A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Nekem is nemrég született meg a kisbabám Panni:), júliusban:)
van egy nagylányom 4,5 éves Lili!
azért írok nektek, mert van egy nagggyon jó szolgáltatás, ami még
Lilinél nem volt:
Elintézzük.hu - az a lényege, hogy minden szülés utáni adminisztrációt - mint gyás,gyed,gyes, baba születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, adókártya :shock: :shock:
elintézik helyettetek, házhoz hozzák-viszik, ha úgy akarod,
nem kell a férjeteknek-párotoknak sem elmenni, szenvedni egész nap, újra visszamenni, papírokat pótolgatni...
:lol: :lol: :lol: :lol:
szóval, szerintem ezt tényleg érdemes megnézni, megkeresni!
Üdv nektek!
sok sikert a szüléshez, és az első időkhöz!! :wink:
esztyx

Sziasztok!!!

Labkat,remélem nem influenza,csak egy kis nátha nálatok!!!!Egyébként éjjel nekem is kapart a torkom,de most nem,biztosan csak az allergia!

Köszi a táblát Gabi!!!Nézegettem és komolyan van,akire már nem is emlékszem,olyan sokan eltűntek!!!!Remélem jól vannak mind!!!

Képzeljétek,végre hideg van nálunk!!!!Jól is érezm most magam....de anuékhoz meg becsapott a villám és a villanyvezeték az udvaron lógott és nem működik az üzletben a péztárgép.Meg ígérte,hogy ma küld e-mailt nekem,de nem jött,lehet,h a gépe is gallyra ment.....nálunk szerencsére minden rendben...emlékszem 2 éve hogy rinyáltam,ha vihar jött,h nehogy egész napos áramkimaradás legyen,mert felengedett volna a rengeteg anyatej a fagyóban :roll: :roll: régi szép idők....

Holnap megint megyek vérvételre :( dokim szerint magas afehérvérsejtszámom és újra ellenőrizzük....de legalább alapos...

Kép Kép
meli1118

Gio, Labkat, Milla, Akella! Hát, merje valaki azt mondani hogy az állapotos nők nem a legszebbek, legcsinosabbak a világon!!! Szerintem mindannyian csúcsformában vagytok és mindenkinek tök jól áll a kismamiság! :wink: Lányok, teljesen mindegy, hogy mit mutat a mérleg, aki boldog és boldogságban várja a babáját, az sugárzik belőle, és ez az igazi szépség titka! :D
Csatlakozom a lábgörcsökhöz és egyéb kellemetlenségekhez,de megpróbálom ezt is pozitívan megélni. Már csak pár hónap és még csodálatosabb lesz az életünk mint eddig valaha! Ebbe belegondolva a hátra lévő nem sok idő, nem is tűnik nagy áldozatnak! Minden apró és persze kevésbé apró, sőt sokszor hatványozott fájdalmat kamatostul fogjuk visszakapni a babócáktól szeretetben, boldogságban. Szóval kitartás csajok, és írjátok ki magatokból,ami fáj lelkileg, fizikailag egyaránt, mert itt mindannyian hasonló helyzetben vagyunk és mindig számíthatunk megértő, bátorító szavakra!!! :D
Szép Napot mindenkinek! Éljenek a kismamik!!! :P :wink:
Vendég

gio'ia köszönöm :lol: Tényleg nem tudom mi lesz így velünk :lol: :lol: :lol: Azért van még egy-két három hónap a végéig :P

esztyx gratulálok a kislányodhoz!

meli nálunk hiába hűlt a levegő, a szobában este nagyon melegünk volt. Nem is aludtunk jól :cry:

Egyébként nagyon csúnya idő van, nem is nagyon van kedvem semmit csinálni.

Kép
Kép
akella

Kata, remélem semmi gáz, csak nátha, de nagyon vigyázzatok magatokra!!! Írj, ha már voltatok a dokinál és tudsz valamit.
Gombi olyan régen írt, remélem azért ,ost már hamarosan lesz eredmény... Miért kell, hogy ez ilyen sokáig tartson! :? Bosszantó... :x Na megyek lányok később még bekukkolok!
Vendég

Hát nekem sztem a férjem intézi a papírügyeket, mert úgy tudom ez a szolgáltatás elég drága.
Vendég

anna egy tündér vagy! Olyan szépen leírtad! Tényleg az a lényeg, ha tudjuk bátorítjuk egymást és jó ötletekkel, tanácsokkal segítjük egymást :wink:

Kép
Kép
akella

Sziasztok!

Aztaa, micsoda csinos kismama és pocak fotók!!! :D :wink:
Csatlakozom a nyűglődőkhöz :lol: Bár nekem a legnagyobb bajom jelenleg az ujjbegyzsibbadás. Nem tudok normális egerészni :lol: Meg sminkelésnél is zavar, amikor úgy kell elkennem az alapozót, hogy nem érzem közben az ujjaimat :P
Éjszakai alváshoz nagyon várom a szopipárnámat. Pár napon belül itt lesz :D
Tegnap bőgtem egy jót férjemnek, hogy nem figyel rám eléggé, meg miért nem ugrik azonnal, amikor én szólok, hogy most mocorog a babó. De végül jó volt, mert addig nyaggattam, amíg csak képes volt elmondani, hogy ő mit hogyan él meg. Meg kivettem neki egy Kispapakönyv című könyvet a könyvtárból. Ma azzal ment el itthonról :)

Labkat: nagyon átéreztem az álmodat! Be is villant, amikor egy gyereket vittem valahova, és felszállt a buszra, amire én meg egy másik gyerekkel nem. Igaz, hogy nem volt már olyan kicsi, de jól leizzadtam, amíg a következő megállóig elloholtam, és drukkoltam, hogy szálljon le ott... :?

Olga: Szegény leánykád! Játsszatok, beszélgessetek sokat az orvosról. Beszélgetni lehet, hogy nem akar, de a játék segíthet, annyiszor, ahányszor csak igényli.

briell

briell , de aranyosak vagytok! Meg is kell beszélni mindent, főleg ha bántja valami az embert :wink:
A sminkeléssel ne bíbelődj, rajzolj két piros karikát az arcodra :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

sziasztok
sajnanem olvastammindent vissza mert a monitounk bármelyik pillanatban lefüstölhet tegnap elkezdett büdösíteni és a tetej sötétedni megkerestema jótálást holnap vissza viszia párom szóval most csakgyorsan addig amíg tudok.meli én nemhalottam hogy a tej ártana de még szoptatás alaatt sem tudtam.
h1n1 a húgom is úgy néz ki a hétvégén nem jön haza mert az osztálytársa nővére már beteg szóval vagymegy a nagyszülőkhö vag a barátjához bár tgnap már ő is mondta hogy beteg.
szombaton vásárolgattunk.vácon a börzén vettünk egy édes kis pihepuha overált 56-ost meg pelust liberót olcsbban meg liberós törlőkendőt nagyon jó áron bár még soha nem használtam kiváncsi vagyok rá,meg vettünk egy babakocit bár az nem voltbetervezve de csak 13ezer volt és csak a kerekein látszik igazán hogy kopott 3 kerekű jó tágag majdnem vízszintesig dönthető és jó nagy kerekei vannak,ja és kézifék is van rajta.
aztán elmentünk soroksári outletbe hát a légzés kb. 2ezerrlvolt olcsóbb mint a brendonban szóval azt meg vettük a használtat amit írtam h garanciális még.mellszívó nemvolt csak pesztnka meg valamilyen kézi 1 értékcsökentett medela volt elektromos de hiányzott belőle a cumisüveg 14ezer lett volna így de nem mertükmegvenni mert nemtudtuk biztosra h a brendonba van-ehozzá cumisüveg.aztán elmentünk a brendonba és volt cumisüveg :evil: ,de elektromos medela nem sem aventos csak pesztonka és kézi mellszívók na így beszélgettünk a kedves eladóval kb. fél órát egmutogatta őket és ő aztmondta hogy a kézi sokkal erősebb mint az elektromos lehet az bármelyik.elektromosból egyébként a edelát ajánlotta aztán az aventet a pesztonkára pedig aztmondta inkább ne :? .aztán akézibőlviszont azavenost mondta hogy az a legjobb meg még a tommee tippee-st aztán megnéztük mindkettők kibontott egyett és a tommeesnaka tölcsérre nekem nagyon nagynk tünt/nincs túl nagy mellem/,meg aventos cumisüvegeink vannak így vettünk egy kézi aventot hát nagyonremélem hogy jó lessz a mindennapokban.
teht ennyitvetünk elköltöttükazösszes vagyonunkt :) ,demég mindig kell 1-2 apróság de most már azokat szerintm neten használtan mgveszem.
olga azthiszem te írtad hegy teszveszen szoktál vásárolni bonyolult?mertregisztrálva vagyok de még soha ne vásároltammég csak nemislicitáltam :oops:
vlaki rta hogy babóca nyomja abordáját hát nekem máreég rég rugdossa amikor aztírták hogy a köldök fölé emelkedik a méh nekem akkor már a bordámnál volt lehet azért is mert alacsony és vékony vagyok :?
na jó sokat írtamésmégnemég a monitor :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok szépséges pocakok!
Mostmár én is nézek valami fotót, bezsebelném én is a dícséreteket :D :D :D

Minden kín, amiről írtatok, persze, hogy engem is érint, legjobban a derékfájás, és elalvás előtt, 10-szer forgolódok innen-oda, onnan-ide. Apa legnagyobb örömére, mert a párnában müanyag izék, gyöngyök vannak, és zörög mint a veszett fene. :oops:

Az én Drágám sem tud főzni, sajna, de a hideg reggelit tökéletesen ágyba hozza vasárnap.

Tegnap egy ismeretlen lány megkérdezte, mennyi van hátra, s mikor mondtam, hogy 2,5-3 hónap, azt mondta:- HÚÚÚÚ, MOST JÖN A JAVA!
Mondtam, köszike!
Egyébként, tejfogyasztás és masszázs témában nem tudok hozzászólni, az biztos, sehol nem mondták, hogy NE.

Vásároltunk 1-2 dolgot, semmi extra, csak azért, hogy ne egyszerre kelljen kiadni a rengetek pénzt.( babafürdető, positörlő, anyának bugyi bentre, stb)
Egyébként, már nem tudom, ki írta, de egyetértek, az eldobós bugyit én 1700-ért láttam, 5db-ot, a tesco-s sima bugyi 5db 1000 körül van.
Egyébként nem szeretem a tesco-t, de babacuccok tényleg jók vannak.
A cumisüvegeknél zavarba jöttem, milyen is kellene, úgyhogy az most kimaradt :oops:
Na, most bepótoltam 3 napot.
Mindenkinek szép napot, kevés kínt!!
Judit
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.24 15:34-kor.
Vendég

Briell
én is bőgtem hétvégén a férjemnek:-) Szval lelkileg is változunk rendesen. Amikor úgy érzem nem körülöttem forog a világ- azaz ő, akkor mindig túlérzékennyé válok. De ez is afféle kismami"betegség" lehet. szegény ffiak, miket át kell élniük ilyenkor azért :)
Anita
tök ügyesek vagytok hogy ennyi mindent beszereztetek!

Azt akartam kérdezni, hoyg szerintetek az üvegcumisüveg a jobb vagy a műanyag? Van jelentősége egyáltalán, hogy miből van?
Vendég

Judyka
te is milyen szép kismami vagy!! Te pocin kívűl híztál egyáltalán?

Csatlakozom ahhoz, hogy mindenkinek naggyon jól áll ez az állapot lányok!
Vendég

judyka szép nagy pocid van.
gio én a műanyagra szavazm mert az nemtörik össze ha leesikés így kicsit később a baba s tudja fogni.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,nagyon jókat vettetek,jó áron!!én is elmennék börzézni,de nekünk jelenleg minden megvan már.Nekem kell még néhány pofásabb hálóing,ez a férfiaknak való izgatna,de itthon sehol nem tudom beszerezni és interneten,vaterán,stb.sem találtam.Ha valakinek van jó tipp,várom!!!

Judit,miért gondolod,hogy kell cumisüveg egyáltalán??Ha szopizni fog igény szerint,akkor nem kell egyáltalán,mi sosem használtunk.Jó,egy azért jó,ha van otthon,de szerintem vizet,teát is teljesen felesleges,így nem is kell.Ráadásul,ha úgy alakul,rendkívül ügyesen isznak ám a picik pohárból.Sőt,Dénes amint kapott már vizet,szinte azonnal,kb.6 hósan megtanult inni szívószállal.bocs,de ebben elég határozott véleményem van.

Kép Kép
meli1118

képzeljétek megjött a szoba dekorációm,de akisautó még ne amit a fiamnak vettem már írtam ahölynek hogy mi ahelyzet mert még nem is jelentkezett és ugyanakkor adtam fel a pénzt

Kép
Kép
anitaaa03

Édesek vagytok, mindannyian szépségesek vagyunk!!!

Gio, persze, hogy híztam. Pláne, hogy elég nehezen összejött baba a miénk, kaptam hormonokat is előtte, plusz a pajzsmirigy, úgyhogy van bajom, csak nem akartalak untatni titeket.
Már terhesség előtt szedtem fel párat. Egy sikertelen inszem után, annyira közönyös lettem, hogy elkezdtem zabálni. És másodszorra sikerült!! És ez a lényeg!!!
Vendég

Judyka,
nem látszik - bár nem tudom milyen voltál előtte, de a lábad tök szép vékony. Úgyhogy nincs okod panaszra Neked sem! :wink:
És panaszkodj csak, látod sokan tesszük ezt megállás nélkül:-) És olyan jólesik leírni olyan embereknek, akik tudják milyen ez

Azért nem biztos hogy mindenkinek elég teje lesz és esetleg hozzá kell táplálni tápszerrel, akkor jó ha van egy-két cucliüveg, nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.14 10:32-kor.
Vendég

Meli, igen van igazad bőven, egyet is értek,én sem erőltetném, de valami kell, mert ha szopizik jó sokáig, remélem, fog is, előfordulhat, hogy Apa, vagy Nagymami eteti, majd, persze, nem az elején. Akkor kellhet. Ha nem szopizik sokáig, akkor meg azért. De remélem, fog!
Köszi, Judit
Vendég

Megnéztem az elintezzuk.hu-t, hááát, elég húzós. Annak jó, aki többet veszít vele, ha nem dolgozik 2-3-4 napot emiatt.
Vagy idegebeteg lesz a sorbanállástól, mint az én Párom. Még meglátjuk. Mindenesetre talonba jó eltenni.

Üdv: Judit
Vendég

OK,ebben igazatok van,mondjuk nálunk D nem fogadott el semmit a cicin kívül,szóba sem kerülhetett,h valaki más majd megeteti....

Gio,viszont miért ne lenne elég????Úgy értem,ha nincs hormonális,szervi akadálya,akkor nem fog az ám cska úgy elfogyni.Egy barátnőm 2 éve nem szoptat(!!!)3 éves múlt a fia és volt nőgyógyásznál és elképedve konstatálták,h még mindig van teje!!!!!!!Most kap hormont,hogy elapadjon végleg,mert talán ezért nem jön nekik a tesó.....jójó,ez egyénileg változó,de ne aggódj,tejed mindig lesz annyi,amennyi kell,ha igény szerint szoptatod és nem hallgatsz a szigorúan 3 óránként,meg csak 20 percig a cicin-tanácsokra!!!!

Kép Kép
meli1118

Meli,
a hugom 3 hónapig tudott szoptatni, utána egyszerűen nem volt teje. Pedig odafigyelt
Sztem ez egyáltalán nem ritka.Nem törvényszerű hogy mindenkinek sokliter teje van, mellyel elszoptatgathat 2 évig is akár 8) Nincs köze szervi gondhoz:-)
Vendég

gio gyetértek nekem például 2 hétig volt :?

Kép
Kép
anitaaa03

Jobb hozzáállni úgy, hogy lesz elég tej, de sok esetben tényleg nem ilyen egyszerű sajnos.
Amúgy egyik nap én is nézegettem a cumisüvegeket, de basszus, gőzöm nincs, milyen kellene. Ráadásul akkora a választék :roll:
Én üveget szeretnék. Nagyon utálom, hogy a műanyagot nem lehet rendesen kimosni.

briell

briell mért nem lehet aműanyagot rendesen kimosni?

Kép
Kép
anitaaa03

Nekem nincs még tapasztalatom, de ismerőseim szerint most a legjobb a cumisüveg a mam és a tomee tippee cumisüvegek.
A brendonban lehet venni. A tégelben csak aventes van. Az is jó azt mondják, de a mam-os cumisüveg gumija hasonlít a legjobban a női mellhez.

Kép
Kép
akella

akella én ezt pont a tommee-sról halottam és így is van szerintem z avens is nagyon jó könnyen tisztítható az üvege és a cumi része is nincs kislyuk ahová nem férsz be üvegmosóval ja s van hozzá kefe is.

Kép
Kép
anitaaa03

Nem tudom pontosan, de én a műanyag tálas robotgépemen tapasztaltam ezt először. Az üveg sokkal jobban tisztítható.
De mintha itt is lett volna korábban egy cikk arról, hogy a műanyag cumisüvegekben mennyi baci marad. Bár azt nem tudom, hogy pl. a sterilizálók mennyire használhatók azokra is...

Mam, tomee tippee: megjegyezve! Köszi!

briell

Ezek a jobb cumisüvegek milyen árfekvésben vannak?
Vendég

gio a tommee és az avent az ezer felett,de pontosan nemtudom nézd meg a brendon oldalán :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

bárha olyan mellszívót vesztek ahoz jár én is kaptam a kézi aventeshez 2kisebbe és ahoz újszülött cumit is.

Kép
Kép
anitaaa03

A cumisüvegek 500-3000 ft-ig vannak, az említettek olyan 1200-2500-ig. Én csak egyet veszek indulásnak.
Viszont a cumit szeretném elkerülni.
Anyukák, mi a tapasztalat?
Vendég

Gravidát szedtem, és bár nem volt gondom vele, átváltottam Femibionra, mert számomra hiteles ember azt mondta, hogy (ezért meg azért) jobb. Maradt kb. 30 szem Gravidám, bontott tubusban. Ha valakinek, vagy valaki valakijének jól jönne, szívesen elküldöm, nem kérek érte ellenszolgáltatást. Ne vesszen kárba, hátha valakinek szüksége van rá.

Gio, Milla, Labkat, Judyka, Akella, helyesek a képek, szépek a pocakok! Akella, szent meggyőződésem volt, hogy fekete a hajad. Biztosan azért, mert vadul asszociálgatok össze-vissza!

Briell, nekem ugyanez a mély lelki válságom :D egész reggel azon tépelődtem befelé jövet (ez 2,5 órát jelent hétfőnként), hogy igazam van, vagy csak a másállapot hiteti el velem, hogy nem figyel rám annyira a Férj. Ő még ott elcsípi a többezer méter mély hangulataimat, amikor készül könnybe lábadni a szemem és megkérdezi, hogy "most sírni fogsz?!" Hát tudna valaki egy jólesőt bömbölni erre a kérdésre? Mfha. Mindenesetre teszek egy próbát én is azzal a könyvvel.

Judyka, az ilyen beszólásoktól tudok teljesen kiakadni (magamban), mint amit Te hallottál. Meg a "milyen nagy a hasad", "milyen kicsi a hasad", "nnnna, a szülés, az emlékezetes lesz [kárörvendőmosoly]" és hasonlók.

Vissza a munkához, MolyMami! :wink:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Halihó!

Anita nekem is kézi Avent-os van/volt és nekem bejött!Érdemes Aventes tárolodobozokat is venni hozzá még plusszba,mert az elején a tejcinek késöbb a főzelékeknek lesz nagyon jó,abban fagyaszatani/tárolni őket!

Briell :Sajnos ez tipikus a pasiknál...vagy nálunk!Pont tegnap beszéltem erről a barátnőmmel,hogy terhesség alatt legtöbbször úgy érezzük nem figyel eléggé ránk,és ha szóvá tesszük akkor nem értik miért mondjuk ezt hiszen ők úgy érzik igenis figyelnek ránk!A baba mocorgásával az én párom is csak a kedvemért törődik,azthiszem ők ezt nem igazán tudják átérezni,hogy milyen jó!De ha megszületik akkor majd más lesz,mert akkor már kézzelfogható lesz számukra is!
Addig meg sok türelem az apukákhoz,mert szerintem nagyon kiborítóak amikor nem figyelnek ránk eléggé! :lol:

Akella nagyon csini vagy a képen!

Gioia: megnyugtatlak a tünetek enyhülnek sőt múlnak szülés után! :lol: Helyette jön a kialvatlanság,ingerültség és a nyaki/váll fájdalom a szoptatás miatti rossz testartás miatt!Viszont mindezt akkor már kárpótolja édes babánk látványa! :)

Labkat : mi volt a dokinál?

Szoptatás : Nekem első fiamnál sokáig volt tejem ,de a másodiknál sajnos csak 3hónapig.....sajnos akkor annyira stresszes voltam ,hohy elment a tejem...ennyi!Sajnos ennyi elég ahhoz,hogy elmenjen valakinek a teje!

...na most mentem enni....hagymás krumpli van sült csirkemájjal és anyósuborkával!Nyami!
Vendég

tulipános de jó hogy jöttél rég nem halottunk rólad :D
judyka cuimiról az a tapasztalatom hogy onntólkezdve nem üvöltött annyit a fiam ésnemvoltunk olyan fáradtak :wink:
sokak másként gondolják de én most is megfogom kínálniele kisfiunkat aztán majd ő eldönti hogy kéri-e :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Cumiról: első fiam nem cumizott soha!A második pedig este szokott már csak!Őszintén bevallom amikor olyan szituációban voltuk(pl iskolában vártam ,hogy kicsöngessenek ),hogy csöndbe kellett lenni akkor jól jött a cumi!Cumisüveget is csak este és reggel használ a tápszerhez,amúgy pohárból iszik!
Vendég

Én egyetlen egyszer próbálkoztam be a cumival (szigorúan ellenes vagyok)és szerencsére D olyan erővel köpte rám,h nem próbáltam újra.De ez is gyerekfüggő.Barátnőm lánya minden helyzetben sírt napokig.Kapott cumit(ő is ellenzi)és megnyugatta.Aztán egy hét után nem fogadta el többé és azóta nyugisgyerek.D sose szopta az ujját,nem volt cumija,cumisüvege,viszont 22 hónapig szopizott.Ez is függőség.Mindenki maga döntse el,h melyik jobb neki.Szopiról könnyen leszokik az ember,de van 6 éves,akivel kínlódnak,h ne cumizzon már....

Szerintem a műanyag cumi vízköves lesz és kopottas a sok sterilizálástól/főzéstől,nem???Csak abból indulok ki,ahogy kinéz
a műanyag mérőedényem :roll:

Hú,én ma lusta voltam főzni,ketten vagyunk csak,apa nem ebédel ma itthon,pizzát rendeltem 8) most meg ledőlök,kölök alszik....

Kép Kép
meli1118

A cumit mint acumisüveg végén lévő cumit is 3havonta cserélni kell!Szóval soha nem lesz vízköves!Szerintem le lehet szoktatni a gyereket róla csak ügyesen kell megoldani,nem erőszakosan!Ovodáig tuti leszoktatom én is!
A pizza sem rossz! :P nyami
Vendég

judyka szép pocakod van :wink: Cumit én biztonság kedvéért veszek majd kettőt, de szerintem ez gyerek függő. Ő majd eldönti mennyire van rá szüksége.

moly :lol: Szőke vagyok, de időnként szoktam még egy kis mesterséges hülyítőt is belerakatni :wink:
Engem érdekelne a gravidád, mert most azt szedem, de hogyan tudnád elküldeni?

tulipános köszönöm :wink:

Én szerintem mam-os cumisüveget fogok venni. Tuti jó az aventes is, de egy pici fenntartásom van vele kapcsolatban. nagyon nyomják és a tégelben csak aventos dolgok vannak. Nekem ez olyan mint a vitaminoknál. Az elevitet reklámozzák agyon, de szerintem a gravida és a femibion jobb nála.(ez csak az én véleményem)

Kép
Kép
akella

meli az ismerősöm a cumisüveg kifőzésnél egy kis citromlevet tett a vízbe a vízkövesedés ellen. Én még ugye nem próbáltam, de hátha hatásos.

Kép
Kép
akella

Tulip,
jó látni. Milyen jó kis ebéded van!!
Én a hétvégi lakzis menü után nem merek zsírosat enni, tegnap-ma diétázom. Nem esik túl jól, ugyanakkor a gyomrom érezhetően szelídebb

Állandó vitatéma ez sok helyen hogy meddig jó szoptatni. vannak anyukák, akik tényleg még többévesen is szoptatják a gyereket . Sztem 1 év bőven elég - gondolom ezt most így első babavárásban legalábbis :)

Úgy tűnik minden férfi egyforma? :-) Vagy minden kismami egyforma és a tökéletes férjeink csak megpróbálnak igazodni hozzánk több-kevesebb sikerrel. Minap vmit a férjem fejéhez vágtam (verbálisan értendő) , erre csípőből visszaszólt, hogy ő sem szól be nekem amiért hónapok óta ingadozik a hangulatom :shock: :D Persze ettől nekem megint pityereghetnékem támadt, hogy elviselhetetlen perszóna lettem 8) :( Végtelen történet... 8) Mi pl. tübbet vitatkozunk a párommal mióta kismama vagyok
Vendég

Nem tudok szabadulni!!!

Nem cumira,hanem cumisüvegre gondoltam.De a citromos megoldás biztos jó.Nekünk az az egy,ami van üveg.Aventes.

Pizz jóóóó volt...

Férfiak,hangulat....én mostani terhességemnél egyáltalán nem vagyok érzékeny,ilyen szempontból.Mivel már itt a nagyobb gyerek,kitölti az időnket és nem tudunk annyira a saját érzelmeinkkel törődni(nem kell drasztikusan érteni,csak nem vagyunk annyira kiélezve a konfliktusokra)Pedig és lehet sajnálni.....augusztus első napjaiban szeretkeztünk utoljára :cry: dokim nem ajánlja ,amíg nem javul a viszketés,én meg így nem is merek....jó,másféle élvezet akad,de az azért nem ugyanaz :oops:
Néha még elgondolkozok,h fog-e majd újra menni :lol: :lol: nyilván......

Kép Kép
meli1118

Verusnak és Johinak is torokgyuszija van. Szóval nem véletlen, hogy én is érzem, hogy picit fáj! Most ezerrel teázunk - hársfa és csipkebogyó no meg igazi facsart citrom leve és méz. Johi nem kaphat antibiotikumot, de nála még nem olyan nagyon előrehaladott a dolog, mint Verusnál. Ő Panadolt kap és szívom az orrát, bár már kevéske jön! Verus pedig kapott egy antibiotikumot!

akela: nagyon csinos vagy abban a kis fekete ruhában :)

lemon: A munka befejezésével nem biztos hogy el tudod kerülni a betegséget. Kórházba járunk mi kismamák mindannyian, mert muszáj dokihoz menni, és ott simán elkaphatjuk a sok nyavaját :(

gio: hát nem tudom hogy alakul a csípő fájdalom. Nekem igazán jobbára a farokcsontom vagy mi, és a szeméremcsontom fájt előző terhességeimnél - most jobbára az utóbbi! Aztán hogy a súlytól volt e vagy mitől, de sokszor fájt a csípőm szülés után is. Mostanság viszont nem jellemző olyannyira. Úh lehet a súly volt a hibás, vagy valami vitamin hiány. Azért remélhetőleg minden tünet elmúlik a baba megérkezésével :wink:

anna: tök jó kis lelkesitő beszédet írtál! Szoktál szónokolni is? Egyből jobbnak látom a helyzetet. Bár én is próbálom így felfogni, hogy karácsonyig már csak 15 hét van hátra. És mivel az én terhességem a 38. héten befejeződik nagy bizonyossággal, hát már tényleg csak 15 hetem van hátra :)

A papír ügyeket postán is el lehet intézni. Csak kissé tovább tart. Kb 2-3 hét mire kiküldik a tb kártyát, de a születési anyakönyvi kivonatot már - ha jól emléxem - a kórházban megkapjátok. Mindenesetre az egy tuti, hogy a pénzek nem késtek túl sokat, nekem fel sem tűnt, bár az én munkahelyem intéz mindent, csak a CSP-ot kell a kincstártól megigényelnünk.

üveg cumisüveg nem lehet rossz, főleg a mostanság felkapott műanyag cumisüveg rákot okoz botrányok után, az ember nem tud eligazodni, hogy mi árt és mi nem! De nálunk pl - mint gondolom legtöbb helyen általában kő van a konyhában, és simán kicsúszhat az a fránya üveg ha mondjuk éjjel kell melegíteni a cuccot a babának, és összetörhet. Lehet érdemes hozzá egy baba kaja melegítőt is venni? :roll:
Mindenesetre mindenképp egyenlőre elég egy cumisüveg, viszont jobb olyat venni, amihez lehet a közelben kapni cumit, ha egy tönkre megy, vagy hát lejár a használatra szánt idő!

Cumi meg szerintem nem árt ha van egy, max nem kell! Nekem Johi egyáltalán nem cumizott, cumisüvegje se volt, mert hát 20 hónapig szoptattam, és rögtön csőrössel indítottunk, most tértünk át az Avent-es kemény csőrösre - csőrös poharak közül szerintem ez a legjobb, mi sokat kipróbáltunk! Verus meg 7 hónaposan kezdett el cumizni, ahogy valahogy a kezébe került egy. Aztán ahogy a ciciről leállt, a cumi is és a cumisüvegi is belépett, mert teázott belőle. De nem volt gond a leszoktatással, 2 éves korára semmi nem volt!

Na ezt most elküldöm, mert már sok, és folytatom a visszaolvasást! Sokat írtatok :shock:

Kata
labkat

meli nálunk mióta kiderült hogy jön a baba azóta nincs :oops:
a páromat zavarja a baba/így volt az elsőnél is/meg én semigazán merek nehogy az miatt begörcsöljön.szóval nem vagy lemaradva :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Úgy látszik ma sikeresen én kezdtem meg mindkét oldalt :D

Nos lássuk ami még kimaradt!

Judyka: szép pocakfotó :)

gio: szoptatás ügyileg szerintem is elég egy év, de nem bírtam levakarni magamról Johit! Egy évesen meg már nem akartam cumisüvegre meg cumira szoktatni, hogy hátha azzal kiválthatom a cicizést! Hát szoptattam, és aztán mikor elég értelmes lett - no és állapotos is lettem - akkor bizony szépen leálltunk vele, és kapta a szilikonos végű csőrös üvegét! Hála Istennek elfogadta, és nem volt hiszti, de most is ha meglát fedetlen keblekkel, jön hogy cici, és viccből hammozik egyet felé :D :D :D - ezt apjának is csinálja :D :D :D Tehát ha nem lettem volna határozott, lehet még ma is szívesen cumizna. De nekem már ez a durván másfél év épp elég volt, és a vége már őszintén terhes is!

Azt hiszem végeztem :D Bedugulok!

Kata
labkat

labkat köszönöm. Nektek pedig jobbulást!!!!

Azt tudom mindenkinek ajánlani, hogy könnyebb ugye a betegséget megelőzni. Mi gyógyszertárban szoktunk venni aszkorbinsavat = a C vitaminnal. Ez jobb mint a pezsgősök, mert ez 100 % C vitamin. Ez por amit vízben kell feloldani = citromos víz és meginni. Kb fél teáskanál por egy pohár vízben. Ja és olcsóbb mint az egyéb készítmények, bár e miatt nem is adnak minden gyógyszertárban.
100 gramm sokáig elég és az kerül kb. 1200 Ft-ba.

Kép
Kép
akella

kata remélem hamar rendbe jöttök.deigaz a betegséget nehéz leszz elkerülnönk :?

Kép
Kép
anitaaa03

nemtudom másnális van-e de nekem gyre többet fáj a hasam :oops: igaz inkább akkor ha hajolok vagy gugolok,remélem nem lessz baj belőle :?

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: