A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Csak gyorsan, mert nincs időm:

Floranan és Gil, nagyon gratulálok Márk Ebano születéséhez! Minden szépet és jót nektek!

Holnap jövök. :wink: :lol:

Kép

Kép
hgrita

mindjárt elájulok úgyhogy gyors szopis éjszakát kívánok mindenkinek!!!

Milyen furcsa hogy már nem kevés pisijáratost...hihihi

sutimano76

Flora, GRATULÁLOK!!!!!! Sok tejcsit kívánok! Kár hogy csaszi lett, de a lényeg hogy egészséges!!

Tara, gyertek nyugodtan, elvileg mi még nem mehetünk ki. Csudaszépek vagytok a képen!!!

Suti, én soha nem jártam pisilni éjszaka! :lol:

Móka, párom végig bent volt a szülésnél, talán fél órát nem mert el kellett intézni valamit neki! Azóta is hatása alatt van, ő fogta a fejem kitolásnál, az ő kezét szorítottam a tolóknál kékre, ő vágta el a köldökzsinórt, neki adták oda először felöltözés után, és mint később megtudtam ő vágta rá határozottan, hogy Lőrinc Péter (szóval két neve lett).
Nagyon megváltozott, most minden a pici körül forog, ő lett az első, imádja a fiát. De hogy velünk mi lesz azt még nem tudjuk. Tisztel és becsül nagyon múlt hét hétfő óta.

Suttogót én is olvastam de nem kell mindent meg fogadni belőle, de vannak jó tanácsok!

És egy kép:

Kép
kata05

Floranan és Gil, gratulálunk Márk Ébano érkezéséhez!!!
Üdv. a nagyvilágban!! :D

KépKép
csikipetra

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote="bibiesbrumi"]S írta:bibiesbrumiüti: virtuális enyjebejnye és dádá a sejhajodra : 13 napos csaszis sebbel 2 órás séta ?????? ...

én is bírnék, mert jól vagyok, és a sebem, mintha nem is lenne ... de tudod: most még minél többet kell pihenni, és ha nem is érzed, de ez megerőltetés ... csak arra gondolj, amit Anna írt a gyerekágyról ...

miért Mókának szabad nekem nem???? :cry:

olyan jó volt végre kimozdulni,sétálni apával és a kiscsomaggal,akit persze agyon dicsértek akik látták,nekünk meg dagadt a mellünk,és olyan kellemes idő volt,jó lenne ha még egy hónapig így maradna,mert hidegbe nem biztos rá tudom majd venni magam,ilyen sétákra...

Holnaptól egyedül leszek,te is,főleg te hogyan fogsz pihenni 2 kislurkó mellett?????

Sütike: senkinek nem ajánlott .... :lol: ....elhiszem, hogy jó volt, mi is mentünk egy kört, de nem volt több 20 percnél !!! ... nekem is annyira jól esett :lol:

Mától csüt-ig pár órában lesz segítségem ... mégis szeretnénk még egy gyereket 5-6 év múlva, ezért 2 császár után, most nagyon kell vigyáznom magamra :cry: ... egész nap rajtam a hasszorító, és még ezt a hetet igyekszem pihenve, lájtosan tölteni (nem főzök, rendeltem, Mariann pedig Lilla körül segít ... ) ...

és 2 gyerekkel még azért lehet pihizni, igaz TÖBBGYEREKES MAMIK ??? :):):) ... nekem még "könnyű", mert nem kell gyerekeket iskolába készítenem, és időre megfőznöm, mire hazaérnek ... és a vasalás is csak Lottinak jár most, meg a férjem kap 1-1 vasalt inget ... ez van, bevettem a leszarom tablettát ...

csak nem kell akarni megváltani a világot: most nem lesz olyan rend és tisztaság pár hétig, és nem főzök ... ezt jelenti, hogy próbálom kímélni magam ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kata: olyan gyönyörűséges Lőrinc ezen a képen (is) :) ... és annyira szorítok, hogy helyrejöjjenek a dolgok veletek !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi,én többet pihenek mint te ez tuti.....nálam még vasalni is anyós vasal,főz,takarít...nekem tényleg csak a gyerek marad.....na jó meg mától a tea készítés...meg a kaja melegítés....

hát a ma iccaka nem volt épp nyudalmas,kis törpe egész éjjel velem aludt,pontosabban rajtam.szopihoz bevackoltam magam,de mire kis törpe elég mélyen bealudt volna ahhoz,hogy átrakjam a kiságyba addigra én is bealudtam :oops: ...hát nekünk ha nem lenne kiságy se hiányozna....az 1 hét aladt nem sokat aludtunk benne....na mindegy adok még 2-3 hetet a kistörpillának hogy átszokjon....

Brumi....az jó ha van segítséged.. :D

Kata,Lőrinc egy kis tünemény ahogy alszik,mindig ilyen jó fiú????

sutimano76

Barni koma...az éjccakai műsor után kinyúlva:
Kép

sutimano76

Csak bejelentkezem, hogy élünk ...

A tegnap délutánt nem kívánom senkinek. Pedig olyan szépen indult a napunk, délelőtt Julcsival lovagultunk, aztán Domonyvölgyben séta és ebéd ... dönörűűű idő volt ... aztán itthon ... Veronika délután 4-től este féltízig szenvedett a pocakjától, én meg attól, hogy nem tudok neki segíteni ... minden infacol, tea, maszírozás, cseresznyemag párna stb. ellenére csak sírt és tuti, hogy ez volt, mert olyan fájdalmasan húzta fel a lábait, amikor jöttek a görcsök, aztán néhány percre mennyugi és újra és újra ... 5,5 órán át sétáltam vele, és nem tudtam apára sem rábízni, mert Ő meg ugye tök beteg ... neki külön rossz volt így, mert annyira szeretett volna Ő is segíteni ... :( éjszaka szegénykém azért tudott aludni, bár Ő csak egyszer szokott felkelni, most kétszer ébredt, cici aztán azonnal vissza is aludt ...

CSak a képeket tudtam átfutni, Tara gyönyörűek vagytok, Süti Bernikéja szempillája csudiszép, Barnabás "nem nyilatkozom fotó" :lol: :lol: :lol: ... remélem, senkit sem hagytam ki :oops:

no, lépek, próbálom utolérni magam. :) :wink:

KépKép
KépKép
madar

Jaj, bocsánat, Lőrinc, hát persze, imádom ....

Lányok, sok-sok fotót tegyetek fel, mert lehet, hogy egy ideig csak arra lesz időm, hogy azokat átnézzem.

Üdv. a hazatérteknek :)

KépKép
KépKép
madar

Madar ,grape water????szerintem cseréld le az infacolt!!!

sutimano76

Sziasztok!

Kata: Rendi, majd megyünk és akkor dobok egy sms-t. Ha marad a jó idő, akkor talán pénteken sétálunk arra egyet, a többi nap Annának elég húzós. Lőrinc nagyon édi. Ja, és ugyanolyan cumija van mint Marcinak. Már amikor kéri. Mert az a kedvenc játéka, hogy én odaadom ő meg minél meszebbre köpi. :lol:

Madar:: Valami lehetett tegnap mert MArci is iszony nyügi volt egész nap. Alig aludt, sokat sírt, pedig amúgy nem szokott, éjjel az etetéskor, a cicin is olyan hisztit vágott le, hogy sajna Anna is felébredt. Remélem nem alszik el a suliban. Ma már kicsit nyugisabb. Rákapott a hason alvásra, főleg napközben. Éjjel nem merem, mert nincs légzésfigyelőnk.

Bibi, Süti: Köszi a dicséretet!

Dorka: Hát ez az, hogy nem a sebem fáj. Hanem igazából körülötte. Eddig nem éreztem. Nem értem.

További szép napot, majd holnap jelentkezem!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Andiék holnap jöhetnek haza...hurrrrrááááá :lol:

sutimano76

Köszönöm lányok, ma próbálom már a gripe watert, reggel a patikában kezdtem.
Hason alvás bejön, talán ezért is alszik nyugodtabban éjjel. Van légzésfigyelőm, így ezt be mertem vállalni.

Most jött kép Csokikáról ... minnyá feltöltötem. :)

KépKép
KépKép
madar

Hááát, dobpergés .... és most bemutatom Nektek dobpergés fokozódik .... Márk Ebano-t :D
Kép

KépKép
KépKép
madar

Hát, nem tiszta apája??? :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Tara: tényleg lehet, hogy volt valami a levegőben .... nem tudom ... de annyira sajnáltam ... meg Julcsit is ... belegondoltam, hogy ha ez így megy még jó ideig, akkor mikor tudok vele foglalkozni, hisz napközben oviban van és délután tudnék kicsit vele lenni, játszani, beszélgetni. De ugye ezt egy nyugtalan, síró gyermek mellett hogy tudom megtenni?
A héten pl. tuti be fogok valami hordozót/kendőt én is szerezni. Tudom, hogy már volt erről szó, de most nem tudom visszakeresni. Ha csak egy gyors véleményt írnátok, hogy kinek mi vált be, azt megköszönném.

KépKép
KépKép
madar

De kis husi pofija van Ébanónak......mégegyszer gartulálok Floranan...gyönyörűűűűűűűűűű!!!!

sutimano76

Süti nagyon örülök Nektek, időnként azért olvasgattam, csak reagálni nem tudtam ... annyira jó, hogy apa ilyen nagyon apa :) :) :)

KépKép
KépKép
madar

Próbáltam olvasgatni, hogy kivel mi újság, de gondolom megértitek, hogy nem ment! Az első éjszaka Apa kezében telt, fél öttől meg az enyémben. Gondolom nagyon idegenek a zajok és minden más is rajtam kívűl. Kicsit fájdogálok, próbálok pihizni, de túl jól vagyok, és a kórházban sem lehetett feküdni egész nap, csak éjjel. Reggel negyed ötkor hozták a bébiket (éjjelre vigyáztak rá), és tizenegyig kint volt. Egész nap mászkáltunk velük. Húzós volt vajúdni egész nap, aztán este meg a császár. De megérte! És annyira nem is volt szörnyű.
Hoztam pár képet, és majd írok szüléstörit is, amint kicsit helyreállnak a dolgok! Mégegyszer nagyon gratulálok mindenkinek!!!
Kép Kép Kép

Kép
lili34

Fruzsina, jaj de nagyon szép vagy Te is .... :)

KépKép
KépKép
madar

HellóHalló!!

Süti, ne haragudjáááál ráám :lol:
mi is sétáltunk, de rám is rám szólnak, h vegyek vissza, pedig bírnám n is a "strapásabb" életet... eeee van!
Berni szempillája nagyon helyes!

/be tudnád linkelni a linkeket, ahonnan le lehet tölteni a dokumentumokat?! (tgyás, anyasági , családi) , ha nem nagy kérés :lol: /

Tara, nagyon szépek vagytok!!

Barnabás és Ebano :D :D

Dorka, mi is itt tartunk, h 3 óránként óramű pontossággal ébred.. csak azt próbáljuk most csinálni, h a fürcsi előtt nézelődjön, mert 9 és 11 között van hepaj :( és óriás ringatás simizés , éneklés.. csak ritkán segít:(

van egy-két kérdésem , ha van erőtök segítsetek:)

Leesett a köldökcsonkunk!!:D:D kérdés, h mikortól érheti víz?

Többször van tüsszentés.. sejtem,h nem mindegyik a fázást jelzi, de azért azt is? :oops: (keze lába nem hideg)

És már csak egy:) milyen jelei vannak a hasfájásnak?? csak mert Momónál van puki meg kaki rendesen de néha olyan szenvedős fejet tud szegényem almában vágni, meg aztán néha a sírás nem csillapodik ( nem órákig tartó.. a lábát se nagyon szokta felhúzigálni, max kaki közben)
szóval, nem akarom a gyerekbe bele beszélni a hasfájást, csak érdeklődök...

előre is köszönöm!!!

Kép

Kép
móka:)

és Lili, hellóka, nagyon kis helyes a kis FruzsiBaba:)

Madar, lesz még jobb is!!! (engem ezzel szoktak nyugtatni, remélem segít:D:D)

mindenkit puszilunk:D
Kép

Kép

Kép
móka:)

Floranan... Ébano apa... nagy nagy gratula Nektek, legyen sok sok örömötök egymásban!!! Ébano már nagyon vártunk Isten hozott a nagyvilágban!!! :)

Móni... három gyerek... soksoksok gyógypuszi nektek :!: :!: :!: :!: Hasonló a szitu nálunk is... (egy gyerekkel... :wink: ) tegnapelőtt annyira fájt a hasa... hiába volt bármi amit csináltunk... tegnap apikát elküldtem cseripárnáért... hátha... és képzeljétek Dóra olyan volt, mint egy kis narkós... addig ordított... aztán rátaettük a hasikájára a meleg párnát és husss elhallgatott és csak nézett... majd bealudt.... végre... de aztán este már bármit csinálhattunk megint... nem hatott... :( :( :( lehet front volt :!: :?:

Andi... Barnabásnak csudi szép pofikája van... nagyon édes :!: :!: :!: :!:

Kata... Lőrinc baba nagyon édes! A cumitok párja nálunk van... rózsaszínbe... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Lili... végre végre itt vagy.... :) :) :) huuuu de édes a kis Fruzsi!!!! :) :) :) várom a szüléstörit.... :)

Móka... Mór baba mindjárt bevág valakinek egy öklöst... :) :) :) nagyon édes! :) :) :)
A kérdéseidre válaszolva:
- köldökcsonk-fürdés kérdés... passz... mi még ragaszkodunk a köldökcsonkunkhoz... még megvan.... :twisted: :twisted: :( :(
- nálunk is többször tüsszög Dóra... de a nózija nem folyik (figyelem...) szerintem akkor van megfázással összekapcsolódva... hm?! tapasztaltabb anyukák???
- hasfájás... nálunk homlokráncolos ordítás van felhúzott lábakkal megfeszült pocakkal... nálunk ez tuti hasfájás... :( :( :( :( :( :( olllllllan jó lenne ha kinőnénk belőle.... :oops: :oops: :oops:

Süti... húúúú a sétafikát már én is megkaptam... pedig ollllllan jóóóóóóóóóóó... de tényleg igaz, hogy nem fog visszahúzodni a has.... tessék pihizni... többet feküdni... most úgy érzed, hogy minden megy.... de sokat ártasz vele saját magadnak... jaaaaaa és olyan szépen írtál múltkor az érzéseidről.... :) :) :) jaaaa és milyen jó, hogy apika "felnőtt a feladathoz"....
vikiviktor

Süti... jaaaaaa a vonalzód nagyon tecccccc... ahányszor látom... a mi Dóra babánk jut róla eszembe.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Móka: kösz, segít :) :wink:

Viki: azt mondják, minimum 3 hónap ez a hasfjás, de ismerettségi körben volt, akinek 7 hónapig tartott ... :roll: hááát, ez esetben nem tudom, hogy mi lesz ... én ahogy Süti 2 órát szánt a szülésre, döntöttem, max. 3 hónapot szánunk a hasfájásra. :lol: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Gyors reagálás, többre nem telik az időmből :cry:

Babák csodaszépek, Csoki tiszta apucija :D

Hasfájós babák anyuinak kitartás :cry:

Pihenés: aki teheti, tényleg pihenjen, minden más ráér. Én nem pihenek nappal, de éjjel szerencsére Lotti hagy aludni, max. egy kis szopi félálomban.
De nekem se sebem, se varratom :wink: megtehetem a nagyobb pörgést.

Sok sok babaképet tegyetek fel, majd én is jobban igyekszem...
Lotti nak mára a pofija tele lett tejkiütéssel.... :cry:

Hordozó: még nincs tapasztalatom...

Kép
arvaerika

Hát igen Viki,a vonalzómon lévő pici hasonlít Dórára...

Móka ,nem haragszom én.....de megmondom őszintén onnan vettem a bátorságot a nagy sétához,hogy Te és Rita is elmentetek!!!

Madar ,én nem tudok adni sajna 3 hónapot a pocifájásra,max 1 hós koráig,aztán lehet megszakad a szívem a kispocóért,így hát hess hasfájás!!!
Reagálás alól felmentlek most hogy ennyi dolgod van...remélem apika hamar meggyógyul!!

Lili ,első képen le se tagadhatnád Fruzsit,sztem tökre hasonlít rád,nagyon cuki fejet vág!!!Édes kis csöppség....

az én drágám elég sokszor bandzsít,én meg frászt kapok:
Kép
pihenőszékben:
Kép

anya kényeztetés: :wink: :wink: :wink:
Kép

sutimano76

Peppino
Kép

Kép
peppino

[quote="mabe86"][ írta:mabe86img]http://hu.fotoalbum.eu/images1/200901/78110/342997/00000024.jpg[/img]
Kép

Ilyen egy koraszülött :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

szóval alig több mint egy 1 hónaposan már kiröhögnek minket gyerkőceink????

sutimano76

Sziasztok!

Márk, Fruzsi, Berni, Momó, Barni és Lőrinc is csudiszépek! :lol:

Süti: Te is lenni nagyon helyes! :wink: Mi nagy sétára most, 4 hetesen vállalkoztunk először. Előtte a játsziig mentünk, meg a Kopaszin tologattam Mátét. De Andris mellett délelőtt nem is tudnék mit csinálni, itthon becsavarodnánk. Én úgy jöttem haza a kórházból, hogy nagyon jól voltam, és ez azóta sem változott. A fáradtságon kívül semmi bajom, arra kéne gyógyír! :wink: Nem tudom csaszisan mit csináltam volna, az azért biztosan más állapot. Túlzásba ne ess, de szerintem ha jól esik, 20-30 percet sétálgass nyugodtan. Az nagyon szép Anyóstól, hogy ennyit segít.

Nekem most nincs segítségem férjemen kívül ha úgy vesszük, mert Anyum Andrissal foglalkozik ha itt van, ugyanis nagyobbikam képes előadni a "velem-senki-sem-foglalkozik-elhanyagolt-gyermek-vagyok" műsort. :oops: :roll: Így én csinálok mindent, főzés-takarítás-mosás-teregetés-vasalás. Néha sok, de megoldom. Apára a gyerekezést hagyom mikor hazaér este. És neki jár ki az éjszakai altatás is, mert Máté képes lenne cicizni egész éjjel, ha én cipelgetném és tejszagot szimatolna. :wink: Így Apán van alvás, ha egyedül nem megy. De nagyon jókat szundiznak együtt. :wink:

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok,

Fruzsi éééééééééééééééééééédes!!!!És Barnabás is!!!!!És Csoki is!!!!!
És az összes babánk!!!!!!

Tettem fel Pic-re képeket, ide nem tudok kicsinyíteni.

Madar, szerdán kapok sütőtököt, ha lesz időm megcsinálom a krémlevest.köszi mégegyszer

KépKép
csikipetra

Ja, nem is írtam, hogy még mindig dögrováson vagyunk. Én még mindig taknyolok, de a legrosszabb, hogy Máténak napi 10-12x kell orrotszívni porszívóssal, mert nem kap levegőt. :cry: :roll: És (mér bocs) olyan sűrű, sárga cuccos jön ki belőle rendszeresen. :roll: Úgy sajnálom, de le a kalappal előtte, mert megadóan tűri. :oops:

És ő ma akar egész nap kézben lenni. :roll: Ami Madarékhoz hasonlóan egyeske miatt nem éppen ideális. Andris is szeretett volna velem játszani délelőtt (földön vasútazás, autózás), de én ugye vagy popótráztam, vagy szopiztattam (1,5-2 óránként 30 percet), erre szegénykém megbántódott, hogy nem segítek neki. :cry: És már le kellett tennem Mátét, mert nem tudtam egy csomó mindent megcsinálni egy kézzel, erre Pöttöm fakadt sírva. :cry: Szuper, mikor ketten nyekeregnek egyszerre. :roll: Gondoltam rád Kriszti. :)

Kép

Kép
hgrita

Rita:2 napja mi is orrot szívunk, egyenlőre csak kézivel, de ettől is üvölt.
A porszívósat még nem vetettük be, de ha nem múlik el ,akkor muszáj lesz.
Nálunk a hajnalok kritikusak emiatt, mert a zaklatástól felébred, és akkor minden baj.............
És persze újabban hajnalban jönnek a hasi görcsök is, úgyhogy hajnali 4-től játszunk seggrázósat kb.úgy 5-ig 6-ig.....( ilyenkor nekem is eszembe jutnak a sokgyerekesek, és akkor kicsit összeszedem magam)

KépKép
csikipetra

hú látom egyre többünket ér utol a takonykór!!!Nekem az porszívós nem passzol a porszívóba :roll: :evil: ,most én meg a apa vagyunk a szívók a cső végén :lol:

sutimano76

ÉS AKKOR ÍME A MI GYÖNGYSZEMEINK:

Sajnos Flóra és Jázmin(T-pk) és Nóra(Spickey) még hiányzik róla.......és ha valaki még hiányzik akkor bocsi,szóljatok :oops:

Kép

sutimano76

Babák gyönyörűek!
Jó termés volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Süti
Nem csak kiröhög majd, de carik is majd rád :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Bocs, hogy most ennyi csak, nyűgös vagyok... fejem fáj... :cry:
Vendég

Halika,

most lenni fél percem... Szombat délután nálunk is brutál volt.. tényleg lehetett vmi front... Ákost 1/2 2 - 5-ig ringattuk, szopival, infacollal, teával vegyítve... Eléggé kipurcantam, de szerencsére utána lett egy szipi-szuper éjszakánk, mert a 1/2 10-es szopi után csak 2-kor, majd 6-kor ébred. :lol: Na, a tegnapi az nem épp így sikerült, mert 1/4 10, 1/4 1, 3/4 3, 5, 1/2 9... Madar, nálatok mit jelent az, hogy 1x kel Veronika? :roll:
Pocifájást én se engedélyezek 3 hónapig... senkinél se. Szóval én is, mint Süti: pocakfájás, huss, távozz innen!!!

Tegnap vendégségben volt anyuméknál... grilleztünk. Szerencsére semmi gond nem volt és Ákos nagyon jól viselkedett... mondjuk jó dolga is volt, mert amint nyekkent egyet, már ugrott is valaki, hogy meglesse micsinál. :lol:
Vasárnapra keresztlányunk 1. szülinapi bulijába vagyunk hivatalosak... remélem öcsi akkor is ilyen jól fog viselkedni, meret ha nem, akkor itthon marad! :lol:

Tara, nagyon szépek vagytok!

Suttogó... Míránál nekem is nagyon jól jött sokszor... bár vannak benne dolgok, amikkel nem értek egyet, de összességében nagyon jó kis könyv. nemrég kaptam meg a 2. részét, de mivel az most egyik gyerkőmnél sem aktuális, így csak belelapoztam, de bízok benne, onnan is tudok elcsenni dolgokat.

Kata, remélem rendeződtök pároddal... ahogy te szeretnéd. Talán kis Lőrinc baba újra összemelenget titeket. :wink:

Brumi, hajrá a 3. babaprojecthez!!! Az meg minden áldozatot megér!!! én lenni irigy, akinek még megadatik ez az érzés még egyszer... nekem sajna már nem... nem merünk bevállalni még egy lurkót. :(

Erről jut eszembe... ma megjött nekem is! :twisted: Hát a hátam közepére nem kívántam... főleg nem ilyen korán. Mírával azért eltelt 2 hónap... most meg!!! Ez mitől függhet?

Jó olvasni, hogy mindenkinek van segítsége...Nekem nincs igazán... párom estig dolgozik, anyum ükivel van. Néha kapunk kis kajcit, de ennyi. Robi meg csak hétvégén tud segíteni, így nem mondom, hogy unalmasan telnek a napjaim. Első gyerekes anyucik!! Tessék minden percet kihasználni és pihenésre fordítani, ha a pici alszik! Később, ez 2 gyerek mellett már nehezebben lesz kivitelezhető... főleg, ha nem lesz köztük nagy a korkülönbség. Még én is szenvedek egy kicsit, hogy a délutáni alvást egyszerre oldjam meg, mert hát Ákos 12-2 közt ébred valamikor, és utána min. 1-1,5 órát fent van (popsiriszálgatva), de Míra meg ált 1- 1/2 2 körül alszik el... szóval van még mit csiszolni ezen.

A babók képei nagyon szépek. Olyan jó nézegetni őket. Egyik szebb, mint a másik! Csoki baby is valami eszméletlen!!!! :lol: :lol:

Madar, hordozóról még nincs tapasztalatom. Anno Mírával csak kengurum volt, de az nagyon bevált. most várom a premaxxom... majd meglássuk.

Lili, üdv itthon. Pihengessél csak, aztán ha tudsz jönni, mi nagyon fogunk már várni!

Móka, köldökcsonknál, ha már semmi váladékozás nincs akkor érheti csak a víz. Ha minden ok, akkor mehet. Ákosnak ugye nincs már meg (nálunk úgy nem engednek haza a kórházból, hogy még meg van a csonkja... így mindig hozzásegítik, hogy a 3.-4. napon leesen... ezért vérzett is be neki nagyon és húztunk rá még 1 napot... :twisted: ), de még néha picit váladékozik, így még nem merem vizezni neki, bár néha véletlenül is odamegy... főleg ha van segítségem fürdetésnél (Míra :D).
Tüsszentés... nekik minden új, ők még nem éreztek illatokat. Ezeket most mind meg kell szokniuk, meg a szél, mint olyan is újdonság nekik. Ákos is tüsszög néha, de amíg nincs semmi váladék vagy szörcsögés, addig no para!

Séta... nekünk muszáj Míra miatt menni... főleg játszó, de a napi bevásárlást és hasonlókat is meg kell csinálnom. mondjuk teljesen jól érzem magam, csak néha húzódnak a varrataim, inkább a még visszarendeződő csontjaim kellemetlenek estére.

Süti, a bandzsítás még teljesen normális ebben a korban. Ákosnak is néha úgy összegabalyodnak a szemei, mint a csuda. :lol: Nagyon jó ez a kép Berniről.

Petra, meglestelek titeket. Naon szépek vagytok. De hogy mekkora már Soma!! Szépen növöget. Látom neki is vannak gólyacsípései! :)

Rita, szegénykém. Jobbulást nektek. 2 gyerek szinkron... tudnék én is mit mesélni. :?

Mabe, simi neked.

Kép Kép
manósziget

És lássunk egy végleges táblát! Meg kell hagyni ügyesek voltunk. Időben megérkezett minden baba és Sütinél ott a bizonyíték milyen szééééépek! :lol: :lol:

Kép
Kép

Kép Kép
manósziget

Sütikém nagyon ráérsz :D De köszi, nagyon jó a tabló, köszönjük. :wink: És gyönyörűek vagytok. :)

Mabe: az enyém ma tényleg cart is rám. :lol: :wink:

Rita: húúú, ez tényleg olyan nehéz, én nem is tudom, mit lehetne tenni, hogy minnél könnyebben túlvészeljük ezeket a hasfájós időszakokat. Én most előkészítettem mindent a vacsorához, mert Veronika éppen még alszik, de ha felébred, tuti egykezes leszek. :wink:

Peppino: kösz a linket, átfutottam. :)

Petra: hajnali hasgörcsök ....háááát, az sem jó ... remélem, ma jobb lesz. Szerintetek mi alapján választanak időpontot ezek a manók? Nálunk a délután, kora este a leghasfájósabb időszak.

Képeket majd mindjárt megnézem. Petra, ha szánsz ide fotót, küldd át nekem (e-mailcím a táblázatban), szívesen kicsinyítem, felteszem.

Jelentem, kórság rajtam is kezd kitőrni, valszeg elkaptam apától. Már kapar a torkom.

KépKép
KépKép
madar

És akkor egy kis statisztika. 8) :lol:

- 36 baba született, ebből 22 lány, 14 fiú
- 33 szülésből, 17 természetes úton, 13 császárral és 3 még titokzatos úton történt
- a legnagyobb súlyú kislány: Blanka - 4.400 g (Babcika babója)
- a legnagyobb súlyú kisfiú: Soma - 4.300 g (Petra babója)
- a leghosszabb kislány: Nóra - 60 cm (Spickey babója)
- a leghosszabb kisfiú: Lőrinc - 59 cm (Kata babója)
- a legtöbb baba szeptember 1.-én született (nemhiába vagyunk szept babák topik :lol: )
- a legparányibb babók természetesen Zsófi manói: Matyi és Málna
- a legtovább 2in1 levő kismami: 41+2-vel: Anna, Peppino és Kata

Kép Kép
manósziget

És egy képecske a végére, ha nem baj.
Kép

Kép Kép
manósziget

és kiegészíteném Manó statisztikáját egy piciny megjegyzéssel...
- az egyetlen pontos kismanó (kiírás napján szül.) Berni

:oops: :oops: :oops: bocsi

sutimano76

Manó,Míra milyen nagyot nőtt......tiszta kis csajszis lett....már nem lehet lebabózni!!!!

Madar,hát volt 1 órám,mert kiscsaj a nem alszik el szopi után,hanem szenved...de nem hasfájósan,mert ilyenkor még szopizni is elfelejt....sztem a fáradságtól van,mert néha akkorákat pislog,aztán 1-1,5 óra múlva elájul.

sutimano76

Mabe,jobbulást....rám már most is carik :( ,főleg akkor lesz anyahiánya és popsiringatós kedve,ha leülnék enni!!!

sutimano76

Mabe: jobbulást !!!

Hordozás: ma teszteltem a babaslinget ... egy áldás !!!! ... szerintem a premaxx is hasonlóan jó, nekem nagyon-nagyon bejött :) ... és Lottinak is, és Lillusnak is !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

sajna nekem esélyem sincs ilyet használni,mert Berni nem szeret fekve lenni,inkább vállon van el és úgy nézelődik!

sutimano76

[quote="sutimano76"]s írta:sutimano76ajna nekem esélyem sincs ilyet használni,mert Berni nem szeret fekve lenni,inkább vállon van el és úgy nézelődik!

Süti: ebbe 7 pozícióba tudod tenni a babót, az életkor előrehaladtával másképp, mint most, amikor főként alszik benne ...

http://www.thebabasling.co.uk/pdfs/baba ... ctions.pdf

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: