Sziasztok!
Végre sikerült ideérnem. Már hiányzott a kapcsolat a külvilággal!
Helyzet nálunk:
hétfőn ugye Nócit elvittem az orvoshoz, akkor este még bejelentkeztem, írtam, hogy a gyerekorvos szerint vírusos megfázás, és nem írt gyógyszert, homeopátiás nátha elleni szert javasolt (amit amúgy is szedtünk az allergia miatt) + köptetőt.
Aztán estére belázasodott a Nóci, megint hányt, köhögni kezdett.
Kedden már rendesen rotyogósan köhögött, és a Vica is szörcsögni kezdett. Egész nap nyüglődtünk, estére a Virágnak 38 volt a hője (popóban mérve), ezért tegnap reggel felpakoltam a csajokat, és felvittem az itteni körzeti dokihoz.
Megvizsgálta őket, és bár szóval nem szidta a gyerekorvost, de láthatóan meg volt a véleménye róla.
Nócinak hörghurutja van, elég durva, benn a lakásban eléggé fullad, így szinte az egész napot kinn tölti (töltjük), éjjel beöltözve alszik nyitott ablaknál. Kapott antibiotikumot, valami nátha elleni szirupot, meg a köhögés-fulladás ellen kúpot.
Vica is napi 2-szer kap antibiotikumot, amit 6 hónapnál korábban nem is kaphatna, de a doki szerint még mindig jobb, mint ha a Nóciéhoz hasonló szövődményei lesznek a náthájának.
Szerencsére ügyesen lenyeli, igaz anya trükközik vele, amikor ébred etetés előtt még nem ordít, de már láthatóan kajás, akkor csöppögetem a szájába. Úgy tűnik, ízlik neki. Aztán este már 38,6-ot mértem neki popóban.
Meg persze folyamatosan kell szívni az orrából a takit.
Viszont a köptetőt már nem tudom beadni neki. 2-szer próbáltam, Először szimplán kiköpködte, másodszor majdnem megfulladt, annyira küzdött ellene, végül bukival együtt távozott.
Viszont alighanem a hasa a gyógyszertől fáj, mert ma délután írtóra ordított...
Nócit holnap kell vinnem pulmonologiára, vagy mi az izére. Frankó lesz, főleg, ha sokat kell várni, mivel nem adnak konkrét időpontot, csak a napot mondják meg: holnap 4 és 6 között mehetünk.
Fülészetre (és audiológiára) is be kellene mennünk, mert nem hagy nyugodni ez a -nemhallagyerek- dolog. Gondolom a nátha most méginkább rásegít.
Nem volt elég bajom, kedden délelőtt (8 körül) mikor elindítottam a mosógépet, lecsapta a biztosítékot. Nem lehetett visszanyomni, azonnal levágta.
Hívtam szerelőt, este 5-kor érkezett meg.
Szétbarmolt mindent, mert nem találta meg a hibát, végül az órától a házba beérkező vezetéknél szétbontotta az elágazásnál, és minden "kört" külön nézett meg. Így este 7 körül lett áram a konyhán, és a két szobában. Azt mondta, szerdán folytatja, de délután szólt a Gábornak, hogy sürgős dolga van, nem tud jönni, úgyhogy a sógorom kijött, és végül ő csinálta meg az egészet. Kiderült, hogy nem is volt olyan gázos a helyzet, egy kapcsoló égett ki (csak azt nem értjük, miért pont az, mikor annak a közelében sem voltunk, mikor kicsapta a biztosítékot

).
Úgyhogy ezentúl ezt a szerelőt tuti nem hívom.
(Igaz, olcsóból megúsztam, mivel úgy volt, hogy még visszajön, nem kérdeztem meg, mit fizetünk

)
Ja, és még arról, hogy jutok el 2 beteg gyerekkel időre Szombathelyre: Gábornak mondom, siethetnél, együtt könnyebb lenne: egy kolléganője az éjjel infarktust kapott, megműtötték, nem tudni, túléli-e.

Ráadásul a férje is ott dolgozik, vagyis most a felesége mellett van, úgyhogy Gábornak valószínű se szabadnap, se hazajövetel este 6 előtt....
Gyors reagálások:
Szopiztatni sokatokhoz hasonlóan kb 1-1,5 éves korig szeretnék, de amint lehet, megkezdem a hozzátáplálást.
Anyám múltkor mutatott olyan bébidesszertes üveget, amin az volt, hogy 2 hónapos kortól adható (ez a mi korunkból való), úgyhogy 4 hótól én már mindenképpen adok gyümit...
Iringó, Ancsurti, Tike, Boo, Ikoka, Kispiskóta, Csibe, Marietta: szerintem minden gyerkőc csodaszép, és a fényképek is jól sikerültek. Annyira jó látni ezeket az egészséges, szép babákat...
Ha Vicus alszik még egy picit, talán én is tudok feltenni fotót.
Gabi1 : jobbulást nektek is, remélem könnyebben megússzátok, mint mi.
Boo: Ivásról: Én alapból is viszonylag sokat iszom: kb 3 liter/nap, mostanság viszont sokszor 4,5 liter is befigyel vízből. Ebből általában 1,5 - 2 liter az ásványvíz, a többi sima csapivíz.
Ha megiszom a 4,5 litert, akkor sincs több tejem. Viszont ha nincs meg a 3 liter, azt egyszerre észreveszem
Tényleg: Bond írta, hogy eltűnik pár napra. Miért is?????
És hol van Sillia, meg a többiek? (ugye nem most műtik?)