A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Mi tegnap is csináltunk szülésmegindító túrát (más nem csinál semmit!!!!), jó két órás mászkálást, de csak a barnázás és a nyádugóhullajtás erősödött kicsit. Ha belegondolok, hogy Andi mióta dugózik (el), nem reménykedek holmi szülésben :lol: :lol: Azért ma is elindulunk négy, öt körül valamerre. Holnap doki után jövök, addig tartsatok ki babázók, vakarózók, fájók és egyáltalán :lol:

Kép
lili34

Halihóóóó!

Mi éjszaka nagyon car volt,úgy látszik minden második ilyen lesz......az éjféli szopit már nem tudta megvárni,így előbb kapott,de ez sem volt elég a visszaalváshoz..........így hajnal 5-ig nyomtuk a műsort..megfűszerezve egy kis köldökcsonk vérzéssel,így hajnalba még telefonáltunk az uzsokiba meg az ügyeletre,de mondták hogy ez nem vészes,kezeljem le és kész......hajnla 5-kor kapott cict,de sztem nem volt elég,mert 2×30ml tápit,és akkor rajtam bealudt...úgy aludtunk hogy körbe kitámasztottam magam a paplannal így tuti nem tudott kiesni a kezemből,aztán egyszercsak sikerült betenni a kiságyba........ így aztán 5-10.30-ig aludt :shock: ,a végén már felkeltettem,hogy egyen.....sajna én csak kilencig tudtam eludni,na sebaj majd du pótolom...

Ígyekszem a visszaolvasással,de még nem nagyon tartok sehol.....

sutimano76

Hát Kriszti én is elég sok mindent feladtam,plédául elég hamar a no játszócumit,és sajna vizet és tápit is adni kellett a kórházba,mert tejhíjján kisSüti éhen halt volna......no mindegy ha majd dugig leszek tejjel talán le tudom szoktatni mindenről...
Köszi a dicseket,de Berni apja lánya!!!

Kép

sutimano76

Jajjjj,de szarul nézek....ja mert a kórházba nem volt szépségszalon???? :roll: :wink:

sutimano76

[Peppino! Hatalmas gratula Tomi-babához! Jó egészséget és sok örömet kívánok!

Mi megvagyunk, ma sikerült vasalni meg főzni, apa elment a nagylánnyal az usziba (5 percre van gyalog) :D :D :D

Babaképek csodásak!

Süti:
mégis hogy szeretnél szülés után kinézni? Szerintem teljesen rendben vagy a fotón.
cicke

Sziasztok!

Peppino gratula Tomihoz!!!

Süti: Üdv itthon, a babások között!

Kata:
Marci már nagyon várja Lőrincet! Minden etetésnél megdumáljuk, hogy jöjjön már az ő kis játszópajtása, olyan egyedül van. Szóval megy a drukk!!!!

Péntek du. leesett a köldökcsonkja Marcinak! Gyönyörű! Semmi vérzés, meg egyéb. Úgyhogy örülök, hogy kivártuk. Küzdünk a kakival, megint nem volt három napig. Lányok ez normális?
Időnként olyan mintha fájlalná a hasát, de nem tudom, hogy ez a kakihiány miatt, vagy nem. Amúgy egész rendes baba, eszik, hisztizik, alszik, nézelődik, mikor mihez van kedve.

Pocisoknak még kitartás. Pont tegnap mondta a lányom, hogy milyen jó volt, míg Marci a pociban volt, no de nem maradhat ott örökre. Ez van. Élvezzétek ki a pociságot!

Babócák gyönyörűek! Mind, egytől-egyig.

További szép napot!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Kata, pont ez az, hogy a vajúdást nem kellene megvárnom, mert az ultra vékony hegem nem bírná nagyon a gyűrődést.
A dokim anno azt mondta, hogy végig szedjem. Végül is ártani nem árt, ugyi?
Vagy amikor ti abbahagytátok utána hány nappal indultak meg a méhtevékenységek?

Múltkor tök furi volt, mondta a ctg-n a nőci, hogy már vannak méhtevékenységek, de annyira még nem erősek, de úgyis érezni szoktam, neeem?
Erre tökre meglepődtem, mert én még soha semmilyen keményedést nem éreztem... Olyan persze van, hogy befeszít a babám, de ezt ugyi nem lehet összekeverni a keményedéssel??
Az létezhet, hogy a magneb6 ennyire elnyomjon minden méhtevékenységet?

Aranynap is szedte még szülés előtt is a magnesit citricitet de ő végig érezte a jóslókat is pl.
Süti, szerintem is nagyon jól nézel ki a képen:) Nagyon szép kis család vagytok :)

Taranee, gratula a köldökcsnkhoz :wink: tényleg érdemes volt kivárni.

Kata, nyákdugesz hussss :!: :wink:

Na én is lassan végzek a gyerekszobával, újra port töröltem, lassan felmosás, szőnyegek leterítése, babakocsi kinyitva,hordozó előkészítve, sterilizáló kibontva várja a sterilizálni valókat:):) stb. stb. szóval már nem sok kell a készhez :lol: :lol: :lol:

Még a kórházi pakkba kell pár cuccost betenni.

Móka, ti végül is mit vittetek Momonak a kórházba?

- pelus
- textil pelus
- pléd

???? mi az ami még a kórházunkban kellhet?
Vendég

na,megvolt az első körömvágás, :oops: :oops: :oops: nem sikrült túl jól,a hüvelykujján észrevettem egy kis pírt,lehet belevágtam????de nem sír,talán mégsem fáj neki??? :(
Hát én kicsit kezdek kilenni,mert annyira nem tudom mikor mit szeretne,ritkán van úgy fent hogy csönd és csak nézelődés,viszont ha nappal hagyom aludni,akkor megint lesznemulass éjszaka.asszem nekem is kéne kicsit aludni....

bocs de reagálni most se agyam,se erőm.......

Kitartás a pocakosoknak!!!!!

sutimano76

Ja azt el is felejtettem írni,hogy beszéltem Brumival......van ugyan segítesége(anyuja,apuja) de nincs energiája bekapcsolni a gépet,mert Lilla csak vele hajlandó elaludni,és azért egy kis küzdelem a két gyerköcöt altatni.....ha túl lesznek a nehezén biztos jönni fog!!!!!!

sutimano76

Hahó!

Boboka, az a Mini manó hol is van?
Én vettem egy simát most Tecsóban, hogy valami mégis legyen, eddig húztam a régiekben, de így is éppen be tudtam kapcsolni őket, picit nő a cici és kész.. szopisat nézek akkor majd jövő héten.

Süti, jól nézel ki, boldog család vagytok!!!Kitartás, belejössz a Berni-rutinba hamar!! Nem hiszem, h belevágtál, sztem jelezte volna!!! :wink:

Szorítok a mai napi babaesőhőz!
Nálam újdonágok nincsenek, a derekam fáj...

Andi?

Ma reggel rájöttem, hogy fogalmam sincs még arról sem, hogy kell egy pelust feltenni... :shock: villámgyorsan elővettem egy pelust meg a hordozós képekről már ismert kutyust, és Apával gyakoroltunk :D így jobb :D

Azt hiszem, inni fogok ma egy pohár vörösbort, az indíthat esetleg?

floranan

Tisztázom a tévedések elkerülése végett... :) szüreti fesztiválon voltunk tegnap... szuper volt... igaz egy kicsit furi is... még egyik évben sem sikerült odaérnünk a felvonulásra, de most igen! Amikor pedig hazaindultunk akkor pedig az volt a furi, hogy máskor akkor szoktunk elindulni... :? :? :? :lol: :lol: :lol: De most más a rend... :) (igaz nagyon rendszerünk nincs... de az tuti, hogy éjjel otthon vagyunk.... :) :) :) )
Úgyhogy bálban sem voltunk és szüretelni sem szüreteltünk... :) :) :)

Ezen a ki melyik baba mikor született és mikor kezdődik az ő napja... és mikor alszik mikor nem... már én is gondolkodtam... mi babánknak csak éjjel fáj a hasa???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Nappal is ugyanazt eszi... nem?! Akkor nappal mért alszik és éjjel mért sír??? Hm??? Én ezt nem értem...
Éjjel is volt műsor... de most nem hosszú... viszont nem tudtam nyugodtan aludni... aminek az lett az eredménye, hogy ma reggeli után... kihulltunk... és aludtunk... délután 2-ig... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: olyan jól esett!!!!! :) :) :)

Bex... koncert.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: nem irigyellek az éjszakádért! Húúúú takarítani jöhetsz hozzánk is!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: természetesen ha már Andinál végeztél.... :wink: :wink: :wink: pocakosok előnyben.... :wink: :wink: :wink: :wink: :) :) :)

Andi... kitartás... már nem kell sokáig vakarózni... :wink: :wink: :wink: :? :? :?

Madar... asztalos.... por... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Lili.... a Bikinis sztorin még a könnyem is kijött... hasonló szitut már láttam-hallottam én is tőlük... kapaszkodós...stb... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rita... nem aludtunk ott... de azért jó volt... jó volt sok ismerőssel találkozni... barátokkal lenni... :) :) :) Tied apa de jó, hogy segít!!! (enyém is... de nálunk még nincs két gyerköc.... ) :)

Lina... születéstörténet... köszi... :) Viki nagyon ari baba... :) :) :) képek.... képek....

Flora...
apikád álmán annyira jót nevettem, hogy a könnyem is kijött... :lol: :lol: :lol: :lol: de a sétán-levegőztetésen is.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Astrid... akkor lehet, hogy az éjszakánk jobb lenne, ha hagynánk villanyt a mi Dóránknak???? :shock: :shock: :shock: :shock:

Süti... születéstörténet... annyira jól leírtad, hogy én is eltudtam magam ott képzelni.... de nem is Te lennél, ha nem viccelődtél volna.... :wink: :wink: :wink: :wink: köldökzsinór.... :? :? :? :? :? örülök, hogy végül minden ok lett!!!! :) Húúúú és apika is bent volt veled... ez is tök jó hír!!!! :)
És Berni nagyon aranyos ... gondolom apika második szerelme most már!!!! Hm? :) :) :)

Kata... este eszembe jutottál.. aszittem Lőrinc már kint van.... :wink: :wink:

Andi.
.. sárgára vakarás.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szemed még nem húzodott el... (tán átváltoztál kiskínai.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Móka... alvást ne szóld el... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: használati utasítást nekünk is adhattak volna... :? :? :wink: :wink:

Boboka..
. a lábdagadás elmúlt már másnapra... de azért a kórházban pocoltam még a lábam, mert az intenzíven a nővér tanácsolta... mert van akinek pár nap múlva visszadagad... :? :? :? :? ha hajlamos rá... szerencsére nekem nem dagadt vissza.... :) :) vérnyomimmal sincs már semmi.... :) :) :)
Jaaa szülés után annyira látványosan jött le rólam a víz... hogy öröm volt nézni.... :) :) :)

Kriszti... car éjszaka.... :evil: :evil:

Manó????

Noo elküldöm el ne szálljon... :? :? :? :? asszem picit lefekszem.... :) :) :)
vikiviktor

Egy pár talán buta kérdés:

Ugye rögtön szopizzon a baba, mikor kibújik, próbáljuk meg... ezt úgy értsem, hogy mikor még a köldökzsinórt nem vágják el, csak rámteszik, akkor is, vagy mikor 2 órát kettesben-hármasban vagyunk utána, akkor kezdjem el?

Ha még a köldökzsinóóral, öltözés előtt megpróbálom, és netalántán oké és maradni akar, akkor leveszik rólam, megszakítják?

És ahol a baba veled van végig, 24 órában, wc és fürcsi alatt ki néz rá?

floranan

Flora... ilyen köldökzsinórral teszik rád vagy anélkül témát nem tudom... mert nálunk ez kimaradt... :? :? :wink:
Én két ágyas baba-mama szobában voltam két anyuci... két gyerköc... és mi felváltva oldottuk meg a dolgainkat... ha ő ment ki akkor én figyeltem a gyerekekre, ha én mentem akkor fordítva volt... :)
vikiviktor

Mabe... milyen volt a keresztelő? Képek?

No most már tényleg lépek...
vikiviktor

Most kapcsoltam be én is a gépet. Olvastam a gépet, de energiám most nem lesz reagálni, mert Mogyoró el is kezdett nyekeregni ... jó ha tudok pár mondatot írni.

Délelőtt takarítással, portalanítással :twisted: :twisted: :twisted: , mosással stb. telt. Persze por még van rengeteg, holnap újratörlés ... és mindennap, amíg el nem kopik. :? Délután meglátogattuk a lányokkal anyumékat, ott voltak a bátyámék is a nagylányukkal, most értünk haza, de egy adag ruhát már azóta is kiteregettem és egy újabbat beraktam a gépbe.

CSak néhány reagálás:

Boboka: én nem szedtem végig a Magne B6-ot, egyébként sem vagyok rendes vitamin-szedő, beveszem, amikor nem felejtem el, de pár héttel a szülés előtt biztosan leálltam róla.

Sütikém: lesz ez jobb is, bele fogtok hamar rázódni. :wink:

Kriszti: iccaka, hasfájás :? ezek szerint infacol nem működik? Nem próbáltál valami mást?

Viki: de jó, hogy tudtatok legalább napközben aludni, én nekem nem megy nappal az alvás. :roll:

Móka:
éjszaka hurrá Kép

Astrid: nem ciki, néha nekem is apa a 3. gyerek. :wink: :D

Mogyoró felkelt, mennem kell.

KépKép
KépKép
madar

Napocskásat!

Szülésmegindító sétánkat túléltük.Gyakorlatilag 11 óta megyünk,még egy kedves baráti családot is kivittünk a reptérre,mert nyaralni indultak.Jól elfáradtam,és 14.29 óta van vagy keményedés,vagy fájogatás.14-15 percenként,de igazából nem vészes.Most beugrom egy kád vízbe,hogy enyhül e.

Floranan,ez annyira édes volt,hogy apa fázik :) Én amíg Danival 2 órát az őrzőben voltam hármasban apával,végig cicin volt.

Kriszti,sajnálom az éjszakát.Jól teszed,hogy veszel teát.Kíváncsi leszek,használ e Lucának.

Süti,nemsokára belejöttök.Annyira édesek vagytok a képen.Apának jól áll a lánykája :wink:

Tara, köldökcsonk hurrá,utálatos egy dolog.

Boboka,nem értek hozzá,de azt magamon tapasztaltam,hogy amíg magne b6-ot szedtem,gyakorlatilag semmit nem éreztem.Amikor abbahagytam,már az első nap jobban éreztem mindent,és egyre többször és intenzívebben.

Viki,reggel első utam a tükörhöz vezetett,hogy a szemem megnézzem,nem sárga e :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Mogyoró csak bejelzett, alszik ... Julcsi játszik mellettem, úgyhogy írok még, mert ezt már tegnap is meg akartam írni.

Tegnap Veronika arcán (orrnyergén, szeme alatt és tegnap óta már a homlokán is) megjelntek kis apró kiütések, olyan mint egy pattanásos kamasz. Emlékeztem, hogy Julcsinak is volt a tejtől. Hívtam doktor nénit, aki elmondta, hogy igen van ilyen, ír fel kenőcsöt. Beszaladtam érte a rendelőbe, aztán patika. Ott jutott eszembe, hogy megnézzem, megkérdezzem, hogy mi van benne, mondták, hogy egy kis szteroid :shock: ... na ezen totál kiakadtam, mert szerintem totál felesleges egy háromhetes gyermek arcát szteroidos kencével kenni :twisted: :twisted: :twisted: kenőcsöt ott hagytam és elrobogtam ... az autóból felhívtam a biorezonanciás emberünket, aki elmondta, hogy nekem kellene nagyon megválogatni, hogy mit eszem, no tej, no cukor, no fehérkenyér stb. stb. stb. ... elmondta azt is, hogy szerinte a császáros babák emésztőrendszere kb. 1,5 hónappal le van maradva, mivel nem mennek át a szülőcsatornán, nem nyalják be azokat a bacikat, amik szükségesek lennének. Én nem vagyok szakember, nem értek hozzá, de elég logikusan és meggyőzően hangzott ez, és Ő is azt mondja, hogy isten ments szteroidos kenőcs. Ráadásul ezzel ugye a tünetet kezelem csak, nem a problémát. Lehet, hogy a hasfájás is ezért van. :?: :?: :?:
Ma már nem ittam meg reggel az eddig nélkülözhetetlennek hitt tejeskávét :cry: , sőt kávét sem ittam, mert az már nem ugyanaz, ennek köszönhetően persze kicsit fájt is a fejem napközben. Nem ettem anyuméknál a sütiből és a fagyiból sem :( ... Remélem, ezek a lemondások segíteni fognak és elmúlnak ezek a fránya kiütések és esetleg a hasfájás is ... Próbálom a dolog jó oldalát nézni ... húúú, én is milyen egészséges leszek. :wink:

Ha van tapasztalatotok, véleményetek a témában, szívesen veszem, ha megosztjátok velem.

KépKép
KépKép
madar

Ja, Süti, tényleg nagyon jó a kép Rólatok. :) És nem is nézel ki carul, sőt ... :wink:

KépKép
KépKép
madar

Madar, a tesóméknál mindent anyatejjel gyogyiztak. A tejkiütést azzal kenték, orrába (ha dugult), szemébe cseppentették, és olvasni is mindenhol azt olvasom, hogy bármi van, csak anyatej.
Találtam neked okosságot a picibaba.hu-n! Najó..... az édespofa Veronikám miatt is:-)

Tejkiütés:

A 4. hét körül piros foltok, pattanásszerű kiütések jelenhetnek meg a baba pofiján, sőt a hajas fejbőrön is. Ettől nem kell megijedni, ez azt jelenti, hogy akkor ürülnek ki belőle az édesanyja hormonjai. Akik ezt tejkiütésnek hívják, csak részben van igazuk, merthogy az édesanya hormonjai nem csak az anyatejjel jutnak a baba szervezetébe, hanem már a megszületés előtt a vérrel is. Amennyiben ezek a kiütések 3-4 hónapos korra nem múlnának el maguktól, akkor érdemes háziorvoshoz, bőrgyógyászhoz, allergológus szakemberhez fordulni, mert lehetséges, hogy az anyatejjel átvitt állati fehérjére reagál ilyen módon a csöppség szervezete. Ez esetben a szoptatós anyuka napi tejbevitelét kell csökkenteni vagy esetleg teljesen elhagyni.

Kép
lili34

Viki, már akartam kérdezni a nyomásod, csak mindig elfelejtettem :oops: :oops: Tök jó, hogy a dagadás is és a nyomi is helyreállt, tök érdekes, hogy így azonnal! hmm, remélem mi is így leszünk a cukkerrel!

Süti :) :) :) Édespofák vagytok!!!!!!!!!!! :) :)

Most indulunk Apával körútra, vásárolósnézelődősre, és nem uccsósorban valami indítósra. :lol: :lol: És talán egy kis diétás fagyi is csurran-cseppen :lol: :lol: Narancsos-csoki.......ohhanyám :lol:

Kép
lili34

Lili: nagyon köszönöm :) akkor kenem azzal, mert tejci van bőven. :wink: és nagyon örülük, hogy okos doktor néni instrukcióit nem tartottam be. Köszönöm.

KépKép
KépKép
madar

Te Floranan, megint becsípődtél, lumbágósodtál?!?! Vagy csak a folyamatos húzás előlröl?

Kép
lili34

Még megnézem abban az ezer kérdéses könyvemben is... jut eszembe!!!

Kép
lili34

Kriszti: megnéztem, nem nyertünk a lottón, de Andiék sem, mert nem volt telitalálat ... tud még az a házikó várni egy hetet? :lol: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Jajj és mit találtam itt!!
Mennyit kakil az egészséges kisbaba?

A legvalószínűbb, hogy napjában többször is. Az első hat hétben napi 3-4 széklet az átlag, de több is lehet. Szoptatott babáknál előfordulhat nagyon gyakori híg széklet. Amíg a kicsi szemmel láthatólag jól van, ez nem számít hasmenésnek. Más szoptatott babáknak napokig nincs széklete. Ha megszületése óta legalább egyszer kakilt a baba, majdnem biztos, hogy nincsen semmi baj.

A tejcisről ugyanazt írja :)

Kép
lili34

Lili: köszönöm, köszönöm, köszönöm. :)

KépKép
KépKép
madar

Peppino
Gratulálok!

Taranee
Melegítés, masszírozás segíthet.

Madar
Minden baba steril bélrendszerrel születik. Bélflóra a táplálkozástól (anyatej, tápszer) függ, nem a szülés módjától!
Pöttyök: leggyakrabban anyából átjutó hormonok okozzák. Anyatejjel kenjed be!
Vendég

Babák gyönyörűek!
Vendég

OK Mabe, köszönöm. :) Ezek szerint biorezonanciás ember sem tudta a tutit. :wink: Már be is kentem anyatejjel.

KépKép
KépKép
madar

Csak néhány dologra reagálok, bocsesz:

Madar, isten őrizz a szteroidoktól! Jól tetted, hogy nem kented. A pöttyök valóban a tejtől vannak, el fognak múlni ;)
ház: ráér még igen :D :D :D

Sütikém, nagyon kell vigyázni az újszülöttek körmének ápolásásval, vágni nem nagyon szabad első hetekben, ha nagyon muszáj anyuka óvatosan rágja le /nem vicc :!: :!: /.
Ha nem hagyod aludni napközben sokkal szarabb éjszakátok lesz, mert fáradt lesz Berni. Újszülött baba szinte az egész napot átalussza, teljesen független attól, hogy éjjel hányszor ébred. Magaddal cseszel ki, ha nem hagyod aludni napközben ;)
Tejcsi növelés: igény szerinti szoptatás, nem meghatározott időközönként, hanem ahogy a baba kéri. és inni inni inni, valamint normálisan enni. ;)

kaki mennyiség: anyatejeseknél a heti egy is bőven normális.

Nekem ma megvolt a mélyvíz, apa intézte a családja dolgait, egyedül voltam a 4 gyerkőccel egész du, este, fürdetés stb. Jelentem túléltem, hála a kendőnek és a porszívónak. Bár ma a porszívónak nagyobb sikere volt, mint a kendőnek.

vicger

Kriszti: köszönöm Neked is a pöttyökre vonatkozó tanácsot. :)
Ügyes, dícséret :) én csak remélem, hogy túl fogom élni. Én már megmostam a hajam, Mogyorót bevittem a hordozóban, hagy szórakozzon :wink: Julcsi addig a szobában játszott ... hajszárítás is ment gond nélkül, mert ugye Veronikám meg annak a hangját imádja, most megyünk Julcsit fürdetni, hajat mosni, és közben szoktam megoldani Veronika fürdetését is. Aztán, amikor szárítjuk Julcsi nem kevés sörényét, Veronika akkor még élvezkedhet egy kicsit a hordozóban. Az apa nélküli napokra ez a módszer vált be. :wink: Azért, ha itt van, sokkal könnyebb.

KépKép
KépKép
madar

Mabe: akkor nyugodtan igyam meg a reggeli tejeskávét???

KépKép
KépKép
madar

Helló mindenki!

Fél 2-2 körül sikerült elaludnom és fél 4-kor keltem. Lassan a mosáson is túl vagyok, talán indulhatnánk is. :wink:
A mai egész napi alig mozgás is csak abban erősített, hogy nagyon szeretném már kinnt látni őt. Ébredés után nem sokkal megint megkértem, halgasson szívhangot. :( Aztán ettem még 2 almát és utána megmozdult. Na nem vitte túlzásba, de legalább éreztem egy kicsit.
Kriszti a porszívó nyugtatta meg? De legalább tudjuk, hogy még mindig tudsz úszni! :wink:
Madar sok dokin ki tudok akadni, főleg a szteroid miatt. Nekem az asthma miatt kellett azt is szednem, de nem lesz tőle baja. Múlt héten meg közölte a fődoki, hogy a babát azonnal meg kell mutatni a gyerekorvosnak, mert mellékvese baja lehet. Nem szokott, de lehet. Nem mindegy. Tényleg jól tetted, hogy el sem hoztad!
Süti sajnálom az éjszakát, de ha nem baj, kicsit azért irigykedem is. A képpel meg nem tom mi bajod. Jól nézel ki rajta.
Lili reméljük használ a mászkálás. Lehet nekem is kéne, de egyedül nem szívesen mennék sehová, ők meg még dolgoznak, ha végeznek még apát haza kell vinnie páromnak. Mire hazaér megintcsak dög fáradt lesz. :( :(
Andi mi a helyzet? Enyhült a fürdéstől?
Megyek teregetni...
bex13

Lili, csak úgy fáj, nem olyan lumbágósan szerencsére!

Nyákdugesz megint jött picit, és volt egy minike élénkpiros vér is rjta, én persze pánik, védőnőnek teló, azt mondta, az még belefér, meg nem is jött több, azt mondta, már vizsgálatoktól, összebújástól vérezhet picit, baj akkor van, ha mensis jellegű v erősebb... azért egy pillanatra lesápadtam :shock:

Ledőltem picit, elfeküdtem a csuklómat, a fejem alatt volt, most nagyon fáááááj...

Szóval akkor szopi a 2 óra alatt kezdődjön, ne az első rámtevésnél?

Örülök, hogy az ideiglenesen apátlan babósok sikerrel veszik az akadályokat!

floranan

Csak pár képet dobok fel aztán megyek aludni:

Kép Már van véleménye

Kép Hazamenős ruci, kicsit nagy

Kép Bealvás szopi után
Vendég

Madar!

Nekem is volt a gyerekeknek tejkiütése, mindenféle kezelés, étkezésváltoztatás nélkül elég hamar elmúlt.

Flora!

Fázós apa! :D:D Pelusozás: :D, pedig ma már ezekkel az eldobhatós pelusokkal nagyon egyszerű (de a látszattal ellentétben a derekánál azért nem szabad nagyon lazára hagyni, mert kifolyik). Én még az öcsémet pelusoztam textilpelussal...
Ált. előbb rendberakják babát-mamát és utána a 2 órás megfigyelésnél van szopi.
24 órás rooming-inben nálunk a szobatársakat kértük meg, de úgyis rövid idő csak a WC-zuhany...

Kriszti!

Én a cumival voltam úgy, hogy majdnem kapott Dóra, de végül kibírtuk. Hasfájós tapasztalatom nincs, az nem volt egyik sem, de nem lehet jó...

Süti!

5 óra nem túl nagy szünet egy ekkora babánál? Nem lehet, hogy még kellett volna neki az éjféli etetésnél, és azért nem aludt be? Egy mellből vagy kettőből szoptatsz?
Minél többet pihenj napközben is, ha Berni alszik. Az első idők éjszakázása nagyon kimerítő lehet, nem kell hősködni, napközben is aludj, ha tudsz.

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Néhány mai kép, önző módon :oops: , aztán reagálok...

Kép Andrissal Kép Mátéval Kép Andrisom Kép Mátém Kép Fújok Kép Ilyen a gát Kép Manó fürcsi után Kép Tele a bendő

Bocs, kicsit sok voltam... :oops:

Kép

Kép
hgrita

Derűs estét!

Lina,nem semmi a lánykád :lol: Nagyon cukor!

Floranan,amikor megszületik,rövid ideig van a mellkasodon,így a 2 óra alatt célszerű mellre tenni,mert akkor bőven van rá idő :wink:

Lili,ma már nem is jössz???Milyen volt a csavargás?Hatásos?

Kriszti,szuper anyu vagy!Jól úszol na :lol: :lol: :lol:

Bex,nyugi,holnap szülsz.Elintéztem :wink: Küldtem vudut!

Én dőlök jobbra-balra,elfáradtam.Még fél 7kor lementünk a kamaszért az Örsre,mert megkért minket :wink: Most bevacsiztam,egy óra múlva nézek cukrot,ha jó voltam,akkor jár a jégkém :oops: :wink: Fájogatás van,de még mindig semmi rendszer nincs benne.Nem lett sűrűbb.

Kép
v.andi

Flora: De helyes párod a fázással. :lol: Mondjuk tényleg nagyon furcsa lehet ennyire más klímához szokva itt lézetni... Dugesztávozás szuper, szépen nyílogatsz. :D

Süti: De jó, hogy végre otthon vagytok! És olyan szépek mind a hárman! Én is pont azt akartam írni, mint Astrid, hogy 5 óra szopi nélkül tényleg kicsit sok egy ekkora babának. Nekem dokinéni kimondottan mondta, hogy éjszaka 4, nappal 3-3,5 óránál tovább ne hagyjam még szopi nélkül. Én már egy ideje 2 mellből szoptatok, nem volt elég egy. Van, hogy a másodikból keveset eszik, de kell neki az idő is, amit együtt töltünk ilyenkor. Esténként a lefekvéskor pedig extra hosszan, kb. 40 percig csüng rajtam. Ez is a nyugihoz kell neki, már tudom.

Lina: Babód édes!

Móka: Örülök a jobb éjszakához, de ne bízd el magad! :lol: :wink:

Vicger: Hát, még olvasni is fárasztó volt az éjszakátokat. :roll: Mi teát még nem vetettünk be, de Infacol és cseresznyemag párna már játszik. De így is szenved 2-3 órát esténként. És bármit eszem, nem segít, nagyon puffad. Pedig tényleg odafigyelek mit eszem. :roll: És ügyi vagy a 4 gyerkőcös menettel, remélem holnap mi is jól megleszünk Apa nélkül.

Bex: Örülök, hogy túlélted a koncertet! :wink:

Andi: Szomszéd és Bikini :evil:

Kép

Kép
hgrita

Viki: Örülök, hogy ilyen jól sikerült a kiruccanás!

Madar: Hú, a porért nem irigyellek. De a te energikusságodat ismerve hamarosan ragyogni fog megint minden. :wink:

Kép

Kép
hgrita

Rita nem voltál sok. Édesek a képek nagyon!!!
Lina lánykádnak a 3. képen fülbevalója van, jól látom?
Andi pihenjél... Remélem a vudu használ és éjjel menni kell. A pizza mellé jó kis vörösboros kóla. Biztos ami biztos.... :wink: Hátha Murphy is segítségünkre lesz...
Madar megnézném a dupla fürdetést! :lol:
Kitakarítva, kimosva, párom haja levágva, vacsi kész... mi tarthat még vissza???
bex13

[quote="bex13"]R írta:bex13ita nem voltál sok. Édesek a képek nagyon!!!
Lina lánykádnak a 3. képen fülbevalója van, jól látom?
Andi pihenjél... Remélem a vudu használ és éjjel menni kell. A pizza mellé jó kis vörösboros kóla. Biztos ami biztos.... :wink: Hátha Murphy is segítségünkre lesz...
Madar megnézném a dupla fürdetést! :lol:
Kitakarítva, kimosva, párom haja levágva, vacsi kész... mi tarthat még vissza???

Bex: Azt hiszem, most már semmi... :wink:

Kép

Kép
hgrita

Még pocakosan utoljára bejelentkezem! :D

Keményedéseim vannak, nem is kevés, de nem rendszeres. Lehet nem várja meg a reggeli indítást!

Legyetek jók míg nem leszek és írjatok sokat!!!

Puszilok mindenkit!

Kata

Kép
kata05

HellóHalló!

ááá, nem bízom el magam, eszembe sincs, csak lelkes voltam reggel, hogy végre simultabbnak éreztem magam...:)
színem az már rég eltűnt valahol egy hete!!!
ez milyen durvaaaa, egy hete akció volt..:D:D

Bobóka, pelust vinni kell,mert mindig amikor "leadod" a picit , akkor mellékelned kell egy pelust:)
takarót, ott lévős rucit adnak, Neked csak haza menetelkor kell vmibe beöltöztetned:D
én ugyi hajnali kismami voltam, aznap délután már elhoztam , másnap meg már egész nap elbirtokoltam a gyermekem, de estére visszaadtam , mert még nem volt tejem, és nem láttam értelmét, hogy küzdjek vele.. aztán 3. nap már nálam volt iccaka is - ezt Floranan neked is mondom, hogy nem ciki szerintem ha azt mondod, h itt a lurkó, csókolom...
még örülni is fognak a kis Csokinak:D:D
szóval szerintem pihenj a kórházban, már amennyit tudsz... de persze ahogy Te gondolod...

aztán, ha nálad/nálatok vana pici és berottyant , akkor ugyi Te pelenkázod be,szóval ahhoz vigyetek felszerelést...

meg van a pici kocsijában textl pelus is, de nekem kellett még, úgyh még azt vittem..
ennyi, de ha kimarad valami, akkor segítenek.. tündériek a csecsemősök:D

Rita, cukik a képek, mi is imádjuk a kopaszi gátat:D

Süti, teljes mértékben együtt érzek!!! :? :?

Lili???

No, Megyek pihizek az esti műszakrA :x

SZEBB ÁLMOKAT neKTEK!!

Kép

Kép
móka:)

HAJRÁ KATA!!GYERÜNK LŐRINC KIFELÉ!!!!

Kép

Kép
móka:)

[quote="kata05"]M írta:kata05ég pocakosan utoljára bejelentkezem! :D

Keményedéseim vannak, nem is kevés, de nem rendszeres. Lehet nem várja meg a reggeli indítást!

Legyetek jók míg nem leszek és írjatok sokat!!!

Puszilok mindenkit!

Kata

Kata: Nagyon-nagyon drukkolok Nektek! És várjuk a híreket!

Kép

Kép
hgrita

Kata drukkolunk és várjuk a híreket majd!
bex13

Hahó csajok!!

Rita, Lina, képek tündériek!!!!!

Kata, drukk, drukk!! +++++++++++++++++++++++++++

Andi? Boboka? Lili sem jött vissza, bár ő igazoltan!
Bex, neked is drukk, hátha beindul!

Párom szerint lejjebb van a pocak, holnap megpróbálok képet tenni!

Nekem úgy megfájdult a fejem a boros kólától, h csak na :(
Apa édes volt, hazajött, nekiállt, és olyan vacsit rittyentett, hogy ihajjj, még sütiket is sütött, 2 félét!!!!!!!!!!!! El vagyok ájulva tőle!!
Sütik, kakaós-kókuszos és kukoricadarás!

Megyek pihizni, babósoknak nyugodt éjjelt, pocakosoknak is pisi és vakarászás menteset!!!

floranan

Jó regg!

Rita, istenke èltesse Mátét!

Elindítom a kamaszt, utána jövök.

Kép
v.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: