A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Kata, köszönöm szépen, nekem megjött!Épp most töltöm le!

Lei, lehet, hogy arra nincs energiánk, hogy hiányoljunk, de én személy szerint, nagyon örülök mindig amikor hallok rólatok, és ezek a fotók...nagyon sokat változott Csabi! Lehet, hogy nem is ismertem volna meg :oops: Egész komoly kis pasi lett belőle :D Nagyon édes, és most már rád is hasonlít :) :) :)

Kitti, ne add föl!

Apró, azért ez nagyon durva, bár én nem vagyok vele teljesen tisztában, hogy gépész az pontosan mit is takar..nálunk ki sem jön az ügyeletes doki, akár milyen rosszul vagy oldd meg...
A vitaminokról nincs...de most hogy mondod, lehet, hogy beleásom magam :) részünkről Málnus semmit nem eszik, és nagyon oda az immunrendszere, mivel ilyen piciknek semmi más vitamin nincs, nagyon nem volt választásunk :( Szóval zöldséggel, gyömölccsel hiába is próbálkoznék..azért remélem hamarosan ő is jobb evő lesz. Annak viszont nagyon örülök, hogy Levinek elmúltak a tünetek, el tudom képzelni mennyire megilyedtél, hiába tudja az ember, hogy nem újulhat ki, akkor be van tojva ilyenkor....

Na ,lépek, itt alszik az unokatesó nálunk, már voltunka szüreti fesztiválon Szekszárdon, most pedig ágyba kellene parancsolni :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka,
Neked akartam még írni, hogy igen, Virággal kb egy súlycsoportban van Málnus, ő most 9200g. Neki szerencsére az étvágya jó, eszik rendesen, sőt még nassol is, de ennek ellenére nehezen hízik. Sokat mozog az tény, de akkor is :roll: Hát ez van. Remélem Málnus is ráfog jönni arra, hogy milyen jó is enni! Vagy diétázik anyával?? :wink: Doki mit mond amúgy erről, vagy még nem kérdezted?

Kata,
Megjött a mail-ed, köszi!Sztem már csak holnap fogom letölteni mert nem vagyok túl jól, inkább lefekszem és remélem hogy reggelre elmúlik ez a nyavalya!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

Kata, köszönöm, letöltöttem! ha Pöttöm esetleg nem tudná, akkor szívesen odaadom majd pendrive-on! ha... meg másnak is!

Lei, a pendrive-od már itt van nálam ezer éve... :( múltkor is nálam volt a játszón! erre a tyúk agyam! :( bocsi érte! remélem, hogy tudjátok még egy darabig hiányolni... :oops:

voltunk a mi körzetes dokinknál. nagyon kedves, rendes nőci! mondta, hogy Beninek nagyon durván piri a torka és be is van duzzadva neki! :( kaptunk újabb antibiot, amit most 3 napig kell szedni! nem tudom, hogy mitől lehet, de gyanakszom a játszón lévő tömegre, és a gyerekdokis kontrollon való várakozásra is! :( láza nincs. étvágya nem valami jó! kedve hol jó, hol rossz. orrát szívom. köhög eléggé!

a keddi Mazska tali nagyon kétesélyes! pont aznap viszem vissza a dokihoz kontrollra. újra! :( már nagyon elegem van ebből...

vitaminoktól én is tartok, de most nagyon el vagyok kenődve, hogy ahányszor jön egy újabb foga, mindig kikapunk valami komolyabbat! :( itteni anyuka valami multi kidet javasolt... bár én nem tudom, hogy az melyik, és amit a neten találtam az sem volt 1 évesnek adható!? szóval passz. majd még pontosítok vele, bár szerinte a gyereke akkor nem volt egyáltalán beteges!

Aproo. köszi. ha van valami, akkor megyünk Péterhez! remélem, hogy nem kell! ;)

na. most megyek tusolni, aztán ledőlök, mert kicsit már sok volt ez a mai nap! :(

sophie27

Na megjöttünk a vendégeskedésből Hát jó hírekkel fogadtak minket de még az elején járnak nem akarom elkajabálni hogy jön a baba

Kata vmmelinda@gmail.com

Kitti kezd újra ha meg nagyon hosszú írd meg worldbe és illeszd be!
Hogy vagytok ? Megvolt a vizsgálat már?

MOndtam Aproonak is hogy a jövőheti tali nekem attól függ hogy Áron keresztapujának szülei Halásztelken laknak és ha megy ki valamelyik nap esetleg akkor megkérném hogy vigyen ki egy kicsit. De ha majd beszéltem vele szólok melyik nap jöhetne részemről szóba ha jó nektek is ééé? meglássuk

Benikének javulást!
megyek vasalni jóccaka

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kata! Nagyon köszönöm a fáradozást, én is megkaptam! :D

Húú, ennyi gyönyörű szemű kisfiú és kislány. Csutak Judit Danijának is észvesztőek! Reszkessenek a csajok, akárcsak Benitől :)
Másik kérdésedre a válasz. Szerencsére nekem semmiben nem változott, csodálkoztam is. Mire gondolsz vagy túl kényes a téma?

Kittina! Gratul az elalváshoz, nálunk nem jött be egyenlőre ez a dolog, tegnap is egész nap 1 és negyed órát aludt, mégis pörgött még 1/4 10-kor is. :shock: Ki érti ezt? Ráadásul annyira fáradt volt, hogy elesett, jól lekoccolta az ágy sarkát, egyből be is lilult szegénykémnek, meg jó puklis lett. :(

Zsófi! Elhiszem, hogy kivagy, Beninek gyors gyógyulást!

Mecsi! Áron nem semmi, én nem is értem minek találnak ki játékokat, elég lenne odatenni nekik egy hajvasalót, szárítót, néhány edényt, kanalat. Gergő mostanában a csipeszekkel van nagyon el. :shock:

Pöttöm! Nonokád nagyon édes, már nagyon hiányoltam őt is, megnéztem az albumot, tényleg írtó jópofa kissrác. Nagyon örülök, hogy minden rendben veletek, gyere többször is! :)

Barbi! Ügyi vagy, mindig nyitott szemmel kell járni. :) Képeket is kapunk aprófalváról? :D

Dia! Jobbulást, fránya torokfájás, úúútálom!

Lei! Engem sem hiányol soha senki, na jó, Kitti, mert vele már találkoztam :) Csabi rengeteget változott, én sem ismerném meg, tiszta kispasi, aztaa. Cuki! :D

Aproo! Amit meséltél erről a gépészről. Nem semmi, hogy ilyet lehet engedni. :shock: :shock:
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál!

Kitti! Tessék újra megírni, kitartás! És ne legyél ideges! :wink:

Ja, igen! Julcsi, örülök, hogy jól vagytok! Nincs uh képed a piciről? Jól érzed magad, más ez a terhesség, mint Enivel?

Jó éjszakát!

Barbi
Kép
manci79

Jó reggelt lányok!

Megint ki kell adnom a lelkem, nehogy megbolonduljak emiatt. Bocsi elöre is a szófosásért, vagyis a mindig túl hosszú monológjaimért:

1. Eninek ez volt az eslö hete a suliban. Eredmény: minden nap bögve jön haza, mert mindig ugyanazok a gyerekek szekálják. 2 gyerekkel együtt járt az oviba, de akkor ök különösebben még ügyet se vetettek Enire, de a beiskolázástól kezdve rászálltak. Mindhárom gyerekben közös, hogy 3 olyan család sarjai, akik itt a környéken egycsaládos házba költöztek nagy kerttel, kettö teljesen új építésübe, a srác szülei egy régibe, amit totálisan szanálnak. Nekem mindhárom gyerek nagyon unszimpatikus az öntelt viselkedése miatt. Eni teljesen a padlón van, azt mondja, hogy senki se játszik vele, nincsenek barátai és a tanárnö, mint tudjuk, nem szereti. Két lehetöség van: vagy átveszi a csupaszív tanárnö a másik osztályba, vagy iskolát kell váltanunk. Utóbbinak meglenne az az elönye, hogy Imivel és Regövel együtt mennének, mert ez az az iskola, mely az új ovink szomszédjában van. Tanácstalan vagyok, a szívem is összeszorul a gyerekem szenvedését látva és tehetetlennek érzem magam, mert nincs garancia, hogy a másik iskolában másképpen lenne...
Ma van az elsösök beiskolázása és mennie kell énekelni. Bemegyek vele, hátha belefutok a 3 gyerek szüleibe ill. beszélek a tanárnöjével is, mert ez így nem mehet tovább, nem teljesít, mert nincs semmi öröme az iskolában, kiegyensúlyozatlan, szétszórt. Egyébként mindhárom gyereknek vannak testvérei, a lányok 3-an vannak, a srácnak van még egy öccse.
2. Tegnap reggel csörög a telefon, hív a 3 gyerekes barátnöm, aki elvetette a 4.-et a nyitott gerinc miatt, hogy még mindig nincs autójuk, 3 hete szervízben van és odaadjuk-e az autót a nagybevásárlásra, mert holnap a beiskolázást ünneplik és 15-en jönnek pluszba, kell sok kaja. Reggel kilencre náluk voltam, elvittem a srácot bevásárolni (meniskus operációja volt egy hete, még nehezen tud járni). Mehettünk volna a közeli bevásárlóközpontba, de nem, neki az iparnegyedbe kell mennie, mert mint ekkor kiderült, az anyósának is be kell vásárolnia és egy bizonyos tejtermékfélét csak ott lehet kapni. Ott viszont minden pontosa kétszer annyiba kerül, mint bárhol máshol, habzott a szám. Mondta, hogy neki ez most mindegy, mert nem kell rohangálni, hogy hol mi olcsóbb, stb. DE a bevásárlóközpontba se kellett volna... Sikerült pár apróságért csak ott 100 eurot kiadni (a gyerek a beiskolázására többek között egy hatalmas kerti trampolint kapott 700 euroért). Aztán mégis el kellett menni az Aldiba egyrészt mert én csak ott vásárolok, másrészt meg sikerült meggyöznöm, hogy bizonyos dolgok ott lényegesen jobbak és föleg egy töredékébe kerülnek. Haza a motyóval, mire közli a barátnöm, hogy menjünk ám a banka is és utána az autóért, mert elkészült. Tehát egy tiszteletkör megtétele után mégis menni kellett a bevásárlóközpontba, mert a bank is ott van, aztán vissza az iparnegyedbe. Ezt azért egy kicsit intelligensen is meg lehett volna oldani, nemde? Nekem nagyon cseszi a csöröm, ha valakitöl állandóan azt kell hallgatnom, hogy nincs pénzünk és spórolnunk kell, de akkor is állandóan vesznek valamit (pl. a kakadunak párt párszáz euroért), nem gondolkodnak, nem számolnak, hanem szarnak az egészre, mert anyósék majd rendezik a különbözetet, stb. Nagyon szívesen segítettem, csak a hülyeségüket viseltem el nehezen.
3. Du. a másik barátnömhöz voltam hivatalos, neki két gyereke van Regö súlykategóriájában, egy festö férje, akivel állandóan elégedetlen, és egy jó nagy lakással kerttel, ahonnan csak úgy el akar költözni, mert neki tér kel. Nem a gyerekeknek, neki! Ö amikor megismertem, egy nagyon szellemes, ordinér, de szeretetre méltö ember volt. Aztán sokat változott, töbször akarta a férjét elhagyni, amiröl eddig még mindig sikeresen lebeszéltem, elkezdett dolgozni, továbbképzéseket vezetni, s egyre kevésbé izgatta magát a gyerekek miatt. Vagy lepasszolta a kelet német oldalra valamelyikük szüleihez, vagy bébicsöszt szerzett melléjük, most meg egész napos oviban vannak és csak du. 4-5 között megy értük, vacsi és irány az ágy. Elmagyarázta nekem tegnap, hogy ö januártól Bachelor képzést fog csinálni, de még nem döntötte el, hogy a munka mellett, vagy felmond és föállásban. A munka mellett 10 akárhány ezer euro a képzés, a munka helyett a gyerekek miatt kap engedményt. A képzés persze nem nálunk lenne, hanem vagy a szomszédos Dresdában (kb. 600 km), vagy Schwerin ill. a holland Uttrecht-ben. Megkérdeztem, hogy lemaradtam-e valamiröl, vagy csak én vagyok értetlen, hogy akkor a családja mostantól teljesen le van szarva, mert éljen az önmegvalósítás. Mondta, hogy ö fönök akar lenni és ez az ára, neki megéri. Na akkor hajrá! Engem is buzdított, hogy csináljam meg azt, amit mindig is akartam. Mondtam neki, hogy majd ha 50 éves lettem és nincs jobb dolgom addig, akkor majd, de most elsö a család, én annak élek, nem hiányzik más. Mire ö büszkén, hogy a fia szülinapját lehet, hogy valami parasztházban ünneplik, igaz 200 euro a beugró, de ott mindent megcsinálnak ennyiért, leadja a gyerekeket és mehet dolgára... Ö ugyanis nem ér rá, mert megy a barátnöivel az Oktoberfest-re inni és bizonyosan napokig be lesz rúgva.
Olyan érzésem volt, hogy rossz filmre ültem be a moziba, nagyon eltávolodtunk egymástól életvitelben. Már nem érzem jól magam vele és ez nem jó érzés. Le vagyok kissé lombozva, de az élet megy tovább, nem lehet ilyesmin sokáig fennakadni. Szerinte mindenesetre bennünk van a hiba azért, mert a mi gyerekeinket nem szeretik és még szülinapokra se hívja meg öket senki. Bezzeg az ö gyerekeit... Hát nekem mindegy, mi szeretjük a gyerekeinket és érzelmileg lényegesen többet kapnak, mint az ö gyerekei. Még egy példa: beszélgetünk, közben a fia is beszél hozzá és próbálja neki megmutatni a müvét, de ö elzavarka, hogy ne zavarja, mert beszélgetünk. Mondtam a barátnömnek, hogy akkor most kicsit abbahagyjuk, hogy meg tudja hallgatni a fiát. Szegény gyerek olyan boldog volt, hogy figyelnek rá is! Én mindig sasoltam a beszélgetés közepette is a gyerekekre és idönként félbeszakítottam magunkat, hogy az ö gyerekeit is megdícsérjem, mert tényleg nagyon ügyesek voltak. Hát nem tudom, de a fia szeme csillogott és teljesen meghatódott szemmel láthatóan, hogy figyelek rá.
Egyébként ruhacsereberélni voltam nála. Már egy hónapja próbáljuk összehozni, de ö mindig lemondta. Most kitúrtam a kupacból ami nekünk méretben jó, de elkobzott belöle ezt-azt, mondván, hogy az olyan drága volt, azt inkább eladja. Erre korábban sose volt példa. Én sose teszek ilyen kikötéseket.

Hát ennyi. Elsö büdös Döncit kirakták a csajok a szobából filtercserére, tehát mentem pelenkázni.

Lei!

Én tudatt alatt is hiányoltalak! :) Csabi nagyon sokat változott, alig ismertem meg, kétszer is oda kellett néznem, hogy nini!

Sziszka és a többiek különleges vágyakkal!

Holnap lesz a belvárosi nagy bolha (állítólag Európa egyik vagy talán a legnagyobb bolhapiaca), ha vannak vágyak, kérem most közöljétek! Aktuális még az etetöszék? Jövö hétén pénteken megyek megint segíteni ill. lesz két másik bazár is szombaton.

Zsófi!

Beninek mielöbbi felépülést kívánok. Csórikámra rájár a rúd!

Képeket nyomatok a ceránról is és a gyerekekröl is.

Valamit még nagyon akartam ragozni, de a szük agyam megint akadályoz a kifejtésében. Na de majd eszembe jut.

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Barbi, annyira sajnálom, és közben meg nem is értem...olyan jó természete van Eninek, mit nem lehet rajta szeretni? Főleg egy pedagógusnak, mert a gyerekek olyanok, amilyenek ma szeretnek valakit, holnap meg utálnak. De egy pedagógus hogy viselkedhet így, nagyon elkeserítő...én is megpróbálnék beszélni a tanárnővel, hátha mond valami hasznosat. Az iskola váltástól én is tartanék, mert nem mindig jó megoldás, főleg év közben, bár még nagyon az elején vagyunk. Kíváncsi lesz a mai délutánra, meséld majd el a fejleményeket.
A barátnőd pedig kicsit visszaélt a segítőkészségeddel, de most talán fogjuk arra, hogy nincs túl jó passzban...reméljük ez nála csak átmeneti!
A másik barátnő (festő) na az már más tészta, de sajnos el kell fogadnod, hogy vannak ilyen nők, sajnos az emancipáció korát élljük, már mások az értékek, mint 30-50 évvel ezelőtt, persze ez nem minden esetben rossz, de neki valószínűleg ez a normális, és úgy gondolja, hogy más gyerekek is felnőttek bébiszitterrel és később majd megneveli a pedagógus őket, ezzel nagyon sokan vannak ám így. Nagyon rossz felé halad ez a világ, de nekem akkor is minta ahogy ti/te neveled a gyerekidet, nagyon szeretem őket, és ha az én gyerekeim ilyenek lesznek, akkor én is nagyon büszke leszek rájuk, és nem bánom ha nem tudja majd, hogy mi az a Hannah Montana, de kívülről fújja a magyar népmeséket.... :oops:
A képeket én is nagyon várom!

Dia, jobban lettél? Egyébként már anya sem diétázik :) ma akkora adag somlóit bevágtam hogy csak na :D A gyerekorvossal nem beszéltem erről konkrétan, annyit mondott, hogy a betegség után normális ez, a védőnővel többet beszéltünk erről, de ő meg azt mondja, hogy a jól szopó babáknál ez gyakori probléma, és hogy én csak kitartóan kínálgassam és próbálkozzak, fog ez majd változni....

Zsófi, Beni baba hogy van? jobban?

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.09.19 18:10-kor.

<
sziszka78
Tolna

jaj, a vágyakat elfelejtettem :oops:

Az etetőszék, ha találsz megfelelőt, akkor jöhet, mivel akarunk még több gyereket is, így ki tudjuk használni...továbbá, szeretném bővíteni a Lego duplo primo készletet, mert Málnus nagyon szereti, nekünk csak a hernyó és néhány elem van, ha ehhez tartozót látsz, akkor gondolj rám.
ez a típus:
http://www.vatera.hu/lego_duplo_primo_o ... 90308.html

:oops: és ha véltlenül találnál MOntessori típusú fa készség fejlesztőket esetleg, akkor is jussak eszedbe :oops:

Ezer hála és köszönet...

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

Jójó, nézem. A primoval megszívtuk akkor ám kollektívan, mert nekem annyi volt, hogy Dunát lehetett vele rekeszteni és nagyon nehezen tudtam csak eladni, rengeteget buktam rajta. Basszus! Ha tudtam volna ezt akkor!
Mi az a fa montessori cuccos? Mitöl montessoris? Van vaterán valami kapcsolódó portéka? Széket nézek megint.

Bementem Enivel az évnyitóra. Kidobott a tanárnö, mondva ez az elsösok napja, nem kellenek ide a másodikosok szülei a helyhiány miatt és ez egy íratlan szabály, mindenki - kivétel persze engem, mert én nem ebben a rendszerben születtem - tudja ezt. El lehet jönni, de kint kell maradni az udvaron. Mondtam, hogy én ezt nem tudtam és bocsi, de nem is jöttem volna el, ha nem akartam volna vele beszélni. Hát beszéltünk. Meghallgatott, gondolkodni fog a dolgon, de túl sokat nem várok töle. Mondtam neki, hogy én még egy olyan pokoli évet, mint az elsö volt, nem vagyok hajlandó végigcsinálni. Eni nem motivált, fuszrált, mert érzi a kivetettséget és rajtunk veri el a port, nem tanul, mert nem érzi úgy, hogy érdemes. Ördögi kör ez. Azt is megmondtam, hogy ha 2 héten belül nem javul érezhetöen a helyzet, kezdeményezni fogom az osztályváltást, s ha az sem hozza meg a hozzá füzött reményeket, akkor az iskolaváltást. Nagyot nézett a tanárnö, rendesen a sarokba szoríthattam egy pillanatra. Látta, hogy az egyik kislány anyjával is beszéltem, akivel problémánk van, tehát tudja, hogy én is cselekszem, nem ülök tétlenül. Azt mondta, hogy az okát nem tudhatja, de Eni feltünöen gyerekes még, megmondja bárkinek bármikor, hogy mit gondol, még akkor is, ha téved. Ezt persze kinevetik a többiek, de a tanárnö próbálja saját véleménye szerint megvédeni Enit. Azt is mondta, hogy a többiek jóval érettebbek. Tény. Ezek viselkedésük tekintetében nem hat éves kisiskolások, hanem koravén felnöttek, nagyon komolyak, semmi gyerekesség nem szorult beléjük. Jövö pénteken újra találkozunk a fejleményekröl beszélgetni.
A brazil lány anyukája ma azt mondta nekem, hogy ö nem tud ebbe a társadalomba beilleskedni, mert nem engedik vagy nem teszik lehetövé az integrációt és az egész család visszaköltözik Rioba. Megértem valahol. :(

Nagyon frusztrált vagyok, a párom szerint van még mit tanulnom a szülö-tanár-gyerek kapcsolatról és az itteni iskolarendszerröl. Szerinte minél inkább pezsgek, annál többet ártok Eninek, mert még jobban a figyelem központjába kerül. Lehet, hogy igaza van, nem is akarom burokban nevelni, de azt se szeretném, ha az az érzése lenne, hogy a szülei nem állnak mögötte és nem védik meg az érdekeit, amikor szüksége van ránk. Bocsátassék meg, ha hibázok, elsö iskolás gyerekem, a többinél már rutinosabb leszek.

Elkeseredésemet szilvasüti sütésébe folytottam, most megyek mosni, takarítani, vasalni. Persze már amennyire az aprónép nyugtot hagy. :)

Puszi: én
Vendég

Próbafözés kakaó
Kép
Vendég

Szilvás sütike:
Kép
Vendég

Így néz ki mifelénk az évkezdés:
a kép bal oldalán a padon ülnek a másodikosok, akik az elsösöknek énekelnek, középen a szoknyában a nem túl fiatal, de annak látszani akaró igazgatónö (mellékesen legyen megjegyezve, hogy a mi iskolánk tyúkól, egy darab férfi se tévedt el benne, mint tanár...), jobb oldalon a piros sapisok az elsösök, mögöttük a szülök, rokonok.
Utána kint az udvaron büfé, süti, üdítö, pezsgö...

Kép
Eni
Kép

A kezdök, csupa 150 euros iskolatáskával...
Kép
Vendég

A barátnöm késett tegnap, így mi addig a szomszéd nyulát boldogítottuk:
Kép

Hogy lehet ehhez a csinos kis plüssállathoz hozzáférni?
Kép

Kiszabadítalak!
Kép
Vendég

Az erö velünk van! (a bevásárlós barátnömék kerti homokozójában)
Kép

Augusztus végén az állatkertben felépített gyerekjátékok egyikén (baromi nagy felfújható csúszda):
Kép

Így eszem a kenyerem:
Kép

Voltak kóstolóstandok is. Eni próbaeszik:
Kép

Ilyen játékok is voltak:
Kép

Mindjárt becsavarodok, szólt a csavar:
Kép

Nassolunk! Hü ez valami baromi finom mogyorós pudding volt. Kb. 6x hoztak maguknak belöle...
Kép

Az állatsimogató már zárva volt, de azért így is megérte:
Kép

Konstanz, az utolsó nyári nap:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Abban reménykedtünk, hogy Dönci kiment minket a kíméletlen habokból, de hiába, egy lépést se tett irányunkba:
Kép
Vendég

Regö elégedett (látogatóban voltunk egy ismerösnél, akinek szintén 4 gyereke van)
Kép

Dönci is elégedett (amíg van mit enni):
Kép

Nagy az egyetértés:
Kép

Fürdünk:
Kép

Eni
Kép

Fiúból vagyok, vagyis nem lehet elég korán kezdeni:
Kép
Vendég

Haladunk visszafelé a nyárba. Ez volt az az erdei séta, amikor a térmeden csúsztam hazafelé, annyira szarul voltam a mellgyulladás miatt.
Egy nagy pillangó hernyóját nézik:
Kép

Konkrétan ezt:
Kép

Bogarászom:
Kép

Bohóckodás az apjuk nadrágjában:
Kép
Vendég

Megint a tónál, csak egy héttel korábban az elöbbinél:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vacsi a tónál a párom rokonainál:
Kép
Vendég

Barbi!

Én annyira imádnám Enit, vagy bármelyik gyerekedet az osztályomban!!!! Imádom az életrevaló GYEREKEKET!!!!

Lehet, hogy nálunk nincs olyan felszerelés, mint odakint, de rengeteg lelkes és csupaszív pedagógus ismerősöm van hála istennek!!!

Naaaagyon sajnálom ezt a csepp lányt, DE bizton állíthatom, a többi koravén, majd depibe hajló majdani felnőtt osztálytársa Enire fog irígykedni annak boldog és kiegyensúlyozott élete láttán, csk addig Te légy nagyon okos, és tereld őt a legmegfelelődd irányba SOSE iskolát keressünk a gyerkeinknek, mindíg a legmegfelelőbb tanítónénit/bácsit.
Ja a mi sulinkban kb. 50%a nemek aránya a pedagógusok között, kár, hogy nem normál ált isk.!!!! Én is dolgoztam elit iskolában, és paneldzsingelben is hátrányos helyzetű gyerekek között is, de összehasonlíthatatlanul jobb volt a második!!!

Eninek millió puszi egy magyar tanítónénitől, add át neki kérlek helyettem!!!!!

KépKép
koadri

Lányok!

Már régen szerettem volna írni nektek, ha szeretitek a jó állapotú, de használt ruhákat, itt/ www.ruhafalva.hu / is keresgélhettek! Magam ugyan nem vásárolok itt, mert 2 havonta élőben ui. turi van nálunk, de szerintem szép holmiaik vannak!!!

KépKép
koadri

Adri!

Köszi a bíztatást, átadom neki!
Én se iskolát keresek Eninek, hanem csupaszív tanárnöt és nem is kéne hozzá messzire menni, csak éppen a páros osztályba. Nekem az a véleményem, hogy az elsö tanítönö karaktere meghatározza egy kicsit a gyerek fejlödését. Ha nem stimmel a kémia a két fél között, visszaveti a gyereket a teljesítményében. Meglátjuk mit hoz a következö hét...
Annyi a gond, hogy nem választhat az ember általánost, csak 5. osztálytól kezdve van szabad iskolaválasztás, addig a területileg illetékesbe kell járni, ill. nagyon nagy levesben kell kavarni az áthelyezési kérelemért. Nem biztos, hogy nyerö ötlet. :(

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nagyjából olvastalak ma, de inkább holnap, hétfőn, ha több időm lesz, akkor írok is majd, most néhány képet teszek, ha nem baj! :oops:

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Édes pasikám

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kislánykáim

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Így aludt ma el Dórika Thomas közben!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Így megy Bencus

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Menés 2

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Autózik (anya nagy örömére nem csak barbie van már)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Álljatok már el az útból!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Még egy fiús játék! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

És majdnem mindenhol nyomul a nyúl... :)
Vendég

Sziasztok! Éljenek a nyulak!

Barbi, azt akarom kérdezni, hogy te ebből mennyit veszeél észre, amit a tanító néni mondott? Mármint hogy Eni gyerekes lenne még, ő hány éves most pontosan?
Imádtam a képeidet most is, Regőn és Döncin is nagyon látszik, hogy mennyit nőttek, a csajok pedig még mindig gyönyörűek! Kedvencem a sellők a habokban, és a ketten egy gatyában :)

Montessori játékok, csak nagyjából fusd át a képeket, és akkor már tudni fogod mire gondolok:
http://www.kockica.co.rs/indexhun.htm

Szilvi, imádom a gyerekeidet! Annyira édesek! És Bence nagyon ügyesen járkál már!

Adri, ha lesz egy kis időd, akkor te is hozhatnál új képeket!

KÉrdés, ti gondolkodtatok már / illetve a több gyerekes anyukák hogy oldották meg az ágycsere kérdését? Azt hiszem Málnus kinövi a kiságyat, 60*120-as, de hason széttárt karokkal alszik benne, és nem fér el kényelmesen...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Reggel piac , aztán főzés , fiúk alvás, aztán vendégségeskedés. Tökmag tökéletesen elfáradt a vele egyidős kisfiúval. Az elmúlt 2napban kaptunk még utólagos szülinapi ajándékokat is , el vagyunk halmozva :D

Lányok holnap délután megyünk apájával Kopaszira olyan hát 4után 4-5között lesz még kint valaki esetleg?

Sziszka ágykérdés jó kérdés, még 1gyerekeseknek is , mert én meg azt akartam kérdezni, mi lesz ha már nem rácsos ágyba alszanak csak kiságyba ,akkor ha esetleg mégsem alszik még el a gyerek, de bent van hagyva a szobájába, mi van ha lemászik és elkezd játszani , vagy akár hajnalba eljátsza ezt? El kell zárni a játékokat vagy mi? Barbi te erről biztos tudnál mesélni nálatok hogy van?

Barbi édes családi jelenetek gyönyörű gyerekekkel!
Lánykád amúgy mit szeretne új osztályt vagy másik sulit? Nehéz ügy jó lenne valami változás ez ügyben.
Barátnőnél dobozolása pedig hát... akkor mondta volna inkább hogy ha éredekel vedd meg nem sunyiba eltenni mert az eladó lesz és kész. Ez olyan mintha azt mondani úgyse tudod megvenni nem mindegy?! Valahogy így értelmezem én ez vagy rosszul? :( Nem szép dolog.

Halásztelek és vonzáskörnyék szerda vagy csütörtököt mondott keresztapu holnap vagy hétfőn mondt tutit!
Beni bébi hogy van? Addigra tessék meggyógyulni. Ja és ahol ma voltunk vendégségbe ott is náthás a kisfiú a de csak a fogzás mellékhatása!!

Dórika elalvós képe nagyon cukker és Bencus totyogása is!

Én mindig hiányolom az elveszett Barikákat a fórumról!!!

Na telerakom a mosogatóGizit aztán tenti.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.09.19 21:00-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

Barbi, már reggel olvastalak, csak akkor sajna nem volt időm már reagálni! :( szörnyű, hogy ennyi gond van Eni sulijába! nagyon remélem, hogy a nagy átbeszélésnek lesz eredménye, és a tanárnéni is jobban odafigyel majd Enire az elkövetkezendő héten! azért kiakasztó, hogy mennyire rossz pedagógusok is léteznek! :( remélem, hogy szegénykémnek lesz végre sikerélménye, és elkezdi érdekelni a suli! bár mondtad, hogy neked sem volt éppen egy sétagalopp a suli! reméljük, hogy azért ez nem öröklődik! ;) sok sikert és kitartást!

barátnőiddel kapcsolatban. sajnálom, hogy ilyenek! :( azért remélem, hogy ez nem általános, csak most van ilyen húzásuk! :( ha meg nem, akkor nagyon nagyon csúnyán visszaélnek a jószívűségeddel!

a képeid fantasztikusak, éppen úgy, mint Szilvi képei!

Adri, ha lesz időd, tényleg tehetnél Dorcáról és a többi gyerkőcről is! fiad mostanság nem utazik versenyre???

Sziszka, nálunk ifjúsági méretű ágya van Beninek, ez 70*140-es, amit később ugye át tudunk alakítani, ha a rácsokat leszereljük, stb. kíváncsi leszek, hogy mennyire fogja élvezni. mivel a lakás nem túl nagy, így ha meglesz a kistesó, és már ő is nagyobb lesz, akkor emeletes ágyat tervezük, helykihasználtság miatt is! ;)

ja, és az oltással kapcsolatos linket nem felejtettem el, csak még nem volt érkezésem apánál :oops: bocsi! többieknek át tudtad küldeni? vagy betegyem ide?

köszi az érdeklődést, Beni talán már jobban, bár köhög, meg folyik a nózija még, de olyan rossz, mint hét ördög, szóval nagy gond nem lehet szerencsére! :) ma mondjuk ritka szar volt az étvágya... most evett este, de napközben, kb. semmit! jó, elfogyni azért nem fog, de nem ehhez vagyok hozzászokva! :S

Aproo, nagyon remélem, hogy meggyógyulunk addig, és Mecsinek is sikerül fuvart találnia, és akkor megyünk!

Lei, október 1-jén megyek a dokihoz a Tétényi kórházba. délután mehetünk megint játszóterezni, ha van kedvetek! addig nem nagyon hiszem, hogy bemegyünk. jó lenne végre teljesen meggyógyulni, miegymás! :)

Dia, hogy sikerült a névnapi ünneplés? remélem, hogy jobban voltál már, de ma legalábbis mindenképpen!

jó éjt mindenkinek.

sophie27

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mi még nem tudjuk a kistesó nemét, majd talán 1 hónap múlva, de én úgy érzem, hogy kisfiú ;-)

A várandósságom hasonlóan problémamentes szerencsére, mint Enivel volt, nincsenek nagy különbségek...

Mi is tervezzük az ágycserét, legkésőbb a szülés előtt 1-2 hónappal, de lehet hogy előbb, mert Eni is néha elakad a kiságyban, pedig a miénk 70x140-es... Szerintem mi valami rendes nagy méretűt veszünk, leesésgátlóval. Ma láttam is egy barátnőmnél egyet fenyőből, nagyon tetszett.

Na elküldöm, és rakok képeket, de az uh-kép nem lesz túl jó, mert csak papíron van meg, és most azt fényképeztem le...

yuyu79

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ja, és ez 12 hetes uh-kép!

yuyu79

Julcsi, és az a leesésgátlós nagyobb, mint a 70x140-es!? :shock: ez az ifjúsági méret szerintem... ami több éves gyerekeknek a mérete, okés, ők már nem forgolódnak keresztbe, stb. de mi egy ilyen ágynak a mérete?

sophie27

nagyon szép Eni is, de a kis tökmag is! :)[/b]

sophie27

Hát, amit ma láttam az volt vagy 2 méter hosszú, rendes felnőtt ágy... De láttam a neten olyat is, aminek állítható a hossza, 100, 140, és 180 között asszem... Ja és a mi kiságyunk nem szétszedhető rendes ágynak.

yuyu79

Barbi, Szilvi, nagyon jók a képek :D

yuyu79

hello mindenkinek!

mi pont ma reggel szedtük le a rácsoságy oldaláról a rácsot, most nyitott az oldala, így éjjel nem kell görnyednem majd, ha vissza akarom altatni. Sőt szerintem a földre lerakok majd nagy párnákat és azokon ülve egész kényelmesen tudok majd altatni. Mert a derekam és a lában állandóan begörcsölt már az álldogálástól és hajolgatástól. Kíváncsi leszek, hogy fog ez így működni. A kanapé párnáit teszem majd az ágy mellé a földre, így Csabi sem fog kiesni ha forgolódik.

Apa elmegy egy hétre ( Ő is megnézi az Oktoberfestet utána meg céges csapatépítő tréningre megy) szóval remélem bírok majd a tökivel egyedül.

Barbi! szerintem Eni döntsön, hogy ő mit szeretne. Beszéltetek már vele erről, hogy ő hogy gondolja? De mindenképpen változtatni kell, mert ez így nem jó neki. Tudom, ez olyan lehet, mint amikor egy rossz munkahelyre kell bejárnia az embernek, amit utál és már gyomorgörccsel ébred reggel, mielőtt elindul a munkába.

Dia! szerintem ne aggódj, hogy Virág nem hízik olyan ütemben, mint ahogy a könyvekben van. Sok baba egyéni fejlődési utat jár be, és még a gének is közre játszanak. Szóval amíg boldog, kiegyensúlyozott emberke, addig nincs baj szerintem.
A kismama újságban volt egy állandó sorozat az egyik szerkesztő kislányáról a születésétől két éves koráig. Az a kislány szinte fele annyi volt kilókban, mint a kortársai, de semmi baja nem volt, egyszerűen csak ilyen alkat és kész. :)

Az orrszívás technikáját a tökélyre fejlesztettem :) valszeg eddig nem csináltuk jól, mert nem dugtam be elég mélyre a szívófejet (nem mertem túlságosan benyomni neki). De most már annyi "cucc" jön ki az orrából, hogy csak nézek :)

Vettem Csabinak új képeskönyveket, de persze le se kakilja őket :), csak a régi két könyvet akarja állandóan "olvasni". Én már néha kívülről mondom a szöveget, nem is nézek oda....de kezd egy kicsit uncsi lenni. De hát az új nem kell neki :(

Az altáji kérdések kapcsán nekem minden visszaállt úgy, mint amilyen a szülés előtt volt. Sőt a sexuálius életünk jobb,mint valaha :)
lei

Ágycsere: Nálunk még elfér KRistóf, de sokszor alszik keresztbe, de szerintem mi megvárjuk a 1,5-2 éves kort. A tesómék 2 év körül cserélték a szülinapra kapta az ágyat és rendes ifjúságit vettek, csak a külső részén van egy magasító, amit később le lehet szedni.
De azt vettem észer, hogy csak az egyik sarkába bebújik és úgy alszik,í gy ezért én azt gondolom, hogy imi a "növeszthető" ágyat vesszük, mert szerintem jobb az, ha a gyerek méreteihez igazodik.

Intimtorna: én kb.3 éve végeztem el K.A. intimtornáját és gyakorolgattam és gátvédelemmel született Kristóf, nem is repedtem és szerintem ennek köszönhettem és azóta is szoktam (ha eszembe jut) gyakorolni.

+Anyukámnak odaadtam a könyvét is és ő abból probálgatja tanulni, de azóta nincs aranyere... :)

Egyébként én érzem a változást...
Vendég

Köszönjük a dícséreteket. "Nevetős" képet elég nehéz készíteni Daniról, mert ahogy meglátja a kamerát, elkomolyodik.

Pöttöm, mi Diáson a Katalin hotelban voltunk, július végén. Nagyon jó volt, bár strandra nem jutottunk el, beértük a hotel medencéivel.

Nekünk 70*140-es ágyunk van (átalakítható ifjúságivá), aminek még jó ideig jónak kell(ene) lenni, de úgy terveztük, hogy a kistesóig biztosan elég lesz.

A kényes kérdésem kifejtve: azt érzem, hogy lazább lett az izom, de alapjáraton nem okoz gondot (vágtak, mert elég szűk volt, nem bírt kibújni). Csak amikor menstruálok, valahogy a tampon mellett kifolyik, anélkül, hogy a tampon megtelne :( . Akármekkorát használok, akármennyire figyelek, ennyit életemben nem áztam át, mint az elmúlt fél évben :cry: . Megvettem én is a KIT könyvet (nem találtam miskolci tanfoylamot), de ez a "nem mozdulok" mozgásforma olyan távol áll tőlem, hogy eddig nem bírtam rá magam (nincs hozzá türelmem), hogy bele is vágjak. De Katának köszönhetően csak neki fogok állni (hátha segít). Azt azért megígértettem a férjemmel, hogy a második után elmegyek egy tanfolyamra, hogy visszaálljon a régi rend.

Tündéri minden "baba"! Irigyellek ám titeket, hogy találkozgathattok. Mi most még csak hétvégéken megyünk Pestre, azt is ritkán :( . Ha nagyobb lesz, megyünk gyakrabban :) . (Csak addig tartsátok meg találkozós szokásaitokat :D .)

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Beleki nagyon köszönöm, sikerült letölteni.
Zsófi, JázminAndi van Miklóson vmi nyomda-lamináló hely, ahol meg lehetne csináltatni ezeket? Hátha sokan rendelünk, még adnak vmi kedvezményt is....

Mi túl vagyunk megint közel 110 csirke levágásán, de valahogy most sok volt a jóból. Rajtatok nincs extrém őszi fáradtság? Én totál kipurcanok már kora délutánra....

Szisz, igen én is örülök, ez a bukás dolog eléggé rémisztő volt.
Gépész: bocsi, igaz, szóval ő a mentő/ügyeleti kocsi vezetője. Akinek elvileg nem kellett eddig képesítés, de rájöttek, hogy sok esetben (ohne mentőkocsi, ügyeleti kocsik) csak ketten vannak, a doki meg ő, nincs ápoló, ami ballonos újraélesztésnél gáz, mert ahhoz min. négy kéz kell. Így most már nekik is el kell végezni vmlyen gyorstalpalót...de akkor is, rajztanár, könyörgöm... :shock:
Vitamin: elvileg azért vannak veszélyei, mert sok bennük a vivőanyag(E-k), meg pl a vas a nátha tüneteit erősíti, bacikaja. De módjával semmi sem árthat. Csak ugye ezekből profitálnak sztem az allergiás és szívgyógyszerek után a legtöbbet a gyógyszercégek, ezért gondolom, erre is van jónéhány iromány.

Zsófi, hogy vagytok?

Már meg akartam kérdezni: nálatok milyen állagú lett a totyisok kakija? (bocsi...) csak mert Levi 8 hósan rettenetesen szorult, most meg szinte folyékony(napi, kétnapi 1, nem sok), viszont majd minden kaja nagyon híg, amit kap vagy teljesen darabos falatok. A villás megoldást kiköpi, pl. a tejbegríz sem kell normál állagon, csak folyékonyan, a sajt, uborka, viszont nem csúszik, csak darabosan. Ki érti ezt?

Szilvi, Julcsi, édesek a babók/gyerekek/pocaklakó!

Barbi és nálatok ilyeneket dobnak ki? Milyen emberek vannak a világon....lehidalok az új főzőlapon.
Én is Enit kérdezném meg, talán új helyen nagyobb kedvvel indulna.
HA esetleg találsz fa játékot a bolhapiacon vagy kisgyereknek való repülőt (nagy a szerelem így a reptér mellett lakva), az engem is érdekelne. Ha már a múltkori játéközönödből kimaradtam... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi: én anyukámmal ma délután kimegyek a manóval a Kopaszira úgy 6 óra körül. Ti merre szoktatok lenni? Hol keressünk, ha ott vagyunk?
tegnap egyébként volt egy vizi-fesztivál a Kopaszin, tök jó zene is volt, Csabika tapsolt mikor vége volt egy-egy számnak :)

Kérdés:
Ti hogy kezelitek le, mikor mondjuk takarítás vagy főzés közben sír, vagy hisztizik a gyerkőc, hogy miért nem vele foglalkoztok? Megmondom őszintén, én néha idegileg nagyon kikészülök emiatt. Lelkiismeretfurdalásom van, hogy szegény sír, de viszont ezeket a házimunkákat meg kell csinálni, hiszen nem csinálja meg senki helyettem :( próbálom ilyenkor lekötni valamivel, énekelek, mesélek neki, de csak ideig-óráig lehet csillapítani. Amint visszafordulok a mosogatóhoz, megy az üvöltés.
Gondolom azért nem csak az én gyerekem ilyen....nyugtassatok meg.
lei

aproo: kaki nálunlk általában egy nmap 3 is van, amiből kettő minimum nutella állagú egy pedig lepényre hasonlít, ahogy szétnyomja a popijával :) aztán utána egy napig meg semmi kaki, és ez így váltakozik. de szerintem a fogzáskor durvább a folyékony állag. :)
lei

sziasztok

most ugyan nem pótolok,mert nincs időm, de lenne egy kérdésem.
Levinek nagyon foltosak a ruhái és beáztattam wanishes vízbe, és amikor kimostam (40C) és teregettem egy csomó ruhának (teszkós) kiesett a patetja meg volt olyan body amikre olyan 200 ft-os nagyságú lukakat "mart?". én még ilyet nem láttam, többször használtam már a folyékonyat, a szappanra allergiás vagyok és még nem volt ilyen. tipp? ötlet? más is járt más így?
köszi aha válaszlotok, remélem este a vasalni való halom alól tudok jönni :roll: :cry:

szép napot Mindenkinek!
makadu

makadu: nálatok hogy megy mostanában az alvás?

én nem szoktam ilyent használni mosáshoz, úghyogy erre nem tudok válaszolni, bocsi...
lei

Lei, köszi a választ!
Már keveredik, annyi kép érkezik mostanság (hurrá) így nem tudok visszaemlékezni, írtam-e, de Csabi tényleg nagyon megváltozott, kész kislegény!

Makadu, én mindig használok port(oxi), főleg a fehér foltos bodykhoz, de eddig még nem volt gond. Mondjuk én nem áztatom, 45-50 fokon mosom és csak beleszóróm a cuccot. Eddig leginkább a teszkós cuccok jöttek be, ár-érték tekintetében, úgyhogy ez most nem jó hír... :?

Levi két órája alszik, nálunk ez kb. egy ujjamon megszámolható verziójú ritkaság születése óta....haladunk!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

mecsi: nem válaszoltál a kérdésemre :) merre lesztek kb? hol keressünk, ha kint vagyunk? A játszótér felé, vagy pont a másik oldalon, a homokos parton? Mi nem a parkoló, hanem az öböl másik oldaláról fogunk jönni amúgy.

én a gyerek ruháit mindig 60 fokon mosom...egy-két folt meg úgyis mindig lesz a ruháikon, hiszen állandóan esznek valamit :)
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: