A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Tényleg, ma BRIGI nap van!!!

Boldog névnapot kívánok!!!

Kép
Kép
Kép
vicka77

Brigi Boldog Névnapot!!! :D

Kép
arian78

Boldog Brigi Napot :)

Athena: megmértem, a mi kiságyunk pontosan 85 cm magas.

Adrienn:
én pedig ma vagyok 26 hetes, bár szívesebben lennék már 28 hetes :)

Klári

Kép
claracroft

Kima, boldog szülinapot!!! :) Várjuk a versenyeredményeket!
Brigi, boldog névnapot!!! :)
Athena, a mi ágyunk is 85 cm magas a hosszú oldalainál, szerintem ez lehet a sztenderd méret. Nekünk a két rövid oldal íves, ott 100 cm a magasság.
Csütörtökön voltunk uh-n, Bence becsült súlya 825 g. Egy apró dolgot találtak, amitől elvileg nem kell megijednünk, csak ez picit nehéz azok után, hogy hozzászoktunk ahhoz, hogy az uh-król mindig úgy jöttünk el eddig, hogy minden a legnagyobb rendben. Szóval Bence agyi oldalkamrája 8mm-es. 10 mm-től kezdve ez rendellenességre utalhat, 8-10 mm-ig tart az a határ, amire azt mondják, hogy fokozottan figyelendő. Mivel az utóbbi határ alján vagyunk, 4 hét múlva újra kell mennünk kontroll uh-ra. Azt mondta az orvos, hogy ne aggódjunk, nincsen semmi baj, nem is kell ezen agyalni, szóval nehogy úgy menjünk ki a rendelőből, hogy azt érezzük, valami gond van. Azért a csütörtök-péntek elég rossz hangulatban telt, hétvégén már sikerült megnyugodnunk, és tudjuk, hogy nincs semmi baj. Viszont gondoltam, azért megkérdezem, találkozott-e valaki valami hasonlóval, akár a nagytesóknál még régebben.
A terheléses vércukorvizsgálatra pénteken megyünk, szeretnék már én is túl lenni rajta, a fórumon már nem sokan maradtunk, akiknek még visszavan ez a vizsgálat...

Ági

Kép
ági33

Én is csatlakozom a jókívánságokhoz:

KIMA!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
HÉKÁS!
BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép
akire79

Sziasztok!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Képzeljétek, megjött a babakocsi, amit rendeltem a netről :D :D Szuper jó, majd teszek fel képet.
Megint voltam 4D-s uh-on, csak hogy megerősítse a doki, hogy tényleg kislány. Hát ez nem jött össze, mert olyan érdekes pózban volt, hogy nem látta. Viszont van róla újabb 22 percnyi felvételem :D :P

Ági!
Szerintem próbálj meg ne idegeskedni, az tuti nem tesz jót. Biztosan minden rendben van, csak jobb félni, mint megijedni. Kép Íme a pocaklakó 27 hetesen!

Kép

Kép
loaktinia

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket.

Holnap megmérem a kiságyat, ma már nem, mert altatunk. Bár egyenlőre annyira röhög, hogy kétlem, hogy ebből alvás lesz :?

Ági, szerintem sem lesz semmi gond, de majd csak 4 hét múlva fogsz megnyugodni, tudom.

Kima, hogy sikerült a verseny?

Loaktina, jó a kép! A keze van a szeme előtt?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó reggelt!

Klara! Ági!
Köszönöm az infót! Csak tudjátok tetőtérben van a babaszoba, és mérni kell, hogy hogy fér be :)

Timi
athena

Sziasztok!

Bocsi, ezer éve nem voltam én sem... :cry: Visszaolvasni sincsen időm, de amikre emlékszem, arra írok... :D 8)

Szóval Brigi nap miatt Boldog névnapot, és Kima, Boldog szülinapot!!! :D

Kiságyunk magassága nekünk is 85 cm volt, így lehet, hogy tényleg ez a standard méret.

Cukorterhelésem eredménye éhgyomorra 4,6 majd cukros víz után 5,5. Állítólag jó, mert 5,9 felett rossz... Azért a szőlő evést kicsit visszafogtam, és almára meg mandarinra cserélem. :lol:

Ági, szorítok, hogy 4 hét múlva minden ok legyen. Gondolom, hiába mondjuk, hogy ne aggódj, én is ezt tenném, de azért annyira nem volt rossz az értéketek! Minket a fej körtérfogat alapján ijesztettek meg, mert az alsó határon voltunk éppen, de minden ok lett végül. Szóval no para, esetleg menjetek el 4d-re és kérdezz rá ott is, hátha aki nézi tud mondani valami okosat addig is...

Én egy másik gonddal kapcsolatban írnék, bár ez apróság... Olyan szorulásom van, hogy úgy érzem semmi nem segít. :cry: :roll: 3 naponta ritkán, inkább 4 naponta tudok elmenni wc-re... Olvasok a neten minden félét, és írják az okosok, hogy sok rosttartalmú ételt egyek, de mik azok könyörgöm???

Napi 10 aszalt szilva a minimum, mert állítólag használ... Naponta eszem, eredménye hogy nem egy hét, hanem 4 nap amíg lesz valami... Igyak sok vizet... 3 l minimum lemegy nálam naponta. Actimel ivójoghurt naponta 1-2.
Gyümölcs, alma, mandarin napi 2-3. Ha eszek kenyeret, az teljes kiörlésű lisztből van. Kávé állítólag meghajt. Naponta egyet iszok, de ha többet innék nem aludnék egész este.

Reggelire müzlit eszem tejjel... Lehet, hogy a tej a baj? Én már nem tudom, de mára az aranyerem is kijött, ami 3 éve, Betti szülésekor volt életemben először... akkor is a szüléstől... Most újra megjelent...

Ja, használtam már Glicerin kupot, semmi... Székelési inger, amitől kijött a kúp... Stadalax gyógyszer, eleinte semmi, legutóbb, hogy két napig bevettem napi 1-et, a 3. napon olyan görcsöm volt, hogy alig tudtam menni. A beleim görcsöltek, de nem jött semmi...

Ja, és közben vérszegény is vagyok, amire a gyógyszert nem szedhetem be, mert attól méginkább nem mennék wc-re.

Szóval, bocs ha hosszúra sikerült, de mit lehet még csinálni???
melike30
Győr

Melike: nekem is 4-5 nap a standard, már terhesség előtt is ez volt. És kb másfél hete 2 naponta járok. Abban változtattam, hogy csináltam pont ebben az időszakban néhányszor zabkását, és azt ettem vacsira (na jó, vacsi után még plusszban :oops: ). Én nem tudom biztosra, hogy az segített-e, mindenesetre eddig nem nagyon volt ilyen. Abban aztán dögivel van rost, bár én a magnéziumbevitel miatt kezdtem enni, ugyanis tele van magnéziummal.

Próbáld ki, hátha segít, egy próbát igazán megér, ugyanis nagyon finom, és egészséges. Zabpelyhet a Lidlben vettem, fél kg. 150 Ft. Egy személyre készítem, fél bögre zabpehelyhez egy bögrényi tejet használtam (vizzel is lehet, de az nálam tuti nem jönne be), tettem bele fahéjt (azt eddig mindig), múltkor daraboltam bele almát, de lehet bármilyen magokat, aszalt gyümölcsöt is; és persze cukor, vagy méz.

Nekem a terheléses cukor 6,8 lett, és arra is azt mondták, hogy okés, az biztos, hogy nem 5,9 a határ, hanem 7 valamennyi (erről már volt néhány verzió :)).

Klári

Kép
claracroft

Brigi, nagyon boldog névnapot :)
Melike, te aztán valóban mindent kipróbáltál a szorulás ellen. Ami nekem használni szokott az a kicsi csipős paprika az eltett savanyúságból. Nekem elég kicsike darab is elég (mert amúgy nem bírom a csípőset); leveshez eszek icipici darabokat, hogy alig csípjen. Eddig mindig bejött.
Kima, no milyen volt a hétvége?

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Boldog Brigi-napot!!!

Ha már a wc-nél tartunk....nekem pár napja nehezen jött, ma meg semmi, pedig reggel és délután is volt produktum. Mintha valami derengene, hohy a mg nagyobb mennyiségben hasfogó, bár ebbe nem vagyok biztos.
A terheléses cukor, ha löttyöt iszol, 7,8-7,9-ig ok!
Pénteken megyünk UH-ra! Alig várom, hogy lássam a kis csipaszt, meg kíváncsi vagyok, hogy fekszik. Próbálom a mozgása alapján kikalkulálni, de szerintem keresztbe-kasul ő van. Szinte a cicimtől egészen a hasam aljáig, egyik oldalamtóla másikig ő van.
Aztán nem tudom mi a köv. vizsgálat. Majd az okosok megmondják.
Ha minden igaz ma apa megveszi a mennyezeti lámpát a szobába. Teknősös. Ho zzá teszem apa búvárkodik, a teste halakkal van kitetoválva, és minden filmet meg kell nézni, amiben 3 pohár víznél több van, úgyhogy azt szeretné, ha a baba minden cucca, az utolsó bármiig vízzel kapcsolatos lenne. Mondtam neki, hogy ez már azért túlzás....Még csak tervbe volt a gyerek, mikor a Decatlonba láttunk ici-pici búvárruhát, volt rajta csikóhal meg csillag. Hát meg akarta venni...
Ja, és a mai napom egy nagy kalap.... Reggel a gatyám elszakadt.... a cégnél szétjött a csap, éppen mikor én használtam. Leforráztam magam, és az egész konyha, beleértve engem is, úszott a vízben......Várom a folytatást......

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Boldog Névnapot Brigi!

Kimi, mi volt a kiállításon?

Ágnes

Kép
klemencia

Most jól kidühöngöm magam, mert írtam eg yhosszú hozzáőszólást, és elveszett... :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ha lenyugodtam, jövök!

Kép
buborka.

Sziasztok lányok!
Boldog névnapot Brigi!Boldog szülinapot Kima!
Melike:én folyton szorulásos voltam túl vagyok több aranyérműtéten/nagyon együtt érzek veled/ és tanácsolni tudok neked ami nekem bevált.
Lactív Acute szuszpenzió egy ampullával kell meginni éhgyomorra ez nem rögtön hat előszőr rendbe teszi a bélflórát.Azt olvastam hogy lehet terhesség alatt de azért kérdezd meg a dokit mert most én se használom mióta terhes vagyok szerencsére nincs rá szükségem.A másik ami jó volt egy kenyér amit reggelire ettem másnap már jó hatással volt a neve Szívbarát korpás kenyér nagyon finom nem tudom felétek lehet-e kapni.És még az aszalt sárgabarack a szilva semmit nem ér,ezt viszont jó 4 szemet szoktam este reggelre volt hatásaEgyébként én 3dcl tejeskávét szoktam inni reggel most már ennyi is elég a tej biztos nem okoz szorulást.Remélem tudtam segíteni!!! :wink:
gyöngyi-30

Kima, mi volt a kutyakiállításon? Ügyik voltak a kutyik?
Boldog szülinapot! És Brigi, neked boldog névnapot kívánok!

Én tán ma este megtudom a terheléses cukrom eredményét, a párom megy el a leletekért, ne kelljen Pestre beutaznom. Remélem, hogy nem lesz túl magas az érték.

Nekem elmúlt a laktózérzékenységem, mert már sajtot és telfölt is eszem és semmi gondom. Végre nincs hasmenésem. Nekem naponta többször is van székletem, de a titkom a nagyon sok gyümölcs evése. Rákattantam a rózsaszín gapefruitra, naponta 2 a minimum. Most az almát nem annyira eszem, pedig eddig ő volt a nyerő. De most váltottam.
Nekem szerintem keresztben fekszik Dorkám, de néha fent is érzem és lent is a kiscsizmát a szeméremcsontomban:)

November 2-án megyek UH-ra, kíváncsi vagyok a kiscsajra, most már biztosan van rajta egy kis husika is és babásabbnak néz ki:)
Vendég

Jah, melike, van amit a dokim írt fel, hogy azt használhatom: Laevolac szirup. Nam akarok dolgozniiiiiiiiii :(

Klári

Kép
claracroft

Klári: én nem is nagyon erőltetem meg magam munka ügyben, éppen titeket olvalak az elejétől. Most tartok a Te csatlakozásodnál, és hogy Brigit mindenki írígyli, mert túl van a 12.heti genetikai uh-n. :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Klári!

Lelkemből beszélsz! Én sem akarok dolgozni! :cry:

Timi
athena

Pillesz!

Átérzem a halas-vizes-búvárkodós ügyet! Az én férjem ugyanis rendszámokat gyűjt. Elég komolyan űzi (Guiness-rekord, kiállítások...), és nálunk a rendszámos cuccokat keresi a babának.
Csak hogy lássátok, hogy nem a levegőbe beszélek, nálunk így néz ki a garázs kívülről, belülről, a falak, a kerítés, és gyakorlatilag minden; de nem baj, mert én így szeretem :)

Már várom, hogy mikor szereli fel a rendszámot a babakocsira, és a hordozóra :) Kép

Timi
athena

athena: :D:D:D

Pillesz: ezt anno én is elkezdtem. :) Én nem jutottam el a saját csatlakozásomig...

Klári

Kép
claracroft

Mi elmentünk a 7végén a pelenkázóért, és vettünk polcot is, amire szerencsére Somaanya felhívta a figyelmünket :) Így a babaszobában van:
- kiságy
- pelenkázó komód
- könyves polc
- pihenő ("szoptatós") fotel lábtartóval

Már csak a kétajtós Leksvik szekrényt kell beszereznünk, aztán függöny, szőnyeg, lámpa, és a szoba teljes.

Kaptunk még kádat állvánnyal, kengurut, takarót, plédet és egy csomó ruhát, szombaton érkezett az első szállítmány :) Azért elég nagy megkönnyebbülés, hogy ennyi mindent kaptunk, nagyon hálás vagyok értük. 56-os nincs túl sok, a keresztfiam is 4 kg feletti baba volt... A fehéreket hozták most, a színeseket köv. alkalommal.

A köv. fizetésből valószínű gyerekápolási cuccokat és apróságokat veszünk, a szekrény talán decemberben összejön, legalábbis remélem. Nekem is fel kellene készülnöm lassan a hidegre, nincs kabátom, pulcsim.

A szobában még mindig átható festék- és tapétaragasztó-szag van, pedig a nap 24 órájában nyitva van az ablak. Mennyi idő kell neki, mire kiszellőzik?

Klári

Kép
claracroft

Ma vagyok napra pontosan 6 hónapos terhes :)

Klári

Kép
claracroft

Na lenyugodtam, kezdem előlről :)

Klári
Hű, jól belehúztatok a vásárlásba, jó sok mindent vettetek!
Sztem több hét, míg kiszellőzik a szoba, vagy ha be lesz rendezve, az is segít rajta, de én imádom a festék szagot! :lol:
Gratula a 6. hónaphoz!!!

Brigi
Nagyon boldog névnapot kívánok kicsit megkésve!

Meli
Nekem is a tejes kávé mindig megteszi hatását, vagy a tejcsoki!

Ági
Biztos nincs semmi baj, csak a dokinak kötelesség elmondani.. de egyszer kellett húzni egy határt és sokan vannak a határon :lol: Engem Lili fejével rémisztgettek annak idején és semmi probléma nincs vele!

Kép
buborka.

(Még jó, hogy ctrl Cztem, mert megint káromkodtam volna egy nagyot)

Pénteken voltam a dokinál! Minden rendben van a Tesókával, jól van! Az összes eredményem is jó!
Aztán elmeséltem, hogy mi a helyzet az ájulásokkal és a doki egbyől rávágta, hoyg mi a "bajom". Azt mondta, h ez egy ún. Vena cava inferior szindróma, ami nagyon gyakori az utolsó trimeszterben a vékony kismamáknál. Az történik, hogy a megnövekdett méh elnyomja alul a fő gyűjtőeret, ezért leáll a vérkeringés, stb... Rosszullét, majd ájulás érthető okokból.
Az a megoldás, h ilyenkor amikor érzem, h kezdek rosszul lenni, feküdjek a bal oldalamra, vagy hajoljak le, hogy lógjon a méhem.
Szóval szerencsére nem a vérnyomás, nem a cukor, hanem ez okozza!
Csajok, ilyen bárkinél lehet, főleg a vékonyaknál, szóval semmi pánik, csak bal oldalra lefeküdni! :)

Amúgy még mindig úgy néz ki kislány, bár a sógornőm látja a kukacát :roll: :lol: , de van fényképem az ajkairól!
És ami a legfontosabb, Apa rámondta az Áment az ARMILLÁRA!!! :lol: :lol:

Kép [/img]

Kép
buborka.

Kép Armilla 27 hetesen[/img]

Kép
buborka.

Ezeket javarészt kaptuk, eddig csak a pelenkázót és a polcot vettük, a ruhák, kiságy, kenguru, kád a nővéreméké. :) A relax fotel már nagyon régi, csak most a babaszoba része lesz, eddig nem tudtunk vele mit kezdeni, valahogy sosem volt helye.

Klári

Kép
claracroft

szép képek :)

Klári

Kép
claracroft

Timi Neked se semmi a párod! :lol:

Az én férjem a zsiráfokat, pontosabban a zsiráfos cuccokat gyűjti, nem tudtok olyat mondani, hogy valamiből ne lenne...
Cserébe, Lili mindig olyan ajándékot kap a családtól, ami zsiráfos :twisted: Na ettől falra tudok mászni! :roll: :lol:

Kép
buborka.

Sziasztok, már megint régebben voltam, de azért olvasgattalak titeket. Ezért lehet, hogy egy kicsit későn reagálok egy két dologra.

Sophie Kérdeztél a babakocsiról , hogy hol lehetne megnézni. Mi itt vettük, itt meg is lehet nézni titan színben. A netes szín kicsit csalóka, az életben ez nem szürke, hanem khaki szín, ezzel együtt nagyon szép. Előszőr a szép színe miatt figyeltem fel a kocsira a boltban és akkor láttam csak, hogy ez melyik kocsi is, amit a neten főleg csak piros színben mutogatnak. Nagyon ízlésesen vannak összeválogatva rajta a kiegészítő színek is (még iparművész szemmel is )és még fényvisszaverő betét is van rajta. És ami a legjobban tetszett, hogy minden huzat kölön levehető és mosógépben mosható.
http://babyfun.axiomarket.hu/item/vecto ... i-rendszer

Gyöngyi, Buborka Én is táppénzen vagyok már egy ideje ezért 70%-ot kapok én is, de nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha a szülés után vesszük csak igénybe a TGYÁS-t, mert azt a szülés előtt 4 héttel lehet már igényelni és abból kevesebb a levonás mint a táppénzből. Csak azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha az ember a várható szülés időpontja előtt 4 héttel igényli, és a baba pedig esetleg késik, úgy gondolja, hogy tovább marad benn anyuci hasában. Van aki tudja erre a választ? Vagy lehet, hogy a TGYÁST is utólag , a szülés után kell igényelni, esetlegesen visszamenőleg 4 héttel?
Kima Megy a drukk a kutyaversenyre!!!
Ági Nyugodj meg biztosan nincs semmi baj! Egyébként a múltkori előadást az idős doki tartotta. Ill. nem is nagyon beszélt csak filmeket mutogatott arról, hogy a Pápua-újginea-i nők hogyan szülnek. Amiből az volt a konklúzió, hogy az a legjobb, ha az orvosok hagyják a szülő nőket úgy szülni, ahogy azok érzik. Úgyis tudják a dolgukat maguktól, csak a problémás eseteknél kell egy kicsit besegíteni.
Brigi Boldog névnapot!
Athena Azért arra is figyeljetek, hogy az ágy felett is maradjon egy kis hely, hogy fölé tudj hajolni a picit ki- és betenni.
Buborka Armilla nagyon szép kislány!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.10.12 18:08-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Megvan a terheléses cuki eredményem
terhelés előtt: 3,91 terhelés után: 5,86 SUPER!

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!
Megérkeztünk tegnap este Pozsonyból. Nagyon fáradt voltam és hosszú volt az út. Barátnőmmel mentünk, de én vezettem, így sok volt, illetve mivel szombaton reggel 7-kor keltem és vasárnap este 11-kor feküdtem le először, így olyan voltam, mint a felmosórongy :D
Hát az eredmény az igen felemásra sikeredett. Második lett a kutya, amit egy világkiállítás tekintetében nagyon tudnék értékelni, de sajnos a korrupt bírálatnak köszönhetően, olyan kutya vet meg minket, aki akkor sem kéne, ha hozzám vágnák. Egy svéd nő hozott 3 nagyon nagyon rút kutyát és érdekes mód a 3 kutyából 2 világgyőztes lett (az egyik szuka volt, de ott sem bírált korrektül a bíró, mert a svéd csaj kutyája tényleg ocsmány volt és nagyon szép szukákat veretett meg vele). A 3. kutyája pedig osztálymásodik lett, pedig az sem érdemelt volna semmit. Na mindegy. Sajnos sokszor van ilyen, de ezt meg kell emészteni.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima ez a második díj is gyönyörű eredmény. Sajnos, úgy látszik a korrupciót sehol nem lehet kiküszöbölni. De vigasztaljon az, hogy tudod, hogy a Te kutyád volt a legszebb. Persze gondolom ennek anyagi vonzata is volt. De hát mit tegyünk.... :cry:

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok,

szép szeles nap van :evil:

Tegnap voltam dokinál, minden ok, méhszáj C3100 (eddig C0). És kislány. Legalábbis nagyon úgy tűnik, igaz, hogy a nagy mozgások közepette nehéz volt megítélni. Tegnap a családi haditanács is összült és eldöntöttük, hogy 3:1 arányban Zsófia Mária lesz a neve. Én szavaztam egyedül a Júliára, dehát nálunk demokrácia van...

Kép
Kép
Kép
vicka77

Vicka!

Gratulálok! Te is gyarapítod a kislányos kismamák táborát :)
És szép a Zsófi!!

Timi
athena

Lányok!

Mi a megoldás arra, ha egy rakás aluliskolázott, buta, bunkó emberrel kell együttdolgozni?? Mármint anélkül, hogy lealacsonyodnék az ő szintjükre és elküldeném őket a sunyiba...

Timi
athena

Athena: bárgyú mosoly, csukott fülek :D

Klári

Kép
claracroft

Fikuszka!
ezzel nem jár pénzdíjazás, de akkor is rossz érzés volt.

Athena!
Verd meg Őket :D :D Kismama vagy, megengedheted magadnak, hogy agresszív légy :D :D

Vicka!
Gratulálok!

Itt nálunk tegnap óta esik az eső. a gyerek unatkozik, nem hagy semmit csinálni és megy a hiszti. Nagyszerű :?

Kima
Kép
Kép
kima75

Klári, Kima :)
Ettől most meg vigyorognom kell :)
Kima! Tarts ki, süssetek sütit, azt biztos a gyerek is élvezné :)

Timi
athena

sziasztok,

olvasgatlak Titeket, csak nincs időm írogatni..Idő közben kiderült Zalánról, hogy kislány :) Jelenleg Rékának szólítjuk, de azért a táblázatban nem kell még javítani, mert a hétvégén végig Huaníta volt :), szóval még semmi sem biztos.

Időközben túlestünk egy Dalacin kúrán is, mivel streptococust találtak a kenetemben. :( A kúra utáni kontroll eredménye csak jövőhétre lesz meg. Azért megijedtem, mert ugyan a dokim nem aggódik a dolog miatt, az interneten ezzel kapcsolatban elég sok borzalmat olvastam :(
A doki csak azt mondta, h nehezen kikezelhető, és ha nem sikerül a szülésig kikezelni, akkor a vajúdás megindulásakor antibiotikumos infúziót kötnek be :(
Szóval ezek a nagy hírek nálunk

Melike: én is pont ma panaszkodtam a dokimnak a székrekedésre, ami hasonló súlyosságú volt mint nálad, nálam a vas tablettától volt. Azt mondta Tiszaszent szabad szedni a kismamáknak
Nekem egyébként ami bevállt: reggel egy nagy evőkanál szilvalekvár + egy pohár víz éhgyomorra, ez lazítja a székletet. + próbálkoztam a tej fogyasztással is, mert Twisthez hasonlóan én is laktózérzékeny vagyok vagyis voltam, bár neálam ez csak konkrétana tejfogyasztásnál jöttt elő, + esetleg bizonyos joghurtnál, de más tejterméknél nem

JA és lenne egy kérdésem:
az első vérképem tök pöpec volt, a vas és a hemoglobin is a megfelelő tartományban volt. A második vérképnél a hemoglobinom alacsony lett, a vasam szintje pedig emelkedett az elsőhöz képest. Erre írtak fel vasat pluszba. A kérdéseim:
Mi a garancia arra, hogy ezt a plusz vasat a szervezetm hemoglobinná alakítja?
Mit tehetek én azért, h ez bekövetkezzen? (nem arra gondolok, h C vitaminnal vegyem be a vasat, hogy felszívodjon)
Előre is köszönöm ha valaki tud erre válaszolni

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Bogaracska: ha olvasol, légy szíves ne felejts el felírni az utolsó szülőszoba-látogatásra :) Jönne a férjem is.

A nevem: Balla Klára, a férjemé: Ádám Attila

KÖSZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
, és ezer hála :)

Klári

Kép
claracroft

Sajnos ma sem tudok elszabadulni szülésfelkészítőre, pedig jó volna :cry:

Klári

Kép
claracroft

Hova tűnt BOGYRA???

Klári

Kép
claracroft

De jó nektek, ti már jártok szfelkészítőre!
Nekem csak a 30. héttől lehet. pedig nagyon érdekelne :)

Timi
athena

Clara- :lol: :lol: :lol: Nem felejtettelek el! Épp ma akartam rákérdezni, el tudsz e lógni. De akkor nem sikerül :? Én megyek mindenképp, és ha lesz felíratkozás, mindenkit felírok!

Kép
Kép
bogaracska

Buborka, loaktina- nagyon aranyosak a képek, olyan jó látni Őket :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Timi - legyél gyorsan terhes és menj hamarosan szülni - ja, ez már meg is van... Akkor meg ne parázz és próbálj arra gondolni, hogy hamarosan lelépsz onnan, aztán utánad a vízözön... :lol:
Gyerekkel meg már úgyis könnyebben fogsz beszólni (legalábbis nálam így működött)

Kép
Kép
Kép
vicka77

Vicka!

Köszönöm a jótanácsot! Megfogadtam :)
Először úgy volt, hogy október végéig dolgozom, aztán úgy döntöttem, hogy maradok decemberig. Hiba volt....

Timi
athena

Vérkép ügyek:

A férjem belgyógyász és totál ellene van az összes vitaminnak. Az első vérképem nekem is tökéletes lett, a mostanin volt már 3 csillag, de erre a nőgyógyászom és a férjem is azt mondta, terhességben normális. Ilyenkor megváltoznak a viszonyok, ami egy egészséges emberben kevésnek számít, az nálunk normális. Egyébként egészségeseknél sem szoktak a diszkrét eltérésekkel foglalkozni, ami pl. abból is adódhat, hogy éppen sokat ittál vagy keveset. Én egyébként a 30. megyek még egyszer utoljára védőnőhöz, aztán többet NEM. Nem akarom, hogy akkor izélgassanak a legtöbbet, amikor jól érzem magam és lelkileg is készülődnék. Amikor bezzeg totál rosszul voltam (hányinger), akkor csak 6 hét múlva akartak látni és mindenki elnéző mosollyal nézett rám. Most én nézek majd elnéző mosollyal. A doki úgyis min. 2 hetente megvizsgál majd, NST hetente a 36. héttől, ha pedig a baba is mocorog, akkor minek menjek? Szerintetek?

Kép
Kép
Kép
vicka77

Vicka!

A vérképről: mutattam az eredményem a nőgyógyászomnak, aki azt mondta, hogy nem kell ügyet csinálni belőle, mert a terhes nők vérmennyisége megnő, így egységnyi térfogatra kevesebb a benne lévő hemoglobin, és a többi vizsgált anyag.
Azt mondta, hogy a védőnők szoktak ebből nagy ügyet csinálni, de ha nem kórosan alacsonyak az értékek, akkor az teljesen jó, mert a leletre írt határértékek a nem várandós nőkre vonatkoznak. Kismamáknál normális, ha alacsonyabb.
A dokim így fogalmazott: a határértékek normális nőkre vannak megadva. Mire én azonnal feltettem a kérdést: ezek szerint én nemnormális nő vagyok ??? :):):)

Timi
athena

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: