Sziasztok!
mózes kontra hordozó témában csak annyit tennék hozzá, hogy hallottam, hogy volt gyerek, aki nem volt hajlandó sehol máshol aludni, csak hordozóban. Voltak napok, mikor nekünk is csak abban akart aludni az épp aktuális poronty, míg vízszintben nem. Egy mózes szerintem nem másabb, mint egy ágy. Aki sokat utazik, annak viszont biztonságosabb a baba szállítása hordozóban, mert az direkt úgy van kialakítva, hogy ha karambol esetén, valahogy kirepülen a baba a hordozóval a kocsiból - bár ez érdekes - mint egy gömb guruljon, és benne a baba.
De tény, hogy hasfájós babák nem szeretnek háton aludni, márpedig sok baba hasfájós. Jobban szeretik a görnyedt pózokat, hisz ha fáj a hasunk, mi is össze húzzuk magunkat. Vagy épp hason alva szeretnek lenni. Arra meg se ez, se az nem jó! Egyedül a babakocsi!
De persze mindenki azt vesz, amit akar!
gio: a csípő fájdalom nem iker függő, nekem a lányoknál is volt, bár jobban a vége felé, nem pedig így a harmadik trimeszter küszöbén. Erről jut eszembe - Jövő héten kezdem a harmadik trimeszterem
gombi: én úgy tudom, azért ilyenkor már illik minden órában talán 10X életjelet adnia a babának. Szóval azért csak böködd, és lökdösd a hasadat, ha nem mocorog! Mert bár tény, hogy nagyokat alszanak a 8. hónapban, de engem ez sosem zavart abban, hogy ha egy ideje nem éreztem már őket, akkor fel ne ébresszem.
Segítség: én nem is tudom milyen segítség nélkül, mert anyuék ugye lent laknak az alsó szinten. Ha kell főz ránk, bár azért én is szoktam kínálni őket a mi kajánkból. Nekem kell a segítség, az tuti, nem is tudnék hirtelen mit kezdeni két apróval meg két nagyobb apróval

De azt gondolom, hogy egy gyerekkel nem lehet gond. Bár egy hét segítség nem árt, amikor még talán fáj a gátseb, vagy a csaszi helye, jobb ha van ott valaki, mert nehezen fogtok mozogni. Főleg első babások! A másodiknál már semmi bajom nem volt, és tudtam mindent csinálni.
Szoptatás közbeni étkezés: hát a fő szabály K betűs zöldségeket tilos, mert puffaszt téged is, de hát babát igazán. No és a hüvelyeseket is tilos. Tilos állítólag az eper, bár nekem sose volt gond tőle. Van akinél fűszerekre kiütéses lesz a baba - majoranna, vagy a ciprus félékre. Minden baba más és más, ezt ki kell tapasztalni.
tedorka: én is várom, hogy berendezzem a baba sarkot. Ahogy kész lesz szombaton az ablak csere a hálóban, a jövő héten szépen el is kezdem a rendezgetést