Moncsi, mindkettő fáj vagy csak az egyik szemed? Ha mindkettő, akkor valószínűleg kötőhártyagyulladás, akkor irány a doki, addig is forralt és lehütött vízzel öblögesd (kamilla nem jó!, a pollenjei irritálhatják a szemet, ami ha gyulladt, csak rátesz egy lapáttal). Ez nagyon fertőző, szóval nagyon alaposan és sokszor moss kezet, nehogy kicsilány elkapja. Doki ad rá szemcseppet, egy-két nap alatt az rendbehozza. Egyébként a gyulladt szemre a vény nélkül kapható szemcseppek is jók (pl. Visine), de attól nem fog gyorsan meggyógyulni.
Ha csak az egyik szemed gyulladt be, akkor lehet, hogy belement valami vagy árpa van kialakulóban, ezek is orvosi beavatkozást igényelnek. Szóval ha nem javul, akkor irány a háziorvos.
Jobbulást!
Minden betegeskedő csemetének mielőbbi jobbulást! És pihentetőbb éjszakákat!
Lilla, na ilyen éjszakák esetén nyugodtan mehet valóban a Nurofen vagy a Panadolbaby. Ahogy Katka is írta. És sajnos a fogzás képes ilyeneket produkálni, miként lázat, náthát is.
Gyöngyi, a kötelező oltásokra újabban "divat" ráfogni sok mindent, persze biztos vannak olyan mellékhatásai, amelyek nincsenek felderítve és "túlreklámozva". De egy 6 hós gyerkőc rosszul alvása annyi mindentől lehet, hogy csak na. A csemetéink még csak most tanulják a hosszabb alvást, újraelalvást is, és annyi minden újdonsággal, betegséggel, fogzással kell megküzdeniük, szóval én is (enyhén szólva is) kételkedem az újabban feketebáránynak kikiáltott oltások magyarázó erejében. De hátha, legyen igazad, egy próbát megér!
Pulcsi, nálunk a habtapi nincs folyamatosan a földön. 2-3 nap után összepakolom, aztán 1 hét múlva megint előszedem (Samuval rakosgatjuk ki, közben Kata figyeli) - szóval így megoldott a takarítás.
Kukli, jó az új avatarod

És teljesen lüke vagy a nem csajos Katáddal (ismét csak csatlakozom az előttem szólókhoz). Én ebben a szerelésben viszonylag kis valószínűséggel nézném fiúnak a csajszidat (hiába kopirnyó), pedig aztán nekem soha nem sikerül eltalálnom elsőre a picurok nemét. Ezért sem játszok szerencsejátékokat, ha már az 50% sem megy... Még jó, hogy a magyar nyelv nem különbözteti meg a férfi-női nemet úgy, mint a német vagy az angol. Bajban is lennék sokszor, amikor egy ismeretlen kisbabát (vagy épp a csini ruciját) megdicsérem
Na, nagyon pihent agyú vagyok, és jó kedvem van: szép az idő, Samu vidáman ment ma oviba, Kata tündérlány, tegnap jó híreket kaptam a melóhelyen, páromtól megkaptam álmaim varrógépét, és holnap délelőtt Kuklival, délután meg Gabkával találkozom. No, el is dugulok

Megyek főzni.
RÉ