A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Sziasztok!

2 oldalt kell visszaolvassak... de előtte "jelentek".... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ma voltunk gyerekorvosnál... 5 hetesen 4900 gr... és 52 cm vagyunk... :) összementünk 3 cm... :? :? :? :? :? :? :? :? DE 1,5 kg híztunk :!: :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaaa überokosvédőbanyám most azt találta ki, hogy nem szabad 4 óránál előbb enni adjak Dórának, mert kövér... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: szerinte nem szabad ennyit hízni.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mondtam neki, hogy majd amikor üvölt mert éhes akkor leviszem neki!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Naaa aztán egyik fülemen be a másikon ki... ezt a nőt másképp nem lehet elviselni.... :? :? :wink: :wink: :wink:

Nooo most megyek és visszaolvasok.... :)
vikiviktor

HellóHAlló Mindenkinek!

KATA, gyógyManók mennek, s segítenek!!
Meg hasfájós Babókhoz is és kialvatlan Anyáknak is !!!

Nálunk mintha kicsit jobb lenne a helyzet alvásügyileg..
teljes mértékben külön választom az iccakákat a nappaloktól.. nincs mérés, nincs pelenkázás- kivéve ha nagyon berottyant - icipici fény (piros - magzati életet imitálva :? ), és így, fürcsi után kaja 8 f9 körül.. aztán pici altatás - ez változó - alvás 2 v. 3 ig , kaja, aztán 6-7 körül kaja.. 2 óra alvás, s 1 óra kakilás:D
Nálunk az nagyon viccesen zajlik... órási rotyik, s iszonyú vörös fej..
Nálunk Apa tartja számon a "tiltó" listás kajákat.. néha túlzásba viszi, de mindegy, mert ééédes...
Babónak nem fáj a hasa, NEm engedem be a hasfájást a lakásba...
...sír a Pici és egyből az okosok, biztos fája a hasa... Nem nem fáj, inkább ez a baja vagy az .....
tudom, ha valóban fájna , azt nem tudnám ennyivel elhessegetni, de most ezt tudom megtenni..

Bobóka
, a teát iszom, két óriás csészével naponta, és ízesítem is... nem kínzom magam:) és nem fejek.. csak akkor , amikor úgy érzem, h furi a cicim..
Momóka egyre többet eszik... most már szinte mindig eléri a 100g-ot a kaja.. de néha beesik egy 70g-- e mi se eszünk mindig ugyannyit.. és 3 hét alatt Ő is 1 kilót hízott:)

N, jelentem ééééén fotózom a sírást:D:D:D

Kép

Rita
, de jó , h ilyen jól van Máté!!:D

BAbcika, megoldod az egyedüllétet, ha úgy alakul.. ügyes vagy!!!!:D:D

Manó, nyugis napokat!!:D

Floranan, szépek vagytok... télleg Te magyarul beszélsz a
Picihez??

Süti, kapsz egy MiciMacisMomó képet, hátha kicsit jobban fogod érezni magad!!!
Ja, és ajánlani akartam a hajszárítót... ( mi "csak" tesztelésre használjuk, ha nagyon sír.. ha nincs "baja" elhallgat s tekintget...)
Hátha Bernit is kicsit lenyugtatja!!!

Kép

Mabe
, gratula a költözéshez!!!! mikor mentek kb?? é a család mit szól??
)még egy kérdés: a lombikkal kapcsolatban... mennyi idő után indultatok a lombik felé? - persze ha nem indiszkrét a kérdés... )

Bocs, akinek nem írtam... :oops:

SZEBB ÁLMOKAT!!!![/b]

Kép

Kép
móka:)

Brazil-magyar: most persze nem jut eszembe szinte semmi, írnom kellene… ilyenek, hogy Apa csinál nekem hamit mindig (édes) rizst zöldségekkel, karfiol, bab, borsó… csak nézett, mikor mondtam, h fújnak elvileg…
Fürdésnél simán vizezi a köldökcsonkot, na nem direkt, de nem foglalkozik vele, h vizes-e v sem… és persze mindig vizes, ha ő fürdet, mert locsolja a babót :D
Lázmérőnél meglepődött, h popsiban, náluk inkább hónaljban…
Bakker, tényleg nem jut több eszembe, volt, amin csak néztem, jegyzetelni fogok :D
Szokás például, vagyis inkább hiedelem, hogy egy csepp anyatej sem cseppenhet a földre, mert akkor elapad a tej, illetve egy darab piros cérnát kell a gyerek homlokára tenni, és elmúlik a csuklás.

Azt hiszem az egyik cicimből nem tud olyan jól szopni Ebano, mert azon nagyon nyűglődik, alig vákuumozik, mindig elengedi, és nem is szívja ki olyan jól… sokkal keményebb is, azt kell inkább fejni… mitől lehet? Ránézésre nem különbözik a másiktól!

Illetve a csaszi sebem egyik vége kemény, mintha lenne vmi dudor, a doki azt mondta, a belső varrat ott van, de biztos, h nem gáz? A többi részen puha.

Hasfájás: nálunk Infacol és kamilla a menü! Mecsek teát csak lazán kiköpi!
Illetve a poci masszírozása, de még inkább a lábak emelése, vagyis a térdek poci felé tolása, és ott tartása válik be!! (Képtelen vagyok értelmesen leírni :D )

Süti, kitartás!!

Mabe, wow, nagy kaland lesz, gratula!!! Egy nagy kalappal!

Kriszti, Luca de édesen alszik!! :D

Babcika, ezen én is gondolkodtam már, bár nálunk még csak 11 nap telt el, de még nem volt semmi… de sztem érik… :D de ha nem baj, akkor nem parázok :D Ugye csaszi volt, nem fáj ott semmi, csak kérdés, h nincs-e vmi fertőzésveszély?

Astrid, Belügy :(

Kata, Brumi, örülök, h jobban vagytok!!!

Rita, költözés :D

Móka, magyarul!! Két nyelvet tanulunk egyszerre :D Cípek vagytok!!

Kidőltem, Manó is bealudt a karomon, én is vele, azért írtam lassan :D
Jó éjt istennők!

floranan

még valami..
Petra, én is kocsikázok a Őrültkével:D:D olyan jóó:D

És nem tudom már ki írta :oops: :oops:..... nálunk is bejön a homlok orr simi, s a szem csukódik le, közben csüttögés, majd szépen lassan elhagyok mindent, s alszik a Babó. na jó ez akkor jön be, amikor már egy hajszál választja el az elalvástól!!

Még egy kérés, aki már túl van rajta...
ÜGYINTÉZÉS

TGYÁS ÉS ANYASÁGI.. milyen nyomtatványokat kell kitölteni.. elkezdtem letölteni a nyomtatványokat... 4féle, s mindegyik kicsit különbözik a másiktól.. akkor most melyik a jó? s melyiket kell leadni???
a CsALÁDI pótlék miatt APa cége adott egy papírkát, de oda fel kell tüntetnem az Pici ADÓSZÁMÁT... azt honnan kapom?!?!

Télleg ügyintéztem eddig a munkában is... de most az agyacskám felforr teljesen az egésztől... úgy kell mindent Apának elkészítenem, h csak egyszer hajlandó elmenni... lépcsős a fénymásolós hely, úgyh babakocsival nem tudok leralllizni, így valkit meg kell kérnem h segítsen,m apa dolgozik, Anyum messze.. anyóst pedig... ööööö.. , stb stb-...

úgyh aki elintézte már, plíííízzz kérek szépen infót!!!

Bocs, h ennyire béncsa vagyok, de hátha megúszhatok pár kört a segítségetekkel!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
móka:)

Kata... rengeteg gyógypuszi Neked!!!!

Kriszti... 1,5 kg... :lol: :lol: :lol: :lol: Lucababa nagyon édes!!!! :) :)

Mabe... húúúúúúúúúúúúúú Texas... nekem is a Dallas ugrott be.... :wink: :wink: :wink: :wink: nagyon sok sikert nektek! De ahogy Móni is írta... net ott is van.... :wink: :wink: :wink: :wink: z időjárás miatt pedig nagyon irigy-irigy vagyok.... :) :) :) Imola csuda édes!!!! :) Már 2 hónapos.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Astrid... belügy... :evil: :evil: :evil:

Vera..
nagy nagy simisimi Neked és Zoénak!!!! És hidd el nincs mindenkinek türelme... :wink: :wink: néha már bőgők a tehetetlenségtől.... :? :? :? :?

Manó... nyugis napokat nektek!!! :) :) :)

Lili... seb levedzik... :shock: :shock: :shock: :shock: huuu szerintem mindenképp nézesd meg!!!!!

Süti... tied apa meló.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
krumplis-tészta... :wink: szilvát, körtét szerintem ne egyél.... :? :? :? :?

Peppino... szerintem még nem rontotta el anyósod Tomi babát,.... :? :? :? én hiszem (remélem így is van!!! ) amit Kriszti mond... hogy fél éves korig nincs gond, ha kézben-ölben van a babó.... :wink: :wink: :wink: :wink: nekem is fájdogál a cickó... :? :? :? :? lehet, hogy anyósom miatt.... :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: én is borogatom...

Flora... a két oroszlán.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babcika... végül mentek apikával????

Rita... éjszakához nagy nagy gratula... remélem továbbra is így lesz nektek!!! :) :) :)

Móka... milyen jó, hogy "ki tudod zárni" az életetekből a hasfájást.... :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Móka... adókártyát APEH-tól igényelni... honlapjukon van asszem nyomtatvány... :? :? :? nekem mindent a kolléganőm intézet... (anno én is intéztem ilyent, de már fingomsincs az egészről.... bocsi.... :oops: :oops: :oops: :oops: )
vikiviktor

Nooo asszem beájulok én is!
Szép éjszakát mamáknak.... babáknak... apikáknak... :) :) :)

Beatrix... Bex hogy van????
vikiviktor

Még valami....

Bibi... holnap írhatok privit neked????? Lőnél nekem egy kendőt???? :oops: :oops: :oops: :oops:
vikiviktor

Panadolt lehet szedni lázcsillapításra? 38,3 vagyok most éppen, a neten a gyógyszerkeresőben nincs odaírva, hogy szoptatás alatt nem lehet szedni, ezért gondoltam, hátha lehet...

Peppino
Kép

Kép
peppino

Peppino!

Panadolt lehet.

Móka!

TGYÁS: én ezt töltöttem ki, elfogadták (mukahelyem kifizetőhely):
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
Ez: "Igénybejelentés – Terhességi-gyermekágyi segélyre, KPE 50-1"

Anyasági, CSP (ehhez nekünk nem kellett a baba adószáma, nem lehet, hogy a tied vagy a párodé kell? (szeptembertől az adózásnál kettőtök között megoszják a CSP-t és adóalapba beleszámított, nem adóköteles jövedelemnek számít, ezért kellhet az adószámotok, a ti adóelőlegmegállapításotokhoz)):
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/137
Innen "Kérelem családi pótlék megállapítására" és "Kérelem anyasági támogatás megállapítására".

Astrid

Kép
astrid

Köszönöm a gyógypuszikat, és simiket. Hát nem mondom hogy jól vagyok de alakulok!

Peppino, csak utolért a mellgyulladás... :( Algopirint(én a 40 foknál 2 is bevettem) nyugodtan szedhetsz, és ha rám hallgatsz irány a doki ma! Én a szombatinál rontottam el hogy nem mentem.

Móka, semmihez nem kell az adószáma a picinek, csak a taj.

Lőrinc nem akar szopizni a bibis ciciből. :( Így az életbe nem jön helyre, hiába mondják hogy arra rakjam először nem hajlandó elfogadni, ha be is kapja szív kettöt kiköpi és sír. Mit csináljak, vélemények?

Kép
kata05

Jó reggelt!

Gyorsan picit visszaolvasok és írok,míg puja alszik.

Peppino,panadol mehet,de csak kettő egy nap.Ha nem megy le a láz,akkor 4 óránként egy,de érdemes dokit megkérdezni.

Kata,sok sok gyógysimi,és gyógypuszi.Gyógyulj meg hamar.

Süti,jót mosolyogtam a porszívón.Bejött?Mennyit aludtatok?

Kriszti,kilók,szuper.

Viki,gratula Dóra hízásához is.Védőbanya monnyon le.

Babcika,ne stresszeld magad,ha esetleg nem mentek.Inkább tervezd meg a kettesben töltött papotokat.Ügyes csaj vagy Te,megoldjátok.

Rita,gratula az éjszakához.Gondolom így Andrisnak is jobb.Máté mosolygós kép???

Floranan,nagyon édes apja és fia a képen.Annyira meghitt pillanat.A piros cérnát kipróbálom ;)

Kép
v.andi

Szép jó reggelt, illetve már napot mindenkinek!

Astrid: Nagyon köszi a kendőt!Tegnap már egy kötést kipróbáltam, azt az elöl keresztezettet, még a fekvős babásat keresem a neten.

Mabe: Hű, de jó! Akkor mi most USA-ba fogunk udvarolni Mollinak? :lol: :lol:

Nálunk tegnap óta változás van. Marci annyira hisztizik a cicin, elég kevés már a tej, hogy dokinénivel megegyeztünk, hogy éjszaka kapjon csak tápszert. Így a nagylány is alszik, nem ébred fel a hisztire. Őurasága azt csinálja, hogy szopizik 4-5 percet amíg még jön utána kiköpi és jön a hiszti, én meg gyömöszölöm a szájába, próbálom, de már csak 30-40ml-k jönnek. De az is van hogy csak 20ml ha iszony begurul. Szóval éjszaka már csak tápi volt, engem jobban megvisel mint őt, olyan vacak érzés. Nem tudom meddig húzzuk még, hogy legalább nappal kapjon anyatejet valamennyit.
Azt hiszem lassan át fog térni a tápszerre. :oops: :cry:

Adókártyát nekünk megküldte az APEH kérés nélkül is.

Holnapig édes kettesben vagyunk Marcival. Lányom apuéknál, ma megy a fogszabira vissza, utána ott alszik, párom meg megy apóséknak segíteni a telken, úgyhogy bulizunk Marcival :lol: Remélem jó fiú lesz.

Kata, Peppino:: Jobbulást!

Babák nagyon arik!

Mollinak:
Kép

Tesók: Kép

Anyával: Kép

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Helló lányok!

Legújabb fejlemény: Janókám köhög, éjszaka 37.7, de nem adtam semmit, had dolgozzon a szervezet, az immunrendszer, és 3.45-kor már nem volt hőemi. Remélem nem lesz nagyobb gond. Így sajnos nem megyünk apával. Pedig a Luna hotel lett a nyerő, saját kert, internet, apám izéje, 3*, de jó is lett volna. Így most marad a para, csak a kicsi el ne kapja, mert ha ő lázas a gáz, és akkor ha vele gond van hova teszem Janót, de ha Janót dokihoz kell vinni akkor a kicsit is vigyem be a beteg gyerekek közé??? Egész éjjel ezen járt az agyam, így most ko. vagyok. Ja így tesómék sem jönnek ama bizonyos héten, mert ugye a kis keresztlányomat sem kéne lefertőzni. Mindezt elsírtam anyumnak, így most úgy néz ki jön jövő héten pár napra, de nála sose lehet tudni, nem akarom elkiabálni. Kész vagyok. Most már mehetnénk valszínű apával, de így nem merem, ha kicsi beteg egy pesti kórházban, ismeretlenben, .... áh nem. Rita jutott eszembe, náluk is ez volt és kh lett a vége. :(

Na nem nyavajgok, bocs, de most csak ennyire futotta, mert kv, kaja, ágyvetés stb jön. Ja és még köntösben vagyok, de a nyomorúlt védőnőt biztos ma eszi ide a fene, így gyorsan fel is öltözök!!

Flora! Én bár nem vagyok csaszis, de a szobatársamnak is kemény volt az egyik oldala a varratnak és azt mondták,hogy ott van a belső, tehát no para. És hajrá, a tudodmi, fertőzést nem igen kapsz. Remélem:D

Kép
babcika

Tara!

A gyerkőceid nagyon szépek!! Mollinak ma biztos jó napja lesz, ezek után!!

Nem akarok ám rossz anyós hírében állni, de Ákosom tőled mi is várunk valami szép fotót!!! Blanki odalenne érte!!

Tara! Hogy te milyen csinos vagy!!!

Ákosnak, és másoknak!!!

Kép

Kép
babcika

[quote="taranee"]S írta:taraneezép jó reggelt, illetve már napot mindenkinek!

Astrid: Nagyon köszi a kendőt!Tegnap már egy kötést kipróbáltam, azt az elöl keresztezettet, még a fekvős babásat keresem a neten.

Mabe: Hű, de jó! Akkor mi most USA-ba fogunk udvarolni Mollinak? :lol: :lol:

Nálunk tegnap óta változás van. Marci annyira hisztizik a cicin, elég kevés már a tej, hogy dokinénivel megegyeztünk, hogy éjszaka kapjon csak tápszert. Így a nagylány is alszik, nem ébred fel a hisztire. Őurasága azt csinálja, hogy szopizik 4-5 percet amíg még jön utána kiköpi és jön a hiszti, én meg gyömöszölöm a szájába, próbálom, de már csak 30-40ml-k jönnek. De az is van hogy csak 20ml ha iszony begurul. Szóval éjszaka már csak tápi volt, engem jobban megvisel mint őt, olyan vacak érzés. Nem tudom meddig húzzuk még, hogy legalább nappal kapjon anyatejet valamennyit.
Azt hiszem lassan át fog térni a tápszerre. :oops: :cry:

Adókártyát nekünk megküldte az APEH kérés nélkül is.

Holnapig édes kettesben vagyunk Marcival. Lányom apuéknál, ma megy a fogszabira vissza, utána ott alszik, párom meg megy apóséknak segíteni a telken, úgyhogy bulizunk Marcival :lol: Remélem jó fiú lesz.

Kata, Peppino:: Jobbulást!

Babák nagyon arik!

Mollinak:
Kép

Tesók: Kép

Anyával: Kép

Tara: régebben tettem fel a pic-ra kendőmegkötési módokat lerajzolva. Süti is abból "tanul" :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Babás képek: olyan szépen nőnek a babókáink !!! :) ... annyira el vagyok maradva, csak olvaslak benneteket, pirulok, de nem tudok mindenkinek személy szerint reagálni :oops: :oops: :oops: :oops: .... pedig szeretnék, nem vagyok ilyen önző ám ... :oops: :shock:

Viki: keress meg mailben, szívesen segítek !!! ;)

Babcika: én is azon parázok, hogy ha egyedül maradok a 2 kicsivel (legközelebb 2 napra november közepén), és akkor lesz(nek) betegek, mit fogok csinálni ... hááááááááát, ezért volt fontos nekem anno, hogy a gyerekorvos hajlandó legyen kijönni ... és ha éjszaka van gond, akkor hívom az ügyeletet, nincs más megoldás ...

Most nem tudom, hol kopogjam le, de ez volt a 2. éjszakánk, hogy 9-3 között aludtunk ... igaz, utána már nem sokat, de ez nekem így okés, hogy tudok 6 órát egyben aludni, és nem csak szakaszos alvás van ...

Mellem úgy néz ki, rendbe jött, csak most annyi van, hogy a 'betegben' jóval több a tejcsi, a másikban meg alig ... na jó, ez túlzás, csak a telihez viszonyítva ... nem tudom, hogy fog visszaállni kb egyformára ??? ... van valakinek okos tanácsa ???

Csaszis seb: pont tegnap tapasztaltam, hogy ott, ahol a cső jött ki, azon az oldalon a seb körül kemény részek vannak (nem tudom jobban leírni, nem csomók, de egy sávban be van keményedve) ... amúgy szépen gyógyul, és LILI: már egy hét múlva sem levedzhet, akkor haza sem engedtek volna a kórházból ... remélem, neked is elmúlt már !!!

Jövő péntekre bejelentkezem fodrászhoz ... :lol:

Scooperről tud valaki valamit? És Zsófiékról?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Adókártya nekünk is "magától" megjött, levélben ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Scooper-ről, én még ott vagyok leragadva,hogy elvállaltak valami lakásfelújítást apucival és azt csinálják!

Kép
babcika

Sziasztok!!
Voltam vissza a dokinéninél, ugyan tegnap beszéltünk telón, mondta, hogy a zsír jön ki, de azért bementem, hogy nézze meg. Tényleg zsír, a vékony bőröm miatt és hasfalam miatt mindent külön varrtak össze, ezért a kis zsírt is. Igy az jön ki. Jól megnyomkodta, úgy kapaszkodtam, mikor láttam, mire készül, de egyáltalán nem fájt! Pedig nekiesett, mint süket a csengőnek :lol: :lol: Annyira megkönnyebbültem! Azt mondja szépen összeforrt, szépen gyógyul, nem kell beszarni, ez pár nap alatt kijön. :)
Flora, milyen édesek vagytok!!!!!!!!!!!!!
Molli már 2 hónapos?!?! Megy ám az idő!!!!
Sajnálom nagyon a pocakfájósokat! Szürnyű, hogy az ember lánya tehetetlen!!
Kata, jobbulást kívánok mielőbb!!
Bex napi 6 fájdalomcsillapítóval él, azt írja szarul van eléggé. Itt is sok + energiát küldök neki!!!!!
Bibi, nekem cső sem volt a sebben :? A lényeg, h a doki azt mondta, rendben vagyok!! Ti is nagyon nagyon szépek vagytok!!!! :) :) Ahogy Babcikáék is, és Mókáék és mindenki :) :)
Kriszti 1,5 kg!!! Ez igen!! :)
Peppino, jobbulást neked is!!!
lili34

Átveszem Anyától az én kis bungyurkámat, lemegyünk sétizni!
lili34

Apás kép: Kép

Kép
babcika

Halika!

Éccaka Kép ,sztem 1.5 óránál többet nem aludtunk...

porszívó...ja 15 percre volt elég,na de ha folyton megy előbb utóbb elromlik :(

Annyira szeretnék én is reagálni,mint rég,de nem megy....ilyen kevés alvással pill. fáj a fejem...kávét ittam,de tej nélkül pfujjjj.....már ez a reggeli fénypont is megkopott :(

sebaj jön a hétvége,lehet feláldozok a lefagyasztott tejciből 100 ml-t és átadom apának vagy nővéreméknek egy éjszakai etetést :oops: ,én alszok egyszer 6 órát egyben!!!!

Szerintetek......ma éjszaka ugye 1.5 óránként keltünk,de de volt olyan is hogy nyöszörgöt,tehát nem aludt,viszont úgy tűnt,most nem a pocifájás miatt volt a műsor....sztem a gyakori ébrenlét miatt volt már hulla fáradt...és ezért nem tudott aludni...ráadásul ugye azt se mély álomba...szóval igyekszem érthetően leírni mit is akarok tenni ez ellen....gondoltam a hétvégén éjjelente,nem adok neki kaját csak 3 óránként,mégha sír akkor se!!!Tudom ez most szívtelenül hangzik,ha egyszer éhes(csuklóig keze a szájában)....de valahogy rá kéne venni arra hogy éjjel alszunk,és 3 óránként szopi,majd alvás.....nappal meg igyekszem majd ébrentartani,bár most szegénynek olyanok voltak a szemei,hogy kitttem a levegőre aludni...elvileg alszik is,de mindjárt megnézem....

sutimano76

És akkor pár kép!!!Önző módon...
ilyen vagyok ha jó kislány vagyok és mosolygok...
Kép
ilyen vagyok mikor elgondolkodom az élet dolgain...
Kép
Csunyeszka erre gondoltál??????ma éjszakai fotó,úgy hajnali 4 körül!!!Mondjuk ez decibel kijelzéssel lenne az igazi,sztem súroljuk a csendháborítás határát!!
Kép
és akkor amit tuti tőlem örökölt!!!Általában ha leülök akkor ez a kényelmes lábujj tartás!!Apa meg kivan tőle :lol:
Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.10.09 11:10-kor.

sutimano76

Móka nagyon ari a MiciMaciMomó kép!!!Ma éjszaka mi is Micimackósba aludtunk!!!

sutimano76

Hát Süti, sajnálom!

Ha te így látod jónak csináld ezt, végülis a gyerkőcnek nem fog használni egy kimerült édesanya, aki ettől ingerült is lesz, mindenkivel, a tejnek sem tesz jót a stressz, mint megtudtuk, tehát ...., nálunk 1. naptól az van, hogy éjszaka 9-2vagy 3-ig szunya,aztán 6-kor ismét kelés. Ja és én ha csak nyüzsög akkor simán hagyom még. Mondjuk lánykám nem mérvadó, egyszerűen birka türelme van, éjszaka is csak nyösszent aztán mondom jön anya, és ez varázsmondat, mert akkor kivárja a kajáját, ami ugye nálunk forralt víz, mikró, tápi kavarás, tehát pár percet igénybe vesz.

A napi rutinnal hogy álltok?? Itt a fürcsire gondolok, nálunk az a biztos pont, 21.00 környékén van füri, és ekkora már van nyafika, de csak kicsi. Az esti kajáltatás pedig sosincs 3 óránként, mert estére szereti megszedni magát, meg én is jól beetetve szeretem, tehát 19-körül eszik, aztán 21 után megint, így be kiságyba, és ott még elkamillázik magának, aztán elalszik szépen, őt a füri és az esti rutin megnyugtatja.

Hát lányok, lehet hogy ezzel sem leszek népszerű, de hiszem,hogy nálunk ez a jóság annak köszönhető,hogy nem volt éjszakai rooming in, mert mivel 6 napig voltunk az én lányom annyira megszokta,hogy éjszaka nincs tutujgatás, hogy nem is kell neki. Sőt 3 napig csak szopizni hozták a fertőzés miatt, és így azt is megszokta,hogy 2 kaja között aludni kell!!! Persze sokszor ott voltam az újszülöttön, és láttam,hogy ez nem azt jelenti,hogy ordítani van hagyva, mert ahány csecsemős volt, mind vígasztalt egy -egy gyereket a karjaiban. Összefoglalva nagyon jó volt hogy mellettem volt a bébikém, de az éjszakákért hálás vagyok a kórháznak, mert nálam végkimerülés lett volna a vége, mint Jancsival, ha éjszaka nem tudok aludni.

Kép
babcika

[quote="lili34"]S írta:lili34ziasztok!!
Voltam vissza a dokinéninél, ugyan tegnap beszéltünk telón, mondta, hogy a zsír jön ki, de azért bementem, hogy nézze meg. Tényleg zsír, a vékony bőröm miatt és hasfalam miatt mindent külön varrtak össze, ezért a kis zsírt is. Igy az jön ki. Jól megnyomkodta, úgy kapaszkodtam, mikor láttam, mire készül, de egyáltalán nem fájt! Pedig nekiesett, mint süket a csengőnek :lol: :lol: Annyira megkönnyebbültem! Azt mondja szépen összeforrt, szépen gyógyul, nem kell beszarni, ez pár nap alatt kijön. :)
Flora, milyen édesek vagytok!!!!!!!!!!!!!
Molli már 2 hónapos?!?! Megy ám az idő!!!!
Sajnálom nagyon a pocakfájósokat! Szürnyű, hogy az ember lánya tehetetlen!!
Kata, jobbulást kívánok mielőbb!!
Bex napi 6 fájdalomcsillapítóval él, azt írja szarul van eléggé. Itt is sok + energiát küldök neki!!!!!
Bibi, nekem cső sem volt a sebben :? A lényeg, h a doki azt mondta, rendben vagyok!! Ti is nagyon nagyon szépek vagytok!!!! :) :) Ahogy Babcikáék is, és Mókáék és mindenki :) :)
Kriszti 1,5 kg!!! Ez igen!! :)
Peppino, jobbulást neked is!!!

LILI: örülök, hogy minden okés !!!!!!!!!!!!!!!!!! :) .. első csaszinál nekem sem volt cső ... de akkor még nem volt olyan zsírréteg a hasamon indításként, mint most ... vmi ilyesmit magyarázott a dokikám, mikor kérdeztem, hogy miért lóg ez a cső itt :shock: :lol:

kérünk friss cuki-Fruzsi képeket ! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76s akkor pár kép!!!Önző módon...
ilyen vagyok ha jó kislány vagyok és mosolygok...
Kép
ilyen vagyok mikor elgondolkodom az élet dolgain...
Kép
Csunyeszka erre gondoltál??????ma éjszakai fotó,úgy hajnali 4 körül!!!Mondjuk ez decibel kijelzéssel lenne az igazi,sztem súroljuk a csendháborítás határát!!
Kép
és akkor amit tuti tőlem örökölt!!!Általában ha leülök akkor ez a kényelmes lábujj tartás!!Apa meg kivan tőle :lol:
Kép Kép

Süti:az első képen az a mosoly totál a TE mosolyod !!!! :) ... nagyon hasonít rád a lánykád ... :)

Nem tudok mit mondani a tortúrára, amin keresztül mentek ... vagyis én csak a homeos dokinénimet tudom ajánlani, nekem ő a mentőangyal, bármi van a gyerekekkel ... :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

Szép napot!
most csak egyre reagálnék:
[quote="sutimano76"]H írta:sutimano76alika!

Éccaka Kép ,sztem 1.5 óránál többet nem aludtunk...

porszívó...ja 15 percre volt elég,na de ha folyton megy előbb utóbb elromlik :(

Annyira szeretnék én is reagálni,mint rég,de nem megy....ilyen kevés alvással pill. fáj a fejem...kávét ittam,de tej nélkül pfujjjj.....már ez a reggeli fénypont is megkopott :(

sebaj jön a hétvége,lehet feláldozok a lefagyasztott tejciből 100 ml-t és átadom apának vagy nővéreméknek egy éjszakai etetést :oops: ,én alszok egyszer 6 órát egyben!!!!

Szerintetek......ma éjszaka ugye 1.5 óránként keltünk,de de volt olyan is hogy nyöszörgöt,tehát nem aludt,viszont úgy tűnt,most nem a pocifájás miatt volt a műsor....sztem a gyakori ébrenlét miatt volt már hulla fáradt...és ezért nem tudott aludni...ráadásul ugye azt se mély álomba...szóval igyekszem érthetően leírni mit is akarok tenni ez ellen....gondoltam a hétvégén éjjelente,nem adok neki kaját csak 3 óránként,mégha sír akkor se!!!Tudom ez most szívtelenül hangzik,ha egyszer éhes(csuklóig keze a szájában)....de valahogy rá kéne venni arra hogy éjjel alszunk,és 3 óránként szopi,majd alvás.....nappal meg igyekszem majd ébrentartani,bár most szegénynek olyanok voltak a szemei,hogy kitttem a levegőre aludni...elvileg alszik is,de mindjárt megnézem....

Süti őszinte leszek: ne csináld!!!!
nem csak szívtelenül hangzik, hanem az is! Ha sír, akkor az azért van, mert valami nem jó neki, s TŐLED VÁRJA a SEGÍTSÉGET. az pedig, h nappal ébren tartod pont ellenkezően fog elsülni, hulla fáradt lesz a gyerek, s nagyon nyűgös. A nappali alvással a csecsemők az éretlen idegrendszerüket védik a sok inger ellen.
tudom, h megterhelő a nem alvás a szülőknek, de ez az időszak nem fog örökké tartani, viszonylag hamar vége lesz. De -s most kemény leszek - ha nem veszed fel mikor sír, ha nem próbálod megnyugtatni, akár szopival 10 percenként, akkor CSALÓDIK benned a kicsid, s ha abbahagyja a sírást, akkor nem azért teszi, mert belátta, hogy nincs "hiszti" hanem belefárad, h hiába kér segítséget, nem jön az ANYA, nem segít, nem vesz fel...
S lehet magyarázni a dolgokat, ez akkor is így van.

vicger

Hát igen Kriszti..ezt észbetartva rohanok is hozzá mindig...de ez nem állapot,hogy éjszaka nem alszunk,ráadásul egy hete még működött a 3 óránkénti evés és közte alvás....de valamit akkor is tennem kéne,mert éjjel már láttam a szemén..hogy tiszta hulla,csak valamiért nem tud bealudni mélyen.....

Babcika,sajna nálunk tegnap úgy jött ki hogy du.6-kor evés,majd aludt 1.5 órát,utána nézelődés,sírdogálás,na mondom akkor fürcsi,mert mi 19.30-kor szoktuk.....attól megnyugi,így ki tudtuk húzni 20.30-ig a kaját(ugye 21-kor lett volna esedékes)tehát itt sajna lerövidült ....majd műsorozás 23-ig,akkor megint kaja...és jött a porszívózaj bevetése,de így sem tudtuk csak 20-30 oercekre elaltatni......az éccakai programra ponotsan nem emlékszem,mert hulla vagyok!!

sutimano76

Brumi....
[quote]S írta:üti:az első képen az a mosoly totál a TE mosolyod !!!! ... nagyon hasonít rád a lánykád
,ezt tök jó volt olvasni...hát nem csoda ha elfelejtem az éjszakai ramazurit mikor így rám mosolyog álmában.....és sztem már nincs messze az ébrenléti mosolygás,mert néha mármár majdnem elhúzza a száját mikor dumcsizok neki!!!Annyira imádom őt!!!!

Vagy arra gondoltam még visszatérve a nem alváshoz,hogy talán nem eszik eleget.....és ezért van,hogy 1.5 óránként szopizna.... lehet lefejek 100-120 ml,ha sikerül és egy alkalommal megpróbálom üvegből megetetni...akkor kiderül,hogy mi van...mérlegnek már nem hiszek...tegnap este is csak 50 ml evést mutatott,aztán fejtem még 20 ml-t,eltelt egy fél óra mire azt is sikerült megennie+a tea,és még így sem volt alvás!!!

Kriszti kékbetűs részhez mit szólsz????

sutimano76

Ja és ezt a dekoltázst figyuzzátok!!!
Kép

sutimano76

Süti, ez a kép tuti nagyon, nagyon csajos a csaj!!!

Pont akartam kérdezni,hogy szerinted eszik e egyszerre eleget? Mert lehet hogy lustibb, és ami nehezebben jön azt nem szívja ki, belealszik, aztán jön az ördögi kör, éhes, de már fáradt és ezért van ez így. Nem tudom Kriszti mit mond, de nekem az a véleményem a cumisüvegezésről,hogy egyszer nem árthat, de ha gyakran abból kap akkor még lustább lesz a cicit szívni. Tegnap kipróbáltam a mi cuminkat, már olyat gyártanak hogy a mechanizmus hasonló a mell szopásához, de azért jóval kevesebbet kell szenvedni a kajáért!! A jót meg hamar megszokják!!! Berni és Blanki szinte azonos korúak, és az én lánykám megeszik nap 7*130ml-t és néha már nem bír ki 3 órát, tehát amit írtál az a szopott mennyiség lehet kevés.

Kép
babcika

Sziasztok.

Vagyunk ám mi is, csak megvártam, míg kicsit stabilizálódik a helyzet.

Először is (mivel szülés óta nem jelentkeztem):
Köszönöm a kedves, gratuláló szavakat!!!
Nálunk Apa szülés után 2 hétig volt itthon. Utána jött a "fekete leves". 3-an maradtunk. Ez magában nem lett volna baj, de a pici nálunk is az éjjeli műszakot pártolta. Nappal viszont a nagy lánykám miatt nem volt lehetőség pihenni (ő du. nem alszik, így egy potya szundira sincs esélyem). Ráadásul volt Adrinál egy lázas időszak is. HÁÁÁT, nem egyszerű. Előfordult az is, hogy a kicsit végre bevittem reggel, (gondoltam szunnyadok pár órát), erre a nagy lánykám bandukolt kifele a szobából. (erről ennyit)
Nekünk hasfájásra az infacol nem jött be. Így a gyermekorvoshoz fordultunk. Kapott Schüssel sót, de ma már a kevert gyógyszert is be kellett adni neki. (úgy döntöttem, most nem keltem egy darabig, pihenje ki magát) Olyan görcsei voltak szegénykének, teljesen megfeszült. Érdekes, hogy mindig ugyanabban az időszakban jelentkezik. Hajnal 2-től. Volt, hogy csak de 10 körül tudott elaludni. (ekkor szerintem már eléggé ki is merülhetett) Pedig az elejétől odafigyelek arra, hogy mit eszem. Kezdettől fogva kihagyom a tejet és tejtermékeket, figyelek a puffasztó ételekre is. Most már nem tudom, hogy mitől lehet.
Dióhéjban ennyi Rólunk. Igyekszem majd valamennyire visszaolvasni, hogy képben legyek.
Most viszont megyek, mert végre kikönyörögtem a pelus cserét Adrinál. (miért jó neki rajta ülni? Ha bekakil nem akarja engedni a cserét. ... Ki érti ezt?!)

spickey

[quote="sutimano76"]B írta:sutimano76rumi....
[quote]S írta:üti:az első képen az a mosoly totál a TE mosolyod !!!! ... nagyon hasonít rád a lánykád
,ezt tök jó volt olvasni...hát nem csoda ha elfelejtem az éjszakai ramazurit mikor így rám mosolyog álmában.....és sztem már nincs messze az ébrenléti mosolygás,mert néha mármár majdnem elhúzza a száját mikor dumcsizok neki!!!Annyira imádom őt!!!!

Vagy arra gondoltam még visszatérve a nem alváshoz,hogy talán nem eszik eleget.....és ezért van,hogy 1.5 óránként szopizna.... lehet lefejek 100-120 ml,ha sikerül és egy alkalommal megpróbálom üvegből megetetni...akkor kiderül,hogy mi van...mérlegnek már nem hiszek...tegnap este is csak 50 ml evést mutatott,aztán fejtem még 20 ml-t,eltelt egy fél óra mire azt is sikerült megennie+a tea,és még így sem volt alvás!!!

Kriszti kékbetűs részhez mit szólsz????

Süti: én is őszinte leszek: az teljesen rendben van egy ekkora babánál, (sztem), hogy 1.5 óránként eszik ... én a gondot csak aaban látom, hogy ennyire sokat sír ... nem lehet, hogy nem EVÉS oldalról kellene a témához közelíteni ... jóóó, lehet fáj a pocija (is), de nekik még az ÉLET maga is fáj ... és valami miatt ő nyugtalanabb baba ... igen: biztosan hulla fáradt, ha csak ennyit alszik ... elhiszem, és totál átérzem, hogy te is zombi vagy, de nem fogod tudni "nevelni" ilyen idős korban ...

és Babcikára és Krisztire reagálva: valóban, a kórházban megszokta, ha nem volt veled 24 órában, hogy anya NINCS ... és beletörődött ... én sem vagyok a hagyjuk sírni híve ... kicsit nyöszörögni, az okés ... és nem dobom cicire minden nyikkanáskor ... nagyon nehéz átvészelni ezt az időszakot, de kitartás !!! (mondom én, aki Lillát úgy "elrontottam", hogy még másfél évesen is 2 óránként kérte éjjel a cickót (nappal már alig), mert ellenőrizni akarta, hogy ott van-e anya mellette ... ) ... DE: azt mondom: MEGÉRTE: mert kiegyensúlyozott, vidám, könnyen beilleszkedő kisember lett belőle, az ősbizalom meg lett erősítve benne ... na, azért emlékszem, hogy 3 hetes lehetett, amikor annyira kimerültem, hogy egyik éjjel ülve szopi közben majdnem leejtettem, mert kikapcsolt az agyam, és egy pillanatra elaludtam ... és totál csődtömegnek éreztem magam, mert folyamatosan azt próbáltam megfejtni, hogy MIÉRT NEM ALSZIK annyit, mint a többi "rendes" kisbaba ??? ... egyszerűen ilyen típus ... mostmár ezt mondom ...

Süti: próbálj mindig te is aludni, amikor babó alszik ... csak így lehet átvészelni ezt az időszakot ... ez a véleményem :oops:

Ja, és a nem eszik eleget témához: mennyit nő hetente ? ... Lotti múlt pénteken 1 kilóval volt nagyobb, mint, amikor hazakerültünk ... ez heti 30 dkg körüli gyarapodás ... azt hiszem a 20-30 dkg körüli az átlag ... ha ennyit hízott kb Berni is, akkor nem gondolom, hogy a kajcsival lenne baj ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Tudni kell, hogy az anyatej összetétele napszakonként is változik. Tehát este zsírosabb, laktatóbb tej termelődik, mint napközben, vagy reggel. Éppen ezért, az, hogy mennyiségre kevesebbet eszik, egyáltalán nem releváns, hisz ebben az esetben a kevesebb több.
Süti, én nem üvegeznék, lásd fentiek, viszont ne felejtsd el, hogy tegnap is, ma is erős front volt, van, s bizony eléggé megviselték a babákat. Enyém gyerek is egész délután-este cickón volt, s engem is rendesen lefárasztott ez az egész, de ez van. El fog múlni ;)

Forrázta már le valaki magát brokkoli krémlevessel? Jelentem csöppet sem kellemes 8) 8) 8) 8) 8)

vicger

Spickey,azért egy képet dobjál fel Nóriról,mert hiányzik a tablóról!!!!!Hasfájás,na ezaz,ha az ember mindent megtesz és így is fáj a pocak!!!

Babcika,az első héten mikor hazajöttünk,akkor volt hogy tápiztunk szopi után(főleg mikor fogyást mutatott a mérleg),és arról is le tudott szokni hamar!!!Hála az égnek,nem volt gond!!!!Csak egy a bajom,ha elkezdődik a sírás,akkor nem is tudom visszatenni cicre,mert szája nyitva,cici bent,de vagy rángatja a fejét és nem kapja el,vagy csak nyitott szájjal sír,és hiába inderlem a nyelvén vagy a szájpadlását a cicimmel,csak nem kap rá....és próbáltam mindkét cicivel,még az se kell ilyenkor amiből még könnyen is jönne!!!Szóval ilyenkor sokszor már a cumisüveg se kell!!

sutimano76

[quote="vicger"]T írta:vicgerudni kell, hogy az anyatej összetétele napszakonként is változik. Tehát este zsírosabb, laktatóbb tej termelődik, mint napközben, vagy reggel. Éppen ezért, az, hogy mennyiségre kevesebbet eszik, egyáltalán nem releváns, hisz ebben az esetben a kevesebb több.
Süti, én nem üvegeznék, lásd fentiek, viszont ne felejtsd el, hogy tegnap is, ma is erős front volt, van, s bizony eléggé megviselték a babákat. Enyém gyerek is egész délután-este cickón volt, s engem is rendesen lefárasztott ez az egész, de ez van. El fog múlni ;)

Forrázta már le valaki magát brokkoli krémlevessel? Jelentem csöppet sem kellemes 8) 8) 8) 8) 8)

Nálunk is "játszik" a front: tegnap Lottiska egész délután cicin volt ... szó szerint ... Kriszti: én sárgarépakrémlevessel ... nagyon fájt :?

Kép

Kép
bibiesbrumi

süti... átérezlek..
ma én is azt mondtam, hogy soha többet mégegy.... aztán persze elmúlik a agybaj és naná jöhet még három....

de most én is nagyon kivagyok..... ráadásul úgy, hogy ez a hülye front is pont most képes jönni mikor egyedül leszünk 4!!!! napot..... Én nem is tudom..... Mert azt már észrevettem, hogy ha nálam szakad a cérna akkor hiába mondok csinálok ringatok bárhogy.... a stressz megy át babóba és csak hergeljük egymást....
hát ez vár ránk holnaptól....

most is azért tudtam jönni mert párom hazajött és friss erőként elringatta..... én már vele bőgtem...... ez van.....

Szerintem ne hagyd sírni.....DE
ha 10 percre kimész.... fújsz egy kicsit....az nem gáz.....
ha megőrülsz és ideg vagy akkor úgysem tudod lenyugtatni....
És ez a front nagyon megviseli őket....én el sem hittem mennyire.....
a babasírás meg iszonyat idegtépő mondjon bárki bármit.... én ma reggel 8 óta hallgatom...10-20 perces szünetekkel......

szóval na........kitartás....és nem vagy egyedül.....

jaaa és tudod szokták mondani, hogy válj eggyé a fájdalommal..nnnna
ha bömböl..... próbálj meg eggyé válni a sírással....- akkor nem olyan idegtépő:) - tényleg.....

mienk babó most álmában sír......... basszus hosszú lesz a hétvége...

KépKép
dorkamartini

Kriszti...leforrázás...neeeeeeeeee!!!Inkább ne menj a konyha közelébe!!!!Brokkolikrémleves :?: :?: :?: de hát az puffaszt ,nem?????

sutimano76

Dorka babaának és mamának sok nyugipuszi!!!!

Hát nálunk most az a helyzet,hogy 10-kor kaja...aztán 11-től alszik kint a babakocsiban a teraszon...még mindig,most néztem meg és mosolyog!!!...1-kor kaja lett volna...én is ide irogatok ahelyett hogy aludnék...csak egy a bajom,így nem merek elaludni,hogy ő kint én meg bent :(

sutimano76

Süti, engem nem nagyon. De egyébként tökmindegy, h mit eszem, azért fáj Lucapocak, mert még az emésztéséért felelős enzimek nem állnak a helyzet magaslatán, de napról napra jobb, ahogy öregszik a csaj :)
Már mondtam, h emiatt is fájhat a pocak a babáknál, s erre csak az idő gyógyír.

Spickey végre itt! :) hááát... ha már nem csak egy gyerkőc van a családban, a napközbeni pihenéssel töltött órák száma drasztikusan csökkenő tendenciát mutat :) Azért csak kitartás! ;)

Timi, ez a frontos időszak most brutál lesz... :?

Bibi, répalevesforrázás: :?

vicger

Halihóó,

nálunk is hosszú éjszaka volt... Sőt 5 után kezdődött este a nyűgi és sírás... ami érdekes, mert ha sírt idáig mindig valahogy meg lehetett nyugtatni, de tegnap nem igazán... Lehet Mírát hiányolta? :roll: Fürcsi ált. 1/2 9-kor. És utána jött a 3. műszak... végül 3/4 12 volt, hogy kiságyba tudtam rakni... addigra már túl voltunk minden pózon és ringatáson, cicitrükkön... De ezt meghálálta és 4-kor kelt, majd 10-kor!! :)
Én 8-kor kelek ált., így volt 2 teljes órám, ami alatt normálisan el tudtam pakolni, vasaltam és nyugodtan meg is reggeliztem. Majd szopi után szépen elnézegelődött a járókában, majd elpencizett. Én meg nyugiba hajat mostam, meg végre elrendeztem a céges meg az itthoni papirokat, számlákat. Hihetetlen az ember mennyi mindenre ráér, ha csak 1 gyereke van! :shock: (Bocsi első babások, de ez tényleg így van, majd a következőnél meg fogjátok látni. :wink: )

Most déltől volt egy 1,5 órás kis műsor megint, de nem vészes és most jön a megérdemelt pihi nekem is.

Süti és más keveset alvó anyuci, tessék napközben alukálni a kicsivel!!! Így az éjszakai műszakot is jobban és nyugodtabban lehet átvészelni. Én nem adnék neki cumisüveget... inkább cici többször. Ha meg szopi közben sír, akkor próbáld meg megböfiztetni vagy csak kisit megszeretgetni, hogy megnyugodjon és utána jöhet újra a cici, ha már nem sír. Én most Ákoson látom, hogy ő sokkal érzékenyebb mindenre mint amilyen Míra volt és neki nagyon fontos, hogy ha baj van, akkor anya ott legyen és megszeretgesse. mi egyébként sokat szoktunk együtt táncolni (így legalább Mírát is lekötöm és egyszerre foglalkozom a kettővel) és a ritmusos mozgásra is megnyugszik (na persze néha vannak kivételek... de ált bejön)

Lehet mégse lesz alvás... megy ezerrel a ficergés a járókában... :?

Kép Kép
manósziget

Okés csajok....megpróbálok én mindent,kivéve a tejevést,sőt védőnéni felviláosított hogy csokit se kéne ennem.... :( se tejes kávé,se csoki,se sex....ajaj!!!!ezt csak nyugodt gyerek mellett lehet kibírni!!!

sebaj úgy néz ki este megint lesz dajka segítségem,nővéremék átjönnek és segítenek,mert sokszor én a sok popórázásba és ácsorgásba fáradok el...nesze nekem 6 hét fekvés!!!!Terhesen többet feküdtem... :wink:
ráadásul tegnap behajoltam a kanapéra megpuszilni Berni és lábam megcsuszott,elestem,és a kanapéba beütöttem a pocim,kicsit fájt is utána,pedig nem a sebnél,hanem fent a gyomorszájnál értem az ágyat!! :shock: :roll: :( Ma már jól vagyok....

Brumi...leforrázás :evil: vigyázztaok már kicsit lányok!!!

sutimano76

Az a baj Manó,hogy babó 10 körül eszik,utána kint van hogy 4 órát is elalszik,aztán 1-2 körül újra kaja és igyekszem megint kint altatni....az már ugye 5-6...amíg ő kint addig én bent nem tudok elaludni...féltem...5-6 után meg hazajön apa,akkor dumcsizunk,kaja,meg részemről fekvés,mert itt van apa aki dajkál,de aludni nem megy!!

sutimano76

[quote="vicger"]S írta:vicgerüti, engem nem nagyon. De egyébként tökmindegy, h mit eszem, azért fáj Lucapocak, mert még az emésztéséért felelős enzimek nem állnak a helyzet magaslatán, de napról napra jobb, ahogy öregszik a csaj :)
Már mondtam, h emiatt is fájhat a pocak a babáknál, s erre csak az idő gyógyír.

Tegnap már nem volt olyan szörnyű az esti műsor,és igen emlékszem,hogy mondtad....védőnéni is mondta,hogy oké babot ne egyek,meg karfiolt,de azért nem kell kiiktatni mindent az étrendből csak módjával kell fogyasztani..,most újdonságként még megpróbálok teljeskiörlésű kenyeret enni a fehér helyett..hátha ez is segít!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76z a baj Manó,hogy babó 10 körül eszik,utána kint van hogy 4 órát is elalszik,aztán 1-2 körül újra kaja és igyekszem megint kint altatni....az már ugye 5-6...amíg ő kint addig én bent nem tudok elaludni...féltem...5-6 után meg hazajön apa,akkor dumcsizunk,kaja,meg részemről fekvés,mert itt van apa aki dajkál,de aludni nem megy!!

Süti: erre való a bébiőr !!! ... próbáljátok ki apikával: beteszed az adót a babakocsiba, a lábához, apika bent a nappaliban a kanapén a vevővel ... és csinál egy kis zajt ... meglátod, bent apa meghallja !!!

Én is így altatom kint Bogyókát: közben mi Lillával bent a gyerekszobában szundizunk ... minden mocorgást meghallok a bébiőrrel, ha csak nagyobbat szusszant, azt is ! ... most éppen dél óta húzza a lóbőrt odakint :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Elolvastam mindenkit,de csak pár dolog maradt meg,bocsi.

Süti:szegénykém,nem irigyellek,nálunk ennyire nem volt vészes a helyzet,de egyet értek Kritsztivel.Berni édipofa!

Floranan:nagyon cukik az oroszlánjaid együtt :!: :D

Manó:tényleg ennyivel könnyebb lenne egy gyerekkel???? :shock: Persze bármennyire nehéz is lesz,mi is tervezünk másodikat!!! :D

Nálunk éjszaka javult a helyzet,büszkék is voltunk a kislányunkra.Este 9kor elaludt és húzta 1/4 3ig.Utána 3/4 6kor kelt és utána 9kor.Végre kicsit tudtunk pihenni.Lehet,hogy kezd hatni az Infacol???Remélem,mert akkor betárazok belőle. :D
Vendég

Hahó!

Süti, sajnálom, hogy ilyen nehezen megy az alvás! Lehet, h hülyeséget írok, javítsatok ki, de ha szegény Berni ennyire hasfájós, akkor sztem ne kínozd magad a tejmegvonással, csoki, stb... ahogy Kriszti írta, a pici gyomruknak még fejlődnie kell, úgyhogy lehet, h neki egy ideig még szinte mindentől fájni fog, nem? Igyál, egyél mértékkel, ami jól esik, és ha te is nyugodtabb vagy, akkor ő is talán jobban lesz.

Nem emlékszem, írtad-e, tornásztatni szoktad? Nálunk az nagyon bevált. A kis térdeit nagyjából összezárva a pocija felé nyomni, ott tartani egy darabig, majd leengedni, és újra. Ebano picit sírt, utána abba hagyta, és nyugodtan nézelődött. Sőt, ha hallod, h rottyant egyet közben, az is nagyon jó, és érezhetően puhább lesz a pocija is.

floranan

Lina ne vegyél elkőre infacolt!!!csak ha elfogyott,nekünk egy idő után már nem segített!!!

Brumi,nálatok hátul van a terasz,így nem is látják,hogy babó egyedül van...nálunk belátnak+ nincs kerítés a kapun,tehát be is tudnak jönni,ráadásul a kóbor kutyák is bejönnek néha,a macskákról már nem is beszélve!!!!

mire apa hazaér hüvi van,akkor már nem viszem ki

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: