Hát rám lehet irigykedni: 1/2 10-kor aludt el Dóri, 1/2 5-kor ébredt, majd 8-kor és véglegesen 1/4 11-kor. Mivel ma itthon dolgozik a párom, én is!

:) (Igaz 1/2 5-től 1 órát nem aludtam, családi gondok jártak az agyamban, nem tudtam tőlük visszaaludni.)
Szóval én bármikor átadom bárkinek a laptetőt, ha szüksége van rá!
És kétgyerekesnek lenni egyszerű, pihentető

:D! Tegnap ment először a lányom oviba (a két nagyobb ugye suliban van), és a két legkisebb délután egyszerre aludt! Hát ezt a csendet, és nyugalmat! Milyen könnyű is kétgyerekesnek lenni!

:D:D (Na jó, amikor én annyi voltam, valószínű nem így éreztem sokszor...

)
Babakéz: én még a saját gyerekeimnek sem engedem, hogy Dóra kezét fogdossák. Ezt meg kell tanulni, egy babának nem fogdossuk, mert a szájába veszi. (Gyerekeknél is előfordul, hogy előtte valami olyat fogdosnak, vagyy csak egyszerűen csúsznak-másznak a földön, azt azért nem követelhetem, és nem is lenne életszerű, hogy minden alkalommal Dórizás előtt kezet mossanak. Természetesen minden olyan helyzetben, ha indokolt (WC, evés), szoktak.
Pihiszék: én olyat vettem, aminél a játéktartó kifordítható, így el lehet a szeme közeléből forgatni úgy, hogy kényelmes legyen neki (és emiatt könnyebb is kivenni a székből).
Most is ott ücsörög.
Bex!
Örülök, hogy nem volt semmi gond a varratszedéskor. A történetet meg írd ki, beszéld ki magadból, könnyebb lesz.
Rita!
Mintha olvastam volna már a nevét a hordozónak. De teljesen Ergos.
Ja, egy dolgot akartam: azt már többen is tapasztalták, hogy a baba nem szeret befelé fordulva lenni, ha egy gyerek ilyen akkor valszínű a hordozóknál sem fogja szeretni.
(Legkisebb fiam egy jó darabig nem szeretett befelé fordulva lenni, így az altatást is apja csinálta, karon fektetve kifelé. Ő nem szerette a hordozót sem, háton sem).
Erika!
Szerintem nem értettünk félre!
Csak el kell különíteni egy még be nem indult tejtermelést attól, ha már beindult, volt is elég, gyerek rendesen gyarapodott. Ez utóbbi egy jobb helyzet, hisz biztos, hogy van, csak valamiért épp nem elég, meg kell találni az okot, hogy mi okozza a csökkenést, és segíteni rajta. A köztes időt meg átvészelni. Ilyenkor teljesen normális, ha a baba nagyon gyakran akar szopizni, tulajdonképpen nem is megijedni kellene, hanem örülni, hogy ennyire okos

:D, és tudja mi a dolga, csinálja magának a tejet.
Süti!
És apuka mennyit segít?
Én nem vagyok szégyellős, bizony ha úgy érzem, akkor kerek-perec megmondom neki, hogy most aludni szeretnék, és csináljon valamit a gyerekkel/gyerekekkel. Dórát eddig még nem kellett hosszabb időre rábíznom, csak a többit küldtem el vele, de ha kellene, bizony őt is odaadnám, és megmondanám, hogy ha fejenállva is, de vgyázzon rá 2-3 órát a hálószobától távol (hogy ne halljam, ha ordít a gyerek

:D), amíg alszom.
Nálunk meg a Babylove monnyon le??

:D Meg apujuk is??

A helyzet az, hogy ennyik se, csak Dóri a szokásos napi egy nagyon kakiját egy Babylove pelusba nyomta, és ahogy a Libero sem, a Babylove sem tudta megállítani, Dóri győzött!

:D Erre a tapasztalt apuka mit csinál? Meg se nézi előre, hogy nem történt-e baleset, közvetlenül a lepedőnkre teszi átpelusozni, semmit nem rak alá (pedig nem először kakil úgy Dóri, hogy kifolyik. és a többi gyereknél is volt ilyen). Úgyhogy két nap alatt másodszor végezhettem nagygenerált az ágyneműnkön. Az első azért durvább volt: drága fiacskám turkált apja táskájában, megtalálta a céges bélyegzőt, és minden olyan helyet, amit szabadon talált a lepedőn, végigpecsételt (még jó, hogy az ágyneműt nem). Gondolhatjátok! Talán az volt az egyedüli szerencsém, hogy a bátyja hamar észrevette, és viszonlag friss volt még a dolog, sikerült megmenteni a lepedőt (ami csak azért érdekes, mert igaziból nem is lepedő, hanem egy matracvédő jellegű lepedő, és kb. 4500 Ft, nem igazán szerettem volna ennyi kidobni az ablakon).
Már korábbi hozzászólásomban is akartam írni, de végül kimaradt: nekem nem célom, hogy bárkit is elítéljek, megszóljak azért, mert tápszert ad a babájának. Az egyetlen célom az, hogy segítsek annak, aki bizonytalan a szoptatással kapcsolatban bármiben. Azt gondolom, az anyatej bármilyen tápszernél jobb, szoptatni pedig jó, hosszútávon sokkal kényelmesebb, és nem utolsósorban olcsóbb, mint tápszert adni. A tápszerrel nincs semmi gond, tökéletes megoldás mindenkinek, aki nem tud szoptatni, de csak a végső megoldás. Akinél végül erre kerül a sor, az ne marcangolja magát.