A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

kispiskóta

Nem piskóta a fiad a méretével :shock: :shock: :shock: :shock:

Katy

TV nézés : megnyugodtam, nálunk is dettó- olyan jól el van, ha nézheti 8) :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
orsi777

Szép estét Kismamik!

Igazán nem akarok beleszólni, de a napokban olvastam, hogy egyik kismami minden bármi elleni oltást beadat maguknak, sőt a gyerekeknek is.
Mivel láttam, hogy valaki feltett egy linket a H1N1-ről, így én is megpróbálkozom lebeszélni az említett kismamát.
Én semmi esetre sem adatnám be sem magamnak, sem a gyermekeimnek, unokáimnak sem.
Állandóan kinyomtatom, Anitának meg e-mailben elküldöm, hogy még véletlenül se ugorjanak be a hatalom paráztatásának.

Ime a link, de gondolom, a neten van még egy csomó.

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy ... dni-291266

Bocsi az alkalmatlankodásért! :roll:

Jó babázást, a bébik tündériek! :lol:
demeter zoltanne

Katy!

köszi a tüsszögéses infót, tudtam én, hogy van valami tudományos magyarázata. :wink: Amúgy honnan másoltad ki? (csak ha a férjem kukacoskodna... :evil: )

Kispiskóta!

Szép dundi babó! :D Védőnő nem mondja, hogy gáz lenne a súlya? (nem bántásiból kérdem, csak érdekel, hogy állnak hozzá :wink: )

Kép
Kép
tabati

Nem ide vág,de van egy iwiw meghívóm ha kell valakinek.
Vendég

Köszönjük a vírusos infót, mi sem adatjuk be magunknak, így döntöttünk a férjemmel már korábban. Ha elkapjuk, majd kikúráljuk magunkat. Amúgy eddig úgy tudtam, hogy 6 hónapos kórtól lehet beadni a babáknak, erre a napokban mondja anyósom, hogy mondták a hírekben, hogy most már ott tartanak, hogy csak 6 éves kortól lehet beadatni... :roll: Én is egyre inkább úgy gondolom, hogy mindez a pénzről szól csak...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Delutani hozzaszolasom elszallt :evil: ,aztan mar indultunk is ismet sapka vadaszatra.....
Nagynehezen osszehoztuk vegre!

Aprolekom eppen apajaval van meg,en hazajottem a butykom miatt...alig ferek bele a converse cipombe :shock: ,ok meg elsetaltak kenyeret venni 8)

Boo:az anyatejes kaksi tenyleg mustarsarga szinu,lehet benne fellelni meg apro magokhoz hasonlito zsirdarabokat is....

Koboldfejugyerkocok klubja: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aztaaaa milyen veszelyesek apakok :shock: :shock: !!!

Conversano:Marci csudajokepu kisficko!!!
Forditas: :shock: :lol: :lol: :lol:

Ikoka:remelem a baratnodnek sikerul tejcsit szereznie!

Czigka:cicinap- :?

Katy:nap-tusszoges- :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hendegabi:de jo vegre,csak egy eletjel erejeig is....kitartast neked,es jobbulast!Aztan majd gyere!!!

Kispiskota:Marci:mar most a "wc-n" olvas? :lol: :lol: :lol:
Bende:cukorborso pofazacskoi vannak...tenyleg nem aprozza el :shock: :lol: :lol: :lol:

Iringo: 8) 8) 8)

Bond:jezusom!Te megkattantal :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi:Kugli is rakattan a TV-re.......Ma a Maffiozokat nezte :lol: :lol: :lol:

Oltas:Eleg sok dolog szol ellene,tobb,mint amennyi mellette....
Igazabol en csak kivancsisagbol olvasgatok rola,eszem agaba nem jutott volna hogy beoltassuk magunkat....es a gyerkocot meg plane nem!!!Mint ahogy nem kap mas ajanlott oltast sem....
A kotelezoeket is tul korainak talalom,nem ertem miert kell par naposan,es aztan par honaposan,minimalis elteresekkel leoltani a kis szervezetuket :roll:
Szerencsere itt nem nyomatjak az embereket mindenfele remhirekkel....Es azert nem is kell mindent keszpenznek venni....
(nem tartozok azok koze,akik azert nem oltatjak a gyereket,mert"jo az ha elkapja,tulesik betegsegeken"...nem errol van szo,de azert tudjuk hogy nem a legtokeletesebbek az oltoanyagok,sok problema volt mar ezekbol....)

Anyukam:puszika ha netan olvasol!Elfogyott a Maci kavem :( .....na sebaj,nyomatok egy kis sorocsket :wink: Vettunk 2 sapit Kulifejnek,de azert durva...itt vagy csak bebisapkak vannak,vagy csak 42-es merettol kaphato :roll: Kugli korfogata meg csak 38 centis :lol: :lol: :lol:
Nezd meg a videokat a linken!Odatettuk fel oket! :wink: puszi!!!

Hangi kedvenc noi neve a Gizi :lol: :lol: :lol: ezt ismetelgeti....ja es finnul beszel ujabban :lol: :lol: :lol:
Annyira tunderbogarkismogyoro volt ma a shoppingolas kozben :lol: :lol: es ma eloszor forditottuk kifele a kenguruban,mert biztosan tartja a fejecskejet...mindenkinek mosolyt csalt az arcara :lol: :lol: :lol: apaja buszken cipelte a kis segget!!!! 8) 8)

Kép
Kép
ancsurti

Kepek :wink: :

szopi kozben...
Kép
huncutka
Kép
hintaszekben...
Kép
fokuszalas :lol:
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Tabati, nem szól semmit, mert anyatejes, így nehéz lenne "fogyóztatni". :lol: Sőt, azt mondta legyek büszke magamra, mert ez azt jelenti nagyon jó az anyatej. Nekem azért nem furi, mert Marci is hasonlóan növekedett (na jó ennyire talán nem), mára meg abszolút a kortársai súlyában van.

Ancsurti, Hangi is milyen szép. Olyan szép színe van ennek a bodynak.

kispiskóta

Sziasztok! Hoztam néhány képet Hédiről, szerintem gyönyörűek :D (Kicsitsemönteltanyuka :D )

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tabati!
Íme a link, ha a férjed hitetlenkedne :wink: :[url]
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... esi-reflex[/url]

H1N1: én is egyre jobban úgy érzem, hogy valakik nagyon nagyot akarnak kaszálni ezen az egészen. Szomorú, hogy mások egészségének a rovására...

Boo!
Az anyatejesek leginkább sárgás-barnásat kakilnak. Ha zöld, az attól szokott náluk előfordulni, hogy az epe megfesti. Valami emésztésbeli dolog van a háttérben. Ha egyszer-egyszer zöldet kakil, attól ne ijedj meg, de ha rendszeres, akkor kérdezz rá a védőnőnél.

Lorca? :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

Hangi, Hédi egyaránt nagyon szép!!!!

Tike!
Nekem is van hasonló képem:
Kép :wink:

Kép
katy76

Jó reggelt!

Conversano

Dönörűűű! :wink: :lol:

Tabati, Nyuszi

Ti fejtek még? Tabati most írtad igen, mert kevésnek érezted mostanság a tejet, de előtte fejtél? Mert én elégnek érzem már a tejemet, és bazi uncsi, hogy szopi után mostmár abszolút a semmit fejem. Éppen maszatos lesz a fejő. Ezért pár napja abbahagytam.
Egyáltalán meddig kell fejni?És akinek van teje az fej??
Ma reggel lemértem mennyit eszik a drága és 1.cici 100 2. cici 50.És ez a második étkezése már. Hajnalban sztem sokkal többet eszik.

Katy
te írtad, hogy Petra 5-10 perc alatt szopik. Na nekem ez elképzelhetetlen. Mi ugye 1,5 óráról indultunk, aztán lett 1 óra, aztán 40 perc és most 25-30 perc.
Ha 5-10 perc akkor mindkét cicin van vagy csak egyen?? :?:

Tali nekem mindegy, én bárhova elmegyek Bp-n.. :wink:

Kispiskóta
8000 :?: :shock: :shock: pfuh. Mennyivel született?Mi még csak most léptük át az 5000-et...

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!!

Ronmay! Én már nem fejek,csak ha tudom,hogy elmegyek valahova és itthon hagyom a gyereket,akkor megtudják őt etetni.

LÁnyok! Most én érzem magam rossz anyának,de most jött el a pillanat,hogy a spártai módszerekhez kell alkalmazkodnom,mert ha most nem veszem elejét a hisztinek,akkor ránő a fejemre Lili. Épp hagyom,hadd ordítson az ágyában,mert nekem például a Suttogóból nem jött be az a fajta módszer,hogy felveszem,lerakom. Most hagyom,hátha megunja,de egyelőre nem úgy néz ki :( Nem éhes,tisztába van rakva,hasa sem fáj,ez hiszti.
LÁnyok! Én minden hétfőn mérem Lilit,csak hogy mennyit gyarapszik egy hét alatt. Az elmúlt 1 hét alatt 60 g-ot hízott,ez normális?! Pedig eszik,mint a barom,igaz sokat bukik. Mondjuk nincs rossz súlyban,5320 g.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay

Mi is csak max 10 percig szopizunk, egy ciciből. Fejni csak ritkéán szoktam mostmár,mikor érzem, hogy kidurran a cicim.
Odett is "csak" 5300 gramm, kezdtem már megijedni én is, hogy kicsi, mert itt a babók óriásiak.

Ancsurti

Macis kávé :cry: :cry: :cry:

Tabati

Tüsszög Odett, erre apa: hapci, tüsszögtél kicsim a Naptól :roll: :roll: :roll: :roll:
Mondom neki, nem hiszed el, de pont ezen témázunk itt, és mondta, hogy tényleg van ilyen.

Kép
Kép
orsi777

Nyuszi: Szerintem normális, ha nyugodt is mellette. Mi még mindig hetente járunk tanácsadásra, mert Hédi egyik héten sokat - másik héten szinte alig hízik. Nekünk is volt 60g-os hetünk, amit egy 320g-os követett :D :D Szóval ha jókedvű, nem sírósabb a szokottnál akkor nincs gond. Meg amikor hosszra sokat nőnek a babák, akkor szerintem nem híznak annyit. ( nálunk legalábbis ez van )

ronmay: Hédi is kb 10-max. 15 perc alatt letudja az evést, mondjuk ő az elején is max 20 percig szopott...

fejés: Én is ismét fejek szaporítás céljából, mert ha pár napig hanyagolom, akkor csökkenni kezd. Inkább rakom el a fagyóba, mint, hogy kevés legyen. Bár való igaz néha nagyon unom, hogy ennyire időigényes.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tike! Azért furcsállom csak,mert nekünk eddig mindig ilyen 230-260-as gyarapodások vannak,ez volt az első ilyen hetünk. Mondjuk mondta a védőnő,hogy eljön az az idő,amikor már nem fog olyan sokat enni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo! Nem próbáltam a kendőzést még.Gondolod az jó? Az a gáz,hogy amikor felveszem,egyből elhallgat,de csak nem hucibálhatom őt egész nap. Most adtam neki egy kis kamilla teát,mert persze kaki nekünk sincs 3 napja,lehet,hogy attól vagy a hisztitől,de bealudt. Azt nem tudom meddig fog alukálni. Képzeljétek,múltkor amikor kakilt,majdhogynem "kemény"volt már a kakija. Nem csodálom,hogy azt nem tudta szegénykém kinyomni :cry: Sajnos én vagyok ilyen szorúlós típus,lehet,hogy örökölte,mert mintha azt olvastam volna,hogy ezt (is)lehet örökölni.
NEkem is olyan mintha erőlködne a mensi,de egyelőre semmi.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay!
Én most már csak akkor fejek, ha:
1. kidurran, ami mostanában már nagyon ritka
2. valamelyik etetést cumisüvegből kapja, akkor amint tudom, lefejem azt a cicit, ami soros lett volna
3. ha érzem, hogy csökken a mennyiség, akkor 1-2 napig fejek minden szopi után.

Szoptatás: már egy jó hónapja egy ciciből eszik, de ezt nem én akartam így, hanem egyszer elég volt neki egy cici, és azóta nem tukmálom rá a másikat. Ha nem lenne elég neki, akkor úgyis szóvá tenné. És abból az egyből 5-10 perc a kaja.

Súlygyarapodás:
én azt hallottam - bár lehet, hogy hülyeség -, hogy a babák vagy híznak, vagy nőnek. Egyszerre nem tudják mindkettőt, így aztán van olyan periódus, amikor kevesebbet híznak, viszont centiben mérhető a növekedés.

Petra 3 hónaposan volt 5550g és 59 cm, ami szerintem bőven jó.
Szóval Nyuszi, szerintem Lili gyarapodása is teljesen megfelelő.

Boo!
Ha úgy érzed, hogy a kaki színe nem normális, akkor hívd fel a védőnőt nyugodtan!
Tápszertől mondjuk lehet zöld a kaki, és a szavaidból azt veszem ki, hogy Zsiri kap pótlást.

Kép
katy76

Sziasztok! :lol: :lol:

Megvolt az átköltözés, és már be is kötötték a netet :lol:
Most megpróbálok visszaolvasni..... 10 oldal :roll: :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok! :)

Olvasok egyfolytában, de most nincs kedvem írni. :?: :oops: :oops: :oops:

Csak annyit, hogy:

boo!

Zöld kaki okés, semmit nem jelent, ha egyébként okés minden. Nekünk is sokszor volt Manóval és néha Hugival van is néha, pedug egyikőjül sem kapot tápit. (Elvileg lehet még a tejserkentőktől is)

agi125r!

:D :D :D :D :D

És hogy a játék se szakadjon meg: én arra tippelek, hogy egy tetkószalonban ismerkedtetek meg. :roll: :lol: :lol: :lol:

Találka: részemről szombatot vagy vasárnapot preferálnám, nagyjából a déli órákban. :roll:

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

egyenlőre csak ezt az oldalt olvastam...

nyusz!
ne aggódj,hogy ennyit hízott...én valahol azt olvastam,hogy kb
ilyen korban kicsit lelassul a hízási ütemük.nyugi...

Boo!
sajnálom a mensit...tudod nekem is megjött múltkor és nekem a
sör vált be...meg sokszor tettem cicire Kiarát...

nekünk megoldódott az egész napos cicizésünk...szegénykémnek újra
előjött a hasfájása és a lüke anyja azt hitte,hogy éhes még...
bár nem értem,hisz tényleg 2-3 óra alatt evett meg 100at...
de 7végén szerencsére sikerült visszaállítani a régi rendet...

a hajamról majd hozok képet,bár még le se fotóztuk...

Kép
Kép
csibe83

Kiara is ezerrel bambulja a tv-t...

Kép
Kép
csibe83

Én inkább a szombati talira voksolnék,de végülis mindegy.

Lili is nézi a tv-t,nagyon komoly! És mostmár biztos vagyok benne,hogy lát is valamit belőle,mert délelőtt a Micimackó ment és röhögött,amikor meglátta a Malackát,akit amúgy is imád,mindig rá röhög a legtöbbet a pelenkázóján,ami körbe van rakva Micimackós dekorral :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

sokan írtátok,hogy johnson's-t hasunáltok...
nekem van fürdetőm is és popsikrémem is,de én sem bízom benne,
ezért ha gondoljátok odaadom szívesen valakinek...

gyógyszertárim is van...esetleg azt is szívesen odaadom vkinek...

mi gabi v hipp fürdetőt használuunk és nivea popsikrémet

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztoook!

Tali!
Nekem a Kopaszi-gát újfent baromi messze van... :roll: ! és szombatra már van egy programunk, így vlsz. csak részben tudnék részt venni, úgy meg nem biztos, hogy "megérné" 3 órát kocsikáznom :? !
Pedig naaaagyon szeretnénk veletek találkozni :wink: ! Szóval én
indítványozok utána egy hétköznapi (vagy hétvégi) Városligetet is :roll: ! Nos :wink: ?

Ancsurti!
Hangi feje 38-as :shock: ? Akkor legyen inkább Minikugli a beceneve :lol: . Botondra a 42-es sapi születéskor épphogy jó volt :roll: :lol: ... (pedig arányaiban nncs nagy feje! :wink: )
Hangi naaagyon édes, annyira látszik a huncutság a fején, hogy az kééész :lol: !

Tike!
Hédi is tündérbogyó :wink: !

Koboldfejűek :lol: !
Tuti, hogy nem minden babának van koboldfeje, mert Botondnak pont hogy alig volt homloka :shock: . És nem csak azért, mert olyan szőrös volt, hogy összeért a haja, meg a szemöldöke :lol: :lol: :lol: .

Kispiskóta!

Méretek :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ! Hát Ikoka, azt hiszem csúfos vereséget szenvedtünk :twisted: :lol: . Mondjuk már eddig is nyugtáztam, hogy a fiam lecsúszott a dobogóról, most már mással kell kitűnnie, nem a méreteivel :lol: !

Ronmay!

Én most már csak lefekvéskor, 11 körül fejek, mert Botond fél 9 körül eszik utoljára, és ha nem fejem le, hajnalig úgy megtelik, hogy diót lehetne törni rajta :shock: :lol: . Szopi után én csak szaporításkor fejtem. A múltkor azon a szopis oldalon olvastam, hogy egyáltalán nem baj, ha szopi utánmár nem tudsz fejni, mert az azt jelenti, hogy beállt a kereslet-kínálat :wink: ! Persze ha közben a baba is elégedett.

Ezt a hsz-t hajnali 4 óta írtam megszakításokkal :shock: . Vlsz. mostanra már semmi nem aktuális :lol: !

És akkor folyt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:10-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok.

Köszi a hiányolást lányok.
Sajna esélyem sincs egyelőre leírni a történteket, és a visszaolvasásra se nagyon.
Talán szerdától, ha Nóci mehet oviba.

Röviden csak, a mostaniakhoz:
fejés: én is általában éjjel 1x, vagy ha későn fekszem, akkor akkor.

Zöldes kaka: Védőnénink szerint akkor van, ha 2 evés között nem telik el legalább 2 óra, mivel ilyenkor valahogy más a kiválasztás.

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!!!

Boo:Kék foltok: A zúzódásokra emlékeztető, néha "mongol kék foltnak" nevezett elszíneződéseket a bőr alatt átmenetileg felhalmozódó festékanyag okozza. Sötétebb bőrű csecsemőkön ezek gyakoribbak, teljesen ártalmatlanok, és idővel elhalványulnak.

Kép
Kép
ancsurti

Kispiskota:az a jo kis anyatej... :lol: :lol: :lol: Nekunk is ezt mondtak,mikor a mult honapban majdnem 2 kiot hizott Hangi :wink:
Imadom azt a bodyt!!!Ugy sajnalom hogy nemsokara kinovi.....a 62-esek mehetnek vissza a baratnomnek,lassan alig marad rucija,hiaba kaptunk rengeteget,mas utemben novunk,mint az a kislany,akie volt....
Mennem kell beszerezo korutra nemsokara :lol:

Tike(Kicsitsemonteltanyuka :lol: :wink: -mint mindannyian :wink: ):Hedi is csodaszep!Szeretem a fekete-feher kepeket!!!

Eszrevettetek,hogy a gyerkocoknek szinte egyforma hosszu mindegyik labujja???Mi ezert hivjuk keksznek,mert olyan,mint a haztastasi keksz szele :lol: :lol: :lol:

Katy:nem is latszott eddig Petra tokaja :lol:
Novekedes:en is igy tudom..vagy hosszra,vagy sulyra!

Ronmay:en sem fejek mar....a mi szopi idonk is lecsokkent 20 percekre,es mar csak 1 cicibol eszik 8) ,kiveve az esti lefekves,mert akkor ugy betankol 2 cickobol :shock: :shock: ...kell az uzemanyag a jo alvashoz :wink:
De meg most sem tudom mennyit ehet...... jol elvan vele,azert 2-2,5orankent meg mindig igenye van a szopira :lol: ugy latszik o ilyen :lol:

Nyuszi:en rajottem,a fel 12 koruli alvasnal Hangi sirdogal.....es ugy teszem le aludni,persze elotte egyutt hintazunk,eneklek neki,de tobbnyire pityog.....lerakom aludni,sirdogal kicsit,aztan elalszik.....
Ez kell neki akkor,hiaba probalkoztam tovabb altatni kezben,csak behergeli magat...igy utogetem picit a feneket az agyban,majd kijovok......aztan ujra be,picit paskolgatas,majd elalszik.....nem vagy kegyetlen,probald ki igy...hatha...lehet hogy kell neki,sajat nyugtatasra egy kis siras.... :roll:

Orsi:pedig Odett is nagyobbnak latszik mint 5300gr!!!Hangi mar 6200 felett lehet.....es max. a combijan latom.....es a tokajan....
Macikavezol Te is?? :wink:

Agi:Gyere majd,es meselj,milyen az uj keco????
Megismerkedes:talan egy koncerten???

Csibe:hozd a fotot!!!Tenyleg egyhuzamban eszik Kiara 2-3 oran keresztul? :wink:

Bond:mi van Veled??Nincs kedved irni :roll: :roll: :shock: ....

Dodi:Igen huncut!!!Kugli...igen...hat tenyleg nem egy nagyfeju a gyerekem :lol: Kugli azert lett,mert annyira kerek volt a feje...es szinte kopasz is egy ideig!!!Ismeros kisgyerek Kicsiarcunak hivja :lol: :lol: :lol: :lol:
Milyen volt a hetvege????

Hendegabi:Remelem Noci vegre mar meggyogyul!!!

Kép
Kép
ancsurti

Találkára nekünk jó a vasárnap is, vagy a jövő hétvége is. Jó lenne, ha jönnének a Főkolomposok is.

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ancsurti

Nem iszok kávét, macisat sem. Csak úgy megsajnáltalak, gondolom csak itthon lehet kapni, és , hogy elfogyott a jó kis hazai kávéd. Anyukád szokott küldeni Neked?

Bond

Már akartamn írni, hogy 天天好的 :?:

Kép
Kép
orsi777

Akkor Bond én javasolnék egy hétköznapi időpontot a talira,ha nektek is jó!

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Még akartam írni, hogy anyu mondta nekem, hogy a 3. hónaptól könnyebb lesz a babóval, és nem akarom elkiabálni, de pár napja tényleg sokkal könnyebb Odettel.Olyan vigyorgós, evés közben mosolyog, alvás közben mosolyog, ha felkel mosolyog, szóval nagyon édes. :lol: :lol: :lol:

Nyuszi

Direkt azért lett hétvégre téve a tali, hogy mi vidékiek is fel tudjunk menni, de ha nem jön össze, és csak én lennék, aki vidékről menne fel, akkor miattam nem kell hétvégén találkozni. Tényleg Sillia?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.10.05 16:22-kor.

Kép
Kép
orsi777

Na, Vica elaludt a vállamon, próbálok röviden beszámolni.

Azt tudjátok, hogy miondkét gyerek beteg volt, és így a talitok környékén már épp gyógyulóban voltak. Kb keddig olvastalak is bennetek.
Kedd este kijött anyám: segít takarítani: semmi nem lett belőle.
Csütörtökön sikeresen száműztem :oops:
Szerdán elfogyott a lányok gyógyszere.
Pénteken jöttek kolléganőim. Voltak kb 1 órát. Nóci úgy ordított, mint a sakál, mikor elmentek. Éjjel újból köhögni kezdett.
Estére elromlott a számítógép.
Szombat nyugi volt.
Vasárnap keresztelő. Nóci reggel hányt. Esemény, és az azt követő ebéd lezajlott. Vica nyugis volt, Nóci nem evett, de játszott a tesóm gyerekeivel.
1/4 4-kor értünk haza, én szoptattam, Gábor sógorral sörözött, Nóci lefeküdt, hogy nagyon álmos, és fázik.
fél óra múlva kiverte a hideg verejték, zihálva aludt. Vica is elaludt.
kb 5-kor áthívtam az egyik szomszédasszonyt, nézzen rá a Nócira, mit gondol. Akkor már apa is kezdett aggódni. 1/2 6-kor felhívtam a háziorvosunk, hogy otthon van-e, megnézné-e a Nórit. Mondta: vigyem fel. Meghallgatta a tüdejét, már szívta is az injekciót, és hívta a mentőket.
Gábor ment a mentővel, én meg szoptattam, összeraktam, ami kellhet a kórházban, utánuk kocsival.
Nóci ott kapott mág egy injekciót, majd infúzióra kötötték, inhaláltatták.
Minden nap mentem utána.
Vicát nem vittem be, nehogy elkapjon valamit, így mivel kb 1 óra út a kórház, félúton sógornőmnél elhagytam, ott szopi, irány a kórház, 1 adag lefejt tejet otthagytam, és az azt követő etetésre értem vissza.
Éjjel fejtem, meg minden kaja után. (első nap 180 ml-t vittem, másnap 200-at, mind elfogyott)
kedd estére begyulladt a bal szemem, pokolian fájt a fejem, vszínű huzatot kaptam.
Szerdán szomszéd néni elment reggel vonattal Nócihoz, én meg dél körül utána, barátnőmnél szoptattam, utána Kati néni sétált Vicával, míg én Nócival voltam, kajálásra haza.
Estére 38,6 fokos lázam volt, jobb mellem begyulladt.
Gábor mondta, ne menjek a kórházba, majd este megy ő.
Délelőtt felhívtam a kórházat: jöhet haza a Nóra. Még hőemelkedéssel, de én mentem érte, másik szomszéd tologatta Vicát a kórház előtt.
Anyám el se ment, se a picire nem vigyázott.
De a telefonba előaadta, hogy ő mennyire szereti ezeket a gyerekeket, és mennyit sírt értük. :shock:

Ebben a hónapban 24 e ft-ot költöttem gyógyszerre.
Közben hétfőn zöldkártyára kellett vinnem a kocsit, szerelőhöz a számítógépet.

Sajnos úgy néz ki, hogy asztmás rohama volt Nócinak, előfordulhat többször is, mivel apától örökölhette. Doki szerint lelki okok erősítették fel ennyire (BABA).
Mióta hazajött folyton azt kérdezi, őt miért nem szeretjük, vele miért nem beszélünk úgy, mint a Virággal. Nem akar oviba menni, folyton ölben lenne. Ha szoptatok, azonnal éhes, vagy elesik, becsípi magát, bekakil.........
Leverte anyám 30e ft-os fényképezőgépét, nem javítható.
Konektorunk ismét kifüstölt, át kellett huzatni.
Porszívónk bedöglött, kapcsolója nem jó, cseréje többe kerülne, mint egy új porszívó.
Elromlott a törpevízmű, az állatokat most az udvari csapról kell itatni (ami után csatornadíjat is fizetünk)
Vica múlt hétfőn kapta meg a 2 hós oltást. Nócit fülészetre kellett vinni, mert begyulladt a füle, mivel beledugott valami papírgalacsint.
Holnap kontroll.
Csütörtökön találkozom (egyelőre egyedül) egy gyermekpszichológussal, mert nem tudom mi tévő legyek.
Nóci kapott valami bazi erős gyógyszert a kórházban, amitől hasmenése volt és hasa fájt, már jobb neki.
6 éves oltását még nem kaphatja meg, minimum 2 hetet várni kell.
Ha az orvos megengedi, szerdán megpróbálom elvinni oviba.

Ja, és a Védőnénink nem a védőnénink elsejétől, mivel egy másik falu védőnénije volt, és heti 2 napban kérte "kölcsön" az önkormányzat, viszont most olyan sokat kért a másik falu önkormányzata, hogy azt a miénk nem fizeti ki. Még nem tudni, ki lesz helyette.

Dióhéjban ennyi.

Kép
Kép]
hendegabi

Szegény Hendegabi! Még olvasni is sok volt mi történt veletek,nemhogy végigcsinálni... Remélem mostmár helyrejönnek a dolgok!

Orsi! Bocsi,igazad van,csak azért javasoltam egy másik időpontot,hogy Boo és Dodi is ott lehessenek!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hello Anyucik! Itt a Lilienyémapa... a kis feleségem itt hagyta a gépet és gondoltam belekontárkodok! :P Mizu Veletek? Remélem Ti is és a kislurkók is jól vannak! Majd mindenki örömére teszek fel képet Lilibabáról amin apával látható..... muhahaha!
Nah bocsánat a hülyeségeimért, de ez most ilyen pillanat...:D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hendegabi:Ezt meg olvasni sem volt semmi :shock: :shock: :shock: ,nem hogy vegigcsinalni!!!
Annyira sajnalom hogy ilyen nehez a helyzetetek......sok betegeskedes.....es hogy Nocit ennyire megviselte a teso erkezese! :shock:
Nagyon nehez lehet most neki ezeket feldolgozni,elfogadni,hogy nem o az elso most,de biztos hogy sok figyelmet kap meg igy is,egy pici baba mellett....
Veszteni valod nincsen,ha beszelsz a pszichologussal,talan van valami jo otlete ezekre a dolgokra....
Egy szopizos babaval meg azt is nehez kivitelezni,hogy egy napra csak Nocival legyel,elmenjetek kettesben valahova,ahova o szeretne,persze normal kereteken belul.....
Na anyukad azert nem semmi :evil: hogy miert kell mindezt szomszedasszonyokkal megoldanod :roll: ...meg szerencse hogy ok ennyire segitokeszek....
Nem irigyellek...ez Murphy....minden egyszerre romlik el,ami csak elromolhat :evil:
Mellgyuszid megoldodott?Jol vagy mar???
Jo lenne ha vegeszakadna mar ennek a nehez idoszaknak....

Kép
Kép
ancsurti

Nyuszi most latom,eppen ugyanazt irtuk... :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kispiskóta
Méret :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Iringó 3 hónaposan 4980g és ő se sovány :lol: :wink:

Hendegabi
Ezt még olvasni is sok :cry:
Vendég

Kis csecsemőkorban a zöld székleteknek jó étvágy és jó gyarapodás mellett semmi jelentősége nincs. Mint Önök is észlelték anyatejes és tápszeres babánál egyaránt előfordul. Ez az egész csecsemőkor alatt megjelenhet, de inkább az első hónapokra jellemző. Talán gyakrabban észleljük, ha a baba egyik napról a másikra jóval többet eszik, vagy esetleg új tápszert kap. Néha a zöldes széklet több nyákot is tartalmaz, a bélgáz képződés is fokozottabb lehet, amitől a csecsemő sírósabbá válhat. A székletek színe fűzöld, almazöld, spenót zöld lehet. Tehát az Önök jó étvágyú, jól gyarapodó, nyugodt kisfiánál a zöld színű székletnek semmi jelentősége nincs.
Dr. Gömöri Ágnes
Vendég

...

KépKép

KépKép
boo

...

KépKép

KépKép
boo

Hendegabi

Mondhatjuk, ez egy brutál időszak volt (reméljük,hogy csak volt!)
Tényleg még olvasni is sok(k).
Vendég

Kép

Boo!
Itt egy kép, és ez meg is mutatja, hogy milyen az apaság! :D Örömteli és boldogságos! Kiveszem a részem mindenből és élvezem! Amit nehezen viselek az az amikor a Lili szenved... :( Hasfájás meg ilyenek. Igazából a hisztijét sem viselem túl jól és néha türelmetlen vagyok... :( :( Huh micsoda önkritika! :D
De anya előtt le a kalappal!
Nah és íme egy kép apáról és buburól!!! Hihi4 Csók nektek, megyek, mert Lili nem kakilt megint három napja és a kúp sem segít és vörösödik a feje.... :? :( :evil: Megyek és kibányászom a kakát, drukkoljatok!!!! :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: