A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Jó talizást csajok! Én meg itthon irigykedek :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Tudnátok segíteni ki volt a szemész doktornő, aki Dorcát és Nikit is kezelte? Cintus szemüveges lesz úgy néz ki és lehet, hogy még elvinném megmutatni neki is a szemét, mert aki itt Miklóson nézte nem kimondottan gyerekszemész volt. Majd jövök bővebben este.

Köszi! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Jó régen voltam, egyszerűen nincs semmire időm.
Nálunk is megvolt a szülinap, talán mi vagyunk a legfiatalabbak itt. Gergő nagyon élvezte a nyüzsit, voltunk vagy 30-an, főztünk, volt sok lufi, ajándékok. :D El sem hiszem, hogy eltelt 1 év, mióta megszületett. Én írtam neki egy képeslapot, tele az érzéseimmel, kíváncsi vagyok mit fog szólni úgy 15 év múlva, ha elolvassa :D Illetve mi is kaptunk egyet a nagymamitól, hát, könnyes lett a szemem a gyönyörű szavakat olvasva. :oops:

Kérdésem az lenne, hogy Zsófi Benijén kívül van még valaki, aki átáll a napi 1 alvásra? Mi nagyon szenvedünk, mert Gergő még este 10-11-kor is fent van, egyszerűen annyira pörög, hogy nem tudjuk elaltatni. Mától csináljuk, hogy ebéd utánig valahogy fent tartjuk, hátha alszik egy nagyobbat és kibírja estig és úgy elalszik mondjuk 9 körül?
3/4 2-kor aludt ma el, igaz, egyszer már visszaaltattam, kíváncsi leszek működik-e.

Kitti! Egyébként köszi a hiányolást, jól esett. Ti jól vagytok?

Minden baba gyönyörű!

Nekünk 8 fogunk van, Gergő is integet pá-pá-t, megmutatja, hogy tentikézik, rámutat állatokra és pár napja táncizik, hát, zabálnivaló :)

Barbi
Kép
manci79

Néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Barbi
Kép
manci79

Andi, Sényi doktornő, bár lehet, hogy professzor, sajnos ezt nem tudom pontosan, de a Sényi az tuti! ;) Mi is megyünk arrafelé, de időpontot csak januárra tudnak adni, amúgy meg több órás a várakozási idő... :( És a Tömő utcában vannak!

Barbi, de jó, hogy jöttél! Képeket is hozhatnál Gergőről, bár iwiw-en szoktalak nézegetni titeket!

Na, Kopaszis talira megint mindenki elhallgatott... :(

sophie27

csuda édes Gergőd!!! :)

sophie27

ja, és azt hiszem, hogy Aproo sem véletlenül nem jön errefelé... :S

sophie27

Zsófi! Köszi a kisfiam nevében is!

Hogy álltok az alvással? Beni átállt már?
Tünemény a kis lurkód, annyira kispasis és azok a szemek... mindig csak ámulok-bámulok. Nem tudom láttam-e már ilyen gyönyörűt? :D

Lehet tudni Aproo miért nem jön? Bár én személyesen nem ismerem, de tényleg hiányoznak az írásai, többször eszembe jutott vajon hol lehet és miért nem hallat magukról?

Barbi
Kép
manci79

sziasztok!

gyorsban vagyok végre alszik Levim, másodszor ma már.jön a 3. foga ,helyesebben már áttört és nagy a sírás .
Barbi örülök,h jelentkeztél,már sms-t akartam írni,h mizujs.

én már többször faggatóztam,h miért nem jön Aprózsófi,de nem válaszolt senki :cry: haragszik?

egyébként jobbulást a betegeknek és boldog szüli- és névnapot az illetékeseknek!!
makadu

Ezzel még tartoztam, babatali Balcsin:

http://picasaweb.google.hu/agnes.porpac ... liBalaton#

KépKép
columbine

Sziasztok!

Barbi, mi is küzdünk már hetek óta ezzel az egy vagy két alvással, most már odáig jutottunk, hogy simán kibírja délig (kb. 8-fél 9-kor kel) viszont ha leteszem aludni, akkor ugyanúgy fél órát alszik, mint amikor délelőtt aludt, mert neki a délutáni szokott a nagy alvás lenni. Így viszont 6 óra felé már hulla fáradt,. és ha elaltatom, akkor 10-ig ébren van utána, ha meg nem akkor nagyon nyűgös, de olyan is van, hogy elaltatnám, de nem tudom....szóval sehogy sem jó....
Annyira édesek a képek Gergőről, ez az utolsó pedig fantasztikus!!!!

Ági szuperek a képek.... :) nosztalgiáztam egy kicsit....

Apró, olyan jó lenne, ha te írnád meg, hogy miért nem jössz....azt tudom, hogy egy kopaszi gátas tali alkalmával rosszul esett neki, hogy ők a játszótéren játszottak, mi pedig nem szóltunk hogy megérkeztünk, és letelepedtünk a csajok mellé, de remélem nem ezért tűnt el....akkor végül csak néhány szót tudtunk beszélni, mert mire észre vette, hogy ott vagyunk, már mennie kellett....
Zsófi, te tudsz valami mást is?

Andi, gyere bővebben is!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Én már 2x jártam úgy, hogy ebéd után aludt csak, de 40 percnél nem többet. Utána nem tudtuk elaltatni, mert csak babakocsiban vagy autóban hajlandó, akkor meg pont nem tudtam kivinni. Kézben nem tudtuk elringatni. 7-kor vacsiztunk és képzeld, simán elaludt az etetőszékben, evés közben. Rágott-rágott, egyszer csak megállt minden és kész. Kidőlt, de úgy, hogy nem tudtuk felkelteni. 30 perc után felkelt és kész. Megint ment a kűzdés, mert nyűgős volt, de vissza már nem aludt, csak 10-kor. Szóval, elég nehéz. Ma mondjuk 2 órát szunyált, 2x kellett felvennem, mert felsírt.

Köszi a dícséretet! :D

Valaki hívatott elő képeket a DM-ben? Mik a tapasztalatok?

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Zsófi,
Igen, a szandit bentre vettem. Most már nagyon sokat megy, és nem akarom hogy mezítláb legyen.

Aproo-t én is kérdeztem nemrég, de senki sem válaszolt nekem sem, hogy mi van vele. Sajnálom a Kopaszis dolgot, de azért sértődött meg??Biztos nem direkt volt hogy elkerültétek egymást. De mondjuk azért mert néhány emberre haragszik azért nem kéne eltűnni, mert sokan vagyunk még akik szerették olvasni őt! Én is érzem hogy néhány ember nem kedvel annyira, de azzal nem is foglalkozom. Szerencsére ez egy számomra kedves, jó társaság, és néhány ember miatt nem fogok nem jönni. Szóval Aproo, gyere vissza!! :) :)

Manci,
Szuper édes Gergő!! Igen, nagyon gyorsan elszállt ez az egy év!
Alvás: Virág reggel 7-8 között kel fel, aztán hol alszik délelőtt hol nem. Ha 8 körül kel akkor általában kibírja 11-12-ig, és csak ebéd után alszik. Viszont ha ebéd után alszik csak el, akkor délután már nem alszik. De ha délelőtt is alszik akkor olyan délután 3 körül elaszik egy órácskát. Szóval nálunk még eléggé változó a dolog, de kezdünk átállni a napi 1 alvásra. Szerencsére este 8-8:30 körül mindig elalszik, független attól, hogy nappal mennyit aludt. Én csak 5 után nem 'engedem' aludni, de ilyenkor már nem is akar. Persze sokszor nyűgi már 7 körül, de ilyenkor korábban visszük fürödni. Ja meg nagyon tudom javasolni a Johnson&Johnson's levendulás fürdetőt és testápolót. Az nálunk nagyon bevált, mióta ezeket használjuk könnyen elalszik Virág!

Jázmin,
Sajnálom Cintust. De még lehet, hogy kinövi a szemüveget! Nekem is volt pici koromban, de hamar rendbe jöttek a szemeim tőle és a mai napig kutya bajuk! :)

Barbi,
Sajnálom, hogy elszállt a leveled!! :evil:
JA, megsütöttem a kakaós csigádat, hát isteni lett! Annyi változtatást csináltam, hogy a liszt harmada teljes őrlésű volt, de nagyon fini volt így is!! :D

Kép
Kép
dia123

Csajok!

Találtam, valami érdekeset, Zsófi neked külön ajánlom és azoknak, akik még be akarják adatni az új oltást!

http://szentkoronaradio.com/ittechtudom ... 0%9D-video

<
sziszka78
Tolna

Tényleg, Barbinak akartam még, hogy még egyszer írja ám meg a levelet! :) És képeket is kérünk a kis családról, mert már rég láttunk a gyerkőcöket!

Ági! Néztem a babatalis képeket, nagyon jók, kár, hogy a végén nem jutottunk el. :( Remélem legközelebb sikerül!

Ja, igen és még a szemüveg témához, Andi! Ne keseredj el, nekem is volt kiskoromban, le volt takarva az egyik, annyira rossz volt, aztán szépen kinőttem vagy nem tudom, de helyrejött.

Kismamáink hogy vannak? Növekszik szépen a pocak? Mi pont most, vacsinál beszélgettünk róla, hogy jó lenne egy kislány, de Gergő mellett egyenlőre még nem merem bevállalni, ő is 3 emberes, ahogy a mamák mondják? :)

A játszóteret elfelejtettem feltölteni, most pótolom, ezt kapta a családtól. Tele volt lufival, de sajna a szél közbeszólt.
Simán lecsúszik egyedül a csúszdáról, de nem háton, hason. :D :shock:

Kép

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

A Johnson-os fürdető tényleg tuti, a kórházban azt használták: nem lehetett ébren tartani egy babát sem, mikor visszahozták őket a fürdetésből :) . Mi az ekcéma miatt nem használunk, csak bőrgyógyász által javasoltat.

Én a napi két alvás mellett vagyok, nagyon fáradt még, ha nem jön össze (ez akkor van, ha két-két és fél órát alszik dél körül). Visszaaludni Dani sem szokott (ha már egyszer felébredt), de "altatni" sem szoktam, leteszem a megszokott időben, és ha még nem fáradt, kicsit játszik, és utána alszik el.

Judit

Kép
Kép
csutak33

Szisz, én nem tudom, hogy akarom-e az új oltást! Szerintem Szilvi mondta, hogy akarja. Én csak kérdeztem, hogy nektek mi a véleményetek! ;)

Nálunk úgy van az alvás, hogy reggel, általában 7-8 között kelünk, ilyenkor, ha nagyon rossz volt az éjszakánk, akkor még altatom nappal, olyan 9-10 között képes visszaalduni, és akkor 1/2 12 körül ébred fel. Akkor az ebéd is, a 10órai is csúszik! Olyan 2 körül megy a délutáni alvásra!

Mostanában, ha 7-8 között kelünk, és nincs semmit komolyabb éjszakázás, akkor simán kihúzzuk 12ig, akkor ebéd, aztán már megy is aludni! Ma pl. 12:20-15:00-ig aludt! :) Az utazóágyban anyumnál! :)

Aprooval kapcsolatban nem akarok én helyette beszélni, de tudom, hogy vannak dolgok, amik neki sem esnek jól itt. Ahogy pl. nekem sem a mai eset. Bocs, Szisz, de mivel Te nem tudtál jönni, már kb. mindenki tojt a mai talira, Mazskát kivéve! Ha én bemegyek Pestre, annak oka van, apával jövünk haza, szóval korlátozva vagyok valamilyen szinten. Nem is mindig vagyok netközelben! Szóval nem értesülök a legújabb dolgokról. Mazska sem ír vissza az én bejegyzésem után, így tárgytalannak tekintettem a dolgot. Sajnálom, hogy mi nem vagyunk ennyire a tűzközelben, de valahol megértem azt is, hogy én nem vagyok nagy szám... Ennyi!

Nem megsértődés, de tényleg, csak mondom, hogy miért van az, hogy sosem jön össze egy tali sem!? Ahogy múltkor Dia is kezdeményezte talán!? Akkor sem ment végül senki, rá pár napra, vagy hétre meg akkora volt az érdeklődés, hogy csak! :( Ez nekünk esetleg eshet rosszul, hogy a mi felhívásunk miért nem nyom annyit a latban, mint másé. Bocsi Sziszka, hogy most veled példálóztam, de mondhattam volna mást is nyugodtan, csak a mai talit te kezdeményezted először, mikor még úgy volt, hogy tudtok jönni!

Andi, mikor mennétek a szemészetre? Lehet, hogy elmennénk veletek aznap, hogy ne egyedül várakozzunk!? :) Majd egyeztessünk!

Barbi, köszönjük a dícsérő szavakat! :)

Kitti, mizújs Levi pocakkal???

sophie27

köszi szisz!!gondolkodtam rajat magam is és a nem beoltás felé hajlottam, de így már biztos döntést hozok.méegyszer köszi!

nálunk is egyszer alvás avn 2-3 óra kb 12-től és 3 körül ebédel amint fölébred.ez persze az ideális eset nálunk is vannak kilengések, főleg ha valami éles ahng megzavarja...ma pl.10-ig aludt 8 helyett így nem akart elaludni csak 2órás ebéd után 3 felé, de fölébresztették k.40perc után és aztán 5körül aludt vissza kínkeservesen közben megint fölébredt de 6-tól húzza azóta is.mi 10-kor rakjuk le este...

aprookát valószínüleg én üldöztem el, mert nem bírtam szó nélkül, amikor a sziszka beírta, hogy mennyit fogyott...stb...aprooka mindjárt reagált, hogy úgyis visszahízza mint minden ismerőse és ős ha befejezi...stb...én meg annyit írtam, hogy köszönjük a lelkesítő szavakat!!minekután ő ezen jól kiakadt, hogy ő csak leírta a véleményét...stb...én itt már elutaztam hetekre így nem tudtam beírni neki, hogy ÉN IS!!de ezt ezúton most megtettem
szóval ha ezen megsértődött, azt nagyon sajnálom, de én is megsértődhetnék meg biztosan más is, meg biztos lehetne annyi sokmindenen vitatkozni is , de jobb nem, nem?igencsak sokan összegyűltönk itt és nyilvánvaló, hogy vannak esetlegesen kialakuló barátságok is .ezt nem lehet megakadályozni, sőt...nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus a végtelenségig.az is nyilvánvaló, hogy aki itt van az szinpatizáns ki kivel többé kivel kevésbé , de alapvetően, igen...sokszor nem reagálok dolgokra, mert egyrészt már többen megtették és minek ismételjek vagy nem érzem, hogy olyan jót szolnék mint szeretném, de az is biztos, hogy mindeki sorsa érdekel és amint időm akad , mindig itt vagyok és olvaslak benneteket...ahogy még sokan mások is...ugyebár!?
Vendég

zsófi, részemről bocsi, de én írtam , hogy nekem a délelött jó és mivel ti délutánra szervekedtetek már nem is reagáltam, hiszen így :?
de a telefonszámom meg megvan neked és tudnánk egyeztetni , ha kell, nem?ha bent vagy csak csörögj és összehozzuk!!
Vendég

Húhh!

Nem sértődök, mert ez tőlem független azt hiszem :oops:
Nekem nagyon jól esik (és ezt sokszor mondtam/írtam már) hogy amikor Pesten járunk, akkor ilyen jó kis talik szoktak összejönni, és én tényleg nagyon szívesen jövök minden alkalommal, mert szeretm ezt a fórumot, és szeretem azokat az embereket akik el szoktak jönni talizni, de a dolog többi rész független tőlem! Viszont ennek lehet oka az is, hogy akik közelebb laknak, azok sokkal egyszerűbben össze tudnak egy találkozót, és végül a talisok közül mi lakunk a legmesszebb. Pesze tudom, hogy sokszor Pesten belül is simán lehet két órát utazni...

<
sziszka78
Tolna

azt még akartam mondani, hogy én is laktam vidéken bár csak fóton nem 100kilóméterekre, de ezért tudom, hogy milyen ha van egy üres órám, de senki sincs aki ráérne...vagy bármi ehez hasonló...szóval aki messziről jön másképpen kell, hogy tervezzen nem úgy mint itt pesten és ezesetben szegény zsófi pont erről beszél és igaza is van, de igazán meg is csörgethetne bármikor, ha jó neki :roll:
na most jól kibeszéltem magam egy hónapra :oops:
Vendég

Fúúú! Eléggé dulnak az indulatok... :(

Voltmár 2-3*, hogy én javasoltam a talit, de nem jött össze, ez van én tudom magamról, hogy nem vagyok túl szorakoztató és az átlagtól eltérően gondolkodom sokmindenben, de ez van. Ettől függetlenül nagyon megszerettem ezt a társaságot, és nagyon jólesett, hogy az egyszeri gátazáson ott voltam és jól érezhettem magam és nagyon vágyom újra!!!

Azt hiszem hálásak lehetnénk ezért a topikért több szempontból is. Konkrétan arra gondolok, hogy itt vannak olyan témák is, amit csak a legjobb barátunkkal tudnánk megosztani, de úgy tűnik, hogy mégse, mert itt sokan figyelnek egymásra és a tapasztalatok sokat számítanak.

Én pl. úgy érzem, hogy volt olyan dolog, amit csak itt tudtam Nektek elmondani, nem várok érte hálát, hogy dejó, hogy megosztottad velünk... ez nem egy kötelező program, ez tényleg arról szól, hogy aki tud és szeretne, no meg ráér az jön és akár csak egy mondatot is ír.

Nagyon becsülön Zsófit, aki minden egyes alkalommal felköszönti az éppen aktuális ünnepeltet!

Apróval kapcsolatban, elhiszem, hogy rosszul sett neki, de ő is jelentkezhetet volna, hogy hahó itt vagyok, és ti? De persze a részleteket nem ismerem.

No ennyi!

Ja! egyébként mostantól aktívabb lehetek, mert kaptan egy netbook-ot. :) nagyon kis csecse, szép fehér és mini... :) erre vágytam. :)

Jó éjt Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Én is gondolkodtam ma a gáton, de du Viki orrfolyással ébredt, estére meg belázasodott. :( Egyszer tényleg mi is szeretnénk már eljutni valahová.

Rólunk:

Apával átbeszéltünk jó néhány órát és úgy tűnt arra hajlunk, hogy legyen vége, de végül vasárnap este úgy ment el, hogy megkérdezte hajlandó vagyok-e még gondolkodni a dolgon, szóval még nincs lezárva az ügy. Napközben tök jól elvoltunk, de persze ennyi progi mellett ez nem is csoda, inkább a szimpla hétköznapok lennének gázosak szerintem. Felícia nálatok van változás?

Szombaton volt a szüreti felvonulás, Cintus és apa felültek egy kocsira, én Vikivel nem mertem bevállalni a több órás kocsikázást, mi bringával kísértük őket egy darabig. Volt akció is, mert az előttük lévő kocsi lova megunta az irányított menetet és elszáguldott. Az ő kocsijuk meg utána, hogy befogják. Aztán délután mi is csatlakoztunk hozzájuk, taliztunk Aproékkal is, de csak kb. 2 percre.

Vasárnap elmentünk a Kölyökhajóra, szombat este találtuk a neten. Pont Alma koncert volt, amit mi nagyon szeretünk, de emiatt kb. ezren voltak, így a végén már alig vártuk, hogy kikössön a hajó. Aztán elföldalattiztunk a Vidámparkhoz, ahol jól megállapítottuk, hogy nem vagyunk hajlandóak kifizetni több mint 10 ezret, azért, hogy Cintus felüljön pár dologra. Végül bementünk az állatkert játszóházába, amit már rég ki akartunk próbálni. Az viszont nagyon tuti. Sokkal kreatívabb, mint a labdás-csúzdás játszóházak. Aztán még éttermeztünk is Erzsébeten a Tortúgában. Ott úszkának alattunk a teknősök, akiknek sikerült beejtenünk a levesem után megmaradt cipót, így nagy sikerük volt nálunk, meg persze a csajoknál is nekik.

Elküldöm...

KépKép
jazmin2005

Hello lányok !

Visszajöttem ! Remélem hiányoztam :lol: :lol:
Hát csájék errre kell visszajönnöm hogy vita van. Mindenkinek szíve joga miért tűnik el, szerintem. Én személy szerint ha mást nem iwiwen felkerestem aki érdekelt mi van vele és mindig kaptam választ mint ahogy Aprootól is.

Ezen a fórumon szerintem is Zsófi a legaktívabb és a legfigyelmesebb! :D

Kata írásával teljesen egyet értek. Én nem akarok belefolyni ebbe a dologba de egy biztos némi nemü klikkesedés van már a csapatban. Persze ez így van rendjén mert barátságok alakulnak ki, de ettől függetlenül figyelnünk kéne egymásra és támogatnunk egymást, ha már ennyit itt vagyunk, vagy amennyit tudunk jönni.
pár hónap és még ennyien se leszünk az tuti mert 2gyerekes anyucik tuti eltűnnek egy időre :shock: :D Meg hát hány zugolvasónk is eltűnt már és aktívak is.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

A lányokat nem sikerült a camponás babszemészhez bejelentenem, mert csak akkorra lett volna hely amikor mi ovit kezdünk. Itt helyben meg 3 évestől néznek meg gyerekeket, így gondoltam legalább Cintust megnézetem ovi előtt. Persze tök nyugiban mentem, hogy úgyse lesz semmi, mert mindenben olyan ügyes, nem tűnt fel semmi, erre... A dokinő is mondta, hogy ez kinőhető, mert +osat kapott, de azért ezt inkább serdülőkorra tette. Nekem ötödikes koromtól van mínuszosom, így az is lehet, hogy neki is átfordul majd abba. Inkább azért sajnálom, mert ez egy gyereknek mégis egy zavaró dolog a szabad játékban, de remélem hamar megszokjuk. Most mondjuk sajnálta, hogy még nem hozhattuk haza, de sztem lesz ez még így se. :?
Zsófi! Ha Sényi doktornőhöz csak januárra vannak időpontok asszem van még időnk egyeztetni. :D Vagy csak úgy essünk be valamikor? Gondolom akkor beutalóval megy.

Barbi jó, hogy jöttél, édesek vagytok! Mi is már csak 1x alszunk, elég rég, úgyhogy mi már beálltunk a kb. 12-től 14-ig tartó alvásra.
Nézd csak mi mit kaptunk:
Kép
Kép

KépKép
jazmin2005

Hát nekünk nagyon jó volt anyóséknál bár én nem sokat pihentem egy két képen láthatjátok mekkora terület az amit Áron ott bejárhat , főleg most a kutyuval. Hát elfáradtam. Hiába van ott após anyós nem elég mert azok cigiszünetet tartanak meg belefáradnak a rohangálásba. De ha mást nem nekem egy élmény volt látni ahogy homokozik a töki az új homokozójába amit apáméktól kapott, hogy megtanult kismotort hajtani , látni azt az óriás szeretetett a gyerek és a kutya között, hogy megtanult lépcsőn kapaszkodással fel és le menni , pipiket simogatott és beszélgetett a tyukokkal stbb..... szóval jó volt.
Sok sérülés is volt esések bukások úgy hogy mellett vagyok két lépésnyire de egyszerűen nem lehet követni annyi energia van benne. A legdurvább hogy após mellett elesett cumival a szájába és az inye meg a szája közötti fék felül elszakadt neki, mert felsértette a cumi. Pedig én már nappal sosem adom neki , de most megkapta. Hát ez van. Doktornéni szerint majd idővel úgyis nyúlik és nem lesz vele gond.
Ja fogunk még nincsen talán szerencsére is , de doktor néni szerint előbb fog neki felül jönni de már ő sem tudja .
Akkor most mi nyertünk ???? vagy van még valaki fogatlan???

EGy éves státusz megvolt 9900g de a póstai mérleg szerint több mint 10kiló , én 78cm mértem doktornéni falhoz állítva a gyereket 74et. De 80-as ruhákat hordunk bőven szóval szerintem inkább 78.
Oltást megkaptuk jól viselte nem is sirt csak hogy lefogtam.

Én most elég jól elvagyok bár itthon valami rám telepedik és nyomaszt valami de még nem tudom hogy ez miért van. ?!

Dobok pár képet(párat :lol: ) aztán próbálok vissza olvasni mert azt még nem tettem .
kocsit mostam apával
Kép
talicskáztam papával
Kép
homokozóm
Kép
ettem
Kép
anyuval
Kép
a maci nagyobb mint én de lebírkóztam
Kép
kavicsot szedtünk
Kép
telefonálok hivom apát
Kép
kutyuval
Kép

Bocsánat ha sok voltam!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.09.15 21:21-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szülinaposoknak és névnaposoknak nagyon Boldogat kívánunk!

Niki! Köszi a 90 napos választ!

Zsiga állatkeri képei nagyon tutik! Mi is a tigrisnél álldogáltunk múltkor sokat.

Dia! Szépek a kiscipők, mi is a héten vettünk egyet a Deichmannban, zártat. Van ugyan egy Cintustól örökölt jó állapotú, de gondoltam az jó lesz a kertbe vagy ha a másik épp szárad.

Emma szobájais nagyon szép lett!

EmeseDoraSzilvi is nagyon eltűnőben van, meg Csenge is, nincs gond a nagyival?

Még ár kép aztán lépek, sztem übereltem a sok éves átlagomat, de így is biztos lemaradtak dolgok.

Ezzel borzolom anya idegeit mostanában:
Kép

Nagy segítség vagyok a főzésben is:
Kép

Szüreti felvonulás:
Kép

Teknősökkel:
Kép

KépKép
jazmin2005

Mecsi! Jó, hogy ennyi élményetek volt. Az ettem című kép a lejobb, főleg Áron arckifejezése. :D

KépKép
jazmin2005

Beleki,
Jaj de jó neked, biztosan szép a notebookod! :wink: Használd egészséggel, és persze írj sokat ide nekünk róla! :D

Mecsi,
Nekem hiányoztál, meg a kis figurák amiket beszoktál szúrni! :) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Nagyon édesek a képek is!Remélem meggyógyul a kis száj sebe, szegény! Az nem semmi, hogy még nincsen fogatok! Akkor gondolom még pépesítesz mindent teljesen, vagy nem?

Manci,
Micsoda játszótér! Nagyon klassz! És látom anyának is van ott egy kis hinta azért :wink:

Jázmin,
Nagyon cukik a képek! Virág is csinál ilyen hátborzongató mutatványokat de ő a kanapén! A fazékbanülős kép is édes nagyon! Óóó a Tortugát mi is szeretjük! Most nemrég voltunk ott a házassági évfordulónkon, de már vagy 10x voltunk. Nagyon hangulatos egy hely!

Sziszka,
Köszi az influenzás linket. Én is sokat gondolkodtam ezen, de ezek után lehet, hogy mégse adatom majd be. Jaj csak félek, meg nem akarok minden tüsszentés után rettegni, nehogy a sertésinfluenza legyen. :roll:

Kép
Kép
dia123

na visszafelé egy két reakció

Mancibarbi:
Mi is már csak egyet alszunk délután ezért előrébb hoztam az ebédet 1ről-12re, mert azt vettem észre ha 1után teszem le alig alszik mert átesik a holtponton. Láttam hogy 12körül már csak bambán játszik , lent inkább a hinta a nyerő amibe meg befárad úgyhogy ebéd előre jött és alvás így 2-3óra utána Bár reggel mi 9-10ig szunyálunk, ami dokinéni szerint délelőtti alvásnak számit de hát ébredés után egyből vissza is alszik a tápin.
Talán ha már fáradt próbálkozz hamarabb etetni, és letenni aztán meg estig fenntartani na és persze a fürdés is előrébb jött f9helyett 8ra mert utána pörgés van ha nem időbe teszem a dolgokat. Mi így műxünk, dokinéni szerint bölcsis idő szerint.
Gergőnek a tuti a sapija!
Csúszdáról fejjel lefelé csúszik hason?
Dm-ese képek részemről nem jött be inkább rossmann.

Szisz remélem már Málnussal minden rendben ! ügyelet N.C!
Nálatok a lábprobléma megjavult ?
Meg azt hiszem Diáéknál volt valami gond még Virág lábával?
Dia Gyógycipők nagyon kis szupik!
Dia : hát még mindig kell pépesíteni de jó ha villával is töröm össze és igazából doki azt mondta amig nincs örlőfog ezt addig így lenne helyes.

Zsófi én voltam a Lurdy talis felbújtó Dia után de reméltem hogy ők is eljönnek végül mi is csak ketten voltunk Bonival és mikor mentünk akkor jöttek még páran. Minden baba máshogy alszik, másként alszik valaki tud kocsiba valaki nem. Régen Áron is tudott már nem sajnos Boni Csigusza még mindig nálam a favorit ebben ahogy 1mp alatt bevágta a szunyát. :lol: :lol:

irigy-irigy a szép kis mini játszóterekre!

Kata notebook biztos naon cép lehet írj sokat róla nekünk továbbra is.

Jázmindandi lányai édesek lábosban ülös favorit :)

Barbi levél :( :( újra kérjük!

Betegeskedők hogy vagytok?

Bárányhimlő oltásról kérek véleményezést kíváncsi vagyok!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Felícia nekem nagyon Boldognak tűnsz a kisfiaddal és ez így van rendjén, ami történt sajnálatos , de drukkolok a túllépéshez.

Beni szemei még mindig megbabonáznak :D mi is jelentkeztünk a pampers versenyre majd én is linkelek és kérek szavazást! Zsófi én szavaztam!

yuyu szépen fejlődik a pici lassan már tudni fogod a nemét is de izgi!

Boni nekem bejönne a kreatív nap!
régen én is csináltam decoupage képeket, meg győngy állatokat.

Lei cipő még érdekel? Jövőhéten talizhatnánk!

Emma nagyon édi a liget közepén ahogy álldogál és a szobája és jó lett.

Panna még mindig nincs hosszas pihenés , hol itt hol ott ? HOgy bírod?

na kezdek fáradni bocsi ha nem reagáltam mindenre de sok lenne az most nekem
Jó éjt mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Jázmin, a lényeg a lényeg, hogy a gyerekek mindenképpen jól éljék meg a dolgot! én továbbra is drukkolok nektek ha már 1 % esély is van feléleszteni a dolgot! az biztos viszont hogy elfelejteni, túltenni magadat a dolgon nagyon nehéz, de nem lehetetlen vállalkozás! a képek fantasztikusak! hol is van ez az étterem? pillangó is nagyon szépséges!

:lol:

Kata én amikor invitáltál minket Szentendrére jeleztem hogy jönnénk. aztán nem emlékszem ahogy lett volna belőle valami szervezés terén. de még mindig jönnénk :wink: :lol:

Lányok ezek a játszóterek otthon irigy vagyok érte nagyon!látszik hogy tetszik a gyerkőcöknek. :lol:

Mecsi drága csak úgy sugárzik a boldogság rólatok a képeken! sajnálom hogy itthon nyomaszt.. nem kicsi a lakásotok, nem amiatt? szomszédok vagyunk majdnem csak szólj és találkozunk :wink:

alvás:

Csigánál változó ez. van amikor 10 -12 ig majd 14 -16ig alszik, de van amikor csak 10--12 ig emiatt mostanában elkezdtük a minél később letételt. itt csak az a baj, hogy mi 13kor szoktunk ebédelni kb és most azt kell előbbre hozni kicsit.

babakocsis alvás megmaradt sajna napközben. de nem kell ringatni. vízszint és durmic.

Mazska drága szervezd meg és jövünk ha nem vagyunk betegek!

vita? , az tény hogy sokan hiányoznak nekem is! :cry: de ahogy kivettem itt nem a barátságok kialakulásáról van szó.. de sajnos nekem nincs időm csavarogni illetve helyesebben mondva nem igazán szeretem ide oda rángatni szegény gyereket messzire bkv-n . emiatt persze hogy akik sokat találkoznak, mert közel laknak egymáshoz. jobban kötődnek egymáshoz. no és? de a másokra nem odafigyelés....én is többször voltam úgy hogy nem reagált senki valamire ami nekem fontos lett volna, mint pl amit feltettem a héten két linket. de biztos vagyok benne hogy mivel Zsiga mellett kutyafuttában olvasok néha van olyan is van,hogy én nem reagáltam :roll: és mégis jövök majdnem minden nap ....

ja MEcsi Zsigának volt múlt héten egy mokesza, mert lefejelte a homokozó szélét! hétfőn meg az RS ben a lépcsőt, vérzett a szája is mert elharapta a szélét... szóval izgalmas minden egyes nap!

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Első éjszakánk volt, hogx csak egyszer keltünk fél 1-kor!!!! Ennek köszönhetően elég jól kipihentem végre magam, bár másik 2 gyermek beteg. :cry:
Nagyon irígy vagyok rátok a sok program miatt. nagyon klassz helyeken jártok, mi meg csak idegeskedünk az építkezéssel....

Csak nekem van olyan gyerekem, akit szinte egész nap tartogatni kell? És ha valami nem úgy megy ahogy elképzeli állandóan cirkuszol, hisztizik? Azt gondoltam ez oroszlános sajátosság, de olvasva titeket mégsem!
Hetek óta fosizunk, 3-4 alkalommal úgy, hogy a lábunkon folyt végig, többször volt lázunk is és olyan iszonyatos visításaink -ez a sírás következő fokozata- hogy rémisztő. Én a fogzásra gyanakszom, nem is mentünk orvoshoz, csak fájdalomcsillapítót adtam.

Sajnos Sényi doktornő- adjunktus - nem reagált az emilkémre játékokkal kapcsolatban, én meg nem erőltetem, majd odaviszem az én első adagomat, és személyesen puhatolózok 25-én, akkor írok a fogadtatásról!

Andi!

Ne féljetek a szemüvegtől! Eleinte furcsa és ledobálja , de aztán ráérez, hogy ez neki jó és ő kéri majd reggelenként!!! - Bár nálunk ez 2 éves kor körül realizálódott! /10 hósan kaptuk a szemüveget/
Csak azzal tudlak vígasztalni, hogy én mit nem adnék, ha csak ennyi leheten Dorca baja!!!!!

Felícia jó hogy jöttél, gyere gyakrabban, én is kilógok a sorból beteg gyerek okán, mégis írogatok néha!!!!!!!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Először is, minden babó tündéri a képeken, már mennyi mindent tudnak, kész kis emberek, nem?
Dia, édesek a cipőcskék, és Emma szobája is nagyon aranyos.
Zsófi, neked holnapra Nagyon Boldog névnapot Kívánok!
A betegeskedő piciknek mihamarabbi gyógyulást, sajnos lassan kezd jönni az igazi őszi hűvösebb idő, remélem nem kapunk el semmit.
Andi! Most úgy vagyok vele, hogy majd az idő megoldja. Vagy így vagy úgy. Változás van, pont egy hete történt, csak nem akartam elkiabálni. Még nem mertem megkérdezni, hogy minek köszönhető ez a hatalmas pálfordulás (ha lehet annak nevezni), de ahhoz képest, hogy eddig hallani sem akart az újrakezdésről, meg főleg a visszaköltözésről, most ő mondta azt, hogy majd itt alszik 1-2 éjszakát, aztán majd hazaköltözik. Pár nappal utána megkérdeztem, hogy ezt komolyan gondolta-e vagy csak pillanatnyi hév volt, azt mondta, nem pillanatnyi volt, komolyan mondta, csak még nem tudja (mit nem tud?), de szeretné, ha jó lenne újra. Erre varrjatok gombot??
De amikor tud, mindig jön, hoz is valamit, hol barackot, hol péksüteményt, játszik a gyerekkel, a kutyával, beszél a munkájáról, meg úgy általánosságban is beszélgetünk. Mivel eltelt egy hét, és még mindig nem jelezte, hogy itt aludna, ma utazom Pestre a babával pár napra egy ismerősös párhoz, akik már régóta hívnak. Majd meglátom, ha kicsit egyedül marad, utána lépni fog-e valamit. Ja, és azt is mondta (nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege), hogy nincs senkije, nem is volt, és nem is keres senkit.

Kép
felicia

Andi, szerintem te is adj még időt magatoknak, látod, a párod sem tud könnyen elszakadni tőletek, ami érthető is. Én sem szeretném, ha csak a gyerek miatt jönne vissza hozzám, de ha akkor el tudott úgy hagyni, gyerekkel, akkor csak őmiatta nem jönne vissza szerintem, ő nem olyan.

Kép
felicia

Felícia drukkolok Nektek! :lol:
Vendég

Felícia drukkolok Nektek! :lol:
Vendég

Hát csajok itt aztán zajlik az élet! Annyi mindenre szeretnék reagálni, hogy ki kell találnom valami rendszert, nehogy valaki nélkülözve érezze magát. :) Én mindenkit szeretek, még Belekit és Diát is, akik magukról nincsenek a jelek szerint nagy véleménnyel, de én annál inkább! Lányok ne legyetek már ilyen kishitüek! Nálam jobban nem lóg ki senki se a sorból, nekem van a legtöbb aprótestüm és én lakok a legmesszebb mindenkitöl, mégis találkoztunk idén nem egyszer!
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha valamit nagyon akar az ember, azt ha törik, ha szakad, végigviszi. Nekem is több talis élmény szúrhatná szemem, átmenetileg fel is idegesítettem ezen magam, de nem éri meg ezen rágódni, majd lesz valahogy máskor. Nekem is rosszul esett pl. az elsö közös talinknál, hogy átutazok fél Európán, aztán a hideg és esös idöben átrángatom a bandámat fél Budapesten a bkv felejthetetlen jármüvein, aztán túl késön érek oda és a banda egy részének menni kell. Hát ez van. Tudomásul vettem. Sajnálom a gátas talit is, amikor Apró berágott - vagy nem -, mert nem szólt neki senki, de én se vettem öt észre, hiszen az avataros kép alapján meg se ismertem öt, csak amikor bemutatkozott, de én annyira örültem annak a pár percnek is. Az is szarul jött ki, amikor a Ligetbe szerveztünk talit és Csandi lemondta, a többiek nem reagáltak és én nem mertem vakon elmenni, pedig többen is elmentek, hogy találkozhassanak újra vagy elöször velem is. Rendesen égett az arcom, hogy nem volt bennem ennyi bizalom, de az idöjárás olyan szeles vacak volt, hogy nem mertem elmenni arra, hogy esetleg hiába kepesztettünk és nincs ott senki, ráadásul nulla helyismeret. Ha szép lett volna az idö, megléptem volna, mert akkor nincs vesztenivalóm. Bocsánat még egyszer azoktól, akik akkor potyára mentek el.
Persze nem volt teljesen potya, hiszen ott voltatok egymásnak, csak hát pont én nem. :(
Azon is kiakadhatnék, hogy én tényleg bárkihez vagy bárhova elmegyek, de viszont senki sem tisztelt sem Pesten, sem itt meg egy látogatással. Nekem sincs ingyen egy út se, nem vagyok bö lére eresztve, de nekem megér ennyit egy baráti kapcsolat. Tudom, hogy mindenkinek megvan a maga napi ritmusa, nagy a város, kevés a pénz, én mindent megértek, mert itt sincs másképpen, csak néha nehezemre esik bizakodó maradni és távoli pozitív impulzusokkal melegen tartani egy kapcsolator. Nem arra vágyok, hogy napi bontásban lássam a barátaimat, de évi egyszer ha rámnyitják az ajtót, annak tudok örülni. :)
Amúgy meg lehetnék egy kicsit óvatosan is, mert bennem akkora az embertársaim iránti szeretet, hogy sokan elnyomva érzik vagy érezhetik magukat. :)
S egyébként tényleg Zsófi a legfigyelmesebb és én nagyon szeretlek téged is Zsófi, örülnék, ha egyszer módunk lenne személyesen is többet beszélgetni. Beni sztárfotója pedig nem bamba! Nagyon édes kispasis ö felejthetetlen szemekkel és markáns megjelenéssel! :)

Nomármost az igehírdetéssel végeztem is volna. Közben Regö viaszkrétával Regö egy célegyenest festett az ágyunk felé és az ágy alá neandervölgyi mintákat gyártott. De jó is most nekem! Megérné lassan egy házaló szönyegtisztítót reklámozó ügynök befogása egy próbatakarításra... :)

Remélem fenti irományommal nem gázoltam senki lelkébe sem, de végre vettem a bátorságot és kiírtam magamból, ami nyomasztott. Bocsánat az öszinteségi rohamért!

Anyámmal is kiástam a csatabárdot, próbáltam egy végleges kompromisszumot kikényszeríteni, de hallani se akar róla ebben a formájában, más út meg nem vezet célhoz, így úgy néz ki, hogy részemröl most teljes hírzárlat és adásszünet következik. Sajnos nézeteink, világképünk és elképzelésünk az emberi kapcsolatok mivoltáról annyira szögesen ellentétesek, hogy alighanem azért nem értjük meg egymást, mert két különbözö nyelvet beszélünk. Mint a kutya és a macska esete: ha a kutya csóválja a farkát, az a barátság és az öröm jele, ha a macska teszi ugyanazt, az a robbanás elötti feszültség csalhatatlan megnyílvánulása.
Engem ez a kialakult tartósnak bizonyult helyzet meglehetösen boldogtalanná tesz, mert nem maradt a férjemen és a gyerekeimen kívül családom. Senki sem kíváncsi ránk...
Aztán meg tegnap felhív az egyik magyar származású anyuka, hogy talán ideköltöznek a közelünkbe, ha sikerül a ház eladójával végre dülöre jutniuk. Ök is le vannak égve, de az após vesz nekik egy házat és amúgy is támogatják a csupán egy gyerekes kis családot ahol csak tudják. Ilyen is van. Ez a másik szélsöség.

Én gyerekként imádtam az egyik osztálytársnömhöz eljárni. A nagyi is náluk lakott, de a két lányunoka rá se tojt a fejére, ha mégis összefutottak a nagy házban, csak durvák és gorombák voltak vele, pedig ö egy csupaszív néni volt, mint az én dédim. Nagyon szerettem miatta oda eljárni, mindig is egy ilyen nagyira vágytam. Egy ember, aki önzetlen és csupaszív.

Most biztos azért ömlengek a szeretetröl, mert megjött a mikuláscsomag és elkapott a hormonális gépszíj, vagy jobban mondva a hullámvasút.
Ha már ennél a pontnál tartunk: egy petefészekkel is ugyanolyan pontos a ciklusom, mint volt. Éljen a szabad családtervezés! :) Két hét múlva becserkészem a párom feltünés nélkül, ha lehet. :)

Na elküldöm ez eposzom elsö részét, nehogy megint elrepüljön melegebb égtájakra!

Barbi
maass

Sziasztok!

Mi vegul tegnap Csenge Andival es a fiukkal talalkoztunk a gaton, de en is csak azert mentem ki vegul, mert Andi felhivott, hogy ok kint lesznek. (Anna es Szuszu is akart meg jonni, de ok nem ertek oda vegul, mert amikorra el tudtak volna indulni, mi mar jottunk el, mert a gyerekek elfaradtak).

Zsofi, sajnalom, hogy nem jott ossze tegnap - en egesz delelott neztem, hogy valaki reagal-e az irasomra, de senki nem irt, igy mar le is mondtam rola, amikor Andi felhivott. Felhivhattalak volna en is, ne haragudj - legkozelebb igy lesz - de te is nyugodtan csorogj ram ilyenkor - ha mas nem, mi tudunk talalkozni.

Tenyleg nehez igy tervezni, mert mindenki az utolso pillanatban ir, es a gyerekek is eleg mas idoben alszanak. Nekunk a kora delutan a legjobb jelenleg, mert Laura meg delelott alszik 1-2 orat es utana delutan 3-4 korul megint egyet. Delutan 4 korul nem nagyon szeretek neki indulni autoval, mert akkor pont belekeveredunk a delutani csucsforgalomba mind a ket iranyba.6-1/2 7 korul meg mar apa is jon haza, akkor jobban szeretek mar itthon lenni.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Ami a kerti partit illeti, mondjuk jovo het kedden delutan (12-tol) barkit szivesen latunk nalunk, akinek van kedve eljonni hozzank. Pesterzsebeten lakunk, privatba elkuldom majd a cimem, akit erdekel. Van hinta, homokozo, csuzda, labdak a kertbe - unatkozni biztos nem fogunk :)

Kata, en is szivesen kimennek Szentendrere, Bonit felvesszuk es ki tudunk egyutt menni - beszeljunk meg egy idopontot - most meg szep ido is van :)

Sziszka, szolj majd te is, hogy mikor jottok, szivesen latunk titeket is. Milyenek az oktatokartyak? Hol keszultek?

Boni - kezmuves foglalkozas is beindulhatna! :) En szeretnek telre egy babszinhazat csinalni es Vendel baba is nagyon tetszik. Elkuldod majd az internetes cimet?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Na akkor újra az egészet szépen sorban:

1. Sushy! Emma szobája nagyon csinos lett, biztos élvezni fogja a saját kis tanyáját.

2. Koadri! Nagyon örülök, hogy magadtól írtál, már éppen fel akartam tenni a hiányoló kérdést, de megelöztél. :) A szemüveges témáról már egyszer meditáltam, amikor még böven terhesek voltunk. Én 17 évig hordtam szemüveget, 3x mütöttek szemtengelyferdülés miatt és most elvileg látok, ha csak egy szemmel is (nem vagyok vak, ne értsetek félre, de valamiért nincsen térlátásom és csak a bal szememet használom érezhetöen). Nagyon kisgyerekként is hamar megszokja az ember a szemüveget. Nekem ráadásul sokat volt letakarva az egyik szemem felváltva. Igazi "meseszép" sztk keretekkel nyomultam benne a szódásüvegvastagságú üvegekkel... Azt mosdják az okosok, hogy fiatal korban ki lehet ezt is nöni, ne aggódjatok! Minél korábban felfedezik a bajt, annál biztosabb a teljes gyógyulás. Dorcánál mi a helyzet? A másik két gyerköc mivel betegeskedik?

3. Ezek a hiper-szuper kerti játszóterek igazán irígylésreméltóak! Anyámat is próbáltam rávenni, de ahhoz elöször a diófának kéne távozni. Egyenlöre a diófa a befutó...

4. Boni! Isteniek az állatkertes képek!

5. Mecsi! Üdv újra a fedélzeten, örülök, hogy jól érezted magad és egy kicsit feltöltödtél, de annak még jobban, hogy újra itt vagy! Nagyon jók a képek, tényleg hatalmas udvara volt Áronnak játszani! Nem féltek a motormosás okozta rövidzárlattól? Az olaj konzervál, nem hátrányos a motortérben... :)
A fogas kérdésre válaszolva: Döncinek 7 foga tutira van. Nálunk nem gond a darabos kaják evése se. Nem tudom, hogy hogy csinálja, mert a fogak inkább zavarják a rágásban, mint hasznosak, de jól elbírkózik a kajával és mivel folyton enne és eszik is, van gyakorlata benne.

Most mentegetem az irományom, mert az elöbb megint eltünt minden elözmény nélkül, de sikerült rávenni a gépen, hogy visszaadja. :)

6. Felícia! Nocsak! Érdekes fejlemények! Csak sikerülne a férfiak által beszélt idegennyelv értelmezése, okosabbak lennénk! :)

7. JázminAndi! Én tényleg nem értem a férfiakat. Van két gyönyörü gyereke, egy szép felesége és mégsem müködik a házasság. Sajnálom, hogy ennyire döcögösen telnek a hetek... Olyan jó lenne, ha nem lenne ez az áldatlan állapot. A gyerekek hogy élik meg? Mit csináltok, ha szétmentek?

8. Mancibarni! :) Amit írtam tegnap, még nem ismételtem meg, de talán majd összeszedem magam, amíg fö a kaja. Fözni mostanság nem egyszerü, mert elszálltak a termosztátok a fözölapokba és az alkatrész túl drága lenne, így nem vesz nekem az uram. Ami tutira megy, az a füstjelek leadása és a szénné égetés, tehát a fözés most több törödést igényel. Lencsefözelék lesz egyébként, aztán ha a gyerekek elökerültek, linzert sütünk, mert az a nagy vágy. :)

Felrakom a felraknivalót, aztán majd jövök. Képekkel is adós vagyok, tudom. :)

Puszi: Barbi
maass

9. Csandi! Nekem nagyon jók a tapasztalataim a DM fotóval, de ez azzal is összefügg, hogy melyik labor dolgozza ki a képeket, vagyis ahány dm, annyi eredmény. Nálunk nincs sok labor, de Pesten nem tudom mi a helyzet. Egy próbát megér, nem?
maass

Sziasztok!

Kb. egy hete nem jöttem, de amint módom volt rá, olvastalak Titeket, hogy ne maradjak le a témában annyira. Nem mentegetőzni akarok, egyszerűen kevesebb az időm, mióta Emese újra iskolás. Elkezdtek most úszni is járni, mindennap, a művészeti iskolája is elindult. Jövő héttől meg angolra fog járni. Ez a két kicsi mellett elég sok szervezést igényel. A helyi topikba igyekszem mindennap írni, mert ott én vagyok a (többiek szerint) az alapító ősanya :), meg velük akár a városban összefutva is könnyebben találkozunk, de itt is szeretnék jelen lenni, de nem mindig sikerül.

Utólag is boldog névnapot kívánok a Nikiknek és holnapra a Zsófiknak. Tegnapra meg Enikőnek.

Nagyon örülök, hogy közben Felícia jelentkezett és látom, hogy jobbra látszanak fordulni a dolgok. Jól teszed, hogy annyira nem éled bele magad, mert ezek a pasik néha kiismerhetetlenek, de azt azért foganatosítsd benne, hogy csak komoly szándékai legyenek, mert sem a Te, sem Dávid élete, de az övé sem játék. Nagyon szuper helyeken jártatok, jók a fotók! Csini vagy, kevés kilót szívesen átadok Neked, ha gondolod! :)Örülök, hogy tünetmentes vagy!!!

Zsófi: nagyon édi a reklám fotón Beni! Még mindig ájuldozom a kék szemén.

Dia: szépek a cipők, különösen az utolsó tetszik nagyon!

Mecsi: kipihentnek látszol a képeken. Nálatok rendeződnek a dolgok otthon? Vajon mitől lehet, hogy otthon depisebb a hangulatod??
Édes Áron nagyon! Olyan nagyfiús!

Andi:
köszi a hiányolást! Jólesett! Nagyon jók a fotóitok!

Barbi:
látom, anyukáddal nem jutsz dülőre. Persze nem ismerem annyira a részleteket, de felfoghatatlan számomra, hogy egy anya hogy dobhatja el az unokáit, gyermekét. Bármi történne, nekem a gyerekek mindig a gyerekeim lesznek! Sajnálom a helyzetet! :( De legalább a négy (lassan 5?:)) édes gyerkőcöd adjon erőt!

Sziszka:
egyik nap néztem az albumodban a horvát képeket, nagyon szépek!És nagyon csini vagy rajta Te is! Sokat fogytál, látványos!! :) Alma is cukifej.

Boni videóját is megnéztem, csak ámultam, milyen ügyesen megy már Zsiga és megnéztem az állatkerti fotókat is. Úgyhogy azért fél aktív állapotban voltam, sajnos többre nem mindig van erőm és energiám.

Ráadásul apa munkahelyén is gondok vannak, elért a válság, kevés a munkájuk, bevezették ehéttől a négy napos munkarendet, úgyhogy mindenki nagyon feszkós ott bent, több munkahelyi baleset is volt. Anyagilag már most megérezzük a dolgot. Rettegek ettől három gyerekkel...

Bocs, ha nem mindenkinek reagáltam, most ennyire futotta.

Ja, Adri: örülök, hogy hallottunk Rólatok is! Rég raktál képet az édes Dorcáról. Bár én is.... asszem teszek is gyorsan néhányat. Hétvégén kirándulni voltunk, rakok abból (szalonnasütés).

A "vitába" nem szeretnék belefolyni, egyrészt nem vagyok törzstag, másrészt egyszer egy másik topikban megtettem, csupa jóindulatból és amit ott kaptam.... Csak annyi, hogy szerintem ne rontsuk el ezt a jó topikot, jó társaságot...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

JázminAndi: ezek a pasik!:( Sajnálom én is! Persze csak a gyerekek miatt nem szabad együtt maradni, de mégis nekik fontos, hogy anya és apa is legyen, nem? Én legalábbis olyan védtelennek éreztem volna magam, ha nem teljes a családom. Persze idővel biztos megszoktam volna az új helyzetet, de hát...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, rólunk is: Bencus kb. két hete megtette önálló lépéseit, most már egyre bátrabb, utcán is kipróbálja az új tudományt, de inkább még csak olyan 3-4 métert megy. De már többet közlekedik így itthon is, mint mászva. Integet, tapsol már régóta, lépcsőzik ügyesen kapaszkodva, telefont füléhez teszi, értelmes szót nem mond, de nagyon sokat kiabál, halandzsázik. Formabedobósba néhány formát biztonsággal bedob. Már azt eszi, mint mi, kétszer alszik. Nem szereti a vajas kenyeret, ilyesmit, de simán egy kiflit elcsócsál (egészet). Reggel, este tápi megmaradt. Nagyon mozgékony, mindenre fel akar mászni, ügyesen mászik le, fel az ágyra.
Dórika egyre többet beszél, megérteti magát. Már mondja hány éves és mi a neve (ettő, Dóva). Emese is sokat ért a nyáron, nagyon nagylány, a tavalyi problémásabb feladatok (másolás) is tök jól megy neki.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Bence a csőben (ügyesen végig mászik)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórika

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Megint

Kép
Kép