A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gabi: igen, egyetértünk :)
Nálunk az apuka is (szerencsére) megfőz, ha kell; nem esik ki a porrongy sem a kezéből, úgyhogy ettől nem kell tartanom, hogy a fejemre nő a háztartás HA esetleg nehezebben menne a felépülés... csak ezt értse meg a család minden tagja, sértődés nélkül..............................................................................
Én most ezen (is) lelkizek.... :oops:
Vendég

Sziasztok!
Ma valahogy olyan fáradt vagyok, semmihez nincs energiám. Nem tudom mi van, remélem hamar összeszedem magam, mert nem szoktam ilyen lenni. Főleg, hogy még lenne is dolgom.
Nálunk is felajánlotta mindenki, hogy jön és segít. Egyelőre azt mondtuk, hogy amint szükségünk van a segítségre, szólunk. Most nem tudom megmondani, hogy majd ha megszületett, mikor esik jól tényleg, ha valaki felporszívózik helyettem, vagy hoz egy kis levest. De az alap elgondolás az hogy egy pár hetet hármasban töltünk, hogy összeszokjunk, aztán meglátjuk. Szerencsénk van, mert az anyósom szinte a szomszédban dolgozik, a szüleim meg ugyan vidéken laknak, de nyugdíjasok, ezáltal nagyon mobilak!
tedorka

Én is félek kicsit, hogyan reagáljuk majd egymást,a családdal.
Sokan mondják, a szülés utáni depi mindenkinél előjön, kinélm rövidebb, kinél hosszabb időre.
Nálunk Apa nem tud főzni, bár, ki tudja, még nem kényszerült rá. :)
Viszont minden másban besegít így is, ha kell.
Amíg dolgoztam, (és ez tizenéve így ment,) kéthetente hétvégén ő egyedül volt, és hétfőn mindig szép tiszta lakásban ébredtem, a cuccaim kimosva, stb.
Régi szép idők!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Lányok mindenki milyen csinos kismama! Jól nézünk ki és ez a lényeg :wink:

judyka nekem a babakocsihoz van hordozó és mózes is. Nekem ismerősöm azt mondta, hogy amikor nagyon pici abban jó vinni a gerince miatt és tényleg télen nagyon jól zárt, védi a babát. A hordozót mi szerintem csak a kocsiban fogjuk használni.

m&g szép nagy baba, de nem szabad megijedned, ha egyébként minden rendben. Nekem a 4d-n mért adatok alapján is már kb egy héttel nagyobb a baba. Igaz ettől a héttől kezdve már csak heti 3-szor szedem a vitamint, mert a védőnő szerint a napi szedéstől nagyon nagy lesz a fejük és azt meg is kell szülni. :lol:

Kép
Kép
akella

Gabi! Én még mindig nagyon parázom, hogy ez a baba is 4 kiló fölött lesz mint az első kettő. De valahogy úgy érzem legbelül, hogy most nem fogja elérni a 4 kilót. Nem tudom miért, pedig teljesen logikátlan lenne. :roll:

Akella! Nem is hülyeség amit a védőnőd mondott, én épp ezért már hónapok óta egyáltalán nem szedem a vitamint. A babák születéskori átlag fejkörfogata 34-36 cm, az enyémeknek ennél nagyobb volt, a fiamnak 39 cm! Szüléskor szerintem egy cm is rengeteget számít. A fiammal végig vitaminoztam minden nap, elevitet. A lányomnál nem szedtem semmilyen vitamint, de akkor a chokitón kívül és más édességen kívül szinte nem is ettem mást. Gondolom a jó sok cukor, szénhidrát felhizlalta szegényemet. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!
Gyönyörű napos időre ébredtünk, használjuk ki! Irány a séta, a természet! :D Gyanítom, hogy ezzel sajna vége lesz a jóidő szériának... :cry:
Na, azért nálunk sem kell úgy elképzelni, hogy édeanyám vagy az anyósom hozzánk költözik, ez már csak fizikailag is lehetetlen az 56nm-es lakásban. :D ők csak felajánlották, hogy bármikor, ha kell számíthatok rájuk és ez nekem tök jól esik. Mindannyian egy városban lakunk, szóval csak pár perc és ott vagyunk a másiknál. Nyilván az első időkben az édes hármast fogjuk élvezni, de, ha az uram este 8-ig dolgozik és nekem le kell pl.a boltba szaladnom, vagy ilyesmi, jó, ha van valaki, akiben megbízom és egy fél órára tud vigyázni a bébire. :) Persze a szennyes és társai nálunk is tabu, de azért a kaja mindig jól jön, mivel nem vagyok egy konyhatündér... :oops: :lol:
A bébik tényleg nagyobbak mostanában, de szerintem ez azért is van, mert a kismmaik, sokkal több tápláló, egészséges, vitaminokban gazdag ételhez, táplálék kiegészítőhöz juthatnak hozzá. Régebben sokkal korlátozottabbak voltak a lehetőségek etéren, de ez nem baj. Szép nagy életerős húsi, puszilgatni való angyalkáink fognak születni!!! :wink: Jaj, de várom mááááááár! :lol:
Vendég

anna én is nagyon várom már! Egyre türelmetlenebb vagyok, de hát van még idő.

pókica
igen, így ettől a héttől már csak heti hármat veszem be.

Ebéd után megyünk a brendonba anyukámmal. Hívott, hogy szét kellene nézni, de szerintem vásárolhatnékja van, nem mintha nekem már nem lenne hetek óta :P

Kép
Kép
akella

Mi a játszóteret vesszük ma is célba, majd fél 1-re megyünk, remélem a lányom is beugrik suliból hazafelé és találkozunk vele. :)
Úgy hallottam én is, hogy ez az utolsó szép napos idő, ki kell használni.
Hétvégén már jön az eső. :cry:

Egész biztosan jobban odafigyelnek a kismamik manapság mint régen, már ha magamból indulok ki, már akkor igaz. Kész csoda, hogy azzal az egészségtelen táplálkozással amit anno 11 éve műveltem a babavárás alatt, egészséges gyerekünk született. Ráadásul meg sem fordult a fejemben, hogy kíméljem magam. Hú, de rég volt!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Az én anyukámnak is eléggé vásárolhatnékja van:-) Mondjuk nálunk a testvérem is szül 2 héten belül, úgyhogy van ám izgalom:-)
Nekem anya lesz a segítségem szülés után kb. 1 hétig- nyugdíjas, úgyhogy belefér, bár 200 kmről utazik a drága. Babázni én fogok, de nagyon jól fog esni, ha észrevétlenül kész lesz az ebéd:-) a férjemnek a karácsony és előtte advent fullmunka és papéknál ugye nem úgy működik hogy akkor most szabira mentem pá 8)

Én sztem nem eszem túl egészségesen, bár igyexem minden nap vmi gyümölcsfélét magamba tuszkolni, nyáron gyakorlatilag sárgadinnyén éltem
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nincs most időm visszaolvasni, én is próbálom kiélvezni az utolsó szép napokat.
Viszont ránéztem a mailemre, és vmiért nem látom a képeket. Judyét tudtam azt hiszem csak megnézni. Mi lehet a gond? Én vagyok téljesen vakon, hogy nem látom őket. Pumiét nem engedi megnézni, pedig látom hogy ott vannak.

Na! Ha írtok valami okosat később megnézem. Nagyon kíváncsi vagyok ám!

Addig is sziasztok!!!
Vendég

Akkor nem csak én vagyok ilyen bénácska, mert én is úgy vagyok mint Kriszti. A hozzászólásokat látom, de a képeket nem.

tücsökbogár

Én eddig mindenkit láttam. Nem tudom, mi lehet a gond.
Vendég

Én sem nagyon látom a képeket,pumi elölhasasát igen,meg judyét,a többit nem....

Azta,Gabi,nekem D ennyivel született a 35.héten!!!!És csak 10-et szedtél fel???De ügyes vagy!!!Én már 14-nél járok :cry: és csajok el is vagyok miatta keseredve,mert ennék állandóan...

Mózes-hordozó.Én is ragaszkodom az eleinte vízszintes fektetéshez,enkünk ilyen a babakocsink,aztán ültethető.Hordozót csak a kocsiban használjuk.De az is igaz,h az első hetekben ha nem tesz valaki nagyon nagy sétákat,akkor rmondjuk egy órára nem gond.Én biztosan órákat leszek vele kint,tudom amagmról,h most már elértem a sehová nincs kedvem menni korszakba,de szülés után zabszem lesz a seggemben :lol:

Délután is vasalnom kellene,de azt hizsem várhat még egy napot....

Kép Kép
meli1118

Én sem tűrném a szennyesem mosását,anyukám viszont szülés után sokat főzött ránk,anyósom is bepróbálkozott,de nem szeretem a főztjét,zsíros és íztelen.Nem használ elég zöldfűszert.Meg aztán egyszer beállított karalábélevessel és jó cupákos pörkölttel,amitől nekem alapból felfordul a gyomrom.Aztán jött a nagy halál,mert hogy én nem is értékelem,hogy próbálkozik.Hiába kértem,hogy ha minden áron szeretne főzni,akkor kérdezze meg,mit kívánok,ne állítson be zsákbamacskakajákkal.Meg aztán vele még olyan gondok is voltak,h beállítottak a nap bármely szakában előrejelzés nélkül és vérig voltak sértve,h -nahát,ez a gyerek már megint pont most alszik,szopizik......... :evil: :evil: pedig amúgy normálisak,csak akkor elérte őket az születés utáni depresszió,vagy nem tudom.Azért hadd ne mondjam,az milyen jól esett,amikor anyu észrevette,h nincs elmosogatva.

Summa summárum:mi megbeszéltük,h max.egy hétig fogadunk el anyukák főztjét,utána mi főzünk.Úgy vagyok vele,h most is van napi fél órám összedobni egy leevst,v egy gazdagabb főételt.K minden nap korán hazaér,11 körül,Dénessel ellesznek,kicsi úgyis sokat alszik még,amíg én összeütök valamit.Nem tudom elképzelni,h ne legyen rá időm...

Kép Kép
meli1118

Tapasztalt anyukák, mik a tapasztalatok a szoptatás alatti étkezésről amúgy? Mi az amit nem szabad. szabad - csokit tényleg neeem??
Vendég

Én meg tudom nézni a képeket, sztem a levelezőrendszertő függ gondolom. Freemailnél nincs gond
Vendég

Meli! Nehogy nekem kétségbe ess! Én már 15-t híztam. Ha éhes vagyok eszek, akkor és azt, amit kívánok. Szerintem a szervezetemnek szüksége van arra, amit megkívánok. Tegnap például a harcsapaprikást. Este el is mentünk vacsorázni...
Ha aggódok akkor se magam miatt,hanem inkább a túlzott súlygyarapodás által okozott esetleges komplikációk miatt. De erre meg nem is akarok gondolni.
Jövő héten fogom megkapni a babakocsit, meg a bölcsőt, meg a mózeskosarat meg egy csomó ruhát...azért már várom. Szeretnék már valami gyerekszoba-féleséget berendezni, és megnézni, hogy mire van még szükség.
Szerintem a mosás is olyan dolog, hogy mindenki másképp...én mindig külön mosom pl. a zoknikat, amiért van, aki hülyének néz. Esetleg farmerral mosom össze. Ezek az én rigolyáim, egy mosást betenni nem akkora dolog.
Ha valaki jön, és hoz egy nagy adag húslevest, akkor meg tuti nem fogok megharagudni. De sejtem, hogy a zöldborsófőzeléket nem köszönném meg...
tedorka

Zsú köszöntelek én is itt, gyere mesélj részleteket nekünk!

Megnéztem ismét az e-maileket. Egy kis összegzés részemről... Milla, Judy, Pumi és Gio képeit találtam meg, és Endaaj 4d-s képeit. Küldött még valaki, akiét esetleg nem látom? Szöveges sokkal több jött, azokat nem részletezném.
Egyébként mindenkinek nagyon jók a képei, nekem sajna nincs olyan igazi pocakos, de remélem minél hamarabb elkészül :lol: Végülis, még csak 10 hete készülök képet csináltatni :oops: apával.

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

mózes kontra hordozó
témában csak annyit tennék hozzá, hogy hallottam, hogy volt gyerek, aki nem volt hajlandó sehol máshol aludni, csak hordozóban. Voltak napok, mikor nekünk is csak abban akart aludni az épp aktuális poronty, míg vízszintben nem. Egy mózes szerintem nem másabb, mint egy ágy. Aki sokat utazik, annak viszont biztonságosabb a baba szállítása hordozóban, mert az direkt úgy van kialakítva, hogy ha karambol esetén, valahogy kirepülen a baba a hordozóval a kocsiból - bár ez érdekes - mint egy gömb guruljon, és benne a baba.
De tény, hogy hasfájós babák nem szeretnek háton aludni, márpedig sok baba hasfájós. Jobban szeretik a görnyedt pózokat, hisz ha fáj a hasunk, mi is össze húzzuk magunkat. Vagy épp hason alva szeretnek lenni. Arra meg se ez, se az nem jó! Egyedül a babakocsi!
De persze mindenki azt vesz, amit akar!

gio: a csípő fájdalom nem iker függő, nekem a lányoknál is volt, bár jobban a vége felé, nem pedig így a harmadik trimeszter küszöbén. Erről jut eszembe - Jövő héten kezdem a harmadik trimeszterem :)

gombi: én úgy tudom, azért ilyenkor már illik minden órában talán 10X életjelet adnia a babának. Szóval azért csak böködd, és lökdösd a hasadat, ha nem mocorog! Mert bár tény, hogy nagyokat alszanak a 8. hónapban, de engem ez sosem zavart abban, hogy ha egy ideje nem éreztem már őket, akkor fel ne ébresszem.

Segítség: én nem is tudom milyen segítség nélkül, mert anyuék ugye lent laknak az alsó szinten. Ha kell főz ránk, bár azért én is szoktam kínálni őket a mi kajánkból. Nekem kell a segítség, az tuti, nem is tudnék hirtelen mit kezdeni két apróval meg két nagyobb apróval :) De azt gondolom, hogy egy gyerekkel nem lehet gond. Bár egy hét segítség nem árt, amikor még talán fáj a gátseb, vagy a csaszi helye, jobb ha van ott valaki, mert nehezen fogtok mozogni. Főleg első babások! A másodiknál már semmi bajom nem volt, és tudtam mindent csinálni.

Szoptatás közbeni étkezés: hát a fő szabály K betűs zöldségeket tilos, mert puffaszt téged is, de hát babát igazán. No és a hüvelyeseket is tilos. Tilos állítólag az eper, bár nekem sose volt gond tőle. Van akinél fűszerekre kiütéses lesz a baba - majoranna, vagy a ciprus félékre. Minden baba más és más, ezt ki kell tapasztalni.

tedorka: én is várom, hogy berendezzem a baba sarkot. Ahogy kész lesz szombaton az ablak csere a hálóban, a jövő héten szépen el is kezdem a rendezgetést :)

Kata
labkat

Nekünk nem lesz segítségünk az első hetekben, mindkét család messze lakik, meg nem is szeretném, ha valaki folyton itt lenne. De a barátok persze mozgósíthatók, ha nagyon nem bírnám a kiképzést. A kaja-kérdést sem szervezem túl, ha tudok főzök, ha nem, akkor főz az apja, ha egyikünk sem, akkor eszünk hideget, ha nagyon unjuk, rendelünk. Nekem kaja terén csak egy vágyam van, de azt meg is fogom valósítani, hogy ha kinn van a baba de még nem indult be a tej, a kettő között betolok egy egész csokitortát!! Biztos tök rosszul leszek tőle. :lol:

Ma nem bírtam ellenállni, és az eddigi 600 000 babaruha mellé turkáltam egy 56-os bodyt, "born to be a rocker" felirattal és halálfejjel. :lol: Ennyire aranyosat még életemben nem láttam. :lol:

/
lemonsong

És ha valakit esetleg érdekel a tudományos háttere annak, hogy miért megyünk úgy mint egy rozoga pingvin, itt elolvashatja: http://index.hu/tudomany/evgi071213/ :lol:

/
lemonsong

Az eper úgy tudom azért tilos, mert nagyon allergizál. Illetve a magjaival van a gond, vagy azzal, hogy csalánféle(?). Emellett ha minden igaz, az aprómagvasok is kiesnek.
tedorka

Gabi, várjuk a képet!

Lemon, cuki lehet a rocker-rugi!

Köszönöm a válaszokat,(mózes) sok okos érvet kaptam, tényleg! Holnap megyünk és megnézünk párat "élőben", azért így neten nem derül ki minden.

Érdekes a cikk, pont tegnap reggel belehallgattam a Sláger-be, és a G. Edina mondta, hogy mikor még korai szakaszában volt a tarhességnek, tehát nem látszott, egy tapasztalt doki megmondta, hogy babát vár, mert látta, hogy már akkor más volt a tartása.
Bár a cikk félidőt ír.

Nekem is kéne még vennem 1-2 dolgot, jövő héten Anyuval megyünk vásárolni, ő is szeretne már költeni az unokára.
Vendég

Lemonsong! De jó, hogy linkeltél cikket, mindjárt el is olvasom. Én csak pár napja kezdtem el pingvinesedni, de elég hirtelen, egyik napról a másikra. :shock:

A szülés utáni kajálásról: Ezt tényleg ki kell tapasztalni, mert van amelyik babának érzékenyebb az emésztőrendszere, van amelyiknek semmitől semmi baja. Aki pocakfájós lesz, annál érdemes betartani a diétát. Nekem az első nagyon hasfájós volt, fogalmam nem volt miért, ettem is mindent, nem ismertem a dolog hátterét. A másodiknál már rengeteget olvastam erről , leszűrtem a lényeget és sosem fájt a pici pocija. Többen emlegetik, hogy én voltam az, aki elvitte két hónaposan azért a babáját a dokinőhöz, hogy vizsgálja meg, mert még soha nem sírt. :D Azt hittem gond van a hangképzésével, valami rendellenesség miatt.
Mindazt betartottam amit Kata írt és még kiegészítettem annyival, hogy minimálisra csökkentettem a szénhidrát bevitelét. Semmi kenyérféleség, tészta, ugyanis ezek mind savasítják a szervezetet, ezáltal a tejet is, ettől is fáj a babapocak. Ha csak egy fél szeletet ettem reggel, már tekergett a pici, látszott hogy bántja.
Nálam tiltólistán volt a tej, összes tejtermék, beleértve mindent és a tojás. De ezek nem a pocak miatt, hanem mert nagyon allergiás, aszthmás család vagyunk (én is az vagyok) és ezzel meg lehet előzni a nagyon súlyos atópiás kiütéseket. Sajnos még így is volt a hajlataiban, hiába diétáztam. :cry:
Ami maradt: A K betűsön és hüvelyeseken kívül a többi zöldség, hús, hal, a legtöbb gyümölcs (eper, málna, kivi kivételével) és ennyi.
Most is így fogok tenni.
A dolognak egy jó oldala volt, hogy potyogtak le rólam a kilók. :wink:

De van aki mindegy mit eszik, a babát semmi nem zavarja. Az csuda jó lehet.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én is a k-sokat nem ettem,meg a hüvelyeseket.Tejterméket én nagyon sokat,kefírt főleg,az már savanyított,ritka az,ha valaki a tejfehérjére lesz allergiás,inkább a tejcukorra.Tejet is ittam,módjával.Tojást én simán.Epret nemcsak mert aprómagvas,valójában nem maga a mag az allergizáló,hanem a magoknál megbúvó atkák :? Meg minden mást is,ami engem alapból puffaszt(gesztenye,szőlő)
Citrusféléket nagyon keveset,mert az is savasít.De egyébként Dénes nem volt hasfájós.Lehet,h az egész nem is kellett volna,de én óvatos voltam.Viszont végig,az első évebn minden nap savanyú káposztára vágytam....

Lemon,egy egészet??? :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Meli, igen egy egészet! :P Aztán lehet, hogy egy egész szeletet sem tudnék megenni, mert mikor épp bűnözök és beleeszek valaki sütijébe, mindig megállapítom, hogy hányingerem van tőle, annyira édes. :lol: De nem bírok úgy elmenni egy cukrászda előtt, hogy végig ne nézzem a tortákat, annyira jól néznek ki, és valószínűleg pont azért vágyok rá ennyire, mert nem lehet.

A tiltott k-betűsek közé tartozik a karfiol is? De pl. a brokkoli nem, mert nem k-val kezdődik? Pedig az szinte ugyanaz a növény, csak a színe más. Na és mi a helyzet a (k)babbal? :lol: Pedig attól aztán tényleg lehet pukizni rendesen. Nem beszélve a krumpliról, ami csak akkor fogyasztható, ha burgonyának nevezzük. Szóval nekem kicsit gyanús ez a nyelvészeti megközelítés a gázképződés kapcsán. :lol: Lehet, hogy kicsit leegyszerűsíti a problémát. De már én is hallottam egyébként.

/
lemonsong

Lemon,a (K)bab hüvelyes...az fel lett sorolva!!!Karfiolról fogalmam sincs,azt nem szeretem,Brokkolit mintha ettem volna.Nem biztos.Van egy táblázat valahol...

Kép Kép
meli1118

lemon: a brokkolival az a helyzet, hogy a rózsáját lehet enni, de a szárát vagy mijét nem. Szóval jól le kell vágin a végeket, és azt már lehet enni, és majd a babának is adni. Ezt egy tv műsorban láttam! A bab ugye hüvelyes, tehát nem lehet :) Igen, a krumpli, az burgonya :D

Kata
labkat

Meli, az én fiam a tejfehérjére lett allergiás, pedig direkt emiatt, nehogy valami allergia kialakuljon, nem ettem egyáltalán tejterméket. Egyáltalán nem ritka a tejfehérje allergia és még csak nincs is az erre érzékenyebből kevesebb mint a tejcukor allergiásokból. Legalább annyira elterjedt betegség. A színtejet a mai napig nem bírja meginni, tejterméket néha, módjával.

Lemon, az nem krumpli, hanem burgonya! Ennyi erővel a bab is lehet paszuj, az egres meg piszke és még ki tudja. :D A karfiolt nem lehet, a brokkolit igen, de tényleg csak a rózsáját, ahogyan Kata is írja.
Pedig higgy ebben, az én környezetemben senkinek nem lett hasfájós a gyereke, ha betartotta a "szabályokat". De persze kísérletezhetsz is.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszi a tippeket! Majd utána vadászok még ennek, hogy milyen zöldséget szabad. De gondolom az a lényeg, hogy ami téged felfúl, az tud átmenni a babába is. Ilyen szempontból nekem pl. veszélyesebb a retek, mint a karfiol. :lol: De majd kísérletezek, mert a szoptatás alatt is főleg zöldségeket ehetek majd (meg húst)!

/
lemonsong

Hát igen, tényleg embere válogatja. Ezek csak általános elvek, de van akinél hozzájön még valami, van akinél ezek közül is egy csomó mindent lehet.

Hú lányok, kb 3 napja nem férek bele a sima melltartómba. Mintha hirtelen nőtt volna meg és nem fokozatosan.
Az éjjeli pisilésről akartam még írni, hogy én egyszer sem járok ki az első trimeszter óta. Viszont ha felállok, akkor mindig rohannom kell napközben is. Úgy érzem a gyerek feje szétnyom ott lent.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hahó!

A képekkel kapcsolatban nem lettem okosabb. :shock:

Ezen a szoptatás alatt mit egyek témán már én is sokat gondolkodtam. Nekem mondjuk nem sok étel okoz gondot, persze a babot, lencsét és káposztát én is "gázosnak" ítélem. Szerintem én be fogom tartani a semmi k betűs, semmi hüvelyes és minimális szénhidrát elvét, dupla okból. Egyrészt hogy tutira menjek a lányommal kapcsolatban, hogy Ő biztosan ne érezze rosszul magát, másrészt a testemnek dem fog ártani némi diéta. Vesszenek a kilók!!! :D

Én is olyan babakocsot vettem, amihez van hordozó és mózes is, szintén gerinc és téli időjárás volt a motiváció. Mondjuk a hordozót én is ritkán fogom használni, inkább csak kocsiba, otthon viszont a mózes az elején pont annyira mobil mint a hordozó. Ha azt akarom hogy velem legyen pl a konyhában, akkor is jó lesz a mózes. Én quinnyt vettem, annak elég jó nagy a mózese, szerintem hason is fog tudni benne aludni. De majd kipróbáljuk. Ki tudja még hogy lesz??!! :D
Viszont én is hatalmas sétákat tervezek a babával. Amennyit csak lehet. Előtte is hatalmas menős voltam, keresztbe-kasul jártam a várost gyalog. Nem vagyok egy itthon ülős típus. (kivéve mostanság! :oops: )

Most megyek elmegyünk a kicsi párommal pizzázni egyet. Azzal jött haza munkából, hogy menjünk már el pizzát enni. Nem tiltakoztam!!! :lol:
Vendég

Pókica!
Ismerős a felállós érzés!!! :D A cicinövéshez pedig kitartás! (Nekem legalábbis nag :D yon fáj mikor nő. És még viszket is!)
Vendég

Hát ez a smile hogy került a nagyon szóba? :shock:
Vendég

Pókica,értem,nem i sgondoltam,h uaolyan gyakori.De szerencsére mi ezt megúsztuk.

Én rengeteget iszok,pisilek egész nap.Ma azért nem mentem el a fiúimmal csavarogni,játszózni délután,mert állandóan pisilnem kell....olyan rossz...És éjjel meg min.3x4x.És amikor felkelek főleg éjjel,h pisilni indulja,azon a rövid úton a wc-is amíg visszatartom,úgy bekeményedek,h csak na.Nme csak egy része a méhnek,hanem az egész globálisan kőkemény....aztán pisilek és elmúlik...

Kép Kép
meli1118

Bar nem en kerdeztem, de azert koszi csajok a sok hasznos tanacsot ezekkel a kajakkal kapcsolatban. En nem vagyok puffados soha semmitol, de azert a biztonsag kedveert betartom ezeket az alapveto elveket...bar ezeknek a dolgoknak a nagy reszet amugyis utalom :):) bar az epret kihagyni huzos...azt azert majd beprobalom szerintem...nekem is vannak gyengeim :oops:

Pokica, en is igy vagyok...ejjel nem pisilek, de aztan ha fellalok barmikor, en is rohanok :)

Judyka! En par hetes terhes voltam (tutira 10 het elott meg, semmi nem latszott), es a piacon egy ismeros, akit addig talan 2-szer lattam, jo hangosan rakerdezett, hogy babat varunk-e...mondta, 3 gyerek utan mar latja, mikor valakinek megvaltozika tartasa...en tulzasnak veltem, mert semmit nem ereztem ebbol...igy aztan mindenki egyhuzasra megtudta, hogy terhes vagyok :lol:

Kriszti! nem tudok tanacsot adni a kepekkel kapcsolatban, en mindet latom ( a legutobbi a Gio-e, es eppen irigy vagyok, mert nagyobb a pocija, mint az enyem :) )

Kép
pumipumi

Csatlakozom Najdahoz, inkább nem kísérletezek, a bébimért mindent, meg persze a diéta kérdés engem is érint. Szeretném visszanyerni az alakomat, vagy valami hasonlót.. :D
Ma sem bírtam magammal! Mondtam a férjemnek, hogy úgy ennék valami édeset, csak egy kicsikét. Erre beállít háromfajta nasival, plussz nugáttal töltött marcipán szelettel.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :shock: tehát egész nap nasiztam! :oops: Miértt nem tudom megállni????? :shock: :roll:
Délután nagyon aktív volt az én kis családom. Én nassoltam, a férjem közben befestette a hajamat, babóca meg szüntelenül helyezkedett a pocimban. Úgy szeretem, amikor hullázik a hasam, egész nap tudnám nézni! :lol:
Vendég

Hullámzik a hasam, nem hullázik! :oops: :lol:
Vendég

találtam egy súlybecslőt:
http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm
A BPD és az AC kell hozzá.

merthogy ma voltam dokinál, minden oké,
BPD 77, AC 246, FL 55
A kalkulátor a fenti linken az mondja, hogy 1443 gr. :)
centit is jó lenne tudni, keresek tovább, hátha találok olyan kalkulátort is :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Pókica az én melleim is növésnek indultak, de még van amibe férek, és nálam fokozatos. Csak nekem még nincs szoptatós melltartóm, amibe illene bele férnem.

Pisiléssel éjszakánként gondjaim vannak, egyszer biztos fel kell kelnem :( és utána alig birok, vagy egyáltalán nem birok vissza aludni :evil: Napközben nincs különösebb gondom, de minden egyes alkalommal, amikor kiszállok az autóból a mellékhelyiség az első gondolatom :?

A K betűs, hüvelyes, aprómagvas és szeles ételekről én is tudtam, hogy nem lehet, bár nagyon nehéz lesz lemondani róluk. A tejet is tudom, hogy vigyázni kell vele, remélem, valamennyit valamilyen formában tudok fogyasztani, mert nagyon szeretem és most is sokat eszek belőle. Ezen felül a szénhidrátos dolog most meglepett, főleg, hogy a tésztákat-tésztával tudnám enni :(

Nekünk mózes nem lesz a babakocsihoz, de a hordozó fontos, mert én mindenhova autóval megyek :oops: A levegőztetéshez télen szerintem elég a babakocsi, úgyis rétegesen öltöztetve lesz kitéve a babó, és úgyis csak akkor, ha jobb az idő. A hordozót csak utazáshoz akarom használni, de ahhoz viszont sokat :)

Üdv. Gabi
Vendég

Á nem nagyobb Pumi, csak nekem rövidebb a derekam és már mell alatt kezdődik. Bár mostanában többen megjegyezték hogy mekkorát nőtt 1 hét alatt.
Nemrég volt itt szó arról miért nagyobbak most gyermekeink a kiírtnál és az adalékanyagok, vitaminok kerültek szóba. Azóta ezen gondolkodom - na nem egyfolytában :) -, hogy letegyem a vitamint pl. vagy sem. Én megvallom az influenza miatt szedem még mindig a gravidát, rossz hatással nincs rám és a vérképem is nagyon oké , gondolom némileg azért hat rá
Vendég

Nekünk is olyan babakocsink van, amihez minden - mózes, hordozó és ülőrész - is van (bébé konfort streety). Ennek a mózese is használható biztonsági autósülésként, erre a férjem nagyon kényes volt a választásnál. Andris pl. az első három hétben szinte csak a mózesban aludt, még éjszaka is, utána már megmaradt a kiságyban is, de addig szerintem túl nagy volt neki és megijesztette a nagy tér.
Mi a hordozót szigorúan csak a 8-9. hét betöltése után használtuk.

Kajákkal kapcsolatban csak annyit, hogy valami különbség biztosan van a brokkoli és a karfiol között, mert a brokkolit már 6 hós korától adhattam a fiamnak és semmi baja nem lett tőle, a karfioltól meg 10 hósan is szörnyű pocigörcse lett.

tücsökbogár

én mindennap szedtem a vitamint Botival és 3530 g-al született, ami szerintem tök átlagos súly.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Kata: hogyan műveled a "böködést"?
Óránként 10x tutira nem jelez most Maja! Mocorog, de észrevehetően kevesebbet, mint eddig! Nappal teljes nyugalom van, és estefelé mutatja meg magát (pl. most..), de akkor is csak visszafogottan..
Ennek lehet az az oka, hogy pici neki a hely a mini-pocakban???
Vendég

Na jó, addig túráztattam magam, míg előszedtem a szívhanghallgatót, és gyönyörűen hallani a szívverését...
Miért ilyen lustaaaaaa???
Vendég

Briell, gratula :D
Vendég

eva

Kép
schvargaeva

JO reggelt mindenkinek!

Briell! Gratulalok, csodaszep a kiscsaj...a placenta mellett pluszban akar meg egy kisparnaval is megtamaszthatta volna a buksijat, annyira kenyelmesen van :)

Gombi! Ne aggodj a mozgas miatt, de azert szerintem naponta parszor nezz ra, ellenorizd! 3-szor legalabb naponta, foleg etkezes utan, ha tudsz, tedd magad felig fekvo helyzetbe (elvileg egy oraig kene nezni, de kinek van napi 3-szor 1 oraja erre...rajtam kivul :)?)...nagyon hamar eler a 10 mozgasig. Valoszinuleg csak lusta napja van, ez miatt ne aggodj, en akkor mennek rogton dokihoz, ha mar hosszabb ideje ereznem, hogy nagyon megvaltozott a mozgasa. De persze, hogy maskeppen mozog, kevesebbet es lassabban altalaban, csak joval erezhetobben...de lehet, hogy csak te nem erzed annyira. A mini-pocak miatt ne aggodj, a babanak pont akkora hely van belul, csak jol be van agyazodva a pocak. Mondom, ha esetleg valaki meg nem tapasztalta (nna en sem, csak a ferjem): most mar siman hallhato a baba szivverese a hasfalon keresztul is, persze meg kell talalni, nem mindig...foleg koran reggel jo, utana egy csomo mas zorej elnyomja, de egyebkent rendesen duborog.

En picit a csuklasat erzem tulzottnak, legkozelebb ra is kerdezek a dokitol. Most mar 1-2 hete nincs olyan nap, hogy szunet lenne, es minimum 5-szor, de inkabb tobbszor csuklik. Szegenyke, borzalmas lehet neki...en is utalok csuklani, o meg meg azt sem tudja, hogy mi az, csak remeg bele mindene :roll:

Kép
pumipumi

Bocsi,de nem igazán értem ti hol és milyen képeket nézegettek?Csak elt tegy másik fórum,ahová a képek kerülnek?Vagy mi?Valaki felvilágosítana? 8)

Súly: 8kg-nál járok....jártam ,15 héttel ezelőtt.Azóta már jópár adag süteményt sütöttem és kóstolgattam tisztességesen :oops:

Gabi!
Megnéztem Zizu mekkora volt a 32 hetes Uh-n,Egy adata volt több mint a tiétek a többi kevesebb és 4kg-al született.Tényleg nem lesz pici a kisfiatok,bár addig még nagyon sok minden változhat.Találtatok már nevet neki?

Briell!
NAgyon klassz a fotó,kiscsajszi csodaszép.Milyen szép ,formás szája van!Egyből az tűnt fel nekem.

Főzés: Nos nálunk viszont semmit nem csinál meg a férjem.Még mosogatni sem hajlandó!Ha nagyon éhes,akkor csinál tejbegrízt,de persze elmosogatni azt sem mossa el maga után...

[b]Pumi!
Zizu volt ilyen,napont nagyon sokszor képes volt csuklani.Ezt a szokásást születése után is megtartotta,egy ideig szegénykém napont atöbbször is csuklott. :evil:

A karácsonyi menüvel szerencsére nem kell foglalkoznom,akármikor is születik Huba,anyukám felajánlotta,hogy főz nekünk is.Mondjuk mindenki jól jár,mert az anyagiakat felezzük,kajcsi meg lesz :D [/b]
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: