!! Lehet, hogy elmúlt a hormonok lázadása :lol: :lol: :lol:

Kép
lili34

Peppino, 6 hetes korban adják, szájon át. Kérdeztem a dokinénit, aki nem gyógyszer inkább homeo-párti, és javasolja, csak fizetős (17 ezer), a védőnő is azt mondja, adassam be. Régóta adják itt nálunk a babáknak, semmi mellékhatása nincsen, de maga a fertőzés nagyon durva tud lenni.

Kép
lili34

Süti!

Laptetü! :lol:

Akkor nekünk bejött!

Lili!
Sírásmentesség:hurrá!

Kép
arvaerika

http://www.bergjudit.hu/hiszti/mesek_hmesek.html

Hisztikezelésre találtam meséket itt(persze nagyobb gyerekekre vonatkoztatva)

Kép
arvaerika

Reggelt/napot! :)

nekünk is jó éjszakánk volt, szerintem nem is kelt Luca, vagy ha igen, akkor álmomban etettem meg, s tettem le aludni, mert nem emlékszem :oops: :lol:

Erika, pihiszék nagyon tuti!

Bex: simisimi! Tomi nagyon rendi pasi, megérdemled!
has: haskötőt ugye hordasz??????????????????????? ha nem mindenképpen szerezz be egyet!!!!

vicger

Sziasztok!

Nem fogok tudni mindenre reagálni, bocsánat :oops:

Most értünk haza mázsálásról. Képzelhetitek, ebben a cudar időben két állig beöltöztetett gyerekekkel. Tombol a szél és írtó hideg van. De a lényeg, Máté 6-7 hetesen 5200 gramm. Megint hízott 1200 grammot kevesebb, mint 4 hét alatt. Azért remélem lassul a dolog hamarosan, mert már ő is kezd kis húsgombóc lenni, 2 nagy hurkával a combján.

Oltás: Mi -sajnos okulva a kórházi sztorinkból - beadatjuk a Pneumot és a Rotát is. Dokinéni ajánlotta, mivel Andrissal járunk játszóházba, onnan bármit hazahozhat, mint megtapasztaltuk is. :cry: Andris nem kapott eddig semmi extrát, nem is fog, max kullancs ellen (szeretünk kirándulni). De vele nem jártam közösségbe, nem nagyon engedtünk eleinte látogatókat, szóval kicsi volt az esélye a fertőzésnek. És akinek van egészségpénztára, az elszámolhatja ezeket. :wink:

Hordozás: Astrid köszi a választ. Ennyit kérdeztem. :wink: Olvasgattam fórumokat is, konzultáltam Apával és megrendeltünk egy Ergohoz nagyon hasonló csatos hordozót, a Manducát. Azt ismered? Van benne újszülött szűkítő és bákatartásban tartja a lábát. csupa jókat írnak róla a Mamamin is. Remélem beválik.

Kép Manduca

Dorka: Szuperek a képek! Nekem is csinálsz majd, ha küldök képet? :lol:

Gyönyörűségesek a babák, kivétel nélkül! Süti: Apa gyerekkori képe :lol: Ti régebben 8)

Erika: Nagyon jó a pihiszék! :D

Kéztapi: Én is ÚÚÚÚTÁLOM!!! És Apukám is csinálja :roll: , úgy hogy mindig van nálunk kéztörlő, hogy azonnal lépjünk. De szerencsére 99%ban eszébe jut mindenkinek kezet mosni mielőtt bejön a gyerekekhez. Sőt, mi annyira elvetemültek vagyunk, hogy gyógyszertárban kapható fertőtlenítő kézmosóval mosunk kezet mikor az utcáról bejövünk. Itthon persze csak simával, de ki tudja kintről mit hozunk be. :roll: Kedvencem még a nénik, akik belemásznak szinte a babakocsiba, csak hogy "jobban lássák". :x

Lili: Gratulálok a pihentető éjszakához! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Ébredés-éjszaka: Hát, Mátém elromlott. :cry: :lol: Simán visszaalszik, de max 3 óránként kelt. Tegnap is 7 után 3 óránként volt riadó, 10-12 perc szopi, aztán szunya. De így nem tudok egyhuzamban egy pihentetőt aludni. :cry: :oops: Most értünk volna el a 6hetes fejlődési ugráshoz?

Kép

Kép
hgrita

Jó reggelt,

kicsi fiam még alszik... 1 óra óta :!: :!: (azóta már felkelt 1/2 10-kor)
Na, nem kell nagyon irigykedni, mert előtte műszakban voltam. Fürcsi utáni szopiig még minden rendben volt... el is alukált szépen (kint a nappaliban a pihiszékben...) és már épp gondoltam, hogy fogom és lerakom a kiságyába... mintha meghallotta volna a gondolataimat... el kezdett vezényelni :? majd ficeregni. Ez volt 10 körül. Aztán innentől pihiszék rezgője folyamatosan bekapcsolva + hintáztattuk... közben töbször kivettem, hátha a pocija és hasra fektettem... próbáltam szopiztatni is, mondván úgy majd bealszik, de pár perc után kiköpte, nem kellett neki. 1/2 12-kor bevonultunk a hálóba és gondoltam teszek még egy próbát a cicivel... majd az ágyon tuti bealszik (máskor mindig bejött)... de már szopi közben mikor elaludt, mindjárt össze is rezzent, amitől ugye felébredt (olyan volt, mint mikor mi azt álmodjuk, hogy leestünk vhonnan és felriadunk), na szóval bal cici fél óra szopi... semmi utána... egyre tágabbra nyitotta a szemét... jobb cici 20 perc... semmi... jött a sírás... mi nappaliba ki, hogy ne ébresszünk fel senkit... pihiszékbe be, majd 5 perc után beájulás... még ringattam ott egy jó negyed órát, mikor becsempésztem az ágyikójába... Ekkor volt 1 óra...
Én úgy beájultam, hogy csak 3/4 6-kor ébredtem fel először!!! Hát nem mostanában aludtam ennyit egyhuzamban. Nem mondom, hogy nem esett jól.

De hogy ne csak rólunk essen szó...

Peppino, olyan jó ez a kép Tomiról. Olyan kis édesen alszik. :)

Boboka... látogatók. Hozzánk már elég régóta jönnek... talán az első héten nem volt itt senki a mamákon kívül. De én nem bántam... én is minden szívfájdalom nélkül szólok rá bárkire és irányítom elsőnek a fürdőbe. De szerencsére az intelligensebbje jött idáig, akik nem akarták agyon nyalni-falni Ákost... meg hát napközben ha nincs semmi gond, akkor járókában van... ott meg nem olyan eccerű megközelíteni. :lol:
1,5 órás kocsikázás... hordozóban én 6 hetes kora előtt nem nagyon vállalnám be. Pedig tudom úgy vannak kifejlesztve ezek a hordozók, hogy... de akkor se.

Móka, én is mindig az időre fogom a nyüszit. :) Meglestelek ám, és ollan csini vagy, semmi felesleg nem maradt rajtad! (ezért lenni nagyon irigy) Az első kép olyan boxolósra sikerült, a másik meg eccerűen dönörűűű!

Bex, simi neked. De próbálj meg nem ezen rágódni, nagyon fontos a pozitív gondolkodás. Ágyból meg úgy kelj fel, hogy először elfordulsz oldalra és úgy tolod fel magad, így tuti nem használod közben a hasizmod... Remélem fejfájásod már a múlté.

Floranan, akkor együtt éjszakáztunk... :?

Madar, pihiszékkel én is így voltam, mint te. FP-ket néztem... rezgőst, de én is úgy láttam, hogy elég közel van a fejéhez... sőt ezt több fórumon olvastam is hogy írták. Erre most a börzén találtam rá amit vettem. Ezen egy akvárium-szerű vmi van, ami bubuzik meg forognak benne a halak. Tök ari. http://www.comparestoreprices.co.uk/images/fi/fisher-price-ocean-wonders-aquarium-bouncer.jpg
És elég messze van a fejétől...

Lili, ez Fruzsi lány nagyon kis ügyike, hogy hagy titeket aludni éjjel.

Erika, hiszti mesés oldalt átböngészem. Sajna érintve vagyunk...

Rita, húú, akkor Máté is jó súlyban van. Mi holnap megyünk mázsálásra, kíváncsi vagyok nagyon én is hol tartunk. Mi is gyógyszertári fertőtlenítős kézmosóval mosunk (és mostatok) kezet ha kintről jövünk be.

Kép Kép
manósziget

Kép :)
Kép Lassan kinövöm a mózest! :shock:
Kép Kis csibészem :lol:

Befejeztem, mert sok leszek...

Kép Kép
manósziget

Brumi hol vagy :?: :?:

Kép Kép
manósziget

Hmm, most nézem nem jó a vonalzóm... Ákos hétfőn volt 6 hetes... hmmm....

Kép Kép
manósziget

kérdeztétek a programot amivel a fotók készülnek: photoshop...ez egy grafikai progi
de be kell valljam azért a hivatalos képek nem készülnek el ám ilyen hamar.... csak itt egyrészt kicsiben vannak a képek feltöltve (nem is ajánlom 9x13-asnál nagyobban előhívatni) másrészt semmi retust nem csináltam egyiken sem..... ami nagyon sok időt vesz igénybe..(én uuutálok retusálni...de kell..legalábbis általában kell)....

szívesen csinálok bárkinek.... ha gondoljátok adok pár instrukciót, hogyan fotózkodjatok és akkor lehet olyan katalógusos design képeket csinálni belőlük....

manduca- ééén is pont ezt néztem..... csak itten van a premax... és már nem merek próba nélkül venni semmi effélét..... Mivel igaz, hogy egy alkalommal kicsicsomag imádta.. de azóta sem..... Dorka eccerűen nem szeret anyán így fekve csak ha összeér a pocakunk.. pont ahogy a manducás képen van.....
Csak ugye mindenhol azt olvasom, hogy ehhez a pózhoz kicsi még...... bár nemtom.... mert minden büfiztetésnek ez a vége nálunk.... így van menyugi......

pihiszék - hát én asszem elrontottam.... tök jól elvolt benne... éés mivel tökjól elvolt benne gondoltam ideális arra az időre amíg a tápit megcsinálom neki... ülhet és nézhet engem amig ügyködök és még beszélhetek is neki..... Igenám csak dorki igencsak türelmetlen kajcinál és mindig sírt amg elkészítettem..... most meg már ha beleteszem sír egyből..... mintha" jajjj ez az a várakoztató szék... segííítség ki akarok szállni!!!!" gondolatai lennének....

madár - általában a pihiszékről levehetők a játékok meg az a híd....De én úgy vettem észre dorka már kifejezetten igényli a megfigyelhető dolgokat ha fenn van.... Ha nincs előtte semmi izgi akkor hőbörög, hogy "nnna szórakoztasson már valaki!" Ja és megvan a "nna ezt mán unom...valami érdekesebbet idehozna valaki?!"
aaannyira illik rá a oroszlán jegy.... eszméletlen...

jah... tegnap képzeljétek akkorát kiáltott a kiságy fölött lévő állatkáknak, hogy még ő is megijedt:)))))) olyan meglepett képet vágott..tisztára lefagyott "jééé...ezt én mondtam volna?" pofival, hogy én bevallom röhögőgörcsöt kaptam:)))) erre az én picilányom ezt hallva vagy 10 másodpercig egyfolytában totál hangerőn kacagott.... aaaaannnyira édes volt:)))))))
olyan jó volt eggyüt nevetni

KépKép
dorkamartini

mano basszus az első képen mennyire hasonlít párodra:)))naaagyooon.
szépek vagytok:)

KépKép
dorkamartini

ezek a tejkiütések meddig lesznek az arcán???

sutimano76

Hát rám lehet irigykedni: 1/2 10-kor aludt el Dóri, 1/2 5-kor ébredt, majd 8-kor és véglegesen 1/4 11-kor. Mivel ma itthon dolgozik a párom, én is! :):) (Igaz 1/2 5-től 1 órát nem aludtam, családi gondok jártak az agyamban, nem tudtam tőlük visszaaludni.)
Szóval én bármikor átadom bárkinek a laptetőt, ha szüksége van rá!

És kétgyerekesnek lenni egyszerű, pihentető :D:D! Tegnap ment először a lányom oviba (a két nagyobb ugye suliban van), és a két legkisebb délután egyszerre aludt! Hát ezt a csendet, és nyugalmat! Milyen könnyű is kétgyerekesnek lenni! :D:D:D (Na jó, amikor én annyi voltam, valószínű nem így éreztem sokszor... :D)

Babakéz: én még a saját gyerekeimnek sem engedem, hogy Dóra kezét fogdossák. Ezt meg kell tanulni, egy babának nem fogdossuk, mert a szájába veszi. (Gyerekeknél is előfordul, hogy előtte valami olyat fogdosnak, vagyy csak egyszerűen csúsznak-másznak a földön, azt azért nem követelhetem, és nem is lenne életszerű, hogy minden alkalommal Dórizás előtt kezet mossanak. Természetesen minden olyan helyzetben, ha indokolt (WC, evés), szoktak.

Pihiszék: én olyat vettem, aminél a játéktartó kifordítható, így el lehet a szeme közeléből forgatni úgy, hogy kényelmes legyen neki (és emiatt könnyebb is kivenni a székből).
Most is ott ücsörög.

Bex!

Örülök, hogy nem volt semmi gond a varratszedéskor. A történetet meg írd ki, beszéld ki magadból, könnyebb lesz.

Rita!

Mintha olvastam volna már a nevét a hordozónak. De teljesen Ergos.

Ja, egy dolgot akartam: azt már többen is tapasztalták, hogy a baba nem szeret befelé fordulva lenni, ha egy gyerek ilyen akkor valszínű a hordozóknál sem fogja szeretni.
(Legkisebb fiam egy jó darabig nem szeretett befelé fordulva lenni, így az altatást is apja csinálta, karon fektetve kifelé. Ő nem szerette a hordozót sem, háton sem).

Erika!

Szerintem nem értettünk félre! :)
Csak el kell különíteni egy még be nem indult tejtermelést attól, ha már beindult, volt is elég, gyerek rendesen gyarapodott. Ez utóbbi egy jobb helyzet, hisz biztos, hogy van, csak valamiért épp nem elég, meg kell találni az okot, hogy mi okozza a csökkenést, és segíteni rajta. A köztes időt meg átvészelni. Ilyenkor teljesen normális, ha a baba nagyon gyakran akar szopizni, tulajdonképpen nem is megijedni kellene, hanem örülni, hogy ennyire okos :D:D, és tudja mi a dolga, csinálja magának a tejet.

Süti!

És apuka mennyit segít?
Én nem vagyok szégyellős, bizony ha úgy érzem, akkor kerek-perec megmondom neki, hogy most aludni szeretnék, és csináljon valamit a gyerekkel/gyerekekkel. Dórát eddig még nem kellett hosszabb időre rábíznom, csak a többit küldtem el vele, de ha kellene, bizony őt is odaadnám, és megmondanám, hogy ha fejenállva is, de vgyázzon rá 2-3 órát a hálószobától távol (hogy ne halljam, ha ordít a gyerek :D:D), amíg alszom.

Nálunk meg a Babylove monnyon le?? :D:D Meg apujuk is?? :D A helyzet az, hogy ennyik se, csak Dóri a szokásos napi egy nagyon kakiját egy Babylove pelusba nyomta, és ahogy a Libero sem, a Babylove sem tudta megállítani, Dóri győzött! :D:D Erre a tapasztalt apuka mit csinál? Meg se nézi előre, hogy nem történt-e baleset, közvetlenül a lepedőnkre teszi átpelusozni, semmit nem rak alá (pedig nem először kakil úgy Dóri, hogy kifolyik. és a többi gyereknél is volt ilyen). Úgyhogy két nap alatt másodszor végezhettem nagygenerált az ágyneműnkön. Az első azért durvább volt: drága fiacskám turkált apja táskájában, megtalálta a céges bélyegzőt, és minden olyan helyet, amit szabadon talált a lepedőn, végigpecsételt (még jó, hogy az ágyneműt nem). Gondolhatjátok! Talán az volt az egyedüli szerencsém, hogy a bátyja hamar észrevette, és viszonlag friss volt még a dolog, sikerült megmenteni a lepedőt (ami csak azért érdekes, mert igaziból nem is lepedő, hanem egy matracvédő jellegű lepedő, és kb. 4500 Ft, nem igazán szerettem volna ennyi kidobni az ablakon).

Már korábbi hozzászólásomban is akartam írni, de végül kimaradt: nekem nem célom, hogy bárkit is elítéljek, megszóljak azért, mert tápszert ad a babájának. Az egyetlen célom az, hogy segítsek annak, aki bizonytalan a szoptatással kapcsolatban bármiben. Azt gondolom, az anyatej bármilyen tápszernél jobb, szoptatni pedig jó, hosszútávon sokkal kényelmesebb, és nem utolsósorban olcsóbb, mint tápszert adni. A tápszerrel nincs semmi gond, tökéletes megoldás mindenkinek, aki nem tud szoptatni, de csak a végső megoldás. Akinél végül erre kerül a sor, az ne marcangolja magát.

Astrid

Kép
astrid

Timi,együtt kacagtatok,de jó....most kicsit irigy vagyok!!!

Nálunk ilen a pihiszék a játékhíddal:
Kép Kép

sutimano76

látogatók:
nálunk 2 hétig senki - gondoltam kell idő öszeszokni

2 hét után jöttek a nagyik-papik de kizárólag ha dorka aludt ( mert én úgy voltam vele, hogy szerintem pöttömnek meg nekem sem hiányzik senki ha éppen fáj a pocija és sirdogál..... pláne mivel ilyenkor aztán mindenki sokkal jobban tudja hogyan kell megnyugtatni a babát mint a saját anyja...... - én meg ettől kiborulok ezerrel...és még csúnyát találok mondani..:))
szóval ez úgy működött, hogy szóltunk, hogy mondjuk szombat délután számoljanak vele és szólunk ha elaludt....
Nna ezt mindenki megértette kivéve anyós.... aki csakazértis odajött és mivel nem vettük fel a telefont... elkezdte nyomni megállás nélkül a kapucsengőt....
nooormális?????
persze tudva azt, hogy ugye nálunk kutya is van és a kutya a csengőre azért nagy általánosságban azért ugat... mer a kutya az ugye olyan......---nnnya mindegy....

és tudjátok mi volt?
nem engedtük be......
párom 10 perc után felhívta, hogy ugyanmááá.... azért gondolkodni is kéne....erre közölte, hogy ő nem fog otthol ülni arra várva mikor méltóztatunk szólni.....
mi meg közöltük, hogy nem olyan fontos megnézni az unokát....ha akarja látni ezek a feltételek.... és pont....

KépKép
dorkamartini

Timi, én szívesen venném a továbbképzést fotózás ügyben. De sztem ezzel mindenki így lesz. Nagy kérés lenne, ha csinálnál egy anyagot és feltennéd pic-re? :oops: :lol:
Nincs photoshopunk... (apika nem engedi feketén a gépre tenni), de ami van, az naon hasonló állítólag (gimp) és elvileg ugyanazt tudja mint a ps... Írnál pár dolgot, hogy mit hogyan lehet megcsinálni? Kivágni dolgokat belőle meg hasonlókra gondolok.

Nekem is lenne jópár képem, nem akarnálak vele fárasztani, meg az az igazság, hogy érdekel is...

Előre is ezer köszönet érte, ha segítesz. Majd eccer meghálálom.
(Anyósnak meg úgy kell :lol:)

Kép Kép
manósziget

Astrid, gondolom azért jött ki a Babyloveból is, mert az olyan mint a Liberó. Pamperst, Huggiest nem próbáltátok? Nálunk is ez van napi 1x jóó nagyot... :lol:

Kép Kép
manósziget

Astrid,

apára azért nem hagynám szívesen,mert nem tudom neki megmagyarázni,hogyha sír akkor nem feltétlen a pocija fáj,és nem kell rögtön teletömni pukizást elősegítő szerekkel!!!Ő még nem ismeri fel a sírásokat se.....esténként azért ő ringat,de tegnap is 15-tól a nővéreméknél voltam,de mivel ők csak napközben vigyáznakgyerekre,akkor én nem tudok aludni,próbáltam de nem ment....mióta nővérem felajánlotta hogy nálunk alszik és nekem csak etetnem kell,azóta hála az égnek javultak az iccakák,és már két éjszaka is sikerült aludnom!!!Mostmár jól érzem magam a bőrömben!!!!Nyugodt és egy 4 hetes kismamihoz képest kipihent vagyok!!!

Manó,mennyire édes kis csaj Míra,és télleg Ákos tiszta apja!!!

Kriszti,éccaka :lol: ...de jó akkor te is pihent vagy(direkt nem kipihentet írtam :wink: )
KÉRDÉS:így 4 hét után érdemes még haskötőt vennem???eddig nem jutottam el...a nővéremé meg nem ér át,hiányzik 5 cm...

sutimano76

Timi,,tényleg én is szívesen veszem a fotós instrukciókat.....sztem nekem nincs se fotoshop,se más,így az utómunkálatokban azért számítok rád!!!
Például amikor te közelit csináltál dorkáról,na én is megpróbáltam,azt szegénykémnek tök nagy kocka feje lett: :oops: ilen:
Kép

sutimano76

Rita!

Jól néz ki az a Manduca! Már annyi mindenféle hordozó van, hogy képtelenség választani! Régen volt egyfajta kenguru, az is nagy szám volt!

Süti!

Kiütések engem is érdekelnének, hogy meddig dísziktik még kiscsajomat?
Pihiszéked is tök jó!

Haskötő:szerintem már nem nagyon érdemes...a nagyja már vissza kellett hiogy menjen, bár azért még mindig nem az eredeti a méh.

Nekem sajna :lol: muszáj ennem, mert szó szerint érzem, hogy attól van több tej. Úgyhogy fogyókúra elhalasztva a szopi utánra.

Manósziget!

Mira igazi szépség (kis huncutka), Ákos meg olyan pasis! Mózesben tényleg furin néz ki, szerintem is jól kinőtte!

Dorka!

Én is szeretném majd ighénybe venni a segítségedet fotóügyben!
Jót nevettem a "kiáltáson". Tényleg nagyon meg tudnak lepődni a saját mozgásukon, hangjukon.
Lotti néha úgy kupán vágja magát, hogy csak na, annyit hadonászik!

Anyós:fogjunk kezet!

Astrid!

Semmi gond ezzel a szopis dologgal :D Intelligens csapat vagyunk, azt hiszem, mindent meg tudunk beszélni....(amúgy igazad van, tényleg más a két dolog)

Kaka: tök mindegy milyen pelus van nálunk, mert Lotti 2 naponta kakil, de akkor aztán minden olyan lesz....még lőni is tud a popójával jó messzire :lol:
Rettegek, hogy nehogy ne otthon legyen a kaka, mert ha máshol vagyok, pl.doki, akkor mi lesz így?

Van valakiknek FP zenélős-vetítős forgója? Mi most kaptunk egyet kölcsön, kellemes a zenéje, csak nem vetít, mert az elem már nem bírja. Érdemes venni bele ez miatt(csak az elemek 3-4 ezer lenne)

Kép
arvaerika

Sziasztok Istennnők:)

Manó, köszi a hiányolást ... néha összefolynak a napok, és csak olvasni tudlak benneteket ... anyósom kórházba került, a férjem Miskolcra jár látogatni, segítségem nuku ... hááát, nem sok időm van fórumozni :(

Olyan ítéletidő lett itt, hogy mi 2 napja nem voltunk kint ... pont ma volt itt a doktornéni, ő is mondta, hogy ilyen szeles időben ne vigyem ki a picit ... ergo a nagy sem megy ki, meg anya sem ... olyan érzésem van néha, mintha börtönben lennék :shock:

Lottikám egész jól viseli ezt a frontos car időt ... végül is alszunk éjjel, 2zer ébred, 9 körül alszik este ... azt hiszem, nem panaszkodhatok, emlékeim szerint Lillával sokkal rosszabb volt a helyzet ilyen idős korában...

Bocsánat, ha nem reagálok, de most is már régen altatnom kellene Lillust ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hahóka!

Aludtunk 7-ig kb, azért így jobb, utána meg még délig mindketten :D

Depisekhez csatlakozom… nagyon fúj idő van. És én Apátlan is vagyok hüpp…

Mi, utolsó létünkre 3800 felett vagyunk :D

Oltást én sem tudom még.

Boboka, én pár napja aludtam hason, olan jóóóó volt :D
Aztán cickó miatt nem ment utána, de akkor is jó volt!
Sztem elmehettek 1,5 órásra, én babóm a kocsiban olyan békésen durmol, sztem Nikivel se lenne gond.
Hétvégén lehet, h jön egy barátnőm!
Első oltás nekünk 1 hós….. 2 hét múlva kell mennem.. vagy csak kontroll lesz? Na, majd kiderül, megkérdem.

Télleg, Babaexpora valaki megy szombaton???

Süti, sztem ne parázz, mondjuk én nem teszem „rá” a kezem, csak a karomban van, én oldalt, ő a karomban, neked volt egy képed, ahol rajtad aludt, ahhoz hasonló nem megy? Megnyugszik a te közelségedtől, nem? Mi is így aludtunk még reggel picit, felébredt, és így rá tudunk húzni sokszor egy órát, összebújva.

Timi, kép naon édes!!
Anyós monnyon le.

Andi, mennyibe van ilyen babasorozat??

Erika, te Apikád sincs?? :( Pihiszék jóó!!
Sztem én ma bepróbálom a babakocsiban alvást a szobában, hátha beválik.

Fotók édik!!

Képzeljétek, a hasszorítótól 10 perc után hányingerem lesz :(

floranan

Floranan!

Apa nekem hol van, hol nincs :wink: . Most per pill van, de jövőhéten megint nincs :cry:

Haskötő: nem lehet, hogy nagyon elszorítod magad???????

Kép
arvaerika

[quote="arvaerika"]F írta:arvaerikaloranan!

Apa nekem hol van, hol nincs :wink: . Most per pill van, de jövőhéten megint nincs :cry:

Haskötő: nem lehet, hogy nagyon elszorítod magad???????

Nem tudom... lehet :(
Ez volt a legnagyobb méret, és a legnagyobbon van, amin lehet... de majd próbálkozom még...

Ezek az Apák.... :D :cry: :cry:

floranan

Tegnap megpróbáltam vizesen IS megfésülni a Kisoroszlánt, de a sörénye kifog Anyán... :D

Kép Hason alvás... egyszer és azóta sem :D
Kép
Kép Büfizni fárasztó :D
Kép
Kép Nem olyan művészi, de tappancs
Kép

floranan

Én is rakok egy babaslingben kiterülőset :)

Kép

Kép

Kép
bibiesbrumi

babakép - az enyém közeli azért nem olyan mert én messziről fotózom csak nagyon nagy felbontású a gépem és ha kivágok egy egész alakosból még akkor is óriásplakát méretűre lehet tök élesben kinagyítani....

szóval oké oké lehet ollasmit csinálni de azért sosem lesz olyan mert háát mi tagadás nem hiába kerülnek a fotós felszerelések annyiba amennyibe.... (kkkkva drága minden)... , meg azért a hozott anyag ugye az nagyon számít=jó minőségű , nagy felbontás, fokuszálás stb.....
de
egy kis méretű, nem olyan éles képecske null pénzért ami csak csak majdnem ollan mint az igaziak...... az sem rossz......szerintem......

én arra gondoltam, hogy mutatok néhány pózt.....meg hogy kb milyen színű anyagú ruhában legyetek vagy feküdjetek rá..... és akkor az utómunkával rásegítünk és akkor lesznek olyan képek amiket csináltam párotoknak mostanában..... - ha ez így okés....

szívesen mondanám, hogy megyek fotózni :))))) de kicsicsomag most egy időre elnapoltatta velem ezeket a dolgokat:)))

szóval kaptok instrukciókat.....:))))) aztán közösen összehozzuk

mano - fúúú nem ismerem a progit amit írtál........szívesen segítek de ez akkora nagy anyag...annyi lehetőség szóval mit szeretnél tunni? ha gondolod van könyvem is...... néha én is belenézek mert elfelejtek dolgokat...
vagy adsz egy képet elmondod mit szeretnél... én meg lépésenként leírva megcsinálom neked.... - hm? ez így?és akkor utána tudnád azt alkalmazni...

KépKép
dorkamartini

Dorka várjuk az a pózokat,színeket!!!

sutimano76

Ebano,nagyon éééééééédiiiii!!!!!!Kezd elm rasztásítani,oszt kész!!!,tappancsokra puszika!!!

Lotti,ezen a képen tisztára te vagy Brumi!!!!Bár én is tudnék már így aludni,semmivel nemtörődve kinyúlva!!! :lol: :lol: :lol:

sutimano76

[quote="sutimano76"]E írta:sutimano76bano,nagyon éééééééédiiiii!!!!!!Kezd elm rasztásítani,oszt kész!!!,tappancsokra puszika!!!

Lotti,ezen a képen tisztára te vagy Brumi!!!!Bár én is tudnék már így aludni,semmivel nemtörődve kinyúlva!!! :lol: :lol: :lol:

Igen, kezd rám is hasonlítani végre :))))))))))))))) ... nyugi Süti fogsz ... ha mást nem 1 év múlva :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

A tegnapiból nem sokra emléxem, bocsi.
Az rota elleni oltást nem adatjuk be, a másikat igen.
Hasonalvás??? Hát igaz nem "sima" császáros vagyok, de nekem az oldalt is csak egy hete megy és még nem rendesen....
Látogatók.... nálunk ez sem úgy alakult ahogy terveztük... :cry: :cry: Annyira nehéz, hogy semmi nem úgy sikerült ahogy terveztük... Milyen apróság ez is, de már bőgők...
Mi amikor először hazajöhettünk anyósékhoz mentünk ebédelni... Kórháztól 5 percre laknak. Anyuék meg hazafelé útközben.
Kicsicsomag fel sem ébredt a hordozóból ki sem lett véve. Lehet hülyén hangzik, de a kutyáknak be akartam mutatni, de engem is régen láttak és nagyon örültek, baba nem is érdekete őket.
Nálunk kutyákat sem hozta lázba először...
Aztán mentünk anyuékhoz, ott végre leülhettem és ott fel is ébredt ki is vettük. Anyu meg akarta fogni, de szóltam, hogy először Peti. Szerettem volna, ha először Apukája fogja meg, ha a szülés után már nem sikerült... :cry: :cry: :cry:
Peti megfogta, öcsi meg csinált fotókat. Aztán fogta meg anyu is és végül öcsi. Ez nekem nem volt furcsa, hisz a kórházban is fogták sokan és ott idegenek. Aztán megetettem és 6 körül jöttünk haza. És aztán lett volna, hogy 3-acskán vagyunk. De hétfőn már mentem dokihoz, keddtől meg megint kórház... De ez egy másik történet.... Kismanóm pedig ébredezik. 6-kor volt egy kb. 10 perces szopi és beájulás, azóta húzza.... Édeském kifáradt, mert 2-kor evett és utána csak fél 5-5 körül aludt el, addig szenvedett a pocifájástól. Már nincs ötletünk. Teát nem issza meg, infacoltól úgy vettük észre rosszabb, most kapja az espumisant, de akkor is szenvedett éjjel is és délután is....
bex13

Manó: Hát, nem semmi éjszakátok volt. :shock: Remélem a mai jobb lesz. Míra csodaszép kishölgy már, Ákos pedig ugyanolyan kis húsgombóc, mint Mátém. :lol:

Egyébként én azt vettem észre, hogy Máté éjszaka rendesen, értem ez alatt nyugodtan, aránylag gyorsan szopizik, nappal viszont az elmúlt pár napban nagyon "idegesen", sokszor ki-be köpi a cicit, rágja vagy csak kapkodva eszik. Muníció van elég, meer ha kiköpi a cicit tiszta tej a szája széle, mint egy kiscicának és sokat is bukik. Ti nem tapasztaltatok ilyet? Lehet a fronttól?

Manduca: Sokat olvastam róla, állítólag 7-8 hetes kortól már kimondottan kényelmes a babának, sőt ha elég méretes, akkor van, hogy már nem is kell az újszülött beülő. Máté szereti ezt a pocó a pocóhoz pozíciót. Majd beszámolok róla, hogy működünk vele.

Ezzel kapcsolatban egy kérdés: Aki már hordozott télen bármilyen alkalmatosságban... Hogyan öltöztök fel nagy hidegben? Ezzel nagy bajban vagyok. Babó és én se fázzunk meg, de közben legyen kényelmes is. Szívesen vennék ötleteket. Láttam mindenféle kabátot a neten, amit hordozók fölé lehet viselni, de "nincs kedvem" kiadni 20on X ezreket értük.

Dorka: Kollázskészítésnél mire kell figyelni? Apum 60.szülinapjára készítenék egyet a fiúk képeiből, meg is vannak, melyikekből, de nem tudom őket szépen elrendezni. Ehhez nincs túl sok affinitásom. :oops: Képek mérete, színek, stb? Jól jönne néhány ötlet, mert közeleg a határidő. Előre is köszi. Egyébként a Picasa 3 kollázskészítőjével ügyeskedek.

Bibi: De édesen beájult Lotti! Én is irigykedem rá, nem fekhetnék a helyére? :wink:

Bex: Sajnálom, hogy ennyire szenvedtek a pocaktól. Torna/ masszázs sem segít? Nekünk egy kis testmozgás után olyan embereseket rottyant... :lol: A kórházi élményeiddel kapcsolatban pedig: ha úgy érzed, segít ha beszélsz róla, tedd azt, sokszor. Fel kell, hogy dolgozd, mert amikor Andrisommal nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt megálmodtam, sokáig magamba folytottam, kerültem a barátnőket, magamba zárkóztam és csak az okokat kerestem, miért történt, miért velünk... bele is bolondultam kicsit, Andrissal sem úgy alakult emiatt a kapcsolatom, ahogy kellett volna, és bánom a mai napig. Sajnos én a rágódó fajta vagyok, ma is kísért a múlt néha. :oops: Pedig pszichológushoz is jártam, de még mindig lenne mit javítani a lelkemen. :oops: Remélem te könnyen feldolgozod idővel a történteket. Az idő sokat segít és egy ilyen biztos háttérrel, mint férjed és Anyukád, biztos menni fog.

Kép

Kép
hgrita

Tudtam, hogy valaki kimaradt:

Flora: Ebano bébi, édes, de nagyon! :lol:

Kép

Kép
hgrita

[quote="sutimano76"]T írta:sutimano76imi,,tényleg én is szívesen veszem a fotós instrukciókat.....sztem nekem nincs se fotoshop,se más,így az utómunkálatokban azért számítok rád!!!
Például amikor te közelit csináltál dorkáról,na én is megpróbáltam,azt szegénykémnek tök nagy kocka feje lett: :oops: ilen:
Kép

Nincs is nagy kocka feje, kérem szépen!!! :lol: Azok a szemek és a szája. :lol: Annyira nőcis, hogy az már hihetetlen. Aztán csak győzze Apa elüldözni az udvarlókat... :wink:

Kép

Kép
hgrita

Rita,
[quote]n írta:appal viszont az elmúlt pár napban nagyon "idegesen", sokszor ki-be köpi a cicit, rágja vagy csak kapkodva eszik. Muníció van elég, meer ha kiköpi a cicit tiszta tej a szája széle, mint egy kiscicának és sokat is bukik. Ti nem tapasztaltatok ilyet? Lehet a fronttól?

enyim védőnő szerint attól,a széltől,vagy szte azt is megérzik ha 1 km-re havazik,de nálunk a háromnapos műsor a 20 fok különbség miatt lehetett......

Most is szenvedünk... :( :( :(

[quote]N írta:incs is nagy kocka feje, kérem szépen!!! Azok a szemek és a szája. Annyira nőcis, hogy az már hihetetlen. Aztán csak győzze Apa elüldözni az udvarlókat...

Köszönjük szépen!!!!

sutimano76

Istennők :D

Visszaolvasni megint nem jutok el... Ebano egész délután nem aludt, pedig neki jó alvókája van, ha leteszem, 3-4 órákat nem kel fel minimum, ma a karomban elbóbiskolt, de amint leraktam, 15-30 perc, és ébredt sírva... szerintem ő is frontérzékeny,mint én :(

Cicin is csak nyűglődik egész nap, jött tejci, mégis ellökte, kiköpte :(

Most talán elaludt... kop kop kop

A szeme is begyulladt valamitől, kaptunk orrcseppet.

Még át is öltöztünk most este, mert akkorát durrantott, hogy a fele kijött elől a combjánál :D tuti a kamilla.. de nem is fájt a pocija :D éééés, miközben a peluscsere zajlott, úgy gondolta, hogy nehogy már csak neki kelljen átöltözni, úgy eltalált pisivel, hogy anyáról cickótól comközépig csurgott a lé... én teljes generál, új szerkó, kb fél éjfélkor :D

Bababörzére ki szerettem volna nézni, most, hogy itt van a babóka, jobban tudnék nézni neki dolgokat, itthon hagytam volna, gyorsan megjárom, Anyu meg mondta, hogy én se menjek emberek közé még... szerintetek?

Megyek pihi, elfáradtam, és ma is depis vagyok eléggé...

Jó éjt!!!

floranan

Halihó...ki alszik???mert mi nem,5 óta nem tudtam visszaaltatni,majd fél7-kor magamra kötöttem,és szunya....

Rossz idő miatt ma apa nem kellett mejne dolgozni...huuurrrráááá!!!

Flora...nem tom,én nem szívesen megyek közösségbe....egy-egy bevásárlás becsúszott,de kerülöm az embereket...

sutimano76

Sütikém: kérdezted ezért írom ... mi alszunk ... nagyon jól ... csak már magamtól nem akarom írni, nem akarlak frusztrálni. 9-kor elaludt este, aztán 2-kor ébredés szopi, 2:20-kor már szunya és azóta még nem ébredt fel. :D Most annyira volt időm, hogy olvastalak Benneteket, de reagálások csak napközben, mert Julcsit kell készítenem, indítanom oviba.

Flora:
én megyek közösségbe, muszáj intéznem a dolgokat, de néha jól is esik kimozdulni. :) Szóval, szerintem tégy úgy, ahogy Neked jól esik, ha szükséged van egy kis kimozdulásra, menj bátran.

KépKép
KépKép
madar

Floranan!

Kisori édes pofa! Pisi: :lol:

Közösség: nehéz döntés, ha nincsen tömeg,én elmennék azért.

C-vitamint érdemes most nagy dózisban szedni.....occsó, ezért nem nagyon hirdetik(nincs rajta sok haszon)de az egyik legjobb ilyenkor!

Bibi!

Lottid micsoda nőcike!!!!Szép nagyon!!!!!

Kép
arvaerika

Sziasztok. :)

Raktam fel képeket a pic-re. ( Süti: a tablóhoz valót is feltettem a babás képek közé :)) ) Sajnos nincs több képünk, mivel a gép becart szülés előtt. Sajna így csak telefonnal készült képeink vannak. :cry: :cry: Ezért nagyon irigy vagyok a sok-sok kép láttán. :oops: :oops:

Megyek, mert újra sír. :( Ma még jövök. :D (remélem)

spickey

Sziasztok!

Kisori nekem is nagyon tetsz !!! :)))))

Erika: köszi, de én is szívesen látnék képeket Lottidról! :)

Oltások: prevenart beadatom, rota ellenit nem ... és csak azért , mert Lilla közösségbe jár, ő nem kapott semmit a kötelezőkön kívül ... a prevenart meg fogja most ő is kapni, Lottival együtt ... én adok nekik homeos szert az idegrendszeri károsodások kivédésére ...

Viki: megkérdeztem a dokinénéit a kamillagolyóról, még nem válaszolt, amint ír, küldöm priviben!

Flora: bababörze? ... hm, én 2szer voltam eddig: bazi nagy tömeg van, nem lehet parkolni, és szerintem neked ez még elég nagy megerőltetés lenne (mármint csak oda és vissza jutni ... plusz ott barangolni) ... nagyon nagy alapterületen van, és szuper dolgokat lehet potom áron kifogni ... de ehhez az kell, hogy körbejárd ... de te tudod, hogy érzed magad, én még most sem mennék ... meg az is szempont, mennyi időre tudod otthon hagyni Ebano-t ... plusz: én az influenzaveszély miatt sem megyek tömegbe ... ezzel (is) próbálok védekezni:)

Mi 3 napja szó szerint nem mozdultunk ki a házból, kicsit kezdek megbuggyanni ... este megyek fodrászhoz, már alig várom (kicsit viszem magammal, nagy megy apikával a játszóházba :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

rakok pár képet a csajszikról :

Kép

Kép

Kép

Barney és barátja :lol: :lol: :lol: :lol: ... nagy a szerelem :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi: nagyon szépek a lányok. :D Én Lottit már a valóságban is láttam. :wink: Nekem holnap lesz fodrász, szintén picurral.

:D

KépKép
KépKép
madar

Persze, hogy nem Lottit láttam, bocsánat, hanem Lillát. Mentségemre szolgáljon, hogy a sajátjaimat is keverem időnként. :oops: :wink: Bocsánat lányok.

KépKép
KépKép
madar

Bibi!

Csajok édesek!

Enyim Lottiról kép? Apa sajna nem éppen segítőkész, ha megkérem, hogy tennék fel képeket :cry: Viki miatt állandóan állít valamit a gépen, hogy ne tudjon mindig itt ülni tanulás helyett.

Én meg elég béna vagyok....de azért igyekszem :wink:

Kép
arvaerika

Azért egy tappancskép.... Kép

Kép
arvaerika

floranan - szerintem jót tenne neked is ha kimozdulnál (pláne, hogy írtad depis vagy)....én mennék....... / bár én kaposvárméretű bababörzésre gondolok... felétek nemtom mekkora egy ilyen...lehet igaz, hogy túl nagy.....- de találhatnál jó cuccokat.. és vásárolni a depi legjobb ellenszere.. pláááne babacuccokat:)
aztán ha ott vagy el is lehet jönni... nem fontos végigmászni mindenen

szembegyullad - mi jöv héten megyünk dokinénihez..valszeg átmossák a könnycsatornát mert úgy néz ki el van dugulva a jobb szemében.....

ha feltöltöm picasara a fotós instrukciókat akkor tudok majd még hozzá írni? vagy akkor újat kell csinálni, és megint feltölteni?

KépKép
dorkamartini

Tudsz hozzáírni,Timi!!!

Brumi.....édesek a lánykák nagyon!!!!

Erika...tappancsra puszikák!!

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: