A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok Lányok!

Előszöris Idetti: Nagyon örülök Nektek, annyira jó, hogy semmi gond!! Jó vásárlást kívánok, remélem már többször nem ijesztenek meg semmivel!!!

Hogy vannak a betegek?
Én már majdnem kezdtem azt hinni, hogy jobba vagyok, erre elkezdtem köhögni, mint a kutya. Jó szárazon, íg ykellett vennem köptetőt tegnap este, de úgy néz ki már kezd is hazsnálni, mert jön fel a cucc.

Én hétfőn megyek a terheléses cukorra, majd gondolok Rád Hékás, hogy bírod Te is épp! Kiderült, hogy nem tud elkísérni a párom, mert neki is aznap lesz a munkahelyén eü nap, szintén vérvétel, vizelet, úgyhgy kűr lenne kihagynia.
Na ettől mégjobban parázok, mert Lilinél is rosszul voltam, ki is dobtam a taccsot, így meg senki nem tud elkísérni... :shock: Lilire is kell még találnom egy bébicsőszt, remélem Anyósom ráér, mert amúgy mindenki dolgozik a családomban. Lilivel meg durva lenne elmenni. Na mindegy, valahogy túlélem!
Nekem se mondta senki, pontosabban én is úgy tudom, hogy előző nap ugyanúgy kell enni, mint máskor Tennéd. Amúgy tényleg fals eredmény lehet, ha már előző nap koplalnál. Az oké, h előtte 12 órával ne együnk, de egész nap???
Bogyra, miért nem így van? A védőnőm nekem az ellentéteset mondta, mint Te.

Vasárnap megszült egy barátnőm, kislánya lett, ma mennek haza! Kiváncsi vagyokmit mesél majd a szülésről, olyan távoli volt tőle a gyerek még 1 éve, aztán hirtelen Pál fordulás lett náluk! :lol:

Képzeljétek, elhoztuk a sógornőméktől a babakocsijukat, amit nekünk adtak. Peg Perego Venezia, annyira jó és praktikus. Kitakarítottunk, az is olyna jó volt :oops: Közeledik tényleg a Tesóka. (még mindig nincs neve)
Meg kaptunk még baldahint, ágyneműgarnitúrát, igaz, volt nekünk Lilitől még, de nagyon jól jön majd váltásnak! A babkocsihoz kaptunk horozót is, ami szintén nagyon kafa!

Na jövök még, nem ártana felöltözni pizsimből. :oops:

Jajj, még annyi. Csajok, nekem most kezdett el keményedni a hasam. Létezik, hogy Lilinél ez kimaradt? Én sosem tudtam, h miről beszélnek a kismamák, hogykeményednek, de most már értem :shock:

Kép
buborka.

Csajok!
Ne féljetek a koraszüléstől, ne is gondoljatok rá!!! Itt mindenki a kiírt időpont körül fog szülni, egy egészséges kisbabát!!! :D :D :D

Kép
buborka.

Buborka szavaira ÁMEN!
Mindenki januárban fog szülni. A január elejieknek megengedett a szenteste, vagy azután. Annyi még belefér, nem? Két héttel a kiírás előtt.

Timi
athena

Athena
Tényleg nagyon aranyos Hékás :)
Egy normáéls fitness teremben, ahol van személyi edző, ott nem lehet esetleg?
Ha fétltél nyáron a fertőzésektől, a természetes vizeknél is, akkor én az uszodát pláne kihagynám a helyedbe.. Ott aztán tényleg minden van :roll: Bár úgy tudom, hogy amíg zárva a méhszáj, addig nem kell félni, hogy a bab megfertőződne, de neked se jönne most jól egy húgyuti fertőzés.
De vannak olyan helyek, ahova kifejezetten kismamák és babák járnak, de lehet nincs Kecskeméten és amúgy is arany árban van :cry:

Kép
buborka.

[quote="athena"]B írta:athenauborka szavaira ÁMEN!
Mindenki januárban fog szülni. A január elejieknek megengedett a szenteste, vagy azután. Annyi még belefér, nem? Két héttel a kiírás előtt.

Így van! Kiírt időpont előtt 2 héttel engedélyezve, addig visszatarani! :lol:
(Jelzem, én karácsonykor még nem fogok szülni, de egy január 1jében már benne vagyok)

Kép
buborka.

Athena, ráérek, a gyerek alszik, a lakás tiszta, unatkozom :lol: Szóval még azt találtam, hogy a Nyírő úti kórházban is van, kedden 16.00-kor. De kérdezz rá a védőnőnél, mert ők szokták tudni. Én is meglepődtem, hogy a környékünkön mennyi van, én meg egyről sem tudtam, mikor terhes lettem :shock:

Verus, gyógyulgass továbbra is! Még filózom a hétfői laboron, lehet, hogy kedd lesz belőle. Ugyanis hétfőn még le lehet adni a táppénzes papíromat, így el kell érte mennem (30 km), és utána még a melóhelyemre is be kell érnem 3-ig. És nem akarom, hogy Marcinak rohanás legyen az egész napja. De majd hétfő reggel gondolok Rád. Nekem nem lesz szenvedés a tej+zsemle terheléssel :lol: Így is szenvedek, mert nagyon tejes lettem, és a vas bevétele után 2 óráig kerülnöm kell a tejterméket. Így reggelire nem tudok inni tejet :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Buborka, nekem már be is írta a szülésznő a január 1-t magának :lol: :lol: :lol: A múltkor is bejött neki, hogy mikor fogok szülni :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás! Január 1? Ilyesmivel akarod tölteni a szilvesztert? Én még bulizom egyet utoljára. Persze csak óvatosan :)

Buborka! Nem szeretnél karácsonyi babát?

Timi
athena

Ó, nem, január 1 nappal. Reggel megyek majd be a kórházba :lol: Én egy másfél éves gyerek mellett nem bulizgatok, még óvatosan sem. Kihasználom, hogy alhatok :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás! Neked úgy látom konkrét ütemterved van :)
Bár én is ilyen "rutinnal" indulnék neki :)

Timi
athena

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bepofátlankodom...Még az elején írtam Nektek, én is januárra várom a második babánkat, csak nekem túl gyorsan pörög ez a topic, így elmaradtam...Néha azért beleolvasgatok, ki merre jár...
Olvasom, hogy most nagyon téma a cukor. Sajnos nekem már az első babámnál is terhességi cukrom volt. Akkor a terhelt értékem 9 körül volt, szigorú diétával megúsztam, egészséges kisfiunk született, novemberbe lesz 2 éves. Most előbb nézték a terhelt cukromat, most is 9 körül lett a terhelt a 14. héten, befektettek, inzulinra állítottak. 7,8ig fogadják el a terhelt értéket terheseknél. Akinek magasabb diabetológiára küldik. Akinek van otthon mérője, kaja után 1 órával kell mérnie, és mindig 7 alattinak kell lennie.
Lányok, akinek esetleg diétáznia kell, ne keseregjen, semmit nem fog hízni, én -8kilóval mentem szülni:) Mondjuk volt is miből leadni:)
Ha esetleg tudok valamiben segíteni, kérdezzetek!
Mindenkinek további szép babavárást kívánok!
judit
jud_

Judit: Köszi a bátorító szavakat. :) Remélem, hogy nem kell majd hozzád fordulnom tanácsokért, de még előfordulhat. Mindenesetre nemsokára kiderül. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Athena
Én nem a karácsonyi baba "ellen" vagyok, hanem szeretném Lilivel itthon tölteni a karácsonyt, nem úgy, hogy kórházban vagyok. Ha nem lenne gyerekem, akkor nagyon jó lenne karácsonykor babázni :)

Brigi
Én ma elkültem a páromat a táppénzes papírért :lol:
Akkor majd kedden gopndolok Rád! Mázlid van a tejes-zsömlés variációval! Én rákérdeztem nem lehetne-e mégis, de nem :?

Judit
Kitartás a diétához! Remélem jók lesznek az eredményeim :)
Gyere gyakrabban ha tudsz!

Kép
buborka.

Clara- nem kaptam el, nyugi :lol: Én még sosem voltam herpeszes :) De szerintem neked akkor is nagyobb pocid van :wink: De majd egy közös pocakfotó eldönti.

Én mindenképp szeretnék kicsit előbb megszülni, úgy karácsonyra :)

Most kicsit parázok, mert Barna baba mindig ugyanúgy feküdt, szinte minden Uh-n, keresztben, feje bal oldalt volt és úgy feküdt harántfekvésben. Azt olvastam, hogy a harántfekvésés babák nehezen fordulnak csak be, és akkor császározni kell :roll: Pedig annyit mocorog, nem is értem miért nem forgolódik egy kicsit :)

Hékás- akkor még várok a csomagolással én is decemberig :D

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska
Igen, a helyedbe már én is úgy gondolnám, hogy 19.-ei szülés, 24.-én otthon :lol:
Ne izgulj, még nagyon fordulékonyak, ráér még a befordulással!!!
Be fog fordulni!!

Kép
buborka.

hat ez a cukor tema eleg huzos... :oops:

nalam be sincs utemezve a cukorvizsgalat (ha jol lattam) es mara 26. heten jarok.

amint tudok veszek valami hazi tesztert es merem magamnak, bar iszonyat felek a tutol :oops: De akkor ezek szerint 7 a hatar.

Akinek dietat irtak, tudna kuldeni egy minta etrendet? Lattam, hogy irtatok kb 140-150 g szenhidrat, csak nekem konnyebb, ha latok egy mintat. tudtok linket ahhol elerheto valami hasonlo? Ugy vagyok vele, jobb megelozni a bajt, inkabb dietat tartok, mint a 32. heten rajojjenek, hogy baj van :evil: (most azert en is probalok keresni)

Elore is koszonom!
Vendég

Athena

A védőnőt kérdezted? A kórházak szoktak tartani terhestornát, vagy szülésfelkészítőt. Tényleg hihetetlen, hogy ilyen nagy városban nincs semmi lehetőség. A művházat, is megkérdezhetnéd. Nálunk ott tartják a jógát.

Hékás

Még nem voltam a dokinál a vérvétel eredményével. De gondolom diétázni kell, mert meg volt csillagozva a papíron az érték.

Buborka

Pont ezért vagyok én is beparázva a keményedésektől, mert az első terhességemnél én is csak a szülésnél keményedtem először. Most pedig már hetek óta. Sőt hétfőn és kedden egész nap. Ma kicsit jobb. Lehet, hogy a második terhességgel van összefüggésben?

Tud erről valaki valamit?

Judit

Tudsz küldeni táblázatot a szénhidrát értékekről? Olyat keresek amiben benne vannak konkrétan az értékek.Pl a 1, 5 %-os tej, téliszalámi, nektarin. Csak olyan általános maszlagokat találtam a neten.

Köszi előre is a segítséget!

Trudi
turorudi6

Meguntam az avatarom, már nem muszáj hó a hőség miatt :)

Klári

Kép
claracroft

Clara:

Az uszasrol hallottam, hogy jo es javasoljak. A szobabiciklivel az edzoteremben picit vigyazz, vagy mindig valami torolkozore ulj...egyszer en igy kaptam el fertozest, azota azt nem hasznalom es mindenhova torolkozore ultem. :oops:
DVD (RR) nekem bejott...bar az utobbi idoben alig csinaltam, es az izomlaz ott is garantalt :lol: Mostansag hetvegi setalas ameddig csak birom, mire vasarnap este hazaerunk mar csak vonszolom magam :lol: :lol:

Buborka:
En is szertnek karacsony elott meg megszulni, sot a karacsony sem zavarna (csalad nelkul nem ugyanaz :cry: ) es akkor apa 3 napig zavartalanul cimborazhat-bababulizhat...sot meg a karacsonyi suti-fozi is kihagyhato lenne :lol: :lol:
Vendég

Trudi

Biztos csak úgy van, hogy minden terhesség más!
És persze, hogy más a 2., mint az első! Na ez jó értelmes volt 8) :lol:
De akkor jó, ha te sem emlékszel keményedésre az elsőnél :lol: Nincs semmi baj, legalább megtudtuk mi az! :lol: Reméljük nem fog sűrűn jelentkezni.
AMúyg ugyanígy volt nálam is! GHétfőn meg is ijedtem picit, mert fekvésnél is volt, tegnap is volt, mondjuk séta közben, de mam még nem jelentkezett!
Sőt.. lehet, hogy nincs összefüggés, mert fura lenne ha lenne, de én mindig szőlő evés után érzem.. :shock: Ma megpróbálom megállni a szőlő evést, eddig sikerült. De lehet, h semmiköze :oops:

Francesca
Kinn ennyire eltér a terhes gondozás? Itt úgy tudom, kötelező vizsgálat és hazsnos is.
Akkor kínozd magad Te is, csak otthon :) Éngyomorra mérés, aztán 75gr glüköz, 2-3 dl vízzel, 2 óra múlva újra mérés :lol: Vagy próbáld ki a tej, zsömlét.. Gondlom az otthoni mérő is kimutatja.

Kép
buborka.

Francesca
Te mikorra is vagy kiírva?
Hát igen... Az más tényleg, akkor drukkolok, hogy karácsonykor hármasban legyetek!!!

Kép
buborka.

Nekem nem csak a cukrot nézték, hanem annyit csapoltak le a vámpírok, hogy teljes vérképet csináltak. Meg persze vizelet.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Trudi:
Én ezeken az oldalakon szoktam nézelődni, eddig még mindent megtaláltam valamelyiken. Illetve van még 1, azt most nem találom, de ha meglesz azt is küldöm.
http://www.hazipatika.com/services/reci ... 57&tap.y=7
http://www.izletes.hu/kaloriatablazat
Amikre nagyon figyelj oda az a tejtermékek és a gyümölcsök! És a legfontosabb persze a liszt...
Mennyi lett a cukrod? Ha menned kell diabra, akkor ott is kapsz táblázatokat és könyveket. De szerintem ameddig orvos nem szólt, addig ne diétázz! Esetleg figyelj a CH bevitelre!
jud_

szejasztok.

Beszéltem a háziorvosommal azt mondja ahhoz hogy táppénzre vegyen kell a nőgyógyásztólpapír?Nektek is kellett?És ha nem ad????
kriszti1976

Kriszti, tényleg kell hozzá. Olyan nincs, hogy a doki nem ad. Megmondod neki, hogy már fárasztó a napi munka, szeretnél táppénzen lenni, és örömmel állítja is ki a papírt.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Teljesen bepánikoltam a betegségektől, nem akarok az emberek közelébe menni, ha minden jól megy már nem is kell csak egy hétig aztán táppénz....
kriszti1976

Akkor jó!MÉg nem beszéltem vele csak gondoltam megkérdezem tőletek is
kriszti1976

Látom mindenki Karácsony környékén szeretne már babázni. Én is. Nem kell rohangálni egyik helyről a másikra, apa jó sokat itthon lehet.
Én tutira veszem, hogy karikor, vagy előtte szülök. Egyrészt, mert minden un-n az derül ki, hogy nagyobb, mint az átlag, ami nekem azt jelenti, hogy nem éppen középidőben fogant, meg nem nagyon jellemző a családomban, hogy pont időben bújunk ki. A -2 hét a nyerő nálunk, úgyhogy már november végén útra készen állunk majd.
A babám kb. 2 hete folyamatosan pörög! Eszméletlen egy kiscsaj.
Tegnap majd lerúgta a hasamról a tálcát! Aztán hétfőn felébredtem, hogy apa megy dolgozni (5.45) és nem hagyott visszaaludni.
Ja, és nekem is totál harántfekvéses, csak nekem a jobb oldalon van a kerek feje. Nem kell aggódni, mert az utolsó napokban is befordulhat!
Na, nyakamba veszem a netet (kb.1,5 kg szőlő társaságában) és keresgélek barom olcsó holmikat, mert iszonyú lelkiismeret-furdalásom van, és olyan érzésem, hogy semmi sem lesz meg, mire jön a baba.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Jajj én nem azt akartam mondani, hogy előtte való nap ne egyetek.

De gondolom egyikőtök sem eszik mindennap délután vagy este cukrászdai süteményt.

Tehát én azt tanácsolom, ha pont előtte kívánsz franciakrémest enni, azt tedd meg délig. Este hatig egyél ugyanúgy mint megszokott. Tehát nyugodtan ehetsz tésztát például, vagy krumplit aminek a CH tartalma amúgy magas, de azért mégsem tömény cukor. Szőlőt amúgy kismamának semmilyen körülmények között sem ajánlok, mert az még egy egészséges ember vércukrát is képes megingatni.

És este 18 után pedig mondjuk alma, sajt, natúr joghurt ha nagyon megéhezel én ezt sem mondanám a kismamának hogy ne egyen, mert én pl 21-kor menetrendszerűen megéhezem valami apróságra.

Az viszont kifejezetten nagyon fontos, ha éjjel kimész inni, akkor sz csak és kizárólag víz legyen!

Szóval én biztos vagyok benne ha TRUDi, nem eszik meg mindennap egy sütit szőlővel, akkor semmilyen problémája nem lesz. Ha kontrollt kérnek erre figyelj oda, hogy ne egyél előtte nap ilyesmit. Szerintem nem mindegy a tudat hogy valaki rákényszerítenek egy 180 CH-s diétát, vagy csak a saját akaratából visszafogja a cukrászsütemények fogyasztását! :)

Amúgy meg miért nem mondja a védőnő? Mert vannak ilyen védőnők meg olyanok.... Az ellentétes infók végett elővettem a szülészet bibliát, és szó szerint az van benne írva amit mondtam... hogy éjjel víz, amúgy napi rutin előző nap, de a cukrász készítmények kerülése.

KépKépKép
bogyra

no és ha zenét hallgatok és mocorog rá, honnan tudjam hogy azért mert tetszik neki vagy sem? Ha este tévében félelmetes hangzású film van, akkor rúg, azt figyeltem meg.
kriszti1976

Buborka- ezekkel a dátumokkal már most kibékülnék :lol: És remélem a befordulással kapcsolatban is igazad lesz :wink:

Clara- nagyon jó az új képed, ha már ez lett volna kint, tuti megismertelek volna :)

Kép
Kép
bogaracska

kriszti1976

Trudi!

Az elsővel ami nekem 12 éve volt, azt sem tudtam mi az a keményedés, mindig kérdezte a doki, mert hatalmas hasam volt és két héttel túl is hordtam, de nekem egyetlenegy keményedésem sem volt a szülésig. Levikémmel már voltak szinte a 16. héttől. Végig magnéziumot szedtem rá, és a séta is megviselt akár 10 lépés után betonkemény lett a hasam.... 30. héttől fájdalmas is volt, mikor keményedett, mert húzta a szalagokat.

Ezzel a terhességgel pedig tegnap vettem először észre, hogy séta közben feszülnek a szalagok és fájdalmasak, de keményedés nem volt....

Szóval tényleg minden terhesség más és más! :) :) Jah és Levikém is kihúzta az idejét odabenn! :) :)

Nem jut eszembe kinek lesz a gyerkőce Zsolt Levente, de már többször akartam írni, hogy nekünk Levente Zsolt! :) :)

KépKépKép
bogyra

[quote="bogyra"]
írta:
bogyraDe gondolom egyikőtök sem eszik mindennap délután vagy este cukrászdai süteményt.

Khm.. ühüm... :roll: :roll: :roll: :lol: :oops:

Kép
buborka.

...
kriszti1976

http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... ozo_013_kg

Ezt én használhatom autósülésként?
Mert már most az elején jönnek a bonyodalmak és nem tudok semmit!!!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz
Igen, hazsnálható annak, de én nem ajánlom.
Ugyanilyet vettünk mi is elsőnek Lilinek és beköttünk és azzal a lendülettel berepedt a műanyag. Tehát masszívnak semennyire nem mondható, nekünk vissza kellett vinni.

Kép
buborka.

Verus, köszi. Csak a "fazonja" érdekelt. Valami olcsó gagyiba nem akarom beleültetni, mert a biztonsága többet ér, mint 10.000,- Ft.
Meg úgy is sokat jövünk-megyünk, már tervezzük, hogy jövő nyáron hova visszük. :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!

Fazonra ilyen kell, nekünk Cam volt, teljesen meg voltam elégedve vele. Levente pár hetes volt, amikor egy komolyat karamboloztunk... konkrétan egy betonkeverővel csak hogy fokozzam a hatást... a gyereknek semmi baja nem lett, az ülést is elvittük röntgeneztetni és az sem sérült meg. Szóval ez nem egy túl drága kategória és mégis jól szerepelt nálunk.

http://bababolt.echt.hu/autosules/cam?cid=40292

A mostani egy olcsóbb kiadású Pierre Cardin, de én ezzel is meg vagyok elégedve és csak ennek voltak olyan funkciói amihez ragaszkodtam, szóval nagyon nem volt miből választani. A következő árkategória ami lefektethető, az 90 ezer lett volna, azt kicsit sokalltam.

http://bababolt.echt.hu/autosules/pierre?cid=37040

KépKépKép
bogyra

Nézzétek , mit találtam.
Édesítőszer, de nem mesterséges. Egyetlen hátránya, hogy iszonyat drága. Viszont sokáig elég.

http://stevia.uw.hu/index.html

http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/ ... to_edesseg

Bogyra. én eddig sok édességet fogyasztottam, kvázi függő vagyok :oops: :oops: :oops:. Most leálltam, szerinted ha jövő héten megyek újra vizsgálatra, ez már jobb éhgyomri értéket ad majd?
Vagy ez már nem befolyásol semmit?

KépKépKépKépKép
uxi

Pillesz: van egy biztonsági eu szabvány, aminek meg kell felelnie a babahordozónak, ezzel a számmal jelölik: ECE R44 / 04, vagy ECE R44 / 03. Általában már csak ilyeneket gyártanak, de azért nem árt utánanézni, én már láttam olyan boltban árult hordozót, ami nem felelt meg (ezek szerint) a biztonsági előírásoknak.

Mi multifunkciós babakocsit vettünk még nyáron, amihez járt a hordozó, de annál is figyeltük, hogy feltüntették-e rajta ezt a számot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára claracroft 2009.09.23 14:28-kor.

Klári

Kép
claracroft

Köszi Bogaracska :)

Klári

Kép
claracroft

A kolléganőm is ezt ajánlgatta, ő is ezt az édesítőszert használja.

Klári

Kép
claracroft

Kisgizi:A ruhákról rakhatnál fel képeket, mert még vennem kéne egy-két nadrágot :oops: meg felsőt se ártana. Szóval megnézném a felhozatalt. :D

Twist:Nekem hétfőn vették le, és csütörtökön kell visszamennem az eredményért. Tőlem össz. 3 kémcsővel vettek le, mert mást is vizsgálnak. Ja, és vizeletet is 2-szer kell adni, terhelés előtt és után.

Brigi:Póktémában össze lehetne minket kötni. :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Detti:Örülök hogy minden rendben van veletek!!! :D :D

Pociméret: 97 cm :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Uxi:Én még holnap megyek a terheléses vércukor eredményéért, de remélem nekem nem lesz ekkora meglepetés. Azt hiszem engem is szétvetne az ideg. :evil: :evil:
A vizsgálat viszont szerintem is kötelező, nem tudsz róla meglógni, sajna. :?

Kérdés:Ha valakinek szakad a hasa, az mikortól fog jelentkezni :?: :?: Mármint csak az utolsó egy-két hónapban, vagy akár már most is :?: Mert nagyon nem szeretnék megszakadni :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

epp most olvastam az indexen az oriascsecsemorol...8 kilo feletti es ha jol emlekszem 62 cm-vel szuletett... :shock: :shock: :shock:
Vendég

Kriszti Ez a zene nem csak a babádnak de nekem is nagyon bejön!!!

Nóra

Kép
fikuszka

Francesca Légyj szíves ne ijesztegess bennünket!!!! Még csak az kéne! Nem is értem hogyan szülték meg ezt az óriásbébit, vagy császáros volt?

Nóra

Kép
fikuszka

Nora:
nyugi! :wink: Indoneziaban volt es csaszarral szult az anyuka. Cukorbeteg volt, de mind azt mind az terhessegi ellatast elhanyagolta. :? :oops: (vagy nem is juthatott megfelelohoz :? ) Ne haragudj nem akartalak megijeszteni... :oops:

Itt mindenkinek szep "pici" babaja lesz...a jelen normalis hatarertek kozott :wink: es termeszetesen a mar fentebb kijelolt idotartomanyban :lol:

Buborka: elvileg januar 4, de eddig mindenki mast mondott (dec26 es jan 8 kozott barmikor :wink: )
Vendég

Icu, nekem Marcinál nem volt gondom, még most sem repedeztem be. De unokatesóm feleségének a bőre a második gyerkőcnél megrepedt, a szülés előtt 2 nappal :shock:

Francesca, új vonalzó? :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: