A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Bogi és Lotti baba
Isten hozott benneteket erre a Világra! :) :) :) Kívánom, hogy legyen mindig mosoly az arcotokon és a szívetekben! Szüleiteknek pedig egészséget, boldogságot és minden földi jót, amire csak szükségetek van!

Anna, de jó, hogy vagy!!!!!!!!! :) Mesélj, hogy telnek a napjaid?

Andi, nahát nahát! alakul valami Nálad, nagyon bizsereg a 7 érzékem ;)
Flora a hüvelyi nyilalás rendszerint a tágulással jár együtt ;)

Éjszakai ébredés babákná
l: teljesen természetes dolog, semmi színjáték, vagy hiszti, vagy manipulálás nincs mögötte / hogy is tudna manipulálni egy pár napos hetes csecsemő, hisz ahhoz tapasztalatok tömkelege, előre látás, a másik fél ismerete és még számos egyéb dolog kell, amivel legkorábban 4-5 évesen rendelkeznek a csemeték../ Szóval ez a fajta ébredés, mikor csak a cicin jó, kiságyban nem, annak köszönhető, hogy a baba megtapasztalja azt a koránt sem kellemes élményt, hogy Anya és Ő nem egy és ugyanaz... az az ideális egység, ami még a pocakban volt, az megszűnt.... csak arra az időre áll vissza, míg az anya szoptatja... vagy a mellkasán altatja.. Ez minden babának létszükséglete... s ezt szó szerint kell venni, ebben a korban még nagyon nagy az átjáró a "másik" világba... kell az erős földi kapocs... Ugyanakkor nem kell megijedni, időszakos csak az éjszakai cicifüggőség, pár hét és elmúlik ;)

A délutáni hasfájásnak nevezett sírással, sehol sem jó, csak ölben tünetegyüttessel járó szülőparáztatás is hasonló okokkal bír... ez pedig egy amerikai pszichomókus által írt könyvben található, a 4. trimeszter:

A hiányzó negyedik trimeszter - sok baba azért sír, mert három hónappal "korábban" születtek

Láttál valaha egy bébi lovat vagy egy bébi tehenet? Ezek az újszülött állatok tudnak járni, sőt futni is, rögtön a születésük napján. Ehhez képest a mi újszülötteink meglehetősen éretlenek. Nem tudnak járni, futni, de még csak megfordulni sem.

Sok szempontból egy újszülött inkább tekinthető még magzatnak, az ideje nagy részét evéssel és alvással tölti. Ha csak három hónappal elhalasztanánk a szülés időpontját, az újszülött képes lenne mosolyogni, gügyögni, "flörtölni".

Miért mégis ennyire éretlenek az újszülött babák? Az ok nagyon egyszerű. A lócsemetékkel ellentétben, akiknek az életben maradása a nagy, kifejlett testüktől függ, az embergyermek túlélése a kifejlett agyon alapszik. És valóban, a babák agya olyan nagy, hogy ki kell "evakuálni" őket a méhből, mielőtt teljesen fejlettek lennének a kinti életre, hogy megóvjuk őket attól, hogy a fejük elakad a szülőcsatornában.

Ugyanakkor, hogy a babáknak megadjuk a 4. trimeszter élményét, egy fontos kérdést kell tisztázni: milyen is volt odabent (a méhben).

A méhedben a baba szorosan be volt csomagolva a magzatpozícióba a méh meleg falával és rázva, rúgóztatva volt a nap nagy részében. Körülvette egy állandó súgó hang, ami egy kicsivel hangosabb, mint egy porszívó.

Éppen ezért minden hagyományos (értsd ősi) bébinyugtató technika szerte a világban a méh érzetét próbálja utánozni. A pólyázástól kezdve a ringatáson át a "sussogásig" minden módszer visszavezeti a babát az ölelő, ritmusos, méh-szerű világba.

Sok szülő azt hiszi, hogy ezek a módszerek attól hasznosak, mert "otthonosság" érzetet nyújtanak a babának. Igazából azonban ezek felerősítenek egy agyi reakciót - a baba saját "lenyugtató" reflexét. Ez olyan, mint egy automata "kikapcsoló gomb". Ez viszont csak akkor működik jól, ha ezt a felerősítést egészen pontosan végezzük el!

pl: hajszárító, porszívó bekapcsolása: az anyaméhben hallott hangokra hasonlít, hordozás kendőben: test a testhez, az anya szívverésének folyamatos hallása, pólya, puha plédbe csavarás...

Mi történik akkor, ha már mindent megpróbáltunk, de a baba akkor sem hagyja abba a sírást (üvöltést)?

Ez az a pont, amikor a szülöknek eszébe jut, hogy a baba kólikás.

vicger

Kriszti: kösz :) Hogy van energiád ennyit írni most? :wink: De én örülök neki :)
... aha, ezért imádja a kiscsaj, ha Julcsi haját szárítom. Nem értettem, miért élvezi ezt annyira. :lol: :lol: :lol:

Andi: azért majd röhöghetek, ha egyszerre lesztek bent? :lol:

Manó: ja, ja, gondolom, azért is írtam, hogy nálam nem sírás van éjjel, hanem csak nyekergés, inkább olyan beszéd helyetti gögicsélés. :) Na de délután 5 és 6 között ... na, akkor van a sírás. :roll: - ez lenne a 4. trimeszter. :wink: :wink: :wink:
Nálunk Julcsi az öltöztetésből akarja mindig kivenni a részét, azt meg is hagyjuk neki, reggel-este Ő adja rá a ruhát. :)

KépKép
KépKép
madar

Gyermekem elaludt az udvaron, kihasználom az időt, addig gyorsan elintézek néhány dolgot. Délután kissé zsúfolt lesz nálunk, este meg a családé, szóval lehet, hogy csak holnap jövök. Süti addig úgysem fog szülni. :) :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"]S írta:madarüti addig úgysem fog szülni. :) :wink:

Röhögnék,ha mégis Kép :lol: :lol: :lol: Velem együtt!

Kép
v.andi

Kriszti,ez a negyedik tirmeszter :shock: érdekes,és tetszik ;)
nekem is bizsereg :wink:

Kép
v.andi

madar, másoltam :wink:

vicger

Gratulálok a most babázóknak!!!

Manó, én 39+3 szültem, szeptember 5-re voltunk kiírva:) Írd át légyszi, köszi :)

KépKép
Kép
scooper

Scoop, megvan. ;)

Kép Kép
manósziget

Süti!
Csinossssssssssak a pocifotóid!!!!!!!!! ( van egy nagyon so so sexy :wink: :wink: gondolom apa örült!!!! )

KépKép
csikipetra

Soma csak a mellkasomon volt most hajlandó elaludni!
(úgyhogy Kriszti köszi a bemásolt cikket, hasznos volt elolvasni)

KépKép
csikipetra

ÓRIÁSI GRATULA BIBI ÉS ARANYNAP!!
ÉLJENEK AZ ÚJABB KISCSAJOK:D:D!!!!!
ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!

most rohanok, este jövök

Kép

Kép
móka:)

Rakott zöldbab kész,Esmeralda bekapcsolva,jegeskávé a pohárban.
Délután még készül majd a csokis muffin és ennyi!

Kell ennél több?Ja igen,még egy baba a kisszobába. :D
Vendég

Andi: röhögjünk? Mert Süti azóta sem jelentkezett. Kép

Kriszti: ügyes Kép

Megyek, mert fő a póréhagymalevesem. :)

KépKép
KépKép
madar

Lina: csokis muffin Kép

KépKép
KépKép
madar

Madar:ha gondolod gyere,sokat sütök,mert mi is nagyon szeretjük,így a szokásos helyett dupla adagot csinálok.Jutna neked is! :lol: :wink:
Vendég

Madar,Sütivel beszéltem telefonon :lol: Még nem szül,de már hamarosan.Jön ő,és mesél.Amúgy lezsíroztuk,hogy 12-én szülünk :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉsssssssssssss
bemutatom nektek LOTTI ÉVÁT

Kép

Ugye milyen gyönyörűűűű?????

Kép
v.andi

Andi: az minnyáááá itt van. :lol: Szombat ... lehet akkor is szülni?

Lina: két szoptatás között megjárom Dunaújvárost Gödöllőről? Kép

KépKép
KépKép
madar

Lina,tudsz élni!!!! :lol: :lol: :lol: Fincsi menü.

Én sült húst sütöttem,combból,és lesz fini sült zsír.Már csekkoltam ebédre,jó lett.

Kép
v.andi

Bizony, gyönyörűűűűűűűű! Lotti, csudaszép kislány vagy. :D

KépKép
KépKép
madar

Madar,nincs min nevetni,mert 2000 méhszájjal a doki semmi jóval nem biztatott.Sőt hétfőre(a kiírásom napjára)kell kérnem a kórházba egy időpontot ctg,meg amniora.amit nem szerettem volna,de a doki mondta hogy muszáj,szóval akkor inkább megszülnék hétfőig,de nem sok esélyem van!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Ha valaki tényleg el tudná mondani,hogy az hogy műxik,mármint az amnio,azért hálás lennék,mert kissé be vagyok fosva tőle.

MINDKÉT MA SZÜLETETT BÁRÁNYKÁNAK GRATULÁLOK!!!BRUMI ÉS ARANYNAP,SOK TEJCIT ,BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZSÉGET MINDANYYIOTOKNAK!!!!!!!!

sutimano76

Kishercegnő! :) :):):):) CSodaszép!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :):)

vicger

Nagyon szép a kis Lotti!

Madar:nem tudom,hogy megjárnád-e,de max küldök galambpostával. :D

Andi:a te menüd se semmi.
Vendég

Süti: nem vagy vicces kedvedbe, bocs. Értem én. Ilyenkor micsoda ez az amnio, miért csinálják? :oops:

KépKép
KépKép
madar

Enyim gyerek alszik az udvaron. Kép Pedig nem sokára megint indulnom kell Julcsiért az oviba. Felrángassam? Mások, hogy csinálják ezt? :roll:

KépKép
KépKép
madar

Szerintem Mabe biztos segít ebben Süti,nekem sem volt még ilyen vizsgálat.

Kép
v.andi

[quote="csikipetra"]S írta:csikipetraüti!
Csinossssssssssak a pocifotóid!!!!!!!!! ( van egy nagyon so so sexy :wink: :wink: gondolom apa örült!!!! )

Petra,köszi,de apa sajnos csak apaként funkciónál,kicsit sok volt neki az ebben az évben történt rossz dolgokból,mondtam neki hogy kicsit olyan mintha már túl lennénk a kapuzárási pánikon és csukva lenne a kapu,na de majd alakítunk ezen ha túl leszek a szülésen,meg a rákövi 6 heten......még bizakodok!!!! :lol: :lol: :oops:

sutimano76

Madar,hordozóba nem lehet észrevétlenül átcsempészni,és elvinni magaddal?

Kép
v.andi

Andi: zseni vagy! Hogy ez nekem mé nem jutott eszembe??? Kép
Ja, tudom már mi a baj ezzel. Ha ott fel kell, azonnal nagyon éhes lesz, ha éhes, akkor pedig nagyon-nagyon türelmetlen. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Jajjjj,Madar vicces kedvemben vagyok,mert lassan már kínomban röhögök...... :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát ha nem babakocsiban van,akkor ügyesen át a babakocsiba és irány az ovi............de én nem értek hozzá!!!!!

Dunaújváros -Gödöllő:kb. max.1,5 óra a párom szerint(ő járt egy időbe oda),ha elég 3 óra akkor ha jössz,mész meglehet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lottibaba nagyon szép,és olyan kis gömböc!!!!!!remélem holnap is kapunk még képet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amnio az a magztavizből vett minta,hogy nem zavaros-e vagy nem -e kakilt bele a baba,mert ha valami nem jó akkor azonnal szülni kell!!!!!!!

sutimano76

Az amnioszkópia a magzatvízvizsgálat, bekukucskálnak hogy tiszta esetleg a magzatvíz, ha igen nincs gáz, ha nem rögtön indítanak. Állítólag ha nyitva van valaki akkor nem fáj, na de ha nincs hogy csinálják meg? :roll: Kinyitnak(kicsit brutálul hangzik)

Madar, Andi jól elvagytok! :lol:

Suti, úgy látszik mi kezdjük az amnioszkópia sorát, ez van bár én reménykedem.....na jel nincs.

Kép
kata05

Ja hogy az etetés a baj,én is aszittem,hogy a hordozással van a gond.Kösd magadra!!!!!!Cici közelbe és ha bárhol megéhezik cici elő,egy textilpelussal letakar,ő eszik,te meg jösz-mész..... :lol: :lol: :lol:

Hát vagy felkelt,etet és indul!!!!!!!De gondolom ezt kéne elkerülni.

Apa hol van????????????dodozik????????

sutimano76

Ja,el is felejtettem írni,hogy LOTTI 59 cm-rel született.

Kép
v.andi

Kata én teljesen zárt vagyok,szóval akkor tutira qrvára fog fájni,ha méhszáj felöl csinálják,na nem mondom a hasbaszúrás se lenne jobb!!!! Kép
Én is reménykedek,sőt akár zárt kapu akár nem ,ma elkapom apát az tuti,hátha beindít valamit.Úgy látszik a sima takarítás kevés volt,mégis csak kellett volna ablakotpuceválni!!!!!!!!!!!!

sutimano76

Asszem én hasonló méretekre számíthatok,mint Lottié!!!!!!!Remek csak 1 méterrel vagyok magasabb a babámnál :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

sutimano76

Gyönyörű Lotti!!!!!!!!! 56-os ruhák kilőve! Remélem van több 62-ese Brumiéknak.

Kép
kata05

Gratulálok Bibinek és Aranynapnak a babákhoz(és tovább irigykedem......)

Kriszti!

Én már a 4. trimeszterben vagyok egy jó ideje :lol: (ha lenne 5.trimeszter, szerintem enyim baba azt is kivárná)

ÁÁÁÁÁ, nem vagyok türelmetlen cseppet sem....
arvaerika

Suti, bábakoktél?? :wink: Ezen a zárt kapun mosolygok magamban, ne haragudj. :D Pedig olyan csinos kismama vagy!

http://artmuller.blog.extra.hu/?p=516 ----bábakoktél

Kép
kata05

Ja ,Kata elfelejtettem válaszolni,szóval a szülés előtti hétre 2 időpontot kaptam,azelőtt meg azért kellett 2× mennem mert ugye nem nagyon működött a gép(jelentem miattunk),és a biztonság kedvéért.Ma egész jól sikerült,csak néha mászott arrébb Berni,de hamar megtaláltuk a szívhangot és a gépet se rontottuk el.De én úgy tudom a terminus lejárta után naponta(kis könyörgésre) 2 naponta kell menni!!!

Andi elküldenéd akkor privibe azt a számot,köszi!!!!

sutimano76

Kata,ezzel a bábakoktéllal csak egy baj van,sztem az alkoholos része,kizárná az edát!!!!!!

Sajna apánál már nem a vonzerő hiány a baj.Ugye indultunk a hematóma miatti 2 hónapos kihagyással(nálaa minnél ritkább annál jobban hagy alá a vágy),aztán jött a pénztelenség,amit tetézett a majdnem elveszti a munkáját dolog,és sajna a pasiknál ilyenkor a leki dolgok nagyon lohasztóak tudnak lenni.Aztán lehet a nagy pocak is zavarja,csak nem akarja mondani,nehogy engem megbátson,ki tudja,de azért remélem idén helyrerázzuk ezt ba dolgot is.

Mondjuk Andinak már mondtam (és ebben egyetértek Erikával)szerintem én is még karácsonykor is terhes leszek!!!!!!!!Erika neked végül csináltak amniot????Milyen volt ha igen????

sutimano76

Lotti milyen gyönyörű!!!!! És 59 centi??????????? Atyagatya, nagyon édes!!!!!!!!!! Elalélok :lol: :lol:

Süti, Berni nagyon ügyi volt ma :) :) Szerintem az amnio miatt + ne aggódj! Most már nagy baj nem lehet, max beindul a szülés (gondolom én), próbáltam rákeresni, de semmi értelmeset nem találtam róla, csak annyit, amennyit Kata írt. Semmi olyasmit, hogy van-e kockázat... Védőnyanyádat nem tudod felhívni? Vagy a tiéd is tompa? Már nem emléxem :?

Andi, mi is szombaton megyünk, mondta dokinéni, hogy ott van reggeltől másnap reggelig, éppenpont jó lenne. Megpróbálom Fruzsival megbeszélni, hogy jól kialusszuk magunkat péntek éjjel, és reggeltől mindent bele! Apa úgyis itthon lesz szombat is vasárnap is. Két teljes nap!!!!!!!!!!! Ilyen is rég volt :)
Asszem eszek egy kis rétest, nem bírom kivárni a négy órát. Éhenkórászka vagyok ma :)

Kép
lili34

Süti, biztos helyrehozzátok a dolgokat!!

Kép
kata05

Az amnioszkópiát hüvelyen keresztül végzik, nem fáj, kicsit kellemetlen. Ha zárt a méhszáj, akkor nem lehet /elvileg/ amnioszkópiát végezni... Vékony kis bizgentyűvel sasolják a vizet.

Süti, ne kenődj el, tudod, hogy bármikor bármi lehetséges!!!! Igaz, az ellenkezője is.... 8)

Bábakoktél
: a ricinusos-páleszos-barackleves nedű bevált már sok topikban. Az a 0.2 dl pálesz nem fog bekavarni az edába, nyugi ;)

Szép méretei vannak Lottibabának! :) :) :)

Enyémgyerek olyan szépen alussza a négy óráit, mint a csudi..... beetetés itt is? 8) 8)

Szülés: az utófájásokról nem sokat beszélgettünk itt, azért tudjátok, hogy azok is vannak szépen, főleg szoptatás közben, s eléggé megérzi az ember, bár korántsem olyan intenzíven, mint vajúdás közben ;) ;)
ja, s szoptatás:
Mikor a csimota rászív rendesen a mellre, az is bizony sziszegős, ilyenkor nagy levegő, s lassan kienged ;) Pár pillanat/másodperc s jobb lesz :)

Csunyi
, képeket kérünk!!!!!!!!!!!!!!! :) :):):):):) Nem is mondtam :oops: :oops: :oops: olyan nagyon ügyes vagy, ügyesek vagytok!!!!!!!!!!!! :) :)

vicger

Na most ........széklet...bábakoktél.....beöntés.....---nekem van minden reggel,plusz általában délelőtt egy hasmenés,vagy este egy újabb rendes széklet.Az aranyerem lassan eret vág magán ennyi megpróbáltatás után,szerintetek a bábakoktél vagy a beöntés után mit szólna............jobb esetben megunná a banánt és odébbállna,de sztem inkább elvérezne...........Hát kell ez nekem??????????Neki(mármint ékszeremnek) nem ,az tuti!!!! :lol:

sutimano76

Na de Kriszti akko dokika 2000-es méhszájnál mit akar amniozni????Az zártnak minősül nem???????

sutimano76

Ja és hagyján,hogy 2000 ,de fent hátul van,ráadásul gyerekfeje is fent,szegény alig érte el,már egy idő után azon filoztam lehet lassan csuklóig feltolja a kezét(még szerencse hogy hosszú ujjai vannak).Mondjuk fájni nem fájt,inkább kellemetlen volt a vizsgálat,szegény még bocsánatot is kért mintha ő tehetne róla,nem én,aki cseszik kinyilni,meg megrövidülni!!!

sutimano76

Süti!

Nekem már egy csomószor csinálták az amniot, abszolut nem fáj, de legalább egy kicsit nyitva kell lenni hozzá....
arvaerika

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Kép
v.andi

Na hát mondom én hogy nem vagyok az a nyitott tíííííííípus!!! :lol: :lol:

sutimano76

Süti,sztem én sem,illetve most nem tudom,de elsején még 3000 voltam,zárva tábla kinn volt :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: