A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

ez most igazi hasfájás :evil: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Döncike kezd kicsit több időt ébren tölteni, ez látszik is az irományaim mennyiségén. :D

Ikoka,
Szerintem nem lehet megmondani, mennyi tejet érdemes lefagyasztani. Én emlékeim szerint 1 adagot fagyasztottam le, azt is kidobtam. Szabitopicból az egyik anyuka egy teljes mélyhűtőt telepakolt és felhasználta.

Tike,
Nem kell aggódni. Ahogy egyszer már írtam, a babák olyanok, mint a pasik. Nem tudnak két dolgot csinálni. Vagy híznak, vagy nőnek. A hosszát meg te is lemérheted. Én a pelusozón szoktam. A fejét a falnak nyomom, a lábánál meg húzok egy vonalat. Igy hónapról hónapra látom, mennyit növekszik. (Csak azoknak, akiket nem zavar a firkálás. :lol: )

Boo,
Minimum 3 litert iszok, erre jön rá a tej, leves, gyümölcs. Ha ez nincs meg, akkor nálam gond van. Ha elfelejtkezem, jönnek a maratoni szopik. Nagyon komoly küzdelem eredménye, hogy meg tudok ennyit inni, kb fél liter elég lenne. A kaja nálam nem számít.

A korkülönbség nálunk ideális, csak eszméletlen energiaigényes. :D

Iringo,
Nagyon jók a képek :D A háton hordáshoz külön gratu, azt soha nem mertem. :lol:

Egy kedves ismerőstől:
A kislány óvónénije nem értette, miért mondogatja a gyerek azt, hogy vöcsök. Megkérdezte, hol hallotta. Hát amikor apa vezet és rákiabál a másik bácsira. 8)

Kép KépKép
lorca

Tegnaprol:

Heee Apa szoltal?
Kép
Mit mondtal???
Kép
Szeliden...
Kép
Mosolygosan...
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Lorka:vocsok :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti: Hédi imád fürcsizni, de kizárólag a nagy kádban, az övében ordít :shock: Már alig várom, hogy én is vele fürödhessek, de hát még mindig vérzek :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

mint a nagyok :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike:Probaltad ugy furdetni a kadjaban hogy beleteszel egy pelenkat?Mi ugy furdunk,es naggggyon imadja!Ha siras is volt elotte,rogton megnyugszik a kadban :lol: !
Jo lenne majd vinni babauszasra....Sajnalom hogy meg verzel...szerencsere nekem par napja ugy latszik vege...a dokim azt mondta,hogy meg 3 honapos korig is eltarthat,az normalis ha az ember szoptat....hat azert addig ne tartson!
Na tenyleg kiprobaljuk a hetvegen a nagykadazast :lol: 8)

Edesen szunyal Hedi!!!Es ez a felhuzott-labas hasonalvas....imadom!!!!!Budosbogar fekvesnek hivom! :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Kezd koszmósodni Petrám fejecskéje. Ma már beolajoztam fürdetés előtt, holnap veszek Babe sampont is.
Majd jelzem, hogy nekünk beválik-e.

Ancsurti! Hanga nagyon édi! Remélem, hogy ez a mell-mizéria hamar elmúlik nálad, már jó lenne, ha Te is "gondtalanul" élvezhetnéd az anyaságot.

Hédi is nagyon cuki!

Olyan rossz volt most este, a Petra úgy sírt, hogy nem tudja a szájába venni a kezecskéjét, mert a gonosz anyja ráadta megint a zoknit. :roll: :roll: :roll: :( :( :( :(

Nem merem neki engedni, hogy szopja az ujját, mert félek, hogy akkor még nehezebben gyógyul be.
Ugyanakkor borzasztó látni, hogy mennyire hiányzik neki. Persze ott van a másik keze, de tudjátok, hogy milyen az ember:
mindig az kell neki, ami tiltva van. A gyerek pont már ilyen pici korban is pont ilyen.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy gyógyul, legalábbis nem tűnik olyan gyulladtnak, nem olyan nagy már a piros rész.

Én se csinálok túl jó fényképeket, ráadásul ma is el akartam kapni egy pillanatot, hát nem lemerült az elem! :twisted: :twisted:

Petra nagyon szeret fürdeni, olyanokat nevet közben! Azt viszont utálja, amikor vége van, és kivesszük, olyankor mindig sír.

Apa nagynénje felajánlott egy hálós járókát, amit az unokájának vett néhány éve. Most nem tudom, hogy vegyünk fa járókát, vagy használjuk azt a hálósat?
Vélemények???? Hálós vagy fa??

Kép
katy76

Lorca!

Vöcsök! :lol:

Ancsurti!

Vocsok! :lol: :lol: :lol: :P :lol:

Örülök, hogy javulgatsz! :wink:

Ikoka!

Jaj, nem azért írtam meg megbántódtam, csak érdekelt, hogy az melyik kategória. :lol: Amúgy elmondtam férjemnek, és tényleg a vicces kategória, mert nevetett rajta. :wink: :lol:

Na jó, persze kinek a pap, kinek a papné. A spirál nekem is morbid, ugyanazon okok miatt, amit te is írtál. Túl sok rossz tapasztalatot hallottam már róla. Viszont a gyógyszer, meg a gélek...ahogy Ancsurti példája is mutatja, egyik se 100%. Aztán utána lelkizz egy abortuszon (aki azt választja, én ugyan nem, de ez egy másik téma..)vagy törődj bele egy nem tervezett tesóba. (nyilván nem véletlen védekezik az ember. A megszakításos módszerre meg...Noéra egy évet vártunk. Mondtam is páromnak, hogy védekezzünk már ezzel a módszerrel, mert akkor tuti elsőre összejön...
Óvszer nekünk nem illúzióromboló egyáltalán. Igen, ott van az éjjeliszekrényen, de ennyi erővel az is illúzióromboló, hogy le kell vetkőzni. Nyilván azt se úgy csinálja az ember, hogy "na, vetkőzz" :lol: Műkörömmel nem számoltam bevallom, mert nekem még sosem volt... :roll: , de ha ezt leszámítjuk, akkor a legbiztonságosabb módja a védekezésnek az óvszer. Ha kell síkosító, akkor kell, ezt sem szabad szégyellni, mert általában akkor szakad az óvszer, ha nem megfelelő a síkosítás.

Kép
Kép
tabati

Katy!

Járókában nincs tapasztalatom, csak egy ismerősöm mondta, hogy a hálós nagyon balesetveszélyes akkor amikor már fel tud állni. Nem is tudom...ennyi erővel az utazóágy is balesetveszélyes nem? Az pont olyan, mint egy hálós járóka...

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Minden baba csudaszép!
Örülök,hogy jelentkeztél Ancsurti!Gyógyulást!
Gabi1:Nektek is mielőbbi gyógyulást,és nem miattatok nem megyek az Aldiba,hanem azért,mert arrafelé terjed a buli... :D Biztos itt is fog,meg mindenhol,de addigra nagyobb lesz a baba.Minden héttel jobban örülök,a betegségek miatt. :? Ne vedd magadra,és te nyugodtan menj! :lol:
Boo:Nekem tetszenek a ti képeitek is,Zsiri nagyon pici még,tök cuki,de ő is sereghajtó volt. :D ne hasonlítsd a korábbiakhoz!A Lotti 4010 gr-mal született.Most 5440 gr.
Én is hiányolom pl Sziszt,holnap írok is neki. :wink: Hogy jöjjön,mert keressük.
Védekezés:óvszerrel,vagy megszakítás,vagy sehogy,de a legjobb egy kis kütyü,már ajánlottam,most annak a segítségével lettem terhes pl.De a t.elkerülésére is jó.
Vérzés:Kb 5 napja nincs,én is császáros voltam.
Ma felhívtam a dokim,mondtam neki,hogy mennék a 6 hetes kontrollra a 9. héten.Nem volt belőle gond.Szóvl jövő csütörtökön megyek 1-re a II.Nőire,ha valaki jönne arra felé,összefuthatunk babanézőbe. :D
Nekem a 15.-e nem jó,oltás lesz,de már lehet,hogy írtam...? :roll:
Vendég

Ja,a MoreMilk nekem se hat,mondjuk tegnap reggel kezdtem,tehát eddig 2 napot csináltam végig.
Én nem szedek semmi vitamint,vasat,stb,de jövőhéten megkérdezem a dokitól,hogy szedjek-e?A háziorvoshoz elmegyek holnap,és kérek vérvételre beutalót,hogy annak az eredményével állítsak a doki elé jövő csüt-ön.Had örüljön,hogy milyen stréber vagyok,és beelőzöm őt. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Minden babó nagyon tündéri!!!!

Boo, tied képeket nagyon szeretem, olyan szépek.

Amit megjegyeztem: Fogamzásgátlás, na ez nálunk nehéz kérdés. Most gyógyszer, amit szopi mellett lehet szedni. Eddig megszakításosan "védekeztünk", de most valamivel biztosabb dolog után kellett néznünk, mert két csaszi után nem jönne jól egy újabb terhesség rövid időn belül. És, mivel nálunk Murphy gyakori vendég a az óvszerek, kúpok szóba sem jöhetnek. Aztán szopi abbahagyása után spirálba gondolkodom.

Szopi, napi háromszor eszem, inni viszont alig. Eddig se ittam túl sokat, most valamivel többet, de 2 liter tuti nincs. Gyermekem viszont nagyon sokat eszik. Valamelyik nap lemértem és egy ciciből 220at kiszopizott. Szerintem is alkat kérdése.

Marci 10,5 hónapos koráig szopizott, akkor magától abbahagyta, gondolom a főzelék jobban ízlett már neki. Amúgy én se nagyon szerettem volna másfél éves koránál tovább szoptatni.

Ideális korkülönbség: Most a két évet nagyon jónak tartom. Igaz Marci nem féltékeny, szobatiszta lett, mire jött tesó, és a dackorszaknak még az elején tartunk (azaz gondolom lesz rosszabb is).

15-i talira szívesen mentem volna, de Marci miatt nem jó. Ő délben alszik.

Ma voltunk oltáson, megkapta a Prevenart is. 6740 gramm és 61 centi a "csöppségem".

Lilisgabi, a 6 hetes kontrollon, nálunk is csúszott egy kicsit. :lol:

Kép

kispiskóta

sziasztok!

tudom rég jártam már megint erre,de gyerekem egész nap nem
hajlandó aludni és játszópartnerre vágyik...meg hát ráadásul még
mindig hasfájósak vagyunk,de talán múlóban is van és az
espumisan sokat segít nekünk,az infacol is jó volt csak attól
nehezen jött a puki...

Dodi!
engem is érdekelne a kanalas neve...

Védekezés:én is Azaliat kaptam...

Talinak a pontos időpontja engem is érdekelne...

Babák nagyon édik,majd én hozok képeket,de most sajna megint
mennem kell.felébredt a kisasszony...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Csibe a Hello Kittys kép annyira édi!!!! Ez a büdösbogár póz háton! :lol:

kispiskóta

Csibe!
Nagyon helyes Kiara!

Kispiskóta! 2 évesen már szobatiszta? :shock: Manapság igen ritka, nem?
Bende cuki pofa, szerintem pont olyan, mint Marci egyel kisebb kiadásban. :lol:

Védekezés: PG53 + megszakítás + a remény, hogy most még nem esek teherbe.
(egyébként nem tudom, hogy kinél hogy van, de mi nagyon nehezen találunk időt egymásra, mert napközben Apa dolgozik, az esti szopi után, meg velem már semmire sem megy... :roll: :roll: :roll: , úgyhogy a szex kezd ritka vendéggé válni sajnos)

Kép
katy76

Hát én nem aludtam ennyit még idén :roll: :roll: :roll: , ugyanis sikerült 6 órát aludnom egyhuzamban, kb, 9-től 3-ig és akkor is én ébredtem fel, hogy mi van már a Babócámmal. Na az én mocorgásomra persze felébredt :oops: :oops: :oops: , de negyed óra alatt végeztünk egymással, ebben a pelenkázás is benne volt. Aztán visszaaludt és 6-kor kelt, akkor is azért szerintem, mert Apája készülődött, ment dolgozni. Azért még egy reggeli entyempentyére hagyott időt a szüleinek ez a drága gyermek :D :D :D .

Ancsurti , Tike , Lilisgabi : tüneményesek a babácskáitok !!!

Boo : műköröm : szóval az úúúúgy volt, hogy az óvszerről beszélgettünk Tabati-val.............de a lényeg, hogy nekem is hasonló bajaim voltak mindig az óvszerrel, mint neked. Tavaly mi külön voltunk párommal kb. fél évet...aztán újra kezdtük ( elötte 4 évig tartott ) és én közben abbahagytam a fogamzásgátló bogyó szedését, 8 év után. Gondoltam, úgysincs állandó kapcsolatom, hát pihentetem a szervezetemet. Amikor újrakezdtük, akkor óvszerrel védekeztünk. Nekem akkor műkörmöm volt ( szép, szolid...amúgy az segített, hogy leszokjak a körömrágásról ..... és mivel tartottam attól, hogy kiszakítja az eszközt ezért Apa rángatta magára. Na ez tényleg illúzióromboló és vicces és ...........................................így lett Zsombi. Úgyhogy számomra megállapítást nyert, hogy a legjobb fogamzást elősegítő módszer az óvszer. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nagyon örülök, hogy így alakult, mert ha terveztük volna, akkor biztos halogattuk volna még akár évekig is. Így pedig szerencsére van egy egészséges, gyönyörűséges babánk, akit mindketten nagyon szeretünk ... és persze egymást is.

Hendegabi : ??? merre ???

Kép
ikoka7

Kati :

Hát sajnos egy kezemen meg tudom számolni a hancúrok számát a szülés óta. :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: De igazából lenne rá idő, meg Párom is igényt tartana rá, de valahogy eddig nem igazán volt hozzá kedvem...na de majd most belendülünk. :D :D :D

Kép
ikoka7

Boo!

Tejelvezetést megoldhatjuk valahogy :wink: :lol: :lol: :lol: .
Amúgy ha gondolod (vagy valaki más), szívesen adok a tejből, mert tényleg dugig van a fagyó, de tejgyűjtőbe nem akarom vinni, viszont így szívesen segítek valakinek :wink: . Minden orvosi papírom rendben van :roll: :lol: . De megértem, ha bárki idegenkedik ettől, azért nem is mondtam eddig....
De ha valaki szívesebben adja, mint a tápit (legalább részben)...azzal szívesen megosztom. :wink:

Csibe!

A kanalast megkérdezem :wink: .
Büdösbogár szemből :lol: . Naaagyon cuki!

Lilisgabi!

Én is hiányolom Sziszt! Mehet az üzi :wink: !

Rólunk:
Vannak napok, mikor azt hiszem, ennél nem lehetek fáradtabb, aztán rájövök: de, lehetek :evil: :lol: :lol: (Mondjuk az én alvásigényem min. 8-10 óra :oops: :lol: és ennek a közelében sem vagyok). Kicsi fiam 4-től nem tudott visszaaludni, pedig baromi fáradt volt. Eleve adtam neki éjszakára 1ml kanalast (2,5 helyett), és addig tök jól is aludt. De 4-re elmúlt a hatás :? . Megint adtam 1 ml-t, de továbbra is állandóan felkelt a pukikra :( ! Apa 7-kor felkelt, én meg mondtam neki, hogy nem bírom, muszáj lefeküdnöm, legalább egy fél órára. Megetettem a bébit, és szunya...
Háromnegyed 10-kor keltem :shock: ! Gyerek?!?!?!? (Merthogy enyémapa nagyon sz@rul bírja a hisztit, főleg, ha nem tudjuk az okát, ezért már-már boritékoltam,hogy fél óra múlva megjelenik az ordító gyerekkel, hogy csináljak vele valamit :lol: . De nem!)
A gyerekem aludt, mint a tej :shock: :D :D :D . Mint kiderült: Ricsi tisztába tette, kiment vele sétálni, a kezében ringatta, de semmi se volt neki jó (és a pocak sem fájt) :? . Már kezdett megőrülni, ezért kint hagyta a gyereket az ablak előtt, becsukta a nyílászárókat, és hagyta sírni, közben meg nézte, nehogy baj legyen (a látványt vállata inkább, mint a hangot :roll: ). Erre bébikém 7-8 perc utn bealudt, és azóta is alszik :shock: :D :D . Na, én erre képtelen lettem volna, de sztem jól csinálta apa, mert ez mostanában totál hiszti nála (a hasfájás nem vízszintmérős, őt meg ha felemeled, elhallgat :twisted: :lol:) ! Ja, mondta hogy amint bejött, egyből kevésbé sírt,inkább csak nyekergett elalvásig, és ezt már én is észrevettem, hogy rendesen nekünk szól a műsor :shock: . Van, hogy simán eljátszik egyedül, erre bemegyek, hogy megnézzem és egyből nyafizni kezd, hogy vegyem föl :? ! A kis sz@ros :lol: :lol: :lol: .
Csak tudnám,most hogyan tovább :roll: . Én nem tudom hallgatni/nézni, ahogy sír, és nem is akarunk ebből rendszert csinálni, de felkapkodni sem szabad, mert már most szívat minket....Na, majd erőlködünk :lol: .

Lorca, én eddig sem osztottam a véleményt, hogy egy gyereket egy évig nem lehet elrontani, de most már tény: (az én gyerekemet) el lehet rontani, és olyan szélsebesen, hogy észre sem veszed :twisted: :lol: !!! Anyu szerint eleinte ugyanúgy meg kell őket tanítani egyedül elaludni, akinek nem megy,mint helyesen cicizni. És képesek rá, hogy ezt pár nap alatt elfelejtsék, ha valami miatt el vannak ringatva. Jelen esetben is! Szóval valójában nem genyózni akar, hanem nem tud már egyedül elaludni, és rá kell ébreszteni, hogy képes rá. A módszert nem tudom, de nálunk pár perc elég volt :roll: . Nem tudom persze,mi van, ha nem alszik el ilyen hamar :roll: .....

Jaaaj,gagyarászik, megzabálom :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy, Ikoka!

Nem csak a tej működik a nőknél kereslet-kínálat alapon :roll: :lol: :lol: :lol: ! Míg a pasik minél régebben nem szeretkeztek, annál inkább be vannak gerjedve, egy nő annál kevésbé vágyik rá! Én ezért ügyeltem rá nagyon, hogy amennyire lehet (még a megszorítások ellenére is) meg legyen a folytonosság, mert féltem, hogy később nehezebb lesz életre kelteni a libidómat, mint Jacko-t :oops: :lol: :lol: . Több ismerősünk is van, aki baba óta gyakorlatilag nem él házaséletet, és hiába lenne tökéletes a kapcsolat, minden ilyen ismerősünk félrekacsingat(ott) vagy nagyon fontolgatja (több évesek már a gyerekek):? ! Ezzel (Isten ments) nem azt akarom mondani, hogy nálatok is így lesz, csak a pasiknak ez tényleg elemi szükséglet, és sztem az a legkevesebb, hogy idővel feszültséget, vitát szül :( ! Arról nem is beszélve, hogy nektek is jár egy kis hancúr, és tényleg felpezsdíti az embert, még ha fáradt is, és szükség is van arra hogy nőnek érezzük magunkat :wink: ! Eleinte talán döcögősen indul, de utána már alig váejátok majd, úgy be lesztek búgva, és apa is bódog lesz, hogy az ő kis felesége milyen tettre kész :lol: :lol: :lol: . Persze nálunk is van, hogy úgy érzem "úúú, nehogy akarjon...", de még ha így is indulok neki, mindig meghozza a kedvem :wink: !

Ilyen pici babával amúgy ez teljesen érthető, csak tényleg nehogy így maradjon! Én is csak az ismerősökből okultam, mert nem akarom, hogy odáig jussunk, hogy arcrapuszival köszönünk :? :roll: ! Nyilván ez pasifüggő is, de tudom, hogy Ricsinél ez gyenge pont, és kikészülne, ha nem törődnék vele :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

A 2008 decemberi topikból jöttem át, kérdezni tőletek.
Anno Réka lányomnak írtak fel Milumil Ha Start tápszert, egy zacskót kibontottam, csináltam belőle is,de felhasználásra nem került mert végül is rendesen beindult a tejem.
Megmaradt egy teljes doboz (amibe 2 zacskó van) és egy másik doboz amibe egy zacskó tápszer van.
az lenne a kérdésem, hogy esetleg nem kell valaki babájának
eladnám.
2000 forint+postaköltség az egy doboz a maradék felbontatlant meg gratiszba odaadom
a szavatossága 2010 áprilisig jó.
Ha vkiről tudtok, hogy érdekelné írjon az emil címemre
nuada77@freemail.hu
és a részleteket megbeszéljük.
elnézést ha zavartam
jó babázást nektek.

KépKép

Kép
orsimorsi

Na, a kisfiam überelte a reggelt: végülis fél 12-ig aludt :shock: , utána bekajált, és egy órán át zokszó nélkül nézelődött a babakocsiból, meg beszélgetett velünk :D . Aztán elkezdett fáradni, és jött a hiszti :? . Már megint nem volt jó semmi sem :evil:! Na jó, mondom, picit hagyon sírni, meglátjuk mi lesz... :roll: . Kicsi fiam 3(!) percig sírt aztán néma csönd :shock: . Még be is paráztam kicsit, ezért benéztem hozzá:picit mocorgott, csukogatta a szemét, és elaludt :D :D :D ! 3 perc alatt!!!!
Talán az lehet, hogy túl későn veszem a jelzéseit, és előbb le kéne raknom, mielőtt eltörik a mécses, nem?
A Suttogó szerint ahogy ásítozni kezd, irány az ágy, pici dumcsi, simitapi, oszt csókolom :lol: . Hát, lehet délután kipróbálom, hogy hamarabb leteszem :roll: . Mert azért ez a sírósdi nekem még 3 percig sem tetszett ám :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mindenki sétálni van?! :roll: :D :D :D
Mondjuk mi is a kertben vagyunk :wink:

Kanalas: Megkérdeztem anyut: nincs neve, kutyultatni kell, a hatóanyaga papaverin és barbiturát. Esetleg kérdezzetek rá védő/doktor néninél, valószínüleg tudni fogják, mert "ősrégi" gyógyszer :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!!

Csibe! Kiara irtó édes!!

Dodi! De jó nektek! Én tegnap is letettem az ágyába,amíg ott voltam vele,nézelődött,röhögött a körforgójára,de amint otthagytuk,elkezdődött a hiszti. Zolival megbeszéltük,hogy ok,megkajálunk,addigra talán beleun. Aha!! Csak szerettük volna. És ebbe az a pláne,hogy amikor odamész hozzá,hogy most akkor mi is a baja,már annyira bele van lendülve a hisztibe,hogy akkor sem hagyja abba. És ez általában mindig este van. Tegnap csodálkoztam is,hogy fél 10-kor elaldut,mert nem szokása olyan korán. Meg is lett a böjtje,fél 1-kor már fent volt,aztán fél 4-kor és negyed 6-kor. Soha nem kelt még fel 3-szor egy éjszaka alatt. És megint tök nyugtalanul aludt,nem tudom mi a fene lehet.

Találkozó: a parkolóban találkozunk kedden? Ti a kajáltatást hogy oldjátok majd meg,akinek épp aktuális lesz? Mert én gondoltam,hogy fejek addigra egy szopira valót,de hol melegítsem meg?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok !!!

Dodi :

Igen : kereslet-kínálat :D :D :D , mindenképp visszaállunk a normális kerékvágásba, nem szeretném ha öregesen, arcrapuszisan élnénk egymás mellett :roll: :roll: :roll: , még csírájában elfojtom ezt. Mert csak rajtam múlik, felpörgök és ezerrel rányomulok Apára...nem fogja bánni ahogy ismerem :wink: :wink: :wink: .

Nyuszi :

Parkoló szerintem jó, bár most így hirtelen azt sem tudom az hol van,olyan régen voltam a Normafánál. De megoldom :wink: , remélem a hétfői szurik után a pindurkámnak is lesz kedve menni, nem csak nekem. Remélem nagyfiúsan, sőőőt férfiasan viselkedik ( na nem olyan nyafogós pasisan) és simán veszi az akadályt, másnapra el is felejtjük a fránya szurikat.

Az én Zsombim eddig nem is nagyon böfizett, na jó néha egy olyan embereset, de most 2 napja bukós lett és azóta már vagy 5* lehányt :roll: :roll: :roll: .Tegnap megspékelte ezt egy akkora adag híg fosival is , hogy amikor felemeltem az én ruhámon is végigfolyt a cucc.Valahogy így néztem :shock: :shock: :shock: pár másodpercig. Azt végigvigyorogta, amíg kimostam a szarból. Persze mindezt indulás előtt játszotta el. :x :x :x Amúgy ez a bukásosdi mitől van ??? Lehet túleszi magát és csak a fölösleg jön ki ??? Ne aggódjak, ha amúgy jól van ??? Na jó ...délelöttönként nyüglődik, de szerintem ez olyan nyafihisztitörödjvelem lehet.

Kép
ikoka7

Nyuszi :

Hát most hogy mondod...lehet addig be kéne szerezni egyautós melegítőt...ez még eszembe sem jutott. :shock: :shock: :shock:
De az is lehet, hogy kéne tartani egy össznépi szopizást :roll: :roll: :roll: , kicsapjuk ott a természet lágy ölén :wink: :wink: :wink:

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de most már jövők, megmondom őszintén nem volt kedvem írni. Nagyon rossz hírt kaptam és teljesen magam alatt voltam. Igazából nem akartalak elszomorítani benneteket , de most is olyan bőghetnékem van. Szóval elhunyt egy ikerpár a Korán, jobban mondva már lekerültek a csecsemő osztályra, Domival együtt feküdtek bent , csak ők az intenzíven voltak. Annyira hihetetlen még most sem tudom felfogni……….

Hétfőn Domival koraszülött utógondozáson voltunk, hála a jó égnek minden rendben van vele, sőt meg is dicsérték, hogy milyen ügyes :lol: :lol: :lol: . A héten lett volna esedékes a koponya ultrahang is, de már megint átrakták jövő szerdára :twisted: :twisted: :twisted: , úgy kiakadtam mert, már másfél hónapja tologatnak minket.
Dominak is lett egy pici koszmója , én vettem Babé sampont, szerintem jó :wink: , és képzeljétek mostanában úgy szeret elaludni, hogy a fejére húzza a pelust :shock: :shock: !!!

Katy: A4 papír 2 pont. Remélem már jobban van Petra körme :wink: .
Bond: "Főtt tojásnál, főtt krumplinál, barack pucoláskor és hasonló esetekben, amikor a héját kell lehúzni, akkor nem szeretem, ha az adott élelmiszer is vele jön és "sebhelyes" lesz a felülete. " :shock: :shock: 3 pont
Dodi: annyira helyes a kisfiatok :lol: :lol: !!!! Kiköpött apukája :shock: :wink: !!!!
Hendegabi: jobbulást kívánok Nócinak :wink: !
Anna(Iringó): Iringó egy tündéri csajszi :wink: !
Gabi: Nektek is jobbulást :wink: !!
Boo: Annyira édes Zsiri, és szépek vagytok a képen, ne mondj bolondságokat :wink: :wink: !!!!!!
Ikoka: Szép baba Zsombi, de nem látszik a képeken, hogy olyan nagy, tök arányos :wink: !!!!
Ancsurti: Hangi egy kis huncutka :wink: :wink: !!!
Kispiskóta: jaj de helyes Marci is :wink: !!!!
Csibe: tetszik Kiara sérója, tök cuki :wink: !!!!

Védekezés: Fogamzásgátló , most más fajtát kaptam , mint terhesség előtt, mert nekem is totál felborította a hormonháztartásomat az előző fog.gátló, hormonvizsgálatok tucatjain estem át, mire kaptam valami dilibogyót és annak az eredménye lett Domi :lol: :lol: :lol: !!!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
marietta1982

Boo :

"akkor nektek tényleg együtt kellett lenni, azért jött Zsombi" IGEEEN!!! Zsombi egy "most ne használjuk" eredménye, nem egy szakadásos történeté, de ki gondolta volna, hogy 8 évnyi bogyós fogamzásgátlás után az első(na jó lehet második) adandó alkalommal teherbe esek. :oops: :oops: :oops: De szerencsére így tötént :D :D :D
Na akkor én bevállalom Miront 1-2 órára , majd kórusban bömbölhet Zsombival , Te meg vesd rá magad Apára , mert ez olyan mint baleset után a vezetés : minél később kezded újra , annál gázabb. :? :? :?

Tanul itt az ember lánya :roll: :roll: :roll: , szopizás után elkezdett nyűglődni, hát hagytam kicsit. Nem sírt csak nyafizott, de aludnia kellett már, mert majdnem egész délelőtt ébren volt ( beszélgettünk, sétáltunk, ettünk és persze volt egy kis sírás is ). Nem tartott 10 percig sem és álomba dumálta magát. :wink:

Kép
ikoka7

köszönöm a kép dícséreteket...

akkor kedden mikor lesz a tali?
már ,imdent tudok csak ezt nem :oops: :oops: :oops: :oops:

én is restellem,de még nem voltunk együtt apával,de hétvégén
már tuti elkapom...addigra már tuti hat a gyógyszer és remélem
tovább fent tud maradni,mert általában éjfél és 3 között alszik el.
tegnap pl: 3kor...

marietta!
nagyon sajálom az ikreket!
Domi nagyo édes...

Kép
Kép
csibe83

nekem is felborította a hormonháztartásom a fgátló és ezért
tavaly májusban abbahagytam és októberbe meg is fogant a bébi...
szóval nekem fél év volt mire kitisztult a fgátló...

Kép
Kép
csibe83

Boo, lehet az apró betűst nem is nekünk szántad, mert biza egy két szón kívül nem tudom elolvasni, pedig tök pöpec a szemem. Nem tud a nagyi vigyázni, mert nem 70 éves dauerolt hajú nagyika, hanem 49 éves fürge óvónéni. :wink: A dédikére meg nem merem rábízni. Vagyis egy valamiben lehet reménykedni, hogy tesóm megszül addig és akkor anyum szabin lesz, na akkor tudok menni.

Marietta, Domi nagyon édes!!!!!!

kispiskóta

Sziasztok!

Végre sikerült ideérnem. Már hiányzott a kapcsolat a külvilággal! :D

Helyzet nálunk:
hétfőn ugye Nócit elvittem az orvoshoz, akkor este még bejelentkeztem, írtam, hogy a gyerekorvos szerint vírusos megfázás, és nem írt gyógyszert, homeopátiás nátha elleni szert javasolt (amit amúgy is szedtünk az allergia miatt) + köptetőt.
Aztán estére belázasodott a Nóci, megint hányt, köhögni kezdett.
Kedden már rendesen rotyogósan köhögött, és a Vica is szörcsögni kezdett. Egész nap nyüglődtünk, estére a Virágnak 38 volt a hője (popóban mérve), ezért tegnap reggel felpakoltam a csajokat, és felvittem az itteni körzeti dokihoz.
Megvizsgálta őket, és bár szóval nem szidta a gyerekorvost, de láthatóan meg volt a véleménye róla.
Nócinak hörghurutja van, elég durva, benn a lakásban eléggé fullad, így szinte az egész napot kinn tölti (töltjük), éjjel beöltözve alszik nyitott ablaknál. Kapott antibiotikumot, valami nátha elleni szirupot, meg a köhögés-fulladás ellen kúpot. :?
Vica is napi 2-szer kap antibiotikumot, amit 6 hónapnál korábban nem is kaphatna, de a doki szerint még mindig jobb, mint ha a Nóciéhoz hasonló szövődményei lesznek a náthájának.
Szerencsére ügyesen lenyeli, igaz anya trükközik vele, amikor ébred etetés előtt még nem ordít, de már láthatóan kajás, akkor csöppögetem a szájába. Úgy tűnik, ízlik neki. Aztán este már 38,6-ot mértem neki popóban. :(
Meg persze folyamatosan kell szívni az orrából a takit. :(
Viszont a köptetőt már nem tudom beadni neki. 2-szer próbáltam, Először szimplán kiköpködte, másodszor majdnem megfulladt, annyira küzdött ellene, végül bukival együtt távozott.
Viszont alighanem a hasa a gyógyszertől fáj, mert ma délután írtóra ordított... :(

Nócit holnap kell vinnem pulmonologiára, vagy mi az izére. Frankó lesz, főleg, ha sokat kell várni, mivel nem adnak konkrét időpontot, csak a napot mondják meg: holnap 4 és 6 között mehetünk.
Fülészetre (és audiológiára) is be kellene mennünk, mert nem hagy nyugodni ez a -nemhallagyerek- dolog. Gondolom a nátha most méginkább rásegít.

Nem volt elég bajom, kedden délelőtt (8 körül) mikor elindítottam a mosógépet, lecsapta a biztosítékot. Nem lehetett visszanyomni, azonnal levágta.
Hívtam szerelőt, este 5-kor érkezett meg. :?
Szétbarmolt mindent, mert nem találta meg a hibát, végül az órától a házba beérkező vezetéknél szétbontotta az elágazásnál, és minden "kört" külön nézett meg. Így este 7 körül lett áram a konyhán, és a két szobában. Azt mondta, szerdán folytatja, de délután szólt a Gábornak, hogy sürgős dolga van, nem tud jönni, úgyhogy a sógorom kijött, és végül ő csinálta meg az egészet. Kiderült, hogy nem is volt olyan gázos a helyzet, egy kapcsoló égett ki (csak azt nem értjük, miért pont az, mikor annak a közelében sem voltunk, mikor kicsapta a biztosítékot :shock: ).
Úgyhogy ezentúl ezt a szerelőt tuti nem hívom.
(Igaz, olcsóból megúsztam, mivel úgy volt, hogy még visszajön, nem kérdeztem meg, mit fizetünk :twisted: )

Ja, és még arról, hogy jutok el 2 beteg gyerekkel időre Szombathelyre: Gábornak mondom, siethetnél, együtt könnyebb lenne: egy kolléganője az éjjel infarktust kapott, megműtötték, nem tudni, túléli-e. :( Ráadásul a férje is ott dolgozik, vagyis most a felesége mellett van, úgyhogy Gábornak valószínű se szabadnap, se hazajövetel este 6 előtt.... :?

Gyors reagálások:
Szopiztatni sokatokhoz hasonlóan kb 1-1,5 éves korig szeretnék, de amint lehet, megkezdem a hozzátáplálást.
Anyám múltkor mutatott olyan bébidesszertes üveget, amin az volt, hogy 2 hónapos kortól adható (ez a mi korunkból való), úgyhogy 4 hótól én már mindenképpen adok gyümit...

Iringó, Ancsurti, Tike, Boo, Ikoka, Kispiskóta, Csibe, Marietta: szerintem minden gyerkőc csodaszép, és a fényképek is jól sikerültek. Annyira jó látni ezeket az egészséges, szép babákat... :D
Ha Vicus alszik még egy picit, talán én is tudok feltenni fotót.

Gabi1 : jobbulást nektek is, remélem könnyebben megússzátok, mint mi.

Boo: Ivásról: Én alapból is viszonylag sokat iszom: kb 3 liter/nap, mostanság viszont sokszor 4,5 liter is befigyel vízből. Ebből általában 1,5 - 2 liter az ásványvíz, a többi sima csapivíz.
Ha megiszom a 4,5 litert, akkor sincs több tejem. Viszont ha nincs meg a 3 liter, azt egyszerre észreveszem :? :!:

Tényleg: Bond írta, hogy eltűnik pár napra. Miért is????? :?:
És hol van Sillia, meg a többiek? (ugye nem most műtik?)

Kép
Kép]
hendegabi

Ja, és köszi a hiányolást, meg a jobbulás-kívánást (asszem Ikoka, Lilisgabi volt...., bocs, ha valakit kihagytam)

És izé...... akkor most kell bojkottálnunk az a bizonyos joghurtgyártócéget, vagy nem kell????? :?: :?: :?: :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok,

Sajnos nálunk is meg van a vírusos takonykór... :( :( :(

Mírának tegnap kezdett el folyni az orra, miután egyre többet tüsszögött, és időnként köhögött. Szerencsére láza nem volt, csak magas hőemelkedése. Ma elmentünk az orvoshoz, aki közölte, hogy vírusos, igazából nem adott rá semmit (orrcsepp, köptető szirup). Szívom az orrát, sajnos van mit... De remélem, hogy hamarosan rendbe jön, nagyon nem jó ilyen kis bágyadtnak látni, igaz néha még így is van ereje egy-két mosolyt dobni anyának. :lol:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Hendegabi, Merion : jobbulást a gyerkőcöknek !!!!!!!!!!!!!!!!!! és kitartást az Anyukáknak !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
ikoka7

Boo!

"este meg olyan fáradt vagyok, hogy csak lézengeni vagyok képes"
Apának az épp elég :twisted: :lol: :lol: :lol: . (Ne legyen nag igényű :evil: :lol: !!!)
Nem biztos ám, hogy szűkebbre varrtak, mert engem nem varrtak, mégis szükebb lettem :shock: . Sőt, még küllemre is megváltozott (szebb lett, komolyan) :oops: :oops: :D . Biztos a "használaton kívüliségtől" :lol: . Az első azért bevallom kicsit a "szűzfosztásra" emlékeztetett, nem fájt, csak kicsit kellemetlen volt, de hamar sikerült elterelni a figyelmem :wink: :lol: . Azóta kutya baja :wink: . Egy próbát megér! Max, ha még nagyon érzékeny a varrás, vagy ilyesmi, vártok még egy picit....

Olyan nincs, hogy nem tápláló a tej! Csak a táp töm, mint az állat! Botond 2,5-3 óránként eszik, pedig sokat eszik, és nagy baba is, mégsem bírja tovább napközben! A cicis babáknál ennyi a normális! Pláne, ha kicsit kevesebbet evett, mint az igénye! Nincs azzal a tejjel semmi baj!!! De most már kijárna egy tockos, az önbizalomhiányodért, te kis Boota :evil: :wink: :wink: :lol: :lol: .

Marietta!

Domi annyira tündéri, mindig megakad rajta a szemem :wink: !

Hendegabi!

szegénykéim :( ! Gondoltam ám rátok, hogy nem lhetnek könnyűek a napjaid.... :roll:
Na demostmáraztán gyógyulni, gyógyulni :wink: !!!!

Merion!

Detto, mint gabiéknak! :wink:

Nem tudom, hogy fogunk menni kedden, mert nincs kocsim, mert eladtuk, a Subaru meg szervízben van . Apának kell az övé, amit meg most használok (a már terhesen említett matuzsálem), az csak a közértig meg vissza használható, távolabb nem megyek vele, főleg nem babával! Lehet, hogy kölcsönkérem a bnőm kocsiját, vagy bevitetem magam újpestig apával onnan meg BKV... Vagy majd meglátjuk....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Betegeknek jobbulást. Mi már kezdünk jobban lenni.

Nóra tegnap olyan ordításban volt tegnap mint még sosem, már elkezdősödött a nyűgösködés hévégén, éjszakai kelé is több lett, tegnap volt a csúcs amikor éjjel óránként kelt, nppal pedig ordítás egész nap és 1,5 óránkénti cici, ettől már szét kellett volna durrannia a mellemnek, de sehol semmi. Mire reggel megmértem hogy mennyit eszik egy ciciből és lám jött a döbbenet hogy 60-at, az baromi kevés, ahhoz elég volt hogy eltelítse, de 1 óra múlva már kezdte a nyűglődést, így ma megpróbáltam hogy két ciciből etessem, így mindkettőből 50-60-akat evett, így lett egyszeri 100-110, és lám Nóra egész nap csendben volt, evett aludt, nézelődött. Szóval ez volt a gond. Semmi nem használ, laktoherb, ez az új kapszula sem, ami ráadásul baromi hasfájást okozott neki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni :cry:

Boo
Igen, mei-tai-ban van Iringó. Szoktunk kendőzni is :wink:
3-4 baba is jöhet :lol: :lol: :lol: :lol:
Én olyan 2 liternyit iszom...
Nagyon szuperek a képek!

Ancsurti
Jobbulást!
Tiszta, természetes lanolinnal próbáld kenni a cicidet!
Egy szavad se lehet Hangi alvására, ha éjszaka alszik 5 órát!!!! Iringó éjszaka is max. 3-4 órán keresztül képes azt elviselni, hogy nem kap tejecskét :wink:
Nagyon szép baba Hanga! :lol: :lol: :lol:

Tabati
Iringót a nagyon nyűgös időszakaiban magamra kötöm... érezze a testemet, vagy úgy bújunk össze, hogy a bőrünk összeérjen... és ez szokott segíteni... kell nekik a szoros testi kapcsolat!

Tike
Szerintem, semmi gond nincs a gyarapodással... nézzed a 2 hét átlagát :wink:
Mi havonta megyünk mérésre...

Katy
Háti hordozás... kipróbáltuk milyen... ha megyünk valahova, elől van Iringó, szeretem látni :wink:

Ikoka
Zsombor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ennyi szép fiú közül nehéz lesz választani :wink:

Védekezés
Mi óvszereztünk... annak nem sok értelmét láttam, hogy fél évig szedem a tablettát, mikor apa itthon van... aztán fél évre abbahagyom... :?

Kispiskóta
Bende is szép baba :lol: :lol: :lol:

Csibe
Hello Kitty-s Kiscsibe tündéri :lol: :lol: :lol: :lol:

Marietta
És Domi pocakja hogy van? Megoldódott a gondotok?
Képek alapján nem lehet megmondani, hogy koraszülött volt... :wink:

Hendegabi
Jobbulást a lánykáidnak!

Merion
Mírának is jobbulást!
Vendég

Köszi lányok.
Merion, nektek is jobbulást.

Nálam, most hogy beteg a Vica, tuti kevesebbet eszik. Csak én nem mérem, és fogalmam sincs, hogy grammra mennyi az annyi.
Mivel a betegségtől levert, hamar elalszik, így tudok fejni.

Azt nem tudom, emiatt-e, vagy az étrendbe beiktatott lucernacsíra-hatására, de 1 cici minden kajáláskor elég (eddig általában reggel 2 kajálásra volt elkég 1-1, utána 2 kellett), sőt, már várom a szopikat, mert a melleim keményebbek, feszítenek.
Persze örülök, csak írtóra furi.

Kép
Kép]
hendegabi

Kép

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Anna!

Mit dolgozik teapa :shock: :? ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

H.Gabi!
Jobbulást Nektek, kúráljátok magatokat!

Keddre esőt mondanak, ill. egész jövő hétre esős időt mondtak. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Én a Normafánál gyerek koromban voltam utoljára, de azért remélem, hogy odatalálok. :roll: :roll:

Nyuszi!
Én viszek tejet lefejve biztos ami biztos, és szerintem itthon megmelegítem és beteszem a termoszba.

Apropó termosz. Vett valaki rajtam kívül a cumisüveghez?
Mert amit én vettem (cam), abba a nagy cumisüveg nem fér bele, csak a kicsi 125 ml-s. Nem akartam hinni a szememnek! Még elég egyelőre a 125-ös, de nemsokára tuti kell majd a nagyobb cumisüveg, és akkor már nem tudom tovább használni a termoszt.
Röhej!!!!

Petra ma életében először evett meg cumisüvegből 120 ml tejet! Általában 90-100 körül eszik max. üvegből.

Besétáltunk ma a munkahelyemre, nagyon örültek nekünk. Amíg aludt a Petra, addig picit dolgoztam is. :wink:

Holnap megyünk az orvoshoz, de nekem úgy tűnik, hogy javult a Petra ujjacskája. Remélem, hogy hamar lekerülhet róla a zokni, mert megőrül tőle, annyira idegesíti.

Dodi!
Nálam ugyanez volt, hogy mintha a szüzességem vesztettem volna újra el, pedig én is császáros voltam, és a császár előtti este még együtt voltunk. Tehát csak 7 hét telt el és ilyen volt a terhességem alatt is, amikor Apa térdét műtötték és olyan nagyon rosszul volt hetekig.

Marietta!
Nagyon sajnálom az ikreket!
Domika nagyon édes! De jó, hogy ilyen jól van!!!! Ugye jobban van már a pocakja?

Kép
katy76

Sziasztok!

Köszi, köszi...reméljük, hamar túl leszünk rajta!

Ma a védőnő is volt nálunk. Kérdeztem, hogy az orvos, most honnan tudja, hogy ez nem megfázás (éjjel sem volt igazán lázas), hanem vírus? Azt mondta, hogy a torka alapján állapítja meg, amit tényleg meg is nézett, én viszont nem látom. Kapott egy kis Panadol szirupot, azóta hőemelkedése sincsen. Viszont azért még nem az igazi, kicsit bágyadt és többet alszik, mint szokott. Bár valószínű, hogy a betegség miatt már nyűgösebb volt az utóbbi napokban, éjjel is többször felébredt enni, de aztán aludt.

A védőnő szerint nálunk azért van még annyi kaki, mert elég zsíros lehet a tejem.

Tegnap és ma kezdett pecsételni odalent...akkor ez most már az első menzesz és 4 hét múlva "várhatom" a következőt??? :?

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

8)

:wink:

Kép
Kép
200907?

[quote="kicsidodi"]A írta:kicsidodinna!

Mit dolgozik teapa :shock: :? ?

Enyém apa katonatiszt. Többször volt külmisszióban :cry:

(Fiúknak jó lesz vigyázni! Apának van puskája :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Sziasztok !!!

Csak gyorsban, mert a diétás körömpörköltkrumplival vacsi után egy kicsit beálmosodtam. :roll: :roll: :roll:

Szia Bond!!! Merre jártál ???

Dodi mi elmegyünk értetek Zsombival Újpestre, ha Tiedapa addig hoz be és nem kérsz kölcsönverdát. :D :D :D

Iringó :

Enyémgyerek nem ijed majd meg holmi puskától, amúgy meg Ő az a rendesjóképűszerelmescsábító fajta lesz...remélem. Persze nem a nyálas fajtából, hanem a sármosfaszagyerek.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
ikoka7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: