A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

1. A csecsemőt fokozatosan kell hozzászoktatni a levegőztetéshez.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?
--az első életnapokon 3-5 percig nyitott ablak mellett levegőztetjük, s ez fokozatosan növelhető 15-20 percre, de vigyázzunk a csecsemőt ne érje közvetlenül légáram
--nyáron 1-2 hetes kortól, télen 2-4 hetes korától lehet szabad levegőre kivinni
--kezdetben 5-10 percig legyen kint, majd fokozatosan növeljük az időtartamot
2. Ha már hozzászokott a sétáltatáshoz a baba
--5 fokig lehet kivinni télen, azonban 15-30 percnél ne legyen tovább kint
--0 és 5 fok között kint lehet 1/2-1 órát is a baba
--5 fok felett órákon át kint lehet (de nem a tűzőnapon)
3. Nedves, esős időben, erős szélben, ködös, füstös, szmogos levegőben ne vigyük ki a csecsemőt a szabadba. Ha védett helyen van a gyermek, az eső és a hó nem akadály, ilyenkor kint lehet a gyermek. Altatható is kint 0 fokig, megfelelő öltözetben.
4. A levegő páratartalma is fontos szempont. A túlzottan nagy páratartalmat (melegben és hidegben egyaránt) rosszul tűrhetik a csecsemők. A csekély páratartalom is diszkomfortot jelenthet (erre a lakásban is nagyon figyeljünk oda)
Vendég

Lányok, az igényléseknél sok helyen kérik a baba taj számát.
De még nincsen neki, akkor írhatom az én taj számomat az övé helyett?
Ha azt írom, 8-assal kezdődjön, mint ahogy a receptet váltjuk ki, vagy simán az én taj számomat?

+ nem gáz az, ha csak holnap indítjuk el az anyakönyvezést?
Hétvégén nem volt ügyintéző a kórházban, az elmúlt hetünk meg olyan összevissza, összeszokós volt, hogy a hivatalos dolgokat teljesen elhanyagoltuk :oops:
Vendég

Andi,doki néni nekem is azt mondta,a fürdető meg az anyatej a kozmetikum a babának.....
fürdetés nézelődős,ha nem túl éhes,egyedül a "hajmosást "nem türi túl jól...ez annyit jelent,hogy doki néni koszmo ellen a frotirtürcsivel való dörzsizést tanácsolta,és eddig meg is úsztuk!!!
Ha sír csak pelenkáznom kell és elhallgat....kurvinca imád pucérkodni...remélem ezt kinővi,mert 16 évesen ennek azért már nem fogok örülni(előbb se)....

Pocak...függőleges csík megvan még....köldöktől lefelé zsibbadt a pocak.....és nekem is nagyon húzta a kötés ragasztója,most hogy már egy hete nincs,mostmár nem fáj!!!!

sutimano76

Boboka, a taj kártya 2-3 héten belül megjön...a babáét kell beírni!!!!!!!!!!!!

Hát gáz nem gáz,azért hétfőn intézzétek el!!!

sutimano76

[quote="boboka"]L írta:bobokaányok, az igényléseknél sok helyen kérik a baba taj számát.
De még nincsen neki, akkor írhatom az én taj számomat az övé helyett?
Ha azt írom, 8-assal kezdődjön, mint ahogy a receptet váltjuk ki, vagy simán az én taj számomat?

+ nem gáz az, ha csak holnap indítjuk el az anyakönyvezést?
Hétvégén nem volt ügyintéző a kórházban, az elmúlt hetünk meg olyan összevissza, összeszokós volt, hogy a hivatalos dolgokat teljesen elhanyagoltuk :oops:

Anyakönyvezést, lakcímkártyát, TAJ-kártyát minél előbb intézzétek!
Igénylésekhez kell a baba anyakönyvi kivonata, TAJ-száma!!!!!!
(nem elég a tied, mint a receptnél)
Vendég

Lili....Fruzsi gyönyörű kiscsaj....gondolom apát is nagyon elvarázsolja......szüléstörténet...mint a mienk!!!!Dettó a történtek!!! :( :( De a lényeg hogy mindenki egészséges!!!

sutimano76

Boboka!

Nem, a baba TAJ száma kell. Meg kell várrni, amíg megkapod (postán küldik), de az anyakönyvvezetői hivatalból küldik el hivatalból az OEPhez a baba addatait, amiből kiállítják.
Az OK, hogy hévégén nincs ügyintéző, de a kórháznak hivatalból le kell jelentenie a babát, ez most nálatok azt jelenti, hogy abszolút nem volt anyakönyvezési eljárás vagy csak annyi, hogy ti nem kértétek még ki a kész anyakönyvet? Mert ez utóbbi nem gáz, csak az ügyintézésekhez kell, mi is 2 héttel később hoztuk csak el a kórházból (de még ott elindították az eljárást, amíg bent voltunk, csak hozzájuk is ment vissza a kész anyakönyv).

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok Lányok!

Jó reggelt mindenkinek! Bex és Rita, örülök,hogy mindenki végre otthon, vigyázzatok nagyon magatokra, babákra, egymásra!! És ez mindenkire vonatkozik!!!

Látom,most már annyira babázunk, hogy nincs nagy termés!!

Lányok! Eszembe jutott Anna, kb. akkor szült mikor én, és így nem tudtam pl elolvasni a szüléstörténetét, pedig nagyon érdekelne, mert utalást azt olvastam valamiféle burokban születésre. Nem tudja valamelyikőtök melyik oldalon van, mert én szept 9-től átfutottam,de nem találtam meg :cry:

Hétvége hogy telt? Nálunk vegyes érzelmekkel. Itt volt anyós, az én jó gyermekem ezt tolerálta ugyan, de én már kevésbé hogy áll a kiságy mellett és beszél neki, miközben Blanki éppen aludni készülne. De főzött ránk stb, így megbocsátok neki :), de remélem most már nem kell majd az ágy mellett ügyürübügyürüznöm...

Megvolt az első babalátogatás is, hát szegény lánykám nem tudott aludni a vendégektől, és kakilni sem, persze ezt nem a vendégektől, de a szombat este így kicsit nyafogós volt.

Itt az ajándék amit kapott, és ezt sk csinálták neki, tök jó, úgy örültem:

Kép

Ja és a java!! Ugye Blanki tápis gyerek, írtak neki 3 dobozzal, Humana HA 1 +LCPufa, egyik gyógyszertárban nem volt, elmentem a másikba ( Derecskén ennyi van), ott tudtak adni, ennek megörülve gyorsan elpakoltam és siettem haza, mert már lassan kajaidő volt. Ez volt kedden. Teljes nyugalommal etettem gyermekem, van elég kaja. Aztán szombaton este ránézek a papírra és ráírva,hogy 2009.09, na mondom biztos jó friss, még most gyártották, de a jó büdös francokat, az a szavi idő volt, és mind a 3 doboz lejárt azután 1 nappal,hogy én 29-én megvettem. Lettem olyan dühös, mi van ha a gyerekem beteg lesz tőle, csecsemőtápszer, nem algopirin. Én is hibás vagyok ott meg kellett volna nézenem, de az ember bízik a patikában legalábbis eddig. Próbáltam őket felhívni, hétvégén zárva. Felhívtam a másikat az nyitva de LC pufa nincs. azt mondja az a patikus: " Anyuka nincs abban óra, hogy tudja elmúlt szeptember, a hétvégén nyugodtan adja a gyereknek, ha nincs rossz íze, nem penészes, és majd hétfőn elintézi a másik patikával" Ja mondom mert én tudom is milyen a tápszer íze, nem kóstoltam már vagy 27 éve, de lehet akkor sem. Na mindegy , elmentünk DB-be és vettem recept nélkül egy csomaggal. Ha ma nagy ordibálást hallotok bárhol is vagytok akkor én osztom a kedves patikusnéniket, hogy a kú..a anyjukat!! Még mindíg tiszta idegbeteg vagyok, és ha nem veszem észre???Azért ma megkérdezem ki a felügyeleti szervük és megkeresem őket, aztán majd magyarázkodjanak és az a minimum, hogy adnak 3 doboz friss fincsi tápszert!!

Más!

Adókártyája jött már valaki Manójának, nekünk kellene a félszocpol-intézéshez ,de még nem jött meg. Vagy külön kell igényelni? Imola főleg a te tapsztalatod mérvadó,mert Te ugye Db-i vagy!!

Jövő héten lehet szalma leszek én is. Madar te jutottál eszembe, bár nekem annyival carabb,hogy a szülők sem jönnek segíteni. Annyit törtük már a fejünket hogy hogy legyen.Már oda is eljutottunk,hogy megyünk mi is Pestre 5 napra apucival, kerül amibe kerül. Az ő ellátását fizeti cég, kivéve vacsi, nekünk meg szállással kerülne csak többe, mert kajálni itthon is kellene valamit :) Haza mehetnék anyukámékhoz, a világ végi kis faluba, de ott se gyerekdoki, se normális gyógyszertár, és kocsim sem lesz. Szerintetek el merjek indulni Pestre egy 4 hetessel szállodába? Véleményeket kérek???

Bocs a hosszúért!!! :oops:

Kép
babcika

Jó reggelt,

hááát nálunk mostanában érdekesen alakulnak a dolgok. Délelőtt általában nyűgi van... még babakocsiban is sokszor ordít, így élvezet boltba is menni... aztán ebéd után 1/2 2 - 2 körül bealszik és csicsikál egy jóó nagyot, majd mikor ébred onnantól estig elég kiszámíthatatlan a dolog... de általában nyűgi van... fürcsit azt szerencsére nagyon élvezi... már kezd rúgkapálni is a vízben :lol: és Andi, nálunk csend van. :) Majd szopi és ebbe belealvás... megpróbálom lerakni, de általában 10-15 perc múlva újra jelez... na és innentől kiszámíthatatlan a dolog, mivel szombat éjjel éjfélig riszáltam, mire kidőlt (addigra már én is sírtam a tehetetlenségtől... nemtom ki hogy van vele, de nekem a szívem szakad meg, mikor látom hogy kínlódik, próbál elaludni, de valamiért nem sikerül rendesen), tegnap "csak" 1/2 11-ig volt ölben, mire be tudtam csempészni az ágyikójába. Aztán kelünk 1/2 2 - 2 körül, majd 1/2 5 - 5 körül... és még most is szunyál. Nálunk nagyon bejön a hason alvás... azóta alakult az éjszakánk is... igaz légzésfigyelőm nincs, így néha kicsit frászban vagyok és nem merem egész éjjel hason altatni..

Viki, mi nem vagyunk olllan nagyon messze! :wink: Szóval... :roll: :lol:

Csunyeszka, nagyon édik az ikrek. És mekkora nagyok már ők is!

Babcika, Blankinak édi a fülese. :) Jó az a pelenkatorta... és milyen hasznos is! :lol: Tápis sztori. :s Remélem sikerül intézkednek ma. Nekünk megjött már az adókártya, nem kellett külön kérni.

Andi, az a szopi után beájulós kép nagyon jóóó. :lol: Hogy vagy amúgy? Száraz bőrre nekünk bevált a gyógyszertári testápoló.

Bex, de jóóó hogy újra otthon és együtt a család. Gyors felépülést kívánok! +++++

Rita, nektek is drukkoltam nagyon, hogy minél előbb otthon lehessetek. Hogy miken nem mentetek keresztül. :? De amint látom Máté étvágyával nincsen gond, és ez jó hír! :) Dokinő meg monnyon le!

Hmmm... látom a hétvégén mindenki szenvedett a kicsivel. Tényleg, telihold volt... hát remélem csak amiatt volt ez a sok hiszti...

Lili, jóóók a képek! Bár én már meglestelek titeket iwien. 8) :lol:

Márk Ebano még mindig naon cukipofa. És Flora, egyáltalán nem vagy zombi, én csak egy vidám mosolygós anyukát látok a képen.

Na, ennyit tudtam Ákos ébredezik.

Kép Kép
manósziget

Sziasztok!

Láz elmúlt, tesóm masszírozta ki a mellem, hát senkinek nem kívánom, nyögtem a fájdalomtól miközben totál lázas voltam. Most szoptatom, és fejem a mellem. Hát az egész napomat kiteszi, de inkább mint még egy mellgyuszi.
Szerintünk az őszilé csinálta, nekünk hugimmal eszméletlenül beindítja a tejet (pedig én még higitva ittam).
Szegény babámtól már 10-szer bocsánatot kértem, mert már az apasztáson gondolkodtam legnagyobb fájdalmam közepette. :oops: :(
Ma reggelre nekem is lett ékszerem, bár gyanítom eddig is volt szülés óta...

Andi, én egy hetesen vittem ki az udvarra először, de nálunk nem volt fokozatosság, mert ahogy Mabe írta jobb idő volt kint mint bent.

Babák gyönyörűek!!

Természetes hogy én még mindig vérzem? Ez 6 hétig tényleg eltart?

Kép
kata05

Igeeeen!!! JEJEJE!!

Telefonos ígéretet már kaptam,hogy cserélik a tápit!!!

Csajok minden kissárc és csaj nagyon tetszik, olyan szépek ezek a karácsony táján fogant babácskák!!

Manó!! Ákosról kéne egy friss képecske, mert már régen láttunk, de azt hiszem így látatlanban is rárepül Blanki, ha nincs senkinek ellenvetése. Bár lehet lánykámnak jöhet majd sorba mind.... :oops: , mert a fürcsit szereti nagyon, de azt már észrevettük,hogy a "nunamosás" a kedvece!!Apával röhögjük mindíg, hogy ha oda ér a fürcsizés akkor nagy tágra nyílt csillogó szemek és félvigyor!!! Meg is jegyeztük,hogy elkel majd egy erényöv!! :D

Kép
babcika

Kata én már nem vérzem, de ilyen barnás színű sebváladékhoz hasonló izém még van néha , főleg ha sokat mozgok!! Szerintem természetes, hacsak nem ömlik, vagy nagyobb a mennyisége mint előtte.
Örülök,hogy mellgyuszit megúsztad, jó,hogy volt körülötted valaki aki értett ehhez!!! Szerencsés vagy! :lol: , én annak idején ennek estem áldozatul :cry: , és most sajnos szegény Blanki is ennek issza levét!

Kép
babcika

mano csatlakozunk hozzátok..... - szombatunk okés volt...még pécsen is voltunk..bár aludni nem akart....de legalább nem sirdogált.... a szombat este már nyűgös volt.... a vasárnapunkat meg nem kívánom senkinek..... - gondolod telihold miatt?

vasárnap- bukásban vér........aztán a nózija is vérzett... Képzelhetitek azt a sokkot amikor ép tusolok..és párom rohan be.. folyik a baba orrából a vér......
itt mondom mindenkinek - nem megijedni! csak durva látványra meg érzésre pláne....
a porszívózás kicsit megbuzergálta a nózit...... - még porszívózás nélkül is előfordul...... - drága jó dokinéni meggyugtatott
persze az egésznapos sírás azért ott tartotta a kételyeket és totál ideg voltam.......
aztán letettem 11kor éjjel és ma reggel hatkor kelt....- szóval kaptunk egy ajándék éjszakát....háááát mit ne mondjak..... ránkfért

pár elutazás
én is be vagyok tojva.....pláne egy ilyen hétvége után...... párom 4 napra elutazik külföldre.....
segítség ohne......
még a babakocsizást sem tudom, hogyan oldjuk meg...... ugye a kocsiban szokott lenni a szerkezet mert nincs tároló és a 4-en lakunk....le-fel vinni babával képtelenség
tegnap már előre bőgtem a hétvége miatt.....

lányok..... én néha annnyira kivagyok......

KépKép
dorkamartini

bibi te láttad a 403. oldalon amit neked csináltam ott gyorsan?

KépKép
dorkamartini

Istennők, köszi a csík-infót, akkor megvárom, míg a doki leveszi a kötést végleg, kedden elvileg.

Igaz, Istennők vagyunk :D Csak most kicsit jobban igénybe veszik az istennői képességeinket :wink:

Szüléstörténet!! 8)
Visszaolvastam, bocsi, hosszú lett, de olyan jó újra átélni…….. itt bőgök :( hüpp hüpp

Előzmények:
Szerdán, 23-án, du mentem be a kórházba a vérnyomás miatt, egészen péntekig nagyjából abból állt a progi, a vizeteken, cétégéken, uhákon kívül, hogy Bobokával traccsoltunk, illetve a két tüneményes szobatársammal hatalmas habos kávékat iszogattunk a büfében, meg az erkélyen napoztunk :D Apa jött sokat, szóval egész jól elvoltam :D
Pénteken du volt egy kis action, mert 2x is rossz volt a ctg, nagyon beszűkült, elküldtek uh-ra, és az ott lévő doki beküldött szülőszobára, hogy megfigyeljék a szívhangot, minden ok volt, végül, viszont szörnyű volt, mert előtte kb délben ettem egy ovis-adagot, ami a kórházi ebéd, Apát vártam, h együnk, erre pont akkor küldtek le. Fél 8-ig ott voltam :( rosszul voltam fizikailag az éhségtől, nem engedtek ki, pisilni is nagyon kellett, nagyon szenvedtem. Utána még meg is vizsgált egy bunkó doki, és még 3 tanoncot odacsődített, nem kérdezte meg, akarom-e, pedig úgy tudom, meg kéne... mindegy, annyira szabadulni akartam már, h ráhagytam, ha nekik az én hájas hátsóm kell, legyen :D
Ami annyira jó volt, hogy miközben bámultak 4-en a lábam közé, magyarázta nekik, hogy az a hártya ott a burok, az a szürkés-fehér folyadék a tiszta víz, stb stb, az egyik tanonc kérdezte, hogy mi az a fekete ott? A doki meg közölte, HÁT A HAJA :lol: ééédes babám, onnantól kezdve jó kedvem lett!!

Na, szombaton du kezdtem érezni, mintha fájások lennének, 4-től kezdtem írni, szabályos 6 perces fájásaim voltak, egyre erősebben. Estefelé már nagyon fájtam, erősödtek, de nem sűrűsödtek igazán, 5 percesek voltak néha. Feküdni egyáltalán nem bírtam, ülni alig, állni volt csak jó... valamikor jó későn megvizsgáltak, még csak 1 ujjnyi, tiszta magzatvíz, mondták, hogy próbáljak meg aludni, lehet, h reggelre sem lesz változás... azért ez nem esett jól, mert nagyon fáradt voltam, feküdni nem bírtam, álltam a hűvös erkélyen, mert csak az esett jól.. nagy néha ledőltem, de mindig felugrottam a fájásokra... beszélgettem Ebanoval, mondtam neki, hogy örülök, h jön, segítsen anyának... tényleg fájt, de leírhatatlanul jó érzés volt, ahogy éreztem, hogy készülődik!!! Így ment hajnali 3-ig, a két szobatársam édesen szurkolt, néha amikor felébredtek, előtte nem sokkal ledőltem, mert nem bírtam állni a fáradtságtól, háton valamennyire ment, fájásoknál néha fej a párnába... egyszer csak éreztem, hogy elönt a magzatvíz... mentem ki szólni, jött egy dokinéni, megvizsgált, 2 ujjnyira nyitva, lefelé a szülőszobára, mert a babó belekakilt a vízbe, zöld volt. Apát hívtam, kb 10 perc alatt ott volt lenn. Közben lenn mondták, h sajna csak fekve lehetek, ez nem volt kellemes, mert egyre jobban fájtam. Jött egy nagyon kedves ügyeletes szülésznő, elmondta, mit lehet, mit nem, megvizsgált, kicsit tágított rajtam, így 3 ujjnyival folytattuk... ami furcsa csajok, hogy repült az idő odalenn, a fájások ellenére is!!! Tudom, mert néztem az órát a víz miatt, 20 percenként ihattam, és sokszor bőven eltelt, mire néztem!! Kaptam fájdalomcsillapítót, ami tutkó más volt, átvágtak :D mert onnantól kezdve egybefüggő és nagyon erős fájásaim voltak. Apa végig ott volt, segített mindenben Megjött a dokim, megvizsgált ő is, mondta, h picit rásegít, és akkor 1 óra és meglesz a baba, ez volt 6 körül. 4 ujjnyira tágított, csak a méhszáj pereme nem tűnt el még teljesen, de a babó szépen jött lefelé. Közben a szülésznő végig mellettem volt, beszélt hozzám, simogatta a lábam, annyira jó volt, hogy ott volt, szerintem legközelebb választom őt. Jöttek a tolófájások, jól haladtunk, bár néha szerintem nemvoltam teljesen magamnál. Nagyjából 2-3 tolás lett volna hátra, mondta a doki, de akkor leesett a baba szívhangja, a dokim elmondta, hogy próbálkozhatunk még, de szerinte nem érdemes, mert nagyon fájok, elfáradtam én is nagyon, mert eleve fáradtan mentem le szülni a nem alvás miatt előtte, a baba is fáradt, és lehet, h még másfél óra is lenne, mert valamint a baba mintha megállt volna, szerinte rajta van valahol a zsinór és nem kockáztatna. Mondtam, h persze menjünk! Onnantól még gyorsabban haladt minden, műtő, zöld minden, a kedves szülésznő a fejem mellett áll, beszél hozzám. Nem féltem egyáltalán, tudtam, hogy jó a babának és nekem is. Egyedül az érzéstelenítőtől féltem picit, de csak azért, mert folyamatos fájásokkal nagyon nehezen ment mozdulatlannak lennem, és féltem, h megrándulok és félreszúr… de minden oké volt, éreztem, ahogy szedi ki a babót, annyira csodás volt. A műtét közben végig beszélgettem a dokival, sőt nevetgéltünk, mondtam, h szép csini vágást kérek, pont merőlegesen a striákra, mert tuti bikiniket vettem, és szeretném még hordani :D nevettek a műtőben. A színét kérdeztem, mondtam, hogy Ebano (=ében) lesz a neve, szóval naaaa, milyen színű, erre a doki mondta, h legrosszabb esetben átkereszteljük Blanco-ra (=fehér). Szóval jól telt és pikk-pakk kinn volt a babókám, hallottam, h sír, gyönyörű ének a füleimnek. Hozták, megmutatták, szuszogott, az arcomhoz tették az ő arcát, elöntött a boldogság. Utána vittek felfelé, mondták, hogy kapaszkodjak jó erősen „János” nyakába, áttesz az ágyra, amin visznek. Néztem, hát kb Stan és Pan, János vékonyka, nálam jóval alacsonyabb ürge… kérdeztem tőle, hogy János, ügye maga erős?? Mondja, hogy ne aggódjak, tegnap fasírtot evett :lol: újabb nevetés… toltak fel, Apa jött, megpuszilgatott a boldogságtól sugárzó arccal, mutatott képet és egy rövid videót a gyönyörű kisfiunkról… aztán búcsú… én fel, és álomba zuhantam… este láttam babámat, mélyen aludt a kis drága…

Ennyi, még 1x bocsi, hosszú lett, de életem legpozitívabb élménye mindennel együtt, holnap bevállalnám a következőt!!! Hüpp hüpp

Manókám mára virradóra 7 órát aludt egyben, kicsit megijedtem, h ennie kellett volna… de sebaj, pihi sem árt, azóta hammázott már. Ja, és végre itt van Apaaaa, annyira jó volt, igaz, így mégsem aludtam át az éjjelt, ha nem Ebano, akkor Apa nem hagy :D , de végre megint 3-an!!!!!!!

Dorka, ne aggódj a szalmaság miatt, ügyes leszel, Dorka baba is, te gyakorlott vagy, én is jól szerepeltem a mélyvízben (kórház utáni másnap Apa huss), hívj nyugodtan, ha bármi van :wink:

Babcika, sztem „amúgy” el lehetne, kérdés, hogy egy hotelben nem kering sok baci? De ehhez nem értek igazán még…

Elérzékenyült Anyu megy Manót nézni...

floranan

Dorka,hirtelen nekem se tűnt fel,hogy az Bibié.....ha küldök pár képet és Dorka hagy neked időt,azokkal is csinálnál illlen csodákat légyszi????

sutimano76

Jó reggelt!

Telihold kihozta minden babából amit lehetett :idea: :( Nálunk is nehezebbek voltak a nappalok is éjszakák is a hétvégén.Én is a sírás határán voltam,de inkább próbáltam nem sírni,mert az Juniornak sem jó.

Babcika,még jó,hogy felháborodtál,én is ezt tettem volna,sőt.Ahogy látom ők is tudják,h hibáztak,és korrigálnak.Nagyon helyes.Egy csecsemő nem játék,franc a pofájukat :twisted:

Kata,örülök,hogy jobban vagy,és szerencsére megoldottátok "házon belül",és nem lett orvos és antib.Ügyesek vagytok.Apasztás, isten őrizZZ!!!! Már én sem vérzek,hanem ilyen barnás savas cucc jön,ahogy a dokim mondta,ez még pár hétig eltarthat.

Mano,még leírva is nyűgis lehetett ez a pár nap nektek is.Talán a héten mindenkinél jobb lesz,nem láttam frontot.

Dorka,ijesztő,amit írsz.Én is biztos megijedtem volna,de gondolom most már minden rendben.Az orrszívóról lehet ilyen???Ajánék iccaka :wink:

Kép
v.andi

Kata, örülök, hogy mellesleg megoldódott minden. Vérzés... nekem mondjuk sose volt sok, még a kórházban se és olyan 1,5-2 hétig tartott... és azóta meg előbb sűrűbb és barnásabb, most már csak igen enyhe lightos barnázásom van... de még van! :twisted: De ez egyénenként változik.

Babcika, és mit mondtak? Legalább elnézést kértek? Blanki (is) nekem is tecc, majd Ákosnak is megmutizom. :wink:

Na, és pár kép... 8)
Kép Tesók
Kép Kis tokaszalonna :lol:
Kép Járókában

Kép Kép
manósziget

Brumi, köszi,köszi...1 óra szenvedés után,igyekeztem valahogy megkötni,nem biztos hogy jól csináltam,de Berni kb. az 5-dik percben elaludt és azóta is húzza a lóbőrt!!!
Kép

sutimano76

És akkor most egy kis reagálás...

Kata,de ügyes a tesód....együttérzek veled..tudom mit éreztél,engem már a víz vert a maszírozás közepétől.....de tényleg fejni kell,és bár nekem az is fáj picit,mert a bimbóim már készvannak tőle....de legalább nem gyullad a mellem...

Babcika,tápszer lejárat..... :shock: :shock: :shock: ,hát az a minimum,hogy visszacserélik!!!!

Dorka..vérzés... :shock: ,hát én el is ájultam volna,mi hajnal 5-kor telefonáltunk az uzsokiba meg a péceli ügyeletre,mikor a köldökcsonk alatt vérezni kezdett......volt ám riadalom...
ajándék éccaka...irigy olyat én is akarok!!!!
hétvége......megoldod egyedül is.....nem vagy jóba egy szomszéddal se,aki segítene levinni a kocsit?????

Andi...jobb napokat nektek is.....

mi nem voltunk hisztisebbek a telihold miatt....vagy csak nekem nem tűnt már fel??? :shock: :?

sutimano76

Manó,de gyönyörűek a gyerekeid!!!!Ákos jó husiban van!!!!!Ténleg tuti lehet a tejcit!!!

sutimano76

Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat! Laura 2009-09-26.án született 3750grammal és 52 cm-rel,03:20kor!
Mindketten jól vagyunk! Amint lesz időm jövök megint! :)
Kép Kép

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

pancsika20

Sziasztok!

Zombivá lettem én is... húúúúúúúúúúúúúú nagyon kész vagyok... senkinek nem kívánom ezt a hétvégét.... :( :( :(

Flora... születéstörténet.. hüpp-hüpp... köszi... teljesen megfogalmaztad az én szülésemet.... csak annyi különbség volt, hogy Dóra nálam nem indult lefelé....

Dorka... vér... :evil: :evil: :evil: porszívós orrszívótól ilyen lehet???????????????????????????????????????????????????

Manó... naná, hogy Ákos közel van... remélem talizni is fogunk most már gyerköcökkel... :wink: :wink: :wink: Ákos milyen jó husiban van.... :) :) :) nagyon édes baba!!!!! :) :) :)

Noooo itt egy kép a mi kis édikénkről :) :)

Kép

Meg a tokáról... :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép
vikiviktor

HellóHalló Mindenkinek!!

itten vagyok én is, olvasóüzemmódban működtem a múlt héten.. itt volt Anyum.. s tettünk vettünk, s amíg Ő sürgött-forgott, addig nem akartam én meg buzgón netezni (csak szopi közben engedélyeztem:D)

jelentem mi jól vagyunk, néha van valami vicces röfögős hangja kis emberünknek, de nem váladékozik a nózija, így egyelőre megfigyelem.. meg álmában sír fel sokszor :shock:
de ezt többen is írtátok, h alszik aztán x idő múlva felriad, s ez órákon keresztül... így gondolom ez normális, s nem tudok ez ellen tenni:( sajnos
nekünk is felemásak az iccakák... :?
mostanában a legújabb,h a második hajnali kelés 5-6 óra után nem hajlandó visszaaludni... amíg anyum itt volt, az Ő karjában elvolt, de most?? akkor én hogy alszok???!?!
s érzem én, h kell aludni..
Bocs, h ilyet írok, de olyan jó olvasni, h Ti is néha ki vagytok borulva, ami csak azért nyugtató, mert nem én vagyok egyedül így...
nem fordult elő sokszor, de néha, amikor nem tudom, h miért sír.. s már végig mentem mindenen.. poci ok, pelus titta, hideg meleg ok, anya közel.. akkor mi van?!?!?! általában túl hergeli magát a kisDrága!
de szerencsére ilyenkor APa nyugodtsága segít, s én pihizhetek:D:D

múlt csütörtökön és tegnap volt az első házassági évfordulónk..
... :oops: :oops: :oops: :oops:
Felmentünk a Citadellára, ott volt a lagzi, meg a fotózásunk, és egy akkor s most kép sorozatot hoztam nektek..

KisGubacsunk a mi kis ajándékunk.. annyira szerencsések vagyunk, hisz hihetetlen gyorsan megfogadt kisŐrültkénk, s már itt is van a kezünkben épen egészségesen, mi meg csak ámulunk s bámulunk:) (persze néha nem tudjuk, h mit is kéne csinálni, de azért próbálkozunk:D

No, jöjjenek inkább a képek:)

Kép :) Kép Kép KisAjándékunkkal

Kép én se tudom, h mit akarok:D

Kép vicces hosszú nyakam van :D

és kihagyhatatlan akkor és most

Kép anyuka régesrégen Kép Anyuka pólyájában mostanság:)

Kép

Kép
móka:)

És akkor most meg próbálkozok a lehetetlennel:)

BEX, RITA, KATA
, örülök, h jobban vagytok!! sok sok gyógy energiát küldök a manóimmal!!!
Andi, Neked is jobbulást, BarniBébi tündéri!! :D
Manó, télleg millen kis husi Ákos BAba:D:D és Mira milyen nagy lett?!?!
MAdar, nálatok is édesek a tesók!!! Már régebben kérdezted, de én egyelőre hátul szállítmányozom KsiCSomagomat mózesben, de majd a héten én is kikapcsoltatom anyósülésnél a légzsákot!!
Dorka, orrvérzés ijesztő lehetett :shock: :shock: ,
a MiciMacis rajzod meg a képek zseniálisak!!!
Bobóka, Niki baba is tündéri!! ha nagyon nem akar eltűnni a foltot,próbálkozz meg ecetes vizes borogatással... (régebben az edzéseken szerzett sérüléseim pár napon belül eltűntek!!)
Anyakönyvi kivonatért + a lakcím kártyáért a kórházban leadott nyomtatvány után a baross utcába kellett elmennünk a 8. kerületi okmányirodába.. aztán teve u. s pár napon belül meg is érkezett Mór első levele :lol:
Már csak a kincstáros dolgok vannak hátra, de olyan bajos eljutni addig.:(
az adókártyát hol kell intézni???
Ha már itt tartok, milyen volt a kórház?? meg voltál elégedve?
Floranan, Kicsi Csoki édes!!Gratula Apa nélküli megoldott napokhoz!!!ügyi vagy!!!
és köszii a történetet!! :) hüphüp!!
Csunyi, a babók cukorfalatok!!és mily meglepő, de hogy hasonlítanak egymásra:D:D
Mabe, még mindig széépek vagytok!! úgy látom nálatok is APuka kezében lenni jóó:)
Vicger, , remélem volt egy kis pihenő időd!!!
én is a többiekhez hasonlóan kalapemelés!!!!
És előtted is Astrid!! hihetetlennek tűnik nekem, 2 ill. annál több gyerkőccel az élet, remélem csak egyelőre:D:D
Viki, Dóra baba nagyon cuki ebben a sapiban!!!
BAbcika, hüle tápi!! :twisted: :twisted:
Süti, remélem sokat segít majd a kendő!!!
Pancsika, gratula a kisCsajszihoz,!!:D:D
Bibi, Lilla cuki, ahogy tesót tolja:D

pupi Istennők, megyek a kis Szerelmemmel kicsit levegőzni!!!

Kép

Kép

szívesen megcsinálom bárki képét ha szeretné.. - ha persze nincs időkorlát....:))))))))
emilcímre mehet...pár gondolattal, hogy milyet szeretnétek kb aztán ha van időm alakítgatom

deee szerintem ezt mondtam én mán korábban is:)))

különben engem is bátorít ha olvasom, hogy másnál is nehéz napok vannak....valahogy úgy könnyebb már nevetni az egészen.....Ez olyan mint amikor egy mintababa szülővel futsz össze és mész össze a te napjaid mennyivel nehezebbek az övéknél..és tuti valamit nem jol csiálsz.........
de ha olyannal találkozol akinek pocakfájos volt vagy van a babája....és nevetve kérdezi, hogy "naaa és megvolt már az éjszakai autózás is..vagy ott még nem tartook........ nálunk apa az autoban aludt, hogy ne aludjon el a melóhelyen......"

szóval nyugodtan jöjjön fel ide mindenki hisztizni ha épp olyannnya van......mert erőt ad.....
nekem olyan cinkosság érzésem van tőle..:))))
összekacsintunk mosolygunk egyet a kialvatlan szemeinken aztán könnyebben megy a köv pár óra....:)

KépKép
dorkamartini

KépKép
dorkamartini

Jaj, Lili, nem szándékos volt.. Fruzsi és egy tünemény, s milyen hihetetlen, h kérted, h legyen császár, hogy megérezted... döbbenet!!

Kép

Kép

Szabad pár percem :lol:

Kata: Nekem is volt mellgyulladásom, egy napig majd 40 fokos lázzal, de a titka az volt, hogy jól kiszopiztattam Annámmal, igaz a csillagokat láttam, úgy fájt, de másnap jobb lett.

Madar: Gyógyulást neked is!

Bex: És neked is gyógyulást, nagyon szépek vagytok a képen!

Peppino: Nálunk általában éjjel tartják be a 2 órás szopit

:evil: , nappal 3-4 óránként esznek.

Vandi: Olajat felejtsd el, az szárít a legjobban. Krémet használj, de tudom, hogy idő, mire kitapasztaljátok nektek melyik jó a bőrötökhöz. Nekünk is a 4. krém volt jó a harmadik babámnál.

Lili: Nagyon szépek a csapatod a képen!

Floranan: Ti meg lassan fodrászhoz is vihetitek kismanótokat, annyi haja van :lol:

Babcika: Én biztosan a hormonokra fogva, de a fejükre öntöttem volna a tápot! :twisted: :twisted:
Szégyelljék magukat, mikor eleve lehúzás kisgyerekes anyának gyogyótárba menni, mert kurv@ drága minden, erre még ez is!

Mano: Biztatás!
Tudod, nekem elég jól alszanak napközben, de csak az én ágyamban meg babakocsi. A drága-felszerelt kiságyak üresen nézegetnek. Fürdés után(este) 11 ig cici-szopi-fejés-üveg-peluscsere-rincálás-már én is döglődöm...aztán végre csend...a legjobb esetben 1-kor már ordít a fiam, aztán a lányom, aztán 2 kor alvás és fél4 kor kezdődik elölről és eltart fél 6 ig, mire elaludhatnék, de suli-tea kaja-csomagolás-zombi üzemmód...
Majd megnőnek :lol:

Vérzés: Már nem vérzem, de néha még van sötétebb váladékom :evil: , de már úúúúúúúúúúúútálom a betétet!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

sziasztok!

Köszi az infókat anyakönyv ügyben, nekem is az volt a furi, hogy a kórház szokta ezeket intézni, de a csecsemős nővér azt mondta, hogy mivel hétvége volt, nincs ügyintéző, majd mi intézkedjünk....

Ma beszéltem a kórházzal, már hivatalból továbbították az adatokat, apa elment az önk-hoz és ha minden igaz pikk-pakk a kezében lesz a kivonat :lol:

Holnap kikérjük az oep-nél a taj kártyát, utána államkincstár meg munkahelyem és már kész is vagyunk a papírokkal :)

Kata, örülök, hogy mellgyuszi elmúlt :)

Még visszaolvasni nem tudtam, majd később pótolom, kicsit megpróbálok aludni, remélem menni fog :roll:

Pusz mindenkinek
Vendég

Most néztem vissza, mert reggel kapcsoltam be és olvastam...a reagálás így nem volt teljes :oops:

Szóóóóóval...

Pancsika: Nagyon tündéri a kislány és nagyon szép ez az album!

Viki: Dóra baba is szépen gyarapodik, az még nem is toka, csak finom nőies hurcika :lol: Egy kishölgyet ne tessék tokázni mert képesek megsértődni :lol:

Móka: Akkor a házassági évforduló legtökéletesebb ajándékával nosztalgiázhattatok :lol:
Gratulálok ehhez is és a szép törpihez is!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Imola... most látom a férjed... :shock: :shock: :shock: biztos elkerülte figyelmem... de eddig még nem láttam... :roll: :roll: :roll: Nagyon büszke apuka! Látszik, hogy Molli nagyon szeret nála lenni!!!!

Csunyeszka... Anna és Tibi mennyire hasonlítanak egymásra!!! :shock: :shock: :shock: Nagyon szépek! És mááááááááááár milyen nagyok! :shock: :shock: :shock: :shock: Ok, akkor hurcika!!! :) :) :) :wink: :wink: :wink: :wink:

Dorka.
.. én is "örülök" amikor valakinek hasonló a problémája... nem vagyok egyedül... :oops: :oops: :oops: :oops: meg aztán tök sok jó dolgot írtok amiből tudok meríteni... még akkor is ha nem reagálom le.... :oops: :oops: :oops: :) :) :)

Pancsika...
nagyon szép a kicsi lányod.... :) :) :) Várjuk a szüléstörténetet... és sok sok képet! :) :wink:

Móka... KisGubacs nagyon éddddi!!!! :) :) :) És húúú dejó, hogy csináltatok akkorésmost sorozatot! Boldog évfordulót nektek!!!! :) :) :)
vikiviktor

Gyors kérdés!!!!

Libero vonalkód beküldésénél... csak a vonalkódot külditek be???? Vagy van ott mellette egy fehér négyzet olló van körülötte... az is kell???? Hm????? :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

help....kendősök...szerintetek így jól van babó????végülis mindig elaszik,csak nem vagyok bizti benne,hogy jót tesz ez a testtartás?????? Kép

sutimano76

Sziasztok!

Ááááááááááá ... kész vagyok teljesen: 3 napja nem alszom, csak 1-2 órákat, de azt is úgy, hogy Lilla balról, Lotti jobbról, én meg középen ... az 140es kihúzható ágyon .... na, mától másképp lesz, mert így kipurcanok záros határidőn belül ... de kicsit bizakodom benne, hogy tényleg a teliholdtól "romlott el" Bogyókám ...

JA, és tegnap estére én is belázasodtam: nekem is a mellemmel van/volt gond: kimaszíroztam, bár alig volt mit, inkább a sűrűbb szopizás segített ... de velem elkezdte apósom szedetni az antibiotikumot (egy hónapon belül ez a 3. adag ... :shock: :cry: ) ... én meg szedem, mert az egyik ismerősömnek mellgyusziból tályog lett, na, inkább az antibogyót, mint azt ... csomók nincsenek, de tűzforró a mellem, és a bőröm egy 50 ft-osnyi területen piros ... és a hónalj felől úgy fáj, mintha megütöttem volna ... és mindezzel párhuzamosan fáj mindenem, a csontjaim, mint egy influenza kezdetén, de más tünet nincs, apósom szerint a láztól van ...

Most csak 2 reagálásra van erőm: Dorka: nem láttam, de most megnéztem és KÖSZI !!!! (átküldenéd mailben ??? :)

Süti: majd belejössz, örülök, hogy alszik végre a kis drágád :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi!

Jobbulást!
Az influenza-szerű végtagfájdalom tényleg a mellgyulladás-láz következménye... Én alig bírtam mozogni. Ilyenkor már indokolt az antibiotikum.
Lillával tuti neked kell foglalkozni éjszaka is?? Szerintem elég lenne Lotti is... Nálunk is ez a munkamegosztás, kisfiam az apjával alszik, és a kanapén Dórával. Mindenki elfér. Lehet, hogy ez Lillának nem tökéletes, de miattad egyszerűen kell, hisz napközben is kell sok energia két ekkora gyerekhez.
És szerintem a mellgyulladás is lehet figyelmeztető jel...

Mindenkinek akinek mellgyulladása van: lassítsatok! Tessék pihenni!

Most csak ennyi, igyekszem megfogadni a saját tanácsom és pihenek. Dóra alszik, én meg vasaltam (vasalógépet mikor találják fel?? :D:D Van mosogatógépem, szárítógépem, porszívórobotom... De igaziból egyik munka sem olyan időrabló és fárasztó, mint a vasalás, bezzeg erre nincs gép... :D)

Kell csinálnom egy új vonalzót, Dóra kora megállt 1 hónapnál...

Astrid

Kép
astrid

Most csak egy kép,de később jövök!!!!

Kép Apa és a z ő szeme fénye:)
Vendég

Brumi!

Szedd csak az antibiotikumot, ha a 3. adag, ha nem, mert a tályog carabb, és nekem tönkretette a mostani szoptatási lehetőségemet is!!! Szorítok hogy rendbejöjjetek mellgyuszisok!!!

Kép
babcika

Astrid, Babcika: köszi !!! :) ...

igen, Astrid, igazad van: túlerőltettem magam, és igen: szó szerint alig bírok mozdulni ... Lillának is 100%osan megakartam felelni ...de be kell látnom: nem megy ... mondjuk szerencsére nincs olyan magas lázam ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi, nekem is végtagfájdalommal és lázzal jelentkezett. De nekem a csomó nem akar múlni, akárhogy masszírozzuk. :(

Kép
kata05

[quote="kata05"]B írta:kata05rumi, nekem is végtagfájdalommal és lázzal jelentkezett. De nekem a csomó nem akar múlni, akárhogy masszírozzuk. :(

szegény Kata ... :( ... és hol a csomó (mármint a melleden belül)?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Csajok: ha nincs csomó, és Bogyóka sokat van cicin, akkor is kell(ene) fejni? ... én most nem fejem ...

Ja, és ha valakit érdekel: én az antibiotikumon túl bevetem a homeos eszköztárat is : igaz a 3 szerből, amit mondott a dokinéni csak 2 van itthon, a harmadikat este hozza a férjem ... de remélem segítenek, hogy gyorsabban túl legyek rajta ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi!

Szerintem ha nincs csomó ne fejd, mert a tej kereslet-kínálat alapján áll be. Ha fejed akkor több lesz, mint amennyi Lottinak kell, és akkor vagy fejed majd mindíg, vagy lesz csomó, ugyanis a csomó a pangó tej, amit a baba nem szívott ki és bentmarad a melledben.

Kata!! Ha van csomó az nem jó, ha elmúlt a láz és ott a csomó akkor azzal kezdeni kell valamit, mert én is láztalan voltam már 3-4 hete csak a kis csomó volt, és abból lett nagyobb csomó, és a végén már nem is fájt, mert betályogosodás után már nem fáj ám, hiszen be van tokozódva. A tesódnak nem sikerült teljesen kimasszírozni??

Kép
babcika

Bibi!

Nem kell fejni, de azt szokták ajánlani, hogy mindig azzal kezd a szoptatást (amíg a gyulladás el nem múlik, utána meg ügyesen vissza kell állni a váltott mellre) és igyekezz olyan pozíciót találni, hogy a baba álla legyen a csomó felé, mert úgy tudja leghatékonyabban kiszopizni.

Astrid

Kép
astrid

[quote="astrid"]B írta:astridibi!

Nem kell fejni, de azt szokták ajánlani, hogy mindig azzal kezd a szoptatást (amíg a gyulladás el nem múlik, utána meg ügyesen vissza kell állni a váltott mellre) és igyekezz olyan pozíciót találni, hogy a baba álla legyen a csomó felé, mert úgy tudja leghatékonyabban kiszopizni.

Köszi!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Gyerekek gyönyörűek!

Mellgyulladás
Kiürítés!!! Előtte érdemes meleg vízes zuhannyal felpuhítani, vagy egy vastagon bezsírozott ruhát rákötni néhány órára. És kézzel jobban ki lehet fejni a csomókat, mint géppel! Vagy a babát úgy kell pozicionálni, hogy az álla a csomó felé essen...
Fejés után egy kicsit megtördelt káposzta-levelet lehet tenni a melltartóba!
Vendég

Babcika
Talán 3-4 hét után jött meg az adókártya.
Vendég

Dorka!

Mint tápit evő baba anyukája, nektek milyen gyakran van kaki, és milyen színű? Ja és milyen tápit esztek??

Nekünk leginkább 2 naponta van két kaki, vagy naponta egy , és zöld a színe. Tudom,hogy anyatejes babáknál ez a szín azt jelenti vagy alul, vagy túltáplált a baba, de mi van a tápisok zöld színű székletével?Alul tuti nem táplál a drágám, napi szinten megeszik olyan 7-szer, 8-szor 120-130 ml-t.

Kép
babcika

Kösz Imola!

Éppen ma jött meg, az adókártya!! :D Csak kérdeznem kell, úgyhogy a következő kérdésem, mikor lesz ötösöm a lottón??? :D

Kép
babcika

Imola: akkor is fejjem, ha már egyáltalán nincs benne csomó???

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: